Page 1

Toeristische gids Hengelo-Keijenborg e.o.

De paden op... Wandelen door bos en over heide

Ontdek

hengelo keijenborg e.o. Koen Kampioen Sportief met de kids

vvvbronckhorst.nl

achterhoek.nl


2 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.


Geniet van het

Welkom

afwisselende

landschap Hengelo (Gld) is het centrum van de gemeente Bronckhorst, de grootste plattelandsgemeente van Nederland. Hengelo staat van oudsher bekend om de paardenmarkten, -keuringen en motorevenementen. De directe omgeving leent zich uitstekend om mooie wandelingen en fietstochten te maken. Bossen, houtwallen, singels en open weidegebied met akkers en boerderijen maken het landschap aangenaam afwisselend. Naast Hengelo vindt u hier de buurtschappen Bekveld, Dunsborg, ’t Gooi, Noordink, Varssel en Veldhoek en het kerkdorp Keijenborg. In deze inspiratiegids vindt u de beste tips om dit gebied uitgebreid te ontdekken. Geniet van een heerlijke kop koffie of maaltijd op het terras en ontdek de prachtige omgeving te voet of met de fiets. Omdat u zich hier met gemak meerdere dagen kunt vermaken, hebben wij voor u ook de leukste overnachtingsadresjes op een rij gezet. Wij wensen u een fijne vakantie! Het Toeristisch Platform Hengelo en Keijenborg

Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 3


4 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.


Inhoud

Inhoud Hengelo-Keijenborg e.o.

6

Zien & Doen Heerlijk wandelen Genieten vanaf de fiets Speciaal voor kids Winkels en handige adressen Tips in de omgeving

10 12 14 16 20

Eten & Drinken

22

Bijzonder overnachten

26

Evenementen

30

Meer informatie Toeristische informatiepunten VVV-agentschap Hengelo (Gld.) In de Albert Heijn Raadhuisstraat 24 7255 BN Hengelo (Gld.) Of kijk op www.vvvbronckhorst.nl en www.achterhoek.nl voor meer informatie.

Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 5


Hengelo en

omgeving Hengelo werd al in het jaar 963 genoemd en is als nederzetting ontstaan op de grens van vruchtbare kleigebieden en wat armere zandgrond. Rondom de Remigiuskerk vond levendige ruilhandel plaats. Paardendorp Hengelo Hengelo stond van oudsher bekend om zijn paardenmarkten, nu zijn de paardenkeuringen en motorevenementen alom bekend. Op “de Hietmaat� aan de Zelhemseweg worden gedurende het zomerseizoen nog keuringen, spring- en dressuurconcoursen en menwedstrijden met paarden en pony’s gehouden. Er worden ook toertochten met koetsen georganiseerd. Deze evenementen trekken paardenliefhebbers uit heel Nederland.

6 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.


Hengelo-Keijenborg e.o. Bleikenhuusken Typerend voor Hengelo is een bleek met het bleekhuisje uit 1750. Vele mensen uit de wijde omgeving kwamen hier naar toe om hun was op deze bleek te bleken, vanwege de goede kwaliteit van het waswater. Het "Bleikenhuusken" werd gebruikt om het linnen wasgoed te beschermen tegen diefstal, hierin zat een wachter die de boel in de gaten hield.

Voor motorliefhebbers Dat het bosgebied ’t Zand tussen Hengelo, Zelhem en Ruurlo (ook wel ’t Hengelse Zand genoemd) wordt genoemd in de hit “Oerend Hard” van de Achterhoekse band Normaal, is geen toeval. Voor motorliefhebbers is het namelijk goed vertoeven in en rondom Hengelo. Er worden door de HAMOVE (Hengelose Auto- en Motorvereniging) vele evenementen georganiseerd voor de sportieve en recreatieve motorrijder, waaronder de internationaal bekende cross op ’t Hengelse Zand en de motorraces op het wegcircuit. De cross op 't Hengelse Zand is voor het laatst geweest in 2012 tijdens het 75-jarig bestaan van HAMOVE. De HAMOVE heeft al een aantal keren wedstrijden voor het WK en EK mogen organiseren en organiseert ook een veteranenrally, toertochten, de off road en diverse kleinere evenementen voor leden en niet-leden. www.hamove.nl

Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 7


Hengelo en

omgeving Broodweging Elk jaar met Hemelvaartsdag vindt bij boerderij "Muldersfluite", aan de Zelhemseweg 44, de traditionele broodlevering plaats. Sinds 1559 mochten boeren plaggen steken op de 'marken' in ruil voor het leveren van een roggebrood van minstens 22 pond bestemd voor de armen. Voor te lichte broden moest een boete betaald worden, het zwaarste brood werd beloond met twee flessen wijn. Tegenwoordig worden de meegebrachte broden geveild voor een goed doel. Sint Willibrorduskerk De RK Willibrorduskerk in Hengelo is in de jaren 1842 - 1843 gebouwd. Het land voor de kerk werd beschikbaar gesteld door Wilhelmina Henrica Christiaens, die het stuk land voor haar dood had aangekocht en het toekomstig gebruik had vastgelegd in haar testament. In 1883 zakte de kerktoren in elkaar door een storm. Hierop werd een nieuwe torenspits gebouwd. In 1924 werd een grote restauratie uitgevoerd, waarbij o.a de glas in loodramen werden aangebracht.

8 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.


Hengelo-Keijenborg e.o.

Johannes de Doperkerk De RK Johannes de Doperkerk in Keijenborg is in 1932 gebouwd, waarbij Johannes de Doper als patroonheilige werd aangenomen. Naast de kerk staat het beeld van Pastoor Thuis die de molensteen tegen de berg opduwt, symbolisch voor zijn strijd tegen de armoede en het alcoholisme in die tijd.

Remigiuskerk De Nederlands-Hervormde Remigiuskerk vormt het centrum van Hengelo en wordt voor het eerst als parochiekerk vermeld in 1152. In de loop der eeuwen heeft de kerk diverse verbouwingen ondergaan. De oude wandschilderingen in het koor zg fresco's worden door kenners als zeer bijzonder gezien en verbeelden de twaalf apostelen. Iedere apostel draagt een voor hem typerend attribuut met daarop een artikel van de geloofsbelijdenis. Het stiltecentrum is dagelijks geopend. Verder bent u tijdens de zondagse eredienst, in juli en augustus op zaterdagen van 14.00u16.00u en tijdens koopzondagen van 14.00u-16.00 van harte welkom.

Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 9


Heerlijk wandelen Trek de wandelschoen aan en kom heerlijk wandelen door de bossen, langs houtwallen, singels, akkers en boerderijen. Deze prachtige wandelroutes zijn echte aanraders en mag u dus zeker niet gemist hebben.

Rondje Hengelo – 7 of 11 km Deze wandelroute neemt u mee door een gevarieerd landschap. Voor een groot gedeelte gaat deze wandeling door het buitengebied, waaronder de buurtschappen Bekveld en Noordink. De route biedt op elk punt een prachtig zicht op de Remigiuskerk.

10 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.


TIP

Zien & Doen

De Achterhoek is gemakkelijk via een wandelkeuzesysteem van ruim 3.000 kilometer en met 150 startlocaties te bewandelen. Door het keuzepuntensysteem kunt u routes gemakkelijk naar eigen keuze verder uitbreiden. Er zijn wandelkaarten (vier delen: NW, NO, ZW en ZO) verkrijgbaar bij de Achterhoekse VVV's, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven. Wandelschoenen aan en genieten maar! Achterhoek.nl/wandelen

De Varsselroute – 10 km Een wandeling van 10 km. die u meeneemt over het mooie landgoed Zelle dat bestaat uit bos, weiland, akkers en de bekende golfbaan. ’T Riefelroute – 5 km Het landschap waar deze wandeling van 5 km. doorheen loopt heet eigenlijk een broekontginningslandschap, gelegen in het buurtschap Bekveld. Broek en bek betekenen beek. Vroeger was het een laag moerasachtig gebied waar naar leem en oer werd gegraven, voor de steenovens en ijzergieterijen, de zogenaamde leemkoelen en oergaten.

Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 11


Genieten vanaf de

fiets Ook vanaf de fiets kunt u volop genieten van de fraaie afwisselende landschappen, cultuurhistorie en bezienswaardigheden. Door de dorpjes, langs het water of dwars door de natuur. Geniet van deze mooie fietsroutes. Streekproductenroute – 42 km In dit gebied vind je veel bedrijven die vol passie hun eigen kaas, fruit, vlees, jam, wijn of ijs produceren. Vaak is er een charmant klein winkeltje waar je de producten kunt kopen. Bij aanschaf van het routeboekje ontvangt u een handige shopper die u onderweg naar eigen wens kunt vullen met Achterhoekse streeklekkernijen.

12 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.


Zien & Doen

TIP Met behulp van het fietsknooppuntennetwerk stippelt u heel eenvoudig uw eigen route uit in de Achterhoek. De fietsknooppuntenkaart is verkrijgbaar bij de Achterhoekse VVV's, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven. Achterhoek.nl/fietsen

Lokaal ommetje Hengelo – 20 km Deze fietsroute voert door een gevarieerd coulisselandschap met weilanden en bossen. U komt langs landgoed Het Regelink, Kasteel Kiefskamp, een oud bakhuisje, een kapel, het Bleekhuisje op de Hengelose Dorpsbleek en de NH-kerk van het dorp.

TIP Jos en Elly Heerink Thuis laten we van klei gemaakte voorwerpen zien. We werken met RAKU klei, die is bestand tegen grote temperatuur verschillen. Tevens hebben we een landelijke tuin waarin diverse voorwerpen opgesteld staan. Wilt u komen kijken, even een telefoontje of mailtje. Neuzendijk 5, 7021 LS Velswijk (Zelhem) T 0314 - 64 16 62, e.j.heerink@hetnet.nl

Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 13


Speciaal voor

KiDS Ook voor kinderen is er genoeg te beleven in Hengelo en omgeving. De leukste uitjes staan hieronder! Koen Kampioen Heb je weleens een boek over Koen Kampioen gelezen? Dan ken je vast en zeker ook wel de televisieserie over deze talentvolle voetballer en zijn voetbalteam! Deze route in Hengelo (gld) is zelfs naar hem vernoemd. Om te route te kunnen lopen heb je een voetbaltas met inhoud nodig. Deze kun je ophalen bij Camping Kom-es-an (Hengelo Gld.). Kosten zijn â‚Ź 7,50 per groep (max. 10 pers.). www.achterhoek.nl/kinderroutes Cool Nature Park de Bleijke Het park is een natuurlijke speelplek waar heerlijk gespeeld kan worden met takken, zand en water.

14 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.


Zien & Doen

TIPS Nog meer kindervermaak: • Speeltuin de Veldhoek, Varsselseweg 55, Hengelo • Zwembad ‘t Elderink, Elderinkweg 1, Hengelo • Natuurmuseum de Lindenhof, Kremersdijk 5, Hengelo • Jeu de Boulesbaan, Keijenborg Speeltuin de Veldhoek, Hengelo Ezelstal de Edelingen Bij ons kunt u terecht voor een drankje op ons terras, terwijl de kinderen zich vermaken met de speeltoestellen of op de kinderboerderij. Ook kunt u met een ezel, rendier of alpaca wandelen en hebben wij diverse kinder- en volwassen arrangementen. Kattekolkweg 1, 7021 LK Zelhem, T 0314 620 680 www.ezelstal.com

Recreatie- & kinderboerderij Feltsigt Bekveldseweg 5, 7255 KG Bekveld, T 0575 46 28 28 www.feltsigt.nl

Speeltuin Coen Evers Keijenborgseweg 27, 7021 LW Zelhem, T 0314 - 64 13 92 www.coenevers.nl

Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 15


Winkels en handige

adressen Albert Heijn Hengelo Gld. Raadhuisstraat 24, 7255 BN Hengelo (Gld.), T 0575 46 12 05 www.ahhengelogld.nlwww.vleesboerderijgarritsen.nl

Bakkerij "Hengelo" Spalstraat 21, 7255 AA Hengelo (Gld.), T 0575 - 46 30 76 www.bakkerij-hengelo.nll

Schoenmode Hermans Raadhuisstraat 27 Hengelo (Gld.), T 0575 - 46 25 47 www.schoenmodehermans.nl

Litania’s Charity shop Spalstraat 8, 7255 AC Hengelo (Gld.), T 06 29 53 81 62 www.stichting-litania.nl

16 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.


Zien & Doen

Freriks by Jessi Frederiks by Jessi is gevestigd in het centrum van Hengelo Gld. Door de grote variatie in dames en heren merken zijn de winkels voor jong en oud! De winkels zijn gemakkelijk bereikbaar en u kunt gratis parkeren voor de winkels Damesmode: Raadhuisstraat 4, 7255 BM Hengelo (Gld.) Herenmode: Spalstraat 7, 7255AA Hengelo (Gld.) T 0575 - 46 13 83, www.frederiksmannenmode.nl

Van Slingerland Tweewielers Van Slingerland Tweewielers is een moderne goed gesorteerde fietsenwinkel van 800 m2 in het hart van de Achterhoek voor elektrische fietsen, stads en lifestyle fietsen, tour en sportieve fietsen, kinderfietsen, racefietsen, mountainbikes, kleding, helmen, schoenen, onderdelen & accessoires, fietsverzekeringen en verhuur fietsen. Hengelosestraat 14, 7256 AC Keijenborg, T: 0575 - 46 34 41 www.vanslingerlandtweewielers.nl

Slotboom Tweewielers Kieftendorp 11, 7255 MG Hengelo (Gld.), T 0575 - 46 72 78 www.slotboomtweewielers.nl Tandartsenpraktijk Donker Borghouts Winkelskamp 4, 7255 PZ Hengelo (Gld.), T 0575 - 46 21 91 www.tandartsenpraktijkdonkerborghouts.nl

Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 17


Stichting Litania Stichting Litania probeert kinderen met een beperking te helpen aan aangepast materiaal die niet vergoed worden door zorgverzekeraar of gemeente, om hun leven makkelijker of dragelijker te maken. Dit doen wij o.a. dmv verkoop van tweedehands goederen in onze winkels. LITANIA'S CHARITY SHOP Spalstraat 8, Hengelo LITANIA'S BLIJHEID Ruurloseweg 1, Hengelo

www.stichting-litania.nl


Tips

in de

omgeving Ook in de nabije omgeving is er genoeg te doen. De Hanzesteden Zutphen en Doesburg liggen om de hoek en zijn zeker een bezoek waard. Ook het Achtkastelendorp Vorden en Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland, liggen op fietsafstand.

Bezoek een museum in de nabije omgeving: Heiligenbeeldenmuseum, Kranenburg (Vorden) Museum Smedekinck, Zelhem Stadsmuseum, Doetinchem Lalique Museum, Doesburg Doesburgse Mosterd- en Azijnfabriek, Doesburg Museum HenriĂŤtte Polak, Zutphen Kijk voor meer boeiende musea op www.musea-achterhoek.nl

20 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.


Zien & Doen Bezoek een museum in de nabije omgeving:

TIP

Achtkastelentocht o.l.v. een gids Al meer dan 100 jaar geniet iedereen van de Vordense Achtkastelentocht, de oudste bewegwijzerde fietsroute van Nederland. In het zomerseizoen kunt u iedere woensdagmiddag mee op pad met een VVV gids die u onderweg vertelt over de kastelen en de omgeving. www.vvvbronckhorst.nl

Open Tuinweekenden In de gemeente Bronckhorst en de Hanzestad Doesburg liggen veel mooie tuinen en natuurgebieden die de moeite van een bezoek waard zijn. De veelal door particulieren opengestelde tuinen weerspiegelen het karakter van hun eigenaren, die u verwelkomen en graag over de bijzonderheden van hun tuin vertellen. Ook in Hengelo openen een aantal tuineigenaren hun tuin. Via fiets- en wandelroutes kunt u genieten van de omgeving, de natuur en de tuinen. Kijk voor meer informatie op www.achterommetjes.nl

Leuk met kinderen: • Klimbos Achterhoek, Ruurlo • Doolhof, Ruurlo • Land van Jan Klaassen, Braamt • Speelparadijs Binkie, Doesburg • Burgers Zoo, Arnhem Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 21


Eten &

drinken Een glaasje wijn drinken in de wijngaard, lunchen op het terras, een snelle hap of uitgebreid dineren in het restaurant.. Het kan hier allemaal. Wij hebben de lekkerste adresjes voor u op een rijtje gezet. Eet smakelijk! Wijngaard en Minicamping Elanova Grenzend aan landgoed ’t Zelle ligt wijngaard en minicamping Elanova van JosÊ en Rob. Op zaterdagen om 15.00 kunt u hier rondleiding over de wijngaard krijgen met aansluitend een proeverij. Reserveren is gewenst. Groepen zijn op afspraak ook op andere dagen welkom. Wijnhoeve Elanova, Bleuminkmaatweg 1, 7251 MS Vorden T 0575 - 46 75 24, www.elanova.nl

Coen's Bistro Keijenborgseweg 27, 7021 LW Zelhem, T 0314 - 64 13 92 www.coenevers.nl

22 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.


Eten & Drinken Wijngaard, Theetuin, Siertuin en B&B Um d’n Olden Smid Op onze landelijke en rustieke locatie kunt u genieten van o.a. proeverijen, workshops, een high tea of een rondleiding in de wijngaard en wijnmakerij. Van mei t/m sept zijn de theetuin met serre, de boerentuin en de winkel zes dagen p/week geopend. Alles wat wij produceren is onbespoten en duurzaam en komt van ons eigen bedrijf. U bent van harte welkom! Keijenborgseweg 31, 7021 LW Velswijk, T 06 - 54 78 20 03 www.wijngaardumdenoldensmid.nl

Partycentrum Langeler Sinds 1600 vindt u midden in het centrum van Hengelo (Gld) het familiebedrijf Langeler. Wij zijn dagelijks geopend vanaf 12.00u voor een heerlijk frietje of Italiaans schepijs. Of laat u verrassen in ons restaurant, dat geopend is van do t/m zo vanaf 17.00u. Spalstraat 5, 7255 AA Hengelo (Gld.), T 0575 - 461 212 www.langeler-partycentrum.nl

Eetcafé De Veldhoek Door onze gastvrijheid en goede keuken zijn wij de plek voor ontspanning en genieten bij uitstek! Wij hebben een gezellig eetcafé met ruim terras, speeltuin en snackbar. Wij serveren huisgemaakte menu`s, pannenkoeken, a la carte, lunch en diner. Varsselseweg 55, 7255 NR Veldhoek/Hengelo (Gld.) T 0573 - 46 10 61, www.eetcafedeveldhoek.nl

Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 23


Albert Heijn Gall & Gall Hengelo Gld.

Hengelo Gld.

Raadhuisstraat 24 Raadhuisstraat 24 7255 BN Hengelo Gld. 7255 BN Hengelo Gld. 0575 - 46 12 05 0575 - 46 05 61 info@ahhengelogld.nl gall@ahhengelogld.nl Ma t/m vrij: 8-21 uur Zat: 8-20 uur Zon: 13-17 uur

Ma t/m woe: 9-18 uur Do t/m vrij: 8-21 uur Zat: 8-20 uur

www.ahhengelogld.nl


Eten & Drinken Restaurant Praatje Pot Wij zijn geopend van vr t/m ma van 12.30-18.30 uur. U kunt bij ons terecht voor koffie/thee, een heerlijke lunch of diner. Reserveren is gewenst. Ook bieden wij een catering en thuismaaltijd service, als makkelijke maaltijd. Alle dagen vers is onze passie. Proef, geniet en beleef onze gastvrijheid. Raadhuisstraat 1a, 7255 BK Hengelo (Gld.) T 0575 - 47 00 91 / 06 - 20 96 25 15 www.restaurantpraatjepot.nl

De Chinese Muur Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 16.00 uur tot 21.00 uur. Op zondagen en feestdagen van 12.00-21.00 uur. Raadhuisstraat 1, 7255 BK Hengelo (Gld.) T 0575 463 722

EetcafĂŠ Jansen & Jansen Eetcafe Jansen & Jansen ademt een echte Achterhoekse sfeer uit. Bij ons staan gastvrijheid en gezelligheid voorop. De authentieke stamtafel, de houten vloer en gezellige hoekjes dragen bij aan de Achterhoekse ambiance. De gasten kunnen kiezen uit een zeer gevarieerde menukaart waarbij we de keuken omschrijven als: Vers, Verrassend, Authentiek, Smaakvol & Betaalbaar Spalstraat 1, 7255 AA Hengelo (Gld.), T 0575 - 46 14 78 www.eetcafejansenjansen.nl

Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 25


bijzonder

overnachten Op het gebied van overnachten biedt Hengelo en omgeving voor ieder wat wils. Maak uw keuze uit deze prachtige campings, comfortabele vakantiewoningen en knusse B&B’s. Camping Kom-Es-An Camping Kom-Es-An is een gezellige familiecamping met ruime kampeerplaatsen en diverse verhuuraccommodaties. Alle moderne voorzieningen zijn aanwezig en tevens is er animatie voor de kinderen in de schoolvakanties. Ervaar de ruimte en rust bij camping Kom-Es-An. Handwijzersdijk 4, 7255 MJ Hengelo (Gld ), T 0575 - 46 72 42 www.kom-es-an.nl

Hotel Leemreis Spalstraat 40, 7255 AD Hengelo (Gld.), T 0575 - 461 274 hotelleemreis@vodafonethuis.nl

26 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.


Overnachten

Groepshotel de Tienhoeve Geniet bij groepshotel de Tienhoeve van uw familieweekend, vriendenweekend of zakelijke bijeenkomst. De mogelijkheden zijn eindeloos in deze moderne groepsaccommodatie. De accommodatie is geschikt tot 45 personen en biedt luxe slaapkamers en ruime algemene ruimtes! Handwijzersdijk 8, 7255 MJ Hengelo (Gld.), T 0575 - 46 77 07 www.detienhoeve.nl

Natuurkampeerterrein Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburger Op een particulier landgoed van 78 ha liggen verspreid 7 terreintjes van 0,5 ha, kilometers uit elkaar. Zandwegen en bossen met akkers. Nieuw sanitair bij entree. Zeer veel natuur en privacy. Cultuurhistorie in Zutphen, Doesburg, Bronkhorst, Vorden, 's Heerenberg en Bredevoort. Berkendijk 4, 7021 HE Zelhem, T 06 - 23 46 03 85 www.landgoedhetzand.nl Eco-Logies De Timmerschuur De twee ruime appartementen in de Timmerschuur bieden volop modern comfort, maar ook een warme, uitnodigende sfeer door de vintage meubels, boeken en beeldende kunst. Kom genieten van het heerlijke uitzicht over de bloemenakker en loop zo de natuur in! Sarinkdijk 25, 7255 MS Hengelo (Gld.), T 06 - 83 221 349 www.detimmerschuur.nl

Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 27


B&B Keijk Hogenkampweg 10, 7256 KH Keijenborg, T 0575 - 46 38 78 www.keijk.info

B&B De Zilverberg Remmelinkdijk 12, 7256 KW Keijenborg, T 06 - 57 10 40 23 www.benbdezilverberg.nl

B&B Um D’n Olden Smid Keijenborgseweg 31, 7021 LW Zelhem, T 06 - 54 78 20 03 www.wijngaardumdenoldensmid.nl

Vakantiewoningen De Elshoeve Michelstraat 30, 7021 LV Zelhem, T 0314 - 64 13 72 www.elshoeve.com

Wijngaard en Minicamping Elanova Bleuminkmaatweg 1, 7251 MS Vorden, T 0575 - 46 75 24 www.elanova.nl

Camping Toeven Michelstraat 10, 7021 LV Zelhem, T 0314 - 785 073 www.campingtoeven.nl

28 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.


Overnachten S.V.R. minicamping “de Achterhoek” Beekstraat 3, 7255 KS Hengelo (Gld.), T 0575 - 46 14 41 M 06 - 15 26 26 45, www.minicampingdeachterhoek.nl

Minicamping De Kloostertuin Groenendaalseweg 6, 7255 PB Hengelo (Gld.), T 0575 - 46 33 69 www.dekloostertuin.info

Camping De Nachtegaal Lankhorsterstraat 21, 7255 LC Hengelo (Gld), T 06 - 23 73 60 14 www.campingdenachtegaal.nl

SVR camping Wiemelinkhof Hesselinkdijk 1, 7255 LK Hengelo (Gld), T 0575 - 46 12 14 www.wiemelinkhof.nl

Keijgoed Creatief Culinair - Vakantieappartement Hengelosestraat 47, 7256 AA Keijenborg, T 06 - 25 31 61 83 www.keijgoed.com

B & B Christines Popperie Hofstraat 7, 7255 CH Hengelo (Gld.), T 0575 - 46 41 60 M 06 - 57 43 19 45

Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 29


Evenementenkalender Maart

Augustus

Lenterit HAMOVE

Veteranen Motorenrally HAMOVE / Braderie / Open Tuinweekend Bronckhorst / Hengelo Toen en Nu

April Lentefair / Dweilorkestenfestival / Koningsdag Voorjaarsrit Stap & Draf / OriĂŤnteringsrit HAMOVE / Schaapsscheerdersfeest Feltsigt

Mei Bronckhorster Paardendagen / Internationale wegraces / Broodweging Muldersfluite / Kunst 4-daagse Bronckhorst / Schaapsscheerdersfeest Feltsigt / avondwandelvierdaagse Hengelo Gld. (eind mei / begin juni)

Juni Concours Stap & Draf / Tourweekend HAMOVE / Achterhoekse Klavertje 4-daagse / Open Tuinweekend Bronckhorst / Keijenborgse kermis

Juli Kermis / Jaarmarkt / Oogstdag Boerderij Feltsigt / Puzzelrit Stap & Draf / Paardenkeuringen Concours Hippique Bosruiters / Concours Hippique Stap en Draf 30 | Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o.

September Herfstrit HAMOVE / Open dag Stap & Draf / Paardenkeuring

Oktober Samengestelde menwedstrijden Stap & Draf

November Off-road rit HAMOVE

December Winters Pleinenfeest

Tip • De weekmarkt is elke vrijdagmiddag in het centrum van Hengelo Gld. Kijk voor meer informatie op vvvbronckhorst.nl of www.achterhoekagenda.nl


Ontdek Hengelo-Keijenborg e.o. | 31


Colofon Uitgave: Toeristisch Platform Hengelo & Keijenborg ism Stichting Achterhoek Toerisme Redactie: Toeristisch Platform Hengelo & Keijenborg ism Stichting Achterhoek Toerisme Vormgeving: Mo Middag Fotografie: Stan Bouman, Laurence Delderfield, Henk Wullink, Toeristisch Platform Hengelo & Keijenborg Kaartmateriaal: Stichting Achterhoek Toerisme De uitgever is niet aansprakelijk voor schade, die het mogelijke gevolg zou kunnen zijn van verkeerde gegevens. Overname van vermelde gegevens alleen met schriftelijke toestemming van de uitgever. Wij stellen het bijzonder op prijs als u na het lezen van de informatie tips of opmerkingen heeft, die een aanvulling of verbetering geven van de huidige informatie. Toeristisch Platform Hengelo & Keijenborg E-mail: info@tphk.nl

STICHTING

Profile for Achterhoek

Toeristische gids Hengelo Keijenborg e.o.  

Toeristische gids Hengelo Keijenborg e.o.  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded