Page 1

Kamperen in de Met de Camping Card de Achterhoek ontdekken!

2014

28 campings stellen zich voor Extra voordeel bij attracties Een ruime keuze aan verschillende campings

2014

Een overzicht van campings waar u in het voor- en naseizoen met korting kunt verblijven.


Colofon Uitgave: Stichting Achterhoek Toerisme, Markstraat 1, 7271 AX Borculo, www.achterhoek.nl Creatie: Sterk-id corporate communicatie Fotografie: R. Walta en anderen Druk: Drukkerij Tesink, Zutphen Š Stichting Achterhoek Toerisme, 2013 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieÍn, opnamen of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. De uitgever is niet aansprakelijk voor schade, die het mogelijk gevolg zou kunnen zijn van verkeerde gegevens.


28 campings stellen zich aan u voor… Ge niete n in de Acht erhoek!

Kamperen in de Achterhoek … dat is genieten van rust en ruimte, van mooie natuur en een afwisselend landschap, van kastelen en molens en van gezellige dorpjes en stadjes. De sfeer in deze streek is gemoedelijk en de mensen zijn vriendelijk: je komt er helemaal op verhaal! En een kampeer­ vakantie is dé ideale manier om dit zelf te ontdekken! Een ruime keuze aan campings biedt u genoeg mogelijk­heden om uw kampeer­vakantie door te brengen in de Achterhoek. 28 Achterhoekse kampeerbedrijven presenteren zich in deze brochure. Het aanbod aan campings is divers: van grote luxe kampeerterreinen met alle mogelijke voorzieningen, tot kleine rustige en eenvoudige campings. Maar alle kampeerbedrijven uit deze brochure hebben iets gemeen: ze liggen in de prachtige Achterhoek en ze presenteren zich gezamenlijk om bij u onder de aandacht te komen. Er is ongetwijfeld een camping bij die aan uw wensen voldoet en daarom wensen wij u alvast een fijne kampeervakantie in de Achterhoek! Kijk ook op www.kamperenindeachterhoek.nl Kamperen in de Achterhoek

3


DE ACHTERHOEK! De Achterhoek staat bekend om haar rust, ruimte, karakteristieke landschap, authentieke boerderijen en pittoreske dorpjes. Het kleinschalige en vriende足lijke karakter maken de streek een ideale plek om op verhaal te komen.


Trappend door het landschap

In 2012 is de Achterhoek door de fietsers­ bond uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Niet verwonderlijk, want vrijwel nergens is de afwisseling in het landschap zo groot als hier. Fietsen in de Achterhoek is genieten van historie, natuur, prachtige fietspaden en fietsroutes. Ook is de Achterhoek bij uitstek het gebied voor een ritje mountainbiking (ATB) of voor een mooie ronde wielrennen. Veel gebruikt is het netwerk van fietsknooppunten dat je overal in de streek kunt oppakken. Bij diverse knooppunten staat ter plekke een kaart van het gebied waar je op dat moment bent zodat je snel en makkelijk het vervolg van je fietsroute kunt uitstippelen. Fietsen was nog nooit zo mooi als in de prachtige Achterhoek!

De paden op…

Er is geen betere manier om de Achterhoek en haar natuurschoon te ontdekken dan te voet. Er liggen tal van wandelroutes die zijn gemarkeerd met bordjes of paaltjes die u langs de mooiste plekjes van dit prachtige gebied leiden. Zo zijn er de korte ommetjes rondom een dorp of stad maar ook lange afstandswandelpaden lopen door de Achterhoek. De streek vraagt erom, zou je bijna zeggen! Al die uitgestrekte bossen, die paadjes langs beekjes en die sfeervolle dorpjes. Je moet er wel haast doorheen wandelen.

Lekker slenteren, je eigen weg zoeken of juist met een routebeschrijving op stap. Informeer bij de plaatselijke VVV of Toeristisch Informatiepunt voor de mogelijkheden.

Stadjes met een eigen verhaal

De verschillende historische stadjes in onze regio hebben elk een eigen verhaal, hun eigen bijzonderheden. Monumentale panden, stadsgrachten, musea, kerken, kloosters, kastelen en oude vestingwerken. Allemaal hebben ze kenmerkende ingrediënten. Afhankelijk van je interesse, zijn ze stuk voor stuk een bezoekje waard!

Geniet van rust, ruimte en natuur

De Achterhoek is een gebied, dat beroemd is om zijn prachtige eeuwen­oude boerde­rijen. Boerderijen, waarvan de kleur van de luiken vertelt tot welk landgoed de boerderij behoort. Gelegen in het typische coulisselandschap met omzoomde akkers, slingerende beken en mooie doorkijkjes. Hier kun je genieten van rust, ruimte en natuur.

Kamperen in de Achterhoek

5


CAMPING CARD De Camping Card Achterhoek (CCA) is exclusief ontwikkeld door en voor de aangesloten campings in deze brochure. Op vertoon van deze kaart betaalt de kaarthouder/kampeerder een gereduceerd tarief. Dit tarief varieert: 12, 14 of 16 euro.

De Camping Card Achterhoek geeft recht op  én kampeerplaats voor één nacht é verblijf van twee volwassenen plaatsing van auto+caravan+voortent of auto+vouwwagen of auto+tent of kampeerauto met luifel • elektriciteit (6A met stroomverbruik tot 5KWh inbegrepen) • • •

 arme douches (op campings, waar w met douchemuntjes wordt gewerkt, 1 douchemunt p.p.p.d.) • verblijf van 1 hond (indien honden op de camping zijn toegestaan) •


In deze gids is bij elk deelnemend kampeer­ terrein aangegeven voor welk tarief u op vertoon van de Camping Card Achterhoek (CCA) kunt overnachten. Dit tarief hangt samen met de voorzieningen en faciliteiten op de desbetreffende camping.

Geldigheidsduur

De kaart is in het voor- en naseizoen geldig (tot 1 juli en na 1 september). Het Hemelvaartsweekend, Pasen, Pinksteren en schoolvakanties vallen buiten de geldigheid van de Camping Card Achterhoek. Bovendien zijn er verschillende campings, die nog andere periodes als hoogseizoen hanteren. Informeer daarom eerst bij de camping van uw keuze naar de exacte voor- en naseizoens­periodes. En meld s.v.p. bij uw reservering dat u gebruik maakt van de Card. De kaart is geldig zolang de campagne Kamperen in de Achterhoek met de Camping Card Achterhoek loopt. Jaarlijks kunnen de voorwaarden en deelnemende campings wijzigen. N.b.:Toeristenbelasting en andere eventuele extra kosten kunnen per gemeente verschillen en dienen ter plaatse te worden betaald.

Hoe te verkrijgen?

Bij de deelnemende campings is de CCA kaart gratis verkrijgbaar. Hiervoor hoeft u alleen het aanvraagformulier in te vullen en bij de receptie af te geven. Het aanvraagformulier is bij de betreffende campings verkrijgbaar of door u te downloaden via de website www.kamperenindeachterhoek.nl. Zo kampeert u eenvoudig voor een gunstige prijs op bijzondere campings in de Achterhoek.

Camping Key Europe

Houders van de Camping Key Europe en de Duitse ADAC kaart kunnen op vertoon van deze kaart gebruik maken van de tarieven van de Camping Card Achterhoek 2014. Uiteraard tegen de condities die gelden voor de CCA zoals hiernaast staat beschreven.

Campinginformatie Op vakantie met de camper De Achterhoek is bedekt met een netwerk van plekken waar met een camper kan worden overnacht. De camperplaatsen (€10,- per 24 uur) hebben elk een uniforme zuil waar stroom en water (€1,- per 80 liter) kan worden getapt. De campings in deze gids met een camper symbool hebben een camperplaats. Kijk voor meer informatie op www.camperplaatsenindeachterhoek.nl

Kamperen in de winter Ook tijdens de wintermaanden kunt u op diverse campings van het samenwerkings­verband terecht voor een verblijf in de schitterende Achterhoek. Deze campings staan aangegeven met een wintercamping symbool. Kamperen met privé sanitair Comfortabel kamperen met een eigen toilet, wastafel en douche naast uw tent of caravan. Altijd schoon, warm en lekker dichtbij? Dat kan met privé sanitair op een aantal van de Camping Card Achterhoek campings. Voor privé sanitair betaald u een toeslag op het CCA tarief. Vraag bij de camping van uw keuze naar de mogelijkheden. De deelnemende campings in deze gids herkent u aan het sanitair symbool. De campings die privé sanitair aanbieden zijn: • IJsselstrand (pagina 17) • Het Zwarte Schaar (pagina 18) • De Twee Bruggen (pagina 22) • Vreehorst (pagina 24) • Het Winkel (pagina 25) • Sevink Mölle (pagina 25) • ‘t Wieskamp (pagina 27) • Marveld Recreatie (pagina 28) • Den Borg (pagina 31) Kijk voor meer informatie op www.privesanitair.info

Kamperen in de Achterhoek

7


EXTRA VOORDEEL Ook in 2014 is er weer een aantal Achterhoekse attractiebedrijven die tijdens de geldigheid van de kaart (tot 1 juli en na 1 september) voordeel bieden. Zij bieden de CCA-kaart-houders korting op de entree. In het overzicht hiernaast is aangegeven welke attractiebedrijven een korting aanbieden.

A. Huis Verwolde

B. Huis Bergh

Jonker Emilelaan 4, Laren (Gld) (0573) 40 18 25 / www.mooigelderland.nl

Hof van Bergh 8, ’s Heerenberg (0314) 66 12 81 / www.huisbergh.nl

Op woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur wordt er gewerkt in en om de Moesgaard van Landgoed Verwolde. U kunt ter plekke uw groente plukken of in de Landgoedwinkel terecht voor streek­ producten en brocante. Er is ook koffie of thee en als u geluk heeft een lekker stuk zelf gebakken taart. U bent van harte welkom!

Huis Bergh is gelegen in het middeleeuwse stadje ’s Heerenberg en is een van de grootste en belangrijkste kastelen in Nederland. Het kasteel is ingericht als een bewoond huis en bevat o.a. schilderijen, meubelen, beeldhouwwerken etc. In de middeleeuwse toren bevindt zich een wapenkamer. € 1,- korting op de geldende prijs.

C. Aaltense Musea

D. Kaasboerderij Weenink

Markt 14, Aalten (0543) 47 17 97 / www.aaltensemusea.nl De Aaltense Musea vertellen voor jong en oud over het (over)leven van een gemeenschap in gewone en ongewone tijden. Het onderduikmuseum verhaalt over het leven van een gemeenschap in ongewone tijden: de tweede wereld oorlog. Het Aaltens Historisch Museum geeft een overzicht van de manier waarop de mensen in deze streek woonden en werkten. € 1,- korting op de geldende prijs.

Eimersweg 3, Lievelde (0544) 37 14 46 / www.kaasboerderijweenink.nl

8

Een verrassende ontmoeting tussen koeien, kaas, kunst en… boerengolf! Op onze 10-hole golfbaan kunt u tussen de koeien rondom de boerderij een spelletje boerengolf spelen. Daarnaast kunt u met eigen ogen zien hoe echte boerenzuivelproducten worden gemaakt. € 1,- korting op de geldende boeren-golf prijs en € 0,50 korting op de excursie.


E. Villa Mondriaan Zonnebrink 4, Winterswijk (0543) 51 54 00 / www.villamondriaan.nl Piet Mondriaan woonde van zijn 8e tot 20e levens­ jaar aan de Zonnebrink in Winterswijk. Op deze plek leerde hij tekenen en schilderen en zette hij zijn eerste stappen op het kunste­naarspad. In zijn ouderlijk huis is sinds mei 2013 Villa Mondriaan gevestigd. In het museum wordt het vroege werk van deze wereldberoemde schilder getoond. 25% korting op geldende entreeprijs.

F. De Doolhof Hengeloseweg, Ruurlo (0573) 45 31 75 / www.doolhofruurlo.nl

De grootste heggendoolhof van de wereld is in Ruurlo. Dolen in het groen kan van 1 april tot 1 november van 11.00 tot 17.00 uur. Buiten de openingstijden en voor groepen zijn er speciale mogelijkheden. € 0,50 korting op de geldende prijs.

Kamperen in de Achterhoek

9


CAMPINGS IN DE ACHTERHOEK Holten

Henge

Bathmen Markelo

Twello

1 Gorssel

Diepenheim

Laren

Voorst

Haaksbergen

Lochem

Zutphen

en Eerbeek Brummen

ieren

A

2

28 Neede

5

3

Borculo

Vorden

Eibergen

6

4 F

Ruurlo

26

7 Hengelo (G)

8

Groenlo

24

9 10 Doesburg

Wehl

Zelhem

11

12

D

25 23 22 20

Lichtenvoorde

Doetinchem

Winterswijk E

17

Varsseveld 14

Didam

Terborg

aar Zeddam

B Lobith

Silvolde

13

Aalten C

15 16

Ulft

Gendringen

Dinxperlo

Bocholt

Kleve 10

27

18

19 21


elo

Kijk ook op

1

De Vlinderhoeve Kring van Dorth (Lochem) (0573) 43 13 54 www.vlinderhoeve.nl

2

De Waterjuffer Harfsen (0573) 43 13 59 www.campingdewaterjuffer.nl

3

De Goldberg Vorden (0575) 55 16 79 www.degoldberg.nl

15

’t Walfort Aalten (0543) 45 14 07 www.campingwalfort.nl

‘t Meulenbrugge Vorden (0575) 55 66 12 www.meulenbrugge-vorden.nl

16

Lansbulten Aalten (0543) 47 25 88 www.lansbulten.nl

De Heksenlaak Barchem (0543) 44 13 06 www.heksenlaak.nl

17

De Twee Bruggen Winterswijk (0543) 56 53 66 www.detweebruggen.nl

Tamaring Ruurlo (0573) 45 14 86 www.camping-tamaring.nl

18

Vreehorst Winterswijk (0543) 51 48 05 www.vreehorst.nl

Kom-Es-An Hengelo (Gld) (0575) 46 72 42 www.kom-es-an.nl

19

Het Winkel Winterswijk-Brinkheurne (0545) 51 30 25 www.hetwinkel.nl

Dorado Beach, Olburgen (0575) 45 15 29 www.doradobeach.nl/camping

20

Sevink Molen Winterswijk-Meddo (0543) 51 32 29 www.recreatieparksevinkmolen.nl

IJsselstrand Doesburg (0313) 47 27 97 www.ijsselstrand.nl

21

De Italiaanse Meren Winterswijk-Kotten (0543) 56 32 71 www.italiaansemeren.nl

Het Zwarte Schaar Doesburg (0313) 47 31 28 www.zwarteschaar.nl

22

’t Hilgelomeer Winterswijk (0543) 51 75 48 www.hilgelomeer.nl

De Graafschap Hummelo (0314) 34 37 52 www.camping-degraafschap.nl

23

’t Wieskamp Winterswijk-Henxel (0543) 51 46 12 www.wieskamp.nl

Jena Hummelo (0314) 38 14 57 www.camping-jena.nl

24

Marveld Recreatie Groenlo (0544) 46 60 00 www.marveld.nl

Slootermeer Etten (0315) 32 35 85 www.slootermeer.nl

25

Ten Hagen Winterswijk (0543) 53 15 03 www.hagencampklomp.nl

Goorzicht Aalten (0543) 46 13 39 www.goorzicht.nl

26

Het Eibernest Eibergen Telefoon www.eibernest.nl

27

Den Borg Rekken (0545) 43 14 00 www.denborg.nl

28

D’n Eversman Neede (0545) 29 19 06 www.camping-eversman.nl

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

NB: O  p het kaartje is met A t/m F aangegeven waar de dagattracties zich bevinden.

www.ka mperenindeachterhoek.nl

Kamperen in de Achterhoek

11


Europa’s grootste en voordeligste vrijetijdsmarkt, 65.000 m2! Bij ons vindt u alles op het gebied van:

Kamperen • Sport • Vrije tijd • Outdoor Living

Zeer compleet assortiment • Bijna alles op voorraad • Altijd de laagste prijs Vakkundig personeel • Gratis parkeren op eigen terrein Restaurant met gratis WiFi en kinderspeelparadijs

Een dagje uit voor

het hele gezin!

Misterweg 179 • 7102 EN Winterswijk • Telefoon (0543) - 532 632 • www.obelink.nl


RD

CAMPING CA

€14,-

RD

CAMPING CA

€14,-

De Vlinderhoeve

De Waterjuffer

Vlinders, ongetwijfeld kom je ze tegen op deze autovrije groene camping, met zijn gevarieerde houtwallen. De Vlinderhoeve heeft een prachtige natuurlijke uitstraling, een gezellige sfeer en luxe voorzieningen.

De camping is gelegen in het dorpje Harfsen in de gemeente Lochem. Een kampeer­terrein in het aantrekkelijke Achterhoekse coulisselandschap nabij de Hanzesteden Zutphen en Deventer.

De camping ligt in het hart van een bosrijk gebied met vele mooie kastelen, boerderijen en tussen de Hanzesteden Deventer en Zutphen.

Een uitstekende plek om een ontspannen vakantie te houden en te genieten van de mooie wandel- en fietsroutes in het afwis­ selende landschap. Voor fietsliefhebbers is de Water­juffer de ideale ontspanning na de inspanning.

Op het terrein zijn volop faciliteiten aanwezig: een verwarmd zwembad en kinderbad, tennis­baan, midgetgolf, sportvelden en een recreatieteam in de schoolvakanties. Het kampeerterrein biedt ruime velden én beschutte plaatsen. Uiteraard zijn de plaatsen voorzien van water en zes ampère elektra aansluiting. Er zijn speciale camperplaatsen en er is stacaravanverhuur. De sanitairgebouwen zijn nieuw en geheel verwarmd, douches en warm water is inclusief. Vanzelfsprekend is er een winkel (open tijdens hoogseizoen) en een wasserette. Het ‘Lagerhuys’ heeft een gezellige bar en serveert ook eenvoudige maaltijden.

1

De camping beschikt over zeer ruime plaatsen met 6 tot 10 ampère stroomaansluiting. Op de kampeervelden staan 2 keurige sanitair gebouwen met gratis douches en warm water. Voor een lekker hapje, een heerlijke maaltijd en een gezellig drankje kunt u terecht in ons ‘Proathuus’. Daarnaast is er een supermarkt in het dorp, op nog geen 700 m van de camping. Onze camping met natuurbad en zandstrand is ook ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Een oase voor iedereen die rust en ruimte waardeert!

2 Kampeercentrum De Vlinderhoeve Bathmenseweg 7 7216 PB Kring van Dorth (Lochem) T (0573) 43 13 54 / F (0573) 43 16 57 info@vlinderhoeve.nl www.vlinderhoeve.nl

Camping De Waterjuffer Jufferdijk 4 7217 PG Harfsen T (0573) 43 13 59 info@campingdewaterjuffer.nl www.campingdewaterjuffer.nl

Kamperen in de Achterhoek

13


RD

CAMPING CA

€12,-

RD

CAMPING CA

€14,-

De Goldberg

‘t Meulenbrugge

Het dorp Vorden staat bekend om de vele kastelen, maar ook om de natuur met een grote variatie aan bossen en weilanden. Camping De Goldberg bevindt zich te midden van deze natuurpracht. Kamperen bij De Goldberg staat dan ook synoniem aan erop uit trekken met het hele gezin.

In de mooie omgeving van 8 kastelen dorp

De camping biedt rust, ruimte en gezelligheid met mooie groene plaatsen. Jonge gasten vermaken zich prima in de speeltuin, bij de mini-kinderboerderij of tijdens de rondritten met de Jan Plezier. Het ruim ingedeelde sanitairgebouw voldoet aan de hoogste eisen, met onder andere een baby-kleuterwasruimte. Er is draadloos internet beschikbaar. En alle plaatsen zijn voorzien van een elektra-aansluiting en rioolafvoer. Watertappunten zijn op minimale afstand. De camping is ook zeer geschikt voor paardenliefhebbers. Geen eigen tent of caravan? De Goldberg verhuurt ook stacaravans en trekkershutten. Zie voor onze vele arrangementen onze website.

3

`t Meulenbrugge, gelegen aan de waterkant van een bosrijke omgeving. De camping heeft 107 ruime comfort plaatsen en is gelegen aan de bosrand van een ideale fiets- en wandelomgeving. Alle plaatsen beschikken over 6-16 ampère elektra, water en rioolaansluiting en bovendien zijn alle voortent­plaatsen verhard. Er zijn 3 zeer luxe vloerverwarmde sanitairegebouwen met wasmachine en droger. Er is een jeu de boulesbaan, fietsen­verhuur, WiFi en gratis computergebruik in onze internetruimte. Ook komt er iedere morgen een warme bakker met verse warme broodjes. In 2009 zijn wij door de ANWB verkozen tot Charme Camping en ANWB erkend. Onze druk bezochte camping is met name geschikt voor mensen die van rust en ruimte houden, hier­ door is onze camping dan ook minder geschikt voor kinderen. U vindt bij ons geen speeltoestellen ofanimatieteam maar u kunt wel in alle rust genieten van de geluiden van de natuur en van het prachtige uitzicht op onze boomgaard of de kerk van het dorpje Kranenburg.

4 Camping De Goldberg Larenseweg 1 7251 JL Vorden T (0575) 55 16 79 / F (0575) 55 53 54 info@degoldberg www.degoldberg.nl

14

Vorden, vindt u de prachtige camping

Camping ‘t Meulenbrugge Mosselseweg 4 7251 KT Vorden T (0575) 55 66 12 info@meulenbrugge-vorden.nl www.meulenbrugge-vorden.nl


RD

CAMPING CA

€12,-

RD

CAMPING CA

€16,-

De Heksenlaak

Tamaring

Welkom in Barchem, de Heksenlaak

Camping Tamaring, op een steenworp afstand van hartje Ruurlo, is een unieke camping met 130 kampeerplekken, voor rust en natuurliefhebbers en gezinnen met jonge kinderen. Kwaliteit en gastvrijheid staan bij ons hoog in het vaandel!

ligt aan de voet van natuurgebied de Lochemse Berg bij Barchem, gelegen in de driehoek Lochem, Borculo en Ruurlo. Behalve schitterende natuur, bieden wij u ook: - Een gezellige familiecamping met ruime plaatsen en verhuur van stacaravans. - Een horecagelegenheid voor (bijna) al uw feesten en partijen tot 450 personen (ook geschikt voor vergaderingen, workshops en cursussen) en catering. - Een groepsaccommodatie tot max. 50 pers. - Tevens hebben wij een manege met diverse stallingsmogelijkheden, paard- en ponyrijlessen, buitenritten en hebben wij alle mogelijkheden voor ponykampen. De prachtige omgeving van de Achterhoek biedt u een ideale mogelijkheid tot het maken van fiets-, wandel-, paardrij- en autotochten. De kastelen rondom Lochem zijn zeker de moeite waard. Het eeuwenoude stadje Lochem heeft veel historische gebouwen en een gezellig winkelcentrum met iedere woensdagmorgen een markt.

5

Het terrein is een afspiegeling van het coulisse­ landschap, met mooie open en beschutte kampeerplaatsen voorzien van 10 ampère stroom omgeven door bosgebieden. Camping Tamaring heeft een overdekte fietsenstalling, oplaadpunten voor elektrofietsen en vele fiets- en wandelroutes vanaf de camping. Er is draadloos internet, broodservice en er zijn gasflessen. Er is een trekkersveld, terras voor koffie en thee en voor de kinderen zijn er leuke speeltuinen met o.a. een speelbos met waterbaan en een kleuterzwembad. Met een ANWB beoordeling van 4,5 sterren voor onze schone, mooie en verwarmde sanitaire voorzieningen hopen we dat u zich bij ons thuis voelt! Wij informeren u graag en heten u van harte welkom!

6 Camping De Heksenlaak Zwiepseweg 32 7244 NA Barchem T (0573) 44 13 06 info@heksenlaak.nl www.heksenlaak.nl

Camping Tamaring Wildpad 3 7261 MR Ruurlo T (0573) 45 14 86 / F (0573) 45 38 91 info@camping-tamaring.nl www.camping-tamaring.nl

Kamperen in de Achterhoek

15


RD

CAMPING CA

€14,-

RD

CAMPING CA

€14,-

Kom-es-an

Dorado Beach

‘Kom-Es-An’ oftewel “kom onze mooie en sfeervolle Achterhoek nader”. Zoekt u rust en ruimte, dan bent u aan het goede adres, want deze camping biedt u een ruimte die ongekend is. Het ideale vertrekpunt om de Achterhoek te verkennen.

Dorado Beach ligt aan de Gelderse IJssel en vormt een levendige oase, met een ruim aanbod aan recreatiemogelijkheden. In deze omgeving kan men nog echt onthaasten. “Effe uutbloaz’n” noemen ze dat.

Camping Kom-Es-An te Hengelo (Gld) ligt in een schitterend coulisselandschap en heeft royale plaatsen voor stacaravans, toercaravans, tenten en campers. Tevens bieden wij comforthutten, trekkershutten en luxe stacaravans aan die u kunt huren. Er is een modern sanitairgebouw waarin u de ruimte ervaart die u niet zomaar ergens anders tegenkomt. Verder heeft deze camping een kampwinkel, wasserette, snackbar, draadloos internet, kantine met restaurantgedeelte, recreatiezaal en aparte knutselruimte voor de allerkleinsten onder ons. Daarnaast is er een zwembad, een peuterbad en zijn er verschillende speeltuinen waar uw kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. Met Hemelvaart, Pinksteren en tijdens het hoogseizoen is er een animatieteam.

7

8 Camping Kom-Es-An Handwijzersdijk 4 7255 MJ Hengelo (Gld) T (0575) 46 72 42 informatie@kom-es-an.nl www.kom-es-an.nl

16

Dorado Beach beschikt over (buitendijkse) kampeerplaatsen voor tenten, campers en caravans. Maar u kunt ook overnachten in een trekkershut, een boei of een drijvend vakantiehuis! Op en rond de camping vindt u onder meer een restaurant, een midgetgolf- en een tennisbaan, een (verwarmd) openluchtzwembad (geopend van half mei tot september), een speeltuin en een zwemstrand met ligweide. Er zijn fietsen en kano’s te huur en langs de IJssel vindt u uitstekende visstekjes. Ook in de directe omgeving van Dorado Beach is er genoeg te zien en te doen. Een bezoek aan het Hanzestadje Doesburg of aan Bronckhorst – het kleinste stadje van Nederland - is zeker de moeite waard. Of een speciaal biertje proeven in de lokale brouwerij. Wist u dat hier ons eigen biertje ’T Klinkertje’ gebrouwen wordt?

Dorado Beach Pipeluurseweg 8 7225 ND Olburgen T (0575) 45 15 29 / F (0575) 45 28 95 info@doradobeach.nl www.doradobeach.nl/camping


RD

CAMPING CA

€14,-

IJsselstrand Kamperen aan het water tussen Veluwe en Achterhoek. Camping IJsselstrand te Doesburg ligt aan een afgesloten tak van de IJssel en geeft een schitterend uitzicht op het water tegen een Doesburgse achtergrond. Geniet van de Achterhoekse gastvrijheid onder het genot van een bord Doesburgse mosterdsoep in ons drijvende restaurant. Camping IJsselstrand is net buiten de vestingstad Doesburg gelegen, in de provincie Gelderland. De camping ligt prachtig in het groen van de Achterhoek en aan het water van de IJssel. Aan de andere kant van de IJssel bevindt zich de Veluwe met haar mooie wandel- en fietsroutes! Camping IJsselstrand is ideaal voor een heerlijke vakantie aan het water. Terwijl de kinderen zich uitleven in het water kunt u genieten van een goed boek aan het strand. Er is zelfs een jachthaven met drijvend restaurant en overdekt terras op het water. De camping is uitermate geschikt voor vissers en watersporters want een forellenvijver en waterskibaan zijn dichtbij. In het hoogseizoen is er voor de kinderen en hun ouders een uitgebreid recreatieprogramma met 4 activiteiten per dag. Er is een grote speeltuin en bij slecht weer is er ook nog plaats genoeg voor iedereen in onze schitterende indoorspeeltuin. Voor een dagje uit gaat u naar de oude vesting­

stad Doesburg, één van de zeven Hanzesteden aan de IJssel. In het historische centrum wandelt u langs fraaie huizen, monumenten, winkeltjes en restaurants. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de bekende Mosterdfabriek. Lekker de natuur in? U maakt prachtige wandel- en fietstochten in het Achterhoekse kastelenlandschap. Bovendien bent u met een half uurtje rijden op de schitterende Hoge Veluwe. Nieuw in 2014! LED-bowling voor een hele nieuwe dimensie van bowlen. Geschikt voor alle leeftijden!

9 Camping IJsselstrand Eekstraat 18 6984 AG Doesburg T (0313) 47 27 97 / F (0313) 47 33 76 info@ijsselstrand.nl www.ijsselstrand.nl

Kamperen in de Achterhoek

17


RD

CAMPING CA

â‚Ź14,-

Het Zwarte Schaar Het Zwarte Schaar ligt in de gemeente Doesburg aan een rivierarm welke een directe verbinding heeft met de IJssel. De camping heeft ruime kampeerplaatsen langs het water en comfortplaatsen, eventueel met privĂŠ sanitair, iets meer beschut achter de dijk. U kunt bij ons ook een chalet, mobilette of trekkershut (basis of comfort) huren. De camping is voorzien van speeltuintjes, sportvelden, watertrampoline en voor de kleintjes een peuterzwembad. Tevens kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad & Binkie speelparadijs. Het Zwarte Schaar ligt op de grenzen van de mooiste streken van De Achterhoek, De Veluwe en De Liemers. De omgeving is bijzonder geschikt voor dagtochten met de fiets, auto, boot en te voet of een bezoek aan Burgers Zoo of het Openluchtmuseum te Arnhem. Nieuw in 2014! LED-bowling voor een hele nieuwe dimensie van bowlen. Geschikt voor alle leeftijden. Tot ziens bij ons op de camping, u bent het hele jaar van harte welkom. Wij zijn geopend van 1 januari tot en met 31 december! 18

10 Camping & Jachthaven Het Zwarte Schaar Eekstraat 19 6984 AG Doesburg T (0313) 47 31 28 / F (0313) 47 92 12 info@zwarteschaar.nl www.zwarteschaar.nl


RD

CAMPING CA

€16,-

RD

CAMPING CA

€14,-

De Graafschap

Jena

Brede kronkelende paden en vele struiken en bomen verdelen de parkcamping in royale kampeerplaatsen met veel privacy. Dankzij het eigen natuurbeheersplan zijn de afgelopen jaren maar liefst 32 soorten vogels op de camping waargenomen.

Camping Jena is een landgoed kampeer­ terrein van circa zes hectare. Het terrein is gelegen in en aan de rand van de uitgestrekte bos- en natuurgebieden van landgoed Enghuizen.

De camping ligt aan de rand van de Kruisbergse bossen tussen Doetinchem en Hummelo in de gemeente Bronckhorst. één groot, groen wandel- en fietsgebied. Een aanrader voor de èchte rustzoeker! Alle plaatsen zijn voorzien van water, electra, afvoer op riolering en mogelijkheden op CAI en draadloos internet. Er zijn twee moderne sanitairgebouwen, waarvan één verwarmd met CV. Warm water is gratis. Ook zijn er twee trekkershutten en verschillende huurcaravans. Er is geen zwem- of speelbad, noch disco voor kinderen. Privacy en rust in een heerlijke natuur zijn op deze kleine, groene camping de belangrijkste ingrediënten. Meldt u s.v.p. bij boeking vooraf dat u gebruik maakt van de CCA! ANWB waarderingscijfer: 9,1

11

De camping wordt gekenmerkt door ruime stand­plaatsen, veel groen, goede sanitaire voorzieningen en een gemoedelijke sfeer. Speciaal voor de jeugd is er een recreatieruimte en een apart gelegen sport-/ speelveld van 1,5 hectare. Ook zijn er houten speeltoestellen, een tafeltennistafel en een fietscrossbaan. Op het terrein staat een sanitair-gebouw met extra wasruimte voor baby’s en mindervaliden. Wasmachine en droger zijn aanwezig. De camping is gelegen in de gemeente Bronckhorst, de grootste plattelandsgemeente van Nederland. Wie van wandelen of fietsen houdt kan zijn hart ophalen in de cultuur­ historische Achterhoek. De Kruisbergse bossen en het coulissenlandschap van de Achterhoek lenen zich uitstekend voor rustige wandelingen of fietstochten. De camping is geopend van 5 april t/m 1 november 2014.

12 Parkcamping De Graafschap **** Loenhorsterweg 7c 6999 DT Hummelo T (0314) 34 37 52 info@camping-degraafschap.nl www.camping-degraafschap.nl

Camping Jena Rozegaarderweg 7 6999 DW Hummelo T (0314) 38 14 57 / F (0314) 38 23 26 info@camping-jena.nl www.camping-jena.nl

Kamperen in de Achterhoek

19


RD

CAMPING CA

€12,-

RD

CAMPING CA

€16,-

Slootermeer

Goorzicht

Camping Slootermeer is een ruim opgezette familiecamping welke beschikt over drie recreatieplassen met zandstrand. Op de camping is er voldoende te beleven voor jong en oud, zo hebben wij meerdere sportvelden, meerdere speelplaatsen en een skatebaan. Tevens is er in de zomer een uitgebreid animatieprogramma.

Camping Goorzicht is een familiecamping

Ook al is er op onze camping voldoende te beleven, ze is ook een goede uitvalsbasis om al fietsend of wandelend de mooie omgeving te verkennen. Ze ligt in een gebied dat rijk is aan natuurschoon, waar de landelijke rust nog niet is verstoord. De heuvels van Montferland, Kasteel Bergh, het aangrenzende Duitse gebied met het kasteel Anholt en de rijnboulevard Emmerich zijn zeker het bezoeken waard.

in de bosrijke omgeving van het natuur­ reservaat ‘het Goor’, ten noordwesten van Aalten in de Gelderse Achterhoek. De camping is verdeeld in afgescheiden beschutte kampeervelden met een mooie grasmat, ieder omgeven door een houtwal of bosjes. De camping heeft 216 vaste staanplaatsen voor stacaravans of chalets en 40 toeristische plaatsen waar u met uw eigen tent of caravan terecht kan. Daarnaast zijn er drie trekkershutten. Huisdieren zijn toegestaan, er is gratis draadloos internet, fietsverhuur en skelterverhuur.

Onze plaatsen beschikken over 10 ampère stroom, water en riool-afvoer. Natuurlijk hebben wij een verwarmd sanitairgebouw, een wasserette met wasmachines en drogers en tijdens het seizoen een dagelijks geopende campingwinkel met verse broodjes.

U kunt in de omgeving uitstekend fietsen, wandelen en er vertrekken nordic walkingroute’s vanaf de camping. De camping heeft moderne en verwarmde sanitaire voorzieningen, een verwarmd zwembad, grote speeltuin, pannakooi, jeu de boule banen, voetbal- speelveld, gratis draadloos internet en Cai aansluiting. Ook is er een recreatieteam. De camping verdiende bij de ANWB in 2011 het waarderingscijfer 8,5.

13

14 Camping Slootermeer Varsselderseweg 9 7075 DR Etten T (0315) 32 35 85 info@slootermeer.nl www.slootermeer.nl

20

Camping Goorzicht Boterdijk 3 7122 PC Aalten T (0543) 46 13 39 info@goorzicht.nl www.goorzicht.nl


RD

CAMPING CA

€12,-

RD

CAMPING CA

€16,-

‘t Walfort

Lansbulten

Wilt u tot rust komen in ’n prachtige omgeving en genieten van mooie wandel- of fietsroutes in de Achterhoek, dan bent u van harte welkom op onze gezellige familie camping ’t Walfort.

Lansbulten is een gezellige Achterhoekse familiecamping gelegen aan de Keizersbeek in een uniek coulisselandschap, aan de rand van Aalten (0,5km), vestingstad Bredevoort (2,5km) en Duitsland (5km).

Kom genieten van de rust en de ruimte met een eigen kampeermiddel of maak gebruik van onze huurcaravan de Eik. Ook is het mogelijk om ’n origineel ingerichte Finse Kota te huren. Deze soort van trekkershut is ingericht met een origineel Lapland inventaris.

De camping beschikt over veel groen, ruime luxe toeristische plaatsen verdeeld over 5 verschillend ingedeelde veldjes en een camperplaats.In het hoogseizoen kunt u verse broodjes bestellen en worden er activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Cafe-cafetariabiljart-terras buiten de camping.

Voor de kleine campinggasten zijn er verschillende speeltoestellen, ’n sportveld en een peuterbad. De visliefhebber kan terecht bij de aan de camping grenzende Boven Slinge of Keizersbeek. Op de camping zijn 2 sanitairgebouwen met familiedouche, wasserette, mindervaliden douche, groente- en afwasplek. Er is wifi over de gehele camping. Bij de receptie helpen wij u graag verder met mooie wandel/ fietsroutes en leuke uitstapjes.

Verhuur: 2 nieuwe 4-persoons geheel ingerichte stacaravans en 3 ruime trekkershutten. Kinderen: verwarmd zwembad en peuterbadje, div. speel­tuintjes, trampolines, tafeltennistafel, tafel­­voetbal­spel, springkussen, voetbalveld, dierenwei en skelters voor de verhuur. Volwassenen: rust, natuur, wandelen, fietsen, WIFI, vissen in Keizersbeek, bibliotheek, boekenstad Bredevoort, musea, theetuinen, recreatiegebied “Slingeplas” en veel meer!

15

16 Camping ’t Walfort Walfortlaan 4 7121 LJ Aalten T (0543) 45 14 07 info@campingwalfort.nl www.campingwalfort.nl

Camping Lansbulten Eskesweg 1 7121 LZ Aalten T (0543) 47 25 88 info@lansbulten.nl www.lansbulten.nl

Kamperen in de Achterhoek

21


RD

CAMPING CA

€16,-

De Twee Bruggen Vakantiepark De Twee Bruggen, een wel­ gekozen naam. Niet alleen vanwege de letterlijke bruggen over één van de mooiste beken van de Achterhoek, de Slinge. Maar ook vanwege de bruggen tussen de mooie Achterhoekse natuur aan de ene kant en de luxe van ons vakantiepark met alle mogelijke faciliteiten aan de andere kant. Laat u tijdens de vakantie heerlijk in de watten leggen op ons veelzijdige park en geniet van het coulisselandschap van de Achterhoek, het vlakbij gelegen Duitsland en unieke plaatsjes zoals Bredevoort.

Vijfsterren verblijf Wij zijn het gehele jaar geopend en hebben alles wat je mag verwachten van een vijfsterren vakantiepark. Comfortplaatsen van ca 100m² met tien ampère, riolering en eigen watertappunt. De kampeerder die graag nog meer ruimte wil hebben, kunnen wij de comfort XL plaatsen aanbieden van ruim 150m². Wilt u graag eigen sanitair, dan kunt u kamperen op onze 22

ruime plaatsen met privésanitair. Voor de niet kampeerder is het heerlijk ontspannen in één van onze 4- of 6 persoons chalets voorzien van alle luxe zoals afwasmachine, senseo apparaat, combimagnetron en 2e tv in slaapkamer. Voor grotere gezelschappen hebben wij de 8-persoons bungalows te huur. Kortom, voor elk wat wils.


Heerlijk eten Restaurant De Schoppe biedt alle mogelijkheden om de innerlijke mens te verwennen. Of het nu gaat om een pannenkoek boerenpummel, frikandel speciaal, of een heerlijk driegangen menu. Daarnaast is Restaurant De Schoppe de perfecte plek voor een kopje koffie met taart bij de openhaard, een biertje of wijntje met bitterbal en de plek om met een schuin oog naar die spannende voetbalwedstrijd op tv te kijken.

Faciliteiten Vakantiepark De Twee Bruggen beschikt over alle faciliteiten om uw vakantie tot een waar genot te maken! Een heerlijk overdekt zwembad, buiten­bad met familieglijbaan, sauna, uitgebreid animatie­programma in het hoogseizoen, grote zandspeeltuin, bowling, fiets en skelterverhuur, dierenweide en een 30 hectare recreatieplas op een steenworp afstand. Voor de dagelijkse boodschappen heeft Vakantiepark De Twee Bruggen een moderne supermarkt met uitgebreid assortiment. ’s Ochtends komt de onweerstaanbare geur van versgebakken brood u al tegemoet en ’s avonds is het heerlijk barbecueën met het bestelde vlees van de supermarkt.

Prachtige omgeving In de directe omgeving van Vakantiepark De Twee Bruggen zijn er volop mogelijkheden om te wandelen en prachtige fietstochten te maken. Stap op de fiets en ontdek de prachtige landgoederen, boerderijen, zandpaden, buurt­ schappen, winkelcentra, knusse theetuinen, wijngoederen en ga zo maar door. Tijdens uw verblijf op ons vakantiepark kunt u fietsen huren en bij de receptie is een aantal mooie fietsroutes verkrijgbaar, zodat u optimaal kunt genieten van het Achterhoekse landschap.

17 Vakantiepark De Twee Bruggen Meenkmolenweg 13 7109 AH Winterswijk T (0543) 56 53 66 / F (0543) 56 52 22 info@detweebruggen.nl www.detweebruggen.nl

Kamperen in de Achterhoek

23


RD

CAMPING CA

€16,-

Vreehorst Camping Vreehorst bevindt zich te midden van het “Nationaal Landschap” en grenst aan één van de schitterendste natuur­gebieden van Winterswijk. Van hieruit kunt u schitterende wandel- en fietstochten maken. De camping zelf is een absolute aanrader: 2 prachtige en luxe uitgevoerde sanitairgebouwen, privé sauna, ruime velden, een buitenzwembad met zonneterras, sportveld met kunstgras, speeltuin met springkussen, WIFI en internet­punt. Gedurende het kampeerseizoen zijn er ’s ochtends verse broodjes en kranten verkrijgbaar. In het hoogseizoen is er een recreatieprogramma. Alle kampeerplaatsen zijn standaard voorzien van 10 ampère stroom, tv-aansluiting en eigen water-tappunt met afvoer. Verder beschikt de camping over plaatsen met privé sanitair, camperplaatsen, camperservice- station en worden er 4- en 6-persoons chalets verhuurd. Nieuw zijn de chalets met privé sauna en de safaritenten, schitterend gelegen aan het water voor het echte “glamping” gevoel. Bezoekt u ook eens onze website of kom eens kijken. ANWB Waardering: 9,5 24

18 Camping Vreehorst Vreehorstweg 43 7102 EK Winterswijk T (0543) 51 48 05 info@vreehorst.nl www.vreehorst.nl

9.5


RD

CAMPING CA

€16,-

RD

CAMPING CA

€16,-

Het Winkel

Sevink Molen

Wilt u een rustige vakantie doorbrengen in

Voor volop vakantie plezier en vertier is Recreatiepark Sevink Molen een ideale vakantiebestemming.

de prachtige Achterhoek? Bezoekt u dan eens Recreatiepark Het Winkel. Een gezellige familiecamping voor jong en oud. Om optimaal te kunnen genieten is de camping voorzien van ruime kampeerplaatsen, modern (privé)sanitair, chalets en Glamping-studio’s. De camping is het gehele jaar geopend zodat u op ieder moment kunt genieten van een zeer ontspannen vakantie. Om uw vakantie compleet te maken zijn er vele faciliteiten aanwezig o.a. een openluchtzwembad met waterglijbaan en peuterbad, wellness-faciliteiten, tennisbanen, kegelbanen, fiets- en wandelroutes, een zeer kindvriendelijke speeltuin, een nieuwe binnenspeeltuin, het animatieteam en Rijksmonument Erve Brookert. Kortom, volop genieten van de rust, ruimte en de Achterhoekse gezelligheid op Recreatiepark Het Winkel in Winterswijk!

Gelegen ca 3 km ten noorden van Winterswijk, aan een grote recreatieplas (ongeveer 50 ha), waar kan men zwemmen, surfen, vissen, waterfietsen, kanoën maar ook zonnen, wandelen en fietsen. Onze camping is het hele jaar open en biedt ruime comfortplaatsen van 100 m² en super comfortplaatsen met privé sanitair. - Ruime kampeerplaatsen met speelterreintjes - Perfect onderhouden terrein - TOP locatie voor wandel-, fiets-, mountainbike-, en ruiter routes - Zonneterras met diverse speeltoestellen - Diverse restaurants voor pannenkoek-, a la carte eten of zelf grillen aan uw eigen tafel - Verhuur van luxe vakantiewoningen met sauna, chalets of groepsaccommodatie - Groot gethematiseerd binnenspeelparadijs Om een nog betere indruk te krijgen kijkt u op www.recreatieparksevinkmolen.nl

19

20 Recreatiepark Het Winkel De Slingeweg 20 7115 AG Winterswijk-Brinkheurne T (0545) 51 30 25 info@hetwinkel.nl www.hetwinkel.nl

Sevink Molen Meddoseweg 40 7104 AA Winterswijk-Meddo T (0543) 51 32 29 info@sevinkmolen.nl www.recreatieparksevinkmolen.nl

Kamperen in de Achterhoek

25


RD

CAMPING CA

€16,-

De Italiaanse Meren In het prachtige buitengebied van Winterswijk, aan de rand van enkele dromerige vennetjes, nabij de Duitse grens, ligt 4 sterren camping en recreatiecentrum de Italiaanse Meren. Op loopafstand sta je midden in de natuur. In 10 prachtige meertjes kan gevist worden en bij een van de meren is een strand aangelegd. Zwemmen kan ook in het buitenzwembad. Het terrein heeft vaste, toeristische en comfort­ plaatsen met elektriciteit, kabeltelevisie en aan- en afvoer van water. Daarbij kun je overal draadloos internetten. In de campingwinkel worden dagelijks verse broodjes gebakken. Ook vindt u er een café/restaurant met een enorm terras. In de directe omgeving liggen veel fietsroutes en leuke bestemmingen. Zoals de ‘Steengroeve’, een kaasboerderij, wijngaarden en kastelen. Voor de kinderen; Moviepark Germany, Binnenpret of De Waarbeek. Op de receptie vertellen wij u graag meer over de vele mogelijkheden en de bijzonder mooie om­geving. Voor arrangementen en aanbiedingen kunt u op onze site www.italiaansemeren.nl terecht. 26

Ook kunt u bij ons gebruik maken van de voordeeltarieven van de meest gebruikte CampingCards.

21 Camping & Recreatiecentrum De Italiaanse Meren Buitinkweg 7 7107 BE Winterswijk-Kotten T (0543) 56 32 71 / F (0543) 56 37 35 info@italiaansemeren.nl www.italiaansemeren.nl


RD

CAMPING CA

€12,-

RD

CAMPING CA

€16,-

‘t Hilgelomeer

‘t Wieskamp

Camping ’t Hilgelomeer in Winterswijk is een (senioren)camping omringd door prachtige natuur en rijke historie. Naast ruime campingplaatsen zijn er ook chalets en bungalows te huur.

Met het centrum van Winterswijk op nog geen 10 minuten fietsen afstand, omgeven door talloze fiets- en wandelroutes, natuur­ gebieden en het Nationale Landschap is Het Wieskamp de ideale uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

De camping beschikt over uitstekende faciliteiten, zoals een verwarmd toiletgebouw, draadloos internet, warme broodjes service (tot ca. augustus) en een wasserette. De camping is direct gelegen aan recreatieplas het Hilgelo waar je kunt zwemmen, surfen, sportduiken, vissen of wandelen. De vele nabijgelegen fiets- en wandelroutes brengen je vanzelf op de mooiste plekjes van het afwisselende coulisselandschap. Ook een bezoekje aan Winterswijk (op nog geen 2 kilometer afstand) is zeker de moeite waard. Voor een heerlijk ontspannen vakantie vol rust en ruimte ga je naar Camping ’t Hilgelomeer! Geopend van 28-3 t/m 30-9.

22

Ons gemoedelijke familiebedrijf heeft veel voorzieningen, zoals een uitstekend (en betaalbaar) restaurant met terras, snackbar, fietsverhuur en een openlucht zwembad. Daarnaast is er een directe toegang tot het achterliggende bos. Voor kinderen is er een binnen- en buitenspeeltuin, het sportveld en een ruim aanbod aan professionele activiteiten. Verder biedt Het Wieskamp verhuur van sta­ caravans en chalets aan. De ruime kampeerplaatsen hebben allemaal privé sanitair, internet, kabeltelevisie en 16 ampère stroom. Rust en ruimte op de velden, toeristische gezelligheid rondom de voorzieningen, kortom de perfecte kampeervakantie in de Achterhoek!

23 Camping ’t Hilgelomeer Waliensestraat 137 7103 EA Winterswijk T (0543) 51 75 48 info@hilgelomeer.nl www.hilgelomeer.nl

Camping ’t Wieskamp Kobstederweg 13 7113 AA Winterswijk-Henxel T (0543) 51 46 12 info@wieskamp.nl www.wieskamp.nl

Kamperen in de Achterhoek

27


RD

CAMPING CA

€16,-

Marveld Recreatie Aan de oostkant van Groenlo ligt op 42 ha. Marveld Recreatie, een prachtig vijf sterren kampeer- en bungalowpark gebouwd in de Saksische stijl en met een sfeer van de Achterhoekse gezelligheid. Onze gastvrijheid staat borg voor een intense beleving van uw vakantie. Dat komt mede door de luxe inrichting van de bungalows. Zo heeft de 6 persoons bungalow VWL5 een eigen sauna en whirlpool. De kampeerplaatsen zijn van alle faciliteiten voorzien om u zó, op elk moment in het jaar, ook in de winter, een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Roemrijke geschiedenis De Gelderse Achterhoek is een stukje Nederland, rijk aan natuur én geschiedenis. Daarbinnen heeft Groenlo als eeuwenoude vestingstad een luisterrijke geschiedenis en zijn er nog veel overblijfselen uit de historie te zien. Marveld Recreatie maakt deel uit van deze roemruchte historie. 28

Het complex is voortgekomen uit de oude boerderij Marveld, gesticht in 1667. Vanaf Marveld vertrekt de Groenlo Vestingstad Express en laat u de mooiste plekjes van Groenlo en omgeving zien. Via het GPS systeem hoort u onder andere wat zich tijdens de Slag om Grolle in 1627 heeft afgespeeld.


Veel faciliteiten Of u nu op het terras van de bar-bowling zit te genieten, of ‘de binnenplaats’ binnenloopt, u kunt met een beetje fantasie de sfeer van vervlogen tijden herbeleven. Marveld Recreatie heeft een zeer gevarieerd culinair aanbod. U kunt kiezen uit een viertal restaurants. Zo is er het à la carte restaurant, het pizza en pannenkoek restaurant, het ‘doe het zelf grill’ restaurant en in het hoogseizoen het kiprestaurant. Wilt u wat meenemen naar uw bungalow of caravan, dan is er een zeer moderne snackbar met een ruim aanbod. Eet smakelijk! Een professioneel recreatieteam maakt uw vakantie en dat van uw kinderen onvergetelijk.

Van bowlen tot golf In het gebouw tegenover de receptie bevindt zich het sportieve hart van Marveld Recreatie. Drie indoor tennisbanen, twee squashbanen en zes bowlingbanen maken het mogelijk om sportief en actief bezig te zijn. Dat kan overigens ook in het 25 meter wedstrijdbad of in het subtropisch zwemparadijs. Bij mooi weer staat een groot buitenbad met waterspeeltuin en kabouterbad voor de kleintjes tot uw beschikking. Op een ligstoel onder palmbomen genieten van uw vakantie! Nieuw in de Achterhoek is de Marveld Pitch & Putt golfbaan. Een leuke bezigheid, want na een korte uitleg slaat u al heel snel een aardig balletje.

Tip: Als u na uw vakantie heimwee krijgt, kijk dan op www.terugnaardeachterhoek.nl

24 Marveld Recreatie, kampeer- en bungalowpark Elshofweg 6 7141 DH Groenlo T (0544) 46 60 00 info@marveld.nl www.marveld.nl

Kamperen in de Achterhoek

29


RD

CAMPING CA

€14,-

RD

CAMPING CA

€14,-

Ten Hagen

Het Eibernest

Camping en klompenmakerij: een bijzondere

Het Eibernest is gelegen in het buitengebied van de plaats Eibergen, vlakbij de Duitse grens. Een mooi wisselend coulissen landschap met volop mogelijkheden voor allerlei sportieve en rustige activiteiten.

combinatie. De camping is prachtig gelegen aan de oever van recreatieplas ’t Hilgelo en temidden van natuurschoon “het Bönnink”. Het gezellige centrum van Winterswijk bevindt zich op nog geen twee kilometer. De klompen­ makerij stamt uit 1882 en kan op afspraak worden bezichtigd. Camping Klompenmakerij Ten Hagen is een kleinschalige familiecamping met 80 stand­ plaatsen. De ruime kampeerplaatsen zijn alle aangesloten op waterleiding, elektriciteit (10-16 Amp.) en riolering. De sanitaire voorzieningen zijn verwarmd en er is een invalide douche/toilet. De omgeving van Winterswijk met zijn prachtige coulisse­ landschap en het aanliggende Duitse grensgebied hebben een uitgebreid net van fiets- en wandelroutes met vele beziens­ waardigheden. Op deze camping is de CCA niet geldig tijdens Fronleichnam (18-23 juni 2014). De camping is het gehele jaar geopend en heeft een ANWB Waardering van 8,9.

25

De camping beschikt over 2 verwarmde (buiten) zwembaden met ligweide en ligbedden, kantine annex restaurant, snackbar en een gezellige bar met 2 biljart tafels. Een wasserette, speeltuin, midgetgolf / jeux de boulesbaan / fietsverhuur / draadloos internet en broodjes service maken het geheel compleet. ANWB Classificatie 4,5 sterren.

26 Camping Klompenmakerij Ten Hagen Waliënsestraat 139a 7103 EA Winterswijk T (0543) 53 15 03 info@hagencampklomp.nl www.hagencampklomp.nl

30

De camping beschikt over ruime kampeer- en camperplaatsen van 100 m2, voorzien van 10 amp. stroomaansluiting, water tappunt en waterafvoer op elke plaats apart. Ons verwarmde sanitairgebouw is voorzien van alle gemakken (ook mindervalide voorzieningen) en het gebruik van de warme douches en het tappen van warm water is natuurlijk gratis.

Camping Het Eibernest Kerkdijk 1 7152 DB Eibergen T (0545) 47 12 68 recreatie@eibernest.nl www.eibernest.nl


RD

CAMPING CA

€14,-

RD

CAMPING CA

€12,-

Den Borg

D’n Eversman

Camping Den Borg ligt op de grens van de Achterhoek en Twente en slechts een kilometer van Duitsland.

Kom genieten van het landelijke leven op onze kleinschalige groene Camping!

Het is een gezellige familiecamping voor het gehele gezin, acht hectare groot en verdeeld in een aantal met houtwallen afgescheiden terreinen. Er zijn aparte terreinen voor toeris­ tische kampeerders. Kamperen kan voor zeer aantrekkelijke tarieven. De prachtige omgeving is ideaal voor fietsen en wandelen door het grensgebied over oude smokkelpaden. Faciliteiten op het terrein zijn onder andere: groot verwarmd zwembad met waterglijbaan (37 m), kampwinkel met elke dag vers gebakken broodjes, fiets- en wandelroutes, geen auto’s op standplaats, gehandicaptenvoorzieningen en veel georga­ niseerd vermaak. Kortom: te veel om op te noemen. Kom gerust eens kijken of vraag een folder aan.

27

D’n Eversman ligt aan de voet van de Needse berg in het stiltegebied van Noordijk. Onze karakteristieke Achterhoekse boerderij uit 1852 heeft veel van zijn oorspronkelijke kenmerken behouden. De deel is nu een gezellige kantine met terras waar u ijs, drankjes en in het hoogseizoen ook patat, snacks en ‘s ochtends broodjes en een krant kunt kopen. U kunt er fietsroutes lenen en informatie over de omgeving vinden. De camping biedt ruime autovrije standaard-, XXL- en comfortplaatsen aan op 5 open kampeervelden waarbij het middenveld vrij blijft als speelruimte voor de kinderen of om ‘s avonds gezellig rondom een vuurkorf te zitten. De camping heeft een verwarmd zwembad met peuterbad, verwarmde sanitair en er is een speeltuin, kinderboerderij, sportveld en een slechtweer-speelgelegenheid. We bieden GRATIS WIFI aan en organiseren leuke activiteiten zoals huifkartochten, excursies, broodjes bakken, kinderbingo en knutselen. Het prachtige landschap en het sfeervolle buitenleven maken camping D’n Eversman een ideale vakantiebestemming!

28 Camping Den Borg Oldenkotseweg 8 7157 BV Rekken T (0545) 43 14 00 info@denborg.nl www.denborg.nl

Camping D’n Eversman Bliksteeg 1 7161 PG Neede T (0545) 29 19 06 info@camping-eversman.nl www.camping-eversman.nl

Kamperen in de Achterhoek

31


CAMPING-PASS Der Camping-Pass Achterhoek (CPA) wurde exklusiv von den und für die in dieser Broschüre vertretenen Campingplätze entwickelt. Bei Vorlage des CPA bezahlt der Kartenbesitzer/Camper einen ermäßigten Tarif, der zwischen 12, 14 und 16 Euro variiert.

Der Camping-Pass Achterhoek berechtigt zu  inem Stellplatz für eine Nacht e einem Aufenthalt für zwei Erwachsene einem Platz für Auto+Wohnwagen+ Vorzelt oder Auto+Faltcaravan oder Auto+Zelt oder Wohnmobil mit Vordach • Stromanschluss (6 Ampere, Strom­ verbrauch bis 5 kWh inbegriffen) • • •

 armen Duschen (auf Campingplätzen, w die mit Duschmünzen arbeiten: 1 Duschmünze p.P. p.T.) • maximal 1 Hund (falls Hunde auf dem Campingplatz grundsätzlich erlaubt sind) •


Der Tarif richtet sich nach der Ausstattung/den Anlagen auf den einzelnen Campingplätzen und wird in dieser Broschüre jeweils angegeben.

Campinginformatie Urlaub mit dem Wohnmobil

Die Region Achterhoek besitzt ein ganzes Netz Gültigkeitsdauer von Orten, wo Sie mit einem Wohnmobil über­ Der Camping-Pass Achterhoek gilt in der Vornachten können. Die Wohnmobil-Plätze (€ 10,und Nachsaison (bis zum 30. Juni und ab dem für 24 Stunden) verfügen alle über eine einheitliche 1. September). Am Himmelfahrtswochenende, Säule zur Entnahme von Strom und Wasser an Ostern, Pfingsten sowie in den (nieder­ (€ 1,- je 80 Liter). Campingplätze, die einen ländischen und deutschen) Schulferien ist der Platz für Wohnmobile anbieten, sind in dieser Camping-Pass nicht gültig. Darüber hinaus Broschüre mit dem Wohnmobil-Symbol gekenn­ gelten auf einigen Campingplätzen noch weitere zeichnet. Weitere Informationen finden Sie unter Zeiten als Hochsaison. Informieren Sie sich daher www.camperplaatsenindeachterhoek.nl

bei dem Campingplatz Ihrer Wahl erst nach den genauen Daten der Vor- und Nachsaison. Und geben Sie bitte bei Ihrer Reservierung an, dass Sie den Camping-Pass nutzen möchten. Der Pass ist gültig, solange die Kampagne „Camping in der Achterhoek“ mit dem Camping-Pass Achterhoek läuft. Die Bedingungen und die teilnehmenden Campingplätze können sich von Jahr zu Jahr ändern.

Camping im Winter Auch in den Wintermonaten sind zahlreiche Campingplätze des Verbundes „Camping-Pass Achterhoek“ (CPA) geöffnet, um Ihnen einen Aufenthalt in der schönen Region Achterhoek zu ermöglichen. Diese Campingplätze sind mit einem Wintercamping-Symbol gekennzeichnet.

Camping mit privaten Sanitäranlagen Komfortabel campen – mit eigener Dusche, Toilette und eigenem Waschbecken, direkt neben Ihrem Zelt oder Wohnwagen. Immer sauber, beheizt Wo ist der Camping-Pass Achterhoek erhältlich? und ganz nah! Diese Möglichkeit bieten Ihnen Bei allen teilnehmenden Campingplätzen erhalten einige Campingplätze des CPA-Verbundes. Für Sie den CPA kostenlos. Sie brauchen dafür nur private Sanitäranlagen zahlen Sie einen Zuschlag ein Antragsformular auszufüllen und an der auf den CPA-Tarif. Erkundigen Sie sich bei dem Rezeption abzugeben. Das Antragsformular Campingplatz Ihrer Wahl nach den Möglichkeiten. Bitte beachten: Kurtaxe und andere eventuelle Zusatzkosten sind in den einzelnen Kommunen unterschiedlich und müssen vor Ort bezahlt werden.

erhalten Sie ebenfalls auf den Campingplätzen, Sie können es aber auch auf der Website www.kamperenindeachterhoek.nl/de herunterladen. Damit übernachten Sie unkompliziert zu einem günstigen Preis auf den wunderschönen Campingplätzen in der Achterhoek.

ADAC Card und Camping Key Europe

Inhaber der ADAC Card oder des Camping Keys Europe können 2014 ebenfalls die Preisvorteile des CPA nutzen. Selbstverständlich gelten auch für sie die Bedingungen, die nebenstehend für den CPA aufgeführt sind.

Campingplätze, die diese Annehmlichkeit anbieten, erkennen Sie an dem Sanitär-Symbol. Die folgenden Campingplätze bieten private Sanitäranlagen an: • IJsselstrand (Seite 17) • Het Zwarte Schaar (Seite 18) • De Twee Bruggen (Seite 22) • Vreehorst (Seite 24) • Het Winkel (Seite 25) • Sevink Mölle (Seite 25) • ‘t Wieskamp (Seite 27) • Marveld Recreatie (Seite 28) • Den Borg (Seite 31)

Campingplätze in der Achterhoek

5


28 Campingplätze stellen sich vor… r Ge nie sse n in de Acht erhoek!

Camping in der Achterhoek … das heißt, Ruhe und Weite genießen, schöne Natur und abwechslungsreiche Landschaften, Schlösser und Mühlen, hübsche Dörfer und Städte. Auch für Kinder gibt es in dieser Gegend viel zu erleben. Hier geht es gemütlich zu und die Menschen sind freundlich: Hier kann man sich wunderbar erholen! Und ein Campingurlaub ist die ideale Art, das selbst zu entdecken. Eine große Auswahl an Campingplätzen bietet Ihnen genügend Möglichkeiten, Ihren Campingurlaub in der Achterhoek zu verbringen. Das Angebot an Plätzen ist sehr breitgefächert: von großen und luxuriösen Campingplätzen mit allem erdenklichen Komfort bis zu kleinen und einfachen Plätzen. Aber alle Campingplätze haben eins gemeinsam: Sie liegen in der wunderschönen Achterhoek und präsentieren sich gemeinsam, um Ihre Aufmerksamkeit zu gewinnen. Es gibt zweifellos einen Campingplatz, der Ihren Vorstellungen entspricht, und daher wünschen wir Ihnen schon jetzt einen schönen Campingurlaub in der Achterhoek! Siehe auch www.kamperenindeachterhoek.nl/de Campingplätze in der Achterhoek

3


Campingplätze in der

Mit dem Camping-Pass die Region Achterhoek entdecken!

2014

28 Campingplätze stellen sich vor Besondere Vergünstigungen bei Attraktionen Eine große Auswahl an Campingplätzen

2014

Eine Übersicht über die Campingplätze, die Sie in der Vor- und Nachsaison zum ermäßigten Tarif nutzen können.

Kamperen in de Achterhoek gids 2014  
Kamperen in de Achterhoek gids 2014  
Advertisement