__MAIN_TEXT__

Page 1

Kamperen in de

MET DE CAMPING CARD DE ACHTERHOEK ONTDEKKEN 2019

Genieten op de

Achterhoekse campings Kamperen

zoals jij dat wilt...

Camping Card Achterhoek

voordelig overnachten in het voor- en naseizoen

Musea en attracties bezoeken met korting

achterhoek.nl facebook.com/achterhoektoerisme

mooiachterhoek kamperenindeachterhoek.nl


Kamperen

zoals

JIJ

dat wilt... Het blijft toch wel het ultieme vakantiegeluk: kamperen met je eigen tent, caravan of camper. Zit je met een goed boek voor de tent of kies je ervoor om erop uit te gaan en te ontdekken wat de Achterhoek te bieden heeft aan natuur en cultuur. ’s Avonds genieten in een culinair restaurant of een heerlijke barbecue met streekproducten bij de tent. Kon de vakantie maar eeuwig duren‌. Van grote camping met speeltuin, zwembad en animatieprogramma tot kleinschalige, idyllisch gelegen camping met veel rust en privacy: in de Achterhoek vind je het allemaal. Kies jouw ideale camping uit, voor jouw ideale kampeervakantie! Heb je zelf geen tent of caravan? Geen probleem: op veel campings kun je een chalet, safaritent of stacaravan huren.

kamperenindeach terhoek.nl 2 | Kamperen in de Achterhoek

Vakantiegeluk met de Camping Card | 3


Inhoud

Achterhoeks geluk Kampeergeluk in ieder seizoen Kamperen met de Camping Card

Colofon

Uitgave: Stichting Achterhoek Toerisme Marktstraat 1, 7271 AX Borculo, tel. 0545 25 03 80, www.achterhoek.nl Vormgeving: Sterk-id corporate communicatie Tekst: Frieda Zieleman, Achterhoek Toerisme Fotografie: Stan Bouman, Sushilla Kouwen, Annet Piek e.a. Druk: Grafistar B.V., Lichtenvoorde

Copyright: Stichting Achterhoek Toerisme 2019 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. De uitgever is niet aansprakelijk voor schade, die het mogelijk gevolg zou kunnen zijn van verkeerde gegevens.

4 | Kamperen in de Achterhoek

6 8

Kampeergeluk IJsselstrand 12 Het Zwarte Schaar 13 Jena 14 De Graafschap 14 Slootermeer 15 Kom-Es-An 15 ‘t Meulenbrugge 16 De Goldberg 16 De Waterjuffer 17 De Vrolijk 17 Tamaring 18 De Meibeek 18 Den Blanken 19 Den Borg 19 Marveld Recreatie 20 ‘t Eibernest 22 Klompenmakerij Ten Hagen 22 Sevink Molen 23 ‘t Hilgelomeer 24 Het Wieskamp 25 Het Winkel 25 Vreehorst 26 ‘t Walfort 27 Lansbulten 27 De Twee Bruggen 28 De Italiaanse Meren 30 Goorzicht 30 Extra geluk Er op uit met korting

32

Vakantiegeluk met de Camping Card | 5


Kampeer geluk

Wandelen Dankzij het handige keuzepuntensysteem stippel je heel gemakkelijk een route uit. Met ruim 3.000 kilometer aan beweg­ wijzerde wandelpaden en 150 startlocaties is er voldoende keuze!

Seizoen

Liever op de fiets? Mooie fietspaden, handige knooppunten en prachtige routes. Voor fietsers is de Achterhoek een waar walhalla. Je hoeft maar op de fiets te springen en je komt vanzelf zo’n knooppunt tegen.

in ieder

Op achterhoekseroutes.nl vind je de mooiste fiets- en wandelroutes om je kampeervakantie compleet te maken.

.nl achterhoekseroutes

De eerste zonnestralen die voorzichtig prikken op je huid. Frisgroene blaadjes en veelkleurige bloesems in een afwisselend landschap. Koeien die na een lange winter weer de wei in mogen. Begin het voorjaar met een kampeer­ vakantie in de Achterhoek. Vergeet niet je fiets mee te nemen want het voorjaar is het perfecte seizoen voor een heerlijke fietstocht. Je geniet nog meer als je jezelf trakteert op iets lekkers. Stop bijvoorbeeld voor een ambachtelijk gemaakt ijsje of een glas wijn uit één van de Achterhoekse wijngaarden. Ook in het najaar, wanneer de bladeren aan de bomen kleuren kun je in de Achter­hoek nog perfect terecht voor een kampeervakantie. In het najaar doe je je smaakpapillen een groot plezier met de start van het wildseizoen vanaf half oktober. Maar niet alleen voor de gastronomie reis je naar de Achterhoek, de regio is bijvoor­ beeld rijk aan toonaangevende musea en beschikt over een bijzonder afwisselend landschap dat gesierd wordt door kastelen en landgoederen en historische stadjes.

6 | Kamperen in de Achterhoek

De Achterhoek op z’n mooist Er wordt nogal eens gezegd dat je in de Achterhoek het mooiste natuurschoon van Nederland vindt. Geen gekke gedachte, want het landschap kenmerkt zich door een afwisseling van uitgestrekte bossen, pittoreske dorpen, statige herenhuizen en oude kastelen. Op glooiende heuvels geniet je van prachtige vergezichten. Tijdens een heerlijke wandeling of mooie fietstocht zul je versteld staan van het steeds veranderende decor.

k.nl musea-achterhoe Musea in de Achterhoek De Achterhoek biedt onderdak aan uiteen­ lopende musea. Kunstliefhebber? Dan kun je je hart ophalen in de Achterhoek. Bezoek één van de prachtige musea vol toonaangevende schilder-, glas- en beeldhouwkunst van internationale grootmeesters. Ook vind je in elk dorpje of stadje een bijzonder museum dat je mee terug neemt naar historische gebeurtenissen, het verzet in de Tweede Wereldoorlog - of je laat zien over oude gewoonten en vervlogen gebruiken. Stadjes met een eigen verhaal In de Achterhoek zijn tal van stadjes en dorpen waar de geschiedenis tot op de dag van vandaag zichtbaar is in de historische gebouwen, de smalle straatjes, de stads­ grachten en de stille hofjes. Elk stadje heeft een eigen verhaal, dat vaak wordt verteld in een museum of tijdens een stadswandeling. Maar ook shopliefhebbers kunnen in de Achterhoek hun hart ophalen. Kastelen in de Achterhoek Op je fiets- of wandeltocht door de Achterhoek kom je tientallen buitenverblijven van de oudGelderse adel tegen. Omdat veel kastelen nog bewoond zijn, zijn ze niet allemaal van binnen te bewonderen. Maar meestal is er wel een mooie fiets- of wandelroute die over het landgoed voert. Zo kun je de statige panden goed van buitenaf bewonderen

Vakantiegeluk met de Camping Card | 7


Kamperen met privé-sanitair

Kamperen met de

Camping

Card

Profiteer van vaste lage overnachtings­ tarieven met de Camping Card Achterhoek! Met de Camping Card Achterhoek (CCA) kampeer je in het voor- en in het naseizoen extra voor­­delig bij de Achterhoekse campings. Op vertoon van de Card betaalt de houder € 14,- / € 16,- / € 18,- / € 20,per nacht. In deze brochure is bij elke camping aangegeven welk tarief wordt gehanteerd. Dit tarief hangt onder andere samen met de voor­ zieningen en faciliteiten op de camping. De Camping Card geeft recht op*: - Één kampeerplaats voor één nacht - Verblijf van twee volwassenen - Plaatsing van auto + caravan + voortent of auto + vouwwagen of auto + tent of kampeerauto met luifel. - Elektriciteit (6A met stroomverbruik met een minimum van 4KWh inbegrepen) - Warme douches (op campings waar met douchemuntjes wordt gewerkt 1 douchemunt p.p.p.d.) - Verblijf van 1 hond (indien honden zijn toegestaan op de camping) *Tenzij anders aangegeven.

8 | Kamperen in de Achterhoek

Geldigheidsduur De kaart is in het voor- en naseizoen geldig. Het paasweekend, hemelvaartsweekend, pinksterweekend en schoolvakanties vallen buiten de geldigheid van de CCA. Bovendien zijn er campings die nog andere periodes als hoogseizoen hanteren. Informeer daarom eerst bij de camping van je keuze naar de mogelijk­heden en meld bij reservering dat je gebruik maakt van de CCA. De kaart is geldig zolang de campagne Kamperen in de Achterhoek met de CCA loopt. Jaarlijks kunnen de voorwaarden en deelnemende campings wijzigen. N.B.: Toeristenbelasting en andere eventuele extra kosten kunnen per gemeente verschillen en zijn daarom niet opgenomen in het tarief.

Hoe verkrijgbaar Bij de deelnemende campings is de CCA kaart gratis verkrijgbaar. Hiervoor hoef je alleen het aanvraagformulier in te vullen en af te geven bij de receptie. Het aanvraagformulier is verkrijgbaar bij de camping of te downloaden via de website kamperenindeachterhoek.nl. Zo kampeer je voor een gunstige prijs op de mooiste campings in de Achterhoek. Camping Key Europe Houders van de Camping Key Europe en de Duitse ADAC kaart kunnen op vertoon van deze kaarten gebruik maken van de tarieven van de CCA, tegen de condities die gelden voor de CCA zoals beschreven in deze brochure.

Comfortabel kamperen met eigen toilet, wastafel en douche naast je tent of caravan. Dat kan met privé-sanitair dat op een aantal campings aanwezig is. Je betaalt een toeslag op het CCA-tarief wanneer je hiervan gebruik wilt maken. - Camping IJsselstrand (pag. 12) - Camping Het Zwarte Schaar (pag. 13) - Parkcamping De Graafschap (pag. 14) - Camping De Meibeek (pag. 18) - Marveld Recreatie (pag. 20) - Camping Sevink Molen (pag. 23) - Camping Het Wieskamp (pag. 25) - Recreatiepark Het Winkel (pag. 25) - Camping Vreehorst (pag. 26) - Vakantiepark Twee Bruggen (pag. 28)

privesanitair.info

Op vakantie met de camper Verschillende campings hebben speciaal voor campers ingerichte plaatsen, waar je voor het geldende tarief kunt overnachten. Daarnaast is de Achterhoek bedekt met een netwerk van speciale camperplaatsen. Bij een uniforme zuil kun je hier stroom en water tappen. Een overnachting kost € 10,- per 24 uur en water kost € 1,- per 80 liter. Wanneer deze camperplaatsen zijn gelegen bij een camping, is dat vaak buiten de poorten van het terrein. In principe kan dan geen gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van de camping, tenzij anders is aangegeven.

Kamperen, het hele jaar door In de Achterhoek kun je het hele jaar door vakantie vieren. Een aantal campings biedt faciliteiten aan om ook in de winter­maanden comfortabel te kamperen.

Vakantiegeluk met de Camping Card | 9


A

Joppe

Laren

4 N3

Exel

Appen

Voorst

k

NoordEmpe

einsterdam

Dovenkamp 45

Warken

Zutphen

8 9

Wientjesvoort

7Kranenburg

11 N319

Steenderen

2 1

N3

17

Angerlo

De Nevelhorst

Holthuizen De Heegh

Wehl

N3

15 N3

Heidenhoek

17

Halle Heelweg-West

Loerbeek

Kwartier

N8

36

Braamt

Heuven Warm Vethuizen

N335

17

Heide

H

Wijnbergen

N3

Oud-Dijk

Stroombroek

Zeddam

N335

Harreveld

N316

Stokkum

I

Ziek

10amer | Kamperen in de Achterhoek Tuink Tolkamer Spijk

5

Ulft

Azewijn

8 Lichtenberg

P Bontebrug Aa -St

Veldhunten

Grote Breedenbroek N31 7

J

Milt

Gendringen Netterden

Megchelen

Is s

el

Henxel

L ’t Klooster

Slingeplas Hollenberg

25

23 K

Vosseveld

Sling

22

21 Brinkheurne Kotten

Miste

Bredevoort Dale

Ratum

Haart

N31

9

26 Woold

24 M

Aalten

Heurne

De Heurne

IJzerlo

Duitsland Dinxperlo

Wieken

20

Winterswijk

Breedenbroek

ra n g

Wals

Emmerich

27

N318

Sinderen

Silvolde

Varsselder

‘s-Heerenberg

Lobith

O

Lintelo

Binnenheurne

Silvoorderbuurt

Etten Rafelder

Lengel

Barlo

Boven-Sling e

19

Corle

N1

Terborg

KleinAzewijn

Herwen

Varsseveld

Gaanderen

17

Lichtenvoorde

l se

2

Oud eI Js

Kilder

Didam Nieuw-Dijk

18 ‘t Hilgelo

8

Heelweg-Oost

A18

Huppel

e

N1

De Schutterij

HalleNijman

A18

in g

11. Tamaring 12. De Meibeek 13. Den Blanken 14. Den Borg 15. Marveld Recreatie 16. ‘t Eibernest 17. Ten Hagen 18. Sevink Molen 19. ‘t Hilgelomeer 20. Het Wieskamp 21. Het Winkel 22. Vreehorst 23. ‘t Walfort 24. Lansbulten 25. De Twee Bruggen 26. De Italiaanse Meren 27. Goorzicht

orting Attracties met k

Meddo Sl

Vragender

Westendorp

Meerenbroek

Babberich

Aerdt

30

Doetinchem

Heidekant Plantage

19

N3 Winkelshoek Wassinkbrink

4

Kleindorp

Beek Holthuizen

3

Zieuwent 't Rolder

Wittebrink

N316

N336

Loil

Greffelkamp

l os e

N3

e

3 N81

15

Lievelde

Mariënvelde

HalleHeide

IJzevoorde

Nieuw-Wehl

Oud-Zevenaar

Hummelo

Langerak

Eldrik

Eefsele

N313

Bingerden

Zwolle

G

Zelhem

5

Bevermeer

Vreden

Groenlo Ruurlosebroek

Oosterwijk

el

9

F

Wolversveen

N3 1

Giesbeek

Zevenaar

N316

Keijenborg

Laag-Keppel

Zwilbroek

Dunsborg

Achter-Drempt

Oude IJssel

Beltrum

N31

Veldhoek

Velswijk

Doesburg

A1

6

12

Heurne Gooi

Voor-Drempt Hoog-Keppel

Wissinkhoek Bruil

n

N314

Bekveld

Ellecom A3

Hengelo

Toldijk

Rha

48

Varssel

N316

IJ

N3

ss

48

el

Baak

Covik

De Emmer

Olburgen

E

Noordink

Winkelerhoek

Holterhoek

16

oe Gr

ieren

D

14

rk

Spankeren

C

Rekken

Be

86

Linde

Hupsel Avest

e ng Sli se lo

Bronkhorst N7

Delden

G

Nieuwenhuishoek

Loo

Eibergen

Lintvelde

n roe

Ruurlo

Mallem

B

Haarlo

1. IJsselstrand 2. Het Zwarte Schaar 3. Jena 4. De Graafschap 5. Slootermeer 6. Kom-Es-An 7. ‘t Meulenbrugge 8. De Goldberg 9. De Waterjuffer 10. De Vrolijk

Olden Eibergen

Leostichting

Brinkmanshoek

8

N1

Berkel

Hambroekplas

15 Dijkhoek N3

Brouwershoek

Everwenninkhoek

Langelo

Spilbroek

Overbiel

Borculo

Boschheurne

Mossel

Wichmond

Neede N315

Heure

Barchem

N31

Brummen

Rietmolen

Geesteren Nederbiel

Cortenoever Broek

25

Buurse

Honesch

Noordijk

N8 Kulsdom

Haaksbergen

Lochuizen

De Horst

Zwiep

Holthuizen Brammelo

Respelhoek

Vierakker

Heimeriete

ekhorst

Lochem

Sint Isidorushoeve

Markvelde

Gelselaar

Nettelhorst

Klein Dochteren

Vorden

eek

Ampsen

N346

Warnsveld

N3

Voorstonden Wapsum

teeg

Berkel

Almen N

Tonden

en

naal

Twenteka

Scheggertdijk

Eefde

13

Armhoede

Exel-Tol

Groot Dochteren

8

Quatre Bras

Gietelo

Rutbeke

N3 Westerflier

18

Gorssel

Eppenzolder

N347

46

Bussloo

Bad Boekelo

Stepelo

Diepenheim

Verwolde

Oolde

Boekelo

Hengevelde

Kerspel

N739

9 Harfsen

N339

Wilp

Stokkum

8

10

Kring van Dorth

A1

Stokkum

N3

Epse

Beckum

Kwartierdorp

Enschede Campings in de Achterhoek

N18

Twello

Zuidloo

Oxe

Bentelo

Markelo

Beusbergen

Markelose Broek

N332

Deventer

5

N1

Bathmen

Twekkelo

A3

Wiene

Goor

Achterhoek

Borken

A. B. C. D. E. F. G. H. I. J. K. L. M. N. O. P.

Huis Verwolde Sportwijzer De Doolhof De Heikamp Klimbos Achterhoek Belevingspark CactusOase Kaasboerderij Weenink Het Land van Jan Klaassen Huis Bergh Recreatie ’t Lohr Het Nationaal Onderduikmuseum Villa Mondriaan Kaasboerderij Harmienehoeve Museum STAAL Pannenkoekenboerderij De Neeth Grand café Het Schaftlokaal

Bocholt Vakantiegeluk met de Camping Card | 11


IJsselstrand Kamperen aan het water tussen Veluwe en Achterhoek. Camping IJsselstrand te Doesburg ligt aan een afgesloten tak van de IJssel en geeft een schitterend uitzicht op het water tegen een Doesburgse achtergrond. Geniet van de Achterhoekse gastvrijheid onder het genot van een bord Doesburgse mosterdsoep in ons drijvende restaurant. Camping IJsselstrand is net buiten de vesting­ stad Doesburg gelegen, in de provincie Gelder­ land. Hij ligt prachtig in het groen van de Achter­ hoek en aan het water van de IJssel. Aan de andere kant van de IJssel bevindt zich de Veluwe met haar mooie wandel- en fietsroutes! Camping IJsselstrand is ideaal voor een heerlijke vakantie aan het water. Terwijl de kinderen zich uitleven in het water kunt u genieten van een goed boek aan het strand. Er is zelfs een jacht­ haven met drijvend restaurant en overdekt

12 | Kamperen in de Achterhoek

Het Zwarte Schaar terras op het water. De camping is uitermate geschikt voor vissers en watersporters want een forellenvijver en waterskibaan zijn dichtbij. In het hoogseizoen is er voor de kinderen en hun ouders een uitgebreid recreatieprogramma met 4 activiteiten per dag. Er is een grote speel­tuin en bij slecht weer is er ook nog plaats genoeg voor iedereen in onze schitterende indoorspeeltuin. Nieuw: elektroboten te huur voor slechts €15,per uur.

18,1 Camping IJsselstrand Eekstraat 18 6984 AG Doesburg 0313 47 27 97 info@ijsselstrand.nl ijsselstrand.nl

Het Zwarte Schaar ligt in de gemeente Doesburg aan een rivierarm welke een directe verbinding heeft met de IJssel. De camping heeft ruime kampeerplaatsen langs het water en comfortplaatsen, eventueel met privé sanitair, iets meer beschut achter de dijk. U kunt bij ons ook een chalet, mobilette of trekkershut (basis of comfort) huren. De camping is voorzien van speeltuintjes, sport­velden, airmountain en voor de kleintjes een waterspeeltuin. Er zijn mooie plaatsen met privé-sanitair. Tevens kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad & Binkie speelparadijs. Het Zwarte Schaar ligt op de grenzen van de mooiste streken van De Achterhoek, De Veluwe en De Liemers. De omgeving is

bijzonder geschikt voor dagtochten met de fiets, auto, boot en te voet of een bezoek aan Burgers Zoo of het Openluchtmuseum te Arnhem.

Tip

 ED-bowling voor een hele nieuwe L dimensie van bowlen. Geschikt voor alle leeftijden.

Tot ziens bij ons op de camping, u bent het hele jaar van harte welkom. Wij zijn geopend van 1 januari tot en met 31 december!

16,2 Camping & Jachthaven Het Zwarte Schaar Eekstraat 19 6984 AG Doesburg 0313 47 31 28 info@zwarteschaar.nl zwarteschaar.nl

Vakantiegeluk met de Camping Card | 13


Jena

De Graafschap

Slootermeer

Kom-Es-An

Dé plek voor de wandel-, fiets en natuurliefhebber. Ook op gebied van cultuur en historie heeft Hummelo en omstreken genoeg te bieden!

Brede kronkelende paden en vele struiken en bomen verdelen de parkcamping in royale comfortplaatsen met veel privacy. Dankzij het eigen natuurbeheersplan zijn de afgelopen jaren maar liefst 32 soorten vogels op de camping waargenomen.

Camping Slootermeer is een ruim opgezette familiecamping welke beschikt over drie recreatieplassen met zandstrand.

‘Kom-Es-An’ oftewel “kom onze mooie en sfeervolle Achterhoek nader”. Zoekt u een mooie plek om vanuit daar de Achterhoek te verkennen, dan bent u aan het juiste adres. In het laagseizoen de ideale camping voor rustzoekers, in de schoolvakanties een heerlijke plek voor kinderen!

Kasteel & Landgoed Camping Jena is gelegen aan de rand van de uitgestrekte bos- en natuurgebieden van landgoed Enghuizen. De naam Enghuizen gaat terug tot 1240. De brokstukken van het 19e-eeuwse landgoed liggen verborgen in een heuvel. Tot ver in de omtrek herinneren de roodgele wapenkleuren op de luiken van de boerderijen eraan, dat ze tot het landgoed behoorden. De camping zelf wordt gekenmerkt door ruime standplaatsen verdeeld over verschillende kampeervelden met veel groen. Voor elke doelgroep is er een geschikte ruime kampeer­ plaats te vinden. Bijvoorbeeld in de boomgaard of op het heerlijk rustige hofjesveld. Er zijn goede sanitaire voorzieningen en er hangt een gemoedelijke sfeer. Speciaal voor de jonge gasten is er een sport- en speelveld (op de kampeerweide) van 1,5 hectare met diverse speeltoestellen en kampvuurplaats. Ook kunnen de kinderen vanaf de camping op zoek naar ‘Kabouter Jena’.

De camping ligt aan de rand van de Kruisbergse bossen tussen Doetinchem en Hummelo in de gemeente Bronckhorst. Eén groot, groen wandel- en fietsgebied. Een aanrader voor de èchte rustzoeker! Alle comfortplaatsen beschikken standaard over 8 Amp. elektra aansluiting welk zijn te verhogen naar max.16 Amp, water, afvoer, centrale antenne en de mogelijkheid tot draadloos internet. Wilt u iets meer comfort? Kies dan voor een Comfort riant plaats of maak gebruik van ons luxe privé sanitair. Verder zijn er twee moderne verwarmde sanitairgebouwen waarvan één met extra verwarmde baby ruimte en wasserette. Warm water en douche gebruik is gratis. Privacy, rust en comfort zijn op deze karaktervolle charme camping de belangrijkste ingrediënten. De camping is geopend van 12-04 t/m 27-10-2019. Ná 27-10 kunt u alleen kamperen op een Comfort Riant plaats met privé sanitair, ook voor minder­ valide. Een telefoontje vooraf is voldoende.

18,3 Kasteel & Landgoed Camping Jena Rozegaarderweg 7 6999 DW Hummelo 0314 38 14 57 info@camping-jena.nl camping-jena.nl

14 | Kamperen in de Achterhoek

Op de camping is er voldoende te beleven voor jong en oud, zo hebben wij meerdere sportvelden, meerdere speelplaatsen en een skatebaan. Tevens is er in de zomer een uitgebreid animatieprogramma. Ook al is er op onze camping voldoende te beleven. De camping is ook een goede uitvalsbasis om al fietsend of wandelend de mooie omgeving te verkennen. De camping ligt in een gebied dat rijk is aan natuurschoon, waar de landelijke rust nog niet is verstoord. De heuvels van Montferland, Kasteel Bergh, het aangrenzende Duitse gebied met het kasteel Anholt en de rijnboulevard Emmerich zijn zeker het bezoeken waard. Onze plaatsen beschikken over 10 ampère stroom, water en rioolafvoer. Natuurlijk hebben wij een verwarmd sanitairgebouw, een wasserette met wasmachines en drogers en tijdens het seizoen een dagelijks geopende campingwinkel met verse broodjes.

19,4 Parkcamping De Graafschap **** Loenhorsterweg 7c 6999 DT Hummelo 0314 34 37 52 info@camping-degraafschap.nl camping-degraafschap.nl

Camping Kom-Es-An te Hengelo (Gld) ligt in een schitterend coulisselandschap en heeft royale plaatsen voor stacaravans, toercaravans, tenten en campers. Tevens bieden wij comforthutten, trekkershutten en luxe stacaravans aan die u kunt huren. Alle toeristische plaatsen beschikken over een 10 ampère stroomaansluiting, wateraansluiting en een vuilwaterafvoer. Tevens bieden wij een modern sanitairgebouw waarin u de ruimte ervaart die u niet zomaar ergens anders tegenkomt. Verder heeft deze camping een kampwinkel, wasserette, snackbar, draadloos internet, kantine met restaurantgedeelte, recreatiezaal en aparte knutselruimte voor de allerkleinsten onder ons. Daarnaast is er een zwembad met een apart peuterbad (geopend vanaf Hemelvaart tot eind augustus) en zijn er verschillende speeltuinen waar uw (klein)kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. Met Hemelvaart, Pinksteren en tijdens het hoogseizoen is er een animatieteam.

16,5 Camping Slootermeer Varsselderseweg 9 7075 DR Etten 0315 32 35 85 info@slootermeer.nl slootermeer.nl

18,6 Camping Kom-Es-An Handwijzersdijk 4 7255 MJ Hengelo (Gld) 0575 46 72 42 informatie@kom-es-an.nl kom-es-an.nl

Vakantiegeluk met de Camping Card | 15


‘t Meulenbrugge

De Goldberg

De Waterjuffer

De Vrolijk

In de mooie omgeving van 8 kastelendorp Vorden, vindt u de prachtige camping `t Meulenbrugge, gelegen aan de water-­ kant van een bosrijke omgeving.

Het dorp Vorden staat bekend om de vele kastelen, maar ook om de natuur met een grote variatie aan bossen en weilanden. Camping De Goldberg bevindt zich te midden van deze natuurpracht. Kamperen bij De Goldberg staat dan ook synoniem aan erop uit trekken met het hele gezin.

De camping is gelegen in het dorpje Harfsen. Een kampeerterrein in het aantrekkelijke Achterhoekse coulisselandschap nabij Lochem, Gorssel en de oude Hanzesteden Zutphen en Deventer. Ook de Sallandse Heuvelrug vindt u in de directe omgeving.

Natuurcamping De Vrolijk is een rustige camping, iets ten noorden van het Gelderse Laren.

Camping `t Meulenbrugge is gelegen aan de bos­ rand van een ideale fiets- en wandelomgeving. Alle toeristische comfort plaatsen zijn voorzien van 10-16 ampère elektra, water en rioolaansluiting en bovendien zijn alle voortentplaatsen verhard. Er zijn 3 luxe vloer verwarmde sanitairgebouwen en er is een wasmachine en droger. Ook is er een jeu de boulesbaan, fietsenverhuur, over­ dekte fietsenstalling en gratis Wi-Fi op alle kampeerplaatsen. Iedere morgen komt er een bakker met verse warme broodjes. Onze camping is aangesloten bij de Karaktervolle Groene Campings (KGC) en ANWB erkend. De camping is met name geschikt voor mensen die van rust en ruimte houden, hierdoor is onze camping dan ook minder geschikt voor kinderen. U vindt bij ons geen speeltoestellen of animatieteam, maar u kunt wel in alle rust genieten van de geluiden van de natuur en van het prachtige uitzicht op onze boomgaard en de kerk van het dorpje Kranenburg.

Wat bieden wij: - Gezinsveld met speelmogelijkheden - Wifi over het hele terrein - Ruime plaatsen allemaal op gras - Goed verzorgd verwarmd sanitair - Speeltuin - Mini kinderboerderij - Alle plaatsen voorzien van rioolafvoer - Gasten te paard welkom - Persoonlijke aandacht - Wasserijservice - Pony rijden voor de jeugd - Ontbijtservice - Zwembad kaartjes met korting - Verhuur Trekkershutten en Stacaravans - Dagelijks verse broodjes - Deelname aan verschillende kortingsacties - Camperplaatsen voor kleine en grote maten

7 Camping ‘t Meulenbrugge Mosselseweg 4 7251 KT Vorden 0575 55 66 12 info@meulenbrugge-vorden.nl meulenbrugge-vorden.nl

16 | Kamperen in de Achterhoek

Voor een lekker hapje, een heerlijke maaltijd en een gezellig drankje kunt u terecht in ons ‘Proathuus’. Een supermarkt en openbaar vervoer richting Lochem en Deventer vindt u in directe omgeving.

14,8 Camping De Goldberg Larenseweg 1 7251 JL Vorden 0575 55 16 79 info@degoldberg.nl degoldberg.nl

Er is verwarmd sanitair, gratis wifi (beperkt), een wasserette, bibliotheek en fietsverhuur. Voor de kinderen is er een overdekt speel­ paradijs en ook zijn er speeltuinen buiten. In de natuur-zwemvijver kunt u heerlijk zwemmen en roeien. Vissers kunnen hier een hengel uitwerpen. Vanaf de camping starten diverse fiets- en wandelroutes via het knooppunten netwerk. Kom naar Camping de Vrolijk voor rust, ruimte en beleving!!!!

U bent van harte welkom vanaf 29 maart t/m 6 oktober. Kom tot rust en geniet!

En natuurlijk heel veel gezelligheid.

18,-

Een perfecte uitvalbasis voor prachtige en eindeloos lange fiets- en wandeltochten in het afwisselende landschap. Een oase voor iedereen die rust en ruimte op kleinschalige velden in een groene parkachtige omgeving waardeert! Voor rustzoekers en senioren is het echt genieten. De zeer ruime kampeer- en campervelden zijn voorzien van gratis Wi-Fi, water en 10 tot 16 ampère stroomaansluitingen. Er zijn drie kwali­ tatieve en keurig verzorgde sanitair gebouwen met gratis koud en warm water, waarvan er twee zijn verwarmd.

Het terrein heeft een diversiteit aan kampeer­ plaatsen, allen met elektra. Er zijn ruime seizoenplaatsen, prachtig gelegen in het bos, beschikbaar van 1 april t/m 31 oktober. Het terrein is ook geschikt voor (grotere) campers.

18,9 Camping De Waterjuffer Jufferdijk 4 7217 PG Harfsen 0573 43 13 59 info@campingdewaterjuffer.nl campingdewaterjuffer.nl

18,10 Camping de Vrolijk Wittendijk 4 7245 RS Laren (Gld) 0573 40 19 41 / 06 10 74 72 65 info@campingdevrolijk.nl campingdevrolijk.nl

Vakantiegeluk met de Camping Card | 17


Tamaring

De Meibeek

Den Blanken

Den Borg

Camping Tamaring, op een steenworp afstand van hartje Ruurlo en maar 3,3 km van Kasteel Ruurlo met museum MORE, is een unieke camping met 110 kampeerplekken, voor rust en natuurliefhebbers en gezinnen met jonge kinderen. Kwaliteit en gastvrijheid staan bij ons hoog in het vaandel!

Op camping De Meibeek vind je die typisch Achterhoekse gemoedelijke sfeer. Een uniek gelegen familiecamping.

Op de grens van de Achterhoek en Twente ligt camping Den Blanken. De camping is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen tot 11 jaar en senioren c.q. echtparen die van rust, ruimte, fietsen en wandelen houden.

Camping den Borg ligt op de grens van de Achterhoek en Twente, en slecht een kilometer van Duitsland. Dicht bij rivier de Berkel.

Het terrein is een afspiegeling van het coulisse­ landschap, met mooie open en beschutte kampeerplaatsen voorzien van 10 ampère stroom, met ook comfortplaatsen. De camping heeft een overdekte fietsen­stalling, oplaadpunten voor elektrofietsen en vele fiets- en wandelroutes vanaf de camping. WIFI op de hele camping, broodservice en er zijn gasflessen. Er is een terras voor koffie en thee en voor de jonge kinderen zijn er uit­ dagende speeltuinen met o.a. een speelbos met waterbaan en een kleuterzwembad. U kunt bij ons een chalet of een kampeer­ bungalow huren. Met onze ruime en luxe sanitaire voor­zieningen hopen we dat u zich bij ons thuis voelt. Wij informeren u graag en heten u van harte welkom vanaf maandag 1 april t/m zondag 6 oktober!

Met ruim opgezette kampeerplaatsen met veel groen, alle plaatsen zijn comfort ingericht met als extra een aansluiting voor het legen van uw septic-tank. Op het hele terrein is wifi aanwezig. De camping is van alle gemakken voorzien, zoals een hypermodern toiletgebouw met vloerverwarming, een ruim ingerichte kinderen invalideruimte en privé-sanitair. Verder is er een verwarmd zwembad, speeltuin met een grote boomhut, speelvijver en kinderboerderij. Kinderen kunnen helpen de dieren te verzorgen en op gezette tijden kunnen ze pony rijden. In de kantine kunt u een hapje eten of snacks afhalen. Op het terrein staan twee moderne bungalows, drie trekkershutten en twee safaritenten met eigen keuken en terras. Er zijn fietsen, skelters en kano’s te huur. Ook bestaat er de mogelijkheid om een klein houtkacheltje te huren incl. brandhout.

Lid van de Karaktervolle Groene campings (KGC) en Charme Camping ANWB.

18 | Kamperen in de Achterhoek

Wij hebben speciale 50+ velden, dit zijn mooie ruime plaatsen en voorzien van elektra, water en waterafvoer. U mag zelf uw kampeerplaats uitzoeken, inbegrepen: auto, kampeermiddel, 1 hond, 1 Wi-Fi code, douche, elektra 4 kWh standaard 6 AMP. U heeft de mogelijkheid dit uit te breiden naar 8 of 10 AMP. Wanneer u zin heeft in een hapje of drankje bent u welkom in ons restaurant de Hoeve of in de snackbar voor een meeneem maaltijd of snack. Verwarmde sanitair gebouwen met speciale mindervalide voorzieningen. Extra kortingen bij langere periodes kamperen: 7=6, 14=12, 21=18. Wij heten u van harte,welkom!

18,11 Camping Tamaring Wildpad 3 7261 MR Ruurlo 0573 45 14 86 info@camping-tamaring.nl camping-tamaring.nl

Vanaf de camping zijn er dan ook mooie fiets- en wandelroutes met veel beziens­ waardigheden onderweg.

16,12 Camping De Meibeek Bekkenwal 2 7261 RG Ruurlo 0573 49 12 36 info@campingdemeibeek.nl campingdemeibeek.nl

Wilt u genieten van het Achterhoekse land- en gastheerschap? Dan bent u bij ons van harte welkom. Wij zijn een gezellige familiecamping voor het hele gezin. Ons park is 8 hectare groot en verdeeld in een aantal met houtwallen afgescheiden terreinen. Er zijn aparte terreinen voor toeristische kampeerders. De prachtige omgeving is ideaal voor fietsen en wandelen door het grensgebied over oude smokkelpaden. Fiets- en wandelroutes zijn gratis te leen bij de receptie. Faciliteiten op het terrein zijn onder andere: groot verwarmd zwembad met waterglijbaan (37 m), kampwinkel met elke dag vers gebakken broodjes, fiets en wandelroutes, geen auto’s op standplaats, gehandicaptenvoorzieningen en veel georganiseerd vermaak. In het voor- en naseizoen kunt u gratis gebruik maken van ons privé sanitair, mits het op dat moment beschikbaar is. Wij heten u van harte welkom!

18,13 Camping Den Blanken Diepenheimseweg 44 7161 LW Neede 0547 35 13 53 info@campingdenblanken.nl campingdenblanken.nl

16,14 Camping Den Borg Oldenkotseweg 8 7157 BV Rekken 0545 43 14 00 info@denborg.nl denborg.nl

Vakantiegeluk met de Camping Card | 19


Veel faciliteiten Of u nu op het terras van de bar-bowling zit te genieten, of ‘de binnenplaats’ binnenloopt, u kunt met een beetje fantasie de sfeer van vervlogen tijden herbeleven. Marveld Recreatie heeft een zeer gevarieerd culinair aanbod. U kunt kiezen uit een viertal restaurants. Zo is er het à la carte restaurant, het pizza en pannenkoek restaurant, het ‘doe het zelf grill’ restaurant en in het hoogseizoen het kiprestaurant. Wilt u wat meenemen naar uw bungalow of caravan, dan is er een zeer moderne snackbar met een ruim aanbod. Eet smakelijk! Een professioneel recreatie­team maakt uw vakantie en die van uw kinderen onvergetelijk. Op het hele park is gratis WiFi aanwezig (voor 2 apparaten per locatie). Van bowlen tot golf In het gebouw tegenover de receptie bevindt zich het sportieve hart van Marveld Recreatie. Drie indoor tennisbanen en zes bowlingbanen maken het mogelijk om sportief en actief bezig te zijn. Dat kan overigens ook in het 25 meter wedstrijdbad of in het subtropisch zwemparadijs. Bij mooi weer staat een groot buitenbad met water­speeltuin en kabouterbad voor de kleintjes tot uw beschikking. Op een ligstoel onder palmbomen genieten van uw vakantie!

Marveld Recreatie Aan de oostkant van Groenlo ligt op 42 ha. Marveld Recreatie, een prachtig vijf sterren kampeer- en bungalowpark gebouwd in de Saksische stijl en met een sfeer van de Achterhoekse gezelligheid. Onze gastvrijheid staat borg voor een intense beleving van uw vakantie. Dat komt mede door de luxe inrichting van de bungalows. Zo heeft de 6 persoons bungalow VWL5 een eigen sauna en whirlpool. De kampeerplaatsen zijn van alle faciliteiten voorzien om u zó, op elk moment in het jaar, ook in de winter, een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Nieuw bij Marveld is het luxe aparthotel Havezate. Geniet van een ontspannen verblijf inclusief ontbijt! Roemrijke geschiedenis De Gelderse Achterhoek is een stukje Nederland, rijk aan natuur én geschiedenis. Daarbinnen heeft Groenlo als eeuwenoude

20 | Kamperen in de Achterhoek

Ook is er de Marveld pitch en Putt 18 holes golfbaan. Een leuke bezigheid voor iedereen, want na een korte uitleg slaat u al heel snel een aardig balletje. vestingstad een luisterrijke geschiedenis en zijn er nog veel overblijfselen uit de historie te zien. Marveld Recreatie maakt deel uit van deze roemruchte historie. Het complex is voortgekomen uit de oude boerderij Marveld, gesticht in 1667. Vanaf Marveld vertrekt de Groenlo Vestingstad Express en laat u de mooiste plekjes van Groenlo en omgeving zien. Via het GPS systeem hoort u onder andere wat zich tijdens de Slag om Grolle in 1627 heeft afgespeeld.

Tip

 ls u na uw vakantie heimwee krijgt, A kijk dan op terugnaardeachterhoek.nl

20,15 Marveld Recreatie, kampeer- en bungalowpark Elshofweg 6 7141 DH Groenlo 0544 46 60 00 info@marveld.nl marveld.nl

Vakantiegeluk met de Camping Card | 21


Het Eibernest

Ten Hagen

Het Eibernest is gelegen in het buitengebied van de plaats Eibergen, vlakbij de Duitse grens. Een mooi wisselend coulisselandschap met volop mogelijkheden voor allerlei sportieve en rustige activiteiten.

Camping en klompenmakerij: een bijzondere combinatie. De camping is prachtig gelegen aan de oever van recreatieplas ’t Hilgelo en temidden van natuurschoon “het Bönnink”.

De camping beschikt over ruime kampeer- en camperplaatsen van 100 m2, voorzien van 10 amp. stroomaansluiting, watertappunt en waterafvoer op elke plaats apart. Ons verwarmde sanitairgebouw is voorzien van alle gemakken (ook mindervalide voorzieningen) en het gebruik van de warme douches en het tappen van warm water is natuurlijk gratis. De camping beschikt over 2 verwarmde (buiten) zwembaden met ligweide en ligbedden, kantine annex restaurant, snackbar en een gezellige bar met 2 biljart tafels. Een wasserette, speeltuin, midgetgolf / jeux de boulesbaan / fietsverhuur / draadloos internet en broodjes service maken het geheel compleet.

Het gezellige centrum van Winterswijk bevindt zich op nog geen twee kilometer. De klompen­ makerij stamt uit 1882 en kan op afspraak worden bezichtigd. Camping Klompenmakerij Ten Hagen is een kleinschalige familiecamping met 80 stand­ plaatsen. De ruime kampeerplaatsen zijn alle aangesloten op waterleiding, elektriciteit (10-16 Amp.) en riolering. De sanitaire voor­ zieningen zijn verwarmd en er is een invalide douche/toilet. De omgeving van Winterswijk met zijn prachtige coulisse­landschap en het aanliggende Duitse grensgebied hebben een uitgebreid net van fiets- en wandelroutes met vele beziens­waardigheden. Op deze camping is de CCA niet geldig tijdens Fronleichnam (19 tot 23 juni 2019).

ANWB Classificatie 4,5 sterren. De camping is het gehele jaar geopend en heeft ANWB waardering van 3,5 sterren.

16,16 Camping Het Eibernest Kerkdijk 1 7152 DB Eibergen 0545 47 12 68 boeking@eibernest.nl eibernest.nl

22 | Kamperen in de Achterhoek

16,17 Camping Klompenmakerij Ten Hagen Waliënsestraat 139a 7103 EA Winterswijk 0543 53 15 03 info@hagencampklomp.nl hagencampklomp.nl

Sevink Molen Gelegen op ca. 3 km buiten Winterswijk, aan recreatieplas ‘het Hilgelo’, waar men heerlijk kan wandelen, fietsen, zwemmen, surfen, vissen en waterfietsen. Onze gezellige familiecamping is het gehele jaar geopend en biedt ruime comfortplaatsen van 100-150 m2. Alle plaatsen zijn voorzien van 10 Amp. stroom, tv-aansluiting, en een eigen watertappunt met afvoer. Naast de comfortplaatsen beschikt de camping ook over supercomfort plaatsen met privé sanitair en verharde camperplaatsen. Sinds 2018 verhuren we prachtige ingerichte safari lodgetenten. Deze vorm van glamping is zeer populair gezien de onzekere Nederlandse zomers. Eigen sanitair, comfortabele bedden, een bedstee voor de kids en een kachel om je op koude avonden warm te houden staan garant voor een heerlijke vakantie in eigen land.

Gedurende het kampeerseizoen zijn er iedere dag verse broodjes en kranten te verkrijgen bij de receptie. Er is volop vermaak voor de kinderen met een animatieteam, diverse buiten­ speelgelegenheden, dierenweide, 2400 m2 ruime binnenspeelparadijs en fiets verhuur. In het strandpaviljoen kunt u kano’s, waterfietsen en een SUB huren. Midden op ons park staat een monumentale molen, welke te bezichtigen is. De molen is sinds kort weer maalvaardig. Van het meel worden pannenkoeken gebakken in ons restaurant. Kijk voor meer info op onze website. Kom gerust langs, wij zijn elke dag geopend!

1818 Recreatiepark Sevink Molen Meddoseweg 40 7104 AA Winterswijk-Meddo 0543 55 12 25 camping@sevinkmolen.nl sevinkmolen.nl

Vakantiegeluk met de Camping Card | 23


‘t Hilgelomeer Vraagt u zich wel eens af waar u nog volop rust, ruimte en natuurschoon vindt? Bij Camping ’t Hilgelomeer in Winterswijk vindt u het allemaal! Camping ’t Hilgelomeer is direct gelegen aan de dagrecreatieplas ‘t Hilgelo. Behalve zwemmen, kunt u hier ook surfen, sportduiken, vissen of tijdens een wandeling langs de oever genieten van het mooie uitzicht over het water. De omgeving van Winterswijk wordt voor een groot deel beheerd door ‘Natuurmonumenten’. Over de talrijke fiets- en wandelroutes kunt u dus eindeloos rondzwerven, het is in één woord prachtig! Er bevinden zich hoogveengebieden, boerderijen met biologische akkers, bloemrijke weilanden en houtwallen, bossen met slinge­ rende beekjes, heideveldjes en een moerasbos. En, Duitsland is dichterbij dan u denkt, zo kunt u ook nog eens grenzeloos genieten.

24 | Kamperen in de Achterhoek

De camping beschikt over uitstekende faciliteiten, zoals een verwarmd toiletgebouw, draadloos internet, warme broodjes service (tot ca. eind augustus) en een wasserette. U kunt dus alle kanten op bij Camping ‘t Hilgelo­meer, zowel in de omgeving als op de camping. Ervaar hoe leuk vakantie is: kijk eens op hilgelomeer.nl en reserveer eenvoudig online! Camping ’t Hilgelomeer is geopend van 29 maart t/m 30 september 2019.

Het Wieskamp

Het Winkel

Met het centrum van Winterswijk op nog geen 10 minuten fietsen afstand, omgeven door talloze fiets- en wandelroutes, natuur­ gebieden en het Nationale Landschap is Het Wieskamp de ideale uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

Wilt u een rustige vakantie doorbrengen in de prachtige Achterhoek? Bezoekt u dan eens Recreatiepark Het Winkel, een gezellige familiecamping voor jong en oud.

Ons gemoedelijke familiebedrijf heeft veel voorzieningen, zoals een uitstekend (en betaalbaar) restaurant met terras, snackbar, fietsverhuur en een openlucht zwembad. Daarnaast is er een directe toegang tot het achterliggende bos. Voor kinderen is er een binnen- en buitenspeeltuin, het sportveld en een ruim aanbod aan professionele activiteiten. Verder biedt Het Wieskamp verhuur van Finse Bungalows en chalets aan. De ruime kampeerplaatsen hebben allemaal een kabel tv aansluiting, gratis WiFi, 16 ampère stroom en een vuilwaterafvoer. Al onze plaatsen zijn voorzien van privésanitair. Dit zit ook bij de prijs inbegrepen. Rust en ruimte op de velden, toeristische gezelligheid rondom de voorzieningen, kortom de perfecte kampeervakantie in de Achterhoek!

16,19 Camping ’t Hilgelomeer Waliensestraat 137 7103 EA Winterswijk 0543 51 75 48 info@hilgelomeer.nl hilgelomeer.nl

Om optimaal te kunnen genieten is het recreatiepark voorzien van ruime kampeer­ plaatsen, modern (privé)sanitair, chalets en glamping-studio’s. Het recreatiepark is het gehele jaar door geopend. Om uw vakantie compleet te maken zijn er vele faciliteiten aanwezig, o.a. een open­ lucht­zwembad met waterglijbaan en peuter­ bad, wellness faciliteiten, diverse kinder­ voorzieningen, (binnen)speeltuin(en) en vele sportfaciliteiten. In de omgeving zijn veel mogelijkheden voor prachtige fiets- en wandelroutes. Daarnaast staat er midden op het recreatiepark een uniek rijksmonument, de Saksische boerderij Erve Brookert. Het is ook mogelijk om gezellig te komen eten in het sfeervolle restaurant. Kortom volop genieten van de rust, ruimte, prachtige natuur en de Achterhoekse gezelligheid op Recreatiepark Het Winkel in Winterswijk!

18,20 Camping Het Wieskamp Kobstederweg 13 7113 AA Winterswijk-Henxel 0543 51 46 12 info@wieskamp.nl wieskamp.nl

18,21 Recreatiepark Het Winkel De Slingeweg 20 7115 AG Winterswijk-Brinkheurne 0543 51 30 25 info@hetwinkel.nl hetwinkel.nl

Vakantiegeluk met de Camping Card | 25


Vreehorst Camping Vreehorst bevindt zich te midden van het “Nationaal Landschap Winterswijk” en grenst aan één van de mooiste natuur­gebieden van de Achterhoek. Vanaf de camping kunt u schitterende wandel- en fietstochten maken.

Daarnaast beschikt Vreehorst over bijzondere accommodaties zoals volledig ingerichte safaritenten en Trek-ins.

26 | Kamperen in de Achterhoek

Lansbulten

Wilt u tot rust komen in ‘n prachtige omgeving en genieten van mooie wandelof fietsroutes in de Achterhoek, dan bent u van harte welkom op onze gezellige familiecamping ‘t Walfort.

U bent van harte welkom op onze familie­ camping, die ligt in het mooie groene Achterhoekse coulisselandschap, direct aan de Keizersbeek en maar 2 km van het centrum van Aalten.

Kom genieten van de rust en de ruimte met een eigen kampeermiddel, huur onze 6 persoons stacaravan “de Eik” of een origineel ingerichte Finse Kota. Deze soort van trekkershut is inge­richt met een origineel Lapland pakket.

U kunt er genieten van ruime comfort­ plaatsen met 10 Amp stroom verdeeld over 5 verschillende velden, met een extra veld voor camperplaatsen met aangepast tarief, dit alles altijd dicht bij een Sanitair gebouw.

Voor de kleine campinggasten zijn er ver­ schillende speeltoestellen, ’n airtrampoline, ‘n sportveld en ‘n peuterbad. De visliefhebber kan terecht bij de aan de camping grenzende Boven Slinge of Keizersbeek. Visvergunningen zijn te verkrijgen bij de receptie.

Wilt u iets meer comfort? Huur dan een Chalet, Noorse Blokhut of een Trekkershut. U vindt er rust, ruimte, natuur, 3 sanitair­ gebouwen, wasserette, wifi, visgelegenheid en mooie fiets- en wandel mogelijkheden.

Op de camping zijn 2 sanitair gebouwen met familiedouche, mindervalide douche, wasserette, groente- en afwasplek. Er is gratis Wi-Fi over de gehele camping. Bij de receptie helpen wij u graag verder met mooie wandel-/ fietsroutes en leuke uitstapjes.

ANWB Waardering: 9,5.

De camping is een absolute aanrader: twee prachtige sanitair gebouwen, ruime kampeervelden, een binnen- en buiten­ zwembad met zonneterras, sportveld met kunstgras, speeltuinen en een springkussen, Wifi en fietsverhuur. Er zijn kampeerplaatsen met 10 ampère stroom en kampeerplaatsen met 16 ampère stroom, tv-aansluiting en eigen watertappunt met afvoer. Verder beschikt de camping over kampeerplaatsen met eigen privé-sanitair. Je kunt er vier persoonschalets met een prive sauna of zes persoons chalets huren.

‘t Walfort

Familie Toebes en familie Jacobs heten u van harte welkom.

18,22 Camping Vreehorst Vreehorstweg 43 7102 EK Winterswijk 0543 51 48 05 info@vreehorst.nl vreehorst.nl

Voor kinderen is er o.a. een klein verwarmd zwem- en peuterbad, kleine animatie, speeltuintjes, trampolines, voetbalveld en verhuur van skelters. Voor een hapje eten, kunt u terecht bij Eetcafé “Karpermeer” 50 meter buiten de camping. Jan, Henriëtte en Rick Doornink staan voor u klaar en heten u dan ook van harte welkom.

16,23 Camping ’t Walfort Walfortlaan 4 7121 LJ Aalten 0543 45 14 07 info@campingwalfort.nl campingwalfort.nl

18,24 Camping Lansbulten Eskesweg 1 7121 LZ Aalten 0543 47 25 88 info@lansbulten.nl lansbulten.nl

Vakantiegeluk met de Camping Card | 27


Heerlijk eten Na een heerlijke dag biedt Restaurant De Schoppe u alle mogelijkheden om de innerlijke mens te verwennen. Of het nu gaat om een pannenkoek boeren­pummel, frikandel speciaal, of een heerlijk driegangen menu. Daarnaast is Restaurant De Schoppe de perfecte plek voor een kopje koffie met taart bij de openhaard, een biertje of wijntje met bitterbal en de plek om met een schuin oog naar die spannende voetbalwedstrijd op tv te kijken. Faciliteiten Vakantiepark De Twee Bruggen beschikt over alle faciliteiten om uw vakantie tot een waar genot te maken! Met een binnen- en buitenbad en maar liefst 4 glijbanen gaan we voor volop waterpret voor jong en oud. Daarnaast beschikken we over een fitnessruimte, sauna, uitgebreid animatieprogramma in het hoogseizoen, grote zandspeeltuin, bowling, minigolf, tennisbaan, fiets- en skelterverhuur en een 30 hectare recreatieplas op steenworp afstand. Voor de dagelijkse boodschappen heeft Vakantiepark De Twee Bruggen een moderne supermarkt met uitgebreid assortiment.

De Twee Bruggen Vakantiepark De Twee Bruggen, een wel­ gekozen naam. Niet alleen vanwege de letterlijke bruggen over één van de mooiste beken van de Achterhoek, de Slinge. Maar ook vanwege de bruggen tussen de mooie Achterhoekse natuur aan de ene kant en de luxe van ons vakantiepark met alle mogelijke faciliteiten aan de andere kant. Laat u tijdens de vakantie heerlijk in de watten leggen op ons veelzijdige park en geniet van het coulisselandschap van de Achterhoek, het vlakbij gelegen Duitsland en unieke plaatsjes zoals Bredevoort. Vijfsterren verblijf Wij zijn het gehele jaar geopend en hebben alles wat u mag verwachten van een vijf­ sterren vakantiepark. Comfortplaatsen van ca. 100 m² met tien ampère, riolering en eigen watertappunt. De kampeerder die graag nog

28 | Kamperen in de Achterhoek

meer ruimte wil hebben, kunnen wij de comfort XL plaatsen aanbieden van ruim 150 m². Wilt u graag eigen sanitair, dan kunt u kamperen op onze ruime plaatsen met privésanitair. Voor de niet kampeerder is het heerlijk ontspannen in één van onze 4- of 6 persoons chalets voor­zien van alle luxe zoals afwasmachine, senseo apparaat, combimagnetron en 2e tv in slaapkamer. Voor grotere gezelschappen hebben wij de 8-persoons bungalows te huur of kom genieten in één van onze comfortabele lodgetenten.

Prachtige omgeving In de directe omgeving van Vakantiepark De Twee Bruggen zijn er volop mogelijkheden om te wandelen en prachtige fietstochten te maken. Stap op de fiets en ontdek de prachtige landgoederen, boerderijen, zandpaden, buurt­ schappen, winkelcentra, knusse theetuinen, wijngoederen en ga zo maar door. Tijdens uw verblijf op ons vakantiepark kunt u fietsen huren en bij de receptie is een aantal mooie fietsroutes verkrijgbaar, zodat u optimaal kunt genieten van het Achterhoekse landschap.

’s Ochtends komt de onweerstaanbare geur van versgebakken brood u al tegemoet en ’s avonds is het heerlijk barbecueën met het bestelde vlees van de supermarkt.

20,25 Vakantiepark De Twee Bruggen Meenkmolenweg 13 7109 AH Winterswijk 0543 56 53 66 info@detweebruggen.nl detweebruggen.nl

Vakantiegeluk met de Camping Card | 29


De Italiaanse Meren

Goorzicht

Op loopafstand sta je midden in één van de mooiste omgevingen van de Achterhoek en kan in de prachtige meertjes gevist worden. Het kampeerterrein heeft vaste, toeristische en comfortplaatsen, waarbij gebruik kan worden gemaakt van een mooi gerenoveerd buitenzwembad voor zowel groot als klein, tennisbanen, tafeltennistafels en voetbalveld. Tevens worden er skelters en fietsen verhuurd.

Camping Goorzicht is een echte familie­ camping, aan de rand van natuur­gebied “Het Goor”. U kunt hier tot rust komen en genieten van de mooie omgeving waar u uitstekend kunt fietsen en wandelen.

Dagelijks heeft onze campingwinkel verse broodjes beschikbaar en in ons Café-Restaurant met uitgebreid zonnig terras en grote speeltuin bent u ook van harte welkom. Vanwege de ruime opzet van camping de Italiaanse Meren is deze perfect voor senioren, gezinnen met jonge kinderen en liefhebbers van wandelen en fietsen. Neem een kijkje op onze website en contacteer ons voor vragen of boekingen. We staan graag voor u klaar.

Wat onze familiecamping kenmerkt is de prachtige grote speeltuin met onder andere trampolines, klimtoestellen en een splinternieuw springkussen. De camping heeft twee ver­ warmde zwembaden (met een glijbaan voor de allerkleinsten), een pannakooi, een groot voetbalveld, een volleybalveld en een recreatie­ team. Genoeg speelplezier voor jong en oud! Wanneer u zin heeft in een hapje of drankje dan kunt u terecht in de cafetaria of in de zaal met terras dat uitzicht biedt over de speeltuin en zwembaden.

18,De Italiaanse Meren Buitinkweg 7 7107 BE Winterswijk-Kotten 0543 56 32 71 italiaansemeren.nl

30 | Kamperen in de Achterhoek

www.obelink.nl

De camping heeft mooie en ruime plaatsen die allen beschikken over eigen elektra, water en een afvoerpunt. Verdeeld over drie veldjes vindt u plaatsen met veel zon maar ook plaatsen waar u in de schaduw kunt kamperen. Wilt u liever wat luxer op vakantie? Er zijn luxe stacaravans, een blokhut en trekkershutten te huur. De sanitaire voorziening is modern en verwarmd.

ANWB beoordeling van 4 sterren.

26 Camping & Recreatiecentrum

Europa’s grootste assortiment kampeer- en outdoorartikelen.

16,27 Camping Goorzicht Boterdijk 3 7122 PC Aalten 0543 46 13 39 info@goorzicht.nl goorzicht.nl

Doe een dagje Obelink! Volg ons via:

Obelink Vrijetijdsmarkt b.v. Misterweg 179 • Winterwijk • Tel 0543 - 532632 www.obelink.nl Vakantiegeluk met de Camping Card | 31


Er op uit met korting

tot wel

25%

Cultuur

HUIS VERWOLDE

HET NATIONAAL ONDERDUIKMUSEUM

Jonker Emilelaan 4, Laren (Gld) 0573 40 18 25, glk.nl/verwolde

Markt 12-16, Aalten, 0543 47 17 97, nationaalonderduikmuseum.nl

Breng op eigen gelegenheid een bezoek aan het onderhuis, waar ook kinderen zich vermaken. Luister naar de verhalen tijdens de rondleiding. Geniet van de tuin, de theeschenkerij, het terras aan de vijver en vergeet vooral de kasteelwinkel niet!

Het Nationaal Onderduikmuseum verhaalt over het leven van een gemeenschap in ongewone tijden: de Tweede Wereldoorlog. Beleef mee hoe het dagelijks leven voor hen totaal veranderde en voor welke keuzes mensen werden gesteld. Naast het onderduikthema verhaalt het museum ook over de geschiedenis van de hoorn- en textielindustrie in Aalten. Leerzaam en spannend voor alle leeftijden!.

Actie: 25% korting op de reguliere entreeprijs

HUIS BERGH Hof van Bergh 8, ’s Heerenberg 0314 66 12 81, huisbergh.nl Huis Bergh is kunst, cultuur, educatie, natuur en leuk voor kinderen. Het is één van de grootste kastelen van Nederland. De slotgracht, verdedigingstorens, ruwe bakstenen en rood-witte luikjes brengen je terug naar de middeleeuwen. Er is een prachtige laatmiddeleeuwse kunstcollectie. In het parkbos en de tuinen is het heerlijk wandelen.

Actie: € 3,50 p.p. korting op entreeprijs

STAAL vertelt het verhaal van het Land van Staring. En dus van de Achterhoek van Gendringen tot Almen, van het verleden tot het heden. De Achterhoekse dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring (17671840) en zijn familie, zijn de kapstok waaraan de verschillende thema-onderdelen zijn opgehangen. Een goede startplek om het Land van Staring te ontdekken!

Actie: gratis de Staringkoepel-wandeling bij aankoop van de entreekaart

Actie: gratis kopje koffie of thee bij aankoop van een entreekaart

VILLA MONDRIAAN Zonnebrink 4, Winterswijk 0543 51 54 00, villamondriaan.nl Piet Mondriaan woonde van zijn 8e tot 20e levensjaar aan de Zonnebrink in Winterswijk. Op deze plek leerde hij tekenen en schilde­ ren en zette hij zijn eerste stappen op het kunstenaarspad. In zijn ouderlijk huis is sinds mei 2013 Villa Mondriaan gevestigd. In het museum wordt het vroege werk van deze wereldberoemde schilder getoond.

Actie: bij aankoop van een entreekaart een gratis Mondriaanwandeling t.w.v. € 3,50

32 | Kamperen in de Achterhoek

MUSEUM STAAL Dorpsstraat 39, Almen 0575 47 43 17, museumstaal.nl

Jong & oud

PANNENKOEKENBOERDERIJ DE NEETH Neethweg 6, Aalten 0543 45 10 69, deneeth.nl De leukste boerderij van de Achterhoek vind je in Aalten. Bij De Neeth kunnen jong en oud genieten van koetjes en kalfjes en een gezellige speeltuin. Op het terras en in de boerderij is veel lekkers verkrijgbaar van pannenkoek tot hamburger en meer.

Actie: 10% korting op een Pannenkoek De Neeth Special

BELEVINGSPARK CACTUSOASE Jongermanssteeg 6, Ruurlo 0573 45 18 17, cactusoase.nl Laat u verrassen door Belevingspark CactusOase in Ruurlo. Rolstoelvriendelijke paden leiden u door 6000 m2 overdekte kas met duizenden soorten bijzondere en kleurrijke cactussen en nostalgiehuisjes. Ook is er een indianenexpositie en zijn er oude landbouwwerktuigen, een model­ spoorbaan en een vogeltuin met zingende vogels.

Actie: 20% korting op entree en een gratis consumptie naar keuze

HET LAND VAN JAN KLAASSEN Gildeweg 6, Braamt 0314 68 47 77, janklaassen.nl Het Land van Jan Klaassen is het gezelligste pretpark van de Achterhoek! Een uniek park voor jonge kinderen met het grootste poppentheater van Nederland. Een groot buitenspeelpark, een indoorspeeltuin, waterspeeltuin en goede horeca zijn de ingrediënten voor een dag plezier. Ideaal voor een dag uit, verjaardagsfeest of familiedag.

Actie: 25% korting op de reguliere entreeprijs

Vakantiegeluk met de Camping Card | 33


Er op uit met korting Actief

KLIMBOS ACHTERHOEK Hengeloseweg 2, Ruurlo 088 554 66 36, klimbosachterhoek.nl Ga op avontuur en beleef 3,5 uur aan klim­ plezier. Kies uit 7 verschillende klimroutes en ga zo hoog als je durft! Veilig is het altijd door het continu klimsysteem. Het perfecte dagje uit voor jong en oud. Vanaf 30 maart t/m 3 november 2019 is het Klimbos geopend. Reserveer van tevoren eenvoudig online.

tot wel

25%

DE DOOLHOF

RECREATIE HET LOHR

Hengeloseweg, Ruurlo 0573 45 31 75, doolhofruurlo.nl

Lohrpad 2, Voorst / Gendringen 0315 63 16 97, golfinvoorst.nl

De grootste heggendoolhof van de wereld is in Ruurlo. Dolen in het groen kan van 1 april tot 1 november van 10.30 tot 17.00 uur. Buiten de openingstijden en voor groepen zijn er speciale mogelijkheden.

In het pittoreske Voorst is Recreatie ’t Lohr gelegen. Naast groepsaccommodaties heeft het een 18 holes korte golfbaan waar iedereen kan en mag golfen. Op het terras kunt u genieten van het prachtige landschap. Zie onze website voor alle mogelijkheden. Wij zijn elke dag geopend. Voor een ontspannen dagje uit!

Actie: € 0,50 korting op de geldende prijs

SPORTWIJZER Actie: per entreekaart een warme drank naar keuze (max. 4 per CCA). Voor de junior­klimmers is er een klein presentje achteraf

DE HEIKAMP Hengeloseweg 2, Ruurlo 0573 45 20 90, heikamp.nl Bij de Heikamp valt voor jong en oud bij­zonder veel te ontdekken! Trek de stoute schoenen aan en ontdek het zelf. Na een ontdekkings­ tocht in het bos genieten van de allerlekkerste pannenkoeken van Nederland, gebakken met graan van eigen bodem. Een bezoek aan de Heikamp smaakt dus altijd naar meer.

Actie: gratis kaboutermuts, bij aankoop boekje “Op pad met Wouter Kabouter’ (2-6 jaar) of bij gebruik van restaurant gratis “Roekoetocht” (6-12 jaar)

34 | Kamperen in de Achterhoek

Actie: 25% korting op golfen of voetgolfen

Actie: 25% korting op de activiteiten die op eigen locatie van Sportwijzer plaatsvinden. U ontvangt 25% korting op de activiteiten quadrijden, geocache, moutainbiketochten, kickbiketochten, gps-tochten, bamboestieken en kanovaren op rivier de Berkel

Hartelijk welkom bij Gerwin en Heleen Bruggink op Kaasboerderij en Herberg Harmiene­hoeve, op het landgoed “Kulverheide”. Hier wordt sinds 1969 echte boerenkaas gemaakt die wordt verkocht in de kaaswinkel. In de herberg kunt u terecht voor een goed gevulde pannenkoek, een Achterhoekse vespermoaltied of een uitgebreid ontbijt.

Actie: bij een rondleiding op de Kaasboerderij en een kop koffie / thee, het 2e kopje gratis. Kinderen gratis entree (normale prijs € 2,-)

Mors 15, Eibergen 0545 47 54 50, sportwijzer.com Zin in een actief uitje? Sportwijzer staat al meer dan 25 jaar garant voor een creatieve invulling van uw (sportieve) uitje, actieve evenement, themafeest of kinderprogramma. In op maat gemaakte programma’s kunnen ook alternatieve of culturele activiteiten worden opgenomen. De wens van de klant staat bij Sportwijzer voorop!

KAASBOERDERIJ HARMIENEHOEVE Kulverweg 2-4, Winterswijk-Woold 0543 56 42 08, harmienehoeve.nl

Ambacht & streek

GRAND CAFÉ HET SCHAFTLOKAAL Hutteweg 24, Ulft 0315 82 02 01, drucultuurfabriek.nl

KAASBOERDERIJ WEENINK Eimersweg 3, Lievelde 0544 37 14 46, kaasboerderijweenink.nl

In een prachtig monumentaal pand, gelegen op het terrein van de voormalige ijzergieterij DRU aan de Oude IJssel, bevindt zich grand café Het Schaftlokaal. Hier ben je 7 dagen per week welkom voor koffie, lunch, diner of borrel. Geniet van het uitzicht over de Oude IJssel, terwijl de kinderen zich vermaken op de waterspeelplaats.

Kaasboerderij Weenink is dé beleefboerderij in de Achterhoek, met dagelijks excursies kaasmaken. Voor de kinderen is er een springkussen, knuffelhoek en boerderij puzzeltocht. Daarnaast zijn er activiteiten als Boerengolf en Boerenbiljart of kijken naar de Melkrobot. Voor groepen Kaaskwis en Boerenlympics. Neem een kijkje in de boerderijwinkel of strijk neer op het terras.

Actie: bij een stuk gebak een kop koffie of thee gratis

Actie: boerengolf, lekker lopen door de weilanden. 2e persoon gratis (max. 4 personen)

Vakantiegeluk met de Camping Card | 35


Camping mit dem

Camping

Pass

Der Camping-Pass Achterhoek (CPA) wurde exklusiv von den und für die in dieser Broschüre vertretenen Campingplätze entwickelt. Bei Vorlage des CPA bezahlt der Kartenbesitzer/ Camper einen ermäßigten Tarif, der zwischen 14, 16, 18 und 20 Euro variiert. Der Tarif richtet sich nach der Ausstattung/den Anlagen auf den einzelnen Campingplätzen und wird in dieser Broschüre jeweils angegeben. Der Camping-Pass Achterhoek berechtigt zu - einem Stellplatz für eine Nacht - einem Aufenthalt für zwei Erwachsene - einem Platz für Auto+Wohnwagen+ Vorzelt oder Auto+Faltcaravan oder Auto+Zelt oder Wohnmobil mit Vordach - Stromanschluss (6 Ampere, Strom­ verbrauch bis 5 kWh inbegriffen) - warmen Duschen (auf Campingplätzen, die mit Duschmünzen arbeiten: 1 Duschmünze p.P. p.T.) - maximal 1 Hund (falls Hunde auf dem Campingplatz grundsätzlich erlaubt sind)

4 | Campingplätze in der Achterhoek

Gültigkeitsdauer Der Camping-Pass Achterhoek gilt in der Vor- und Nachsaison. An Ostern, am Himmelfahrtswochenende, an Pfingsten, sowie in den (Niederländischen und Deut­ schen) Schulferien ist der Camping-Pass nicht gültig. Darüber hinaus gelten auf einigen Campingplätzen noch weitere Zeiten als Hochsaison. Informieren Sie sich daher bei dem Campingplatz Ihrer Wahl erst nach den genauen Daten der Vor- und Nachsaison. Und geben Sie bitte bei Ihrer Reservierung an, dass Sie den Camping-Pass nutzen möchten. Der Pass ist gültig, solange die Kampagne „Camping in der Achterhoek“ mit dem Camping-Pass Achterhoek läuft. Die Bedingungen und die teilnehmenden Campingplätze können sich von Jahr zu Jahr ändern. Bitte beachten: Kurtaxe und andere even­tuelle Zusatzkosten sind in den einzelnen Kommunen unterschiedlich und müssen vor Ort bezahlt werden.

Wo ist der Camping-Pass erhältlich? Bei allen teilnehmenden Campingplätzen erhalten Sie den CPA kostenlos. Sie brauchen dafür nur ein Antragsformular aus­zufüllen und an der Rezeption ab­zu­ geben. Das Antragsformular erhalten Sie ebenfalls auf den Campingplätzen, Sie können es aber auch auf der Website kamperenindeachterhoek.nl/de herunterladen. Damit übernachten Sie un­kompliziert zu einem günstigen Preis auf den wunderschönen Campingplätzen. ADAC Card und Camping Key Europe Inhaber der ADAC Card oder des Camping Keys Europe können 2019 ebenfalls die Preis­vorteile des CPA nutzen. Selbst­ verständ­lich gelten auch für sie die Beding­ ungen, die nebenstehend für den CPA aufgeführt sind.

Camping mit privaten Sanitäranlagen Komfortabel campen - mit eigener Dusche, Toilette und eigenem Waschbecken, direkt neben Ihrem Zelt oder Wohnwagen. Immer sauber, beheizt und ganz nah! Diese Möglich­ keit bieten Ihnen einige Campingplätze des CPA-Verbundes. Für private Sanitäranlagen zahlen Sie einen Zuschlag auf den CPA-Tarif. Erkundigen Sie sich bei dem Campingplatz Ihrer Wahl nach den Möglichkeiten. - Camping IJsselstrand (Seite 12) - Camping Het Zwarte Schaar (Seite 13) - Parkcamping De Graafschap (Seite 14) - Camping De Meibeek (Seite 18) - Marveld Recreatie (Seite 20) - Camping Sevink Molen (Seite 23) - Camping Het Wieskamp (Seite 25) - Recreatiepark Het Winkel (Seite 25) - Camping Vreehorst (Seite 26) - Vakantiepark Twee Bruggen (Seite 28)

Urlaub mit dem Wohnmobil Die Region Achterhoek besitzt ein ganzes Netz von Orten, wo Sie mit einem Wohn­mobil übernachten können. Spezielle WohnmobilPlätze (€ 10,- für 24 Stunden) verfügen alle über eine einheitliche Säule zur Entnahme von Strom und Wasser (€ 1,- je 80 Liter). Zudem gibt es Campingplätze die einen Platz für Wohnmobile anbieten.

Camping im Winter Auch in den Wintermonaten sind zahlreiche Campingplätze des Verbundes „Camping-Pass Achterhoek“ (CPA) geöffnet, um Ihnen einen Aufenthalt in der schönen Region Achterhoek zu ermöglichen.

Urlaubsfreude mit dem Camping-Pass | 5


Achterhoeker

Campingplätze

stellen sich vor...

Ein Campingurlaub ist die ideale Art und Weise, um die Region Achterhoek zu entdecken. Eine abwechslungsreiche Gegend: Die grüne Park­ land­schaft bildet den Hintergrund für prächtige Schlösser, mittelalterliche Städtchen mit interes­ santen Museen und überraschende Attrak­tionen. Vielfältige Erlebnisse für Jung und Alt! Aber auch Liebhaber von gutem Essen und Trinken kommen hier auf ihre Kosten: Wild, Spargel, Käse, Wein von den örtlichen Wein­gütern oder handwerk­lich gebrautes Bier – Sie haben die Qual der Wahl! Dazu kommen Tausende Kilometer ausgeschilderter Wander- und Radwege, die Sie durch die Gegend führen. Probieren, entdecken und erleben Sie die Region Achterhoek – eine Region, die Freude macht! Das Angebot an Campingplätzen ist hier vielfältig: vom Luxus-Campingplatz mit allem erdenklichen Komfort bis zu ruhigen und idyllisch gelegenen Plätzen. Es gibt ganz sicher einen Platz, der Ihren Wünschen entspricht. Und mit dem speziellen Camping-Pass Achterhoek übernachten Sie besonders preiswert! Besuchen Sie also die Region Achterhoek und entdecken Sie die schönsten Campingplätze. Wir wünschen Ihnen viel Campingfreude!

kamperenindeach terhoek.nl/de 2 | Campingplätze in der Achterhoek

Urlaubsfreude mit dem Camping-Pass | 3


Campingplätze in der

MIT DEM CAMPING-PASS DIE REGION ENTDECKEN 2019

Den

Urlaub

genießen auf Achterhoeker Camping plätzen

Campen

ganz nach Ihrem Wunsch…

Camping Pass Achterhoek

Günstig übernachten in der Vor- und Nachsaison

Museen und Attraktionen mit Ermäßigung besuchen

achterhoekferien.de facebook.com/achterhoektoerisme

mooiachterhoek kamperenindeachterhoek.nl/de GLÜCK KENNT KEINE GRENZEN

Profile for Achterhoek

Kamperen in de Achterhoek gids 2019  

Kamperen in de Achterhoek gids 2019  

Advertisement