Mondial College - Meeuwse Acker 2023/2024

Page 1

COLLEGE Draait om jou vmbo • basis • kader • gemengd
MONDIAL
CHECK
MONDIALCOLLEGE.NL
Meld je aan voor onze speciale nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van groep 7/8! Open Dag zaterdag 4 februari 2023 Mondial Adventure woendag 8 februari 2023 Open Avond donderdag 9 februari 2023

Welkom op het Mondial College locatie Meeuwse

Acker!

Nog even en je begint aan een nieuw avontuur, je gaat naar de brugklas! Heel spannend, maar ook superleuk! Wij gaan er voor zorgen dat jij je meteen thuis voelt bij ons op school en dat begint al bij onder andere onze Kennismakingslesjes en Open Dag.

Een plek waar alles draait om jóu!

Er zijn verschillende middelbare scholen in Nijmegen – allemaal een beetje hetzelfde, maar toch ook weer anders! Waar voel jij je het meest thuis? Lees snel verder en ontdek meer over wat wij jou te bieden hebben - een plek waar alles draait om jóu!

Persoonlijk & praktijkgericht

Ben jij op zoek naar een school waar je gehoord én gezien wordt? Waar wij jou helpen om het optimale uit jezelf te halen en je zélf de accenten binnen jouw studieloopbaan kunt leggen? Dan zit je bij ons op de juiste plek! Welke vraag je ook hebt, alle docenten en mentoren staan voor je klaar. Die persoonlijke kant noemen we hier een ‘warm bad’.

Wij helpen je graag om samen aan de slag te gaan met waar jij goed in bent. Maar misschien weet je nog helemaal niet wat je wilt. Juist dan is het Mondial College Meeuwse Acker ook echt iets voor jou. Wij bieden in de bovenbouw vijf beroepsopleidingen aan en alle tijd zodat je rustig kunt proeven van alle mooie beroepen die er zijn.

We zijn een kleine, gezellige school. Iedereen kent elkaar en je kunt overal terecht.

het Mondial College voelde ik me meteen thuis!”

“Op

Volg je eigen weg!

Oog voor jouw wensen, interesses en talenten. Dat is typisch het Mondial College Meeuwse Acker. Bij ons volg je de route die het beste bij jou past. Daarom bespreken we goed met je meester of juf uit groep 8 wat voor jou de meest geschikte plek is om te beginnen.

Vmbo

Op onze school vind je de basisberoepsgerichte-, kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg. Deze opleidingen bieden jou een veilige basis waar aandacht en structuur centraal staan. Dat betekent dat je les krijgt van een klein en herkenbaar docententeam. Zo zorgen we ervoor dat jij optimaal kunt leren en de begeleiding krijgt die je nodig hebt.

Tweejarige brugklas én dakpanklassen

We hebben veel vertrouwen in je. We geloven dat je groeit als je kansen krijgt. Daarom werken we met een tweejarige brugklas: je krijgt de kans om te ontdekken op welk niveau jij het beste verder kunt. We hebben een passende brugklas bij elk basisschooladvies. In onze dakpanklassen - basis/ kader, kader/theoretisch en de gemengde leerweg klassen - krijg je de tijd en de ruimte om je optimaal te ontwikkelen zodat je na twee jaar op het niveau zit dat voor jou het meest geschikt is. Mocht het voor jou het beste zijn om na het eerste jaar al naar een ander niveau over te stappen zullen we dit altijd met jou en je ouder(s)/verzorger(s) bespreken.

Gemengde leerweg

Bij de gemengde leerweg volg je naast algemene vakken als Nederlands, Engels, wiskunde ook een praktijkgericht vak. Dat gaat dan bijvoorbeeld over gezond eten, milieu, natuur en recreatie, technologie of ondernemen. In de gemengde leerweg doe je examen in vijf algemene vakken en één beroepsgericht vak. De algemene vakken hebben hetzelfde niveau als bij de theoretische leerweg. Je kunt met de gemengde leerweg naar MBO niveau 4 of naar de havo. Kijk voor meer informatie in de folder ‘De gemengde leerweg Meeuwse Acker’ of op de website.

Sterk mentoraat

Jouw lesdag start in de brugklas drie keer per week bij de mentor. De mentor neemt met jou de dag, de week of speciale activiteiten door. Zo houd je altijd overzicht!

Bouwen Wonen Interieur

In het BWI profiel ga je alles leren over het bouwproces. Je leert hoe je een product van A tot Z ontwikkelt. Je leert de basisvaardigheden en basiskennis om ontwerpen te maken en een product klaar te maken. Met dit diploma leer je de basis om later als metselaar, meubelmaker, schilder of timmerman te gaan werken.

Produceren Istalleren

Energie

Het PIE profiel is een combinatie van installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek. Aan de hand van tekeningen leer je hoe installaties en producten in elkaar zitten. Die tekeningen en producten moet je ook zelf maken. In de lessen leer je tekenen en ontwerpen op de computer, de fijne kneepjes van elektra en installatietechniek en het grovere werk, zoals lassen frezen en draaien. Met een PIE profiel ben jij klaar voor de toekomst.

Economie & Ondernemen

Ben je creatief? Ben je servicegericht? Ben jij goed in wiskunde en ben je geïnteresseerd in economie en de zakelijke aspecten in het leven, dan is dit een heel geschikt profiel voor jou. Economie en Ondernemen is een heel breed profiel waar je veel kennis op gaat doen die je helpt in het bedrijfsleven. Alle aspecten van het bedrijf komen aan bod: administratie en commercie, maar ook marketing, webshop, logistiek en ICT.

Horeca Bakkerij Recreatie

Het HBR profiel richt zich op de gastvrijheidsindustrie. In het profiel maak je kennis met alle onderwerpen van deze belangrijke sector. Je leert koken voor gasten, maaltijden serveren en mensen onderhouden. Op Mondial College Meeuwse Acker hebben we een écht restaurant waar we wekelijks gasten ontvangen.

Zorg & Welzijn

Zorg en Welzijn is het profiel waar je klaar wordt gestoomd voor de wereld van de gezondheidszorg. Ben jij iemand die graag klaarstaat voor anderen, heb je veel geduld en kun je goed luisteren? Dan is dit profiel wellicht geschikt voor jou! Er zijn altijd mensen die extra zorg nodig hebben, zoals ouderen, mensen met een beperking, maar ook kinderen. Samen ontdekken we wat jij leuk vindt.

Welkom in ons Futurelab.

In het Futurelab beleef je de toekomst. Je gaat hier onder andere werken met drones, virtual reality, augmented reality, 3D-printers, stopmotion filmpjes, een green screen en robots. Je leert programmeren, digitaal 3D-tekenen en muziek draaien als een echte DJ. Met de nieuwste snufjes kunnen we jou de steeds veranderende wereld van morgen laten zien!

Chadia el Kadiri - docent Z&W

“Het Mondial College is voor mij hetzelfde als thuiskomen - een leuke, warme school. Er hangt hier een gezellige en veilige sfeer, waardoor leerlingen snel vrienden maken. Het allerleukste vind ik toch wel de afwisseling in de activiteiten binnen en buiten de school. Wij zijn altijd op zoek naar vernieuwingen binnen het onderwijs, waardoor we het uitdagend houden voor onze leerlingen en docenten. Mijn boodschap aan toekomstige brugklassers: fouten maken moet, want van fouten maken leer je! Wij als docententeam en mentor zijn er om je te helpen met leren, plannen en samenwerken. “

Martijn Aalbers - docent E&O

“Sinds 2016 ben ik met veel plezier werkzaam op het Mondial College. Mijn functies binnen de school zijn zeer uiteenlopend, wat ik erg leuk en uitdagend vind. Zo ben ik docent en selectieleider Economie & ondernemen, stagebegeleider (bovenbouw), STO-projectleider transport&logistiek en medeverantwoordelijk voor de PR en socials. Het allerleukste aan mijn werk vind ik dat ik leerlingen een passie voor een vakgebied zie ontwikkelen en ze daarmee op geheel eigen wijze aan de slag zie gaan. Denk hierbij aan leerlingen die een eigen onderneming starten, grafisch tekenaar worden of zo ICT-vaardig worden dat ze zelfs andere leerlingen en docenten kunnen helpen.

Wat ik vaak terug hoor en zelf ook ervaar is dat het Mondial College echt een warm bad is waarin je terecht komt.  We zijn een innoverende school die zich met vijf verschillende profielen constant afstemt op de nieuwste beroepen. Onze lokalen beschikken over de meest moderne snufjes die een leerling zich kan wensen. Denk hierbij aan 3D-foodprinters, VR-simulatoren, robots en textielprinters om een eigen kledinglijn te beginnen.  Ook vind ik een hecht collegiaal team erg belangrijk en dat is binnen deze school zeker het geval. We hebben een bevlogen en gezellig docententeam. De deur staat altijd open voor alle leerlingen. Wat ook fi jn is is dat we een kleinschalig brugklasplein hebben met daaraan alle lokalen voor klas één en twee. Hierdoor zit je in een vertrouwde omgeving met veel gezelligheid van al jouw vrienden en is je mentor altijd dichtbij. Het allerbelangrijkste van onze school is: Het draait om jou!”

Meeuwse Acker GARANTIES • Een eigen onderbouwplein • Kleine klassen (16-18 leerlingen) • Sterk mentoraat • Zachte landing • Eigen keuzes maken • Groeien als mens • Ondersteuning en begeleiding • Praktische lessen • Vijf beroepsprofielen

Mondial

MONDIAL COLLEGE Draait om jou
“Zien we jou binnenkort op het Mondial College?” - Luca, 1F -
College Locatie Meeuwse Acker vmbo Meeuwse Acker 20-20 6546 DZ Nijmegen T 024 8 200 400 Norbert Klein Goldewijk Coördinator onderbouw norbert.kleing@mondialcollege.nl contact@mondialcollege.nl www.mondialcollege.nl
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.