Mondial College Leuvensbroek

Page 1

Mondial College leuvensbroek mavo havo vwo


Check mondialcollege.nl En meld je aan voor onze speciale nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van groep 7/8

G A D N E P O zaterdag2022 19

i r a u r feb

oor v k c Che ere d n a alle ngsi k a ism n n ze e n k o n ente m o m ite! s b e w


Welkom op het Mondial College Leuvensbroek! Het is bijna zover: je verlaat binnenkort je basisschool en gaat een nieuw avontuur aan op het voortgezet onderwijs. Het is tijd om je talenten verder te ontdekken en te ontwikkelen op een middelbare school die past bij jouw mogelijkheden en jouw interesses. Waar voel jij je thuis en haal jij het beste uit jezelf? Wij vertellen je graag wat je kunt verwachten van het Mondial College. Je toekomst lijkt misschien nog ver weg. Toch is deze dichterbij dan je denkt. Het kiezen van een goede school is een belangrijke eerste stap. Ben jij benieuwd naar wat je kunt? Wil jij graag extra geprikkeld worden? Dan dagen wij je uit om je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Lees snel verder en ontdek wat het Mondial College jou te bieden heeft. Een plek waar alles draait om jóu!

“Op het mondial college voelde ik me meteen thuis!


Persoonlijk & vol ambitie Ben jij op zoek naar een school waar je gehoord wordt en je helemaal jezelf kan en mag zijn? Waar wij jou helpen om het optimale uit jezelf te halen en je talent maximaal te benutten? Dan zit je op het Mondial College Leuvensbroek op de juiste plek! Onze docenten zetten graag een stap extra voor je. Enerzijds met de focus op de verplichte schoolvakken. Anderzijds met extra vakken. We bieden je de ruimte om jouw talent op het gebied van bijvoorbeeld ondernemerschap, onderzoek & ontwerpen, sport en kunst te ontplooien. Op welk niveau je ook instapt: mavo, mavo/havo, havo/vwo of het vwo. Bij ons mag je zelf een aantal lessen per week inplannen die voor jou belangrijk zijn: extra lessen om je te helpen en activiteiten waarbij je nóg meer uitgedaagd wordt. We noemen deze lessen MyChoice. Ben jij op zoek naar een school waar het draait om jou? Wij heten je van harte welkom!

Onze ler aren zijn erg betro op een p kken ersoonlijk e willen je manier m en gaan écht lere et je om samen te n kennen en pro . We beren onde jouw tale rzoeken waar nten ligg en.

mavo • havo • vwo Op het Mondial College Leuvensbroek kijken we samen met jou, je ouders/verzorgers én leerkracht in groep 8 naar jouw talenten, interesses en groeikansen. Je kunt bij ons dan ook de opleiding volgen die het beste bij je past. Op het Mondial College Leuvensbroek hebben we mavo, havo en vwo onder één dak. Je start bepalen we samen. Je komt in een mavo, mavo/havo, havo/vwo (met of zonder Technasium) of vwo-klas (met of zonder Technasium). Uiteindelijk kun je hoger uitstromen dan jouw basisschooladvies. Je finish bepaal je dus zelf! Wist je dat onze brugklas twee jaar duurt? In de brugklasperiode krijg je de tijd en ruimte om elkaar en je mentor te leren kennen. Samen zorgen we dan ook voor een fijne start. Na leerjaar twee ga je dan naar 3 mavo, 3 havo of 3 vwo.

“Twee jaar lang dezelfde klas en dezelfde mentor. Dat maakt de overgang van basisschool naar de middelbare school voor mij super fijn!”


International business College International Business College Ben jij een echte doorzetter en wil je later misschien wel je eigen onderneming starten? Op het International Business College kun je jouw talenten op dit gebied ontwikkelen. Vaardigheden als ondernemend leren, samenwerken, presenteren en initiatief tonen komen bij het IBC aan bod. Je krijgt hierbij hulp van ondernemers en je maakt ook kennis met allerlei facetten van het bedrijfsleven. Je hebt ook samen met andere leerlingen je eigen bedrijf. Het Mondial College Leuvensbroek is de enige school in Nijmegen die het IBC aanbiedt. Dit kan op de mavo, de havo en ook op het vwo! Als je de IBC-opleiding afrondt, krijg je van het ministerie van Economische zaken een businessdiploma! Zit je op het vwo, dan heb je naast je eigen bedrijf ook nog een onderzoeks- (research) programma in samenwerking met de universiteit en leerlingen van andere middelbare scholen.

Sport

Samen sporten, daar maken we graag veel tijd voor. Naast de lessen Lichamelijke Opvoeding in alle jaarlagen, kun je in de bovenbouw mavo bij ons kiezen voor LO2. Tijdens deze extra uren ontwikkel je jouw sporttalent en krijg je extra begeleiding en tips. Nóg meer sporten? Op ons schoolplein hebben we splinternieuwe sportveldjes waar regelmatig toernooitjes georganiseerd worden. Wil je later verder in de sport, kies dan op de havo voor het examenvak Bewegen Sport en Maatschappij. Je leert dan meer over gezonde voeding, elkaar coachen en het organiseren van sportactiviteiten. Voor échte sporttalenten is individueel maatwerk natuurlijk ook mogelijk, hier passen we jouw lesrooster op aan.


Kunst

Technasium

Technasium Bij het Technasium draait het om het samen zoeken naar oplossingen voor de vraagstukken van échte bedrijven.

Kunst Toneel, muziek, tekenen, ontwerpen, dansen, filmen…….het kan allemaal! We hebben vanaf klas 1 de vakken Arts & Design en drama. Het vak muziek kun je volgen in de my choice-uren. Het vak tekenen kan iedereen als eindexamenvak kiezen. In elke jaarlaag zijn er musea en (theater) voorstellingen, workshops (bijvoorbeeld rap, grafitti) en eigen optredens. Kunst en cultuur om jouw creativiteit samen verder te ontwikkelen dus.

Eén van de pijlers van het Technasium is dat jouw docent vooral een coach is. Hij/zij zal jou ondersteunen, zodat jij jouw creativiteit, nieuwsgierigheid en onderzoekende houding verder kunt ontwikkelen. Daarnaast zul je bij ons veel in teams samenwerken. We weten immers dat je veel van elkaar kunt leren. De ruimte die hiervoor beschikbaar is, is de technasiumwerkplaats. En verder hebben we veel aandacht voor activiteiten buiten de school, zodat je je vaardigheden kunt verbeteren.


Ik kan hier Echt mezelf zijn!

“Leraren staan dichtbij mij en maken écht contact. Als ik extra hulp nodig heb of juist een uitdaging, kan dat ook.”

Leuvensbroek samengevat: • Een tweejarige brugklas; • Alles onder één dak, mavo/havo/vwo; • Veel ruimte voor eigen keuzes; • Een kleine, gezellige school; • Unieke opleidingen (Technasium - IBC); • Predikaat Excellente school; • Heldere en snelle communicatie; • Mogelijkheden voor elk talent; • Bèta, sport, kunst, ondernemerschap.


MyChoice Op het Mondial College Leuvensbroek hebben we een vast lesrooster met alle vakken die nodig zijn om een diploma te halen. Maar… je kunt ook zelf een keuze maken uit een aantal lessen en activiteiten die door jouw docenten wordt aangeboden. We noemen dit MyChoice. Dit betekent: mijn keuze! In jouw lesrooster noemen we dit de MC-uren. “In de MyChoice uren kies ik voor een extra les Engels, omdat ik daar wat meer hulp bij kan gebruiken. Soms kies ik voor iets wat ik écht gaaf vind om te doen, zoals yoga, muziek, Spaans, schaken en nog veel meer.”

Op het mondial college ontdek ik mijn talenten!


volg ons ook op insta en facebook!

Mondial College Locatie Leuvensbroek mavo • havo • vwo Leuvensbroek 30-01 6546 TD Nijmegen T 024 378 69 93 Quirijn van den Berk Coördinator brugperiode quirijn.vandenberk@mondialcollege.nl contact@mondialcollege.nl www.mondialcollege.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.