Mondial College - Leuvensbroek 2023/2024

Page 1

MONDIAL COLLEGE

Draait om jou • mavo • havo • vwo
CHECK MONDIALCOLLEGE.NL
Meld je aan voor onze speciale nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van groep 7/8! Meet Mondial vrijdag 20 januari 2023 Open Dag zaterdag 4 februari 2023 Kennismakingslessen woensdag 8 februari 2023

Welkom op het Mondial College locatie Leuvensbroek!

Nog even en je begint aan een nieuw avontuur, je gaat naar de brugklas! Heel spannend, maar ook superleuk! Wij gaan er voor zorgen dat jij je meteen thuis voelt bij ons op school en dat begint al bij onder andere onze Kennismakingslesjes en Open Dag.

Er zijn verschillende middelbare scholen in Nijmegen – allemaal een beetje hetzelfde, maar toch ook weer anders! Waar voel jij je het meest thuis? Lees snel verder en ontdek meer over wat wij jou te bieden hebben - een plek waar alles draait om jóu!

Persoonlijk & vol ambitie

Ben jij op zoek naar een school waar je gehoord én gezien wordt? Waar wij jou helpen om het optimale uit jezelf te halen en je zélf de accenten binnen jouw studieloopbaan kunt leggen? Dan zit je bij ons op de juiste plek!

We bieden je de ruimte om jouw talent op het gebied van bijvoorbeeld ondernemerschap, onderzoek & ontwerpen, sport en kunst te ontplooien. Op welk niveau je ook instapt: mavo, mavo/havo, havo/vwo of het vwo.

Je leert bij ons vooral door te onderzoeken, doen en ervaren. Je werkt zelfstandig en in groepjes aan opdrachten en praktische projecten. Zo leer je ‘vanzelf’ ondernemend denken én aanpakken.

Welk accent leg jij binnen je opleiding? Bij ons mag je zelf een aantal lessen per week inplannen die voor jou belangrijk zijn: extra lessen om je te helpen en activiteiten waarbij je nóg meer uitgedaagd wordt. We noemen deze lessen MyChoice.

Kortom, ben jij op zoek naar een school waar het draait om jou? Wij heten je van harte welkom!

Op het Mondial College voelde ik me echt meteen thuis!

Dakpanklassen in de brugklas

Op het Mondial College kijken we samen met jou, je ouders/verzorgers én leerkracht uit groep 8 naar jouw talenten, interesses en groeikansen. Je kunt bij ons dan ook de opleiding volgen die het beste bij je past. Op het Mondial College Leuvensbroek hebben we mavo, havo en vwo onder één dak. Je start bepalen we samen. Je komt in een mavo, mavo/havo, havo/vwo (met of zonder Technasium) of vwo-klas (met of zonder Technasium). Uiteindelijk kun je hoger uitstromen dan jouw basisschooladvies. Je finish bepaal je dus zelf! Wist je dat onze brugklas twee jaar duurt? In de brugklasperiode krijg je de tijd en ruimte om elkaar en je mentor te leren kennen. Ook voor je ouders is het erg fi jn om twee jaar hetzelfde aanspreekpunt te hebben. Samen zorgen we voor een fi jne start. Na leerjaar twee ga je dan naar 3 mavo, 3 havo of 3 vwo.

mavo • havo • vwo

Kies je voor onze mavo dan kom je de eerste twee schooljaren in een mavo of mavo/havo-klas. Zo heb je de tijd om te wennen en stimuleren we je om te laten zien wat je kan. Vanzelfsprekend begeleiden we jou hierbij en bieden we extra uitdaging of juist ondersteuning waar je dat nodig hebt. Onze mavo-opleiding bereidt voor op een mboopleiding en sluit ook goed aan op de havo.

Hou je van denken én van doen? Dan past onze havo goed bij je. Samen met je docenten zoek je uit wat je wilt leren en hoe je dat het beste aanpakt. Je leert van allerlei activiteiten binnen én buiten de school. Zo ontwikkel je je talenten en leer je wat je nodig hebt om succesvol in het leven te staan.

Ben je geïnteresseerd in ‘hoe het werkt’. Ga je graag op zoek naar antwoorden op je vele vragen? Op het vwo prikkelen we je nieuwsgierigheid en maken we je nog benieuwder naar de wereld om je heen. Je leert hoe je een probleem aanpakt. Hoe je de juiste vragen stelt en onderzoek doet. Maar ook om kritisch te zijn op de antwoorden. Want niet alles wat je in je boek of op het internet vindt, brengt je dichterbij de oplossing. Gelukkig zijn er steeds docenten, tutoren en medeleerlingen in de buurt die je willen helpen. Samen komen we er altijd uit.

Introductie

Nadat je al voor de zomer kennis hebt gemaakt met je klasgenoten en je mentor, starten we in het nieuwe schooljaar met een hele week introductie. Om rustig te ontdekken met welke mensen je te maken hebt, hoe het gebouw in elkaar zit en welke vakken je allemaal krijgt. Maar ook om op een sportieve manier de andere brugklassen te leren kennen en op een slimme manier met je nieuwe laptop ta gaan werken.

De eerste periode tot aan de herfstvakantie noemen we de ‘instapperiode’. We vinden het niet gek als je ook die nog gebruikt om te wennen en om antwoorden te vinden op de vragen die je hebt. We sluiten de ‘instapperiode’ af met een spectaculair onderbouwfeest en met een hele dag met je mentor. Daarop kijken jullie samen terug naar jouw start op het Mondial. Vaak voelt het dan alsof je al een heel jaar op onze school zit en ben je helemaal gewend!

Jouw eerste twee jaar op Leuvensbroek

Dat jouw klas twee jaar lang bij elkaar blijft, is voor ons heel belangrijk. Je ontdekt in je eerste jaar vaak hoe we werken, hoe je huiswerk moet maken en waar je nog beter in wilt worden. En heb je ook het tweede jaar nog alle kans om te bepalen welke derde klas voor jou het meest passend is. Natuurlijk is het ook fi jn dat je in het tweede jaar niet meteen nieuwe vrienden hoeft te maken en hebben je ouder(s)/ verzorger(s) twee jaar lang dezelfde mentor als aanspreekpunt. We doen ons best om een groot deel van je leraren uit de eerste klas mee te laten gaan naar het tweede jaar.

Technasium

Technasium staat voor actueel, levensecht bètatechnisch projectonderwijs. In teams werken we aan innovatieve oplossingen voor een betere en duurzame wereld. Wanneer je voor het Technasium kiest, krijg je vanaf de eerste klas het vak O&O. Dat staat voor Onderzoek & Ontwerpen en kun je later ook kiezen als eindexamenvak. Tijdens de lessen van O&O los je problemen vaak op met behulp van techniek en technologie, voor een échte opdrachtgever!

International Business College

Ben jij een echte doorzetter en wil je later misschien wel je eigen bedrijf starten? Leg dan het accent op ondernemerschap! Op het International Business College kun je jouw ambities op dit gebied ontwikkelen. Vaardigheden als ondernemend leren, samenwerken, presenteren en initiatief tonen komen bij het IBC aan bod. Je krijgt hierbij hulp van ondernemers en je leert hoe het bedrijfsleven werkt. Je zet ook samen met andere leerlingen je eigen bedrijf op. Het Mondial College Leuvensbroek is de enige school in Nijmegen die het IBC aanbiedt. Dit kan in de bovenbouw op de mavo, de havo en ook op het vwo! Als je de IBC-opleiding afrondt, krijg je van het ministerie van Economische zaken een businessdiploma! Zit je op het vwo, dan heb je naast je eigen bedrijf ook nog een onderzoeks- (research) programma in samenwerking met de universiteit en leerlingen van andere middelbare scholen.

Sport

Samen sporten, daar maken we graag veel tijd voor. Naast de lessen Lichamelijke Opvoeding in alle jaarlagen, kun je in de bovenbouw mavo bij ons kiezen voor LO2. Tijdens deze extra uren ontwikkel je jouw sporttalent en krijg je extra begeleiding en tips. Wil je later verder in de sport, kies dan op de havo voor het examenvak Bewegen Sport en Maatschappij. Je leert dan meer over gezonde voeding, elkaar coachen en het organiseren van sportactiviteiten. Voor échte sporttalenten is individueel maatwerk natuurlijk ook mogelijk, hier passen we jouw lesrooster op aan.

Kunst en Cultuur

Toneel, muziek, tekenen, ontwerpen, dansen, filmen…….het kan allemaal! We hebben vanaf klas één de vakken Arts & Design en drama. Het vak muziek kun je volgen in de MyChoice-uren. Het vak tekenen kan iedereen als eindexamenvak kiezen. In elke jaarlaag zijn er museumbezoeken, (theater)voorstellingen, workshops (bijvoorbeeld rap, graffiti) en eigen optredens. Ieder jaar staan onze zangers, muzikanten en dansers in een verrassende voorstelling meerdere avonden op de planken.

MyChoice

Bij ons heb je een vast lesrooster met lessen van vijfenveertig minuten, met alle vakken die nodig zijn om een diploma te halen. Maar… je kunt ook zelf accenten leggen door een keuze maken uit een aantal lessen en activiteiten. We noemen dit MyChoice. Dit betekent: mijn keuze! In jouw lesrooster noemen we dit de MC-uren. “In de MyChoice-uren kies ik voor een extra les Engels, omdat ik daar wat meer hulp bij kan gebruiken. Soms kies ik voor iets wat ik écht gaaf vind om te doen, zoals yoga, muziek, Spaans, schaken en nog veel meer.”

- Yalou, 1V1

“Twee jaar lang dezelfde klas en dezelfde mentor. Dat maakt de overgang van basisschool naar de middelbare school voor mij super fijn!”

Ezra Nunumete - docent lichamelijke opvoeding

“Mijn naam is Ezra Nunumete, dit jaar ben ik voor het vierde jaar werkzaam als docent LO (Lichamelijke Opvoeding) op het Mondial College. Als ik denk aan onze school, komt het woord gezelligheid gauw in me op. Ons schoolgebouw is redelijk klein en knus. Hierdoor zie ik veel van mijn leerlingen in de gangen, het Ckafee en in de aula om even bij te kletsen. Daardoor heb ik het gevoel dat ik mijn leerlingen goed ken en vaak makkelijk aan te spreken als je me tegenkomt.

Het zou superleuk zijn als je het Mondial College zou willen komen verkennen. Dan zul je merken dat dit een school is waar veel te beleven valt, je jezelf kan zijn en er altijd mogelijkheden zijn om te groeien in richtingen waar jij geïnteresseerd in bent.”

Jasper Klaassen - docent geschiedenis

“Ik werk al bijna 20 jaar op het Mondial College en durf dus wel te zeggen dat ik bijna bij het meubilair hoor. Maar dat is natuurlijk niet voor niks. Ik vind het een fantastische school. Het is voor mij een plek waar iedereen zich thuis voelt. Het is veel méér dan een schoolgebouw. Het is de plek waar je je als leerling, maar

ook als docent blijft ontwikkelen en blijft groeien. Het is voor mij een plek waar ik mezelf kan zijn, zodat ook mijn leerlingen zichzelf kunnen zijn. De sfeer is ongedwongen, maar wel duidelijk. Docenten en leerlingen gaan hier op een fi jne en prettige manier met elkaar om. Onze school geeft onze leerlingen volgens mij oprecht het vertrouwen om te zijn wie ze willen én kunnen zijn en dat vind ik belangrijk. Ik denk dat sommige leerlingen die voor het eerst bij ons binnenkomen zien dat onze school is wat groter is dan de basisschool! Maar dat zegt eigenlijk niks. Sterker nog, ik denk dat wij onze leerlingen écht kennen en écht zien. We hebben hier een hele fi jne sfeer waarbij we de school sámen beter maken. Er is altijd ruimte voor gesprek, voor een babbeltje of een grap. Dat staat eigenlijk voor mij op één. Het is voor mij nog steeds fi jn om op het Mondial College te zijn!”

Leuvensbroek samengevat • Een tweejarige brugklas; • Alles onder één dak, mavo/havo/vwo; • Veel ruimte voor eigen keuzes;

Een gezellige school;

Unieke opleidingen (Technasium - IBC);

Predicaat Excellente school;

Heldere en snelle communicatie;

Mogelijkheden voor elk talent;

Bèta, sport, kunst, ondernemerschap • Persoonlijke en laagdrempelige benadering • Veel buitenschoolse activiteiten.

Mondial

COLLEGE
MONDIAL
Draait om jou
“Zien we jou binnenkort op het Mondial College?” - Abdirahman, 1MH3
College Locatie Leuvensbroek mavo • havo • vwo Leuvensbroek 30-01 6546 TD Nijmegen T 024 8 200 400 Quirijn van den Berk Coördinator brugperiode quirijn.vandenberk@mondialcollege.nl contact@mondialcollege.nl www.mondialcollege.nl
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.