Page 1

Modtryk efterĂĽr 2017


ROMAN

OM AT VÆRE FREMMED Benjamin er vokset op i en kaotisk og dysfunktionel familie. En ulykkelig kærlighedshistorie bliver dråben, der får ham til at stikke af, væk fra familien og det liv, han kender. Han strejfer rundt i Europa og ender som redningsarbejder på Lampedusa, hvor bådflygtninge hver dag driver ind på stranden. Her møder han en forkommen afghansk flygtning, Vahid, som han beslutter sig for at tage med til Danmark.   Vahid bliver en del af Benjamins og hans families tilværelse, og han forsøger ihærdigt at være en god flygtning, men hans blotte

tilstedeværelse forrykker den i forvejen skrøbelige balance i Benjamins liv. EN GOD FLYGTNING er en historie om at være fremmed i sin familie og i verden.

VIBEKE MARX er født i 1948 og uddannet fritidspædagog. Hun debuterede i 1982 og har siden skrevet en lang række børneog ungdomsbøger, noveller og romaner, alle stærke fortællinger om livet i Danmark før og nu.   Kendetegnende for forfatterskabet er Vibeke Marx’ fine sans for persontegninger og menneskelige relationer. Foto: Susanna Zenani

Vibeke Marx EN GOD FLYGTNING Omslag: Henrik Koitzsch Roman, 288 sider. Indbundet UDKOMMER 25. AUGUST


ROMAN

1968 DE T S TOR E ÅR H U N DR E DE V I I

Jan Guillou er nu nået til syvende bind i sin romanserie om 1900-tallet. Serien skildrer familien Lauritzen i flere generationer.

Jan Guillou 1968 Oversat af Anders Johansen Omslag: Eric Thunfors Roman, 409 sider. Indbundet UDKOMMER 13. OKTOBER Lydbogen udkommer samme dag

1968 er et af 1900-tallets mest myteomspundne år. Protesterne mod Vietnamkrigen i både USA og Vesteuropa skabte en venstreradikal bølge, der prægede både politik og kultur.   Unge Eric Letang, tredje generation i familien Lauritzen, er færdiguddannet jurist og glødende aktiv i politik. Som ung advokatfuldmægtig i det berygtede advokatfirma Henning Sjöstrand bliver han gang på gang tvunget til at tage stilling til, om juraen skal anvendes til godt eller ondt. Hans første store sag fører ham ud i Europa den varme sommer, da de røde faner dominerer i gaderne i Paris, og drømmen om socialisme med et menneskeligt ansigt bliver knust i Prag.

  Familien Lauritzen er splittet efter en ti år lang arvestrid, det er slut med de fælles juleaftener og sommerferierne, hvor familien samledes på Sandhamn, men for Eric og Henning, der tilhører hver sin gren af familien, er den fælles kamp for socialismen vigtigere end gamle arvestridigheder. De mødes til en Vietnamdemonstration og bliver venner.

1968 er en roman om en omstridt epoke, skrevet af en forfatter, der selv befandt sig midt i begivenhedernes centrum. Foto: Peter Knutson


ROMAN

HUMORISTISK FAMILIEDRAMA Beate Nielsen er en verdensberømt hjerneforsker. Da hun rammes af en dødelig kræftsygdom, iværksætter hun sit største og mest ambitiøse projekt nogensinde: Hun vil genskabe sin egen hjerne i en computer, så hun kan fortsætte med at eksistere efter sin egen død. Beates projekt får uoverskuelige og vidtrækkende konsekvenser, ikke mindst for hendes voksne søn, Morten. For hvad stiller man op, når ens mor genopstår i form af en urne med indbygget højtaler?

Foto: Fiona Thordal Hage

KASPER HOFF, født 1972, er dramatiker og forfatter. Han har skrevet dramatik til teater og radio og er derudover forfatter til en lang række børnebøger. RYGTET OM HENDES DØD er hans første roman for voksne.

RYGTET OM HENDES DØD er en humoristisk familieroman om menneskets evige drøm om at overvinde døden, om dysfunktionelle familierelationer og om, hvad det dybest set vil sige at være menneske.

Kasper Hoff RYGTET OM HENDES DØD Omslag: Harvey Macaulay/Imperiet Roman, 232 sider. Indbundet UDKOMMER 8. SEPTEMBER


ROMAN

OM VENSKAB OG FORRÆDERI Da den ghanesiske diplomatsøn Osei Kokote begynder i den fjerde skole på seks år, er han den eneste sorte dreng på hele skolen. Han ved, han bare skal overleve den første dag, så skal det nok gå ... Men Oseis tilstedeværelse skubber til de skrøbelige magtbalancer i skolegården, og inden dagen er omme, er alt for altid forandret. DEN NYE DRENG er en spændingsmættet og intens roman om racisme, venskab, intriger, jalousi og forræderi.

TRACY CHEVALIER er verdenskendt for sine historiske romaner, særligt for PIGE MED PERLEØRERING, som kan læses på 38 forskellige sprog. Hun er født og opvokset i Washington, D.C., men bor i London sammen med sin mand og søn.

DEN NYE DRENG er inspireret af William Shakespeares skuespil OTHELLO. Chevalier siger: “OTHELLO handler om, hvad det betyder at være outsider, og den følelse kan begynde i en tidlig alder. Vi har alle på et eller andet tidspunkt stået i udkanten af en lege­plads, hvor bøllerne skuler, og spekuleret over, om vi vil blive accepteret.”

Tracy Chevalier DEN NYE DRENG Oversat af Lilian Kingo Omslag: Jennifer Griffiths Roman, 199 sider. Indbundet UDKOMMER 22. SEPTEMBER Foto: Nina Subin


ROMAN

HUSMORLIV FORVANDLET TIL STOR LITTERATUR Hun spejder ud over fjordens urolige vandflade fra sommerhusets køkkenvindue. Hvorfor kommer de ikke? Det er flere timer siden Tomas tog Anita og Lasse med i motorbåden ud til øen, og Maj gav dem en velfyldt madkurv med. Men endnu er der ingen båd at se på vej ind mod bådebroen i vigen.   Alting burde jo være godt. Freden er kommet, og det er lykkedes ægtemanden Tomas at holde sig ædru siden hypnosebehandlingen hos doktor Bjerre. Men når Maj bliver overmandet af trætheden og ængstelsen, er det ikke let at holde hjemmet harmonisk og kærligt. Hvor meget hun end forsøger.   Maj er hustru og mor i Örnsköldsvik i 1940’erne og 1950’erne, i en tid hvor husmoderen er et efterstræbt ideal. AT SØRGE FOR SINE er en stor fortælling om Maj, om hendes familie og hendes sociale opstigning, men også om samfundet set ud fra en hjemmegående husmors dramatiske hverdag. AT SØRGE FOR SINE er anden, fritstående bog i trilogien om Maj.

KRISTINA SANDBERG er født i 1971. Trilogien om Maj blev hendes store litterære gennembrud, og det tredje bind i serien modtog Augustprisen for årets bedste roman i Sverige. Foto: Goran Segeholm

Kristina Sandberg AT SØRGE FOR SINE Oversat af Anne Marie Bjerg Omslag: Lotta Kühlhorn Roman, 503 sider. Indbundet UDKOMMER 3. NOVEMBER


NORDISK MYTOLOGI GENFORTALT AF GAIMAN

NEIL GAIMAN – mesterfortæller, internetfænomen, manuskriptforfatter – født 1960, har skrevet flere populære litterære værker for børn, unge og voksne. Han har vundet et utal af priser, og han er den første forfatter nogensinde, der har fået tildelt både Newbery- og Carnegie­ medaljen. Neil Gaiman er oprindeligt fra England, men har i flere år boet i USA, hvor han ved siden af sin forfatterkarriere underviser i teater, scenekunst og skrivning på det internationale Bard College. På Twitter har Neil Gaiman mere end 2,5 million følgere, og han har været gæstestjerne i The Simpsons.

Neil Gaiman NORDISK MYTOLOGI Oversat af Benni Bødker og Karen Vad bruun Omslag: Pete Garceau Ca. 300 sider. Indbundet UDKOMMER 14. NOVEMBER

I NORDISK MYTOLOGI genfortæller Neil Gaiman på ægte Gaimansk facon med dybde, passion og humor de fascinerende historier fra den nordiske mytologi. Gaiman forbliver tro mod myterne og formidler dem, så både unge og voksne trækkes ind i de gamle guders magtkampe, oplever deres letantændelige temperamenter og deres forsøg på at narre hinanden og skabe intriger.


SPÆNDINGS ROMAN

KLASSISK NESSER Året er 1995. Scene: en skole i byen K i det indre af Norrland. Hovedrolleindehavere: et antal elever, et par lærere og en studievejleder. Samt den nyligt afdøde lektor i svensk, Eugen Kallmann. Hvem var han egentlig? Døde han virkelig en naturlig død?   Det er en fremmedfjendsk tid. Der tegnes skæve hagekors på skolens vægge. Der skrives trusselsbreve. I en skrivebordsskuffe finder nogen lektor Kallmanns efterladte dagbøger. EUGEN KALLMANNS ØJNE er en historie om fortidens misgerninger i sand nessersk aftapning.

Foto: Caroline Andersson

HÅKAN NESSER har skrevet næsten tredive bøger og udkommer i lige så mange lande. Han har modtaget et væld af priser, bl.a. har både “Skyggerne og regnen” og “Levende og døde i Winsford” fået Det danske Kriminalakademis pris for Årets bedste spændingsroman på dansk.

Håkan Nesser EUGEN KALLMANNS ØJNE Oversat af Jan Mølgaard Omslag: Karin Hagen Spændingsroman, 471 sider. Indbundet UDKOMMER 22. SEPTEMBER


“FØRST MÅ MAN FINDE SANDHEDEN. SÅ TAGE HÆVN.”

SPÆNDINGS ROMAN

LISBETH SALANDER Lisbeth Salander afsoner en kortere straf i kvindefængslet Flodberga. Hun gør alt for at holde sig fri af konflikterne mellem fangerne, men da en ung kvinde fra Bangladesh bliver mishandlet i sin celle, griber Lisbeth ind. Det betyder konflikt med Benito, en brutal livstidsfange med gode kontakter både inden for og uden for murene.   Lisbeth får besøg i fængslet af Holger Palmgren, der har fået fat i dokumenter, som kaster nyt lys over hendes barndom. Hun beder Mikael Blomkvist om hjælp til nogle undersøgelser, og sporene leder dem til Leo Mannheimer, partner i Alfred Ögrens Kapitalfond.   Hvordan hænger en velbeslået finansmands baggrund sammen med Lisbeths? Og hvordan skal Lisbeth håndtere den stadig alvorligere trussel fra Benito og hendes bande? MANDEN DER SØGTE SIN SKYGGE, femte bog i Millennium-serien, er en historie om statslige overgreb, æresrelaterede konflikter og de skygger fra barndommen, der stadig plager Lisbeth Salander.

David Lagercrantz MANDEN DER SØGTE SIN SKYGGE Oversat af Agnete Dorph Stjernfelt Omslag: Henrik Koitzsch Spændingsroman, 364 sider. Indbundet UDKOMMER 7. SEPTEMBER Lydbogen udkommer samme dag

DAVID LAGERCRANTZ, født 1962, er journalist og forfatter. En fællesnævner for flere af hans bøger er, at de handler om ekstraordinære personligheder, som er gået deres egne veje. Det gælder bl.a. den kritikerroste roman “Syndefaldet i Wilmslow” om matematikgeniet Alan Turing og bogen om Zlatan Ibrahimovic,´ “Jeg er Zlatan”.   David Lagercrantz er gift og har tre børn. Han bor på Södermalm i Stockholm – i samme område som vi kender fra Millennium-bøgerne.

Foto: Cato Lein


SPÆNDINGS ROMAN

GENSYN MED FREDRIKA BERGMAN En mand bliver fundet død, siddende i sin lænestol foran pejsen med et skudhul i brystet. Han har sin datters vielsesring på fingeren.   En bedemand leder efter sin bror, som ingen andre savner. Bedemanden er sikker på, at broren og hans familie ikke er forsvundet frivilligt.   Samtidig kæmper en kvinde for ikke at miste kontrollen over sit liv, mens hendes mand bliver farligere og farligere. Snart vil det være umuligt for hende at beskytte sig selv og sine børn. SYNDFLODER er en intens kriminalroman, og det er den sjette, selvstændige bog i serien om Fredrika Bergman og Alex Recht.

Kristina Ohlsson SYNDFLODER Oversat af Lilian Kingo Omslag: Nina Leino Spændingsroman, 433 sider. Indbundet UDKOMMER 26. SEPTEMBER

Foto: Anna-Lena Ahlström

KRISTINA OHLSSON er født i 1979 og har blandt andet arbejdet som sikkerhedspolitisk analytiker og som counter-terrorism officer. Siden 2012 har hun levet af sit forfatterskab, der ud over krimiserierne om Fredrika Bergman og Martin Benner tæller flere børnebøger og en fagbog om immigrationspolitik.


SPÆNDINGS ROMAN

EN REJSE IND I MØRKETS ISKOLDE HJERTE Da den tidligere politimand ved Stockholms politi Sam Berger slår øjnene op, aner han ikke, hvor han er. Alt er hvidt, en verden uden tegn. Men så står Molly Blom der, og det går op for ham, at de to er på flugt fra retfærdigheden, der er holdt op med at være retfærdig.   Sam og Molly får i hemmelighed overdraget en ubehagelig sag fra fortiden. Morderen er for længst fanget og dømt, men er han virkelig den skyldige? INDLAND er den anden bog om Berger & Blom og efterfølgeren til succesen SKYGGEZONE. Det er Arne Dahl i topform.

ARNE DAHL er pseudonym for forfatteren Jan Arnald, der er født i 1963 og bosat i Stockholm. Hans serie om A-gruppen er blevet klassikere i den skandinaviske kriminal­litteratur og er filmatiseret til tv. Flere af ­bøgerne i såvel A-gruppeserien som i den frit­stående fortsættelse, Opcop-kvartetten, er belønnet med priser i både Sverige, Danmark og Tyskland.

Arne Dahl INDLAND Oversat af Anders Johansen Omslag: Miroslav Šokĉić Spændingsroman, 359 sider. Indbundet UDKOMMER 26. SEPTEMBER Foto: Sara Arnald


SPÆNDINGS ROMAN

VELKOMMEN TIL HJEMMET EN UHYGGELIG FORTÆLLING OM KÆRLIGHED, VENSKAB OG DEN STØRSTE FRYGT AF ALLE: AT MISTE KONTROLLEN OVER SIG SELV.

Joel er modvilligt rejst tilbage til den lille by, han voksede op i. Han er nødt til at være forælder for sin mor, Monika, som nu skal flytte ind på demensplejehjemmet Fyrreskyggen.   På hjemmet arbejder Joels barndomsveninde Nina. De har ikke talt med hinanden, siden Joel flyttede for tyve år siden, og deres smertefulde afsked plager stadig dem begge to.   Monika bliver hurtigt dårligere, da hun flytter ind på afdeling D. Hun får voldsomme anfald. Hun ser ting, der ikke er der. Og hun kender til hændelser, hun ikke burde kende til. Det er næsten, som om noget ukendt har taget bolig i hende. Sådan er det med mange af hjemmets beboere.   Langsomt går det op for Joel og Nina, at der er andet og mere end demens på spil. De er nu nødt til at danne fælles front for at redde Monika og sig selv.

Foto: Henric Lindsten

Mats Strandberg HJEMMET Oversat af Allan Hilton Andersen Omslag: Pär Åhlander Spændingsroman, 338 sider. Indbundet UDKOMMER 26. OKTOBER

MATS STRANDBERG er født i 1976. Som tiårig begyndte han at læse Stephen King og fik omgående mareridt og stress-eksem. Men kærligheden til gysergenren var født, og den har fulgt ham hele livet. Han har skrevet flere romaner og en graphic novel, og sammen med Sara B. Elfgren står han bag ungdoms­romanerne i Engelsforstrilogien. Kendetegnende for Strandbergs forfatterskab er hans skarpe øje for personskildring og dialog.


UNGDOMS BOG

SMÅ OG STORE GEMMELEGE Daniel. Tina. Sebastian. Clemens. Julie. Tanja. Patrick. Alexander. Camilla. Linda. Mads. 11 unge. 11 hemmeligheder. 11 små og store gemmelege. 11 historier, der FLetter sig ind i hinanden.

Foto: Sanne Berg

ANDERS JOHANSEN, født 1953, er forfatter og oversætter. Han har skrevet en lang række populære bøger for børn og unge og har modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, Orlaprisen, Danmarks Skolebibliotekarforenings pris og Kulturministeriets Børnebogspris. Anders Johansen KRIGSHEMMELIGHEDER Omslag: Henrik Koitzsch Ungdomsbog, 186 sider. Indbundet UDKOMMER 25. august

Ulven hyler mod månen, men Mads hører den ikke, selvom han også er ude i skoven her midt om natten. Han hører kun scooterens motor, ser kun lyset fra de dobbelte forlygter, har ikke andet i hovedet end sine krigshemmeligheder.


NYE PAPERBACKS

Den 12. oktober har Snemanden international biografpremiere med Michael Fassbender i rollen som Harry Hole. I SNEMANDEN finder Harry Hole alarmerende fællestræk ved en række gamle forsvindingssager: Gifte kvinder er forsvundet samme dag, som den første sne faldt.

Foto: Thron Ullberg

En samlet udgave af

Blod på sneen og Midnatssol BLOD PÅ SNEEN er en krimi om den forelskede lejemorder Olav. MIDNATSSOL er en thriller om at finde kærligheden et uventet sted. De to romaner foregår i 70’erne og i et helt nyt krimiunivers for Jo Nesbø.


NYE PAPERBACKS Foto: Sara Arnald

Ellen Savinger er 15 år, og hun har været forsvundet i 3 uger. Sam Berger frygter, at hun er blevet offer for en seriemorder, men hans kolleger ved Stockholms Politi vil ikke lytte: intet lig, ingen forbrydelse. Skyggezone er første bog i en ny serie.

S K Y G G E Z O N E Ægte

E K S N A K I R AME cowboybukser

Foto: Peter Knutson

ÆGTE AMERIKANSKE COWBOYBUKSER er sjette bind i Det Store Århundrede, Jan Guillous romanserie om 1900-tallet. Vi er nået til 1950’erne, og Eric, tredje generation i familien Lauritzen, trækkes med i fascinationen af alt det nye inden for musik, mode og film – og han bliver den første i klassen, der får fat i ægte amerikanske cowboybukser!


Anholtsgade Anholtsgade 44 DK -- 8000 8000 Aarhus Ã…rhus CC Tlf Tlf +45 +45 8731 8731 7600 7600 forlaget@modtryk.dk forlaget@modtryk.dk www.modtryk.dk www.modtryk.dk

Modtryk katalog efterår 2017  
Modtryk katalog efterår 2017  
Advertisement