Page 1

Modtryk forĂĽr 2017


ROMAN

SØLVBESLÅET TRILOGI

Terry Veneering, søn af en fattig cirkusartist, bliver en flamboyant og succesrig advokat i efterkrigstidens Hong Kong. Her møder han sit livs ærkerival, Sir Edward ­Feathers, bedre kendt som Gamle Filth. De to mænd afskyr hinanden, også før de forelsker sig i den samme kvinde. Ved en skæbnens ironi ender de i deres alderdom som naboer i det sydlige England, hvor livets skuffelser og alderdommens erfaring fører dem sammen i noget, der næsten kan ligne et venskab.

DE SIDSTE VENNER er historien om to mænd, der har det samme arbejde, er forelsket i den samme kvinde og alligevel er vidt forskellige. Med skarp pen og under­spillet britisk humor fortæller Jane Gardam om deres liv i slagskyggen af Imperiet og klassesamfundet.

Serien om GAMLE  FILTH

Foto: Victoria Salmon

JANE GARDAM JANE GARDAM (f. 1928) har skrevet en lang række bøger i forskellige genrer, siden hun debuterede i 1971. I trilogien om Sir Edward Feathers og hans nærmeste tegner hun et stort og vidtfavnende portræt af det tyvende århundredes stormende fremmarch og det britiske imperiums afvikling.   Trilogiens første bog, IMPERIETS MAND, fortæller Edward Feathers’ historie, mens den anden bog, MANDEN MED TRÆHATTEN, ser historien fra hustruen Bettys synsvinkel. DE SIDSTE VENNER er den afsluttende bog, og her er det Feathers’ kollega og rival Terry Veneering, der står i centrum.

Jane Gardam GAMLE FILTH 3: DE SIDSTE VENNER Oversat af Jakob Levinsen Omslag: Peter-Andreas Hassiepen Roman, 238 sider. Indbundet UDKOMMER 27. JANUAR 2017


SELVUDGIVELSE SOLGT TIL 15 LANDE

SPÆNDINGS ROMAN

En kold efterårsdag vågner Hauge­sund til drabet på en kvinde. Hun er blevet kastet ud fra et højhus. Drabet var varslet. Dagen før modtog journalist Viljar Ravn Gudmundsson på Haugesunds Avis en mail, som han ikke tog alvorligt. Mens politiet afhører Viljar, modtager han en ny mail med endnu en forudsigelse. Den dygtige, men excentriske efterforsker Lotte Skeisvoll får til opgave at standse drabsmanden, før han opfylder sine egne profetier, og hun har travlt. Offer efter offer dør. I baggrunden for det hele står dirigenten med taktstokken i sit personlige rekviem. Han har partituret og kender noderne. Det er ham, der er Maestro. MAESTRO overrasker og underholder. Geir Tangen leger med genrens konventioner og med læseren, mens han introducerer et rigt og interessant persongalleri.

MAESTRO er første roman med journalist Viljar Ravn Gudmundsson og efterforsker Lotte Skeisvoll.

Geir Tangen MAESTRO Oversat af Anders Johansen Omslag: Henrik Koitzsch Spændingsroman, 365 sider. Indbundet UDKOMMER 31. JANUAR 2017 Foto: Haakon Nordvik

GEIR TANGEN GEIR TANGEN er født i 1970. Han har Norges største krimiblog (bokbloggeir. com) med over 170.000 læsere. Han er lærer og journalist og bor i Haugesund med sin kone og tre børn. MAESTRO er hans debut. Geir Tangen udgav selv MAESTRO, men efter en overvældende mod­tagelse købte Norsk Gyldendal bogen. Den er nu solgt til udgivelse i 15 lande.


SPÆNDINGS ROMAN

“ÅRETS MEST ANBEFALELSESVÆRDIGE PÅSKEKRIMI”  Dagsavisen    

I 1978 omkommer

en arbejder på en tagpapfabrik midt under VM-finalen mellem Argentina og Holland. Der lægges låg på, men for­ tielserne og løgnene kommer op til overfladen knap fyrre år senere, hvor børn og børnebørn af de involverede trækkes ind i dramatiske begivenheder. Ann, Victor, Helene, Nicolai. Fire unge, fire venner. De afprøver ting og går over grænser. En af de ting, de ikke burde have gjort, er at lukke en klassekammerat inde i kælderen på den nedlagte fabrik nede ved elven, dér hvor der engang skete en grusom ulykke. Kort tid efter forsvinder en af de unge kvinder. EN FEMTE ÅRSTID er en psykologisk thriller, hvor vi møder mennesker, der bliver drevet mod noget skæbnesvangert af kræfter, de ikke forstår. Vi møder en far, der vil gøre alt for at finde sin datter, og vi møder nogle af ondskabens ansigter.

TORKIL DAMHAUG TORKIL DAMHAUG har arbejdet som overlæge ved forskellige psykiatriske institutioner, men er nu forfatter på fuld tid. Damhaug er eminent til at beskrive syge sind og skadede sjæle, og den evne bliver også i EN FEMTE ÅRSTID brugt til at skabe både spænding og indsigt.

Torkil Damhaug EN FEMTE ÅRSTID Oversat af Ilse M. Haugaard Omslag: Henrik Koitzsch Spændingsroman, 588 sider. Indbundet UDKOMMER 10. FEBRUAR Foto: Agnete Brun


ROMAN OM KULTURSAMMENSTØD OG KÆRLIGHED

ROMAN

En forårsaften mødes en gruppe mennesker i en stor lejlighed i

København. To af gæsterne er Zaina og Danny, der er vokset op i ghetto­ erne vest for Aarhus. Begge er de som unge voksne flygtet til en rodløs tilværelse i København, Zaina fra udsigten til et arrangeret ægteskab, Danny fra en fordrukken mor. Aftenens værtinde er Elisabeth, der har stiftet en klub for mennesker, der længes efter at få deres sanser stimuleret på nye og overraskende måder. I begyndelsen er ligheden og accepten i klubben stor, men snart begynder de sædvanlige hierarkier at gøre sig gældende. Da Zaina og Danny finder ud af, at Elisabeth både har en farverig og hemmelig fortid og et skjult formål med klubben, udvikler tingene sig uventet. CENTRIFUGEN er en både udfordrende og morsom roman om ulighed, kultursammenstød og kærlighed.

Foto: Sanne Berg

Keld Conradsen CENTRIFUGEN Omslag: Harvey Macaulay/Imperiet Roman, 388 sider. Indbundet UDKOMMER 10. FEBRUAR

KELD CONRADSEN KELD CONRADSEN er født i 1963 og uddannet geolog og filosof. Han er vokset op med det ene ben i dansk kultur og det andet i tysk, en dobbeltkulturel baggrund, der har været inspiration til flere af hans romaner. CENTRIFUGEN er hans sjette roman.


SPÆNDINGS ROMAN

EN MORDER ER LØS. HAN ER I DIT HJEM. HAN ER UDE EFTER BLOD. “Jeg vender altid tilbage til Harry Hole. Han er jo min soulmate. Men det er en ret mørk sjæl, så det er altid både en glæde og følelsesmæssigt udmattende. Men Harry og historien gør, at det er de søvnløse nætter værd.” Jo Nesbø

Efter tre år med fred og ro er helvede igen løs i Oslo. Unge kvinder, der har været aktive på dating-appen Tinder, bliver dræbt i deres hjem. Harry Hole, der nu underviser på Politiskolen og lever et fredsommeligt liv med sin Rakel, bliver trukket ind i jagten på en usædvanligt blodtørstig morder. TØRST er Jo Nesbøs 11. og længe ventede roman om Harry Hole.

Foto: Thron Ullberg

JO NESBØ Jo Nesbø TØRST Oversat af Allan Hilton Andersen Omslag: Henrik Koitzsch Spændingsoman, 532 sider. Indbundet UDKOMMER 21. MARTS

JO NESBØ, født 1960, har efter en karriere som rockmusiker og finansanalytiker erobret den litterære verden med sine kriminalromaner om Harry Hole. Nesbø har solgt over 30 millioner bøger i hele verden og udkommer i dag på mere end 50 sprog. I oktober 2017 får SNEMANDEN premiere over hele verden med Michael Fassbender i hovedrollen som Harry Hole.


SPÆNDINGS ROMAN

“SPÆNDENDE, VELSKREVET OG RYGENDE AKTUEL”     Aftonbladet  

Engang var Beckomberga Europas største psykiatriske hospital. Nu er fortidens spor næsten udslettet, og der er bygget eksklusive boliger i den gamle park. En af dem, der er flyttet ind, er Svante Levander. På vej hjem fra en sen indkøbstur bliver han stukket ned og dræbt. Hans ekskone, Eva, er fulgt efter ham den aften og bliver mistænkt for at have slået Svante ihjel. Der er kun ét vidne til forbrydelsen: en roma-tigger der synes at være forsvundet fra jordens overflade. Da nogle drenge kort efter finder menneskelige skeletrester i Beckomberga-området tæt ved det sted, hvor Svante blev dræbt, eksploderer rædslen i det nye boligområde.

TOVE ALSTERDAL TOVE ALSTERDAL er blevet rost fra alle sider for sine kriminalromaner. Den seneste, Lad mig tage din hånd, blev kåret som Årets Bedste Svenske krimi. Hendes bøger udkommer på 16 sprog. Foto: Annika Marklund

Tove Alsterdal

VEND DIG IKKE OM Oversat af Lilian Kingo Omslag: Henrik Koitzsch Spændingsoman, 399 sider UDKOMMER 28. MARTS


SPÆNDINGS ROMAN

POTENT SPÆNDING OM DET PERFEKTE KUP Da Leo som fjortenårig bliver efterladt som ansvarlig for sine yngre brødre, mens hans far er i fængsel og hans mor på hospitalet, ved han, hvordan han skal skaffe penge nok til at tage sig af brødrene: Han vil maskere sig og begå sit livs første kup. Mange år senere bliver Leo løsladt efter at have afsonet sin straf for en serie brutale bankrøverier. Nu har han ét mål, at begå den perfekte forbrydelse. Denne gang vil han ikke involvere sine brødre. Men han begår en fejltagelse, der vækker

politikommissær John Broncks’ opmærksomhed. Og det ændrer spillereglerne: hvis du trækker min bror med, trækker jeg din bror med. EN BROR AT DØ FOR er den selvstændige fortsættelse af BJØRNEDANSEN, der var inspireret af den virkelige historie om Militærligaen, den mest opfindsomme forbryderbande Sverige nogensinde har set.

Foto: Anna-Lena Ahlström

ROSLUND & THUNBERG ANDERS ROSLUND er prisvindende journalist og tidligere redaktionschef på svensk tv. Desuden er han kendt som den ene halvdel af forfatterparret Roslund & Hellström. Sammen med Stefan Thunberg har han tidligere skrevet BJØRNEDANSEN. STEFAN THUNBERG er manuskriptforfatter og har skrevet manuskript til flere succesfulde film og tv-serier, bl.a. Wallander-serien og Hamilton. Han er også den fjerde bror, der ikke deltog i de røverier, hans brødre i Militærligaen udførte, og som BJØRNEDANSEN er baseret på.

Roslund-Thunberg EN BROR AT DØ FOR Oversat af Andrea Fehlauer Omslag: Eric Thunfors Spændingsroman, 411 sider. Indbundet UDKOMMER 28. MARTS


SPÆNDINGS ROMAN

KØBENHAVN I FLAMMER Sif er en ung kvinde med usædvanlige evner og voldsomme oplevelser i bagagen. Hun er i højeste alarmberedskab, for den mand, der voldtog og mishandlede hende, er netop blevet løsladt. Hun er ikke et øjeblik i tvivl om, at han vil hævne sig på hende, fordi hendes vidneudsagn fik ham

fængslet. Samtidig med løsladelsen eksploderer en bandekrig i de københavnske gader, og dens bagmænd kender ingen grænser. JEG ER SIF er Thomas Clemens tredje spændingsroman og første bog i en serie.

Foto: Johanne Pedersen

THOMAS CLEMEN THOMAS CLEMEN, født i 1975, bor i København, men er opvokset i både Danmark, Jordan og Australien. Han er i dag leder i en større it-virksomhed. JEG ER SIF er hans tredje roman.

Thomas Clemen JEG ER SIF Omslag: Harvey Macaulay/Imperiet Spændingsoman, 353 sider. Indbundet UDKOMMER 31. MARTS


SPÆNDINGS ROMAN

KRIMI OM SPIONAGE FULD AF ATMOSFÆRE Den Franske Riviera, 1956. Den livstrætte Bernie Gunther arbejder under falsk navn som receptionschef på det berømte Grand Hôtel du Saint-Jean-Cap-Ferrat. Han forsøger at holde ­fortiden på afstand, men det går skævt, da en gammel fjende og naziforbryder, Harold Hennig, ankommer som gæst til hotellet. I 1945 var Hennig den direkte årsag til, at kvinden, Bernie elskede, omkom. Hennig har nu som dengang en lukrativ karriere som pengeafpresser, og hans mål på Rivieraen er den rige, verdensberømte og

excentriske forfatter W. Somerset Maugham. Hennig drager Bernie ind i sagen, og snart må Bernie modvilligt agere rådgiver for forfatteren, som har en dunkel fortid i den britiske efterretningstjeneste. Men Bernie har også en fortid, der gør ham sårbar for afpresning. Og han har et mellemværende med Hennig, som kræver sin endelige afslutning. HINSIDES TAVSHEDEN er ellevte fritstående bind i Philip Kerrs prisbelønnede Berlin Noir-serie. Krigen er ovre, men selv i 1956 er freden endnu ikke kommet til kontinentet, og stormagternes kontraspionage spidser til.

PHILIP KERR PHILIP KERR (f. 1956) har skrevet spændingsbøger i stort set alle genrer fra science fiction til politiske thrillere og hårdkogte politi­ romaner. Han er bedst kendt for sin Berlin Noir-serie, som foreløbig tæller elleve bind. Det niende, EN MAND UDEN ÅNDEDRÆT, modtog i 2014 Det Danske Kriminalakademis Palle Rosenkrantz-pris for Bedste kriminalroman på dansk, og serien er for længst anerkendt som et hovedværk i kriminallitteraturen.

Philip Kerr HINSIDES TAVSHEDEN Oversat af Ole Steen Hansen Omslag: Henrik Koitzsch Spændingsroman, 297 sider UDKOMMER 7. APRIL

B E R L I N

N O I R


ROMAN

FØRSTE BOG I TRILOGI OM DEN HJEMMEARBEJDENDE HUSMOR MAJ Den der gedde på køkkenbordet. Hvad skal Maj stille op med den? For første gang skal Maj have hele sin nye familie til middag. Men hvordan havnede hun i det her, med en mand hun knap kender? Et spark i maven giver svaret. Barnet. Det der aldrig måtte ske. Gradvist vokser en beslutning frem: Hun skal blive en kvinde, som ingen kan klandre. En god kone, mor, værtinde.

Men hvor meget Maj end forsøger at kontrollere tilværelsen, så er alt det andet der. Usikkerheden, det sårbare moderskab, alkoholismen og et ægteskab, som ikke var meningen. Og en forbudt længsel efter at tage plads og risikere at svømme over alle bredder. ET BARN AT FØDE følger den 20-årige Maj i hendes første år som gift i slutningen af 1930’erne. En fortælling om tidsåndens og tilfældighedernes lunefulde måde at styre vores liv.

Kristina Sandberg ET BARN AT FØDE Oversat af Anne Marie Bjerg Omslag: Lotta Kühlhorn Roman, ca. 500 sider. Indbundet UDKOMMER 24. MAJ

Foto: Goran Segeholm

KRISTINA SANDBERG KRISTINA SANDBERG er født i 1971. ET BARN AT FØDE er første bog i en trilogi om den hjemmearbejdende husmor Maj. Den blev hendes store litterære gennembrud, og det tredje bind i serien modtog Augustprisen for årets bedste roman i Sverige. Maj-trilogien har solgt mere end 400.000 eksemplarer i Sverige.


SPÆNDINGS ROMAN

LEIF GW I TOPFORM Søspejderen Edvin bliver sat i land på en lille ø i Mälaren for at samle svampe. I stedet finder han et halvt begravet kranie. Selv om Edvin kun er ti år, ved han omgående, hvad han skal gøre. Han lægger kraniet i en plasticpose, stikker af fra spejderlejren og tager direkte hjem til sin nabo, kriminalkommissær Evert Bäckström.

LEIF GW PERSSON

Foto: Caleb Smith

LEIF GW PERSSON, født 1945, er kriminolog og har i mange år været ansat ved Rikspolisstyrelsen i Stockholm. Han er Sveriges førende ekspert i kriminalitet og forbrydelse, og han er en aktiv og særdeles populær skikkelse i den svenske offentlighed.

Leif GW Persson KAN MAN DØ TO GANGE? Oversat af Allan Hilton Andersen Omslag: Marina Mattson Spændingsroman, ca. 500 sider. Indbundet UDKOMMER 2. JUNI


SPÆNDINGS ROMAN

EN DØDBRINGENDE KOP KAFFE

Yoshitaka Mashiba planlægger at forlade sin kone, da han bliver forgiftet af arsenik i kaffen og dør. Det er oplagt at mistænke hans kone, Ayane, men hun var hundreder af kilometer væk, da han drak kaffen. Politimanden Kusanagi er betaget af Ayane, og han nægter at tro, at hun kan have noget med mordet at gøre. Kusanagis assistent er ikke enig, men da hun ingen beviser kan finde, gør hun det, som Kusanagi plejer at gøre: Hun kontakter professor Yukawa. Selv den geniale Yukawa har svært ved at løse den tilsyneladende uløselige gåde.

Keigo Higashino DEN OPHØJEDE MORDER Oversat af Jonas Steno Olsen og Mette Holm Omslag: Arcangel Images Spændingsroman, ca. 300 sider. Indbundet UDKOMMER 23. JUNI

KEIGO HIGASHINO KEIGO HIGASHINO, f. 1948, er en af Japans mest populære forfattere. Han er oprindelig ingeniøruddannet, men i en alder af 27 sagde han sit job op for at slå sig ned som forfatter. Hans gennembrud var DEN HENGIVNE HR. X, der udkom på dansk sidste år. I Japan har bogen solgt mere end to millioner eksemplarer, og den er udkommet i 21 lande, er filmatiseret og har vundet en række priser.


Anholtsgade Anholtsgade 44 DK -- 8000 8000 Århus Århus CC Tlf Tlf +45 +45 8731 8731 7600 7600 forlaget@modtryk.dk forlaget@modtryk.dk www.modtryk.dk www.modtryk.dk

Modtryk katalog 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you