Butlletí d'Octubre del 2019. Mobilitat Internacional

Page 1

OCTUBRE 2019


OCTUBRE 2019 Aquest mes... El Maresme es mou........................................................................................................................ 3 Jornades de cooperació internacional a Alella......................................................................... 3 Coneixes el Canal de Youtube del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme?...... 4 Maresmencs i maresmenques al món............................................................................................. 5 Parlem amb en Juan Loewe, que va fer pràctiques TLN a Chester, al Regne Unit................... 5 Notícies.......................................................................................................................................... 9 European Jobs Days i les fires d’ocupació en línia.................................................................... 9 Projectes de Voluntariat............................................................................................................... 10 Camp de treball a Jordània amb SCI Catalunya...................................................................... 10 Voluntariats amb l’ONU a països estrangers.......................................................................... 11 Voluntariat fent rehabilitació de vaixells a Holanda amb el Cos Europeu de Solidaritat...... 12 Intercanvis Juvenils i Formacions Internacionals........................................................................... 13 Intercanvi Juvenil Antygone Today a França, amb la Fundació Catalunya Voluntària.......... 13 Beques......................................................................................................................................... 14 Beques Minerva 2020 per a estudiar al Japó......................................................................... 14 Beques Amancio Ortega per a estudiar 1er de batxillerat als Estats Units o al Canadà...... 14 Pràctiques Laborals...................................................................................................................... 15 Pràctiques al CERN, Suïssa, per a perfil administratiu........................................................... 15 Pràctiques a Itàlia: Agent de viatges...................................................................................... 16 Ofertes de feina............................................................................................................................ 17 Persona d'Infermeria per a treballar a Suècia........................................................................ 17 Inditex cerca treballadors/es per a magatzem i logística a Lelystad, Holanda...................... 18

2


OCTUBRE 2019 El Maresme es mou Jornades de cooperació internacional a Alella. El proper 20 d’octubre l’Ajuntament d’Alella organitza la Festa de la Cooperació Internacional. El lema d’enguany és “Accés a l’aigua: dret humà en perill!”

La jornada tindrà lloc a la Plaça de l’Ajuntament d’Alella i s’hi podran trobar paredetes de les ONGDs , hi haurà una xocolatada popular de comerç just, la Gimcana del 0,7% amb la rifa d’un lot de productes de comerç just i hi haurà un espectacle infantil amb Rah-mon Roma. Al llarg de la setmana s’organitzaran altres activitats relacionades amb la cooperació internacional en diferents espais d’Alella. Hi haurà: Conta-contes, una taula rodona on es tractaran els efectes del canvi climàtic i la projecció de la pel·lícula También la Lluvia. El dia 20 d’octubre a les 18 h. hi haurà la tertúlia Trepitjant Mèxic, càmera en mà, que anirà a càrrec d’Andrea Cuevas i d’Alejandro Montfort que aquest any han gaudit les beques Estades Solidàries 2019 atorgades per l’Ajuntament d’Alella. Per a més informació de la jornada: http://www.alella.cat/agenda_cultural.php?id=11712

3


OCTUBRE 2019 Coneixes el Canal de Youtube del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme? Et convidem a fer un cop d’ull als últims materials audiovisuals que hi hem penjat:

La Lorena Gaona, de la Fundació Catalunya Voluntària, ens explica en què consisteixen els voluntariats del Cos Europeu de Solidaritat.

La Júlia Pascual de COCAT i la Leire Regadas de SCI Catalunya ens expliquen que són els Camps de Treball Internacionals.

Segueix-nos a: http://bit.ly/youtubemobilitat 4


OCTUBRE 2019 Maresmencs i maresmenques al món Parlem amb en Juan Loewe, un jove de 24 anys del Masnou que va fer pràctiques TLN a Chester, al Regne Unit. ⁍⁍ Què et va cridar l’atenció d’aquest programa?

Una de les meves aficions és viatjar; el que em va agradar d’aquest programa és veure que podia viure i fer pràctiques a l’estranger i això em va animar. També el fet que les pràctiques fossin al Regne Unit. Jo he estudiat el cicle superior de comerç internacional i també en vaig estudiar un altre de transport i logística. Per aquests dos àmbits es necessita l’anglès, això va ser una motivació especial per tirar endavant amb aquest programa. També per agafar experiència. En el moment en què em vaig inscriure al programa estava estancat. Ja havia acabat els estudis i vaig marxar a Anglaterra per millorar l’anglès. En tornar la meva idea era trobar feina però buscant-ne en el meu sector veia que em faltava l’experiència i l’anglès. Quan vaig veure que hi havia el programa TLN per a mi va ser com fer un salt per arribar on volia arribar.

⁍⁍ A quin tipus d’empresa vas fer les pràctiques?

Estava a la Catedral de Chester, on tenen una botiga. Allà estava a la caixa o ajudant els clients. Estava tot el dia parlant en anglès, tant amb els clients com amb els companys de feina. 5


OCTUBRE 2019 ⁍⁍ En què consisteix el TLN Mobilicat?

El TLN és un programa bastant complet. Estava gestionat per Nexes, que va seleccionar 25 persones per a fer pràctiques en tres països: Al Regne Unit, a Portugal i a Itàlia. Després de la selecció, un cop estàs dins del programa, vam fer un curs de 5 setmanes intensives de l’idioma a una acadèmia de Barcelona. Va estar molt bé, tot i que eren moltes hores al dia! Després el període de pràctiques van ser 3 mesos, de l’Abril al Juliol. Amb Nexes també vam fer 3 dies dedicats a fer un curs cultural, on fèiem activitats i parlàvem de les situacions diverses que podíem trobar al país degut canvi de cultura. De totes maneres, segons he vist entre el Regne Unit, Itàlia i Portugal no tenim tantes diferències culturals.

⁍⁍ Així no vas notar diferències culturals en el teu dia a dia?

No, a la Catedral estava en contacte amb bastants turistes, la meva cap era francesa, encara que portava 25 anys vivint a Anglaterra, la meva companya era francesa-portuguesa... Jo no ho vaig notar molt.

⁍⁍ A part de treballar quines activitats feies?

Vaig tenir molta sort. Jo jugo a futbol sala, i la “partner” d’allà té un fill que està ficat en un club de futbol sala d’allà i em va aconseguir el contacte d’un equip de la zona amb qui podia entrenar i jugar partits amistosos. Aquesta experiència em va agradar molt, porto des dels 6 anys jugant a futbol sala i per mi va ser una experiència molt guapa. I és clar, allà havia d’entendre les tàctiques en anglès, que al principi era complicat, ja que parlen bastant de pressa i, al ser al nord, tenen un accent força tancat. Em va servir per a millorar i vaig gaudir molt. El “partner” que teníem allà era super bo, es preocupava moltíssim per nosaltres. També ens van organitzar un viatge d’un cap de setmana a Cardiff.

⁍⁍ Que tal amb els companys que van anar al Regne Unit amb tu?

D’aquí vam sortir un grup de 9 persones. En aquest cas si que vaig trobar diferències ja que jo venia de l’àmbit comercial i administratiu i en canvi els companys eren d’un perfil més de ciències i de la natura. Són àmbits molt diferents, i no trobava molta afinitat. Ens portàvem bé, però al final vaig decidir anar pel meu compte. 6


OCTUBRE 2019 Un problema que teníem és que estàvem ubicats en ciutats diferents. Tot i que no estàvem lluny això dificultava que estiguéssim en contacte i féssim grup. En el nostre cas 2 estàvem ubicats a Chester, Anglaterra, i els altres estaven a Wrexham, a Bangor i a Llangollem, que és Gal·les.

La primera setmana sí que vam estar plegats. Vam fer un curs cultural de 40 h, vam fer una sortida a Liverpool i vam anar per la muntanya. I l’última setmana també vam estar junts.

⁍⁍ Com funcionava l’allotjament?

Això depenia de la tria de cadascú. En el meu cas jo estava en una familia, altres companys estaven en residència o pis compartit. Amb la família per una part vaig estar bé: tenia una habitació correcte, el llit estava bé, tenia una tele gran amb Sky cinema, i podia veure pel·lícules cada dia, que em va ajudar a millorar l’oïda. Com a inconvenient: no tenia armaris a l’habitació, que sembla una ximpleria però en una estada de tres mesos fa falta. Un altre punt negatiu amb la família és que anaven bastant a la seva. Jo sopava a la cuina i ells al menjador, hi havia poca relació. Venia d’una altra experiència l’any passat en què vaig estar al sud del Regne Unit i en aquell cas sí que tenia relació amb la familia. Allotjaven pel tema econòmic. Que està bé, però el que és interessant és que facin més acollida. En aquesta ocasió vaig estar amb tres famílies diferents i les tres van ser igual de tancades. Però per a mi es compensava amb altres coses.

⁍⁍ La manera de treballar de la gent és diferent que la d’aquí?

És diferent, té les seves parts positives i negatives. Com a part positiva: No paren dues hores per dinar, sinó que fan jornades intensives. Allà jo entrava a les 10 i sortia a les 17 hores. Tenia tres quarts d’hora per dinar. Tenia tota la tarda per tenir temps lliure i per fer vida social. La part negativa és que a les 17 - 18 h ja tancaven els comerços. En sortir de la feina gairebé no quedava temps per anar a comprar. 7


OCTUBRE 2019 ⁍⁍ Aquestes pràctiques a l’estranger t’estan ajudant a trobar feina?

Encara no estic buscant feina perquè un dels meus objectius era fer un curs orientat a la part digital del comerç, que és el que estic fent ara. Jo crec que sí que m’ajudarà a trobar feina en el meu àmbit perquè el fet de tenir experiència treballant fora aquí està bastant valorat. També perquè he millorat l’anglès. Abans de fer el programa tenia un nivell mitjà-baix, més o menys un B1. Ara, després d’aquesta experiència he adquirit un bon nivell per tenir converses, ara tinc el que equivaldria al First.

⁍⁍ Comentes que vas estar-hi d’abril a juny. Va ser suficient aquest temps? T’hi hauries estat més mesos? Se’m va passar ràpid el temps, van ser 14 setmanes, però no hauria allargat l’estada pel clima. Durant el mes de juny i juliol plovia i feia fred, i jo estic acostumat al temps d’aquí on quasi no plou i a l’hivern tampoc no és que faci fred... El fet d’estar a l’estiu i haver d’anar amb jaqueta a mi al final em va passar una mica de factura.

⁍⁍ Repetiries l’experiència?

Si que ho repetiria, com he comentat abans una de les meves aficions és viatjar, conèixer noves cultures, veure nous països. Lo bo que té el TLN és que al principi t’ho expliquen i no t’ho creus, és massa maco. T’ho cobreix tot: el curs de 5 setmanes d’idioma aquí, les 14 setmanes de pràctiques, et paguen el vol... Si teníem qualsevol problema ens ajudaven. És una beca realment molt bona!

ATENCIÓ! Molt aviat es tornaràn a convocar places per participar en programes de pràctiques TLN Mobilicat. Presteu atenció a les nostres xarxes socials! mobilitatinternacional.maresme 8


OCTUBRE 2019 Ets un/a jove del Maresme que voltes pel món? Vius actualment o has viscut una experiència a l’estranger? T’agradaria compartir-la amb nosaltres? Escriu a: mobilitatjove@ccmaresme.cat

Notícies European Jobs Days i les fires d’ocupació en línia. European Job Days són unes fires d’ocupació organitzades per EURES, la xarxa de cooperació creada per facilitar la lliure circulació de treballadors dins dels 28 Estats membres de la UE, Suïssa, Islàndia, Liechtenstein i Noruega. L’objectiu d’European Job Days és a posar en contacte persones aturades o amb voluntat de començar un nou repte professional a un altre país amb empreses d’arreu d’Europa que busquen cobrir les seves vacants. Són esdeveniments que es fan de manera presencial i també en línia. Per a qui no té la possibilitat de desplaçar-se, les fires en línia són una molt bona oportunitat per informar-se, per rebre informació pràctica sobre les condicions de vida i feina en diferents països, i, fins i tot, en alguns casos, per dur a terme entrevistes en línia.

Quins esdeveniments en línia pots trobar en les pròximes setmanes? • • • • •

15 i 16 d’octubre - Work In Flanders 2019 - Porto 22 d’octubre - The mountains are calling - Working in the Tyrolean Alps 23 d’octubre - Enter Estonia 30 d’octubre - Work in Portugal 2019! 6 de novembre WANTED: skilled workers and executives for Germany, Austria and Luxembourg! • 13 de novembre - Working in Gothenburg / West Sweden • 20 de Novembre - New Career in Hungary 9


OCTUBRE 2019 Cada esdeveniment buscarà un o diversos perfils professionals concrets. Per participar en les Fires en línia d’Ocupació cal registrar-se prèviament. Consulta la llista completa d’esdeveniments a: https://www.europeanjobdays.eu/events

Consellers Eures Si necessites consell específic també tens la possibilitat de contactar amb els assessors i assessores de la xarxa Eures. Hi trobaràs especialistes amb coneixements en qüestions pràctiques, legals i administratives relacionades amb la mobilitat en l’àmbit nacional i transfronterer. Funcionen dins del Servei Públic d’Ocupació de cada país membre o en altres organitzacions associades de la xarxa EURES. Es pot contactar amb els Consellers Eures de dues maneres: 1 - Xat en línia. Aquesta opció només està habilitada per alguns països. La majoria estan actius els divendres al matí.

https://ec.europa.eu/eures/public/es/chat-with-eures-advisers

2 - A través del cercador de Consellers Eures. Podràs seleccionar el país i regió, per organització, per nom, i fins i tot, per idioma. En aquest cas la comunicació serà per correu electrònic i/o per telèfon. http://bit.ly/consellers-eures

Projectes de Voluntariat Camp de treball a Jordània amb SCI Catalunya. El SCI de Catalunya busca participants per a Camp de Treball que es durà a terme a Jordània del 27 de novembre al 9 de desembre. Es tracta del primer camp de treball que organitza Space SD a Ajloun, Jordània. El projecte pretén posar el focus en la promoció del voluntariat i l’intercanvi intercultural a través de l’agricultura i la cura de la terra. Per participar en aquest camp, has de tenir més de 20 anys i experiència prèvia en voluntariat. Més informació: https://www.scicat.org/noticies/nou-camp-de-treball-a-jordania

10


OCTUBRE 2019 Voluntariats amb l’ONU a països estrangers. L’ONU ofereix de forma continuada l’oportunitat de prestar servei voluntari en les següents àrees d’especialització:

• • • •

Gestió de projectes Àrea legal Ciències polítiques Informació pública

• Tecnologia, enginyeria • Administració, finances, logística i compres • Salut

Requisits mínims per participar: - Títol universitari o diplomat tècnic superior. - Edat mínima: 25 anys (sense límit d’edat màxim). - Un mínim de dos anys d’experiència laboral rellevant. - Bon coneixement de funcionament d’almenys un dels tres idiomes de treball de l’ONU: anglès, francès i espanyol. A més, ha de ser capaç de demostrar: - Compromís pels valors i els principis del voluntariat. - Capacitat de treballar en un entorn multicultural. - Capacitat d’ajustar-se a les condicions de vida difícils. - Fortes habilitats interpersonals i organitzatives. - El voluntariat previ i / o l’experiència laboral en un país en vies de desenvolupament constitueixen un avantatge. Quant de temps són les assignacions de voluntaris de l’ONU? La durada del voluntariat dependrà del projecte. La majoria de les tasques es basen en contractes renovables de sis a dotze mesos amb la possibilitat que el voluntari/a de l’ONU hi col·labori un any o més. Per oferir-te com a voluntari/a de l’ONU en un projecte a l’estranger serà necessari registrar-se a la pàgina web: https://vmam.unv.org/candidate/signup A continuació, es compararà l’adequació entre els perfils d’aquesta reserva i les assignacions ofertades per les entitats associades de les Nacions Unides. La majoria de les assignacions es cobreixen a partir de la reserva de candidats sense que hi hagi la necessitat de publicar-les. Solament les assignacions summament especialitzades s’anuncien a través de la pàgina web: https://www.unv.org/es/hazte-voluntario/voluntariado-en-el-extranjero

11


OCTUBRE 2019 Voluntariat fent rehabilitació de vaixells a Holanda amb el Cos Europeu de Solidaritat.

L’Associació Mundus busca joves per a fer un voluntariat de sis mesos amb el Cos Europeu de Solidaritat (CES) a Holanda, on la seva tasca serà donar suport en la rehabilitació de vaixells antics amb tècniques i mètodes del segle XVII. L’organització d’acollida és Batavialand, un centre de recuperació de patrimoni situat a la població de Lelystad, especialment dedicat a la restauració de vaixells antics. Es tracta d’una organització privada sense ànim de lucre, que combina el turisme, els programes educatius i voluntariats i la restauració de patrimoni. Requisits per participar: - Tenir entre 18 i 30 anys. - Ser resident a Espanya. - Gust pel treball manual (tant a l’aire lliure com a interiors) i la recuperació del patrimoni. - Es demana un perfil tècnic, energètic, sociable i creatiu. - Bon nivell d’anglès. - Es valorarà coneixements de Photoshop i/o Autocad. Cobertura: El viatge cap a i des d’Holanda, l’allotjament, manutenció i curs d’idiomes estan coberts pel CES. Compartiràs pis amb altres persones voluntàries en Lelystad, en una habitació compartida i amb totes les despeses incloses i internet. Informa’t del programa del Cos Europeu de Solidaritat: https://europa.eu/youth/solidarity_es Dates del projecte: 15/12/2019 - 17/06/2020 (6 mesos) Data límit: 15/10/2019 Més informació: https://asociacionmundus.com/batavialand-iii 12


OCTUBRE 2019 Intercanvis Juvenils i Formacions Internacionals Intercanvi Juvenil Antygone Today a França, amb la Fundació Catalunya Voluntària. La Fundació Catalunya Voluntària busca participants per a Intercanvi Juvenil que tindrà lloc a Loches, França. A través de l'ús i estudi de tragèdies clàssiques com Antygone i mitjançant activitats d'educació no formal, teatrals i d'improvisació, l'intercanvi vol treballar la identificació dels problemes a l'Europa contemporània i buscar solucions a través de la tolerància. Objectius: - Fomentar la participació i les competències dels joves explorant les relacions interculturals i les noves perspectives sociopolítiques. - Promoure el diàleg intercultural a través de l'educació no formal per beneficiar els joves i augmentar les seves futures perspectives de treball i mobilitat internacional. - Promoure la tolerància i la no-violència. - Estimular l'amplitud de mires de les entitats i el treball juvenil a Europa, creant noves xarxes internacionals en l'àmbit de la comunicació. - Adquirir, utilitzar i difondre noves habilitats. L'intercanvi estarà format per 45 participants de 9 països diferents: França, Grècia, Itàlia, Àustria, Bulgària, Macedònia, Portugal i Romania. Requisits per participar: - Tenir entre 18 i 25 anys o ser resident a Catalunya (El límit d'edat per ser cap de grup és de 35 anys). - Nivell d'anglès suficient per poder comunicar-se i participar activament en el conjunt d'activitats proposades. Cobertura: La totalitat de les despeses d'allotjament, manutenció, materials i transport durant el curs estan cobertes per l'entitat organitzadora gràcies al suport del programa Erasmus+. L'entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert per la guia) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada. Les persones seleccionades han de fer efectiu el pagament d'una quota de participació de 50€. Dates del projecte: Del 23 d'octubre a l'1 de novembre 2019 Més informació i inscripcions a: https://www.catalunyavoluntaria.cat/oportunitats/

13


OCTUBRE 2019 Beques Beques Minerva 2020 per estudiar al Japó. El Centre Unió Europea - Japó per a la Cooperació industrial convida a sol·licitar un pla de beques de 6 mesos al Japó, adreçades a professionals o investigadors d’algun país europeu. El programa està dissenyat per donar suport a l’anàlisi de les polítiques del centre de la UE i el Japó sobre els problemes econòmics i industrials. Com fer la sol·licitud: Documents a presentar: CV, carta de presentació, tema d’investigació o pla de recerca (1-2 pàgines A4). Els materials de sol·licitud i possibles consultes s’han d’enviar a l’adreça següent: minerva@eu-japan.gr.jp Per als temes prioritaris 2020, visiteu http://www.eu-japan.eu/minerva-topics-2020 Ubicació: Tòquio, El Japó Quantia de la beca: 2500 €/mes Dates de les beques: De l’1 d’abril al 30 de setembre del 2020 Data límit: 1 de desembre del 2019 Més informació: http://www.eu-japan.eu/events/minerva-fellowship-programme/ o Minerva@eu-japan.gr.jp

Beques Amancio Ortega per estudiar primer de batxillerat als Estats Units o al Canadà. El 23 de setembre es van publicar les bases de les Beques Amancio Ortega adreçades a estudiants de 4art d’ESO que vulguin estudiar 1er de batxillerat als Estats Units o al Canadà. Hi ha un total de 600 beques disponibles! Data límit d’inscripció: Fins el 30 d’octubre a les 13:00h Consulta tots els requisits de participació a: https://becas.faortega.org/ Hi podras consultar les bases, el calendari, el canal d’inscripció i l’acord de Participació. 14


OCTUBRE 2019 Pràctiques Laborals Pràctiques al CERN, Suïssa, per a perfil administratiu.

El CERN és una organització europea ubicada a Ginebra que treballa per a la investigació nuclear. Físics i enginyers estan provant l’estructura fonamental de l’univers. Actualment busquen graduats/des en administració per a passar un període de pràctiques d’entre 2 i 12 mesos a la seva seu de Suïssa. L’aspirant pot treballar en qualsevol de les següents disciplines: traducció, recursos humans, secretaria avançada, administració d’empreses, logística, dret, finances, comptabilitat, biblioteques i ciències de la informació, gestió d’enginyeria, comunicació científica, educació, audiovisuals, comunicació i relacions públiques, psicologia, auditoria Pots consultar algun dels perfils que demanen a: https://careers.cern/AdminStudent-projects Requisits per participar: - El país on resideixes és un estat membre del CERN o associat. (Espanya és un Estat membre) - Haver completat almenys 18 mesos dels estudis universitaris (universitat o màster) especialitzats en un camp administratiu el desembre del 2019. - Tenir disponibilitat per passar un període de pràctiques d’un mínim de 2 mesos i un màxim de 12 mesos a temps complert. - Tenir un bon coneixement d’anglès o francès. Tingueu en compte que si estudieu en un àmbit tècnic, no podeu sol·licitar aquesta posició. Consulta el programa d’Estudiants tècnics: https://careers.smartrecruiters.com/CERN/tech Data límit: 21/10/2019 Més informació: http://bit.ly/2Or1YdN 15


OCTUBRE 2019 Pràctiques a Itàlia: Agent de viatges. La Cambra de Comerç ofereix pràctiques en una agència de viatges El Corte Inglés amb seu a Itàlia.

Funcions principals: - Atenció telefònica, per correu electrònic i presencial de clients de Viatges El Corte Inglés. - Comunicació amb les agències i serveis centrals a Espanya. - Pressupostar peticions que arriben de les agències a Espanya. - Contacte amb proveïdors de serveis a Itàlia. Prospeccions / Visites de les empreses proveïdores i supervisió dels recorreguts contractats o pressupostats per als clients. - Confirmació de serveis sol·licitats per les nostres agències a Espanya. Requisits: - Estudis relacionats amb el turisme. - Serà valorable tenir un mínim d’experiència. - Idiomes: Italià (B1/B2) i Espanyol (C2). - Ser beneficiari/a de Sistema Nacional de Garantia Juvenil d’Espanya. - Tenir entre 18 i 29 anys. Informació sobre la Garantia Juvenil: http://bit.ly/2v56nsl Cobertura: Consulta la dotació econòmica del Pla de Mobilitat de la cambra de comerç: https://empleoygarantiajuvenil.camara.es/jovenes/plan-de-movilidad/ayudas-y-gastos Més informació: http://bit.ly/2oWhnIk

16


OCTUBRE 2019 Ofertes de feina Personal d'Infermeria per treballar a Suècia. L'Hospital Danderyd, hospital públic d'Estocolm, Suècia, busca cobrir vacant d'infermeria per al seu centre sanitari.

Requisits: - Grau en infermeria o DUI obtingut a Europa. - Nacionalitat europea. - Nivell alt d'anglès. - No es requereix experiència. S'ofereix: - Contracte de durada indefinida. - Curs de suec en línia, 20 hores / setmana durant 6 mesos a Madrid, impartides per professor nadiu acreditat i amb experiència en aquest tipus de projectes. - Contacte continu durant el període d'ensenyament a Madrid amb la responsable del projecte a Estocolm. - Incorporació immediata després d'aprovar el curs. - Allotjament al campus hospitalari i comunicacions amb autobús i metro al centre de la ciutat. - Sou: 30 000-37 000 euros / anuals depenent de l'experiència. - Vacances i complement per horari (tardes, nits, caps de setmana i festius) segons el conveni col·lectiu vigent. - Emplaçament en la unitat de nefrologia o neurologia. - Programa individual d'Introducció a la unitat. Més informació de l'Hospital Danderyd: http://www.ds.se/en Informació de Suècia: https://sweden.se Com fer la sol·licitud: Envia CV i carta de presentació en espanyol o anglès a angeles.leal-moran@sll.se amb còpia a eures.nordicos@sepe.es El procés de selecció es realitzarà mitjançant entrevista personal a Madrid o videoconferència. L'entrevista es realitzarà en espanyol i anglès. Data límit: 4/12/2029 Més informació: http://bit.ly/2LRsTOa 17


OCTUBRE 2019 Inditex cerca treballadors/es per a magatzem i logística a Lelystad, Holanda. Tasques: L’operador de magatzem pot desenvolupar el seu treball en una de les 4 seccions / àrees de treball del magatzem: penjat, carregant, plegat i/o exportació. - Rebre estoc, controlar, preparar i enviar els productes amb els estàndards de qualitat i productivitat establerts a cada àrea del magatzem. - Fer un ús responsable de les instal·lacions i zones comunes. - Garantir el compliment de les normes de seguretat. - Tenir una actitud de cooperació amb els companys i els directius. - Estar predisposat a aprendre, millorar el coneixement i desenvolupar noves habilitats. - Prendre iniciativa i comunicar millores en els processos de treball o qualsevol altre aspecte. Requisits: - Educació: Nivell mínim MBO*. - 1 any d’experiència laboral. - El coneixement dels camps logístics és un avantatge - Domini de l’anglès. - Coneixmets d’holandès serà un avantatge. - CConeixmets d’MS Office. - Disponibilitat de treballar en el 5è torn (matí/ vespre/ nit/ caps de setmana/festius nacionals). *Consulta els nivells d’estudis a Holanda: http://www.mitramiss.gob.es/es/mundo/Revista/ Revista103/95.pdf.

Consells del SEPE per fer el CV a Holanda: http://bit.ly/CV-Holanda Més informació: http://bit.ly/2pKvwZk

Vols rebre el butlletí mensual a la teva adreça electrònica?

Subscriu-te aquí: http://bit.ly/butlletimobilitatmaresme

Si t’ha agradat... comparteix-lo a les teves xarxes socials!

La informació relativa a totes les ofertes de voluntariats, intercanvis, formacions, pràctiques, feina, beques o concursos procedeixen de la recerca de diferents fonts d’informació. Des del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme duem a terme una tria de recursos seleccionats, amb tot, no ens fem responsables de qualsevol errada o incompliment derivada de la pàgina d’origen. La nostra tasca és merament de difusió. Per a qualsevol dubte específic relatiu a una oferta publicada és recomanable contactar amb l’organisme directe que la promou, accedint a l’apartat de “més informació” que hi ha a cada oferta. Les icones i imatges d’aquest butlletí estan extretes de Freepik, Pexels.com i de les pàgines web que publiquen les ofertes.

18


OCTUBRE 2019 El Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme és un projecte format per 24 municipis del Maresme: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Montgat, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tiana, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar amb el suport i coordinació del Consell Comarcal del Maresme. Al servei t’informem sobre temes relacionats amb la Mobilitat Internacional: Treballar a l’estranger, trobar feina qualificada, realitzar pràctiques laborals, Voluntariat i estades solidàries, camps de treball internacionals, intercanvis juvenils, entre d’altres! Podràs rebre informació personalitzada a l’Assessoria Presencial, demanant hora prèviament: Mataró Els dimarts de 11:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:00h i els divendres de 17:00 a 20:00 h. A l’Oficina Jove del Maresme, Centre Cívic Cabot i Barba, Plaça Miquel Biada núm. 5 Vilassar de Mar Dimecres de 16:00 a 20:00 h A Can Jorba, C/Santa Eulàlia núm. 140 El Masnou El quart dijous de mes de 16:00 a 20:00h A la Biblioteca Joan Coromines, C/ Josep Pujadas Truch 1A Pineda de Mar El primer dijous de mes de 16:00 a 20:00h a Can Jalpí, C/ Sant Joan núm. 1-3 El tercer dijous de mes de 16:00 a 20:00h al Centre Cívic Poblenou, C/Diputació núm. 8

Per a més informació, inscripcions als tallers o demanar hora per a l’assessoria presencial, contacteu a través del nostre correu o al punt d’informació Juvenil del vostre municipi.