Page 1

Vejledning i booking af taskebøger Nu er tiden måske kommet, Og nogle vil sikkert gerne i gang med at booke taskebøger til næste skoleår. Vi håber, at I ved hjælp af denne lille vejledning kan slippe helskindet igennem. Vi gør opmærksom på at Skolebibliotekets ressource er reduceret med 78 % pr. 1/8. Generelt kan vi sige, at det, der står med fed skrift i bookingsystemet, SKAL udfyldes. 1. Åbn SkoleIntra og klik på fanen: ”Book på Bib”. Du bliver nu bedt om brugernavn og adgangskode. Her skal du skrive:

2. Brugernavn: ”booking” 3. Kodeord: ”vadgård” 4. Al booking begynder med en søgning. Søg nu på de materialer du er interesseret i og sæt et flueben ude til højre på det materiale du vil booke. Gennemfør kun én booking ad gangen.


1. Nu trykker du på book

På det næste skærmbillede foretager du så selve bookingen, og her er der nogle ting, du skal huske for at bookingen kan gå igennem. Alle felter mærket med ”fed” skal udfyldes. Først logger du ind med dit CPR-nummer (el. lånernummer) i feltet ”Kortnr.”


Dernæst vælger du lånerbasen her (normalt ”vat Vadgård Skole, taskebøger”)

Nu kan du se, hvor mange bøger, der er ledige ud af det samlede antal Nu skal du huske følgende: Skriv ønsket antal, vælg klasse, udfyld datofelterne ved at klikke i kalenderen eller book for skoleåret (hold alligevel øje med datoerne)


Det er meget vigtigt, at du vælger klasse! Du kan kun booke for én klasse ad gangen. Nu trykker du på ”opret”, og så burde den være klaret.

Du har samtidig fået en bekræftelse på, at bookingen er gennemført, og alt burde være i den skønneste orden. Hvis du senere ønsker et overblik kan du, når du er logget ind med CPR. eller lånernummer, klikke på ”Booking” og ”1 Find mine”. Herfra kan du også rette og slette dine bookinger.


Vi lægger nu bøgerne frem til klasserne og udlåner så vidt muligt bøgerne til klassen på forhånd, så I blot kan hente stakken på biblioteket.

God fornøjelse med bookingen.  Skolebiblioteket

Vejledning i booking af taskebøger2014