Mit Østerbro nr 35 · Juni 2024

Page 1

Få hjælp til køb af ANDELSBOLIGEN

Find din DRØMMEALTAN

Kinto Share nu med ELEKTRISKE DELECYKLER

NYT KAFFEHUS i hjertet af Østerbro

Weekend og luksus på FALSLED KRO

Kom forbi SKJERN BANK i Carlsberg Byen

BRASSERIE POST har åbnet gårdhaven

Nye sommerkollektioner hos LOUIS NIELSEN

ChristianeVejlø Mit Østerbro

NR. 35 · JUNI 2024 Briller i byen / Sommeropskrifter /
bolig /
/
i
/ Shopping
Månedens
Sommerguide
Børn
byen
● GRATIS
BLIV KLAR TIL SOMMER I BYEN
I DENNE UDGAVE ALTANER · SMAG PÅ BYEN OPLEVELSER· BANK I BYEN

Lækre solbriller med effektivt UV-filter

Så er alle de spændende nyheder på solbrilleområdet landet i Democratic Eyewear butikkerne på Østerbrogade, i Valby, Frederiksberg og Lyngby.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Nu kigger sommersolen for alvor frem, og det er derfor tid til at rette fokus mod alle Democratic Eyewears mange lækre solbriller fra Tom Ford, Oliver Peoples, Moscot, Kaleos m.fl. samt butikkens eget brand. Alle deres solbriller kan laves med styrke og i mange forskellige glasfarver – og til det samme faste og gennemsigtige priskoncept, som også gælder de almindelige briller, og som gør Democratic Eyewears koncept unikt.

Solen har været meget dominerende den sidste tid, og uanset om der er styrke eller ej i solbrillerne, beskytter Democratic Eyewears solbriller mod de farlige UV-stråler, som kan være medvirkende til, at man får tidlig grå stær. Deres solbriller med enkelstyrke koster fra 995 kr. komplet med det hele, og hvis man skal have flerstyrke i, koster det

Mit Østerbro Briller i byen 2 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

2.995 kr. Alle solbriller er altid inklusiv den farve man ønsker i glasset, og der er rigtig mange farver at vælge i mellem, samt UV-filter op til 400 nanometer. Som et tilvalg kan man få polaroid-filter i for 750 kr.

Glasfarve vigtig

Når man skal vælge en farve til sit glas, er det vigtigt at tænke over, hvad solbrillerne skal bruges til. Uanset hvilken farve, man vælger til sine solbrillers glas, er der den samme beskyttelse for det synlige lys. De typiske solbrillefarver er Ray-ban grønne, mørkegrå eller en chokoladebrun-rødlig farve. Det rødbrune spektrum virker mere kontrastfremmende og kan være effektiv på en dag, hvor det er meget lyst, uden at solen rigtig er fremme. Alting bliver en lille smule rødere at se på, og de er f.eks. supergode, når man står på ski, hvor man skal kunne se kontrasterne i sneen og landskabet.

alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv.

Den grå og grønne nuance gengiver farverne mere naturligt, mens der er skruet lidt ned for lyset. De grønne er faktisk skabt til piloterne under Korea-krigen. Den grå gør i princippet det samme som den grønne, men er lidt mere kølig at kigge ud af.

“Vi kan også sætte nye glas i kundens eget stel og i disse tider, hvor bæredygtighed er i fokus, kan det være en god idé, hvis man er glad for stellet, og det ingenting fejler.

Det gælder både solbriller og almindelige briller. Her koster enkeltstyrkeglas 1.000 kr., mens flerstyrkeglas koster 3.000 kr. Det er selvfølgelig inklusiv alle de ting, der følger med, når man køber briller hos Democratic Eyewear,” siger Stig Hansen.

Luksuskoncept uden luksuspriser

Kort sagt leverer Democratic Eyewear et luksuskoncept uden de høje luksuspriser. Democratic Eyewear bruger kun de nyeste og mest innovative instrumenter. Optikerne er professionelt uddannet, serviceniveauet er højt, og produkterne er luksusmærkevarer og nicheproduceret håndværk. “Som vores egne briller, der har et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med

Vores dygtige glasleverandør leverer tynde topkvalitetsglas, som vi inkluderer i prisen med tre overfladebehandlinger, bredt synsfelt og blue-light filter. Hos os betaler du bare ikke en mindre formue for alle de gode ting. Vi har desuden et fast priskoncept, der er fair og nemt gennemskueligt,” konkluderer Stig Hansen.

KONTAKTLINSER

GIVER EN FRIHED

Kontaktlinser kan være en rigtig god løsning i sig selv eller som supplement til briller. De kan for eksempel være nyttige, når man en dag skal i byen, til stranden, dyrke sport eller på ferie og ikke ønsker at bruge sine briller. Kontaktlinser giver også en frihed til at bruge solbriller uden styrke. Hos Democratic Eyewear har de et stort udvalg af solbriller uden styrke hos Democratic Eyewear. “Kontaktlinser giver en frihed, som man ikke har med brillerne. Man kan hos os få abonnement på kontaktlinser helt ned til 150 kr. om måneden, og man behøver ikke at tegne abonnement; de kan købes kontant, hvis man ønsker det,” siger Stig Hansen.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 3 Mit Østerbro Briller i byen Democratic Eyewear Østerbrogade 54 · Tlf. 39 29 21 00 · Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · Lyngby Hovedgade 35 · Tlf. 51 33 00 28 Valby Torvegade 21· Tlf. 30 51 00 25 · www.democraticeyewear.com

SMAg S MMErEN

MENy NOrdhAVN

Bestil menuen til årets sommerfest hos os. Eller lad delikatessen forkæle jer i weekenden. Vi byder på alt fra frokost og smørrebrød til selskabsmenuer og andre anretninger. Det eneste du skal gøre er at bestille menuen. Så klarer vi resten.

SOMMER I SIGTE

Der sker noget, når solen først får rigtigt fat. Vores frugt- & grøntafdeling får flere lokale råvarer fra passionerede avlere. Slagterne er klar med kødet til grillen og de hjemmelavede grillpølser. I vinafdelingen går rosévinen som varmt brød. Ja, sommeren kan virkelig mærkes i hele butikken.

I MENY Nordhavn hylder vi sommeren, og alt hvad den indebærer af gode råvarer. Vores udvalg af to-go delikatesser byder bl.a. på kølige drikkevarer fra vinafdelingen og lette lækkerier fra delikatessen. Det skal nemlig være nemt for dig at smage på sommeren, mens du nyder det gode vejr. Gør noget særligt ud af årets sommeraftener med en picnic i parken, ved havnen eller på altanen med vores store udvalg af delikate sommerfristelser.

Mit Østerbro 4 / Mit Østerbro MENY Nordhavn – Southamptongade 2, 2150 Nordhavn / Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00

EN NAt bLIVEr dEt SOMMEr

BRUG BYEN

Hvem siger, at det skal være besværligt at spise ude? Delikatessens udvalg af to-go retter gør det nemt for dig at bruge byrummet, mens du nyder en let tapas. Mærk sommerstemningen på havnen, mens du nyder et køligt glas Champagne og invitér dine nærmeste på en picnic i parken, hvor I sammen smager på sommerens delikatesser.

MENy NOrdhAVN VINkLUb

Få sommerens vine leveret direkte i din indbakke. Hver torsdag sender Brian og Jonathan deres bud på vine, der gør sig godt til årstiden. Vi garanterer skarpe priser og masser af inspiration. Det er nemt at bestille via nyhedsbrevet, og du tilmelder dig her.

TIL ALTANEN

Gør årets sommeraftener delikate med vores flotte udvalg af delikatesser. Du finder kødet, grøntsagerne, vinen og alt det, der også hører til. Skal det være ekstra let, så gå på opdagelse i vores udvalg af to-go delikatesser.

Har du brug for inspiration?

Om du drømmer om rødgrød med fløde eller grillede t-bone steaks, så står vores MADarbejdere klar med gode råvarer og masser af dedikation. Vi ved, hvordan sommeren skal smage, og vi glæder os til at byde dig indenfor i Nordhavns madmekka nr. 1.

Mit Østerbro / 5 Mit Østerbro MENY Nordhavn – Southamptongade 2, 2150 Nordhavn / Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00

Mit Østerbro

Sommer i byen

Østerbro og Nordhavn kan så mange ting om sommeren: vi har det hele. Vi har masser af live koncerter, teater og events, vi har grønne områder, badevand og liv i gaderne og omkring Søerne. Alt dette og mere kan du læse om i vores lille sommerguide til din sommer i byen, hvad enten du er til kulturelle oplevelser, gastronomiske eventyr eller afslapning i solen.

For mange af os er altanen det perfekte sted at trække sig tilbage og nyde sommerdagene. I denne udgave har vi fokus på Altaner i Byen. Bliv inspireret til, hvordan du indretter din altan til din personlige oase eller udvælger din nye altan.

Vi er også glade for at kunne præsentere fremtidsforsker Christiane Vejlø. Hun deler sine tanker om den digitale livsstil og om, hvordan vi kan bruge teknologi til at berige vores sommeroplevelser uden at miste forbindelsen til det virkelige liv.

Hvis du drømmer om en lille flugt fra byens sommer travlhed, har vi også samlet inspiration til nogle af de bedste kro og spa -ophold i Danmark. Oplev charmen ved landlige omgivelser, lækre måltider og den afslappede atmosfære. Og som altid deler vi inspirerende opskrifter med jer fra venner og lokale. Denne gang debuterer Diana med opskrifter fra gourministeret.. Kaufi slutter af med fif til at holde sommerformen ved lige.

Østerbro har så meget at byde på, og jeg håber, at denne udgave af Mit Østerbro vil inspirere dig til at udforske og nyde alt det, vores bydel har at tilbyde. Uanset om du foretrækker en livlig dag i byen eller en rolig stund på din altan, ønsker Mit Østerbro dig en fantastisk sommer fyldt med glæde og afslapning.

God sommer!

Med venlig hilsen

Martin Andersen · Chefredaktør

Redaktion

Martin Andersen

Lars Graabek

Mynthe Søyland

Foto

Dan Møller · Mynthe Søyland

Layout & grafik

Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk

Tryk & distribution

Tryknet

Annoncering

Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk

Digital www.mitoesterbro.dk

Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro

Forsidefoto Dan Møller

Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk

Gratis magasin

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

Vores showroom er åbent efter aftale Jernbanegade 27, 6000 Kolding +45 2855 5450 rikke@milayas.dk milayas.dk Alle guldsmykker fra Milayas er lavet af recirkuleret guld, hovedsageligt 18K. At udvinde guld er meget ressourcekrævende. At genbruge guld handler om at passe på vores planet og at skabe smukke smykker af de materialer vi har ved hånden. Omsorg for planeten er især vigtig for Milayas, da Rikke har en stor kærlighed til naturen. mit arbejde inspireres jeg af både naturens former og farver, ingen blade eller regndråber er identiske. smykker blandt mine smykker, som alle sammen laves af mig på mit eget værksted Danmark. UNI KA SM YKKE R MED KARAK TER OG E TI K Mit Østerbro 6 / Mit Østerbro
24 / Kontra Coffee 26 / Sommerguide 12 / Skjern Bank 44 / Brasserie Post 48 / Falsled Kro 38 / Milayas 39 / Christiane Vejlø 14 / Forvis Mazars

MÅNEDENS BOLIG

Liebhaveri fra øverste hylde

En sjælden perle og vaskeægte liebhaveri – det er Olufsvej 12. En gennemgående renovering har nemlig gjort, at nyt og gammelt smelter sammen, så I både får charme, komfort og beliggenhed i ét!

Interesseret? Kontakt os allerede i dag.

Olufsvej 12 | Østerbro

· Pris: 19.500.000 kr.

· Boligareal: 135 m2

· Ejerudgift: 8.558 kr./md.

· Energimærke: B

· Sagsnummer: 1260001650

· Stort køkken-alrum

· 3 soveværelser

· 2 badeværelser

· Samlet 170 etagemeter

Mit Østerbro / 7
Mit Østerbro
Ejendomsmæglerkæde for Danske Bank koncernen ØSTERBRO v/ Bengtson, Frydendall & Berg A/S Ndr. Frihavnsgade 71 2100 København Ø oesterbro@home.dk Tlf. 35 42 55 55
MIT ØSTERBRO

REMA 1000 GØR DET NEMT & GRØNT

REMA 1000 ønsker at inspirere

sine kunder til at spise sundere og mere bæredygtigt. Derfor starter de konceptet Nemt & Grønt, som handler om at discountkæden hver 14. dag lancerer lækre opskrifter med én grøntsag og én smagsgiver. Opskrifterne tilpasses årstidens

grøntsager og er uhyre nemme at lave i en travl hverdag.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

Foto: REMA 1000

REMA 1000 vil gerne inspirere og motivere sine kunder til at spise sundere og hjælpe dem med at træffe mere bæredygtige valg. Der er nemlig et stort ønske i discountkæden om at få reduceret vores klimaaftryk ved at vælge flere klimavenlige løsninger. Helt konkret handler det om at få flyttet fokus fra at spise kød til at spise flere grøntsager.

”Vi ved godt, at vores kunder er presset i dagligdagen og tit vælger en aftensmad, som de har valgt mange gange før. Det er derfor et spørgsmål om at gøre det superenkelt for folk, hvis vi skal prøve at ændre på deres madvaner. Derfor har vi skabt et meget enkelt madkoncept, som er nemt at gå til,” siger Kategorichef Jeppe Løkke Henriksen, som er ansvarlig for Nemt & Grønt i REMA 1000.

Grøntsager i sæson

Det har discountkæden gjort ved for det første at kigge på, hvilke grøntsager, der er i sæson i løbet af året. Samt at gøre tilberedningen enkel, simpel og på en måde, så grøntsagerne bliver så lækre og indbydende som muligt.

”Grøntsager kan jo smage afsindigt godt og være sprøde og knasende. Og hvis man så bare tilsætter én enkelt lille smagsgiver, kan det gøre en verden til forskel. De opskrifter, vi har udviklet til vores nye grønne koncept, består af én grøntsag og én smagsgiver. Det kan for eksempel være en opskrift med hjertesalat og en vinaigrettedressing.

Opskriften går helt enkelt ud på, at man køber en eller flere hjertesalater, halverer dem og smider dem på en pande med noget olie i kort tid. Vinaigrette kommer i en pulverform, så den rør man op med lidt vand og olie, og lægger den hen over hjertesalaten. Så har man en færdig ret,”

8 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro

siger Jeppe Løkke Henriksen og forklarer, at man også kan tage et økologisk spidskål og dele det i kvarte, lægge lidt teriyaki glaze på med en pensel og give det 10 minutter i ovnen. Det er sådan, at alle retter er bygget op: Én enkel grøntsag og én enkel smagsgiver. Så har man noget, der er nemt at lave og smager supergodt, pointerer han.

Tilgængeligt for alle

REMA 1000 vil lancere en ny opskrift hver 14. dag, og de agter at køre en markedsføringsindsats for Nemt & Grønt. Det vil blive eksponeret i alle butikker, på deres medieplatforme og i tilbudsaviserne.

”Det skal frem og stå i vores butikker, så det er tilgængeligt for alle. Så har man et enkelt koncept i vores frugt- og grøntafdeling, hvor man kan se, hvor den pågældende grøntsag og smagsgiver til opskriften er henne. Der vil også være en opskrift og en QR-kode, så man kan gå ind på vores platforme og finde opskrifterne der. Og så er det bare om at gå hjem og gå i gang,” opfordrer Jeppe Løkke Henriksen.

Hvis REMA 1000 lykkes med konceptet, håber de, at deres kunder i højere grad kigger på, hvilke grøntsager, de ønsker at købe og så overveje, om de skal have noget kød til. Butikskæden ønsker nemlig stærkt at vende tænkningen i forhold til mad på hovedet, så folk tænker på grøntsager først, hver gang de køber ind.

Billig løsning

Udover at Nemt & Grønt er en sund og lækker løsning, er det også en billig løsning. REMA 1000 lægger ud med hjertesalat og vinaigrettebrev, hvor salaten koster 12 kr., mens vinaigrettebrevet koster 5 kr.

”Så kan man altid diskutere, om man kan blive mæt af to hjertesalater, der er skåret over på midten. Her vil nogle

sige, at de skal have lidt brød og måske lidt bulgur til for at blive mæt, mens andre skal have noge mere som for eksempel et stykke lyst kød eller lignende. Det er et forsøg på at inspirere vores kunder til, at grøntsager godt kan være både lækre og sprøde,” påpeger Jeppe Løkke Henriksen.

Første skridt i en proces

Når REMA 1000 første gang har markedsført en smagsgiver sammen med grøntsagen i Frugt og Grøntafdelingen i 14 dage, kommer smagsgiveren bagefter over på butikkens kolonialhylde, så man altid kan finde smagsgiveren der. Når de har benyttet alle de smagsgivere, der er med i det nye grønne koncept, kan alle smagsgiverne findes fast i butikkernes sortiment.

Det her er vores først skridt i en proces. Næste skridt er flere smagsgivere eventuelt i nogle større enheder, så vores kunder selv kan lege med opskrifterne derhjemme. Når man først har prøvet at lave de her opskrifter nogle gange, får man forhåbentlig nogle idéer til selv at prøve nogle andre muligheder. Vores koncept Nemt & Grønt er tænkt som at være en stor hjælp til hverdagen, men de nye retter er så lækre og velsmagende, at man sagtens kan servere dem som tilbehør, når man får gæster lørdag aften, slutter Jeppe Løkke Henriksen.

“ “
PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9 Mit Østerbro REMA
Se
1000
mere på rema1000.dk

Nye sommerkollektioner

hos Louis Nielsen Østerbro

VIVIENNE WESTWOOD 1995 KR.

En solbrille af god kvalitet, som sidder godt og beskytter øjnene mod solens stråler, kan gøre cykelturen gennem byen eller timerne ved vandet mere behagelig. Louis Nielsen Østerbro har nye brille- og solbrillestel fra blandt andre Vivienne Westwood og ANDMORE, som både passer på dine øjne og din stil.

Haider Alzahawe og Ronni Rasmussen ejer Louis Nielsen på Østerbrogade. De og kollegerne er klar til at undersøge dit syn og rådgive om briller, solbriller og kontaktlinser.

Af: Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Sommeren er lige om hjørnet, og i den anledning er mange østerbroborgere glade for, at Louis Nielsen Østerbro giver 2for1 på briller, når du køber briller fra 795 kr.

- V giver en ekstra brille eller solbrille med i prisen, og dén mulighed benytter mange kunder sig af. Du kan for eksempel få en solbrille med samme styrke som din almindelige brille, fortæller Ronni Rasmussen, som er butikschef og medejer af butikken ved Trianglen.

10 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Briller i byen
Mit Østerbro

GODE RÅD OM SOLBRILLER

● Vælg solbriller, som sidder godt på dig, og få hjælp i butikken til at få dem tilpasset rigtigt.

● Brug også solbriller på overskyede dage, især hvis du er ved vandet, som reflekterer solstrålerne.

● Hos Louis Nielsen på Østerbrogade får du 2for1 på alle briller og solbriller fra 795 kr. Hvis du for eksempel køber en ny brille, kan du få en gratis solbrille med i købet – med eller uden styrke.

● Alle stel i Louis Nielsens butikker kan fås med farvede glas med 100 proc

Solbrillen spiller en vigtig rolle, hvis vi gerne vil passe på synet om sommeren, forklarer chefoptiker Haider Alzahawe.

- Det stærke lys på en sommerdag får os til at knibe øjnene sammen, og vi får lettere hovedpine og bliver blændet uden solbriller. Desuden kan en god solbrille også beskytte den sarte hud omkring øjnene mod uv-strålerne, siger han.

Alle stel kan laves til solbriller

Hos Louis Nielsen kan alle butikkens stel fås med solbrilleglas. De kommer i forskellige farver og tilvalg, forklarer Ronni Rasmussen:

- Du kan selv sammensætte sin solbrille efter behov og livsstil. Du kan få solbrilleglas i flere nuancer og med forskellig mætningsgrad af farve og med eller uden polaroid. Som noget nyt har vi også solbriller med spejlrefleks i glassene, og det er meget populært, siger han.

Nye kollektioner på hylderne

Hver måned kommer der nye stel på hylderne hos Ronni og Haider, og dette forår er der kommet flere nye kollektioner at vælge imellem.

- Vores meget populære kollektion fra Vivienne Westwood er blevet suppleret med 13 stel, som henvender sig til alle køn. De er vintageinspirerede og i moderne former og med det karakteristiske Vivienne Westwood-præg med tern, som kendes af mange, siger Ronni Rasmussen.

Han og kollegerne oplever også stor interesse for den nye kollektion fra Louis Nielsens eget brand ANDMORE, som er en limited edition med stel i bioacetat og metal, som er helt i takt med tidens trends.

- ANDMORE er meget efterspurgt både som almindelige briller og solbriller. Stellene har fede farver og i en stil, der bliver bemærket, fortæller Ronni Rasmussen.

Få rådgivning i butikken

Han opfordrer til, at du altid søger rådgivning hos brilleeksperterne i butikken, før du beslutter dig for en brille og typen af glas eller solbrilleglas.

- Vi er eksperter i at finde ud af dine behov og så matche det med et af vores 1000 stel og de mange muligheder inden for glas og solbrilleglas. På den måde får du en brille, der passer perfekt til dit ansigt og din livsstil, siger Ronni Rasmussen. Haider Alzahawe tilføjer:

- Det er desuden altid en god idé at få en synstest med sundhedstjek, når du alligevel er i butikken. Den almindelige synstest med sundhedstjek er gratis. Man kan nemlig ikke altid selv mærke, hvis man trænger til briller, eller noget andet er galt med synet, siger han.

ET MERE AVANCERET

SUNDHEDSTJEK

● Louis Nielsen på Østerbrogade tilbyder nu kunderne en avanceret synstest med sundhedstjek med digital 3D-scanning af øjets nethinde. Digital 3D-scanning tilbydes som et tilkøb til den almindelige, grundige synstest med sundhedstjek i butikken.

● Bestil tid til synstest med sundhedstjek via louisnielsen.dk eller hos butikken på 96 32 52 39.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 11 Mit Østerbro Briller i byen LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

Relationen er grundstenen i vores bank

Skjern Bank i Carlsberg Byen er en bank, der tror på de gamle dyder i forhold til kontakten og dialogen med kunderne. Det er nogle værdier, som ikke bare skal stå på et stykke papir, men som de udlever i hverdagen.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Det handler blandt andet om, at man altid kan få fat på os, når man kontakter banken. Vi giver os altid tid til at holde møder, og her er der ikke nogen, der sidder og kigger på uret, når der er møde med kunder. Vi har en ægte interesse i kunden. Vi er ikke en fabrik, der putter kunderne i kasser og spytter standardprodukter ud. Det, som er grundstenen for at drive bank for os, er relationen. Det vil sige, at man får god rådgivning, og at man føler sig velkommen,” siger afdelingsdirektør Martin Løfqvist, Skjern Bank i Carlsberg Byen.

12 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Bank i byen

GERNE MØDES FYSISK MED KUNDER

En anden gammel dyd, Skjern Bank holder ved, er, at de stadig gerne rent fysisk vil mødes med deres kunder. Det foregår hovedsageligt i lokalerne i Carlsberg Byen, men også gerne hjemme hos kunderne, hvis det giver mening. Specielt i starten af kundeforholdet er det vigtigt at mødes, mener Martin Løfqvist. “Især ved de store beslutninger er det vigtigt, at man sidder over for hinanden. Det er blandt andet derfor, at vi har forsøgt at gøre vores lokaler dejligt varme og indbydende at komme ind i. Nærmest lidt hjemligt. Det skal være med til, at man som kunde føler sig velkommen og får lyst til at åbne sig for at fortælle om de forhold, der har betydning for én. Det skulle gerne være med til at åbne dialogen,” slutter han.

Han fortsætter: “Vi holder fast i de gamle dyder, men samtidig er vi også en moderne bank, hvor vi som en selvfølgelighed taler med folk øjenhøjde og holder af en uformel og afslappet dialog med kunderne. Vores vigtigste opgave er at være kundens økonomiske sparringspartner, så fremtidige drømme og planer kan indfries.”

Derfor gør de sig umage med at sætte sig ordentlig ind i kundernes situation for at kunne danne sig et godt helhedsbillede af økonomien. På den måde kan de i Skjern Bank måske se nogle muligheder, andre ikke kan få øje på. “Det kræver, at man har tid og overskud og samtidig er nysgerrig på det. Og det er lige præcis det, vi er. Samt har kompetencerne til det,” siger Martin Løfqvist.

Vurderer ud fra et helhedsperspektiv

Banken på Ny Carlsberg Vej har også en del formuerådgivere. Uanset formue kan vi alle gøre noget, der kan optimere vores økonomi, men det får man ofte ikke gjort, da mange tror, det kræver en stor formue, og at man er med i et Private Banking koncept. Hele ideen med at være bankrådgiver handler i min verden om, at vi netop kan hejse os op i helikopteren og vurdere hele kundens økonomi. F.eks. kan valg af ejendomsfinansiering jo reelt ikke træffes, uden vi også ved, hvilke planer og drømme kunden har. Der er mange faktorer, som påvirker, hvad der giver bedst mening for kunden, og hvordan vi sammen finder de bedste løsninger til at optimere kundens økonomi.” påpeger Martin Løfqvist.

Det er derfor, de hos Skjern Bank bruger meget tid på at tale om det, der er vigtigt for kunden rundt om kundernes økonomi. For det er faktisk det, der bestemmer økonomien. Nogle ønsker måske at istandsætte noget eller arbejde mindre, andre overvejer at flytte eller gå tidligere på pension, hvilket måske ikke direkte har noget med kundens nuværende økonomi at gøre, men har det på sigt, og derfor er super vigtig information, fortæller Martin Løfqvist. “Det vigtigste for os er, at vi er nysgerrige i hele processen på, hvad det er, man går og pusler med. Hvad snakker man om derhjemme, hvor vil man hen, og hvad ønsker man? Så kan vi få en dialog om, hvordan man bedst kommer derhen, og hvordan man skaber de bedste muligheder for at komme derhen. Det er det, vi kan, og der, hvor vi kan give kunderne noget ekstra,” siger han og tilføjer, at de altid forsøger at tale lige ud af posen og komme hurtigt retur med et klart svar.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 13 Mit Østerbro Bank i byen
Skjern Bank Ny Carlsberg Vej 140 · 1799 København · Tlf. 96 82 16 80 · www.skjernbank.dk

Et ægte internationalt partnerskab

Den 1. juni gik revisionsfirmaet Mazars, der i Danmark har kontor på Midtermolen ved Langelinie, i et globalt netværk med det amerikanske revisionsfirma Forvis under navnet Forvis Mazars. Her vil de fokusere på det internationale udsyn, den bæredygtige strategi og alle de muligheder, som følger med i arbejdet med kunder og medarbejdere på tværs af kloden.

14 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro

FORVIS MAZARS KUNDER

Med netværket bestående af de to firmaer, placerer Forvis Mazars sig blandt top 10 af revisionsbrands i verden med mere end 40.000 professionelle. “Netværket er opbygget til at yde vores kunder den bedste service, opstille de bedste rammer for vores medarbejdere og fortsat gøre en forskel for vores lokalsamfund”, siger Pia Lillebæk.

Forvis og Mazars har samarbejdet i mere end 20 år, og nu har de altså taget skridtet fuldt ud og brander sig under ét navn. Mazars, der er repræsenteret i mere end 100 lande verden over, kan bruge Forvis’ store erfaring på det amerikanske marked, mens Forvis bl.a. kan bruge netværkssamarbejdet til at lære om den integrerede kultur i Mazars, fortæller Pia Lillebæk, Managing Partner hos Forvis Mazars i Danmark: ”Forvis har altid ligget højt på servicescores og går meget op i høj kvalitet. Det er et godt match, hvor vi kan lære af hinanden. Vores kunder får en mulighed for at blive betjent på højeste niveau, mens vores medarbejdere lærer mere om, hvad forskellige kulturer og mangfoldighed betyder for et godt resultat,” siger hun.

En global virksomhed

Forvis Mazars Group (tidl. Mazars) hører ofte fra andre med kendskab til deres organisation, at de er en ægte international virksomhed. Årsagen er bl.a., at de tager afsæt i én fælles defineret langsigtet strategi, samt deles om kunder, arbejdsopgaver og det økonomiske resultat på tværs af de forskellige kontorer verden over. ”Samarbejde på tværs af landegrænser er en vigtig del af vores kultur. Vi udlåner medarbejdere til hinandens kontorer, vi refererer kunder, hvor det er relevant, og vi arbejder på et internationalt niveau, der med et personligt afsæt kan meget mere, end hvad andre virksomheder inden for samme branche kan,” siger Pia Lillebæk og fortsætter: ”Det specielle ved Forvis

Mazars Group er, at det over hele verden er et partnerskab, der bygger på de samme værdier og principper for vores arbejde og med respekt for de enkelte kulturer. Vi har ikke dine og mine kunder. Vi har kun Forvis Mazars kunder.”

Forvis Mazars med lokalt fra starten ”Når vi får en international henvendelse om at servicere en kunde i flere lande, er vi med lige fra tilbudsfasen. Vi har møder lokalt, og vi opstiller, hvorvidt der er nogle særlige danske regler eller andet, vi skal bidrage med. Vi er med til at fastsætte de rigtige kompetencer, sammensætte det rigtige team, og så har vi indflydelse på honoraret. Alle lande er med i processen om at vinde en ny kunde og støtter dermed det koordinerende land, hvorfra kunden har sit hjemsted. Det er ret unikt, og det glemmer vi somme tider. Den slags internationale kunder udgør cirka 35-40% af vores omsætning. For tiden giver vi tilbud hver uge, og vi vinder en væsentlig del, så vi er i stor vækst. Det skyldes, at virksomhederne gerne vil have et revisionsfirma, de kan stole på, som kender hinanden på tværs af lande og afdelinger, og som svarer i tide. En kunde kan for eksempel ringe til mig, hvis de skal have fat i en medarbejder i Sverige. Vi er ét team i hele verden,” understreger Pia Lillebæk.

Forvis Mazars Group er ét integreret partnerskab, så alle internationale partnere har et ejerskab af det fælles selskab, hvor de har deres brand, servicefunktioner, og hvor de definerer deres strategi. Der har de deres direktion og bestyrelse, som de vælger på en generalforsamling. ”Inden generalforsamlingen mødes vi og evaluerer bl.a. vores fireårige strategiplan. Det medfører, at vi har

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 15 Mit Østerbro
Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

indflydelse på det, vi laver globalt set. Vi fremlægger ét konsolideret regnskab. Det har vi gjort de seneste 20 år, og det er i sig selv unikt. Det regnskab bliver revideret af to uafhængige revisionsfirmaer for at sikre kvaliteten. Vi vil gerne være gennemsigtige og tror på, at to-revisor-systemet styrker kvalitet og uafhængighed,” fortæller Pia Lillebæk.

Medarbejdere bakker op om bæredygtighed

Forvis Mazars har bæredygtighed på den strategiske dagsorden på flere niveauer. Når de rådgiver deres kunder inden for bæredygtighed, er det vigtigt for dem at fremstå troværdige, og her bliver udtrykket ‘at tage sin egen medicin’ helt centralt. De har for eksempel udarbejdet en bæredygtighedsrapport og har sammen med de andre kontorer tiltrådt en net zero aftale som betyder, at de skal nå i mål med at reducere deres CO2-aftryk til nul forhåbentlig allerede i 2045 og i hvert fald inden 2050, som Amanda Stahlhut Hjorth, der arbejder med Forvis Mazars’ bæredygtighedsstrategi i Danmark, forklarer. Hun fortsætter: “Det kræver en masse rapportering og et stort medarbejderengagement. Bæredygtighed er vigtigt for os, og det er noget, vi gerne vil slutte op om i forhold til ressourcer og engagement. Skal vi nå vores bæredygtighedsmål, er det afgørende, at vores medarbejdere bakker op om indsatsen. Ellers når vi aldrig målene,” siger hun.

Her er ledelse også en vigtig del af processen. Den skal være inkluderende, lyttende, agil og have det langsigtede perspektiv. “Det handler ikke om bare at tjene penge her og nu, men også om hvor vi er på vej hen, og hvordan kan vi bidrage til en meningsfuld verden,” indskyder Pia Lillebæk.

INDFØRER 4-DAGES ARBEJDSUGE TIL

EFTERÅRET

“Miljøet er en vigtig sag hos Forvis Mazars, men det er væsentligt at have blik for bæredygtighed hele vejen rundt”, understreger Amanda Stahlhut Hjorth. Hun fortsætter: “Derfor er det også afgørende at kigge på medarbejderne og deres trivsel, for det er jo den vigtigste ressource for en virksomhed som Forvis Mazars i den sidste ende. Det handler rigtig meget om work-life balance,” siger hun. I et tidligere interview med Pia Lillebæk her i magasinet i 2022 håbede hun, at en 4-dages arbejdsuge ville blive indført hos Mazars i Danmark, inden hun går på pension, og den 4-dages arbejdsuge bliver faktisk en realitet den 1. september!

Pia Lillebæk, der grinende fortæller, at hun ikke lige nu har nogle planer om at gå på pension foreløbig, er meget tilfreds med, at den 4-dages arbejdsuge indføres til efteråret. “Det bliver en 32 timers arbejdsuge med fuld løn. Men faktisk har der været flere, der har være bekymret for, om den 4-dages arbejdsuge vil gå ud over det sociale liv herinde. De frygter, at de mere ’uproduktive’ ting som interne kaffemøder og lignende vil blive skåret væk til fordel for det skarpe fokus på eksterne kunder. Derfor har vi skabt et trygt forum omkring disse forhold, så der stadig er plads til f.eks. de interne møder. Samtidig har vi indført en fokustid, hvor man ikke bliver forstyrret af sin mail, telefon eller andet, så man bliver bedre til at koncentrere sig.”

“Helt praktisk har vi én time om henholdsvis formiddagen og eftermiddagen, hvor vi ikke bliver forstyrret og kan fordybe os. Vi skal hele tiden blive dygtigere til at tage ansvar for vores professionelle opgaver, så vi bliver bedre til at prioritere og kommunikere vores valg, men først og fremmest handler det om at være nærværende – det gælder både arbejdsmæssigt og privat. Så når man er på arbejde, er man på arbejde, og når man har fri, har man fri. Det er enormt vigtigt, at man er god til at prioritere sine opgaver og tage vare på sin tid, både for ens egen skyld, men så bestemt også af hensyn til ens kolleger, kunder og samarbejdspartnere,” understreger Pia Lillebæk.

16 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro
Forvis
Midtermolen 1, 2 tv. · Tlf. 35 26 52 22 · www.forvismazars.com/dk
Mazars

BOOST DIN HÅRVÆKST

ZENZ LANCERER

NY, STIMULERENDE HÅRVÆKSTSERIE

Opnå et sundere, stærkere og tykkere hår med den nye hårvækstserie fra ZENZ. Forkæl din hovedbund med nøje udvalgte ingredienser som booster, stimulerer, plejer og nærer din hovedbund samt optimerer dit hår og mindsker hårtab. Produkterne indeholder bl.a. PROCAPIL som har dokumenteret effekt.*

Sundt hår starter med en sund hovedbund. Hos ZENZ tilbyder vi produkter med naturlige og certificeret økologiske ingredienser som nøje er udvalgt for at skabe de bedste betingelser for sund hovedbund og et smukt hår uden brug af uønsket kemi og hormonforstyrrende stoffer. En hovedbund i ubalance kan føre til forskellige typer af hovedbundsproblemer og hårtab.

Læs mere om produkterne og hvilke behandlinger vi tilbyder på www.zenz.dk

*Det er vigtigt at bemærke, at resultaterne kan variere.

LOOK GOOD · FEEL GOOD · DO GOOD

Find din lokale ZENZ-salon på www.zenz.dk I Shop ZENZ Organic Products online på www.zenzshop.dk

Grønnegade 36, Kbh. K I Tlf. 33 32 03 29

Vesterbrogade 92, Kbh. V I Tlf. 33 36 30 33

Ndr. Frihavnsgade 26, Kbh. Ø I Tlf. 35 38 38 10

Nørrebrogade 45, Kbh. N I Tlf. 35 39 36 39

Islands Brygge 79F, Kbh. S I Tlf. 32 96 43 43 Frederiksberg Centret, Plan 4 I 44 14 34 10

Godthåbsvej 101A, Frb. I Tlf. 38 87 38 40

Algade 20, Roskilde I Tlf. 31 90 09 33

Lynby Hovedgade 19, Kgs. Lyngby I Tlf. 45 87 25 98

Mit Østerbro / 17 Mit Østerbro

Vær godt forberedt til køb af andelsbolig

Middelfart Sparekasse på Kalvebod Brygge 45 arbejder meget med finansiering af andelsboliger, og de hjælper og rådgiver kunderne med at komme godt i mål, uanset om de skal købe eller ejer en i forvejen.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Andelsboligen er en populær boligform i København, især blandt de unge førstegangskøbere eller det lidt ældre segment, som sælger deres hus og flytter i lejlighed. Populariteten skyldes blandt andet, at boligformen, hvor man er en del af en andelsboligforening, er en del billigere end ejerboligen. Det er et marked, der er meget individuelt, og hvor god rådgivning kan gøre en stor forskel. Middelfart

Sparekasse, der fik en ny flot afdeling i København i 2023, arbejder med lån til andelsboliger som en meget central del af deres bankdrift, siger Mads Lustrup, afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse i København:

“Når man køber en andelsbolig, er det særdeles vigtigt, at man får kigget på andelsboligforeningen. I København er de fleste andelsforeninger sunde og veldrevne, men der findes også foreninger, som ikke er i en så god stand. Når man ønsker at købe en andelsbolig, vil vi derfor meget gerne hjælpe med at kigge foreningen igennem. I en andelsbolig har man fastsat, hvad boligen må og skal

18 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Bank i byen

koste i modsætning til en ejerbolig, hvor det er markedsprisen, der sætter prisen. Det er der ikke i en andelsbolig på samme måde, og mange kan være usikre på, om det er en god handel i længden eller ej. Her kan vi træde til som de velkvalificerede rådgivere; det er nemlig altid en god ide at bruge lidt ekstra tid på at vurdere, om andelsboligen er et godt køb, eller om man skal holde sig fra den,” fortæller Mads Lustrup.

God forberedelse vigtig

På ejerboligfronten er det relativt enkelt for den enkelte at gennemskue priserne, mens det kan være noget mere vanskeligt på andelsboligfronten, da priserne er så individuelle. Derfor beder Middelfart Sparekasse sine kunder om at sende dokumentation om andelsboligen som det første.

“Andelsboligmarkedet er attraktivt, så man har ofte ikke lang tid til at beslutte sig, hvis der er en ledig bolig. Der er mange om buddet, og hvis man som potentiel andelsboligkøber er godt forberedt, står man bedre rustet i kapløbet. Det handler om god forberedelse inden og under processen og at være klar til at slå til. Hvis man kan vise, at man er godkendt af sit pengeinstitut, er der større sandsynlighed for, at man bliver valgt af sælger end alle mulige andre,” påpeger Mads Lustrup.

Start eventuelt i det små Et andelsboliglån finansieres ved hjælp af et bank- eller sparekasselån, så det er det klassiske banklån, der står bag. Er man ung førstegangskøber, starter man typisk i

de små andelslejligheder, da det ofte er indgangsvinklen til at komme ind på markedet.

“Vi anbefaler somme tider, at vores kunder starter i en andelsbolig, som måske er lidt lille og for eksempel ligger i stuen, da det er en måde til at få foden inden for markedet. Mange af de mere attraktive andelsboliger, der ligger på 2., 3. eller 4. sal skifter som oftest andel via en intern venteliste, da der tit er et system for, hvordan man sælger sin andelsbolig. Og det foregår ofte internt. I en andelsforening kan der være en hurtig udskiftning af andelsboligerne, så at starte småt kan være en rigtig god investering,” siger Mads Lustrup som eksempel på Middelfart Sparekasses rådgivning på andelsboligmarkedet.

Passer det til ens liv?

I dialogen med kunden om priser, ønsker m.v. spørger Middelfart Sparekasse også gerne ind til, om vilkårene passer til der, hvor man er i sit liv.

“Er andelsboligkøbet en form for nedsparring, hvor man vil sidde billigst muligt, fordi man har noget formue med sig? Eller er man ung og under uddannelse, og hvilken løbetid skal lånet have? Hvor længe skal man bo der? Det er det forløb, hvor vi er og gerne vil være en aktiv medspiller. Hvis man ønsker at stå så godt som muligt ved et andelsboligkøb, bør man aftale et besøg med os, så vi kan sørge for, at man er rigtig godt forberedt. Andelsboligforeningerne er meget individuelle, så god forberedelse er ekstra vigtig her,” påpeger afdelingsdirektøren.

Det er også vigtigt at tjekke, om det er den rigtige løsning, man har som eksisterende andelsboligejer. Hvad betaler man i rente? Hvor lang er løbetiden? Skal man ændre det til et nedsparringslån? Det ‘værste’, der kan i ske i tilfældet med at kontakte Middelfart Sparekasse København, er at få at vide, at man har den helt rigtige løsning. Og hvis man ikke har det, få tilbudt en ny og bedre løsning, fortæller Mads Lustrup:

“ “

Generelt er andelsboligen en god løsning, men man skal i visse tilfælde være opmærksom på nogle faldgruber. For os handler det meget om individuel rådgivning, og om at man besøger os for at få den bedste rådgivning i forhold til der, hvor man står i sit liv og med boligen.

MIDDELFART SPAREKASSE

Kalvebod Brygge 45 · Tlf. 76 20 05 47 · mail: mlu@midspar.dk · www.midspar.dk/kbh

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 19 Mit Østerbro Bank i byen

Velkommen til Forvis Mazars

Vi er et nyt professionelt servicenetværk bestående af to virksomheder, hvis levetid går mere end 100 år tilbage, og med en fælles kerne i vores forpligtelse over for vores kunder, vores folk og lokalsamfundet. Vi har det globale udsyn til at se det store billede, og den lokale viden til at forstå det. Vi yder en rådgivning, som opbygger vores kunders tillid og forbereder dem på deres næste skridt.

Sikrer klarhed. Opbygger tillid.

Revision | Skat | Rådgivning forvismazars.com/dk

Sommer i byen

50 SIDER MED

Mit
i byen Mit Østerbro / 21
Østerbro Sommer
· OPLEVELSER SOMMERGUIDE · TEATER WEEKENDTUR
SMAG PÅ BYEN
ALTANER
·

KINTO Share tilbyder nu også elektriske delecykler

Hos mobilitetskonceptet KINTO har de en vision om at skabe bedre mobilitet for alle. Men folk har forskellige transportbehov. Derfor finder man gennem KINTO Share både delebiler til ethvert behov og fuldt elektriske delecykler i København som det første sted i verden, da byen er verdensberømt for sin cykelkultur.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Lanceringen af elektriske delecykler fandt sted i slutningen af 2023 og falder helt i tråd med KINTO’s ønske om at kunne tilbyde forskellige transportformer, så man kan vælge lige nøjagtig det transportmiddel, der passer til ens aktuelle behov. KINTO har i første omgang sat 600 elektriske delecykler på gaden i København, og de hundredvis af elcykler kommer til at indgå i KINTO Share tjenesten, der i forvejen tilbyder over 100 delebiler.

Mit Østerbro Sommer i byen 22 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Delecyklerne fra KINTO har ét gear, er app-styret og derfor meget simple at benytte. Når man har downloadet den gratis KINTO Share Bike app på sin smartphone og oprettet sig som bruger, starter man blot kørslen via appen. Her vil man kunne vælge mellem forskellige betalingsløsninger. Første tur er endda gratis.

De 600 elektriske KINTO-delecykler har et let og enkelt design, og de er både vægtmæssigt og brugermæssigt lette at bruge. Som noget særligt er KINTOelcyklerne udstyret med en momentsensor ved pedalerne. Det betyder, at elmotoren ikke giver fuld power fra første millisekund, man træder i pedalerne, men at den elektriske hjælp gradvist øges, hvilket giver en roligere og mere glidende, naturlig acceleration og følelse, når man cykler.

Det er en klar fordel for brugerne at have én samlet udbyder af flere forskellige mobilitetsløsninger. KINTO Share arbejder bl.a. på i fremtiden at kunne tilbyde et helt sammenhængende og fleksibelt tilbud for brugerne, så man eksempelvis gratis kan tage en KINTO-delecykel hen til sin KINTO-delebil og fortsætte rejsen, eller omvendt efter at have parkeret delebilen at fortsætte den sidste del af rejsen på en elektrisk delecykel.

Transportmiddel giver mening

Generelt arbejder KINTO for, at man bruger det transportmiddel, der giver mest mening i forhold til det, man skal. Hvis man eksempelvis skal fra Københavns Hovedbanegård til Roskilde Station, så giver det sjældent mening at tage bilen, da der går et tog mellem de to destinationer. I København giver det også god mening mange steder, at man tager cyklen fremfor bilen, og med en elcykel kan alle være med.

En cykel i byen kan på mange måder være mere fleksibel end en bil og give en frihed, som man ikke har med en bil. En anden frihed med elcyklen er, at man frit kan sætte elcyklen på en af de knap 2.000 forskellige godkendte lokationer i hovedstaden.

Sommerbooking af delebil

Det er dog ikke i alle tilfælde, at tog eller elcykel er den optimale løsning til ens transportbehov. Her kommer delebilen for alvor ind i billedet. Hvis man f.eks. overvejer at leje en bil til sommer, giver det god mening ud fra et økonomisk perspektiv at leje den over længere tid. Det bliver nemlig relativt set billigere at leje bilen, jo længere tid, man lejer den.

En af fordelene ved at leje en delebil gennem KINTO Share er, at man får en gratis parkeringsplads med i lejen. I København kan det være en meget stor hjælp samtidig med, at parkeringspladsen med stor sandsynlighed ligger i nærheden af, hvor man bor. KINTO Share har nemlig mange parkeringspladser fordelt rundt om i København.

En af fordommene ved at leje en delebil i forhold til at eje sin egen er, at det er meget dyrere. Men det er langt fra altid tilfældet. Når man ejer sin egen bil, fylder udgifter til køb af bilen og løbende udgifter til eventuelt billån, forsikringer, dækskifte, service, alment slid osv. Med en lejet delebil betaler man kun for de kilometer, man bruger, mens de løbende udgifter ved at eje sin egen bil også fylder, når bilen holder stille og ikke bliver brugt.

KINTO Share delebiler kan lejes helt ned til en time ad gangen og op til 1 måned, hvis behovet opstår. Når man lejer en KINTO Share delebil, betaler man et fast beløb pr. time plus 2 kr. pr. kørt kilometer. Parkering de fleste steder i København samt brændstof er inkluderet i prisen. Alt det praktiske som service, vedligeholdelse og afgifter indgår også i prisen, så man blot skal læne sig tilbage og nyde turen med KINTO Share, uanset om det foregår i en delebil eller på delecykel.

Mit Østerbro Sommer i byen PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 23 KINTO
SHARE www.kinto-share.dk

Nyt Kaffehus i hjertet af Østerbro

Kaffespecialisterne fra Kontra Coffee har efter måneders ombygning åbnet et nyt

Kaffehus i deres lokaler på Dag Hammarskjölds Allé 36. Her kan man blandt andet købe espressomaskiner og specialkaffer, få forskellige kurser i kaffens fantastiske verden samt smage alle mulige forskellige kaffetyper fra deres brygbar i en kop.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Kontra Coffee har i de sidste 20 år været på en fantastisk rejse inden for kaffens verden, men med åbningen af Kaffehuset er det første gang, at man kan få serveret en kop kaffe på matriklen. De dedikerede kaffe-elskere startede med at riste kaffe i lokalerne på Dag Hammarskjölds Allé i 2005 og var nogle af de første herhjemme, der lavede espressobaserede drikke med masser af mælk som eksempelvis cappuccino og caffe latte. I 2013 voksede de ud af lokalerne på Østerbro, og Kontra Coffee flyttede risteriet ud på Avedøre Holme, hvor det stadig ligger.

Kontra Coffee har, i modsætning til Café Amokka, som Kurt Dalsgaard var en af kræfterne bag, ikke som sådan haft et kaffehus; i stedet har forretningen været baseret på at sælge gode kaffebønner til firmaløsninger, eller snarere kaffeløsninger, som de kalder dem. “Kaffeløsningen til virksomhederne har handlet om at sælge gode kaffebøn-

Mit Østerbro Sommer i byen 24 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

ner, gode maskiner og en god service på alle maskinerne. Alt det har ligget ude i Avedøre Holme,” siger Kurt Dalsgaard fra Kontra Coffee og fortsætter: “Med det nye Kaffehus kan man fremover møde os og smage på vores forskellige kaffetyper her på Østerbro. Her kan man købe kaffe i en kop og kaffebønner, man kan købe maskiner og forskelligt udstyr, og så er der vores kursusdel, hvor vi igennem de sidste 20 år har haft op mod 10.000 deltagere igennem vores kursuslokaler i kælderen. Det har været til private og til erhverv, hvor vi både træner baristaer og underviser i Latte Art samt afholder generelle kaffekurser. Hen over sommeren kommer der mange flere kurser, så vi udvider paletten yderligere. Det gør det muligt at gå lidt dybere med kurserne og kaffeproduktionen,” siger Kurt Dalsgaard.

Sort kaffe i centrum

Derfor har Kontra Coffee valgt at sætte den sorte kaffe frem på disken og placere espressomaskinen omme ved bagvæggen. Det er der en tanke med. Den sorte kaffe skal fremhæves, og man vil altid kunne vælge mellem 10 forskellige kaffer i kaffehuset. Kaffen bliver brygget individuelt i forhold til den, der kommer og spørger om kaffen, og den bliver serveret på en helt speciel måde, så der virkelig gøres noget ud af det.

“Det bliver en oplevelse og ikke kun en drik, man drikker. Vi vil gerne pointere, at vi overhovedet ikke gør os til dommere over, hvordan og hvilken kaffe man ønsker at drikke, man skal bare have et valg. Det kan eksempelvis være, at man om morgenen gerne vil have en lidt mørkere brasiliansk kaffe, mens man om eftermiddagen måske foretrækker en etiopisk kaffe, der er lidt lettere i smagen,” påpeger Kurt Dalsgaard.

Afsæt i naturens eget lærred

Når man besøger Kontra Coffee, mærker man tydeligt, at designet, som er kommet ud af samarbejdet med designfirmaet Juhl & Lange, er skabt for at fremme dialog og dybe smagsoplevelser med kaffe som omdrejningspunkt. Interiøret er præget af brug af naturlige farver, som reflekterer kaffens rige historie og de rejser, kaffebønnerne har foretaget. Denne farvepalette tager afsæt i naturens eget lærred, hvilket skaber en autentisk og jordnær atmosfære.

“Vores indretning understreger dette tema ved at genbruge 60% af det eksisterende interiør, hvilket ikke alene vidner om et bæredygtigt fokus, men også om en respekt for historien og materialernes æstetik. I bestræbelserne på

at skabe en indbydende atmosfære, hvor der er plads til både refleksion og samvær, har vi indrettet lokalerne på en måde, så de fremmer samvær mellem mennesker og mellem mennesker og kaffe. Det omfatter alt fra placeringen af møbler til valget af belysning, som alle bidrager til en afslappet og indbydende stemning. Vi har desuden indgået samarbejder med lokale producenter for at sikre, at alle nye elementer i vores indretning understøtter lokalsamfundet og reflekterer lokale traditioner og håndværk. Det ses blandt andet i vores nye møbelserie, specialdesignet af Juhl & Lange til Kontra Coffee, samt i en eksklusiv serie af keramikkopper fra Lena Malchau , der er skabt for at forbedre og personliggøre kaffeoplevelsen for vores gæster,” siger Kurt Dalsgaard og tilføjer: “Samlet set er målsætningen for Kontra Coffee ikke kun at servere fremragende kaffe, men at skabe et miljø, hvor bæredygtighed, æstetik og funktionalitet går hånd i hånd for at berige vores gæsters oplevelse og forståelse for kaffe som kulturelt fænomen og nydelsesmiddel.”

LIGESOM EN VINBAR

I de senere år er interessen for den sorte kaffe steget markant, og den trend vil Kontra Coffee og Kaffehuset gerne gøre endnu mere tydelig ved at præsentere de forskellige kaffetyper for kunderne og spørge ind til, hvilken slags kaffe, de ønsker at smage, fortæller Kurt Dalsgaard: ”Vi ønsker, at vores kunder vænner sig til at stille samme type krav til kaffen, som vindrikkere gør det på en vinbar i forhold til vinen. Vil man gerne have et glas rødvin, serverer vintjeneren ikke bare et glas rødvin, men spørger meget konkret ind til, hvilken slags rødvin, man ønsker at drikke. Det er det, vi også ønsker at gøre her. Kaffe er ikke bare en sort drik i en kop. Der er utrolig mange forskellige smagsnoter og mange forskellige steder, de kan komme fra.”

Mit Østerbro Sommer i byen PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 25
Kontra Coffee Dag Hammarskjölds Allé 36 · Tlf. 35 25 59 20 · www.kontracoffee.com

Croque Madames sommerguide

Endelig er sommeren her, og byen vrimler med sommerfristelser.

Læs med og få inspiration til en forrygende sommer i byen!

Østerbro er ikke til at stå for om sommeren. De smukke kastanjetræer er sprunget ud, der plasker små søde fugleunger rundt i Sortedamssøen, og fortovscaféerne er plastret til med glade gæster, der saligt har vendt snuderne mod de længeventede solstråler. Ak ja, endelig er sommeren her!

ROOFTOP GARDEN BAR PÅ ØSTERGRO

Besøg Danmarks første tagfarm til en langbordmiddag eller sving forbi, når de i weekenden inviterer på kold vin. Baren har åben fredag, lørdag, søndag fra kl. 16 – 22 frem til september.

Hvor: Æbeløgade 4 København Ø www.oestergro.dk

FORSØD SOMMEREN MED IS I VERDENSKLASSE

På Østerbro er vi velsignet med virkelig lækker is af en høj kvalitet. Her er mine tre favoritter:

ISOTEKET laver dejlig økologisk is. Jeg er særligt begejstret for deres pistacie is, som smager fuldstændig vidunderligt! Jeg har faktisk sjældent smagt bedre.

Hvor: Randersgade 43 København Ø www.isoteket.dk

OLUFS IS laver håndlavede ispinde, som smager himmelsk! Og så er det i sig selv en oplevelse at kigge ind i den lille bitte butik, som lyses op af alle de farvestrålende ispinde i kølemontren.

Hvor: Olufsvej 6, København Ø www.olufs.dk

ØSTERBERG ICE CREAM laver yderst delikat is med meget fine smage.

Hvor: Rosenvængets Allé 7C www.osterberg-ice.dk

Mit Østerbro Sommer i byen 26 / Mit Østerbro

BYENS ØVRIGE FAVORITTER

Foto: Pr foto, Deligreco

HVIS DU IKKE

KAN KOMME TIL

GRÆKENLAND, SÅ

LAD GRÆKENLAND

KOMME TIL DIG

På Gammel Kongevej ligger byens bedste græske restaurant. ALT smager tæske godt på Deligreco, da de bruger de absolut bedste råvarer fra nøje udvalgte leverandører. Jeg har aldrig smagt bedre feta og deres taramasalata er som at få en lille bid af himmeriget. Henover sommeren har de et særtilbud hvor man kan få 5 lækre og delevenlige retter + 2 snacks for kun 249 kr. Desuden har de et spændende vinkort med primært græske vine.

Hvor: Gammel kongevej 170, Frederiksberg www.deligreco.dk

SOMMERDRINKS?

På Hotel Sanders tagterrasse i København K ligger cocktailbaren Tata, som laver nogle fantastisk lækre cocktails. Omgivelserne er også ret fortryllende og der oser af god stemning på toppen af det charmerende hotel. Det er virkelig en fin oase midt i byen. Servicen er også eksemplarisk og personalet har masser af glimt i øjet og slynger om sig med elegante komplimenter og kvikke bemærkninger. Man kan kun blive glad i låget af et besøg på Tata!

Hvor: Tordenskjoldgade 15 · København K www.hotelsanders.com/tata-cocktail-bar/

DRINKS MED UDSIGT

På toppen af Hotel Grand Joanne ligger en imponerende rooftop bar med udsigt over byen. Tagterrassen har åbent hver dag - og om onsdagen og lørdagen er der også DJ fra kl 17 - 20.

Hvor: Vesterbrogade 9A, København V www.grandjoanne.dk

BÅDEN ER BYENS BEDSTE SOMMERSPOT

Lige ud til Christianshavns Kanal ligger byens hyggeligste café, som er installeret i en gammel togvogn. Indretningen er farverig og fyldt med finurlige loppefund. Mormors kolonihave møder fancy retrobiks på Vesterbro. Stemningen er altid munter og montrerne bugner med velsmagende hjemmebag, som man får lyst til at sætte tænderne i.

Hvor: Wilders Pl. 15c · København K www.baadencph.dk

Af Croque Madame_cph Mit Østerbro

Croque Madame er madanmelder og deler rundhåndet ud af kulinariske oplevelser på Instagram. Følg med på croquemadame_cph

Mit Østerbro Sommer i byen Mit Østerbro / 27

Sådan får du mest ud af din altan

Altaner findes i alverdens størrelser og udformninger, men fælles for dem alle er, at de skaber et privat uderum til hygge, afslapning og samvær.

Uanset om du har en stor eller lille altan, skal den indrettes, så den passer til netop dine ønsker og behov.

Vi har her lavet en guide med en række tips til, hvordan du bedst indretter og får mest ud af din altan — om den er stor eller lille.

Brug sammenklappelige og multifunktionelle møbler

Hvis din altan er en mindre én af slagsen, kan det være svært at indrette den, så den kan bruges til alle dine behov. Hvis du vælger at indrette med sammenklappelige møbler, kan du slå møblerne ud og ind, som det passer dig, og din altan er altid indrettet til netop det, du skal bruge den til.

Du kan også bruge møbler med flere funktioner, som f.eks. en hyndeboks, der både kan bruges som en bænk og til opbevaring af hynder, puder og andre småsager, som du bruger på altanen.

GUIDE:

Indret i højden

Når du indretter din altan, specielt hvis den er lille, skal du tænke fra gulv til loft her er ofte et uudnyttet potentiale. Hylder til småopbevaring, lyskæder og altankasser kan være med til at skabe en stemning på din altan, uden at optage sparsom og betydningsfuld plads.

Vi anbefaler altid at sætte dine altankasser på indersiden af rækværket af sikkerhedsmæssige hensyn, også selvom de så fylder lidt mere. Med altankasser får du al udbytte af blomster, krydderurter og planter, og så optager de ikke den sparsomme gulvplads på samme måde som krukker.

En altanvarmer er måske heller ikke, det første man indretter med, når pladsen er sparsom den fylder jo for meget. Men med en væghængt eller lofthængt altanvarmer, kommer du ikke i pladsproblemer, og samtidig udvider du din altansæson betydeligt. Så kan du også nyde de sene efterårsaftener og de tidlige forårsmorgener med et dejligt tæppe og en varm kop kaffe på altanen.

Drømmer du også om altan?

Med Altan.dk som leverandør af jeres nye altaner, får I en samarbejdspartner med stor erfaring fra flere tusinde al- tanprojekter.

Foruden den store erfaring, kan I også nyde godt af vores gennemtestede proces, hvor vi tager hånd om alt fra første besigtigelse, myndighedsbehandling og selve monteringsarbejde — og vi tager dig med hele vejen.

Vi vil rigtig gerne inspirere til det gode altanliv og derfor finder du også masser af inspiration til bl.a. indretning samt forslag til brug af din altan på vores hjemmeside, www.altan.dk

195 kr. pr. stk. Brostecopenhagen.com

GINGLAS

erik bagger a/s · 399,95 kr. Imerco.dk

LAMPE

899 kr. Halodesign.dk

PUDE

449 kr. Fermliving.dk

Sommer på ALTANEN

LANTERNE 649 kr. Oyoylivingdesign.com

LOUNGESÆT

Loungestol 3.499 kr. Skammel 1.999 kr. Fdbmøbler.dk

PIZZA

Dal Forno · Fra 75 kr. Dalforno.dk

PLAID

799 kr. Tinekhome.com

TALLERKENER 469 kr. Hay.dk

BORD & STOL

Bord 1.199,95 kr. Stol 999,95 kr. Imerco.dk

Mit Østerbro Sommershopping
30 / Mit
Østerbro
- Den sikre løsning
Mit
i byen PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 31
Østerbro Bolig

Den sikre løsning fra MinAltan

En altan giver direkte adgang til åben himmel og øger ikke kun daglig trivsel, men også lejlighedens værdi. MinAltan vejleder kommende og eksisterende altanejere med alt lige fra beslutningen om at få en altan til den endeligt kan tages i brug.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

MinAltan blev etableret i 2008 og er i dag Danmarks førende leverandør af altaner og elevatorer til eksisterende etageejendomme. Med mange års erfaring med etableringen af altaner og elevatorer i Storkøbenhavn beskæftiger MinAltan ca. 150 medarbejder midt på Frederiksberg.

“Vi har vores egne ingeniører, tegnere, projektledere, administration og montører, hvilket betyder, at vi varetager hele processen omkring at få en altan fra start til slut. På denne måde tager vi ansvar for byggeprocessen og sikrer, at vi leverer et produkt på en ordentlig og ansvarlig måde,” siger Esben Købke, salgsdirektør i MinAltan. MinAltan er den sikre

løsning og etablerer mange tusinde altaner. Deres værdigrundlag bygger på ordentlighed, høj kvalitet, og professionalisme. En altan er ikke kun en direkte kilde til øget livskvalitet og nydelse, men også en god investering, der øger ejendommens værdi. Det er derfor en del af MinAltans mission at bidrage til et samfundsnyttigt formål ved at skabe kvalitetsløsninger, der giver den enkelte beboer direkte adgang til et uderum i forlængelse af boligen.

“Vi har fagligheden i orden og har fokus på selv den mindst detalje. Vi går op i at rådgive og informere vores kunder, så de føler sig oplyste og trygge. Det er vigtigt for os at være i tæt dialog med beboerne,” fortæller Esben Købke og tilføjer: “Vi kalder os derfor for den sikre løsning, når det gælder altaner. Én ting er, at vi rent økonomisk har en stærk ejerkreds og kan garantere de kontraktmæssige garantier. En anden sikker ting er, at vi er en stærk og erfaren entreprenør, der med egne ingeniører og dygtige montører altid udfører et ordentligt stykke arbejde. Vi vægter højt at kontrollere vores processer, så vi er sikre på, at alt udføres korrekt,” påpeger MinAltans salgsdirektør.

Gamle betonaltaner står til udskiftning

I København er der mange gamle betonaltaner, der er over 70 år gamle. Disse altaner er i risiko for at kollapse på grund af omfattende rust i specielt bærejernene. I de værste tilfælde kan altanerne være farlige at opholde sig på. “Hvis altanerne er etableret i 1920-1940’erne, er de med stor sandsynlighed nedbrudt af rust og må udskiftes. MinAltan har meget erfaring med at tage de gamle altaner ned, søge om byggetilladelse og sætte nye altaner op med en lang levetid. Det er afgørende for MinAltan, at de nye altaner etableres i stil med bygningens oprindelige arkitektur og æstetik, og at altanerne samtidig efterlever kommunale krav,” pointerer Esben Købke. Nye studier fra Teknologisk Institut fra 2022 antyder, at langt over halvdelen af de undersøgte altaner er i nedstyrtningsfare, og at ca. 15.000 af disse altaner er i København.

Så hvis man ejer en bolig med en ældre betonaltan, anbefaler instituttet, at man får altanens beskaffenhed efterset af en ekspert. “Når vi udarbejder et tilbud, skal kommunen i de fleste tilfælde godkende projektets udformning. Vi har med flere års erfaring på dette område

32 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Mit Østerbro Sommer i byen

specialiseret os i at efterkomme både kunders og kommunens krav og behov, og vi oplever derfor succes med at få godkendt byggetilladelser på ganske kort tid. Vores rekord er syv dage,” fortæller Esben Købke.

Cradle to Cradle certificering Bæredygtighed og cirkulær omstilling er en af MinAltans kernemålsætninger. Det fortæller Morten Dinitzen, der er chef for HR, jura, IT og bæredygtighed: “Bæredygtighed er en central del af vores strategi, og vi er derfor stolte over at have opnået en Cradle to Cradle certificering på bronze-niveau. I MinAltan står vi lige nu overfor et paradigmeskift, hvor vi er midt i orkanens øje og ved at implementere de pilotprojekter, som vi indtil nu har haft stor succes med,” uddyber Morten Dinitzen.

MinAltan arbejder med bæredygtighed på flere parametre: En væsentlig del af deres ambitiøse målsætning indebærer at reducere virksomhedens CO2-aftryk samt at genanvende størstedelen af de overskydende materialer, som er tilovers fra altanprojekterne. “Vores byggepladser genererer ca. 30.000 mursten om måneden svarende til 360.000 mursten om året. Det er derfor afgørende for os, at de gamle

OPFORDRER TIL DIALOG OG SAMARBEJDE

Det er ingen hemmelighed, at arbejdet med bæredygtighed kræver et stærkt samarbejde på tværs af erhvervslivet. Derfor lægger MinAltan vægt på at skabe synergier med samarbejdspartnere, der involverer branchens rådgivere, administratorer og andre aktører, der arbejder med bæredygtighed. Derudover er virksomheden altid på udkig efter nye samarbejdspartnere og opfordrer til at kontakte MinAltan, hvis man, ligesom dem, brænder for en bæredygtig udvikling. “Vi er overbeviste om, at samarbejde er nøglen til at lykkes med den cirkulære omstilling. Derfor er vi i tæt dialog med vores leverandører om sammen at blive bedre til at udnytte den lokale ekspertviden og kompetencer. Dette er desuden i tråd med vores målsætning om at være den førende partner i vores felt med fokus på bæredygtighed,” slutter Morten Dinitzen.

mursten ikke bliver smidt ud, men at vi kan dokumentere, at stenene bliver genanvendt i en anden sammenhæng. Så lige nu er vi midt i en transformation,” tilføjer Morten Dinitzen.

Et andet cirkulært princip, som MinAltan aktuelt arbejder med, er at øge mængden af genbrugstål. På denne måde lykkes MinAltan med at nedbringe altanens klimapåvirkning med 30 %. At arbejde med bæredygtighed er en kompleks størrelse, men hos MinAltan tager de udfordringen op. MinAltan er allerede påbegyndt arbejdet med re-certificeringen af deres altaner, der fortsat skal leve op til Cradle to Cradle standarderne.

“Vores Cradle to Cradle certificering fungerer som en slags rettesnor, der hjælper os med at målrette vores aktiviteter mod en kontinuerlig forbedring. Cradle to Cradels principper er baseret på en holistisk analyse af vores produkt og forsyningskæde, så certificeringen involverer ikke kun vores eget produkt, men også vores leverandørers produktionsmetoder og sociale standarder. På den måde er samarbejde vigtigt for os, og det er motiverende hele tiden at udfordre status quo og lykkes med de projekter og målsætninger, som vi har sat os for,” siger Morten Dinitzen.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 33 MINALTAN Nordre Fasanvej 39 · 2000 Frederiksberg · info@minaltan.dk · www.minaltan.dk
Mit Østerbro Sommer i byen

COSY PLAID

Farve: Støvet grøn

Mål: L 170 x B 130

cm. Pris: 579 kr.

BoConcept

Ud i det GRØNNE

TO GO TERMOFLASKE

Materiale: Rustfrit stål. Pris 249,95 kr.

Eva Solo

ISSPAND MED SKE

Materiale: Rustfrit stål.

Pris: 499,95 kr.

Eva Solo

CANCÚN SPISEBORDSSTOL

Farve: Matgrøn. Materiale: Aluminium

Pris: 2.559 kr. BoConcept

TRIX FOLDEMADRAS

Mål: L 200 x H 18 cm.

Pris fra: 10.666 kr.

Kartell

TRANSPORTABEL LAMPE

Materiale: Håndblæst glas.

Mål: H 28,3 x Ø 20,3 cm. Lampen har tre lysstyrker og kan holde i op til 6 timer. Pris på forespørgsel.

Brokis

34 / Mit Østerbro

Lad sommeren sparke læselysten i gang

Medrivende læseoplevelser, der berører og begejstrer

Til dig der elskede HVOR

FLODKREBSENE

SYNGER

En smuk og barsk fortælling om jagten på et bedre liv, kærlighed, overlevelse og den rå vildskab, der skjuler sig i både mennesket og naturen.

En roman om venskabets dyrebare kraft og moderne familieformer.

Et hidtidigt hovedværk fra den velskrivende forfatter SØNDAG

Hvem er man, når man hører til to steder?

Efter sin fars død trænger den manglende relation til faren sig på hos Flemming Møldrup. Hvem var han egentlig?

Inspireret af pudderkrigen mellem Elizabeth Arden og Helena Rubinstein.

Historien om en kvindes ukuelige kamp for at opnå sin livsdrøm. Følg Sophia, når hun svigtet og forrådt af sin elskede kæmper sig op fra Berlins fattige kvarterer til den glamourøse kosmetikverden i Paris og New York.

Find din sommerbog på gyldendal.dk

ØVELSER I MØRKE er en hård og poetisk roman om kvindeliv. En fortælling om venskab og vold, om at slutte kreds i kærlighed, afmagt og trods og endelig sige sine sandheder højt.

BERLINGSKE

POLITIKEN

ALTANGRILL

fra Morsø 2.999,-*

PUDEBETRÆK & HYNDER

fra Svanefors — fra 155,-*

Findes i flere farver og mønstre

STRIBET PARASOL fra AltanLiv 999,-* Findes i flere farver

ALTANBORD

fra Cinas — 40x51 cm, i teak

KØBENHAVNER KRUKKE

fra Bergs Potter fra 115,-* Findes i flere farver og størrelser

SHOP

STILEN

Indret din altan som Malene Bækgaard med farver, nips og masser af liv.

BRIGHTON BÆNK fra Cinas — 2.399,-* 108 cm bred, grøn lakeret maghoni

*Der tages forbehold for ændring af priser, samt udsolgte og udgåede varer. Gældende priser og varesortiment findes på www.altanliv.dk.

SELVVANDER I GLAS fra Lauvring 65,-* Findes i flere former og farver

SIMONA KRUKKE fra Bergs Potter 155,-* Ø16 cm, rosa

BLOOM KURV fra Liewood 135,-*

Findes i flere farver

PARIS STOL fra Zederkof — 849,-*

Findes i flere farver og mønstre

SCAN og se produkterne på www.altanliv.dk

Mit Sommer i byen
PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 37 MitMitØsterbro Østerbro MOSCOT INKL. ENKELTSTYRKE 3.995 MOSCOT BRILLE INKL. ENKELTSTYRKEGLAS: 3.995 DKK –INKL. TYNDESTE GLAS – ANTIREFLEKS, ANTISMUDS & HÆRDNING –SYNSTEST PÅ DET NYESTE UDSTYR – OG DE DYGTIGESTE OPTIKERE FREDERIKSBERG Gl. Kongevej 99, 1850 Frederiksberg Tlf. 35 26 20 00 WWW.DEMOCRATICEYEWEAR.COM ØSTERBRO Østerbrogade 54, 2100 København Ø Tlf. 39 29 21 00

Alle guldsmykker fra Milayas er lavet af recirkuleret guld, hovedsageligt i 18K. At udvinde guld er meget ressourcekrævende. At genbruge guld handler om at passe på vores planet og at skabe smukke smykker af de materialer vi har ved hånden.

Omsorg for planeten er især vigtig for Milayas, da Rikke har en stor kærlighed til naturen.

I mit arbejde inspireres jeg af både naturens former og farver, ingen blade eller regndråber er identiske.

smykker blandt mine smykker, som alle sammen laves af mig på mit eget værksted i Danmark.

Mit Østerbro Vores showroom er åbent efter aftale Jernbanegade 27, 6000 Kolding · +45 2855 5450 · rikke@milayas.dk milayas.dk
UNI KA SM YKKE R MED KARAK TER OG E TI K

Christiane Vejlø

Hvornår har du tid til at være menneske?

Ifølge Christiane Vejlø står vi ved et vigtigt tidspunkt i verdenshistorien, hvor vi skal sikre at den teknologiske udvikling tager udgangspunkt, i hvad der menneskeligt er mest ønskeligt. Og så skal vi blive mere bevidste om, hvor meget af vores hverdag der faktisk er styret af teknologien, og huske at stille os selv spørgsmålet: Hvornår har du tid til at være menneske?

Af: Mynthe Søyland - Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

I din bog ‘Argumenter for mennesker’, belyser du hvordan AI (kunstig intelligens) påvirker mennesker og samfundet. Hvad er din drivkraft i forhold til at formidle om forholdet mellem mennesker og teknologi?

Jeg synes, som humanist, at det er enormt vigtigt, at mennesket er i centrum i forhold til vores brug af teknologi, så vi altid tager udgangspunkt, i hvad der menneskeligt er mest ønskeligt, og hvad der er mest i tråd med vores værdier som mennesker. Det kan både være på individplan, men det er også i familier og på arbejdspladser og i samfundet generelt. På den måde sikrer vi at få skabt en fremtid, som vi har lyst til at leve i.

Mit Østerbro / 39 Mit Østerbro Portræt

CHRISTIANE VEJLØ ER FREMTIDSFORSKER

og har i mere end 20 år beskæftiget sig med forholdet mellem teknologi og mennesker. Hun har lige fra barnsben interesseret sig for alt der var teknisk og nørdet, og selvom hun har læst religionsvidenskab og medievidenskab, så har hun alligevel evnet at trække teknologien ind i det humanistiske. I 2023 udgav Vejlø bogen ’Argumenter for Mennesker’, hvor hun belyser det utrolig komplekse spændingsfelt mellem mennesker og teknologi.

Går det den rigtige vej med den teknologiske udvikling?

Jeg tror, at vi står ved et ret vigtigt tidspunkt i verdenshistorien. I starten af min bog har jeg et kapitel, hvor jeg beskriver udviklingen som et træ. Vi starter med en stamme, og så forgrener træet sig i alle mulige retninger. Det er tænkt som et symbol i forhold hvor man veje udviklingen kan gå, afhængigt af hvilke beslutninger vi tager. Herunder hvem vi lytter til, og hvad vi orienterer os efter. Det kan sagtens blive super dystopisk, men det kan også blive helt fantastisk. Det er vi jo med til at påvirke. Der er mange, der tænker, at fremtiden lyder helt forfærdelig, og så må jeg jo bare minde dem om, at den jo ikke er her endnu. Hvis du synes, at det der hypotetisk set er forfærdeligt, så må du jo gøre noget for, at det ikke er der, vi lander.

Bryd

ud af algoritmen og mød øjeblikket

Jeg har rigtig meget fokus på etik omkring, hvordan vi bruger teknologien. Når vi arbejder med kunstig intelligens, så tager den udgangspunkt i en helt masse data, som den hele tiden trækker på. Det kan være alt fra bøger til ph.d.-afhandlinger til Facebook-opdateringer til konspirationsteorier, så i det data der er til baggrund for de svar, vi får, kan der sagtens ligge fejl og biases. Det kan for eksempel være nogle sexistiske problematikker, som så kommer ud i vores svar, og det er noget af det jeg er meget optaget af lige nu. Altså hvad er det for noget der påvirker de svar vi får, og hvordan kan vi blive påvirket af de svar, uden helt at vide hvad AI’en har gjort. Det er sådan lidt ugennemsigtigt. Vi ved ikke, hvorfor vi får de svar, vi får, så jeg synes at det er vigtigt at have en større forståelse for hvad er det for nogle mekanismer, der ligger til grund for rigtig mange af de ting vi gør hver eneste dag. Det kan være alt fra at vi lader os fragte rundt af en GPS-vejledning, til at vælge en restaurant, til at lytte til noget musik vi får anbefalet på Spotify eller en film på Netflix og til den kæreste vi måske har mødt på Tinder. Det er alt sammen algoritmestyret, så det kan godt være, at vi tror, at vi lever et liv med en masse enkeltstående beslutninger, men vi er allerede enormt drevet af algoritmer. Det kan jeg godt lide at minde folk om, så man kan tage nogle bevidste valg, og for eksempel vælge at høre musik på en pladeafspiller i stedet for at høre Spotify eller måske gå en anden vej på arbejde. På den måde kan der også opstå noget, du ikke havde forventet og det er faktisk en kæmpestor sjældenhed nu til dags med tilfældigheder, fordi alt er så styret af algoritmer. Det er blevet unikt og ret eksklusivt at møde én du ikke troede, du skulle møde eller at tabe en pose appelsiner, som en anden samler op, og så ender det med en spændende samtale. Jeg synes faktisk at man aktivt skal prøve at møde de øjeblikke, fordi de bliver sjældnere og sjældnere.

40 / Mit Østerbro Mit Østerbro Portræt

Er vi nok opmærksomme på, hvor meget teknologien fylder i vores hverdag?

Nej, det synes jeg slet ikke ,at vi er opmærksomme på. Der er helt klart kommet større fokus på at vi deler data som techgiganterne kan bruge, men jeg tror bare stadig at mange af os laver det der trade-off med en gratis app uden at være helt bevidste om hvad vi betaler med i stedet for. Vi tror vi får en gratis app, men prisen kan ende med at blive rigtig høj, når vi kigger på alt det vi har delt ud af vores privatliv. Egentlig ret grænseoverskridende, ikke? Men det er bare ikke noget vi tænker over i det øjeblik vi trykker download, så tænker vi bare; god deal, den er gratis. Jeg vil gerne hjælpe folk med at blive mere bevidste om den her mekanisme, så man kan tage nogle mere informerede valg. Det handler også om hvad politikere tager af beslutninger. Jeg sidder i Dataetisk Råd, og i næste uge skal jeg til en høring i Folketinget for at hjælpe med at lovgivningen bliver underbygget af fagvidenskaben. Det er selvfølgelig svært, fordi vi arbejder med et felt, der er i konstant udvikling, så det er ikke ligesom gammeldags lovgivning, da det kan ændre sig i takt med at der kommer ny teknologi. Det gør måske, at lovgivningen fremover skal være mere dynamisk. Det er en meget anderledes verden, vi er i nu, og jeg tror simpelthen slet ikke, at folk har forstået, hvor sindssygt et vendepunkt vi er i lige nu. Der er sket et totalt kvantespring med udbredelsen af generativ AI, og det kan være farligt når man lige pludselig får et værktøj i hånden, som kan alt muligt, og som man bare går i gang med at bruge. Måske skal man lige træde et skridt tilbage og spørge; giver det mening at bruge det her? Til hvis fordel er det? Kan det være til nogens ulempe, hvis vi gør det her? Simpelthen lige få kigget på fordele og ulemper, hver gang vi vælger noget til, da det kan være meget nemt at blive begejstret for alt det fantastiske, teknologien kommer med. Men nogle gange er der også nogle utilsigtede konsekvenser nede af vejen, hvis vi ikke får tænkt scenarierne godt igennem.

Hvad er dit forhold til Østerbro?

Jeg har boet her i 17 år og jeg kan enormt godt lide Østerbro. Jeg mener, at det er et meget fertilt postnummer. Jeg blev gravid lige efter jeg var flyttet hertil, fra Nørrebro. Det er et meget børnevenligt område. Det er en landsby tæt på byen, på en måde. Vi er jo tæt på det hele, alt er i cykeldistance, og samtidig får man en eller anden form for ro her. Jeg synes også at der er en dejlig udvikling i, at der kommer lækre butikker og restauranter. Det glæder mig at se, men der måtte godt være lidt flere steder hvor man kan gå ud. Nu nåede jeg lige forbi Dallas Coffee i morges og det er bare et super godt eksempel på sådan en lille biks, hvor de gør det super godt. Alt er bare lækkert derinde, og de gør det anderledes, og servicen er skide god. Jeg kan også enormt godt lide, at jeg møder folk, jeg kender når jeg går op ad

BEGREBSAFKLARING

Måske har du hørt om generativ AI, som fx ChatGPT? Det fungerer som en app, hvor man stiller et spørgsmål (en prompt) og så får man et svar, som er baseret på en meget stor mængde data, hvoraf man får det statistisk set mest sandsynlige svar. Vær opmærksom på at svaret kan være biased (forudindtaget), og at svaret kan være usandt, da maskinen ikke selv forstår, hvad den svarer. Den sætter bare noget sammen ud fra hvad dens udregning fortæller, er mest sandsynligt. Man kan med andre ord kun prompte gode resultater, hvis man filtrerer det gennem sin menneskelighed.

Nordre Frihavnsgade. Der er jeg lidt provinsiel, men jeg har ikke lyst til at forsvinde i storbyen, og det synes jeg ikke, man gør på Østerbro.

Prøv lige at kigge op

Min datter elsker også Østerbro, og hun er sindssygt god til at sætte pris på byen. Jeg kan enormt godt lide at man ikke bare har sådan en selvfølgelighed med sin hverdag. Vi går tit rundt og så siger min datter: ”Mor, prøv lige at kigge op”, og så kigger vi op, og så er der et eller andet hus, der har en mega fed facade eller et eller andet. Der er jo rigtig mange flotte gamle huse på Østerbro, så det er bare med at huske at kigge op og egentlig lægge mærke til, hvor man bor. Jeg synes også, at man skal huske at støtte de lokale butikker ved for eksempel at købe sine bøger i Bogladen ved Søerne i stedet for at købe online, så vi værner om de fine små forretninger og livet på Østerbro.

Husk at være menneske

Je suis human betyder "jeg er menneskelig", og det er netop dét Christiane, i samarbejde med Victor Monchamp, ønsker at minde os om med deres vinsamarbejde, som har hashtagget, #jesuishuman. Victor er indehaver af vinforretningen Paris90, hvor vi også er mødtes for at lave interviewet. Hele essensen bag vinen, er; hvornår har du tid til at være menneske? Hvornår har du tid til at sætte dig ned og prioritere et eller andet, som er en menneskelig oplevelse? Christiane og Victor har netop lanceret deres forårs/sommervin, som kommer med en QR kode til en særlig komponeret playliste, som passer perfekt til sæsonen. Desuden varer playlisten den tid, det bør tage, at nyde og sanse en god flaske vin. Vinen forhandles i Paris90 i Classensgade.

CHRISTIANES ØSTERBRO ANBEFALINGER:

● Dallas Coffee ● Brasserie Barner ● Classens Have ● Bogladen ved Søerne

Mit Østerbro / 41 Mit Østerbro Portræt

SANDAL 599 kr. www.tamaris.com

BØLLEHAT

199 kr. www.costamani.dk

SHORTS

VRS · 129 kr. www.føtex.dk www.bilka.dk

KJOLE 599 kr. www.sommerstedt.dk

Sommer SHOPPING

KJOLE

VRS · 199 kr. www.føtex.dk www.bilka.dk

TOP 1.180 kr. www.elisegug.com

REVOX B77

Just Daily Sun

Shield · 49,95 kr. www.føtex.dk www.bilka.dk

STRANDPARASOL

Porto · 199 kr. www.bilka.dk

BAKKE 189 kr. www.koustrupco.dk

BUKSER 599 kr. www.costamani.dk

BLUSE VRS, 149 kr. www.føtex.dk / www.bilka.dk

SANDAL 499 kr. www.tamaris.com

Mit
Sommerhopping
Østerbro
42 / Mit Østerbro

Delebil når behovet opstår

Priser

1 time: 49 kr.

24 timer: 499 kr.

72 timer: 1.099 kr.

1 uge: 2.399 kr.

1 måned: 9.799 kr.

Pris pr. km: +2 kr.

Find en delebil nær dig på en af vores faste parkeringspladser. Alle delebiler er tilgængelige døgnet rundt, og du booker nemt via KINTO Share-appen.

Alt inkluderet i prisen – også brændstof

• Intet abonnement påkrævet

• Altid fast parkeringsplads

• Nem booking gennem appen

• Appen er din digitale bilnøgle

Mit Østerbro / 43
Tilmeld dig i dag, download appen, book og kør. Læs mere om på kinto-share.dk

Brasserie Post har åbnet

ny gårdhave i hjertet af Østerbro

I den nye gårdhave kan gæsterne spise middag, spille petanque eller slappe af med et glas vin med udsigt til Fælledparken.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

Foto: Brasserie Post

Iefteråret åbnede Brasserie Post i den historiske postbygning ved Trianglen, og efter den sidste renovering, står både orangeri og gårdhave nu klar til sommerens gæster: ”Vi har virkelig set frem til at åbne haven, for med en beliggenhed, der er lige dele central, uforstyrret og har sol, hele dagen, håber vi, at det har potentiale til at blive et af sommerens dejligste steder at hænge ud”, fortæller Marie Egede, direktør for Meyers restauranter.

Sommermenu med grillet jomfruhummer og grønne asparges

Gårdhaven har op til 70 siddepladser, og restauranten serverer både franske klassikere og specialiteter og byder desuden på et ambitiøst vinkort: ”Vores køkkenchef Aaron har en fortid på blandt andet Fiskebaren, og han elsker at skabe retter, der både er nyklassisk franske og samtidig har så mange lokale produkter som muligt. Vi har for nylig lanceret vores sommermenu med blandt andet grillet jomfruhummer, grønne asparges og et overdådigt skaldyrfad, som vi serverer hele sommeren til både frokost og aften. Her er al fisk og skaldyr leveret af Fiskerikajen, som går op i bæredygtigt fiskeri og høj kvalitet,” fortæller F&B-chef (Food and Beverage-chef) Rasmus Due Mørch.

Omfangsrigt vinkort med noget for alle Vinkortet er ganske omfangsrigt med vine fra alle de vigtigste franske distrikter og et ambitiøst udvalg af naturvine. Baren er åben for walk-ins, så man kan altid kigge ind og få et glas. Hver fredag skruer Brasserie Post lidt ekstra op for musikken og serverer kolde glas til skarpe priser og østers til en 20'er. Rasmus fra Brasserie Post fortæller, at de har jazz om søndagen på tegnebrættet, og at man kan følge med på de sociale medier i forhold til events i løbet af sommeren.

44 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Sommer i byen

Historiske omgivelser med højt til loftet

Brasserie Post ligger i den ikoniske postbygning, der er blevet gennemrenoveret i samarbejde ejeren Jeudan og indretningsfirmaet Briq. Det store rum er delt op i flere sektioner, så der både er en stor rumlig oplevelse, og en intim følelse, når man spiser der. Her kan man eksempelvis nyde snacks i baren eller middag ved pejsen. Den store lufthøjde giver rummet et storslået præg og en helt særlig vibe.

BRASSERIE POST ER NYESTE SKUD PÅ STAMMEN

Brasserie Post ligger i det gamle posthus på Øster Allé 1 med ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation som nabo. Brasseriet serverer frokost tirsdag-søndag kl. 11.00-15.30 og middag tirsdag-søndag kl. 17.30-24.00. Brasserie Post råder over mere end 500 m2 inklusive gårdhave med orangeri, og restauranten er indrettet i samarbejde med Briq. Brasserie Post bliver det nyeste skud på stammen af restauranter, der drives af Meyers. De andre restauranter tæller blandt andre Fasangården i Frederiksberg Have og Tårnet på Christiansborg.

BRASSERIE POST

Øster Allé 1 · Tlf. 28 35 30 34 · www.meyers.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 45 Mit Østerbro Smag på byen

RASMUS KJÆR

Rasmus Kjær driver SVOVL i Århusgade · selskabslokale

· catering & vinbar. Rasmus er udlært kok i 1993 og har arbejdet på kvalitetsrestauranter i hele europa og vinder af Årets Kok 2002 og DM i smørrebrød 2013.

SYLTET SOMMERGRØNT SOM SNACKS

OPSKRIFT 4 PERSONER

Grønt efter smag som majroer, gulerødder, hvide asparges, bladselleri, små løg, radiser mm

SYLTELAGE:

2 dl sherry- eller æble eddike

175 gram rørsukker

1 stjerneanis

3 spsk hel gul sennepskorn

2 spsk salt

DRESSING:

1 dl mayonnaise

1 citron

1 tsk sennep

Rens grøntsagerne og skær dem I mindre stykker.

Salt dem let i nogle timer i en sigte.

Kog en syltelage af eddike, sukker, stjerneanis og sennepskron.

Læg de saltede grøntsager i et fad og hæld den varme lage over. Stil det koldt og tildækket i et par døgn.

Server de syltede grøntsager med mayonnaisen og pynt gerne med lidt krydderurter.

Denne anretning er også fantastisk sammen med et stykke grillet fisk eller en skive paté.

46 / Mit Østerbro
i byen
Mit Østerbro Sommer
Mit Østerbro / 47
d
Q
| 2 2 K i t c h e n & B a r | w w w . 2 2 c p h . d k | | S o r t e d a m D o s s e r i n g 2 1 , 2 2 0 0 K ø b e n h a v n N |
B o o k b o r d
i r e k t e v i a
R - k o d e n
Mit Østerbro Smag på byen

MitØsterbrobesøgerFalsledKro

FALSLED KRO

emmer af skønhed, ro og uanstrengt luksus

Mit Østerbro har besøgt Falsled Kro, en eventyrlig perle på Sydfyn, der emmer af skønhed, ro og uanstrengt luksus.

Så snart foråret kommer mærker jeg en spirende lyst til, at komme ud af byen og få græs og sand mellem tæerne. Jeg længes efter ro og åndehuller hvor man kan dvæle ved naturens skønhed, langt væk fra byens hektiske puls. Falsled Kro er alt det, og meget mere. Det er nemlig også et femstjernet hotel og en del af den eksklusive Relais & Châteaux guide.

Sydfyns åbne vidder

Kontrasten fra det bygningstætte København til Sydfyns åbne vidder med gule rapsmarker og stråtækte huse er betagende og indbyder med det samme til sjælero. Vi havde allerede en væsentlig lavere puls, da vi endelig så den smukke hvide kro, som har eksisteret siden 1744.

Vi blev indlogeret på værelse 3, i en stor smuk suite i to plan, med en lille balkon på 1. sal med udsigt til havet og kroens restaurant. Indretningen er gennemført med unikke detaljer såsom håndmalede klinker og fine antikke møbler.

Kl. 19 gik vi ned for at spise middag i restauranten. Vi blev venligt modtaget og vist hen til et bord i glaspavillonen med udsigt over Helnæs Bugt. Et fantastisk syn af glimtende vand og solen der knitrede bag de store grønne træer i den smukke have. Jeg elsker den gennemførte og luksuriøse æstetik der er gennemgående, helt ned til selv den mindste detalje på kroen. Det er en fryd for øjet hvor end man vender blikket hen, og det gør altså noget ved én.

Som at lande på en fluffy sky

Jeg følte mig nærmest som en prinsesse da jeg satte mig til bords og der var dækket op med guldtallerkener og små lyserøde blomster på de nystrøgne stofservietter. Et glas af kroens egen perlende Champagne forstærkede rusen og nu kom der også snacks på bordet. Seks udsøgte snacks, der pirrede smagsløgene, og så var vi i gang. Første servering; caviar à la florentine, bestod af Falsled Kro selected caviar og saltet citron på en bund af spinat og ostesauce. Fuldstændig vidunderligt! En sommerklassiker kom nu på bordet; knasende sprøde hvide asparges med fjordrejer og sauce mousseline. Himmelsk! Dernæst fik vi serveret grillet havtaske med ramsløg og persille – virkelig en delikat gourmet fortolkning af den ærkefranske bistro klassiker; bourgogne snegle.

Det er vitterlig, det mest snorlige gourmetmåltid jeg til dato har oplevet! Al den præcise og intense velsmag er en kunstform ligesom et helt fantastisk stykke musik hvor alt går op i en højere enhed, og man tager sig selv i at lukke øjnene fordi det er så skønt. Man lader sig omfavne af øjeblikket og tager det ind med alle ens sanser. Køkkenchefen Simon Juel Petersen og alle de andre brillante kokke, med de høje og kridhvide kokkehuer, er som et symfoniorkester der i fællesskab får det hele til at spille. Og man skulle næsten tro at køkkenchefen kender hver en ingrediens helt ned til dets atomer og at han ud fra denne viden lader dens særkende brillere på en helt uselvisk måde. Der er med andre ord ikke noget hurlumhej, det er som at lande på en fluffy sky.

Luksus, intens velsmag og præcision

Hvis Falsled Kro var en ret, så vil jeg tro at den var en hummer Wellington med blanquette og rødvinssauce. Den perfekte komposition af hummer, saucer og butterdej. Luksus, intens velsmag og præcision.

Kroens ostevogn kom nu trillende med et usædvanligt flot udvalg af de fineste franske oste. Der var også lidt italien-

48 / Mit Østerbro Mit Østerbro Weekendtur
FYN ER I
FIN
SANDHED

ske. Tjeneren var i sit es og vejledte os passioneret om de forskellige ostes særkende. Vi fik hver en tallerken med et generøst udvalg og i midten blev der placeret honningglaseret nødder, oliven og en syrligsød hindbærmarmelade. Hertil fik vi smørstegt rugbrød.

Efter en præ dessert med Champagne og mynte fik vi en rabarber og vanilje dessert med mørdej. Det ældre ægtepar der sad et par borde fra os, var ligeledes nået til desserten, og manden, der ellers ikke havde været af synderligt mange ord, udbrød; Det her kunne jeg leve af! De milde og fine smage vækkede en vis nostalgi hos mig. Det mindende mig om min oldemor og al hendes vidunderlige mad uden så mange dikkedarer.

køkkenhave, så de i højere grad kan anvende grøntsager og blomster fra egne bede.

Vi rundede aftenen af i pejsestuen med kroens egen the, lavet med urter fra haven, og fire vidunderlige petit fours. Lidt over midnat lå vi på puden, og jeg drømte videre på en fluffy sky.

Fyn er i sandhed fin

Kl 9.30 gik vi til morgenmad i kaffe/the salonen. Solen stod ind ad vinduerne i den elegante salon, hvor det spejlbeklædte loft reflekterede lyset på fineste vis, og det skabte et helt særligt spil på de smukke håndmalede fliser, gulvet er beklædt med. Magen til appetitlig og velsmagende morgenmad skal man lede længe efter. Det var virkelig en helstøbt og vidunderlig oplevelse at få morgenmad serveret i så enestående rammer. Efter morgenmaden gik vi en tur langs kystlinjen og badede og solede. Fyn er i sandhed fin.

Køkkenchef med bæredygtigt udsyn

Kl. 14 mødtes vi med Kasper Tind Hasse som er forhenværende køkkenchef og nuværende direktør på Falsled Kro samt nuværende køkkenchef Simon Juel Petersen, som også gav os en guidet tur rundt på Kroen.

Simon Juel Petersen har været køkkenchef på kroen i et lille års tid, og han har virkelig taget kroen på sig, som han selv formulerer det. Det er vigtigt for ham at sætte sit eget præg på kroen og at føre stedets ånd videre, men på ny og mere bæredygtig måde. For som han siger, så er det egentlig taget nemt nok at få fragtet de fineste råvarer hjem fra Frankrig, men Simon finder værdi i at anvende lokale og sæsonbestemte råvarer, selvom det nogle gange kræver at man er meget kreativ med en plan b, c eller d hvis vejrforholdene for eksempel forsinker høsten af de lokale afgrøder. Simon vil gerne gøre Falsled Kro endnu mere selvforsynende og derfor er de også ved at få anlagt en stor

Man har også fået istandsat en flot gildesal, kaldt ryttersalen, med plads til 40 spisende gæster ved langbord. Og man har fået lavet fitness og vildmarksbad. Man breder sig i det hele taget og udvider med flere værelser og flere projekter som er med til at skabe værdi og give Falsled Kro endnu større udfoldelsesmuligheder.

For Simon er det også vigtigt at engagere byen, så man kommer hinanden ved. Det lader sig også afspejle ved at man ved morgenmadsbordet får serveret den lokale bagers fremragende rugbrød ved siden af deres eget hjemmebagte baguette. Simon har allerede præsteret at vinde årets ret med fisk og skaldyr med hans legendariske ret; hummer Wellington. Det må siges at være en god start, og nu er det spændende at se om kroen snart får en meget velfortjent Michelin-s tjerne.

Vi sluttede af med deres legendariske kagebord, som vi nød i den hyggelige gårdhave. Det perfekte punktum på ét døgns vitaliserende livsnyderi.

Falsled Kro er alt man kan drømme om; Det er verdens dejligste sted.

www.falsledkro.dk Assensvej 513 · 5642 Millinge

Af Croque Madame_cph Mit Østerbro

Croque Madame er madanmelder og deler rundhåndet ud af kulinariske oplevelser på Instagram. Følg med på croquemadame_cph

Mit Østerbro / 49

LAMPE

309 kr. Housenordic.dk

PICNIC TASKE

449 kr. Fermliving.dk

CONFETTI TALLERKEN 99 kr. aida.dk

TÆPPE

729 kr. Hay.dk

KRUS

Timm Vladimir Kitchen 129,95 kr. Imerco.dk

FOLDESTOL J138 4.999 kr. Fdbmøbler.dk

PICNIC i naturen

TERMOKANDE 549,95 kr. Rosendahl.com

NET 179 kr. Tinekhome.com

PICNICKURV

HAVESPIL

Vini Sport · 149,95 kr. Magasin.dk STEL RAW · Fra 69 kr. aida.dk

CASA Living · 499,95 kr. Imerco.dk

50 / Mit Østerbro
Mit
Sommershopping
Østerbro
www.ikisushi.dk Vesterbrogade 113 1620 København Århusgade 79 2100 København Ø

PIZZA ROSSO

Her får du opskriften på Pizza Rosso med flere slags tomater: økologisk salsa tomatsauce, friske cherrytomater og til sidst sicilianske semi-dried cherrytomater, som pizzaen toppes med sammen med små dryp pesto rosso, basilikum og god olivenolie. Den perfekte sommerservering på terrassen.

SÅDAN GØR DU

Forvarm ovnen til 240 C med bagepladen i.

HOS OLIVIERS & CO

● Økologisk Salsa Pizza Pasta tomatsauce

● Økologisk Pesto Rosso

● Semi-dried cherrytomater

● 2 spsk sommer olivenolie

PÅ MARKEDET

● Pizzadej, ca. 550 g (til 2 stk eller 1 stor)

● 100 g italiensk skinke, fx prosciutto cotto eller lufttørret skinke

● 100 g revet mozzarella

● 50 g revet parmesan

● 100 g cherrytomater

● 2 tsk oregano

● Friske basilikumblade

Rul pizzadejen tyndt ud på et stykke meldrysset bagepapir, fordel tomatsaucen, strimler af skinke, revet parmesan og halverede cherrytomater og drys med oregano.

Træk forsigtigt pizzaen over på den varme bageplade og bag i 10-12 min. Når pizzaen kommer ud af ovnen, toppes den med revet mozzarella.

Lige inden servering toppes pizzaen med et par semi-dried cherrytomater, små dryp pesto rosso, basilikumblade og lidt sommer olivenolie.

Server straks.

Bon appétit!

FIND FLERE LÆKRE OPSKRIFTER HOS OLIVIERS & CO

Gl. Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg TorvehallerneKBH · www.oliviersogco.dk

52 / Mit Østerbro
Tekst og foto: Oliviers & Co
Mit Østerbro Sommeropskrift
Du kan sagtens udelade den italienske skinke, hvis du vil lave en vegetarisk pizza.

Stjernen på et veldækket sommerbord Italiensk ekstra jomfru olivenolie med milde noter. Limited edition

oliviersogco.dk

Bestil på
og smag i vores butikker · Gl. Kongevej 85, 1850 Frb. · TorvehallerneKBH

M A D & D R I K K E I S O L E N

Dag H på Dag Hammarskjölds Allé 38 byder på mad og drikke i solen. Kom til brunch, frokost, aftensmad eller en cocktail og nyd sommersolen ved den store udendørsservering. 50 %

OFF

0 1 - 1 0 J U N E

Med den skønne placering på Østerbro, tilbyder Dag H at stå for dit kommende arrangement. Der tilbydes flere retters menuer, buffeter, fri øl, vin, vand, egne lokaler og meget andet.

Kontakt Dag H for et uforpligtende tilbud via event@spisestederne.dk

54 / Mit Østerbro
D A G H K A N S T Å F O R D I T N Æ S T E A R R A N G E M E N T | D a g H | D a g H a m m a r s k j ö l d s A l l e 3 8 , 2 1 0 0 K ø b e n h a v n Ø | | w w w d a g h d k | i n f o @ d a g h d k | B O O K B O R D D I R E K T E V I A Q R K O D E N
Mit Østerbro Smag på byen

Autentisk thailandsk take away

Tag din thaimad med ud i det fri til sommer. Hos IronWok serverer vi smagsfyldte retter i alt fra sprøde snacks, smagsfyldte karryretter, lækre nudel- og risretter.

Mit Østerbro
www.ironwok.dk Nordre Frihavnsgade 63, 2100 Købehavn Ø Man – søn: 16:00 – 21:00 Jyllingevej 19, 2720 Vanløse Man – søn: 16:00 – 21:00

SQUASHSALAT

DIANNA BRINCH

er opskriftsudvikler og driver madbloggen @Gourministeriet, som er én af Danmarks største madblogs.

Dianna er netop nu aktuel med sin første kogebog “Gourministeriets Favoritter”, som udkom midt april.

MED FETA OG CITRONVINAIGRETTE

4 PERSONER - 15 MINUTTER

INGREDIENSER

2 squash

80 g rucolasalat*

100 g feta

30 g pinjekerner, gerne ristet

1 citron, fintrevet skal heraf

Citronvinaigrette

3 spsk olivenolie

3 spsk friskpresset citronsaft

2 tsk honning

2 tsk dijonsennep

Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

Bland ingredienserne til citronvinaigretten og smag til med salt og friskkværnet peber. Stil til side.

Skær squashen i tynde strimler, på den lange led, med en kartoffelskræller eller et mandolinjern. Dup evt. strimlerne med lidt køkkenrulle hvis de virker meget fugtige.

Bland squashstrimlerne med vinaigretten, og vend det godt sammen. Brug hænderne og gnid det ind i strimlerne, så alle flader er smurt.

Vend derefter rucolasalaten i. *Rucola kan erstattes af f.eks. feldsalat eller babyspinat.

Anret salaten på en tallerken, og top med smuldret feta, fintrevet citronskal og ristede pinjekerner.

Krydr med friskkværnet peber, og sérver.

Salaten kan forberedes et par timer inden servering og opbevares på køl.

56 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Sommeropskrift

SOMMEROPHOLD PÅ BANDHOLM BADEHOTEL

På Bandholm Badehotel venter en fortryllende sommeroplevelse, hvor du kan fordybe dig i alt, hvad den danske sommer har at byde på.

Brug eftermiddagen på Bandholm strand eller tag et forfriskende dyp fra Danmarks ældste badeanstalt. Gå på opdagelse i den idylliske Bandholm landsby og oplev de gamle bindingsværkshuse og den smukke natur, der omslutter byen.

Når I vender retur venter et glas køligt hvidvin I kan nyde på vores store terrasse mens I kigger ud over Smålandshavet.

Aftenen byder på 4 serveringer i Brasserie Alba, hvor vi forkæler jeres smagsløg med en sæsonbetonet menu i 4 serveringer, hvor de fineste lokale råvarer er i centrum.

Når solen nærmer sig horisonten, inviterer vores terrasse jer til at slappe af med en forfriskende cocktail i hånden. Nyd synet af solnedgangen, der farver himlen i de smukkeste nuancer, mens I lader roen sænke sig.

På Bandholm Badehotel er sommerstemningen mere end bare en følelse - det er en hel oplevelse.

SOMMEROPHOLD

• Et glas køligt hvid- eller rosévin på Terrassen med havudsigt

• 4 serveringer i Brasserie Alba i hotellets Havestue.

• Overnatning et dobbeltværelse

• Vågn op til Bandholm Badehotels morgenmad lokale råvarer

FRA 2.675 KR. FOR 2 PERSONER

HAVNEGADE 37 • 4941 BANDHOLM • +45 54 75 54 76 • INFO@BANDHOLMBADEHOTEL.DK • BANDHOLMBADEHOTEL.DK Mit Østerbro Weekendtur

BARHOLT CYKLER

HVEM ER VI?

Vi er din uafhængige, passionerede cykelhandler centralt placeret på hjørnet af Østerbrogade/Koldinggade. Vores udvalg af cykler er rette mod den daglige pendler som bruger cyklen til daglig transport. Vi har cyklerne, som du ikke finder i alle butikker og vores udvalg spænder bredt og er nøje udvalgt.

Vi sælger de yderst populære og lette og ergonomiske Frog og woom børnecykler, 2- og 3-hjulede ladcykler fra Bakfiets, Gazelle, Christiania Bikes og Seaside, Sportscykler + gravel cykler af mærkerne Fuji, Breezer, Genesis, Giant, Nishiki, Principia, hverdags/bycykler af mærkerne Batavus, Falter, Giant, Morrison og Pelago, Stort og bredt udvalg af elcykler af mærkerne: Batavus, Falter, Gazelle, Giant, Sparta, Tenways og woom.

Elcykelmarkedet er i rivende udvikling og det er ikke længere forbeholdt den ældre generation. Vi sælger elcykler til kunder i stort set alle aldre. Tenways henvender sig også til den yngre generation af elcykel købere som efterspørger lette elcykler med et enkelt og stilrent design.

VI udfører naturligvis også reparation af din cykel. Vi laver alle typer cykler og du kan gratis låne en cykel af os imens. Når din cykel er klar, typisk dagen efter aflevering, modtager du en SMS om

TENWAYS CARGO ONE

NYHED I BARHOLT CYKLER

Den spritnye familiecykel fra succesfulde Tenways. Endeligt lanceret i sin endelige konfiguration i februar 2024. Cyklen er udstyret med en stærk Bafang Centermotor på hele 100 NM, 960 WH stort batteri, Gates CDX remtræk mv. Dette giver en rækkevidde på ca 60-90 km. og sikrer super performance og under alle forhold, også fuldt læsset. Cyklen rummer fint to børn + indkøb/bagage. Pris 40.999 kr.

NYHED

STROMER

Et mærke fra Schweiz som har specialiseret sig i at lave Speed-Pedelecs (45 km/t elcykler) Stromer er her i en liga for sig selv med top specs, først med den nyeste teknologi og innovativt design. Kom ned og hør hvad en Speed-Pedelec kan gøre for din (travle) hverdag.

TENWAYS CGO009

Den nye stilfulde og praktiske elcykel fra Tenways. Imponerende funktioner så som indbygget GPS, App til navigation, Gates remtræk, kraftig baghjulsmotor med torquesensor, integreret, aftageligt batteri mv. Fås i 3 flotte farver: Olive Green, Midnight Black og Ice Blue.

Pris 20.999 kr.

WOOM BØRNECYKLERNE

Efterhånden nok den mest udbredte børnecykel på Østerbro og omegn. Cyklerne er ikke hypet til at være noget de ikke er. Her er tale om et fantastisk produkt, som slår stort set alle andre børnecykler med længder, når vi taler lav vægt, gode proportioner, køreegenskaber, ergonomi og funktion. Netop nu introduceret i to flotte farver: Flame Orange og Lizard Lime. Herudover fås woom cyklerne op til 20" i woom Red, Purple Haze og Sky Blue.

kr. (Woom 2 · 14")

TENWAYS CGO800S

Tenways CGO800S er den lette elcykel, der passer til enhver livsstil. Cyklen er perfekt til byen og en længere tur. Dette er elcyklen som absolut ikke ligner en elcykel og med en vægt på kun 21 kilo (netto), er den let at komme rundt med i byen med. Pris 16.999 kr.

Hvilken elcykel til mænd bliver den mest populære i 2024? Vi er sådan set ikke så meget i tvivl: Tenways CGO600 Pro - den lette elcykel som designmæssigt kommer så tæt på en almindelig cykel som muligt. Den er udstyret med aftageligt batteri, hydrauliske skivebremser, Gates remtræk, integreret lys og mange andre lækre detaljer. Fås i 4 flotte farver. Let, høj kvalitet, 16 kilo (netto), velkørende og billig. Hvad mere kan du ønske dig? Pris 15.999 kr.

58 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
BARHOLT CYKLER Østerbrogade 138 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 35 42 43 44 · www.barholtcykler.dk
NYHED
i byen
Mit Østerbro Sommer

SANKT HANS PÅ KURHOTEL SKODSBORG

FEJR ÅRETS LÆNGSTE DAG PÅ KURHOTEL

SKODSBORG. HER KAN DU SE FREM TIL EN STEMNINGSFULD AFTEN I BRASSERIE CARL, DER BYDER PÅ EN LÆKKER 3-RETTERS

SOMMERMENU ENTEN INDE ELLER UDE PÅ

TERRASSEN UNDER DEN LYSE AFTENHIMMEL.

EFTER MIDDAGEN VIL DER BLIVE TÆNDT

BÅL PÅ STRANDEN, HVOR DU KAN NYDE

DEN GODE MIDSOMMERSTEMNING MED UDSIGT DIREKTE TIL ØRESUND.

FRA 545,- PR. PERSON

SE MENU OG KØB BILLET

VIA SKODSBORG.DK/SANKTHANS

5 AF DE DEJLIGSTE SPA- OG BADE

hoteller i Danmark

Danmark er fyldt med skønne spa- og badehoteller, der indbyder til ro, afslapning og et velfortjent afbræk fra hverdagen. Faktisk ligger de som perler på en snor rundt om i det danske land.

Der er noget for alle, ligegyldigt om du leder efter hygge eller gourmet. Her er 5 af de bedste og hyggeligste spa- og badehoteller i Danmark.

FIND ENDNU

MERE INSPIRATION

TIL SPA OG BADEHOTELLER PÅ

REJSREJSREJS.DK

LIGE HER:

SKODSBORG · BANDHOLM · KLITHJEM · HESSELET · HIMMERLAND

1

KURHOTEL SKODSBORG

Selvforkælelse og luksuriøs velvære er inkluderet i oplevelsen på Kurhotel Skodsborg. Kurhotel Skodsborgs spa-afdeling er et kapitel for sig. Der er alt fra klassiske faciliteter som saunagus og isbad til infrarød sauna og en saltgrotte. For de modige er det også muligt at hoppe en tur i Øresund fra den private badebro. Det føles lidt som at træde ind i et lille stykke af spa-himlen, når man bevæger sig rundt mellem de mange faciliteter. Dagen kan sluttes af i en af de to restauranter og med en gåtur i Dyrehaven, der ligger baghaven.

Mit Østerbro Weekendtur
Tekst Anna-Sophie Christensen Fotos: Unsplash
60 / Mit Østerbro

2

BANDHOLM BADEHOTEL

På Lollands nordkyst ligger en perle, der indbyder til ro og afslapning. På Bandholm Badehotel kan du få et velfortjent afbræk fra hverdagen, og koble af i skønne omgivelser mens du nyder lækre nordiske spa-faciliteter som sauna og vildmarksbad. På Bandholm Badehotel kan du vælge alt fra spa- og gourmetophold til golfophold og veninde-getaways, så der er noget for enhver smag og til ethvert behov. Badehotellet ligger lige ned til egen privat strand med badebro, så en tur i saunaen kan nemt kombineres med et dyp i havet. Badehotellet har også en lækker gourmet-restaurant og så ligger det tæt på kendte attraktioner som Knuthenborg Safaripark og Dodekalitten.

4

HOTEL HESSELET

Skuldrene falder straks ned, når man træder ind på Hotel Hesselet. Spahotellet emmer af velvær, og hvis spa-faciliteterne ikke får dig til at falde til ro, så gør den fantastiske udsigt ud over Storebælt helt sikkert. Hotellet tilbyder en række spa-faciliteter og behandlinger, og for dem der er til et dyp i havet, har hotellet en privat badebro, hvorfra du kan nyde en dukkert med udsigt til Storebæltsbroen. På hotellet finder du desuden restaurant Hesselet, som både serverer frokost og middag.

3

KLITHJEM BADEHOTEL

Klithjem Badehotel er indbegrebet af hygge og autentisk badehotelsstemning. Man mærker nærværet, varmen og det gode humør, så snart man træder ind ad døren på det lille badehotel. Badehotellet ligger midt i de ikoniske klitter ved Vesterhavet, omgivet af strand og smuk natur, og det skaber den perfekte ramme for fordybelse, ro og lange gåture langs havet. Her er altid tid til et smil, og humor og gæstfrihed er værdier, der bliver vægtet højt. Hvis du leder efter et mindre og klassisk badehotel med uformel stemning i smukke omgivelser, er Klithjem Badehotel et godt bud.

5

HOTEL HIMMERLAND

Himmerland er et hotel for livsnydere, og der er både noget for madelskeren, wellness-entusiasten og sportsudøveren. Kort sagt får du her alt inden for selvforkælelse. Start opholdet med et spil golf eller tennis, og snup en gåtur i de naturskønne omgivelser og slut dagen af i det store, luksuriøse spa-område. Efter du er faldet helt til ro i spaen, kan du afslutte aftenen med en lækker middag i hotellets restaurant.

Find endnu mere inspiration til spa- og badehoteller her: rejsrejsrejs.dk

Mit Østerbro Weekendtur
Mit Østerbro / 61

SOLBRILLE ANDMORE · 1.595 kr. Louisnielsen.dk

NEDERDEL

790 kr. Arket.com

SOLRIGE dage

SKO

299 kr. Deichmann.com

NET

250 kr. Madsnorgaard.dk

TØRKLÆDE

149 kr. Becksondergaard.dk

BUKSER 900 kr. Studiofeder.dk

KLEMME

200 kr. Suiava.dk

BLUSE 1.200 kr. Skallstudio.com

995 kr. Louisnielsen.dk

ØRERINGE BUKKEHAVE 2.200 kr. Christinebukkehave.dk

SOLBRILLE
Mit Østerbro Sommerhopping
62 / Mit Østerbro

STAY BEAUTIFUL

50 HIGH SPF

• HØJ SOLBESKYTTELSE (SPF 50)

• ULTRALET OG MED EN ENESTÅENDE BEHAGELIG FØLELSE PÅ HUDEN

• BESKYTTER MOD BÅDE UVA- OG UVB-STRÅLING

50 ML · 259,-

DANSK HUDPLEJE

6 tips til børnefamilierne - fra BØRN I BYEN

Dukketeater i Kongens Have

Traditionen tro kan I opleve gratis dukketeater under åben himmel i Kongens Have henover sommeren. I år spiller den billedrige og musikalske familieforestilling DEN FORUNDERLIGE REJSE på Marionet Teatret. I forestillingen må et barn forlade sit hjem, og med en fugl som sin følgesvend begive sig ud på en rejse, der byder på eventyr, skøre udfordringer og nye venner.

Hvor? Marionet Teatret i Kongens Have Hvornår? 1. juni - 21. juli www.detlilleteater.dk/forestilling/ marionet-teatret/den-forunderlige-rejse

Sommerteater ved kiosken foran Riddersalen

Oplev den udendørs og gratis forestilling Stille Stemmer ved Kiosken foran teatret Riddersalen. Her vil I møde to agtværdige orkestermedlemmer fra Frederiksberg pigegarde, som går på jagt efter gamle og nye oversete anekdoter i vores by. En hyggelig sommeroplevelse for hele familien!

Hvor? Riddersalen

Hvornår? 31. maj - 30. juni www.bornibyen.dk/events/stille-stemmergratis-teater-ved-kiosken-foran-riddersalen

Ny familievenlig café i Fælledparken

Den fine pavillon midt i Fælledparken har for nyligt fået en markant makeover, og lokker nu med saftige burgere og børneunderholdning i skønne omgivelser. Cafeen hedder nu Pavillon Beer Garden, og her kan ungerne f.eks. lege i cafeens hyggelige sandkasse, der er skabt af en gammel jolle, eller lave krea ved langbordene. På menuen er der flere specialøl, sodavand og saft, burgere, fritter og gode is fra Kastberg Gourmet.

Hvor? Edel Sauntes Allé 22 · 2100 København www.bornibyen.dk/articles/ikonisk-pavillonlokker-boernefamilierne-med-nyt-genialt-koncept

64 / Mit Østerbro
Foto: Stille Stemmer: Dennis Westerberg Pavillon Beer Garden: Molly Bierlich Marionet
Mit
i byen
Teatret: Marionet Teatret
Østerbro Sommer

Gratis sommeraktiviteter i Botanisk Have I år inviterer Botanisk Have børn i alle aldre til gratis naturaktiviteter i anledning af deres 150 års jubilæum. Her kan børn og deres voksne f.eks. lave deres egen avisurtepotte, presse planter, låne plancher med på tur rundt i haven mm. Der vil være formidlere fra museet til stede til at hjælpe.

Hvor? Botanisk Have Hvornår? Torsdage og søndage i uge 27–32 kl. 11 – 16 www.bornibyen.dk/events/botanik-for-boerngratis-sommeraktiviteter-i-botanisk-have

Sommerdans for børn i Fælledparken

Sommerdans i Fælledparken er en fast tradition, og igen i år kan I glæde jer til 5 ugers gratis dansefest under åben himmel på Dansepladsen. Hver torsdag er der dans for børn, og fra kl. 12-12.45 er det henvendt til de 3-6 årige og fra kl. 13-14 til de større børn.

Hvor? Dansepladsen i Fælledparken (på hjørnet af Edel Sauntes Allé og Øster Allé) Hvornår? Torsdage i perioden 24. juni - 25. juli www.sommerdans.dk/program/

Nyt Ole Lund Kirkegaard univers

Ganske snart kan Frilandsmuseet slå dørene op til et eventyrligt Frøsnapper-univers for børn med hønsehuse, æblelunde og svinestier i den gamle stationsby. Grundet de seneste års store succes med Frøsnapper-festivalen, har Frilandsmuseet fået bevilliget 8,2 mill. fra Nordea-fonden til at føre visionen om et permanent Frøsnapper-univers ud i livet! Det 18.000 kvm2 store Frøsnapper-univers er klar til fri leg.

Hvor? Frilandsmuseet · Hvornår? Fra 14. juli 2024 www.bornibyen.dk/articles/paa-vej-nyt-18-000-m2stort-froesnapper-univers-for-de-0-6-aarige

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen. Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008.

Mit Østerbro / 65
Foto: Rasmus Cornelius
Sommerdans: Rolando Diaz
Foto:
Foto: Frilandsmuseet
Foto: Caroline Meldgaard
https://bornibyen.dk Mit Østerbro Sommer i byen

Vidste du at...

Hamlet spiller på Kronborg

Shakespeare-festivalen på Kronborg blev født helt tilbage i 1816? Siden da, har mange verdensberømte skuespillere stået på Helsingørs unikke UNESCO-matrikel med deres fortolkninger af Shakespeares udødelige skuespil. Sir Laurence Olivier, Vivienne Leigh, Richard Burton, Judi Dench, Jude Law og mange flere har prydet det sagnomspundne Kronborg med teater i verdensklasse og igen i år kan publikum opleve en international Shakespeare-forestilling, når Elsinore Shakespeare Festival og HamletScenen præsenterer The Lord Chamberlain´s Mens udgave af Hamlet.

Spiller 7. -10. aug. 2024 · Læs mere og køb billetter her: www.hamletscenen.dk/forestilling/shakespearefestival2024/

Jazz på Østerbro'sk

Krudttønden og Østerbro lokaludvalg præsenterer:

Pelle Fridell, Sax

Nikolaj Bentzon, Piano

Mikkel, Riber

Mikkel Villingshøj, Trommer

Michael Dahl Hansen, Guitar

Lisberth Diers. Percussion

Torsdag den 4. juli kl. 20 · Entre 150 kr. Krudtønden · Serridslevvej 2 · 2100 Ø

Warpigs åbner i Parken

Danmarks bedste stadionplatte? Nu indgår Parken et nyt samarbejde med Warpigs, der for første gang udvider deres koncept udenfor Kødbyen. Den velrenommerede BBQ-restaurant, ejet af Mikkeller og beliggende i Kødbyen, får to boder i Parken på hhv. Nedre B og Nedre C. Her kommer de til at sælge kvalitetspølser og brisket sandwiches. Parken fortsætter med at hæve barren for gastronomien på stadion, og med tilføjelsen af Warpigs bliver der endnu en grund til at besøge Danmarks største stadion. Warpigs åbner for første gang til landskamp den 5. juni, når Danmark spiller mod Sverige og vil fortsætte til alle kommende landskampe og i den kommende FCK-sæson.

66 / Mit Østerbro

TROILUS & CRESSIDA

GÆSTESP I L - VOLDGRAVEN

5.8 - 6.8 2024

Krig, kærlighed og blodig hævntørst under vild og miljøbevidst genbrugsbehandling

SHAKESPEARE IN CONCERT

KAMMERKONCERT - VOLDGRAVEN

11.8 2024

Shakespeare i operaen med klassiske toner fra kammerorkester og sangere

HAMLET

GÆSTESP I L - VOLDGRAVEN

7.8 - 10.8 2024

Tragedien fortalt i original elizabethansk version med mænd i alle roller

Gratis Shakespeare

Intro før hver forestilling på Elsinore Shakespeare Festival

KØB BILLETTER & PICNIC-BOX

Scan QR kode for mere information og billetter

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 67 Mit Østerbro
INTRO
ELSINORE SHAKESPEARE FESTIVAL 2024 HAMLETSCENEN.DK / 7020 2096

FACE CREAM

Japanese Routine Revox B77 · 54,95 kr. www.føtex.dk www.bilka.dk

DUG OG SERVIETTER

Flora · Dug 999 kr. · Servietter 699 kr./6 stk. www.Langkilde-flagfabrik.dk

BOG 99 kr. www.koustrupco.dk

KJOLE

VRS · 149 kr. www.føtex.dk www.bilka.dk

Sommer SHOPPING

TOP 299 kr. www.costamani.dk

LOAFERS 699 kr. www.tamaris.com

CLEANSING GEL

SNEAKERS 899 kr. www.tamaris.com

SNEAKERS 899 kr. www.tamaris.com

TONIC

Japanese Routine Revox B77 49,95 kr. www.føtex.dk www.bilka.dk

Japanese Routine Revox B77 · 49,95 kr. www.føtex.dk www.bilka.dk SKJORTE 699 kr.

www.sommerstedt.dk

68 / Mit Østerbro Mit Østerbro Sommershopping
Mit Østerbro / 69
Mit Østerbro Oplevelser
70 / Mit Østerbro DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF TUBORG BOULEVARD 10, 2900 HELLERUP - MOVIEHOUSE.DK SE DE BEDSTE FILM I DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF. Spis godt i vores hyggelige foyer Luxus veluor stole, 4K True Colour Laser, Dolby Atmos
Mit Østerbro Sommer i byen

PRIVAT 999 kr. Normalpris 1.299 kr.

Pr. time I Min. 3 timer

BOLIGBYTTE

Effektivisér din flytteproces med 2 flytninger i ét smæk ved boligbytninger hos CPH Flyt. Vi ved, at en boligbytning kan være en stressende og følsom tid, indtil alt falder på plads. Hvorfor ikke kombinere to flytninger i én effektiv løsning?

I løbet af de 20 år, hvor CPH Flyt har været aktiv, har vi opnået stor erfaring med at hjælpe alle typer kunder – fra privatpersoner til virksomheder – og heriblandt boligbytninger. Står du overfor en boligbytning snart, og ønsker du at minimere kompleksiteten ved at håndtere to separate flytninger?

Vi ser frem til at gøre din boligbytning lettere!

DU FÅR FØLGENDE MED I PRISEN

2 flyttemænd

Flyttevogn 25 m³

Inkl. brændstof

Inkl. forsikring

Intet kilometergebyr i Storkøbenhavn

Mit Østerbro / 71 Mit Østerbro
KAMPAGNEPRIS
FÅ ET FLYTTETILBUD TLF. 30
30 CPHFLYT.DK
20 34
SKAL VI HJÆLPE DIG MED AT FLYTTE?
CPHFLYT I Rosenørns Alle 31 I 1970 Frederiksberg I Tlf. 30 20 34 30 I www.cphflyt.dk
NEMT, HURTIGT OG BILLIGT

Følg Birdi Byg på Instagram

KVALITET & FINISH Tømrer med sans for

Hvis man går ind på Birdi Bygs Instagramside @birdibyg, kan man se fine eksempler på opgaver, Bertram Carlsen har udført i en række charmerende københavnerlejligheder, og læse om kundernes tilfredshed med arbejdet. Leder du efter en ung og særdeles talentfuld tømrer til for eksempel at få nye paneler, lister, skabe, døre, reoler, rørkasser til at skjule rør eller lignende i din lejlighed, så kontakt Bertram fra Birdi Byg på tlf. 52 92 39 40. BIRDI BYG

Tlf. 52 92 39 40

birdibyg@gmail.com Instagram @birdibyg
72 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Mit Østerbro anbefaler

Silhouet Instant Instant awakening

Leveret-og-monteret-priser fra kun 10.995,-

damixa.dk/kob-kogende-vandhane-i-kobenhavn

Ventetiden er ovre

Nu kan du lave te, koge pasta, skolde skærebrættet eller gøre flasken klar til baby i én arbejdsgang - helt uden at skulle vente. Silhouet

Instant kombinerer en klassisk vandhane og en kogende vandhane i ét stilrent, sikkert og brugervenligt design. Et designstatement, der giver karakter til både klassiske og moderne køkkener.

Mit Østerbro / 73

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

22 års erfaring i branchen

Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslibning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve, er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle behov og situation for at opnå et smukt og holdbart resultat.

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK

ANGELO STONE BORDLAMPE

Farve: Champagne.

Mål: H 70 x Ø 33 cm.

Pris: 8.492 kr. Kartell

SM 240 · SOFABORD

Materiale: Bordplade

og ben i hvidolieret eg.

Mål: B 54 x L 54 x H 48 cm. Pris: 3.689 kr. Skovby

LYSE nætter

ARCTIC WHITE SENGETØJ

Farve: Hvid. Fås i forskellige mål.

Pris fra: 795 kr. Auping

ESSENTIAL SENG

Designet af designduoen Köhler & Wilms. Sengerammen er fremstillet af 87% genanvendt aluminium, der pulverlakeres. Mulighed for at tilvælge lakeret eller polstret hovedgærde. Pris fra: 29.995 kr. Auping

BUBBLE VASE

Materiale:

Håndlavet af flerlags glas. Mål: H 36 x Ø 37 cm.

Pris 2.339 kr. BoConept

HAPPY GULVTÆPPE

Designet af: Gunilla Lagerhem Ullberg

Farve: Harmony. Materiale: 90% uld og 10% hør. Pris fra 15.399 kr. Kasthall

BOUCLÉ HEAVY PUDE

Farve: Creme. Mål: B 40 x L 58 cm.

Pris: 979 kr. BoConept

Mit
Sommershopping 76 / Mit Østerbro
Østerbro
Ndr. Frihavnsgade 53 ·Tlf. 44 11 17 17 · www.janmikkelsen.dk · renseriet@janmikkelsen.dk Gentoftegade 49 · Tlf. 44 11 17 73 · www.janmikkelsen.dk · gentofte@janmikkelsen.dk Mit Østerbro / 77 Mit Østerbro Shopping SKAL DU OGSÅ HAVE DIN PELS PÅ SOMMERFERIE... PELSOPBE VARING PROFESSIONEL PELSPLEJE © Ndr. Frihavnsgade 53 ·Tlf. 44 11 17 17 · www.janmikkelsen.dk · renseriet@janmikkelsen.dk Gentoftegade 49 · Tlf. 44 11 17 73 · www.janmikkelsen.dk · gentofte@janmikkelsen.dk 1981 Mit Østerbro / 77

Træt bare ved tanken?

Med det elektroniske låsesystem fra iLOQ har du styr på, hvem der har adgang til din opgang.

Det er nemt at kode nøgler ind og ud af låsesystemet, og på den måde slipper du for at være nervøs for kopinøgler, der kan havne i de forkerte hænder.

Læs mere om fordelene ved iLOQ på mejlshede.dk

Mit Østerbro / 79 Mit Østerbro hudevad.com Bestil online på KLASSISKE OG STILFULDE MED MODERNE EFFEKTIVITET

DANISH DESIGNS

Semplice DeLux SBS600 by Coll & Jensen® Fritstående Kar/brus batteri Udført i massiv Poleret Natur Messing Før 21.000,- SALE 8.999,-

Boxo 60X

60x40 Håndvask med opbevaring Mathvid SolidTec® Før 9.195,- SALE 4.499,-

Semplice SHV502 1-grebs Håndvaskarmatur Poleret Messing Natur Før 10.560,- SALE 4.499,-

80 / Mit Østerbro Mit Østerbro [ WWW.BADSTIL.DK ] DESIGN SALE SE FLERE TILBUD PÅ WWW.BADSTIL.DK
Chic Back Light by Pulcher Denmark eksklusivt effekt-spejl med LED bagbelysning Flere størrelser, fra 50x70 cm dette spejl måler 180x60h cm Før 9.799,- SALE 5.799,YOU DON’T WANT TO MISS
SBR801 S02 by Pulcher® Denmark Brusesæt, Ø28 cm, Væg Messing Natur Før 29.364,- SALE 13.479,-
SHV501 Håndvaskarmatur S-size Poleret Messing Natur Før 4.995,- SALE 1.999,-
STB801 S07 Brusesæt, Ø30 cm Poleret Messing Natur Før 30.642,- SALE 13.685,Pulcher® Style PS14 Elektrisk Håndklædetørrer PVD Messing Før 5.995,- SALE 2.795,-
Semplice
Semplice
Semplice
Semplice Rain DeLuxe SRL02 by Pulcher® Denmark Brusesæt, Ø25 cm Messing Natur Før 17.635,- SALE 6.999,- Compact Waterproof 60x40 by Pulcher® Denmark Vaskemøbel Mathvid SolidTec® Før 21.900,- SALE 8.999,-
!"#
34567"1 8$",9.10 !"#$# %&'$$#"%#$(
),- ./
01
5 67%%58
&5" >*?@--(A :;<=
!"#$%&'($% !&)* +$,)(% -. /0'1%,021#34$%,$% !"#$%
-*. /&%0
45"))$%4$)
78
$""% &'( $")*+,-./"0.1 -2
)*+(
),-
234'$&
17&9853 :."53;#0< !'$ .=
>1. &?@AAABC
& '()&*+ (,
1*2 3%$)$
6)*
9! 0$55$ !"#$% !:%$) ;<8 9! 3") =>?>88@A /567 89:;;<=>
Mit Østerbro / 81 Mit Østerbro [ WWW.BADSTIL.DK ] DESIGNSALG tilbud gældende til og med d. 30.juni 2024, så længe lager haves BAD & STIL® - Østerbrogade 202 2100 København Ø - Tlf. +45 3920 5084 Semplice SHV502 by Coll & Jensen 1-grebs, Håndvaskarmatur Matsort Før 9.680,SALE 3.999,Semplice SHV501 Håndvaskarmatur S-size Matsort Før 4.615,- SALE 1.799,Compact 05 Vaskemøbel 32x28 Mathvid SoidTec® Før 10.500,- SALE 4.999,Coco 6R Håndvask 60x35 cm Mathvid SolidTec® Før 7.595,- SALE 3.699,Chic 150 150x72 cm Badekar Slim-Design, Glossy White 20.995,- SALE 8.799,Compact Inside 080C by Pulcher® Denmark Vaskemøbel 80x35 Mathvid SolidTec® Før 20.900,SALE 9.999Semplice SBR801 S07 Rain De Luxe Ø30 cm Væg, Matsort Før 23.525,- SALE 10.999,Compact 2 Waterproof 50x40 Vaskemøbel Mathvid SolidTec® Før 21.200,- SALE 8.799,Coco 36 Håndvask 36x28 cm Mathvid SolidTec® Før 2.746,- SALE 2.249,Fly Classic FBR704 S09 by Pulcher® Denmark Kar/ brus Matsort Før 17.735,- SALE 8.515,Pulcher® Mood 165 by Pulcher® Denmark Badekar 165x78 Mathvid SolidTec® Før 45.900,- SALE 19.900,Magic Déco Ø60 by Pulcher® Denmark Lysspejle Matsort Før 4.075,SALE 2.895Pulcher® Style PS14 by Pulcher® Denmark Elektrisk Håndklædetørrer Matsort Før 5.495,- SALE 2.499CPH Tapwork Soho 180D by Pulcher® Denmark Snedkermøbel i Natur Eg inkl Mathvid SolidTec vask Før 68.239,- SALE 27.999,Semplice SBR801 S11 by Pulcher® Denmark Kar/brus armatur i Matsort Før 18.255,- SALE 7.619,Frozen Tub badekar by Pulcher® Denmark i massiv Mathvid SolidTec® flere størrelser fra 158, 170 el. 180 cm. Før 43.200,- SALE fra 18.900,Semplice Rain DeLuxe SRL02 by Coll & Jensen SmartTerm Ø25 EasyClean Matsort Før 16.195,- SALE 6.399,-

Koldby skriver...

Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter har boet på Østerbro med sin familie i mere end 25 år og er indehaver af optikerforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i mere end 19 år. Desuden er Peter en aktiv deltager i Østerbros lokale detailhandelsmiljø og har en stærk passion for bydelens udvikling.

Endelig sommer på Østerbro

Så ramte solen Østerbro. Det er bare noget helt andet, når vi kan være ude. Ude i baggårdene, ved søerne, i Fælledparken og i alle de små oaser som Østerbro har. Det er også som om, at der er kommet lidt mere gang i nye butikker på Østerbro. Desværre ser vi også en del lukninger, men heldigvis kommer der nye til. Byd dem velkommen og vær nysgerrig og åben overfor de nye butikker og deres produkter.

Nye Bowls på suppen

Nu kommer der snart liv i Letz Sushis gamle lokaler på Ndr. Frihavnsgade. Vi skal støtte alt nyt som åbner, så jeg sender mine varmeste gode vibes mod dette nye spisested. Temaet er en fusion af asiatisk og mellemøstlige retter. Alt det bedste til Daniel og Mie som er de nye ejere af stedet. Vi ses.

Eat my Bowls

Ndr. Frihavnsgade 15 2100 København Ø

Lille familieejet bageri åbnet på Østerbro

Nu er Østerbro blevet beriget med endnu et dejligt bageri i højeste kvalitet. Hos Bagerhjørnet har man egne bagere og råvarerne er nøje udvalgt af ejerne selv. Kig forbi og forkæl dig selv med bagværk ud over det sædvanlige.

Brødhjørnet Østerbro

Strandboulevarden 70

2100 København Ø

82 / Mit Østerbro Mit Østerbro Koldby skriver

Effektiv og personlig træning

EMS Cph er et hyggeligt træningsstudie på Østerbro, der fokuserer på EMS træning EMS træningsformen er tidsbesparende og både skånsom og effektiv. Bag EMS Cph står Emilie Blom, der er 31 år gammel. Emilie har arbejdet i fitnessbranchen i over otte år, er tidligere fitnessatlet og har brugt hundredvis af timer på styrke- og cardiotræning i traditionelle træningscentre. Emilie har startet sit eget studie op nu, hvor hun kan hjælpe andre med at opnå flotte resultater.

EMS CPH

Dag Hammrskjölds Allé 5 kl. · 2100 København Ø emscph.dk

Lille smukt gaveunivers

Ved kartoffelrækkerne er der åbnet et nyt univers. Butikken er fyldt med smukke gaveideer og produkter til både store og små. Gå på opdagelse i en eventyrlig blanding af velkendte mærkevarer og mærker du måske aldrig har hørt om. Du kan følge butikken på instagram.

Petit Percy

Øster Farimagsgade 69 · 2100 København Ø Instagram: petit_percy

Stort internationaltspændendekoncept er kommet til Østerbro

Nu kan du lære at lave stentøj i den højeste kvalitet. Tortus laver specialkurser flere steder i udlandet og nu er konceptet endelig kommet til Danmark. Med det mest fantastiske udsigt kan du forme og designe og lære af de bedste. Det er muligt at se kursusdatoer på hjemmesiden.

The Tortus School Skt. Jakobs Plads 6 · 2100 København Ø tortuscopenhagen.bigcartel.com

Svovl

SVOVL på Århusgade er nu også åbnet op som vinbar og har fået udeservering. Et oplagt mødested inden én af de mange koncerter som kommer til Parken denne sommer. Parken kommer til at rumme Minds of 99 og Metallica i juni, samtidig med at EM i fodbold forhåbent-lig giver os fodboldfeber i den høje ende. Pavillonen i Fælledparken er genåbnet og snart åbner der en ny vinbar på Lille Triangel. På Nordre Frihavnsgade har Amator åbnet op med kæmpe succes.

Så der sker alt muligt på Østerbro. Kom afsted. Besøg butikkerne. De venter og er klar til dit næste besøg.

Mit Østerbro / 83 Mit Østerbro Butiksnyheder
84 /
Mit Østerbro
Mit
Østerbro

København

RENGØRING UNDER ORDNEDE FORHOLD

Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder.

Og det er vi faktisk ret stolte af!

NEJ TAK TIL SOCIAL DUMPING!

Alle vores medarbejdere får løn, feriepenge og pension m.m. i henhold til overenskomsten. Endvidere har vores medarbejdere den tid til deres rådighed, som opgaverne kræver.

Det betyder, at vores medarbejdere og kunder, ved at vælge Vaskeholdet.dk som deres arbejdsplads eller leverandør af rengøringsopgaver, aktivt har valgt side i kampen mod social dumping og dårlige arbejdsforhold!

Vaskeholdet.dk

Trappevask - Vicevært - Vinduespolering - Kontorrengøring

KONTAKT

WWW.VASKEHOLDET.DK

VASKEHOLDET@VASKEHOLDET.DK 51 43 98 78

SKAL VI VASKE JERES TRAPPER?

Vaskeholdet København ApS servicerer ejendomme i hele København og alle brokvartererne. Vi er hjælpsomme og grundige · Har overenskomst · Kommer cyklende til alle opgaver.

VI TILBYDER

● Vicevært

● Ejendomsservice

● Kontorrengøring

● Trappevask

Mit Østerbro / 85 Mit Østerbro anbefaler
www.vaskeholdet.dk · Tlf. 51 43 98 78 Kontakt os for et godt tilbud

75 ÅRS JUBI-

LÆUMSREOL

Materiale: Vanger i pulverlakeret metal og hylder i hvidolieret fyrretræ. Mål:

B 60 x H 60 x D 20 cm. Pris: 1.895 kr. String Furniture Mit

SOMMER shopping

ILLAN WALL

VÆGLAMPE

Materiale: Krydsfiner. Mål: Diameter 31 cm. Pris fra: 3.960 kr. Luceplan

ACORN VASE

Materiale: Mundblæst glas Pris: 499,95 kr. Eva Solo

TANA RECYCLED STOFGARDIN

Materiale: Fremstillet af Trevira CS ECO, der består af 50% genanvendt materiale. OEKO-TEX® 100 certificeret. Fås i 24 farver. Pris fra: 1.848 kr. Luxaflex

BOLT SKAMMEL

Materiale: Birk.

Mål: H 45 x Ø 39 cm.Farve: Lake Forest blå. Pris: 2.582 kr. Stolab

AJ97 DØRGREB

Designet af Arne Jacobsen. Materiale: Messing. Pris: 1.290 kr. d line

Sommshopping 86 / Mit Østerbro
Østerbro

Vil du uddannes til at lindre

Kropsterapi vinder frem

Mennesket er presset – fysikken, psyken og sindet betaler prisen.

Lindring er i høj kurs.

Hvilket også forklarer, hvorfor efterspørgslen efter højtuddannede terapeuter er stigende.

Hos Body S|D|S i Parken tilbyder vi ikke alene behandlinger – men også en markedsledende uddannelse til dig, der vil ende med at have samme kvalifikationer som vores kollegaer.

Tilmelding til et nyt hold starter snart. Læs mere på body-sds.dk

body-sds.dk BODY S|D|S® ER EN ANERKENDT BEHANDLINGSMETODE, UDVIKLET GENNEM TRE GENERATIONER SIDEN 1946. BODY SDS BENYTTES TIL BEHANDLING AF KLINISKE SYGDOMME, SPORTSSKADER, FOREBYGGELSE AF FORSKELLIGE LIDELSER, VEDLIGEHOLD AF EN SUND KROP OG OPTIMERING AF FYSISKE OG MENTALE PRÆSTATIONER

Simpelt træningsprogram til dig Styrk din krop og løft din gåtur

med mine 6 yndlingsøvelser

Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er din personlige træner. Jeg har sammensat et simpelt og top effektivt træningsprogram til dig, som du let kan tage med ud på din gåtur. Det handler om at være nysgerrig, så benyt bænke, store sten eller naturen, hvor du kan udføre styrkeøvelserne. Sørg for at gå i et rask tempo, gerne op mod 100 skridt + i minuttet, så din puls er høj, og tag en styrkeøvelse ad gangen, 4 runder af 30 sekunder.

Programmet 4 runder * 6 øvelser * 30 sekunder per øvelse / eller 15 gentagelser per side.

1

STEP-UP

Træner: Ben og balder. Sådan gør du: Stil dig foran bænken med front til. Træd op med foden og kør skiftevis fødderne op og ned fra bænken i et hurtigt tempo.

2

DIPS

Træner: Triceps. Sådan gør du: Placér dine hænder på kanten af en bænk eller stol i skulderbreddes afstand med fingrene pegende fremad. Løft numsen fri af bænken, og bøj albuerne til ca. 90 grader, mens du sænker numsen mod gulvet. Pres herefter ud gennem hænderne, og stræk albuerne igen og gentag.

Bonus: Du kan gøre øvelsen endnu mere udfordrende ved at rykke fødderne lidt længere væk fra bænken.

3

ARMSTRÆKKERE

Træner: Skuldre, bryst, bagside af overarme og ryg. Sådan gør du: Stil dig ved en bænk og placere dine hænder i skulderbredde afstand. Spænd op i mave og baller og sørg for at din krop har en lige linje (numsen må ikke hænge). Sænk nu kroppen langsomt ned, så armene danner en 90 graders vinkel, og pres eksplosivt hele kroppen op igen.

4

CYKELMAVEBØJNINGER

Træner: Skrå mavemuskler. Sådan gør du: Læg dig på en bænk eller andet underlag. Løft skulderbæltet fri

fra underlag, hænder placeres bagved hovedet. Træk nu skiftevis knæ mod bryst, mens du holder løftet i overkroppen samt presser modsatte lår mod brystet.

5 BICEPS CURL

Træner: Biceps. Sådan gør du: Stå med højre fod lidt foran venstre, placér den ene ende af elastikken ved venstre hofte. Grib fat i den anden ende af elastikken med højre hånd. Bøj armen op mod skulderen, og sænk igen. Gentag.

6

EN ARMS RYGTRÆK

Træner: Ryg og skuldre. Sådan gør du: Tag fat i elastikken med begge hænder, og stræk armene over hovedet. Pres begge arme ud i elastikken, mens de føres ned mod brystet, og før dem retur igen. Elastikken må ikke være strammere, end at du kan få hænderne helt ned og spændt mod brystet.

KONTAKT MIG PÅ MAIL FOR ET TRÆNINGSFORLØB

Programmet finder du også på Instagram, hvor jeg uddyber øvelserne og teknikken.

Rigtig god fornøjelse

Kærlig hilsen Christina Kaufi

CHRISTINA KAUFI VANG · @kaufi.training

88 / Mit Østerbro Mit Østerbro Velvære i byen
Mit Østerbro / 89 Mit Østerbro Velvære i byen Tøj venligst udlånt af hummel www.hummel.dk / Sko Adidas / Smartwatch Garmin epix™ Pro (Gen 2) –Sapphire Edition Følg mig på på Instagram @kaufi.training 1 2 3 4 5 6

IP-SUPPORT · 12 år Østerbro

IP-Support har siden 2012 hjulpet med IT-Sikkerhed og hosting på Østerbro.

Vi leverer professionel IT-support og Hosting-tjenester med fokus på IT-sikkerhed. Prøv nogle af vores fleksible supportløsninger og Hosting-tjenester, der giver dig mulighed for at koncentrere dig om dagligdagen og det sjove, mens vi hjælper med jeres IT-behov.

Er din computer renset for virus og malware?

De skrappeste malware & virus er ofte udspekuleret og kan blandt andet frakoble virksomhedens sikkerhed og antivirus som en del af et angreb.

IP-Support tilbyder professionel antivirus- og malwarerensning og en bred vifte af sikkerhedsprodukter og services.

Hostet IT-sikkerhed & Backup

Nem og simpel backup af computer eller server, hvor data placeres i vores europæiske datacentre. Backup udføres dagligt og ugentligt med 28 dages gendannelsestid. Alle data krypteres.

IP-Supports medarbedere er Veeam VMCE-certificeret.

Bitdefender Endpoint sikkerhedspakke

Bitdefender Endpoint sikkerhedspakke beskytter og reducerer din eksponering for cyberangreb og vira. IP-Support leverer med Bitdefender Endpoint sikkerhed i topklasse.

Bitdefender Endpoint beskytter og sikrer forskelligartede miljøer, som Vindows, Mac, Linux og Android.

Keeper – Password Manager

IP-Support tilbyder Keeper Security som en sikker løsning til opbevaring afkodeord på både PC og Mac, iPhone og Android. Løsningen har blandt andet 2-faktorbeskyttelse.

Keeper Security password manager er til virksomheder og private. Keeper er en af de ældste adgangskodemanagere der findes.

Mit Østerbro 90 / Mit Østerbro IT-Support & Hosting Jagtvej 208 | 2100 København Ø | Tlf. 60 53 61 10 | www.ip-support.dk

DEN SIDSTE AFSKED KAN IKKE GØRES OM…

Lad os sammen finde frem til, hvordan afskeden med et kært menneske bliver rigtig for dig. Vi ved, det er vigtig at blive mødt med tid, nærvær og empati i den ofte helt uvante situation, man står i ved et dødsfald, og vi hjælper dig med råd og vejledning og ordner de nødvendige papirer.

Frank · Solvejg · Mette

Begravelsesforretningen Den Sidste Rejse v/Solvejg Ritzau

Ndr. Frihavnsgade 34 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 35 26 29 19 info@densidsterejse.dk · www.densidsterejse.dk

Mit Østerbro / 91 Mit Østerbro

-OGSÅ DE KENDTE MÆRKER PÅ ALLE

Kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter, herunder Fast Lavpris briller og Junior briller, undtaget op til 50% på solglas. Montering i eget stel + 500,-

2 ENKELTSTYRKE-SOLGLAS

Op til +/-4,0/2. Herover et tillæg på kr. 400

2 RODENSTOCK ENKELTSTYRKE-SOLGLAS

Med SUNCONTRAST. Op til +/-4,0/2. Herover et tillæg på kr. 400

2 FLERSTYRKE-SOLGLAS

Uanset styrke

495,* 995,-

1.495,*

2 RODENSTOCK FLERSTYRKE-SOLGLAS

Med SUNCONTRAST. Uanset styrke

*Prisen gælder for standard solglas. SunContrast er en Rodenstock specialfarve der fremhæver kontraster og giver naturlig farvegengivelse. 70%

3.495,-

SOMMERSALG
SPAR ØSTERBROGADE 64 · TLF. 35 38 09 65 ALLE SOLBRILLER OP SPARTIL30%
BRILLESTEL OP TIL
PÅ SOLGLAS MED STYRKE OP TIL SPAR 50%

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.