Mit Østerbro nr 34 · April 2024

Page 1

MIDDELFART

SPAREKASSE på plads i København

DRONETJEK dit tag i byen

Weekend i ÅRHUS

KVIK KØKKEN

ØSTERBRO

Specialister i køkkener til Østerbrolejligheder

MUSIK i LEJET på Østerbro

KSI er Landsholdsfabrikken

CPHFLYT ER BYENS flytteeksperter

Kræsent og klogt håndværk FALK TAG & FACADE

NR. 34 · APRIL 2024 Briller i byen / Forårsrejser / Månedens madanbefaling / Nye butikker / Børn i byen / Opskrifter Claus Meyer
● GRATIS
Mit Østerbro
I DENNE UDGAVE
på byen
i byen Bolig i byen TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Smag
Velvære
www.mitoesterbro.dk
SIDER MED MIT SOMMERHUS
24

Lækre solbriller til fair og gennemskuelige priser

Foråret og forårssolen har i den grad gjort sit indtog herhjemme, og det er derfor tid til at rette fokus mod de spændende nyheder på solbrilleområdet, der netop er landet i Democratic Eyewear butikkerne på Østerbro, Frederiksberg, Valby og Lyngby.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Temperaturerne stiger og solens stråler kigger mere og mere frem hver dag. Den skarpe sol er med til at understrege hvor vigtige et par gode solbriller er. Når man køber solbriller, er det meget centralt af flere årsager, at de er af en god kvalitet, påpeger Stig Hansen, partner og medejer af Democratic Eyewear. “Solbriller fås billigt visse steder, men tag ikke fejl af, at der er en enorm forskel på de billige briller og på de kvalitetssolbriller, man kan købe hos en optiker eller lignende steder.

Du kan nemlig aldrig være sikker på, at de billige modeller har beskyttelse med de forskellige UVA og UVB-stråler. Vi fører kun solbriller med fuld beskyttelse mod solens UV-stråler, og solbrillerne fås både med og uden styrke samt i det tyndeste glas og med det bredeste læsefelt,” siger Stig Hansen. Democratic Eyewear fører både mange store internationale brands, som Tom Ford, Oliver Peoples, og butikkens eget brand. Alle deres solbriller kan laves med styrke og i mange forskellige glasfarver – og til det samme faste og gennemsigtige priskoncept, som også gælder de almindelige briller, og som gør brillebutikken unik. Det vil for eksempel sige, at man kan få sig et par lækre Tom Ford solbriller med styrke til 3.995 kr., mens butikkens eget mærke med styrke fås fra 995 kr.

Glasfarven er vigtig

Når man skal vælge en farve til sit glas, er det vigtigt at tænke over, hvad solbrillerne skal bruges til. Uanset hvilken farve, man vælger til sine solbrillers glas, er der den samme beskyttelse for det synlige lys. Den beskyttelse kan være med til at forebygge mod f.eks. grå stær samt forebygge rynker omkring øjnene.

Mit Østerbro Briller i byen 2 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Forskellen på de eksempelvis grå, brune eller grønne glasnuancer er, at den grå og grønne nuance gengiver farverne mere naturligt, mens der er skruet lidt ned for lyset. Det rødbrune og orange spektre virker mere kontrastfremmende og kan være effektive på en dag, hvor det er meget lyst, uden at solen rigtig er fremme. Alting bliver en lille smule rødere at se på, og de er f.eks. super-gode, når man står på ski, hvor man skal kunne se kontrasterne i sneen og landskabet.

Ærligt og transparent priskoncept

Democratic Eyewear vision er at skabe et ærligt, transparent og rimeligt priskoncept for kvalitetsbriller, -solbriller og kvalitetsmærker, som gør det til en god oplevelse at købe briller i vores indbydende butikker, forklarer Stig Hansen. “Vi informerer folk, inden de går i gang med et brillekøb, hvad de skal eller kan komme til at betale for brillerne. Derfor har vi lavet vores fastpris koncept, så uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen den samme på de forskellige kategorier af briller,” siger Stig Hansen.

LUKSUSKONCEPT UDEN LUKSUSPRISER

Kort sagt leverer Democratic Eyewear et luksuskoncept uden de høje luksuspriser. Butikkerne er elegant og indbydende designet, og serviceniveauet er højt. Optikerne er professionelt uddannet, og de bruger kun de nyeste og mest innovative instrumenter. Og så er produkterne tilmed luksusmærkevarer og nicheproduceret håndværk. “Som vores egne briller, der har et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller.

Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv. Vores dygtige glasleverandør leverer tynde topkvalitetsglas, som vi inkluderer i prisen med tre overfladebehandlinger, bredt synsfelt, og blue light filter. Hos os betaler du bare ikke en mindre formue for alle de gode ting,” siger Stig Hansen.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 3 Mit Østerbro Briller i byen Democratic Eyewear Østerbrogade 54 · Tlf. 39 29 21 00 · Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · Lyngby Hovedgade 35 · Tlf. 51 33 00 28 Valby Torvegade 21· Tlf. 30 51 00 25 · www.democraticeyewear.com

FOrÅrEtS FriSkE pUSt

gOUrMEtAFtEN d. 24. AprIL

MENY Nordhavn inviterer leverandører, MADarbejdere og kunder til en aften i den gode smags tjeneste. Du kan glæde dig til et festfyrværkeri af smagsprøver på alt fra delikatesser, chokolade, vin og meget mere.

HAR DU HUSKET MORS OG FARS DAG?

For alle de madpakker de har smurt. Hver gang de har hentet dig efter træning. Eller de gange, hvor køleskabet har været tomt og SU’en brugt. Fortjener dine forældre noget særligt? Vis dem, hvor meget de betyder med en gave på mors og fars dag.

I MENY Nordhavn har vi et imponerende udvalg af blomster, vine, chokolade, specialøl og andre delikatesser. Her finder du helt sikkert noget, der vil glæde din far, mor, kæreste, kone, mand eller andet. Forårets mange mærkedage er i det hele taget en kærkommen lejlighed til at vise din taknemlighed for dem, der betyder noget særligt.

Mit Østerbro 4 / Mit Østerbro MENY Nordhavn – Southamptongade 2, 2150 Nordhavn / Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00

SMAgEN AF kVALitEt

fisketapas - til hverdag og weekend

Til en hektisk hverdag eller som en fejring af weekenden. Vores fisketapas smager ualmindeligt godt, og den kan både bruges, hvis arbejdet trækker ud, og når weekenden skal markeres. Vores dygtige fiskeafdeling udvælger hver morgen et mix af dagens fangst og serverer det appetitligt på et fad.

Nyd det en hyggelig forårsaften ved vandet eller tag det med hjem. Sæt prikken over i’et med et friskbagt brød fra bageren og server det hele med en perfekt hvidvin fra vinafdelingen. Så kan det ikke smage meget mere af forår!

MENy NOrdhAVNS VINkLUb

Nysgerrig? Entusiast? Nørdet connaisseur? Der er noget for alle i vores vinklubs nyhedsbrev. Vi deler interessant viden om druesorter, vinregioner og snakker om spændende flasker til skarpe priser.

EN HYLDEST TIL ROSÉ

Rosé kan drikkes året rundt, men det smager bare lidt bedre i sommerhalvåret. I MENY Nordhavns vinafdeling sætter vi fokus på den læskende lyserøde vin, der smager af sommer i Provence. I dag produceres der rosé i alle de store vinlande, og du finder rosé i alle prisklasser. Der er søde og fyldige rosévine, og dem der er mere tørre og mineralske.

Kort sagt: Der er en rosévin for alle. Hvis du endnu ikke har fundet din go to-rosévin, gerne vil inspireres eller er på udkig efter en gammel favorit, så kig forbi vinafdelingen i MENY Nordhavn. Brian og Jonathan står klar med kyndig vejledning og kold rosé.

Mit Østerbro / 5 Mit Østerbro MENY Nordhavn – Southamptongade 2, 2150 Nordhavn / Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00

Forår, Claus Meyer og Mit Sommerhus

Så kom foråret til Østerbro, der er knopper i alle træer, og vi kan endelig smide vinterjakken og glæde os til de mange events, der heldigvis beriger vores kvarter i denne tid. I denne udgave af Mit Østerbro har vi bl.a. talt med Claus Meyer om hans nyeste gastronomiske eventyr, som bringer enestående smagsoplevelser og bæredygtige madkoncepter til vores lokalkvarter. Fra håndværksmæssigt bagværk til forfriskende retter. Læs om den anerkendte kok og gastronomiske visionær, som vi på en eller anden måde alle kender, og om hans rejse gennem smagens verden. Nu ved du så lidt mere!

Med temaet ”Mit Sommerhus” får du 24 siders inspiration til sommer- og fritidshuset, uanset om du leder efter aktuel inspiration til din sommerhussæson eller efter dit kommende drømmehus. Bladr frem til de ”gule sider”, og dyk ned i det populære tema.

Planlægger du en forårsrejse, kan du finde forslag til de bedste forårsdestinationer og tips til en eminent weekendtur til Smilets By. I velværetemaet er der konkurrence og fifs til at holde formen.

Jeg ønsker jer alle et inspirerende forår og glæder mig allerede til sommerudgaven den 12. juni med is, sol, badehoteller og masser af sommerinspiration. Indtil da, pas på hinanden – og nyd forårets komme i vores dejlige kvarter.

Med venlig hilsen

Martin Andersen · Mit Østerbro

43 / Mit Sommerhus

Redaktion

Martin Andersen

Lars Graabek

Mynthe Søyland

Foto

Dan Møller · Mynthe Søyland

Layout & grafik

Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk

Tryk & distribution

Tryknet

Annoncering

Martin Andersen

Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk

Digital www.mitoesterbro.dk

Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro

Forsidefoto

Dan Møller

Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk

Gratis magasin

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

Shopping til dit SOMMERHUS Find dit drømme sommerhus fra EBK HUSE PLANET HUSE · STENHØJ HUSENE Få en terrasse BAMBUS TEGNESTUEN ODSHERRED hjælper med dine boligdrømme Mit Sommerhus Foto venligst udlånt fra EBK Huse Mit Sommerhus SIDER MED INSPIRATION TIL DIT SOMMERHUS 24 Mit Østerbro 6 / Mit Østerbro
Mit Østerbro
/ Musik i lejet
22 / Falk Tag & Facade 48 / Bambusterrassen 26 / DroneTjek 34 / Vaskeholdet SIDER MED INSPIRATION TIL DIT SOMMERHUS 24 10 / Middelfart Sparekasse
36
39 / Claus Meyer

KVALITET & FINISH Tømrer med sans for

Følg Birdi Byg på Instagram

Hvis man går ind på Birdi Bygs Instagramside @birdibyg, kan man se fine eksempler på opgaver, Bertram Carlsen har udført i en række charmerende københavnerlejligheder, og læse om kundernes tilfredshed med arbejdet.

Leder du efter en ung og særdeles talentfuld tømrer til for eksempel at få nye paneler, lister, skabe, døre, reoler, rørkasser til at skjule rør eller lignende i din lejlighed, så kontakt Bertram fra Birdi Byg på tlf. 52 92 39 40.

BIRDI BYG

Tlf. 52 92 39 40

birdibyg@gmail.com

Instagram @birdibyg

Mit Østerbro / 7 Mit Østerbro

HJÆLP TIL AT SPISE MERE GRØNT OG LÆKKERT

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: REMA 1000

Der herhjemme stor fokus på klimaet og på, at vi skal spise mere sundt, grønt og bæredygtigt. Det kan blandt andet ske ved at skære ned på det røde kød og i stedet spise mere grønt og blandt andet bruge flere bælgfrugter i madlavningen. Det er et område, som discountkæden REMA 1000 naturligvis har inddraget som en del af deres udvalg på hylderne, da det er deres opgave at levere netop den slags dagsordener til danskerne, fortæller indkøb- og marketingdirektør Anders René Jensen:

”Det er helt klart en del af vores ansvar. Vi ønsker at bidrage til, at folk spiser mere grønt i sæsonen og mindre, men bedre kød. Og til at få folk til at gå fra rødt kød til lysere kød og fjerkræ m.v.,” siger han.

Når man læser om de mange tiltag inden for området, kan det godt virke en anelse kompliceret at skulle omlægge sine kostvaner efter hensigten. ”Jeg tror, at der er mange, som

REMA 1000 vil gerne hjælpe og inspirere danskerne til at spise lækker, sundere og mere bæredygtigt mad.

tænker, at det har de lidt svært ved at forholde sig til, og at de har en forkert indgangsvinkel til det. Folk tænker måske, at maden ikke mætter, hvis man ikke spiser kød til. Og skal man så i stedet spise brød til? Desuden har mange lært at lave mad med udkogte grøntsager og en kedelig salatskål til. Og så er vores madkundskaber i køkkenet også for nedadgående. Det er blandt andet derfor, at takeaway, spise ude-trenden og færdigretter oplever en så stor vækst,” fortæller Anders René Jensen og fortsætter:

”Derfor vil REMA 1000 gerne være med til, at man både kan købe de rigtige produkter og - i øjenhøjde og samarbejde med vores kunder - klæde dem på, så de kan lave noget lækker mad, der både smager godt, mætter og indeholder nogle grøntsager.”

8 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro

Vælg mad ud fra grøntsagerne

REMA 1000 ønsker at inspirere til, at man ændrer sine madvaner, så man i stedet for at spise kød med grøntsager, spiser grøntsager med kød, samt mindre men bedre kød, hvilket er lig med kød med en højere dyrevelfærd. Det kan være frilandsgrise, fritgående kyllinger og andre koncepter, discountkæden har i forbindelse med at højne dyrevelfærden, forklarer Anders René Jensen:

”Desuden har vi en række sunde og lækre convenience-retter og forskellige frostblandinger med grøntsager, der er lige til at putte på panden. Det handler også om at tilberede tingene. Når man er ude og spise, kan man få serveret nogle grøntsager, der er tilberedt på en speciel måde, som smager rigtig godt. Det er sådanne forhold, vi gerne vil hjælpe med bliver en del af ens hverdag. I stedet for at tænke, at vi skal have okse-, svine- eller kyllingekød med ris, pasta eller kartofler til, skal vi tænke, at vi skal først vælge nogle grøntsager, og så ud fra det eventuelt vælge noget kød eller andet til. Det grønne skal være hovedingrediensen, mens det eventuelle kød skal være tilbehøret,” siger han.

Bedsteforældres madvaner

Egentlig mener REMA 1000s indkøbs- og marketingdirektør ikke, at vi med det valg skal til at lave om på traditionelle madvaner. For det var faktisk den vej, vores bedsteforældre ofte tog, når de skulle lave mad. Dengang var der tit ikke råd til så meget kød. I stedet spiste man sig mæt i andre ting som eksempelvis grøntsager.

”Vi går egentlig bare tilbage til nogle gode dyder og bruger vores sunde fornuft med flere grøntsager på menuen,” som Anders René Jensen formulerer det.

Udgangspunktet er derfor at tilberede maden med nogle gode grøntsager, der så vidt muligt er i sæson. Ud fra det skal man kunne lave noget lækker mad, der er nemt at tilberede, og hvor man bliver mæt. Og ikke behøver så meget kød.

I øjenhøjde med kunderne

”Det kræver egentlig bare nogle lækre grøntsager, der for eksempel er tilberedt med krydderurter på panden i stedet for at blive kogt. Man kan bruge en masse dejlige smagsgivere, der tilfører maden noget god smag.

Vi vil gerne give vores kunder noget inspiration og opskrifter på, hvordan de kommer derhen, så det bliver nemt og lækkert i en travl hverdag. Folk skal ikke behøve at tage på en kokkeskole for at kunne tilberede disse ting. Det bliver jo også billigere, hvis man køber nogle indbydende grov-grøntsager med diverse krydderurter i stedet for noget dyrt kød,” pointerer han og tilføjer:

”Vi prøver sammen med kunderne at finde løsninger, der virker i hverdagen og kan inspirere folk til at tilberede tingene på nye måder. Men det er utrolig vigtigt, at det sker i øjenhøjde og samarbejde med kunderne. For ellers bliver det alt for kompliceret og besværligt i en travl hverdag.”

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9 Mit Østerbro

Tillid og gensidige relationer

Middelfart Sparekasse fik i slutningen af 2023 en afdeling i København, og den 170 år gamle garantsparekasse kan dermed tilbyde alle københavnere sine værdibaserede og empatiske services. Hos pengeinstituttet, der har landets bedste image både blandt kunder og ansatte, får man som kunde blandt meget andet en personlig rådgiver, man altid kan kontakte.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Når man nu beslutter sig for at åbne en afdeling i København, kan man lige så godt gøre det et sted, der både er centralt, parkeringsvenligt og ligger lyst og lækkert ud mod havnen ved Kalvebod Brygge 45. Det er nemlig her i de åbne, attraktive og imødekommende lokaler, at Middelfart Sparekasse med afdelingsdirektør Mads Lustrup i spidsen har valgt som deres destination. Og præcis lige som lokalerne, er afdelingsdirektøren åben og imødekommende over for alle, der vælger at besøge sparekassen enten som kunde eller gæst. Det ligger simpelt i deres dna at skabe gode relationer, fortæller Mads Lustrup:

“Middelfart Sparekasse er meget værdibaseret og er en relationsbank. Alle medarbejdere – lige fra direktøren til piccoloen – har direkte telefonnumre og direkte mails, og alt kan findes på hjemmesiden. Vi er alle sammen meget tilgængelige og nemme at få fat på, hvis man ønsker at tale med sin rådgiver. Hvis man ringer på et bestemt nummer,

er det den samme person, der tager telefonen, hvis han eller hun ikke er optaget,” fortæller han og fortsætter: “Det mener vi, er den bedste måde til at opbygge gensidig tillid og et langvarigt forhold.”

Til det fælles bedste

De personlige relationer har spillet en stor rolle for sparekassen, siden den blev dannet for 170 år siden. De blev stiftet i Middelfart som en klassisk sparekasse, hvor formålet lidt firkantet sagt var, at folk uden den store formue fik muligheden for at spare penge op, så de ikke drak dem alle sammen op! Sparekassen var tænkt som en sparekasse til fælles bedste, og denne tanke lever stadig i bedste velgående den dag i dag. Middelfart Sparekasse er en garantsparekasse uden aktionærer og er i bund og grund kundeejet. Det gør, at de kan tænke langsigtet. “De penge, vi tjener, har vi mulighed for at disponere og give tilbage til de lokalsamfund, vi er en del af. Det er en anden måde at arbejde på i forhold til de almindelige banker, og det er en meget solid base,” påpeger Mads Lustrup.

Tilfredse medarbejder giver tilfredse kunder Ud over at være meget engageret i og have en stor

10 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro

MIDDELFART SPAREKASSE

Den typiske kunde i dag i Middelfart Sparekasse er den helt almindelige boligejer, hvad enten det er en ejer- eller andelsbolig, mens det på erhvervssiden er små eller mellemstore virksomheder. Der arbejder i dag godt 400 medarbejdere på landsplan, og de er omkring det 14-15 største pengeinstitut herhjemme. De 400 medarbejdere er fordelt på 15 lokationer med hovedkvarter i Middelfart, hvor der sidder omkring 120-130 mennesker. Afdelingen i København åbnede i november 2023 og huser 11 medarbejdere, herunder to investeringsrådgivere.

tilknytning til lokalområdet i form af forskellige projekter, gør sparekassen meget ud af at have glade og tilfredse medarbejdere, fortæller Mads Lustrup. “Har vi en god arbejdsplads, kommer det også kunderne til gode. Hvis man er glad på arbejdet, har man overskud til at være smilende og imødekommende over for kunderne. Derfor hænger tilfredse medarbejdere tæt sammen med tilfredse kunder,” pointerer han.

Da Middelfart Sparekasse er en del af lokalsamfundet, går de naturligvis også op i de forhold, som spiller en rolle for de mennesker, som bor der. Det er for eksempel en miljøindsats i forhold til bæredygtighed. “Vi vil være med til at gøre en indsats for at bekæmpe klimaforandringerne, og vi gør det sammen med kunderne, når vi låner ud, og når vi taler investeringer. Produktmæssigt har vi blandt andet et elbil-lån med en favorabel sats, så vi kan være med til at skubbe den vej. Vi udvikler os i det samfund, vi lever i, og i den tid, der kommer,” understreger Mads Lustrup.

Hjælp til at skifte

Hvis man ønsker at skifte sit pengeinstitut ud med Middelfart Sparekasse, vil sparekassen gerne hjælpe til, så skiftet bliver så nemt og smidigt som muligt med de krav, der nu engang hører til.

“Helt generelt vil vi gerne invitere folk til at komme forbi vores lokaler her på Kalvebod Brygge, så vi kan lære hinanden at kende. På den måde kan vi finde ud af, hvilken løsning, der passer til den enkelte, så det giver mening for begge parter. I dag har vi nogle muligheder rent elektro-

nisk, som passer til visse kunder, mens andre hellere vil mødes personligt med os her eller hjemme hos dem. Med de krav, der i dag stilles til de oplysninger, vi skal indhente, kan det være en stor fordel, at man har et menneske at snakke med,” siger Mads Lustrup og tilføjer: “For os handler det om hele pakken, når man skifter. Når man gerne vil skifte til os, og vi sidder og aftaler noget bestemt med kunden, så glemmer vi ikke alle de andre forhold, der betyder noget. For det er jo en del af kundeoplevelsen.

Det er ligesom at bygge et hus. Vi vil være med, fra arkitekten tegner huset, til håndværkeren færdiggør det, og når man får nøglerne, skal man gerne være helt tilfreds. Hvis man skal overføre det til os, så skal det for eksempel være sådan, at efter den gode indledende snak med en ny kunde, skal han eller hun selvfølgelig opleve, at når det bliver hverdag, så kan de få fat på os, når det er aktuelt. De skal opleve, at tingene fungerer her,” slutter Mads Lustrup.

MIDDELFART SPAREKASSE

Kalvebod Brygge 45 · Tlf. 76 20 05 47 · mail: mlu@midspar.dk · www.midspar.dk/kbh

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 11 Mit Østerbro

Pas på øjnene i solen

Louis Nielsen Østerbro rådgiver om solbriller

Mange ved ikke, hvor vigtige solbriller er for at passe godt på synet. Ejerne af Louis Nielsen på Østerbrogade, Haider Alzahawe og Ronni Rasmussen, og deres kolleger sætter fokus på solbriller og giver gode tilbud på solbriller af høj kvalitet

ET MERE AVANCERET SUNDHEDSTJEK

● Louis Nielsen på Østerbrogade har taget nyt, avanceret udstyr kaldet OCT i brug.

● Butikken tilbyder nu kunderne en avanceret synstest med sundhedstjek med digital 3D-scanning af øjets nethinde. Digital 3D scanning tilbydes som et tilkøb til den almindelige, grundige synstest med sundhedstjek i butikken.

● Optikere hos Louis Nielsen konsulterer et unikt netværk med 12 danske øjenlæger, hvis de mistænker, at noget er galt. Herefter bliver du om nødvendigt henvist til øjenlæge, og i akutte tilfælde sker det hurtigst muligt.

● Bestil tid til synstest med sundhedstjek via louisnielsen.dk eller hos butikken på 96 32 52 39.

Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Solbrillerne bør altid være på, når du bevæger dig udenfor i den kraftige forårs- og sommersol. De beskytter nemlig dine øjne og huden omkring øjnene mod solens uv-stråler. Sådan lyder opfordringen fra chefoptiker Haider Alzahawe fra Louis Nielsen på Østerbrogade.

- Ligesom vi smører kroppen ind i solcreme for at passe på huden, bør vi bruge solbriller for at passe på øjnene, siger han.

Gratis solbrille som andet par Han og optikerkollegerne møder ofte kunder, som ikke tænker over at beskytte øjnene ved at skifte den almindelige brille ud med en solbrille, når solen skinner.

12 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Mit Østerbro Briller i byen

GODE RÅD OM SOLBRILLER

● Vælg solbriller, som sidder godt på dig, og få hjælp i butikken til at få dem tilpasset rigtigt.

● Brug også solbriller på overskyede dage, hvis du er ved vandet eller andet, som reflekterer solstrålerne. Lettere skydække beskytter kun minimalt mod UV-stråler.

● Hos Louis Nielsen på Østerbrogade kan du få 2 for1 på alle briller og solbriller fra 795 kr. Hvis du for eksempel køber en ny brille, kan du få en solbrille gratis med i købet – med eller uden styrke.

Derfor sætter butikken nu ekstra fokus på solbriller og giver et godt tilbud: Få 2for1 på briller fra 795 kr. Den anden brille kan være en solbrille – med eller uden styrke – som kan passe på øjnene i den skarpe sol.

- Alle vores stel kan fås med farvede glas – med eller uden styrke – med 100 procent UV-beskyttelse. Så du kan sagtens vælge en solbrille uden ekstra omkostninger, når du køber briller fra 795 kr. og opad, fortæller butikschef Ronni Rasmussen.

Kan hjælpe mod hovedpine

Haider Alzahawe uddyber, at udover at beskytte øjnene mod UV-stråler, så forebygger solbriller også en række andre gener. De beskytter blandt andet mod spændingshovedpine:

NYT BRAND I BUTIKKEN

Det engelske traditionsrige brand Barbour har lavet en kollektion af brille- og solbrillestel eksklusivt til Louis Nielsen. Kollektionen landede i starten af april er allerede meget populær blandt kunderne, afslører Ronni Rasmussen.

- Barbour er klassiske former inspireret af natur og udendørsliv. Kvaliteten er helt i top, og alle stellene kan laves til både briller og solbriller, siger han.

Brillestellene fra Barbour har designs rettet mod både kvinder, mænd og børn med stort fokus på funktionalitet og pasform til både voksne og børn.

- Uden solbriller har vi en tendens til at knibe øjnene sammen, og det kan give hovedpine. Det undgår du, når du bruger solbriller, fordi dine muskler omkring øjnene slapper af. Det er en god sidegevinst, siger han.

Mange refleksioner ved vandet

Du bør især skænke dine øjne en ekstra tanke, hvis du bruger dine forårs- og sommerdage ved vandet. Både vand og sand reflekterer nemlig solens stråler, som rammer dine øjne. Og det kan være en god grund til at overveje polariserede glas, forklarer Ronni Rasmussen:

- I modsætning til almindelige solbriller fjerner polariserede glas refleksioner fra horisontale overflader, som for eksempel veje, vand og sne, siger han.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 13 Mit Østerbro Briller i byen LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk
NYT DESIGNERBRAND I LOUIS NIELSEN PÅ ØSTERBROGADE: BARBOUR

Vil du arbejde med sundhed, nærvær og mennesker?

Body SDS kropsterapeut-uddannelsen

Body SDS grunduddannelsen er en 3-årig uddannelse, hvor du uddannes til kropsterapeut efter Body SDS-metoderne. Det er den oprindelige kropsterapeut-uddannelse, og den mest omfattende, idet den varer 3 år.

Uddannelsen består både af behandling og træning. Træningen genskaber din bevægelighed og kontakten til din krop, som er essentiel for at give behandling. Du får nemmere ved at mærke andre, når du er i stand til at mærke dig selv.

Udover behandlings- og træningsteknikker lærer du psykologi, indføling, teori om knogler, led og muskler, kost- og ernæringslære samt udrensning.

Uddannelsen i korte træk

I takt med at flere og flere udsættes for stress, arbejdsrelaterede belastninger og andre livsstilssygdomme stiger efterspørgslen på dygtige kropsterapeuter. Med en Body SDS-uddannelse lærer du både at behandle og undervise i Body SDS-grundtræning. Det er grundlaget for at kunne give klienterne de rigtige øvelser med efter behandlingen.

Body SDS-uddannelsen fokuserer på faglig kompetence og personlig udvikling. Gennem de 3 års uddannelse får du indgående kendskab til kroppen og de mekanismer, som er en forudsætning for at kunne skabe et sundt og energifyldt liv – for dine klienter, men også for dig selv.

Body SDS’ uddannelse er baseret på Body SDS’ metoder Der vil være undervisning på skolen i København eller Århus én fast dag

om ugen, så du har mulighed for at kombinere studiet med job ved siden af. I undervisningen lægges vægt på kombinationen af teori og praksis, og at du hurtigst muligt begynder med elevbehandling på egne klienter, så teknikkerne kommer godt ind i fingrene fra start.

Vi afholder løbende intromøder i København og Århus, hvor du kan finde ud af, om uddannelsen er noget for dig. Tilmeld dig via vores hjemmeside body-sds.dk. Her kan du også læse mere uddybende om Body SDS kropsterapeut-uddannelsens opbygning og indhold.

Hvorfor tager nogen en uddannelse som Body SDS kropsterapeut?

Der kan være mange grunde, men ofte er det personlige årsager, som har fået vores elever til at vælge Body SDS-uddannelsen. Mange har fået lyst til at udforske den holistiske metode, efter de selv eller en de kender har prøvet en Body SDS-behandling. Nogle af eleverne har i forvejen arbejdet meget med kroppen, psyken og sundhed, og føler at de med Body SDS kan hjælpe både sig selv og andre til en bedre kropsforståelse og personlig udvikling. Med en uddannelse som Body SDS kropsterapeut får du et anerkendt varemærke i ryggen, over 50 års erfaring med systemet, topkvalificeret undervisning og undervisningsmateriale, som ikke kan findes tilsvarende andre steder.

Sundhed - Ernæring

På Body SDS uddannelsen stifter vi også bekendtskab med kosten. Vi er ikke religiøse men synes alle skal have et grundlag for at kunne vejlede deres klienter i en sund retning.

Mit Østerbro body-sds.dk BODY S|D|S® ER EN ANERKENDT BEHANDLINGSMETODE, UDVIKLET GENNEM TRE GENERATIONER SIDEN 1946. BODY SDS BENYTTES TIL BEHANDLING AF KLINISKE SYGDOMME, SPORTSSKADER, FOREBYGGELSE AF FORSKELLIGE LIDELSER, VEDLIGEHOLD AF EN SUND KROP OG OPTIMERING AF FYSISKE OG MENTALE PRÆSTATIONER

FÆRDIGUDDANNET BODY SDS KROPSTERAPEUT

Hvad var baggrunden for, at du opsøgte og valgte Body SDSuddannelsen?

Jeg var et sted i livet, hvor jeg var klar til, at der skulle ske en forandring. Jeg havde arbejdet som servicechef i mange år, og det handler jo også om at hjælpe mennesker, men jeg savnede at kunne hjælpe på et dybere plan. Efter jeg i flere år var blevet behandlet af en kiropraktor for en låst lænd, blev jeg anbefalet at prøve Body SDS kropsterapi og fandt enautoriseret behandler i Aalborg. Allerede efter få behandlinger mærkede jeg en stor bedring i lænden og også i nakke og skuldre. Jeg blev nysgerrig på måden at behandle på og spurgte interesseret ind til Body SDS, når jeg kom til mine behandlinger.

Gennem Body SDS-behandlingerne lærte jeg, at mange af mine fysiske spændinger stammede fra mine lave tanker omkring mit eget værd, min evigt dårlige samvittighed og overbevisninger om altid at skulle knokle hårdt for at nå mine mål.

Metoden Body SDS anvender i forhold til at behandle og hjælpe mennesker både fysisk, mentalt og psykisk havde gjort et stort indtryk på mig. Efter en kort beslutningsproces valgte jeg at starte på uddannelsen til Body SDS kropsterapeut.

I starten kombinerede jeg uddannelsen med mit job som servicechef i Salling stormagasin i Aalborg. Jeg var så heldig at få en fleksibel aftale med min chef, kollegaer og familie, så det kunne lade sig gøre at tage til København en dag om ugen. Efter nogle måneder på uddannelsen sagde jeg mit faste job op for at gå all in med elevbehandlinger hjemmefra og fordybelse i mine studier. På 2. året startede jeg træningshold op, hvor jeg underviser i Body SDS grundtræning. Det gav mig selvfølgelig en mindre indtægt, men jeg fik langt mere meningsfuld tid og overskud til mine børn, min mand og mig selv. Det var virkelig tiltrængt efter mange år i fuld fart, hvor jeg ikke havde mærket mig selv og min krop.

”Ved hjælp af Body SDS-behandlinger kan jeg i dag mærke hele min krop, og jeg er sluppet af med mine fysiske skavanker.”
ANNE CATHRINE FAARBÆK

Hvad er den største forandring, Body SDS-uddannelsen har givet dig?

Der er flere områder, jeg får lyst til at fremhæve: Et kammeratskab – 20 nye voksenvenner, som jeg gennem uddannelsen er kommet tæt på og kender utroligt godt. Herudover har jeg opnået en viden om og indsigt i min egen krop, som jeg ville ønske, jeg havde haft tidligere i mit liv. Jeg har opbygget en viden, indsigt og stor respekt for, at alt i kroppen har en sammenhæng; den fysiske krop hænger sammen med den mentale del (vores tanker) og ikke mindst vores psyke (følelserne). Disse 3 elementer skaber helheden i et menneske. Og det er udgangspunktet for at kunne hjælpe inden for Body SDS. Denne måde at forholde sig til det hele menneske har jeg trænet grundigt, også med mig selv, gennem hele uddannelsen. I dag mærker jeg en tydelig forskel og er mere til stede i mit liv. Jeg oplever at være groundet og meget mindre stresset. Jeg registrerer min krop og dens signaler, og jeg etablerer et samarbejde med mit ambitiøse hoved.

Jeg kan nemmere sige til mig selv, at alt er godt og stoppe eventuelle bekymringer eller negative overbevisninger i tide.

Anne Cathrine Faarbæk

3. års elev på Body SDS-uddannelsen.

Mit Østerbro
FRA LAVT SELVVÆRD OG FYSISKE SKAVANKER TIL SNART

PYJAMAS · 800 kr.

www.ambassador1867.com

WHISKY

Brugal 1888 · 369 kr.

Tlf. 43 22 55 00

PIZZAOVN

Cozze · 1.799 kr. www.bilka.dk

HOT WOK

Fra 999 kr. www.bilka.dk

HERRE shopping

OILVENOLIEN

Vejl. pris med hældetud 299,95 kr. www.oliveoil-casadirosa.it

ØKOLOGISKE BYHAVER

228 kr.

www.koustrupco.dk

BÅLSTED Martinsen

1.698 kr. www.bilka.dk

HÅNDSÆBE

Eco Care Nordic · 35 kr. www.føtex.dk www.bilka.dk

DAG OG NATCREME

Essentiel · 59 kr. www.føtex.dk www.bilka.dk

VIMPEL · 399 kr.

www.Langkilde-flagfabrik.dk

16 / Mit Østerbro Mit Østerbro Shopping

FORÅR TIL HALV PRIS

Det er ikke fordi vi har udsalg - for det har vi faktisk aldrig. Alligevel vil du opleve, at du kan spare flere tusinde kroner når du handler hos Democratic Eyewear. Vi står klar i butikkerne til at hjælpe dig med valget af nye solbriller - med eller uden styrke. Vi har fyldt hylderne så der er stort udvalg fra fine brands som Tom Ford, Oliver Peoples, Cutler & Gross og vores eget mærke Democratic Eyewear.

ØSTERBRO Østerbrogade 54

2100 København Ø Tlf. 39 29 21 00

VALBY

Valby Torvegade 21

2500 København Tlf. 30 51 00 25

FREDERIKSBERG

Gl. Kongevej 99

1850 Frederiksberg Tlf. 35 26 20 00

LYNGBY Lyngby Hovedgade 35

2800 Kgs. Lyngby Tlf. 51 33 00 28

ODENSE Klaregade 7 5000 Odense Tlf. 71 70 50 00

INKL. STYRKE FRA 995
SOLBRILLER
WWW.DEMOCRATICEYEWEAR.COM

Specialist i køkkener til Østerbro-lejligheder

Kvik Køkken Østerbro på Jagtvej 201 er specialister i køkkener til Østerbro- og københavnerlejligheder, hvor dimensionerne kan være små og skæve, og som kræver noget helt specielt af både køkkenet og monteringen.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Iange ældre lejligheder er der ofte et behov for at få lavet et særligt stykke arbejde, når det gælder køkkenet. Det kan være, at køkkenet ikke er stort, og at der er nogle skæve og anderledes vinkler. Her kræver det, at man har erfaring med de helt specielle udfordringer, rummet kan give, når man skal have monteret et nyt køkken. Og det kræver nogle køkkener, der passer til målene.

Mit Østerbro Bolig i byen 18 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Den erfaring, viden og egnede køkkener har Kvik Køkken Østerbro på Jagtvej masser af. De arbejder dagligt med at montere elementer i de små køkkener, man ofte møder på Østerbro og andre steder i København. “Vi er specialister i at arbejde med store som små køkkener i typisk ældre lejligheder. Faktisk er vores egen butik på Jagtvej nærmest en Østerbro-lejlighed. Vi holder til i stuen i en klassisk gammel andelsejendom, og de forskellige køkkener, man kan opleve i vores butik, er de køkkener, der bruges i lejlighederne i lokalområdet. Det er ikke de kæmpestore køkkener med en køkken-ø på fem meter, man kan se i de store køkkenbutikker ude i industrikvartererne. Vi fører i stedet den slags køkkener, som vores kunder efterspørger her på Østerbro. Her kan vi tilbyde kunderne et miljø, der minder meget om deres egen lejlighed,” fortæller Jesper Marquardsen, der sammen med sin partner Sandra Lynge ejer Kvik Køkken Østerbro på Jagtvej 201.

Jesper Marquardsen fortæller, at på grund af deres ekspertise med køkkener i lejligheder, henviser andre Kvik Køkken-butikker gerne kunder specifikt til Østerbro-butikken. “Det hænger sammen med, at man skal kunne nogle andre ting i lejligheder i København end i et typehus med andre dimensioner og mål. Det er bare noget helt andet,” konstaterer han. Det er også derfor, at Kvik Køkken Østerbro har sine helt egne montører, hvilket ikke altid er tilfældet hos andre køkkenfirmaer.

Samarbejde med stor entreprenør omkring projekter

Når man skal have et nyt køkken monteret, skal der tit udføres anden renovering af lejligheden. Det kan være el-arbejde, vvs, tømrerarbejde, maling m.m. For at hjælpe sine kunder godt igennem processen har Kvik Køkken Østerbro et veletableret samarbejde med et stort firma, der har specialiseret sig i at lave det tilstødende arbejde, når man får installeret et køkken.

“Vi samarbejder med en stor entreprenør, der har alle faggrupperne under sin paraply. Helt konkret står vi for at planlægge projekterne i et meget tæt samarbejde med dem. Det gør, at man som kunde kan købe hele løsningen med hos os, hvilket gør alt arbejdet nemmere, mere smidigt og med en højere kvalitet for kunden. Det giver en god tryghed, at det er os, der sammen med den eksterne samarbejdspartners medarbejdere, styrer hele forløbet fra a til z. Vi oplever, at der er stor efterspørgsel efter den slags store projekter, hvor det er så nemt og smidigt som muligt for kunden,” påpeger Jesper Marquardsen.

SELV VÆRET IGENNEM EN STOR KØKKENRENOVERING

Han og Sandra Lynge har mange års erfaring inden for salg og kunder, og da de for nogle år siden selv stod og var i fuld gang med at renovere deres egen københavnerlejlighed, endte opbygningen og designet af deres nye køkken med at blive udgangspunktet for stilen i resten af lejligheden. “Køkkenet er for os og mange andre et helt centralt rum, og vi endte med at blive så begejstrede for hele projektet, at vi åbnede en Kvik Køkken butik på Jagtvej den 1. september 2022. Det er heldigvis forløbet rigtigt godt, da folk i lokalområdet har taget godt imod os og vores køkkenbutik. Når kunderne kommer til vores butik, har de ofte en masse tanker om, hvordan deres nye køkken skal se ud, og vi prøver at guide og rådgive i forhold til, hvad der er den bedste løsning for dem og deres helt specielle Østerbro-lejlighed. For det er noget, vi ved en masse om, og som vi har specialiseret os i,” slutter Jesper Marquardsen.

Mit Østerbro Bolig i byen PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 19
Køkken Østerbro
201 · Tlf. 25 26 21 00 · www.kvik.dk
Kvik
Jagtvej

Drømmer du også om altan?

Vi guider dig i mål med altandrømmen på www.altan.dk

Kræsent og klogt håndværk

Falk Tag & Facade står bag renovering af en 132 år gammel ejendom på Weysesgade, hvor den familieejede virksomhed blandt andet har skiftet naturskifertaget, isoleret, sikret

mod indtrængen af vand og skiftet en række vinduer – til stor glæde for bygherren.

Mit Østerbro Bolig i byen 22 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Et flot tag og en smuk facade er enhver ejendoms ansigt udadtil og en investering, der kan højne ejendommens værdi. På Østerbro er der rigtig mange fine, ældre ejendomme, som er værd at bevare for eftertiden. Men både tag og facade bliver slidt med tiden på grund af skiftende vind og vejr, og hvis man ikke får renoveret facaden eller skiftet taget, kan det, udover det æstetiske aspekt, give problemer i forhold til fugtskader, svamp og råd m.v. Derfor bør man altid være opmærksom på ejendommens udvendige stand og skride til handling, hvis det er nødvendigt.

NATURSKIFERENS FORDELE:

● 100% naturprodukt

● Fra udvinding i stenbrud til montering på tag bruges ingen kemiske produkter

● Økologiske produkt

● Holdbarhed på 100 år

● Ingen vedligeholdelse

● Det materiale der giver færrest ugunstige påvirkninger af miljøet

● Farven blegner aldrig

Det ved de alt om hos Falk Tag & Facade, der har stor viden og 40 års erfaring inden for udvendig byggerenovering med fokus på både helheden, de små detaljer og med omtanke for miljøet. Det gælder lige fra arkitektur, valg af materialer, isolering og energibesparende tiltag. De er kendt for deres kvalitetsrigtige totalløsninger og konkurrencedygtige priser.

Falk Tag & Facade er en familieejet virksomhed, som værner meget om den personlige relation og kommunikation med deres kunder gennem ugentlige statusbreve, så man hele tiden er opdateret på, hvordan projektet skrider frem. De arbejder dagligt over hele Sjælland, og firmaet hører selv til i Roskilde.

Svamp og råd havde bredt sig

Falk Tag & Facade har for nylig renoveret en 132 år gammel ejendom på Weysesgade. Her måtte de rive det gamle og slidte naturskifertag ned, fordi ægte hussvamp, gul

tømmersvamp og råd havde bredt sig til den bærende konstruktion i ejendommen. Svampen var gået gennem træværket inde i muren og videre til gulvet på 2. sal og trappegangens repos og vindue. Med dygtige fagfolk på stedet blev der styr på dette. Ejendommen er nu blevet isoleret, og der er et fast undertag af brædder og tagpap. Der kommer lys ind til ejendommen i form af flere Velux ovenlysvinduer, mens der er monteret zinktagrender og zinknedløb samt naturskifertag. Der er kommet nye kvistvinduer, og kvistene er beklædt med zink. Desuden er der zinkafdækninger ved de nye brandkamme, og alle revner er blevet udbedret.

Sjove kommentarer fra bygherre

At processen med at skifte taget er forløbet på en optimal måde, kan man få en god fornemmelse af ved at læse en del af de sjove og underfundige kommentarer, bygherre skrev løbende på de sociale medier:

“Tag f.eks. Krogh fra Falk Tag & Facade. Han har talt om en platte, så den gamle dame (ejendommen, red) blev helt lækkersulten og næsten utæt i vandrørene. Men det var en

Mit Østerbro Bolig i byen PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 23

ZINK-PLATTE, han talte om og ikke smørrebrød. 10 gange øv! Vi lærte, at zink-platterne er udformet, så de ikke får buler, når solen varmer dem op. Kræsent og klogt håndværk. Krogh lægger også naturskifer på taget og laver nogle zink-indskud, der får regnvand til at LØBE VÆK fra tagets kanter. Meget vigtigt, siger de kloge, og nikker indforstået til hinanden ved tanken om Vis Vand Væk-princippet, der næsten er en religion for tagfolk.”

Ro i maven

I en mere direkte udtalelse om samarbejdet fortæller bygherren, at det har været fantastisk for dem at samarbejde med Falk Tag & Facade. “Min kone og jeg er bestemt ikke eksperter i tagrenovering, men vi har følt os virkelig godt behandlet hos Falk. Det ugentlige statusbrev om arbejdet gav os ro i maven gennem hele processen. Punktligheden omkring aftaler og den omhyggelige tilgang til arbejdet betyder, at vi varmt anbefaler Falk til enhver, der har brug for en renovering af deres tag.”

Det ugentlige statusbrev fra Falk Tag & Facade, som bygherren omtaler, er en del af virksomhedens omfattende kommunikation med sine kunder. De har styr på byggeprocessen fra A til Z og giver god orientering undervejs med blandt andet fotodokumentation med statusbreve til kunderne hver uge samt eventuel en liste over ekstraarbejde. Så kan man løbende følge med i, hvordan arbejdet skrider frem, og hvordan forandringerne tager form. Det giver ro og tryghed i forhold til processen.

Få et større indblik i Falk Tag & Facade’s byggesager, dagligdag og arrangementer. Følg med på deres sociale medier hvor de ugentligt lægger opslag op. Det gælder både Facebook, LinkedIn og Instagram.

HVAD KAN DU FÅ HJÆLP TIL

HOS FALK TAG & FACADE?

Falk Tag & Facade udfører naturskifertage, bevaringsværdige og historiske renoveringer, tegltage, som falstegl, vingetegl eller håndstrøgne tegl, blikkenslageropgaver i zink og kobber, bevarende renovering af naturskifertage, facademaling, silikatmaling, tagpaptage og er specialister i alle former for bygningsrenovering og kvalitetsorienterende løsninger i Storkøbenhavn og Sjælland.

ENGAGEREREDE MEDARBEJDERE

Tag og facadevirksomheden blev grundlagt i 1977, hvor Freddy Falk startede som entreprenør. Senere blev firmaet Falk Tag & Facade ApS oprettet, og generationsskiftet i virksomheden blev i 1998 gennemført for at give den unge generation plads, udviklingsmuligheder og ansvar. Det blev svigersønnen Jan Falk Schollert, som blev valgt til at sidde ved rorpinden. Jan Falk Schollert er i dag ejer og tagekspert, mens Freddys søn Jan Falk Pedersen er salgschef og projektleder. Hos Falk Tag & Facade ApS arbejder i dag 16 dygtige og meget engagerede medarbejdere, som alle har stor erfaring og ekspertise. Samtidig har de en del faste underentreprenører, som også arbejder med virksomheden. Udover at være en kvalitetsbevidst familievirksomhed med stor erfaring, værner de som virksomhed om sine medarbejder. De er for eksempel lige kommet hjem fra en tur til Malaga, hvor formålet var at styrke og vedligeholde sammenholdet og fællesskabet. Årligt har de en udlandstur samt løbende sociale arrangementer.

Læs mere om mulighederne på www.falktag.dk

Mit Østerbro Bolig i byen 24 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE FALK TAG & FACADE APS Navervej 30 · 4000 Roskilde · Tlf. 46 75 59 70 · www.falktag.dk · info@falk-tag.dk

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

22 års erfaring i branchen

Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslibning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve, er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle behov og situation for at opnå et smukt og holdbart resultat.

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK

DroneTjek kan forlænge levetid på tag eller facade

Med den viden og teknologi, DroneTjek benytter, når de udfører deres droneinspektion af ejendommens tag eller facade, kan de spare din boligforening for en række uønskede skader på ejendommen og dermed også spare jer en masse penge.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: DroneTjek

Vi kan hjælpe med at opdage skaderne, inden de udvikler sig alvorligt, og dermed bliver dyrere. Samtidig kan vi hjælpe med at lægge en plan for, hvordan man som boligforening bedst vedligeholder sin ejendoms tag. Helt grundlæggende handler det om at være på forkant med drift og vedligehold. Vi oplever ofte, at vores kunder ringer, når der er hul i taget, og vandet drypper ind et sted. Da vejret udvikler sig mere og mere voldsomt med for eksempel store regnmængder, er det vigtigt at være på forkant i forhold til at sikre sig bedst muligt. Så vi ønsker, at man ringer til os, inden det begynder at dryppe ind, så man helt kan undgå, at vandet trænger

ind,” fortæller Peter Goldschmidt, direktør i DroneTjek, der er specialister i hurtig og præcis inspektion af tag og facader.

Hjælper mod klimaforandringer

Det er et faktum, at klimaet i dag udsætter vores bygninger for større udfordringer end tidligere. For en frivillig bestyrelse kan det være en stor opgave at sørge for, at ens ejendom er optimalt sikret mod eksempelvis de stigende

Mit Østerbro Bolig i byen 26 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

regnmængder. Her kan DroneTjek træde til og fjerne en del af de udfordringer, man som en frivillig bestyrelse kan sidde med. ”Når vi leverer vores droneinspektion, kommer vi med det bedste udstyr, der tager nogle skarpe billeder af tag og facade. Ud fra det præcise datamateriale og ud fra vores byggetekniske baggrund, laver vi en rapport, hvor vi gennemgår tag eller facade fuldstændig. Vi kommer med vores forslag til, hvordan man bør gribe det an fremadrettet. Vi kigger naturligvis på, hvilket budget og restriktioner, man opererer med, så man får den bedste løsning ud fra den viden, man har om taget og de ressourcer, der er tilgængelig,” siger Peter Goldschmidt.

Drone nemmere og billigere i længden DroneTjek oplever hos mange af deres kunder, at dronen er et betydeligt billigere redskab end for eksempel en lift eller et stillads, der hurtigt kan blive meget omkostningstungt. Men det er ved drift og vedligehold, man virkelig kan spare mange penge, siger DroneTjeks direktør: ”Vi har flere kunder, som har oplevet, at de årlige omkostninger på akutte skader, hvor de er nødt til at ringe efter en håndværker, kan halveres takket være hjælpen fra os. Så man kan hurtigt tjene de penge ind, som det koster at hyre os til at tjekke ens tag. Plus at en drone udfører opgaven langt hurtigere, end hvis man benytter et stillads samtidig med, at det er mere behageligt for beboerne.”

Forlænge tagets levetid

Der er en del ejendomme, som måske påtænker snart at udskifte taget. Det kan være en virkelig dyr udskrivning, hvor man er nødt til at optage lån m.v. Med DroneTjeks metode sker det ofte, at en boligforening har mulighed for at forlænge tagets levetid og undgå eller udskyde udskiftningen, så man ikke behøver at foretage den store investering. ”Man bør være meget opmærksom på sit tag. Selv når vi kommer ud til nyere bygninger, oplever vi desværre ind i mellem, at det også er fyldt med forskellige skader. Mange tænker måske, at da de fik nyt tag for 10 eller 20 år siden, så det behøver de ikke koncentrere sig om, men det er ikke nødvendigvis den realitet, vi møder, når vi tjekker tagene,” påpeger Peter Goldschmidt. Udover at der er noget økonomi i at udskifte x antal tagsten om året, hvis der er noget galt, er der også noget klimavenligt i at undgå at skifte et helt tag, hvis det reelt set ikke er nødvendigt endnu. Det er godt for klimaet, hvis bygningerne holder endnu længere.

Mere end 2.000 droneoverflyvninger

DroneTjek har 20 års erfaring inden for byggebranchen. De har udført over 2.000 droneoverflyvninger, hvoraf langt de

fleste er lavet for forskellige boligforeninger. De er certificeret af Trafikstyrelsen til at flyve, og de bruger kun noget af det bedste udstyr på markedet. DroneTjek er opmærksomme på alle sikkerhedsforanstaltninger i forhold til trafik, mennesker og dyr i omgivelserne, når de er ude på en opgave.

At de producerer digital dokumentation som billeder og rapporter, man kan bruge i sin ejendom, er meget håndgribeligt og ikke noget, man så at sige kan løbe fra. ”Det er bare nemmere at forstå, at der er nogle udfordringer med et tag, hvis man har et billede af for eksempel et hul eller revne et sted. Og så er det nemmere at tage den rette beslutning for en boligforening. DroneTjek er en ny teknologi, der er nemt tilgængelig, og som både er et billigt og bæredygtigt alternativ til de traditionelle metoder” slutter Peter Goldschmidt.

DET PERFEKTE PRODUKT

I forbindelse med samarbejdet med DroneTjek udtaler Ida, der er bestyrelsesformand for en boligforening i København, følgende: ’DroneTjek har det perfekte produkt. Som bestyrelsesformand skal jeg ikke bekymre mig om tilstanden på vores tag og facade, da DroneTjek har styr på det. De har allerede sparet os rigtig mange penge, og vi bruger desuden færre penge hvert år på vedligehold og vores tag bliver i stadig bedre stand.

DroneTjek udfører droneinspektioner og laver rapporter til

● Planlægning af drift og vedligehold af tag og facade

● Dokumentation af skader, fejl og mangler

● 1 og 5-års gennemgang

● Dokumentation af forsikringsskader

● Generel ejendomsinspektion

● Termografisk analyse af isolation og solceller

Mit Østerbro Bolig i byen PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 27 DRONETJEK Ringager 28 · Brøndby 2605 · Tlf. 70 77 70 30 · www.dronetjek.dk

Magic Déco Ø80 by Pulcher® Denmark

Børstet messing

Før 5.495,- SALE 3.395,-

Boheme 60 - 60x40 cm by Pulcher® Denmark

Vaskebowle - Mathvid SolidTec®

Før 6.400,- SALE 2.599,-

Chic Back Light 40x80 by Pulcher® Denmark

eksklusivt effekt-spejl, LED bagbelysning

Før 4.499,- SALE 3.299,-

Pulcher Style PS14 by Pulcher® Denmark

El-håndklædetørrer, PVD Børstet Stål

Før 5.995,- SALE 2.795,-

Classwell C04 by Pulcher® Denmark

Håndvaskarmatur

Børstet Rustfrit Stål

Før 8.095,- SALE 3.499,-

Pulcher Mood 180D Soft II by Pulcher® Denmark

Semplice STB801 S02

XXL Rain DeLux Ø28 cm by Coll & Jensen®

SmartTerm Væg

Poleret Messing Natur

Før 33.066,- SALE 14.879,-

ArkiLife Cobus ACC120 by ArkiLife® Copenhagen

121x46,5, Slim-Design Møbel

121x46,5 cm m/Porcelænsvask

Før 15.995,- SALE 7.999,-

Designmøbel m/dobb. skuffe

Vask i Massiv mathvid SolidTec®

Før 44.300,- SALE 20.999,-

Urban Chic UC09 by Pulcher® Denmark

Toilet m/ Geberit vandspar dobb. skyl

Før 11.900,- SALE 3.999,-

Semplice SHV501 by Coll & Jensen®

Tube Light 300XL - Ø60x300 mm by XO Light Copenhagen

LED pendel, Matsort

Før 3.385,- SALE 1.355,-

New Deep 180 Designbadekar by Pulcher® Denmark

Udført i Massiv Mathvid SolidTec®

Før 46.900,- SALE 19.999,-

Håndvaskarmatur S-size

Poleret Messing Natur

Før 4.995,- SALE 1.999,-

Pulcher® Classwell C12 by Pulcher® Denmark

Fritstående kar/brus armatur

Børstet Rustfrit Stål

Før 17.900,- SALE 6.999,-

Urban Chic UC18 by Pulcher® Denmark

[ WWW.BADSTIL.DK ] Se flere eksklusive S ale tilbud online på www.badstil.dk
52 cm Rimless + EasyClean, Hvid Før 6.785,- SALE 2.199,Bathroom trends. You don´t want to miss.

Semplice SHV301 by Coll & Jensen®

Messing Natur

Før 4.995,-

Boxo 60X - 60x40 cm by Pulcher® Denmark

Håndvask med opbevaring, Mathvid SolidTec®

Før 9.500,- SALE 4.499,-

Semplice SHV502 by Coll & Jensen®

1-grebs Håndvaskarmatur, Poleret Messing Natur Før 10.560,- SALE 4.499,-

Takai 178 - 178x80 cm by Pulcher® Denmark

Slim-Design, Glossy White Før 22.995,- SALE 10.499,-

Pulcher® Style PS14 by Pulcher® Denmark

Elektrisk Håndklædetørrer

PVD Messing Før 5.995,- SALE 2.795,-

Semplice SBR801 S05

DESIGNSALG tilbud gældende til og med d. 30. April 2024, så længe lager haves. BAD & STIL® - Østerbrogade 202 - 2100 København Ø - Tlf. +45 3920 5084
Compact 07 - 60x35 cm by Staunstrup+Jensen® Vaskemøbel, Mathvid SolidTec® Før 16.500,- SALE 6.999,- Pulcher Mood 60 Soho by Pulcher® Denmark Badmøbel 60x46 cm Mathvid m/ SolidTec® vask Før 19.900,- SALE 8.799,- Compact 2 Waterproof 70x40R by Pulcher® Denmark Vaskemøbel, Mathvid SolidTec® Før 24.800,- SALE 11.799,- Semplice Rain DeLuxe SRL02 by Coll & Jensen® SmartTerm Ø25 EasyClean, Poleret Messing Natur Før 19.195,- SALE 6.999,- Yin-Yang by Pulcher® Denmark
150 el. 170 cm, Mat el. Glossy White Før op til 27.900,- SALE 10.999,-
by Coll & Jensen® Brusesæt, Rain DeLuxe Ø20 cm, Væg, Poleret Messing Natur Før 23.862,- SALE 10.999,-

Din lokale flytteekspert i hjertet af København

Når det kommer til at navigere i de charmerende gader i Københavns Indre By, kræver en flytning ikke kun muskelkraft – den kræver lokal indsigt og godt kendskab til byen.

Det er kernen i CPHFLYT, et firma dedikeret til at tilbyde skræddersyede flytteløsninger, der er lige så unikke, som de hjem og virksomheder, de hjælper med at flytte.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Grundlagt på en passion for service og et dybtgående kendskab til Københavns gader og stræder, forstår CPHFLYT’s team de specifikke udfordringer, som flytninger i bymiljøet indebærer. Fra de smalle gader i Indre By til de travle hovedveje, der forbinder byens mange kvarterer, sikrer CPHFLYT en effektiv og problemfri flytning, hver gang.

”Vores tilgang er enkel: Vi lytter til vores kunder. Hver flytning starter med en detaljeret samtale for at forstå netop kundens behov og ønsker. Denne tilgang betyder, at vi kan tilbyde løsninger, der passer præcist til folks flytteprojekt – uanset om det er en lille lejlighed eller et stort kontor. Vi specialiserer os i at tackle de unikke

udfordringer, som Indre By’s historiske bygninger og snævre indgange kan præsentere,” siger Sandra, driftsleder i CPHFLYT.

Dedikeret til service af højeste kvalitet Kundetilfredshed ligger i hjertet af alt, hvad CPHFLYT gør. Deres team af erfarne flyttefolk er ikke kun eksperter i sikker transport og håndtering af kundernes ejendele; de er dedikerede til at levere service af højeste kvalitet.

”For os hos CPHFLYT er en vellykket flytning mere end blot at transportere ting fra punkt A til B. Det handler om at skabe en positiv oplevelse, der mindsker stressen ved at starte et nyt kapitel. Uanset om man flytter inden for København eller til et nyt kapitel ude for byen, kan vi vise, hvordan en flytning bør håndteres – med ekspertise, omtanke og et lokalt touch,” siger Sandra.

30 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Mit Østerbro Bolig i byen

Afregner på timebasis

Et af CPHFLYT’s ekspertiser er at arrangere flytninger ved bytte af en lejlighed. De sætter to hold på flytningerne, så de på den måde sørger for, at begge kunder får en flytning så nemt og stressfrit som muligt. Samtidig afregner flyttefirmaet på timebasis, så kunderne kun betaler for flytningen i den tid, hvor de reelt flytter. Det vil sige, at man først betaler for CPHFLYT’s service, når flyttevognen ankommer til ens bolig, og når den kører fra slutadressen.

”Det koster kun 999 kr. i timen for vores service, som omfatter to mand og en rummelig flyttebil. Det er en meget konkurrencedygtig pris. Vi kan også leje flyttemænd ud uden bil, hvis man har sin egen bil eller trailer, hvilket er ret unikt for os,” fortæller Sandra.

FØLGER FLYTTEPROCES

FRA A TIL Z

CPHFLYT hjælper alle kundegrupper uden undtagelse, og de er blandt andet specialister i at hjælpe singlekvinder, der skal flytte. Desuden giver de 10 procent rabat til pensionister. Når man bruger byens bedste flyttefirma, er de rigtig dygtige til at følge flytteprocessen fra start til slut. Så når man har booket en flytning, er der en flyttekoordinater med fra A til Z. CPHFLYT står både for privatflytning og erhvervsflytning

Kontakt CPHFLYT i dag for at planlægge din næste flytning med Københavns foretrukne flyttefirma, og oplev forskellen med et team, der virkelig kender byen.

CPHFLYT

Rosenørns Alle 31 · 1970

Frederiksberg · Tlf. 30 20 34 30 · www.cphflyt.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 31
Mit Østerbro Bolig i byen
KILOMETER-
PENGE I STORKØBENHAVN ER GRATIS

LOUNGESÆT

Teglgård · 4.598 kr. Fdbmobler.dk

TRANSPORTABEL

BORDLAMPE

On The Move · 799 kr. Halodesign.dk

Indret din

ALTAN

PARASOL

Cinas fra AltanLiv · 199 kr. Altanliv.dk

ALTANPOTTEHOLDER Plint · 99 kr. Altanliv.dk

ALTANKASSE 649 kr. · Fermliving.dk

FOLDESTOL

SKÅL Confetti · 99 kr. Aida.dk

GULVTÆPPE Fra 19 kr. Sostrenegrene.com

ALTANSÆT

Casa Living 1.499,95 kr. Imerco.dk

ÆRTEFRØ 29 kr. Tagtomat.dk

BORD MED PLANTE

GrowTABLE og GrowMORE Fra 2.999 kr. Squarely-copenhagen.com

32 / Mit Østerbro Mit Østerbro Shopping
Mit Østerbro / 33 Mit Østerbro Bolig i byen

Lokalt rengøringsfirma med overenskomst og fokus på grøn omstilling

Vaskeholdet København ApS er et Østerbro rengøringsfirma med holdninger og tilfredse og stabile medarbejdere. Firmaet har blandt andet overenskomst med alle sine medarbejdere og går stærkt op i medarbejdertrivsel og grøn omstilling.

34 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Bolig i byen

Af: Lars Graabæk - Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Udover at være dygtige til blandt andet trappevask, kontor-rengøring og ejendomsservice tror Vaskeholdet København på, at en række værdier gør dem til et bedre og mere attraktivt rengøringsfirma. De lægger vægt på overenskomst til de ansatte, går meget op i medarbejdertrivsel, grøn omstilling og arbejder målrettet med kerneværdier som hjælpsomhed og ansvarlighed. Det gør de, fordi det personligt betyder noget for daglig leder Pierre Wilhelm, og fordi det betyder mere og mere for både medarbejdere og firmaets mange kunder.

Mange af kunderne har Vaskeholdet København haft i mere end 10 år, fortæller Pierre. “Det er vigtigt for os at beholde vores kunder. Ofte er det jo prisen, der bestemmer, om man får opgaven. Da alle vores medarbejdere er dækket af overenskomst, betaler vi dem en ordentlig løn, de får feriepenge, pension og vi indbetaler til en barselsog uddannelsesfond m.v. De gode vilkår med overenskomsten gør, at vi måske nogle gange ligger lidt højere end andre rengøringsvirksomheder rent prismæssigt; til gengæld får man, hvis man vælger os, ordnede forhold og ordentlig rengøring. Jeg tror nemlig på, at gør man det på den rigtige måde, betaler det sig i den sidste ende.”

El-ladcykler

til medarbejderne

Firmaet har kontor i hyggelige kælderlokaler på Langøgade 4, og mange af deres kunder inden for ejendomsservice, kontor- og erhvervsrengøring, trappevask, vinduespolering m.m. har til huse på Østerbro og i den nære omegn. Måske du kender Vaskeholdet København på deres karakteristiske el-ladcykler med den bordeaux farve? De har nu kun én bil tilbage; resten er cykler. Det er godt for miljøet, og det er godt for medarbejdernes sundhed. Samtidig slipper de for at skulle bekymre sig om køkørsel og problemer med at finde en parkeringsplads. “Vi bruger også flere og flere svanemærkede produkter og bruger ikke miljøbelastende sæbe, når vi vasker vores klude på kontoret.

Fredagshygge på kontoret

Mange af medarbejderne har været i firmaet i årevis, hvilket ikke er normalt i branchen. Det skyldes blandt andet overenskomsten, og at der er stor fokus på medarbejdertrivsel. De ansatte arbejder under en vis frihed, og

de er selv med til at tilrette deres arbejdsdag. “På kontoret er der altid frugt, snacks og sodavand, og om fredagen slutter vi altid af med fredagsøl, chips og kage. Samtidig er der startet en ny trend, hvor nogle af medarbejderne ofte tager noget hjemmelavet mad med fra deres hjemlande,” fortæller Pierre.

Generelt er der stort set altid smil og godt humør, når de ansatte mødes om morgenen til samling. Som en af de ansatte formulerer det: “En af de vigtigste ting for mig er, at jeg er glad for at komme på arbejde, og jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at alle de andre medarbejdere i firmaet har det på samme måde. Her er ingen, der møder op med sure miner og brok.”

POSITIVE KERNEVÆRDIER

Den gode og positive stemning afspejler sig også i de fire værdier, Vaskeholdet København ApS arbejder efter. Det er hjælpsomhed,

● Hjælpsomhed

● Grundighed

● Ansvarlighed

● Troværdighed

Alle værdier, som er med til at skabe den ualmindelige positive stemning, der er omkring Pierre Wilhelms efterhånden veletablerede firma. Hvis du synes, at de gode forhold for medarbejderne, firmaets fokus på grøn omstilling og de fire kerneværdier lyder som noget for dig og din virksomhed eller forening, så ring 51 43 98 78 for at høre mere.

Vaskeholdet København ApS Tlf. 51 43 98 78 · email: vaskeholdet@vaskeholdet.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 35 Mit Østerbro Bolig i byen
HVER
HYGGE
KONTORET
FREDAG

Festivaler giver frihed

Good Boys Agency

arbejder for at skabe mindeværdige oplevelser og lade mennesker mødes i fællesskaber. De udvikler og producerer større kulturelle begivenheder og events og står blandt andet bag festivalen Musik i Lejet og Sommersol på slottet.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Kultur- og Eventbureauet Good Boys Agency, der har kontor på Rønnegade 9 på Østerbro, var for nyligt – ufrivilligt – i fokus i forbindelse med, at Gribskov Kommunes byråd stemte om en lokalplan i forbindelse med festivalen Musik i Lejet. Det er nemlig bureauet, der i sin tid startede den populære festival, og som stadig står for hele arrangementet. Det vakte derfor stor glæde for alle i Good Boys Agency, at byrådet sagde ja til at ændre i lokalplanen, så Musik i Lejet også kan afvikles i 2024.

Udgangspunktet for kultur- og eventbureauet er Musik i Lejet, der i 2009 startede som en fest for venner i Tisvilde. Tvillingebrødrene Andreas og Kristian Grauengaard ønskede at skabe oplevelser mellem mennesker og lade folk mødes på kryds og tværs. “Hvis man kigger på det, er der faktisk ret få steder, hvor mennesker i deres daglige liv kan mødes uden nogen form for forpligtelser. På en festival har man friheden til at vælge selv, fordi der er så mange kultur-, smags- og kunstoplevelser på kryds og tværs af hinanden. Det er det, vi har bragt med ind i Good Boys Agency, hvor vi arrangerer de store events,” siger Andreas Grauengaard og tilføjer: “Det er gået fra at være en hobby til at være en levevej.”

Folkefest på Østerbro

Good Boys Agency startede i 2017, fordi de havde lyst til at bruge alle de kundskaber, de havde fået med i bagagen takket være de otte år med Musik i Lejet. “Vi havde lyst til at skabe andre ting med den viden, vi havde fået opbygget. Det har ført til en række forskellige events som eksempelvis Sommersol på Slottet, de kommende Sommersol i Bakkerne i Hobro og Ø Festival på Langeland til sommer samt Festivélo i forbindelse med Tour de France-løbet i København i 2022. Her afholdt vi festivalen i Fælledparken med storskærm og forskellige oplevelsesområder med fokus på ’Sport og sundhed i byrummet’. Der var fyldt med aktiviteter, talks, koncerter, food trucks og barer, og der kom hele 40.000 mennesker over de to dage i juli 2022. Festivélo var en folkefest og skabte noget helt særligt på Østerbro,” fortæller Andreas Grauengaard.

’Tvunget’ til Østerbro

At bureauet holder til på Østerbro, skyldes i virkeligheden corona-pandemien. Da alting lukkede ned, blev kontoromkostningerne for lokalet på Ravnsborgsgade på Nørrebro for høje. Tre uger efter nedlukningen på Nørrebro kom kompensationspakkerne ifb. med coronaen heldigvis, så Good Boys Agency kunne fortsætte og lave det, de er gladest for, nemlig at samle mennesker: “Hvis man skal hive noget positivt ud af coronaen og opsigelsen af vores kontor på Nørrebro, er det, at vi fik mulighed for at finde

36 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro

optimale kontorlokaler. Da jeg selv bor på Østerbro, kiggede jeg i nærområdet og fandt nogle virkelig velegnede lokaler på Rønnegade. Meget af kvarteret i området på ydre Østerbro bærer præg af, at det engang har været brugt til erhverv, så vi har blandt andet en stor kælder, der er perfekt til opmagasinering af al vores habengut. Og så har vi fine kontorer ovenpå til alle 12 medarbejdere i Good Boys Agency,” siger Andreas Grauengaard, der tilføjer, at det mest er i vinterhalvåret, de sidder på kontoret, da tiden om sommeren bruges på de forskellige events og festivaler.

Langeland som hovednavn

Den oprindelige Langelandsfestival lukkede i 2022, men genopstår denne sommer under navnet Ø Festival Langeland med Good Boys Agency som arrangør. Her bliver et af hovednavnene på festivalen øen Langeland, som Andreas Grauengaard formulerer det: “Mange af oplevelserne på festivalen orienterer sig mod Langeland sammen med musikprogrammet og mad og drikke. Det bliver nærmest som et højskoleprogram, hvor man kan opleve at interagere med forskellige hobbies, som at tage på tangsafari eller keramikkursus m.v. Det tror vi på, er en måde, som festivaler i fremtiden kommer til at udvikle sig hen imod. Folk vil gerne dygtiggøre sig i ting og være med i nogle aktiviteter, der ikke kun handler om musik og underholdning, men om alle mulige spændende hobbies.”

Glæder sig over opbakning

Som nævnt i indledningen er der ved at blive ændret i Gribskov Kommunes lokalplan, så Musik i Lejet kan afholdes til sommer. Byrådet sagde med et meget stort flertal ja til, at det skal blive muligt at feste og hygge sig fra den 18. – 20. juli i Tisvilde, og den opbakning glæder naturligvis Good Boys Agency og Andreas Grauengaard: “Vi gik jo i gang med at planlægge årets festival allerede kort tid efter den sluttede sidste år, så vi har gået og lagt planer for Musik i Lejet i syv måneder. Derfor er vi utroligt lettede over, at vi kan fortsætte. Og det er dejligt, at både byrådet og så mange mennesker bakker op om vores årlige arrangement,” konkluderer han.

FESTIVAL I STEDET FOR FERIE

I disse år vil rigtig mange danskere gerne på festival. De er blevet en utrolig populær oplevelsesmulighed, der for eksempel kan gå ind og erstatte en ferierejse. “Der popper hele tiden nye festivaler op, og der er virkelig mange, der gerne vil på festival. Det er blevet en ny form for ferie, hvor man kan lave noget end at ligge ved en pool. På en festival får man en masse oplevelser, og man er sammen på en anden måde. Ofte tager folk på festival sammen med andre, så det er en meget social oplevelse,” pointerer Andreas Grauengaard og fortsætter:

“Vi ønsker med vores festivaler også at styrke det lokale tilhørsforhold. Derfor bruger vi så vidt muligt lokale leverandører, og vi kigger på, hvad der sker omkring det sted, hvor festivalen afholdes. Samt hvilke mennesker, der er med til at sætte kulør på et lokalområde. Der er altid nogle mennesker, butikker eller virksomheder, der er med til at sætte en dagsorden, det sted, man er. Og så er der nogle ting, der giver sig selv i forhold til, hvor man er. Når vi som i Charlottenlund er ved et slot, er der en historik der, som er spændende. I Hobro, hvor Sommersol skal afholdes ved Bramslev Bakker, er det et billedskønt og fredet naturområde, som vi inddrager sammen med festivalen.”

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 37 Mit Østerbro GOOD BOYS AGENCY Rønnegade 9 · Tlf. 2 627 91 66 · www.gb-agency.dk

SPISEBORDSSTOL

SM #842.

Lakeret egetræ. Højde 80 cm.

Bredde 55 cm.

Dybde 51 cm.

Pris fra 2.899 kr.

Skovby

Forårs SHOPPING

TÆPPE

Vichy. 100% uld. Fås i otte farver Vanilla Coconut (som vist her), Mint Chocolate, Mango Peach, Quince, Sloe Berry, Cassis, Pistachio og Raspberry Blue. Fås i standardmål og specialmål. Fra 4.780 kr. pr. m2.

Kasthall

PENDEL

Puncto 4203. Designet af Seppo Koho. Håndlavet af formpressede birkelammer. Højde 40 cm · Diameter 4 5 cm. Pris 4.690 kr.

Secto Design

GARDIN

Scandinavian Nature. 100% hør. Skræddersyes på mål. Pris fra 4.022 kr.

Luxaflex

PUF

Sketch. Designet af Färg & Blanche.

Højde 67 cm.

Bredde 68 cm.

Dybde 60 cm.

Pris 11.433 kr.

Johanson Design

SOFA

Nawabari. Designet i samarbejde med Bjarke Ingels Group. Højde 82,5 cm.

Bredde 238,5 cm.

Dybde 102 cm.

Pris 23.790 kr.

BoConcept

SENG

Essential. Designet af designduoen Köhler & Wilms. Sengerammen er af 87% genanvendt pulverlakeret aluminium. Det er muligt at designe sengen efter egne præference og tilvælge et lakeret eller polstret hovedgærde. Pris fra 29.995 kr.

Auping

Mit Østerbro Shopping
38 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Claus Meyer Kærlighed, solidaritet og velsmag

Mit Østerbro har talt med ildsjælen Claus Meyer, som har revolutioneret det danske køkken på et fuldstændig imponerende plan. Det får ham dog ikke til at hvile på laurbærrene. Lige nu prøver han nemlig at regne ud hvordan man knækker koden til hele tre kriser - måske er det ved at gøre grøntsagsmad til en folkesport?

Af: Mynthe Søyland - Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Claus Meyer ar revolutioneret det danske køkken gennem en lang række innovative tiltag såsom  det nordiske køkkenmanifest, etableringen af Restaurant Noma og ved at give os et sprog for gastronomi bl.a. gennem Meyers Køkken på DR og opskriftbøger. Desuden har han grundlagt Melting Pot Fonden og derigennem hjulpet udsatte befolkningsgrupper i bl.a. Bolivia og Marokko ved at facilitere uddannelse på madskoler. Claus Meyer har også sat sine tydelige spor på Østerbro, hvor han siden 2013 haft et bageri i Classensgade og sidste år åbnede han Brasserie Post i det ikoniske posthus på Trianglen. Desuden ligger Meyers hovedkontor på Dampfærgevej.

I slutningen af 2023 udkom din erindringsbog ’Drømmer’, hvor du beskriver en åbenbaring i koblingen mellem kærlighed og velsmag. Hvad er det der går op for dig her?

Efter gymnasiet tog jeg til Paris som au pair, men da jeg fik en smitsom leverbetændelse kom jeg på rekreation hos verdens sødeste bagerfamilie i Gascogne, i det sydvestlige Frankrig. De havde den fineste forretning, hvor Guy var kok, bager og konditor og hans kone Elisabeth stod i

butikken og solgte tingene til kunderne. De havde altid ønsket sig en søn, men de kunne ikke selv få børn, så jeg blev modtaget, som var jeg en søn, der var faldet ned fra himlen. De passede på mig og jeg smagte alle de ting de lavede og jeg tænkte: ”Hold nu kæft mand, hvad er det jeg får i min mund”. Det smagte fuldstændig psykedelisk godt! Altså jeg gik fra at spise gammelt wienerbrød til at spise de fornemmeste ting fra et af de fineste konditorier i hele Frankrig. Maden vi spiste var også fuldstændig forrygende, og et hverdagsmåltid tog mindst tre timer. Der var mindst seks retter, og det ene smagte bedre end det andet. Det var ligesom at få en rutsjebanetur inde i munden. Hvorimod al maden i min barndom bare havde smagt af margarine, mel og rasp og altså ikke af krydderier eller af noget som helst. Jeg kunne ikke undgå at opleve at der var eller anden sammenhæng mellem velsmag og kærlighed. Jeg kunne heller ikke undgå at tænke: ”Hvor er det vildt, at jeg får lov til at opleve det her”. Tænk at jeg helt tilfældigt dumper ned, og oplever sådan et paradis der åbner sig foran mig. Gascogne skulle jo foregive at være sådan et tilbagestående samfund, hvorimod Danmark skulle foregive at være fremtiden, så jeg tænkte: ”Hvis det her er fremtiden, og dét der er fortiden, så er der da et eller andet der er gået galt”. Jeg fik en følelse af at jeg havde fået et kald, og at min opgave i livet var at komme tilbage og dele det jeg havde oplevet i Gascogne med så mange mennesker som muligt. Det var dét min livsopgave var, og så er jeg jo ligesom blevet ved det.

40 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Portræt

Din erindringsbog ’Drømmer’ er et vidnesbyrd om din evne til at føre dine drømme ud i livet. Hvad er du mest stolt af at have opnået i dit liv?

Jeg er stolt af Noma, men jeg er på en måde endnu mere stolt af det lange seje træk. Noma har jo bare har været et udspil blandt mange, som har handlet om at få andre mennesker til at se mulighederne, og den slumrende skønhed, i det danske køkken. Men allermest stolt, i ordets egentlige betydning, er jeg nok over, at jeg har haft ressourcer til at give noget tilbage til folk, der ikke havde ret meget. Her tænker jeg på det, jeg har lavet gennem Melting Pot Fonden, hvor jeg har arbejdet med indsatte i Vridsløselille Statsfængsel. Gennem etableringen af en kogeskole har vi vist folk, der er endt et forkert sted i deres liv, at der er nogen der tror på at de kan blive bedre mennesker og er parate til at give dem en chance til. Men det største projekt, som jeg også synes er ret eventyrligt, er at vi tog til Bolivia og lavede en restaurant, som minder lidt om den rolle som Noma havde i Danmark. Restauranten hedder Gustu og den har lige haft 10-års jubilæum og selvom den er startet som et socialøkonomisk projekt, så er den nu rangeret blandt de 20 bedste restauranter i hele Latinamerika. Vi har også lavet 12 andre madskoler for fattige unge i slumkvarteret El Alto udenfor La Paz, og i dag er der 6 ud af de 100 bedste restauranter i Latinamerika, der kommer ud det fattigste land, Bolivia.

Det virker som om at du har et indre ”kompas” ift. hvilke projekter du går ind i – kan du fortælle lidt mere om det?

Jeg kan godt lide når projekter har sådan en katalytisk effekt. Altså Noma gjorde jo, at der opstod en hel bølge af nye restauranter, der leverede på et nyt niveau. Meyers Bageri fik det samme til at ske i bageribranchen, hvor der var nærmest kun var Emmerys og en enkelt Lagkagehuset. Jeg kan enormt godt lide at lave fine initiativer, der ikke generer nogen, og som fortæller en historie, der ikke tidligere var fortalt. Det skal sprede lys og glæde, og give muligheder og håb. Det skal gøre verden til et bedre sted. Jeg kan godt lide at foretage mig noget, som også er en lille smule modigt. Min far var fan af Mohammed Ali, så jeg har et eller andet sted, inden i, drømmen om at gøre noget i verden, som kan leve op til det Mohammed Ali var for min far. Altså noget der er storslået, helteagtigt, uegennyttigt, modigt og overskudsagtigt.

Hvad er du optaget af madmæssigt for tiden?

Jeg er meget optaget af grøntsagernes rolle i måltidet. Man taler jo meget om hvordan vi skal løse denne klima- og biodiversitetskrise hele verden står i. Man kan jo drømme og håbe på alle mulige tiltag, såsom at nogen kan hive

CO2 ud af atmosfæren, men der er ikke rigtig nogle super nemme løsninger. Det mest kraftfulde ville faktisk være hvis vi kunne lade være med at spise så meget kød fordi der er så stort et CO2 udslip forbundet med det. Derfor er jeg også meget optaget af hvordan man kan lære danskerne at lave et måltid mad af grøntsager, der føles som lykke. Det er altså virkelig vigtigt, at det ikke føles, som ”nu tager vi en dag for klimaet”. Det skal gøres til en folkesport, at få folk til at omfavne grøntsager, og derfor er vi nødt til at skabe en situation, hvor folk selv laver mad. Og det er jo min gamle drøm. Jeg har jo selv oplevet hvordan jeg fik et rigt liv af at lave mad, og hvordan det blev et kærlighedssprog for mig, og nu kan jeg også se hvordan mine børn bruger det som et kærlighedssprog. Det skaber en eller anden jordforbindelse og en samhørighedsfølelse mellem mennesker. Jeg tror også at det kan gøre ens liv mere robust, og at man kan have nemmere ved at modstå livets modgang, hvis man på en eller anden måde er i stand til at lave et måltid mad.

MÅSKE KUNNE MAN

KNÆKKE HELE TRE KRISER

Den psykiske mistrivsel, der kendetegner hele den vestlige verden, kan hænge sammen med at vi lever afkoblet fra naturen, måltidet og fra det at lave mad. Det kan give en følelse af manglende mening, så hvis man nu kunne få folk til at gå i køkkenet og lave mad med grøntsager, så ville man måske kunne knække hele tre kriser: Biodiversitetskrisen, klimakrisen og den mentale sundhedskrise.

FREMTIDENS SUPERHELTE

Jeg kan ikke forestille mig nogen vigtigere opgave, som ville passe til mine evner, erfaringer og ressourcer. Jeg har jo prøvet det før med det nordiske køkken, endda uden ressourcer, at tale en idé op, lave symposium, skrive et manifest, blive ved med at tale om det, ringe til nogen og lave lobbyarbejde, så jeg tænker at jeg har en vis chance for at kunne gøre en betydelig forskel lige her. Det er også noget af det jeg synes er sjovest, for de mennesker der lære at lave grøntsagsmad får jo en slags superpower! De bliver fremtidens og vennekredsens helte, fordi de kommer til at besidde et håndværk, som alle vil have del i - for det kommer ikke til at gå i længden med alt det her hakkede oksekød.

CLAUS MEYERS ØSTERBRO ANBEFALINGER:

● Hos Fischer

● Le Saint Jacques

● Gro Spiseri

● Bistro Lupa

● Juno the Bakery

● Galst Bageri

Mit Østerbro / 41
Mit Østerbro Portræt

PARIS BÆNK

fra Zederkof — 2.799,-*

Findes i flere farver og mønstre

KØBENHAVNER KRUKKE

fra Bergs Potter fra 115,-*

Findes i flere farver og størrelser

PARASOL fra Cinas 1.199,00,-* Ø180 cm, findes hvid, sort og grøn

LYS & SPYD

fra Uyuni fra 99,-*

Findes i flere farver og størrelser

Indret din altan eller terrasse frodigt med masser af krukker og altankasser med grønne planter, smukke blomster og velduftende krydderier.

PUDEBETRÆK & HYNDER

fra Svanefors — fra 155,-*

Findes i flere farver og mønstre

VEGA BÆNK

fra Cinas 1899,-* 120cm bred, teak

*Der tages forbehold for ændring af priser, samt udsolgte og udgåede varer. Gældende priser og varesortiment findes på www.altanliv.dk.

SIMONA KRUKKE

fra Bergs Potter 155,-* Ø16 cm, rosa

BLOOM KURV

fra Liewood 135,-*

Findes i flere farver

ALTANBORD

fra Cinas — 1.299,-* 40x51 cm, i teak

PARIS STOL

fra Zederkof — 849,-*

Findes i flere farver og mønstre

SCAN og se produkterne på www.altanliv.dk

Mit Østerbro
SHOP STILEN
AltanLiv_dobbeltside_Annonce_MitØsterbro_apr24.indd 2 25.03.2024 11.52 42 / Mit Østerbro

Mit Sommerhus

Find dit drømme sommerhus fra EBK HUSE · PLANET HUSE · STENHØJ HUSENE

TEGNESTUEN ODSHERRED hjælper med dine boligdrømme

Shopping til dit SOMMERHUS

Få en terrasse i BAMBUS

Mit Sommerhus / 43 Foto venligst udlånt fra EBK Huse
Mit Sommerhus SIDER MED INSPIRATION TIL DIT SOMMERHUS 24

Tidens sommerhus fra EBK HUSE

Sommerhuset er et fristed, hvor man kan slappe af, hygge sig og få nye minder.

Det ved de alt om hos den danske familievirksomhed EBK HUSE, der siden 1976 har skabt bæredygtige huse af træ til livsnydere og alle generationer.

Af: Lars Graabek - Mit Sommerhus

Foto: EBK HUSE

Sommerhuset har altid været et fristed, hvor livet kører i et lidt lavere gear. Behovet for ro, afslapning og udelivet er bestemt ikke blevet mindre hos danskerne i de seneste år, hvor mange ting går lidt hurtigere, og presset i hverdagen er blevet lidt større. Her giver et sommerhus mulighed for, at man kan koble af fra den travle hverdag og bare nyde livet. Et moderne sommerhus må godt adskille sig fra vores helårsbolig, men det skal stadig være lækkert og funktionelt. Og vi vil ikke bruge tid på at vedligeholde, men på at være sammen med familier og venner.

EBK HUSE har opført sommerhuse i små 50 år, og de er specialister i at opføre huse, der lever op til danskernes aktuelle ønsker og behov i forhold til størrelse, funktioner og anvendelse.

“I dag bygger vi fritidshuse, som familien bruger i fritiden hele året rundt. Vi bygger for alle – små og store, moderne og romantiske. Men den arkitektur, der trender i øjeblikket, er de moderne sommerhuse, der står helt skarpt klædt i

44 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Sommerhus Sommerhus / PROFILANNONCE

sort uden udhæng og med store glaspartier, store overdækkede arealer og store træterrasser med plads til udemiljø,” siger Dorte Keinicke, marketingdirektør i EBK HUSE og tilføjer: “Livet leves ude, så der skal være plads til havemøbler og loungemiljø, grillen og til spil på terrassen. Udebruseren er et must – mange bader kun ude, når de er i sommerhuset – også om vinteren. Inde skal der kunne indrettes små oaser i det store rum, så vi kan være sammen hver for sig. Her er køkkenøen og alkoven et hit,” fortæller hun.

Syv individuelle designlinjer

Hos EBK HUSE, som er en dansk og familieejet virksomhed med udstilling i Roskilde og Slagelse samt et showroom i Holte, ser de tre kundetyper. Der er dem, der søger et budgetvenligt og mindre sommerhus, som er nemt at vedligeholde. “Her er KOMPAKT, vores budgetvenlige designlinje, optimalt. Man kan få et sommerhus

All inclusive for 995.000, og til den pris har vores arkitekt optimeret planløsningen, så man får masser af veldisponerede rum,” siger Dorte Keinicke.

Skal huset bruges i længere perioder og til at samle generationer, så er en af EBK HUSEs syv individuelle designlinjer med masser af muligheder for at sætte sit individuelle præg, løsningen.

“For alle dem, der har helt specielle ønsker til arkitektur, indretning og måske en grund med mange udfordringer, er FRI ARKITEKTUR løsningen. Her får man et unikt arkitektprojekt med den tryghed, det giver at bygge med et typehusfirma med kendte konstruktioner og egne håndværkere,” siger Dorte Keinicke.

TÆT PÅ DIG

Med to udstillinger på Sjælland i Slagelse og Roskilde med hver 4 udstillingshuse og kontor & showroom i Holte er EBK HUSE tæt på dig. Kom forbi deres showroom i Holte til en indledende snak om jeres sommerhusdrømme, eller tag på besøg i deres udstillinger og mærk sommerhusstemningen og find netop din sommerhusstil.

Bæredygtigt sommerhus

EBK HUSE bygger udelukkende fritidshuse af træ og stræber efter at gøre det så ansvarligt, bæredygtigt og miljøbevidst som muligt. Når man bygger et velisoleret sommerhus i certificeret træ i god kvalitet, kendte konstruktioner og materialer, er man godt på vej, fortæller marketingdirektøren: “Vi bygger vores huse på egen fabrik under kontrollerede forhold. Det sikrer et minimum af spild og optimal genanvendelse af materialer. Ydervægselementer isat vinduer og døre, skillevægge og alle materialer pakkes på en lastbil og køres til byggepladsen, hvor huset kan lukkes på få dage og færdiggøres uafhængig af vejret. Det er med til at sikre et godt og sundt hus og et godt indeklima.”

EBK HUSE er som eneste typehusfirma certificeret med Indeklimamærket under Teknologisk Institut og kan dokumentere, at huset er fri for sundhedsskadelig kemi og unødvendige afgasninger.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 45 Mit Østerbro Mit Sommerhus PROFILANNONCE / Mit Sommerhus / 45 EBK HUSE A/S
340 · 2840 Holte · Tlf. 58 56 04 00 · www.ebk.dk
Kongevejen

LÆNESTOL

Poodle EC. Designet af Anna Herrmann & Alexander Lervik. Fås i forskellige stofmaterialer og farver. Højde 76 cm. Bredde 87 cm. Dybde 77 cm. Fra 7.785 kr. Johanson

PUDE

Bouclé. Bredde 40 cm.

Længde 58 cm. Pris 979 kr.

BoConcept

FORNY DIT Sommerhus

GULV

Iconik Texstyle Matera Inverno. Vinylgulv lavet af op til 17% genanvendt indhold og helt fri for ftalater og biocier. Vejl. pris 299 kr. pr. m2 Tarkett

REOL

String System. Vanger fremstillet i pulverlakeret metal og hylder i egetræ. Højde 200 cm. Bredde 380 cm. Pris 23.518 Kr. String Furniture

GULVLAMPE

Lita. Designet af David Dolcini. Opalglas og ask. Højde 160 cm. Diameter 28 cm. Pris 10.158 kr.

Luceplan

ARMATUR

Qtoo. Materiale: børstet kobber. Fås også i børstet eller poleret stål, messing, charcoal og sort. Pris 5.961,60 kr. d line

KABINET

# 546 Dual Cabinet. Fås i flere træsorter, her vist i eg. Højde 145 cm. Bredde 124 cm. Dybde 41 cm. Pris 38.999 kr. Skovby

Mit Sommerhus 46 / Mit Sommerhus

KVALITETSTID I MASSIVT TRÆ

Nyd den helt særlige atmosfære i et Jeppesen Bjælkehus

Besøg vores udstillinger i Roskilde og Middelfart og få en fornemmelse af finish og lækre materialer

Tillad os at hæve standarden for hygge

Skræddersyet pusterum med plads til

På udkig efter ægte sommerhusstemning? Så bygges den ikke meget bedre end et Jeppesen Bjælkehus. Massive bjælker møder høj funktionalitet i en moderne planløsning, der selvfølgelig kan skræddersyes enhver kræsen sommerhusdrøm. Vores arkitektteam skræddersyr uden omkostninger for jer, hvad enten der skal flyttes en væg eller tegnes et helt nyt hus.

Find inspiration og bestil vores katalog på planethuse.dk

Mit Sommerhus
Mit Sommerhus

Den smukke, holdbare og klimavenlige terrasseløsning

Bambus er på grund af sit naturlige udseende og imponerende holdbarhed ideel til de danske terrasser. Hos

BambusTerrasse.dk sælger de bambusterrasse-brædder af højeste kvalitet i en bæredygtig produktion.

Af: Lars Graabek - Mit Sommerhus

Foto: Bambusterrasse

Bambusterrasser er det eksklusive og mere bæredygtige alternativ til hårdt træ. Bambus er nemlig en miljøvenlig, vedvarende ressource opnået fra fuldt bæredygtige og hurtigt voksende skove overalt i Sydøstasien. Der findes 60 forskellige udgaver af bambus, og da den vokser utroligt hurtigt, kan den høstes allerede efter 4-5 år, hvorimod for eksempel hårdt træ først høstes efter 60-70 år.

“Den bambus, vi benytter til vores terrasser, er en bambus, der vokser i højlandsskove i Kina. Det er verdens hurtigst voksende plante og er den plante, der optager mest CO2, så den er med til at sænke drivhuseffekten. Bambus frigiver 35% mere ilt sammenlignet med træer, hvilket er en markant forskel,” siger Hans-Christian Carstensen, Salg og markedsføringsansvarlig i WoodyWood, der står bag BambusTerrasse.dk og fortsætter: “Produktionen af vores højlandsbambus foregår ved, at man flækker den i nogle

Mit Sommerhus 48 / Mit Sommerhus / PROFILANNONCE

stokke, som får en termisk behandling og presses sammen med 4.000 tons. Der anvendes ingen kemikalier, og den termiske behandling medfører den farvetone, som skaber en varm og sensuel tone i træet. Derefter høvles stokkene, og de efterbehandles med olie, inden vi modtager dem i vores store showroom, butik og lager i Farum.”

Hårdeste materiale

Bambus er både designmæssigt og i forhold til holdbarhed et helt særligt produkt. Det har en suveræn holdbarhed og er med til at skabe en skøn stemning i indretningen. Og så er planten det absolut hårdeste og tungeste materiale inden for terrassegulv. Der findes intet træalternativ, der er mere hårdt og holdbart. Fordi bambus er en så hård planteart, bruges den for eksempel også til hestestalde, da hestene ikke kan bide det i stykker. Selv om bambus er så hårdt og modstandsdygtigt, monterer man i princippet bambusbrædderne som alle andre gulvbrædder.

”Når man lægger det udenfor på terrassen, kan man arbejde med det som almindeligt træ, men vi har valgt en løsning, hvor man lægger det som indendørs gulv. Brædder sidder sammen i fer og not i enderne og med installationsclips i siderne, som kun giver en 5 mm imellem brædderne. Det indebærer den store fordel, at man ikke skal bruge skruer, når man monterer brædderne,” påpeger Hans-Christian Carstensen.

Nemmere at vedligeholde

En terrasse i bambus er til dem, der ikke har lyst til at bøvle med en terrasse, der ikke holder i længden, samt hvor vedligeholdet kræver rigtig meget tid. Med en bambusterrasse får man en terrasse, der ikke alene ser eksklusiv ud, men også er det. “aMbooo har udviklet en patenteret olie, som kan farve brædderne, som de så ud oprindeligt. Det er meget nemt at vedligeholde en bambusterrasse, men som al materiale, der ligger udenfor og udsættes for vind og vejr, kræver det noget vedligeholdelse. Fordelen ved bambus fremfor for træ er, at det er noget nemmere at vedligeholde,” siger Hans-Christian Carstensen.

BambusTerrasse.dk forhandles af WoodyWood, der er et lidt atypisk byggemarked forstået på den måde, at de gerne handler med varer, man ikke finder så mange andre steder. De har blandt andet et af Danmarks største lagre af træbordplader, og de sælger rigtig mange indendørsgulve og terrassebrædder m.m. “Vi kan godt lide at være innovative og finde de nye, mest spændende produkter.

Det mener vi, at vi eksempelvis fandt for fem år siden, hvor vi begyndte at sælge bambusterrasse-brædder. Det skyldes de mange indretningsmæssige fordele ved bambus, og at plantearten er så bæredygtig. Mange taler om at gøre de rigtige ting for klimaet, men vi valgte at handle på det og har skåret en masse almindeligt hårdt træ væk. I stedet har vi valgt at satse på mere vedvarende produkter, og hos os finder man mange ting på hylderne, som du ikke finder mange andre steder. Vi er i øvrigt også leverandør til mange andre byggemarkeder,” oplyser Hans-Christian Carstensen.

HVORFOR BAMBUS?

Der er rigtig mange fordele ved at vælge bambus terrassebrædder over brædderne af almindeligt træ. For at give et hurtigt og nemt overblik over nogle af fordelene, er de ridset op her:

● Holdbarheden på bambus brædder er utrolig høj

● Bambus bliver ikke så hurtigt slidt

● En bambus terrasse er nem at montere, da alle brædderne er ens

● En bambus terrasse skaber et naturligt og eksklusivt udseende

● Bæredygtighed, da bambus er en hurtigvoksende plante.

BambusTerrasse.dk fører bambusbrædderne i de tre farver Coffee, Natur og Espresso. Alt deres bambus er FSC-mærket, så man ved, at der ikke er fældet naturskove for at gøre plads til bambussen. BambusTerrasse.dk er distributør af det tyske firma aMbooo, der er en af de førende leverandører af bambus i verden. Se mere på www.bambusterrasse.dk eller www.woodywood.dk

Mit Sommerhus PROFILANNONCE / Mit Sommerhus / 49
Bambusterrassen Hørmarken 7 · 3520 Farum · Tlf. 45 56 00 10 · www.bambusterrasse.dk eller www.woodywood.dk

KOGEBOG ”BAGVÆRK”

Af Cathrine Brandt ·290 kr. Cathrinebrandtbutik.dk

VAFFELJERN

Cook & Baker · 399,95 kr. Imerco.dk

Skab søde sager til SOLEN

HONNING

Manuka Health

Fra 249 kr.

Helsam.dk

SKÅL

Cathrineholm 299,95 kr. Imerco.dk

MUFFINFORM 12 stk. ·139 kr. Liewood.dk

VISKESTYKKE 2 stk. · 149 kr. Fdbmobler.dk

PISKERIS

Timm Vladimir Kitchen 199,95 kr. Imerco.dk

HANDSKE

Oy Oy Living · 129 kr. Oyoylivingdesign.com

ISSKÅL 199 kr. · Hay.dk

TUILEFORM by Ditte Julie · 99,95 kr. Imerco.dk

Mit Sommerhus 50 / Mit Sommerhus
STEL
RAW · Fra 79 kr. aida.dk

Ualmindelig smagfuld - ualmindelig dansk

INVITER DR. NIELSEN’S BITTER MED TIL BORDS

Dansk kvalitet og en unik blanding af 8 forskellige urter har i årtier gjort

Dr. Nielsen’s Bitter til en kærkommen gæst på alverdens borde - både ude og hjemme.

Læs historien om den populære bitter på www.drnielsensbitter.dk.

Mit Sommerhus Mit Sommerhus / 51
BØR NYDES MED OMTANKE
FØLG DR. NIELSEN’S BITTER PÅ

TRANSPORTABEL

LAMPE

Hygge fra Halo Design · 699 kr. Halodesign.dk

VINGLAS

To stk. 299 kr. Fermliving.dk

GLÆD din gæst

TAKEAWAY MENU

A Casa fra Famo · Fra 310 kr. Famo.dk

TALLERKEN

Timeless · Fra erik bagger a/s 129,95 kr. Imerco.dk

CONFETTI

aida Life in Colour · Fra 99 kr.

VISKESTYKKE

Georg Jensen · 135 kr. Damask.dk

TEKANDE

SPISEBORD

Andro fra

Living & More

6.499 kr. Coop.dk

RISOTTOKUGLER

Planteslagerne · Fra 35 kr. Perfectseason.com

749 kr. Springcopenhagen.com

PENDEL

U11 Sletterhage 1.199 kr. Fdbmobler.dk

DÆKKESERVIET

Ib Laursen · 20 kr. Iblaursen.dk

VAFFELJERN

Cook & Baker · 649,95 kr. Imerco.dk

Mit Sommerhus 52 / Mit Sommerhus

DESIGNERBORDE MED ET PERSONLIGT TOUCH

Hos DAYLY furniture har vi altid tid til godt håndværk, omhyggelighed og nærværende, personlig service. Vi er et lille, dansk møbelunivers kendetegnet af kærlighed til klassisk design, håndlavede designerborde og stolte snedkertraditioner. Bliv inspireret og kombiner dig frem til et personligt møbel, der passer til dit interiør.

@dayly_furniture www.dayly.dk

REKTANGULÆRE OG RUNDE SPISEBORDE . SOFABORDE . FLEKSIBLE REOLER . PODIER

Mit Sommerhus Mit Sommerhus / 53
Billede af: Ann-Sophie Ulke @fieulkefieulke

RASMUS KJÆR

Rasmus Kjær driver SVOVL i Århusgade · selskabslokale & catering. Rasmus er udlært kok i 1993 og har arbejdet på kvalitetsrestauranter i hele europa og vinder af Årets Kok 2002 og DM i smørrebrød 2013.

SALAT AF BAGT TOMAT & VANDMELON

TILBEHØR ELLER EN LET FORRET (4 PERSONER)

1 lille vandmelon

4 bøftomater

1 skalotteløg

1 lille bundt basilikum

1 dl god olivenolie

1 spsk sukker

Salt og peber

½ dl sherryeddike eller anden god eddike feks æble eller blomme

Skær tomaterne i tern og drys dem med salt, peber og sukker.

Bag dem i ca 45 minutter i ovnen ved 100 grader med en sprække i ovndøren, så dampen kommer ud.

Afkøl tomaterne let.

Skær vandmelon i tern og blend alle resterne med

sherryeddike og olivenolie til en vinaigrette.

Anret vandmelon, bagt tomat, skalotteløgsringe og frisk basilikum ovenpå en bund af vandmelondressing.

Vendes sammen ved bordet lige før servering.

54 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Mit Sommerhus Sommerhus Foto: Columbus Leth

Installér en Mitsubishi Electric

HERO

luft til luft varmepumpe og få en Weber Traveler compact gasgrill med i prisen

(Værdi iht. vejl. pris kr. 3.499,00 inkl. moms)

(Tilbuddet gælder ved køb af en LN25 i marts/april 2024)

GRATIS!

Weber Traveler compact gasgrill

Skift til fremtidens opvarmning

Installér en HERO luft til luft varmepumpe fra Mitsubishi Electric og reducér din energiregning. Samtidig opnår du et sundere og mere behageligt indeklima

+ Gir op til 4-5,2 kWh varme tilbage hver gang du bruger 1 kWh

+ HERO fås som DanmarksPumpe med 10 års kompressorgaranti

+ Effektiv, let at installere og stort set lydløs

+ Fås i flere farver

+ Kinnan giver 5 års garanti

HERO Luft til luft varmepumpe

Udskift dit gamle fyr til en energieffektiv

ECODAN SILENT luft til vand varmepumpe

+ Gir op til 4,5 kWh hver gang du bruger 1 kWh

(SCOP 4,5 ved 35° C)

+ Udleder langt mindre CO2 i drift

+ Klarer opvarmningen af hele din bolig

+ Driftsikker og stort set lydløs

+ Kinnan giver 5 års garanti

ECODAN SILENT Luft til vand anlæg

Kinnan – De bedste varmepumper på markedet

Find din lokale forhandler på kinnan.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 55 Mit Østerbro Mit Sommerhus Mit Sommerhus / 55
A+++ A+++
(Ved 35°C) AUTORSERETINSTALLATION 5 ÅRSGARANTIPÅØVRIGE DELE K AN D 8 17 00
Ved køb af Mitsubishi Electric HERO LN25

Kvalitetssommerhuse gennem generationer

I mere end 60 år har Stenhøj Husene bygget kvalitetsommerhuse. Med den nye designlinje BARNHOUSE føjer Stenhøj Husene endnu et kapitel til historien om at skabe fritids- og sommerhuse, der går i arv fra generation til generation.

Af: Pia Bundgaard Hansen

Foto: Stenhøj Husene

Et sommerhus er familiens fristed, og derfor er der mange ting at forholde sig til både indretningsmæssigt og økonomisk, inden beslutningen om et nyt sommerhus er på plads. Hos Stenhøj Husene har de gjort det til deres varemærke at rådgive kunderne og bygge i gode materialer samt udnytte kvadratmeterne optimalt.

“Med det nye BARNHOUSE går vi mod strømmen og lancerer et hus i nordisk stil, når den er allermest rå, men samtidig er udtrykket varmt. Vi vil gerne udfordre vores kunder og markedet med at tilbyde huse, som har et markant design,” forklarer Rasmus Thomsen, salgschef hos Stenhøj Husene.

Besøg sommerhuset året rundt

Det innovative design byder på ferieminder hele året rundt; lige fra dasedage i sommersolen til gåture i regn og rusk på en mørk og regnfuld novemberdag. BARNHOUSE er skabt til at favne alle årstiderne, så det er let at se sig selv i sommerhuset året rundt. Designet indgyder ro, tryghed og varme, når familien samles rundt om brændeovnen i de kolde måneder eller nyder udelivet på terrassen i fuld sommersol.

BARNHOUSE fås i seks varianter med planløsninger i størrelsen 79-147 m2 boligareal – hertil kommer store læfyldte overdækkede terrasser, udhuse og anneksløsninger. Alt sammen udført med lækre detaljer og materialer, samt nænsomt snedkererede specialløsninger. Til hele designlinjen er der masser og atter masser af muligheder for ændringer, til- og fravalg samt plads til individuelle løsninger.

Mit Sommerhus 56 / Mit Sommerhus / PROFILANNONCE

Tradition for god kvalitet

BARNHOUSE er blot sidste skud på stammen af gennemtænkte designlinjer fra Stenhøj Husene. Fælles for alle designlinjer er, at de er bygget med omtanke og af gode, gedigne materialer. Sådan har det været, siden det første hus stod færdigt, og sådan er det den dag i dag – mere end 50 år efter, at Keld Nielsen opførte det første fritidshus fra Stenhøj Husene. Siden er mere end 4.000 fritidsog sommerhuse blevet bygget af Stenhøj Husene, som er et af de ældste firmaer i branchen. Virksomheden har hovedsæde i Frederikshavn, og den mangeårige erfaring bruger medarbejderne hos Stenhøj Husene til at rådgive kunderne med de rigtige valg, så kunderne få netop det hus, de drømmer om.

“Vi sætter en ære i at levere et resultat, vi er stolte af – og som vores kunder bliver glade for og kan trives i. Derfor gør vi os altid umage, både med at finde frem til den rette løsning for den enkelte kunde og med at producere huset. Derfor er alle vores huse også bygget af vores egne håndværkere på selve grunden og efter stolte håndværksmæssige traditioner – og altid til tiden,” fortæller Rasmus Thomsen.

Et bredt udvalg af fritidshuse

Stenhøj Husene tilbyder fritidshuse inden for seks overordnede designlinjer, der alle byder på en række forskellige modeller. Designlinjerne rummer alt fra det helt klassiske sommerhuse uden så mange dikkedarer til de luksuriøse huse med et væld af detaljer.

OPLEV BARNHOUSE

og andre af Stenhøj Husene på ”bygge centrum” i Middelfart. Læs meget mere og se alle designlinjerne på www.stenhoj-husene.dk

“Vi siger selv, at vi er et typehusfirma, men et meget fleksibelt et af slagsen. Har du særlige ønsker til dit kommende fritidshus, så opfylder vi det. Som et af de ældste firmaer i branchen har vi den viden og erfaring, der gør, at vi kan passe stort set ethvert ønske, vores kunder måtte have, ind i vores rammer,” forklarer Rasmus Thomsen.

ET LILLE STYKKE DANMARKSHISTORIE

Stenhøj Husene går helt tilbage til 1962, da stifter Keld Nielsen startede virksomheden i Stenhøj nær Frederikshavn. Keld arbejdede egentlig som tømrer hos en tømrermester, hvor han byggede et sommerhus i sin fritid, da det var hans store passion. Derfor valgte han i en alder af kun 22 år at gøre sommerhusbyggeriet til sin levevej. Keld tog tømrermesterens kontorelev Margit med sig, og hun blev senere medstifter af virksomheden og hans hustru. På det tidspunkt boede han i Stenhøj, så virksomheden blev født i den lille by. Senere, da Stenhøj Husene blev større og øgede sin produktion betydeligt, flyttede de til Frederikshavn, hvor de stadig holder til.

Mit Sommerhus PROFILANNONCE / Mit Sommerhus / 57
Stenhøj Husene A/S Industrivej 11 · 9900 Frederikshavn · Tlf. 98 47 90 55 · www.stenhoj-husene.dk

VASE

Okra. Designet af Patricia Urquiola. Fremstillet i genbrugsplast. H 24 eller 34 cm. Lilla, gul, pistacie og sart lyseblå. Pris fra 932 kr. Kartell

KICKSTART sæsonen

DUO VÆGHÆNGT

UDENDØRSBRUSER

Frostsikker. Sort pulverlakeret rustfrit stål. Pris 36.125 kr. Frostline

SOLCELLELANTERNE

Sunlight. 100 procent soldrevet med 3 lysstyrker. Lanternen lader op i solen om dagen eller via mini USB-C oplader. Brændetid ved fuld opladning er 20 timer. H 100 cm. Pris 1.999 kr. Eva Solo

BORDLAMPE

SKAMMEL

Bolt Stool. Designet af Per Bornstein. Malet birk i olivengrøn. H 45 x Ø 39 cm. Pris 2.582 kr. Stolab

Radiant. LED batterilampe med touch-funktion. Tre lysstyrker. Kan holde op til seks timer på én opladning. Dusty Blue. H 25 cm. Pris 1.199 kr.

Eva Solo

SIDEBORD

Cancún. Pulverlakeret stål. Fås i to farver askegrå (som vist her)

og matgrøn. H 45 x Ø 45 cm. Pris 2.559 kr. BoConcept

PUF NAWABARI

Designet i samarbejde med Bjarke Ingels Group. H 43,5 x B 54 x D 54 cm. Pris fra 4.959 kr. BoConcept

BÆRBAR LAMPE

Knot Battery. Opladelig lampe til både inde og ude Designet af Chiaramonte Marin. Håndblæst glas. H 29/46 x Ø 18/30 cm. Pris ved forespørgsel.

Brokis

STOFGARDIN

Akin. 100% Trevia CE Eco. 50% genanvendt materiale. Transparent væv. Skræddersyes på mål. Pris fra 1.861 kr. Luxaflex

58 / Mit Sommerhus Mit Sommerhus

VI BYGGER

fritidshuse for alle

Vi har en løsning til dig, uanset om det er prisen eller det unikke design, der vægter højest. Kom forbi vores udstillingshuse og se, hvordan vi designer smukke, funktionelle og holdbare fritidshuse til alle – og har gjort det siden 1976.

KOMPAKT

Budgetvenligt sommerhuskoncept

fra 995.000 All Inclusive

INDIVIDUELLE TYPEHUSE

Vælg mellem syv designlinjer med hver sin signatur

Designnyhed KYSTHUSET

Et moderne og stilrent udtryk fuld af hygge og atmosfære. Det tidløse længehus er det perfekte valg til dig, der vil favne generationer og gæster.

FRI ARKITEKTUR

Design dit sommerhus med en af vores arkitekter

Mit Sommerhus Mit Sommerhus / 59
SLAGELSE · HOLTE · ROSKILDE · MIDDELFART · WWW.EBK.DK

Tegnestuen Odsherred hjælper med dine boligdrømme

Hvis man går med byggeplaner og har en masse gode idéer og tanker, som er svære at visualisere, bør man besøge Tegnestuen Odsherred, der har masser af erfaring med designforslag af alle typer samt kender alt til processerne i forbindelse med et byggeprojekt af sommerhuse og helårshuse.

Af: Lars Graabek - Mit Sommerhus

Foto: Tegnestuen Odsherred

Tegnestuen Odsherred er dedikerede til på bedste vis at dirigere sine kunder gennem de forskellige processer, når de udarbejder designforslag til om- og tilbygninger af sommerhuse, nye sommerhuse, helårshuse, store renoveringer, mindre boligprojekter m.m. De operer især i Odsherred, men er nu flere steder i landet incl. Grønland, da mange af deres kunder ofte har fast bopæl andre steder i landet.

Vigtig rådgivning inden opgaven starter

Det er en stor beslutning at gå i gang med f.eks. en omeller tilbygning af et sommerhus. Derfor er der en hel palette af ting, man bør overveje, inden man kaster sig ud i projektet, fortæller Michael Jensen, indehaver af Tegnestuen Odsherred: “Her kan vi hjælpe med at rådgive og vejlede. Når en kunde præsenterer sin ide, kigger vi eksempelvis på husets design, og hvad projektet omfatter, hvordan man får mere værdi ud af byggeriet, og hvordan huset bedst bevarer sit arkitektoniske udtryk og værdi. For os handler om, at vi rent arkitektonisk prøver

at bevare nogle af de linjer og former, der er i huset, eller tilpasser det med en tilbygning, der kan stå med sin egen arkitektur og stadig være en del af huset.”

Det er vigtigt for Tegnestuen Odsherred, at en om- og tilbygning tilfører huset den ønskede brugsværdi, samt at en god tilbygning også giver huset en merværdi, som også er en måde at tænke økonomisk på. “En god dialog med kunden er afgørende for et godt samarbejde, derfor tager vi altid et formøde med kunden i et byggeprojekt på 1-2 timer. Herefter udarbejder vi et tilbud på vores del af opgaven og ved accept af opgaven, kan vi videreformidle til entreprenør og kommune,” påpeger Michael Jensen og tilføjer: “Det er vores erfaring, at det gavner processen meget, når kunderne er med i hele processen, da det giver en større forståelse af opgaven, og man dermed har et bedre grundlag for at følge processen.”

Revision af BBR

Mange sommerhuse er blevet handlet gennem tiderne, men her har der ikke i alle tilfælde været fokus på, om BBR-registreringen var korrekt, og det kan betyde, at bygninger kan stå forkert registreret eller slet ikke er registreret. Det kan også betyde, at bygninger kan stå

60 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro
Mit Sommerhus Sommerhus / PROFILANNONCE

forkert placeret i forhold til gældende lovgivning, også selv om de har stået sådan i mange år.

Det er derfor vigtigt at få kontrolleret sin BBR og få den rettet til, så den passer til Ejendomsvurderingen. “Hvis man går i salgstanker og har bygninger, der står forkert eller ikke er registreret, så er det vigtigt at få rettet BBR

til inden et salg, da denne proces kan tage lang tid i det offentlige system på grund af det regelsæt, som en kommune skal sagsbehandle efter,” understreger Michael Jensen.

KORREKT FORSIKRING PÅ EJENDOMMEN

Med en korrekt BBR er man også sikker på, at forsikringsselskabet har de rigtige data på ejendommen.

Hvis man gerne vil gøre brug af Tegnestuen Odsherreds mange års erfaring som tegnestue, store lokalkendskab, deres nærvær og kontakt med en masse dygtige håndværkere eller have hjælp til at lovliggøre matriklens ejendom, kan man ringe til dem på telefon 71 74 71 17.

De har åbent mandag til torsdag fra kl. 10 til 15. Fredag fra kl. 10 til kl. 12

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 61 Mit Østerbro Tegnestuen Odsherred Rørvigvej 221 · 4500 Nykøbing Sj. · Tlf. 71 74 71 17 · www.nydantegnestue.dk
Mit Sommerhus PROFILANNONCE / Mit Sommerhus / 61 ODSHERRED TEGNESTUEN

Fælles Om. Fremtiden

Få råd til din nye andelsbolig - Nemt og enkelt

Med Middelfart Sparekasse ved din side, er finansiering af din nuværende andelsbolig, eller dit nye hjem, både nem og tryg. Vi tilbyder skræddersyede lån eller kreditter til andelsboliger, der passer præcis til din økonomi. Slip for bekymringerne og lad os hjælpe dig med at realisere din boligdrøm.

Med et andelsboliglån i Middelfart Sparekasse får du:

» Lav rente

» Løbetid op til 30 år

» Mulighed for afdragsfrihed

» Op til 95 % belåning

Danmarks bedste image

Middelfart Sparekasse er kåret som det danske pengeinstitut med det bedste image og scorer topkarakter på rådgivning, service og troværdighed.

Læs mere på midspar.dk/andelsbolig eller besøg vores afdeling på Kalvebod Brygge.

Mit Sommerhus Shopping
Kalvebod Brygge 45 · 1560 København V · midspar.dk/koebenhavn
20240403 200x275 +5mm Kbh_Andelsbolig.indd 1 Mit Sommerhus 62 / Mit Sommerhus

Kr. 699,Murmaling 10 liter

Kr. 699, -

Kr.

Kr.

0,-

Mit Sommerhus Mit Sommerhus / 63 Mit Sommerhus
Heldækkende træbeskyttelse 10 liter Kr. 360,Koldpresset linolie med fungicider 5 liter 39 Ægte trætjære - Alm. 5 liter
Mit Sommerhus / 31
640,Tagmaling 10 liter
Mit Sommerhus 64 / Mit Sommerhus EN HELT NY STANDARD! BARNHOUSE KONTAKT OS ALLEREDE I DAG FOR EN FREMVISNING VORES UDSTILLINGSHUSE, ER ÅBNE HVER WEEKEND FRA KL. 13-16 Jan Sørensen Tlf. 30 55 03 22 Helge Sørensen Tlf. 27 79 59 33 Rasmus Thomsen Tlf. 28 87 08 01 UDSTILLINGSHUSE SJÆLLAND Oddenvej 153 4583 Sjællands odde FYN Bygge Centrum, Hindsgavl Allé 2 5500 Middelfart HOVEDKONTOR Industrivej 11,9900 Frederikshavn Tlf. 98 47 90 55 WWW.STENHOJ-HUSENE.DK Udstilleti Middelfart

NEM AT INSTALLERE TAGER 5-10 MIN.

MILJØVENLIG 100% CO2 NEUTRAL

MILJØVENLIG 100% CO2 NEUTRAL

BRÆNDER 4-6 TIMER PÅ 1,5L BIOETHANOL

NEM AT INSTALLERE TAGER 5-10 MIN.

HÆVER TEMPERATUREN 3-4 GRADER PÅ 40 KVM

MILJØVENLIG 100% CO2 NEUTRAL

NEM AT INSTALLERE TAGER 5-10 MIN.

NEM AT INSTALLERE TAGER 5-10 MIN.

TIL INDENDØRS BRUG INGEN SKORSTEN ELLER VENTILATION

BRÆNDER 4-6 TIMER PÅ 1,5L BIOETHANOL

BRÆNDER 4-6 TIMER PÅ 1,5L BIOETHANOL

HÆVER TEMPERATUREN 3-4 GRADER PÅ 40 KVM

HÆVER TEMPERATUREN 3-4 GRADER PÅ 40 KVM

BRÆNDER 4-6 TIMER PÅ 1,5L BIOETHANOL

HÆVER TEMPERATUREN 3-4 GRADER PÅ 40 KVM

TIL INDENDØRS BRUG INGEN SKORSTEN ELLER VENTILATION

TIL INDENDØRS BRUG INGEN SKORSTEN ELLER VENTILATION

TIL INDENDØRS BRUG INGEN SKORSTEN ELLER VENTILATION

WWW.LEFEUFIRES.DK

Landsholdsfabrikken 2

På Østerbro, helt præcist en lille gåtur fra Ryparken station, ligger der en skole, hvis elever måske er landets mest tilfredse. Under alle omstændigheder har de en skoledag, man som voksen godt kan misunde, hvis man kan lide motorik og sport. Jeg skal møde Kaya og Sean fra 5. klasse her på Københavns Skole & Idrætsakademi på Østerbro, og hvis jeg har forstået det korrekt, så lærer de også dansk, matematik og alle de andre traditionelle skolefag. Men nu skal jeg sludre lidt med dem, og så kan de jo selv fortælle mig om deres hverdag.

Tekst og foto:

Københavns Skole & Idrætsakademi

Jeg ankommer til skolen omkring kl. 11 og venter på Kaya og Sean i et fællesområde og tror først, at der er frikvarter, fordi en del elever fra forskellige klassetrin sidder eller endda ligger på store puder og madrasser.

Det slår mig pludseligt, at de laver lektier eller opgaver, og at der ikke er larm, ingen drillerier eller højlydte udbrud, der kan forstyrre andre i at koncentrere sig. Et par stykker taler ganske vist lavmælt sammen, mens de sidder bøjet over en computer. Jeg tæller toogtyve unge mennesker i vel fire forskellige klassetrin, der formår at sidde eller ligge stille og gøre det, de er sat til, uden at lærerne er til stede. Jeg ved ikke, om det er imponerende eller det bare er

hverdag her, men jeg ved dog, at sådan var min egen skole absolut ikke. Jeg studerer de forskellige elever, som enten er i skoleuniform, hvilket vil sige en træningsdragt med et blåligt logo, eller i privat tøj, og er spændt på at se, hvad de to unge mennesker, jeg har sat i stævne, er iført denne kolde onsdag i februar.

Københavns Skole & Idrætsakademis skoleleder, Johnny Wetterstein, ankommer med Kaya og Sean og leder os ind i skolens madkundskabslokale. Her forlader Johnny Wetterstein os, og jeg betragter de to unge mennesker, som udstråler et eller andet, jeg ikke kan sætte fingeren på. (Nu ved jeg hvad det var jeg så, da jeg mødte dem første gang – glæde, vaskeægte glæde). De smiler lidt genert og sender hinanden det indforståede blik, man har når man er gode klassekammerater.

Mit Østerbro Skole og uddannelse
66 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Hej rødder, hilser jeg og giver dem en ”femmer” i stedet for et håndtryk, fordi jeg tænker, at så er jeg da ung med de unge. Det var jeg nu ikke, kunne jeg godt se på deres smil. Men skønt de vel nok morede sig lidt over mig, var de på ingen måde uforskammede, hvilket jo var en udmærket start.

Er det jer der spiller ishockey? spørger jeg i et forsøg på at være sjov. "Det vil min tennistræner blive ked af", siger Kaya og smiler. "Jeg har spillet ishockey en gang for mange år siden", siger Sean. Jeg gransker den unge mand og spekulerer flygtigt på, hvor mange år siden, det mon kan være for en gut, der går i 5.klasse. Men han smiler stadig, så jeg beder dem tage plads omkring det der nok kaldes katederet.

Nå, siger jeg og kigger skiftevis på dem. Fortæl mig om din hverdag, Kaya. "Kaya nikker og fortæller, at en god dag for hende starter med at morgentræne i et par timer. Derefter begynder den almindelige skolegang, og når jeg har fri, træner jeg tennis i min klub".

Og sådan ser alle dine dage ud? ”De fleste. Vi har fire træningspas her på skolen, men et af dem er fysisk træning, og tre – fire eftermiddags træningspas i klubben. Og vi har fuldt skoleskema som alle andre på vores alder,” indskyder Kaya. Javel ja, mumler jeg og betragter disse velopdragne sportsbørn et langt øjeblik. Men er det ikke hårdt?

Kaya nikker og siger, "at selvfølgelig var det hårdt, men når man godt kan lide, det man laver, er det ikke så hårdt, som det lyder.

Det er vel langt hårdere end på alle andre skoler? ”Det ved jeg ikke, jeg er født her på akademiet.”

Født på… akademiet? Kaya nikker. "Det kalder vi det til hverdag. Kaya forklarer smilende, at hun startede i 0.klasse på akademiet og derfor ikke kender til andre skoler.

Jeg kigger på Sean. Og hvad med dig, er du også af egen avl?

Sean ryster på hovedet og siger, at han har gået nogle år på en anden skole. ”Min gamle skole var nu god nok, men min klasse var lidt urolig og jeg ville gerne herud.”

Herud? Sean nikker. Til akademiet.

Nå, sådan. Sean fortæller, at han havde hørt meget godt om akademiet fra nogle andre tennisspillere, som gik her.

Og så skiftede du? ”Ja, eller nej. Det kan man ikke bare gøre. Man skal først til optagelsesprøve i tennis, og så skal man være dygtig nok i skolefagene til at bestå akademiets krav.”

Så du kan ikke komme ind, selvom du er den nye Bjørn Borg, hvis man er elendig til f.eks. dansk og matematik?

Sean trækker på skuldrene, sikkert mest over at han ikke rigtig ved, hvem halvfjerdser-ikonet Bjørn Borg er. ”I sidste ende er det skolen, der bestemmer, om du er egnet.”

Det slap du for, siger jeg til Kaya, der nikker og smiler. Men hvordan vidste du, Kaya, at det var tennis, du ville spille, hvis du startede her i 0.klasse – ved man den slags?

Næ,” siger Kaya. Det tror jeg ikke. Men selv i de små klasser bevæger man sig meget her på akademiet og prøver en masse forskellige ting - Og jeg faldt omgående for tennis.”

Du tog bare en ketsjer og vidste, at det var din sport?

"Min far lokkede mig,” indrømmer Kaya og ler kort.

Far ved altid bedre, mumler jeg, men ryster straks på hovedet, da Kaya ser forvirret på mig. Og din far havde ret? Hun nikker ivrigt og bevæger armen, som har hun en ketsjer i hånden. ”Det var som om, jeg smeltede sammen med ketsjeren allerede efter de første par slag.”

Æhh, ja, svensk tennis var kæmpestort i gamle dage,” mumler jeg og kigger på Sean. Men du, Sean, sagde, at du havde spillet ishockey, ikke sandt? Jo, smiler Sean.

Men hvorfor skiftede du? Der var noget ved tennis, der trak i mig,” siger han eftertænksomt. Kaya nikker og vil gerne sige noget, men jeg peger på Sean.

Hvad var det med tennis, der trak i dig? ”Jeg tror, det er det der med, at man er alene om at vinde".

Det er man vel også, når man taber? indskyder jeg. Sean nikker og Kaya tilføjer, at glæden ved at være alene om at vinde, er langt større end ærgrelsen, når man taber. I hvert fald som barnespiller,” slutter hun og nikker til mig.

Hvordan det? spørger denne skribent, der kender absolut mest til fodbold. ”Fordi,” siger Sean, og jeg retter blikket mod ham med følelsen af at være til en tenniskamp, hvor bolden skiftevis bliver slået fra Sean til Kaya og tilbage igen. ”Du kan være virkelig dygtigt til tennis, men alligevel tabe til en modstander fordi denne er en halv meter højere end dig og slår meget hårdere til bolden.”

Det kan man jo også i fodbold, indskyder jeg og mente selv, jeg havde et fornuftigt argument. Tabe til en større modstander, mener jeg. ”Ja, siger Sean, men der har du sikkert

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 67
Mit Østerbro Skole og uddannelse

nogle holdkammerater, som også er større end dig. I tennis har du kun dig selv.” ”Du er alene på banen,” forklarer Kaya. ”Du måles kun med dig selv - det er det, som er så fantastisk ved tennis.”

Det er en underlig følelse at sidde samme med to akademielever, der virkelig er velbevandrede i deres sport og kan forklare en fodboldmand som mig lidt om deres verden.

Hvad er det bedste ved at gå her på akademiet? spørger jeg og kigger på Sean, der omgående svarer: kammeraterne og tennis, mens Kaya tilføjer: lærerne.

Lærerne? udbryder jeg, hvilket var det sidste, jeg havde regnet med, at en skoleelev ville rangere blandt det bedste ved en skole. De kan være strenge, men de er virkelig gode.”

Gode? Jeg kigger på Sean. Mener du også det? Sean trækker på skulderne og tilføjer, at der i hvert fald ikke er samme uro som i hans gamle klasse.”

Hmmm, hvad er dit yndlingsfag, Kaya? ”Dansk!” siger hun uden at tøve og den slags får altid enhver skribent til at smile henrykt. Det gør denne skribent også endda bredt. ”Jeg elsker at læse og skrive,” tilføjer hun.

Du taler til koret,” mumler jeg og ryster på hovedet, da hun ser forvirret på mig, og kigger på Sean. Og dig, Sean? Matematik,” svarer han. Det er helt vildt sjovt.”

I fortalte, at jeres skolelærere godt kunne være strenge, men at I synes de er gode, ikke sandt? De nikkede begge to og jeg fortsætter.

Hvad så med jeres tennislærer? "Niles kan godt være hård,” siger Sean. ”Men han er virkelig dygtig.” Jeg nikker og ser på Kaya, der tilføjer at Niels også er god til at hive en op, hvis man er lidt nede.

Javel ja, mumler jeg. Op hvis man er nede. Jeg ser skiftevis på dem begge. ”Har I andre trænere end Niles? De nikker begge to og taler for første gang i munden på hinanden, mens de

refererer til en Morten og en Claus, der som Niels forstår at hive en op, hvis man er nede. ”Selv vores fysioterapeut er god til at …,” siger Kaya, men tier da jeg afbryder hende.

Har I også jeres egen fysioterapeut? Jeg forstår, at det vist er ganske normalt, da de begge bare nikker.

Selvfølgelig har I det, mumler jeg og kigger atter i mine noter, hvor jeg har kradset nogle tennisudtryk ned, som jeg aldrig har hørt før, som jeg nu vil forsøge at forvirre dem med.

Sikken en moon ball, hva’, Sean? ”Moon ball,” siger Sean. ”Mener du et loop, der lander tæt på baglinjen?”

Det ved jeg ikke, om jeg gør førend, jeg har tjekket med mine noter.

Ja ja, siger jeg så og kigger på Kaya. Man får jo helt lyst til en bagel, ikke? Den man spiser eller at tabe 0-6 eller vinde 6-0?”

Det ved jeg jo heller ikke rigtigt, før jeg lige får tjekket noterne, men nikker så og skæver til dem begge på skift: Æhh, en chopper? De kigger lidt forvirret på mig, sikkert over at jeg sidder og rabler tennisudtryk af mig, som selv tudsegamle tennisspillere vel ikke har hørt så tit.

Den var svær, hva? jubler jeg og vil fortælle dem, hvad der står i mine noter, da Kaya sagde ”En slice, ikke?” ”Med backspin,” tilføjer Sean. Jeg nikker forbløffet. Jo jo, den er god nok. Nå, men hvad drømmer I så om, har I også styr på det?”For første gang er de ikke helt enige. Sean vil ikke sætte barren alt for højt for ikke at blive skuffet og ville tage det, som det kommer. ”Men jeg vil nok altid spille tennis, og så må vi se, hvor langt jeg når.”

Kaya derimod er mere målrettet og siger lige ud, at hun vil prøve at komme helt til tops, hvor det er rigtig sjovt. ”Jeg drømmer nogle gange om, at jeg holder en vindertale,” siger hun og er end ikke genert over at indrømme sine ambition. Det ved jeg, hvad er og nikker. ”Ligesom Caroline Wozniaky?” Kaya smiler og nikker beskedent, men det er tydeligt, at hun mener det.

Og bringer akademiet jer så på landsholdet? spørger jeg og ser dem begge blive en smule spekulative. ”Hvem ved," svarer Sean. Kaya nikker og tilføjer, "at akademiet i hvert fald gør vejen lettere".

Jeg nikker og betragter dem, og pludselig forstår jeg, hvad det var jeg omgående lagde mærke til, da jeg så dem første gang: Glæde – enorm glæde over at deres sport og skole går hånd i hånd.

Jamen, sukker jeg og overvejer at opdigte et tennisudtryk bare for at se deres forvirring, men undlader. Så kan jeg vist ikke lære jer mere om tennis.

KØBENHAVNS SKOLE & IDRÆTSAKADEMI Gartnerivej 9 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 50 50 87 93 · Du kan læse mere på www.kbhakademiet.dk Mit Østerbro Skole og uddannelse
68 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF TUBORG BOULEVARD 10, 2900 HELLERUP - MOVIEHOUSE.DK
DE BEDSTE FILM I DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF.
SE
Spis godt i vores hyggelige foyer
4-4_obroliv2024.indd 1 04.04.2024 12.31 Mit Østerbro Kultur & Underholdning
Luxus veluor stole, 4K True Colour Laser, Dolby Atmos

RAM'N Eg med blå eller lyserød akrylkant (A4) 649,00 kr.

RAM’N Eg med klar kant (A4) 649,00 kr.

RAM’N Røget eg med trækant i (A4/A3) 599,00 kr./749,00 kr.

RAM’N Eg med lyseblå akrylkant (A4) 649,00 kr.

Havnevej 6, i gården

3100 Hornbæk

www.ramn.dk

info@ramn.dk

Tlf. 25 36 25 73

RAM’N Eg med trækant i (A4 & A3) 599,00/749,00 kr.

RAM’N Eg med lyserød akrylkant (A4) 649,00 kr.

RAM’N i ahorn med klar akrylkant (A4) 599,00 kr.

RAM’N Sortlakeret træ i (A4 & A3) 649,00 kr./ 749,00 kr.

RAM’N blev skabt i 2013 og udsprang af kærligheden til vores døtre. Vi ville anerkende deres kreativitet og vise, at vi værdsatte deres kunst. Nu hjælper vi andre forældre med at gøre det samme. RAM’N er nemlig ikke bare en ramme; den er en kærlighedserklæring til børns fantastiske kreativitet og til træ, håndværk og tidløst design. Med sit intuitive design gør RAM’N det muligt for børnene selv at indramme kunsten på få sekunder ved at trykke tegningen ind, og så er der plads til hele 50 tegninger. Det betyder, at de selv kan bestemme, hvornår en tegning er færdig og fortjener at blive rammet ind. Rammen kan dreje 360o. Det lærer dem, at processen er vigtigere end resultatet, og det har en positiv indvirkning på deres selvværd og kreative udvikling. Se vores udvalg på www.ramn.dk eller besøg vores lille værksted i Hornbæk

70 / Mit Østerbro
Mit Østerbro

”URINETOWN er helt klart et Broadway-hit”

”Det er pissesjovt (…) en exceptionel velproduceret musical og oplevelse”

SPILLER NU

“Ikke så meget pis. De synger og danser i URINETOWN, så det er en lyst (…) Orkestret spiller som en drøm”

“Den står skarpt. Alt klapper. Alle håndplukkede medvirkende er, for nu at blive i jargonen, pissegode”

”Uppsluppet och överraskande musikaläventyr”

”Original, anderledes og charmerende”

”Sæsonens sjoveste dystopi” POV International
WWW.URINETOWN.DK
Kulturbunkeren Berlingske MånssonsKultur.se Teaterbussen Morten Buckhøj
Mit Østerbro Kultur & Underholdning
Politiken

6 tips til børnefamilierne - fra BØRN I BYEN

Sakura Festival

Endnu engang vender den japanske Sakura Festival tilbage til Langelinje Park, når kirsebærtræerne

blomstrer og forvandler parken til en lyserød oase. Her kan hele familien glæde sig til masser af sjove oplevelser. Oplev f.eks. kimonoklædte japanere, karatebørn, te ceremoni, cosplay, Manga tegneworkshop og meget andet.

Hvornår? 20.-21. april 2024

www:bornibyen.dk/events/sakura-festival-2024?

Økodag

Tag familien med på en tur ud af byen, når årets Økodag løber af stablen på gårde rundt omkring i landet. Efter en lang vinter i stalden, skal de økologiske køer endelig ud på græs – og det er et sjovt syn for både store og små. Se glade køer blive sluppet løs, samt hoppe og danse over græsset.

Hvornår? 14. april kl. 12

www:bornibyen.dk/events/oekodag-2024

Dragefestival og strandåbningshygge på Amager

Sæt kurs mod Amager Strand, hvor der den 12. maj

afholdes Dragefestival! Her kan I opleve dygtige flyvere fra Sjællands Drageklub, når de laver opvisninger. Børn kan også tage et tøjdyr eller en bamse med, som kan prøve en tur i dragefærgen: her får den lov at se stranden fra oven og flyve ned med faldskærm! Det er også muligt at købe et drage kit, så I kan bygge jeres egen drage, og at komme med på waderstur.

Hvornår? 12. maj

www:bornibyen.dk/events/dragefestival-og-

strandaabningshygge-paa-naturcenter-amager-strand

Mit Østerbro Kultur & Underholdning 72 / Mit Østerbro
Foto: Søren Gammelmark
Foto: Pexel
Foto: Romeika Cortez

Moonboon lagersalg

For første gang nogensinde holder Moonboon lagersalg med op til 80% besparelser, og Børn i byen Klubbens medlemmer er endda så heldige at blive inviteret til lagersalget med VIP adgang før alle andre. Det sker tirsdag den 23. april kl. 16-20. Her kan I shoppe slyngevugger i udvalgte farver, dyner/puder, sengetøj, madrasbeskyttere, ammepuder, tyngdeprodukter, strækvikler, stofbleer og meget andet. Bliv medlem af Klubben her: www.bornibyen.dk/blivmedlem-tilmelding

Hvornår? 23.-25. april

www:bornibyen.dk/events/vip-lagersalg-23april-moonboon

Forårets loppemarkeder

Forår er lig med loppemarkeder på gader, pladser og i parker. Tag familien med – måske I finder nyt (brugt) legetøj til børneværelset?

20. april & 11. maj: LoppeLinda i Fælledparken

4. maj: Forårsmarked på Værnedamsvej

4. maj: Forårsloppemarked i Elmegade-kvarteret

Familierundvisning i Botanisk Have

Tag familien med på rundvisning i Botanisk Have. Her kan I både se, dufte og smage på spiselige planter og også lære om giftige arter. Afslutningsvis kan I lave jeres egen avisurtepotte og plante frø eller en stikling, som I kan tage med hjem. Bemærk at eventet henvender sig til børn fra 7 år og kræver billet, som kan købes på billetto.dk

Hvornår? 14. april, 28. april, 12. maj mfl. www:bornibyen.dk/places/botanisk-have

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen. Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008.

Mit Østerbro Kultur & Underholdning Mit Østerbro / 73
Foto: Alberte Cornelius Foto: Romeika Cortez Foto: Botanisk Have Foto: Moonboon
https://bornibyen.dk

Croque Madames guide til Århus

Croque Madame har taget pulsen på Danmarks næststørste by, som viser sig at være et gastronomisk slaraffenland med masser af ambition og personlighed. Læs med og bliv inspireret til en weekendtur i vidunderlige Århus.

Århus er netop blevet kåret som verdens lykkeligste by og selvom kriterierne for denne flotte titel kan diskuteres, så tror jeg nu alligevel, at der kan være noget om det. Stemningen er i hvert fald helt særlig i smilets by.

Folk anerkender smilende hinanden på gaden, ekspedienterne er nærværende og jordnære og byen summer af liv og kulturelle tilbud. Den århusianske madscene er også meget spændende og ambitiøs.

HOTEL

Bo i stemningsfulde og æstetiske rammer på SOFS boutique-hotel midt i det pulserende og drøncharmerende latinerkvarter. Hotellet er velduftende og lækkert og sanseligt indrettet. Gardinerne er florlette og nogle af værelserne har himmelsenge og badekar. SOFS har Green Globe certificering, hvilket også afspejler sig i de lækre veganske produkter på badeværelserne. Hotellet har desuden egen café med udsigt til Guldsmedgade og en frodig gårdhave, hvor man eksempelvis kan nyde deres lækre økologiske morgenmadsbuffet eller et godt glas vin.

Hvor: Guldsmedgade 40 · Aarhus C www.sofshotel.dk

APERITIF

Start aftenen på Bar’ Habla, hvor det flyder over med iskold sangaria og fuldstændig forrygende spansk tapas! Vi nød frisk tuntartar og den møreste og mest velsmagende pulpo, jeg længe har smagt. Man får virkelig lyst til at blive hængende på Bar’Habla på grund af den eminente tapas og den suveræne stemning, som både er uhøjtidelig og festlig. Husk at bestille bord, da det er et meget populært sted!

Hvor: Jægergårdsgade 67 Aarhus

www.barhabla.dk

Mit Østerbro Rejser 74 / Mit Østerbro
Foto: Samantha Fotheringham

På Klassisk Bistro 65, i hjertet af Århus, er man lykkedes med at skabe en hel unik atmosfære, som selv de mest legendariske bistroer i Paris, kan have svært ved at hamle op med. Menukortet består af klassiske og yderst velsmagende franske retter. Vi startede flot ud med lækre østers, hjemmelavet gravad laks og Champagne. Til hovedret delte vi deres berømte tatar, som de meget ærekært rørte sammen foran os, så vi kunne få lov at smage den til. Vi delte også perfekt tilberedt pighvar med brunet smør, blomkål, kapers og hasselnødder og rundede af med den bedste Crêpes Suzette og chokolademousse jeg til dato har smagt. Bravo!

Hvor: Jægergårdsgade 65 · Aarhus www.klassiskbistro.dk

Et visit på ARoS er aldrig en dårlig idé! Museet har altid et væld af spændende udstillinger man kan gå på opdagelse i. Olafur Eliassons ikoniske regnbuefarvede panorama udsigt på toppen af museet er i sig selv en storslået oplevelse.

Hvor: Aros Allé 2, Aarhus · www.aros.dk/da/

Spis frokost på stemningsfulde Restaurant Carlton, hvor det føles som at træde ind i en anden tidsalder. Tjenerne er nydeligt klædte, der er hvid dug på bordene og der hænger farverige franske vintageplakater over de vinrøde lædersofaer. Vi fik en herlig vinduesplads, hvor man meget belejligt kunne side og følge med i lørdagsstemningen i byen. Vi delte en lækker laksetatar og en flot rejemad og skålede i en yderst delikat hvid Bourgogne. Til hovedret delte vi en dagens fisk med beurre blanc og spæde grøntsager.

Hvor: Pustervig 1, Aarhus C · www.carlton.dk

Drik eftermiddagskaffe på Café La Cabra, hvor man virkelig har specialiseret sig i kaffens verden.

Hvor: Graven 20 · Aarhus C www.lacabra.dk/da/pages/graven

Restaurant Domestic har både en rød Michelin-stjerne (den klassiske) og en grøn Michelin-stjerne, som uddeles til restauranter, der også excellerer indenfor bæredygtighed. Domestic arbejder med lokale danske råvarer og får det absolut bedste ud af alle de ressourcer de får i hænderne. Den respektfulde og innovative tilgang til råvarerne stråler igennem i de kunstneriske anretninger man bliver præsenteret for. Det er velsmag af helt nye dimensioner, når de dygtige kokke tryller med rene og kraftfulde smage, som man aldrig har prøvet det før! Vi delte en formidabel saftmenu og en flot komplementerende vinmenu til ’Den fulde oplevelse’, hvor man bliver præsenteret for hele 14 mesterlige retter. Domestic har min varmeste anbefaling. Hvor: Mejlgade 35B · Aarhus C www:restaurantdomestic.dk

SØNDAGSFROKOST I VANDKANTEN

Spadsér en tur ud til Aarhus’ nyere bydel, Ø’en, og få lidt farve i kinderne. Efter masser af frisk havluft er det tid til at forkæle smagsløgene på Restaurant Havnær, der serverer en overdådig 10-retters frokost til rørende 250 kr. Køkkenet sammensætter en ny frokost-tasting hver søndag med både kolde og lune retter. Vi fik masser af lækker fisk og her i blandt den bedste friskefrikadelle, jeg nogensinde har smagt! Til retterne fik vi lækkert hjemmebagt surdejsbrød og rugbrød - og jeg nød et herligt glas Bourgogne dertil. Husk at bestille bord, da det ligesom alle de andre steder i guiden, er et meget populært sted - og med rette.

Hvor: Dagmar Petersens Gade 119 · Aarhus

www.havnaer.dk/soendag-i-vandkanten.htm MIDDAG

Af Croque Madame_cph Mit Østerbro

Croque Madame er madanmelder og deler rundhåndet ud af kulinariske oplevelser på Instagram. Følg med på croquemadame_cph

Mit Østerbro Rejser Mit Østerbro / 75
DET KULTURELLE INDSLAG FROKOST KAFFE OPLEV MICHELIN
Foto: Samantha Fotheringham

5 FEDE FORÅRSFAVORITTER: Her skal du rejse hen i foråret

Foråret er det oplagte tidspunkt for en rejse, inden højsæsonen bliver skudt i gang, og turister flokkes til de populære sommerferiedestinationer. Temperaturerne stiger i Europa, og vejret er perfekt til en weekendtur, en badeferie eller en oplevelse lidt ud over det sædvanlige. Her får du fem fede forårsfavoritter, der er perfekte til en rejse i foråret.

FIND MERE

INSPIRATION TIL

DINE FORÅRSREJSER PÅ

REJSREJSREJS.DK

LIGE HER:

1

SOL OG NATUR PÅ

MADEIRA, PORTUGAL

Madeira, også kendt som Europas Hawaii, er frodig, har et mildt klima og er et overflødighedshorn af oplevelser. Kort sagt er øen virkelig dejlig i foråret. Du kan både nyde solen, vandre i den fortryllende natur langs de mange levadaer og bade i naturlige pools. Hvis du gerne vil have varme uden en alt for lang flyvetur, er der ingen tvivl om, at rejsen skal gå til Madeira i foråret.

Mit Østerbro Rejser 76 / Mit Østerbro
Tekst Anna-Sophie Christensen MADERIA · ITALIEN · KROATIEN · JAPAN · SPANIEN Fotos: Unsplash

2

KULTUREL FERIE I ITALIEN

Italien er skøn i foråret, hvor solens varme begynder at kunne mærkes. Og så er foråret det oplagte tidspunkt at tage en storbyferie til en af Italiens kulturelle højborge, inden varmen bliver ulidelig og turisterne for mange i sommermånederne. Tag en weekendtur til Rom og se de historiske monumenter som Colosseum, Peterskirken og Trevi Fontænen uden alt for mange turister, eller rejs tilbage i tiden i Firenze og spis dig mæt i det toscanske køkkens specialiteter.

4 SE KIRSEBÆRTRÆERNE

SPRINGE UD I JAPAN

Hvis du vil opleve noget lidt ud over det sædvanlige, skal du tage til Japan i foråret, hvor tusindvis af kirsebærtræer springer ud. Det er som at gå blandt lyserøde skyer, når man bevæger sig rundt i Japan på denne tid af året. Man fortaber sig hurtigt i skønheden af synet over de mange lyserøde kirsebærtræer, der dækker landskabet i et tæppe af bløde nuancer. Udover kirse-bærtræerne kan du også gå på opdagelse i verdens største by, Tokyo, eller nyde solen og varmen i Okinawa.

3

BAD I AZURBLÅT VAND I KROATIEN

Kroatien har oplevet lidt af en opblomstring i popularitet de seneste år, hvilket betyder, at landet er temmelig fyldt med turister i sommerferien. Hvis du gerne vil have den azurblå kyst og de historiske byer for dig selv, er det oplagt at tage til Kroatien i foråret, hvor vejret er dejligt, men menneskemængderne er meget mindre. De berømte Plitvice-søer er også langt mindre besøgte på denne tid af året, så du kan nyde den naturlige skønhed, som dette sted har at tilbyde, næsten for dig selv.

5 STORBYFERIE OG STEMNING I SPANIEN

Foråret er perfekt til en lille weekend-getaway, og her er en af Spaniens livlige storbyer et oplagt valg. Du er garanteret god stemning, skøn mad og sangria i lange baner i byer som Barcelona og Sevilla, der begge er oplagte valg til en weekendtur i foråret. Madrid er også skønt i det sene forår, hvor vejret er perfekt til at udforske kongebyens mange attraktioner. Hvis du er til aktiv ferie, så er foråret også det perfekte tidspunkt at gå Spaniens mest kendte vandrerute, Caminoen.

Find mere inspiration til dine forårsrejser her: rejsrejsrejs.dk

Mit Østerbro Rejser Mit Østerbro / 77

PIZZA BIANCO med grønt

Super enkel opskrift på pizza bianco, der hylder tre fantastiske ingredienser: årstidens dugfriske grøntsager, smeltet ost og god olivenolie – simpelt og godt. Opskriften kan varieres med mange slags grøntsager og ost. Brug gerne, hvad du har ved hånden! Du kan lave dejen i forvejen og lade den hæve i køleskabet natten over. Brug fuldkornsdurum-mel, hvis du ønsker en grovere bund.

Tekst og foto: Oliviers & Co

DET SKAL DU BRUGE (2 PERS.)

PIZZADEJ

(en god basis til alle slags pizza)

● 2 dl koldt vand

● 10 g gær

● 2 tsk salt

● 2 spsk god olivenolie, fx La Classique fra Oliviers & Co

● ca. 200 g mel, tipo 00

● 100 g durum-mel

FYLD

● 100 g mascarpone

● 2 spsk creme fraiche

● 2 spsk god olivenolie, fx La Classique fra Oliviers & Co

● Revet frisk parmesan

● Flagesalt og friskkværnet peber

ÅRSTIDENS GRØNT, FX:

● 1 rødløg, skrællet og skåret i tynde både

● 2 forårsløg, vasket og skåret i tynde ringe på skrå

● 1/2 squash, vasket og skåret i tynde skiver, gerne på mandolinjern

● 4-5 cherrytomater, vasket og skåret i både

● Lidt frisk spinat eller grønkål, let dampet

● Gode oliven, udstenede, fx grønne græske oliven fra Oliviers & Co

● Frisk basilikum

SÅDAN GØR DU

Opløs gæren i vandet i en stor røreskål. Tilsæt derefter halvdelen af durum-melet og rør godt. Herefter tilsættes 1 spsk olivenolie og salt, og rør godt. Til sidst tilsættes resten af durum-melet og tipo 00 melet lidt efter lidt, til dejen er samlet og lige netop slipper skålen og kan æltes. Ælt godt, til dejen er glat og smidig. Form dejen til en kugle, og læg den i skålen. Fordel 1 spsk olivenolie på dejens overflade, og lad den hæve under et klæde til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Når dejen er hævet, æltes den igennem og samles igen til en kugle, der skal hvile under klæde på køkkenbordet i 30 min, gerne på et stykke bagepapir.

Forvarm ovnen til 220°.

Rul dejen tynd ud, gerne direkte på bagepapiret – du skal endelig ikke ælte den først!

Bland mascarpone, creme fraiche og 1 spsk olivenolie i en lille skål og smag til med flagesalt og friskkværnet peber. Fordel blandingen på pizzabunden. Læg derefter grøntsagerne på og slut af med revet parmesan.

Bag pizzaen i den varme ovn i ca. 10-15 min. Hold godt øje – alle ovne er forskellige. Dryp med god olivenolie og evt. lidt ekstra parmesan og basilikum lige inden servering.

Bon appétit!

78 / Mit Østerbro
FIND FLERE LÆKRE OPSKRIFTER HOS OLIVIERS & CO Gl. Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg TorvehallerneKBH www.oliviersogco.dk Mit Østerbro Opskrift
NY HØST Ekstra jomfru olivenolie af højeste kvalitet fra Korsika, Mallorca og Sicilien Bestil på oliviersogco.dk og smag i vores butikker · Gl. Kongevej 85, 1850 Frb. · TorvehallerneKBH
80 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Smag på byen

K o m o g n y d

u d s i g t e n

B o o k b o r d d i r e k t e v i a Q R - k o d e n

2 2 K i t c h e n & B a r

w w w 2 2 c p h d k

LIGE U D TIL S Ø ENRE

F a n t a s t i s k u d s i g t h o s

2 2 K i t c h e n & B a r

K o m f o r b i S o r t e d a m D o s s e r i n g 2 1 , h v o r 2 2 K i t c h e n & B a r

l i g g e r . D e r b y d e s p å g o d k a f f e , f r o k o s t , a f t e n s m a d o g c o c k t a i l s .

N y d d e t h e l e u n d e r v a r m e l a m p e r n e t i l d e n s k ø n n e

u d s i g t t i l s ø e r n e .

L ø r d a g , s ø n d a g o g h e l l i g d a g e å b n e s d e r o p f o r d e n s t o r e

b r u n c h b u f f e t m e d b l . a . k l a s s i s k e b r u n c h r e t t e r ,

f o r s k e l l i g f i s k , v e g e t a r i s k e r e t t e r o g v e g a n s k e r e t t e r

Mit Østerbro Smag på byen Mit Østerbro / 81

MitØsterbrobesøgerJuJu

EN FORMIDABEL FROKOST på Øster

Farimagsgade

Mit Østerbro har besøgt restaurant Juju på Øster Farimagsgade til en søndagsfrokost, som bød på æstetiske og yderst velsmagende koreanske retter i behagelige omgivelser.

Det er den erfarne Michelin kok, Kristian Baumann, der står bag restaurant Juju, hvor der serveres autentisk og moderne koreansk mad af lokale danske råvarer. Baumann er udlært på Noma og har sidenhen drevet Nomarestauranten 108. Nu driver Baumann også den to-stjernede Michelin restaurant, Koan, på Langeliniekaj.

Det føles som at træde ind i en oase, når man træder ind på restaurant Juju. Atmosfæren er rolig og behagelig, lyset er dæmpet og der er i det hele taget noget underspillet over restauranten og dens nydelige æstetik. Vi blev placeret i den inderste afdeling i restauranten, hvor væggene er beklædt med hvide klinker og hvor et florlet gardin var trukket for vinduerne. Levende lys funklede på marmorbordene, og valget af de franske caféstole passede perfekt ind i æstetikken. Musikken forkælede øregangene, uden at være et for insisterende element. En fingerspitzgefühl man ikke bør tage for givet.

Juju tilbyder en delevenlig menu til 395 kr. pr. person, og der er nu noget befriende over at lægge alle de umulige til- og fravælg over i andres hænder. Men der er naturligvis også mulighed for at gå a la carte, hvis man foretrækker det.

Det gik rent ind

Vi startede med en liflig mousserende orangevin og kort efter kom de lækreste østers ind på bordet med yozu og grøn chili. Den rene havsmag fra østers kombineret med yozuens parfumerede syre og chiliens blide kick, gik rent ind, og således var sanserne vækket.

En smuk servering af økologisk rå ribeye kom nu på bordet. Sovsen dertil kunne minde lidt om en sursød sauce, dog med en lagt bedre balance mellem de kontrastfulde smage, end den man kender fra supermarkedet. Desuden havde sovsen en rar og udtalt varme fra tørret chili, og så var der derudover knasende sprød salat på

toppen. Herligheden blev serveret med hvid kimchi (fermenteret kål) og en agurkesalat. Vi nød en orangevin lavet på Riesling og Chardonnay dertil, som stod rigtig godt op ad retten, med dens udtalte citrusnoter.

Kimchi er ikke bare Kimchi

Kimchi er nok et af de mest velkendte elementer i det koreanske køkken, og på Juju bliver man præsenteret for forskellige smagsnuancer inden for netop kimchi. Vi prøvede en vidunderlig pandekage med rød kimchi og et generøst drys havgus ost på toppen og en salat med masser af syrlig yozudressing. En virkelig velfungerende smagssammensætning!

Næste servering bestod af kimchi suppe med muslinger og grøntsager. Ved siden af fik vi en stor dumpling med svinekød. Varme, dybde, sødme og bid. Det smagte himmelsk, og det samme gjorde den velafstemte Chardonnay, vi nød dertil.

82 / Mit Østerbro Mit Østerbro Madanbefaling
AUTENTISK OG MODERNE KOREANSK MAD

Mætheden var ved at melde sig, da hovedretten kom på bordet. Langsomt tilberedt grisemave serveret med frisk salat, rød kimchi salat og let stegte bønnespirer. Vi pakkede det fede svinekød ind i store salatblade med kimchi og bønnespirer. Det smagte fuldstændig vidunderligt!

Sanseapparatet kom virkelig på arbejde

To desserter fandt nu vej hen til vores bord. En syrlig yozu sorbet og en let saltet chokoladeis med røde bønner og puffede ris på toppen. Det er nu engang fascinerende hvordan dessert kan åbne op for nye sanseoplevelser i munden. Det sødmefulde univers har på sin vis adgang til at vække en anden dimension af det sensoriske netværk, der vækkes under et måltid. Og ved næste dessert kom sanseapparatet virkelig på arbejde! Den traditionelle koreanske dessert, Bingsu, består af bittesmå stykker is, som laves på en særlig ismaskine. Desserten kan laves med uendelig mange smagskombinationer. Vi fik en med kastanjecreme udenpå og en miso-karamel flødeskum på

Besøg JuJu

toppen. Inden i desserten er der forskellige lag med forskellige smage og vores bød på pære, hasselnød crumble, tangcreme, miso og kastanje. En virkelig vild oplevelse at gå på opdagelse i både smags- og konsistensmæssigt!

Juju har min varmeste anbefaling!

Øster Farimagsgade 8, København Ø www.jujucph.dk/menu-dk

Af Croque Madame_cph

Mit Østerbro

Croque Madame er madanmelder og deler rundhåndet ud af kulinariske oplevelser på Instagram. Følg med på croquemadame_cph

Mit Østerbro / 83

NU MED TRE PRESTIGEFYLDTE IF DESIGN AWARDS

At kaffe aldrig bliver kedeligt med De’Longhi, er den nye Rivelia et synligt bevis på. Med sin moderne teknologi, smukke nordiske design og et brugervenligt interface har Rivelia netop modtaget tre prestigefyldte IF Design Awards i kategorierne Product, UX Experience og UI Interaction. IF Design Awards er en af de mest anerkendte priser indenfor design. Dette forår kommer Rivelia i farverne sort, beige, hvid, grøn og gråblå. Rivelia kan købes på på delonghi.com samt hos udvalgte forhandlere. Den vejl. pris er fra kr. 5.999.

KØKKENmaskiner

SMAGEN AF PORTUGAL, ØSTRIG, SPANIEN OG FRANKRIG DIREKTE

I KAFFEKOPPEN

For dem som holder af at smage den lokale kaffe, når de rejser, kommer Delonghi Dinamica Plus i en ny opdateret udgave med fire nye internationale opskrifter: Cafe Au Lait, Galao, Café con leche og Verlangerter. Disse opskrifter er kun tilgængelige på Dinamica Plus.

Delonghi Dinamica Plus sælges hos udvalgte forhandlere samt på www.delonghicom/da-dk

Den vejledende pris starter fra kr. 6.799

NUTRIBULLET · EN AF DE MEST SOLGTE

“PERSONLIGE" BLENDERE PÅ VERDENSPLAN

Nutribullet har et bredt udvalg af personlige blendere med fællesnævneren: Det skal være nemt. Fra brugervenlighed til bevarelse af næringsstoffer bidrager blenderen til at gøre en travl hverdag nemmere, sundere - og mere farvestrålende.

Nutribullet® Pro - Kompakt, optimeret personlig blender

● Det er blot at trykke, dreje og blende

● De fleste smoothies kan laves på under 60 sekunder

● Motor på 900 watt

● Findes i mange forskellige farver og finish (mat og blank). Pris fra kr. 999. Forhandles på www.nutribullet.com/da-dk samt udvalgte forhandlere - herunder Whiteaway.

MULTIPRO ONE TOUCH

Den nye alt-i-en blender og foodprocessor MultiPro One Touch fra Kenwood byder både på mange funktioner og stor brugervenlighed. Den har indbygget digital vægt, timer og forudindstillede programmer, der kan tilpasses efter behov – alt efter hvilke råvarer, der er til rådighed og hvor meget tid du har.

MultiPro One Touch koster fra kr. 1.500 - alt afhængig af modellen.

MultiPro One Touch findes i udvalgte butikker samt på

Kenwoods egen webshop www.kenwoodworld.com/da-dk

Mit Østerbro Shopping 84 / Mit Østerbro

rabat

Den italienske restaurant Como Frederiksberg har åbnet en ny søsterrestaurant i København K med navnet Como København. I den anledning gives der 25% rabat på hele regningen alle hverdage t o m torsdag Como byder på lækre italienske retter, som anti pasti, pastaretter, kød, fisk og selvfølgelig en tiramisu at slutte af på Derudover har Como på både Frederiksberg og København gode vine og udsøgte cocktails!

Rabatten gælder KUN ved booking gennem vores online bookingsystem via www comocph dk og kan benyttes på Como Frederiksberg og Como København t o m maj 2024

Como Frederiksberg | Godthåbsvej 30, 2000 Frederiksberg | www comocph dk

Como København | Kompagnistræde 4, 1208 København K | www.comocph.dk

Smag på byen Mit Østerbro / 85
25%
Mit Østerbro 86 / Mit Østerbro
Barner Århusgade 1 · Tlf. 35 26 42 00 · www. brasseriebarner.dk
Brasserie

BARHOLT

HVEM ER VI?

Vi er din uafhængige, passionerede cykelhandler centralt placeret på hjørnet af Østerbrogade/Koldinggade. Vores udvalg af cykler er rette mod den daglige pendler som bruger cyklen til daglig transport. Vi har cyklerne, som du ikke finder i alle butikker og vores udvalg spænder bredt og er nøje udvalgt.

Vi sælger de yderst populære og lette og ergonomiske Frog og woom børnecykler, 2- og 3-hjulede ladcykler fra Bakfiets, Gazelle, Christiania Bikes og Seaside, Sportscykler + gravel cykler af mærkerne Fuji, Breezer, Genesis, Giant, Nishiki, Principia, hverdags/bycykler af mærkerne Batavus, Falter, Giant, Morrison og Pelago, Stort og bredt udvalg af elcykler af mærkerne: Batavus, Falter, Gazelle, Giant, Sparta, Tenways og woom.

Elcykelmarkedet er i rivende udvikling og det er ikke længere forbeholdt den ældre generation. Vi sælger elcykler til kunder i stort set alle aldre. Tenways henvender sig også til den yngre generation af elcykel købere som efterspørger lette elcykler med et enkelt og stilrent design.

VI udfører naturligvis også reparation af din cykel. Vi laver alle typer cykler og du kan gratis låne en cykel af os imens. Når din cykel er klar, typisk dagen efter aflevering, modtager du en SMS om

TENWAYS CARGO ONE

NYHED I BARHOLT CYKLER

Den spritnye familiecykel fra succesfulde Tenways. Endeligt lanceret i sin endelige konfiguration i februar 2024. Cyklen er udstyret med en stærk Bafang Centermotor på hele 100 NM, 960 WH stort batteri, Gates CDX remtræk mv. Dette giver en rækkevidde på ca 60-90 km. og sikrer super performance og under alle forhold, også fuldt læsset. Cyklen rummer fint to børn + indkøb/bagage. Pris 40.999 kr.

NYHED

STROMER

Et mærke fra Schweiz som har specialiseret sig i at lave Speed-Pedelecs (45 km/t elcykler) Stromer er her i en liga for sig selv med top specs, først med den nyeste teknologi og innovativt design. Kom ned og hør hvad en Speed-Pedelec kan gøre for din (travle) hverdag.

NYHED

WOOM BØRNECYKLERNE

Efterhånden nok den mest udbredte børnecykel på Østerbro og omegn. Cyklerne er ikke hypet til at være noget de ikke er. Her er tale om et fantastisk produkt, som slår stort set alle andre børnecykler med længder, når vi taler lav vægt, gode proportioner, køreegenskaber, ergonomi og funktion. Netop nu introduceret i to flotte farver: Flame Orange og Lizard Lime. Herudover fås woom cyklerne op til 20" i woom Red, Purple Haze og Sky Blue.

kr. (Woom 2 · 14")

TENWAYS CGO009

Den nye stilfulde og praktiske elcykel fra Tenways. Imponerende funktioner så som indbygget GPS, App til navigation, Gates remtræk, kraftig baghjulsmotor med torquesensor, integreret, aftageligt batteri mv. Fås i 3 flotte farver: Olive Green, Midnight Black og Ice Blue. Pris 20.999 kr.

TENWAYS CGO800S

Tenways CGO800S er den lette elcykel, der passer til enhver livsstil. Cyklen er perfekt til byen og en længere tur. Dette er elcyklen som absolut ikke ligner en elcykel og med en vægt på kun 21 kilo (netto), er den let at komme rundt med i byen med.

Pris 16.999 kr.

Hvilken elcykel til mænd bliver den mest populære i 2024? Vi er sådan set ikke så meget i tvivl: Tenways CGO600 Pro - den lette elcykel som designmæssigt kommer så tæt på en almindelig cykel som muligt. Den er udstyret med aftageligt batteri, hydrauliske skivebremser, Gates remtræk, integreret lys og mange andre lækre detaljer. Fås i 4 flotte farver. Let, høj kvalitet, 16 kilo (netto), velkørende og billig. Hvad mere kan du ønske dig?

Pris 15.999 kr.

BARHOLT CYKLER Østerbrogade 138 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 35 42 43 44 · www.barholtcykler.dk

Koldby skriver...

Den franske forbindelse

Der er efterhånden rigtig gode muligheder for at udleve sin indre frankofil på Østerbro. Siden sidst, har jeg endelig fået besøgt BISTRO COCORICO på Trianglen, hvilket var en fantastisk og autentisk oplevelse. Rigtig fin service og der tales fransk i køkkenet. Jeg fik en Joue de Porc à la Bourguignonne som jeg meget sent vil glemme.

Helt perfekt. På den anden side af gaden prøvede jeg også Meyers koncernen BRASSERIE POST, som ligger i det gamle posthus på Trianglen. En Terrine de Cochon i store skiver startede vores rejse og det hele blev kun bedre. Stedet har været gennem en imponerende ombygning og fremstår utroligt flot og indbydende. Det samme gjorde vores mad vi fik serveret denne aften.

Butiksnyheder siden sidst

Spaghetti Martelli

I 30 år er der blevet langet de bedste og mest friske (italienske) råvarer over disken hos Spaghetti Martelli, stort tillykke med jubilæet.

Dag Hammarskjölds Allé 42 E 2100 København

Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter har boet på Østerbro med sin familie i mere end 25 år og er indehaver af optikerforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i mere end 19 år. Desuden er Peter en aktiv deltager i Østerbros lokale detailhandelsmiljø og har en stærk passion for bydelens udvikling.

Som noget nyt, har stedet også ”Sharing Sunday Menu” til en utrolig attraktiv pris.

Imens vi er ved det franske, så skal jeg da også lige fremhæve La FROMAGERIE i Ndr. Frihavnsgade som borgerne SKAL besøge, da man her får den bedste rådgivning og kvalitet.

Der er masser af andre fantastiske butikker lige udenfor vores dør. Så brug dem og få masser af gode oplevelser. Det er vigtigt at huske de fysiske butikker.

Til sidst vil jeg gerne nævne et fantastisk jubilæum. Den 1. marts kunne Giorgio og Lone fejre 30-års jubilæum for butikken SPAGHETTI MARTELLI en helt fantastisk og utrolig milepæl. Stort tillykke.

Social Foodies er tilbage på Østerbro

Det var nærmest en sorgens dag, da Social Foodies lukkede deres butik for år tilbage. Men nu er der gode nyheder. I marts åbnede butikken igen på Østerbrogade. Og denne gang i større lokaler. Du kan få brødblandinger, flødeboller, müslibarer og ikke mindst is.

Social Foodies 138 Østerbrogade · 2100 København Ø

88 / Mit Østerbro Mit Østerbro Koldby skriver

De små hurtige siden sidst

Mimino

Gregoriansk restaurant. Er åbnet efter en lang ombygning. Den første af sin slags. Spændende.

Østerbrogade 89

Royal Bagel

Altid flotte og friske varer. Kæden har nu flere butikker på Østerbro.

Ndr. Frihavnsgade 52

Phago

Græsk fastfood. Det kan da kun blive en succes.

Randersgade 35

Køkkenhaven

På Ndr. Frihavnsgade åbner der i april noget helt nyt. Guillaume som du sikkert tidligere at genkendt på restaurant Le Saint Jacques på Sankt Jakobs Plads/ Østerbrogade, har kastet sig ud et spændende projekt. Om få uger åbner han butikken KØKKENHAVEN med frisk frugt og grønt direkte importeret gårdene fra bl.a. Loire. Guillaume ved hvad han taler om og har en stor erfaring indenfor netop dette felt, da han er opvokset på gården som familien har haft gennem 4 generationer. Mere autentisk bliver det ikke.

Køkkenhaven

Ndr. Frihavnsgade 8

2100 København Ø

Instagram: kokkenhaven_kbh

Inventailor

Skræddersyede jakkesæt, sko og skjorter.

Er flyttet fra Oslo Plads til Klerkegade

Preloved Copenhagen

i Classensgade flytter fra gaden. Se mere på hjemmesiden

Voigt

Tøjbutikken har fået ny ejer og åbner snart.

Østerbrogade 110

Mit Østerbro / 89 Mit Østerbro Koldby skriver

TASKE · 399 kr. Deichmann.com

BLUSE

Edie · 500 kr. Skallstudio.dk

PASTELLER forårsgarderoben

KJOLE · 1.499 kr. Sissel-edelbo.dkd

BRILLER Liberty · 1.695 kr. Louisnielsen.dk

BUKSER Bella · 800 kr. Studiofeder.dk

ØRERING

BUKKEHAVE · 700 kr. Christinebukkehave.dk

SOLBRILLER

KJOLE · 1.200 kr. Madsnorgaard.dk

ANDMORE · 1.595 kr. Louisnielsen.dk SKJORTE 999 kr. Aiayu.com CARDIGAN

SHORTS

Tekla · 400 kr. Teklafabrics.com

Østerbro
Mit
&Otherstories
375
Stories.com
·
kr.
90 / Mit Østerbro

Ønsker du en naturlig måde at reducere fedt på?

Effektiv kropsforming med CryoSkin Révolution – nyeste teknologi fra Paris. Vil du gerne genskabe din krop, så den (igen) ser ud, som du ønsker det?

Må det også gerne være en kølende, behagelig oplevelse?

Så skal du prøve CryoSkin Révolution!

Hvilke fordele er der ved CryoSlim?

CryoSkins metode kaldes CryoSlim. Behandlingen skiller sig ud ved helt at eliminere dine fedtceller, så de ikke genopstår efter endt behandling. Alle procedurer er naturlige – der bruges alene varme og kolde temperaturer til at ødelægge fedtceller, forme kroppen og tone huden. Behandlingerne er effektive og varer mellem 28 og 45 minutter og er meget behagelige og hudvenlige, da der ikke suges på huden. Behandlngerne er opdelt i 3 områder: Facelift, hals/hage og hele kroppen. En behandling varer mellem 28 og 45 min. afhængigt af områdets størrelse, og du kan tabe mellem 1 og 2 cm efter første behandling.

CRYOSLIM · 20% på 1. behandling:

Hele kroppen 1.199 kr. · Normalpris 1.499 kr.

Facelift 1.039 kr. · Normalpris 1.299 kr.

Hals/hage/kæbe 999 kr. · Normalpris 799 kr.

Optimer din krop med NEURO-MUSCULAR STIMULATION

– kun hos La Concordia

Ønsker du mindre fedt på kroppen og/eller mere muskelmasse? Har du områder, du ønsker at tone og forme, men som er svære at ændre?

NMS© er verdens mest kraftfulde teknologi til muskelopbygning med op til 120.000 super maximale muskelsammentrækninger.

En session varer 30 min. og svarer til 4 timers intens træning – uden anstrengelse og sved på panden! Når du øger muskelmassen, vil du automatisk forbrænde mere fedt, også efter sessionen.

NMS© behandlingen er baseret på en dyb elektrisk impuls, kaldet neuro-muskulær impuls, og er en revolutionerende teknologi, der kombinerer fedtforbrænding og muskelopbygning. Denne metode giver en unik mulighed for at omforme kroppen uden invasive procedurer.

INTROTILBUD

50% på 1. behandling

799 kr. · Normalpris 1.599

Mit Østerbro Velvære i byen
Malmøgade 2, kld.tv. · 2100 København · Tlf. 61 22 22 97 · Laconcordia.dk
Mit Østerbro / 91
NMS: Nyhed i Danark til ikke invasiv kropsformning

FORÅRSTRÆNING

5 effektive elastikøvelser der toner hele kroppen

Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er personlig træner. Jeg har sammensat et effektivt træningsprogram til dig, med nogle af mine favoritøvelser, som du kan træne både i sommerhuset, hjemme, på din løbetur eller hvor end du er. Det eneste du skal bruge, er et sæt træningselastikker. Du kommer igennem styrke, fleksibilitet, stabilitet og mobilitet i hele programmet.

Find programmet på instagram, hvor uddyber øvelserne og teknikkerne.

Af: Christina Kaufi Vang · Foto: Dan Møller

Programmet 5 øvelser * 4 runder * 1 minut per øvelse.

1FRONT SQUATS

Træner: Lår og baller, samt bagside skulder. Sådan gør du: Hoftebredde mellem dine fødder, elastik rundt om dine håndled. Sænk langsomt bagdelen bagud, sæt dig ned på en ”stol”, mens du presser dine håndled ud i elastikken.

2 SIDE SQUATS

Træner: Lår og baller. Sådan gør du: Hoftebredde mellem dine fødder, elastik over knæ og ankler. Sænk langsomt bagdelen bagud, sæt dig ned på en ”stol” og bliv i denne position, mens du tager 5 store skridt til den ene side og 5 til anden siden. Jo længere du går ned i knæ, jo hårdere bliver øvelsen.

3 PUSH UPS

Træner: Bryst, skuldre og triceps. Sådan gør du: Stil dig foran et sikkert gelænder eller en væg og træd et par skridt væk. Sæt hænderne på gelænderet, spænd op i din mave og hold din ryg strakt. Sænk nu kroppen ned og pres op igen, så dine armmuskler aktiveres.

4 SKULDER

Sådan gør du: Træner skulder og ryg. Sådan gør du: Placér den ene fod midt på elastikken og start med dine arme strakt ned foran dig. Træk hænder op mod brystet, og lige op af din krop, indtil dine hænder er i øvre brysthøjde, og lige under hagen. Hold igen på vej ned – gentag.

5 KICK BACKS

Træner: Mave og baller. Sådan gør du: Placér på dig på alle 4 med let løftet knæ. Skiftevis presser du et ben tilbage, og føre det roligt frem igen til dit lår flugter med modsatte. Hold igen, så du bruger elastikkens styrke og spænd godt op i ballen.

Rigtig god fornøjelse.

Kærlig hilsen Christina Kaufi

92 / Mit Østerbro Mit Østerbro Velvære i byen
CHRISTINA KAUFI VANG · @kaufi.training
Mit Østerbro / 93 Mit Østerbro Velvære i byen Tøj venligst udlånt af hummel SS24 www.hummel.dk / Smartwatch: Garmin epix Pro Sapphire Edition / Træningselastikker: FLEXVIT Bands
mig på på Instagram @kaufi.training 1 2 3 4 5
Følg

Erfaren kvalitetsbehandling af KARSPRÆNGNINGER

Birgit Lawaetz, som står bag Karsprængning CPH, har mere end 20 års erfaring med mikrosklerosering, laser og IPL af karsprængninger, solskader og hårfjerning m.m. Klinikken på Østbanegade 17 bruger kun de bedste maskiner på markedet, og det høje faglige niveau sker i samarbejde med karkirurg og hudlæge.

Af: Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

Kasper Serup

Birgit Lawaetz er uddannet sygeplejerske med speciale indenfor karsprængninger og åreknuder. Hun har været chefsygeplejerske og var med til at starte og opbygge Åreknudeklinikkerne og har arbejdet med karsprængninger i mere end 20 år. Hendes erfaring med behandling af alle typer af karsprængninger er derfor meget omfattende, hvilket giver stor tryghed for patienterne. Kvaliteten af hendes arbejde understreges ved, at hun i klinikken arbejder sammen med anerkendte speciallæger i karkirurgi og hudsygdomme.

”Vi arbejder kun med karsprængninger, solskader og hårfjerning og har gjort det i mange år, så vi er rigtig godt

inde i området. I forhold til karsprængninger bruger vi forskellige behandlingsmetoder afhængigt af hvor på kroppen de er, og karsprængningens omfang,” siger Birgit Lawaetz.

Hvad er karsprængninger?

Karsprængninger er små trådlignende blodårer, som ligger helt overfladisk i huden. De optræder oftest på næsen, kinder og benene. Årsagen er ukendt, men der er en stor arvelig faktor, ligesom de kan optræde i forbindelse med åreknuder på benene. Man kan dog have karsprængninger uden at have åreknuder. Blodsprængninger i ansigtet kan skyldes solskader, arv eller rosacea.

”I vores klinik bruger vi de nyeste fremskridt inden for fjernelse af karsprængninger. Med den nyeste teknologi kan vi garantere en mere sikker, hurtigere og effektiv

94 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Foto:
Mit Østerbro Velvære i byen

behandling af karsprængninger end tidligere. Resultatet bliver også flottere, og huden mere ensartet,” fortæller Birgit Lawaetz.

Laser, IPL eller mikrosklerosering

Behandlingerne foregår typisk med mikrosklerosering eller laser og IPL. Mikrosklerosering er kort sagt indsprøjtning af væske, som skal fjerne karsprængningerne. Processen kan tage fra to til seks måneder. Der er stort set ingen forholdsregler ved behandlingen, og ved solbadning anbefaler Karsprængning CPH almindelig solfaktor.

”Somme tider kræver det flere behandlinger, før de går helt væk, og det kan man vurdere efter nogle måneder. Der er få bivirkninger, men hvis man er i tvivl om noget kan man altid kontakte klinikken,” pointerer Birgit Lawaetz. Har man karsprængninger i ansigtet, behandles det bedst med laser eller IPL-lys.

Responderer forskelligt

Man behøver ikke at tage nogle fysiske hensyn efter behandlingerne, det er dog vigtigt, at man beskytter huden mod sol i mindst 4 uger med en kraftig solfaktor efter laser og IPL. Karsprængningerne forsvin der helt eller delvist, efter nogle måneder. Oftest behøver man 2-3 behandlinger, før det går helt væk afhængig af størrelsen på karret. Ved lidt større kar kan der dannes et brunt

KARSPRÆNGNING CPH

Karsprængning CPH ligger på Østbanegade 17 tæt på Østerport Station. Det er nemt at parkere ved adressen, hvor der også ligger andre sundhedsfaglige klinikker. Karsprængning CPH beskæftiger sig med at behandle karsprængninger, fine kar og solskader, mikroneedling med dermapen og hårfjerning. Til behandlingerne bruges mikroinjektioner, Laser, IPL og Dermapen. Priser fremgår på deres hjemmeside

www.karspraengningcph.dk. Karsprængning CPH er registreret hos Sundhedsstyrelsen, og de er alle sundhedsfaglige personer, der er godkendt hos Styrelsen for patientsikkerhed.

mærke, som ofte forsvinder af sig selv, men det kan også fjernes med IPL.

”Da vi responderer forskelligt på behandlingerne, ydes der ikke garanti for resultatet. Men vi gør vores bedste for, at man bliver tilfreds, og vi har nogle rigtigt fine resultater i vores klinik. For os er det afgørende, at vi er en specialklinik med mange års erfaring inden for behandling af karsprængninger. Og ved blandt andet at samarbejde med anerkendte speciallæger i karkirurgi og hudsygdomme, er vores faglige fundament 100 procent i orden.

Så hvis man synes, at en behandling hos os kan være aktuel, er man velkommen man ringe på 53 88 14 04 og bestille tid til en gratis forundersøgelse, hvor vi vurderer karsprængninger og hud samt hvilken behandling, der er bedst,” slutter Birgit Lawaetz.

GENERES DU AF KARSPRÆNGNINGER?

*Resultater kan variere fra person til person

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 95 Karsprængning CPH Østbanegade 17 · Tlf. 53 88 14 04 · www.karspraengningcph.dk
FØR EFTER Mit Østerbro Velvære i byen

VIND MIN YNDLINGSBEHANDLING FRA CRYOVITAL DANMARK

Af Christina Kaufi fra @kaufi.training

Med 3-i-1 behandling får du både Rødlysbehandling, BodyRoll samt medicinsk godkendt Cryo-kammer, hvor hele kroppen udsættes for en konstant kulde på -110 grader. Denne kombination er den ultimative behandling for hurtig restitution, kalorieforbrænding, opstramning af hud, cellulite reducering, collagenboost samt smertelindring. CryoVital Danmark er branchens førende indenfor Cryo-behandling. De er medicinsk godkendt og benytter den nyeste teknologi og viden, hvilket giver mig en tryg følelse.

For mig er det 100 % ren velvære, restitution og et total boost af energi - både til krop og sind.

Derfor besøger jeg CryoVital mindst én gang om ugen og jeg elsker det.

Læs meget mere om alle CryoVital's behandlinger: www.cryovital.dk

Sådan deltager du: Scan QR koden og tilmeld dig Mit Østerbro's nyhedsbrev.

Der bliver trukket lod blandt alle tilmeldte den 25. april. Vinderen kontaktes direkte.

OBS. Præmien indløses hos CryoVital Danmark i Kgs. Lyngby. VIND 3-i-1 behandling

Du finder CryoVital i Kgs. Lyngby · Odense · Esbjerg · Kolding · Århus

96 / Mit Østerbro
VærdiCryoVital.
Mit Østerbro Motion & Velvære KONKURRENCE
hos
985 kr.
Foto: Dan Henrik Møller

STAY BEAUTIFUL

50 HIGH SPF

• HØJ SOLBESKYTTELSE (SPF 50)

• ULTRALET OG MED EN ENESTÅENDE BEHAGELIG FØLELSE PÅ HUDEN

• BESKYTTER MOD BÅDE UVA- OG UVB-STRÅLING

50 ML · 259,-

DANSK HUDPLEJE

IP-SUPPORT · 12 år Østerbro

IP-Support har siden 2012 hjulpet med IT-Sikkerhed og hosting på Østerbro.

Vi leverer professionel IT-support og Hosting-tjenester med fokus på IT-sikkerhed. Prøv nogle af vores fleksible supportløsninger og Hosting-tjenester, der giver dig mulighed for at koncentrere dig om dagligdagen og det sjove, mens vi hjælper med jeres IT-behov.

Er din computer renset for virus og malware?

De skrappeste malware & virus er ofte udspekuleret og kan blandt andet frakoble virksomhedens sikkerhed og antivirus som en del af et angreb.

IP-Support tilbyder professionel antivirus- og malwarerensning og en bred vifte af sikkerhedsprodukter og services.

Hostet IT-sikkerhed & Backup

Nem og simpel backup af computer eller server, hvor data placeres i vores europæiske datacentre. Backup udføres dagligt og ugentligt med 28 dages gendannelsestid. Alle data krypteres.

IP-Supports medarbedere er Veeam VMCE-certificeret.

Bitdefender Endpoint sikkerhedspakke

Bitdefender Endpoint sikkerhedspakke beskytter og reducerer din eksponering for cyberangreb og vira. IP-Support leverer med Bitdefender Endpoint sikkerhed i topklasse.

Bitdefender Endpoint beskytter og sikrer forskelligartede miljøer, som Vindows, Mac, Linux og Android.

Keeper – Password Manager

IP-Support tilbyder Keeper Security som en sikker løsning til opbevaring afkodeord på både PC og Mac, iPhone og Android. Løsningen har blandt andet 2-faktorbeskyttelse.

Keeper Security password manager er til virksomheder og private. Keeper er en af de ældste adgangskodemanagere der findes.

Mit Østerbro 98 / Mit Østerbro IT-Support & Hosting Jagtvej 208 | 2100 København Ø | Tlf. 60 53 61 10 | www.ip-support.dk

Træt bare ved tanken?

Med det elektroniske låsesystem fra iLOQ har du styr på, hvem der har adgang til din opgang. Det er nemt at kode nøgler ind og ud af låsesystemet, og på den måde slipper du for at være nervøs for kopinøgler, der kan havne i de forkerte hænder.

Læs mere om fordelene ved iLOQ på mejlshede.dk

STØRST UDVALG HOS THIELE, BL.A. GUCCI / ARMANI / RAY-BAN ® / BOSS / TOM FORD

SAINT LAURENT / OAKLEY / NINA RICCI / MULBERRY

SEA2SEE / RODENSTOCK / PRADA / ESCADA

PERSOL / POLICE / CHOPARD

VÆLG 2 BETAL FOR 1 VED SAMLET KØB AF 2 BRILLER MED STYRKEGLAS BETALER DU KUN FOR DEN DYRESTE Tilbuddet kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter. Gælder ikke Thiele Lavpris og Junior. Tilbuddet er personligt og kan ikke deles.
ØSTERBROGADE
· TLF. 35 38 09 65 OP TIL 50% PÅ HELE KØBET -20% ALLE SOLBRILLER
64
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.