Skap lune uterom med skandinavisk skifer | 2024

Page 1

Skap lune uterom med skandinavisk skifer

2024

Mer enn 100 år med kortreist skifer og tradisjonsrikt håndverk.

Skap lune uterom med skandinavisk skifer 2024

DESIGN OG PRODUKSJON

Minera Skifer AS

TRYKK

Trykkservice AS

KONTAKT

Minera Skifer AS

Sæterfjellvegen 66

7345 Drivdalen

Norge

Tlf: 72 40 04 00

Mail: kundehjelp@mineraskifer.no

mineraskifer.no

MILJØMERKET 2041 Trykksak 0665

Finn din stil med skandinavisk skifer

Gjør drømmen til virkelighet på hytta Ideer og inspirasjon til hagen Lune uterom med terrasse og utekjøkken Skap levende rom med skifer rundt huset

Vår!

Du åpner vinduene, myser mot sola og ser frem mot en ny sommer med nye gleder.

Men samtidig ønsker du at noe skal være som det var. Denne brosjyren handler om det som alltid har vært, og alltid vil være.

Ekte

Skiferproduksjon er et samarbeid mellom oss og naturen.

Skiferen høstes fra fjellet og fraktes ned til foten av fjellet. Der venter dyktige steinhuggere klare til å bearbeide og dele skiferen for hånd i dens naturlige lag.

Slik kan tusenvis av kilo med skifer bli til tynne plater - med bare noen få hammerslag. Et smidig, men solid lag med urtidshistorie mellom hendene til kunnskapsrike fagfolk. En kunnskap det fortsatt ikke er mulig å kopiere med maskiner og teknologi.

Tradisjonsrik

Skiferen har blitt en uunngåelig del av vår byggetradisjon. Gjennom århundrer har vi pisket den med vind, vær og ferdsel fra mennesker og dyr. Enda lenger har menneskene samlet seg rundt ildstedet. Og det vil vi fortsette med så lenge vi trenger fellesskap, ro, varme og trygghet.

Formbar

Til tross for at skiferen er ekstremt sterk, er den også overraskende fleksibel og formbar. Ønsker du en uteplass med myke, organiske linjer som fremhever et lunt miljø? Skifer kan faktisk klippes med skifersaks eller enkelt formes med meisel og hammer. Slik kan du tilpasse hver enkelt skiferplate til ditt helt egne, unike mønster.

Naturlig

Vår skifer har sitt opphav i 600 - 800 millioner år gamle sandsteinsleier som var spesielt rike på kvarts. Slik la jorda selv til rette for skifer som ble ekstra tett og solid. Naturgitte kjemiske forbindelser ga en optimal oppskrift på modenhet, styrke og karakter. En flere hundre millioner år gammel produktutvikling med overlegent resultat.

Evig

På mange måter blir du bedre med alderen. Det er også en god huskeregel når du velger materialer til hjemmet eller hytta. Det du omgir deg med skal være like trygt og solid som et livslangt forhold. Gjennom lek, måltider og utallige trender. Slik skal hjemmet ditt være - det må tåle livet, rett og slett. Slik er skiferen.

Vi menneskene lærte tidlig å kjenne skifer som et allsidig, sterkt og varig materiale. Og fortsatt kan du vandre på tråkkheller som ble lagt for over tusen år siden. I uminnelige tider har skiferen blitt brukt på hustak, fjøsgulv eller i ildsteder - og den dag i dag setter den sitt preg på gamle hus og bygninger rundt omkring i dalførene.

Vannfast

Ikke vær redd for vannet. Det skapte skiferen. For hundrevis av millioner år siden ble sand, leire og grus flyttet på av vind og vann. Lydløst sank det til havets bunn og lot tiden presse lagene til skiferstein. Derfor kan du trygt la vannet renne på skiferen. Det er en del av skiferens natur.

Sklisikker

På dette landstedet har en familie skapt et lekkert fristed med vakker Lys Oppdalskifer. Et fristed for full fart eller rolige stunder, i all slags vær. Også etter et regnskyll er skiferen med sin naturlige overflate svært sklisikker.

Slik legger du bruddskifer i sand/grus

Eget prosjekt i sommer?

Med litt pågangsmot og enkle verktøy kan du tilpasse og legge skifer selv. Vi viser deg hvordan, steg for steg, med instruktive filmer og detaljerte veiledninger.

Besøk Minera Skiferskolen på vår nettside og kom i gang! mineraskifer.no

Kortreist

Disse bruddhellene fikk knapt 20 minutters reisetid fra skiferbruddet i Oppdal før de landet på dette taket.

I moderne tid har nok flere tenkt at skiferen kunne vært foredlet raskere og billigere et helt annet sted enn ved skiferbruddet. Slik andre materialer fremstilles i fabrikker helt andre steder. Men respekt for skifer som materiale innebærer også respekt for naturen vi høster skiferen fra. For arbeidsplasser, historie og fotavtrykk.

Derfor skal vi fortsette å være nær naturen vi kommer fra.

Unik

I naturen produseres ikke identiske produkter på samlebånd. Derfor finnes det ikke to helt like skiferfliser i hele verden.

Skiferen har linjer, årer og fargespill som forteller sin egen historie om hvordan akkurat dine unike fliser ble til for flere hundre millioner år siden. Noen vil kalle det uregelmessigheter, vi kaller det naturlig perfeksjon.

Klassisk

Diskré basismaterialer fra naturen er en investering som vil overleve flyktige forandringer i personlig stil og hagetrender. Lys Oppdalsskifer er ydmyk i samspill med ulike møbler og farger og kan benyttes ute som inne.

Skiferen vil være trendy når du ønsker det og klassisk når det kreves av den. Det er det vi kaller ekte tidløshet.

Ombrukbar

Nordisk skifer har gjort reisen fra naturressurs til materiale. Fordi vi gjorde det mulig. Forvalter vi skiferen riktig kan den ombrukes, gjenbrukes og formes til å vare langt forbi den opprinnelige idéen. En mur kan plukkes ned og bli til peis, tråkkheller kan bli en uteplatting - eller trappetrinnene i hagen kan flyttes til hytta.

Vedlikeholdsfri

Tid er det vi alle ønsker oss mest av alt. Tid til lange sommerkvelder i solkroken eller ruskete vinterkvelder foran en varm peis. Ditt uterom skal ta vare på alle anledninger og mange generasjoner. Velg lokal skifer for mindre vedlikehold, færre bekymringer og mer tid til alt det du har mest lyst til.

Tidløs

Skiferen kjemper ikke mot kreativiteten. Den er ikke forutinntatt mot trender og design. Til tross for 750 millioner år i berg og fjell. Eller 100 år i en ærverdig hage. Den ber deg se naturen og muligheten som ligger i skiferen som formbart materiale. Og som alt annet fra naturen vil den gi noe tilbake hvis vi tar godt vare på den. Tid gir kvalitet.

Nyt varmere dager med gode måltid fra et utekjøkken - maten smaker nemlig best ute! Som bonus er skiferen tilnærmet vedlikeholdsfri og tåler direkte berøring av en kokende varm kjele like godt som temperaturer langt under frysepunktet. En vakker oase for lange sommerkvelder.

Moderne

Gi skiferen rom til å skinne og la den forsterke stilen i et moderne hjem. Fra mørke nyanser til det lyse nordiske uttrykket, fra rette linjer til organiske former; skifer kan enkelt tilpasses din stil!

Kontraster fremhever og løfter, derfor er det ingen grunn til å velge bort tradisjonsrik skifer fra et moderne hjem. Det er også et fantastisk samtaleemne når du får spørsmål om den vakre terrassen din på neste kaffebesøk, og du kan si: - Jo, tusen takk. Du vet, steinen vi står på her er 650 millioner år gammel skifer fra Offerdal.

Her i Norden setter vi ekstra stor pris på den varme årstiden.

Vi må tåle store forskjeller mellom årstidene og derfor settes det store krav til materialer i våre værutsatte områder.

I skiferens verden er høy alder synonymt med høy kvalitet. Skiferen fra Offerdal og Oppdal er fra 650 til 750 millioner år gammel og befinner seg i en seniorklasse de kan være stolte av.

Tiden og naturen ga skifertypene en unik kombinasjon av smidighet og styrke de færreste kan skryte av.

Solid

Livslang

Et bærekraftig valg du kan ta er å velge lokale materialer til hjemmet som varer lenge og krever lite vedlikehold. Vi vet at flere andre produkter på markedet er slitesterke og tilnærmet vedlikeholdsfrie. Men de færreste av dem er produsert av naturen over hundrede millioner av år og har like kort reisevei til produksjonshallen hvor de foredles av ekte mennesker. Det er vår skifer. Og det er vi stolte av.

Skapt av naturen

Hvor stort fotavtrykk setter du for framtida?

Å velge skifer er ikke bare et sikkert valg for huset eller hytta. Men også for naturen. Ikke bare fordi den er et kortreist naturmateriale, men fordi skiferen kan brukes pånytt i ny form eller med ny funksjon. En skiferhelle fra hagen kan bli til et stuebord og en gulvflis et serveringsfat. Egenskapene forblir de samme - evig motstandsdyktig mot vann, varme, frost og slitasje. Men alltid like vakker og funksjonell. mineraskifer.no

Skapt av naturen

- foredlet av mennesker

mineraskifer.no

Minera Skifer AS

Sæterfjellvegen 66

7345 Drivdalen

Norge

Telefon: 72 40 04 00

Mail: kundehjelp@mineraskifer.no

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.