Skapa harmoniska uterum med skandinavisk skiffer | 2024

Page 1

Skapa harmoniska uterum med skandinavisk skiffer

2024

Mer än 100 år av närproducerad skiffer och traditionellt hantverk

Skapa harmoniska uterum med skandinavisk skiffer

2024

DESIGN OCH PRODUKTION

Minera Skifer AS

TRYCK

Trykkservice AS

KONTAKT

Minera Skifer AS

Sæterfjellvegen 66

7345 Drivdalen

Norge

Tlf: + 47 72 40 04 00

Mail: kundehjelp@mineraskifer.no

mineraskiffer.se

2041 Trykksak 0665
MILJØMERKET

Hitta din stil med skandinavisk skiffer

Förverkliga din dröm i stugan

Idéer och inspiration till trädgården

Mysiga uterum med terrass och utekök Skapa levande rum med skiffer runt huset

Vår!

Du öppnar fönstren, kisar mot solen och ser fram emot en ny sommar med nya fantastiska upplevelser. Men, samtidigt vill du att en del saker ska vara som de alltid har varit. Den här broschyren handlar om vad som alltid har varit och som alltid kommer att vara.

Vattenfast

Var inte rädd för vattnet. Så här skapades skiffern. För hundratals miljoner år sedan flyttades sand, lera och grus av vinden och vattnet. Ljudlöst sjönk allt till havets botten och så skapades skiffern. Det är därför som skiffern tål vatten. Det är en del av skifferns natur.

Tidlös

Trender kommer och går. Men om du bryr dig om miljön måste du använda både hjärta och hjärna när du skapar din trädgård och terrass. Material från naturen är en investering som kommer att överleva både nya trender och stilar. Därför väljer vi skiffer.

Evig

På många sätt blir vissa saker bättre med åldern. Det är också bra att tänka på när du väljer material till hemmet eller sommarstugan. Det du omger dig med ska vara lika tryggt och tåligt som ett livslångt förhållande. Under oförglömliga stunder, måltider och nya trender. Det är så ditt hem ska vara – det måste klara livet och alla förändringar. Så är skiffern.

Traditionell

Skiffern har blivit en viktig del av vår byggtradition. Under århundraden har skiffern blivit utsatts för vind, väder och slitage från människor och djur. Och ännu längre tillbaka samlades människorna runt eldstaden. Och det kommer vi att fortsätta med så länge vi behöver gemenskap, lugn, värme och trygghet.

Modern

Låt skiffern glänsa och låt den förstärka stilen i ett modernt hem. Från trendiga mörka nyanser, till den ljusa nordiska stilen, från raka linjer till organiska former; skiffer kan enkelt anpassas till din stil!

Kontraster skapar känslor, så det finns ingen anledning att välja bort skiffer från ett modernt hem. Det är också ett fantastiskt samtalsämne när du får frågor om din vackra terrass när du får besök och då kan du säga: ”Jo, tack så mycket. Stenen vi står på är 650 miljoner år gammal och det är skiffer från Offerdal i Sverige.”

Formbar

Det som är väldigt starkt, måste också vara mjukt. Skiffern tål nästan allt. Men samtidigt är den medgörlig och kan formas efter dina önskemål.

Skiffern kan faktiskt klippas med en skiffersax eller formas med kniv och hammare. Stark eller mjuk när det behövs. Vad mer kan man begära?

Lägg oregelbunden skiffer i lösa massor

Har du ett eget trädgårdsprojekt nu i sommar?

Med lite engagemang och enkla verktyg kan du lägga skiffern själv. Vi visar dig hur du gör steg för steg med våra detaljerade guider och instruktions-filmer.

Besök Minera Skifferskolan på vår hemsida – och börja arbeta!

mineraskiffer.se

Halksäker

På detta lantställe har en familj skapat en fristad med vacker skiffer. En fristad för alla sortsaktiviteter eller lugna stunder – oavsett väder. Även efter en regnskur så halkar man inte om man har skiffer.

Naturlig

Vår sten är handplockad från berget och är precis som naturen har skapat den – utan någon form av bearbetning. Resultatet är naturlig skönhet med minimal miljöpåverkan. Blocken som naturen behövde miljontals år att skapa, så tar det dig en eftermiddag att sätta ihop det. Och en evighet att tröttna på..

Återanvändbar

En naturprodukt som är perfekt i en imperfekt värld. Inte en enda skifferhäll är lik en annan. Den har linjer och ådror, eftersom naturen inte fungerar som ett transportband i en fabrik. Skiffern har skapats av naturens egna krafter. Och variationerna och nyanserna i stenen ger en unik skönhet. Vissa kallar det oregelbundenheter – vi kallar det naturlig perfektion.

Skiffern skapar rörelse och liv. Med skiffern kan du rama in en odlingsbädd, mura upp en nivåskillnad eller göra en uteplats. Och som en bonus kan skiffer som är lagd, staplad, skruvad eller till och med fastmurad återanvändas på nytt och på nytt - och på nytt igen.

Njut av varmare dagar med goda måltider från ett utekök av skiffer – maten smakar bättre utomhus!

En annan fördel med skiffern är att den inte kräver mycket underhåll och den tål kokande grytor och temperaturer långt under fryspunkten. En vacker oas för långa sommarkvällar.

Kortrest

Dessa vackra skifferplattor fick knappt 20 minuters restid från skifferbrottet innan de hamnade på det här taket.

Hållbarhet är att göra bra val nu och i framtiden.

Till exempel genom att välja material som innebär mindre utsläpp och uppmuntrar till mindre konsumtion. Vi vet att flera andra produkter på marknaden är extremt slitstarka och praktiskt taget underhållsfria. Men det är få som har producerats av naturen, under hundratals miljoner år, och förädlats av människan.

Det är vår skiffer. Och det är vi stolta över.

Underhållsfri

Tid är vad vi alla vill ha mest av allt. Tid för långa sommarkvällar i solhörnan eller kalla vinterkvällar framför en varm brasa. Ditt drömhem bör ta hand om alla tillfällen och många generationer. Välj lokal skiffer för mindre underhåll, färre problem och mer tid för allt du vill ha mest.

Unik

Ingen annan har din skiffer. Det finns inte två helt identiska skifferplattor. De naturliga olikheterna i stenarna ger uteplatsen en helt egen karaktär och den kommer alltid att vara spännande att se på.

Om du älskar att laga mat, bjuda in vänner eller bara vill ha en liten solhörna i trädgården, så är säkert din dröm ett läckert uterum som fungerar under alla årstider. Med skiffer kan du förverkliga den drömmen. Skiffern är formbar och tålig, vilket är perfekt för både kreativa idéer och det nordiska klimatet.

Slitstark

Här i Norden uppskattar vi våren och sommaren. Vi måste hantera stora skillnader mellan årstiderna och därför ställs stora krav på materialen i väderutsatta områden.

Titta noga på vart du går och låt dig inte luras av det gråa. Skiffern har många färger och om du tar dig tid så kom att se skillnaderna.

Skiffern kan vara ljus eller mörk.

Och när solen skiner på den, vad ser du då?

Skapad av naturen

I hundratals år har vi använt skiffer i Norden. Den tåliga stenen älskar sol, regn, frost och snö. Skiffern är perfekt för trädgårdar och terrasser som utsätts för vårt hårda klimat. Skiffern behöver nästan inget underhåll och kommer att vara lika vacker i minst hundra år till. mineraskiffer.se

Skapad av naturen

– förädlad av människan

mineraskiffer.se

Minera Skifer AS

Sæterfjellvegen 66

7345 Drivdalen

Norge

Telefon: + 47 72 40 04 00

Mail: kundehjelp@mineraskifer.no

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.