Page 1

Blz. 12

WIN

Blz. 9

Blz. 11

WIN

Win een bioscoopticket

Win een boek

Win een taart!

Kijk op blz. 12 en los de prijsvraag op.

Zoek de oplossing van het kruiswoordraadsel.

Kijk gauw op pagina 9

Nieuwsblad Geel van

HET NIEUWS- EN AANKONDIGINGSBLAD VOOR EEN LEVENDIG GEEL EN OMSTREKEN

Studenten Thomas More zijn de snelste

Lees 1 krant met 2

uitneemb are katern

Studenten die in de vakantie de krant halen, men zou het niet dadelijk verwachten. Daarbij gaat het hier zeker niet over herexamens maar over... racen. Afgelopen weekend had namelijk de “Formula Student Czech Republic” plaats in Tsjechië. Een wedstrijd waar het niet alleen gaat om prestaties zoals acceleratie en uithoudingsvermogen, maar ook om professionaliteit en innovatie. Deze internationale ontwerpcompetitie waarin studenten van meer dan 50 verschillende universiteiten het tegen elkaar opnemen in hun zelf ontwikkelde racewagen is een toppunt van samenwerken. En deze samenwerking tussen de KU Leuven en Thomas More-hogeschool heeft de jury blijkbaar in snelheid (acceleratie) en beste ontwerp letterlijk en figuurlijk ‘gepakt’. “Ik ben enorm trots op alle teamleden die met hart en ziel aan deze wagen hebben gewerkt” zegt Arthur Coppieters, de teamleider van deze Blz. 3 samenwerking. GEEL

WIELRENNEN

GEEL

Verdachten van inbraak Chirolokalen gevat

Het is geen weer om te koersen

In de Chirolokalen in Stelen, sloegen vannacht inbrekers toe. Een alerte buurman zag het gebeuren.

De tropische temperaturen beginnen haast iedereen de keel uit te hangen. Velen smachten naar regen en de nodige verkoeling.

Blz. 2

Blz. 4

jaargang 165 • weekblad nr. 32 • 10 augustus 2018 • €1.95

Gratis grondwater bij Geelse werven Iedereen snakt naar regenwater.

Blz. 3

GEEL

De politiezone blikt terug op Reggae Geel Heel wat reggaeliefhebbers zakten af naar Geel om te genieten van de zomerse vibes op het reggae festival. Het warme weer weerhield zo’n 50.000 bezoekers er niet van om het Blz. 2 festival bij te wonen.


2

NIEUWS NIEUWSBLAD VAN GEEL 10 augustus 2018

GEEL

GEEL

De politiezone blikt terug op Reggae Geel Ook dit jaar zakten heel wat reggaeliefhebbers af naar Geel om te genieten van de zomerse vibes op het reggae festival. Zelfs het warme weer weerhield zo’n 50.000 bezoekers er niet van om het festival bij te wonen. Zeer vlotte in- en uittocht

Voor de politiezone is de 40ste editie van het reggaefestival vlot en veilig verlopen zonder noemenswaardige verkeersproblemen. Dankzij een aangepast verkeerscirculatieplan, bijkomende parkings en een grondige briefing door de organisatie van haar seingevers waren er nauwelijks tot geen files en verliep zowel de in- als de uittocht zeer vlot. De focus lag dit keer op het naleven van de parkeerverboden, voornamelijk in de kiss- & ride en op de Meerhoutseweg en het verkeersvrij houden van de Malosewaver. Vijf auto’s werden getakeld.

Twee grote drugsacties

Om een duidelijk signaal te geven dat drugs op een festival niet thuis horen organiseerde de politiezone, op vraag van de bestuurlijke en gerechtelijke overheden, ook dit jaar op vrijdag en zaterdag weer grote drugscontroles op het festivalterrein. Zij kreeg daarbij ondersteuning van drugshonden van de federale politie en bijstand van andere politiezones. De festivalbezoekers werden aan de ingang van het terrein of op de camping gecontroleerd op het bezit, het gebruik en het verhandelen van illegale drugs. 124 festivalgangers werden na controle betrapt met drugs in hun bezit, vier dealers werden gevat en moesten voor de onderzoeksrechter verschijnen. Het ging hoofdzakelijk om cannabis. Verontrustend was de aanwezigheid van LSD op het festival, een gevaarlijke drug, die in de jaren 60 vooral populair was. Eén persoon was zelfs dermate onder invloed van LSD dat hij door onze politieagenten en de medische hulpdienst begeleid werd naar het ziekenhuis. Zijn toestand was even zorgwekkend. In toepassing van de richtlijnen van het parket kregen de drugsbezitters een voorstel voor een minnelijke schikking van 75 euro voor cannabis of 150 euro voor andere drugs die

ze ter plaatse konden betalen. Op een enkele uitzondering na maakten de positief gecontroleerde personen gebruik van deze mogelijkheid. Voor de niet-betalers werd een procesverbaal opgesteld met het oog op een strafrechtelijke vervolging.

Actie drugs in het verkeer Zondag tijdens een actie “drugs in het verkeer” werden nog tien bestuurders uit het verkeer gehaald, omdat ze onder invloed van drugs achter het stuur zaten. Eén persoon had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van 6 uur.

Administratieve en bestuurlijke aanhoudingen Vijf festivalgangers werden voor openbare dronkenschap of ordeverstoring administratief aangehouden en voor de gepaste duur opgesloten in de doorgangscellen. Naast de vier dealers, werd één persoon gerechtelijk aangehouden voor feiten van verkrachting op het festival. De politie en het gerecht onderzoeken de zaak.

Pickpockets actief Er werden 13 aangiftes van pickpockets of gauwdiefstallen geregistreerd. Het ging dan voornamelijk over diefstallen van portefeuilles en gsm’s, zowel op de festivalweide als op de camping.

Gevonden en verloren voorwerpen Zoals elk jaar werden er op de ‘lost & found’-stand van de organisatie gevonden voorwerpen binnengebracht. Ben je iets verloren, neem dan een kijkje op de site www.pzglm.be. Staat er iets van jou bij? Maak dan telefonisch een afspraak met het team onthaal van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout op het nummer 014 56 47 00 om het af te halen.  (JB)

Verdachten van inbraak Chirolokalen gevat In de Chirolokalen in Stelen, Geel sloegen vannacht inbrekers toe. Een alerte buurman zag het gebeuren en verwittigde onmiddellijk de politie. Twee personen, waarvan één minderjarige, werden gevat en meegenomen voor verder verhoor. Het is de tweede keer deze week dat de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout verdachten van inbraken kon vatten. Vannacht omstreeks 2 uur werd er ingebroken in de Chirolokalen in Stelen. Het was een alerte buurman die gewekt werd door het lawaai van een stukgeslagen raam. Uit zijn woning zag hij hoe onbekenden met zaklampen in de lokalen schenen. Hij aarzelde niet en verwittigde onmiddellijk de politie. Eenmaal ter plaatse kon de interventieploeg niemand meer aantreffen. Tijdens nazicht in de omgeving merkte een andere interventieploeg plots een verdachte persoon op. Zijn verklaring leidde tot de arrestatie van twee mannen.

Verder verhoor

De twee verdachten, een 19 jarige man uit Rijkevorsel en een 16 jarige jongeman

uit Herenthout werden meegenomen voor verder verhoor door de lokale recherche. Het is de tweede keer deze week dat de politiezone verdachten van inbraken kon vatten. Vorige dinsdag werden nog twee personen gearresteerd die verdacht worden van een overval in een woning in Veerle-Laakdal.

Horen, zien en melden

Deze feiten bewijzen nogmaals het belang om verdachte zaken onmiddellijk te melden op het algemeen noodnummer 101 of rechtstreeks op het nummer 014 56 47 00 voor de gemeenten Geel, Laakdal en Meerhout.  (JB)


NIEUWS NIEUWSBLAD VAN GEEL 10 augustus 2018

GEEL

Studenten behalen 1ste plaats voor beste ontwerp met zelf ontwikkelde elektrische racewagen Umicore Pulse, de elektrische racewagen van Formula Electric Belgium is afgelopen weekend in de prijzen gevallen op Formula Student Czech Republic. Dit is een internationale ontwerpcompetitie waarin studenten van meer dan 50 verschillende universiteiten het tegen elkaar opnemen in hun zelfontwikkelde racewagen. De studenten van KU Leuven en Thomas More wonnen de hoofdprijs voor beste ontwerp. Jaarlijks nemen studenten van de KU Leuven en Thomas More-hogeschool deel aan de Formula Studentcompetities. Deze wedstrijden voor racewagens draaien niet alleen om dynamische prestaties zoals acceleratie en uithoudingsvermogen, maar ook om professionaliteit en innovatie. Op de wedstrijd in Tsjechië wisten de studenten van Formula Electric Belgium de jury te imponeren met het technisch ontwerp van hun wagen. Naast de prijs voor beste ontwerp behaalde de Umicore Pulse ook brons in het onderdeel acceleratie. “Deze eerste plaats is wellicht de mooiste prijs die we als team konden bemachtigen aangezien dit onze drang naar innovatie erkent”, aldus Arthur Coppieters, student industrieel ingenieur aan de KU Leuven en tevens teamleader. “Ik ben enorm trots op alle teamleden die met hart en ziel aan deze wagen hebben gewerkt. Dit jaar en deze prestatie zal hen nog lang bijblijven”

Meer dan racen! Formula Electric Belgium is een team dat zich focust op meer dan enkel racen. De studenten proberen elk jaar innovatief voor de dag te komen. Zo pakten ze dit jaar uit met een uniek koelsysteem dat ontworpen werd met behulp van artificiële intelligentie en geproduceerd via 3D-printen. Samen met het innovatieve batterijpakket, de zelf ontwikkelde boordcomputer en tal van andere technologische hoogstandjes leverde dat de studenten de eerste plaats op in de ontwerpcategorie. De race in Tsjechië was de laatste race van dit seizoen en een mooie afsluiter voor Umicore Pulse. Nu kijkt het team vol goede moed en frisse ideeën uit naar volgend seizoen om nog betere prestaties neer te zetten. (JB)

GEEL

Gratis grondwater bij Geelse werven Open Vld Geel roept bestuur op tot slimme maatregelen tegen droogte. Iedereen snakt naar regenwater. Door de hitte en de regen die al wekenlang uitblijft, moet er spaarzaam omgegaan worden met water. Zo geldt er een provinciaal verbod op het verspillen van leidingwater. Omdat niet iedereen toegang heeft tot grondwater of de regenwaterput ondertussen leeg is, lanceert Open Vld Geel het idee om gratis grondwater aan te bieden, af te tappen op werven waar water wordt opgepompt. Door de hitte en de regen die al wekenlang uitblijft, moeten we spaarzaam omgaan met water. Zo geldt er een verbod op het verspillen van leidingwater en mag sproeien enkel na 20 uur, maar enkel met grondwater. Door de extreme droogte zijn echter de meeste regen- en grondwaterputten ondertussen zo goed als leeg. De komende 2 weken worden nog warme dagen verwacht en blijven grote hoeveelheden neerslag uit. Veel mensen grijpen, bij gebrek aan alternatieven, naar leidingwater om

toch hun bloemen en planten te redden van de droogte. Open Vld Geel komt daarom met het idee om het water dat wordt opgepompt bij werven op te vangen en het ter beschikking te stellen van de buurtbewoners. “In Geel wordt er volop gebouwd. Op deze werven wordt water opgepompt om de werf droog te leggen. Dat water belandde de voorbije weken in de riolering, terwijl regenwaterputten leeg staan en tuiniers snakken naar water om hun plantjes water te geven. Daarom leek het ons de ideale oplossing om het opgepompte

water ter beschikking te stellen van onze inwoners.” Aldus Berten Kempen, initiatiefnemer en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen bij Open Vld. Open Vld roept het stadsbestuur op om, samen met de bouwheren te bekijken waar een waterafhaalpunt mogelijk is. “Kleine beetjes maken bij deze het verschil. Met deze maatregel kunnen we zowel het waterverbruik beperken en mensen kunnen hun bloemetjes en planten blijven water geven. Wij zijn hoopvol dat deze warme oproep ook gehoor krijgt bij het stadsbestuur!” aldus Berten Kempen. (JB)

3


4

NIEUWS & SPORT NIEUWSBLAD VAN GEEL 10 augustus 2018

WIELRENNEN

Sluitingsdag O.L.V.-Hemelvaart Op woensdag 15 augustus zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Ook de bibliotheek is met O.L.V.-Hemelvaart gesloten. Cultuurcentrum de Werft is gesloten van 11 juli tot en met 15 augustus. Het Gasthuismuseum is open van 13.30 tot 17 uur en de dienst toerisme en stadsanimatie is open van 10 tot 14 uur. Je kunt in het binnenzwembad banen trekken van 6.30 tot 8.30 uur en plonsen van 10 tot 17 uur. Van de springplanken duiken kan van 14 tot 17 uur. Het buitenzwembad is open van 12 tot 17 uur. Meer info: www.geel.be

Vernieuwing wegdek Gasthuisstraat Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de Gasthuisstraat. Vanaf het kruispunt met de Diestseweg tot aan het kruispunt met De-Billemontstraat/Laar wordt het asfalt vernieuwd. Asfalteringswerken zijn altijd erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. Tijdens de werken is de Gasthuisstraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De omleiding voor plaatselijk verkeer loopt langs Westelijke Ring, Molseweg, Kievermont, Retieseweg en omgekeerd. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid langs Westelijke Ring (R14), Noord-Zuidlaan (N19g), E34, N18 en N118 (Retie, Dessel, Mol). Fietsers rijden langs Diestseweg, Eikevelden en Laar of gaan met de fiets aan de hand over de voetpaden van de Gasthuisstraat. De bussen van De Lijn volgen tijdens de werken een omleiding. Kijk voor meer info over de dienstregeling op www.delijn.be. Meer info: www.geel.be/gasthuisstraat

Fiesta Europa Iedereen is van woensdag 15 tot en met zondag 19 augustus welkom op Fiesta Europa, een gezellige feestmarkt met marktkramers die afkomstig zijn uit alle hoeken van Europa. Naast lekkere streekproducten bieden zij ook allerlei artisanale en bijzondere cadeautjes aan. Vlei je neer op het internationaal terras om te genieten van Spaanse paella, Portugese cocktails, grillgerechten uit Bavaria, een wijntje uit de Moezelstreek of toch maar die Belgische pint of een warme geurige koffie met Hasseltse speculaas. Meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Het is geen weer om te koersen De tropische temperaturen beginnen haast iedereen de keel uit te hangen. Velen smachten naar regen en de nodige verkoeling. Vooral voor de renners is het geen weer om te koersen over de bloedhete wegen. Niet te verwonderen dat verschillende Geelse renners het voorbije weekend de competitie links lieten liggen en verkozen om te genieten van een extra vrije dag!

Zwaar werk voor Xander Verhaegen

XANDER VERHAGEN nam deel aan de zware koers in Maarkedal waar de Bonjeberg van de Ronde van Vlaanderen liefst 12 maal moest beklommen werd. Een lange klim van 1.100m met een stijgingspercentage van 12 % op sommige plaatsen. Heel zware kost voor aspiranten. Na verschillende ronden werd het peloton dan ook fel uitgedund tot er vooraan nog 10 renners overbleven. Yoran Van Gucht en de Nederlander Noël Rokven wisten vooraan een kloof te slaan. Xander mocht uiteindelijk nog meespurten voor de 3de plaats. Maar zijn pijp was uit. De Gelenaar mengde zich niet meer in de strijd voor een podiumplaats en bolde zwaar vermoeid als 7de over de streep.

Kobe Verreydt last van de Spaanse hitte

KOBE VERREYDT was met de Balense aan de slag in de Vierdaagse Vuelta al Baja Aragon. Zoals iedereen ondervond Kobe veel last van de tropische Spaanse temperatuur die zelfs opliep tot 45 graden. Vrijdag in de tijdrit kende Kobe kettingproblemen zodat hij pas als 78ste opgenomen werd van de 190 vertrekkers.

Foto: Goeiedag.be

Update werken N13 in Olen en Geel Vanaf maandag 30 juli voert de aannemer rioleringswerken uit in zone 1 (PuntVelveken). Er wordt ook een fietspad aangelegd. Door deze werken geldt tot begin oktober eenrichtingsverkeer in deze zone. Van begin oktober tot begin december wordt zone 1 volledig afgesloten voor al het verkeer omwille van het structureel onderhoud van de weg. Vanaf maandag 30 juli wordt ook gestart met de werken in LammerdriesWinkelstraat. Dit stuk, alsook de bocht aan Decathlon Olen wordt tijdens de werken volledig afgesloten. De werken duren een viertal weken, maar aangezien de bocht aan Decathlon in beton wordt uitgevoerd, moet je nog enkele weken uithardingstijd bijtellen. Dit betekent dat de werken in totaal vermoedelijk tien weken duren. Gedurende deze fase blijft de Tweemolenstraat bruikbaar. Meer info: www.slimdoorgeel.be

Zaterdag kwam de Geelse nieuweling ten val en bereikte hij met heel wat achterstand als 132ste de finish. Zondag zat Kobe mee vooraan in een grote groep van 70 en bolde hij als 42ste over de meet. Maandag was het rustdag. Volgende week meer over de slotrit en het eindklassement van Kobe en zijn Balense ploegmaats.

Sterke prestatie van Dries De Pooter in Spanje

DRIES DE POOTER is met zijn ploegmaats van Balen BC actief in de ‘Vuelta al Bajo Aragon’.Bij het ter perse gaan waren er 3 van de 4 ritten gereden. Hierbij het verslag van Dries zelf: ‘Ik had mijn zinnen gezet op deze Ronde van Aragon die ik ook verleden jaar al mocht rijden met de ploeg. De eerste dag was het 45 graden en dan neem je best extramaatregelen.’ ‘De proloog was een tijdrit van 2 km in Chiprana. Ik klokte de 17de tijd van de

190 starters. Een vrij goed begin dus. In de tweede rit, een rit in lijn tussen Fabara en Fayon met een steile klim van 2 km eindigde ik 7de, een mooie prestatie door op het einde nog weg te springen van het peloton. In de derde rit tussen ons bastion Nonaspe en Maella miste ik dat klein beetje geluk. Ik ontsnapte op 7 km van het einde en nam 15 seconden voorsprong terwijl we nog dienden te duiken richting Maella. Toch werd ik nog gegrepen door het peloton zodat ik moest sprinten met een lege benzinetank en beter verdiende dan een 17de plaats. Heel jammer, maar het lukt nog wel eens! Nog maar 1 rit te gaan op dinsdag van Caspe naar Caspe, de slotrit na de rustdag van maandag. Volgende week meer daarover in het Nieuwsblad van Geel’, besloot Dries die na 3 ritten op een knappe 7de plaats staat in het algemeen klassement. En daarmee was hij erg tevreden.

Luca Van Hout mist goede trein

LUCA VAN HOUT koerste in Drieslinter waar hij twee ronden voor het einde de goede trein van 3 miste. Hij had te laat gezien dat drie concurrenten het hazenpad gekozen hadden. In de laatste ronde zette de Gelenaar nog met twee kompanen verwoed de achtervolging in, maar hij sneuvelde op 5 seconden van het leidend trio. In de spurt voor de 4de plaats moest Luca nog zijn gezel Romy De Tant laten voorgaan. Het komend weekend zet Luca aan in de lastige Triptique Ardennais, een tweedaagse in Luik.

Robbe De Schutter naar familiefeest

Van koersen kwam niets in huis voor ROBBE DE SCHUTTER; hij moest mee naar een familiefeest in Duitsland.

Jordi Van Dingenen moet kampioenentrui verdedigen

JORDI VAN DINGENEN reed met de groep over de finish in het criterium van Herentals. Na de Ronde van Namen moet de Zammelnaar zijn kampioenentrui gaan verdedigen in het BK.

Jenthe Biermans vooraan in Ronde van Polen

JENTHE BIERMANS rijdt momenteel een sterke Ronde van Polen. De Geelse prof koerste in de voorste gelederen en kwam in de eerste rit als 16de over de finish. Na twee ritten prijkte Jenthe op een benijdenswaardige 3de plaats in het algemeen klassement!  (KVH)


5

SPORT NIEUWSBLAD VAN GEEL 10 augustus 2018

DUIVENSPORT

Peter Vermeylen verbaast met provinciale overwinning uit Narbonne Het gebeurt niet zo vaak. Maar vorige week slaagde een Geelse duivenliefhebber erin een 1ste prijs provinciaal in de wacht te slepen. Peter Vermeylen van de Dr. Vandeperrestraat klokte bij de oude duiven uit Narbonne de snelste duif van de hele provincie. Hij zette zijn knappe prestatie nog wat dikker in de verf door tevens beslag te leggen op de nummers 53, 76 en 96 met 4/5. Een welkome gelegenheid om eindelijk nog eens een relatieve jonge melker in de kijker te zetten.

Narbonne

De 54-jarige Peter Vermeylen moest in deze provinciale prijskampen bij de 294 oude duiven optornen tegen gereputeerde fondspecialisten zoals een Jos Joosten (Brecht), Van Ouwerkerk-Dekkers (Brasschaat), Van Olmen (Broechem), Leo Kloots (Zandvliet), Guido & Tom De Rijck (Lier), Roger Mollen (Berlaar), François Struyf (Zandvliet), Alfons Peeters (Vlimmeren) en onder meer tegen regionale kleppers als Marc Lievens (Balen), Binnemans-Vandeweyer (Geel), Raf & Lars Luyckx, Jan Dams (Geel), Meulemans-Damen Linda (Arendonk) en Jef & Wim Struyfs (Tielen) stuk voor stuk melkers die vergrijsd zijn in de fondwereld. Uiteraard is deze lijst verre van volledig! In het lokaal van Fondclub Retie was Peter de enige die met zijn felle vlieger met 922,03m de reglementaire snelheid van 800m/min wist te halen. Walter Mertens, Meulemans-Damen Linda en Gelenaar Paul Taels wisten zich eveneens te plaatsen in de top 5. Bij de jaarlingen prijkte slechts één naam op de uitslag: Peter won er immers alle prijzen.

Nederlands ras

Toch wel het vermelden waard is dat de recente provinciale winnaar vorig jaar in Narbonne reeds provinciaal de 32ste veroverde. De provinciale winnaar 2018 komt van ras van de Nederlander Frans Zwiers, een vrij jonge en gekende duivenmelker uit Terheiden. Heel toevallig geraakte Peter aan die duif: bij zijn zoektocht kwam hij terecht bij deze Frans Zwiers die op dat ogenblik ging verhuizen van Breda naar Terheiden.

De gekochte duif vloog in 2016 nog de 1ste nationaal uit Dax en uit St.-Vincent in Nederland. Ook soort van Antoon Van Dyck uit Hondselersdijk, regio Amsterdam zit in het ras van Peter Vermeylen. Niet te verwonden dat hij zijn topduif, de 724, de ‘Narbonne’ is gaan noemen. Peter denkt aan zijn toekomst in de fond en zette deze duif meteen in de kweek.

Fondspel duivenbond Retie

Peter Vermeylen is een rasechte Gelenaar. Maar toch korft hij niet in bij de Geelse bonden. Vermits hij zich louter toelegt op de fond, heeft hij als Gelenaar twee keuzes: ofwel inkorven in de Molse Fondclub ofwel naar Fondclub Retie. Peter koos voor Retie. Daar heerst steeds een gezellige sfeer. Iedereen kent iedereen. Het zijn allemaal vrienden onder mekaar. Het is er gewoon plezant om daar te vertoeven. Hoewel hij pas in 2016 begon met de grote fond met een jonge van Van Atnhony Van Dyck en jongen uit eieren, beschikt Peter thans reeds over knusse en luchtige hokken waarin ongeveer alles samen zo’n 120 duiven gehuisvest zijn waarvan een 70-tal jonge die allemaal op een prima verzorging kunnen rekenen. Voordien in 2002 speelde Peter op de Retieseweg reeds met duiven en korfde hij steevast in bij de ‘Goor’ in Elsum. In die periode werd Peter zelfs 5de kampioen van België. Nadien verhuisde Peter met zijn duiven naar het lokaal van de ‘Vos’ op de ‘Bocht’ en later naar de Holvenhoeve. De fusie tussen Elsum en Holven resulteerde uiteindelijk in het lokaal van de hondenclub in de Fittelaarsdijk. Zoals hoger reeds aangestipt speelt Peter momenteel geen vitessevluchten. Snelheidsvluchten zijn nog louter aangewezen drachten om de jonge duiven

op te leren.

Hobby

Het huidig fondseizoen is thans over zijn hoogtepunt heen. Daarom ook dat Peter geen duiven meegaf voor Perpignan van vorig weekend. Voor Narbonne gebruikte Peter de vlucht uit Limoges als voorbereiding. Na tien dagen broeden werden de jonge duiven op nest gebracht. Peter houdt het als beginneling in de fond bescheiden. Hij zal nooit een massa duiven inkorven zoals een Van Ouwerkerk-Dekkers. Peter houdt het bij enkele geselecteerde duiven. Het was niettemin een zwaar seizoen. Maar alles bijeen zeker geen redenen tot klagen over achtergebleven duiven. Bij Narbonne gaf hij er alles samen 25 mee waarvan niet minder dan 19 naar huis kwamen.

Doorbraak

Het fondspel blijft voor Peter een hobby.

Bij het beoefenen van zijn hobby kan Peter rekenen op de gewaardeerde steun van zijn vrouwtje Annick die zich gespecialiseerd heeft om de laatkomers binnen te lokken. Annick staat helemaal achter de hobby van haar duivenliefhebber. Hoe dan ook, de eerste provinciale zege biedt perspectieven voor de toekomst. Peter heeft nog vele jaren voor zich om zich verder te bekwamen in de grote fond. Narbonne provinciaal betekende als jonge melker zijn grote doorbraak in de fondwereld. Het is voor Peter zijn eerste maar zeker niet het laatste sprekend provinciaal succes.  (KVH)

Een gelukkige Peter Vermeylen, geflankeerd door zijn stralend vrouwtje met zijn ‘Narbonne’ die zorgde voor een benijdenswaardige provinciale overwinning bij de oude duiven uit Narbonne.

ABONNEER JE NU! Schrijf 65 euro over op volgend rekeningnummer BE23 7512 0777 9191 en ontvang wekelijks de krant in je brievenbus. Graphic guidelines

gedrukt op 100% gerecycleerd papier

Zwaar poelen hoort er voor hem niet bij. Het deed niettemin deugd dat hij na zijn provinciale overwinning door enkele gekende liefhebbers en de Molse Fondclub gefeliciteerd werd met zijn geweldige en benijdenswaardige prestatie.

Het Nieuwsblad van Geel is een uitgave van de Press bvba, verantwoordelijke uitgever: Jonny Janssens, Nikelaan 17, 2430 Laakdal Secretariaat: Cindy Gysemberg, cindy@depress.be Redactiecoördinatie: Jonny Janssens • Pre-press en lay-out: Eveline Schepers, Jeannette Kröner E-mail: nieuwsbladvangeel@depress.be • Abonnementsprijzen 2018: e95

HEB JIJ NIEUWS? Bel 013 53 99 99 of mail naar nieuwsbladvangeel@depress.be


6

SPORT NIEUWSBLAD VAN GEEL 10 augustus 2018

PROVINCIAAL VOETBAL

KSAV ST.-Dimpna strandt in tweede ronde van Beker van België Niet geheel onverwacht houdt het bekeravontuur van St.-Dimpna op in de tweede ronde. De verplaatsing naar de Luikse 1ste-provincialer viel faliekant uit. Op het kleine Luikse terrein vond KSAV zijn draai niet. Uiteindelijk ging St.-Dimpna niet onverdiend de boot in met 2-0. Positief aan deze bekerwedstrijd was wel dat St.-Dimpna voor het eerst in zijn geschiedenis wist door te stoten naar de tweede ronde.

Maatje te groot

KSAV heeft geen verlengstuk kunnen breien aan het succes in de eerste bekerronde tegen MD Halen. De Luikse 1ste-provincialer was een maatje te groot. Bovendien zaten de omstandigheden niet mee: de tropische temperatuur en het kleine moeilijk bespeelbaar terrein speelden zeker niet in het voordeel van St.-Dimpa. In het eerste kwartier gebeurde omzeggens niets tot een ongelukkig balverlies werd afgestraft door Derwael. KSAV antwoordde met een gevaarlijke kopbal van Kevin Mertens die evenwel op de lijn werd gekeerd. St.-Dimpna ging wat meer het initiatief opeisen, maar nog voor de rust werd nogmaals balverlies cash betaald via Barrienetos die via de paal de 2-0 tegen de touwen knalde. In de tweede helft trachtte St.-Dimpna het tij te keren. De sterke Luikse defensie gaf echter geen krimp. De thuisploeg counterde nog enkele keren gevaarlijk. Doelman Michel Ceelen liet zich evenwel niet meer verrassen. Het bleef bij een kleine, maar verdiende 2-0 nederlaag.

Eerste succes van St.Dimpna-B tegen Olen United

Het B-elftal van KSAV van trainer Gus Aerts boekte meteen succes in zijn eerste officiële wedstrijd in de Beker van Antwerpen. Het geroutineerde Olen United werd verrassend verslagen met 2-1. Niemand had dit durven voorspellen. St.-Dimpna begon sterk aan de partij en halfweg de eerste helft stond reeds een comfortabele 2-0 voorsprong op het bord. Florian Seynaeve en Jonathan Heymans schoten met scherp. Rond het halfuur liet Akash Michiels nog een unieke kans liggen om de Olenaars helemaal uit te tellen. Jammer genoeg knalde hij de strafschop hoog over. Na de pauze een heel ander spelbeeld: het jeugdige KSAV had zich vergaloppeerd en Olen nam definitief de match in handen. Voor doelman Simon Stappaerts en zijn verdedigers was het regelmatig bibberen geblazen, vooral in het slotkwartier. Tien minuten voor tijd lukte routinier Janssens toch de verdiende aansluitingstreffer. En daar bleef het bij!

Aanwinsten scoren voor Beekhoek

De uitwedstrijd in de Beker van Antwerpen naar Broechem, eveneens een 2de provincialer, werd zonder problemen met 3-4 cijfers gewonnen. De cijfers hangen nochtans een vertekende beeld

op de partij. Beekhoek domineerde in de eerste helft in alle linies. Het overwicht werd verzilverd met een vlotte 2-4 voorsprong aan de rust. De buit was binnen. Daarom voerde trainer Koen Van Pelt 4 wissels door tijdens de pauze. Die wijzigingen hadden uiteraard invloed op het vloeiend samenspel zodat Broechem met een derde tegentreffer er de spanning terug injoeg. Ondanks de mindere tweede helft was de nipte overwinning dik verdiend en dat gaf de Broechemse coach na afloop grif toe. Beekhoek is er in aanvallend opzicht heel wat op vooruitgegaan. De club deed blijkbaar goede transfers want alle doelpunten werden gescoord door aanwinsten: Michiel Geeraerts (2), Glenn Van Genechten en Joy Vervoort. Zaterdag wacht Beekhoek voor eigen supporters een zware dobber tegen 1ste provincialer Schriek.

Zammel slikt weer te gemakkelijk tegendoelpunten

In zijn eerste bekerwedstrijd incassseerde Zammel een zware nederlaag met 1-6 cijfers. En in de beker van Geel tegen de Beloften van ASV Geel kreeg Zammel een 5-1 pandoering aangesmeerd. Elf tegentreffers in amper twee wedstrijden is alleszins van het goede te veel. Het gaat blijkbaar de verkeerde kant uit zoals vorig seizoen in de competitie. De groenhemden slikken weer al te gemakkelijk doelpunten. In beide wedstrijden was het spits en hondstrouwe Kurt De Haes die voor enig weerwerk zorgde. Tegen Linda Olen werd hij foutief afgestopt en scoorde Kurt zelf vanop de witte stip. Dat het momenteel nog niet naar wens verloopt is te wijten aan het feit dat de nieuwe trainer Dirk Ackermans te veel nieuwe jonge spelers moet inpassen en dat vergt de nodige tijd. Over de spelkwaliteit maakt de Zammelse coach zich minder zorgen. Daar zit nog een groeimarge in!

Degelijk Punt/Larum verslaat Mol Sport

Punt/Larum speelde een degelijke wedstrijd tegen 3de-provincialer Mol Sport en hield weliswaar met een krappe 2-1 de volle buit in eigen huis. Meteen een eerste succes voor de nieuwe trainer. Vooral in de eerste helft kwam Pula sterk

voor de dag en confronteerde Ruben Nijs de bezoekers met een 1-0 achterstand. Aanwinsten Marijn Peeters en Dennis Eijckmans moesten het tegen hun ex-club opnemen. Na de rust hing Mol de bordjes gelijk en moest de Pula-doelman meer dan eens de handen flink uit de mouwen steken om een achterstand te verhinderen. Uiteindelijk was het Stijn Van der Veken die de krappe zege vastlegde. Per slot van rekening moest de thuisploeg de strijd aanbinden zonder aanwinsten Jef Vos, Nick Nuyts en Niels Lemmens. Punt/ Larum maakte een positieve indruk. Indien de ploeg gespaard blijft van blessures, wordt Pula een te duchten tegenstrever!

Individuele fouten nekken Alberta

Een nieuwe stunt tegen VV Laakdal, de ploeg van zijn ex-trainer Tom Dams, zat er ditmaal niet in. De oorzaak van de overdreven 2-5 nederlaag is nochtans niet ver te zoeken. Het Reggaefestival en blessures waren er de oorzaak van dat een half dozijn sterkhouders ontbraken. Bram Van Genechten, Pieter-Jan Vos, Daan Bens, Charles Vandecruys en Kevin Kerckhofs waren er niet bij. In de tweede plaats werden de vijf tegentreffers in de hand gewerkt door individuele fouten. Nochtans speelde Alberta een prima eerste helft waarin Gert Vranckx na een klein kwartier zijn ploeg op voorsprong schoot. Halfweg de eerste helft hing Nevelsteen de bordjes gelijk. En vlak voor rusten strafte Vince Bosmans een flater in de thuisdefensie af. In de tweede helft zakte zienderogen het verweer van de troepen van trainer Theo Van de Reyd. De routine van Laakdal kwam boven. Met het betere spel konden doelpunten niet uitblijven. Nihat Gökbak, nogmaals Vince Bosmans met een afstandsschot en Angelo Convalle verbreedden de kloof tot 2-5. Het was ‘ouwe taaie’ Gert Vranckx die de pil enigszins kon vergulden met een tweede tegentreffer. In de Beker van Geel eindigde het duel tegen Punt/Larum op een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen namen ieder een helft voor hun rekening. Punt/Larum heerste voor rust met een doelpunt van Ruben Nijs. In de tweede helft trok Alberta het laken naar zijn kant en stelde Jochem Van Geel verdiend gelijk. Ondanks alles ziet coach Theo Van de Reyd de toekomst van zijn spelersgroep positief in.  (KVH)

Voetbalprogramma BEKER VAN ANTWERPEN Zaterdag 11 augustus (18.30) KFC Beekhoek-Schriek Zwijndrecht-St.-Dimpna A Wiekevorst-KFC Zammel Linda Olen-Punt/Larum Zandhoven-KFC Alberta Booischot-St.-Dimpna B BEKER VAN BELGIË Zaterdag 11 augustus (20.00) ASV Geel-FC Tilleur Loyers AS VERBROEDERING GEEL Zaterdag 11 augustus 20.00: ASV Geel-Tilleur

Clubnieuws KFC BEEKHOEK SPORT Zat. 11/08 18.30: KFC Beekhoek-Schriek Din. 14/08 19.00: Beekhoek-Punt/Larum VRIENDSCHAPPELIJK Vrij. 10/08 13.00: Dames-Vlimmeren 19.00: Olmen-Reserven TORNOOIEN ZONDER SCHEIDSRECHTERS Zat. 11/08 13.00-18.00: U13 naar Jeugdtornooi VC Poederlee 13.30-16.50: U9 naar Duiveltjestornooi Vosselaar 09.00-12.10: U8 naar Duiveltjestornooi Vosselaar Zon. 12/08 09.00-16.30: U15 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-13.15: U13 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-12.30: U12 naar Miniementornooi Dessel 09.00-15.25: U11 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-12.25: U10 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-14.35: U9 naar Jeugddagen St.-Dimpna Woe. 15/08 09.00-12.30: U8 naar Tornooi Hout Feyen in Dessel KSAV ST.-DIMPNA Zat. 11/08 18.30: Zwijndrecht-St.-Dimpna A 18.30: Booischot-St.-Dimpna B VRIENDSCHAPPELIJK Don. 09/08 19.30: Verbr. Balen-Reserven Din.14/08 19.00: St.-Dimpna-Bel. ASV Geel Don. 16/08 19.00: MLK Lichtaart-Reserven JEUGDDAGEN ST.-DIMPNA Tornooien met scheidsrechters Zat. 11/04


7

SPORT NIEUWSBLAD VAN GEEL 10 augustus 2018

VOETBAL

ASV Geel pakt vier op zes De voorbije dagen speelde ASV Geel twee oefenwedstrijden tegen Limburgse tegenstrevers. de spelersgroep komt versterken en bij ASV Geel wil doorgroeien tot een vaste waarde. Soladio deed ervaring op o.a. bij White Start Brussel en speelde vorig seizoen bij het Cypriotische Enad.

Kenneth Kerckhofs kiest voor Thes

Donderslag bij heldere hemel toen de supporters het nieuws vernamen dat Kenneth Kerckhofs ASV Geel verlaat en naar het naburige Thes trekt. Kenneth was één van de meest beloftevolle talenten van eigen kweek en zou nog voor de winterstop definitief hersteld zijn van zijn operatie en aansluiten bij de groep. Zijn vertrek betekent alleszins een zwaar verlies voor de club want Kenneth was de voorbije seizoenen één van de sterkhouders van ASV Geel. (KVH) Het verjongde Geelse team speelde 1-1 gelijk tegen het naar 2de Amateurklasse gedegradeerde Patro Eisden en zegevierde met ruime 3-0 cijfers tegen Esperanza Pelt uit de 3de Amateurklasse. Een vier op zes: dat is hoopgevend voor het team van trainer Bart Janssens die tal van nieuwe spelers moest inpassen. Tegen Patro Eisden kwam ASV heel vroeg op achterstand. Na anderhalve minuut was de thuisploeg reeds op achtervolgen aangewezen na een treffer van Erzahri. Bovendien kende ASV Geel pech want na tien minuten moest de geblesseerde Lumanza het veld verlaten. Hij werd vervangen door Lagouireh. ASV Geel herpakte zich snel en kon nog enkele kansjes en hoekschoppen versieren. Maar de 0-1 bleef op tot aan de rust op het bord. In de tweede helft was het beste eraf bij Patro terwijl ASV Geel op zijn elan doorging. Het overwicht resulteerde rond het uur de verdiende gelijkmaker op toen Merabai op de juiste plaats stond om de voorzet van Bernardinho Osah binnen te knikken. Na deze 1-1 voerde coach Bart Janssens 8 wissels door, maar de stand wijzigde zich niet meer.

Droge 3-0

Vorige zaterdag werd Pelt ingepakt met een droge 3-0. Het was nochtans 25 minuten wachten op de eerste grote kans met een schot van Andy Lokando op de lat. Vier minuten later was het dan toch raak met een rake kopbal van Toon Janssens op aangeven van Rudy Lumanza. Het werd in de slotfase van de eerste helft nog bijna 2-0. Doelman Mertens kon evenwel het verrassend schot van Dand Soladio moeizaam over de lat tippen. Vroeg na de pauze kende ASV Geel wat meeval toen de poging van Jens Verbeek via het been van een verdediger afweek in het Peltse doel. Tien minuten voor het einde viel de beslissing met een derde doelpunt: de voorzet van Simon Van Geet werd door Amar Merebai gemist, verdediger Koks verkeek zich op de bal en devieerde de bal in eigen doel. In de

slotminuten had Merabai nummer 4 aan de voet, maar hij strandde op een alerte Mertens. Met deze positieve balans van 4 op 6 wacht ASV Geel met vertrouwen de komst af van Tilleur in de derde ronde van de Beker van België. Hopelijk slaagt ASV Geel er nogmaals in furore te maken in de beker en mag de Waalse club uit de 2de-Amateurklasse geen hinder zijn om door te stoten naar de volgende ronde.

Aanwinst Soladio

Het bestuur tikte de voorbije week Dand Soladio op de kop. Het is een jonge dynamische linkermiddenvelder die

Clubnieuws 14.15: U21: Tongerlo-Punt/Larum 14.15: U21: St.-Dimpna-RWL Sport 09.00: U17: Olmen-Oosthoven Zon. 12/08 15.00: U21: Leopoldsburg-Noordstar 09.00: U17: Heultje-KFC Tongerlo 11.00: U17: Retie-ESK Leopoldsburg 13.00: U17: RWL Sport-VC Herentals Tornooien zonder scheidsrechters Vrij. 10/08 17.00-21.15: U17 naar Jeugdtornooi Testelt Zat. 11/08 09.00-14.05: U15 in Jeugddagen St.-Dimpna 12.45-15.30: U13 in Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-14.45: U12 in Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-16.10: U11 in Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-15.25: U10 in Jeugddagen St.-Dimpna 13.00-15.20: U9 in Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-11.50: U8 in Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-12.10: U8 naar Duiveltjestornooi Vosselaar 10.00-14.50: U7 naar Jeugddagen St.-Dimpna 15.00-15.15: U6 naar Jeugddagen St.-Dimpna Zon. 12/08 09.00-16.30: U15 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-13.15: U13 naar Jeugddagen St.-Dimpna 10.00-12.45: U12 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-15.25: U11 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-12.25: U10 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-14.35: U9 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-11.35: U8 naar Jeugddagen St.-Dimpna 12.45-14.30: U7 naar Jeugddagen St.-Dimpna 10.30-12.15: U6 naar Jeugddagen St.-Dimpna Woe. 15/08 09.00-12.30: U9 naar Tornooi Hout Feyen Dessel 09.00-12.30: U8 naar Tornooi Hout Feyen Dessel KFC VERBR. ALBERTA Zat. 11/08 18.30: Zandhoven-KFC Alberta FC PUNT/LARUM Zat. 11/08 18.30: Linda Olen-Eerste ploeg VRIENDSCHAPPELIJK Vrij. 10/08 19.00: Reserven-Exc. Vorst TORNOOIEN ZONDER


8

SPORT NIEUWSBLAD VAN GEEL 10 augustus 2018

DUIVENSPORT

Clement Vandeperre niet te stuiten bij de Kempische Vliegers QUIEVRAIN Clement Vandeperre voegde een nieuwe ereprijs toe aan zijn rijk gevuld palmares. Bij de 1.047 jonge duiven zegevierde hij nogmaals met zijn 2de getekende van 14 mee. De nummers 10, 54, 65 met 9/14 maakten het succes compleet. Rudy Corthout op 2, Karel Veraghtert op 3, René Vannuffelen op 4, Bart Kerckhofs op 5 en Jos Huygens op 7, 17 bezegelden het Geelse meesterschap. André Hoeyberghs gaf de toon aan bij de 136 oude duiven met 1, 8, 9, 30 en 32. Clement Vandeperre kwam in deze categorie eveneens scherp voor de dag op 2, 7, 13, 14 en 31 met 5/5.

Nogmaals Patrick Van Laer in Quiévrainspel Ten Aard

Bij de 96 oude duiven hernieuwde Patrick Van Laer zijn zege van vorige week. Jozef Huysmans op 10, 13 en 13 pakte het best op Ten Aard. Jos Gebruers was iedereen te vlug af bij de 1.193 jonge duiven. De bom van 119 werd evenwel gewonnen door de gebroeders T’ Seyen op 3 en 33. De vette brokken van 66-32 waren voor Dens-Van Hoof op 54, Gerry Den Abt op 66 en Leo Smets op 79. Triphon Van Doninck op 4, 12 en 44 puurde nog heel wat profijt uit de neveninzetten en series.

NOYON Ludo Vansant primus bij de Kempische Vliegers

Met zijn enig meegegeven duifje won Ludo Vansant het pleit bij de 153 oude duiven. Karel & Tom Hufkens speelden zich in de belangstelling op 4, 9, 12 en 34 met 4/4. Herselt baas bij de 674 jonge duiven met Walter Deckers op 1, 5, 17, 27 en 29. Ludo Vansant op 3 en Rudy Corthout op 15 klokten de snelste Geelse duiven.

Jozef Huysmans kuist alles op in Kempens Noyonspel van Ten Aard

Jozef Huysmans speelde bij de 121 oude duiven de pannen van het dak. Hij kuiste alles op met een 6-12 op 1, 4, 5, 6, 7, 10 en 30 met 7/7. Hok Raets op 3 passeerde de kassa voor de 12-24. Eddy & Nicole Huygens gingen er bij de 1.371 jonge duiven met de grove borstel door op 1, 2, 8, 19, 33, 34, 42 enz. Een bom van 126 en tweemaal een12-20 met neveninzetten en series

zorgden voor het nodige soelaas. LaenenMariën op 4 was de grootste poenpakker met een 66-127. Ook Jos Van den Brande op 3, 7, 14, 23, 29 enz. liet de kassa rinkelen met 36-72, een 21-24 en een 56-13 met tal van series. Fons Boonen op 46 moest op Ten Aard de meubelen redden.

Halve fond: Mélun M. & G. Noels in het Kempisch Hafospel

Met 1, 6 en 12 staken M. & G. Noels er bovenuit bij de 118 oude duiven. Raf & Lars Luyckx pakten hun 1ste getekende van 3 mee op 2. Veerle boven bij de 374 jonge duiven met Luc Vos op 1, Olivier Geyskens op 4, 6 en 14 en Laurent Geyskens op 8. Robbe Sterckx op 5 en 15, Raf & Lars Luyckx op 7 nogmaals met hun 1ste getekende van 5 mee en Gustaaf Vermeulen op 16, 17, 18 en 19 namen de vroegste Geelse duiven voor hun rekening.

Koen Dockx met het maximum in Hafo Kempen

Bij de 131 oude duiven drukte Koen Dockx zijn stempel op de prijskamp met 1, 13 en

21 met 3/3. Benny Hannes plaatste zich op 3 met zijn 1ste getekende. RoziersVan Looy op 5, 8, 18, 28 en 39 leet 5/7 en De Nolf-Veraghtert op 10 brachten de vroegste duiven mee naar Ten Aard. Marc Vlaeminck werd ereprijswinnaar bij de 864 jonge duiven met zijn 11de getekende van 39 mee. Jos & Bart Verstrepen op 2 met een gestoffeerde 36-72, en Jos Van den Brande op 3 en 9 met een 36-42 en Luc Rens op 13 en 15 met een 36-30 gingen met de lonende geldprijzen aan de haal. Roziers-Van Looy op 32, 50, 56, 64, 75, 86, 90, 102 en 103 met 17/31 was nogmaals de beste man op Ten Aard.

Jan Dams in Angoulème van Molse Fondclub

Bij de 60 oude duiven was de ereprijs voor Jan Dams. Raf & Las Luyckx op 2 en Marc Lievens op 3, 4 en 5 bleken zijn geduchtste concurrenten. Met 1, 8, 15 en 16 eiste Marc Lievens de overwinning op bij de 99 jaarlingen. Benny Hannes op 3 en Erik Van Geel op 6, 7, 10 en 11 liepen eveneens in de kijker. (KVH)

Clubnieuws SCHEIDSRECHTERS Zat. 11/08 14.15: Tongerlo-Junioren U21 (terrein St.-Dimpna) Zon. 12/08 09.00-16.30: U15 naar Jeugddagen St.-Dimpna 14.00-18.00: U13 naar Miniementornooi Dessel Din. 14/08 19.00: Beekhoek-Eerste ploeg KFC ZAMMEL Zat. 11/08 18.30: Wiekevorst-Eerste ploeg VRIENDSCHAPPELIJK Vrij. 10/08 19.00: Reserven-Rauw VV 19.30: Dames-KFC Immer voort TORNOOIEN ZONDER SCHEIDSRECHTERS Zat. 11/08 09.00-11.50: U8 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-16.10: U11 naar Jeugddagen St.-Dimpna Zon. 12/08 09.00-16.30: U15 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-14.35: U9 naar Jeugddagen St.-Dimpna AS VERBROEDERING GEEL Zon. 12/08 16.00: ASV Geel-Tilleur Loyers

BOEK

Ten noorden van het paradijs Ten noorden van het paradijs is de derde spionagethriller in het Ludwig Lichtkwartet, de prijswinnende serie over Ludwig Licht, voormalig Stasi-agent en problem solver voor de CIA. Deze derde thriller speelt zich af in 2014: in Little Havana, Miami, ontploffen twee autobommen. De slachtoffers zijn prominente figuren binnen de anti-Castrobeweging in Cuba. Wanneer Ludwig Licht samen met de FBI de aanslag onderzoekt, wordt hij een samenzwering ingetrokken die al vijftig jaar bestaat: een die directe gevolgen kan hebben voor de diplomatieke relaties tussen de Verenigde Staten, Havana en Moskou. Het machtsspel om Cuba is begonnen. Eerder verschenen in de serie de spionagethrillers Ten westen van de vrijheid en Ten zuiden van de hel. Over Thomas Engström zei Arne Dahl: “Met zijn thrillers over de hardste Duitse held ooit heeft Thomas Engström de klassieke spy novel naar de 21ste eeuw getild. De stijl is bondig, de setting inktzwart, de spanning ondraaglijk en Engströms gevoel voor humor bevrijdend.’ (JB)

WIN dit boek Speel mee en win dit boek, beantwoord de wedstrijdvraag door te mailen naar nieuwsbladvangeel@depress.be of op te sturen naar Nikelaan 17, 2430 Laakdal. In welk jaar speelt deze derde thriller zich af?

Maa. 13/08 20.00: U21 ASV Geel-Waasland/ Beveren (Beker U21 Pro League) Don. 16/08 19.30: Herk-de-Stad-ASV Geel VRIENDSCHAPPELIJK Zat. 11/08 09.30: Kasterlee-ASV Geel U17 09.30: Kasterlee-ASV Geel U15 09.30: Kasterlee-ASV Geel U13 10.00: ASV Geel U12-Kasterlee 10.00: ASV Geel U11-Kasterlee 10.00: ASV Geel U10-Kasterlee TORNOOIEN ZONDER SCHEIDSRECHTERS Zat. 11/08 09.00-14.45: U12 naar Jeugddagen St.-Dimpna Zon. 12/08 09.00-16.30: U15 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-15.25: U11 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-14.35: U9 naar Jeugddagen St.-Dimpna 09.00-11.35: U8 naar Jeugddagen St.-Dimpna Woe. 15/08 14.00-18.30: U11 naar Preminiementornooi Dessel 09.00-12.30: U9 naar Tornooi Hout Feyen in Dessel


9

IMMO NIEUWSBLAD VAN GEEL 10 augustus 2018

Notariële Verkopen Voor uw leningen, raadpleeg eerst uw notaris. Hij zal beroepshalve steeds de meest aangewezen kredietinstelling aanduiden. De liefhebbers-kopers worden verzocht hun trouwboekje en eventueel huwelijkscontract mee te brengen. Artikel 1592 Gerechtelijk Wetboek: een ieder heeft gedurende vijftien dagen na toewijzing het recht een hoger bod te doen. Het gebodene mag niet lager zijn dan één tiende van de hoofdprijs van de toewijzing; het mag evenwel niet lager zijn dan tweehonderdvijftig euro en het moet niet hoger zijn dan zesduizend tweehonderd euro.

Betekenis van de afkortingen ag = agrarisch gebied | bg = bosgebied | dv = dagvaarding | iab = industriegebied voor ambachtelijke bedrijven of gebieden voor kleine en middelgrote ondernemingen | igb = industriegebied | gdr = gebied voor dagrecreatie | gdv = geen dagvaarding | gvg = geen vergunning | gvkr = geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig | gvr = gebied voor verblijfsrecreatie | gvv = geen verkavelingsvergunning | lwag = landschappelijk waardevol agrarisch gebied | ng = natuurgebied | nr = natuurreservaat | pg = parkgebied | vg = vergunning | vkr = voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig | vv = verkavelingsvergunning | wche = woongebied met een culturele, historische en/of esthetische waarde | wg = woongebied | wp = woonpark | wug = woonuitbreidingsgebied

KANTOOR VAN NOTARIS LUC MOORTGAT Stationsstraat 131 - Geel T 014/56.59.00 - F 014/59.02.36 luc.moortgat@notaris.be

Geel

OPENBARE VERKOPING met instelpremie van 1%

KANTOOR VAN NOTARIS BENIJTS & COLSON Antwerpseweg 8B - Geel T 014/58.44.41 - F 014/58.06.74 www.benijtscolson.be

OPENBARE VERKOPING met recht van hoger bod Notarissen Alec Benijts & Philippe Colson te Geel zullen maandag 27 augustus 2018 om 18 uur openbaar verkopen onder opschortende voorwaarde van afwezigheid van hoger bod:

Geel

RUSTIG GELEGEN KLEINE WONING + NAASTLIGGENDE BOUWGROND: HEIMERIK 12 te Geel Notaris Luc Moortgat zal openbaar verkopen: KOOP 1: te renoveren woning, Heimerik 12. Ten kad. sectie H nr. 894S2P0000. Groot vlgs. meting: 3a 11ca. Gewestplan: woongebied. Vg; Vkr; Gvv. EPC: 1042 Kwh/m². Kachels op mazout. Best.uit: koele berging, voorplaats, achterplaats, keuken, badk., veranda en koer, tuin met bijgebouwen. Boven: 2 spks. KI: 433€. Onmiddellijk vrij. Bezoek: iedere zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur. KOOP 2: naastliggende bouwgrond, Heimerik. Links naast woning. Ten kad. sectie H nr. 894VP0000. Groot vlgs. meting: 3a 56ca. Gewestplan: woongebied. Gvg; Gvkr; Gvv. Stedenbouwkundig attest - ref. Stad Geel 2394 dd. 4/6/2018. Bestemd voor gekoppelde ééngezinswoning. Breedte ad. straat: 10,34 meter. Instel: dinsdag 11 september 2018 om 18.00 uur. Toewijs: dinsdag 25 september 2018 om 18.00 uur. In café “Flore” te Geel, Markt 52. Verdere inlichtingen/ verkoopsvoorwaarden, algemene stedenbouwkundige informatie en plan te bekomen op het kantoor van notaris Luc Moortgat (014/56.59.00).

een opp. van 39a 70ca.

Laakdal

KOOP 1: Een vakantieverblijf op en met grond, vijver en aanhorigheden te GEEL, gestaan en gelegen Malesbemden, kadastraal bekend 3de afd., onder sectie K, nrs. 466FP0000 en 466GP0000, met een opp. van 66a 67ca. KOOP 2: Een perceel grond met vijver en aanhorigheden te GEEL, gelegen Malesbemden, kadastraal bekend 3de afd., onder sectie K, nr. 466HP0000, met een opp. van 76a 60ca.

Meerhout KOOP 3: Een perceel grond (bos/hooiland), thans gekend als vijver, met aanhorigheden te MEERHOUT gelegen Veedijkbroek, kadastraal bekend 2de afd., onder sectie D, nrs. 986AP0000; 987AP0000; 990AP0000; 991BP0000 en 992DP0000, met een opp. van 77a 85ca.

KOOP 6: Een perceel grond met aanhorigheden te LAAKDAL, gelegen West Zwinne Broeken, kadastraal bekend 4de afd. onder sectie B, nr. 851P0000, met een opp. van 46a 05ca. KOOP 7: Een perceel grond met aanhorigheden te LAAKDAL, gelegen West Zwinne Broeken, kadastraal bekend 4de afd., onder sectie B, nr. 852P0000, met een opp. van 34a 15ca. KOOP 8: Een perceel grond (hooiland) met aanhorigheden te LAAKDAL, gelegen Nieuw Waeg, kadastraal bekend 4de afd., onder sectie C, nr. 21P0000, met een opp. van 15a 15ca.

Voor alle kopen: vrij van huur en pacht. Beschikbaar: bij akte na betaling van de koopsom en kosten. Bezichtiging: koop 1: zaterdag 11/08, 18/08 en 25/08/2018 van 11.30 tot 12.30 uur; koop 2 tot en met koop 9: vrij te bezichtigen; ALLE INFO TE BEVRAGEN OP HET KANTOOR VAN DE NOTARIS ZITDAGEN: ENIGE ZITDAG onder voorbehoud van recht van hoger bod: maandag 27 augustus 2018 om 18.00 uur in café Flore, Markt 52, 2440 Geel.

KOOP 9: Een perceel grond (weiland) met aanhorigheden te LAAKDAL, gelegen Noord de Heistraat, kadastraal bekend 4de afd., onder sectie C, nr. 364AP0000, met

Taart van de week

W32

Ook deze week is er een heerlijke vlaai te winnen De taart kan afwijken van deze afbeelding.

Deze week verrassen wij Elza Hannes uit Geel als trouwe lezer met de taart van de week. Elza kan de taart, na reservatie, gaan afhalen bij bakkerij Steurs op vertoon van dit artikel en haar identiteitskaart. Was er in jouw omgeving afgelopen week ‘goed nieuws’ te rapen of is er iets ‘opmerkelijks’ gebeurd waar je gelukkig van wordt? Dit kan iets persoonlijk zijn of een gebeurtenis. Laat het ons weten en wij zullen deze persoon, die voor jou bijzonder is, verrassen met ‘de taart van de week’. Stuur ons een foto en een kort tekstje van de persoon of gebeurtenis naar nieuwsbladvangeel@depress.be

KOOP 4: Een perceel grond (bos) met aanhorigheden te MEERHOUT, gelegen Veedijkbroek, kadastraal bekend 2de afd., onder sectie D, nr. 994AP0000, met een opp. van 20a 40ca. KOOP 5: Een perceel grond (bos) met aanhorigheden te MEERHOUT, gelegen Veedijk Broek, kadastraal bekend 2de afd., onder sectie D, nr. 994BP0000, met een opp. van 2a 61ca.

Heistraat 114 2440 Geel - België Tel. 014 59 21 57 Gsm. 0475 64 58 68 info@patattenhuisje.be Ma-do-vr-za-zo 11u30 - 21u30 • di-wo gesloten


10

FAMILIENIEUWS NIEUWSBLAD VAN GEEL 10 augustus 2018

Overlijdens Jef Verheyen

Marieke Willekens

° 27/06/1938 † 5/08/2018

Gehuwd met Anna Gielen Uitvaart: aula Verstappen te Geel op donderdag 9 augustus 2018 om 14.30 uur

° 14/09/1917 † 5/08/2018

Weduwe van Jef Gevers Uitvaart: St.-Lambertus kerk te GeelBel op zaterdag 11 augustus 2018 om 10 uur

Annie Van Nueten

Victor Van Laer

° 14/02/1934 † 3/08/2018

Uitvaart vond plaats in de St.-Amands kerk te Geel op donderdag 9 augustus 2018 om 10 uur

° 12/03/1944 † 3/08/2018 Uitvaart vond plaats in de St.-Willibrordus kerk te Kasterlee op donderdag 9 augustus 2018 om 10.00 uur

Marcelline Degreef

Robert van Nederpelt

° 8/04/1943 † 2/08/2018

Weduwe van Sus Bertels Uitvaart: aula Verstappen te Geel op vrijdag 10 augustus 2018 om 11 uur

° 19/02/1956 † 2/08/2018

Partner met Ingrid Verdonck Uitvaart: crematorium te Turnhout op zaterdag 11 augustus 2018 om 11.30 uur

Wij melden u met droefheid het overlijden van

Gaby Vandoninck °14 oktober 1936 - † 3 augustus 2018 Echtgenote van Fernand Daems Medestichtster Ferdy-kleding vrouw van Fernand Daems moeder van Christine Daems (†) Jo en Lieve Hus-Daems Bart en Lutgart Daems-De keersmaecker moemoe van Ward Hus Tinne Hus en Simon Battersby Ynte Daems en Johannes De Smedt Jorne Daems haar broers, zussen, schoonbroers, schoonzussen, neven en nichten De families Vandoninck, Daems, Taeymans en De Backer Dank aan dokter T’Seyen, dokter Vermeulen en de verpleging van dienst 5 van het Sint-Dimpnaziekenhuis Geel voor de steun en goede zorgen. Wij nodigen u uit om samen met ons afscheid te nemen tijdens de plechtigheid met de urne, die plaatsvindt in de uitvaartaula Verstappen, Diestseweg 58 te Geel op vrijdag 10 augustus 2018 om 15 uur. Samenkomst in de aula vanaf 14.45 uur. De asverstrooiing heeft in familiekring plaats op de begraafplaats Eikevelden. Er is gelegenheid tot groeten en de familie te condoleren in het funerarium Verstappen, Diestseweg 62 te Geel op donderdag 9 augustus 2018 van 19 tot 19.30 uur. Rouwadres: Nieuwstraat 28, 2440 Geel Familie, vrienden en kennissen die geen overlijdensbericht ontvangen, worden hiermee vriendelijk uitgenodigd. VERSTAPPEN uitvaartzorg Geel - Diestseweg 62 - Tel. 014 58 84 65 Condoleren: www.verstappen.be

Eddy Leysen

° 16/05/1970 † 4/08/2018 Uitvaart: aula Verstappen te Lichtaart op zaterdag 11 augustus 2018 om 11 uur

Joseph Vandekerckhove ° 20/12/1934 † 3/08/2018

Gehuwd met Frieda Schaepdrijver Uitvaart vond plaats in aula Verstappen te Geel op zaterdag 11 augustus 2018 om 11 uur

Ellen Van Den Langenbergh ° 07/01/1985 † 01/08/2018

Uitvaart vond plaats in aula crematorium te Turnhout op woensdag 8 augustus 2018 om 11.30 uur

Cindy Scipio

° 05/04/1981 † 01/08/2018 Uitvaart vond plaats in O.L.Vrouw kerk te Lichtaart op woensdag 8 augustus 2018 om 10 uur

Maria Haesendonckx ° 09/09/1931 † 31/07/2018

Weduwe van Frans Roefs Uitvaart vond plaats in aula Verstappen te Lichtaart op donderdag 9 augustus 2018 om 10 uur

Kees Paulussen ° 05/06/1932 † 31/07/2018

Gehuwd met Jeanne Lauwers Uitvaart vond plaats in O.L.VrouwGeboorte kerk te Gierle op dinsdag 7 augustus 2018 om 10 uur

Gaby Vandoninck ° 14/10/1936 † 3/08/2018

Gehuwd met Fernand Daems Uitvaart: aula Verstappen te Geel op vrijdag 10 augustus 2018 om 15 uur

Jens Lavrysen ° 15/04/1990 † 2/08/2018 Uitvaart: in intieme kring

Wiske Willems

° 25/06/1940 † 1/08/2018 Gehuwd met Martin Peeters Uitvaart vond plaats in aula Verstappen te Geel op donderdag 9 augustus 2018 om 11 uur

Ferre Lemaire

° 20/03/1938 † 1/08/2018 Gehuwd met Christiane Bellens Uitvaart vond plaats in intieme kring

Marcel Veraghtert ° 01/06/1937 † 31/07/2018

Gehuwd met Mia Cools Uitvaart vond plaats in intieme kring

Lea Bruyndonckx ° 15/01/1932 † 31/07/2018

Weduwe van Louis Matthé Uitvaart vond plaats in de St.Rumoldus kerk te Zondereigen op dinsdag 7 augustus 2018 om 11.30 uur


11

VRIJE TIJD NIEUWSBLAD VAN GEEL 10 augustus 2018

agenda Voor verenigingen, cultuur en vrije tijd in Geel. Ontdek onze tips voor leuke uitjes 10 AUGUSTUS OM 20.30 UUR Geel Zomert: Fenix JC De Bogaard Toerisme Geel

11 AUGUSTUS OM 19.00 UUR Kermisbal PZ Zammel MTB Zammel

11 AUGUSTUS OM 21.00 UUR Openluchtbal Larum Terreinen Chiro Larum Chiro Larum

12 AUGUSTUS OM 10.00 UUR Oogstfeesten Dorpsplein Geel-Stelen Landelijke Gilde Geel

12 AUGUSTUS OM 13.00 UUR Zammelkermis Zammel Lokale economie

14 AUGUSTUS OM 21.00 UUR Cocktailparty Café de Campus Café de Campus

15 AUGUSTUS OM 8.30 - 11.00 UUR Moederdagontbijt Feestzaal Geel-Holven Beweging.net €15 volwassen - €7 kinderen 12 jaar

Boekenbendes Zit jij ook graag met je neus in een boek? Wil je andere lezers van jouw leeftijd leren kennen? Dan is onze gloednieuwe boekenbende iets voor jou. Je hoeft geen kei in lezen te zijn, maar moet wel veel van boeken houden. Behalve lezen,

plannen we ook leuke activiteiten rond boekenthema’s. We hebben een bende voor kinderen van 8 tot 10 jaar en eentje voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

via bibliotheek@geel.be. De eerste samenkomst voor praktische afspraken vindt plaats op zaterdag 15 september om 10 uur in onze bib.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in voor 20 augustus. De plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan

Meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

KRUISWOORDRAADSEL WEEK 32

A

HORIZONTAAL 1 volkomen vrij van alcohol 2 gift in geld - weg met bomen erlangs 3 ontkenning 4 laagwater - soort boom 5 mast - kinderjuffrouw - muziekstijl van de skinheads 6 cellenbouwsel in een wespennest - iedere 7 daar - neerslag - oude lengtemaat (69 cm) 8 aanbeden figuur - hoofd van een gemeente in Frankrijk 9 broeder 10 gezang - eerste persoon 11 alle deuken weggewerkt VERTICAAL A stuk grond B voefwoord - lichaamshaar - Chinese afstandsmaat (575 meter) C boomvruchten - welk moment ook D muzieknoot - inleidend gedeelte van een film landbouwwerktuig E oosterse krijger - rangtelwoord F meer van dat G schoon - tandglazuur H uitroep van blijdschap - roofdier - aars I dubbelgevouwen tortilla - schrijfvloeistof J plus - tabaksconsument - boom K het uiten van eerbied en onderwerping

Geel Zomert: Domino JC De Bogaard Toerisme Geel

18 AUGUSTUS OM 8.00 UUR Garageverkoop Winkelomheide en Bel Garageverkoop

TG TUINEN

D

E

F

3

8

3

6 7

7

8 9 10 1

11 SLEUTELWOORD 1

2

3

4

5

6

19 AUGUSTUS OM 14.00 UUR Zettersprijzenkamp Inschrijvingen vanaf 13.00 uur en begin van de prijskamp om 14.00 uur Pop-up café in Stelen

7

8

OPLOSSING GEVONDEN? Stuur een briefje met het gevonden sleutelwoord naar Nieuwsblad van Geel, Nikelaan 17, 2430 Laakdal of naar nieuwsbladvangeel@depress.be

EN WIN EEN BOEK OPLOSSING WEEK 31 SLEUTELWOORD ISOLATIE Roos Smeyers won het boek: ‘In de naam van Geel’. Roos mag haar prijs op volgend adres afhalen: ‘t Boekenwinkeltje, Markt 75, Geel. Proficiat!

Brood en Banket

S

s Steur Peter

MA-DI-WO-VR 7u00 - 17u30 · ZA 7u00 - 16u00 · ZO 7u00 - 13u00

‘t weer

Grote Prijs Roland Kapel Groenenheuvel WTC Roland

Grote Netewandeling Vertrek: Vissershuis Zammel Grote Netewandeling

K

2

info@bakkerij-steurs.be

GSM 0472 63 76 06 STOKT 6 - 2440 GEEL tgtuinen@gmail.com

J

5

TEL. 014 58 88 57

GRATIS PRIJSOFFERTE

I

6

4

Dr. Van de Perrestraat 149 2440 GEEL - BELGIË

AANLEG/ ONDERHOUD

H

5

18 AUGUSTUS OM 11.00 UUR

18 AUGUSTUS OM 13.00 UUR

G

4

2

Fiesta Europa Markt Toerisme Geel

17 AUGUSTUS OM 20.30 UUR

C

1

Samenstelling: Scrabbleclub Littera Tessenderlo https://www.facebook.com/Littera

15 AUGUSTUS OM 13.00 UUR

B

Vrijdag 10 augustus

Zaterdag 11 augustus

Zondag 12 augustus

Min 13°C Max 21°C

Min 14°C Max 23°C

Min 15°C Max 24°C

Min 14°C Max 20°C

Min 14°C Max 19°C

Dag: Deels zonnig

Dag: Overwegend bewolkt

Dag: Overwegend bewolkt

Dag: Deels zonnig

Dag: Deels zonnig

Nacht: Deels bewolkt

Nacht: Voornamelijk helder

Nacht: Helder

Nacht: Bewolkt

Nacht: Toenemende bewolking

Maandag 13 augustus

Dinsdag 14 augustus


12

VRIJE TIJD NIEUWSBLAD VAN GEEL 10 augustus 2018

Karen Dedroog, 34 jaar

Woar goade henne? Het leven jakkert een mens soms ongenadig voorbij. Zowel de Gelenaar als de inboorling uit de omgeving zijn altijd onderweg. We houden er nu en dan eentje staande. Gewapend met een ontwapenende nieuwsgierigheid stellen we de toevallige passant één vraag: Woar goade henne? Meestal is dat het begin van een leuk gesprek. Als u ons op uw levenspad ontmoet, vrees niet: ons oogmerk is zuiver, onze interesse oprecht. Woar goade henne? Ik ben op weg naar Reggae Geel. Het is de derde keer op rij dat ik erbij ben. Een rasechte reggae fan dan? Nee, eigenlijk niet. Het muziekgenre zegt me niet zo veel. Toen ik hier drie jaar geleden voor het eerst kwam, was het een heel gezellige bedoening. De sfeer spreekt me aan. Na mijn studies ben ik blijven plakken in Geel. Op de reggae kom ik veel bekenden tegen vanuit mijn schoolperiode. Dat is het toffe eraan. Zijn er bepaalde bands die je interesseren? Nee, ik ken helemaal niks van deze muziek. Ik denk dat er 1 lokale dj optreedt. Die ken ik een beetje. Voor de rest weet ik er totaal niks van.

Wat vind je zo gezellig aan dit festival? Reggae Geel is een relaxed festival. De omgeving is heel mooi. Er wordt een super gezellige sfeer gecreëerd door de aankleding van de festivalwei. Er hangen kleurrijke sfeerlichtjes in het bos. De standjes die er staan zijn eenvoudiger dan bijvoorbeeld op Tomorrowland, maar dat is niet erg. Het hoort erbij. Het is hier anders dan op de meeste festivals. Alles bij elkaar zorgt het voor een heel gemoedelijke sfeer.

Day in Antwerpen.

Bezoek je veel festivals? Ja, ik ben een echte festivalganger. We zijn dit jaar gestart met Graspop. Daarna heb ik 2 weekends achter elkaar doorgebracht op Tomorrowland. Vandaag is Reggae Geel aan de beurt. Volgend weekend staat Aftrsun Festival in Aarschot op het programma. Dan volgt Pukkelpop. We eindigen begin september met Laundry

Aan welk festival heb je de beste herinneringen? Als ik er eentje uit moet kiezen dan is het Pukkelpop. Dat was mijn allereerste festival toen ik 17 jaar was. Dat blijft me altijd bij. Aan Pukkelpop heb ik ook minder leuke herinneringen. Ik was er bij in 2011 met die zware storm (ref naar het noodweer op Pukkelpop met 5 dodelijke

cinema theater m Maandag algemene inko 6€ (valt maandag op een feestdag, dan geldt de kor ting op dinsdag)

Werft, 2440 Geel • 014/58.74.07 www.studio-geel.be

TOT EN MET DINSDAG 14 AUGUSTUS 2018

ALLE DAGEN The Spy Who Dumped Me

ALLE ALLE DAGEN DAGEN

18u00 20u00

22u15

Mission Impossible : Fallout

17u15 20u00

22u00

Mamma Mia! Here We Go Again

17u45

1e week • Lengte: 1u44

Janneman Robinson & Poeh 1e week • Lengte: 1u44

14u00 16u00

2e week • Lengte: 2u27 4e week • Lengte: 1u54

Hotel Transylvania 3 4e week • Lengte: 1u37

14u00 16u15 18u15

Ant-Man & The Wasp

20u00

4e week • Lengte: 1u58

Pluisje (Vlaams)

14u00 15u45 vr-zo-di za-ma

Show Dogs (Vlaams)

14u00 15u30 za-ma vr-zo-di

5e week • Lengte: 1u20

6e week • Lengte: 1u33

20u00

Hereditary

22u15

7e week • Lengte: 2u07

Incredibles 2 (Vlaams) 7e week • Lengte: 1u58

14u00

Jurassic World

10e week • Lengte: 2u08

WIN bioscooptickets

20u00 za-di

Speel mee en win één van de 2 tickets, beantwoord de wedstrijdvraag door te mailen naar nieuwsbladvangeel@depress.be of op te sturen naar Nikelaan 17, 2430 Laakdal.

Hoeveel festivalgangers waren er aanwezig op Reggae Geel?

Dat zijn vrij uiteenlopende muziekgenres. Van welke genre hou jij het meest? Dat varieert. Ik kan me goed amuseren op Graspop. Ik hou ook wel van een goed rocknummer. Maar ik kan evenzeer genieten van elektronische dansmuziek. Ik hoor eigenlijk alles graag zolang het maar geen klassieke muziek is.

slachtoffers). Als je er middenin zit, heb je helemaal niet door wat er gaande is en dat de toestand zo erg is. Wij gingen ervan uit dat we de volgende dag met ons katsjoe botten weer op de wei zouden staan. Dat jaar zijn we binnen en buiten geweest en toen was het al gedaan. Het is pas achteraf dat de ramp duidelijk werd. Dat zijn geen leuke ervaringen. Bewaar je festivalbandjes? Ja, maar ik doe ze wel uit. Ik bewaar ze thuis. Toen ik jonger was, hing mijn hele arm vol. Daar ben ik mee gestopt. Het komt niet professioneel over als je met een arm vol festivalbandjes gaat werken. Bedankt Karen, geniet nog van Reggae Geel. Relax woman. (IV)

FILM

Mission Impossible: Fallout Zesenvijftig jaar is Tom Cruise en nog steeds lijkt geen stunt hem teveel. Het is ondertussen al een klassieker geworden: bij elke nieuwe Mission Impossible wordt het lijstje bovengehaald met stunts die hij zelf uitvoert. En dat mag al een keer wat gekker. Bij Rogue Nation hing hij aan de zijkant van een opstijgende Boeing, nu volgde hij anderhalf jaar een opleiding tot helikopterpiloot om die machine zelf te kunnen besturen en er trucjes mee uit te halen. Gekkenwerk! Dan lijkt verschillende keren uit een vliegtuig springen – er wordt tot wel honderd keer gefluisterd – om één scène te schieten kinderspel. Het doel: zo weinig mogelijk gebruik maken van special effects. Toegegeven, dat zien we graag. Zeker omdat het niet zonder risico’s is. Wanneer Mr. Cruise van het ene gebouw naar het andere gebouw springt en rechtkrabbelt, zie je hem verder pingelen om te been te blijven. Niet verwonderlijk als je weet dat hij op dat moment zijn enkel breekt. En toch in zijn rol blijven. Daarvoor blijven we fan van Mission Impossible en kunnen alle andere geheime agenten nog veel leren van deze man. Wat op een routineklus leek, draaide helemaal verkeerd uit. Geheim agent Ethan Hunt moet kiezen tussen het leven van zijn teamgenoten of drie nucleaire kernkoppen die hij wist te bemachtigen. Zijn geweten doet hem kiezen voor het eerste, waardoor een criminele bende genaamd. De Apostelen de kernkoppen in hun macht krijgen. Hunt moet zijn fout rechtzetten en krijgt daarvoor agent Walker op zijn dak. Iemand die niet twijfelt om collega’s achter te laten voor het grotere doel. Samen moeten ze de wereld verhouden van een tikkende tijdbom. Hoewel het lijkt dat er al ontelbare MI-films zijn uitgekomen, is Fallout nog maar nummer zes. Het zegt iets over de impact die ze hebben. Tweeëntwintig jaar geleden kwam de eerste uit, waarbij het vooral een thriller was. Nu ligt de nadruk op de stunts van filmster Tom Cruise en het zo min mogelijk gebruikmaken van special effects. Het hele spionagegebeuren, anarchisme, geheime agenten en leuke gadgets blijven wel aanwezig, maar het moet niet meer zo serieus zijn als vroeger. En weet je wat? Het werkt! Lang leve Tom Cruise. Natuurlijk hebben we alles al gezien qua actie en vinden we het zelfs vervelend dat er nog steeds scènes in zitten waarbij het hoofdpersonage vlekkeloos door het rood rijdt, zonder dat hij aangereden wordt. In Fallout krijgen we dat zelfs tot drie maal toe. Maar je krijgt klamme handjes als je naar de making of van deze prent kijkt. Je kunt Tom Cruise omschrijven als een stuntman met een bekende kop, maar de spanning dat hij het allemaal uitvoert, voel je tijdens het kijken. Is dat dan geen topentertainment? Wat actie, wat spanning, beetje humor dankzij de droge opmerkingen van Simon Pegg, geweldige locaties en gegoochel met maskers. Nu nog een echte superschurk. De Apostelen waar hij het tegen opneemt, komen zelfs niet in beeld. En schurk Solomon Lane uit de vorige Rogue Nation zit negen van de tien keren geketend in beeld. Daar komt geen dreiging van uit. Dus Mr. Cruise: blijven gaan met die stunts. Nu nog een waardige tegenstander. (HS)

NVG_W32  

Weekblad van Geel

NVG_W32  

Weekblad van Geel

Advertisement