Page 1

Læs også Mød kvinderne, der kører Uber side 6 Påskelam til dig, der er træt af påskelam side 16 Derfor får folk fjernet tatoveringer side 42 Og meget, meget mere

MANDAG DEN 21. MARTS 2016 LEVERET AF METROXPRESS

Popdrengen har fået kant Mads Langer er holdt op med at gøre, hvad andre vil have ham til. Stort interview Side 22

et RØVERKØB pynter både på væggen og økonomien

SILVER LUKSUS VÆGMALING 10

SPAR

59850 9 LITER

39850


2

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Danmark rundt: Det kan du lave i løbet af ugen – øst for Storebælt GUIDE. Der er masser af sjove begivenheder rundt om i Danmark i løbet af denne uge. Vi guider til fem i vest og fem i øst. TEKST: LASSE CATO

Læs guide til begivenheder vest for Storebælt på side 4.

‘X Factor’, ‘MGP’ og Hr. Skæg optræder på Bakken

Hold påske med bas i Hvad? Nakkefestival Hvornår? Den 23. marts klokken 22. Hvor? Pumpehuset, Studiestræde 52, 1554 København V.

Hvornår? Den 24.-28. marts Hvor? Bakken i Klampenborg

For de fleste er torsdag i påsken en fridag, og det giver en sjælden mulighed for at gå i byen onsdag, uden at det går ud over studier eller arbejde dagen efter. Og i den anledning har kollektivet Ohoi! stablet en aften med masser af bas på benene. Der er intet mindre end syv forskellige navne på plakaten, fra dørene bliver åbnet klokken 22. Ud over lokale dj’s er det lykkedes at booke rapperen Strategy fra Manchester, der til daglig blandt andet har et månedligt show på den verdenskendte britiske radiokanal BBC Radio 1.

Foråret er endelig over os, og det betyder at de danske forlystelsesparker begynder at slå dørene op for den kommende sæson. Et af de første steder til at gøre det er Bakken, der åbnede lige før påske, og i løbet af helligdagene er programmet spækket med gratis arrangementer. Den 24., 25. og 27. er der musik for de yngste, når deltagerne fra MGP optræder. Den 26. er det så talentshowet X Factor, der skal få folk til at synge og danse med. Og sidst men ikke mindst kommer Hr. Skæg, der er kendt fra Ramasjang, og optræder den 28. Alle begivenheder starter klokken 14 på Friluftsscenen, og det hele er ganske gratis.

Gang i den på Ideal Bar Hvornår? Den 26. marts Hvor? Idealbar, Enghavevej 40, 1674 København V Både torsdag, fredag og lørdag i påsken er der arrangementer på Vegas lillebror, Ideal Bar. Torsdag er der funk og r’n’b på programmet med ‘Easter Boogie’, hvor John Vincent og Jason ‘Whut’ Rivera vender plader. Fredag står onlinemagasinet Apropos for at håndplukke dj’s, når de for tredje gang holer ‘Apropos Late’. Denne fredag er det Shaq, Anders K og DJ Graded, der er de særligt udvalgte. Og sidst, men ikke mindst, bliver der fyret op for tysk techno og house til ‘Ausfahrt’ om lørdagen, hvilket den tyske kunstner Terranova vil stå for. Læs mere på Vega.dk.

Klassisk påskeæggejagt Hvornår? Den 27. marts klokken 11 Hvor? Øregaard Museum, Hellerup Påskedag er der mulighed for at tage børnene med på en traditionel jagt på påskeæg, arrangeret af Øregaard Museum, der ligger i Øregaardsparken. Ud over blot at finde gemte æg i parken, vil der være et spørgsmål om påsken ved hvert æg, så de unge mennesker lærer også lidt undervejs. Jagten starter klokken 11, hvor der uddeles kort over parken, svarark og blyanter, og herefter varer jagten omkring en halv time. Det er gratis at deltage, og man behøver ikke at tilmelde sig på forhånd.

Ideal Bar på Vesterbro. ARKIV: MB/POLFOTO

Find din nye cykel på cykel-loppemarked

Kolofon Udgiver: Pietro Supino Adm. direktør: Thomas Raun Chefredaktion: Jonas Kuld Holbæk Rathje (ansv.) Adresse: Lygten 39, 2400 København NV Hovednummer: 77 30 57 57 Redaktion: red@metroxpress.dk Annoncesalg: annonce@metroxpress.dk Distribution: MX Distribution 77 30 57 30 distribution@metroxpress.dk Tryk: OTM Avistryk Herning-Ikast (Vest), Dansk Avis Tryk A/S (Øst) Udkommer mandag-fredag. Avisen er politisk uafhængig og udgives af Metroxpress A/S Trykt oplag: 150.000 eksemplarer.

Hvornår? Den 28. marts klokken 10-17 Hvor? Stefansgade 51, 2200 København N

Hr. Skæg kommer og giver show på Bakken i løbet af denne påske. ARKIV: LARS JUST/POLFOTO

Er man tilbageholdende med at betale fuld pris for en splinterny cykel, er der en oplagt mulighed anden påskedag, hvor den lille Nørrebrobutik Hafnia Cykler i samarbejde med Velopress holder cykel-loppemarked. Loppemarkedet finde sted på Stefansgade, hvor butikken også holder til. Det koster ikke noget at være med, og man behøver ikke reservere noget i forvejen – man skal blot medbringe eget bord.


Forbehold for trykfejl. Tilbuddet gælder fra mandag den 21. marts - onsdag den 23. marts og lørdag den 26. marts og ikke på i forvejen nedsatte varer og ikke alle mærker findes i alle forretninger.

DAMESKO fra bl.a.

20% på MASSER af

og mange flere!

dame-, herre& børnesko MANDAG-ONSDAG & LØRDAG BØRNESKO fra bl.a.

(udvalgte)

ALLE

HERRESKO

i skoafdelingen fra bl.a.

(udvalgte)

og mange flere!

ÅBENT ALLE DAGE 10-20 • SKÆRTORSDAG, LANGFREDAG, PÅSKESØNDAG & 2. PÅSKEDAG LUKKET KØB OGSÅ PÅ MAGASIN.DK


4

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Danmark rundt: Det kan du lave i løbet af ugen – vest for Storebælt GUIDE. Der er masser af sjove begivenheder rundt om i Danmark i løbet af denne uge. Vi guider til fem i vest og fem i øst. TEKST: LASSE CATO Fortsat fra øst-guiden på side 2.

Æggetema og aftenvandring Hvornår? Hver dag Hvor? Odense Zoo Ud over de sædvanlige naturoplevelser, man kan få i Odense Zoologiske Have, er der i påsken en række ekstraordinære muligheder i parken. I anledning af højtiden er der blandt andet særligt fokus på æg, hvilket markeres med daglige foredrag om skildpadder og deres æg samt muligheden for at tage på en stor påskeægjagt gennem parken om lørdagen. Herudover fortsætter Odense Zoo deres tradition med at have aftenåbent i løbet af ferien, hvor man alle dage klokken 17.30 kan komme på ekspedition og opleve dyrene, når de er faldet til ro. Billetter koster 150 kroner for voksne og 85 for børn, og man kan læse mere på Odensezoo.dk.

Odenses årlige teaterfestival Hvornår? Den 24.-26. marts Hvor? Odense Teater I år er det fjerde gang, Scenoskop Teaterfestival bliver afholdt i Odense. Til forskel fra tidligere år vil hele festivalen blive afholdt på Odense Teater, hvor der vil være forestillinger på tre forskellige scener. Nonprofit-festivalen har til formål at styrke kulturlivet i Odense og er tænkt som både festival og et forum, hvor kunstnere kan netværke. Vil man gratis i teateret, er det altså en oplagt mulighed, da det ikke koster noget at komme ind til nogen af forestillingerne.

Påskekyllinger på tæt hold Hvornår? Hver dag Hvor? Aalborg Zoo, Mølleparkvej 63, 9000 Aalborg I det nordjyske har Aalborg Zoo sat sig for hver dag i påsken at have et program, der er målrettet børn. Det starter klokken 11.15 hver dag og betyder, at der er flere forskellige aktiviteter, familiens yngste kan være med til. Man kan blandt andet komme helt tæt på nyudklækkede kyllinger, mens man laver sit eget påskeæg, høre foredrag om danske dyr i fortid, nutid og fremtid, eller se dyreshow på parkens scene. Det koster 95 kroner for børn og 155 for voksne at komme en tur i Aalborg Zoo, og man kan læse mere om påskens program på Aalborgzoo.dk.

Verdenskendt dj kommer hjem til Aarhus Hvornår? Den 23. marts klokken 23 Hvor? Train, Toldbodgade 8, 8000 Aarhus C Over de seneste år har Morten Breum, der nu blot spiller under navnet Morten, udviklet sig til at være Danmarks formentlig største dj. Han spiller koncerter for tusindvis af mennesker og bor til daglig i Los Angeles. Men i påsken vender han tilbage til sin hjemby Aarhus for at give koncert på Train. Ud over at der er support fra Gunvad og Denz er arrangørerne meget sparsomme med informationer om showet, men mon ikke dj’en har en række af sine største hits med i bagagen, så publikum kan give basarmen frit løb. Billetterne koster 195 kroner + gebyr.

Festivalen i 2014. ARKIV: POLFOTO

Graffiti- og tattoofestival Hvornår? Den 25.-26. juli Hvor? Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Morten har for vane at spille koncerter med høj intensitet – her på sidste års Tinderbox. ARKIV: ANTHON UNGER/POLFOTO

Er du draget af tatoveringer og/eller graffiti, er der en oplagt begivenhed for dig hen over påsken. Det er nemlig især disse to kunstformer, Aarhus Art Convention fokuserer på, og til festivalen er der både mulighed for at se udstillinger, høre foredrag om graffiti og tatovering samt selv komme under nålen. Så uanset om du er tatovør selv eller blot interesseret i nogle af kunstarterne, kan der være noget for dig. Programmet er pakket med forskellige indslag og udstillinger, og derfor er der også store forskelle i spændet på billetpriser. Det er muligt at danne sig et overblik over festivalen på Aarhusartconvention.com.


6

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Ud at køre med den ene procent SJÆLDNE. I Danmark er kun en procent af alle Uber-chauffører kvinder. Vi har talt med tre af dem om, hvorfor de kører, og hvad de tænker om kønsforskellen i faget. Siden starten i Danmark i 2014, er appen Uber blevet en populær måde at blive transporteret rundt på. Firmaet kalder sig selv for en samkørselsordning og har i dag 2.500 registrerede medlemmer, der kan køre andre folk rundt i Danmark. Af dem er imidlertid kun en procent kvinder, hvilket er markant mindre, end tilfældet for eksempel er i USA, hvor 19 procent af Uber-chaufførerne er kvinder. Og spørger man selskabet selv, er de meget interesseret i at få andelen af kvindelige chauffører op i Danmark. I første omgang er den helt store udfordring dog at få fortalt den brede danske befolkning om Uber, lyder det fra firmaet. »Vi har en stor kommunikationsopgave foran os, og i og med at der ikke traditionelt har været så mange kvinder i job, der indebærer at kører med andre mennesker, er det en naturlig barriere. Men vi er rimelig optimistiske, for vi kan se i andre lande, at når Uber bliver mere udbredt, kommer der også en større andel af kvinder til,« siger Ubers danske marketing manager, Mathias Thomsen. Ud over udfordringen med at udbrede kendskabet har Uber mødt modstand fra både politikere og taxibranchen, der mener, at Uber driver ulovlig taxikørsel. Der foreligger endnu ingen domme imod Uber eller deres chauffører herhjemme. Politiet har dog sigtet 24 Uber-chauffører for ulovlig taxikørsel – prøvesager, der efter planen skal for retten i slutningen af april. Hvordan tvivlen om lovgivningen på området påvirker kønsfordelingen blandt chauffører er ikke til at sige, men for at finde ud af, hvem de kvindelige Uber-chauffører er, har vi mødt tre af dem. LASSE CATO Fortsætter på side 8.

90 procent kommenterer Nadia Frederiksen Oumaza, 21 år, fra Lyngby. Kører omkring 10 timer tre ud af fire weekender om måneden.

Nadia Frederiksen Oumaza kører gerne i aften- og nattetimerne i weekenden. LASSE BAK MEJLVANG

Hvordan kom du i gang? »Da jeg fyldte 21 år, som er grænsen for at køre for Uber, sagde min kæreste, der allerede kørte, at jeg burde prøve det. Så prøvede jeg det bare af, fordi det er godt at have lidt ekstra penge, og jeg sad alligevel bare derhjemme og lavede ingenting, mens min kæreste var ude at køre. Så nu hygger vi os med at snakke sammen, mens vi kører, når vi altså ikke har ‘riders’.« Hvilke reaktioner får du? »90 procent af dem, der kommer ind i bilen siger: ‘Du er en pige!’ Det er den reaktion, jeg får mest. Men der er mange piger, jeg kører med, der siger, at de godt kunne tænke sig at prøve det selv, men stadig er nervøse for det, fordi de skal køre inde i København, og fordi de skal køre med fremmede.« Hvad tænker du om sikkerhedsspørgsmålet? »I starten var jeg virkelig nervøs for at køre, fordi jeg tænkte, at der godt kunne ske et eller andet, for det hører man jo om nogle gange med taxichauffører. Men så tænkte jeg, at det bare er noget med at prøve det – også fordi vi har en Uber driver-gruppe på Viber, hvor vi kan skrive ud, hvis der sker noget, så det er meget effektivt. Så der havde jeg lidt sikkerhed. Også fordi min kæreste for det meste kører samtidig.« Er der nogen, der lægger an på dig? »Ja, det sker ret ofte. Også fordi dem, man sidder med, tit er fulde. Men det er ikke, fordi det er på en ubehagelig måde. Klassikeren er, at de spørger: ‘Hvad synes din kæreste om det?’ Det er en måde at spørge, om jeg har en kæreste eller ej. Og så kan man godt mærke, at den går død, efter jeg svarer.«


HAR DU GÆKKET, HVEM VI ER? Hvis du er en af de heldige, der har modtaget vores gækkebrev med posten, kan du hente dit påskeæg i din lokale SuperBrugsen onsdag den 23. marts eller lørdag den 26. marts. Husk at medbringe gækkebrevet og dit Coop medlemskort. God påske!

Fersk svinemørbrad

19

Kg-pris 39,90

Pr 1/2 kg

95

Udvalgte specialøl Flere varianter 33-75 cl. Literpris maks. 33,56 + pant. Frit valg

Spar

40%

PÅSKEN FALDER BILLIGT I ÅR! Tilbuddene gælder til og med onsdag den 23. marts 2016 Cheasy skyr

Hatting håndværkere eller miniflutes

1000 g. Kg-pris 20,00 Frit valg

BEGRÆNSET PARTI

Dybfrost 480-625 g Kg-pris maks. 16,67 Frit valg

1000 g

20,-

480-625 g

8,-

Bogø chokolade

200 g. Kg-pris maks. 145,00 Frit valg

200 g

29,Der tages forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer samt udsolgte varer. Enkelte non food-varer føres ikke i alle butikker. SuperBrugsen bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer.

Neutral vaskemiddel

Pulver 576-1,2 kg. Kapsler 10 stk. eller flydende 900-940 ml. 10-15 vaske. Pris pr vask maks. 2,00 Frit valg

1 stk

20,-


8

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Ud at køre med den ene procent Fortsat fra side 6.

Folk er glade for, at det er en pige Lykke Rosenberg, 66 år, fra Snekkersten. Kører Uber to-tre timer dagligt.

Lykke Rosenberg tager Uber-ture i pauserne mellem sine andre job. LASSE BAK MEJLVANG

Hvordan kom du i gang med at køre Uber? »Jeg var en af de allerførste, som begyndte at køre. De startede i november 2014, og der fik jeg en mail om, at man kunne køre for dem, så jeg meldte mig til og kom til et introkursus. Først troede jeg, at jeg var gået forkert, for der sad 30 mænd i lokalet, da jeg mødte op.« Hvorfor kører du Uber? »Jeg har været selvstændig erhvervsdrivende som marskandiser i 40 år og har sideløbende lavet andre ting. For to år siden lukkede jeg så min butik, så nu er jeg freelance med et hovedjob på Danmarks Statistik, og jeg har fire job ved siden af. Så det passede med, at det var et job, der kan laves ved siden af de andre.« Hvordan reagerer folk på, at du er en kvinde? »De er så glade! Og tit er der også emner, de vil snakke om, hvor det er relevant, at jeg er

en kvinde. Jeg havde et ægtepar, der kom ud fra en inseminationsklinik, og de sagde spontant, at det var dejligt, at det var en pige. De trængte til at snakke med nogen, og det, syntes de, var nemmere med mig end med en mand.« Hvilke tanker gør du dig om din egen sikkerhed på jobbet? »Det tænker jeg slet ikke på. Især ikke, fordi jeg kun kører om dagen. Jeg giver alle en fair chance –faktisk ser jeg ikke engang på, hvor mange stjerner, de har.« Hvad tænker du om konflikten mellem de danske taxiselskaber og Uber? »Det bliver jeg ked af at høre. Da jeg var til møde hos Uber i sidste uge, spurgte jeg dem, hvornår der sker noget, for jeg synes, det er en ulykkelig situation … Men udviklingen er kommet for at blive, og så må man løse det! Men når snakken får på manglen på fagforening, er det, en Uber-chauffør kan lide, jo at blive fri for alt det. Det er min frihed, at hvis jeg ikke har lyst til at køre eller er syg, er der ikke nogen, der skal betale for det.«

Den mest flirtende var en kvinde Natascha Sheikh, 27 år, fra Høje Taastrup. Kører seks til otte timer de fleste weekender. Hvordan kom du i gang? »Jeg havde en kammerat, hvis lillebror kørte Uber, og jeg stod og manglede nogle penge, så jeg tænkte: ‘Jeg har en bil, der er under 10 år gammel og har fire døre, og jeg kører meget i bilen hver dag, så vi prøver bare.’ Så meldte jeg mig ind og kom til et informationsmøde hos Uber, og efter vi havde lært om app’en, var det bare af sted. Jeg havde hørt om Uber før, men jeg syntes, det var et drengejob, for taxi- og buschauffører er altid mænd. Men der skal sgu også være plads til kvinder i de job, så jeg gav det en chance.« Hvad siger dine veninder til det? »Jeg prøver at opfordre dem til

også at begynde at køre, men de er ikke helt med på ideen. De siger hele tiden: ‘Tænk, at du tør’. Men hvorfor skulle jeg ikke turde? Jeg frygter det ikke, for alt arbejde er farligt på en eller anden måde, og hvis jeg hele tiden skal frygte, hvad der skal ske, kommer jeg ikke videre i mit liv. Og så bestemmer jeg jo selv, hvem jeg tager med i bilen – jeg kan altid annullere turen.« Hvad tænker du om konflikten med taxiselskaberne? »På den ene side tænker jeg, at vi laver en fy-fy, men på den anden side tænker jeg, at det ikke er blevet ulovligt, så vi gør reelt ikke noget forkert, før det er blevet ulovliggjort. Lige nu ligger den der, at man ikke ved det helt.« Hvad er den mærkeligst oplevelse, du har haft? »Jeg blev lagt an på af en pige – det var ret sjovt. Hun gav mig

Natascha Sheikh fortæller, at hun prøver at få flere kvinder til at køre Uber. LASSE BAK MEJLVANG

komplimenter, aede mig på kinden og inviterede mig med i byen. Jeg kørte nu bare videre, for jeg er ikke til piger, men

det var sjovt, fordi hun var lidt fuld og sød nok. Det er faktisk hende, der har lagt mest an på mig på en Uber-tur af alle

dem, jeg har kørt med. Mændene er for det meste respektable og fornemmer hurtigt, at jeg ikke er interesseret.«


Hvidpot service

Kaffekop, underkop, kaffekrus, tekop, dyb tallerken 23 cm, tallerken 18,5 cm, 21 cm, 24 cm eller 27 cm. Pris pr. stk. op til 79,95. Frit valg

6 dele

200,-

Spar

19070

AP Vino Rosso, Bianco eller Rosat

Ingolf græskarkernerugbrød Stk.-pris 20,00 Frit valg

6 x 75 cl. Literpris 44,22. Frit valg

1 stk.

6 flasker

20,-

199,-

Stort glas

Coop sild

400-720 g. Kg-pris maks. 50,00. Frit valg

1 stk.

20,-

Fersk lammekølle New Zealand. Kg-pris 79,90.

Pr. 1/2 kg.

3995

Påskelagkage Stk.-pris 50,00. Frit valg

Tilbudsavisen gælder fra søndag d. 20. marts til og med lørdag d. 26. marts. LUKKET Skærtorsdag den 24. marts og Langfredag den 25. marts. Dog holder Kvickly Rønne, Nexø, Ebeltoft og Tønder åbent. Åbningstider: Lør-søn: 8-18 Man-fre: 8-20. Enkelte varehuse kan have andre åbningstider, se mere på Kvickly.dk

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer. 12/2016 Kvickly bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon. Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer.

1 stk.

50,-


10

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Her er forårets største udgivelser UDGIVELSER. Udbuddet af nye udgivelser boomer lige nu. Her er fem af de næste måneders mest ventede album.

Zayn: ‘Mind of Mine’

Beyoncé: ‘TBA’

Drake: ‘Views From the 6’

For præcis et år siden knuste Zayn Malik adskillige One Direction-hjerter, da han forlod det populære boyband. Men efter fem gode år i gruppen er Zayn klar til en ny retning – nu som solokunstner. De første skud fra den unge brites debut lover godt om både storladne ballader og pop-bangere. Udkommer den 25. marts.

Om en måned begynder Beyoncés ‘Formation World Tour’. Rygterne vil vide, at hun har knoklet på en efterfølger til forrige års selvbetitlede surprise-album, og at det kommende album skulle være på menuen til turneen. Popdronningens seneste single, ‘Formation’ vidner om hårde beat og attitude. Udkommer i april.

Bedst som vi havde udråbt Drake til hiphoppens bløddyr, spillede han med musklerne (både de bogstaveligt, nypumpede og de musikalske pendanter) på stærke solo- og Future-akkompagnerede mixtapes. Det bliver spændende at se, om Drizzy også er hård i filten på sin længeventede fjerde studieskive. Udkommer i april.

Dizzy Mizz Lizzy: ‘Forward in Reverse’ Dizzy Mizz Lizzy har kun udgivet to plader i 90’erne. Det bliver der heldigvis lavet om på nu, hvor de slipper deres tredje album næsten præcist 20 år efter deres seneste udspil, ‘Rotator’ fra 1996. Udkommer den 29. april.

MAIBRITT ENEVOLDSEN, POLFOTO/AP

Ariana Grande: ‘Dangerous Woman’ De seneste år er Ariana Grande gået fra at være teen-idol til superstjerne med så stor en vokal, at hun tit sammenlignes med Mariah Carey. Nu er hun klar med tredje album. Forvent endnu flere catchy pophits med r’n’b-kant og attitude. Udkommer den 20. maj.

...og mange flere mærker

Hørsholm Midtpunkt Hørsholm Midtpunkt 54 51 67 77 82

København K Købmagergade 62 51 67 77 89

København Ø Trianglen 2 51 67 77 88

Frederiksberg Centret Falkoner Allé 21 51 67 77 85

Roskilde Stændertorvet 6 51 67 77 81

Køge Nørregade 14 51 67 77 83

Waves Greve Næstved Storcenter Næstved Storcenter 3, 28 Over Bølgen 15d 51 67 77 80 51 67 77 86

Field’s Arne Jacobsens Allé 12 51 67 77 91 KAZA Webshop open 24H KAZA.DK 51 67 77 87

Tasker  Kufferter  Rygsække  Skoletasker


FÅ LIDT FORÅR I MOBILEN SIDSTE CHANCE! BESTIL SENEST 6. APRIL

15 TIMERS TALE 15 GB DATA FRI SMS, MMS & FACEBOOK

109 kr./md. MINDSTEPRIS 1. MD. 110 KR. INKL. OPRETTELSE 1 KR.

CBB.DK

PAKKENS INDHOLD ER TIL NORMALTAKSERET INDENLANDSK TRAFIK. MERE END 15 TIMER: 1 ØRE PR. SEK. MERE END 15 GB: NEDSAT HASTIGHED. 4G FORUDSÆTTER 4G PARAT TELEFON.


Plus

12

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Fem fede koncerter i den kommende tid KONCERT. Der er masser af muligheder for store koncertoplevelser den næste tid. Her er fem bud på forårets største.

Mariah Carey

The 1975

Adele

Mumford & Sons

Det er et kvart århundrede, siden Mariah Carey udgav sin første single ‘Vision of Love’. Siden da har hun ageret hitsmed på utallige forførende r’n’b-ballader, der uden tvivl vil blive bakket op af publikums stemmer i Forum. Den 29. marts i Forum, København

Med et dugfriskt album i bagagen, der gik nummer et i USA, står et af de nyeste skud fra Manchesters historisk potente musikscene klar til at fyre op under rockeuforien med en nyfunden farverig og kærlighedshungrende lyd. Den 4. april i Falconer Salen, København

Meget vand er løbet under broen, siden Adele som 19-årig udgav sin debut, ‘19’. Nu er hun otte år ældre, utallige erfaringer rigere og klar til at møde Danmark med et spektakulært show og sine rørende sange. Den 3. maj i Forum, København og den 4. maj i Jyske Bank Boxen, Herning

Det britiske firkløver red med på slut-00’ernes folkbølge, men har siden også forsøgt sig med et mere traditionelt rockudtryk. De medbringer deres nyeste plade, ‘Wilder Mind’, til de kommende koncerter. Den 12. maj i Forum, København og den 28. juni på Amfiscenen, Århus

Be

stil

es t n e s

s art m 1. d. 3

MAIBRITT ENEVOLDSEN, FOTO: AP, POLFOTO

5 Seconds of Summer Den australske gruppe ynder at sætte sommerens melankoli til skue, når de bevæger sig i grænselandet mellem 90’erpunk og 00’ernes boybandpop. Den 24. maj i Forum i København og den 28. maj i Jyske Bank Boxen, Herning

BARE BILLIGST

4G

Spar op til 1.390 kr. om året*

10 10

TEST VINDER

timers tale

2016

Selskab Oister

Telenor

CBB

Telia Call me TDC Telmore

Fullrate 3

Billigst

GB data

Fri SMS/MMS – Ingen binding

Abonne

ment

10 timers

tale + 10

GB

Telenor Fri+ 10 G B 15 timers tale + 15 GB data 4SURE P remium 15 timers tale + 25 GB Fri tale + 8 GB 11 timers tale + 22 GB Fri tale + 12 GB 10 timers tale + 10 GB Dyrest * Kilde: Politiken Forb

Samlet årspris inkl. op rettelse 1.097 k r. 2.388 k

r.

1.309 k

1 kr.

r.

1.428 k

99 kr.

r.

2.487 k

0 kr.

r.

1.428 k

99 kr.

r.

1.788 k

0 kr.

r.

1.288 k

0 kr.

r.

rug & Liv

29 kr. 0 kr.

r.

2.487 k

Oprette lsespris

100 kr.

d. 12. m

arts

Pris for pakken 89 kr. 199 kr. 109 kr. 199 kr.

119 kr. 199 kr. 119 kr. 149 kr. 99 kr.

Taletid pr. md. 10 timer Fri tale 15 timer Fri tale 15 timer Fri tale

11 timer Fri tale 10 timer

Dataforbrug 10 GB 10 GB 15 GB 10 GB 25 GB 8 GB 22 GB

12 GB 10 GB

Oprettelse 29 kr. Min. pris 1. md. 118 kr.


300,-

I topform siden -87! I marts 1987 åbnede den allerførste Stadiumbutik. Det fejrer vi med fantastiske festpriser. Kom ind, og lad op til endnu et år i topform med os.

Norm. 699,-

NIKE M DUAL FUSION X2 . Løbesko til neutralt løb. Med tight, stabil pasform og god stødabsorbering. Str. 40-47.

150,- 75,Norm. 249,-

Norm. 149,-

Prisen gælder til og med 27/3.

250,Norm. 799,-

NEW ERA 940 JR CAP. Kasket i klassisk baseballmodel. One size. Findes i flere farver.

100,Norm. 199,-

150,Norm. 299,-

Prisen gælder til og med 27/3.

RACE MARINE W ZIP HOOD. Hættetrøje med lommer. Damestørrelser. Gælder kun disse farver.

50,-

RACE MARINE W CANVAS. Sneakers med overdel i kanvas Str. 36-42. Fås også i hvid.

PUMA B HOODED SWEAT JKT. Hættetrøje med blød, børstet inderside. Str. 128-164.

32 250,-

Norm. 129,-

Norm. 499,,--

CASALL W SCULPTURE TIGHTS. Træningstights med kompressionspasform. Damestørrelser.

SOC U CASE POCKET. Løbearmbånd med rum til musikafspiller. Mål: 100 x 95 mm. Fås også i sort.

600,-

600,-

Norm.1399,-

Kun i Stadium ASICS W GEL CONVECTOR. Løbesko til pronerende løb med stødabsorberende GEL i hæl og forfod. Damestørrelser.

Norm.1399,-

Kun i Stadium ASICS M GEL CONVECTOR. Løbesko til pronerende løb med stødabsorberende GEL i hæl og forfod. Herrestørrelser.

Prisfest på stadium.dk Vi nøjes ikke med at fejre det i vores butikker. På stadium.dk finder du masser af sport og sportsmode til rigtigt gode festpriser.

EVEREST W/M MFN LINER. Jakke med let og varm vattering, to lommer og yderside i let, vandafvisende nylon. Dame- og herrestöørrelser.

© STADIUM COMMUNICATIONS 2015. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

Nike M/W løbesko


14

Plus

Kanye opdaterer sit album Forleden tweetede Kanye West, at han var i færd med at færdiggøre den endelige version af hans syvende og seneste album, ‘The Life of Pablo’. Nu er den første håndfuld ændringer landet på Tidal, og de inkluderer både et comeback til Sia og Vic Mensa på ‘Wolves’ samt en løsrivelse af Frank Oceans outtro fra samme sang på det nu selvstændige, korte nummer ‘Frank’s Track’. Om det er den endelige version af ‘The Life of Pablo’ er uvist. ME HIPHOP.

Kanye West. POLFOTO

Deadmau5 får sit radioshow STREAMING. Markedet for musikstreaming er præget af hård konkurrence, hvor de største stjerner agerer lokkemad. Hos Apple Music sker det blandt andet ved radioshow styret af navne som Pharrell Williams, Drake og Dr. Dre, og nu har tjenesten landet et nyt stort navn i form af Deadmau5, der får sit eget faste fredagsshow. RJ

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Dansk hiphop har fået nyt blod TENDENS. Navne som Jamaika, DC og Hakeem er i gang med at revolutionere den danske hiphop-scene med autentiske fortællinger fra gaden. Da Kidd slog massivt igennem via YouTube i 2011, var det – set i bakspejlet – et første spadestik ned i en sprudlende hiphop-undergrund. En undergrund, der med de sociale medier som talerør kom op til overfladen med Cheff Records og B.O.C. i spidsen. De seneste år har S!vas, MellemFingaMuzik og Gilli taget teten og gjort tonen hårdere, mere ægte og ufiltreret med fortællinger fra sociale boligbyggerier, fortalt i øjenhøjde, men nu er en ny generation af rappere klar til at tage skridtet videre. Fælles for de nye navne er en brændende musikalsk nysgerrighed og masser af originalitet. Navne som Jamaika fra det Vejle-baserede Force Onecrew, Nivå-duoen DC og Hakeem fra Amager-musikerkollektivet Cannibal Records er blandt bannerførerne, der alle har den benhårde og iøjnefaldende fællesnævner: De hiver hiphoppen helt ned på gadeplan og væk fra København. De beretter direkte fra ghettoen og gaden – og direkte fra hjertet.

Jamaika fra Force One-crewet er en af de nye på den danske hiphop-scene. PR-FOTO

»De nye rappere er helt unge, og deres musik er helt rå reportage fra gadelivet. Hvor MellemFingaMuzik og Gilli har en vis distance til deres historier, står rappere som DC og Jamaika midt i gadelivet og laver

autentisk og udfordrende musik direkte fra gadens virkelighed. Der er kommet nogle stemmer og stilarter frem, der udtrykker noget ekstremt umiddelbart, der føles umuligt at ignorere.« MAIBRITT ENEVOLDSEN

90’er-heltinde gør comeback

Lancerer blæret merchandise LIR. Daft Punk har altid været kreative, når det kommer til branding gennem merchandise. Nu har den franske duo opdateret sin webshop med en række – mere eller mindre obskure – produkter så du kan vise din sande Daft Punk-fandom. Blandt de nye tilføjelser er et skateboard med Daft Punk-logoer påtrykt, ringe og julekugler med form som deres ikoniske hjelme og en retrocool yoyo. Se mere på Daftpunk.com. SAKM

musik om ting, der sker lige nu«, lyder det fra Kristian Karl, der skriver om hiphop for Soundvenue. »Dansk hiphop er ikke længere en fjollet version af amerikanske indflydelser, men

Efter 10 års pause er Gwen Stefani på banen igen. POLFOTO

POP. Efter 10 års pause er punkpopdronningen Gwen Stefani, der har storhittet med No Doubt og på egen hånd, aktuel med albummet ‘This Is What the Truth Feels Like’. Gwen Stefani var kun 17 år, da hun i 1986 greb mikrofonen i sin brors band, No Doubt. De punkede ska-toner var fulde af løssluppen og feststemt anarki, og Stefani forførte som sårbar rocknymfe i ‘Don’t Speak’ og sej Marilyn Monroe møder Sporty Spice i ‘Just a Girl’. Mens No Doubt storhittede op gennem 90’erne som et mere poppet alternativ til datidens dominerende grungerock, indtog Stefani 00’erne som selvsikker soloartist og fik alle til at jodle med på ‘Wind it

Up’, heppe på ‘Hollaback Girl’ og kaste imaginære pengesedler til ‘Rich Girl’. Nu er Stefani tilbage efter 10 års pause, hvor hun blandt andet har helliget sig moderskabet og ‘The Voice’-dommerstolen. Det nye album, ‘This Is What the Truth Feels Like’, der har selveste Pharrell Williams på produktionssiden, lander ovenpå et turbulent år, der har bragt både skilsmisse og nyforelskelse til Gwen Stefani. »Jeg tror, jeg er gladere end nogensinde før. Jeg har haft et år, der har været så fuldt af rædsler – det værste. Men samtidig det bedste overhovedet,« har Stefani udtalt til Inquisitr. com. MAIBRITT ENEVOLDSEN


*gÆlder ikke produkter med FAst lAV pris eller Allerede nedsAtte produkter.

PÅSke tilbud

sÆtpris

799,-

spAr 200,-

eliSabeth CafeSÆt [22310] i hvidmalet jern. Sættet består af 1 bord og 2 stole. 70l x 70b x 95h cm. 999,- 799,(kan ruste). fås også i sort [23188].

sÆtpris

4.999,spAr 1.494,-

4 stk

Stone havebord [24159] Med grå granit bordplade og galvaniseret stel. 90b x 200l x 74h cm. inkl. 6 Stk haveStole [22643] i sort polyrattan flet. ex. hynder. SÆtPriS 6.493,- 4.999,- / Sorte hynder [23625]. PriS pr. stk. 149,- 99,- eller 4 Stk 249,-

999,-

899,-

1.000,-

SkaGen haveStol [23941] Med hvidt træsæde og ryg, samt galvaniseret stålstel. Stolene er stabelbar. 1 Stk. 999,- 299,- / 4 Stk. 3.996,- 1.000,-

spAr 2.996,-

spAr 1.000,-

spAr 700,-

799,-

spAr 600,-

499,-

spAr 500,-

odeSSa koMMode [23956] i hvid mdF med 3 skuffer og egetræsben. 81,3l x 39,6d x 73,2h cm. 1.599,- 899,-

3.999,-

odeSSa koMMode [23957] i hvid mdF med 6 skuffer og egetræsben. 81,3l x 39,6d x 105,2h cm. 1.999,- 999,-

odeSSa koMMode [23954] i hvid mdF med 1 skuffe og egetræsben. 41,4l x 39,6d x 73,2h cm. 999,- 499,-

999,-

spAr 4.000,-

San Marino 3 PerS Sofa [24280] monteret med sort læder. 82d x 209l x 80h cm. 7.999- 3.999,- Fås også som 2 PerS Sofa [24281] 5.999,- 3.699,-

odeSSa koMMode [23955] i hvid mdF med 5 skuffer og egetræsben. 41,40l x 39,6d x 105,2h cm. 1.399,- 799,-

spAr 1.000,-

ÆGTE LÆDER

halMStad havebÆnk [23442] klassisk havebænk i massivt hvidlakeret akacietræ. 132l x 58d x 88h cm. 1.999,- 999,-

butikkerne holder PÅSke lukket

skÆrtorsdAg, lAngFredAg, 1. påskedAg, 2. påskedAg.

27 butikker fordelt over hele landet! For åbningstider se: www.mhls.dk du finder oS i: esbjerg · FrederikshAVn· herning · hillerød · hjørring · holstebro horsens · ishøj · kAstrup · kolding · nykøbing F · nÆstVed · odense · rAnders ringkøbing · roskilde · silkeborg · slAgelse · sVendborg · sønderborg · thisted Vejle · Viborg · AAbenrAA · AAlborg · AArhus · åkirkeby Mh16/u12/MX der tages forbehold for udsolgte varer, svigtende leverancer og trykfejl. Gyldig fra d. 21. marts til og med d. 28. marts 2016.


16

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Kebabistan har for nylig fået omtale i blandt andet bogen ‘Where Chefs Eat’ og Vice-programmet ‘Fuck, That’s Delicious’. LASSE BAK MEJLVANG

Mæææh på tre forskellige sprog MAD. Påsken er tid til at spise lam. Men for at udfordre den traditionelle danske lammekølle har vi besøgt tre københavnske steder, der serverer alternativt lam. LASSE CATO Det lille kebabsted på Istedgade tæt ved Enghaveplads ser måske ikke ud af meget for de uindviede. Men Kebabistan er faktisk en af byens mest berømmede kebabbarer, der har fået rosende ord af blandt andre manden bag Danmarks første trestjernede Michelin-restaurant, Geraniums Rasmus Kofoed. Det legendariske sted har da også en hemmelig ingrediens til lammeshawarmaen, men presseansvarlig Atilla Gülen kan godt overtales til at

fortælle de grove træk i opskriften på kødet: »Uden at røbe prikken over i’et er fundamentet i det at tage rå løg, frisk mynte, frisk koriander, frisk persille og lidt salt og peber og blende det til mos. Når vi har lavet det, tager vi lammebov og smider lidt yoghurt eller mælk i og lader det hele stå og marinere sammen. Resten af processen siger jeg så ikke, for det er det, der gør, at vores kød får den helt specielle smag. Men når kødet har marineret, sætter vi det på spyd. Hvis man prøver at lave det derhjemme, kan man sætte det i ovnen og stege det på svag varme.« Ud over at den særlige blanding af krydderurter og løg er delikat, har den også en funktionel virkning på lammekødet – den hjælper nemlig med at

fjerne den distinkte duft af lam. »Jeg kan selv huske, at da jeg var mindre, og min mor lavede lam, lugtede det af uld i huset. Men lige den blanding af krydderurter og løg dræber den uldede duft. Vi har mange kunder, der siger, at de ikke kan lide lam, men når de prøver vores, kan de godt lide det,« fortæller Atilla Gülen. Han siger desuden, at det tyrkiske brød, der er en form for shawarmasandwich, er det mest ikoniske på Kebabistans menukort. Faktisk kan folk finde på at vende om på hælen, hvis de får at vide, at de tyrkiske brød er udsolgt. Får man fingrene i et tyrkisk brød (eller nogle af de andre retter med lammeshawarma), har den presseansvarlige på den 21 år gamle kebabbar med søsterre-

Sådan fandt vi de tre steder For at finde tre steder, der serverer lam tilberedt med et særligt nationalt islæt, valgt vi tre køkkener, der er kendt for at bruge lam; Græsk, indisk og tyrkisk (kebab). Herefter søgte vi på steder i København på Yelp.com og valgte de højst rangerede inden for hver kategori.

stauranter på både Nørrebro og Østerbro et godt bud på, hvad der skal drikkes til. »Der, hvor vi kommer fra, skal det være Ayran. Lammekød kan godt være lidt fedtet, og når man drikker Ayran ved siden af, bliver den fedtede fornemmelse skyllet væk. Og så er det i øvrigt helt vildt godt til

Tyrkisk brød. LASSE BAK MEJLANG

tømmermænd, hvis man drikker, fordi det består af yoghurt og salt,« griner Atilla Gülen. Kebabistan, Istedgade 105, 1650 København V. Åbningstider: Søndag-torsdag: 11-02 Fredag-lørdag: 11-06 Fortsætter på side 18


65.000 65.000 har allerede købt købtbillet billet

Nicolas Bro, Marie Louise Wille, Ole Lemmeke, Tammi Øst m.fl. Drabelige sværdkampe, onde troldmænd, riddere og romantik. Glæd dig til årets action-eventyr for hele familien, når legenden om Kong Arthur vækkes til live i Dyrehaven til sommer. 25/05 — 02/07 2016 KØ B B I L L E T T E R PÅ K G LT E AT E R . D K


18

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Mææh på tre forskellige sprog

Fortsat fra side 16

Lamb tikka massala er en af Al-Diwans lammeretter. LASSE B. MEJLVANG

Krydrede gryderetter fra Indien

Lammeretten kan bestilles i en Samosmenu på Bakaliko. LASSE BAK MEJLVANG

Langtidstilberedt græsk lam Den græske restaurant i kælderen på Fiolstræde startede egentlig som en delikatessebutik, men efter flere opfordringer fra kunder blev stedet gjort til en decideret restaurant. I dag kan man spise både frokost og aftensmad i Bakaliko. »Vi laver mange forskellige slags lam. Vi kan lave det i kasserolle, på spyd, en lammekølle med hvidløg, suppe, salat eller frikassé. I Grækenland spiser vi meget lam. Til den græske påske laver vi det gerne i ovnen på grillspyd som souvlaki eller hele lammet stegt på et spyd,« fortæller indehaveren, Emmanouil Vourexacis. Vil man forbi restauranten i den danske påske, der ligger forskudt af den græske, har han dog en anden anbefaling til en oplagt lammeret: »Jeg vil anbefale lammekølle med persille og hvidløg indeni. Vi ruller det med snor så stramt som muligt for at holde saften ind i kødet og steger det så stille og roligt inde i ovnen i omkring to til tre timer ved en temperatur på omkring 180 grader, mens vi drejer det rundt hele tiden. Så lader vi det køle lidt ned, skærer det i skiver og serverer det med græske kartofler og græsk salat.«

Bakalikos ejer tilbereder lammet. LASSE BAK MEJLVANG

I dag er Bakaliko blevet et tilholdssted for flere herboende grækere, fortæller restaurantejeren. Derfor kan man også være sikker på at få en autentisk græsk stemning, når man kommer forbi. Det kan sagtens gøre påsken lidt mere festlig, end det ellers ville være tilfældet. »En påskemiddag behøver ikke blive spist derhjemme under fire øjne. I Grækenland mødes vi mange mennesker, hvor alle tager noget med, og så spiser vi, mens vi snakker. I den

græske kultur, vil vi altid gerne have, at en gæst slår sig ned ved bordet. Så hvis du kommer her og spiser påskelam, vil du opleve en anden slags atmosfære, hvor grækerne sidder og spiser sammen. For os tager det ikke bare to timer at spise sådan et måltid – det tager nærmest hele dagen,« siger Emmanouil Vourexacis. Bakaliko, Fiolstræde 13, 1171 København K. Åbningstider: Søndag-torsdag: 11-21 Fredag-lørdag: 11-22

»Vi har mange gæster, der faktisk tager afstand fra det, hvis man nævner, at der er lam i en ret. Så siger jeg altid, at de skal prøve, og hvis de ikke kan lide det, får de noget andet. Og der bliver folk forbavsede over, at fordommen med, at lam smager af uld, ikke holder. Det gør det nemlig ikke i det indiske køkken, for kødet bliver marineret i ting som hvidløg, gurkemeje, spidskommen, stjerneanis og kardemomme.« Det fortæller Abid Mushtaque, der er medejer af Al-Diwan på Vesterbro. Han har haft restauranten sammen med sine brødre i årevis, og de serverer indisk mad, der stræber efter at være så tæt som muligt på det, man får i Indien (retterne er lidt mildere for at passe til de gennemsnitlige danske smagsløg). Og når man har at gøre med indisk mad, er lam ikke til at komme uden om. »Det indiske køkken er jo enormt, og der findes alle slags retter med lam, men de mest kendte er gryderetterne. Det indiske køkken er i høj grad bygget på langtidskogning, og så er krydderierne forskellige fra ret til ret,« siger Abid Mushtaque.

Han forklarer, at det er essentielt, at kødet får lov til at marinere i et døgn, da det sørger for, at den skarpe lammeduft forsvinder, og at kødet bliver mørt. Når man har valgt sin lammeret, er der kun tilbage at finde ud af, hvad man skal have at drikke til – og her kan Abid Mushtaque fortælle om en særlig indisk tradition. »I Indien drikker man whisky før maden, hvilket egentlig er en engelsk tradition, da Indien jo er en gammel engelsk koloni. Men man drikker altså whisky, så man får renset smagsløgene, og så drikker man kun vand under maden,« griner han og tilføjer: »Ellers passer øl godt til maden, fordi det køler, men jeg vil personligt hellere drikke en fyldig rødvin. Hvis det ikke skal være alkohol, kan man vælge en lassi, der er en form for yoghurt-smoothie.« Al-Diwan, Vesterbrogade 94, 1620 København V. Åbningstider: Alle ugens dage: 17-23


Sponseret indhold

Prøv DriveNow: “Jamen, er det ikke besværligt at tilmelde sig?” Har du bemærket DriveNows BMW’er i gadebilledet? De hvide Bybiler er din ven i nøden, når du ikke har mulighed for at erhverve dig din egen. DriveNow er et Bybilskoncept, hvor du hverken skal tænke på parkeringsbilletter, opladningsomkostninger eller vedligeholdelse. Du betaler kun for den tid, du bruger bilen – og der er ingen skjulte gebyrer eller faste udgifter. Skal jeg blive bilejer? En bil er dyr i drift, besværlig at vedligeholde og kræver som minimum en parkeringsplads. Drømmen om at blive bilejer er derfor ikke den nemmeste at opfylde, hvis du for eksempel er studerende eller bor i centrum. Fat mod, for DriveNow er nær. Hvorfor også nøjes med én bil, når du kan få 400? Men hvad med registrering: Er det ikke besværligt at melde sig til? Det er lettere, end du tror at få adgang til de 400 Bybiler fra DriveNow.

Det korte svar er nej! Tilmelding Når du klikker dig ind på drive-now.dk, bliver du guidet igennem hele registreringsprocessen fra start til slut. Der er fire hurtige trin, hvorefter du bliver ejer af 400 Bybiler, som står til rådighed for dig, når du har brug for det. Færdig! Og

bare rolig: DriveNow stiller ingen intimiderende spørgsmål, såsom skostørrelse eller seksuel orientering. Når du er færdig med at registrere dig, skal du downloade DriveNows app. Via den skal du uploade et billede af både for- og bagsiden af dit kørekort – og et selfie. Det er vel 2016!

Kort og godt

Find din bil Der står 400 elbiler klar til dig; det gælder bare om at lokalisere dem. Det gør du enten ved at benytte dig af DriveNows app, via drive-now.dk eller book en bil spontant fra gaden, du tilfældigvis kommer forbi.

BMW i3 – Elektrisk, miljøvenlig og urban køreglæde BMW i3 er som skabt til Bybilskoncepter. Sæt dig ind og oplev selv, hvordan kørsel i København redefineres. At køre i BMW i3 med DriveNow er en helt speciel køreoplevelse. Bilens designlinjer vækker helt sikkert også positiv opsigt i bybilledet. Det er en sand fornøjelse for både føreren og passagererne at sidde i en BMW i3 fra DriveNow. DriveNow

Sådan kommer du i gang med fire nemme trin: 1. Tilmeld dig på drive-now.dk. Brug koden MX30 og få 10 min. ekstra kørsel. 2. Download DriveNow-appen og log ind med din DriveNow-profil. 3. Upload billeder af for- og bagsiden af dit kørekort og et selfie. 4. Når billederne er godkendt, får du tilsendt dit kundekort med posten. Har du et Rejsekort vil dette kunne bruges med det samme.

Parkér, hvor du vil Når du er færdig med din køretur, kan du stille bilen på en hvilken som helst offentlig parkeringsplads indenfor Operationsområdet, som ikke er tidsbegrænset med 1 time eller mindre.

tilbyder en fleksibel, miljørigtig og super fed køreoplevelse. Med BMW i3 kommer du nemt omkring i byens gader, og den er samtidig produceret af miljøvenlige genbrugsmaterialer og samlet på en fabrik drevet af strøm fra vindmøller.


20

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Ikke vejr til at trille æg? FILM. Claus Christensen, chefredaktør for film-magasinet Ekko, guider til fire seværdige film, som man kan tilbringe tiden med i biografmørket i denne uge. LASSE CATO

‘Dheepan’ (premiere 23. marts) En srilankansk frihedskæmper beslutter sig for at flygte til Frankrig sammen med en fremmed kvinde og pige, og de tre foregiver at være familie for at have bedre chance for at få asyl. »Man bliver opslugt af den her ‘familie’, og man tænker efterfølgende, at det kunne være nogle af de flygtninge, vi støder på herhjemme i medierne. Så der bliver sat ansigt på situationen, uden at det bliver problemdrama,« siger Claus Christensen. Han tilføjer, at Jacques Audiard, der har instrueret filmen, er en af Europas stærkeste instruktører for øjeblikket. Antonythasan Jesuthasan. PR

‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ (premiere den 24. marts) Påskens største blockbuster er uden tvivl mødet mellem verdens to største superhelte. »Jeg har af gode grunde ikke set den endnu, for det er der virkelig få, der har, men jeg vælger alligevel at anbefale den, for den bliver helt bogstaveligt det store påskebrag. Og det gør den jo, fordi det er første gang nogensinde, de to største superhelte kan ses på det store lærred sammen,« siger Claus Christensen. »Den er instrueret af Zack Snyder, der også lavede ‘Man of Steel’ og ‘Watchmen’. Det er en instruktør, der kan sit kram, han kan sit håndværk, så jeg kan ikke forestille sig andet, end at han har lavet en meget effektiv film.«

PÅSKEFROKOSTBUFFET KONFIRMATION 2016

Vi ser, vi sanser, vi dufter og vi smager... Alt sammen for at skabe en kulinarisk oplevelse for dig og dine gæster.

Ring til os og få vores konfirmationskatalog tilsendt eller se det på smageriet.dk

Velbekomme - og god smag!

BUFFET 8 RETTER Pr. kuvert kun

149,-

BRØDUDVA LG KU N

15,-

Lækker mad – bragt til dig B e s ti l på s ma ge ri e t. dk e l l e r tl f . : 7015 1030

Alle priser er i kr. pr. kuvert, ekskl. miljøafgift og levering. Min. 10 kuverter.

Elegant og lækker påskefrokostbuffet. Få hele 8 forskellige påskeretter, som giver dine gæster den perfekte smagsoplevelse.

Her


Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

21

er fire fede aktuelle biograffilm ‘Kung Fu Panda 3’

Brie Larson (th.) vandt en Oscar for sin rolle. GEORGE KRAYCHYK/AP

‘Room’ Jack er en femårig dreng, der er opvokset med sin mor i fangeskab hos en kidnapper, der samtidig er hans far. Det er præmissen for ‘Room’, men selv om udgangspunktet er gruopvækkende, er filmen dog ikke kun en sørgelig affære, fortæller Claus Christensen: »Det er en film, der handler om menneskets ondskab og kærlighed på samme tid. På den ene side handler den om, at man kan behandle sine medmennesker på en helt umenneskelig måde, men samtidig også mors ubetingede kærlighed til sin søn, da hun holder det skjult for sønnen, at de er udsat for en psykopat.«

KUN

183,PR. MD. I 30 MDR.

For børnefamilierne er påskens oplagte biografvalg tredje film i rækken om den kampsportsudøvende panda Po. »Det er børnefilmen, hvor voksne også kan få noget ud af det. Jeg har endnu ikke set treeren, men jeg tror, at man trygt kan gå ud fra, at den minder om forgængerne. Det vil sige, at den kombinerer humor med klassisk ‘coming of age’-historie,« siger Claus Christensen. I den engelsksprogede version af filmen lægger blandt andre Jack Black og Dustin Hoffmann stemmer, mens den danske version blandt andet har Rune Klan og Vicki Berlin på rollelisten.

Dreamworks er på tredje film om Pandaen Po. DREAMWORKS ANIMATION/AP

BRUG MOBILEN PÅ STORBYFERIEN KØB DEN NYE SAMSUNG GALAXY S7 | S7 EDGE MED 3LIKEHOME

Samsung Galaxy S7 edge

Betal nu

0 kr.

3Afbetaling i 30 mdr. Fri Tale 10 GB i 6 mdr.

183 kr./md. 200 kr./md.

Samlet pris Din mindstepris

383 kr./md. 6.790 kr.

3Butik · 3.dk · FONA

Oprettelsesgebyr på 100 kr. er inkluderet i mindsteprisen. 6 mdr. binding. Prisen forudsætter brug af 3’s gratis betalingsløsning. Læs om dækning og hastigheder på 3.dk/dækning. I 3LikeHome lande er sms/mms og fri tale til/fra danske numre samt dataforbrug inkluderet, dog maks. 10 GB pr. regningsperiode og maks. 30 sammenhængende dage (på nær i Sverige). Se inkluderede lande på 3.dk/3likehome.


22

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Mads Langer i førersædet: PORTRÆT. På sit femte album er popstjernen Mads Langer holdt op med at lade sig overtale til at gøre ting, han egentlig ikke har lyst til. Det kan være svært at se på hans glatte ansigt, men Mads Langer er blevet 32 år, og det er efterhånden 10 år siden, han udgav sit debutalbum. I dag er han aktuel med sit femte album, ‘Reckless Twin’, og med en danmarksturné med nærmest udelukkende udsolgte eller næsten udsolgte spillesteder forude er han et helt andet sted, end da han startede. Derfor virker det oplagt at spørge, hvilket råd han ville give sit 20-årige jeg, hvis han fik muligheden: »Hold fast i din mavefornemmelse. For da jeg kom ind med firetoget, og der var branchefolk, der forelskede sig i mit talent, var jeg meget påvirkelig over for folks meninger og holdninger til, hvad jeg skulle, hvordan jeg skulle se ud, og hvem jeg skulle snakke med. Og der sagde jeg tit ja til ting, jeg ikke havde lyst til.« Hvad kunne det være? »Det kunne være, at jeg smed mit yndlingsnummer af playlisten på min plade og satte et nummer på, der måske kunne blive en stor radiosingle. Det kunne være, jeg fik taget nogle billeder, hvor jeg slet ikke kunne kende mig selv, men der var stylister, fotografer og et pladeselskab, der mente, at jeg skulle ligne Nik & Jay i en rockudgave,« siger Mads Langer på syngende jysk over en kop kaffe i et mødelokale på sit nuværende pladeselskab, Sony Music. Hverken hans jeans, langærmede T-shirt eller støvler er sponsoreret, men kommer derimod fra hans egen garderobe, og han har også valgt ikke at blive sminket, inden han skal have taget billeder senere på dagen. Samme form for personligt ejerskab har han taget over musikken. De eneste, der har fået indflydelse på den nye plade, er en lukket kreds, som singer-songwriteren har total til-

Den 32-årige sanger har ligget nummer et på den danske airplay top-40 i 11 uger i træk. LASSE BAK MEJLVANG

tro til. En af dem er Raveonettes-forsangeren Sune Wagner, som han mødtes med i Los Angeles, hvor albummet blev indspillet. Han har hjulpet med at skaffe Mads Langer en lyd, han har savnet i sine tidligere studieoptagelser.

»Jeg synes selv, at jeg altid har haft kant og nærvær live. Der har jeg formået at have de skurrende kanter med, men i studiet har man en mulighed for at lave tingene om og blive ved, indtil det bliver perfekt. Der har jeg i mit møde med

Sune fået øjnene op for, at noget af det, der kan give nærvær i en indspilning, er de ting, der skurrer,« siger Langer med et smil. Nu skal det dog ikke lyde, som om Mads Langer ikke længere kan stå inde for noget af

sin tidligere musik. Han understreger, at han stadig nyder at spille mange af sine gamle sange live, hvilket han kommer til at gøre på den danmarksturné, han øver op til for tiden. Der er bare en anden fornemmelse med det nye album, end der


Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

23

: Slut med kompromisser

‘Reckless Twin’ er indspillet i Los Angeles, men Mads Langer er bosat i København. LASSE BAK MEJLVANG

har været med nogen af de tidligere. Undervejs i interviewet giver han sig god tid til at forklare sine tanker om ’Reckless Twin’; om bruddet med en kæreste gennem seks år, om tankerne om menneskets destruk-

tive natur og om at smide ideen om at skulle være en fejlfri person fra sig. Alt dette har været medvirkende til, at han er ‘kommet igennem de svære 20’ere og kan gå ind i 30’erne med et oplyst sind’, fortæller han. Tan-

kerne om sig selv og verden omkring ham er noget af det, han også er gået i dybden med i et interview med Politiken, hvori han delte et følsomt brev, han havde skrevet til sine forældre. Og for en jysk dreng, der Fortsætter på side 24

Mads Langer • Født den 14. Januar 1984. • Har modtaget flere platinplader, siden han udgav sit debutalbum i 2006.

• Udgav sit femte album, ‘Reckless Twin’, den 18. marts. • Starter danmarksturné den 31. marts på Viften i Rødovre.


24

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Af de 19 stop på Mads Langers kommende danmarksturné er otte allerede udsolgt, og fire melder om få billetter. LASSE BAK MEJLVANG

»Jeg har ret meget ro i maven, for jeg er for første gang lykkedes med at lave en plade, jeg ikke er gået på kompromis med. På de andre fire plader har der altid været et eller andet usikkerhedsmoment – om jeg skulle have truffet et andet valg med et nummer eller puttet nogle andre sange på. Sådan har det ikke været denne gang.« Mads Langer. Om hvordan det føles at skulle udgive sit femte album i forhold til de fire forrige.

Fortsat fra side 23 ikke ligefrem er frembrusende med sine personlige anliggender, har det, at kunne dele sine inderste følelser, været noget, han måtte tillære sig. »Der er et paradoks med, at jeg er et ret privat menneske, men jeg har valgt at dedikere mit liv til at sætte ord på nogle af mine mest private følelser og lægge det ud til offentligt skue, og det er ret specielt,« siger han og tilføjer: »Jeg bliver nødt til at tro på, at der er noget universelt i det, jeg føler. Så når jeg vælger at lægge mit følelsesliv ind i noget poesi, som kommer ud gennem nogle sange, vælger jeg også at tro på, at der er andre, der har det som mig.« Nu vil han så forsøge at dele sine følelser med en større del af verden. Indtil nu har han Fortsætter på side 26

Eksen har ikke fået besked HOVEDPERSON. Et af de centrale

emner på ‘Reckless Twin’ er bruddet med Mads Langers ekskæreste, som han har været sammen med i seks år. Så har sangeren forberedt eksen på det? »Altså, det kunne man godt,« siger han med en klukkende latter og tilføjer: »Men nej, det har jeg ikke gjort. Det kommer jo også an på, hvor man lige står i forhold til hinanden.« Han er dog ikke i tvivl om, at den pågældende ekskære- Coveret til Reckless Twin. PR/SONY MUSIC ste er klar over, at der er tale om hende. Og han ved, at han klar over, at det er et specielt pakken, og jeg gør også meget ikke kan udlevere tidligere be- vilkår at bringe ned over de ud af ikke at tale grimt om kendtskaber gennem sin mu- kvindelige bekendtskaber, jeg hende – og jeg er ikke ovre på sik uden forbehold. har haft i mit liv, at jeg skriver hendes banehalvdel på den »Jeg er selvfølgelig godt om det. Men det er en del af her plade.«


16244_ROAST_GROUND_NEWSPAPER_NORDIC_266x365_V9.indd 1

18/03/2016 09:49


26

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

De er med på ‘Reckless Twin’ Coco fra Quadron: »Jeg har været forelsket i Cocos stemme, siden jeg hørte den første gang. I L.A. er der et lille fællesskab af danskere, så egentlig var det bare meningen, at vi skulle drikke noget vin og hygge os. Men vi kom op i studiet, og så var der musik i luften. Så vi skrev det der nummer, hvilket tog en aften, og så var det der.« Kwabs: »Vi var i studiet med Ronnie Vindahl, som har produceret MØ’s første plade, hvor vi lavede nummeret ‘Blondie’. Og der kom Ronnie lige fra en studiesession med Kwabs i London og skulle tilbage og arbejde med ham. Så spillede han det, vi havde lavet, for Kwabs, som var vild med det og gerne ville lægge noget kor på det.« Søren Balsner fra Carpark North: »Han producerede min første plade. Han er fire-fem år ældre end mig, men vi er vokset op sammen, så i min musikalske opvækst har han været et forbillede for mig. Så han har på en eller anden måde været lidt inde over alt, hvad jeg har lavet, og efter at have arbejdet med Sune havde jeg på en eller anden måde brug for at få en ind i ligningen, der kendte hele min rejse.«

Fortsat fra side 19 haft en vis succes i lande som Tyskland, Schweiz og Sverige, men han håber, at han med ’Reckless Twin’ kan få det helt store internationale gennembrud. »Det ville helt klart være en kæmpe forløsning, en lettelse og en drengedrøm, der gik i opfyldelse, hvis jeg på en eller anden måde kunne bryde lydmuren for alvor i udlandet … Der er flere steder, hvor jeg er et okay etableret navn i undergrunden, som jeg var i Danmark i starten. Så jeg ved, at det, der skal til, er held, timing og hårdt arbejde. Og det, jeg selv kan styre af de tre ting, er at arbejde hårdt.« LASSE CATO

Mads Langer kan følges på Facebook.com/madslanger og Twitter samt Instagram (@madslanger). LASSE BAK MEJLVANG


PLANTE OUTLET Billige blomster online og i centeret

Påskeaktiviteter

FROSTSIKKER

Kæmpe tulipaner

Tulipa gesneriana. Stor skål med tulipaner. Passer perfekt i havekrukken. 27 cm skål. Normalpris 99,95

70.SPAR 29.-

FROSTSIKKER

Super kraftig og frostsikker kvalitet. Fås i mange søde farver. 9 cm potte. Normalpris 39,95

Find påskeharerne

Mal flotte påskeæg selv flotte påskeæg Ta’ far eller mor med og

lav

Hornviol eller stedmoder

Bakke med 6 stk.

20.-

i centeret og deltag i konkurrencen om flotte præmier

SPAR 19,95

Silkepæon

Paeonia lac. Farverig staude som får store duftende blomster i majjuni. 2 liter potte. Normalpris 99,95

Se den store påske tilbudsavis

’Sarah Bernardt’

og kom til kæmpe plantemarked

50.SPAR 49.-

’Karl Rosenfield’

’Duch. de Nemours’

Store rhododendron

E

TO

R A M A.D

199.-

25 stk. pr. bdt.

100.SPAR 170.-

SPAR 170.’Cunninghams White’

Tilbuddene gælder fra onsdag den 23. marts til og med tirsdag den 29. marts Tilmeld dig vores nyhedsmail for gode råd og tilbud

Ligustrum v. ’Liga’. 50-80 cm. Danmarks mest populære hæk. Normalpris 270,-

K

’Catawbiense’

PLAN

Kompakte planter med store talrige knopper. 15 liter potte. Normalpris 369,-

Liguster

B ONLIN KØ

Køb også på plantorama.dk


å ag p d i b Kø en.dk k k a .b sho p

Køb sæ sonkor t online og spa r 100 kr * .

kun

699

kr.


Gratis entré!

Bakken åbner Torsdag 17. marts

Påsken på Bakken

søndag 20. marts Angr y Birds & Lykkedagen torsdag 24. marts MGP fredag 25. marts MGP lørdag 26. marts X Facto Det’ f r o søndag 27. marts MGP børn! r mandag 28. marts Hr. Skæg

KØB TURBÅND ONLINE OG SPAR shop.bakken.dk

Sæt X i kalenderen

Stjernerne fra Ramasja ng

Onsdage i sommerferien Hr. Skæg, Ramasjang M ysteriet, Kalles Danmarks Tour og Motor Mille Der sker meget mere på Bakken - se hele programmet på bakken.dk


30

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

DHL-logo pryder hypet T-shirt Asger Juel Larsen. POLFOTO/ARKIV

Asger Juel lukker webshop KRISE. I lørdags var den danske

designers studie i København K ramt af en brand, der har ødelagt alt fra arkivmateriale og backup til mønsterbibliotek og kollektioner. Nu har Asger Juel Larsen meldt ud, at brandet er tvunget til at lukke sin webshop som følge af branden. »Vi bliver ved med at kigge fremad,« lyder det i et Instagram-opslag, mens han i mandags på Facebook skrev: ‘Alt er sat på pause, indtil vi har fået et overblik’. KK

SÆRT. Designere er kendte for at søge inspiration i alle hjørner og kroge, men få havde nok forudset, at det internationale fragtfirma DHL nogensinde ville blive modemæssigt relevant. Fragtfirmaet DHL har inspireret det hypede franske brand Vetements til designet af sæsonens mest eftertragtede T-shirt. Inspirationskilden er endda så tydelig, at det er blevet debatteret, hvorvidt Vetements design er lovligt eller ej. En talsmand fra DHL har dog i en officiel udtalelse bekræftet, at firmaet havde indgået et samarbejde med Vetements, så T-shirten er helt legal: »Det franske tøjmærke har

designet en bomulds-Tshirt med et DHL-print på for at hylde DHL’s servicemedarbejdere,« lyder det fra DHL-talsmanden. Den eneste synlige forskel på de to design er umiddelbart pasformen: Vetements Tshirt er slim-fit, mens den originale model fra DHL har en standard pasform. T-shirten fra Vetements kan blive din for 1.825 kroner og forhandles blandt andet hos Matchesfashion. com. AMIRA

HØG

DAIMAR

Brætspillet Byg dit eget klub imperium

ÅRETS KONFIRMATIONSGAVE! Køb spillet på www.behindfootball.dk (fåes også ved boghandleren)

I påsken kan du opleve fortidens, nutidens og fremtidens dyr i zoo Vildeser el oplev året e l e h - købrt! o årsk www.aalborgzoo.dk #aalborgzoo

Find hele påskens program på www.aalborgzoo.dk

MX.dk

MX.dk


Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

31

Ganni lancerer ny bog LÆSESTOF. ‘Ganni Girls’ er navnet på en ny bog af det populære københavnske mærke, der er skabt med henblik på at

hylde hovestadens seje piger. Bogen tager sit udgangspunkt i Københavns gadebillede, på catwalken og backstage til

Jaden Smith skelner ikke mellem tøj til mænd og til kvinder. POLFOTO

Jaden Smith afviser kønskategorier 17-årige Jaden Smith er søn af Jada og Will Smith, men han er i fuld sving med at skabe sin egen karriere som skuespiller, musiker og modeikon. Med hensyn til det sidste har han ved flere lejligheder iført sig kvindetøj, og der ligger et

MODE.

statement bag dette. Til GQ afviser han således traditionelle kønskategorier inden for tøjdesign: »Jeg har aldrig set nogen forskelle. Jeg ser ikke mandeog kvindetøj, jeg ser kun forskrækkede folk og folk, der hviler i sig selv«. RJ

Vil lave tøj til almindelige kvinder COMEBACK. De seneste par år har

været svære for det amerikanske tøjmærke American Apparel med en fyret chef og en konkursbegæring. Uden grundlæggeren Dov Charney forsøger mærket nu at komme tilbage på sporet. Til Adweek løfter firmaets marketingsansvarlige,

Cynthia Erlend, sløret for nogle af planerne: »Vi arbejder sammen med de her utrolige feminister […]. De dyrker almindelige kvinder, og det er en god underbygning af at levere produkter og support til kvinder i alle former og størrelser,« siger hun. KK

Ganni hylder Københavns piger i ny bog. PR FOTO

Gannis modeshows. I bogen møder vi 19 kvinder, heriblandt modellerne Maria Palm og Kirstin Liljegren. Fælles for dem alle er en god stilsans og et personligt udtryk, der personificerer mærket Ganni. »Den københavnske stil er ‘en state-of-mind’ – en måde at være på. Det handler om at være tro mod sig selv og ikke prøve for hårdt. Pigerne og kvinderne på gaden ser fantastiske ud, fordi deres tøj udtrykker, hvem de er, og hvad de føler. De er kilden til inspiration i vores designteam,« fortæller kreativ direktør Ditte Reffstrup om temaet i sin nye bog. ‘Ganni Girls’ er netop blevet lanceret på Ganni. com.

BRUG FOR HJÆLP

TIL EN PERSONSKADESAG? Vi laver en gratis vurdering Vi er landsdækkende Vi er førende specialister i piskesmælds- arbejds- og patientskader Vi har en meget høj kundetilfredshed Vi garanterer: Ingen erstatning - ingen regning

Læs mere på www.sandageradvokater.dk eller ring 45 93 21 50

AHD


32

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Style Guide Påskegule køb I anledning af påsken kigger vi nærmere på fine fund i den klare gule farve, der vil dominere modebilledets forårs- og sommersæson. AHD Kjole fra Ganni, 2.500 kroner. Det danske mærkes SS16kollektion sætter spot på den gule farve, heriblandt silkekjolen med totalprint af blomster.

Sangerinden M.I.A. er gået sammen med H&M om at sætte fokus på genbrug af tøj. PR FOTO

Sandaler fra Mango, 399 kroner. Den enkle silhuet, der både har kig til hæl og tæer, bliver en af forårssæsonens største skotrend.

Sweater fra J.Crew, 2.200 kroner. 70’er-inspirationen er tydelig i J.Crews turtlenecksweater, som vil gå godt til alt fra jeans til korte nederdele.

M.I.A. og H&M sætter spot på genbrug BÆREDYGTIGHED. Musikeren skal hjælpe H&M med at skabe opmærksomhed omkring genbrug og indsamle 1.000 ton brugte tekstiler på en uge. H&M kæmper en brav kamp for at sætte fokus på genbrug af tøj. Som led i processen lan-

cerer kæden World Recycle Week et verdensomspændende initiativ fra den 18.-24. april, der har til formål at mindske mængden af brugt tøj, som ender i skraldespanden. I den forbindelse har H&M fået sangerinden M.I.A. til at støtte op om projektet med en ny musikvideo, der får premiere den 11. april, samt en kon-

cert i Stockholm den 23. april. Målet for den første World Recycle Week er at indsamle mere end 1.000 ton brugte tekstiler på én uge. Kædens kunder kan aflevere deres brugte tøj og boligtekstiler i H&M’s mere end 3.600 butikker over hele verden, og som tak for hjælpen er der dobbelt op på rabatkuponer hele ugen.

Det nye initiativ ligger i forlængelse af H&M’s Garment Collecting, der siden 2013 har givet kunderne mulighed for at aflevere deres kasserede tøj i alle mærkets butikker i bytte for et rabatbevis. En stor del af det aflagte tøj forvandles siden til nyt i kædens Conscious-kollektioner. AMIRA HØG DAIMAR

Pharrell og Adidas arbejder videre SNEAKERS. I sidste uge kom det frem, at Pharrells designs for sportsmærket har gjort mere godt rent økonomisk end Kanyes Yeezy-eventyr. Så hvorfor ikke fejre det med en helt ny model? Det lader i hvert fald til at være, hvad Adidas og Pharrell Williams gør med PW ZX333 Cork, som amerikaneren har teaset på sin Instagram med en lille dansevideo. Hvilke farver, den kommer i, og hvornår man kan købe den, er indtil videre uvist. KK

Popstjernen Pharrell Williams og Adidas fortsætter deres designsamarbejde. POLFOTO


apollorejser.dk

BØRN REJSER FRA KUN

2.500,-

Club Matas Partner

SAMOS

KARPATHOS

KOS

KROATIEN

Samos Bay

Parasol

Philippion

Tamaris

rejs 1 uge i perioden 21/6–30/7 fra Kastrup og Billund

rejs 1 uge i perioden 26/6–31/7 fra Kastrup

rejs 1 uge i perioden 24/6–29/7 fra Kastrup og Billund

rejs 1 uge i perioden 25/6–30/7 fra Kastrup

Børn 2.500,- Voksne 5.000,-

Børn 2.500,- Voksne 5.000,-

Børn 2.500,- Voksne 5.000,-

Børn 3.000,- Voksne 6.000,-

KRETA

BULGARIEN

TYRKIET/SIDE

RHODOS

in󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫󰈫

Al󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰

Al󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰

Al󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰󰇰

Geraniotis Beach

IBEROSTAR Sunny Bch.

Kaya Side

Avra Beach

rejs 1 uge i perioden 24/6–30/7 fra Kastrup, Billund og Aalborg

rejs 1 uge i perioden 23/6–28/7 fra Kastrup og Billund

rejs 1 uge i perioden 25/6–31/7 fra Kastrup og Billund

rejs 1 uge i perioden 22/6–31/7 fra Kastrup, Odense, Billund og Aalborg

Børn 3.000,- Voksne 6.000,-

Børn 3.000,- Voksne 6.000,-

Børn 3.000,- Voksne 6.000,-

Børn 3.500,- Voksne 6.500,-

Børnepriser gælder for børn under 12 år på opredning sammen med 2 fuldt betalende voksne


34

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Påsketur til Tel Aviv? Guide til byens REJSE. På lidt over fire timer er det muligt at komme til et subtropisk klima, hvor der både er mulighed for at ligge på stranden og opleve en livlig storby. Tel Aviv er både Israels største by og hjemsted for et væld af restauranter, natklubber og kulturelle oplevelser. Det er værd at holde for øje, at der er sabbat i et døgn fra hver fredag klokken 17, hvor det meste af byen er lukket. LASSE CATO

Restauranter

Joz ve Loz på Gvulot St. 5 er et besøg værd. PR

I Tel Aviv er det muligt at finde mad fra hele verden, men det lokale køkken er også ganske veludviklet. En af dem, der har været i front med hensyn til at udvikle moderne israelsk mad, er stjernekokken Eyal Shani, der nu har flere forskellige restauranter i byen. Fælles for dem er løssluppen israelsk stemning og en menu sammensat af flere forskellige retter, der bliver bragt ud alt efter, hvad der er klar først. Den mindst forpligtende økonomisk, men samtidig måske også den mest livlige, er Port Said, der ligger lige ved den store synagoge. Er man til noget lidt mere hengemt, men stemningsfyldt, er der både venlig betjening og store smagsoplevelser i restauranten Joz ve Loz, der ellers ikke ser ud af meget udefra. Til afslappet og billig frokost må man ikke snyde sig selv for hummuskongen Abu Hassans kikærtemagi.

Ved de mange cafeer langs stranden er der mulighed for at nyde solnedgang over Middelhavet. MAYA SOUL PAUSTIAN

Strand og havn

Tel Aviv har en kystlinje ud til Middelhavet, og det drager byen fordel af. Ud over muligheden for at ligge på stranden og hoppe en tur i vandet, er der nemlig placeret et væld af caféer langs strandpromenaden. Her kan det anbefales at prøve Manta Ray ved Alma Beach, hvor man er garanteret en uforlignelig udsigt og kan få alt fra større retter til en lettere og billigere version i en Mezze, hvor gæsten får mulighed for at vælge frit ud fra et bredt udvalg af mindre salater. Går man langt nok langs stranden til den gamle bydel, Jaffa, kommer man til havnen. Også her er der gode muligheder for at få en kop kaffe eller det, der er værre – især hvis man kommer på en solrig eftermiddag, hvor Tel Avivs unge overklasse holder hof i barerne.


MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Plus

35

Stramt studiebudget?

små perler Fester

Tel Aviv er en yderst festlig by. Fra onsdag til søndag er der gang i den på byens mange barer, hvor de lokale slår sig ned for at drikke den lokale fadøl Goldstar. Vil man gerne mænge sig med lokalbefolkningen på en blanding mellem bar og natklub, kan Kuli Alma anbefales – her er både plads til at sidde og snakke eller slå sig løs på stedets dansegulv. Vil man på et reelt diskotek, er Breakfast Club byens hotteste sted med en primært elektronisk musikprofil og tilstødende bar. Tager man af sted over påsken i år, vil man for øvrigt opleve den jødiske helligdag purim den 25. marts. Her bliver der arrangeret gadefester om dagen over hele byen, og festen fortsætter indendørs om aftenen.

Køb genbrugt og få samme kvalitet til under det halve af nyprisen God skærmkvalitet

Apple Macbook Pro 13’’ 4 GB Ram intel HD graphics 4000 onboard grafik

kr. 5.999,00 Lenovo ThinkPad T420s

God allround computer

4 GB Ram intel HD graphics 3000 onboard grafik Webcam

Kulturelle oplevelser

Ud over at nyde byens forskellige nabolag med deres særlige karaktertræk – for eksempel det traditionelle Jaffa, overklassens tilholdssted i Neve Tzedek eller hipsterkvarteret Florentine – kan man sagtens blive underholdt kulturelt på sin tur til Tel Aviv. Byen har både tradition for koncerter og i høj grad danseforestillinger, så man kan være heldig at komme af sted samtidig med nogle af disse begivenheder. Ellers er der garanti for at kunne se kunst på højeste plan. På Tel Aviv Museum of Art er der nemlig, foruden de skiftende udstillinger, en fast samling, der tæller legendariske kunstnere som Pablo Picasso, Vincent Van Gogh og Jean-Michel Basquiat. Entré koster 50 israelske shekel (86 kroner).

kr. 2.999,00

Lenovo Thinkpad X220

Lille, let og hurtig

4 GB Ram intel HD graphics 3000 onboard grafik Webcam

kr. 2.499,00 4 tommers widescreen

Apple iPhone 5 16 GB, sort

kr. 1.999,00

Jean Arps kunst er også blandt de faste værker på museet. MAYA SOUL PAUSTIAN

Du finder altid gode studietilbud på refurb.dk/student


36

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Hesten viser muskler: Ford Mustang Fastback 2,3 Ecoboost

Kort nyt Ny Toyota GT86 SPORTSVOGN. Toyota er klar med en ny udgave af deres GT86-sportsvogn, hvor en ny opsætning af hjulophænget og støddæmpere skulle gøre bilen endnu mere adræt. KK

MUSTANG. Siden foråret 1964 har Ford Mustang været bilen, som alle de andre ville slå. Bilen, der er indbegrebet af den amerikanske bilindustri.

Jaguar F-Type SVR JAGUAR. En 575 hestekræfters version af Jaguars F-Type kommer på markedet denne sommer. Navnet bliver SVR og 0 til 100 kilometer i timen er overstået på 3,7 sek. Topfarten er 322 kilometer i timen. KK

Ny herregårdsvogn STATIONCAR. Volvo er klar med deres V90-stationcar, der skal tage kampen op med Audi A6 Avant og BMW 5-seriens Touring. Priserne starter lige under 600.000 kroner. KK

VW SUV smider toppen VW introducerer TCross Breeze, der er den første SUV-cabriolet i Polo-klassen. Selv om bilen er en konceptbil, giver den et fingerpeg om, hvad vi kan forvente fra VW og deres kommende SUV’er. Topløse SUV’er er et helt nyt koncept, som luksus-mærket Range Rover også har taget til sig med deres nye Evoque Cabriolet. T-Cross Breeze kombinerer SUV’ens egenskaber med friheden i en cabriolet og brændstoføkonomien fra en mindre hatchback. KK TOPLØS.

VOLKSWAGEN

Biltorvet

I foråret 1964 så en helt ny biltype dagens lys. Den var mindre, hurtigere og billigere end de store flydere, der ellers var kendetegnende for den amerikanske bilindustri, hvilket gjorde, at den åbnede op for et helt nyt marked. Og siden den dag har den været bilen, som alle de andre ønskede at slå – den har været indbegrebet af den amerikanske bilindustri. Ret interessant for den nye Mustang er udvalget af motorer. Traditionen tro fås bilen naturligvis med en heftig V8motor. I den nyeste aftapning er der tale om en 5,0-liters med 421 hestekræfter og et massivt drejningsmoment på hele 530 Newtonmeter. Men, det rigtig interessante finder vi under motorhjelmen i denne testbil, – nemlig en firecylindret EcoBoost motor på 2,3 liter. Ydelsen er på 317 hestekræfter og det maksimale drejningsmoment er på 432 Newtonmeter. Det er nok til at sende bilen forbi de 100 kilometer i timen på 5,8 sekunder og først stoppe ved 233 kilometer i timen.

Under den voluminøse motorhjelm gemmer sig en 4-cylindret motor med 317 hestekræfter. WE SHOOT CARS

Køreegenskaberne er imponerende gode på trods af bilens størrelse og vægt. Vælger du for eksempel ‘race mode’, optimeres alle bilens parametre, og små snoede veje bliver en rigtig herlig oplevelse. Det manuelle gearskifte er i verdens-

klasse og kan ikke gøres bedre. Ford Mustang 2,3 EcoBoost med manuelt gear koster 569.000 kroner, hvilket giver håb for flere, der drømmer om den vilde hest. Vil du have V8’eren, må du slippe knap 100.000 kroner mere. Køb en-

delig udstyrspakken ‘Custom Pack’ med 19 tommer alufælge, lædersæder med klimastyring og stort ‘Shaker Pro’ anlæg. Det koster 44.000 kroner og er alle pengene værd. Legenden lever videre! KRISTIAN KLARSKOV

Test: Seat Ibiza 1,0 TSI Style SEAT. Seat Ibiza er en populær bil i Danmark, hvilket er ganske forståeligt, når man kigger på den seneste ver- sion. Du får nemlig

Biltorvet er Danmarks største markedsplads for biler fra bilforhandlere. Du finder samtidig nyheder og anmeldelser af de nyeste biler på markedet. Biltorvets motorjournalister har i mere end 15 år været blandt de mest læste i Danmark. Den nye Seat Ibiza fås fra 120.00 kroner. WE SHOOT CARS

Bidt af biler

et smart design og masser af udstyr til meget fornuftige penge. Vi tester denne 1,0 liters TSI med 110 hestekræfter. Rent

køreteknisk er Ibiza rigtig godt med. Den kører mere dynamisk end VW Polo, men er dog ikke så skarp som Ford Fiesta. På trods af 110 hestekræfter virker vores testbil ikke hurtig – heller ikke selvom 0-100 kilometer i timen er overstået på 9,2 sekunder. Vores Ibiza er udstyret med ‘Full-

link’, hvilket er et system til Seat-mediecenter, hvor du nærmest spejler din mobiltelefon over på bilens touch-screen. Systemet er kompatibelt med Apple CarPlay og senere på året Android Auto. Det fungerer glimrende, og har du bare den mindste interesse i teknik, er det et must til bilen. Ibiza fås fra 120.000 kroner. Ønsker du en 1,0 liters TSI motor med 110 hestekræfter, er startprisen 153.000 kroner. Ibiza har givetvis ikke samme gensalgsværdi som Polo, men hvem tænker på det, når man står og køber ny bil, der gerne skulle være familiens foretrukne de næste fire-fem år eller mere. KRISTIAN KLARSKOV


Rejs sommeren i møde med

fantastiske tilbud på All Inclusive rejser

Bravo-kat. 3+

COSTA DEL SOL

Globales Cortijo Blanco Ophold m/All Inclusive Rejs fx 11/5 og 18/5

1 uge fra København fra kr.

Bravo-kat. 4

4STJERNET HOTEL

KUN 2.498 med All Inclusive

3.498

Bravo-kat. 3+

Bravo-kat. 3+

Ophold m/All Inclusive Rejs fx 3/5, 10/5, 17/5 og 24/5

2.498

RHODOS

Dodeka Sea Resort 1 uge fra København fra kr.

RHODOS

Dodeka Sea Resort

Bravo-kat. 3+ BO VED STRANDEN

3.498

ATH Portomagno Spa

1 uge fra København fra kr.

Bravo-kat. 4

Hotel Sofia

ALANYA

Hotel Elysee

Ophold m/All Inclusive Light Rejs fx 23/5 og 30/5

Ophold m/All Inclusive Rejs fx 7/6 og 14/6

1 uge fra København fra kr.

1 uge fra København fra kr.

2.998

3.498

SPAR OP TIL KR. 2.100

MALLORCA

Viva Eden Lago lejl. 1 uge fra København fra kr.

3.498

SPAR OP TIL KR. 1.900

TOLO/GRÆKENLAND

Ophold m/All Inclusive Rejs fx 18/5

3.998

COSTA DE ALMERÍA Ophold m/All Inclusive Rejs fx 8/6 og 15/6

SPAR OP TIL KR. 1.900 Bravo-kat. 4

3.498

SPAR OP TIL KR. 1.500

SPAR OP TIL KR. 2.000 Bravo-kat. 3

Green Nature Hotel

Ophold m/All Inclusive Rejs fx 4/6 og 11/6

SPAR OP TIL KR. 2.400

1 uge fra København fra kr.

MARMARIS

SPAR OP TIL KR. 2.300

Hotel Elysee

Ophold m/All Inclusive Rejs fx 28/5

INCLUSIVE

1 uge fra København fra kr.

ALANYA

1 uge fra København fra kr.

ALL

Ophold m/All Inclusive Rejs fx 5/6 og 12/6

SPAR OP TIL KR. 1.900 Bravo-kat. 3+

MED

Bravo-kat. 3+

4.998

SPAR OP TIL KR. 1.800

Ring 70 10 10 77 eller bestil på www.bravotours.dk

KRETA

Maleme Mare Beach

Ophold m/All Inclusive Rejs fx 3/6 eller 10/6

1 uge fra København fra kr. SPAR OP TIL KR. 1.700

3.498


38

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Test: Otte budgethørepropper TEST. Vellydende hovedtelefoner til mobilen, som alle kan få råd til. Vi tester otte par hørepropper til omkring en femhundredelap. I prisklassen omkring femhundrede kroner får man hørepropper, der er betydelig bedre bygget end budgetklassen. Og hovedtelefoner, der holder, behøver man ikke at udskifte så ofte, så det bliver ikke dyrere i længen. De har ledninger, der ikke så let filtrer, hvilket også forlænger holdbarheden. Der følger flere øredutter af forskellig størrelse med, hvilket gør dem mere behagelige at have på – og propper, der passer, giver bedre bas. Men frem for alt lyder de bedre, så du kan nyde musikken og stadig skåne din hørelse. JONAS EKELUND, LYD & BILLEDE

Sådan blev testen lavet TESTKRITERIER. Vi bad producen-

terne om hørepropper (in-ear høretelefoner) beregnet til mobilbrug i prisklassen omkring 500 kroner. Hørepropperne blev testet i forhold til vores tjekliste og fik karakterer for byggekvalitet, betjening og funktioner. Derefter blev de spillet til for at bløde elementerne op. Bagefter spillede vi musik fra forskellige musikgenrer og af god teknisk kvalitet – både fra en Sony Xperia og en iPhone. Vi noterede mangler i lydgengivelsen, men vi var ikke så strenge som med dyrere hovedtelefoner og forsøgte også at finde positive egenskaber. Endelig fik de en samlet karakter, hvor vi også tog prisen i betragtning.

Enkle og neutrale DENON AH-C50MA Pris: 400 kroner Samlet vurdering:  Selv om AH-C50MA er Denons allerbilligste høretelefoner, har producenten stadig forsøgt at få deres kerneværdier med.

Det er stilige hørepropper, der virker dyrere, end de er, og lyden er usædvanligt neutral for prisklassen. Men man skulle måske have brugt lidt flere penge, for der er visse problemer. Musik med skarpe lyde som for eksempel bækkener lyder spidst. Kontrol/mikrofonen er den mest simple, man kan tænke sig, og ledningen er ikke lavet til at undgå sammenfiltring. Alligevel må vi sige, at man får

mere, end man betaler for. Plus Pænt design og god kvalitetsfølelse. Ekstra øredutter med forskellig pasform. Usædvanligt neutral lyd for prisklassen. Minus Ledningen kan filtre, og der følger ikke noget rejse-etui med. Begrænset funktion på kontrol/mikrofon. Diskanten kan virke skarp.

Farverige baskanoner

Seje og rockede

JBL SYNCHROS E10

MARSHALL MODE

Pris: 400 kroner Samlet vurdering: 

Pris: 450 kroner Samlet vurdering: 

I denne prisklasse er det svært at lave høretelefoner, der lyder godt til alt, så man må nærmest bestemme sig for en stil og holde sig til den. Og JBL har åbenbart besluttet, at denne model skal have masser af bas. Det passer måske nogle lyttere, men for os andre overdøver det alle de øvrige aspekter af lyden. Hvis man kan lide det, kan JBL Synchros E10 være et godt valg, for de er enkle, flotte og ganske praktiske at have med sig. Desuden fås de i flere sprælske farver.

Høretelefoner med et klassisk mærke fra rockscenen skal selvfølgelig være seje og cool. Og hvad stilen angår, så indfrier Marshall Mode forventningerne. Men vi savner metallet og læderet fra højttalerne, hvilket får dem til at virke lidt plasticagtige. Og selv om de har forstærket bas, er lyden overraskende pæn. Hvis man kan lide designet og spillestilen, vil vi faktisk anbefale at opgradere til EQ-modellen. Den ekstra hundredelap giver dem det løft i basregisteret, som man indimellem kan savne. .

Plus En basgengivelse, der ikke er til at spøge med. Simpelt og stiligt design. Æsken kan bruges til transport. Minus Ubalanceret lyd med dominerende bas. Det kan være svært at finde passende øredutter. Meget simpel kontrol/mikrofon.

Plus De mest rockede hørepropper på markedet. Tilpas basforstærkning, der passer til høretelefonernes spillestil. Minus Lidt for simpel kontrol/ mikrofon, der end ikke har volumenkontrol. Ikke samme kvalitetsfølelse som højttalerne. Intet etui.

Tjekliste til mobil-høretelefoner • Ser de solide ud? Er der noget, der virker dårligt allerede i butikken? Hvordan sidder ledningen fast i propperne, og kan det tænkes, at den går løs, når der bliver hevet i den? • Lader det til, at ledningen nemt bliver filtret? Eller har den en form eller en belægning, der modvirker det? • Følger der øredutter i forskellige

størrelser med? Forkert størrelse gør dem ubekvemme og påvirker basgengivelsen negativt. • Får man en eller anden slags opbevaringspose eller etui med, så de er beskyttet i lommen eller i tasken? • Er der kontrol/mikrofon på ledningen? Det er praktisk til at pause musikken, besvare opkald og skrue op og ned uden at skulle ta-

ge telefonen frem. • Hvis det er muligt, så prøv dem, så du kan mærke, om de er behagelige at have på. Alle ører er forskellige. • Og prøv dem med netop din slags musik, hvis du kan. Folk hører forskellig musik, og nogle vil have neutral lyd, mens andre vil have meget bas.


Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

39

med god lyd JAYS A-JAYS FOUR+

Allerede den tidligere model synes vi så godt om, at vi gav den vores specielle anbefaling. Og nu gør de comeback

Hent vores nye katalog i nærmeste butik eller se tilbuddene på neye.dk

T SPECIEL LET ANBEFA

Kraft og kontrol Elementer: 8,6 mm Frekvensområde: 20 Hz – 21 kHz Impedans: 16 ohm Følsomhed: 98 dB ved 1 kHz Vægt: 14 g Pris: 500 kroner Samlet vurdering: 

More for less

med opdateret ledning og bedre lyd på telefonsamtaler. Ligesom tidligere kan vi godt lide det seje udseende og den flade, kludderfri ledning. Men det er lyden, der får Jays aJays Four+ til at skille sig ud fra mængden.

De har kraft og bas nok til, at det meste musik lyder medrivende, men uden at det tager overhånd. Derfor fungerer de faktisk med de fleste genrer. Blandt vores favoritter i denne klasse. Plus Mange størrelser øredutter. Kludderfri ledning med god kontrol/mikrofon. Afbalanceret lyd med god bas. Minus Apple-modellen har ikke vinklet stik. Ingen opbevaringspose til transport.

MINI HÅNDTASKE Skind. Rosa, grå, sort.

NU 640,Spar 159,95

NU FRA

499,SPAR 400,-

NU

Avancerede men billige

NU

299,-

SPINNER. Arc. 4 hjul. TSA lås. Fås i 3 str. Flere farver.

MONSTER CLARITYHD IN-EAR

NU

RYGSÆK. Herschel. Settlement. 15” Flere farver. Fjällräven. Kånken. 15”. Flere farver.

SPAR 400,-

I jagten på en mere prisbevidst målgruppe har Monster lavet denne budgetmodel. Udførelsen virker billigere end på andre modeller, selv om de har det kendte Monster-design. Man har også forsøgt at få den karakteristiske bastunge lyd, men her er man gået for vidt i omkostningsbesparelserne. ClarityHD In-Ear kan godt spille dybt, men så buldrer det så meget, at man næsten ikke kan høre musikken. Kontrol/mikrofonen er avanceret, men de har glemt at fortælle, hvordan den virker. Plus Kan lyde godt i deres bedste stunder. Kontrol/mikrofon med unikke funktioner. Monsters design til udsalgspris. Minus Tordnende bas, der overdøver alt andet. Ingen instruktioner om, hvordan kontrol/mikrofon fungerer. Ubekvemme ved længere tids brug.

NU

599,SPAR 150,-

FÅS KUN I NEYE

WORKBAG. 15”. Skind. 7 farver. CLUTCH. Skind. 7 farver.

NU FRA

HAMILTON SERIEN FÅS KUN I NEYE

CROSSBODY.

Lyserød, sort. 299,95

SHOPPER.

Flere farver. 449,95

COMPUTERMAPPE. Hamilton. 15”. Sort, blå. 399,-

SHOP OGSÅ ONLINE PÅ NEYE.DK - FRI FRAGT på ordrer fra 399,-

Fortsætter på side 40.

SPAR 100,-

SPAR 200,-

1.599,-

Pris: 400 kroner Samlet vurdering: 

549,-

Tilbuddene gælder t.o.m. 1. maj 2016. Der tages forbehold for trykfejl, leveringssvigt og udsolgte varer.

979,SPAR 420,-

SPINNER. Velocita. 4 hjul. TSA lås. Fås i 3 str.


40

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Test: Otte budgethørepropper med god lyd. Fortsat fra side 39.

Bekvemme og bastunge

Vellydende luksus

SENNHEISER CX 3.00 Pris: 400 kroner Samlet vurdering: 

SONY MDR-EX650AP Pris: 620 kroner Samlet vurdering: 

Sennheiser CX 3.00 er en opgradering af den klassiske model 300. For de ekstra penge får man en mere behagelig pasform og endnu dybere bas. De sidder rigtig godt i ørerne, selv ved længere tids lytning. Derimod mangler der en kontrol/mikrofon, og vi får ikke engang en volumenknap. Hvilket der ellers er behov for indimellem, for basgengivelsen er imponerende. Her er en vurdering, som du nok aldrig kommer til at se fra vores side igen: De sejeste street-hørepropper i testen kommer ikke fra et af de smarte brands, men fra Sennheiser.

Når man tager Sony MDR-EX650AP i hånden, kan man mærke, at det er et kvalitetsprodukt. Messinghusene giver også stabilitet, som er en af grundene til den fremragende lyd. Uanset hvilken musikgenre, vi prøvede dem med, sad vi med et saligt smil. Selv tilbehøret er rigeligt og gennemtænkt, og desuden er det de eneste høretelefoner i testen med programmerbar kontrol/mikrofon. Det eneste ankepunkt er manglen på volumenkontrol. Desuden er de egentlig lidt for dyre til denne test, hvilket er grunden til, at vi har holdt igen med den samlede karakter.

Supra har gjort det igen. Deres første model, Nitro, blev Årets Bedste i 2014, og den nye er formentlig årets mest prisbillige. Det er lykkedes at bevare kvalitetsfølelsen, det generøse tilbehør og de eksotiske materialer. Men i stedet for at lave endnu et par hørepropper med imponerende lyd har man lavet nogle, der egner sig til mange musikalske stilarter og smagsretninger. Supra Nero lyder godt uden at overdrive noget, hvilket gør dem til høretelefoner, som man gerne lytter til hver dag, hele dagen.

Plus God pasform og også behagelige i det lange løb. God forsegling, der giver masser af bas.

Plus Velbyggede med en god luksusfølelse. Fremragende lydkvalitet, uden at det bliver kedeligt. Programmérbar kontrol/mikrofon til Android.

Minus Ingen kontrol/mikrofon. Klodset rejse-etui. Virker lidt plastikagtige til prisen.

Minus Kontrollens funktioner er begrænset på iPhone. Den vejledende pris er lige lovlig høj.

Plus Vellydende høretelefoner med en tiltalende klang. Solid ingeniørkunst og en kontrol/ mikrofon, der understøtter mange smartphonemodeller. Mange øredutter.

Tilbagelænet kvalitet TEST BEDST I

SUPRA NERO Pris: 500 kroner Samlet vurdering: 

Minus Kan føles ubekvemme ved længere tids lytning.

KØB BEDSTE


199-, */md.

Inkl. fri data og tale

Ét abonnement alt inkluderet Få fri data, fri tale og fri adgang til 68 magasiner, 43.000 lyd- og e-bøger, nyheder fra Berlingske og Ekstra Bladet og fri entré til Tivoli. Opret dig for 0,- på plenti.dk eller 93 60 60 60

Gælder til 01.05.16. Oprettelse 0 kr. (normalpris 299 kr.). Mindstepris 1. md. 199 kr. + kortgebyr.


42

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Borte med blækket FORTRUDT. Danskerne får fjernet tatoveringer i stor stil. Men hvilke motiverer så slemme, at man bare må have dem fjernet fra sin hud? LASSE CATO

De seneste år har modeeksperter spået om, at tatoveringer er på vej ud, og at det fremover vil være hipt ikke at have noget blæk på huden. I takt med at teknikken til at fjerne tatoveringer er blevet bedre, har Güner Milberg oplevet flere, der vælger at vinke farvel til ‘tusserne’. Han ejer seks filialer af klinikken Undo-it.dk og har fjernet tatoveringer i fem år. »Da jeg startede, sad jeg alene i en anden bygning, og havde jeg tre kunder på en uge, var jeg helt oppe at køre. I dag har jeg 30-40 om dagen, og jeg arbejder fem dage om ugen,« fortæller han og tilføjer, at der samtidig er kommet flere konkurrenter, så stigningen er ikke blot i hans butik. Som udgangspunkt tager en typisk tatovering mellem et og to et halvt år at få fjernet med behandlinger omkring hver sjette uge. Til gengæld er det så også muligt at få fjernet den helt, hvis alt går efter planen. Og det betyder, at Güner Milberg ikke kan kategorisere, hvem hans typiske kunde er. »Vi har mange, der er i den alder, hvor de får børn, men det er svært at sige, for der er også en bølge af de helt unge, der tænker, at de alligevel kan få den fjernet, så de får bare lavet noget. Vi har folk, der henvender sig: ‘Jeg skal have lavet noget på halsen – hvad er rigtig nemt at fjerne? For jeg skal have fjernet den igen snart,« fortæller han. For at finde ud af, hvad folk ikke kan leve med, talte vi med tre af hans klienter: Ida Marie Langhoff Harttung, 20 år, studerende. Minustegn på håndleddet. Fik tatoveringen lavet for fem-seks år siden, har været i gang med at få den fjernet siden januar. »Min veninde og jeg gik i 1.g og var fulde en eftermiddag, og så havde vi en udfordring, som jeg ikke kunne klare, og så syn-

Ida Marie Langhoff Harttungs regner med at være færdig med behandlingen om halvandet år. LASSE BAK MEJLVANG

tes vi, at det var en sjov idé, at jeg skulle få et minus tatoveret for at markere det. Udfordringen var noget med at drikke noget, men jeg kan ikke huske så meget af det.« Hvordan fandt du ud af, at den skulle væk? »Det vidste jeg rimelig meget dagen efter, men så blev det bare aldrig til noget, indtil jeg

snakkede med en fyr, som jeg har gået på skole med, der skulle have fjernet en tatovering selv, og så gjorde vi det sammen.« Hvordan føles behandlingen? »Jeg var virkelig nervøs første gang, men det gør faktisk ikke særligt ondt der, hvor jeg får det gjort. Der er ikke så meget følelse på den del af håndled-

det, så det var ikke så slemt, som jeg havde troet.« Hvordan har det påvirket dit syn på tatoveringer? »Jeg skal i hvert fald aldrig nogensinde have en igen, og alle mine veninde, der vil have nogen, råder jeg til at lade være med at gøre det. Jeg synes, det er vildt kikset og overhovedet ikke det værd. Jeg har mange

veninder, der har fortrudt det.« Hvilke reaktioner har du fået? »Folk grinte helt vildt, og dengang var det en sjov historie, men nu synes jeg, det er irriterende at gå rundt med. Hver gang jeg har startet nyt job, og der er folk, der har fundet ud af det, er det en ret irriterende historie at skulle fortælle.« Fortsættes på side 44


SPAR

25% HVID GREBSFRI DESIGN KAMPAGNEPRIS

KR. 31.376,Prisen er for skabe, sokkel og bordplader.

SPAR

50% PÅ SKYDEDØRE OG INDRETNING KAMPAGNEPRIS

KR. 8.256,Prisen er for skydedøre samt top- og bundskinne.

Lige nu sparer du 25% ved køb af køkken i hvid grebsfri design i højglans eller mat. Vælg mellem 4 moderigtige modeller, alle elementer og tilbehør samt et stort udvalg af bordplader og vaske.

Tilbuddet på køkken gælder til 10/4-16 ved køb af komplet køkken for min. 20.000,- ekskl. hvidevarer og serviceydelser. Levering inden 12/6-16. Gælder ikke Bricks by DESIGNA. Tilbuddet på skydedøre gælder til 27/3-16. Kan ikke kombineres med andre rabatter.

Men du får også 50% rabat på skydedøre og indretning med individuelle mål i ikke mindre end 10 forskellige varianter i glat og glas.

DESIGNA GARANTIER

5år

BORDPLADER

10år 25år SKABE OG LÅGER

SKUFFER OG HÆNGSLER

FIND NÆRMESTE BUTIK PÅ

DESIGNA.DK

TIL DIN HVERDAG


44

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Fortsat fra side 42 Lennert Damgaard Holm, 45 år, studerende. Ekskærestes forbogstaver og fødselsdato på håndleddet. Fik tatoveringen lavet for fem-seks år siden og har været i gang med at få den fjernet i omkring et halvt år. »Vi gik fra hinanden, og jeg gik så efterfølgende og tænkte på, hvad der skulle ske. Det er jo en risiko at skrive sådan noget der, og sådan er det. Og efter vi gik fra hinanden, gik der så halvandet til to års tid, indtil jeg gennem en kollega fandt ud af, at der var mulighed for at få den fjernet. Han sagde, at jeg kunne prøve at gå herned. Så det gjorde jeg, sendte et billede og fik et tilbud og gik i gang. For nu var det ligesom overstået med hende, og nu skulle den tatovering bare ud af verden.« Har du haft overvejelser om at få den dækket med en anden tatovering? »Nej, det har jeg ikke. Jeg kender en, der har fået dækket en tatovering, han havde, og det var ikke synderlig fedt, og så havde han fået fjernet en tatovering fuldstændig, så der blev jeg hurtigt ‘hooked’ på, at den skal fjernes fuldstændig.« Hvordan føles det at få den fjernet? »Jeg var ikke klar over, at det gjorde så ondt, for det gør fucking ondt i forhold til at blive tatoveret. Det er en stikkende, brændende fornemmelse. Virkelig væmmeligt. Jeg kan godt få lidt hedeture, mens det står på. Men så er det heldigvis væk igen.« Hvordan har den her oplevelse påvirket dit syn på tatoveringer?

Lennert Damgaard Holm har fået fem behandlinger og skal have ni behandlinger til, før han regner med at være færdig. LASSE BAK MEJLVANG

»Det har i hvert fald gjort mig opmærksom på, at det er en dyr fejltagelse. Det her koster omkring 7.000 kroner, og den

kostede 500 at få lavet. Så det er virkelig noget, man tænker over, næste gang man skal under nålen.«

Hvis du skulle have en ny tatovering, hvad skulle det så være? »Jeg har lige fået et barn for fire måneder siden, så hendes

navn har jeg gået og tænkt lidt på. Det går jeg i hvert fald ikke ud fra, at jeg skal have fjernet.« Fortsætter på side 46

Spar

Vi har et stort udvalg af blækpatroner og toner, der er kompatibel med bl.a. HP, Canon, Brother og Epson.

40% Luxus kvalitetssenge til dig og dem, du holder af.

Bestil inden kl.15 fra mandag - fredag og vi sender samme dag SKRIV AVIS I RABAT FELTET OG FÅ 5 % TOM D 1-4

KOMPAT.DK

eller besøge vores butik på Hyldegårdsvej 56, 2920 Charlottenlund

SE MERE OG BESTIL PÅ WWW.SENGEBUTIKKEN.DK


SPONSERET INDHOLD

Byt rygepausen ud med en snackpause. Spis frugter, bær, nødder eller grøntsager, når rygetrangen melder sig. Motion og søvn er også vigtigt for at holde vægten under et rygestop.

Få styr på din sundhed efter dit rygestop 80 % af alle rygere tager på i vægt i forbindelse med rygestop, viser tal fra Sundhedsstyrelsen. I gennemsnit er der tale om to kilo, hvilket for nogle kan føles som meget. Det kræver forberedelse, koncentration og udholdenhed at kvitte tobakken. Derfor er det vigtigt at simplificere sine sundhedstiltag i forbindelse med rygeophør, der i sig selv er en stor vaneændring. Det fortæller kandidat i human ernæring, Lars Christensen, der kommer med fire bud på, hvordan man holder vægten i bund og sundheden i top, når cigaretterne er lagt på hylden.

Få søvn nok “Studier tyder på, at man i højere grad får hang til søde sager, hvis ikke man er ordentlig udhvilet. En god tommelfingerregel er syv-otte timer hver nat. Helt praktisk kan man også sige, at jo mere man sover, des færre vågne timer har man, hvor man spiser”, siger Lars Christensen, der understreger, at folks behov er individuelle, hvorfor man ikke blindt skal stole på generelle sundhedsanbefalinger.

Bevæg dig Her er der ikke tale om, at nøje planlagte ture i fitnesscentret skal sættes ind i kampen mod de ekstra kilo. Det handler i højere grad om at have generel bevægelse som mål, fortæller Lars Christensen og uddyber: “Mange starter et kæmpe motionsprojekt med gode intentioner, men i praksis er det ikke rea-

listisk at gennemføre, når man skal koncentrere sig om et rygestop. En måde at bevæge sig mere på kan for eksempel være, at man cykler en lidt længere vej hjem fra end til arbejdet.”

Spis sunde mellemmåltider Man kan med fordel bytte rygepausen ud med en snackpause: “Rigtigt mange ville have godt af at spise flere grøntsager. Her er gulerødder det klassiske eksempel, og de er et godt alternativ, når rygetrangen melder sig, og man ellers ville kaste sig over usunde snacks. En håndfuld nødder; mandler, hasselnødder eller cashewnødder kan også gøre det”, fortæller Lars Christensen.

for rygning er trods alt en af de største sundhedsrøvere. Man skal huske at bemærke og rose sig selv for de små fremskridt i hverdagen”, siger Lars Christensen og gør opmærksom på, at man skal give sig god tid til at ændre sine sundhedsvaner: “Man får glæde af gevinsten ved den sunde livsstil resten af livet.” Kilder: Sundhedsstyrelsen.dk

Få mere hjælp til dit rygestop på: www.7-keys-to-quit.mx.dk

Vær glad “Man skal glæde sig over sit rygestop,

Forbrugerinformation for Nicotinell Nicotinell indeholder nikotin. Virkning: Nicotinell plaster og sugetabletter lindrer symptomer i forbindelse med tobaksafvænning, mens Nicotinell tyggegummi lindrer symptomer i forbindelse med tobaksafvænning og rygereduktion. Dosering: Nicotinell plaster frigiver nikotin gennem hele døgnet. Plastret påsættes ren, tør, hårfri og ubeskadiget hud. Vejledende behandling ved et cigaretforbrug på mindst 20 dagligt: 1 plaster a 21 mg/24 timer i 3-4 uger, derefter 1 plaster a 14 mg/24 timer i 3-4 uger, derefter 1 plaster a 7 mg/24 timer i 3-4 uger. Vejledende behandling ved cigaretforbrug under 20 dagligt: 1 plaster a 14 mg/24 timer i 3-4 uger, derefter 1 plaster a 7 mg/24 timer i 3-4 uger. Bør ikke anvendes i mere end 6 måneder uden lægens anbefaling. Hvis ønsket kan plastret tages af ved sengetid. 24 timers anvendelse anbefales dog for at undgå rygetrang om morgenen. Anvendelse af plastret i kombination med tyggegummi eller sugetabletter: Afhængige rygere, der stadig oplever rygetrang eller abstinenssymptomer ved anvendelse af depotplastret alene, kan bruge Nicotinell tyggegummi 2 mg eller Nicotinell sugetablet 1 mg sammen med Nicotinell plaster for at opnå en hurtigere virkning mod disse symptomer; kombinationsbehandlingen er mere effektiv end anvendelse af nikotinprodukterne hver for sig. Den indledende behandling bør startes, som beskrevet ovenfor, kombineret med Nicotinell tyggegummi 2 mg eller Nicotinell sugetablet 1 mg. Den daglige dosis anvendt i kombination med depotplaster er normalt 5-6 stykker. Den anbefalede daglige dosis for de respektive produkter må ikke overskrides. Denne kombinationsbehandling bør fortsætte i 3-4 uger, herefter skal en gradvis afvænning af nikotin påbegyndes. Dette foregår som regel ved at bruge en lavere styrke af plasteret, imens der bruges det samme antal tyggegummi eller sugetabletter. Til sidst reduceres det daglige forbrug af tyggegummi/sugetabletter. Alternativt startes afvænningen med først at reducere det daglige forbrug af tyggegummi/sugetabletter og derefter reducere styrken af depotplaster. Uanset hvilken metode der vælges, skal den totale behandlingsperiode ikke overstige 12 måneder. Nicotinell Mint sugetabletter frigiver nikotin ved sugning, hvor korrekt sugeteknik er vigtig. Vejledende behandling ved et cigaretforbrug på mindst 20 dagligt: 2 mg sugetabletter. Ved et forbrug under 20 cigaretter dagligt: 1 mg sugetabletter. 1 sugetablet hver 1-2 time, sædvanligvis 8-12 sugetabletter/dag, dog maksimalt 30 styk 1 mg sugetabletter/dag eller 15 styk 2 mg sugetabletter/dag. Efter 3 måneder nedsættes forbruget. Brug ud over 6 måneder anbefales ikke. Tyggegummi: Nicotinell tyggegummi frigiver nikotin ved tygning, hvor korrekt tyggeteknik er vigtig. Rygeophør: Ved et cigaretforbrug under 20 dagligt anvendes 2 mg tyggegummi. Ved et forbrug på mindst 20 cigaretter dagligt anvendes 4 mg tyggegummi. 1 tyggegummi ved rygetrang, hver 1-2 timer, dog maksimalt 25 tyggegummier af 2 mg og maksimalt 15 tyggegummier af 4 mg dag. Efter 3 måneder nedsættes forbruget. Brug ud over 1 år anbefales ikke. Rygereduktion: Nicotinell tyggegummi bør anvendes mellem rygeperioder for at forlænge det rygefri interval og med den intention at reducere rygningen så meget som muligt. Hvis en reduktion i antallet af cigaretter per dag ikke er opnået efter 6 uger, bør der søges professionel rådgivning. Et forsøg på ophør bør foretages, så snart rygeren føler sig klar, men ikke senere end 6 måneder efter behandlingsstart. Hvis et forsøg på ophør ikke kan opnås inden for 9 måneder efter behandlingsstart, bør der søges professionel rådgivning. Forsigtighedsregler: Brug ikke Nicotinell ved overfølsomhed over for nikotin eller et eller flere af hjælpestofferne. Bør ikke anvendes af ikke-rygere. Bør ikke anvendes af børn under 18 år uden læges anvisning. Forsigtighed udvises hos patienter, der for nyligt har haft hjertesvigt eller hjertestop, hjertesygdomme, for højt blodtryk, sukkersyge, overaktiv skjoldbruskkirtel, overaktive binyrer, har alvorligt svækket nyre- og/eller leverfunktion eller mavesår. Bør ikke anvendes uden anbefaling fra lægen ved graviditet og amning, da risikoen ved behandling må afvejes over for risikoen ved fortsat rygning. Nicotinell plaster: Forsigtighed udvises hos patienter med kraftig rødme, kløe, udslæt eller hævelse dér, hvor plasteret har siddet. Nicotinell sugetabletter: Indeholder aspartam og må ikke anvendes til patienter med phenylketonouri (følings sygdom). Indeholder maltitol (E965) og bør derfor ikke anvendes til patienter med arvelig fruktoseintolerans. Maltitol kan give en mild, laksativ virkning. Nicotinell tyggegummi: Indeholder Sorbitol (E420) og Maltitol (kun Nicotinell Classic) og bør derfor ikke anvendes til patienter med arvelig fruktoseintolerans. Indeholder natrium, og der bør tages hensyn hertil hos patienter på kontrolleret natriumdiæt. Gum-basen indeholder butylhydroxytoluen (E321), der kan forårsage lokalirritation af slimhinderne. Bivirkninger: Nicotinell plaster: Meget almindelige: Reaktioner på applikationsstedet. Almindelige: Rastløshed/ uro*, angst*, nervøsitet*, søvnbesvær*, unormale drømme*, hovedpine*, svimmelhed*, bevægelsesforstyrrelser*, hoste, kvalme*, mavesmerter*, sure opstød/halsbrand*, muskelsmerter, ledbetændelse. Ikke almindelige: Opmærksomhedsforstyrrelser*, bevidsthedssvækkelse*, følelsesmæssig uligevægtighed*, irritabilitet*, nedtrykthed*, forvirret tilstand*, prikkende, snurrende fornemmelse/følelsesløshed i huden*, smagsforstyrrelser*, sløret syn*, hjertebanken, forhøjet blodtryk, hedeture, infektioner i de øvre luftveje, lette mave-tarmgener* såsom opkastning*, forstoppelse*, diarré*, tarmluft* og mundtørhed*, kraftig sveden, ledsmerter, muskelkramper, rygsmerter, tilstande af kraftesløshed (fx træthed, svaghed, utilpashed), smerter. Sjælden: Rysten*, brystsmerter, åndenød/åndedrætsbesvær, uregelmæssig puls, misfarvning af huden, overfladisk karbetændelse. Hyppigheden er ikke kendt: Generaliserede allergiske reaktioner. *Symptomerne kan også tilskrives abstinenser i forbindelse med rygestoppet og kan evt. skyldes utilstrækkelig nikotinerstatning. Nicotinell sugetabletter og tyggegummi: Almindelige: Hovedpine, svimmelhed, hikke, mave-tarmgener, ondt i kæben. Ikke-almindelige: Hjertebanken, hudrødmen, nældefeber. Sjældne: Overfølsomhedsreaktioner, udslæt, arytmier. Visse symptomer kan skyldes abstinenssymptomer og for lav tilførsel af nikotin. Mundsår kan opstå, men en egentlig forbindelse med nikotinbehandlingen er uklar. Overdosering: Der kan forekomme symptomer, der ligner dem, der forekommer ved for meget rygning. Pakningsstørrelser per 15. maj 2013: Nicotinell plaster: 7 mg/24 timer, 14 mg/24 timer og 21 mg/24 timer: 7 og 21 styk. Nicotinell Mint sugetabletter, 1 og 2 mg: 36, 96 og 204 styk. Nicotinell tyggegummi: Tropical Fruit: 2 mg: 24 og 204 styk; 4 mg: 204 styk. IceMint: 2 og 4 mg: 24 og 204 styk. Classic: 2 mg: 204 styk. Lakrids: 2 og 4 mg: 24, 96 og 204 styk. Mint: 2 mg: 24, 96, 204 og 300 styk; 4 mg: 24, 96 og 204 styk. Fruit: 2 mg: 204 styk. Inden brug af produktet, bør vejledningen i og på pakningen læses grundigt. Novartis Consumer Health – tlf. 39 16 84 00 – www.nicotinell.dk. Dato for produktresumé: Plaster 04/2013, sugetablet 05/2009, tyggegummi 03/2013.


46

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Fortsat fra side 44 Maria Bisgaard, 44 år, servicemedarbejder i Domstolsstyrelsen. Tribal-mønster på benet. Fik tatoveringen lavet i 1990’erne, har været i gang med at få den fjernet i lidt over et år. »Jeg fik oprindeligt lavet den sammen med en kæreste, men det er nu ikke derfor, jeg vil have den fjernet. Det er simpelthen bare, fordi den ikke er oppe i tiden mere, og den passer bare ikke til at have en pæn nederdel på og et par høje sko.« Hvordan besluttede du, at den skulle væk? »Min mand havde talt med en på sit arbejde, som havde fundet det her sted og sagde til ham, at hvis han kendte nogen, der skulle have fjernet en tatovering, ville hun anbefale det her sted. Så gik han hjem og sagde det til mig, for jeg havde sagt mange gange, at jeg godt kunne tænke mig at få den fjernet på et tidspunkt. Så slog jeg det op på nettet og fik et overslag på, hvad det ville koste, og så tænkte jeg, at det bare er med at springe på, for jeg havde altid troet, at det ville koste rigtig mange penge – altså, flere end det egentlig gør.« Hvordan føles det at få den fjernet? »Det gør sindssygt ondt. Det er en rigtig ubehagelig smerte, for det er, ligesom man bliver brændt, og bagefter er det, som om man har stået tæt på et bål. Jeg får nogle laserbriller på imens, og det dugger fuldstændig, når jeg har siddet der i 10 sekunder.« Hvordan har det påvirket dit syn på tatoveringer?

Maria Bisgaard regner med at være færdig med sin behandling om et til to år. LASSE BAK MEJLVANG

»Jeg kan stadig rigtig godt lide tatoveringer, og det er ikke sådan, at jeg vil udelukke, at jeg vil få flere. Men min søn på 19 vil gerne have tatovering nu, og jeg har sagt til ham, at han virkelig skal tænke sig om. Det

er ikke sådan, at jeg siger, at han ikke skal, men nu kan han jo se, hvor jeg er, så han skal tænke sig rigtig godt om.« Hvis du skulle have en ny, hvad skulle det så være? »Det ved jeg faktisk ikke, men

Spar

40% Luxus kvalitetssenge til dig og dem, du holder af.

SE MERE OG BESTIL PÅ WWW.SENGEBUTIKKEN.DK

det skulle være en, som jeg enten havde fået designet eller en tekst, som betød noget for mig. For min tribal fandt jeg i en bog hos en tatovør, så der kan være 100 andre, der render rundt med den.«

9 procent af de tatoveringer, Undo-it.dk fjerner, er eks-kæreste-tatoveringer.


William Dams Boghandel

Altid billige bøger

(9,7/10) Perfekt! Trustpilot.dk

Kasper

Pernille

Laila

Susanne

Marie

Peter

Jon

Vivi


48

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

11 vilde hotelklager

»Nej, jeg kan ikke tåle tomat – nåååh, nej

KLAGER. Som hotelansat må man udvise forståelse og en masse tålmodighed, når hotellets gæster er utilfredse med tingenes tilstand. Engang imellem modtager hotellerne dog klager, som kan slå selv den mest erfarne receptionist, hoteldirektør eller tjener ud. I samarbejde med hotelsøgesiden Trivago.dk har vi samlet 11 vilde klager, som gør, at du måske vil værdsætte hotelpersonalets slid lidt mere, næste gang du tjekker ind på et hotel.

For meget vind

På et hotel i Australien brugte en gæst lang tid på at advare personalet om, at han var allergisk over for tomater, og at de derfor ikke måtte putte tomater i hans mad eller i nærheden af hans tallerken. Derefter bestilte han pasta napoletana. Personalet påpegede, at saucen in-

Bleget af solen

En gæst ønskede sine penge tilbage, fordi hendes badedragt var falmet i solen, efter hun havde badet i hotellets pool og ligget i solen.

En gæst på et hotel på Fuerteventura klagede til hoteldirektøren over at der var for meget vind på stranden. Hun bad ham sørge for, at vindmøllerne blev slået fra for at mindske vindstyrken.

Loppemarked i Forum

ANTIK OG GENBRUG Imponerende udvalg af antikviteter, retro og genbrug i hjertet af København

24.-25. MARTS 2016

SKÆRTORSDAG KL. 10 - 17 • LANGFREDAG KL. 10 - 16 ENTRÉ KR. 40,-

Børn u/12 år gratis ifølge med voksne

www.loppemarkediforum.dk

Julius Thomsens Plads 1, 1925 Frederiksberg C


Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

– vent!«

deholder tomat, hvortil gæsten svarede: »Nå men, jeg er ikke allergisk over for tomater som er hakkede.«

Hår i maden

Et par, som havde bestilt en pizza via Room Service, ringede til receptionen og bad personalet komme op på værelset. Her fremviste de et par lange, mørke hår, som lå på deres pizza. Hverken tjener eller kok havde mørkt hår, så hotelejeren vidste, at håret kom fra gæsten. For at undgå dårlig stemning, beklagede hun hændelsen og spurgte, hvad hun kunne tilbyde som godtgørelse. »En flaske Dom Pérignon,« lød svaret. Gæsterne fik dog en lidt billigere flaske Cava frem for Champagne til over 1.000 kroner.

Dårligt match

En gæst ønskede sine penge tilbage, fordi hotellets sengetøj, efter hans mening, ikke passede til de øvrige farver, som værelset var indrettet i – specielt gardinerne.

49

Tung hårtørrer Et firestjernet hotel i Østrig modtog en klage over, at hotellets hårtørrer var for tung. Hotellet måtte love gæsten, at de ville købe en ny hårtørrer.

T.J. LENTZ

Hvor er min æggedeler?

En gæst klagede over misvisende hotelbeskrivelse. Gæsten havde læst, at værelset havde et veludstyret køkken. Dette var gæsten ikke enig i, da køkkenet manglede en æggedeler. DANIEL OINES

Hvor er jeg?

»Skær benene af, tak«

En gæst på et hotel i England ringede til hotellets reception. Sengen var, efter hans mening, for høj, og han bad derfor personalet om at skære benene af sengen, så den kunne blive lavere.

En gæst ønskede at få sit ophold gratis, fordi hun ikke kunne finde frem til hotellet ved hjælp af sin GPS-enhed.

Guiden er lavet af hotelsøgemaskinen www.trivago.dk. Vi giver rejsende mulighed for at finde det perfekte hotel til den bedste pris. Hver måned hjælper trivago over 80 millioner brugere med at sammenligne priser fra mere end 200 hotelbookingsider.

KVINDER OVER 18 ÅR SØGES TIL VIDENSKABELIGT FORSØG

Er du interesseret i at deltage i et forskningsforsøg med en vaginalring, som beskytter mod graviditet? Du kan måske deltage hvis: Du er kvinde Du er 18 år eller derover Du er seksuelt aktiv Du er sund og rask Du har tiden til at deltage: (fremmøde i klinikken 7 gange i løbet af de ca. 7 mdr. forsøget varer)

Aarhus

Ballerup

Kolding

Odense

Forsøgsansvarlig læge, Aarhus: Overlæge, Lone Kjeld Petersen

Forsøgsansvarlig læge, Ballerup: Læge, Line Markdanner Lindgren

Forsøgsansvarlig læge, Kolding: Adm. Overlæge, Annemette W. Lykkebo

Forsøgsansvarlig læge, Odense: Overlæge, dr.med. Pernille Ravn

Hvis du vil vide mere, kan du kontakte: Projektsygeplejerske, Malene Kjærgaard Larsen E-mail: malelars@rm.dk Ulla Margrethe Kehlet E-mail: ullakehl@rm.dk Tlf.: 78 45 34 17

Hvis du vil vide mere, kan du kontakte:

Hvis du vil vide mere, kan du kontakte:

Læge, Line Markdanner Lindgren Tlf:. 44 68 46 00 E-mail: ccbr.ballerup@ccbr.com

Projektsygeplejerske, Bodil Felthaus Tlf.: 76 36 21 42 E-mail: bodil.feldthaus@rsyd.dk

Hvis du vil vide mere, kan du kontakte: Projektsygeplejerske, Lisbeth Sommer Tlf.: 65 41 23 29 Studiekoordinator, Jette Johansen Tlf.: 20 41 13 38

Forskningsklinikken for Kvindesygdomme Kvindesygdomme og Fødsler, indgang 10 Aarhus Universitetshospital, Skejby

CCBR Ballerup Ballerup Byvej 222 2750 Ballerup

Gynækologisk Obstetrisk afdeling

Klinisk Forsk. Center Gynækologisk afd. D.

Kolding Sygehus

Odense Universitetshospital


50

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Back to the Island – ferie og fest ØFERIE. Ibiza er en ultimativ ferieklassiker. Øen er som skabt til afslapning og fest, og selv om klubberne har fulgt med tiden, er det stadig 90’erne og Vengaboys’ ‘We’re going to Ibiza’, der klinger med i baghovedet. Men vidste du, at Ibiza er meget mere end det? MARIA LOUISE ULRICH FOTO: SHUTTERSTOCK.

Verdens bedste klubber

I SAMARBEJDE MED LONELY PLANET – NU PÅ DANSK

Rygterne taler sandt. Selvom Ibiza bare er en lille ø i Middelhavet, kan den gøre krav på verdensherredømmet, når det gælder natklubber. Alle klodens stjerne-dj’s arbejder her i sommermånederne, når klubmaskinen pumper livsglæde ud. Pacha er en af de mest unikke perler på en meget lang kæde af fantastiske klubber. Det er et smukt byggeri med elegante terrasser og utallige lokaler og dansegulve. Vær forberedt på at alkoholpriserne er himmelhøje, og kendisser og VIP-områder fylder på de fleste klubber. Hvis du leder efter en mere undergrundsagtig stemning, er DC10 det rigtige sted. Føl dig flyvende på denne klub, der ligger så tæt på lufthavnen, at stedet ryster, og de dansende hujer af begejstring, hver gang et fly lander.

Hippie-hotspot

Fest i homolandsby

Året rundt er der enorme homofester på mange af de store klubber, men det er kvarteret omkring Carrer de la Verge, der er hovedåren. I dette lille havnekvarter ligger der over 20 homobarer og flere butikker og restauranter. Mange af barerne er som hugget ud af klippen, som gaden munder ud i, i halvskumle grotteagtige design. Parykmagere, dildoforretninger, dragshows og bedøvende technorytmer trækker mange forskellige mennesker til. Det er mest for mænd, men de fleste steder er alle velkomne.

Før Ibiza fik kultstatus som klub-ø, tiltrak øen et lidt anderledes publikum. Den billige husleje og den tolerante lokalbefolkning var uimodståelig for hippier og amerikanske militærnægtere under Vietnamkrigen. I 70’erne fik nordsiden også sin egen indiske guru. I tiden op til Golfkrigen i 1991 samledes folk i tusindvis på Benirràs-stranden for at protestere. Demonstrationen fik senere tilnavnet ‘Day of the Drums’, og hver søndag spilles solen stadig ned af hundrede forskellige trommer, som et minde om de oprørske tider.

Solnedgangsshow

Du kan lige se det for dig: din helt private bugt, farverne der danser på himlen og spejler sig i havet, den stille, beroligende lyd fra bølgerne … Men sådan skulle det ikke være! Det er nemlig blevet sindssygt populært at holde vilde solnedgangsfester på strandene rundt om på øen. Du går glip af den eftertænksomme oplevelse – til gengæld er du garanteret en euforisk feststemning, hvor moder jord selv leverer lyseffekterne. Ibizasecretpicnic.com arrangerer solnedgangsfester på afsides steder. Overlad det hele til DJ Jonny Lee. Han opstiller sofaer ved kysten og sørger for drinks, mad og transport.


8-21 Gælder fra torsdag d. 24. marts til og med onsdag d. 30. marts 2016

skarpe priser, gælder fra skærtorsdag. Flere varianter 25-150 cl/80-175 g Literpris maks. 40,00/Kg-pris maks. 125,00 + pant. Frit valg

Frit valg

10,-

Red Bull er ikke egnet til børn

Skærtorsdag 8-21 Langfredag 8-21 Påskelørdag 8-21 Påskedag 8-21 2. påskedag 8-21 butikker har andre åbningstider. * Enkelte se fakta.dk/påske

Ved køb af mere end 6 flasker sodavand pr. kunde pr. dag er prisen maks 19,95 kr. + pant pr. flaske


52

Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

Karneval, kæmpekanin og brændte bildæk HELLIGDAGE. Påsken bliver fejret på forskellig vis verden over, og i mange lande bliver der virkelig gjort noget ud af højtiden. Her er et udpluk af de bedste billeder fra forberedelserne.

Som optakt til påsken har Dr. Oetker opstillet en kaninnumse, der er over to meter høj og er lavet af 450 kilo chokolade i London. SWNS

I kystbyen Limassol på Cypern blev den ortodokse påskes 40 dages faste traditionen tro indledt med et karnevalsoptog. PETROS KARADJIAS/AP

Hop på de nye E-busser med ekspresfart Kom hurtigere frem fra den 29. marts E-busser er ekspresbusser, der kører med få stop, så du sparer tid i hver dagen. De fem E-buslinjer i hovedstads området binder knudepunkter sammen og kører her:

15E 30E 40E 55E 65E

Forskerparken – Nørreport St. DTU Lyngby Campus – Ishøj St. Skodsborg St. – Høje Taastrup St. Allerød St. – Malmparken St. Skibby – Hillerød

Find din E-bus på rejseplanen.dk


Plus

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

53

k – påskeforberedelse fra hele verden

Lokale børn indleder den ortodokse faste ved at brænde dæk i Poplaca, Rumænien. ANDREEA ALEXANDRU/AP

I Bogota, Colombia forberedes der i katedralen. FERNANDO VERGARA/AP

NYT JOB?

MX.dk

Ta’ chaufføruddannelse med jobgaranti Kirkebjerg Allé 90 2605 Brøndby

www.dekra.dk

- hele Danmarks cykelbutik

De skarpeste priser Tlf. 88 88 25 26 | Mail 88882526@dekra.dk Ta’ kørekort til BUS el. LASTBIL om aftenen - kun 3.240 kr.* Gratis infomøde torsdage ulige uger fra kl. 16.30 i Brøndby.

www.smartcykler.dk har alt i:

Gratis levering Leveres 100% samlet

*AMU-mål 47854 Godstransport med lastbil, og 40531 Personbefordring med bus, er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning. Prisen er betinget af, at du er i arbejde, og ikke har en videregående uddannelse, der har været brugt i erhvervsmæssig sammenhæng de sidste 5 år. Er du ledig, skal du kontakte dit Jobcenter. For målgruppe, minimum antal deltagere og yderligere info, se dekra.dk.

Service i hele landet

live.mx.dk info@smartcykler.dk

89 88 82 34

Citybikes Klassiske cykler Mountainbikes Racercykler Elcykler

www.smartcykler.dk


54

TV Mandag/ Tirsdag

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK mandag d. 21. marts

DR1

TV 2

TV 2 ZULU

TV3

TV3+

10.30 Antikkrejlerne (55) 11.15 Antikkrejlerne (56) 12.00 [=] Under Hammeren 12.30 [=] I hus til halsen II (8:8) 13.05 [=] Hammerslag Sommermix (3:8) 13.35 Mord på hjernen (15:21) 15.10 Bergerac: Løn som forskyldt (11) 16.05 Bergerac: Den, der ler sidst ... (12) (G) 17.00 Downton Abbey V (7:10) 17.50 [=] TV-avisen 18.00 [=] Under hammeren 18.30 [=] TV-avisen 18.55 Vores vejr 19.00 [=] Hvem var det nu, vi var?

06.00 [=] Nyhederne 06.30 [=] Go’ morgen Danmark 12.00 [=] Nyhederne 12.20 [=] Hund og kat imellem: Kitty Galores hævn 13.50 [=] Madagascar 15.20 [=] Grusomme mig 17.00 [=] Nyhederne 17.12 Regionale nyheder 17.20 [=] Go’ appetit 17.50 [=] Vejret 18.00 [=] Nyhederne 18.14 Regionale nyheder 18.25 [=] Dit forårsvejr 18.30 [=] Go’ aften Danmark 19.00 [=] Nyhederne 19.30 Regionalprogram

12.20 Desperate Housewives 13.10 Beverly Hills 90210 (127) 14.00 Beverly Hills 90210 14.50 Kongen af Queens (174:207) (G) 15.20 Kongen af Queens (175:207) (G) 15.45 Rude Tube – We Salute You 16.20 Top 20 Funniest 17.05 American Dad (93) (G) 17.35 American Dad (94) 18.05 Kongen af Queens (176:207) 18.35 Kongen af Queens (177:207) 18.55 Venner (149:235) (G) 19.25 Venner (150:235) 19.50 Dybvaaaaad!

11.10 Undercover Boss 2 (6) 12.10 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (28) (G) 13.10 The Kardashians indtager Miami (24:30) (G) 14.10 The Kardashians indtager Miami (25:30) 15.10 Paradise Hotel 2016 (8) (G) 16.00 Bones (185:212) 17.00 NCIS (242:282) 18.00 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (28) (G) 19.00 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (29)

09.00 Rizzoli & Isles 6 (6) (G) 10.00 Hawaii Five-0 (23:93) (G) 11.00 Hawaii Five-0 (24:93) 12.00 Numbers 2 (16) (G) 13.00 Numbers 2 (17) 14.00 NCIS L.A. (97) (G) 15.00 NCIS L.A. (98) 16.00 How I Met Your Mother (158:208) (G) 16.30 How I Met Your Mother (160:208) 17.00 Simpsons (344) (G) 17.30 Simpsons (345) (G) 18.00 Simpsons (346) 18.30 Simpsons (347) 19.00 Ridiculousness 5 (17) 19.30 Ridiculousness 5 (18)

20.00 [=] Kender du typen? (5:10) Dansk dokumentarserie. 20.45 [=] En vej – to verdener (4:4) 21.30 [=] TV-avisen 21.55 Sporten 22.00 Kriminalinspektør Banks: En personlig sag 23.30 Jamaica-kroen (1:2) Engelsk drama-miniserie. Instruktion: Philippa Lowthorpe 00.55 I farezonen (45:61) 01.45 Magic City (2:16) 02.35-04.55 Nat-tv

20.00 Stjernerne på slottet (4) 20.50 [=] Den første date – helt privat (4) 21.25 Dr. Foster (1) 22.20 Dr. Foster (2) 23.15 [=] Anders & Torben – tvillingerne fra Holstebro 23.50 [=] Anders & Torben – tvillingerne i Thailand 00.25 [=] Kærlighed på bestilling 01.20 Grænsepatruljen 01.55 Grænsepatruljen 02.25 White Collar (61:75) 03.15 Blue Bloods (82:89) 04.00-06.00 Nyhederne og Vejret

20.00 Helt i skoven (5) Dansk underholdning. 21.00 Tattoo Salonen (5) Dansk reality-serie. 22.00 Paradise Hotel 2016 (9) Dansk reality-serie. 22.50 White House Down (G) Amerikansk thriller fra 2013. Medvirkende: Cale: Channing Tatum, President Sawyer: Jamie Foxx og Finnerty: Maggie Gyllenhaal. Instruktion: Roland Emmerich 01.40 NCIS (242:282) (G) 02.30-05.14 Nat-tv

20.00 NCIS L.A. (6) Amerikansk krimiserie. 21.00 Top Gear’s Top 41 (3:8) Engelsk bilmagasin. 22.05 Top Gear’s Top 41 (4:8) Engelsk bilmagasin. 23.15 Game of Thrones 5 (5) Amerikansk eventyrserie. 00.30 Game of Thrones 5 (6) Amerikansk eventyrserie. 01.45 Lucky Number Slevin (G) Amerikansk-tysk krimi fra 2006. Instruktion: Paul McGuigan 03.35-05.15 Nat-tv

20.20 Dybvaaaaad! Underholdning. 21.00 Simon Talbots sketch show Underholdning. 21.25 Sjit Happens (9) Dansk underholdning. 22.00 TurboModul 2 22.30 Danish Dynamite 2 (6:7) (G) 23.05 Danish Dynamite 2 (7:7) 23.40 Dumt & farligt (8:8) (G) 00.15 Dumt & farligt (1:8) 00.50 Top 20 Funniest 01.40 Rude Tube – Pranksters 02.10-05.25 Nat-tv

tirsdag d. 22. marts

DR1

TV 2

TV 2 ZULU

TV3

TV3+

12.00 [=] Under hammeren 12.30 [=] Danmarks skønneste sommerhus – Øvrige Sjællland (1:10) 13.05 [=] Hammerslag Sommermix (4:8) 13.35 [=] Hammerslag Sommermix (5:8) 14.05 Mord på hjernen (16:21) 15.40 Bergerac: Giv en hånd, Charlie stiller op (13) (G) 16.40 Downton Abbey V (8:10) 17.50 [=] TV-avisen 18.00 [=] Under hammeren 18.30 [=] TV-avisen 18.55 Vores vejr 19.00 [=] Hvem var det nu, vi var?

06.00 [=] Nyhederne 06.30 [=] Go’ morgen Danmark 12.00 [=] Nyhederne 12.25 We Bought a Zoo (G) 14.30 Harry Potter og fangen fra Azkaban 17.00 [=] Nyhederne 17.12 Regionale nyheder 17.20 [=] Go’ appetit 17.50 [=] Vejret 18.00 [=] Nyhederne 18.14 Regionale nyheder 18.25 [=] Dit forårsvejr 18.30 [=] Go’ aften Danmark 19.00 [=] Nyhederne 19.30 Regionalprogram

12.30 Desperate Housewives (57:180) 13.10 Beverly Hills 90210 (129) 14.05 Beverly Hills 90210 (130) 14.55 Kongen af Queens (176:207) (G) 15.25 Kongen af Queens (177:207) (G) 15.50 Rude Tube – Whoops 16.25 Top 20 Funniest 17.10 American Dad (94) (G) 17.40 American Dad (95) 18.10 Kongen af Queens (178:207) 18.40 Kongen af Queens (179:207) 19.05 Venner (150:235) (G) 19.35 Venner

11.10 Undercover Boss 2 (7) 12.10 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (29) (G) 13.10 The Kardashians indtager Miami (25:30) (G) 14.10 The Kardashians indtager Miami (26:30) 15.10 Paradise Hotel 2016 (9) (G) 16.00 Bones (186:212) 17.00 NCIS (243:282) 18.00 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (29) (G) 19.00 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (30)

09.00 Rizzoli & Isles 6 (7) 10.00 Hawaii Five-0 (24:93) (G) 11.00 Hawaii Five-0 (25:93) 12.00 Numbers 2 (17) (G) 13.00 Numbers 2 (18) 14.00 NCIS L.A. (98) (G) 15.00 NCIS L.A. (99) 16.00 How I Met Your Mother (161:208) 16.30 How I Met Your Mother (162:208) 17.00 Simpsons (346) (G) 17.30 Simpsons (347) (G) 18.00 Simpsons (348) 18.30 Simpsons (349) 19.00 Ridiculousness 5 (19) 19.30 Ridiculousness 5 (20)

20.00 Kurs mod fjerne kyster (7) Dansk dokumentarserie. 20.50 [=] Holder Danmark i live (17) 21.25 Dr. Foster (3) 22.15 Dr. Foster (4) 23.25 [=] Anders & Torben på ny (1:2) 23.55 [=] Anders & Torben på ny (2:2) 00.30 Pensionist og prostitueret 01.25 Grænsepatruljen 02.25 White Collar (62:75) 03.15 Blue Bloods (83:89) 04.00-06.00 Nyhederne og Vejret

20.00 Sjit Happens (9) (G) 20.40 [=] Ved verdens ende Dansk actioneventyr fra 2007. Instruktion: Tomas Villum Jensen 22.20 Simon Talbots sketch show (G) 22.50 Simon Talbots sketch show (G) 23.25 Danish Dynamite 2 (4:7) 23.50 Dumt & farligt (1:8) (G) 00.25 Dumt & farligt (2:8) 01.00 Top 20 Funniest 01.50 Rude Tube – We Salute You 02.20-05.10 Nat-tv

20.00 [=] Hammerslag (5) Dansk livsstilsmagasin. 20.45 [=] Made in Denmark II (8:8) Dansk dokumentarserie. 21.30 [=] TV-avisen 21.55 Sporten 22.00 Beck: Eneboeren (12) Svensk krimiserie. 23.30 Jamaica-kroen (2:2) Engelsk drama-miniserie. Instruktion: Philippa Lowthorpe 00.55 I farezonen (46:61) 01.45 Magic City (3:16) 02.35-04.55 Nat-tv

s S a mo

0,t il 7 0 pa r op S ,8 .4 9 1/6 k un 2 6 e l. 1 1 uge u p 4/ r t s a ra K R ejs f

20.00 Luksusfælden 16 (5) Dansk reality-serie. 21.00 Helvedes Hus (5) Dansk boligmagasin. 22.00 Paradise Hotel 2016 (10) Dansk reality-serie. 22.50 NCIS (243:282) (G) Amerikansk krimiserie. 23.50 Bones (186:212) (G) Amerikansk krimiserie. 00.45 The Mentalist (106:140) Amerikansk krimiserie. 01.45 Unforgettable 2 (11) (G) Amerikansk dramaserie. 02.35-05.14 Nat-tv

20.00 Ridiculousness 6 (1) Amerikansk underholdning. 20.30 Ridiculousness 6 (2) Amerikansk underholdning. 21.00 The Expendables 2 Amerikansk actionfilm fra 2012. Instruktion: Simon West 23.10 The Marine Amerikansk actionfilm fra 2006. Instruktion: John Bonito 01.00 Ridiculousness 5 (19) (G) Amerikansk reality-serie. 01.30 Ridiculousness 5 (20) (G) 02.00-05.20 Nat-tv

Velkommen til Samos, den grønne ø med hyggelige landsbyer og smukke frodige dale.

H av t! ud s i g

Andromeda

med morgenmad samt havudsigt

På hotel Andromeda, der ligger dejligt i udkanten af Samos by, er der en pool med solstole og parasoller. Her kan du nyde den fantastiske udsigt over Vathibugten, eller følge den lille sti fra poolområdet til stenstranden Gagkou. Dobbeltvær. Din club pris kun

2.498,-

Læs mere om hotellet og destinationen på apollorejser.dk. Book rejsen på apollorejser.dk. Brug rabatkoden: “METRO” ved bestilling.


TV Onsdag/ Torsdag

MANDAG 21. MARTS/ MX.DK

55 onsdag d. 23. marts

DR1

TV 2

TV 2 ZULU

TV3

TV3+

11.40 [=] Skattejægerne 12.00 [=] Under hammeren 12.30 [=] Danmarks skønneste sommerhus – Nordjylland 13.00 [=] Hammerslag Sommermix (6:8) 13.30 Mord på hjernen 15.10 Bergerac: Udsøgt offer (G) 16.05 Bergerac: Næsten som en ferie (15) 17.00 Downton Abbey V (9:10) 17.50 [=] TV-avisen 18.00 [=] Under hammeren 18.30 [=] TVavisen 18.55 Vores vejr 19.00 [=] Hvem var det nu, vi var?

06.00 [=] Nyhederne 06.30 [=] Go’ morgen Danmark 12.00 [=] Hvem sagde vuf? (4:12) 12.50 [=] Legenden om vogterne - Uglerne fra Ga’Hoole 14.35 Harry Potter og Fønixordenen 17.00 [=] Nyhederne 17.12 Regionale nyheder 17.20 [=] Go’ appetit 17.50 [=] Vejret 18.00 [=] Nyhederne 18.14 Regionale nyheder 18.25 [=] Dit forårsvejr 18.30 [=] Go’ aften Danmark 19.00 [=] Nyhederne 19.30 Regionalprogram

12.15 Desperate Housewives 13.00 Beverly Hills 90210 (131) 13.55 Beverly Hills 90210 (132) 14.45 Kongen af Queens (178:207) (G) 15.10 Kongen af Queens (179:207) (G) 15.40 Rude Tube – Don’t Try 16.10 Top 20 Funniest 17.00 American Dad (95) (G) 17.30 American Dad (96) 17.55 Kongen af Queens (180:207) 18.20 Kongen af Queens (181:207) 18.50 Venner (151:235) (G) 19.20 Venner (152:235) 19.45 Dybvaaaaad!

11.10 Undercover Boss 2 (8) 12.10 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (30) (G) 13.10 The Kardashians indtager Miami (26:30) (G) 14.10 The Kardashians indtager Miami (27:30) 15.10 Paradise Hotel 2016 (10) (G) 16.00 Bones (187:212) 17.00 NCIS (244:282) 18.00 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (30) (G) 19.00 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (31)

09.00 Rizzoli & Isles 6 (8) 10.00 Hawaii Five-0 (25:93) (G) 11.00 Hawaii Five-0 (26:93) 12.00 Numbers 2 (18) (G) 13.00 Numbers 2 (19) 14.00 NCIS L.A. (99) (G) 15.00 NCIS L.A. (100) 16.00 How I Met Your Mother (163:208) 16.30 How I Met Your Mother (164:208) 17.00 Simpsons (348) (G) 17.30 Simpsons (349) (G) 18.00 Simpsons (350) 18.30 Simpsons (351) 19.00 Ridiculousness 6 (3) 19.30 Ridiculousness 6 (4)

20.00 [=] Skattejægerne 20.30 [=] Godsejerne II (5:6) Dansk dokumentarserie. 21.00 [=] Madmagasinet 21.30 [=] TV-avisen 21.55 Sporten 22.00 Det’ indviklet Amerikansk romantisk komedie fra 2009. Instruktion: Nancy Meyers 23.50 Kong Arthur Amerikansk-irsk actionfilm fra 2004. Instruktion: Antoine Fuqua 01.45 Magic City (4:16) 02.35-04.54 Nat-tv

20.00 Nybyggerne (7:9) 20.50 Razzia (1) Dansk dokumentarserie. 21.25 Dr. Foster (5) 22.25 [=] Klumpfisken Dansk drama fra 2014. Instruktion: Søren Balle 00.05 Grænsepatruljen 00.35 Grænsepatruljen 01.05 White Collar (63:75) 01.55 Blue Bloods (84:89) 02.45 [=] Go’ aften Danmark 03.10 Venner (192:235) 03.35 Venner (193:235) 04.00-06.00 Nyhederne og Vejret

20.20 Nørgaards Netfix Dansk underholdning. 20.55 [=] Blinkende lygter Dansk-svensk actionkomedie fra 2000. Instruktion: Anders Thomas Jensen 22.50 Ridiculousness Underholdning. 23.20 TurboModul 2 (6) (G) Dansk underholdning. 23.50 TurboModul 2 00.20 Dumt & farligt (2:8) (G) 00.50 Dumt & farligt (4:8) 01.25 Top 20 Funniest 02.15-05.05 Nat-tv

20.00 NCIS 13 (8:24) Amerikansk krimiserie. 21.00 Liv og død (2) Dansk reportageserie. 22.00 Paradise Hotel 2016 (11) Dansk reality-serie. 22.50 NCIS (244:282) (G) Amerikansk krimiserie. 23.45 Bones (187:212) (G) Amerikansk krimiserie. 00.45 The Mentalist (107:140) Amerikansk krimiserie. 01.40 Unforgettable 2 (12) (G) Amerikansk dramaserie. 02.25-04.59 Nat-tv

20.00 Ridiculousness 6 (5) Amerikansk underholdning. 20.30 Ridiculousness 6 (6) 21.00 Jarhead Amerikansk-tysk krigsdrama fra 2005. Medvirkende: Anthony Swofford: Jake Gyllenhaal, Sykes: Jamie Foxx og Troy: Peter Sarsgaard. Instruktion: Sam Mendes 23.25 Den tynde røde linie Amerikansk krigsdrama fra 1998. Instruktion: Terrence Malick 02.45-05.10 Nat-tv

torsdag d. 24. marts

DR1

TV 2

TV 2 ZULU

TV3

TV3+

10.30 Antikkrejlerne (60) 11.15 Antikkrejlerne (61) 12.00 [=] Under Hammeren 12.30 [=] Danmarks skønneste sommerhus - Nordvestsjælland (3:10) 13.00 [=] Hammerslag Sommermix (7:8) 13.30 Sherlock Holmes: Den adelige ungkarl (38) 15.15 Doktor Zivago (1) 17.10 Downton Abbey V (10:10) 18.00 [=] Under hammeren 18.30 [=] TVavisen 19.00 [=] Hvem var det nu, vi var?

06.00 [=] Nyhederne 06.30 [=] Go’ morgen Danmark 12.00 [=] Hvem sagde vuf? (5:12) 12.50 [=] Sammys store eventyr 2 14.25 Harry Potter og dødsregalierne – del 1 17.00 [=] Nyhederne 17.12 Regionale nyheder 17.20 [=] Go’ appetit 17.50 [=] Vejret 18.00 [=] Nyhederne 18.14 Regionale nyheder 18.25 [=] Dit forårsvejr 18.30 [=] Go’ aften Danmark 19.00 [=] Nyhederne 19.30 Regionalprogram

13.05 Beverly Hills 90210 (133) 13.55 Beverly Hills 90210 (134) 14.50 Kongen af Queens (180:207) (G) 15.20 Kongen af Queens (181:207) (G) 15.45 Rude Tube – Sports Stars 16.20 Top 20 Funniest 17.05 American Dad (96) (G) 17.35 American Dad (97) 18.05 Kongen af Queens (182:207) 18.35 Kongen af Queens (183:207) 18.55 Venner (152:235) (G) 19.25 Venner (153:235) 19.55 Simon Talbots sketch show (G)

10.10 Undercover Boss 2 (8) (G) 11.10 Undercover Boss 2 (9) 12.10 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (31) (G) 13.10 The Kardashians indtager Miami (27:30) (G) 14.10 The Kardashians indtager Miami 15.10 Paradise Hotel 2016 (11) (G) 16.00 Bones 17.00 NCIS 18.00 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (31) (G) 19.00 Masterchef 2016 – Danmarks største madtalenter (32)

09.00 Rizzoli & Isles 6 (9) 10.00 Hawaii Five-0 (26:93) (G) 11.00 Hawaii Five-0 (27:93) 12.00 Numbers 2 (19) (G) 13.00 Numbers 2 (20) 14.00 NCIS L.A. (100) (G) 15.00 NCIS L.A. (101) 16.00 How I Met Your Mother (165:208) 16.30 How I Met Your Mother (166:208) 17.00 Simpsons (350) (G) 17.30 Simpsons (351) (G) 18.00 Simpsons (352) 18.30 Simpsons (353) 19.00 Ridiculousness 6 (7) 19.30 Ridiculousness 6 (8)

20.00 Familien fra Bryggen (8) Dansk reality-serie. 21.00 Black Widows (8) Dansk-svensk dramaserie. 22.00 Paradise Hotel 2016 (12) Dansk reality-serie. 22.50 NCIS (245:282) (G) Amerikansk krimiserie. 23.50 Bones (188:212) (G) Amerikansk krimiserie. 00.50 The Mentalist (108:140) Amerikansk krimiserie. 01.45 Unforgettable 2 (13) (G) Amerikansk dramaserie. 02.35-05.02 Nat-tv

20.00 The Simpsons Movie Amerikansk komedie fra 2007. Medvirkende: Homer: Dan Castellaneta, Bart: Nancy Cartwright og Marge Simpson: Julie Kavner. Instruktion: David Silverman 21.45 The Expendables 2 (G) Amerikansk actionfilm fra 2012. Instruktion: Simon West 23.50 Røven af 4. division Amr. komedie fra 1981. Instruktion: Ivan Reitman 02.00-05.20 Nat-tv

20.00 Spise med Price egnsretter II 20.30 [=] De unge truckere (2:4) 21.00 [=] De røde på udebane (3:3) 21.30 [=] TV-avisen 21.45 The Day After Tomorrow Amerikansk katastrofefilm fra 2004. 23.40 The Contract Amr. thriller fra 2006. 01.07 [=] OBS (G) 01.10 8mm Amerikansk-tysk thriller fra 1999. 03.05-04.45 Nat-tv

20.00 [=] Olsen-bandens store kup Dansk komedie fra 1972. Instruktion: Erik Balling 21.45 The Last Castle Amerikansk actionfilm fra 2001. Instruktion: Rod Lurie 23.55 Grænsepatruljen 00.55 White Collar (64:75) 01.45 Blue Bloods (85:89) 02.35 [=] Go’ aften Danmark 03.00 Venner (194:235) 03.25 Venner (195:235) 04.00-06.00 Nyhederne og Vejret

20.25 Simon Talbots sketch show (G) Dansk underholdning. 21.00 Wedding Crashers Amerikansk komedie fra 2005. Instruktion: David Dobkin 23.05 Dybvaaaaad! Dansk underholdning. 23.35 Nørgaards Netfix Dansk underholdning. 00.10 Dumt & farligt (4:8) (G) Dansk underholdning. 00.45 Dumt & farligt (5:8) 01.15 Top 20 Funniest 02.05-05.20 Nat-tv

Esperia kat. 3, Rhodos by

s Rhodo 9 9,-. f ra 3 .6 1 uge

Spa r

Forestil dig en by, hvor du både kan slappe af, bade, shoppe, besøge museer, gå på caféer, barer, diskotek, kasino og bouzouki-klubber – og samtidig finde ro i middelalderlige omgivelser bag tykke borgmure. Det kan du i Rhodos by! Populært hotel med mange stamgæster. Her bor du tæt påWindy Beach og Elli Beach. Restauranter og forlystelser finder du et stenkast fra hotellet. Esperia har et lille poolområde med liggestole.

1.0 5 0 o p t il

Få mere information og bestil rejsen på www.spies.dk/mxrhodos Kastrup

14/8, 28/8, 7/9, 11/9 Billund

14/8, 28/8, 11/9

Pris pr. person i delt dobbeltværelse. Morgenmadsbuffet indgår. Ring 70 10 42 00. Husk at oplyse MX og tur-nr. 3971 ved bestilling.


kæmpe fødselsdagsfest SILVER LUKSUS VÆGMALING 10

SILVER LUKSUS MALING TRÆ OG METAL 50/80

SILKEMAT FINISH

Halv-/helblank vandbaseret maling til træ og metal. God dækkeevne og hybridteknologi for et flot finish.

Miljøvenlig kvalitetsmaling med ekstra god dækkeevne og en silkemat finish. Særdeles nem at påføre. Anvendes i stuer og værelser. Rengøringsvenlig.

Tones gratis i lyse farver (base A). hybridteknologi

olie + vand superglat overflade

SPAR 50

598

Tones gratis i lyse farver (base A).

2X2,25 LITER

59850

SPAR 50

598

SILVER LUKSUS VÆGMALING 25 SILKEBLANK FINISH Helt enestående robust maling til køkken, bryggers, vådrum. Med ekstra dækkende og giver en flot silkeblank finish.

9 LITER

39850

Tones gratis i lyse farver (base A).

SPAR

54950 9 LITER

54950

Dansk Indeklima Mærkning Stiller krav til sundheden og luftkvaliteten i indeklimaet

HAFNIA GULVMALING

FAXE GULVSÆBE

STUK & ROSETTER SE DET STORE UDVALG I VORES BUTIKKER

HVID/NATUR

HVID/GRÅ

Pleje af alle træoverflader. Giver effektiv beskyttelse mod skidt og spildte væsker.

Ekstra slidstærk, vandbaseret maling til træ-

og betongulve.

SPAR

SPAR

29850

-20%

3 X 5 LITER

50% 2 X 2,5 LITER

298

598

50

Dansk Indeklima Mærkning Stiller krav til sundheden og luftkvaliteten i indeklimaet

00

ALTID LAVERE PRISER - ALTID LAVERE PRISER - ALTID LAVERE PRISER - ALTID LAVERE PRISER WORX MASKINER

Lavt strømforbrug. Stor lysstyrke: 900 lumen. Levetid på 50.000 timer. MULTISLIBER 160 W

20 Watt ............................. 189,50 30 Watt ............................. 249,50 10 Watt genopladelig .. 249,50

FRIT VALG

98

Gipsbaseret pulver spatel- masse til reparationer i væg og loft.

SPRAYMALING

MEDIUM

Vælg mellem mange farver.

Letspartel med en særlig høj fyldningsgrad og minimalt svind. Særdeles let at påføre og slibe.

STIKSAV 550 W

SPAR

13700

200

298

50

FILLER 5KG

400 ML

SPAR OP TIL 00

10 WATT

5KG

RYSTEPUDSER 220 W

DANA LETSPARTEL

FLYTTEKASSE

BLÅ LIP MULTIKLÆB 25KG

SENIOR

Klæbemasse til opsætning af fliser.

Mål: 55,6 x 37 x 36,9 cm

6 STK.

10 LITER

9950

79

50

50 SLAGBOREMASKINE 550 W

DYRUP ACRYLFUGEMASSE

DANA VÆVKLÆBER

12 STK. (pr. stk. 6,25)

Let at påføre med enten rulle eller pensel.

(pr. stk. 9,85)

GRUNDET FILT/ GLASVÆV PR. METER 9,95 V/25 M

GLASFILT PR. METER 3,00 V/25 M

Nem at opsætte og giver dine vægge en flot og ensartet overflade.

5 KG

3950 25 KG

149

50

10 STK.

98

50

12 STK.

75

00

15 LITER

149

50

PR. 25 M

249

00

PR. 25 M

7500

FORBEHOLD FOR TRYKFEJL OG UDSOLGTE VARER.

LED ARBEJDSLAMPE

Plus 21 03 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you