Page 1

NORGE 2013

www.merida.no


2013 For 2013 sesongen presenterer vi her mange spennende nyheter. Elektriske sykler gjør det mulig for alle få gode sykkelopplevelser, og i år leverer vi et bredere sortiment, bedre teknologi samt rammer tilpasset både dame og herre. Innenfor MTB legger vi fortsatt trykk på 29ers, og utvider til hele 11 ulike modeller. I tillegg til flere ulike prisklasser, har syklene også fått et flottere design med mer innovative løsninger, som bl.a. vår 29er med EL-motor og vår fulldempede 29er. Innenfor landeveissegmentet er vi stolte av å presentere vår nye toppramme, Scultura SL. Denne sykkelen ligger helt i verdenstoppen, og er fullverdig for ethvert ProTour lag. På landeveien finner vi også vår mer komfortable Ride-serie i Karbon – perfekte sykler for lange turer og de som vil sitte godt på sykkelen. Gode opplevelser på sykkelen er også viktig for de yngre, og barnesyklene har nå fått et lavere innsteg, lettere tråkk og lavere vekt på sykkelen.

Om bildene i denne katalogen I denne katalogen brukes det bilder av sykler hvor det kan forekomme avvik fra endelig produksjon. Fotorettigheter Merida (hvis ikke annet er spesifisert) Grafisk design: Stians Sport AS Vi tar forbehold om prisendringer.

Hva er EE-avfall Alle produkter som er avhengige av elektrisk strøm eller elektromagnetiske felt for å fungere, går under betegnelsen EE-produkter. Når slike produkter kasseres, oppstår EE-avfall. Hvordan fungerer returordningen for EE-avfall Elektriske og elektroniske produkter kan inneholde miljøgifter. Når disse produktene blir avfall skal de samles inn og behandles på en forsvarlig måte. EE-avfall kan leveres kostnadsfritt til forhandlere, kommunale gjenbruksstasjoner eller til private mottak.


SYKKEL TIL ALLE iNNHOLD 14

26“MTB

25

FULLDEMPET

32

29“MTB

39

HYBRID

53

CYCLOCROSS

56

LANDEVEI

68

STREET / DIRT / BMX

73

BARN / JUNIOR

85

CLASSIC

90

FINSE 1222

92

EL-SYKKEL

Finn din drømmesykkel på vår hjemmeside

www.merida.no


MERIDA MULTIVAN BIKING TEAM Det profesjonelle Multivan Merida Biking Team har siden 2004 vunnet 30 World cup ritt, samt OL-gull og sølvmedaljer. Den imponerende listen over suksess omfatter også ti verdensmestertitler og tolv europamestertitler. På laget sykler tidligere verdensmester Josè Hermida og Europamester Gunn- Rita Dahle Flesjå. I tillegg har de for kommende sesong forsterket laget med unge ryttere fra rundt i Europa. Merida sine proffryttere er ikke bare ansatt for å bygge opp merkevaren vår, men også teste syklene og utstyret til det maksimale. Deres tilbakemeldinger er et viktig ledd i 4  www.merida.no

produktutviklingen. Dette gjør at ingeniørene får mange gode ideer om mulige forbedringer helt ned til minste detalj. Årets teamryttere er Thomas Litscher, Ondrej Cink, Rudi Van Houts, Josè Hermida og Gunn-Rita Dahle Flesjå.


GUNN-RITA DAHLE FLESJÅ “Det er rett og slett utrolig å få oppleve hvilken sykkelinteresse vi har her til lands. Jeg er rett og slett stolt over å kunne fortelle om hvor ofte og hvor mange vi er i mektige lille Norge som bruker sykkelen både som transportmiddel, opplevelse og i treningssammenheng i det daglige. Mine turer til Asia høsten 2012 var ingen unntak og jeg ble knapt trodd når jeg fortalte om at flere bedrifter i Norges land bygger garderober på jobben eller treningsstudio for at flere skal trene og bruke sykkelen til og fra,

deltakelse i turritt blir betalt av bedriften og noen får til og med betalt per kilometer utført på tohjulingen. Jeg tror ikke vi har sett toppen av sykkelinteressen som blomstrer her hjemme og det gleder meg.

Vi vil ta mer del i spenningen og gleden blant både aktive og mosjonister som liker å ferdes på sykkelen. Vi besitter mye erfaring og kunnskap om både trening og restitusjon i vår idrett og den vil vi gjerne dele med flere.

Sesong 2013 blir nok en innholdsrik sesong for meg med både WC ritt, EM og VM som spennende høydepunkt. Likevel vil sesongen bli lagt opp noe forskjellig fra tidligere år med at Kenneth og jeg ønsker å være mer hjemme og delta på noen av de spennende maratonrittene som er.

Jeg ønsker dere alle et spennende og innholdsrikt nytt sykkelår med nye utfordringer og stor fremgang alt etter egen målsetning”. Sykkelklem fra Gunn-Rita


MERIDA NTG TEAM NORWAY 2013 Based on Northwave PRO-line series

Silicon ban

Henrik Furu

Erik Resell

Erik Høgstad

Frida Rønning

Anders Dalgaard

Audun Øverbye Hanssen

Henriette Elvrum Handal

Emil Børset Westad

Fredik Liland

Frida Bustad

Jarand Kleppan

Edvard Iversen

Rasmus Tiller

Erik Langemd

Sebastian Kjær

Henrik Sæter

Erik Jostan

LOGOS :

MERIDA NTG UCI RACING TEAM 2013 Norges Toppidrettsgymnas NTG har gjentatte ganger bevist at de har det som trengs for å utvikle og støtte flere av Norges beste idrettsutøvere innen en rekke idrettsgrener. Avdelingen på Lillehammer satser tungt på å utvikle Norges sykkeltalent innen MTB og landevei. Merida viderefører samarbeidet med å utvikle talentene gjennom et UCI registrert lag. Team Merida NTG 2013 består av 17 ryttere i juniorklassen som har utmerket seg både nasjonalt og internasjonalt de siste sesongene. Bare i 2012 tok de 1 VM-gull, 4 NM-gull og sammenlagt seier både herre og dame i Norgescupen. De 10 mest lovende syklistene er registrert som et UCI-lag, og vil representere laget også internasjonalt. Sportsjef og teamansvarlig Espen Bakken fra NTG er svært fornøyd med avtalen og forteller at den sikrer alle elevene på skolen topp sykler og god service, noe som er helt avgjørende for å prestere i terreng rundbane. I tillegg vil UCI laget gi et spisset tilbud til de beste rytterne.


TE

A D

MER I AM

MERIDA 2013 GRASSROOT / AMBASSADØR Merida GrassRoot team er et utvalg unge talenter i alderen 13-23 år. Gjennom et slikt team er målet å støtte opp under unge og lovende syklister i Norge med tips, råd, sosiale happenings og mekaniker på utvalgte ritt. GrassRoot syklister er de kommende generasjoner syklister som skal prege nordisk og internasjonal sykkelsport. Merida Ambassadør team består av kvinner og menn som ønsker å være gode talerør og frontfigurer for Merida innen sykkelsporten. Vi har representanter fra 24 år og helt opp til 82 år. Ambassadørene er involvert Merida sitt opplegg for syklister i varierende grad, men fellesnevneren er at de er glade i å sykle samt gjør noe positivt for markedsføring av Merida i sitt miljø. Opplegget skal så å si være komplett ved at en har spennende treningssamlinger, Camp Merida på utvalgte ritt og muligheten til å skaffe seg et sosial nettverk på tvers av klubb og bosted. Det er viktig å bemerke seg at utøverne representerer sin egen klubb i alle ritt, men bruker Merida sykler og utstyr.


TEAM JOKER MERIDA Norges beste landeveislag ruller videre, og er nå klar for sin 9ende sesong. Med forsterkninger fra Sverige, en juniorverdensmester og to sportsdirektører er de klare for å møte den økende konkurransen i sykkelsporten. Lillehammer sykkelklubb og NTG Lillehammer

har sammen dyrket frem hele tre av de nye på laget. Oskar Svendsen, Martin Olsen og Truls Engen Korsæth. ‘’Stjernen’’ Oskar Svendsen har hatt solide resultater gjennom de siste to sesongene, og overrasket en hel verden da han syklet inn til gull på juniorvm i tempo i september.

“Jeg setter stor pris på at de ser mitt potensiale og at de ønsker å satse på meg. Jeg har mye å lære og gleder meg til å utvikle meg til et nytt nivå kommende sesong’’, sier Oskar.


Martin Olsen har også denne sesongen bevist at han er helt i toppen, med sterke resultater i bl.a. Norgecupen og Tønsberg 4-dagers. Martin Olsen startet på rekrutteringslaget Team GrassRoot Merida for bare 4 år siden, og er nå et stort forbilde for de unge ryttere som ser at det virkelig er mulig.

Truls Engen Korsæth har hatt sterke resultater i både landevei og terreng. Seier i siste NC rundbane og 2.plass i Birken 2012 var flott, men mest overraskende kom hans 5.plass på Tempo under NM. Truls skal for kommende sesong både satse landevei og terreng der det er mulig.

For første gang i Joker Merida sin historie har de tatt inn en svensk rytter. Edvin Vilson kommer fra Cykelcity og imponerte som hjelperytter da laget skaffet seg ledertrøyen hele 2 etapper i årets Glava Tour of Norway. I tillegg ble han bl.a. nr. 3 i det svenske UCI rittet Scandinavian Race, hvor Cycelcity tapetserte pallen.


TEAM LAMPRE-MERIDA

MERIDA MULTIVAN BIKING TEAM Stians Sport AS og Merida er stolte av å kunngjøre sitt engasjement i UCI World Tour fra januar 2013. Merida går inn som sykkel og tittelsponsor for et av verdens aller beste PRO Tour lag, det populære og suksessfulle “Lampre laget” fra sykkelnasjonen Italia.

Avtalen trer i kraft fra 1. januar 2013, og er signert for tre år. Sykkellaget skal hete Team Lampre-MERIDA. Daglig leder i Stians Sport AS, Stian Steen-Olsen kommenterer at “ Vi ser frem til å kunne ta et etterlengtet skritt inn i World Touren som blir et perfekt utstillingsvindu for Merida’s high-end sykler og syklister i ritt som Vuelta Espana, Paris Roubaix, Giro de Italia og ikke minst Tour de France!

Team Lampre MERIDA vil konkurrere på “state of the art” sykler fra Merida. Sykkelmodellen SCULTURA SL setter ny standard i feltet på bakgrunn av sin lette, snertne og stive ramme som veier godt under 900 gram! Med Scultura SL sykkelen vil Team LampreMERIDA kunne delta på de store løpene som Giro d’Italia, Vuelta Espana og Tour de France med vinner-ambisjoner. En ny serie med “RIDE Carbon” sykler utvikles som for å dekke behov for brosteinsbelagte klassikere som ParisRoubaix. I tillegg til en lynrask Scultura SL vil Lampre-MERIDA også tidlig i 2013 presentere en splitter ny rakett av en temposykkel.

Den nye time trial modellen er utviklet fra grunnen av for å møte kravene som innføres hos UCI fra 2013. Sykkelen er nå på utprøving med verdenseliten for de siste justeringer før den blir presentert i start 2013. Denne nye modellen er en videre-utvikling av Time WARP sykkelen som Merida syklistene Reidar Borgersen har vunnet NM og Oskar Svendsen ble verdensmester på.


finn riktig sykkelstØrrelse Tabellen er en veiledning, og det finnes alltid individuelle preferanser, som kan avvike fra tabellen. Den beste sykkelen er ofte den du føler deg mest tilfreds på! Spør gjerne din lokale Merida-forhandler for råd. Finn din forhandler på www.merida.no og www.merida.se


TERRENG

150-162 cm

158-172 cm

170-182 cm

180-187 cm

187-195 cm

TERRENG HERRE (O.nine, Matts)

XS 14,5"

S 16"

M 18"

L 20"

XL 22"

TERRENG DAME (Juliet)

S 16"

M 18"

L 20"

over 5000 kr. gjelder herretabell

TERRENG 29"

S 15"

M 17"

L 19"

XL 21"

STI (ONE FORTY)

S 15,5"

M 17"

L 19"

XL 21"

AM (ONE TWENTY)

S 16"

M 18"

L 20"

XL 21,5"

FULLDEMPET TERRENG (Ninety nine)

S 16"

M 18"

L 20"

XL 21,5"

STI (ONE SI XTY)

M 17"

L 19"

XL 21"

BIG NINETY NINE

M 17"

L 19"

XL 21"

LANDEVEI

145-155 cm

145-155 cm

190 + cm

XXL 23"

150-162 cm

158-172 cm

170-182 cm

180-187 cm

187-195 cm

XS 47 cm

S 50 cm

M 52 cm

L 54 cm

XL 56 cm

XS 47 cm

S 50 cm

M 52 cm

SCULTURA

XS 47 cm

S 50 cm

S/M 52 cm

M/L 54 cm

L 56 cm

RIDE CARBON

XS 47 cm

S 50 cm

M 52 cm

L 54 cm

XL 56 cm

140-152 cm

150-160 cm

160-168 cm

167-176 cm

176-183 cm

183-190 cm

190 + cm

XXS 44

XS 47

S 50 cm

S/M 52 cm

M/L 54 cm

L 56 cm

XL 59 cm

S 48 cm

M 52 cm

L 55 cm

XL 58 cm

158-172 cm

170-182 cm

180-187 cm

187-195 cm

S 15"

M 17"

L 19"

XL 21"

L 55 cm

XL 58 cm

XXL 61 cm

XXL 59 cm

ROAD RIDE ROAD RIDE JULIET

ROAD RACE

XXS 44

CYCLOCROSS (alu modellene er litt kortere enn carbon)

HYBRID

140-152 cm

150-162 cm

TERRENG HYBRID (Dual) KOMFORT HYBRID (Crossway)

XS 48 cm

S 50 cm

M 50 cm

KOMFORT HYBRID JULIET (Crossway)

XS 46 cm

S 50 cm

M 54 cm

S 47 cm

S 50 cm

M 52 cm

L 54cm

XL 56 cm

KOMPLETT HYBRID (Freesport)

M 46"

L 51"

XL 56"

KOMPLETT HYBRID (Finse)

M 19"

L 21"

CLASSIC / COMFORT

M 47"

L 51"

LANDEVEIS HYBRID (Speeder og S-presso)

DIRT

BARN / JR

140-152 cm

150-162 cm

158-172 cm

170-182 cm

180-187 cm

187-195 cm

XS 24/14,5"

S

M

M

L

2-4 책r

4-6 책r

6-8 책r

8-12 책r

12" hjul

16" hjul

20" hjul

24" hjul

190 + cm

XL 59 cm

190 + cm

190 + cm


„ 26 mtb

26 tommer terrengsykkel er den mest allsidige sykkelen i vårt sortiment. Robuste sykler laget for å tåle røff bruk på grus og ujevnt underlag, men også for alt annet en trenger sykkelen til. Fordelen ved 26“ hjul er at sykkelen oppfattes som mer responsiv, og med hardtail blir den stiv og lett samtidig som prisen holdes nede.


sykkel til | terreng

MTB, MATTS 10 3499 NOK

ramme Aluminium Matts OV-V gaffel SR XCT 100 bremser V-Brake Linear girskifter Shimano ST-EF51 7 krankgir Shimano TY10 31.8-42 navgir Shimano Altus krank Shimano M131 42-34-24 CG nav Alloy QR felger Matts Comp V dekk Merida 2.1 kjede KMC Z50 7s kassett Shimano MF-TZ21 14-28 styre Merida Steel R30 620 stem Merida 15 sadelpinne Merida speed 27.2 sadel Merida comfort pedal Plastic vekt 17,8 STR 14,5-16-18-20-22

MTB, JULIET 10 3499 NOK

ramme Aluminium Juliet Speed-V gaffel SR XCT 80 bremser V-Brake Linear girskifter Shimano ST-EF51 7 krankgir Shimano TY10 31.8-42 navgir Shimano Altus krank Shimano M131 42-34-24 CG nav Alloy QR felger Juliet Comp V dekk Merida 1.95 kjede KMC Z50 7s kassett Shimano MF-TZ21 14-28 styre Merida Steel R30 620 stem Merida 15 sadelpinne Merida speed 27.2 sadel Juliet pedal Plastic vekt 14,2 STR 14,5-16-18-20

www.merida.no  15 


sykkel til | terreng

MTB, MATTS 20-MD 4499 NOK

ramme Aluminium Matts OV-D gaffel SR XCT MLO 100 bremser Tektro Novela 160 girskifter Shimano ST-EF51 8 krankgir Shimano M190 navgir Shimano Acera-X krank Shimano M131 42-34-24 CG nav Alloy Disc QR felger Matts Comp D dekk Merida 2.1 kjede KMC Z51 8s kassett Shimano CS-HG31-8 11-32 styre Merida Speed OS R25 620 stem Merida Speed OS 10 sadelpinne Merida speed 27.2 sadel Merida pedal XC Steel vekt 15,3 STR 14,5-16-18-20-22

MTB, JULIET 20-MD 4499 NOK

ramme Aluminium Juliet Speed-V gaffel SR XCT MLO 80 bremser V-Brake Linear girskifter Shimano ST-EF51 8 krankgir Shimano M190 navgir Shimano Alivio 8 krank Shimano M131 42-34-24 CG nav Shimano RM30-8 felger Juliet Comp V dekk Merida 1.95 kjede KMC Z51 8s kassett Shimano CS-HG31-8 11-32 styre Merida Speed R30 600 stem Merida Comp 17 sadelpinne Merida speed 27.2 sadel Juliet pedal Lite Alloy vekt 14,7 STR 14,5-16-18-20

16  www.merida.no


sykkel til | terreng

MTB, MATTS 40-D 5499 NOK

ramme Aluminium Matts Speed-D gaffel SR XCT MLO 100 bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M360 8 krankgir Shimano M190 navgir Shimano Alivio 8 krank Shimano M131 42-34-24 CG nav Alloy Disc QR felger Matts Comp D dekk Merida RACE 2.1 kjede KMC Z7 8s kassett Sram PG820 11-32 styre Merida Comp OS 640 R25 stem Merida Comp 1 OS 10 sadelpinne Merida speed 27.2 sadel Merida Sport pedal XC Alloy vekt 13,82 STR 14,5-16-18-20-22

MTB, JULIET 40-D 5499 NOK

ramme Aluminium Juliet Speed-D gaffel SR XCT MLO 80 bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M360 8 krankgir Shimano M190 navgir Shimano Alivio 8 krank Shimano M131 42-34-24 CG nav Alloy Disc QR felger Juliet Comp D dekk Merida Speed 2.1 kjede KMC Z7 8s kassett Sram PG820 11-32 styre Merida Speed R30 600 stem Merida Comp 17 sadelpinne Merida speed 27.2 sadel Juliet pedal Lite Alloy vekt 13,41 STR 14,5-16-18-20

www.merida.no  17 


sykkel til | terreng

MTB, MATTS TFS 100-D 5999 NOK

ramme Aluminium Matts TFS Comp-D gaffel SR XCM MLO 100 bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M360 8 krankgir Shimano M190 navgir Shimano Alivio 8 krank Shimano M171 42-34-24 CG nav Alloy Disc QR felger Matts Comp ND dekk Merida RACE 2.1 kjede KMC Z7 8s kassett Sram PG820 11-32 styre Merida Comp OS 640 R25 stem Merida Comp 1 OS 10 sadelpinne Merida Comp SB12 31.6 sadel Merida Pro Stripe/Slim pedal XC Alloy vekt 13,82 STR 16-18-20-22

MTB, MATTS TFS 300-D 6999 NOK

ramme Aluminium Matts TFS Comp-D gaffel SR XCM HLO 100 bremser Tektro Draco 160 girskifter Shimano SL-M430 9 krankgir Shimano M390 navgir Shimano SLX-9 krank Shimano M430 octa 44-32-22 CG nav Shimano M475 disc felger Matts Comp ND dekk Merida RACE 2.1 kjede KMC Z99 9s kassett Shimano CS-HG20-9 11-34 styre Merida Comp OS 640 R25 stem Merida Comp 1 OS 10 sadelpinne Merida Comp SB12 31.6 sadel Merida Pro Stripe/Slim pedal XC Alloy vekt 13,85 STR 16-18-20-22-24 18  www.merida.no


sykkel til | terreng

MTB, JULIET TFS 300-D 6999 NOK

ramme Aluminium Juliet Comp gaffel SR XCM MLO 100 bremser Tektro Draco 160 girskifter Shimano SL-M430 9 krankgir Shimano M390 navgir Shimano SLX-9 krank Shimano M430 octa 44-32-22 CG nav Shimano M475 disc felger Juliet Comp D dekk Merida Speed 2.1 kjede KMC Z99 9s kassett Shimano CS-HG20-9 11-34 styre Merida Comp OS 620 R25 stem Merida Comp 2 OS 17 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Juliet Sport pedal Lite Alloy vekt 13,24 STR 14,5-16-18-20

MTB, MATTS TFS 500-D 8999 NOK

ramme Aluminium Matts TFS Comp-D gaffel Rock Shox XC30TK 100 poplock bremser Shimano M446 160 girskifter Shimano SL-M591 10 krankgir Shimano M590 navgir Shimano XT krank Shimano M522 octa 42-32-24 nav Shimano M435 cen felger Matts Comp ND dekk Merida RACE lite 2.1 KV kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre Merida Comp OS 640 R25 stem Merida Comp 1 OS 10 sadelpinne Merida Comp SB12 31.6 sadel Merida Pro Stripe/Slim pedal XC Alloy vekt 12,64 STR 16-18-20-22 www.merida.no  19 


sykkel til | terreng

MTB, JULIET TFS 500-D 8999 NOK

ramme Aluminium Juliet Comp gaffel RST First Air 100 lockout bremser Shimano M446 160 girskifter Shimano SL-M591 10 krankgir Shimano M590 navgir Shimano XT krank Shimano M522 octa 42-32-24 nav Shimano M435 cen felger Juliet Comp D dekk Merida Speed 2.1 KV kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre Merida Comp OS 620 R25 stem Merida Comp 2 OS 17 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Juliet Sport pedal Lite Alloy vekt 11,64 STR 14,5-16-18-20

MTB, MATTS TFS 600-D 9999 NOK

ramme Aluminium Matts TFS Pro-D gaffel RST First Air 100 lockout bremser Hayes Dyno Sport 160 girskifter Shimano SL-M591 10 krankgir Shimano M590 navgir Shimano XT krank Shimano M522 octa 42-32-24 nav Shimano M475 disc felger Matts Comp ND dekk Maxxis Aspen 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre Merida pro OS 640 R25 stem Merida pro E OS 7 sadelpinne Merida pro H SB15 31.6 sadel Merida Pro Stripe/Slim pedal XC Alloy vekt 11,64 STR 16-18-2022 20  www.merida.no


sykkel til | terreng

MTB, MATTS TFS 1000-D 12999 NOK

ramme Aluminium Matts TFS Pro-D gaffel FOX 32 Float 26 CTD O/C - Evolution 100 bremser Shimano M446 160 girskifter Shimano SLX 10 krankgir Shimano M590 navgir Shimano XT krank Shimano M552-10 42-32-24 nav Shimano M435 cen felger Matts Pro ND dekk Schwalbe Racing Ralph performance 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre Merida pro OS 660 R25 stem Merida pro E OS 7 sadelpinne Merida pro H SB15 31.6 sadel Merida Pro Stripe/Slim pedal XC Alloy vekt 11,48 STR 16-18-20-22-24

MTB, JULIET TFS 1000-D 12999 NOK

ramme Aluminium Juliet Pro gaffel Magura TS6 100 lockout bremser Shimano M446 160 girskifter Shimano SLX 10 krankgir Shimano M590 navgir Shimano XT krank Shimano M552-10 42-32-24 nav Shimano M435 cen felger Juliet Pro D dekk Schwalbe Racing Ralph performance 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre Merida pro OS 620 R25 stem Merida pro K OS 17 sadelpinne Merida pro H SB15 27.2 sadel Selle Italia X1 lady flow pedal Lite Alloy vekt 11,33 STR 14,5-16-18-20 www.merida.no  21 


sykkel til | terreng

MTB, MATTS LITE XT-D 15999 NOK

ramme Aluminium Matts Lite BC-D gaffel FOX 32 Float 26 CTD O/C - Evolution 100 Taper bremser Shimano M505 160 girskifter Shimano XT 10 krankgir Shimano XT navgir Shimano XT krank Shimano XT 42-32-24 nav Shimano M435 cen felger Merida XCD Lite dekk Schwalbe Racing Ralph performance 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG62-10 11-36 styre Merida pro OS 660 R25 stem Merida pro E OS 7 sadelpinne Merida pro H SB15 27.2 sadel Prologo Kappa Evo pedal Shimano M505 vekt 10,97 STR 16-18-20-22

MTB, O.NINE PRO 1000-D 18999 NOK

ramme O.Nine Carbon Pro-D gaffel FOX 32 Float 26 CTD O/C - Evolution 100 bremser Shimano M505 160 girskifter Shimano SLX 10 krankgir Shimano SLX-E navgir Shimano XT krank Shimano M552-10 42-32-24 nav Shimano M595 cen felger Merida XCD Lite dekk Schwalbe Racing Ralph performance 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre Merida pro OS 660 Flat stem Merida pro E OS 7 sadelpinne Merida Carbon K SB0 27.2 sadel Merida Pro SI pedal Shimano M520 vekt 10,61 STR 16-18-20-21,5 22  www.merida.no


sykkel til | terreng

MTB, O.NINE PRO TEAM IS-D 21999 NOK

ramme O.Nine Carbon Pro-D BB30 gaffel DT Swiss XRM 100 remote bremser Magura MT4 160 girskifter Sram X.9 10 trigger krankgir Sram X9-E [LDM] navgir Sram X9-10 krank Sram X.9 44-33-22 BB30 nav Sram M506 disc felger Merida XCD Lite dekk Schwalbe Racing Ralph performance 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre Merida pro OS 660 Flat stem Merida pro E OS 7 sadelpinne Merida Carbon K SB0 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal Shimano M520 vekt 10,27 STR 16-18-20-21,5

MTB, O.NINE PRO 3000-D 29999 NOK

ramme O.Nine Carbon Pro-D gaffel FOX 32 Float 26 Remote-ready CTD O/C-Evolution 100 bremser Shimano XT-Fin 160 girskifter Shimano XT 10 krankgir Shimano XT-E navgir Shimano XT krank Shimano XT 42-32-24 nav attached felger Fulcrum Red Power XL disc dekk Schwalbe Racing Ralph EVO 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG81-10 11-36 styre FSA AFTERBURNER FLAT 670 stem FSA SLK 6 sadelpinne PRC monolink Carbon superlite 27.2 sadel Selle Italia SLS Monolink pedal Shimano M520 vekt 11,14 STR 16-18-20-21,5 www.merida.no  23 


sykkel til | TERRENG

MTB, O.NINE SL TEAM-D 54999 NOK

ramme O.Nine Carbon Superlite-D BB30 gaffel DT Swiss XRC100 RACE remote bremser Sram XX 160 girskifter Sram XX 10 krankgir Sram XX-E [DMD] navgir Sram XX-10 krank Sram XX 42-28 BB30 nav DT Swiss 240s cen felger Alex XCR Supercom dekk Maxxis Monorail Exception 2.1 kjede KMC X10SL 10s kassett Sram XX 11-36 styre PRC Team Flatbar 660 stem PRC Team OS 7 sadelpinne PRC monolink Carbon superlite 27.2 sadel Selle Italia SLR Monolink pedal 0 vekt 8,27 STR 16-18-20-21,5

24  www.merida.no


sykkel til | xxxxxxxxx

Fulldempet

Fulldempede sykler gir ekstremt god komfort og fremkommelighet i teknisk terreng. Følelsen av alltid å ha begge hjulene trygt plantet i bakken, gir rytteren bedre kontroll og muligheten for høyere fart.

www.merida.no  25 


sykkel til | terreng

FULLD, NINETY-NINE TEAM IS-D 19999 NOK

ramme Aluminium 99 Hydra-D gaffel DT Swiss XRM 100 remote bremser Magura MT4 160 girskifter Sram X.9 10 trigger krankgir Sram X9 high navgir Sram X9 krank Sram X.9 38-24 GXP nav Sram M506 disc felger Merida XCD Lite dekk Schwalbe Racing Ralph performance 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre Merida pro OS 680 R15 stem Merida pro E OS 7 sadelpinne Merida pro K SB0 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal Shimano M520 vekt 12,75 STR 16-18-20-21,5

FULLD, NINETY-NINE CARBON XO-D 29999 NOK

ramme 99 Carbon Hydra-D gaffel Rock Shox Reba RL SA 100 taper pushpush left bremser Avid Elixir 5 MM 160 girskifter Sram XO 10 trigger krankgir Sram XO high navgir Sram XO krank Sram S2210 Carbon 38-24 GXP nav attached felger Fulcrum Red Power 26 dekk Schwalbe Racing Ralph performance 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre FSA Afterburner Rise R15 680 stem Merida pro E OS 7 sadelpinne Merida Carbon K SB0 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal Shimano M520 vekt 11,61 STR 16-18-20-21,5 26  www.merida.no


sykkel til | terreng

FULLD, ONE-TWENTY 500-D 12999 NOK

ramme One-Twenty Comp-D BC A-Link gaffel Manitou Match Comp 130 taper bremser Shimano M446 180 girskifter Shimano SL-M591 10 krankgir Shimano Deore-10 navgir Shimano XT krank Shimano M522 octa 42-32-24 nav Shimano M435 cen felger Merida Comp D dekk Merida Trail lite 2.25 KV kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre Merida Comp OS 680 R25 stem Merida Comp 1 OS 10 sadelpinne Merida Comp SB12 31.6 sadel Merida Pro SI pedal XC Alloy vekt 14,41 STR 16-18-20-22

FULLD, ONE-TWENTY XTM-D 22999 NOK

ramme One-Twenty Pro-D BC A-Link gaffel FOX 32 Float 26 CTD O/C - Evolution 100 Taper bremser Shimano SLX 180 girskifter Shimano XT 10 krankgir Shimano XT navgir Shimano XT Shadow+ krank Shimano XT 42-32-24 nav attached felger Mavic Crossride disc cen dekk Schwalbe Racing Ralph 2.25 Evo fold kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG81-10 11-36 styre Merida pro OS 680 R15 stem Merida pro E OS 7 sadelpinne Merida Carbon K SB0 31.6 sadel Prologo Kappa Evo pedal Shimano M520 vekt 12,19 STR 16-18-20-22 www.merida.no  27 


sykkel til | terreng

FULLD, ONE-FORTY XT-D 29999 NOK

ramme One Forty-D BSC VPP gaffel FOX 32 TALAS 26 CTD O/C-Evolution 120-150 15mm taper bremser Shimano SLX 180 girskifter Shimano XT 10 krankgir Shimano XT navgir Shimano XT Shadow+ krank Shimano XT 42-32-24 nav attached felger Fulcrum Red Power XL F15-R12 dekk Schwalbe Nobby Nic 2.35 Evo fold kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG62-10 11-36 styre Merida pro OS 710 R15 stem Merida pro E OS 7 sadelpinne KS LEV 31.6 sadel Prologo Scratch X14 STN pedal Shimano M520 vekt 13,79 STR 15,5-17-19-21

FULLD, ONE-SIXTY 3000-D 44999 NOK

ramme One Sixty-D BSC VPP gaffel FOX 34 TALAS 26 CTD FIT-Performance 120-160 15mm taper bremser Shimano XT-Fin 180 girskifter Shimano XT 10 krankgir Shimano XT navgir Shimano XT Shadow+ krank Shimano XT 38-24 nav attached felger Mavic CrossMax SX disc INTL F15-R12 dekk Schwalbe Flat Albert 2.4 Evo fold kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG81-10 11-36 styre FSA Gravity lite OS 740 R15 stem FSA Gravity lite sadelpinne Rock Shox Reverb Stealth sadel Prologo Scratch X14 STN pedal Shimano M785 vekt 13,62 STR 15-17-19-21 28  www.merida.no


sykkel til | terreng

FULLD29, BIG NINETY-NINE CARBON XT-D 29999 NOK

ramme Big 99 Carbon/Hydra-D R12 gaffel FOX 32 Float 29 CTD O/C- Evolution 100 Taper bremser Shimano M596 180 girskifter Shimano XT 10 krankgir Shimano XT high direct Triple navgir Shimano XT krank Shimano XT 42-32-24 nav Shimano SLX-12 cen felger XCD lite Big29 D dekk Maxxis Crossmark 29er 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG62-10 11-36 styre Merida pro OS 680 Flat stem Merida Pro K OS -16AD sadelpinne Merida Carbon K SB0 31.6 sadel Selle Italia X1 pedal Shimano M520 vekt 12,73 STR 17-19-21

FULLD29, BIG NINETY-NINE CARBON 3000-D 39999 NOK

ramme Big 99 Carbon Hydra-D R12 gaffel FOX 32 Float 29 CTD remote-ready O/C-Evolution 100 15mm taper bremser Shimano XT-Fin 180 girskifter Shimano XT 10 krankgir Shimano XT high direct Triple navgir Shimano XT krank Shimano XT 42-32-24 nav attached felger Fulcrum Red Metal 29 XL disc F15-R12 dekk Schwalbe Racing Ralph Evo 29 2.25 fold kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG81-10 11-36 styre PRC Team Flatbar 680 stem PRC Team OS -17 sadelpinne PRC monolink Carbon superlite 31.6 sadel Selle Italia SLS Monolink pedal Shimano M520 vekt 12,52 STR 17-19-21 www.merida.no  29 


sykkel til | terreng

FULLD, FREDDY 1 22999 NOK

ramme One Eighty-D-Single VPP A-link gaffel Rock Shox Lyrik RC CL 170 taper bremser Avid Elixir 5 180 girskifter Sram X.5 SL Trigger 9 krankgir 0 navgir Sram X.5 9s middle cage krank FSA Moto X 36t Mega nav DH Pro 12mm axle 32H felger Alex SUPRA BH 32H dekk Maxxis Minion Rear 2.5 60 kjede KMC Z99 9s kassett Sram PG950 12-26 styre MJ MJ-3552 770L R12 stem Alloy CNC sadelpinne MJ MSP-15AL.1 31.6D*350L sadel Velo VL-1318 Rail Ti pedal DH Comp bearing vekt 16,96

FULLD, FREDDY TEAM-D 34999 NOK

ramme One Eighty-D VPP gaffel FOX 36Van 180 RC2 fit-factory 20mm taper bremser Avid Code 180mm girskifter Sram X.9 SL Trigger 10s krankgir 0 navgir Sram X.9 DH 10s short cage krank FSA Gravity light 36t Mega nav DH Pro 32H CNC cap felger Alex SUPRA 30 eyelet 32H dekk Maxxis Ardent 2.4 Triple kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1070 11-36 styre Gravity light OS Riser 800L Rise:25 stem Gravity LIGHT L:50 sadelpinne Gravity light 31.6D*350L sadel Velo VL-1318 Rail Ti pedal DH Pro bearing vekt 16,64 STR S-M-L 30  www.merida.no


„ „ 29 vs 26 Twentyninere har vært på markedet noen år, men i 2012 vokste segmentet enormt. Grunnen til det hovedsakelig at hjulene har lavere angrepsvinkel på hindringer, noe som gjør at man ruller lettere over steiner og røtter enn det man vil oppleve med tradisjonelle 26” hjul. 29” har også større kontaktflate mot underlaget. Dette gir bedre egenskaper på sand, snø og gjørme. Komfort er også et viktig argument for å velge 29”. Større hjul gir mere dekkvolum, som gjør sykkelturen mer behagelig! Tiltross for unike egenskaper ved en 29er velger flere å holde seg til 26” pga vekt og responstid. Vi har både gode 26ere og 29ere, og lar valget være opp til hver enkelt.

29 Zoll 26 Zoll

www.merida.no  31 


„ 29 mtb

Merida sin geometri på 29ers har i 2012 vunnet flere internasjonale tester, og høstet lovord fra både eliteryttere og mosjonister. Med fokus på geometri og vekt oppleves syklene som responsive, lekne men også aggressive.


sykkel til | terreng

MTB29, BIG NINE TFS-MD 5999 NOK

ramme Big Nine EG TFS-D gaffel SR 29 XCT MLO 100 bremser Tektro Novela 160 girskifter Shimano ST-EF51 8 krankgir Shimano M190 navgir Shimano Alivio krank Shimano M131 42-34-24 CG nav Alloy Disc QR felger Big Nine pro D dekk Kenda 29er MTB wire 2.1 kjede KMC Z7 8s kassett Sram PG820 11-32 styre MERIDA comp OS 660 Flat stem MERIDA comp 1 OS -10 sadelpinne MERIDA comp SB12 27.2 sadel MERIDA Pro SI pedal XC Alloy vekt 13,95 STR 15-17-19-21-23

MTB29, BIG NINE TFS 100-D 6999 NOK

ramme Aluminium Big Nine EG TFS-D gaffel SR 29 XCM HLO 100 bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M360 8 krankgir Shimano M190 navgir Shimano Deore 9 krank Shimano M171 42-34-24 CG nav Alloy Disc QR felger Big Nine pro D dekk Maxxis Crossmark 29er 2.1 wire kjede KMC Z7 8s kassett Sram PG820 11-32 styre Merida Comp OS 660 Flat stem Merida Comp 1 OS -10 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Merida Pro SI/Slim pedal XC Alloy vekt 14,49 STR 15-1719-21-23 www.merida.no  33 


sykkel til | terreng

MTB29, BIG NINE TFS 300-D 7999 NOK

ramme Aluminium Big Nine EG TFS-D gaffel SR 29 XCM HLO 100 bremser Tektro Draco 160 girskifter Shimano SL-M430 9 krankgir Shimano M390 navgir Shimano XT-9 krank Shimano M430 octa 44-32-22 CG nav Shimano M475 disc felger Big Nine pro D dekk Maxxis Crossmark 29er 2.1 wire kjede KMC Z99 9s kassett Shimano CS-HG20-9 11-34 styre Merida Comp OS 660 Flat stem Merida Comp 1 OS -10 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Merida Pro SI/Slim pedal XC Alloy vekt 13,8 STR 15-17-19-21-23

MTB29, BIG NINE TFS 500-D 9999 NOK

ramme Aluminium Big Nine EG TFS-D gaffel SR 29 XCR RL 100 bremser Shimano M446 180 girskifter Shimano SL-M591 10 krankgir Shimano M590 navgir Shimano XT krank Shimano M522 octa 42-32-24 nav Shimano M435 cen felger Big Nine pro D dekk Maxxis Crossmark 29er 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre Merida Comp OS 660 Flat stem Merida Comp 1 OS -10 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Merida Pro SI/Slim pedal XC Alloy vekt 12,95 STR 15-1719-21-23 34  www.merida.no


sykkel til | terreng

MTB29, BIG NINE TFS 900-D 11999 NOK

ramme Aluminium Big Nine EG TFS-D gaffel Manitou 29 Tower LTD air 100 remote bremser Avid Elixir 1 180 girskifter Shimano SLX 10 krankgir Shimano M590 navgir Shimano XT krank Shimano M552-10 42-32-24 nav Shimano M475 disc felger Big Nine pro D dekk Schwalbe Racing Ralph performance 29 2.25 fold kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre Merida pro OS 660 Flat stem Merida pro K OS -17 sadelpinne Merida pro K SB0 27.2 sadel Merida Pro SI/Slim pedal XC Alloy vekt 12,45 STR 15-17-19-21-23

MTB29, BIG NINE TFS XT-D 14999 NOK

ramme Aluminium Big Nine EG TFS-D gaffel Rock Shox Recon Silver 29 air 100 poplock bremser Shimano M505 180 girskifter Shimano XT 10 krankgir Shimano XT navgir Shimano XT krank Shimano XT 42-32-24 nav Shimano M435 cen felger Big Nine pro D dekk Maxxis Crossmark 29er 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG62-10 11-36 styre Merida pro OS 660 Flat stem Merida pro K OS -17 sadelpinne Merida pro K SB0 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal No vekt 12,38 STR 15-17-1921 www.merida.no  35 


sykkel til | terreng

MTB29, BIG NINE LITE 1500-D 16999 NOK

ramme Aluminium Big Nine Lite BC R12-D gaffel FOX 32 Float 29 CTD O/C- Evolution 100 Taper bremser Shimano SLX 180 girskifter Shimano SLX 10 krankgir Shimano SLX high direct navgir Shimano SLX krank Shimano SLX 42-32-24 nav Shimano SLX-12 cen felger XCD lite Big29 D dekk Maxxis Crossmark 29er 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre Merida pro OS 660 Flat stem Merida Pro K OS -16AD sadelpinne Merida pro K SB0 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal Shimano M520 vekt 12,18 STR 17-19-21-23

MTB29, BIG NINE CARBON COMP-D 21999 NOK

ramme Big Nine carbon comp gaffel Manitou 29 Tower Pro air 100 remote taper bremser Shimano M505 180 girskifter Shimano SLX 10 krankgir Shimano M671-D navgir Shimano XT krank Shimano M552-10 42-32-24 nav attached felger Mavic Crossride 29 dekk GeaX Barrp Race 29er 20 fold kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1030 11-36 styre MERIDA pro OS 660 Flat stem MERIDA pro K OS -17 sadelpinne MERIDA carbon K SB0 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal No vekt 11,74 STR 17-1921-23 36  www.merida.no


sykkel til | terreng

MTB29, BIG NINE CARBON XTM-D 26999 NOK

ramme Big Nine Carbon Comp gaffel FOX 32 Float 29 CTD O/C- Evolution 100 Taper bremser Shimano SLX 180 girskifter Shimano XT 10 krankgir Shimano XT high direct Triple navgir Shimano XT krank Shimano XT 42-32-24 nav attached felger Mavic Crossride disc 29 dekk Maxxis Crossmark 29er 2.1 fold kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG62-10 11-36 styre Merida pro OS 660 Flat stem Merida Pro K OS -16AD sadelpinne Merida Carbon K SB0 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal Shimano M520 vekt 10,87 STR 17-19-21-23

MTB29, BIG NINE CARBON 3000-D 34999 NOK

ramme Big Nine Carbon Pro R12 gaffel FOX 32 Float 29 CTD FIT- Performance 100 15mm taper bremser Shimano XT-Fin 180 girskifter Shimano XT 10 krankgir Shimano XT high direct Triple navgir Shimano XT krank Shimano XT 42-32-24 nav attached felger Fulcrum Red Metal 29 XL disc F15-R12 dekk Schwalbe Racing Ralph Evo 29 2.25 fold kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG81-10 11-36 styre PRC Team Flatbar 660 stem PRC Team OS -17 sadelpinne PRC monolink Carbon superlite 27.2 sadel Selle Italia SLS Monolink pedal Shimano M520 vekt 10,25 STR 17-19-21-23 www.merida.no  37 


sykkel til | terreng

MTB29, BIG NINE CARBON TEAM-D 59999 NOK

MERIDA MULTIVAN BIKING TEAM bruker denne sykkelen

ramme Big Nine Carbon superlite R12 BB30 gaffel DT Swiss XMM 100-29 TS remote taper bremser Sram XX 180 girskifter Sram XX 10 krankgir Sram XO high direct navgir Sram XX-10 krank Sram XO Carbon 38-24 BB30 nav DT Swiss 240S-12 cen felger Alex XCR 29 Supercom dekk Maxxis Aspen 29er Exception 2.1 kjede KMC X10SL 10s kassett Sram XX 11-36 styre PRC Team Flatbar 660 stem PRC Team OS -17 sadelpinne PRC monolink Carbon superlite 27.2 sadel Selle Italia SLR Monolink pedal 0 vekt 9,35 STR 17-19-21-23

38  www.merida.no


HYBRID

Crossway Hybrid syklene er laget for deg som vil nyte syklingen på en komfortabel og lett sykkel. For 2013 kommer syklene med en helt ny TFS ramme med skjult kabelføring og lekkert design. Syklene egner seg like godt på grusvei som asfalt, en perfekt ‘’allround’’ sykkel som du kan bruke på alt fra skogsturer til jobbpendling.


sykkel til | tur & terreng

HYBR, CROSSWAY 10 GENT 3499 NOK

ramme Aluminium Crossway-V gaffel SR M3010 50 bremser V-Brake Linear girskifter Shimano ST-EF51 7 krankgir Shimano M191 navgir Shimano Altus krank Shimano M131 48-38-28 CG nav Alloy QR felger Cross Comp V dekk Merida Cross 40C kjede KMC Z50 7s kassett Shimano MF-TZ21 14-28 styre Merida Steel R30 600 stem Adjustable A-Head sadelpinne Suspension 27.2 sadel Cross pedal Plastic vekt 14,8 STR 48-52-55-58

HYBR, CROSSWAY 10 LADY 3499 NOK

ramme Aluminium Crossway-V gaffel SR M3010 50 bremser V-Brake Linear girskifter Shimano ST-EF51 7 krankgir Shimano M191 navgir Shimano Altus krank Shimano M131 48-38-28 CG nav Alloy QR felger Cross Comp V dekk Merida Cross 40C kjede KMC Z50 7s kassett Shimano MF-TZ21 14-28 styre Merida Steel R30 600 stem Adjustable A-Head sadelpinne Suspension 27.2 sadel Cross pedal Plastic vekt 14,8 STR 46-50

40  www.merida.no


sykkel til | tur & terreng

HYBR, CROSSWAY 20-MD GENT 4499 NOK

ramme Aluminium Crossway-D gaffel SR NEX ML 63 bremser Tektro Novela 160 girskifter Shimano ST-EF51 8 krankgir Shimano M191 navgir Shimano Acera-X krank Shimano M131 48-38-28 CG nav Alloy Disc QR felger Cross Comp D dekk Merida Cross 40C kjede KMC Z51 8s kassett Shimano CS-HG31-8 11-32 styre Merida Speed R30 600 stem Adjustable A-Head sadelpinne Suspension 27.2 sadel Cross pedal XC Steel vekt 15,2 STR 48-52-55-58

HYBR, CROSSWAY 20-MD LADY 4499 NOK

ramme Aluminium Crossway-D gaffel SR NEX ML 63 bremser Tektro Novela 160 girskifter Shimano ST-EF51 8 krankgir Shimano M191 navgir Shimano Acera-X krank Shimano M131 48-38-28 CG nav Alloy Disc QR felger Cross Comp D dekk Merida Cross 40C kjede KMC Z51 8s kassett Shimano CS-HG31-8 11-32 styre Merida Speed R30 600 stem Adjustable A-Head sadelpinne Suspension 27.2 sadel Cross pedal XC Steel vekt 15,2 STR 46-50-54

www.merida.no  41 


sykkel til | tur & terreng

HYBR, CROSSWAY 40-D GENT 5499 NOK

ramme Aluminium Crossway Speed-D gaffel SR NEX ML 63 bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M360 8 krankgir Shimano M191 navgir Shimano Alivio 8 krank Shimano M131 48-38-28 CG nav Alloy Disc QR felger Cross Comp D dekk Merida Cross 40C kjede KMC Z7 8s kassett Sram PG820 11-32 styre Merida Comp Alloy R30 620 stem Adjustable A-Head sadelpinne Suspension 27.2 sadel Cross pedal Lite Alloy vekt 14,78 STR 48-52-55-58

HYBR, CROSSWAY 40-D LADY 5499 NOK

ramme Aluminium Crossway Speed-D gaffel SR NEX ML 63 bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M360 8 krankgir Shimano M191 navgir Shimano Alivio 8 krank Shimano M131 48-38-28 CG nav Alloy Disc QR felger Cross Comp D dekk Merida Cross 40C kjede KMC Z7 8s kassett Sram PG820 11-32 styre Merida Comp Alloy R30 620 stem Adjustable A-Head sadelpinne Suspension 27.2 sadel Cross pedal Lite Alloy vekt 14,78 STR 46-50-54

42  www.merida.no


sykkel til | tur & terreng

HYBR, CROSSWAY TFS 100-D GENT 5999 NOK

ramme Aluminium Crossway TFS-D gaffel SR NEX ML 63 bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M360 8 krankgir Shimano M191 navgir Shimano Alivio 8 krank Shimano M171 48-38-28 CG nav Alloy Disc QR felger Cross Comp ND dekk Merida Speed 40 ref kjede KMC Z7 8s kassett Sram PG820 11-32 styre Merida Comp OS 620 R25 stem Adjustable pro OS A-Head sadelpinne Suspension One D 27.2 sadel Cross Sport pedal Lite Alloy vekt 14,05 STR 48-52-55-58

HYBR, CROSSWAY TFS 100-D LADY 5999 NOK

ramme Aluminium Crossway TFS-D gaffel SR NEX ML 63 bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M360 8 krankgir Shimano M191 navgir Shimano Alivio 8 krank Shimano M171 48-38-28 CG nav Alloy Disc QR felger Cross Comp ND dekk Merida Speed 40 ref kjede KMC Z7 8s kassett Sram PG820 11-32 styre Merida Comp OS 620 R25 stem Adjustable pro OS A-Head sadelpinne Suspension One D 27.2 sadel Cross Sport pedal Lite Alloy vekt 14,05 STR 46-50

www.merida.no  43 


sykkel til | tur & terreng

HYBR, CROSSWAY TFS 300-D GENT 6999 NOK

ramme Aluminium Crossway TFS-D gaffel SR NEX ML 63 bremser Tektro Draco 160 girskifter Shimano SL-M430 9 krankgir Shimano M390-9 navgir Shimano SLX-9 krank SR XCR 48A-38-28 CG nav Shimano M475 disc felger Cross Comp ND dekk Merida Speed 40 ref kjede KMC Z99 9s kassett Shimano CS-HG20-9 11-34 styre Merida Comp OS 620 R25 stem Adjustable pro OS A-Head sadelpinne Suspension One D 27.2 sadel Cross Sport pedal Lite Alloy vekt 13,64 STR 48-52-55-58

HYBR, CROSSWAY TFS 300-D LADY 6999 NOK

ramme Aluminium Crossway TFS-D gaffel SR NEX ML 63 bremser Tektro Draco 160 girskifter Shimano SL-M430 9 krankgir Shimano M390-9 navgir Shimano SLX-9 krank SR XCR 48A-38-28 CG nav Shimano M475 disc felger Cross Comp ND dekk Merida Speed 40 ref kjede KMC Z99 9s kassett Shimano CS-HG20-9 11-34 styre Merida Comp OS 620 R25 stem Adjustable pro OS A-Head sadelpinne Suspension One D 27.2 sadel Cross Sport pedal Lite Alloy vekt 13,64 STR 46-50

44  www.merida.no


sykkel til | tur & terreng

HYBR, CROSSWAY TFS 500-D GENT 9999 NOK

ramme Aluminium Crossway TFS-D gaffel SR NCX lite D-LO 63 bremser Shimano M446 160 girskifter Shimano SL-M591 10 krankgir Shimano SLX-48 navgir Shimano XT-T krank SR NCX-FX-10s 48A-36-26 CG nav Shimano M435 cen felger Cross Comp ND dekk Merida Speed Lite 40 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG62-10 11-34 styre Merida Comp OS 620 R25 stem Adjustable pro OS A-Head sadelpinne Suspension One D 27.2 sadel Cross Sport pedal Lite Alloy vekt 13,23 STR 48-52-55-58

HYBR, CROSSWAY TFS 500-D LADY 9999 NOK

ramme Aluminium Crossway TFS-D gaffel SR NCX lite D-LO 63 bremser Shimano M446 160 girskifter Shimano SL-M591 10 krankgir Shimano SLX-48 navgir Shimano XT-T krank SR NCX-FX-10s 48A-36-26 CG nav Shimano M435 cen felger Cross Comp ND dekk Merida Speed Lite 40 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG62-10 11-34 styre Merida Comp OS 620 R25 stem Adjustable pro OS A-Head sadelpinne Suspension One D 27.2 sadel Cross Sport pedal Lite Alloy vekt 13,23 STR 46-50 www.merida.no  45 


sykkel til | tur & terreng

HYBR, DUAL RIGID-D 6499 NOK

ramme Dual TFS-K mount 700 gaffel ACC-A673DN bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M360 rapidfire krankgir Shimano M191 navgir Shimano Alivio 8 krank Shimano M131 48-38-28 CG nav Disc Alloy felger Cross comp D dekk Larsen Mimo 35C kjede KMC Z7 8s kassett Sram PG820 11-32 styre MERIDA comp OS 600 Flat stem MERIDA comp 1 OS 10 sadelpinne MERIDA speed 27.2 sadel MERIDA Sport pedal XC Steel vekt 11,51 STR 15-17-19-21

HYBR, DUAL SPEED-D 7999 NOK

ramme Dual TFS-K mount 700 gaffel ACC-A673DN bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M430 9 krankgir Shimano M390-9 navgir Shimano Deore Top Normal krank Shimano M431 48-36-26 CG nav M475 disc felger Cross comp D dekk Larsen Mimo 35C kjede KMC Z99 9s kassett Shimano CS-HG20-9 11-32 styre MERIDA comp OS 600 Flat stem MERIDA comp 1 OS 7 sadelpinne MERIDA speed 27.2 sadel MERIDA Pro Stripe pedal XC Steel vekt 0 STR 15-17-19-21

46  www.merida.no


sykkel til | tur & terreng

HYBR, DUAL RACING-D 11999 NOK

ramme Dual TFS-K mount 700 gaffel RST Vogue Air pro SRL 75 remote lock bremser Tektro Draco 160 girskifter Shimano SL-M591 10 krankgir Shimano XT navgir Shimano XT-10 krank Shimano T551-10 48-36-26 nav M525 disc felger Merida XCD Lite dekk Maxxis Larsen Mino CX 35 kevlar kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-HG62-10 11-34 styre MERIDA pro OS 620 Flat stem MERIDA pro OS 6 sadelpinne MERIDA pro 2 SB15 27.2 sadel MERIDA Pro Stripe pedal XC Alloy vekt 11,36 STR 15-17-19-21

HYBR, SPEEDER T1-MD GENT 5499 NOK

ramme Speeder-D-Single gaffel Speeder Lite Disc bremser Tektro Novela 160 girskifter Shimano ST-R221-8 krankgir Shimano M311 34.9 48T navgir Shimano Sora-GS krank Shimano M131 48-38-28 CG nav Disc-R Alloy felger Merida Pro D-Pair dekk Maxxis Detonator 32 anti kjede KMC Z7 8s kassett CS-R6 12-25 styre MERIDA comp OS 600 Flat stem MERIDA comp 1 OS 10 sadelpinne MERIDA comp SB12 31.6 sadel MERIDA Pro Stripe pedal XC Alloy vekt 11,45 STR 47-50-52-54-56-59

www.merida.no  47 


sykkel til | ASFALT

HYBR, SPEEDER T1-MD LADY 5499 NOK

ramme Speeder-D-Single gaffel Speeder Lite Disc bremser Tektro Novela 160 girskifter Shimano ST-R221-8 krankgir Shimano M311 34.9 48T navgir Shimano Sora-GS krank Shimano M131 48-38-28 CG nav Disc-R Alloy felger Merida Pro D-Pair dekk Maxxis Detonator 32 anti kjede KMC Z7 8s kassett CS-R6 12-25 styre MERIDA comp OS 600 Flat stem MERIDA comp 1 OS 10 sadelpinne MERIDA comp SB12 31.6 sadel MERIDA Pro Stripe pedal XC Alloy vekt 11,45 STR 47-52

HYBR, SPEEDER T2-D GENT 6499 NOK

ramme Aluminium Speeder-D gaffel Speeder Lite disc bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M430 9 krankgir Shimano M390-9 navgir Shimano Tiagra GS krank SR NCX 48A-38-28 CG nav Road Disc Alloy felger Merida Pro D-Pair dekk Maxxis Detonator 32 60 kjede KMC X9 9s kassett SunRace CS-M9 11-28 styre Merida Comp OS 600 Flat stem Merida Comp 1 OS 10 sadelpinne Merida Comp SB12 31.6 sadel Merida Pro Stripe pedal Lite Alloy vekt 11,51 STR 47-50-52-54-56-59

48  www.merida.no


sykkel til | ASFALT

HYBR, SPEEDER T2-D LADY 6499 NOK

ramme Aluminium Speeder-D gaffel Speeder Lite disc bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M430 9 krankgir Shimano M390-9 navgir Shimano Tiagra GS krank SR NCX 48A-38-28 CG nav Road Disc Alloy felger Merida Pro D-Pair dekk Maxxis Detonator 32 60 kjede KMC X9 9s kassett SunRace CS-M9 11-28 styre Merida Comp OS 600 Flat stem Merida Comp 1 OS 10 sadelpinne Merida Comp SB12 31.6 sadel Merida Pro Stripe pedal Lite Alloy vekt 11,51 STR 47-52

HYBR, SPEEDER T3-D GENT 7999 NOK

ramme Aluminium Speeder-D gaffel Speeder Lite disc bremser Tektro Draco 160 girskifter Shimano SL-3500-9 rapidfire krankgir Microshift R439 43.9 navgir Shimano 105 GS krank FSA Vero 52-42-30 nav Road Disc Alloy felger Merida Pro D-Pair dekk Maxxis Detonator 32 60 kjede KMC X9 9s kassett Sram PG950 11-26 styre Merida Comp OS 600 Flat stem Merida Comp 1 OS 10 sadelpinne Merida Comp SB12 31.6 sadel Merida Pro Stripe pedal Lite Alloy vekt 11,3 STR 47-50-52-54-56-59

www.merida.no  49 


sykkel til | ASFALT

HYBR, SPEEDER T3-D LADY 7999 NOK

ramme Aluminium Speeder-D gaffel Speeder Lite disc bremser Tektro Draco 160 girskifter Shimano SL-3500-9 rapidfire krankgir Microshift R439 43.9 navgir Shimano 105 GS krank FSA Vero 52-42-30 nav Road Disc Alloy felger Merida Pro D-Pair dekk Maxxis Detonator 32 60 kjede KMC X9 9s kassett Sram PG950 11-26 styre Merida Comp OS 600 Flat stem Merida Comp 1 OS 10 sadelpinne Merida Comp SB12 31.6 sadel Merida Pro Stripe pedal Lite Alloy vekt 11,16 STR 47-52

HYBR, S-PRESSO 100-D GENT 6499 NOK

ramme Aluminium S-Presso-D gaffel Aluminium Straight Disc bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M360 rapidfire krankgir Shimano M191 31.8-48 navgir Shimano Alivio 8 krank Shimano M171 48-38-28 CG nav Alloy Disc QR felger Spresso Comp disc dekk Maxxis Overdrive 32 60 kjede KMC Z7 8s kassett Shimano CS-HG31-8 11-32 styre Merida Comp OS 580 Flat stem Merida Comp 1 OS 10 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Cross/Juliet Sport pedal Lite Alloy vekt 11,5 STR 45-50-55-60 50  www.merida.no


sykkel til | ASFALT

HYBR, S-PRESSO 100-D LADY 6499 NOK

ramme Aluminium S-Presso-D gaffel Aluminium Straight Disc bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M360 rapidfire krankgir Shimano M191 31.8-48 navgir Shimano Alivio 8 krank Shimano M171 48-38-28 CG nav Alloy Disc QR felger Spresso Comp disc dekk Maxxis Overdrive 32 60 kjede KMC Z7 8s kassett Shimano CS-HG31-8 11-32 styre Merida Comp OS 580 Flat stem Merida Comp 1 OS 10 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Cross/Juliet Sport pedal Lite Alloy vekt 11,73 STR 45-50

HYBR, S-PRESSO 300-D GENT 7499 NOK

ramme Aluminium S-Presso-D gaffel Aluminium Straight Disc bremser Tektro Draco 160 girskifter Shimano SL-M430 9 krankgir Shimano M390 31.8 navgir Shimano SLX-9 krank Shimano M431 48-36-26 CG nav Shimano M475 disc felger Spresso Comp disc dekk Maxxis Overdrive 32 60 kjede KMC Z99 9s kassett Shimano CSHG20-9 11-34 styre Merida Comp OS 580 Flat stem Merida Comp 1 OS 10 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Cross/Juliet Sport pedal Lite Alloy vekt 11,73 STR 45-50-55-60 www.merida.no  51 


sykkel til | ASFALT

HYBR, SPEEDER T5 CARBON GENT 19999 NOK

ramme Speeder BG Carbon-V gaffel Carbon BG CC lite bremser Avid Single Digit 5R girskifter Shimano SL-4600-10 rapidfire krankgir Shimano R780 34.9 navgir Shimano Ultegra SS krank FSA Gossamer 50-34 Mega nav attached felger Fulcrum Racing Comp CX dekk Maxxis Detonator 28 KV kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1050 11-26 styre Merida pro OS 600 Flat stem Merida pro E OS 7 sadelpinne Merida Carbon H SB15 27.2 sadel Prologo Kappa Evo pedal Lite Alloy vekt 9,08 STR 48-52-55-58

52  www.merida.no


CycloCross

Cyclocross er et spennende segment som har vokst mye i Norge de siste 책rene. Sykkelen kombinerer de raske egenskapene fra en landeveissykkel med de lekne egenskapene til en MTB.


sykkel til | alt

RACER, CYCLO CROSS 3-MD 9999 NOK

ramme Aluminium Lite-D gaffel Aluminium straight disc bremser Hayes CX5 140 girskifter Shimano Tiagra 10 krankgir Shimano Tiagra 10 D navgir Shimano Tiagra SS krank FSA Omega 46-36 Mega nav Road Disc Alloy felger Merida XCD Lite dekk Maxxis Raze 33 Kevlar kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre Merida Road Pro Classic OS stem Merida Comp 1 OS -10 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Merida Pro SL pedal 0 vekt 10,48 STR 48-52-55-58-61

RACER, CYCLO CROSS 4-MD 12499 NOK

ramme Aluminium Lite-D gaffel Aluminium straight disc bremser Hayes CX5 140 girskifter Shimano 105 10 krankgir Shimano 105 D navgir Shimano 105 SS krank FSA Gossamer 46-36 Mega nav Road Disc Bearing felger Merida XCD Lite dekk Maxxis Raze 33 Kevlar kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre Merida Road Pro Classic OS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida pro H SB15 27.2 sadel Merida Pro SL pedal 0 vekt 10,31 STR 48-52-55-58-61

54  www.merida.no


sykkel til | alt

RACER, CYCLO CROSS 5-MD 16999 NOK

ramme Aluminium Lite-D gaffel Aluminium Bend Disc bremser Hayes CX5 140 girskifter Shimano Ultegra 10 krankgir Shimano CX70 navgir Shimano Ultegra SS krank FC-CX50 46-36 nav attached felger Fulcrum Red Power 29 XL dekk Maxxis Raze 33 Kevlar kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre Merida Road Pro Classic OS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida pro H SB15 27.2 sadel Prologo Kappa Evo pedal 0 vekt 9,61 STR 48-52-55-58-61

RACER, CYCLO CROSS CARBON TEAM IS-MD 29999 NOK

ramme Carbon nano BG BB30 disc gaffel Carbon straight taper-D bremser Avid BB5R 140 girskifter Shimano Ultegra 10 krankgir Shimano CX70 navgir Shimano Ultegra SS krank FSA Gossamer Pro 46-36 BB30 nav attached felger Fulcrum Red Power 29 XL dekk Maxxis Raze 33 Kevlar kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-5700 12-27 styre FSA Gossamer Compact stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Carbon K SB19 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal 0 vekt 7,69 STR 48-52-55-58-61

www.merida.no  55 


sykkel til | xxxxxxxxx

landevei

Merida har jobbet mye med å utvikle landeveissyklene sine de siste årene. For 2013 har de mange suksessmodeller de viderefører, men det introduseres også 3 nye varianter. Ride serien har kortere overrør, høyere styrerør og brattere vinkler som gir rytteren en mer komfortabel sittestilling.


sykkel til | xxxxxxxxx

RIDE OR RACE? Tanken bak Road Ride syklene var å lage en racersykkel for alle, som alle kan sykle på, i time etter time uten at sittestillingen blir for ukomfortabel. Noe av hemmeligheten bak Road Ride ligger i et litt kortere overrør, bredere dekk, kompakt styre med mindre vinkel. Her kan de fleste føle seg vel bak styre med litt mer oppreist sittestilling og mindre slitasje på rygg og nakke. Ride Lite tilbyr i tillegg 1,5” nedre styrelager og en svært lett full-karbongaffel. Road race er i motsetning til ride en mer aggressiv ramme, med brattere vinkler i styre, dypere bukk i styret og smalere dekk. Race geometrien er noe mer tradisjonell sammenlignet med ordinære landeveissykler.

www.merida.no  57 


sykkel til | landevei

RACER, RIDE LITE JULIET 91 8999 NOK

ramme Ride Lite gaffel Carbon lite 3-S taper bremser Shimano SORA girskifter Shimano Sora 9 krankgir Shimano Sora D navgir Shimano Sora SS krank Shimano R345 octa 50-34 nav Shimano 2200 felger Alex Race24 dekk Vittoria Rubino 25 kjede KMC X9 9s kassett Sram PG950 11-28 styre Merida Anatomic Road OS stem Merida Comp 1 OS -10 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Juliet Sport pedal 0 vekt 9,72 STR 44-47-50-52

RACER, RIDE LITE JULIET 94 12499 NOK

ramme Ride Lite gaffel Carbon lite 3-S taper bremser Shimano R561 girskifter Shimano 105 10 krankgir Shimano 105 D navgir Shimano 105 SS krank Shimano R565 50-34 nav Shimano 105 felger Alex Race24 dekk Maxxis Detonator 25 60 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre Merida Road Pro Juliet OS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Carbon K SB0 27.2 sadel Juliet Sport pedal 0 vekt 8,86 STR 44-47-50-52

58  www.merida.no


sykkel til | landevei

RACER, SCULTURA Comp JULIET 904 18999 NOK

ramme Carbon Scultura Comp gaffel Carbon Comp lite-S taper bremser Merida Road PRO girskifter Shimano 105 10 krankgir Shimano 105 D navgir Shimano 105 SS krank Shimano R565 50-34 nav Shimano 105 felger Alex Race24 dekk Vittoria Rubino Slick 23 60 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre Controltech Fuego HMS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Carbon K SB0 27.2 sadel Selle Italia X1 lady flow pedal 0 vekt 8,29 STR 44-47-50-52

RACER, RIDE 88-16 5999 NOK

ramme RIDE-EQ gaffel Road CF long-M5 bremser ROAD Dual Pivot-long girskifter Shimano ST2300 8 krankgir Shimano FD-2200 navgir Shimano Sora SS krank FSA Tempo 53-39 nav Shimano 2200 felger Alex R450 Black/NC dekk Maxxis Detonator 25 wire kjede KMC Z7 8s kassett Sunrace CS-R6 12-25 styre Merida Anatomic Road OS stem Merida Comp 1 OS -10 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Merida Slim pedal 0 vekt 9,86 STR 44-47-50-52-54-56-59

www.merida.no  59 


sykkel til | landevei

RACER, RIDE LITE 93 9999 NOK

ramme Ride Lite gaffel Carbon lite 3-S taper bremser Merida Road Comp girskifter Shimano Tiagra 10 krankgir Shimano Tiagra D navgir Shimano Tiagra SS krank Shimano Tiagra 50-34 nav Shimano Tiagra felger Alex Race24 dekk Maxxis Detonator 25 60 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre Merida Road Pro Compact OS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Merida Pro SL pedal 0 vekt 9,12 STR 44-47-50-52-54-56-59

RACER, RIDE LITE 94 12499 NOK

ramme Ride Lite gaffel Carbon lite 3-S taper bremser Shimano R561 girskifter Shimano 105 10 krankgir Shimano 105 D navgir Shimano 105 SS krank Shimano R565 50-34 nav Shimano 105 felger Alex Race24 dekk Maxxis Detonator 25 60 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre Merida Road Pro Compact OS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Carbon H SB15 27.2 sadel Q-BIK flow pedal 0 vekt 8,91 STR 44-47-50-52-54-56-59

60  www.merida.no


sykkel til | landevei

RACER, RIDE CARBON 93 16999 NOK

ramme Ride gaffel Carbon lite 5-S taper bremser Merida Road Comp girskifter Shimano Tiagra 10 krankgir Shimano Tiagra D navgir Shimano Tiagra SS krank Shimano Tiagra 50-34 nav Shimano Tiagra felger Alex Race24 dekk Maxxis Detonator 25 60 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre FSA Omega Compact OS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Carbon K SB19 27.2 sadel Q-BIK flow pedal 0 vekt 8,53 STR 44-47-50-52-54-56-59

RACER, RIDE CARBON 94 19999 NOK

ramme Ride gaffel Carbon lite 5-S taper bremser Shimano R561 girskifter Shimano 105 10 krankgir Shimano 105 D navgir Shimano 105 SS krank Shimano R565 50-34 nav Shimano 105 felger Alex Race24 dekk Maxxis Detonator 25 60 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre FSA Gossamer Compact OS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Carbon K SB19 27.2 sadel Q-BIK flow pedal 0 vekt 8,43 STR 47-50-52-54-56-59

www.merida.no  61 


sykkel til | landevei

RACER, RIDE CARBON 95 22999 NOK

ramme Ride gaffel Carbon lite 5-S taper bremser Shimano R561 girskifter Shimano Ultegra 10 krankgir Shimano Ultegra D navgir Shimano Ultegra SS krank Shimano R565 50-34 nav attached felger Mavic Aksium dekk Vittoria Rubino Slick 25 60 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre FSA Gossamer Compact OS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Carbon K SB19 27.2 sadel Q-BIK flow pedal 0 vekt 8,52 STR 47-50-52-54-56-59

RACER, RACE LITE 900 7999 NOK

ramme Race Comp gaffel Carbon lite 3-S taper bremser ROAD Dual Pivot girskifter Shimano ST2300 8 krankgir Shimano FD-2200 navgir Shimano Sora SS krank FSA Tempo 50-34 nav Shimano 2200 felger Alex R450 Black/NC dekk Maxxis Rouler 23 wire kjede KMC Z7 8s kassett Sunrace CS-R6 12-25 styre Merida Anatomic Road OS stem Merida Comp 1 OS -10 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Merida Pro SL pedal 0 vekt 9,69 STR 44-47-50-52-54-56-59

62  www.merida.no


sykkel til | landevei

RACER, RACE LITE 901 8999 NOK FOR JR i str. 44

ramme Race Comp gaffel Carbon lite 3-S taper bremser Merida Road Comp girskifter Shimano Sora 9 krankgir Shimano Sora D navgir Shimano Sora SS krank Shimano R345 octa 50-34 nav Shimano 2200 felger Merida MR500 dekk Maxxis Rouler 23 fold kjede KMC X9 9s kassett Shimano CS-HG50-9 12-27 styre Merida Anatomic Road OS stem Merida Comp 1 OS -10 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Merida Pro SL pedal 0 vekt 9,42 STR 44-47-50-52-54-56-59

RACER, RACE LITE 903 9999 NOK

ramme Race Comp gaffel Carbon lite 3-S taper bremser Merida Road Comp girskifter Shimano Tiagra 10 krankgir Shimano Tiagra D navgir Shimano Tiagra SS krank FSA Gossamer 50-34 MegaExo nav Shimano Tiagra felger Merida MR500 dekk Maxxis Rouler 23 fold kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre Merida Anatomic Road OS stem Merida Comp 1 OS -10 sadelpinne Merida Comp SB12 27.2 sadel Merida Pro SL pedal 0 vekt 9,22 STR 44-47-50-52-54-56-59

www.merida.no  63 


sykkel til | landevei

RACER, RACE LITE 904 12499 NOK

ramme Race Light-Single gaffel BC CF lite 3-S taper bremser Merida Road COMP girskifter Shimano 105 10 krankgir Shimano 105 D navgir Shimano 105 SS krank FSA Gossamer 50-34 MegaExo nav Shimano 2200 felger MERIDA MR500 dekk Maxxis Rouler 23 fold kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre FSA Gossamer Ergo OS stem MERIDA pro E OS -7 sadelpinne MERIDA carbon K SB19 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal NO vekt 8,82 STR 44-47-50-52-54-56-59

RACER, RACE LITE 905 14999 NOK

ramme Aluminium Race Light gaffel Carbon lite 3-S taper bremser Merida Road PRO girskifter Shimano Ultegra 10 krankgir Shimano Ultegra D navgir Shimano Ultegra SS krank FSA Energy 50-34 Mega nav attached felger Fulcrum Racing Comp dekk Vittoria Rubino Slick 23 60 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre FSA Gossamer Ergo OS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Carbon K SB19 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal 0 vekt 8,46 STR 44-47-50-52-54-56-59

64  www.merida.no


sykkel til | landevei

RACER, SCULTURA Comp 904 19999 NOK

ramme Carbon Scultura Comp gaffel Carbon Comp lite-S taper bremser Merida Road PRO girskifter Shimano 105 10 krankgir Shimano 105 D navgir Shimano 105 SS krank Shimano R565 50-34 nav attached felger Mavic Aksium dekk Vittoria Rubino Slick 23 60 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre Controltech ONE Road stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Carbon K SB19 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal 0 vekt 8,27 STR 47-50-52-54-56-59

RACER, SCULTURA Comp 905 22999 NOK

ramme Carbon Scultura Comp gaffel Carbon Comp lite-S taper bremser Merida Road PRO girskifter Shimano Ultegra 10 krankgir Shimano Ultegra D navgir Shimano Ultegra SS krank FSA Energy 50-34 Mega nav attached felger Fulcrum Racing Comp dekk Vittoria Rubino Slick 23 60 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-460010 12-28 styre FSA Gossamer Ergo OS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Carbon K SB19 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal 0 vekt 7,95 STR 47-50-52-54-56-59

www.merida.no  65 


sykkel til | landevei

RACER, SCULTURA Comp 906 24999 NOK

ramme Carbon Scultura Comp gaffel Carbon Comp lite-S taper bremser Sram Force Carbon girskifter Sram Force 10 krankgir Sram Force navgir Sram Force krank FSA Team Issue 50-34 Mega nav attached felger Fulcrum Quattro dekk Vittoria Rubino Slick 23 60 KV kjede KMC X10 10s kassett Sram PG1050 11-28 styre FSA Gossamer Ergo OS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Carbon K SB19 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal 0 vekt 7,67 STR 47-50-52-54-56-59

RACER, SCULTURA Comp 905-E 29999 NOK

ramme Carbon Scultura Comp [Di2] gaffel Carbon Comp lite-S taper bremser Merida Road PRO girskifter Shimano Ultegra 10 Di2 krankgir Shimano Ultegra Di2 navgir Shimano Ultegra Di2 krank FSA Energy 50-34 Mega nav attached felger Fulcrum Racing Comp dekk Vittoria Rubino Slick 23 60 KV kjede KMC X10 10s kassett Shimano CS-4600-10 12-28 styre FSA Gossamer Ergo OS stem Merida pro E OS -7 sadelpinne Merida Carbon K SB19 27.2 sadel Selle Italia X1 pedal 0 vekt 8,11 STR 47-50-5254-56-59 66  www.merida.no


sykkel til | landevei

RACER, SCULTURA SL TEAM 59999 NOK

team lampre merida bruker denne sykkelen

ramme Carbon Scultura Superlite BB386 gaffel Carbon superlite-S taper bremser Sram Red Carbon girskifter Sram RED 10 krankgir Sram RED navgir Sram RED krank Sram Red 53-39 GXP nav attached felger DT Swiss RR1450 tricon dekk Vittoria Diamante Pro Radial 22 220 KV kjede Sram PC-1091 kassett Sram OG1090 11-28 styre FSA K-Force Ergo OS stem PRC Team OS -7 sadelpinne PRC monolink Carbon superlite 27.2 sadel Selle Italia SLR Monolink pedal 0 vekt 6,29 STR 47-50-52-5456-59

RACER, SCULTURA SL 909 64999 NOK

team joker merida bruker denne sykkelen

ramme Carbon Scultura Superlite BB386 gaffel Carbon superlite-S taper bremser Shimano Dura Ace girskifter Shimano Dura Ace 11 krankgir Shimano Dura Ace navgir Shimano Dura Ace 11 krank Shimano Dura ACE 50-34 11s nav attached felger Mavic Kysrium SLR dekk Mavic Yksion Pro SSC Powerlink 23 kjede Shimano Dura Ace 11s kassett Shimano CS-9000 11-28 11s styre FSA K-Force Ergo OS stem FSA SLK -6 sadelpinne PRC monolink Carbon superlite 27.2 sadel Selle Italia SLR Monolink pedal 0 vekt 6,72 STR 47-50-52-54-56-59

www.merida.no  67 


sykkel til | xxxxxxxxx

STREET/ DIRT/bmx

68  www.merida.no

Siden 2005 har Merida sitt dirt/street segment ligget under et eget merkenavn UMF. For kommende sesong har vi valgt å gå bort fra dette navnet, og alle syklene vil i fremtiden være brandet som Merida. Denne kategorien består av sykler med litt tøffere design og rammer som er laget for å tåle hopp og stor belastning.


sykkel til | BMX

BMX, BRAD ST 16” 2899 NOK

ramme 2013 Brad Comp 16 gaffel UMF HT ( Pivot ) bremser Tektro 907ADR U-brake girskifter 0 krankgir 0 navgir 0 krank 1-Piece Chainwheel 36T 130L nav “BMX Steel 3/8”” axle, 28H” felger SINGLE BLACK 28H dekk Kenda K905 16*2.125 kjede Z410 kassett 16T styre “Hi-Ten, 540L R:5.5””(140)” stem ITC-7230 A-HEAD sadelpinne Attached sadel Velo VL-7139 W/25.4*200 Seatpost pedal BMX PP Pedal vekt 13 STR 7,5

BMX, BRAD ST 5 2999 NOK

ramme 2012 Brad Comp gaffel UMF HT bremser Tektro 907ADR U-brake girskifter 0 krankgir 0 navgir 0 krank 1-Piece Chainwheel 33T nav BMX Steel 14MM 36H felger SINGLE BLACK 36H dekk CST C-1381 20*1.95 kjede Z410 kassett 14T styre “UMF HT W690 R7.8””(198)” stem ITC-7230 A-HEAD sadelpinne Attached sadel Velo VL-7139 W/25.4*200 Seatpost pedal BMX PP Pedal vekt 14,6 STR 10,5

www.merida.no  69 


sykkel til | BMX

BMX, BRAD ST 3 3999 NOK

ramme 2012 Brad Comp gaffel UMF CM 14 bremser Tektro 907ADR U-brake girskifter 0 krankgir 0 navgir 0 krank Samox 3-Piece Chainwheel 25T nav BMX Steel 36H w/freewheel felger DDW double 36H dekk CST C-1381 20*1.95 kjede Z410 kassett 9T styre “UMF HT W690 R7.8””(198)” stem ITC-7233 L50 sadelpinne Attached sadel Velo VL-7139 W/25.4*200 Seatpost pedal BMX Pedal vekt 14,6 STR 10,5

“DIRT, HARDY 6 24””-MD” 4499 NOK

ramme Aluminium Hardy Comp disc gaffel SR XCM 100 bremser Tektro Novela 160 girskifter Shimano Altus C90 7s krankgir Shimano FD-M310 navgir Shimano Tourney 30 krank FSA Dynadrive 42/32/22 nav DISC ALLOY BLACK 7S felger “Single wall Z1000 24””” dekk Maxxis Snyper 24*2.0 kjede KMC Z7 8s kassett Shimano MF-TZ21 14-28 styre UMF OV RISE20 stem UMF OV 60 31.8 sadelpinne SP-602 31.6D*350L sadel FM2462 pedal BMX PP Pedal vekt 14,31 STR S

70  www.merida.no


sykkel til | DIRT

DIRT, HARDY 6-MD 4499 NOK

ramme Aluminium Hardy Comp disc gaffel SR XCM 100 bremser Tektro Novela 160 girskifter Shimano Altus C90 7s krankgir Shimano FD-M310 navgir Shimano Tourney 30 krank FSA Dynadrive 42/32/22 nav DISC ALLOY BLACK 7S felger Single wall Z1000 dekk Merida Trail 2.25 kjede KMC Z7 8s kassett Shimano MF-TZ21 14-28 styre UMF OV RISE20 stem UMF OV-2 60 31.8 sadelpinne SP-602 31.6D*350L sadel FM2462 pedal BMX PP Pedal vekt 13,98 STR S-M-L

DIRT, HARDY 5-D 5499 NOK

ramme Aluminium Hardy Comp disc gaffel SR XCM 100 bremser Hayes MX-5 Disc 160 girskifter Shimano ALTUS 8s krankgir Shimano M310 34.9 T-Swing navgir Shimano Acera-X krank FSA Dynadrive 42/32/22 nav Alloy Disc QR felger Double wall DP-20 dekk Merida Trail 2.25 kjede KMC Z7 8s kassett Sram PG820 11-32 styre UMF OV RISE20 stem UMF OV-2 60 31.8 sadelpinne MJ MSP-15AL.1 31.6D*350L sadel FM2462 pedal BMX PP Pedal vekt 14,05 STR S-M-L

www.merida.no  71 


sykkel til | dirt

DIRT, HARDY 4-D 6499 NOK

ramme Aluminium Hardy Comp disc gaffel SR XCM 100 bremser Tektro Draco 180 girskifter Shimano SL-M430 9 krankgir Shimano Alivio 27 speeds navgir Shimano Alivio 9s krank FSA Dynadrive 32/22 Alloy Guard nav Alloy Disc QR felger Double wall DP-20 dekk Merida Trail 2.25 kjede KMC Z99 9s kassett Shimano HG20-9 11-32 styre UMF OV RISE20 stem UMF OV-1 50 31.8 sadelpinne MJ MSP-15AL.1 31.6D*350L sadel Velo VL-7073-8 pedal BMX PP Pedal vekt 14,05 STR S-M-L

DIRT, HARDY PRO STEEL 2 5999 NOK

ramme Hardy Pro Steel gaffel SR Duro DJ D 100 bremser Hayes MX-5 Disc 160 girskifter 0 krankgir 0 navgir 0 krank Hollow 3pcs CM 8 Spline Crank + 10 arms25T[5T] nav Jump disc NT 32H felger Double wall DP-20 dekk CST C-1381 2.4 kjede KMC Z510HX kassett 10T styre ITC-6502 steel 720L R20 stem ITC-7233 55 22.2 sadelpinne Attached sadel Velo VL-7129 w/post pedal BMX PP Pedal vekt 14,24 STR 13

72  www.merida.no


barn/ junior

Merida jobber knallhardt for å lage gode alternativer til barn og juniorsyklister i alle prisklasser. For 2013 har vi jobbet mye med å optimalisere utvekslingen på våre barnesykler for å gjøre tråkket lettere. Vi har også satt enda større fokus på vekt for å skape best mulig sykkelopplevelse for de små.


sykkel til | barn

BARN, Merida JONATHAN TREHJUL 699 NOK

BARN, Merida JULIA TREHJUL 699 NOK

74  www.merida.no


sykkel til | barn

BARN, MINIBIKE ALU 12 999 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel bremser 0 girskifter 0 krankgir 0 navgir 0 krank 0 nav 0 felger Aluminium dekk “12””x1.75””” kjede “C-410,1/2””x1/8””” kassett 0 styre Steel stem Steel sadelpinne Steel 27.2mm sadel Merida pedal 0 vekt 4,4 STR 12

BARN, DINO 12 1099 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel bremser Coaster girskifter 0 krankgir 0 navgir 0 krank Steel 28t nav Coaster Brake felger Aluminium dekk “12””x2.125”” kjede “C410,1/2””x1/8””” kassett 0 styre Steel stem Steel sadelpinne Steel 27.2mm sadel Merida Dino pedal FP-623 Plastic body Ball Bearing vekt 7,7 STR 12

www.merida.no  75 


sykkel til | barn

BARN, BELLA 12 1099 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel bremser Coaster girskifter 0 krankgir 0 navgir 0 krank Steel 28t nav Coaster Brake felger Aluminium dekk “12””x2.125””” kjede “C410,1/2””x1/8””” kassett 0 styre Steel stem Steel sadelpinne Steel 27.2mm sadel Merida Bella pedal FP-623 Plastic body w/Ball Bearing vekt 7,9 STR 12

BARN, DINO 16 1399 NOK

Bildet kan avvike noe fra produksjonen

ramme Aluminium gaffel Steel bremser Coaster girskifter 0 krankgir 0 navgir 0 krank Steel 32t nav Coaster Brake felger Aluminium dekk “16””x2.125””” kjede “C410,1/2””x1/8””” kassett 0 styre Steel stem Steel sadelpinne Steel 27.2mm sadel Merida Dino pedal FP-628 Plastic body Ball Bearing vekt 8,6 STR 16

76  www.merida.no


sykkel til | barn

BARN, BELLA 16 1399 NOK

Bildet kan avvike noe fra produksjonen

ramme Aluminium gaffel Steel bremser Coaster girskifter 0 krankgir 0 navgir 0 krank Steel 32t nav Coaster Brake felger Aluminium dekk “16””x2.125””” kjede “C410,1/2””x1/8””” kassett 0 styre Steel stem Steel sadelpinne Steel 27.2mm sadel Merida Bella pedal FP-628 Plastic body w/Ball Bearing vekt 8,8 STR 16

BARN, DINO 20 1999 NOK

ramme Aluminium gaffel “Bravo 20””” bremser V-Brake girskifter Shimano krankgir 0 navgir Shimano krank Steel 40t nav Steel felger Aluminium dekk “20””x2.00””” kjede “KMC Z-410 1/2””x1/8””” kassett Shimano MF-TZ20 6-speed 14-28t styre Steel stem Steel sadelpinne Steel 27.2mm sadel Merida Dino pedal VP-260N Plastic body w/Ball Bearing vekt 11 STR 20

www.merida.no  77 


sykkel til | barn

BARN, BELLA 20 1999 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel bremser V-Brake girskifter Shimano krankgir 0 navgir Shimano krank Steel 40t nav Steel felger Aluminium dekk “20””x2.00””” kjede “KMC Z-410 1/2””x1/8””” kassett Shimano MF-TZ20 6-speed 14-28t styre Steel stem Steel sadelpinne Steel 27.2mm sadel Merida Dino pedal VP-260N Plastic body w/Ball Bearing vekt 10,7 STR 20

BARN, TOUR OF NORWAY 20 2499 NOK

ramme Aluminium gaffel “Bravo 20””” bremser V-Brake girskifter Shimano krankgir 0 navgir Shimano krank Steel 40t nav Steel felger Aluminium dekk “20””x2.00””” kjede “KMC Z-410 1/2””x1/8””” kassett Shimano MF-TZ20 6-speed 14-28t styre Steel stem Steel sadelpinne Steel 27.2mm sadel Merida Dino pedal VP-260N Plastic body w/Ball Bearing vekt 0 STR 20

78  www.merida.no


sykkel til | JUNIOR

BARN, TOUR OF NORWAY 24 3299 NOK

ramme Aluminium Matts DT Jr 24’’ gaffel SR M3000-AL 63 bremser 0 girskifter Shimano RS35 7 krankgir Shimano TZ30 42 navgir Shimano Tourney krank WT SP9TS340P5 42-34-24 nav Joytech Alloy QR felger Aluminium enkelbunn dekk CST C1346 1.95 kjede KMC Z51 kassett Shimano TZ21 14-28 styre Merida XM Cen Steel Rise stem Kalloy A-Head Forge CEN 15 sadelpinne Kalloy Alloy 27.2 sadel Merida Sport pedal Plastic vekt 0 STR 24

MTB, MATTS JR/24 2999 NOK

ramme “Matts DT-V 24””” gaffel “M3010-AL 50 24””” bremser V-Brake Linear girskifter Shimano RS35-7 krankgir Shimano TZ30 42 navgir Shimano Tourney 30 krank SP9-TS340P5 42-34-24 nav Alloy QR felger Single Wall Silver dekk C1346 24*1.95 kjede Z51 kassett Shimano TZ21 14-28 styre Merida STEEL Rise stem AHead Forge CEN 15 sadelpinne Alloy 27.2 sadel Merida kid 2462 pedal PP vekt 13,33 STR 13,5

www.merida.no  79 


sykkel til | JUNIOR

MTB, JULIET JR/24 2999 NOK

ramme “Matts DT-V 24””” gaffel “M3010-AL 50 24””” bremser V-Brake Linear girskifter Shimano RS35-7 krankgir Shimano TZ30 42 navgir Shimano Tourney 30 krank SP9-TS340P5 42-34-24 nav Alloy QR felger Single Wall Silver dekk C1346 24*1.95 kjede Z51 kassett Shimano TZ21 14-28 styre Merida STEEL Rise stem AHead Forge CEN 15 sadelpinne Alloy 27.2 sadel Merida kid 2462 pedal PP vekt 12,86 STR 13,5

MTB, MATTS-MD JR/24 3499 NOK

ramme “Matts DT-D 24””” gaffel “XCT disc 24””” bremser Tektro Novela 160 girskifter Shimano RS35-7 krankgir Shimano TZ30 42 navgir Shimano Altus krank SP9-TS340P5 42-34-24 nav Disc-R thread Alloy felger Single Wall Silver dekk C1346 24*1.95 kjede Z51 kassett Shimano TZ21 14-28 styre Merida STEEL Rise stem A-Head Forge CEN 15 sadelpinne Alloy 27.2 sadel Merida kid 2462 pedal PP vekt 13,6 STR 13,5

80  www.merida.no


sykkel til | JUNIOR

MTB, JULIET-MD JR/24 3499 NOK

ramme “Matts DT-D 24””” gaffel “XCT disc 24””” bremser Tektro Novela 160 girskifter Shimano RS35-7 krankgir Shimano TZ30 42 navgir Shimano Altus krank SP9-TS340P5 42-34-24 nav Disc-R thread Alloy felger Single Wall Silver dekk C1346 24*1.95 kjede Z51 kassett Shimano TZ21 14-28 styre Merida STEEL Rise stem A-Head Forge CEN 15 sadelpinne Alloy 27.2 sadel Merida kid 2462 pedal PP vekt 13,5 STR 13,5

MTB, DAKAR 616 1999 NOK

ramme Aluminium gaffel Rigid Steel Leading end bremser Coaster girskifter 0 krankgir 0 navgir 0 krank Steel 28T 89L nav Steel Coaster felger Alloy dekk Kid smooth 2.1 kjede Z410 kassett 18T styre Kid Alloy Rise stem Kid Ahead sadelpinne Steel sadel Dakar kid 16 pedal Plastic vekt 0 STR 16 www.merida.no  81 


sykkel til | JUNIOR

MTB, DAKAR 620 2499 NOK

ramme Aluminium gaffel “Suspension S20”” fork” bremser V-Brake Linear girskifter Shimano RS31-7 krankgir 0 navgir Shimano FT30 krank Steel 40 DG nav Alloy QR felger Alloy dekk MTB 1.95 kjede KMC Z50 kassett Shimano MF-TZ21 14-28 styre Merida Steel Rise 540 stem A-Head CEN 15 sadelpinne Aluminium 27,2mm sadel Dakar kid 20 pedal XC Steel vekt 0 STR 20

MTB, DAKAR 624 BOY JR/24 2999 NOK

ramme Aluminium gaffel “Suspension S24”” fork” bremser V-Brake Linear girskifter Shimano RS31-7 krankgir Shimano TZ30 navgir Shimano TX31 krank SR XCC 42-34-24 CG nav Alloy QR felger Alloy dekk MTB 1.95 kjede KMC Z50 kassett Shimano MF-TZ21 14-28 styre Merida Steel Rise 540 stem A-Head CEN 15 sadelpinne Aluminium 27,2mm sadel Dakar kid 24 pedal XC Steel vekt 12,8 STR 24

82  www.merida.no


sykkel til | JUNIOR

MTB, DAKAR 624 GIRL JR/24 2999 NOK

ramme Aluminium gaffel “Suspension S24”” fork” bremser V-Brake Linear girskifter Shimano RS31-7 krankgir Shimano TZ30 navgir Shimano TX31 krank SR XCC 42-34-24 CG nav Alloy QR felger Alloy dekk MTB 1.95 kjede KMC Z50 kassett Shimano MF-TZ21 14-28 styre Merida Steel Rise 540 stem A-Head CEN 15 sadelpinne Aluminium 27,2mm sadel Dakar kid 24 pedal XC Steel vekt 12,9 STR 24

MTB, DAKAR 624 CHAMPION 3999 NOK

ramme Aluminium Matts Lite 24 gaffel SR XCT 63 MLO bremser V-Brake Linear girskifter Shimano EF51-8 krankgir Shimano M190 navgir Shimano Acera-X krank SR XCC 42-34-24 CG nav Shimano RM30-8 felger Matts Comp V dekk Merida 1.95 kjede KMC Z51 kassett Shimano CS-HG31-8 11-32 styre Merida Speed R30 560 stem A-Head CEN 15 sadelpinne Merida Speed SB12 27.2 sadel Merida kid 2462 pedal Lite Alloy vekt 0 STR 24

www.merida.no  83 


sykkel til | JUNIOR

MTB, DAKAR 624 TEAM JR/24 6999 NOK

ramme Aluminium Matts Lite 24-D gaffel RST First Air 24 lockout bremser Tektro HDC-300 160 girskifter Shimano SL-M390 9 krankgir Shimano M390 navgir Shimano Deore 9 krank SR XCR 44-32-22 CG nav Shimano M475 disc felger Matts Pro D dekk Merida 1.95 KV kjede KMC Z99 9s kassett Sram PG950 11-28 styre Merida pro OS 580 Flat stem Merida pro E OS 7 sadelpinne Merida pro H SB15 27.2 sadel Merida kid 2462 pedal Lite Alloy vekt 12,5 STR 24

84  www.merida.no


sykkel til | xxxxxxxxx

CLASSIC

Våre Classic sykler har de siste årene vært et satsingsområde. Ved å levere solide og komfortable sykler til livsnyteren, dekker vi enda et segment under vår hovedmålsetning om å levere sykkel til alle.

www.merida.no  85 


sykkel til | livsnyteren

CLASSIC, KRÅKERØY 3 LADY 700 3999 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel Over size bremser Coaster girskifter Shimano SL-3S3 krankgir 0 navgir 0 krank Pro Wheel PRA-101 170MM nav Shimano Nexus SG3C41 3SPD Coaster Brake felger DX-3000 Double wall CNC 700C 36h dekk Kenda K935 700Cx40 kjede KMC Z-410RB w/Anti Rust kassett Shimano 20T styre Steel Big Bird 595 mm stem Aluminium Adjustable Stem sadelpinne Steel 27,2mm sadel Merida VL-6090 waterproof pedal VP-818 Plastic body w/Ball Bearing vekt 0 STR 47-51

CLASSIC, KRÅKERØY 7 GENT 700 4999 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel Over size bremser Coaster girskifter Shimano SL-7S10 krankgir 0 navgir 0 krank Pro Wheel PRA-101 170MM nav Shimano Nexus SG7C18 7SPD Coaster Brake Nordic Sealing felger DX-3000 Double wall CNC 700C 36h dekk Kenda K935 700Cx40 kjede KMC Z-410RB w/Anti Rust kassett Shimano 20T styre Steel Big Bird 590 mm stem Aluminium Adjustable Stem sadelpinne Steel 27,2mm sadel Merida VL-6091 waterproof pedal VP-818 Plastic body w/Ball Bearing vekt 0 STR 51-55 86  www.merida.no


sykkel til | livsnyteren

CLASSIC, KRÅKERØY 7 LADY 700 4999 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel Over size bremser Coaster girskifter Shimano SL-7S10 krankgir 0 navgir 0 krank Pro Wheel PRA-101 170MM nav Shimano Nexus SG7C18 7SPD Coaster Brake Nordic Sealing felger DX-3000 Double wall CNC 700C 36h dekk Kenda K935 700Cx40 kjede KMC Z-410RB w/Anti Rust kassett Shimano 20T styre Steel Big Bird 595 mm stem Aluminium Adjustable Stem sadelpinne Steel 27,2mm sadel Merida VL-6090 waterproof pedal VP-818 Plastic bodyw/Ball Bearing vekt 0 STR 47-51

COMFORT, BYGDØY 3 LADY 700 3999 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel Over size bremser Coaster girskifter Shimano SL-3S3 krankgir 0 navgir 0 krank Pro Wheel PRA-101 170MM nav Shimano Nexus SG3C41 3SPD Coaster Brake felger DX-250 Double wall CNC 700C 36h dekk Kenda K935 700Cx40 kjede KMC Z-410RB w/Anti Rust kassett Shimano 20T styre Steel Big Bird 610 mm stem Aluminium Stem sadelpinne Steel 27,2mm sadel Merida VL-6090 waterproof pedal VP-818 Plastic body w/Ball Bearing vekt 0 STR 47-51

www.merida.no  87 


sykkel til | livsnyteren

COMFORT, BYGDØY 7 LADY 700 4999 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel Over size bremser Coaster girskifter Shimano SL-7S10 krankgir 0 navgir 0 krank Pro Wheel PRA-101 170MM nav Shimano Nexus SG-7C18 7SPD Coaster Brake Nordic Sealing felger DX-250 Double wall CNC 700C 36h dekk Kenda K935 700Cx40 kjede KMC Z-410RB w/Anti Rust kassett Shimano 20T styre Steel Big Bird 610 mm stem Aluminium Stem sadelpinne Steel 27,2mm sadel Merida VL-6090 waterproof pedal VP-818 Plastic body w/Ball Bearing vekt 0 STR 47-51

COMFORT, OSTERØY 3 LADY 26 3999 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel Over size bremser Coaster girskifter Shimano SL-3S3 krankgir 0 navgir 0 krank Pro Wheel PRA-101 170MM nav Shimano Nexus SG3C41 3SPD Coaster Brake felger DX-250 Double wall 26 dekk “Kenda K935 26””x1,75””” kjede KMC Z-410RB w/Anti Rust kassett Shimano 20T styre Steel Big Bird 610 mm stem Aluminium Stem sadelpinne Steel 27,2mm sadel Merida VL-6090 waterproof pedal VP-818 Plastic body w/Ball Bearing vekt 16,69 STR 47-51

88  www.merida.no


sykkel til | livsnyteren

COMFORT, OSTERØY 7 LADY 26 4999 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel Over size bremser Coaster girskifter Shimano SL-7S10 krankgir 0 navgir 0 krank Pro Wheel PRA-101 170MM nav Shimano Nexus SG-7C18 7SPD Coaster Brake Nordic Sealing felger DX-250 Double wall 26 dekk “Kenda K935 26””x1,75””” kjede KMC Z-410RB w/Anti Rust kassett Shimano 20T styre Steel Big Bird 610 mm stem Aluminium Stem sadelpinne Steel 27,2mm sadel Merida VL-6090 waterproof pedal VP-818 Plastic body w/Ball Bearing vekt 17,44 STR 47-51

www.merida.no  89 


sykkel til | xxxxxxxxx

finse 1222

90  www.merida.no

Finse syklene er utviklet i Norge i samarbeid med Finse 1222, og brukes som utlånssykler på den opplevelsesrike og anerkjente sykkelruten Rallarvegen. Syklene er satt opp med fokus på sykling på fjellet og i marka, med driftssikert utstyr som solide dekk og skjermer samt et kraftig bagasjebrett.


sykkel til | alle

HYBR, FINSE 1222 LITE LADY 4999 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel Over size bremser Tektro V-Brake girskifter Shimano ST-EF51-8 krankgir Shimano FD-M360 navgir Shimano Acera RD-M360-L 8SP krank Shimano FC-M311-L nav Alloy 36h felger Alex DH-19 Double Wall CNC 700C 36h dekk Kenda K935 700×45C kjede KMC Z73 kassett Shimano CS-HG31 11-32T styre Aluminium MTB 630 mm stem Aluminium Adjustable Stem sadelpinne Aluminium 27,2mm sadel Merida VL-2073 waterproof pedal VP-609 vekt 14,7 STR 41-4651

HYBR, FINSE 1222 LITE GENT 4999 NOK

ramme Aluminium gaffel Steel Over size bremser Tektro V-Brake girskifter Shimano ST-EF51-8 krankgir Shimano FD-M360 navgir Shimano Acera RD-M360-L 8SP krank Shimano FC-M311-L nav Alloy 36h felger Alex DH-19 Double Wall CNC 700C 36h dekk Kenda K935 700×45C kjede KMC Z72 kassett Shimano CS-HG31 11-32T styre Aluminium MTB 630 mm stem Aluminium Adjustable Stem sadelpinne Aluminium 27,2mm sadel Merida VL-2073 waterproof pedal VP-608 vekt 14,7 STR 46-5156 www.merida.no  91 


sykkel til | xxxxxxxxx

EL-SYKKEL

92  www.merida.no

Merida presenterer E-Spresso som er en elektronisk høykvalitetssykkel med motor fra tyske Bosch. Syklene er produsert og montert i Tyskland og representerer det ypperste innen elektrisk sykkelteknologi og tysk ingeniørkunst. En vil bli forbauset over hvor mykt og effektiv systemet fungerer.


sykkel til | alle

EL, E-SPRESSO 408 EQ GENT 34999 NOK

ramme E-Bos-i8-man-single gaffel SF-13-NCX-E RL LITE 63 bremser Magura MT-4 160 girskifter ALFINE Sl-S503-8 krankgir 0 navgir 0 krank FSA Metropolis 42-IS CG nav ALFINE 8s cen felger Cross Pro D 32 dekk MARATHON SUPREME kjede Shimano CN-HG53 kassett ALFINE CS-S500-20T styre JD-MTB436A stem Merida Comp 17 sadelpinne XM Comp D SB15 31.6 sadel Merida E27 pedal VP-515A vekt 0 STR 46-51-56

EL, E-SPRESSO 408 EQ LADY 34999 NOK

ramme E-Bos-i8L-HS-Single gaffel SF-13-NCX-E RL LITE 63 bremser Magura HS 11 girskifter ALFINE Sl-S503-8 krankgir 0 navgir 0 krank FSA Metropolis ISIS nav ALFINE 8s cen felger Cross Pro V 32 [700c] dekk MARATHON SUPREME kjede Shimano CN-HG53 kassett ALFINE CS-S500-20T styre JD-TR15 stem MERIDA comp 35 sadelpinne JD-SP05 31.6 suspension sadel Merida E57 pedal VP-608 vekt 0 STR 46-51-56

www.merida.no  93 


sykkel til | alle

EL, E-SPRESSO 410 GENT 31999 NOK

ramme E-Bos-10-man-single gaffel SF-13-NCX-E RL LITE 63 bremser Magura MT-4 160 girskifter Shimano XT rapidfire 10 krankgir 0 navgir Shimano XT-10 [GS] krank FSA Metropolis 42-IS CG nav Shimano XT cen felger Cross Pro D 32 dekk MARATHON SUPREME kjede Sram PC-1051 kassett Sram PG-1070 11-36 styre JDMTB436A stem Merida Comp 17 sadelpinne XM Comp D SB15 31.6 sadel Merida E23 pedal VP-515A vekt 0 STR 46-51-56

EL, BIG NINE E-LITE 3000 37999 NOK

ramme E-Big Nine-Bosch-10 man gaffel Fox 32 Float 29 Evolution bremser Shimano XT 180 girskifter Shimano XT rapidfire 10 krankgir 0 navgir Shimano XT-10 [GS] krank FSA Metropolis 36 ISIS CG nav attached felger Fulcrum RedPower 29XL dekk Racing Ralph Evolution 57-622 kjede Sram PC-1051 kassett Sram PG-1070 11-36 styre FSA Afterburner flat 670 stem FSA Afterburner OS sadelpinne FSA Afterburner XC-190 27,2 sadel Prologo Phorma pedal Shimano M520 vekt 0 STR 17-19-21

94  www.merida.no


sykkel til | xxxxxxxxx

E- Green Elektriske sykler E-Green er et nytt el-sykkelmerke utviklet i Norge av Stians Sport, en av Norges største sykkelimportører. Syklene bruker velprøvd og pålitelig el-teknologi, og har som mål å være driftssikre i det robuste skandinaviske klima. Med fem ulike modeller, har vi satset både på pendler og bysyklisten. El-sykler er en fantastisk nyvinning innen transport, som gjør det mulig for langt flere å komme seg frem på rask og miljøvennlig måte. Sykkelturen blir en lek Syklene er basert på en vanlig sykkel, men den har i tillegg fått en 250w hjelpemotor med toppfart på 25 km/t. Dette gjør oppoverbakkene “flatere”, og motvinden blir “medvind”.

E-Green Starter Gent Art.nr: E12002500 Veil. pris kr: 10 999,-

Type Kjørelengde Hastighet Ladetid Motor Gir

E-Green 40 - 60 km max 25 km/t 6-8 t 250 w 7

E-Green 40 - 60 km max 25 km/t 3-6 t 250 w 8

Ta din nye E-Green til jobben om morgenen, og bli inspirert ta en omvei på vei hjem. Syklene er rett og slett utrolig behagelige og morsomme å sykle på. E-Green - Gjør det mulig!

E-Green Starter Lady Art.nr: E12001450 Veil. pris kr: 10 999,-

E-Green Starter Lady Art.nr: E12003450 Veil. pris kr: 9 999,-

Rimelig og god elsykkel med rekkevidde mellom 45 - 60 km. I Økonomimodus klarer den hele 90 km. Toppfart med elmotor er 25 km/t, og den opererer i temperaturer mellom 0 til 40 grader Celcius og den har en ladetid på 6 - 8 timer. Sykkelen er utstyrt med 7 gir og et 10 ampere timer stort Li-polymer batteri. Motoren er på hele 250 w gir god drakraft. Leveres med lås og for og baklys.

E-Green Medio Lady Art.nr: E13105450 Veil. pris kr: 16 999,-

Type Kjørelengde Hastighet Ladetid Motor Gir

Nyheter! Nytt for 2013 er både en videreutvikling av E-green Starter, som nå finnes i 3-girs dame og 7-girs dame og herremodell, samt den helt nye E- Green Medio. Denne modellen skal yte det lille ekstra, og er dermed utstyrt med et danskutviklet motorsystem fra Pro-Movec. Dette systemet er velprøvd og har fått særdeles gode tilbakemeldinger i forhold til å tåle skandinaviske forhold.

E-Green Medio Gent Art.nr: E13106500 Veil. pris kr: 16 999,-

Rimelig og god elsykkel med rekkevidde mellom 45 - 60 km. Toppfart med elmotor er 25 km/t, og den opererer i temperaturer mellom 0 til 40 grader Celcius og den har en ladetid på 3 - 6 timer. Sykkelen er utstyrt med 8 gir og et 6750 mAh. Motoren er på hele 250 w gir god drakraft. Leveres med lås og for og baklys.

www.merida.no  95 


sykkel til | xxxxxxxxx

Angrip veien med full styrke med Jagwire Racer Cable Kits. Jagwire er verdens største produsent av gir- og bremsewire samt gir- og bremsestrømper. I mer enn 20 år har har Jagwire vært pioner på nytenkning innen produksjon med høy ytelse. www.jagwireusa.com

Art. nr.: 407982 Veil.pris kr. 329,Jagwire Girwire ripcord KLP 4.5 x 1800mm

Art. nr.: 407981 Veil.pris kr. 329,Jagwire Girwire ripcord KLP 4.5 x 1800mm

Art. nr.: 510063 Veil.pris kr. 329,Jagwire Girwire ripcord KLP 4.5 x 1800mm

96  www.merida.no


sykkel til | xxxxxxxxx

“Gjennom årene med laget har vi fått litt erfaring med bruk av forskjellige dekk. Siden vi startet

Hutchinson carbon pariser Art.nr.: 790864 veil. pris kr. 1199,-

med Hutchinson for 2 år siden, kan vi lett si at det er de beste dekkene vi har hatt. Spesielt limedekket Carbon Comp, som vi bruker i alle konkurranser, har stort sett gitt positive opplevelser. Den ruller meget bra, sitter bra i svinger både på vått og tørt veidekke, samtidig som antall punkteringer er kraftig redusert i forhold til andre merker vi har brukt før. Vi får med en gang en liste med egenskaper som er ekstremt viktig i konkurranser og som kan avgjøre mellom å vinne eller bli nummer to. På våre

Hutchinson Fusion dekk sett

treningshjul velger vi Atom og Fusion 3. Dette gir oss hva vi er ute etter for disse type hjul; lite

Art.nr.: 790840 veil. pris kr. 999,(pr. sett)

punkteringer og slitesterkt. Alt i alt er Hutchinson å anbefale på det sterkeste!” Gino Van Oudenhove Sportsdirector JOKER MERIDA

Hutchinson Black Mamba tubl. ready 26”+ 29” Art.nr.: 790991 veil. pris kr. 699,www.merida.no  97 


WHICH ARE THE ADVANTAGES?

sykkel til | xxxxxxxxx

whole re in the ) e pressu sels and nerves th s te a s in e m v li d e o d lo e d ,b el unloa genitals sses. al chann urethra, umbne n d The centr a (so prostate, n a s are y, tingle perineal sequentl void, con a to d n a

uction

Total red

ACTIVE SHAPE

98  www.merida.no

al area.

e perine

ure in th of press

cient be a suffi tly, tingles ere will n th e u n q io e s it ng pos id, con per seati zone. and to avo ro -p n o n l Even in a ” of the perinea on “protecti esses. bn and num

a utes, in a contrib y. re a t c ta d n Every co ort of the full bo pp to the su

t way,

differen


sykkel til | xxxxxxxxx

DEN PERFEKTE LØSNINGEN FOR ALLE SMØRINGSBEHOV Å velge Motorex betyr at du kan stole på å finne riktig produkt for alle smøre, rense og vedlikeholds behov. Topp kvalitet er en forpliktelse som Motorex har stått ved siden opprettelsen av selskapet i 1917. Dette prinsippet fører veien for kontinuerlig innovasjon. Motorex er en sterk merkevare som kombinerer innovasjon med tradisjon.

VASK OG POLISH

For at sykkelen skal prestere må den våre ren. Norske forhold jobber kontinuerlig mot dette sommer som vinter. Motorex sine vaske og Poleringsmidler er fantastiske produkter for rengjøring og å opprettholde sykkelens lakk-kvalitet. Tenk forebyggende: Vask og vedlikehold sykkelen din, bruk Motorex for enklest mulig vedlikeholds jobb og ikke minst for å oppnå det beste resultatet. Motorex jobber kontinuerlig for sin forpliktelse til å beskytte miljøet. Overalt hvor de tekniske parameterne tillater det, er sykkel vedlikeholds produktene biologisk nedbrytbare produkter som kan lett håndtere selv de mest ekstreme forhold.

SMØREPRODUKTER

Motorex leverer et komplette sortiment av enkle og effektive smøremidler for alle forhold og alle behov. Smøremidlene er utviklet gjennom et nært samarbeid med ledende sykkel og komponentprodusenter, racing team og spesialiserte forhandlere rundt om i verden. Motorex smøremidler er hightech produkter som oppfyller en rekke krav. Motorex jobber kontinuerlig for sin forpliktelse til å beskytte miljøet. Overalt hvor de tekniske parameterne tillater det, er sykkelsmøremidlene biologisk nedbrytbare produkter som kan lett håndtere selv de mest ekstreme forhold.

RENSEPRODUKTER

Motorex leverer et komplette sortiment av enkle og effektive rensemidler for alle forhold og alle behov. Rensemidlene er utviklet gjennom et nært samarbeid med ledende sykkel og komponentprodusenter, racing team og spesialiserte forhandlere rundt om i verden. Motorex rensemidler er hightech produkter som oppfyller en rekke krav. Motorex jobber kontinuerlig for sin forpliktelse til å beskytte miljøet. Overalt hvor de tekniske parameterne tillater det, er sykkel rensemidlene biologisk nedbrytbare produkter som kan lett håndtere selv de mest ekstreme forhold. www.merida.no  99 


sykkel til | xxxxxxxxx

Weldtite leverer fantastiske vedlikeholds produkter til de til de viktigste jobbene for sykler

Den legendariske TF2 oljen har vært en bestselger i mange år

Weldtite produktene har gode rense- og smøreegenskaper til kommersielle priser for storbrukeren

Benytt deg av Weldtite og sykkelen vil fungere bra under alle forhold i lengre tid

100  www.merida.no


sykkel til | xxxxxxxxx

NYHET! - Det eneste du trenger til verkstedet ditt!

Akselavstanden kan enkelt trekkes ut for å utvide arbeidsbasen og for bedre stabilitet

PrepStation Art.nr.: 410205 Proffesjonell verktøystasjon med seks verktøystasjoner for hjemmet, butikk eller verksted. Veil.pris: kr 6499,-

Innhold:

www.merida.no  101 


sykkel til | xxxxxxxxx

CST er verdens største produsent av sykkeldekk! Du finner CST i mer enn 150 land. CST leverer solide og pålitelige produkter til fornuftige priser. CST har fullt sortiment av slanger fra kr. 69,- og dekk fra kr. 99,-.

26” 102  www.merida.no

29”


sykkel til | xxxxxxxxx

speed

facebook.com/NorthwaveCycling

Se våre facebooksider: Northwave Norge

PUSTENDE LETTVEKT TEKSTIL

RACE FIT

PUTEN HAR EN TETTHET SOM GIR GRADVIS FASTERE SITTEPUNKT

SYNLIGERE REFLEKSER - FOR DIN SIKKERHET

www.merida.no  103 


sykkel til | xxxxxxxxx

T Y V E R I G A R A N T I New York

Blir sykkelen din stjålet med en Kryptonite garantilås får du kr. 1.000,- i avslag ved kjøp av ny sykkel*

Evolution S4 1090

Evolution S4 STD

FG-godkjent

Evolution MINI 7

FG-godkjent

Security Rating

Garantien gjelder for følgende låser: BØYLELÅS KRYPTON. NEW YORK STD. Veil. pris kr: 1349,Level 10

Få med 3 mnd gratis registrering i Falck ved kjøp av en Kryptonite garantilås

KJETTINGLÅS KRYPTON. EVOLUTION S4 1090 Veil. pris kr: 799,Level 8 BØYLELÅS KRYPTON. EVOLUTION S4 STD Veil. pris kr: 599,Level 8 BØYLELÅS KRYPTON. EVOLUTION MINI 7 Veil. pris kr: 599,Level 7

LEVEL–SYSTEM *Hvordan går forbruker frem hvis sykkelen er stjålet? 1. Anmeld sykkeltyveriet. 2. Ta med kvittering på lås, samt politianmeldelsen til butikken der du kjøpte låsen. 3. Ta med den oppbrutte låsen eller deler av den. 4. Garantibeløpet på kr 1.000,- gjelder som et prisavslag på kjøp av ny sykkel i butikken låsen ble kjøpt. 104  www.merida.no

Kryptonite anbefales av:


sykkel til | xxxxxxxxx

Flaskeholder

Art.nr.: 790119 / 790120 Birzman colours Flexi ABS 24gr sort/hvit Veil.pris: kr 149,-

Mekanikerveske

Art.nr.: 790100 Birzman tool Chair KPL med verktøy. Veil.pris: kr 3699,-

www.merida.no  105 


Importør i Norge:

Les mer på

facebook.com/meridasykler og hold deg oppdatert på spennende nyheter på våre hjemmesider www.merida.no

Med forbehold om trykkfeil, endring i priser og spesifikasjoner. Stians Sport AS Aslakveien 20 d, P.B. 123 Røa, 0701 OSLO

Sykling er en livvstil. Når du først har kommet i gang, blir det en naturlig del av hverdagen. Sykling handler om å pushe kroppen, føle farten og puste liv i seg selv. Om å være ute istedenfor å sitte inne, fordi man blir glad av det, er miljøvennlig, blir sunnere og får mer energi. En del av naturopplevelsen er å puste inn den friske luften, lukte jord og granbar, slite seg opp en bakketopp og belønnes med heltemot på veien ned igjen. Det er digg å sykle, uansett hvor du skal. Har du først kjent på den følelsen, vil du ha mer. Du blir hekta på bevegelse, enkelt og greit.

Merida katalog 2013  
Merida katalog 2013  

Se hele utvalget av Meridas sykler i 2013