Page 1

dogodkov maj 2011

ponudba izdelkov po še posebej ugodnih cenah

ZANIMIVOSTI IN NOVIČKE

POPOLN VODNIK PO DOGODKIH

ZA RAZVEDRILO

Kaj se dogaja v krajih, kjer je doma najboljši sosed?

V Mercator Centrih bomo z vami praznovali, se veselili in učili

Nagradna križanka, horoskop, recept ...

Oglejte si posebno prilogo z ugodnostmi za imetnike kartice Mercator Pika


Kazalo

Uvodnik

Uvodnik/kazalo

2

Ne zamudite

3

Razvade iz Mercatorja

4

Mercator Center Ljubljana

8

Mercator Center Šmartinska

9

Mercator Hipermarket Rudnik

9

Maxi

10

Mercator Center Domžale

11

Mercator Center Kamnik

12

Mercator Center Postojna

12

Mercator Center Nova Gorica

13

Mercator Center Koper

14

Mercator Center Koper ll

15

Mercator Center Jesenice

16

Mercator Center Škofja Loka

16

Vrtiljakovo razvedrilo Mercator Center Kranj Primskovo Mercator Pika

17 18 19

Mercator Center Kranj Savski otok

23

Mercator Center Novo mesto

24

Mercator Center Trebnje

25

Mercator Trgovski center Grosuplje

25

Mercator Center Velenje

26

Mercator Center Slovenj Gradec

27

Mercator Center Ravne na Koroškem

27

Mercator Center Celje

28

Mercator Trgovski center Supermesto

29

Mercator Center Ptuj Špindlerjeva

29

Mercator Center Maribor Tržaška

30

Mercator Center Maribor Pobrežje

31

Mercator Center Murska Sobota

31

Produkcija: Poslovni sistem Mercator, d.d., Dunajska cesta 107, Ljubljana Oblikovanje: Birt d.o.o. Velenje / Tisk: Tiskarna Set, d.d., Ljubljana Distribucija: Pošta Slovenije / Naklada: 300.000 / Brezplačni izvod / Pridržujemo si pravico do spremembe programov prireditev. Za morebitne napake se opravičujemo in vas prosimo, da se obrnete na nas t: 01 560 17 71. Fotografije: Shutterstock, SXC

2

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011

Maj – mesec pomladne radosti Vstopamo v mesec maj, ki je za mnoge eden najlepših mesecev v letu! Letos se ga še toliko bolj veselimo, saj nas je april najprej razvajal s toploto, potem pa pokazal svojo muhavost; sonce in dež sta si podajala roko, toploto je zamenjal hlad. Ko pride maj, vsi še močneje hlepimo po toplih dneh in trenutkih na prostem, ki jih bomo znali ob vse daljših dnevih odlično izkoristiti, kajne? Pa četudi nas trije ledeni možje in mokra »Zofka« za kakšen dan še ohladijo in operejo nebo in zemljo. V maju bomo ne le uživali v lepoti cvetočega drevja, zelenih travah in živo zelenih listih na drevesih, ki bodo vsak dan večji. Uživali bomo tudi v nakupih. Vsaka pomlad prinese nove želje in potrebe. Naši malčki so prerasli lanske hlače in majice, modne zapovedi pa tudi prinesejo želje mamicam in očkom. Zato bomo zagotovo prevetrili omare in si v njih naložili tudi nove kose oblačil. Priznajte, da je užitek, ko najdemo kaj lepega zase ali za svoje družinske člane. V Mercatorjevih trgovinah s tekstilom in modnimi dodatki smo se resnično potrudili, da smo na police dali lahkotnejša oblačila po zadnjih modnih zapovedih. Maja boste zagotovo že pripravili kakšen družinski piknik. Prav vse, kar boste potrebovali, boste dobili pri nas. Pa tudi mi bomo že vrteli žar pred našimi Centri in vas vabili na slastne dobrote, ki vedno teknejo. Ker vemo, da boste v teh dneh želeli olepšati tudi okolico vašega doma, smo v naših Centrih poskrbeli za vse, kar boste potrebovali ob sajenju lončnic za balkone in terase, pa tudi za zamudnike, ki še niste uredili svojih zelenjavnih vrtičkov. In če si boste želeli na teraso postaviti nov počivalnik, smo tu spet mi in naše trgovine s pohištvom – izbira je v teh dneh res bogata. Morda boste v teh dneh dobili pravo energijo tudi za osvežitev notranjosti doma. Nov oplesk, novo pohištvo, le kakšen zanimiv dekorativni dodatek v stanovanju? Če razmišljate o tem, le pridite k nam! Bogat bo tudi program dogodkov v naših Mercator Centrih. Poskrbeli bomo, da boste skozi kulinarične dobrote in etnološke značilnosti še naprej spoznavali Slovenijo in vso lepoto naših pokrajin. Na odrih v večjih Mercator Centrih se bodo ves mesec vrstile zabavne in poučne predstave za najmlajše in odrasle. Ker je zdravje najpomembnejše, bomo pripravili tudi vrsto preventivnih aktivnosti, zdravo, ekološko pridelano hrano, pa vam bomo ponudili tudi na posebnih stojnicah. Če vam bo vroče in boste žejni, bomo na posebnih prireditvah poskrbeli tudi za osvežitev! Vse zato, da vam ob obisku Mercator Centrov polepšamo dan ali vsaj kakšno urico naredimo drugačno, sproščeno in prijetno. Uživajte v vsakem dnevu meseca maja posebej. Naj bo tudi letošnji mesec pomladnih radosti za vas lep. V Mercatorju bomo veseli, če bo maj lep tudi zato, ker ga bomo s svojo ponudbo in številnimi prireditvami pomagali soustvarjati tudi mi!

Vaše uredništvo


Ne zamudite Rojstnodnevne zabave Mercator Center Nova Gorica Sobota, 14., in nedelja, 15. maj

Praznujemo 10. rojstni dan Vikend najboljšega soseda Vabimo vas na celodnevno praznovanje, kjer vam bomo poleg zabavnega programa za velike in male pripravili razvajanje s promocijami in degustacijami naših dobaviteljev. Dišalo bo po palačinkah in raznih dobrotah z žara, ki bodo ob živi glasbi še bolj teknile. Nagajivi Lumpiji bodo plesali in se slikali z otroci, zabavali vas bodo klovni, vaši najmlajši pa se bodo lahko razigrali tudi na napihljivih igralih na parkirišču. Ob 17. uri ne zamudite viška celotnega dogajanja s skupino Primorski fantje, humoristom Tilijom Frtacinom in mlado pevko Nino Pušlar. Zavrteli bomo kolo sreče in se posladkali s slastno torto. V nedeljo, med 10. in 13. uro, vse otroke vabimo še na pravo otroško veselico. V Soboto, 14. maja bomo vaše nakupe v izbranih prodajalnah nagradili z dvojnimi pikami! Partnerji prireditev:

Mercator Center Kranj Primskovo Sobota, 21. maj, od 10. do 14. ure Praznujte z nami! Naš Mercator Center ima rojstni dan! Poskrbeli bomo za pravo zabavo, na kateri bo veliko odličnih dobrot, prijetne glasbe in čudovitega vzdušja! Promocije in pokušine bodo resnično bogate. Ob 11. uri nastop ansambla Čuki, prišel bo tudi Ribič Pepe. Med obiskovalce bomo razdelili sveže pečenega vola na žaru in slastno torto velikanko. Petek, 20. maja bomo vaše nakupe v izbranih prodajalnah nagradili z dvojnimi pikami!

Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje.

Mercator Center Domžale Torek, 3. maj, do 16. do 19. ure Mercator Center Maribor Tržaška Petek, 6. maj, od 16. do 19. ure Mercator Center Celje Sobota, 7. maj, od 9. do 12. ure in torek, 17. maj, od 16. do 19. ure Mercator Center Kranj Primskovo Torek, 10. maj od 16. do 19. ure Mercator Center Ptuj Supermesto Četrtek, 12. maj, od 16. do 19. ure Mercator Center Velenje Sobota, 14. maj, od 9. do 12. ure Mercator Center Nova Gorica Četrtek, 19. maj, od 16. do 19. ure Mercator Center Novo mesto Sobota, 21. maj, od 9. do 12. ure Mercator Center Ljubljana Šiška Torek, 24. maj, od 16. do 19. ure Mercator Center Koper Sobota, 28. maj, od 9. do 12. ure Mercator Center Slovenj Gradec Torek, 31. maj, od 16. do 19. ure Partnerji prireditev:

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

3


Alpska smetana, spray 250 g

1,59 EUR akcijska cena 2,14

EUR redna cena

Sladoled Grandissimo, gozdni sadeži in stracciatella 1 l, Ledo

25% 0,75 EUR akcijska cena 0,99

EUR redna cena

Ketchup, Hot, pardižnik, 460 g, Heinz

0,78

EUR redna cena

37% ceneje

4

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011

1,78 EUR akcijska cena 2,24

EUR redna cena

20%

ceneje

0,49 EUR akcijska cena

EUR redna cena

ceneje

Tortellini, Rana, sveži, 250 g, Rana, dva okusa: s pršutom ali s skuto in špinačo

2,59 EUR akcijska cena 4,10

EUR redna cena

36% ceneje

8,49 EUR

akcijska cena 12,22 EUR redna cena

30%

ceneje

24% Ciabatta z olivami, 100 g, Mercator, Pekarna Grosuplje

5,62

Torta piškotek, pakirano, 1 kg, Mlinotest

29%

ceneje

Desert Joya, sojin, 150 ml, več okusov: marelica, jagoda, gozdni sadeži

3,99 EUR akcijska cena

ceneje

Napitek, izotonični, gatorade, PET1 l, Pepsico Inc, dva okusa: pomaranča ali limona

1,66 EUR

akcijska cena 2,48 EUR redna cena

33% ceneje

Brusnice, suhe, 125 g, Seeberger

1,89 EUR

akcijska cena 2,73 EUR redna cena

30% ceneje

Akcijska ponudba velja od 3. maja do 31.maja 2011 oz. do razprodaje zalog v MC Ljubljana, MC Šmartinska, HM Rudnik, MC Nova Gorica, MC Postojna, MC Koper, MC Koper II, MC Kranj Savski otok, MC Kranj Primskovo, MC Kamnik, MC Jesenice, MC Domžale, MC Škofja Loka, MC Novo mesto, MC Trebnje, MC Grosuplje, MC Ravne na Koroškem, MC Velenje, MC Celje, MC Slovenj Gradec, MC Maribor Tržaška, MC Maribor Pobrežje, TC Super mesto Ptuj, MC Ptuj Špindlerjeva, MC Murska Sobota in HM Brežice.


Šipon, belo vino, P&F Jeruzalem, 0,75 l

0,98 EUR akcijska cena

Pivo Heineken, Heineken, 0,33 l

1,09

EUR redna cena

3,69 EUR akcijska cena

Olje Pietro Coricelli, olivno, nerafinirano, 1 l, Prologistic

7,79 EUR akcijska cena

4,59

EUR redna cena

8,96

EUR redna cena

Minister za zdravje opozarja, da prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.

Šparglji, zeleni, Premium, pakirani, 500 g

Minister za zdravje opozarja, da prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.

Jabolka, pakirana, 1 kg

*Izdelki so na voljo v: MC Ljubljana MC Šmartinska, HM Rudnik, HM Velenje, HM Celje, HM Domžale MC Kranj Primskovo, Maxi

Gobe, šampinjoni, pakirano, 500 g

Slovensko poreklo

25% ceneje

Letalo Airacrobat, Silver na daljinsko upravljanje, več vrst

Slovensko poreklo

37,99 EUR akcijska cena 47,63 EUR

25% Set za opazovanje žuželk,

redna cena

Set za opazovanje žuželk Bug barn National Geographic omogoča krasen način za zbiranje in opazovanje različnih vrst žuželk v tem zanimivem prozornem gojišču. V kompletu je lonček za opazovanje z mikro ravnilom, povečevalno steklo, mreža, s katero se lovijo žuželke in insekti ter pinceta.

Opis: X-Twin letalo ima repno krmilo za izvajanje akrobacij, kolesa za pristajanje in vzletanje iz vzletne steze, 3-kanalni daljinski sistem; premer kril 32, dolžino 27 cm; 2 x močna motorja za kratke zavoje; izjemno natančno vodenje in stabilnost v zraku; do 5 minut letenja z enim polnjenjem; LiPoly akumulator in 2x dodatna propelerja.

20% ceneje

25%

Slovensko poreklo

ceneje

19,99 EUR

ceneje

Igrača mladiček, prikupni Vivid, 1 kos, več vrst DARILO*

8,99 EUR

* Ob nakupu dveh, prejme kupec darilo Polly Pocket, sestavljivo trgovinico, na info pultu.

Akcijska ponudba velja od 3. maja do 31. maja 2011 oz. do razprodaje zalog v MC Ljubljana, MC Šmartinska, HM Rudnik, MC Nova Gorica, MC Postojna, MC Koper, MC Koper II, MC Kranj Savski otok, MC Kranj Primskovo, MC Kamnik, MC Jesenice, MC Domžale, MC Škofja Loka, MC Novo mesto, MC Trebnje, MC Grosuplje, MC Ravne na Koroškem, MC Velenje, MC Celje, MC Slovenj Gradec, MC Maribor Tržaška, MC Maribor Pobrežje, TC Super mesto Ptuj, MC Ptuj Špindlerjeva, MC Murska Sobota in HM Brežice.

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

5


Doza, keramična, prostornina: 1 l, različne barve

Set 12 desertnih žličk z desertnim pladnjem Snake

6,49 EUR

Skledica, keramična, 18 cm, različne barve Skledica, keramična, 12 cm, različne barve

4,49 EUR 1,69 EUR

Lonček, keramični, različni modeli in barve

1,99 EUR

19,28 EUR akcijska cena 24,11

EUR

redna cena

20% ceneje

Set 12 desertnih žličk z desertnim pladnjem

17,88 EUR akcijska cena 22,36

EUR

redna cena

20% ceneje

6

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011

Akcijska ponudba velja od 3. maja do 31. maja 2011 oz. do razprodaje zalog v MC Ljubljana, MC Šmartinska, HM Rudnik, MC Nova Gorica, MC Postojna, MC Koper, MC Koper II, MC Kranj Savski otok, MC Kranj Primskovo, MC Kamnik, MC Jesenice, MC Domžale, MC Škofja Loka, MC Novo mesto, MC Trebnje, MC Grosuplje, MC Ravne na Koroškem, MC Velenje, MC Celje, MC Slovenj Gradec, MC Maribor Tržaška, MC Maribor Pobrežje, TC Super mesto Ptuj, MC Ptuj Špindlerjeva, MC Murska Sobota in HM Brežice.


Prt, 138 x138 cm

7,99 EUR

Kuhinjska krpa, 2 kosa, 100% bombaž 50 x 70 cm, različne barve

3,39 EUR

Ležalnik, zložljiv, različne barve

35,99 EUR *Izdelki so na voljo v: MC Ljubljana, MC Šmartinska, MC Koper , HM Rudnik, MC Kranj Primskovo, MC Nova Gorica, MC Celje, MC Maribor Pobrežje in MC Velenje

Prt, 138 x180 cm

9,99 EUR

Set prijemalk, 2 kosa, 19 x 19 cm, različne barve

2,49 EUR

Stol, zložljiv

22,99 EUR

Prt tekač, 2 kosa, 50 x138 cm, različne barve

Plažna brisača, 100 x 170 cm, 100% bombaž, jacquard, različni vzorci

Set vrtni Keily, iz akacijevega lesa, premer mize: 60cm

*Izdelki so na voljo v: MC Ljubljana, MC Šmartinska, MC Koper , HM Rudnik, MC Kranj Primskovo, MC Nova Gorica, MC Celje, MC Maribor Pobrežje in MC Velenje

Akcijska ponudba velja od 3. maja do 31. maja 2011 oz. do razprodaje zalog v MC Ljubljana, MC Šmartinska, HM Rudnik, MC Nova Gorica, MC Postojna, MC Koper, MC Koper II, MC Kranj Savski otok, MC Kranj Primskovo, MC Kamnik, MC Jesenice, MC Domžale, MC Škofja Loka, MC Novo mesto, MC Trebnje, MC Grosuplje, MC Ravne na Koroškem, MC Velenje, MC Celje, MC Slovenj Gradec, MC Maribor Tržaška, MC Maribor Pobrežje, TC Super mesto Ptuj, MC Ptuj Špindlerjeva, MC Murska Sobota in HM Brežice.

7,99 EUR

15,59 EUR

69,90 EUR *Izdelki so na voljo v: MC Ljubljana, MC Šmartinska, MC Koper , HM Rudnik, MC Kranj Primskovo, MC Nova Gorica, MC Celje, MC Maribor Pobrežje in MC Velenje

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

7


Mercator Center Ljubljana Cesta Ljubljanske brigade 33, Ljubljana / t: 01 51 39 952 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 9. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 9. do 15. ure Lumparije v Lumpijevi igralnici v 1. nadstropju Ustvarjalne delavnice: vsako soboto, od 11. do13. ure: Z vetrom v laseh! Sobota, 7. maj Vetrnica Sobota, 14. maj Zmaj Tolovaj Sobota, 21. maj Leteča riba Sobota, 28. maj Na metuljevih krilih Dogodki v pritličju Torek, 3. maj, ob 11. uri Zaključno žrebanje Z Mercatorjem na Dunaj Vsako nedeljo Lumpi ABC vadba od 10. do 11. ure Za naše malčke smo pripravili pravo nedeljsko vadbo. Otroci se boste ob zabavi naučili novih gibalnih spretnosti in pravilne uporabe zabavnih in športnih rekvizitov. Vadbo bosta vodila 2 animatorja iz Zavoda G-Rega, ki bosta skrbela za strokovno vodenje in varnost. Torek, 17., petek, 20., in sobota, 21. maj Row Box Obiščite paket veslaških užitkov v vašem Mercator Centru, tekmujte v veslanju na 250 m v izbrani kategoriji in si priveslajte brezplačno vstopnico za Svetovno prvenstvo v veslanju, Bled 2011.

Torek, 3., četrtek, 5., petek, 6., in sobota, 7. maj Dobavitelj Colgate Palmolive se predstavi Pridružite se nam pri testiranju nove zobne paste Colgate Sensitive Pro Relief, ki omogoča takojšnje olajšanje bolečine občutljivih zob v eni minuti. Več na spletni strani www.ColgateSensitiveProRelief.com . Petek, 6., sobota, 7., in torek, 10. maj, od 9. do 20. ure Dobavitelj Žito se predstavi Privoščite si sladek in zabaven dan z Gorenjko za najmlajše in tudi nekoliko večje. Sodelujte v nagradni igri »Z Gorenjko do novega avta« in z malo sreče odpeljite novo Opel Corso s polnim prtljažnikom slastne Gorenjke. Vse kupce bomo na dan dogodka, ob nakupu najmanj 300 g čokolade Gorenjka, na prireditvenem prostoru nagradili s posebnim darilcem. Sobota, 7. maj, ob 10. uri Zaključno žrebanje dobavitelj Fructal Poslušali boste vročo glasbo v izvedbi raperja Zlatka, vročino pa boste hladili z ledeno sadnim Ice Tea iz Fructala. Sodelovali boste v zanimivih, zabavnih igricah za bogate nagrade. In seveda – s prve roke boste izvedeli, komu bo žreb naklonil tedenske počitnice, vikend pakete ali celodnevno kopanje v Thermani Laško. Sobota, 14. maj, ob 10. uri Zaključno žrebanje nagradne igre Kraftfoods Pridružite se nam na zaključnem žrebanju Milkine nagradne igre, kjer bomo pripravili sladko zabavo, ki bo predpriprava na vroče poletne dni. Prireditev bo popestrila tudi kravica Milka, ki vas bo obdarile z majhnimi in okusnimi pozornostmi. Na dogodku bomo tudi javno izžrebali in razglasili nagrajence nagradne igre Milka, ki bodo prejeli bogate nagrade. Vabljeni na najbolj sladko zabavo v mestu! Četrtek, 26., do torka 31. maja, od 9. do 20. ure L’oreal se predstavi Predstavitve promocije in brezplačna ličenja z L’oreal make up kozmetiko. Ob nakupu dveh L’oreal izdelkov vas na L’oreal promocijskem otoku čaka darilo. Torek, 24. maj, od 16. do 19. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Sobota, 28. maj, od 9. do 20. ure

Kulinarično doživetje z Mlinotestom

Okusili boste odlične testenine ter pridobili sveže ideje in nasvete za njihovo pripravo. Svetovala vam bosta Mlinotestova kuharja, sodelovali boste pri izboru zmagovitega recepta, ob 15. uri pa bo potekala razglasitev zmagovalcev. Nakupe vsaj treh testenin Mlinotest in Divita ali omak Divita bomo nagradili s praktičnimi nagradami. Torek, 31. maj, od 15. do 20. ure Zaključni piknik s Perutnino Ptuj Zadišalo bo po slastnih perutničkah, nabodalcih in drugih perutninskih dobrotah iz žara, zato pridite in jih poskusite tudi vi. Obiskovalci, ki boste imeli v svoji nakupovalni vrečki vsaj 1 izdelek Perutnine Ptuj, boste z nami zavrteli kolo sreče in zadeli katero od lepih praktičnih nagrad.

8

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011


Mercator Center Šmartinska Šmartinska 102, Ljubljana / t: 01 54 75 000 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 9. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 9. do 15. ure Otroške ustvarjalne delavnice: vsako soboto, med 11. in 13. uro Poletimo še više! Sobota, 7. maj Izstrelimo raketo Ste za polet na Luno? Zakaj pa ne! Morda naša raketa res ne bo poletela prav do Lune, a poizkusiti je vseeno vredno. Pridite in preverite, kam neki bo poletela vaša raketa! Sobota, 14. maj Najhitrejše letalo Prav vsi smo že izdelovali papirnata letalca. Tokrat pa se bomo seznanili z drugačno tehniko izdelave „letečih ptic“. Vas zanima, kakšno? Sobota, 21. maj Baloni preletavajo nebo Tudi z baloni se lahko odpravimo na izlet med oblake. Še niste doživeli te izkušnje? Delček tega vzdušnja vam bomo poskušali pričarati na tokratnem srečanju. Pohitite, balon se že dviga med oblake. Sobota, 28. maj Leteči zmaj Še eno možnost poleta v nebo vam predstavljamo: polet z zmajem! Tudi s tem prevoznim sredstvom se bomo seznanili, si ga izdelali in z njim poleteli!

Mercator Hipermarket Rudnik Jurčkova cesta 223, Ljubljana (Supernova) / t: 01 28 37 000 odpiralni časi: od ponedeljka do petka: od 9. do 21. ure, sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 9. do 15. ure Sobota, 7. maj, od 9. do 20. ure Pripravimo telo na poletje Vsem, ki bi svoje telo radi spravili v čim boljšo formo še pred poletjem, bomo pripravili širok izbor prehranskih in kozmetičnih pripomočkov s strokovnimi nasveti. Petek, 13., in sobota, 14. maj Vikend v znamenju moških V našem hipermarketu vam bomo pripravili promocije moške kozmetike Axe in Dove. V nakupovalnem centru Supernova Ljubljana - Rudnik pa bo te dni dišalo po bencinu, prestižu in tekmovalnosti. Avtomobili, motorji, fitnes, casino. Potekali bodo nagradni turnirji za Pokal Supernove v šahu, namiznem nogometu, pikadu in seveda že tradicionalni veliki golf turnir. Za moški ego in ženske poglede! Sobota, 21. maj, od 9. do 20. ure Dan jagod Jagode so v teh dneh najbolj sočne in sladke. Ponudili vam bomo cel kup predlogov za pripravo sladke pregrehe iz tega okusnega sadeža. Sobota, 28. maj, od 9. do 20. ure Praznik sladoleda Ob začetku prijetno toplih dni vam bomo pripravili pestro ponudbo sladoledov različnih proizvajalcev.

Torek, 17. maj, od 16. do 20. ure Mehiška hrana Skupaj s kuharskim mojstrom bomo pripravljali mehiške jedi. Predstavili bomo novosti iz ponudbe v našem hipermarketu in morda boste dobili idejo o pripravi prav posebnega kosila. Torek, 10. maj, od 16. do 20. ure Dan kalamarov V sodelovanju z ribarnico Delmar vam bo priznani kuharski mojster demonstriral pripravo kalamarov na različne načine. Hkrati vam bomo ponudili možnost nakupa sveže ocvrtih kalamarov po ugodni ceni. Torek, 24. maj, in torek, 31. maj, od 16. do 20. ure Kuharski mojster se predstavi

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

9


Trg republike 1, Ljubljana, t: 01 47 66 812 odpiralni časi: od ponedeljka do petka: od 9. do 21. ure, sobote: od 8. do 17. ure, nedelje in prazniki: zaprto

Maxi slaščičarna Vabljeni na slasten vanilijev mignon z jagodnim klobučkom za samo 2,50 evra. Osvežila in razveselila pa vas bo tudi jagodna kupa s sladoledom in jogurtom, za katero boste odšteli 4,80 evra, člani Maxi kluba pa le 4 evre.

Sobota, 14. maj od 10. do 14. ure Kokos – vsestranski sadež Spoznajte edini naravni izotonik kokosov sok, ki pospešuje izločanje toksinov iz telesa in krepi imunski sistem. Predstavitev vodi Matjaž Kološa, univ. dipl. inž. živilske teh. avtor delavnic o zdravi prehrani.

Maxi Romansa V maju vas vabimo v restavracijo Romansa na kalamari krono na paradižnikovem raguju z dušenim rižem. Cena: 6,50 eur.

Od ponedeljka, 9. maja do ponedeljka, 6. junija 2011 Cvetna oblačila Maxi izložba V modi se poleg široke palete različnih tekstilnih materialov uporablja še vrsta drugih; od papirja, stekla, kovine, plastike, pa do lesa, perja in cvetja. Urša Zajc je za diplomsko nalogo pod mentorstvom doc. Elene Fajt oblikovala prav posebno kolekcijo oblačil iz naravnega cvetja.

Maxi pekarna Novo iz Maxijeve pekarne Toskanski kruh in toskanski čebulni kruh (0,40 kg) Pšenični mešani kruh je rustikalne izvedbe v obliki ožje štruce s koničastimi zaključki na vsaki strani.

Boranja, mesna, postrežena, nepakirana, cena za kg, Mercator, d.d.,

6,69 EUR akcijska cena 8,38 EUR redna cena

20% ceneje

Ljubljanski sendvič, Maxi cena za kg, Mercator, d. d.

Sir Feta v slanici, Roussas cena za kg

9,98 EUR akcijska cena 15,50 EUR redna cena

35% ceneje

4,79 EUR akcijska cena 7,99 EUR

redna cena

40% ceneje

10

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011

Četrtek, 5. maj Medgeneracijsko sožitje in sodelovanje 29. april je evropski dan medgeneracijskega sožitja in sodelovanja. V organizaciji Festivala za tretje življenjsko obdobje, Inštituta Eureka in Medgeneracijskega gibanja Slovenije, vas vabimo pred Maxi na druženje in spoznavanje tistih področij, na katerih se vsakodnevno prepletajo poti in interesi vseh generacij.

Ne spreglejte! Dvojne pike v maju: sreda, 4., in sobota, 28. maj; Vračilo parkirnine: dve uri parkiranja v I. in II. kleti pri nakupih nad 60 eur. Od torka, 17.maja, do sobote, 21. maja Dnevi Citterija v Maxiju Kdo danes ne pozna pršuta Parma, pršuta San Daniele, mortadele Bologna, Milanske salame, Salame Felino, Bresaole, …Od 17. do 21. maja 2011 bodo vsi izdelki Citteria v Maxiju na voljo z 10% popustom, v dneh od 17. do 19. maja pa boste lahko nekatere izdelke tudi poskusili.


Vrtiljakove novice

Pravljičnih sedem skupnih let Mercator Center Domžale je 9. aprila praznoval svoj 7. rojstni dan. Veseli dogodek smo pričakali dobro pripravljeni, veselje pa smo razdelili tudi med številne obiskovalce. Že v tednu pred sobotnim praznovanjem se je v centru čutil utrip praznovanja. Nagradna igra, cvetlična okrasitev, promocije in degustacije, obenem pa dnevne predstavitve vseh rodov nogometašev NK Domžale, so napovedovali pestro dogajanje. V soboto pa je napočil veliki trenutek. Praznovanje z široko ponudbo prazničnih izdelkov in pokušin so popestrili glasbeni gostje. Že ob 9. uri so nastopili člani klape Mali grad, pridružil se jim je pianist na klaviaturah, pantomimiki pa so zabavali kupce v hipermarketu. Ob 11. uri se je glavno dogajanje preselilo na parkirišče pred Mercator Centrom. Kot glasbeni gostje so na zunanjem odru prvi nastopili člani skupine Tangels in navdušili obiskovalce. Med njih so se pomešali Lumpi junaki in pantomimiki, strežni pulti s pijačo in jedačo so bili bogato založeni.

Točno opoldne smo med obiskovalce prinesli praznično torto velikanko, ki sta jo razrezala Tanja Erjavec in direktor MO 9 Urban Plestenjak. Res je bila velikanka, ampak tudi dobra, saj je hitro pošla. Potem nas je z nastopom razveselila pevka April. Po njenem atraktivnem nastopu smo se spet preselili v notranjost centra, kjer smo nadaljevali nagradne igre prvo uvrščeni tekmovalec se je domov odpeljal z električnim skuterjem. Za glasbeni priokus promocij in degustacij so poskrbeli še Lajnarji kranjski. V nedeljo seje praznovanje nadaljevalo; prireditveni prostor je bil tokrat namenjen programu za otroke z delavnicami in ustvarjalnimi kotički. Rojstni dan MC Domžale bomo v lepem spominu obdržali tako zaposleni kot obiskovalci, ki bodo k nam, ko so nam zaupali, še naprej radi zahajali.

Tudi zato, ker nam je skupaj vedno lepo.

Mercator Center Domžale Cesta talcev 4, Domžale / t: 01 72 18 941 odpiralni časi: od ponedeljka do petka: od 9. do 21. ure, sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 9. do 13. ure Petek, 6. maj 2011 ob 17. uri Vetrnica, otroška ustvarjalna delavnica Mavrične barve si podajajo roko, ko se vetrnica lahkotno predaja majskim sapicam. In močnejše ko so sapice, bolj veselo se bo vrtela. Nam boste pomagali zložiti pravo paleto barv na naših vetrnicah? Petek, 13. maj, ob 17. uri Zmaj Tolovaj, otroška ustvarjalna delavnica Visoko na nebu se lahkotno pozibava v ritmu vetra gospod z imenom zmaj Tolovaj. Ste ga že srečali, spoznali? Še ne? Torej se nam pridružite; obeta se nam zanimiva izkušnja visoko na nebu. Ponedeljek, 2. maj Prvomajski golaž Vse obiskovalce vabimo na majsko zabavo, kjer boste lahko prisluhnili zvokom narodno-zabavne glasbe ter poskusili odličen prvomajski golaž! Otroci pa ste vabljeni na kreativno otroško delavnico, kjer bomo skupaj pobarvali svoje barvanke, za najbolj pridne pa bodo sladke nagrade! Torek, 3. maj Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Sobota, 7. maj, ob 10. uri Dobrote slovenskih kmetij Sobota, 7. maj, od 10. do 14. ure Turistično društvo Mala Nedelja se predstavi Turistično društvo Mala Nedelja Radoslavci prihaja iz osrčja Prlekije. Združuje kar nekaj turističnih ponudnikov. Predstavili nam bodo košček Slovenije, ki leži med reko Muro in reko Dravo. Odlikuje ga lepa, neokrnjena narava. Dogodek bo popestril harmonikar, folklorna skupina in ljudski pevci iz Male Nedelje. Bogato založena bo tudi predstavitvena stojnica.

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

11


Mercator Center Kamnik

Mercator Center Postojna

Kovinarska 36, Kamnik / t: 01 83 08 787 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Tržaška cesta 59, Postojna / t: 05 72 14 708 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 12. ure

Petek, 6. maj, ob 17. uri Vetrnica, otroška ustvarjalna delavnica Mavrične barve si podajajo roko, ko se vetrnica lahkotno predaja majskim sapicam. In močnejše ko so sapice, bolj veselo se bo vrtela. Nam boste pomagali zložiti pravo paleto barv na naših vetrnicah?

Sobota, 7. maj, od 10. do 12. ure Pomladna Lumpi zabava na prostem Vabimo vas na zabavne aktivnosti pred naš Center, kjer boste lahko plesali, skakali, se igrali v športnem kotičku in se udeležili mini športnega tekmovanja. Dogodek bo popestrila Lumpi maskota, sodelujoči pa bodo prejeli tudi Lumpi nagrade. Vabljeni!

Petek, 13. maj, ob 17. uri Zmaj Tolovaj, otroška ustvarjalna delavnica Visoko na nebu se lahkotno pozibava v ritmu vetra gospod z imenom zmaj Tolovaj. Ste ga že srečali, spoznali? Še ne? Torej se nam pridružite; obeta se nam zanimiva izkušnja visoko na nebu. Petek, 20. maj, ob 17. uri Leteča riba Kako smešna riba plapola v zraku! Saj to je leteča riba! Ja, čisto zares je leteča! In niti kril nima ... Nam ne verjamete? Pridite se prepričat na tokratno druženje. Torek, 3. maj, ob 10. uri Dobrote slovenskih kmetij Od četrtka, 19. maja, do sobote, 21. maja Mehiški dnevi Mehiška hrana, glasba in izdelki – vse to vas pričakuje na enem mestu. Vabljeni! Petek, 20. in sobota, 21. maj, od 9. do 20. ure Praznik kruha Razstava, degustacije in 10% popust na izdelke Pekarne Grosuplje. Petek, ob 10. uri, animacija za otroke s pekom Matevžem, in v soboto, ob 9.30 uri, prikaz izdelave pletenic. Petek, 27. maj in sobota, 28. maj Ribiški dnevi Ribice na žaru zagotovo zadišijo ob pravem trenutku. Glasba bo pomagala, da bo druženje ob okusni hrani še prijetnejše! Nedelja, 29. maj, ob 10. uri Turistično društvo Mala Nedelja se predstavi Turistično društvo Mala Nedelja Radoslavci prihaja iz osrčja Prlekije. Združuje kar nekaj turističnih ponudnikov. Predstavili nam bodo košček Slovenije, ki leži med reko Muro in reko Dravo. Odlikuje ga lepa, neokrnjena narava. Dogodek bo popestril harmonikar, folklorna skupina in ljudski pevci iz Male Nedelje Bogato založena bo tudi predstavitvena stojnica.

Četrtek, 12. maj, od 16. do 19. ure Dober dan, zdravje! brezplačne meritve krvnih vrednosti Sobota, 14. maj, o18. uri Klovn na obisku zabavna animacija za otroke in sladkanje s sladico banana carmelada Sobota, 21. maj, ob 18. uri Foxy Winx Show Dekleta iz skupine Foxy Teens bodo nastopile v vlogah Winxic, predstavile pa se bodo tudi s svojimi skladbami. Sobota, 28. maj, ob 18. uri Majski ples s Filly princesko Plesno-glasbena animacija, obisk maskote Filly Princess, ustvarjalne delavnice in nagradno žrebanje. Poletimo še više! Vsak torek, med 17. in 19. uro ustvarjalne delavnice Torek, 3. maj Izstrelimo raketo Torek, 10. maj Najhitrejše letalo Prav vsi smo že izdelovali papirnata letalca. Tokrat pa se bomo seznanili z drugačno tehniko izdelave „letečih ptic“. Vas zanima, kakšno? Torek, 17. maj Baloni preletavajo nebo Torek, 24. maj Leteči zmaj Torek, 31. maj Leteča riba

/

12

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011

KAVA BAR


Mercator Center Nova Gorica Industrijska cesta 6, Kromberk / t: 05 33 43 300 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 9. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 9. do 15. ure Sobota, 14., in nedelja, 15. maj Praznujemo 10. rojstni dan! Vikend najboljšega soseda Vabimo vas na celodnevno praznovanje, kjer vam bomo poleg zabavnega programa za velike in male pripravili razvajanje s promocijami in degustacijami naših dobaviteljev. Dišalo bo po palačinkah in raznih dobrotah z žara, ki bodo ob živi glasbi še bolj teknile. Nagajivi Lumpiji bodo plesali in se slikali z otroci, zabavali vas bodo klovni, vaši najmlajši pa se bodo lahko razigrali tudi na napihljivih igralih na parkirišču. Ob 17. uri ne zamudite viška celotnega dogajanja s skupino Primorski fantje, humoristom Tilijom Frtacinom in mlado pevko Nino Pušlar. Zavrteli bomo kolo sreče in se posladkali s slastno torto.V nedeljo, med 10. in 13. uro, vse otroke vabimo na pravo otroško veselico, kjer bomo peli in plesali, izdelovali lutke in z njimi uprizorili lutkovno predstavo, si narisali tatooje in se sladkali s palačinkami. Vsem kupcem, ki boste v soboto, 14. maja, v izbranih prodajalnah opravili nakup s kartico Mercator Pika, bomo podarili dvakrat toliko pik, kot bi jih sicer prejeli na vrednost nakupa. Ne spreglejte še zanimivih ugodnosti v izbranih prodajalnah Mercator Centra Nova Gorica in ne pozabite sodelovati v nagradni igri

Sobota, 7. maj, ob 10. uri Dobrote slovenskih kmetij Sobota, 7. maj, ob 10. uri (na parkirišču) Predstavitev Kluba vodnikov reševalnih psov Postojna Sobota, 7. maj, ob 18.30 uri Kekec in Bedanec / animacijska predstava za otroke Sreda, 11. maj, od 14. do 19. ure Dober dan, zdravje! brezplačne meritve krvnih vrednosti Četrtek, 19. maj, od 16. do 19. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Sobota, 21. maj, od 10. do 12. ure Piknik v Mercatorju roštiljada ob spremljavi harmonike Sobota, 21. maj, ob 18:30 uri Papijev cirkus predstava in animacija z baloni Sobota, 28. maj, ob 18.30 uri Štirje letni časi animacijska predstava za otroke Vsako soboto (razen v soboto, 14. maja), med 10.30 in 12.30 uro Z vetrom v laseh! ustvarjalne delavnice

za privlačno nagrado -

Sobota, 7. maj Čebelica in trotek Lutkovno-glasbeno srečanje Le kakšne norčije bosta uganjala čebelica Marelica in trotek Falotek na tokratnem druženju? Pridite preverit, zabavno bo! Pa še kakšno čebelico si boste izdelali za domači čebelji panj.

darilni bon M holidays v vrednosti 300 eur! Vabljeni!

Sobota, 21. maj Vetrnica Mavrične barve si podajajo roko, ko se vetrnica lahkotno predaja majskim sapicam. In močnejše ko so sapice, bolj veselo se bo vrtela. Nam boste pomagali zložiti pravo paleto barv na naših vetrnicah? Sobota, 28. maj Leteča riba Kako smešna riba plapola v zraku! Saj to je leteča riba! Ja, čisto zares je leteča! In niti kril nima. Nam ne verjamete? Pridite se prepričat na tokratno druženje.

Dr. Natura

Sladkarnica

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

13


Mercator Center Koper Dolinska cesta 1a, Koper / t: 05 66 36 830 odpiralni časi: od ponedeljka do petka: od 9. do 21. ure, sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 9. do 15. ure Sobota, 7. maj, ob 10. uri Dobrote slovenskih kmetij Od ponedeljka, 9., do sobote, 14. maja Teden riža – rižada v Hipermarketu Koper Vabljeni na pokušino riža s svetovanjem o načinu priprave. Sobota, 14. maj, ob 10. uri Heroji za vse čase Promocija vseslovenskega projekta se seli na obalo. Vabimo vse predstavnike poklicev, ki so značilni za Primorje, da se nam pridružite in predlagate svoje znance in prijatelje. Več o akciji na www.heroji.si Petek, 13., sobota, 14., petek, 20., in sobota, 21. maj, od 9. do 20. ure Dobavitelj Žito se predstavi Sobota, 14. maj Babolat - mini tenis Petek, 20. maj, med 16. in 19. uro Dober dan, zdravje! brezplačne meritve krvnih vrednosti Sobota, 21. maj, ob 9. uri Utrip mladosti Z mladimi izvajalci bomo obudili spomine na svoja mlada leta. Predstavil se nam bo Pevski zbor Osnovne šole Hrpelje – Kozina in skupina Orange Juice.

Sobota, 28. maj, od 10. do 12. ure Pomladna Lumpi zabava na prostem Vabimo vas na zabavne aktivnosti pred naš Center, kjer boste lahko plesali, skakali, se igrali v športnem kotičku in se udeležili mini športnega tekmovanja. Dogodek bo popestrila Lumpi maskota, sodelujoči pa bodo prejeli tudi Lumpi nagrade. Vabljeni! Sobota, 28. maj, od 9. do 12. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Vsak torek, med 17. in 19. uro Z vetrom v laseh! ustvarjalne delavnice Torek, 3. maj Čebelica in trotek Lutkovno-glasbeno srečanje Le kakšne norčije bosta uganjala čebelica Marelica in trotek Falotek na tokratnem druženju? Pridite preverit, zabavno bo! Pa še kakšno čebelico si boste izdelali za domači čebelji panj. Torek, 10. maj Vetrnica Mavrične barve si podajajo roko, ko se vetrnica lahkotno predaja majskim sapicam. In močnejše ko so sapice, bolj veselo se bo vrtela. Nam boste pomagali zložiti pravo paleto barv na naših vetrnicah? Torek, 17. maj Zmaj Tolovaj Visoko na nebu se lahkotno pozibava v ritmu vetra gospod z imenom Zmaj Tolovaj. Ste ga že srečali, spoznali? Še ne! Torej se nam pridružite; obeta se nam zanimiva izkušnja visoko na nebu. Torek, 24. maj Leteča riba Kako smešna riba plapola v zraku! Saj to je leteča riba! Ja, čisto zares je leteča! In niti kril nima. Nam ne verjamete? Pridite se prepričat na tokratno druženje. Torek, 31. maj Na metuljevih krilih Pisani, lahkotni in raznoliki metulji posedajo na cvetovih in se sladkajo s sočnim nektarjem. Mmm, kako je slasten! In kako lepi so metulji! Nekaj najlepših primerkov bomo izdelali s skupnimi močmi.

Pravi heroji so med nami Vseslovenska akcija iskanja Herojev za vse čase je že v polnem zagonu. Gre za socialni projekt, ki izpostavlja pozitivne vrednote med ljudmi in nam daje možnost, da izpostavimo ljudi, ki so tega vredni. Ponosen pokrovitelj tega inovativnega in zanimivega projekta je tudi Mercator. »Glasuj za svojega prijatelja, znanca, za katerega veš, da je človek, ki je vreden spoštovanja, ampak ne pride do izraza,« pravi voditelj istoimenske radijske oddaje Sašo Hribar, ki se z znanimi in manj znanimi heroji pogovarja vsako soboto ob 11. uri na Valu 202.

14

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011

Vsako soboto tako spoznamo enega izmed herojev, ki so uvrščeni na lestvici, med njimi trgovko Sonjo Bokal Jeraj iz Ljubljane, novomeškega optika Boruta Gregorčiča, učiteljico Jožico Vrtačnik iz Dola pri Litiji, poklicnega gasilca Mirana Korošaka iz Dravograda, dijaka Matjaža Korošca iz Tržiča, strojnega inženirja Sebastijana Kotnika iz Velenja, sirarko Martino Podpečan iz Galicije in druge. V sklopu akcije Heroji za vse čase potekajo enkrat mesečno prireditve po različnih Mercatorjevih Centrih. Vsaka na zabaven način predstavi določeno skupino poklicev, začinjena pa je z zanimivimi glasbenimi in plesnimi nastopi ter bogatimi nagradnimi igrami. Sledite napovednikom!


Mercator Center Koper ll Kolodvorska cesta 4, Koper / t: 05 66 26 904 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure Torek, 3. maj, ob 10. uri Dobrote slovenskih kmetij Sreda, 4. maj, od 9. do 12. ure Dober dan, zdravje! brezplačne meritve krvnih vrednosti Sobota, 14. maj, ob 10. uri (na parkirišču) Predstavitev Kluba vodnikov reševalnih psov Postojna Sobota, 14. maj Babolat - mini tenis Sobota, 21. maj, od 9. do 13. ure Piknik v Mercatorju Pri nakupu v Supermarketu nad 30 eur vam bomo podarili porcijo čevapčičev, ki bo ob zvokih harmonike še bolj teknila. Četrtek, 26. maj, ves dan Navadna klobasa velikanka pokušina in prodaja navadne klobase iz Mesa Kamnik Sobota, 28. maj, od 9. do 13. ure Čas je za sladoled promocije in degustacije Z vetrom v laseh! Vsak petek, med 17. in 19. uro Poletimo še više! ustvarjalne delavnice Petek, 6. maj Izstrelimo raketo Ste za polet na Luno? Zakaj pa ne! Morda naša raketa res ne bo poletela prav do Lune, a poizkusiti je vseeno vredno. Pridite in preverite, kam neki bo poletela vaša raketa! Petek, 13. maj Najhitrejše letalo Prav vsi smo že izdelovali papirnata letalca. Tokrat pa se bomo seznanili z drugačno tehniko izdelave „letečih ptic“. Petek, 20. maj Baloni preletavajo nebo Tudi z baloni se lahko odpravimo na izlet med oblake. Še niste doživeli te izkušnje? Delček tega vzdušja vam bomo poskušali pričarati na tokratnem srečanju. Pohitite, balon se že dviga med oblake. Petek, 27. maj Leteči zmaj Še eno možnost poleta v nebo vam predstavljamo: polet z zmajem! Tudi s tem prevoznim sredstvom se bomo seznanili, si ga izdelali in z njim poleteli!

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

15


Mercator Center Jesenice

Mercator Center Škofja Loka

Spodnji plavž 5, Jesenice / t: 04 58 33 914 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Kidričeva cesta 43b, Škofja Loka / t: 04 51 10 100 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Ustvarjalne delavnice, vsak petek, ob 17. uri Z vetrom v laseh!

Ustvarjalne delavnice, vsako soboto, ob 10.30 uri Z vetrom v laseh! Sobota, 7. maj, ob 10.30 uri Vetrnica Mavrične barve si podajajo roko, ko se vetrnica lahkotno predaja majskim sapicam. In močnejše ko so sapice, bolj veselo se bo vrtela. Nam boste pomagali zložiti pravo paleto barv na naših vetrnicah?

Petek, 6. maj, ob 17. uri Vetrnica Mavrične barve si podajajo roko, ko se vetrnica lahkotno predaja majskim sapicam. In močnejše ko so sapice, bolj veselo se bo vrtela. Nam boste pomagali zložiti pravo paleto barv na naših vetrnicah? Petek, 13. maj, ob 17. uri Zmaj Tolovaj Visoko na nebu se lahkotno pozibava v ritmu vetra gospod z imenom zmaj Tolovaj. Ste ga že srečali, spoznali? Še ne! Torej se nam pridružite; obeta se nam zanimiva izkušnja visoko na nebu. Petek, 20. maj, ob 17. uri Leteča riba Kako smešna riba plapola v zraku! Saj to je leteča riba! Ja, čisto zares je leteča! In niti kril nima ... Nam ne verjamete? Pridite se prepričat na tokratno druženje. Petek, 27. maj, ob 17. uri Na metuljevih krilih Pisani, lahkotni in raznoliki metulji posedajo na cvetovih in se sladkajo s sočnim nektarjem. Mmm, kako je slasten! In kako lepi so metulji! Nekaj najlepših primerkov bomo izdelali s skupnimi močmi Četrtek, 12. maj, ob 10. uri Turistično društvo Mala Nedelja se predstavi Spremljajte in se udeležite predstavitve dežele iz drugega dela Slovenije. Zanimivo in poučno bo. Pridružite se nam. Petek, 6. maj in sobota, 7. maj Ribiški dnevi Ribice na žaru bodo zadišale ob pravem trenutku, odlična glasba pa nam bo pomagala, da bo naše druženje resnično prijetno.

Sobota, 14. maj, ob 10.30 uri Zmaj Tolovaj Visoko na nebu se lahkotno pozibava v ritmu vetra gospod z imenom zmaj Tolovaj. Ste ga že srečali, spoznali? Še ne? Torej se nam pridružite; obeta se nam zanimiva izkušnja visoko na nebu. Sobota, 21. maj, ob 10.30 uri Leteča riba Kako smešna riba plapola v zraku! Saj to je leteča riba! Ja, čisto zares je leteča! In niti kril nima ... Nam ne verjamete? Pridite se prepričat na tokratno druženje. Sobota, 28. maj, ob 10.30 uri Na metuljevih krilih Pisani, lahkotni in raznoliki metulji posedajo na cvetovih in se sladkajo s sočnim nektarjem. Mmm, kako je slasten! In kako lepi so metulji! Nekaj najlepših primerkov bomo izdelali s skupnimi močmi. Sobota, 14. maj 2011 ob 10 uri Praznovanje rojstnega dne! Praznujte z nami Glasba, torta velikanka, klobasa velikanka, otroška zabava in nagradne igre! Vse bo združeno v pravo zabavo, ki bo razveselila tudi vas. Vaše nakupe bomo ta dan nagradili z dvojnimi pikami. Sobota ,28. maj, ob 10. uri Turistično društvo Mala Nedelja se predstavi

Ko zorijo jagode

16

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011

Jagode so najbolj priljubljena vrsta sadja v poletnih mesecih, v južnih deželah jih imenujejo tudi kraljica poletja, pri nas bodo prve dozorele konec maja. Kupimo jih lahko celo leto, a so okusnejše tiste, ki rastejo na prostem. Lahko jih gojimo celo v loncih na terasi ali balkonu.

Dandanes jagode sodijo med najbolj priljubljen sadež na svetu.

Jagode jemo že, odkar pomnimo. V prazgodovini so jih nabirali kot gozdne jagode, v srednjem veku se je pričelo organizirano sajenje. Od 17. stoletja so s križanjem z divjo gozdno jagodo iz Amerike in večjimi sortami iz Čila počasi nastale različice jagod, kot jih poznamo mi.

Jagode ponavadi uživamo presne, posipane s sladkorjem kot desert, z mlekom, jogurtom, skuto ali k sladoledu. Primerne so tudi za nadev za torte, izredno cenjena pa je tudi jagodova marmelada. Lahko jih oblijemo s čokolado, pomakamo v vino, zamrznemo …


Vrtiljakova nagradna križanka

Horoskop Oven 21.3.-20.4. / O vas bodo drugi govorili le takrat, ko vas ne bo zraven. To pa že tako veste, da ni najboljši znak. Zato se izogibajte ljudi, ki so nagnjeni k spletkarjenju, da se ne boste znašli sredi zgodb, s katerimi v resnici nimate čisto nič. Četudi se boste zdeli sami sebi precej osamljeni, bo bolje tako kot pa da se družite z ljudmi, ki vam lahko le škodijo. Bik 21.4.-20.5. / Tudi tokrat boste dokazali, da ste mojster sprenevedanja. Čeprav bo v vas vse kričalo, se boste smejali in to na ves glas. Ljudje se bodo čudili, odkod vam toliko optimizma, izkazalo pa se bo, da je ta le zaigran. Bolje se boste počutili šele v začetku novega tedna, tudi zato, ker bo do vas prišla zelo dobra novica. Boljša, kot ste jo pričakovali. Dvojčka 21.5.-21.6. / Ko bodo vsi okoli vas razmišljali le o počitku, boste vi razmišljali o delu. Dejstvo je, da vas velikokrat prav delo reši pred malodušjem in slabim počutjem. A večno ne boste mogli bežati pred problemi in samim seboj. Kar naenkrat se vam bo zazdelo, da je prišel čas, da na glas poveste, kaj si mislite o zadevi, ki vas muči že nekaj mesecev. Ljubezensko življenje bo lepo in vam bo dajalo novo energijo. Rak 22.6.-22.7. / Ko se vam bo že zdelo, da ste iz najhujšega, se bo na vas zgrnil nov problem. Povezan bo z ljubeznijo, saj je čas ta pravi, da se zakomplicira. Zato pazite, kako se boste obnašali, ko vas bodo na glas povprašali, kaj si pravzaprav želite v prihodnosti. Tisti, ki bo to slišal, lahko razume povsem napačno. Precej raztreseno boste delovali, ker taki tudi boste. Lev 23.7.-23.8. / Skoraj vsi bodo že pozabili kaj se vam je dogajalo, vi pa seveda ne boste. Vsakokrat, ko boste zaslutili, da bi lahko bilo kaj narobe, se vam bodo mračne misli kar same kradel v glavo. Zato je prav, da se še bolj zaposlite. Po možnostmi s stvarmi, ki vas razveseljujejo. Pri tem pa pazite, da ne boste pretiravali. Saj veste kakšni ste. Mimogrede vas zanese in ne znate več uživati v majhnih stvareh, ampak hočete več in več. Devica 24.8.-23.9. / Na prvo mesto boste v življenju postavili sebe in svoje najbližje, kar ste se že dolgo trudili uresničiti, pa ni in ni šlo. Ker niste znali reči ne. Partner bo vesel, ko boste dobre volje in si boste vzeli čas tudi zanj. Če vas bodo sodelavci in domači čudno gledali, se boste pravzaprav prav dobro počutili. Tudi zato, ker se boste velikokrat smejali njim in ne sebi. Vi že veste, zakaj ste taki. Tehtnica 24.9.-23.10 / Vzeli ste si nekaj dni le zase in si res napolnili baterije. Da poležavanje in brezdelje človeka sicer tudi utrudi, pa ste že pozabili. A verjemite, da ste to potrebovali. Prvo naslednje potovanje bo naporno, ker ste si v glavo zapičili, da boste v nekaj dneh nadoknadili čas, ko ste lenarili. Pa so prazniki šele dobro mimo. Opazili boste nekoga, ki ste ga že videli, a vam bo šele tokrat res padel v oči.

Med prispelimi pravilno rešenimi križankami bomo izbrali srečneža, ki prejme praktično Mercatorjevo darilo. Pravilno rešeno geslo križanke pošljite najkasneje do 20. maja na naslov: Poslovni sistem Mercator d.d., Dunajska 107, 1000 Ljubljana s pripisom “Za Vrtiljakovo nagradno križanko”. Žrebanje bo 23. maja 2011 v prostorih podjetja Mercator d.d. na Dunajski cesti 107 ob prisotnosti tričlanske komisije. V žrebu sodelujejo samo kuponi s pravilnim geslom. Izid žrebanja je dokončen. O prejemu nagrade bo nagrajenec obveščen po pošti v roku 14 dni. Pravilno geslo križanke marec je: Razvada iz Mercatorja. Srečena nagrajenka je Marta Bernik iz Ljubljane. geslo

Strelec 23.11.-21.12. / Pripravite se, kajti prihaja res razburljivo obdobje v vašem življenju. Iz dneva v dan se bodo dogajale nove stvari. Kot vedno v življenju boste en dan v oblakih, drug da pa bo treba pristati na trdnih tleh. Tisto, kar bo izgledalo najbolje, se bo na koncu izkazalo za najslabše. Kar nekaj načrtov, jih boste morali v naslednjih tednih zopet spremeniti.

ime, priimek naslov

Vsebujejo veliko mineralov (železo, natrij, kalcij, kalij, fosfor), različne sadne kisline, provitamin A ter vitamine B1, B2 in C. Hranilna vrednost: 100 g sadežev ima 36 kalorij/150 kJ. Jagode veljajo za staro preizkušeno domače zdravilo proti slabokrvnosti in bledici. Ščitijo nas pred virusi, bakterijami in preprečujejo razvoj raka.

Ste vedeli? Majhni sadeži so ponavadi bolj okusni od velikih. Jagode lahko hranimo v hladilniku le do dva dni. Nikoli jih ne postrežemo mrzlih, saj nimajo polnega okusa. Jagode operemo, preden jih začnemo čistiti. Če “muho” odstranimo pred pranjem, v jagodo vstopi voda in sadež se začne lužiti.

Škorpijon 24.10-22.11. / Želeli si boste, da se vam uresniči ena od želja, ki v vas tli že od lanske pomladi. Pa ne bo šlo čez noč. Tudi projekt, ki ste se ga lotili že pred meseci, se v tem tednu ne bo premaknil iz mrtve točke. Bo pa zato veliko bolje kazalo pri povsem novem projektu, ki se vam je ponudil šele v zadnjih dneh. Kaj ko bi tokrat malo pozabili na svojo trmo in načela ter se lotili stvari drugače. Tudi tako, da boste pozabili na denarno nagrado.

recept/Jagode

z beluši

Potrebujemo: 500g svežih belušev 2 žlici svežega limoninega soka 1 čajna žlička sladkorja 500g jagod 175g kisle smetane 75g sladkorja v prahu Priprava Beluše dobro operemo jih skuhamo v vodi, ki smo ji dodali limonin sok in 1 čajno žličko sladkorja. Kuhane beluše odcedimo, jih prelijemo z mrzlo vodo in še enkrat dobro odcedimo. Narežemo jih na približno 1 cm dolge koščke. Jagode dobro operemo, odstranimo peclje in narežemo na večje kose. V posodi zmešamo jagode, beluše, kislo smetano in sladkor v prahu.

Kozorog 22.12.-20.1. / Če boste upoštevali nasvet zvezd, boste preživeli zelo lep čas, ki vam bo še nekaj časa ostal v spominu. Pa nikar ne mislite, da ste kaj pomembnega zamudili, če niste ves čas z mislimi le pri domu in vsem, kar se tam dogaja. Končno je prišel čas, ko lahko mislite tudi nase in ne več le na druge. Tudi finančno stanje se bo krepko popravilo, ker boste uspeli do konca izpeljati projekt, ki se je vlekel že nekaj časa. Vodnar 21.1.-20.2. / Že nekaj časa sami sebe prepričujete, da vam je v življenju zelo lepo. Pa to ne drži čisto, saj si žal nočete priznati, kaj si pravzaprav želite. Nekdo, ki ga že dolgo poznate, se bo vedno pogosteje kradel v vaše misli, tudi sanje. Ne boste prav vedeli, kaj se dogaja, zato boste prebujajoča čustva poskusili potlačiti in pozabiti. Če boste manj gledali na to, kaj bi rekli drugi, boste morda celo odkrili, kaj si želite. Ribi 21.2.-20.3. / Vedno ste imeli radi pomlad in poletje, letos pa boste to še toliko bolj občutili. Tudi, če vam bo vroče, boste naravnost uživali v vsakem sončnem žarku, na zraku in v naravi. Čutili boste , da se v vas spet prebuja želja po ustvarjalnosti in zato se ne čudite, če se boste lotili marsičesa, kar se sicer ne bi. Še vaši najbližji bodo presenečeni, ko bodo odkrili vaše nove talente.

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

17


Mercator Center Kranj Primskovo Cesta Staneta Žagarja 69, Kranj / t: 04 20 19 926 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure Ustvarjalne delavnice, vsak petek, ob 17. uri Z vetrom v laseh! Petek, 6. maj, ob 17. uri Vetrnica Petek, 13. maj, ob 17. uri Zmaj Tolovaj Petek, 20. maj, ob 17. uri Leteča riba Petek, 27. maj, ob 17. uri Na metuljevih krilih Pisani, lahkotni in raznoliki metulji posedajo na cvetovih in se sladkajo s sočnim nektarjem. Mmm, kako je slasten! In kako lepi so metulji! Nekaj najlepših primerkov bomo izdelali s skupnimi močmi. Torek, 3. maj in torek, 17. maj, ob 10. uri Dobrote slovenskih kmetij Četrtek, 5. maj, ob 17. uri Glasbeni nastop ansambla Tik-tak Vabljeni na nastop ansambla Tik-tak, saj vas bodo mladi muzikantje razvajali z zvoki narodno-zabavne in zabavne glasbe! Sobota, 7. maj, ob 10. uri Mercatorjeve jagode otroška delavnica Čudovita sladke jagode so že na policah naše prodajalne. Slastne, sočne, najboljše so! Ko jih prepolovimo in jim dodamo smetano in čokolado, je pred nami prava poslastica. Pridružite se nam in se sladkajte z nami. Torek, 10. maj , od 16. do 19. ure osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje.

Sočna košarica sadja v objemu listnatega testa je lahko prijetna osvežitev. Dobrote Kranjskega kolačka boste našli v vseh Mercatorjevih živilskih trgovinah, v Mercator hipermarketu Primskovo v Kranju pa se nahaja sladki kotiček s celotno ponudbo Kranjskega kolačka.

18

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011

Petek, 13., sobota, 14., petek, 27., in sobota, 28. maj, od 9. do 20. ure Dobavitelj Žito se predstavi Privoščite si sladek in zabaven dan z Gorenjko in sodelujte v nagradni igri »Z Gorenjko do novega avta«. Nagrada je nova Opel Corsa s polnim prtljažnikom slastne Gorenjke. Sladke čokoladne nagrade tudi za sodelujoče na prireditvi. sobota, 14. maj, ob 10. uri Majska zabava Vse obiskovalce vabimo na majsko zabavo, kjer boste lahko prisluhnili zvokom narodno-zabavne glasbe ter poskusili odličen prvomajski golaž! Otroci pa ste vabljeni na kreativno otroško delavnico, kjer bomo skupaj pobarvali svoje barvanke, za najbolj pridne pa bodo tudi sladke nagrade! Sobota, 21. maj, od 10. do 14. ure Praznujte z nami! Naš Mercator Center ima rojstni dan! Poskrbeli bomo za pravo zabavo, na kateri bo veliko odličnih dobrot, prijetne glasbe in čudovitega vzdušja! Promocije in pokušine bodo resnično bogate. Ob 11. uri nastop ansambla Čuki, prišel bo tudi Ribič Pepe. Med obiskovalce bomo razdelili svežepečenega vola na žaru in slastno torto velikanko. Četrtek, 26. maj, ob 17. uri Pomladna roštiljada Vabimo vas na spomladanski piknik, kjer boste lahko prisluhnili zvokom zabavne glasbe ter poskusili odlično pečeno kokoš ter vroče mlince! Otroci pa ste vabljeni na kreativno otroško abecedarno, kjer se bomo učili in slikali. Sobota, 28. maj 2011 od 10 do 14. ure Vrtne vile ustvarjalna delavnica Verjetno poznate veliko različnih vil, vrtna vila pa je tista, ki nas popelje v svet rož in nam pričara pravo mavrico barv. Pridite in si jo ustvarite! Od torka, 3. maja, do nedelje, 8. maja ROW BOX Svetovno prvenstvo v veslanju Bled 2011 Obiščite paket veslaških užitkov v vašem Mercator Centru, tekmujte v veslanju na 250 m v izbrani kategoriji in si priveslajte brezplačno vstopnico za Svetovno prvenstvo v veslanju, Bled 2011.


vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

19


20

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011


vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

21


22

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011


Mercator Center Kranj Savski otok Stara cesta 25, Kranj / t: 04 20 18 900 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure Ustvarjalne delavnice, vsak petek, ob 17. uri Z vetrom v laseh! Petek, 6. maj, ob 17. uri Izstrelimo raketo Ste za polet na Luno? Zakaj pa ne! Morda naša raketa res ne bo poletela prav do Lune, a je vseeno vredno poskusiti. Pridite in preverite, kam neki bo poletela vaša raketa. Petek, 13. maj, ob 17. uri Najhitrejše letalo Prav vsi smo že izdelovali papirnata letalca. Tokrat pa se bomo seznanili z drugačno tehniko izdelave „letečih ptic“. Vas zanima kakšno? Pridružite se nam. Petek, 20. maj 2011 ob 17. uri Baloni preletavajo nebo Tudi z baloni se lahko odpravimo na izlet med oblake. Še niste doživeli te izkušnje? Delček tega vzdušja vam bomo poskušali pričarati na tokratnem srečanju. Pohitite, balon se že dviga med oblake ... Petek, 27. maj, ob 17. uri Leteči zmaj Še eno možnost poleta v nebo vam predstavljamo: polet z zmajem! Tudi s tem prevoznim sredstvom se bomo seznanili, si ga izdelali in z njim poleteli! Petek, 13. maj in sobota, 14. maj Ribiški dnevi Ribice na žaru zagotovo zadišijo ob pravem trenutku. Odlična glasba bo pomagala, da nam bo še lepše. Sobota, 14. maj, ob 10. uri Turistično društvo Mala Nedelja se predstavi Turistično društvo Mala Nedelja Radoslavci prihaja iz osrčja Prlekije. Združuje kar nekaj turističnih ponudnikov. Predstavili nam bodo košček Slovenije, ki leži med reko Muro in reko Dravo. Odlikuje ga lepa, neokrnjena narava. Dogodek bo popestril harmonikar, folklorna skupina in ljudski pevci iz Male Nedelje. Bogato založena bo tudi predstavitvena stojnica. Sobota, 28. maj, od 10. do 14. ure Prodajni dan Pikniki v naravi so že vroča tema, vse kar sodi zraven pa boste lahko kupili na našem prodajnem dnevu.

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

23


Vrtiljakove novice

Mercator Center Novo mesto Podbevškova 4, Novo mesto / t: 07 39 30 214 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 12. ure

Sobota, 7. maj, od 9. do 13. ure Obeležitev svetovnega dne hipertenzije Na svetovni dan hipertenzije (visokega krvnega tlaka) bomo v sodelovanju s Sekcijo za arterijsko hipertenzijo obiskovalcem merili krvni tlak in jih seznanjali z zdravim načinom življenja.

Velika modna revija v MC Novo mesto Na pragu pomladi smo v Mercator Centru Novo mesto pripravili veliko modno revijo, kjer smo predstavili kolekcijo pomlad-poletje. Obiskovalci so si lahko ob izvrstni glasbeni popestritvi skupine Tangles

Sobota, 14. maj, ob 10. uri Dobrote slovenskih kmetij Petek, 20. maj, ob 18. uri Zajček Dolgoušček Zajček Dolgoušček ima bel kožušček, dolge uhlje, v rokavu pa vedno skrito kakšno vragolijo. Polni vragolij bodo tudi zajčki Dolgouščki, ki jih bomo ustvarjali skupaj. Sobota, 21. maj, od 9. do 12. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Sobota, 28. maj. ob 11. uri Majski ples z Marjetko Otroci, vabljeni na majski ples z prijazno Marjetko. Skupaj bomo zaplesali in prepevali o rožicah, pomladi, ptičkih in metuljčkih. Rajanju bo sledilo ustvajanje v delavnicah, kjer bomo izdelovali marjetice iz mehke gume mosgumi ter majsko cvetočo obešanko.

24

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011

ogledali smernice za novo, toplejšo modno sezono. Modna ponudba tudi tokrat prinaša veliko izbiro vsem članom družine, tudi najmlajšim. Med modeli agencije Vulcano models, ki so se prehodili po modni brvi, smo lahko občudovali znane slovenske lepotičke in lepotci, kot so: aktualna Miss Slovenije Sandra Adam, Anamarija Avbelj, Tadeja Ternar in Erik Ferfolja, Miša Margan pa se je preizkusila v voditeljski vlogi.

Chateau gre »Do konca« Skupina Chateau je nastala že davnega leta 1986. Prvi večji uspeh so zabeležili leta 1987 z odmevno uvrstitvijo na takratno Pop delavnico z eno najlepših slovenskih balad »Ne laži mi«. Do leta 1990 se je nabralo že dovolj posnetkov za izdajo nosilca zvoka in tako je nastala prva kaseta skupine z naslovom »Tvoje oči«. Največjo prelomnico za skupino predstavlja leto 1991, ko se je skupini pridružil kitarist Zvone Hranjec in tako se je formirala zasedba, ki predstavlja najbolj plodno obdobje skupine in je na delu tudi sedaj.

Fantje so se leta 1999 razšli in pustili za sabo bogato glasbeno zapuščino, vendar pa še niso rekli zadnje, saj so v letu 2009 spet začeli z vajami v najbolj plodni zasedbi z vokalistom Matjažom Ograjenškom, kitaristom in avtorjem Zvonetom Hranjcem, klaviaturistom Miranom Vavčem, basistom Sandijem Ževartom in bobnarjem Stanetom Odlazkom. Po predhodnih singlih, ki so jih že predstavili v avdio in video izvedbi, se je aprila zgodila tudi izdaja novega CD-ja. Njihov že šesti album nosi naslov »Do konca«. Še vedno se držijo svojega prepoznavnega zvoka in produkcije, melodičnega hard rocka s poudarjenimi vokali in predvsem ljubezenskimi besedili. Skupina bo letos praznovala častitljivih 25 let ustvarjanja, ki ga bodo zaokrožili s koncertom 19. novembra v Rdeči dvorani v Velenju.


Mercator Center Trebnje Stari trg 48, Trebnje / t: 07 34 82 060 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 12. ure Vsako soboto v maju, od 8. ure dalje Eko tržnica Od petka, 6., do ponedeljka, 16. maja Razstava otrok vrtca Trebnje Oglejte si prave male umetnine, ki so jih izdelali otroci iz Vrtca Trebnje. Sobota, 7. maj, od 9. do 12. ure Dober dan, zdravje! Brezplačne meritve krvnih vrednosti z Mercatorjem in Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije. Nedelja, 8. maj, od 14. do 18. ure Brezplačna delavnica varne vožnje za mlade motoriste

Vabljeni na brezplačno delavnico varne vožnje, ki poteka pod okriljem Moto kluba Kamerad Trebnje. Sobota, 14. maj, ob 11. uri Kekec in Bedanec predstava za otroke Kekec odhaja na planino. Rad bi obiskal svojega prijatelja, pastirja Mišnjeka. Toda že kmalu ga premotijo klici na pomoč in njegov obisk se konča pri Bedancu, s katerim ni ravno varno zbijati šal. Kljub zapletom pa Kekca spremljata sreča in dobra volja. Sobota, 28. maj, ob 10. uri Kosilo za vsak žep Vabljeni v Mercatorjevo šolo kuhanja. Pripravili bomo okusno kosilo za štiri osebe za samo 5 EUR. Pripravljeno boste lahko tudi poizkusili in se prepričali, da je okusno in tudi cenovno ugodno.

Mercator Trgovski center Grosuplje Brvace 1a, Grosuplje / t: 01 78 88 666 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 12. ure Vsako sredo v maju, ob 18. uri Lumparije otroške delavnice Sreda, 4. maj, ob 18. uri Zajček Dolgoušček Zajček Dolgoušček ima bel kožušček, dolge uhlje, v rokavu pa vedno skrito kakšno vragolijo. Polni vragolij bodo tudi zajčki Dolgouščki, ki jih bomo ustvarjali skupaj. Sreda, 11. maj, ob 18. uri Barvna stonoga Ena, dve, tri, štiri, koliko nog pa ima ta žival? Ja, sto vendar, saj je stonoga. Naše stonoge pa bodo tudi zelo uporabne, saj bo vsak del njihovega telesa prikupna škatlica. Sreda, 18. maj, ob 18. uri Zebre Otroci, katere živali ležijo na cesti, kjer smemo prečkamo cesto? Ja, zebre so to. Tokrat nas bodo obiskale zebre iz širnih savan, kjer je njihov dom. Sreda, 25. maj, ob 18. uri Pisane vetrnice Ulovimo pomladno sapico z ročno narejenimi vetrnicami. Vrtele se bodo ob tekanju po travniku ali pri vožnji s kolesom. Sobota, 14. maj, od 9. do 12. ure Dober dan, zdravje! Brezplačne meritve krvnih vrednosti z Mercatorjem in Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije.

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

25


Mercator Center Velenje Šaleška cesta 1, Velenje / t: 03 42 64 964 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 15. ure Vsako nedeljo v maju, (razen 1. maja) ob 11. uri Lumparije otroške ustvarjalne delavnice Nedelja, 8. maj Pomlad v cvetju sajenje rožic, krasitev cvetličnega lončka Nedelja, 15. maj Zvončki, zvončki Ustvarjalno-glasbena delavnica izdelovanje papirnatih zvončkov in igranje na zvonce Nedelja, 22. maj Male sive celice poučno ustvarjalna delavnica učenje angleščine Nedelja, 29. maj Izdelaj zastavico izdelovanje zastavic na palčki Sobota, 7. maj, ob 11. uri Kosilo za vsak žep Vabljeni v Mercatorjevo šolo kuhanja. Pripravili bomo kosilo za štiri osebe za samo 5 evrov. Pripravljeno boste lahko tudi poizkusili in se prepričali, da je okusno lahko tudi cenovno ugodno. Četrtek, 12. maj, ob 18. uri Dober dan, zdravje! brezplačne meritve krvnih vrednosti Sobota, 14. maj, od 9. do 12. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje.

26

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011

Petek, 20. maj, ob 18. uri Nastop plesne skupine Devžej Predstavili se bodo člani Koroškega plesnega kluba Devžej, ki bodo predstavili latinsko ameriške in standardne plese, razveselili pa bodo tudi z ostalimi vrstami plesa. Vabimo vse, ki si želite plesati, tekmovati, da se nam pridružite v plesu in zabavi. Koroški plesni klub Devžej deluje že od leta 2003, največjo pozornost pa posvečajo plesnemu izobraževanju otrok in mladine. Nosijo naziv Dobra plesna šola, nastopi njihovih plesalcev pa so vedno paša za oči.

Sobota, 21. maj, ob 11. uri Nastop Mladinskega pihalnega orkestra glasbene šole Velenje Ne zamudite vetra v laseh mladih glasbenikov, ki vas bodo zagotovo navdušili, saj na svojih koncertih predstavljajo zelo raznovrsten program. Sobota, 28. maj, ob 11. uri Piknik v Mercatorju Toplejši majski dnevi budijo vse naše čute, ko zadiši po jedeh z žara, pa z njimi zavonjamo tudi prihajajoče poletje, ko bodo pikniki v naravi še pogostejši. Mi vas na pikinik vabimo že v maju. Da bodo dobrote z žara še bolj teknile, bomo dogajanje popestrili z glasbo. Otrokom bomo pripravili tudi kotiček, v katerem bodo lahko ustvarjali in se zabavali. Na pikniku pri najboljšem sosedu je vedno lepo, zato pridite tudi vi.


Mercator Center Slovenj Gradec Ronkova 4a, Slovenj Gradec / t: 02 88 12 938 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure Sobota, 7. maj, ob 10. uri Dobrote slovenskih kmetij Petek, 13. maj, od 17. do 19. ure Območno združenje Rdečega križa Slovenj Gradec se predstavi Nastop mladih članov RK in merjenje krvnega tlaka. Petek, 13. maj in sobota, 14. maj, ter petek, 20. maj in sobota, 21. maj, od 9. do 20. ure Dobavitelj Žito se predstavi Privoščite si sladek in zabaven dan z Gorenjko in sodelujte v nagradni igri »Z Gorenjko do novega avta«. Nagrada je nova Opel Corsa s polnim prtljažnikom slastne Gorenjke. Sladke čokoladne nagrade tudi za sodelujoče na prireditvi.

Mercator Center Ravne na Koroškem Dobja vas 126, Ravne na Koroškem / t: 02 87 05 063 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Sobota, 14. maj, ob 10. uri Piknik v Mercatorju Pri najboljšem sosedu bo dišalo po dobrotah z žara, ki jih bomo na našem pikniku z veseljem delili med vas, naše zveste obiskovalce in obiskovalke. Da bodo dobrote še bolj teknile, bo z dobro glasbo poskrbel harmonikar! Sobota, 28. maj, od 9. do 12. ure Meritve krvnega sladkorja in tlaka dogodek ob Tednu srca

Sobota, 28. maj, od 8. do 19. ure in nedelja, 29. maj, od 8. do 13. ure Kia Road in Streetbasket Show Ne zamudite največjega avtomobilsko-košarkaškega spektakla na Koroškem! Torek, 31. maj, od 16. do 19. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Vsako nedeljo v maju, (razen 1. maja) od 10. do 12. ure Lumparije otroške ustvarjalne delavnice ob prebiranju pravljic Nedelja, 8. maj Čarobni lokvanj ustvarjalna delavnica s pravljico Nedelja, 15. maj Ogledalce, ogledalce na steni, povej ustvarjalna delavnica z glasbeno pravljico Nedelja, 22. maj Umetelna obrt ustvarjalnica s plesom

Vrtiljakove novice

Zanimivi pikado turnirji V mesecu aprilu smo v sodelovanju s Pikado zvezo Slovenije pripravili pester pikado turnir. Za zanimiv šport, ki je mnogim le hobi, smo vam približali v kar šestih Mercator Centrih: na Jesenicah, v Kranju, Murski Soboti, Velenju, Novi Gorici in Postojni. In prav povsod je bil obisk dober, tekmovalci pa prešerne volje.

Nedelja, 29. maj Miss Mavrica ustvarjalna delavnica s predstavo za otroke

Tekmovanja so potekala na klasičnih pikadih, kjer so morali tekmovalci kar sami seštevati zadetke. Podjetje Hribar-otroci je prispevalo lepe nagrade. Najmlajši pa so se lahko preizkusili tudi v metanju balinčkov.

Dogajanje je popestrila še plesna skupina Cele Attack.

Kot zanimivost naj dodamo, da je klasični pikado leta 1930 razvilo podjetje Nodor in se je uveljavil kot edini pravi pikado. Izdelan je iz sisalovih vlaken, ki so zelo podobna vlaknom konoplje, iz katere izdelujejo prejo oz. vrvi. Najboljša sisalova vlakna vzgajajo v vzhodni Afriki. Prebrana in počesana vlakna povežejo v snope, ki jih močno stisnejo v jekleni obroč, kar predstavlja osnovo pikado plošče. Površino poravnajo ter obrusijo in nato še precizno obarvajo. Tarča v premeru meri 451 mm in je razdeljena v 20 polj, ki jih deli izjemno tanka kovinska mreža. Pikado je pri nas vse bolj priljubljen, saj je v Pikado zveze Slovenije, ki ima sedež v Križevcih pri Ljutomeru, včlanjenih že 115 klubov. Njihovi tekmovalci dosegajo odlične rezultate tudi na evropskih in svetovnih prvenstvih.

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

27


Mercator Center Celje Opekarniška cesta 9, Celje / t: 03 42 68 000 odpiralni časi: od ponedeljka do petka: od 9. do 21. ure, sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure Vsak četrtek v maju, od 17. do 19. ure Lumparije otroške ustvarjalne delavnice in animacije s pravljico Četrtek, 5. maj Čarobni lokvanj ustvarjalna delavnica s pravljico Narava ja največja umetnica. Seveda jo bomo posnemali in na Lumparijah naredili čudovite lokvanje! Toda, neverjetno! Glej, glej. Naš lokvanjev cvet je nekaj zelo posebnega! Zakaj? Boste videli! Četrtek, 12. maj Ogledalce, ogledalce na steni, povej ustvarjalna delavnica z glasbeno pravljico Katera najlepša v deželi je tej? Pia je Lumpije spremenila v palčke, Uma in Pia pa sta se igrali mačehe in Sneguljčice. Kaj pa Iki? Se je Iki spremenil v lepega princa? Domov bomo odnesli čarobna ogledalca! Četrtek, 19. maj Umetelna obrt ustvarjalnica s plesom Lumpiji so bili na obisku. In navdušenja ni konec. Veste, kaj so se naučili? Da lahko vsako staro stvar spremenijo v novo. Z malo spretnosti in potrpežljivosti, čira, čara in že imamo novo igračko. Juhu! Komaj čakamo! Četrtek, 26. maj Miss Mavrica ustvarjalna delavnica s predstavo za otroke Ja, kdo je prevzeten? In kaj to omeni? Uma in Luki bosta zaigrala zgodbico o mavrici in oblačku. In mi bomo naslikali najlepšo mavrično sliko kar jih je! Še paspatu dodamo in umetnina že krasi našo sobico!

Vsako soboto v maju od 9. do 13. ure Ekološka tržnica Galerija MC Celje Od petka, 13. maja, do srede, 1. junija Razstava mandal Razstavljali bodo člani tečaja risanja mandal iz Univerze za III. življenjsko obdobje v Celju. Otvoritev razstave v petek, 13 .maja, ob 18 .uri. Sobota, 7. maj, od 9. do 12. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Sobota, 14. maj, ob 10. uri Kosilo za vsak žep Vabljeni v Mercatorjevo šolo kuhanja. Pripravili bomo kosilo za štiri osebe za samo 5 evrov. Pripravljeno boste lahko tudi poizkusili in se prepričali, da je okusno lahko tudi cenovno ugodno. Torek, 17. maj, od 16. do 19. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Sobota, 21. maj, ob 10. uri Piknik v Mercatorju z Boštjanom Konečnikom Sezona piknikov je uradno odprta. Na Mercatorjevem pikniku bo dišalo po dobrotah iz žara, igrala bo dobra glasba in stregle vas bodo mične gospodične. Otroci se bodo zabavali na napihljivem igralu, s prijatelji pa se boste lahko preizkusili v ročnem nogometu. Sobota, 28. maj, od 9. do 13. ure Babolat - Mercator mini tenis Babolat Slovenija in najboljši sosed – Mercator, v maju in juniju širom Slovenije organizirata serijo mini tenis turnirjev za otroke letnik 2001 in mlajši. Turnirji se bodo odvijali na parkiriščih pred glavnim vhodom izbranih trgovskih centrov.

28

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011


Mercator Trgovski center Supermesto Supermesto Ptuj, Ormoška cesta 30, Ptuj, t: 02 74 95 300 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Vsak drugi petek v maju, ( 13. in 27. maja ) od 9. do 12. ure Brezplačne meritve krvnih vrednosti Sobota, 7. in 21. maj, ob 10. uri Radio Grom v živo iz avle trgovskega centra in Mercatorjev piknik Četrtek, 12. maj, od 16. do 19. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Sobota, 14. in 28. maj, ob 10. uri Nastop folklorne skupine in Mercatorjev piknik Ko sonce ogreje deželo, nas premami tudi druženje na prostem. Če je popestreno z dobrotami iz žara in nastopom folklorne skupine, ki nam bo približala ljudsko izročilo, je druženje še toliko prijetnejše. Zato ne zamudite našega piknika. Veselimo se druženja z vami!

Mercator Center Ptuj Špindlerjeva Špindlerjeva 3, Ptuj, t: 02 74 95 360 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure, Vsako soboto v maju Lumparije, od 10. do 12. ure Otroške ustvarjalne delavnice, animacije s pravljico Živahni in ustvarjalni Lumpiji želijo veselje deliti z vami, zato vam vsak teden pripravijo pravljico in ustvarjalno delavnico. Sobota, 7. maj Čarobni lokvanj ustvarjalna delavnica Narava ja največja umetnica. Seveda jo bomo posnemali in na Lumparijah naredili čudovite lokvanje! Toda, neverjetno! Glej, glej. Naš lokvanjev cvet je nekaj zelo posebnega! Zakaj? Boste videli! Neverjetno! Sobota, 14. maj Ogledalce, ogledalce na steni, povej ustvarjalna delavnica z glasbeno pravljico Katera najlepša v deželi je tej? Pia je Lumpije spremenila v palčke, Uma in Pia pa sta se igrali mačehe in Sneguljčice. Kaj pa Iki ? Se je Iki spremenil v lepega princa? Domov bomo odnesli čarobna ogledalca! Sobota, 21. maj Umetelna obrt kreativna delavnica Lumpiji so bili na obisku. In navdušenja ni konec. Veste, kaj so se naučili? Da lahko vsako staro stvar spremenijo v novo. Z malo spretnosti in potrpežljivosti. Čira, čara, in že imamo novo igračko. Juhu! Komaj čakamo! Sobota, 28. maj Miss Mavrica ustvarjalna delavnica Ja, kdo je prevzeten? In kaj to pomeni? Prebrali bomo zgodbico o mavrici in oblačku in naslikali najlepšo mavrično sliko kar jih je! Lepo! Še paspatu dodamo in umetnina že krasi našo sobico! Sobota, 7. maj, ob 10. uri Dobrote slovenskih kmetij Sobota, 14., in sobota, 28. maj, ob 10. uri Mercatorjev piknik V mesecu maju vas kar dvakrat vabimo na piknik. Dobrote z žara vam bodo zagotovo teknile, poskrbeli pa bomo, da nam bo skupaj lepo in zabavno. Sobota, 28, in nedelja, 29. maj Spomladanska razstava gob in strokovna razlaga Gobarskega društva Ptuj

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

29


Mercator Center Maribor Tržaška Tržaška cesta 14, Maribor / t: 02 33 35 000 odpiralni časi: od ponedeljka do petka: od 8. do 21. ure, sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 14. ure Vsako sredo v maju Lumparije, od 10. do 12. ure Sreda, 4. maj Čarobni lokvanj Sreda, 11. maj Ogledalce, ogledalce na steni, povej ustvarjalna delavnica z glasbeno pravljico Katera najlepša v deželi je tej? Pia je Lumpije spremenila v palčke, Uma in Pia pa sta se igrali mačehe in Sneguljčice. Kaj pa Iki ? Se je Iki spremenil v lepega princa? Domov bomo odnesli čarobna ogledalca! Sreda, 18. maj Umetelna obrt ustvarjalnica s plesom Lumpiji so bili na obisku. In navdušenja ni konec. Veste kaj so se naučili? Da lahko vsako staro stvar spremenijo v novo. Z malo spretnosti in potrpežljivosti. Čira, čara in že imamo novo igračko. Sreda, 25. maj Miss Mavrica ustvarjalna delavnica s predstavo za otroke Ja, kdo je prevzeten? In kaj to pomeni? Uma in Luki bosta zaigrala zgodbico o mavrici in oblačku. In mi bomo naslikali najlepšo mavrično sliko kar jih je! Še paspatu dodamo in umetnina že krasi našo sobico!

Frizerstvo Marko Matjaž

30

/ vrtiljak dogodkov / maj 2011

Vsak ponedeljek v maju, od 9. do 12. ure Brezplačne meritve krvnih vrednosti z Mercatorjem in društvom za zdravje srca in ožilja Maribor Sobota, 7. maj, ob 10. uri Dobrote slovenskih kmetij Sobota, 14. maj, ob 10. uri Kosilo za vsak žep Vabljeni v Mercatorjevo šolo kuhanja. Pripravili bomo kosilo za štiri osebe za samo 5 evrov. Pripravljeno boste l ahko tudi poizkusili in se prepričali, da je okusno lahko tudi cenovno ugodno. Petek, 6. maj, od 16. do 19. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Sobota, 21. maj, ob 10. uri Nastop folklorne skupine in piknik z Mercatorjem Ko sonce ogreje deželo, nas premami tudi druženje na prostem. Če je popestreno z dobrotami iz žara in nastopom folklorne skupine, ki nam bo približala ljudsko izročilo, je druženje še toliko prijetnejše. Zato ne zamudite našega piknika. Veselimo se druženja z vami! Petek, 20., sobota, 21., petek, 27., in sobota, 28. maj, od 9. do 20. ure Dobavitelj Žito se predstavi Privoščite si sladek in zabaven dan z Gorenjko in sodelujte v nagradni igri »Z Gorenjko do novega avta«. Nagrada je nova Opel Corsa s polnim prtljažnikom slastne Gorenjke. Sladke čokoladne nagrade tudi za sodelujoče na prireditvi. Sobota, 28. maj, ob 10. uri Male sive celice učno ustvarjalna delavnica – učenje angleščine Več znaš, več veljaš! Otroci se bodo pri igri naučili osnov angleškega jezika. V učni ustvarjalnici bodo tudi prepevali pesmice, plesali in ustvarjali.


Mercator Center Maribor Pobrežje

Mercator Center Murska Sobota

Puhova ulica 1, Maribor / t: 02 42 14 080 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Plese 1, Murska Sobota, t: 02 53 00 800 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 12. ure

Sobota, 7. maj, ob 10. uri Dobrote slovenskih kmetij

Vsak torek v maju, od 16. do 18. ure Lumparije Otroške ustvarjalne delavnice, animacije s pravljico Živahni in ustvarjalni Lumpiji želijo veselje deliti z vami, zato vam vsak teden pripravijo pravljico in ustvarjalno delavnico.

Vsako nedeljo v maju Lumparije - od 10. do 12. ure Otroške ustvarjalne delavnice, animacije s pravljico Nedelja, 8. maj Ogledalce, ogledalce na steni, povej ustvarjalna delavnica z glasbeno pravljico Katera najlepša v deželi je tej? Pia je Lumpije spremenila v palčke, Uma in Pia pa sta se igrali mačehe in Sneguljčice. Kaj pa Iki ? Se je Iki spremenil v lepega princa? Domov bomo odnesli čarobna ogledalca! Nedelja, 15. maj Umetelna obrt Nedelja, 22. maj Miss Mavrica ustvarjalna delavnica s predstavo za otroke Ja, kdo je prevzeten? In kaj to pomeni? Uma in Luki bosta zaigrala zgodbico o mavrici in oblačku. In mi bomo naslikali najlepšo mavrično sliko kar jih je! Še paspatu dodamo in umetnina že krasi našo sobico!

Torek, 3. maj Čarobni lokvanj ustvarjalna delavnica Torek, 10. maj Ogledalce,ogledalce na steni, povej Torek, 17. maj Umetelna obrt ustvarjalnica s plesom Torek, 24. maj Miss Mavrica Torek, 31. maj Gusarski zaklad kreativna delavnica Vsak četrtek v maju, od 9. do 12. ure Brezplačne meritve krvnih vrednosti z Mercatorjem in društvom za zdravje srca in ožilja Pomurje

Nedelja, 29. maj Čarobni lokvanj

Sobota, 7. maj, ob 10. uri Dobrote slovenskih kmetij

Vsako sredo (razen prve) v maju, od 9. do 12. ure Brezplačne meritve krvnih vrednosti z Mercatorjem in društvom za zdravje srca in ožilja Maribor

Sobota, 14. in 21. maj, ob 10. uri Nastop tamburašev, folklorne skupine in Mercatorjev piknik Ko sonce ogreje deželo, nas premami tudi druženje na prostem. Če je popestreno z dobrotami iz žara in nastopom folklorne skupine, ki nam bo približala ljudsko izročilo, je druženje še toliko prijetnejše. Zato ne zamudite našega piknika. Veselimo se druženja z vami!

Sobota, 14. maj, ob 10. uri Brezplačno vedeževanje s Karin Sobota, 21. maj, ob 10. uri Kosilo za vsak žep Vabljeni v Mercatorjevo šolo kuhanja. Pripravili bomo kosilo za štiri osebe za samo 5 evrov. Pripravljeno boste lahko tudi poizkusili in se prepričali, da je okusno lahko tudi cenovno ugodno. Petek, 27. in sobota, 28 maj, od 9. do 20. ure Praznik kruha Razstava, degustacije in 10% popust na izdelke Pekarne Grosuplje. Petek, ob 10. uri, animacija za otroke s pekom Matevžem, v soboto, ob 9.30 uri, prikaz izdelave pletenic. Sobota, 28. maj, ob 10. uri Male sive celice učna ustvarjalna delavnica – učenje angleščine Več znaš, več veljaš! Otroci se bodo pri igri naučili osnov angleškega jezika.

Sreda, 18. maja ob 10. uri Odpira vrata nov M Center tehnike in gradnje Murska Sobota, kjer boste na ta dan kupovali z 10% popustom. Na več kot 1.500 kvadratnih metrih, boste našli pestro izbiro od izdelkov zabavne elektronike, malih gospodinjskih aparatov, foto in računalništva do gradbenih materialov, keramike ter električnega orodja in še in še… Sobota, 28. maj, ob 10. uri Brezplačno vedeževanje s Karin Priznana vedeževalka vam bo pomagala pogledati v prihodnost in sedanjost. Vas zanima, kaj se vam obeta? Vprašajte Karin.

Cvetličarna Venezia

vrtiljak dogodkov / maj 2011 /

31


Mercatorjeve ugodnosti

Vrtiljak dogodkov maj 2011  

maj 2011 Kaj se dogaja v krajih, kjer je doma najboljši sosed? Kaj se dogaja v krajih, kjer je doma najboljši sosed? Nagradna križanka, horo...