Page 1

Sport to the people / Šport ljudem

VODNIK ŠPORTI Z LOPARJI 2011


NAŠE IZKUŠNJE VAŠ UŽITEK

NAPENJANJE TENIS LOPARJEV

9

,95

Pri 4. napenjanju loparja je 5. napenjanje brezplačno.

-50% za eno napenjanje tenis loparja pri nakupu opreme za tenis nad 20 evrov

SERVIS


TENIS Igra za telo in glavo

Tenis brez dvoma spada v skupino najbolj priljubljenih in razširjenih športov, tako v tekmovalnem kot tudi v rekreativnem smislu.

Začelo se je v 12. stoletju na francoskem dvoru. V 16. so se pojavili loparji, ki so bili deloma že podobni današnjim. Kasneje so novi šport odkrili Angleži in ga povezali z belim. Potem je osvojil Američane in ves svet. Od takrat je tenis klasika in tradicija. Dokaz njegove priljubljenosti je tudi pozornost, ki so je že več kot stoletje deležni štirje turnirji »velikega slama«, vedno znova vrhunci mednarodnega športnega dogajanja. So mešanica športa, kulture, tradicije, zgodovine, mode, glamurja, šarma in družabnosti. Zato je tenis šport, v katerem se eleganca prepleta z bojevitostjo, je igra, pri kateri delata tako glava kot telo, nekakšen šah, pri katerem tudi tečeš. Za mnoge je igra vseh iger, še posebej zato, ker jo lahko igraš od zgodnjih otroških let pa vse do pozne starosti. Pomemben dejavnik na tem popotovanju je tudi industrija, ki si vedno znova prizadeva najti ideje, katerih udejanjenje pomeni še več veselja in užitka pri igri z loparjem in žogico. Lahko bi celo rekli, da so proizvajalci teniške opreme, predvsem loparjev, na nekakšnem večnem iskanju, kjer se vse vrti okrog moči, kontrole, udobja in iskanja optimalne kombinacije med temi tremi dejavniki. To je skupno mojstrom, ki so pred stoletjem in več s potrpežljivostjo in ljubeznijo izdelovali lesene loparje, in današnjim znamkam, ki pri svojem delovanju uporabljajo najnovejše tehnologije. Ko začnemo govoriti o loparjih, moramo na začetku opozoriti na dejstvo, da osnovo vendarle tvorijo znanje, tehnika, telesna in psihična priprava. Loparji in ostala oprema so rekviziti, ki pomagajo pri nadgradnji teh elementov. Vendar še kako pomembni. Še posebej loparji, ki so nekakšen podaljšek roke. Bolj ko se lopar in roka združita v eno, lepše teniške umetnine nastajajo. V primeru Rogerja Federerja je usklajenost tolikšna, da spominja na lahkotnost baleta. Ko pogledaš Rafaela Nadala, se vse skupaj zdi kot teniška bikoborba. Ob Novaku Đokoviću pa v letošnji sezoni pomisliš, da beseda poraz sploh ne obstaja. Na naših policah boste našli izdelke vseh glavnih proizvajalcev teniške opreme. Izbirali boste lahko med rekviziti, s katerimi pišejo zgodbe Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer in številni drugi asi. Seveda smo mislili tudi na vse tiste, ki ste šele na začetku teniške poti. Pazljivo smo izbrali loparje, s katerimi bodo prvi koraki lažji, prijetnejši in udobnejši. Široko ponudbo loparjev smo dopolnili še z ostalo obvezno garderobo tenisača: teniškimi copati in oblačili vodilnih svetovnih znamk ter Intersportove ekskluzivne blagovne znamke Tecno Pro, številnimi dodatki kot so žogice, blažilci vibracij, gripi... Naj se igra začne! 3


TECNO PRO Teniški lopar Force MP Lopar za rekreativno igranje tenisa, grafitna konstrukcija, dolžina loparja 685 mm, velikost glave 102 in2, velikost ročaja 2,3 ali 4, težišče 330 mm, teža napetega loparja 300 g .

29,95

TECNO PRO Otroški teniški lopar Twister 25

TECNO PRO Otroški teniški lopar Twister 23

Otroški teniški lopar v zaščitnem etuiju, dodani sta dve otroški žogici, aluminijasta konstrukcija, dolžina loparja 635 mm, velikost glave 112 in2, velikost ročaja 0, teža nenapetega loparja 220 g .

Otroški teniški lopar v zaščitnem etuiju, dodani sta dve otroški žogici, aluminijasta konstrukcija, dolžina loparja 585 mm, velikost glave 95 in2, velikost ročaja 0, teža nenapetega loparja 220 g .

29,95

29,95

TECNO PRO Otroški teniški lopar Twister 21

TECNO PRO Otroški teniški lopar Twister 19

Otroški teniški lopar v zaščitnem etuiju, dodani sta dve otroški žogici, aluminijasta konstrukcija, dolžina loparja 535 mm, velikost glave 95 in2, velikost ročaja 000, teža nenapetega loparja 200 g .

Otroški teniški lopar v zaščitnem etuiju, dodani sta dve otroški žogici, aluminijasta konstrukcija, dolžina loparja 485 mm, velikost glave 82 in2, velikost ročaja 0000, teža nenapetega loparja 195 g .

24,95

19,95

TECNO PRO Torba za tenis loparje Racket Bag Torba za več loparjev, z ločenim stranskim žepom, dodane tri vrečke za ločeno shranjevanje športnih copat, mokrega perila ipd., dimenzija 780x340mm.

34,95|29,95|24,95 tripple

4

double

single

TECNO PRO Nahrbtnik za tenis loparje Poseben prostor za tenis lopar in ločen prostor za teniške copate, dimenzije 34x22x44 cm.

17,95


TECNO PRO Maja Diego

TECNO PRO Kratke hlače Dino

Moška ali fantovska maja za tenis s kratkimi rokavi, 100 % poliester.

Moške ali fantovske kratke hlače za tenis, 100 % poliester, elastika v pasu, s stranskima žepoma, v dveh barvah.

MOŠKA 

22,95 

OTROŠKA 

17,95

TECNO PRO Ženska maja Darwina Maja za tenis s kratkimi rokavi, 100 % poliester, zapiranje na gumbe v prednjem zgornjem delu, v dveh barvah.

17,95

TECNO PRO Dekliška maja Dana Maja za tenis s kratkimi rokavi, 100 % poliester, zapiranje na gumbe v gornjem prednjem delu.

22,95

MOŠKe 

17,95 

OTROŠKe 

12,95

TECNO PRO Ženske kratke hlače Fidelia Kratke hlače za tenis, 92 % poliester, 8 % elastan, več barv.

19,95

TECNO PRO Dekliško teniško krilo Danuta Teniško krilo, 92 % poliester, 8 % elastan.

15,95

Vseh artiklov ni na voljo v vseh prodajalnah. Predstavljene cene so informativne oz. redne cene izdelkov, ki se lahko spremenijo v času pospeševalnoprodajnih akcij.

5


ADIDAS Moška maja adiAce Ball Boys Tee

ADIDAS Ženski top Barricade

100 % poliester, lahka tkanina Clima Lite Soft za odlično uravnavanje znoja in toplote.

87 % poliester, 13 % elastan, tehnologija Formotion za optimalno prileganje.

39,95

42,95

ADIDAS Moške kratke hlače Barricade Bermuda

ADIDAS Teniško krilo Barricade

100 % poliester, tehnologija Formotion za optimalno prileganje, elastika v pasu.

87 % poliester, 13 % elastan, tehnologija Formotion za optimalno prileganje, elastika v pasu.

39,95

39,95

ADIDAS Teniški copati Barricade

ADIDAS Teniški copati Barricade Team W

Izredno čvrst, stabilen in odziven moški teniški copat za tiste, ki želijo največ. Sistem Torsion za stabilnost, blaženje adiPRENE v petnem delu za udobje in adiPRENE+ v prednjem delu za dobro odzivnost. Moški ali ženski.

Ženski teniški copat za dobre rekreativne igralke, ki si želijo udobnega in trpežnega copata. Sistem Torsion za stabilnost, blaženje adiPRENE za stabilnost in udobje pri igri.

129

,95

74,95

ADIDAS Teniški copati Barcuda

ADIDAS Teniški copati adizero Mana

Klasični teniški copat za rekreativne igralce, ki ga ob udobju odlikuje tudi dolga življenjska doba. Sistem Torsion za stabilnost in podplat EVA za blaženje.

Lahek teniški copat za rekreativne igralce. Zgornji del iz umetnega usnja, dobro blaženje ter čvrst podplat, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

61,95

55,95

6


NIKE Moška maja Fearless Rafa Tee

NIKE Ženska maja Power Pique Polo

Maja za tenis s kratkimi rokavi iz Nike-jeve kolekcije Rafaela Nadala, 58 % bombaž, 42 % poliester, v dveh barvah.

Polo maja za tenis s kratkimi rokavi, 63 % bombaž, 34 % poliester, 3 % elastan.

24,95

34,95

NIKE Moške kratke hlače Fearless Woven Short

NIKE Teniško krilo Border Skirt Black

Kratke hlače za tenis iz Nike-jeve kolekcije Rafaela Nadala, 85 % poliester, 15 % elastan, s stranskima žepoma, vstavki iz mesha za boljšo zračnost.

Krilo za tenis, 87 % poliester, 13 % elastan, v dveh barvah.

49,95

34,95

NIKE Teniški copati Lunarvapor 8 Tour

NIKE Teniški copati Court Ballistec 3.3

NIKE Teniški copati Lunarspeed W

Izredno lahek in hiter copat, ki se odlično prilega nogi. Tehnologija Flywire v zgornjem delu copata za boljše prileganje, v podplatu pa tehnologija Lunar, ki zagotavlja pravo kombinacijo med blaženjem in stabilnostjo. Copat, s katerim igra Roger Federer.

Copat Rafaela Nadala. Zgornji del je kombinacija umetnega usnja ter izredno trpežnega materiala Drag-On in zato izjemno zračen. V petnem delu podplata blazinice Air Max in tehnologija Lunar v prednjem delu za večjo stabilnost.

Vrhunski ženski teniški copat. Odlikuje ga izjemno dober oprijem noge (Flywire), prijeten videz in dobro blaženje. Za to skrbi tehnologija Lunar, ki poleg blaženja pomaga tudi pri uravnavanju pronacije. Copat Marie Sharapove.

124,95

124,95

NIKE Teniški copati Courtlite W

NIKE Teniški copati Vapor Club

NIKE Teniški copati Air Serve

Izredno lahek in udoben ženski teniški copat. Zgoraj kombinacija usnja in zračne mrežice ter blazinice Zoom Air za blaženje.

Cenejša izvedba tekmovalnega modela Vapor Tour. Zgoraj kombinacija usnja in zračne mrežice ter blazinice Zoom Air za blaženje

Zgoraj kombinacija usnja in zračne mrežice, v podplatu pa blazinice Air za dobro blaženje. Odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

84,95

74,95

59,95

124

,95

Vseh artiklov ni na voljo v vseh prodajalnah. Predstavljene cene so informativne oz. redne cene izdelkov, ki se lahko spremenijo v času pospeševalnoprodajnih akcij.

7


HEAD Teniški lopar FXP Fire 30

HEAD Teniški lopar YouTek Supreme

Lopar za boljše rekreativne igralce, ki bo s svojimi karakteristikami odlična izbira za tiste s trajno agresivno in hitro igro, material Liquidmetal za 30 % večjo moč udarca, tehnologija Flexpoint za večjo natančnost in kontrolo pri udarcu, teža 280 g.

Trdna izbira za vse rekreativce. Ponuja veliko po ugodni ceni. S tehnologijo D30, ki omogoča prilagajanje načina in moči udarca, zagotavlja udobno igranje in stabilnost. Nudi bolj tog okvir pri močnejših udarcih, pri mehkejši igri pa se okvir loparja odziva bistveno mehkeje. Na igrišču ta lopar navdušuje s svojim enostavnim dostopom do »spin« igre in visoko stopnjo udobja.

149,95

99,95

HEAD Teniški lopar Nano Ti PRO

HEAD Teniške žogice ATP

Teniški lopar, zasnovan na kombinaciji uporabnosti in učinkovitosti s stabilnostjo, močjo in odpuščanjem vseh ukoreninjenih napak pri udarcu. Nova molekularna struktura tehnologije Nano Titanium združuje material Nano s komponentami Titanium, kar ustvarja močnejši in bolj stabilen lopar, ki omogoča močnejši in natančnejši udarec, česar bodo veseli vsi igralci, ki gojijo napadalno igro.

3 žogice v kompletu.

6,95

99,95

Monstercombi

HEAD Teniška torba Novak Djoković Monstercombi / Combi

HEAD Teniška torba Tour Team Monstercombi / Combi

Monstercombi: Prostor za 6-8 loparjev, tehnologija CCT, velik osrednji prostor, prezračevalni prostor za copate, funkcionalno razdeljen stranski prostor, sprednji žep z notranjo vrečo. Combi: Prostor za 4-6 loparjev, tehnologija CCT, velik osrednji prostor za tekstil, dve prosti vrečki za copate in perilo.

Monstercombi: Prostor za 6-8 loparjev, tehnologija CCT, velik osrednji prostor, prezračevalni prostor za copate, funkcionalno razdeljen stranski prostor, sprednji žep z notranjo vrečo. Combi: Prostor za 4-6 loparjev, tehnologija CCT, velik osrednji prostor za tekstil, dve prosti vrečki za copate in perilo.

Monstercombi 

8

Combi

99,95 

Combi 

79,95

Monstercombi 

99,95 

Combi 

79,95


I AM NOVAK DJOKOVIC 2011 AUSTRALIAN OPEN CHAMPION -

WITH ULITIMATE

SPEED.

What’s your game? FIND out at heaD.com/teNNIs


WILSON Teniški lopar Blade BLX

WILSON Teniški lopar Hammer 6

WILSON Teniška torba Tour Pro

Blade BLX je naslednik enega izmed najbolje prodajanih Wilson loparjev vseh časov. Z novo tehnologijo BLX ga priporočamo vsem igralcem z dolgim udarcem in hitro roko. Nudi izjemno natančnost in stabilnost. Teža 304 g, površina glave loparja 98 in2.

Vsestranski lopar, primeren za rekreativne igralce tenisa. Odlikuje ga odlično razmerje med težo in težiščem loparja ter trdnostjo okvirja, teža 260 g.

Teniška torba s predalom za loparje in obutev. Ergonomsko oblikovana z veliko prostora tudi za ostalo športno opremo.

199

,95

79

,95

69,95

WILSON Teniški lopar N6.3 Hybrid

WILSON Teniški lopar Pro Comp

WILSON Teniška torba Thermal 4

Vsestranski lopar, primeren za vse rekreativne igralce tenisa. Ima izjemno razmerje med težo in težiščem loparja ter trdnostjo okvirja. Teža: 262 g, površina glave 105 in².

Lopar za rekreativno igranje, ki je pri igri stabilen, omogoča lahkotno igranje in več moči pri udarcu. Teža: 305 g, površina glave 100 in².

V torbo lahko zložite 6 loparjev, copate in drugo opremo. Torba je opremljena še z manjšimi žepi in močnimi naramnicami.

39,95

49,95

69 10

,95


Nova Wilson BLX tehnologija, razvita na osnovi bazaltnih vlaken, v kombinaciji s tehnologijami okvirja, por in oprijema loparja zagotavlja optimalen občutek.

www.planetsport.si

WILSON Teniški copati Tour Vision M Tekmovalni copat, namenjen najboljšim igralcem tenisa. Zgoraj kombinacija umetnega materiala in zračne mrežice, spodaj pa odlično blazinjenje v kombinaciji s tehnologijo Reactive Gel za udobje in dobro odzivnost.

119,95 WILSON Teniški copati Tour Fantom M / W / Jr.

WILSON Žogice za tenis US Open

Odličen teniški copat atraktivnega videza. Zgornji del iz umetnega usnja, spodaj pa odlično blazinjenje v kombinaciji s tehnologijo Reactive Gel, kar zagotavlja udobje in dobro odzivnost. Copat je tudi izredno trpežen. Moški, ženski ali otroški.

Žogice US Open so že od leta 1979 uradne žogice enega izmed največjih turnirjev na svetu – US Open.V naših prodajalnah so vam žogice US Open od sedaj na voljo tudi z logotipom podjetja Intersport. Žogica US Open je tudi uradna žogica Teniške zveze Slovenije.

ZA ODRASLE 

79,95

OTROŠKI 

49,95

5,95 WILSON Teniški copati Pro Staff Trigor M

WILSON Žogice za tenis Match Point Logo 3

Trpežen teniški copat klasičnega videza. Zgoraj kombinacija usnja, umetnega materiala in zračne mrežice, spodaj pa dobro blaženje za udobje pri igri.

3 žogice v kompletu.

4,95

59,95 Vseh artiklov ni na voljo v vseh prodajalnah. Predstavljene cene so informativne oz. redne cene izdelkov, ki se lahko spremenijo v času pospeševalnoprodajnih akcij.

11


BABOLAT Teniški lopar AeroPro Drive GT Lopar s trikotno obliko okvirja- večja aerodinamika in moč udarca, sistem Cortex za blaženje vibracij, sistem Woofer za boljši stik z žogo, tehnologija GT za dodatno trdnost, stabilnost in kontrolo loparja. Površina glave 100 in². Teža: 300 g.

209,95

BABOLAT Teniški lopar PureDrive GT Elipsasta oblika okvirja, sistem Cortex za blaženje vibracij, sistem Woofer za boljši stik z žogo, tehnologija GT za dodatno trdnost, stabilnost in kontrolo loparja. Površina glave 100 in². Teža: 300 g.

169,95

BABOLAT Teniški lopar PureDrive Light GT Elipsasta oblika okvirja, sistem Cortex za blaženje vibracij, sistem Woofer za boljši stik z žogo, tehnologija GT za dodatno trdnost, stabilnost in kontrolo loparja. Površina glave 100 in². Teža: 275 g.

169,95

BABOLAT Teniški lopar Drive Z Tour

BABOLAT Teniški lopar XS Team

BABOLAT Teniški lopar Venom Team

Elipsasta oblika okvirja, sistem Cortex za blaženje vibracij, sistem Woofer za boljši stik z žogo. Površina glave 100 in². Teža: 285 g.

Elipsasta oblika okvirja, sistem Woofer za boljši stik z žogo. Površina glave 102 in². Teža: 270 g.

Elipsasta oblika okvirja, sistem Woofer za boljši stik z žogo. Površina glave 102 in². Teža: 270 g.

159,95

99,95

69,95

12


DUNLOP Žogica za tenis Roland Garros 4 žogice, za igro na vseh podlagah

5,95

DUNLOP Žogice za tenis Fort All Court 3 žogice v kompletu

5,95

BABOLAT Teniška torba Racket Holder Team Line X12

BABOLAT Teniški nahrbtnik Team Line

Torba za 12 loparjev, prostornina 79 l, s posebno vrečo za copate, dodatni žepi za shranjevanje nujnih potrebščin.

Nahrbtnik s prostornino 24l.

64,95

44,95

PRINCE Tenški lopar Air O3 Graphite BABOLAT Teniški lopar PureJunior 26 Površina glave 100 in². Teža: 255 g.

59,95

BABOLAT Teniški lopar Nadal Junior 145 Površina glave 105 in². Teža: 245 g.

34,95

Vseh artiklov ni na voljo v vseh prodajalnah. Predstavljene cene so informativne oz. redne cene izdelkov, ki se lahko spremenijo v času pospeševalnoprodajnih akcij.

Za zahtevnejše rekreativne igralce, izredno lahek grafitni okvir, tehnologija Air-O za večjo idealno točko in nadzor nad udarcem, teža 260 g.

139,95 13


BADMINTON

YONEX Lopar za badminton Nanospeed Sigma 8 Tekmovalno-rekreativni lopar, namenjen dobrim rekreativcem in mladim tekmovalcem, tehnologija Nanotube za hitrejše vračanje loparja v izhodni položaj, izjemna fleksibilnost, stabilnost in visoka vzdržljivost, izometrična oblika glave za večji »Sweet Spot«.

YONEX Lopar za badminton NS-200 Tekmovalno-rekreativni lopar, tehnologija Nanotube za večjo natančnost, izometrična oblika glave za večji »Sweet Spot«.

69,95

79,95

CARLTON Lopar za badminton Ultrablade 600

TECNO PRO Lopar za badminton Tri Tec 3700

Lopar za začetnike in rekreativne igralce, izometrična oblika glave, teža 95 g.

Grafitno-kompozitna konstrukcija s tehnologijama Muscle Wave in Flex Cap II, velikost glave 386 cm2, dolžina 665 mm, teža 95 g.

39,95

17,95

TECNO PRO Lopar za badminton Speed 400

TECNO PRO Lopar za badminton Speed 200

Dvodelni badminton lopar z aluminijastim okvirjem.

Dvodelni badminton lopar z jeklenim okvirjem.

6

,95

4,95

TECNO PRO Set za badminton Speed 200/4

TECNO PRO Set za badminton Speed 200/2

Set za rekreativno igranje obsega 4 loparje, 3 žogice, opremo za postavitev mreže in igrišča za igranje, termo etui.

Set za rekreativno igranje za dve osebi.

24,95

8,95

YONEX Žogice za badminton Mavis 350 Nylon Na voljo za 3 hitrosti (počasna, srednja in hitra) ter v dveh barvah, ki se prilagajata glede na svetlobo v dvorani. Hitrost letenja žogice se prilagaja temperaturi okolja in tako zagotavlja optimalen let žogice.

2,33/kos 14


NAMIZNI TENIS TECNO PRO Lopar za namizni tenis Championship «««««

TECNO PRO Lopar za namizni tenis Competition

TECNO PRO Lopar za namizni tenis Tournament

STIGA Žogice za namizni tenis

««««

««

6 žogic v kompletu.

Anatomsko oblikovan ročaj, glava loparja ima 2 mm peno, prekrito z gumo Supercom, potrjeno s strani ITTF.

Anatomsko oblikovan ročaj, glava loparja ima 1,8 mm peno, prekrito z gumo Supercom, potrjeno s strani ITTF.

Konkavno oblikovan ročaj, glava loparja ima 1,5 mm peno, prekrito z gumo Supercom, potrjeno s strani ITTF.

3,95

9,95

7,95

4,95

TECNO PRO Mreža za namizni tenis Expert Vključuje dva nosilca in mrežo.

17,95

TECNO PRO Miza za namizni tenis Outdoor Zložljiva miza, namenjena igranju na prostem, igralna plošča iz 4mm melamina, okvir iz 36 mm palic.

299,95 Vseh artiklov ni na voljo v vseh prodajalnah. Predstavljene cene so informativne oz. redne cene izdelkov, ki se lahko spremenijo v času pospeševalnoprodajnih akcij.

TECNO PRO Mreža za namizni tenis Tournament Vključuje dva nosilca in mrežo.

9,95 15

Intersport Vodnik Športi z loparji  

VODNIK ŠPORTI Z LOPARJI 2011 Sport to the people / Šport ljudem 9 ,95 NAŠE IZKUŠNJE VAŠ UŽITEK SERVIS za eno napenjanje tenis loparja pri na...