Melbuul'ndagen Magazine 2023

Page 1

Proef de sfeer van de Melbuul’ndagen!

23 t/m 27 augustus 2023

live muziek - run bike run - borne culinair - braderie kids event - speciaalbierfestival - ronde van borne en nog veel meer!

EEN UITGAVE VAN STICHTING MELBUUL’NDAGEN

plattegrond

Woordje van de voorzitter

Denkend aan de Melbuul’ndagen van 2022 krijg ik weer kippenvel. Want na twee jaren geen Melbuul’ndagen waren er vooraf veel onzekerheden: kloppen onze draaiboeken nog wel? Zijn er voldoende ondernemers bereid ons financieel te ondersteunen? Is het benodigde materieel nog wel in te huren? Omdat alle vragen met ‘ja’ beantwoord konden worden en het weer bovendien fantastisch was, werd editie 2022 er één om nooit te vergeten. Alle dagen en onderdelen werden beter bezocht dan ooit waarbij er op de feestavonden op het Dorsetplein geen vierkante meter meer vrijwas. En zoals we in Borne inmiddels gewend zijn: alles zonder noemenswaardige incidenten!

Samen met al onze vrijwilligers en gesteund door nóg meer sponsoren gaan wij ook dit jaar de uitdaging aan om de aanstaande editie weer bijzonder te maken. We hebben een aantal aanpassingen gedaan in de indeling. Zo zal het Speciaalbierfestival dit jaar op De Haven plaatsvinden (plein voor het Kulturhus) waardoor dit één geheel gaat vormen met de Run Bike Run (dat dit jaar een officieel NK is!). Ook geven we gehoor aan de wens van vele bezoekers om tijdens de feestavonden op het Dorsetplein aan beide zijden barren te plaatsen. Daarnaast worden er tal van kleine aanpassingen doorgevoerd die de bezoekers amper op zullen vallen, maar waarvan wij denken dat ze samen leiden tot verdere verbetering van ons mooie evenement.

Op de zondag van de Melbuul’ndagen vindt op Zandvoort de Formule 1 plaats. Om ervoor te zorgen dat onze bezoekers hier niets van hoeven te missen wordt er als onderdeel van het ‘Teen Event’ een speciaal Formule 1-plein ingericht. Voor alle bezoekers is er de mogelijkheid om onder het genot van een drankje samen de F1 te kijken. Daarbij kan de jeugd actief deelnemen aan interactieve F1-games of laten zien dat zij bedreven zijn in het snel wisselen van banden.

De Melbuul’ndagen 2023 zullen vertrouwd zijn, kennen een aantal wijzigingen en spelen ook in op de actualiteit. In dit magazine leest u meer over de verschillende onderdelen en wanneer deze plaatsvinden. Tevens ziet u welke fantastische ondernemers ons evenement ondersteunen. Samen met hen, onze vrijwilligers en u als bezoeker gaan we er weer vijf fantastische dagen van maken!

Namens bestuur en vrijwilligers Melbuul’ndagen, Patrick Mollink

1. stephanuskerk Oogstdankviering
voorwoord 6 3 5 2 4 7 8 9 10
2. ‘t dijkhuis Bonte Middag 3. dorsetplein Horecaplein Run-Bike-Run Openingsborrel Ronde van Borne 7. stationsstraat Boekenmarkt Trikes & Wensambulance 8. de koem Teen Event 9. rheineplein Kids Event 4. de bolkshoek Kermis 5. de haven Borne Culinair Speciaalbier Event Kinderrommelmarkt 6. centrum Braderie Straattheater 10. grotestraat noord Oldtimers
11 1
11. De koem/grotestraat Fietsen Parkeerplaats Muziekbingo

oogstdankviering

Locatie: St. Stephanuskerk

Tijd: woensdag 23 augustus om 19:30 uur

Jaarlijks is de Oogstdankviering de eerste activiteit van de Melbuul’ndagen. Op woensdag 23 augustus 2023 om 19.30 uur zal de viering plaatsvinden in de Sint Stephanuskerk, Grotestraat 207, Borne.

Voorbijgangers zullen zijn pastoor Jurgen Jansen en dominee Johan Meijer. Muzikale medewerking wordt verleend door het koor Inpajoko o.l.v. Bertus van ‘t Foort.

EOns thema zal zijn: Aardig bewust. Het bewustzijn dat wij zuinig moeten zijn op de aarde groeit. De aarde is niet ons eigendom, maar wij hebben die in bruikleen van de Schepper. Het wonder van de natuur, van groei, bloei en oogst mogen we dankbaar vieren met elkaar. ll

Tijdens de viering zal ook de Oogstgave worden overhandigd aan de geestelijken. De geldelijke Oogstgave in de vorm van de collectie is bestemd voor de Stichting Hospice Borne, het bijna Bijna-Thuis-Huis dat hopelijk eind dit jaar aan de Hosbekkeweg 3 van start zal gaan.

We hopen op jouw aanwezigheid tijdens deze laagdrempelijke viering, waarbij iedereen, ongeacht afkomst of levensovertuiging van harte welkom is!

Raad van Kerken Borne-HertmeZenderen en Melbuul’nbestuur

Mocht je niet bij de viering aanwezig kunnen zijn, maar je wil wel een bijdrage leveren aan het Hospice, maak dan een bijdrage over op

NL69 RABO 0365 5416 64

t.n.v. Stichting Hospice Borne o.v.v. Oogstviering 2023.

WE STAAN NAAST JE OOK HIER BOUWEN WIJ MEE!

openingsborrel

Locatie: Dorsetplein

Tijd: donderdag 24 augustus vanaf 18:00 uur

De start van de Melbuul’ndagen zoals de meeste mensen die kennen!

Op de donderdagavond wordt het horecaplein officieel geopend en wordt de tap aangesloten. Iedereen uit Borne en omstreken is welkom om gezamenlijk de opening van het oogstfeest te vieren.

LET OP: Als FC Twente moet spelen, kan je de wedstrijd volgen op groot scherm op het Dorsetplein!

Elk jaar slaat een prominente Bornenaar op de donderdagavond het eerste vat aan. Dit jaar konden we deze eer maar aan één iemand overlaten en dat is Hans Beld.

Afgelopen april was hij al 50 jaar (!) werkzaam bij de gemeente Borne. Begonnen als leerling timmerman, maar inmiddels al sinds 1997 bode in het gemeentehuis. Velen in Borne zullen hem kennen, dus aan Hans dit jaar de eer!

En dit keer wel een heel speciaal vat, maar daarover op de volgende bladzijde meer!

Doortastend

Daadkrachtig & Doelgericht

HR services op maat

www.duende-hrservices.nl

PROOGST!

Ons eigen speciaalbier, tijdens de Melbuul’ndagen verkrijgbaar.

Het jaar 2023 vroeg om een nieuwe primeur!

Iets van ons, voor jou. Als je al het moois van de Melbuul’ndagen met elkaar combineert: het danken van de oogst, het machtig mooie feest, het dorsen, de vele borrels en het proosten op ons mooie dorp én noaberschap, dan kom je eigenlijk maar op één ding uit... We hebben ons eigen oogstbier laten maken! In samenwerking met Burgunder Bier hebben we de afgelopen tijd geproefd, goedgekeurd en ons oogstbier laten brouwen. Mogen we jullie voorstellen aan het nieuwste biertje uit Borne: PROOGST?

proogst

PROOGST is een echt Borns Boer’n Ale! Met liefde gebrouwen, volgens de oude tradities. Speciaal voor alle harde werkers bij ‘t oogsten. Maar ook voor de luie mensen die graag toekijken, terwijl harde werkers aan ‘t oogsten zijn. Eigenlijk voor iedereen dus!

PROOGST is kruidig, vruchtig en karakteristiek van smaak en met een alcoholpercentage van 5% is dit een licht speciaalbiertje. Hij drinkt dus gevaarlijk makkelijk weg!

Ons eigen bier is alleen verkrijgbaar tijdens de Melbuul’ndagen. Dus stap op de fiets of ga te voet richting het dorp tijdens de Melbuul’ndagen en kom genieten van ons ambachtelijke boer’n bier. Verkrijgbaar bij Borne Culinair, het Speciaalbierfestival en bij de lange bar op het Dorsetplein.

Wij weten het zeker: met een lekkere PROOGST in de hand, oogst je sowieso een goede middag en avond!

PROOGST op de oogst én PROOGST op het leven!

OP=OP
Ontdek de schoonheid van hout met Edro Parket! Al meer dan 25 jaar vakmanschap en kwaliteit in vloeren. Wij verzorgen voor u het onderhoud en renovatie aan uw houten vloer. Ook voor eigentijdse PVC en laminaat moet u bij Edro Parket zijn. Bezoek onze showroom in Zenderen en laat u inspireren door ons assortiment van vloeren en woondecoratie. Creëer uw droominterieur met Edro Parket.

Wie zaait, zal oogsten.

live muziek

Locatie: Dorsetplein

Tijd: vrijdag 25 augustus van 20:30 tot 01:00 uur

zaterdag 26 augustus van 20:00 tot 01:00 uur

zondag 27 augustus van 14:00 tot 19:00 uur

vrijdag

Fijne Melbuul’ndagen!

zaterdag

Op vrijdagavond gaan we helemaal los met coverband Fragment! Spectaculair en verrassend. Sinds jaar en dag is deze Engels-Nederlandse band een hit op festivals en vele feesttenten. Kort geleden stonden ze nog in de megatent op de Zwarte Cross! Humor, interactie met het publiek en een flinke dosis aanstelijke energie maakt deze coverband razend populair. Ze gaan er dus gegarandeerd een feest van maken in Borne op de vrijdagavond!

Op zaterdagavond staat coverband PPM op het podium! Na 30 jaar weet deze coverband zich nog steeds te onderscheiden van de rest. Vijf topmuzikanten en zageres Loes Lammertink (bekend om haar gouden stem!) zetten een heerlijke show neer. Hun nieuwste formule? PPM REQUEST! Publiek kan via verschilende manieren zelf een nummer aanvragen en deze wordt direct uitgevoerd. Een avond waarin je verrast wordt met routine, muzikaliteit en flexibiliteit.

Ze waren er tijdens het FC Twente kampioenschap voor 70.000 man, voor 15.000 man in Ahoy en bij de Heineken Music Hall. Deuren worden opgengehouden als ze binnenkomen... maar nu op zaterdagavond 26 augustus staan ze gewoon op het podium in Borne!

ZONdag

Op zondag sluit Wahnsinn de Melbuul’ndagen feestelijk af met Polka & Apres-ski muziek! Acht rasmuziekanten zorgen voor muzikale live-shows welke als een orkaan over het publiek denderen. Live is hier dus ook écht live. Er komt dus geen bas uit een keyboard, geen tuba uit een accordeon en geen electrodrums. Alle muziek die je hoort komt uit de instrumenten die daarvoor gemaakt zijn! Met wat Schlager, Alpenparade, Polka, Golden Oldies: alle remmen gaan los op deze zondagmiddag.

Auf geht’s los! O’zapft ist! Bis Wahnsinn.

Hulp nodig?
Meer leads, meer omzet en naamsbekendheid Samen online groeien. dtchdigitals.com Regelmatig hebben we openstaande vacatures bij Ellab Benelux in Nederland en België, bekijk de link voor meer info: www.ellab.com/about-us/careers-at-ellab Word jij onze collega? IN T WENT E, A L T IJD DICH Tel:074-2661738 Uwadresvoor BORNEenOMSTREKEN voorALLESwat chemischgereinigd, gewassenen/of gestrekenmoetworden! Haal-en bezorgservice!! Binnenkortbereikbaaraande Ambachtstraat4inBorne

oldtimers

Locatie: Grotestraat-Noord

Tijd: zondag 27 augustus van 12:00 tot 17:00 uur

Natuurlijk mag de oldtimershow niet meer ontbreken bij de Melbuul’ndagen! Na een aantal jaren is het een vaste bezienswaardigheid geworden. Er zal ook dit jaar weer een mooie collectie oldtimers te zien zijn in de Grotestraat-Noord. Je kijkt je ogen uit bij o.a. trekkers, een Landrover, brommertjes, auto’s en gestationeerde motoren die voor je klaar zullen staan!

Maar dat is nog niet alles, want dit jaar kan je opnieuw de dorsmolen bewonderen. Er staat de hele dag ‘een dorsteam’ voor je klaar om demonstraties te geven hoe er vroeger gedorst werd.

Tijdens de Melbuul’ndagen (als we van oudsher de oogst vieren), mag je dit natuurlijk niet missen!

Verdiend jouw oldtimer het ook om gezien te worden tijdens de Melbuul’ndagen? Aanmelden kan via oldtimers@melbuulndagen.nl.

trikes & wensambulance

Locatie: Stationsstraat

Tijd: zondag 27 augustus van 12:00 tot 17:00 uur

Dit jaar kijk je je ogen uit in de Stationsstraat! Initiatiefnemers van Rijden voor Geluk en de Wensambulance Oost Nederland komen in grote getale dit jaar in Borne hun mooiste trikes & motoren showen. Minni en Mickey Mouse zijn er ook bij en gaan graag met kinderen op de foto. Of wat dacht je van een leuk kiekje op een super stoere trike, bike of motor met zijspan?

En om dit prachtige initiatief te ondersteunen verkopen ze de Wens Ambulance beertjes. Sowieso de moeite waard om eens een kijkje te nemen in deze stoere straat!

VAKANTIE IS MEER DAN OP REIS GAAN

braderie

Locatie: Centrum

Tijd: zaterdag 26 aug. vanaf 9:00

zondag 27 aug. vanaf 12:00

MONIQUE BERKENBOSCH

06 29292019

monique.berkenbosch@tui.nl

Boek veilig en vertrouwd

De beste deals speciaal voor jou

Met de garanties van TUI

Online advies of op afspraak aan huis

TUI at Home WWW.TUIATHOME.NL/MONIQUE-BERKENBOSCH

Op zaterdag en zondag is het tijd voor de braderie! Door het dorp heen kan je kramen verwachten met verschillend aanbod. Van woonaccessoires tot aan kleding, van Jemako producten tot aan handgemaakte sieraden: er is genoeg leuks te vinden. Ook staan her en der in het dorp verschillende foodtrucks en dat komt goed uit voor de mensen met trek!

“Een van de hoogtepunten van het jaar is voor ons de Melbuul’ndagen. Met onze koffietuktuk vind je ons dan ook steevast in ons geweldige dorp. Met onze eigen koffie (gebrand in onze branderij op het station van Borne) maken we graag lekkere koffiespecialiteiten voor je. Als het weer een beetje meezit, dan kun je bij ons ook feestelijk verkoelende ijskoffie score.

Tot ziens op de Melbuul’ndagen!”

de vries stroopwafels

“Een van de hoogtepunten van het jaar is voor ons de Melbuul’ndagen. Met onze De Vries stroopwafels.”

Heerlijk vers gemaakte stroopwafels.

Grillys Foodtruck is een truck waar je verse gerechten kunt eten die op een mediterraanse manier zijn gekruid. Ze serveren zowel heerlijke broodjes kippendij als French taco’s! Ze staan ook bekend om hun unieke Grillys Foodtruck kapsalon. Wil je eens een ware smaaksensatie beleven? Je bent van harte welkom!

Wij zijn ‘t Smelt, we hebben onze oude koeientrailer omgebouwd tot foodtrailer en verkopen allerlei gerechten met kaas. Van kaasfondue tot broodjes pulled pork met kaas, je kunt het zo gek niet bedenken. Alles smaakt toch beter met kaas!

notterse paling en zalmrokerij

Ze roken elke week de lekkerste paling en zalm, hiervoor gebruiken ze gedroogd eiken en beukenhout. Ze doen dit volgens de methode zoals dit vroeger ook gebeurde! De paling en zalm worden boven een vuurtje gedroogd op een temperatuur tussen de 70 en 80 graden. Het rookproces duurt ongeveer 3 uur.

Op de braderie staan ze met paling, zalm, droge worsten, broodjes hamburger en braadworst!

PERSOONLIJK REISADVIES BIJ JE THUIS
koffiekaravaan
de
‘t smelt
grillys foodtruck

Het is onze ambitie organisaties te helpen succesvoller te opereren, zodat deze organisaties impact maken op de sociaaleconomische positie van hun regio.

Impact maken op de sociale en economische positie van onze regio is al sinds jaar en dag onze drijfveer. We doen dat onder

andere door samen met de organisaties waarvoor we werken, te kijken naar hun succesfactoren. Met 275 collega’s helpen wij elke dag organisaties succesvoller te opereren, zodat zij impact maken in de regio. Sinds 1932 staat Eshuis garant voor dienstverlening van hoge kwaliteit!

speciaalbierfestival & wijnplein

Locatie: De Haven

Tijd: zaterdag 26 augustus vanaf 13:00 uur

Meer dan alleen bier Speciaalbierfestivals, je kan er niet meer oheem! En maar goed ook. Want wist je wel dat er in 1985 precies 23 speciaalbierbrouwerijen in Nederland waren? En dat in 2023 dat cijfer is opgeloen tot 923?!

Als je dan even bedenkt al die 923 brouwerijen vaak meerdere biertjes uitbrengen, heb je ze vast nog lang niet allemaal geproefd!

Tijdens de Melbuul’ndagen nodigen we je daarom graag uit om speciaal biertjes te komen proeven. Trotse (lokale) bierbrouwers Burgunder, Bierbrouwerij Borne, Gallivant, Brouwershuus ‘T Zwarte Schoap, Othmar, Texels Bierbrouwerij, Huttenkloas, staan allemaal voor je klaar met hun lekkerste biertjes.

nieuwe locatie

Kom ook zeker even langs bij ons eigen nieuwe Melbuul’ndagen oogstbier: PROOGST!

We zijn trots op onze Twenste Boer’n Ale! PROOGST is kruidig, vruchtig én karakteristiek van smaak. Let wel: op = écht op!

Drink je liever een wijntje? Geen probleem! Met de wijnbar van de Barrique is er keuze uit de lekkerste wijnen.

Ook voor de innerlijke mens wordt goed gezorgd want foodtuck ‘T Smelt (Oef, zoveel lekkers met gesmolten kaas!) en Grillysfoodtuck (o.a. broodjes kippendij, French Taco’s en hun unieke Kapsalon) staan bij het bierfestival.

Nieuwe locatie trouwens dit jaar: op de plek waar Borne Culinair ook altijd plaatsvindt, bij Parkeerplaats de Haven dus (voor het Kulturhus).

Onderweg kom je genoeg bierbordjes tegen die je de juiste kant op wijzen, want door de Run-Bike-Run kent de weg er naar toe wat obstakels. Maar, dan heb je dat biertje ook wel écht verdiend!

PROOGST op de Melbuul’ndagen!

Mooie melbuul’n dagen!

T 074-2662905

borne culinair

Locatie: De Haven

Tijd: vrijdag 25 augustus vanaf 17:00 uur

Borne Culinair: het smaakvolle evenement dat lokale gastronomie en gezelligheid samenbrengt!

Tijdens de Melbuul’ndagen opent Borne Culinair haar deuren voor een horecafestijn om jou en je smaakpapillen te verwennen met de meest heerlijke gerechten en drankjes die onze lokale horecaondernemers te bieden hebben.

Op vrijdag 25 augustus wordt parkeerplaats de Haven omgetoverd in een culinaire oase, waar de Bornse horeca haar keuken presenteert. Of je nu nieuwe smaken wil ontdekken of gewoon wil genieten van heerlijke gerechten, op Borne Culinair vind je een scala aan smaakvolle happen die je laten watertanden. De lokale restaurants staan klaar om jou te verrassen met hun smakelijke creaties.

Natuurlijk is er ook gedacht aan bijpassende drankjes. De wijnbar van De Barrique biedt keuze uit verschillende wijnen om jouw avond compleet te maken.

Ook de bierliefhebbers hoeven niet te klagen, want ons eigen PROOGST speciaalbier is ook verkrijgbaar tijdens Borne Culinair.

Kortom: hét ideale evenement om jouw Melbuul’nweekend mee af te trappen. Geniet van de gezellige ambiance en de bruisende sfeer die Borne Culinair ieder jaar weer weet te creëren.

Het menu alvast ontdekken? Scan de QR-code!

WIJ WENSEN IEDEREEN
W vanuhm.nl E info@vanuhm.nl

TROTSE GOUDEN SPONSORen

KUNSTSTOFTECHNIEK BVM

ronde van borne

Locatie: Centrum

Tijd: donderdag 24 augustus vanaf 15:45 uur

De Ronde van Borne is de jaarlijke terugkerende wielerronde. Natuurlijk start de dag met de Drie Biggetjes Loopfietsrace voor de kleinste renners (3 en 4 jaar) onder ons, vervolgens zijn de kinderen van 5 en 6 jaar aan de beurt met de Carnavalsland race, met als afsluiter voor de kinderen van 7 tot 12 jaar de spetterende Dikke Banden Race.

bonte middag

Locatie: ‘t Dijkhuis

Tijd: donderdag 24 augustus vanaf 14:30 uur

Programma:

De Drie Biggetjes loopfietsrace 15:45 uur

De Carnavalslandrace 16:15 uur

De Dikke Banden Race 16:30 uur

Elite / Belofte Dames 17:15 uur

Amateurs/Elite Heren 18:45 uur

Voor de volwassenen zijn de dames elite/amateurs, en als laatst de ronde elite/amateurs mannen met de VIRO Criterium Cup Twente.

Meer informatie zie www.rondevanborne.nl

Op donderdag 24 augustus is het tijd voor de Bonte Middag. Inmiddels een vaste prik in ‘t Dijkhuis tijdens de Melbuul’ndagen! Vanaf 14:30 uur is de inloop, maar vanaf 15:00 uur begint het past echt. Zodra iedereen voorzien is van een drankje of een lekker advocaatje gaat het muzikale Duo Tiz’Nix alle mensen in ‘t Dijkhuis trakteren op muziek uit de jaren ‘50 en ‘60! En geloof ons, met de naam Tiz’Nix doen ze zichzelf echt tekort want Tiz’ heel leuk!

In de pauze worden de bewoners vanzelfsprekend weer getrakterd op de lekkerste hapjes. Dank aan de sponsoren die ook dit jaar weer ons rijkelijk voorzien van deze hapjes (Plus Huls van den Nieuwboer, Zuivelhoeve en Mitra). Na de pauze gaat het muzikale duo weer verder met hun optreden en is er zelfs ruimte voor verzoekjes vanuit het publiek. Tegen 16:30 uur is het alweer tijd voor de bewoners om na te genieten van de gezellige middag.

Melbuul’ndagen, bruisend voor jong én oud!

veritas-security-A3-bord-outlines.pdf 1 26-03-14 10:58

PROGRAMMA 2023

Woensdag 23 augustus

Donderdag 24 augustus

Bonte Middag (‘t Dijkhuis)

Ronde van Borne (Dorsetplein)

Vrijdag 25 augustus

Kermis (P Bolkshoek)

Zaterdag 26 augustus

Kermis (P Bolkshoek)

Boekenmarkt (Stationsstraat)

Braderie (Centrum)

Straatentertainment (Centrum)

Teen Event - Ballenbak met 50.000 ballen (P de Koem)

Speciaalbierfestival & Wijnplein (P de Haven)

Run-Bike-Run (Start & Finish Dorsetplein)

Zondag 27 augustus

Kermis (P Bolkshoek)

Braderie (Centrum)

Straatentertainment (Centrum)

Koopzondag (Centrum)

Kids Event - Jungle (Rheineplein)

Teen Event - Formule 1 Plein (P de Koem)

Oldtimersshow (Grotestraat Noord)

Kinderrommelmarkt (P de Haven)

Trikes & Wensambulance (Stationsstraat)

Oogstdankviering

(Stephanuskerk)

Openingsborrel & vat aanslaan (Dorsetplein)

Fragment! (Dorsetplein)

PPM Band! (Dorsetplein)

FRAGMENT! PPM BAND!

23
- 27 augustus 2023
09:00 10:00 11:00 12:00 13:00 14:00 15:00 16:00 17:00 18:00 19:00 20:00 21:00 22:00 23:00 00:00 01:00
Borne Culinair (P de Haven) Wahnsinn (Dorsetplein)
WAHNSINN!
NEW! Muziekbingo (Grotestraat Dorset)

gouden sponsoren

Zilveren sponsoren

Bronzen sponsoren

Acsenzo Accountancy en Belastingadvies

Apotheek Stoop en Dana | Autobedrijf Tinselboer | AVG Projecten

Baartman Assurantiën | Bastille Relatiegeschenken

Boomkamp Ontwerp & Realisatie | Borne Boeit

Bouwbedrijf Blenke | Comfort Studio | De Bloemruiker

de Jong & Laan | De Smaak Halte | DICLaadsystemen

Drukkerij Knoef | Duende HR Services | Edro Parket

Ellenbroek Automotive | Euverman & Nuyts | Event Creators

Gemeente Borne | Haarpunt Stefanie | Hesselink Trucks

Impact | Jhmetaaltechniek | Kuhlmann Westerhof & de Kok

Kulturhus Borne | Marskramer & Top1Toys | Mentrix Advies

Oude Monnink Motors | OVM Twente | platvoetbouw.nl

Slijterij Wijnkoperij de Barrique | Stomerij Wasserij Peter Korf

Team Nijhuis / Dutch Digitals | Visit Borne

Versteeg & Wiggers Bouw | Wegenbouw Lansink

Welcom Borne | YEND | Zuivelhoeve Borne

vrienden van

Alkoof Interieurs | Als Nieuw Kinderkleding | Autobedrijf Beune

Balk & Baartman Hoveniers | Bals Vismeesters | Berteke Hairstyling

Bibelot | Boonk Juwelier-Horloger

Bucon Wandbeplating & Dakbeplating | De Bleek Culinair

Deterd Mode | DLS Trainingen | Electro Sounds

Eurosport | Huls Kleur & Interieur | Huls Schilderwerken B.V.

IJssalon de Harmonie | Interhair | Jachtlust | Jonkman Coating

Kachelhuis Keemers | KIR diner x bar | Laco Zwembad Borne

Made by Josje | Marimorphose Beauty & Hair | Maris Infra

Matthijs Boomkamp Timmerwerken | Mimoda Damesmode

Mimoda Damesmode | Mitra Borne | Oude Luttikhuis Interieur

Pien en Mats Kinderkleding & Accessoires | Prisma Era Makelaars

Probin Borne | Qinn Womenswear | RehaWash | ROTECT B.V.

Senro | Taurus IT | Taxibedrijf Konink | Ten Buren Schoenmode

Ton Kuipers Ontwerp | Weghorst Keukens

De Melbuul’ndagen bedankt al haar sponsoren, zonder hen geen vijf dagen bruisend Borne!

ks BAAS DE autobedrijv en
WILMINK DELDENERSTRAAT 195-197 074-2504444 EXPERT.NL/HENGELO-OV L.E.C. ll E KUNSTSTOFTECHNIEK BVM MONIQUE BERKENBOSCH 06 29292019 PERSOONLIJK REISADVIES BIJ JE THUIS TUI at Home Monique
gelu
DRENT
L.E.C. L.E.C. UW ELEKTRONICA SPECIALIST VOOR AL UW HUISHOUDELIJKE APPARATUUR Kom langs in de winkel of neem contact met ons op voor advies op maat TEL 074-2504444 | WWW.EXPERT.NL/HENGELO-OV DELDENERSTRAAT 195, HENGELO Beste service Persoonlijk advies Vertrouwd advies Snelle service aan huis Gecertifeerd servicepartner voor alle gerenommeerde merken A U T O V E N D I . N L | W E R K E N B I J A U T O V E N D I . N L HEBT VEEL VOOR AUTO'S BENT IEMAND MET PIT BARST VAN DE ENERGIE JIJ .. KOM SHINEN IN ONS SALESTEAM JOB ALERT! SCANNEN MAAR!

Lease voor alle merken

kids event

Locatie: Rheineplein

Tijd: zondag 27 augustus van 12:30 tot 16:30 uur

Op zondag 27 augustus is het zover: het Kids Event tijdens de Melbuul’ndagen in Borne! Betreed de betoverende wereld van de jungle, waar avontuur om elke hoek schuilt en exotische dieren je begroeten!

Durf jij de uitdaging aan? Laat je hart sneller kloppen terwijl je van de MEGA jungle glijbaan naar beneden glijdt, ga limbodansend onder de palmbomen door en klim op de rug van de rodeo-kameel om deze te temmen.

Verzamel al je vrienden en maak je klaar voor een dag vol spannende belevenissen. Zet je stoerste avonturiershoed op en kom naar hét Kids Event tijdens de Melbuul’ndagen 2023.

Durf jij het aan?

Kosten: €4,-

Ontdek de geheimen van de jungle!
Peterman is officiële
Toyota- en Lexusdealer

YOU’VE ONLY GOT ONE CHANCE FOR A FIRST IMPRESSION

teens event

Locatie: Parkeerplaats de Koem

Tijd: zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus van 12:00 tot 17:00 uur

Ook dit jaar weer lekker actief meedoen met de activiteiten van Teens Events tijdens de Melbuul’ndagen?

Kom zaterdag en zondag in het laatste weekend van augustus langs en doe mee aan een zoektocht naar prijzen bij de 18 bij 18 meter grote ballenbak.

Voor de Formule 1 liefhebbers onder ons: kom zondag langs op het Formule 1 plein. Laat hier je Max Verstappen skilss zien op de racesimulatoren.

Wil je liever je skills oefenen? Doe dan mee met de Formule 1 bandenwissel.

Natuurlijk kan deze middag de race in Zandvoort zelf niet ontbreken en is deze op een groot scherm te aanschouwen!

Wij (Tom, Marcel, Victor en Roos) staan er om al je skills te bewonderen en hopen dat het net zo’n gaaf festijn wordt als afgelopen jaren!

We zien je snel!

Trotse sponsor van de Melbuul’ndagen

run-bike-run

Locatie: Dorsetplein (start & finish)

Tijd: zaterdag 26 augustus vanaf 14:55 uur

Op zaterdag 26 augustus wordt voor de 31e keer de Run-Bike-Run Borne gehouden.

Let op: het aanvangstijdsstip is 1 uur vervroegd!

Dit jaar is de Run-Bike-Run Borne voor het eerst het strijdtoneel van het Nederlands Kampioenschap duathlon.

Naast het NK overall, nemen alle individuele deelnemers deel aan de zogenaamde AgeGroupKampioenschappen (AGK). In leeftijdsgroepen van vijf jaar wordt gestreden om de nationale duathlon titel. Dit is dus dé kans om Nederlands Kampioen te worden!

Het NK geldt alleen voor de individuele volwassen wedstrijd. De teamwedstrijd blijft als vanouds. Men kan zich nog aanmelden om mee te doen aan deze editie van de Run-Bike-Run Borne.

Bij deze duathlon moeten de deelnemers eerst 6,8 kilometer hardlopen, daarna 30 kilometer fietsen en tenslotte 4,9 kilometer hardlopen voor ze finishen op het Dorsetplein.

Het is in al die jaren uitgegroeid tot een uiterst succesvol en populair zomers evenement, waarbij lopers en fietsers uit Borne en omgeving strijden om de podiumplekken maar ook om er een eigen persoonlijke prestatie neer te zetten.

De jeugdwedstrijd is bestemd voor jongeren tussen 12 en 15 jaar. De afstanden zijn 0,8 kilometer lopen, 6,7 kilometer fietsen en 1,9 kilometer lopen. De jeugd start als eerste om 14.55 uur, vlak voor de individuele wedstrijd (15.00 uur de heren en om 15.05 de dames) van de senioren. De teamwedstrijd start om 16.00 uur.

Inschrijven kan via info@rbrborne.nl of kijk op de website: rbrborne.nl

Starttijden:

Jeugd: 14:55 uur

Individueel:

Heren 15:00 uur

Dames 15:05 uur

Teams: 16:00 uur

De snelste deelnemers zullen de gehele afstand afleggen in een tijd van rond de 1 uur en twintig minuten! Maar de wedstrijd is zeker ook bedoeld voor sporters die als doel stellen hun tijd van een vorige editie te evenaren of te verbeteren of gewoon het meedoen als uitdaging en prestatie in het vooruitzicht hebben gesteld.

Er wordt op alle niveaus meegedaan. Vooral dankzij de teams is de Run Bike Run Borne een relatief laagdrempelig evenement. Een stuk lopen of een stuk fietsen is immers nog wel een keer te doen.

Maar de Run Bike Run Borne kent ook de nodige competitie. Het evenement is door de jaren heen uitgegroeid tot een wedstrijd met landelijke uitstraling, waar zowel regionale als nationale toppers graag aan de start staan. De start en finish zijn op het gezellige Dorsetplein in het centrum van Borne.

Er gebeurd bij dit evenement veel achter de schermen. Het bestuur van de organiserende stichting bestaat uit tien personen, terwijl op de dag zelf zo’n 175 vrijwilligers in touw zijn om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Deze vrijwilligers komen uit de gemeente Borne zelf en zijn afkomstig van triatlonvereniging TRIOS uit Borne. Zonder alle inzet van deze vrijwilligers is het niet mogelijk een dergelijke wedstrijd te organiseren.

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die tijdens het evenement ingezet kunnen worden.

Daarnaast is de Run Bike Run Borne blij met de financiële ondersteuning van een groot aantal sponsoren. Mede hierdoor kan de wedstrijd op hetzelfde hoge niveau als voorgaande jaren worden georganiseerd.

kinderrommelmarkt

Locatie: De Haven

Tijd: zondag 27 augustus van 11:00 tot 16:00 uur

De naam verklapt het al een beetje; op deze rommelmarkt is alleen plek voor kinderen die hun spullen willen verkopen, eventueel onder begeleiding van mama, papa of een andere volwassene. Voor commerciële verkopers is op deze Kinderrommelmarkt geen plaats, het is speciaal voor alle topverkopers en mini-handeleren tot en met 15 jaar.

Kom langs en ga op schatzoektocht naar het mooiste speelgoed en kinderspullen!

Een (levens)testament, vaak noodzakelijker dan u denkt

Vraagt u zich ook af of:

✓ u niet onnodig veel erfbelasting betaalt

✓ wie van u erven

✓ u niet te veel betaalt als u in het verpleeghuis terecht komt

✓ wie al uw zaken mag regelt als u het zelf niet meer kunt

Maak dan een vrijblijvende afspraak bij u thuis aan de keukentafel.

Dit gesprek is geheel kosteloos! U zit nergens aan vast!

straattheater

Locatie: Centrum

Tijd: zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus

Natuurlijk zijn er dit jaar ook weer verschillende acts en activiteiten in het dorp!

Op zaterdag komen Flint & Stone de boel versieren en gaat Pierrot Ressort al springend door het dorp goocheltrucs tentoonstellen.

Op zondag rijdt Della Musica door het dorp in het thema steampunk en laat prachtige muziek horen.

Tevens zal een marionettenspeler met een bijzonder levendige pop door het dorp lopen.

Ook zal Danceworkx Studio dit jaar niet ontbreken. Verschillende groepen geven op zondag een optreden.

Naast alle acts en grote activiteiten vind je op zaterdag en zondag zowel dansmatten als de VR game Beat Saber naast de Albert Heijn. Probeer het zelf uit!

Vragen of interesse? (06) 28 95 33 10

Neem contact op via: info@testamentvisie.nl

www.testamentvisie.nl

Op zaterdag kun je gratis deelnemen aan een skateboard workshop. Van 12 tot 17 zal ongeveer elke 45 minuten een nieuwe workshop starten. Je kunt deelnemen vanaf 6 jaar. Er is een vrije inloop voor deze workshops, met telkens een maximum van 15 deelnemers per tijdsblok (vol=vol). Heb je zelf geen skateboard, helm of bescherming? Geen probleem, dit is allemaal geregeld; samen met professionele skateleraren en leuke uitdagende obstakels. Of je nu beginner bent of juist nieuwe tricks wil leren, de workshop is voor alle niveaus toegankelijk.

(Locatie: Rheineplein)

Deelname op eigen risico.

Vastgoed ontwikkeling, beheer en beleggingen. Voor meer projecten en informatie kijk op Vester.nl

Ontdek de kracht van bouwsucces met ons ervaren bureau! Onze gedetailleerde bouwtekeningen vormen de ruggengraat van elk project, waarbij elk aspect zorgvuldig wordt uitgewerkt voor ongeëvenaarde precisie. Effectieve communicatie staat bij ons centraal, waardoor een vlotte samenwerking met alle belanghebbenden wordt gegarandeerd. Met geavanceerde Computer software creëren we innovatieve 2D- en 3D-modellen om uw visie tot leven te brengen. Onze toewijding aan nauwkeurigheid minimaliseert fouten tijdens de bouwfase en resulteert in een vlekkeloze uitvoering van uw project. Kies voor onze bewezen expertise en maak uw bouwproject tot een groot succes! Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Vanzölfspreknt, tekendwiejokoewhoesoet!

boeken & brocante

Locatie: Stationsstraat

Tijd: zaterdag 26 augustus van 09:00 tot 17:00 uur

Al jarenlang komen professionele boekhandelaren naar de Melbuul’ndagen om hun collectie uit te stallen tijdens de boekenmarkt. Voor iedere leeftijd en over elke hobby is er wel een geschikt boek te vinden.

muziekbingo

Locatie: Grotestraat-Noord

Tijd: zaterdag 26 augustus vanaf 15:00 uur

Een nieuw evenement op de programmering van de Melbuul’ndagen: doe mee met de muziekbingo!

Dennis van Quiztijd laat Borne op deze zaterdagmiddag alvast even swingen op de leukste hits én je kan leuke prijzen winnen die door lokale ondernemers beschikbaar worden gesteld.

Kom jij ook even neuzen tussen alle boeken?

Aanmelden om boeken te verkopen kan via odyl@burgunde.nl.

Reserveer je bingokaart via de QR-code!

We starten met een muziekbingo voor kinderen (start om 15:00 uur en het duurt ongeveer een uur) en om 16:30 start de muziekbingo voor volwassenen.

Meedoen is gratis, maar je moet wel even een bingokaart reserveren. Zien we je op de Grotestraat-Noord? Bingo mee en maak kans op te gekke prijzen! Vol = vol.

‘You’re the one that I want, oe oe oeeeeeeh’

Volledig Elektrisch Geen Gas

Dit systeem kan in deze opstelling met uw bestaande CV-installatie voor een enorme energiebesparing zorgen.
Zonnecollector/ Warmtepomp Panasonic Opslagvat/Boiler Radiator Hoge temperatuur Vloerverwarming Lage temperatuur Kraan of Douche Bespaar nóg meer in combinatie met: - Zonnepanelen Ook op platte toepasbaardakenExtreem vlak (uit het zicht) te monteren! Minimale hoek van 10° ISDE subsidie vanaf € 6.000,Gildestraat 11 A | 7622 AZ Borne | 074-8538026 | info@phtechniek.nl www.phtechniek.nl
uw water voor met de zon!
Zelfs in de wintermaanden! Zon
Verwarm
Wees voorbereid op de toekomst en bespaar op je energierekening!

parkeren

Het is niet mogelijk gebruik te maken van onderstaande parkeerplaatsen op de genoemde data en tijden:

Parkeerplaats de Koem (parkeerplaats voor Lidl): Niet parkeren vanaf donderdag 24 augustus 21:00 uur t/m zondag 27 augustus 21:00 uur. Let op: i.v.m. Ronde van Borne op donderdag 24 augustus slecht bereikbaar.

Parkeerplaats de Haven (Kulturhus): Niet parkeren van vrijdag 25 augustus 08:00 uur t/m zondag 27 augustus 22:00 uur.

Parkeerplaats Bolkshoek (parkeerplaats voor Albert Heijn): Slecht/niet bereikbaar. Niet parkeren van vrijdag 25 augustus 08:00 uur t/m zondag 27 augustus 22:00 uur.

Stationsstraat, Hofstraat en Grotestraat Noord (Van inrit parkeerplaats Plus/Aldi tot Dorsetplein): Niet parkeren van vrijdag 25 augustus 21:00 uur t/m zondag 27 augustus 21:00 uur.

Grotestraat (Dorset Mansion House tot Las Carretas):

Niet parkeren van vrijdag 25 augustus 21:00 uur t/m zondag 27 augustus 21:00 uur.

colofon

Uitgever

Stichting Melbuul’ndagen Borne communicatie@melbuulndagen.nl

Stationsstraat 1, Borne

Verspreiding

Oplage 10.000 exemplaren Verspreiding in Borne, Hertme en Zenderen

Magazine niet ontvangen? Neem contact op met communicatie@ melbuulndagen.nl of haal hem gratis af bij Gemeentehuis Borne of Kulturhus Borne.

Het Dorsetplein is van woensdag 24 augustus 13:00 uur t/m maandag 29 augustus 20:00 uur afgesloten.

Het straatje van Sancta Maria zal toegankelijk blijven vanaf de kant van Het Witte Huis (beperkte doorgang mogelijk, alleen met toestemming).

Parkeren van auto’s kan wel in Parkeergarage Kulturhus en bij P+R Station Borne.

Parkeren van fietsen Plaats fietsen zoveel mogelijk buiten het centrum om hinder te voorkomen.

Nieuw dit jaar: maak gebruik van onze grote fietsen parkeetplaats ter hoogte van de Plentyparts/Dorset.

huisregels

Iedereen is welkom tijdens de vijf bruisende Melbuul’ndagen. We hebben allemaal zin in een gezellig feest, gedraag je dan ook normaal. Bezoekers dienen zich dan ook aan de volgende regels te houden:

ALGEMEEN

• Volg aanwijzingen van de vrijwilligers & bestuur Melbuul’ndagen op.

• Zorg voor zo min mogelijk overlast voor omwonenden.

• Deponeer afval in de afvalbakken, lege plastic bekers in de bekerkokers.

• Wees niet agressief naar anderen toe.

• Bezit van wapens of voorwerpen die als zodanig gebruikt kunnen worden is ten strengste verboden.

• Ongewenste intimidaties en/of racisme worden niet getolereerd.

• Om de veiligheid van eenieder te garanderen is preventief fouilleren toegestaan voor de organisatie.

• Maak om te toiletteren gebruik van de daarvoor opgestelde voorzieningen: wildplassen is verboden.

• Het slopen van materiaal, omgeving en mensen is niet toegestaan.

drank & drugs

• Onder de 18 wordt geen alcohol verstrekt.

• Voor personen boven de 18 is het verboden drank voor minderjarigen te bestellen.

• Voor het verkrijgen van drank is tot 25 jaar legitimatie vereist.

• Eigen drank mag niet meegenomen en/ of genuttigd worden.

• Gebruik en/of handel in drugs of lachgas is ten strengste verboden.

AANSPRAKELIJKHEID

De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor:

◊ verlies, vermissing of diefstal van persoonlijke goederen

◊ enig letsel of (im)materiële schade aan bezoekers

◊ gehoorbeschadiging ten gevolge van (tijdelijke) te hoge blootstelling aan geluid > 85 dB(A)

Verblijf op het evenemententerrein geschiedt op eigen risico.

Foto & Video

Redactie Stichting Melbuul’ndagen Borne communicatie@melbuulndagen.nl

Advertentieverkoop Stichting Melbuul’ndagen Borne sponsoring@melbuulndagen.nl

Drukwerk

Wika visuele communicatie info@wikadruk.nl www.wikadruk.nl

T (06) 12 22 29 97

De uitgever is nimmer aansprakelijk voor eventuele onjuiste vermeldingen van gegevens. Op onze artikelen en foto’s rust een copyright.

Artikelen en foto’s uit dit magazine mogen nimmer zonder toestemming voor andere doeleinden worden gebruikt.

Met het betreden van het evenemententerrein ga je ermee akkoord dat er foto’s en video’s worden gemaakt. Deze foto’s & video’s kunnen online worden gezet en gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

SNEL GEREGELD EN ONTVANGEN!

TROTSE zilveren SPONSOR

© Stichting Melbuul’ndagen 2023
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.