Page 1

−− 9 −−−−−−−−−−−−−−− 10

DIENBL AD DIENBLAD Jaargang 11 - Oktober 2009

Hét GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant

−−−−−−−−−−−−−−− 11 −−−−−−−−−−−−−−− 12 −−−−−−−−−−−−−− B = B −−−−−−−−−−−−−− 14 −−−−−−−−−−−−−− C = C −−−−−−−−−−−−−−

De Dijk, VanVelzen, de BZB en 60 andere acts op FestyLand Win kaarten voor De Nieuwe Snaar

16


24 −−−−−−−−−−−−−−− 23 −−−−−−−−−−−−−−−

music

food

drinks

22

Latin, jazz & pop fusion: ‘BREI’ ZO. 4 OKT • RAZZOO’s GROOVY SUNDAY • 18u • GRATIS

RAZZOO JAM

−−−−−−−−−−−−−−− 21 −−−−−−−−−−−−−−−

olv EGBERT VAN GRUYTHUYZEN ZA. 10 OKT • OPEN PODIUM • 22u • GRATIS

JAN VAYNE & RAZZOO TRIO

ZO. 11 OKT • RAZZOO’s GROOVY SUNDAY • 18u • 10,-

C-JAYS & SPECIAL GUEST

20

ZA. 17 OKT • RAZZOO’s BLUES • 22u • GRATIS

RICH WYMAN & BAND (UK)

ZO. 18 OKT • HERMAN BROOD TRIBUTE • 17u • 10,-

−−−−−−−−−−−−−− Y = Y −−−−−−−−−−−−−−

BOB COLOR & LIGHTNIN‘ BAND ZA. 24 OKT • SWINGENDE ROCK/FUNK • 22u • 5,-

RAZZOO TRIO

met HANS KWAKKERNAAT

ZO. 25 OKT • RAZZOO’s GROOVY SUNDAY • 18u • GRATIS

−−−−−−−−−−−−− M = M −−−−−−−−−−−−−

18

IAN SIEGAL (UK)

ZA. 31 OKT • RAZZOO’s BLUES • 22u • 10,-

HUL]LUPUNVMT\ZPJMVVKHUKKYPURZ RHWLSZ[YHH[u\KLUu! JOLJR^^^YHaaVVUS]VVYKLHNLUKH


Dienblad Gratis magazine en uitgaanswebsite met regio-agenda voor Oost Brabant Website www.dienblad.nl Redactieadres Dienblad Magazine, Postbus 22, 5374 ZG Schaijk Telefoon: 0486 463112 - Email: redactie@dienblad.nl Uitgever Tekst & Uitleg, Schaijk Fotografie Sergio Boutkan, PixOnStage e.a Druk Drukkerij Hendrix Peer Verspreiding Dienblad Magazine wordt maandelijks gratis in een oplage van circa 15.000 exemplaren verspreid in Noord-Oost Brabant via ruim 800 theaters, musea, culturele centra, VVV-agentschappen, bibliotheken, cafés, restaurants, bioscopen, discotheken en andere (uitgaans)-gelegenheden in de gemeenten Bernheze, Boxmeer, Cuijk, Deurne, Gemert-Bakel, Grave, Helmond, Laarbeek, Landerd, Lith, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Schijndel, Sint Anthonis, Uden, Veghel en de bijbehorende dorpen Abonnementen Maak e 48,- over op banknummer 146355113, t.n.v. Tekst & Uitleg, Schaijk, o.v.v. ‘Abonnement Dienblad’. U krijgt dan een jaar lang dit blad toegezonden Adverteren in Dienblad Magazine en op www.dienblad.nl Mail naar adverteren@dienblad.nl of bel 0486 463112 voor meer informatie Aanleveren materiaal Vóór of uiterlijk op de deadlinedatum. Advertenties (in EPS / Illustrator, hi-res JPEG, TIFF of PDF formaat) via adverteren@dienblad.nl, persberichten en foto’s via redactie@dienblad.nl Aanleveren agendapunten voor website en gedrukte agenda Dit kan dagelijks en 24 uur per dag, echter uitsluitend via de link ‘Aanleveren Agendapunten’ (of de link ‘Klanten’ als u een klantaccount heeft) op www.dienblad.nl. Agendapunten worden zowel in het blad als op de website gratis gepubliceerd. Alleen agendapunten die zijn aangeleverd en goedgekeurd vóór of uiterlijk op de deadlinedatum kunnen worden opgenomen in de maandagenda in het blad Deadline novembernummer: woensdag 21 oktober (www.dienblad.nl maakt deel uit van de regio-websites op www.amuseerje.nl)

De herfst en de Blues Ze komen er weer aan, de vallende bladeren... Tijd voor de Blues, dus. In dit nummer onder meer aandacht voor Bluestouch in Oss, het Hop-Bes Bluesfestival in Schijndel en Oele Tôn’s tweede Blues Night in Ledeacker. En alvast een blik vooruit op ons eigen DofferBlues festival en het nieuwe Razzoo’s Bluesfestival in november. Maar natuurlijk ook ruime aandacht voor dé afsluiter van het openlucht-festivalseizoen, het nog jonge maar tegelijk al zo vertrouwde totaalfestival FestyLand in Volkel, dat in 3 dagen op 4 podia en in 5 tenten meer dan 60 acts inzet om weer een geweldig sfeerfeest te worden. Hier en daar nog een laatste kermis, zoals die in Landhorst. Maar ook al weer de eerste aankondiging van Monsters of Mariaheide in januari 2010, bijvoorbeeld. Oktober is daarmee een maand van nog even omkijken naar de voorbije zomer maar ook alvast een vooruitblik werpen op het komende najaar. Over omzien gesproken: deze maand ook weer her en der Back to the Sixties of We Love the Nineties. Ondertussen draaien de theaters in de Dienbladregio ook weer op volle toeren, en ook daar het een en ander over in dit nummer. Eén voorstelling willen we hier even noemen: een absurdistisch muziektheater van het vlaamse De Nieuwe Schaar in Schouwburg Cuijk. Muzikaal ijzersterk en vol absurde humor, daar houden wij wel van... Vandaar dat dat één van de Lezersacties voor deze maand is. Met de andere actie kunt u kaartjes winnen voor KerstCreatie, een sfeervolle Kerstfair in de Brabanthallen in Den Bosch. Tussen de vallende bladeren en de mooie laatste zonnestralen van oktober dóór kunt u met de uitgaansagenda in de hand weer echt alle kanten op. Het Dienbladteam

3


Feest in het centrum van Schijndel! zaterdag 10 oktober

ty

f du o r u o t

met the memphis maniacs, the rusty watches & dj joep live on stage

Zondag 11 oktober om 13.00 uur

Zondag 18 oktober vanaf 17.00 uur:

Spelen alle hits op uw verzoek! Voor meer info en kaartverkoop kijk op: www.schijndelevents.nl


Tiende editie DofferBlues Schaijk SCHAIJK - Op 7 november is het weer zover: Hevank DofferBlues, in Café-Feesterij De Potter. Vier pure blues-acts én drie bands die zich ergens tussen blues en rock ’n’ roll begeven, gaan het publiek te lijf met meeslepende ballads, emotionele solo’s en opzwepende grooves. Cuban Heels, Bradley’s Circus, Twelve Bar Blues Band, Jeremy & The Groovebreakers, The Generators, Danny’s Rock & Roll Acoustics en Paul Chevrolet & the Rockin’ Cadillacs gaan ervoor zorgen dat ook de tiende editie een swingend feestje wordt. Cuban Heels bewees zich op festivals als North Sea Jazz, Bospop, Moulin Blues, Dijkpop, Bluesfestival Antwerpen en in talloze clubs als een van de beste live bluesbands en een ware vaandeldrager van de rauwe blues. Zanger Jan Hidding geeft met zijn songs en zijn stem het geluid van Cuban Heels op een overtuigende manier een fikse dosis extra soul. Eigentijds en voor iedereen Ook Bradley’s Circus heeft inmiddels de harten van veel muziekliefhebbers gestolen. Het front wordt gevormd door zangeres Mattanja Bradley en bluesharpiste Lidewij Veenhuis, met daarnaast gitarist/zanger Jimmy The Lounge. Achter dit drietal staan de contrabas van Toine Stout en de drums van BeeWee Nederkoorn. De band spreekt een groot publiek aan: eigentijds, jong en wild. Rasmuzikanten Als je een paar echte muzikanten bij elkaar zou zetten, gedreven, begaafd, muzikaal én doordrenkt van blues, dan is een band als The Twelve Bar Blues Band misschien wel het logische resultaat. De band staat op affiches van veel popfestivals, bluesconcerten en kroegoptredens als hoofdact genoemd en dat is zeker niet ten onrechte. Roots music The Generators spelen ‘straight blues’ en putten hun inspiratie voornamelijk uit de jaren veertig en vijftig. De heren brengen zowel de ruwe, ongepolijste sound uit de beginjaren van de elektrische blues als de strakkere sound uit de hoogtijdagen van de Rhythm & Blues. Aangedreven door de aanstekelijk swingende ritmesectie is elke show één brok energie. Ze heten niet voor niets ‘The Generators’. Eén met zijn gitaar Begonnen op zijn tiende, weet Jeremy Aussems als geen ander hoe een gitaar in een bluesband moet klinken. Samen met de GrooveBreakers is de jonge gitarist inmiddels een begrip geworden. Geïnspireerd door zijn

voorbeelden Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en vele anderen, profileert de band zich met vlammende live optredens. Jeremy is één met zijn gitaar en schroomt niet om ook eigen nummers te brengen. Waardering alom en een groeiende schare fans na elk optreden. Voeten van de vloer De mannen van Danny’s Rock & Roll Acoustics, één van de bands van muzikale alleskunner Danny Keetels, vinden hun inspiratie met name in de jaren zestig en zeventig. In een akoestische bezetting komen tal van bekende covers voorbij knallen. Paul Chevrolet & the Rockin’ Cadillacs is een lekker scheurend bandje dat zijn roots heeft in alles wat de fifties zo lekker maakte. Dus staan Elvis, Eddy Cochran, Bo Diddley, Carl Perkins, Gene Vincent, Louis Prima, Chuck Berry en de Stray Cats op het repertoire. Voeten van de vloer bij het volvette stemgeluid, de rollende bass, de Gretsch gitaar en het ritme van de drums.

Cuban Heels.

Hevank DofferBlues begint om 21 uur (zaal open vanaf 20 uur). Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro en aan de kassa 15 euro. Voor meer info en online e-tickets zie www.dofferblues.com.

5


DOFFERBLUES

HEVANK

7 NOVEMBER 2009 DE POTTER SCHAIJK

AANVANG 21 UUR - ZAAL OPEN 20 UUR

VOORVERKOOP 10,00 / KASSA 15,00

WWW.DOFFERBLUES.COM


VOLKEL - Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober wordt Volkel weer FestyLand, met een supertentenkamp vol entertainment. In vijf verschillende tenten wordt elke dag voor elk wat wils geboden door meer dan 60 topbands, DJ’s, artiesten en theateracts.

26

De vrijdag is dit jaar niet alleen voor de liefhebbers van Nederlandstalige muziek. In de RocktoberTent komen de rockliefhebbers aan hun trekken met Drive Like Maria, Claw Boys Claw, Rattlesnake Shake en BZB Oldskool. Op het Holland Podium kent gezelligheid geen tijd met Jan Smit, Frans Duijts, One Two Trio en René Schuurmans, met muzikale ondersteuning van Tilt. In de EetertainTent zie je tributebands van Krezip, U2 en The Rolling Stones, en in de Spiegeltent kun je Chille met Nille, met het Jaaroverzicht: op één avond beleef je onder meer carnaval, Pasen, ‘n zomer- en skivakantie, Sinterklaas, Kerstmis en de oudejaarsavond. The Partyploppers. Ook is zaterdag de dag van de DancePalace Arena, waar Par-T Events zorgt voor een ultieme line-up van toppers uit de dance scene met Ricky Rivaro, Gregor Salto, Sunnery James & Ryan Marciano, Benny Rodrigues en Afrojack.

−−−−−−−−−−−−−−− 31 −−−−−−−−−−−−−−−

7

30

In de Spiegeltent is er Theater & Vermaeck met Echte Mannen Rock en hun Guitar Hero Contest, Double AM, John Verhoeven, cabaret van Carolien Borgers, Jankobus Seunnenga (Pigmeat) en muzikale gekte van Mambo Kurt. In de late avond waan je je in een waar discopaleis met

−−−−−−−−−−−−−−− 29 −−−−−−−−−−−−−−−

(foto’s PixOnStage)

Open podium en Local Heroes Het Open FestyLand Podium geeft regionaal talent een kans. Mail naar info@festyland.nl en wie weet sta jij op de bühne in de Spiegeltent. Verder kan er volop muzikaal worden genoten van The Hotstuds en De Coronas met hun Stand-up-pop: u vraagt, zij spelen. Op het Local Heroes podium staan Staal met Glazen, Que Pasa?, Rezult en De Andere Hazen. FestyLand wordt afgesloten met een sfeerconcert van BZB & Friends. Vorig jaar hing het bordje ‘uitverkocht’ aan de poort, dus wees er vlug bij. Zie voor voorverkoopadressen, nieuws en het programmaschema www.festyland.nl.

28

Tour du Frans en BZB Kindershow De zondag begint met de BZB Kindershow (op die dag hebben kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang), met de Babbel & Grabbel Box waarvoor kandidaatjes zich kunnen aanmelden via info@festyland.nl. Daarna is er ongetwijfeld de nodige hilariteit met de Tour du Frans, een ‘wielerwedstrijd’ op gewone fietsen zonder versnelling en een deelnemersveld van uitsluitend mensen die Frans heten (info/aanmeldingen: www.tourdufrans.nl). Daarna wordt het weer Chille met Nille met medewerking van Aplous en Bart Balletjes: spektakel gegarandeerd.

The Madd.

−−−−−−−−−−−−−−− 27 −−−−−−−−−−−−−−−

Drive like Maria. Zaterdag: te veel om op te noemen Op zaterdag op de mainstage Waylon & Band (met hun hit Wicked Way) en de Memphis Maniacs, Van Velzen, The Madd ft. Dio, De Dijk en BZB. De High School Rock TributeTent is voor Bigns, Jellygoose en Shitt Happens, gevolgd door a tribute to The Police, Anouk en de Herman Brood Band (ft. Dany Lademacher).

−−−−−−−−−−−−−−− 25 −−−−−−−−−−−−−−−

FestyLand: drie dagen met meer dan 60 acts


−−−−−−−−−−−−− 8

H op-Bes Bluesfestival

−−−−−−−−−−−−−−− 7 −−−−−−−−−−−−−−−

24 oktober 2009

A anvang 19:00 uur - Entree 15, - (incl. 2 consumpties)

Wolfpin (Rory Gallagher Tribute)

6

Rhythm Bombs

4 −−−−−−−−−−−−−−− 3 −−−−−−−−−−−−−−− 2

Rusty Roots Red Rooster Club T&C Band The Treble Shooters Mariëlla & the Blues Federation

Grand Café de H opbel en Café D’n Bes in Schijndel Recto-1-Sheetwise (front and back)

−−−−−−−−−−−−−−− 5 −−−−−−−−−−−−−−−

Night Time H eroes


SCHIJNDEL - Schijndel bestaat in 2009 zevenhonderd jaar. Om het bereiken van deze bijzondere mijlpaal te vieren, is het van zaterdag 10 tot en met zondag 18 oktober één groot feest in het centrum. Met muzikale optredens voor jong en oud. Organisatie van het swingende verjaardagspartijtje is in de vertrouwde handen van Schijndel Events, een samenwerkingsverband van Tapperij De Beurs en café ‘t Kroontje.

Crazy Piano Show In de feesttent treedt op de vroege zondagavond 18 oktober de band Keys & Colours op. Keys & Colours brengt een Crazy Piano-formule waarin twee duellerende vleugelpianisten centraal staan. Elkaar afwisselend spelen zij alle hits en verzoekjes. Van jaren ’50-swingclassics tot disco, van rock-’n-roll tot reggae en van R&B tot de huidige Top 40. De tent is geopend vanaf 17 uur.

De Tribute to The Cats Band.

28

Donderdag 15 oktober staat in de feesttent de traditionele Mega Pubquiz op het programma. Een avond met foto-, vragen- en audiorondes. Vorm een pubquizteam van maximaal vijf personen en schrijf je in via de website www.tapperijdebeurs.nl.

−−−−−−−−−−−−−−− 29 −−−−−−−−−−−−−−−

Tribute to The Cats Zaterdag 17 oktober herleven oude tijden in Schijndel met de Tribute to The Cats Band. De leden van dit acht man sterke gezelschap luisteren naar typisch Volendamse achternamen als Veerman, Tol, Tuyp en Schilder. Onder de bandleden zijn onder meer de broer van Annie Schilder en de voormalig zanger van Next One, nóg zo’n Volendamse hitformatie. E-tickets voor de optredens tijdens ‘Schijndel 700’ zijn verkrijgbaar via de websites www.dienblad.nl en www.schijndelevents.nl.

30

Natuurlijk is het voor de Tribute to The Cats Band makkelijk putten uit het rijke en omvangrijke repertoire van hun voorbeelden, maar de heren gaan verder. Met op de achtergrond de steun van Jan Schilder - die jarenlang met de echte Cats tourde - zetten zij een levensechte en herkenbare act neer.

−−−−−−−−−−−−−−− 27 −−−−−−−−−−−−−−−

Zondagmiddag 11 oktober treedt om 14 uur in de grote feesttent op de Markt de populaire meidengroep Djumbo op. Djumbo bestaat uit Lindsy, Lotte en Svenja en met hun nummers Hide & Seek, Eyahee en The Djumbo Jump behaalden ze topnoteringen in de mega Top-100. Entree is gratis.

Alle grote hits passeren de revue: van Lea tot Why, van Marian tot One Way Wind en van Let’s Dance tot Be My Day. In het voorprogramma staat het duo Charlie D. Medow en Harrie Essens.

26

‘Schijndel 700’ gaat zaterdag 10 oktober om 19 uur van start met het Bobpop-festival, in de volksmond ook wel het Bob de Bouwerfeest genoemd. Evenals vorig jaar vindt Bobpop plaats in een grote feesttent op de Markt. Het thema van dit jaar is Tour of Duty. Tijdens Bobpop zijn er optredens van de Schijndelse coverband The Rusty Watches en The Memphis Maniacs en vertoont DJ Joep zijn draaikunsten. De officiële Bobpop-afterparty vindt plaats in Tapperij De Beurs en café ’t Kroontje.

−−−−−−−−−−−−−−− 25 −−−−−−−−−−−−−−−

Schijndel swingt op 700ste verjaardag

−−−−−−−−−−−−−−− 31 −−−−−−−−−−−−−−−

9


Verso-1-Sheetwise (front and back)

2

−−−−−−−−−−−−−−− 3 −−−−−−−−−−−−−−−

4

−−−−−−−−−−−−−−− 5 −−−−−−−−−−−−−−−

6

−−−−−−−−−−−−−−− 7 −−−−−−−−−−−−−−−

8

−−−−−−−−−−−−−


GLOW 2008 atelier.nordegg.berkh

GLOW 2008 Modulorbeat\Balestra Berlin - ‘Big Tanks!’

GLOW 2008 Daniel Sauter

GLOW 2008 Öff Öff Productions - voorstelling ‘Tubeland’

GLOW 2008 Nuno Maya and Carole Purnelle

GLOW 2008 Tazu Oozu (foto’s: Claus Langer)


12


Weer veel muziek in Razzoo UDEN - Zondag 4 oktober is Razzoo’s Groovy Sunday. Deze keer met ‘Brei’, een eigentijdse en eigenzinnige fusionband bestaande uit gitarist Bram Huygen, bassist Bas Rietmeyer, drummer Egbert van Gruythuyzen en toetsenist lbo van Leur. De band speelt uitsluitend eigen repertoire, voor het grootste deel van de hand van Bram Huygen. De muziek die deze heren ten gehore brengen laat zich het best vangen onder de noemer fusion: een samensmelting van jazz met diverse andere muziekstijlen. Brei is duidelijk beïnvloed door de muziek van onder anderen Pat Metheny, John Scofield, Michel Camillo en de Yellow Jackets. Aanvang 18 uur. Op zaterdag 10 oktober begint om 22 uur de eerste maandelijkse Razzoo Jam, een open podium onder leiding van Egbert van Gruythuyzen. Er is een vaste basis on stage, waarbij muzikanten en zangers/zangeressen kunnen aanschuiven om mee te jammen. Wel zelf je instrument meebrengen, tenzij het een piano is, die staat er al. Vul het inschrijfformulier op de website www.razzoo.nl in en speel mee. Razzoo Groovy Sundays Ook op zondag 11 oktober om 18 uur weer Razzoo’s Groovy Sunday, met deze keer Jan Vayne die, begeleid door Razzoo Trio, een héél ander concert verzorgt dan de meeste mensen van hem gewend zullen zijn. Zaterdag 17 oktober om 22 uur onder de noemer ‘Razzoo’s Blues’ weer een gratis concert van C-Jays met een Special Guest. Zondag 25 oktober een Groovy Sunday met Hans Kwakkernaat en Razzoo Trio. Pianist Kwakkernaat speelde onder meer met Bobby Durham, James Moody, Bob Mintzer en Charley Green. Rock & Funk Zondag 18 oktober om 17 uur treedt de Britse pianist / zanger Rich Wyman aan voor een fraaie Herman Brood Tribute met op bas John Apponno, Ramon Rambeaux op

The Bob Color & Lightnin’ Band.

drums en gitarist Marcel Singor. Zaterdag 24 oktober wordt Razzoo gevuld met de swingende rock en funk van The Bob Color & Lightnin’ Band, gewoon een lekkere band waar de lol vanaf spat. Zwetend, stampend, swingend, dwingend, meeslepend, opgefokt, rauw en barstensvol energie. Rasmuzikanten met een eigenzinnige keus. Met onverwachte parels uit 40 jaar popgeschiedenis, gemixt met wat eigen nummers. Hits van Red Hot Chili Peppers, Spin Doctors, En Vogue, Ian Dury, Bad Company, The Free, Dr. John, Al Green, Otis Redding, The Specials, Desmond Dekker, Cameo, Wild Cherry, The Who, Jimmy Hendrix, Stevie Wonder… Kortom: ideale muziek door ervaren uitslovers. Van ontroerende ballades tot ontembaar swingende funk. Het zijn vier helden die allemaal op de grote podia hebben gestaan en via radio en tv bekendheid genieten. En er valt natuurlijk ook wat te zien, de bandleden hebben als podiumdieren een status hoog te houden. Van glanzend gepolijst tot ruw en spijkerhard. Ian Siegal Op zaterdag 31 oktober doet de Engelse zanger/gitarist Ian Siegal Razzoo aan: misschien wel de beste blanke bluesman van dit moment. Kenners zijn het er niet over eens wat nou eigenlijk beter is, Ians zang of zijn slidegitaarspel. Muzieksite Oor.nl schreef: ‘Het Britse buitenbeentje van de blues is een meesterlijk slide-gitarist, maar het is vooral zijn ongelooflijke zangstrot waarin Howlin’ Wolf en Otis Redding tot leven komen. Dit broeit, hypnotiseert en betovert.’ Met de cd Meat & Potatoes (2005) vestigde Siegal zijn naam in Engeland, met de opvolger Swagger (2007) ook in de rest van Europa. Blues en soul, the best of both worlds.

13


14


−− 9 −−−−−−−−−−−−−−−

GLOW: spectaculaire lichtbelevingen 10

EINDHOVEN - Lichtfestival GLOW in Eindhoven is meteen bij de introductie in 2006 een schot in de roos: GLOW wordt uitgeroepen tot een van de meest innovatieve Nederlandse evenementen. Inmiddels heeft het festival zich ontwikkeld tot een happening van internationale allure. ‘Being Public’ luidt het thema van de vierde editie die plaatsvindt van 6 tot en met 15 november.

12 −−−−−−−−−−−−−− B = B −−−−−−−−−−−−−−

Eén van de installaties op GLOW in 2008. (foto: Claus Langer)

16

15

−−−−−−−−−−−−−− C = C −−−−−−−−−−−−−−

Eén ding is zeker: de originele lichtinstallaties die op GLOW te zien zijn werken inspirerend op de omgeving. Vorig jaar trok GLOW ruim 125.000 bezoekers uit binnenen buitenland. Kijk voor meer informatie op de website: www.gloweindhoven.nl.

14

Grote rol voor publiek Projectmanager Robbert ten Caten van organisator CityDynamiek licht het thema toe: “Al vanaf de start is GLOW door de Eindhovenaren omarmd. Vorig jaar werd GLOW geëerd met de stadspromotieprijs Eindhovens Trots. Met het thema ‘Being Public’ willen we benadrukken dat we met z’n allen eigenaar zijn van de openbare ruimte. Zo leggen we door creatief gebruik van licht het accent op gebouwen die dagelijks door de burgers worden gebruikt of die juist niet toegankelijk zijn voor publiek: een parkeergarage, het Stadskantoor, het marktplein, een kerkhof en het station zijn in de lichtroute opgenomen. Er is een aantal installaties waaraan het publiek interactief kan deelnemen. De binnenstad is ’s avonds één grote ontmoetingsplaats voor mensen die de kunstwerken komen bewonderen en hun ervaringen met elkaar willen delen.” Voor GLOW 2009 hebben Bettina Pelz en Tom Groll, bekend van het lichtfestival Lichtrouten in Lüdenscheid (Duitsland), weer een verrassende lijst met deelnemers weten te contracteren.

Projectmanager Ten Caten is enthousiast: “Rafael LozanoHemmer brengt zijn dynamische lichtproject ‘Pulse Park’ van het Madison Square Garden in New York naar het Stadhuisplein in Eindhoven. De lichtbundels van een honderdtal spots worden in intensiteit aangestuurd door een sensor die continu de hartactiviteit van voorbijgangers registreert. Alle lichtbundels samen visualiseren als het ware de hartslag van Eindhoven. Marie Sester laat in haar project ‘ACCESS’ argeloze passanten in de hal van het Centraal Station volgen door een grote robotspot die ze tevens aanspreekt.

−−−−−−−−−−−−−−− 11 −−−−−−−−−−−−−−−

Eindhoven, ookwel The City of Light, vormt het perfecte decor voor lichtfestival GLOW. De industriële stad heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van licht, kunst, design en technologie. In GLOW komen al deze aspecten bijeen in verrassende lichtcreaties. Bezoekers kunnen tijdens het evenement een route volgen door de binnenstad, waar twintig lichtkunstenaars en lichtdesigners gebouwen en plekken op een fascinerende manier verlichten. De deelnemers worden door de organisatie geselecteerd op basis van hun artistieke originaliteit en innovatieve gebruik van lichttechnologieën, die onder meer met computers, sensoren, animatie en projectie tot stand worden gebracht. Daarmee vormt GLOW een platform voor creatief talent dat licht in al haar toepassingen als gereedschap gebruikt om de gebouwde omgeving tot leven te brengen.


24 −−−−−−−−−−−−−−− 23 −−−−−−−−−−−−−−− 22

music

food

drinks

RAZZOO BLUESFESTIVAL VANDEVEN BAND (NL) THE VELDMAN BROTHERS (NL) MARIËLLA TIROTTO & the Blues Federation (NL)

BARRY McCABE (IRL) open: 18.30 • aanvang: 19.30 • vvk 10,- (www.razzoo.nl) • kassa 15,-

−−−−−−−−−−−−− M = M −−−−−−−−−−−−−

18

−−−−−−−−−−−−−− Y = Y −−−−−−−−−−−−−−

20

−−−−−−−−−−−−−−− 21 −−−−−−−−−−−−−−−

zaterdag 14 november 2009 • 1e editie

HUL]LUPUNVMT\ZPJMVVKHUKKYPURZ RHWLSZ[YHH[u\KLUu! JOLJR^^^YHaaVVUS]VVYKLHNLUKH


−− 9 −−−−−−−−−−−−−−−

De opening van het discoseizoen op 10 oktober valt samen met de voltooiing van de verbouwing van Beats. Lekker knallen in een moderne en trendy atmosfeer, dat is Beats nieuwe stijl. Geen megadisco met vijf zalen, maar één megagezellige club waar je relaxed met je vrienden op stap gaat en volledig uit je dak kunt gaan. Dat maakt Beats anders dan de anderen. Beats draait de beste hits, van house tot hardstyle en van urban tot rock.

OSS - Blues van eigen bodem. Dat is de rode draad van de zestiende editie van het Blues Touch festival dat op zaterdag 3 oktober plaatsvindt in zalencentrum Vivaldi aan de Molenstraat in Oss. De programmering staat evenals voorgaande jaren als een huis. Op vier locaties in Vivaldi treden de gehele avond artiesten op. Zo kan het publiek onder meer genieten van het rootsy stemgeluid van Nova Borgers, ‘bluesgangster’ Magic Frankie, de energieke en punky bluesrock van het Noord-Hollandse Big Blind, de rauwe, no-nonsense blues van Ruben Hoeke en de jazzy gitaristsongwriter Arthur Ebeling.

Voor meer Beats, check www.dienblad.nl.

−−−−−−−−−−−−−− B = B −−−−−−−−−−−−−−

Zeven dagen later, op 31 oktober, komen tijdens Back to the Nineties de liefhebbers van danceclassics uit de jaren negentig volop aan hun trekken bij Beats.

12

DJ Menno de Boer Een week na de zinderende seizoensopening door Centerfold gaat het weer helemaal los bij Beats. Op zaterdag 17 oktober komt Slam FM-DJ Menno de Boer naar Sint Anthonis voor een vette set. Een avond met de house-, club-, electro- en urban muziek van nu en de toekomst. Laat je opzwepen door zijn verrassende tunes. Op zaterdag 24 oktober staat Beats in het teken van The Battle of the DJ’s. DJ Chris neemt het dan op tegen DJ Dennis. Een party vol hardstyle, house en urban.

−−−−−−−−−−−−−−− 11 −−−−−−−−−−−−−−−

SINT ANTHONIS - Het sexy ladytrio Centerfold opent zaterdag 10 oktober het nieuwe discoseizoen bij Beats in Sint Anthonis. Gasten maken die avond tevens kans op een meet & greet met Melissa, Samantha en Rachel, de meiden van Centerfold.

Blues van eigen bodem bij Blues Touch Oss

10

Sexy Centerfold opent discoseizoen Beats

De VandeVenBand.

−−−−−−−−−−−−−− C = C −−−−−−−−−−−−−−

Kaartverkoop De voorverkoop voor Blues Touch 2009 is inmiddels gestart. Kaarten voor het festival kosten 22,50 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij café De Kamer aan de Peperstraat 9a, CD Kiosk Oss aan De Schakel 3, Vivaldi aan de Molenstraat 81 en weekblad Regio Oss aan de Hooghuisstraat 34. Aan de dagkassa kunnen zaterdag 3 oktober vanaf 19 uur ook nog kaarten gekocht worden. Dan kosten ze 27,50 euro.

14

Daarnaast beklimmen ook Full Service ft. Jan Renders, de VandeVenBand en Bradley’s Circus een van de podia in Vivaldi.

Kijk voor meer informatie over het Blues Touch festival op de website www.bluestouch.nl. Centerfold.

16

17


18

Elk seizoen nieuwe gerechten uit De Maashorst

Menukaart met uiteenlopende gerechten, gemaakt van verse kwaliteitsproducten Gebruik van streekproducten via de vereniging van Maashorstboeren en kokale leveranciers

Bijzonderheden

Laar 24 5388 HG Nistelrode Tel. (0412) 61 08 28 www.dnbontewever.nl

Restaurant D’n Bonte Wever

−−−−−−−−−−−−− M = M −−−−−−−−−−−−−

20

−−−−−−−−−−−−−−− 21 −−−−−−−−−−−−−−−

Angels Rule.

Reserveren Ontvangst voor de dinnershow is vanaf 18 uur, de show begint om 18.30 uur en eindigt om 23 uur. De kosten voor deze avond bedragen 45 euro per persoon, exclusief drankjes. Reserveren kan via 0485-477210 of info@dormylle.nl.

De artiesten worden live begeleid op piano en maken daarnaast gebruik van orkestbanden. Dans, prachtige kostuums en professionele bewegende beelden maken het geheel af. Kortom: alle ingrediënten voor een gezellige avond. Ideaal voor een personeelsuitje, bedrijfsevenement of gewoon een avondje uit met vrienden.

Angels Rule bestaat uit vier vocalisten die garant staan voor een leuke en gezellige avond. Tijdens de dinnershow presenteren zij vijf blokken entertainment met elk een eigen thema: opening, liefde, musical, gospel en songfestival. Ieder blok bevat vijf tot acht live-nummers die de leden van Angels Rule in wisselende samenstellingen zingen, van solo tot kwartet.

MILL - Bij Hotel Dormylle aan de Hoogveldseweg 1 in Mill kan men zaterdag 7 november genieten van een spet-terende en avondvullende dinnershow. Naast een heerlijk viergangendiner verzorgt de formatie Angels Rule een gevarieerd programma vol zang, dans en entertainment van hoog niveau.

Spetterende dinnershow bij Hotel Dormylle Party Events

−−−−−−−−−−−−−− Y = Y −−−−−−−−−−−−−−

22

Lieve Vrouwenplein 15 - Uden (0413) 33 03 88 www.tantepietje.nl

−−−−−−−−−−−−−−− 23 −−−−−−−−−−−−−−−

24


De hele dag vers gebakken belegde broodjes, warm en koud, voor ontbijt en lunch Met ingang van 5 juli ook op zondag open van 9 tot 14.30 uur, voor een lekker vers ontbijt, lunch (ook afhalen van vers belegde broodjes is een mogelijkheid) Doordeweeks ook bezorging aan bedrijven of thuis Uitstekende service

Bijzonderheden

Frankenweg 59A 5349 AP Oss Tel. 0412-492951 www.delifrance-oss.nl

Délifrance Woonboulevard

OSS - Bij restaurant De Bovenmeester in Oss is de gehele maand oktober het tweede verrassingsmenu gratis. Voor een bedrag van 32,50 euro kunnen twee personen genieten van een viergangen verrassingsmenu. De actie is alleen geldig op vrijdag, zaterdag en zondag. Het is noodzakelijk vooraf te reserveren. Restaurant De Bovenmeester is gevestigd in een monumentaal pand aan de Eikenboomgaard 6 in Oss. Kijk voor meer informatie op www.debovenmeester.nl of bel met 0412-660636.

Verrassend menu voor twee personen bij restaurant De Bovenmeester Oss

Openingstijden De Keuken is op maandag gesloten. Van dinsdag tot en met vrijdag kan men lunchen tussen 12 en 14.30 uur. Het diner kan genuttigd worden op dinsdag tot en met zondag vanaf 17.30 uur. Brasserie-restaurant De Keuken is gevestigd aan ‘t Dorp 94 in Heesch. Meer informatie via www.dekeuken.nl of 0412-474424.

Een melancholiek nieuw seizoen, maar ook juist een seizoen vol van primeurs. De kaart staat bol van nieuwe gerechten met ondermeer carpaccio van biet, terrine van hert, duif met cantharellen en wild zwijn met knolselderij. Ook de Brabantse klassieker ‘Drie in de Pan’ ontbreekt niet. De menukaart is te vinden op de website www.dekeuken.nl/menu/diner en is altijd actueel.

HEESCH - De zomer is zo goed als voorbij. Iedereen is terug van de vakantie en het herfstweer verdrijft in ijltempo de herinneringen aan de zomer. Tijd voor een nieuw seizoen bij brasserie-restaurant De Keuken in Heesch.

Een nieuw seizoen zorgt voor inspiratie De Keuken Heesch

Raadhuisplein 7 Nistelrode T: (0412) 61 29 56 www.eetcafetpumpke.nl


Eet- en drinkcafé De Wereld Heuvel 29 5341 CV Oss Tel. 0412-658424 www.de-wereld.nl

Café De Markies Markt 28 5401 GP Uden www.cafedemarkies.nl

Eeterij Bartelomeus Hoofdstraat 158 5481 AJ Schijndel Tel. 073-5495648 www.ee6terijbartelomeus.nl

Gossimijne Molenstraat 41 5461 JP Veghel Tel. 0413-319888 www.gossimijne.nl

Restaurant De Steenoven Steenovenweg 21 5708 HN Helmond Tel. 0492-507507 www.restaurantdesteenoven.nl

VolUIT-eten

Je ziet steeds vaker bamboe terug in de keuken.

Een beetje in tegenstelling tot de vorige trend ontdekt men de lokale eigen producten weer. Minder populaire lokale groenten als aardpeer, warmoes, schorseneren en vele andere winnen aan populariteit.

De ecologische trend wordt in de keuken doorgetrokken. Naast een keuze voor gezonde voeding kiest men steeds vaker voor een ecologische kookwijze. Bamboe wordt trendy in de keuken en op tafel. Door het vele reizen worden vreemde culturen en eetgewoonten steeds beter gewaardeerd. Dat leidt tot nog meer experimenten in de keuken. Er wordt in grote mate gebruik gemaakt van vreemde ingrediënten. Men proeft en geniet van de wereld op een bord.

De trend om lekker thuis te koken is eerder al ingezet, maar neemt steeds grotere proporties aan. De economische crisis, maar ook de vele kookboeken van sterrenchefs en kookprogramma’s op televisie zetten de hobbykok aan te experimenteren in de eigen keuken. Internet wordt gretig gebruikt in de zoektocht naar nieuwe smaken en recepten. Het internet is niet alleen een inspiratiebron voor recepten, maar ook de interactieve toer is steeds gewilder. Diverse websites laten toe om je recepten en foto’s online te zetten, tips uit te wisselen met andere hobbykoks of discussies te voeren.

Trends bestaan overal, zo ook in de culinaire wereld. What is hot en what is not? Zelf thuis kijken begint steeds meer op te komen. Internet is een grote bron van informatie als je weet waar je moet zoeken, dat geldt ook voor de hobbykok. Zowel werelds als lokaal koken is in. Een aantal trends op een rijtje om de rest van het jaar mee door te komen.

Culinaire trends van 2009

‘t Dorp 94 Heesch 0412-474424 / www.dekeuken.nl

Schaijkseweg 12A Herpen 0486 414182 www.restaurantherperduin.nl


Brasserie Lounge Bar Heeren van Ghemert Ridderplein 37 5421 CX Gemert-Bakel Tel. 0492-392008 www.heerenvanghemert.nl

De Bosparel Nuijeneind 20 5761 RG Bakel Tel. 0492-341307

Eetcafé ‘t Gat in de Markt Markt 29 5461 JK Veghel Tel. 0413-352850 www.gatindemarktveghel.nl

Grand Café Restaurant Toff Markt 22 5701 RK Helmond Tel. 0492-521265 www.toffhelmond.nl

Brasserie De Bock Steenstraat 97-99 5831 JD Boxmeer Tel. 0485-573034 www.brasseriedebock.nl

Oxfords Nieuwstraat 28 5371 AJ Ravenstein Tel. 0486-411966 www.oxfords.nl

SCHAIJK - Speciaal voor mensen, die zelf geen groep kunnen of willen samenstellen, organiseert restaurant De Peppelen workshops op inschrijving. Zondag 18 oktober is er een Hightea-workshop. De deelnemers gaan gezamenlijk aan de slag voor hun eigen Hightea. Ze maken lekkere sandwiches met zelfgemaakte spreads en zalm, chocolade- en bosbessenmuffins met geslagen room en heel veel toetjes en taartjes. Naderhand worden de hapjes opgegeten. Dat gaat gepaard met veel thee en geklets, gefilosofeer en lol. Deze workshop is leuk voor jong en oud. Reserveren voor de workshop is verplicht. Voor meer informatie: www.peppelen.nl. De Peppelen is gevestigd aan de Schutsboomstraat 43 in Schaijk. De Highteaworkshop is op zondag 18 oktober van 13.30 tot 16.30 uur. Deelname kost 30 euro per persoon.

Hightea-workshop bij De Peppelen Schaijk

Al deze feesten zijn te reserveren bij De Bosparel, gevestigd aan Nuijeneind 20 in Bakel. Meer info: www.debosparel.nl of 0492-341307.

BAKEL - De Bosparel is in staat om elk gewenst feest of evenement tot in de puntjes te organiseren, waarbij de wensen van de klant op de eerste plaats komen. De Bosparel beschikt over drie ruime zalen waarvan twee zalen aaneengsloten kunnen worden. Deze lokaties zijn uiterst geschikt voor een receptie, een zakelijke meeting, personeelsfeest, bruiloft, jubileum, workshop, bedrijfsfeest, themafeest, of danszaal. De Bosparel verzekert haar gasten van een onvergetelijk dag. Ook voor kinderfeesten is er plaats in De Bosparel. Er is voor elk wat wils. Er zijn feestjes waar de kinderen onder het genot van een glas kinderchampagne kunnen bowlen, maar ook een heus Piraten- of Prins en Prinsessenfeest is mogelijk. Voor de wat sportieve kinderen is een sportfeest.

Veel feestmogelijkheden bij De Bosparel

vanaf 10.00 uur open, dinsdag gesloten.

eetcafedenotaris.nl Schutsboomstraat 43 Schaijk 06 105 140 46

Gezelligheid biedt deze heer met betaalbare tarieven Bij ons kan een Notaris nog in de leer.

Een Notaris die echt leeft Houdt van lekker eten, is iemand die vooral geeft


Swingen in stadscafé De Ontmoeting in Oss OSS - ‘Een muzikale Ontmoeting’, zo is een bezoek aan het Osse stadscafé De Ontmoeting in oktober het best te omschrijven. Het programma swingt die maand namelijk de pan uit, met onder meer een optreden van de Big Band Oss, een Dance Classic Party en een Retro Show. Stadscafé de Ontmoeting vormt zondag 11 oktober weer het decor voor een concert van de Osse Big Band. Van 13 tot 16 uur brengt de big band een gevarieerd muziekspektakel. Het Osse muziekgezelschap heeft een klassieke bezetting voor big band: vier trompettisten, vier trombonisten, vijf saxofonisten en een ritmesectie met gitaar, bas, percussie, drums en piano. Ook beschikt de Big Band Oss over verschillende vocalisten. Het repertoire varieert van Glenn Miller en Count Basie tot Quincy Jones en Duke Ellington, maar de band speelt ook latin, funk, pop, soul en blues. Dance Classics Zaterdag 17 oktober is er vanaf 22 uur weer een Dance Classic Party bij De Ontmoeting. Dat betekent uit je dak gaan op de verlichte dansvloer op de beste hits uit de seventies en eighties. Tot 23 uur is de entree gratis, daarna kosten tickets vijf euro.

Schijndel decor voor tweede Hop-Bes Bluesfestival SCHIJNDEL - Schijndel has still got the blues. Grand Café De Hopbel en café D’n Bes, gelegen op de hoek Kloosterstraat-Hoofdstraat in Schijndel, vormen zaterdag 24 oktober namelijk het decor voor de tweede editie van het Hop-Bes Bluesfestival. Verdeeld over vier podia treden vanaf 19 uur liefst acht bands op. Het Hop-Bes festival heeft een line-up waar bluesliefhebbers hun vingers bij kunnen aflikken. Opvallendste naam op het affiche is die van Mariëlla Tirotto & the Blues Federation, de band rond de half-Italiaanse zangeres Mariëlla Tirotto. De kruidige mix van blues met jazz-, rocken funkinvloeden en zelfs een snufje Latin, en het plezier dat de groep uitstraalt, maakt dat het publiek van de eerste tot de laatste seconde geboeid blijft. De debuut-cd Somewhere down the road, met grotendeels eigen werk, kwam in november 2008 uit en is zeer goed ontvangen in binnen- en buitenland. Rhythm Bombs Een knaller wordt zonder twijfel ook het optreden van de uit België afkomstige Rhythm Bombs. De formatie, bekend om haar explosieve spring- en swingblues, stopt er binnenkort mee en geeft in het Schijndelse een van haar laatste optredens. Naast Mariëlla Tirotto en Rhythm Bombs spelen op het Hop-Bes Bluesfestival ook Wolfpin (Rory Gallagher Tribute), Night Time Heroes, Rusty Roots, Red Rooster Club, T&C Band en The Treble Shooters. Kaarten kosten vijftien euro, inclusief twee consumpties. Mariëlla Tirotto & the Blues Federation.

Swingen in De Ontmoeting. Tijdens de Retro Show op zaterdag 24 oktober kun je bij De Ontmoeting een avondje lekker terug naar de zorgeloze oude tijd waarin niets hoefde, maar alles mocht. Een avond lang alleen maar nummers die iedereen kent. Van bubbling tot happy hardcore en van Backstreet Boys tot 2 Unlimited. Tickets voor de Retro Show kosten zes euro. Meer info: www.deontmoeting-oss.nl.

22


−−−−−−−−−−−−−−− 25 −−−−−−−−−−−−−−− 26 −−−−−−−−−−−−−−− 27 −−−−−−−−−−−−−−−

E SHAVERS

O TRIO JAN SMIT ONE TW S RENE SCHUURMAN DERA N RACHID-MARCO VA T FRANS DUIJTS TIL

NNES DE BOOM - TH

PRESENTATIE: JOHA

BZB OLDSKOOL DRIVE LIKE MARIA CLAW BOYS CLAW KE RATTLESNAKE SHA T

N EETERTAINTE

UTE TO: HIGHSCHOOL TRIB TONES THE ROLLING S ICE KREZIP-THE POL

NT DE SPIEGELTE

CHILLE MET NILLE

HT” ”HET JAAROVEJERSZ&ICPOOR JOHN

−−−−−−−−−−−−−−− 29 −−−−−−−−−−−−−−−

M OLLAND PODIU DOMMELSCH H 28

ENT ROCKTOBER T

MET BART BALLET

30

0RO9 0 2 R E B O T K O 6 1 G SA 25 EU VRIJDA RO - EVT. DAGKAS 42.50 EURO uur - ENTREE 20 EU

OPEN 19.00 - EVT. DAGKASSA +ZA.) 37.50 EURO R. (V RT AA NK GE 2-DA

INFO TICKETS

WWW.FESTYLAND.NL

−−−−−−−−−−−−−−− 31 −−−−−−−−−−−−−−−

VOLKEL-UDEN


−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− 7 −−−−−−−−−−−−−−− 6 −−−−−−−−−−−−−−− 5 −−−−−−−−−−−−−−− 4 −−−−−−−−−−−−−−− 3 −−−−−−−−−−−−−−− 2

DE DIJK - BZB VAN VELAZYYLLEOONNN&& BBAANNDD

THE MADD FT. DIO - W MEMPHIS MANIACS EETERTAINTENT HIGHSCHOOL ROCK TRIBUTE TO:

NEN ROCK

POWERED BY ECHTE MAN

HERMAN BROOD BANDR FT. DANY LADEMACHE ANOUK - U2 JELLYGOOSE - BIGNS SHITT HAPPENS DE SPIEGELTENT THEATER & VERMAECK:

MAMBO KURT RHOEVEN

HN VE CAROLIEN BORGERS - JO NNENGA E.A. EU S S U B O K N JA M A DOUBLE

DISCO PARTYPLOPPERS

Work-and-turn-2-Work-and-turn

8

STAGE DOMMELSCH LIVE


DANCE PALAC E ARENA

SUNNERY JAMES & RYAN MARCIANO BENNY RODRIGUE S GREGOR SALTO AFROJACK RICKY RIVARO JARUNE JAY JUICE FUNKMASTER B MC ROGA

DANCE PALACE

ARENA HOSTED BY PAR-T EVENTS

ZATERDAG 17 OKT

OBER 2009

OPEN 14.00 uur 2-DAGENKAART (VENTREE 32.50 EURO* - EVT. DAGKA SS R.+ZA.) 37.50 EUR O* - EVT. DAGKASS A 37.50 EURO A 42.50 EURO

VOLKEL-UDEN

(*EXCL. SERVICEKOS

TEN)

Dienblad_2093618-$[ProductName]-Work-and


ALL STAGES

RANS TOUR DU FLE RWEDSTRIJD

PODIUM DOMMELSCH

NDS BZB & FRHIE OT STUDS

DE CORONAS - THE

S PODIUM LOCAL HEROE

N-REZULT STAAL MET GLAZE PASA? -QUA DE ANDERE HAZEN DERSHOW BZB KIN

HILARISCHE WIE ND-TERREIN OVER HET FESTYLA SPIEGELTENT

ECK THEATER & VERMA AND PODIUM HET OPEN FESTYTLDAT HOREN! M KOMT DAT ZIEN, KO

ILLE CHILLE MEPETMETNBA RT BALLETJES ZONDAGSE SO M.M.V. APLOUS

9 0 0 2 R E B O T K O 8 ZONDAG 1EE 10 EURO - EVT. DAGKASSA 12.50 EURORO

ENTR 42.50 EU OPEN 12.00 uur - EVT. DAGKASSA RO EU 0 .5 37 ) A. R.+Z 2-DAGENKAART (V

VOLKEL-UDEN

INFO TICKETS

WWW.FESTYLAND.NL


AGENDA OKTOBER donderdag 1 oktober Gemert - 20.00-01.00 uur: Tuney Thursday - The Inlaw Sisters. JC De Bunker, St. Annastraat 60. Entree: gratis. Info: 0492 365442 Heesch - Meezingprogramma ‘Vuile huichelaar’. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Info: 0412 451634 Oss - 20.30 uur: Theater: We’ve got soul, with a capital ‘S’, door Dragon Productions. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 15,-. Info: 0412 630802 Uden - 20.15 uur: Hits around the clock. Theater Markant, Markt 32. Entree: 22,-. Info: 0413 256110 Veghel - 20.15 uur: Boudewijn de Groot - Wilde Jaren. Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: 34,-. Info: 0413 342555 vrijdag 2 oktober Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Friday The First 4 Free. Feestcafé Xanadu, Heibloemsedijk 7. Info: 0413 228789 Landhorst - 20.00 uur: Kermis: Joekskapellenfestival. Café Partycentrum Buitenlust, Pionierstraat 1. Info: 0485 478902 Ledeacker - 20.00 uur: Mosselavond. Oele Tôn’s Gasterij, Dorpsstraat 2. Entree: 40,- incl. consumpties. Info: 0485 381845 Nuland - 20.00 uur: Magic cabaret show met Rob & Emiel. Van der Valk Hotel Nuland, Rijksweg 25. Entree: 64,50 (incl. show, diner en Hollands drankenassortiment). Info: 073 5342534

Oss - 23.00 uur: Hotmix Friday met DJ P-lectric en ReMarcAble. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Entree: gratis. Info: 0412 660636 Sint Anthonis - 22.00-03.00 uur: Dance Beats, met DJ Lucky Jay. Beats, Brink 5. Info: 0485 385045 Uden - 19.30 uur: Flavium. De Pul Poppodium, Kapelstraat 13. Entree: vvk 15,- / kassa 17,50. Info: 0413 265091 zaterdag 3 oktober Cuijk - 22.00-03.00 uur: Live-band John Hayes. Café Spinners, Grotestraat 54. Entree: 5.Gemert - 20.00-02.00 uur: Oktoberfest. JC De Bunker, St. Annastraat 60. Info: 0492 365442 Handel - Kermis. Centrum. Info: 0492 466606 Handel - Kermis. Café De Linde, Onze Lieve Vrouwestraat 56. Info: 0492 321914 Heesch - 20.15 uur: Theatershow ‘Liefde?’ - Marij van den Boom. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Entree: 12,-. Info: 0412 451634 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Unserious Request! Feestcafé Xanadu, Heibloemsedijk 7. Info: 0413 228789 Landhorst - 21.00 uur: Kermis: top 40-band K-town. Café Partycentrum Buitenlust, Pionierstraat 1. Info: 0485 478902

Wil jij met jouw activiteit in het volgende Dienblad staan? Lever dan voor 21 oktober het agendapunt aan via www.dienblad.nl. Daar vind je ook meer informatie en de allerlaatste uitgaanstips.

Loosbroek - 22.00-05.00 uur: Bangerz - 3rd XXL Edition met o.a. Sidney Samson & Lady bee, Skitzofrenix, e.v.a. Lunenburg, Dorpstraat. Entree: vvk: 10,- / kassa 15,Oss - 20.00-03.00 uur: Blues Touch. Vivaldi! Molenstraat 81. Entree: vvk 22,50. Info: 0412 658081 Oss - 20.30 uur: Concert: Le Dimanche cd-presentatie. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 10,-. Info: 0412 630802 Oss - 23.00 uur: Grand Café Requestnight. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636 Reek - 20.00 uur: Het Wapen Knalt met Fox en de Strotjes, First Warning, Bob-band, Emma en Koskojer. Het Wapen van Reek. Entree: 8,Schaijk - 21.00-02.00 uur: 70’s & 80’s Party. Café-Feesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Entree: gratis. Info: 0486 462059 Schaijk - 22.00-02.00 uur: Rocktober: Underduck. Café De Raaf, Pastoor van Winkelstraat 33. Entree: gratis. Info: 0486 461405 Sint Anthonis - 22.00-03.00 uur: Happy hour. Beats, Brink 5. Info: 0485 385045 Uden - 19.00-01.00 uur: Live muziek met bands Fort Night & Rockin Teens. De Vrije Teugel, Bedafseweg 22. Entree: zie website. Info: 0413 263088 Uden - 20.15 uur: Ivo Niehe & Friends - Time Out! Theater Markant, Markt 32. Entree: 22,-. Info: 0413 256110

AGENDA

27


Blues, jazz, hiphop en rock in Groene Engel OSS - Liefhebbers van muziek komen in oktober weer volop aan hun trekken in De Groene Engel. Bijna alle genres zijn vertegenwoordigd op het Osse cultuurpodium. Van blues tot jazz, van hiphop tot rock en van country tot Nederlandstalig. Op 9 oktober speelt de Amerikaan Israel Gripka in De Groene Engel. Afkomstig uit de Midwest en nu woonachtig in New York groeide Israel op met country en rock. Hij speelde in verschillende bandjes, maar sinds enige tijd concentreert hij zich op zijn solocarrière waarbij hij zich omringt met een wisselende groep van muzikanten. Pedal steel, fiddle, drums, backing vocals, mondharmonica, dobro: dat werk. Met de twaalf liedjes van zijn cd New York Town geeft Gripka een indringende inkijk in zijn eigen gevoelsleven. Muziek die je bij de strot grijpt en die zoveel gemeende originaliteit ten toon spreidt dat die muziek tegen elke vergelijking bestand is. Vrijdag 16 oktober strijkt de Belg Raymond van het Groenewoud neer in Oss, samen met zijn drie kompanen Cesar Janssens op drums en Mich Verbelen en Bruno De Groote op snaren. Bescheiden als hij oogt, ga je met Raymond de hele wereld rond, nieuwe einders tegemoet. Muziek in haar essentie, de kern die je raakt. Gedreven, mooi en met het vermogen je te vervoeren. Terug van weggeweest is De Jeugd van tegenwoordig. Na de grote hit Watskeburt speelden de hiphoppers onder meer op Pinkpop en Werchter. Zaterdag 17 oktober staan ze in De Engel. Deze keer komt ßberbandlid De Neger Des Heils Majoor Vlosshart ook mee om er een echte liveshow van te maken. Meer info: www.groene-engel.nl. Raymond van het Groenewoud. (foto: PixOnStage)

28


Veghel - 19.30-01.00 uur: Het Oranje Carrousel, met Helemaal Hollands, Henk Damen, Janneke de Roo, Tim Lauffer, Wim Florack, Anita en Ed, Joyride. Theater De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: vvk 15,-. Info: 06 16630380 zondag 4 oktober Deurne - Roodkapje de Musical (met Maud van Idols). Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Deurne - 20.00 uur: Dansen voor iedereen met orkest Jersey. Zalen van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Gemert - 13.00-17.00 uur: Themadag Wijn, bier en stroop maken. Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106. Info: 0492 366444 Handel - Kermis. Centrum. Info: 0492 466606 Handel - DJ Udo. Café De Linde, Onze Lieve Vrouwestraat 56. Info: 0492 321914 Herpen - 15.00 uur: Dansmiddag met orkest The Drivers. Café-ZaalEethuis Thekes, Allard van Herpenplein 9. Info: 0486 411547 Herpen - 20.30 uur: Dansavond met orkest Monte Carlo. Café-ZaalEethuis Thekes, Allard van Herpenplein 9. Info: 0486 411547 Landhorst - 16.00 uur: Kermis: coverband Random. Café Partycentrum Buitenlust, Pionierstraat 1. Info: 0485 478902 Milheeze - 15.00 uur: Oktoberfeesten, met o.a 3 J’s, Dizzy Man’s Band en Nick & Simon. Feesttent bij Café Zaal De Weijerij, Kerkeind 34. Info: 0492 341656 Oss - 20.30 uur: Film: Il papa di Giovanna. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 7,-. Info: 0412 630802 Ravenstein - 10.30-12.30 uur: Vrije stadswandeling. startpunt: Raadhuis. Entree: 3,-. Info: 0486-411306

Schijndel - 14.00-23.00 uur: Gratis rondleiding Museum Jan Heestershuis. Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17. Info: 073 5492276 Uden - 15.00-20.00 uur: Dansen met live muziek. De Vrije Teugel, Bedafseweg 22. Entree: 5,- (gratis i.c.m. zondagbuffet of -brunch). Info: 0413 263088 Uden - 18.00 uur: Razzoo’s Groovy Sunday met fusiongroep ‘Brei’. Razzoo - Music, Food, Drinks, Kapelstraat 15. Entree: gratis. Info: 0413 259143 Velp - 14.30-16.00 uur: Concert Trio Angela Maria. Kunstkerkje, Past. Loefsweg 1. Entree: volw.: 8,- / jongeren tot 18 jr: 6,-. Info: 0486 473036 Volkel - 10.00-16.00 uur: Volkelse Vrije Markt. Rudigerstraat 32, 5408 AB. Entree: 1,- (kind. tot 10 jr gratis). Info: 0413 272149 maandag 5 oktober Handel - Kermis. Centrum. Info: 0492 466606 Handel - Optreden Third Half. Café De Linde, Onze Lieve Vrouwestraat 56. Info: 0492 321914 Landhorst - 20.00 uur: Kermis: coverband Noah. Café Partycentrum Buitenlust, Pionierstraat 1. Info: 0485 478902 Veghel - 20.15 uur: Slumdog Millionare - Filmhuis. Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: 8,-. Info: 0413 342555 dinsdag 6 oktober Handel - Kermis. Centrum. Info: 0492 466606 Handel - Coverband Jawa. Café De Linde, Onze Lieve Vrouwestraat 56. Info: 0492 321914 Landhorst - Kermis: DJ Okke. Café Partycentrum Buitenlust, Pionierstraat 1. Info: 0485 478902

Oss - 20.30 uur: Film: Il papa di Giovanna. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 7,-. Info: 0412 630802 woensdag 7 oktober De Mortel - 20.00-22.00 uur: Open avond en expositie Vrije Schildersgroep. De Wilg, St. Antoniusstraat 30. Info: 0492 466606 Deurne - Musical: De Hoogste Tijd. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Oss - 20.30 uur: Theater: Vuur in de Sneeuw, door de Verenigde Spelers. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 10,-. Info: 0412 630802 Schaijk - 14:00-16:00 uur: Openstelling heemkundegebouw De Komme. Netjeshof. Uden - 14.00 uur: Roël Calister & Band met Kuenta i Tambú (verhalen en trommels). Wijkgebouw Trefcentrum, Cellostraat 2. Entree: 3,-. Info: 0413 247684 Uden - 14.00 uur: Woezel en Pip In De Tovertuin (3+). Theater Markant, Markt 32. Entree: 17,50. Info: 0413 256110 Volkel - 13.00-17.00 uur: Griezelweekend. BillyBird Park Hemelrijk, Zeelandsedijk 34a. Entree: 8,50 (abonnementhouders gratis). Info: 0413 277000 donderdag 8 oktober Deurne - C.C.C. Inc. *Extra voorstelling*. Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1. Info: 0493 354955 Gemert - 20.00-01.00 uur: Tuney Thursday - Jennie Stearns & Katie Ziegler (USA). JC De Bunker, St. Annastraat 60. Info: 0492 365442

AGENDA 29


La Prima Vera opent seizoen MuziS Landerd LANDERD - Het in kringen van de Oude Muziek bekende ensemble La Prima Vera opent zondag 18 oktober om 12 uur het nieuwe seizoen van Muzis Landerd in gemeenschapshuis Het Wapen van Reek. Het is het eerste in een serie van vijf concerten in het seizoen 2009-2010. La Prima Vera bestaat al meer dan tien jaar en heeft intussen vele hoogstaande renaissance- en barokconcerten gegeven op belangrijke podia en prestigieuze festivals in binnen- en buitenland. Kwaliteit, creativiteit, maar ook passie en sensualiteit kenmerken het ensemble.

La Prima Vera. La Prima Vera bestaat uit musici van verschillende nationaliteiten, die na een gedegen opleiding in hun geboorteland meestal ook aan Nederlandse conservatoria hebben gestudeerd. In Reek zullen optreden de Portugese sopraan Anabela Marcos, de uit Brazilie afkomstige luitspeler Regina Albanez en de viola da gamba wordt gespeeld door de Nederlandse Maaike Boekholt. La Prima Vera speelde onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam en op het Festival Oude Muziek in Utrecht. Het trio is regelmatig te horen op de radio en heeft intussen een aantal cd’s uitgebracht. De drie musici brengen in Reek hun programma ‘England, O England!’: muziek uit de Engelse vroege barok met werken van onder anderen Morley, Dowland, Purcell en Locke. Daarbij wordt onder meer gespeeld met een theorbe, een snaarinstrument uit de luitfamilie. Toegangskaarten kosten 12 euro voor volwassenen en 2,50 voor kinderen tot en met vijftien jaar. Meer info: www.muzis.nl.

30


Oss - 20.15 uur: Ibérica de Danza. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Theater: Vuur in de Sneeuw, door de Verenigde Spelers. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 10,-. Info: 0412 630802 Schijndel - 20.00 uur: Murphy’s Pub Quiz. Tapperij De Beurs, Hoofdstraat 145-147. Info: 073 5492501 Uden - 20.15 uur: Niet Schieten! Nymfomannen (16+). Theater Markant, Markt 32. Entree: 17,50. Info: 0413 256110 Veghel - 20.15 uur: Hans Liberg 25 jaar Hans Liberg. Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Info: 0413 342555

Sint Anthonis - 22.00-03.00 uur: Party Beats en Happy Hour. Beats, Brink 5. Info: 0485 385045 Uden - 20.15 uur: Mummenschanz 3 x 11. Theater Markant, Markt 32. Info: 0413 256110 Uden - 20.15 uur: Toneel: The Wave. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Entree: 8,-. Info: 0413 212622 Veghel - 20.15 uur: Brabant Plat. Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: 15,-. Info: 0413 342555 Wanroij - 20.15-23.00 uur: Muziektheater: De Wereldband. Gemeenschapshuis ‘t Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6. Entree: 15,incl.gratis pauzedrankje. Info: 0485 451293

vrijdag 9 oktober Gemert - Oktoberfiste. Centrum. Info: 0492 466606 Heesch - 20.15 uur: Cabarettalent Thijs Maas. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Entree: 15,-. Info: 0412 451634 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Paintball op de hei. Feestcafé Xanadu, Heibloemsedijk 7. Info: 0413 228789 Mill - 21.00-03.00 uur: Kruusdol 2009 “Apres ski edition”. Café-zaal ‘t Lagerhuis, Beerseweg 9. Entree: 7,50 Oss - 20.00 uur: Concert: Israel Gripka (USA) + BJ Baartmans. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 12,-. Info: 0412 630802 Oss - 23.00 uur: Hotmix Friday met DJ P-lectric en ReMarcAble. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Entree: gratis. Info: 0412 660636

zaterdag 10 oktober Cuijk - 20.15 uur: Absurdistisch Muziektheater De Nieuwe Snaar Foor 11. Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62. Info: 0485 335094 Cuijk - 21.00-03.00 uur: Hollands Glorie. Café Spinners, Grotestraat 54. Deurne - 20.30 uur: Dansen voor iedereen met orkest Met Mate. Zalen van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Erp - 20.30-01.00 uur: Batse Feest 2009. Evenemententerrein Steengraaf. Entree: 15,- (incl. 10 cons.) Leeftijd 16+ Geffen - 20.00-01.00 uur: Back to the Sixties-avond. Zaal de Gouden Leeuw, Dorpstraat 5. Entree: 10,-. Info: 073 5321257 Gemert - Oktoberfiste. Centrum. Info: 0492 466606 Gemert - 21.00-03.00 uur: Reflex. JC De Bunker, St. Annastraat 60. Entree: 4,-. Info: 0492 365442

Wil jij met jouw activiteit in het volgende Dienblad staan? Lever dan voor 21 oktober het agendapunt aan via www.dienblad.nl. Daar vind je ook meer informatie en de allerlaatste uitgaanstips.

Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Coebergh Sparkle Night. Feestcafé Xanadu, Heibloemsedijk 7. Info: 0413 228789 Ledeacker - 19.30 uur: Theater-diner Show. Oele Tôn’s Gasterij, Dorpsstraat 2. Entree: 40,- excl. consumpties. Info: 0485 381845 Loosbroek - 21.00-03.00 uur: Amnesia - alpha edition. Lunenburg, Dorpstraat 39. Entree: vvk 8,- / kassa 10,Mill - 21.00-03.00 uur: Kruusdol 2009 “Dance edition”. Café-zaal ‘t Lagerhuis, Beerseweg 9. Entree: 7,50 Oss - 19.30 uur: Concert: Astrosoniq cd-presentatie met Jérôme Siegelaer, Willum Geerts, Rob Zimmermann, Zeus, Niels Duffhuës. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 15,-. Info: 0412 630802 Oss - 23.00 uur: Grand Café Requestnight. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636 Schaijk - 21.00-02.00 uur: Smartlappen: Vrolijk Verdriet. CaféFeesterij De Potter, Schutsboomstraat 33. Info: 0486 462059 Schaijk - 22.00-02.00 uur: Rocktober: Canvas. Café De Raaf, Pastoor van Winkelstraat 33. Entree: gratis. Info: 0486 461405 Schijndel - 00.30 uur: BobPop Afterparty. Tapperij De Beurs, Hoofdstraat 145-147. Entree: gratis. Info: 073 5492501 Schijndel - 19.00 uur: Bobpop met The Rusty Watches, Memphis Maniacs en DJ Joep. Feesttent, Markt, 5482 NE. Entree: 15,- (incl. 4 consumpties) Sint Anthonis - 22.00-03.00 uur: Seasons opening: Centerfold. Beats, Brink 5. Info: 0485 385045 Uden - 20.15 uur: The Blues Brothers De Musical met afterparty. Theater Markant, Markt 32. Entree: 37,50. Info: 0413 256110

AGENDA

31


Legendarische liveband Y & T speelt in De Pul UDEN - De legendarische liveband Y & T speelt dinsdag 13 oktober in De Pul. Verder staan in de Udense poptempel in oktober onder meer het danceclassicsfeestje In2TheGroove en optredens van de Zweedse progressive rock-formatie Beardfisch, Flavium en Over The Rainbow op het programma. Y & T, vernoemd naar het Beatles-album Yesterday & Today werd in 1973 in San Francisco opgericht door, onder anderen, zanger en leadgitarist Dave Meniketti en bassist Phil Kennemore. In de jaren tachtig waren zij uiterst succesvol met albums als Earthshaker en Meanstreak, waar de internationale hit uit 1983 Midnight In Tokyo uit voortkwam. Jarenlang toerde de band met grote namen als Ozzy Osbourne, AC/DC en Motley Crüe. Voor de fans van Y & T is de gekozen bandnaam zeer toepasselijk; zij zijn vandaag de dag nog net zo gek op de melodieuze zware rock-’n-roll van de groep als toentertijd. De muziek van Y & T is dan ook tijdloos. Dankzij ladingen fanmail die de band nog steeds ontving, is Y & T weer terug op het podium. Oude hits als Barroom Boogie, Meanstreak en I Believe In You staan nog steeds als een huis.

Voor de TOP orkesten: Alive - Broadway - Big Nick - Blizzert - Jeopardy - La Vita Manilla - Noah - PPM - Riverside - Tilt - Schintaler - Parson Brown - Goed Verhaal - MmoozZ - Trigger - Quincy

Dvd Eerder dit jaar kwam de eerste live-dvd van Y & T uit, getiteld Y & T Live: One Hot Night. De opnamen voor deze dvd zijn vorig jaar in De Boerderij in Zoetermeer gemaakt. Tegenwoordig bestaat Y & T uit de originele leden Dave Meniketti (gitaar/zang) en Phil Kennemore (bas). Ze worden bijgestaan door John Nymann (gitaar) en Mike Vanderhule (drums). Info en tickets: www.depul-uden.nl.

Voor de TOP duo´s en trio´s: SamSam - Best Off - Touche - Senza - Party & Co - Demitch

Voor de TOP dj´s: Ron van den Beuken - John Marks - Roy Gates - Melvin Warning - Robert Dam - Geert Bergers - Roy Mennings - Paul vd Laar - Billy Jones - Ed V - Maarten - Jan Smit - Michel Dubois Toon Wouters - Uniting Nations (UK) - Guru Josh Project (UK) Bouldogs Francais (FR) - Priscilla - Rachid - Lorena - Parla Boekingen voor alle binnen- é n buitenlandse artiesten. Top entertainment; nú binnen handbereik!

32

Zanger/gitarist Dave Meneketti van Y & T. (foto: PixOnStage)


Uden - 20.15 uur: Toneel: The Wave. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Entree: 8,-. Info: 0413 212622 Uden - 22.00 uur: Razzoo Jam o.l.v. Egbert van Gruythuyzen. Razzoo Music, Food, Drinks, Kapelstraat 15. Entree: gratis. Info: 0413 259143 Volkel - 09.00-16.00 uur: Volkelse Vrije Markt. Rudigerstraat 32, 5408 AB. Entree: 1,- (kind. tot 10 jr gratis). Info: 0413 272149 Zeeland - 20.00-02.00 uur: Zellandse bierfeste met Die Limburger Buben. Het Witte Huis, Reekseweg 8. Entree: vvk 7,50 / kassa 10,-. Info: 0486 451625 zondag 11 oktober Boekel - 14.00 uur: Etienne Borgers met Schaop. Nia Domo, Sint Agathaplein 6. Entree: 3,-. Info: 0413 247684 Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest Met Mate. Zalen van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Gemert - Oktoberfiste. Centrum. Info: 0492 466606 Gemert - Veldtoertocht mountainbikeclub A.T. Beasts. Fitland Gemert, Vicaris van der Asdonckstraat. Info: 0492 361751 Gemert - 13.00-17.00 uur: Themadag Paddestoelen. Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106. Info: 0492 366444 Herpen - 15.00 uur: Dansmiddag met The Sunshine Boys. Café-ZaalEethuis Thekes, Allard van Herpenplein 9. Info: 0486 411547 Herpen - 20.30 uur: Dansavond met orkest Sowieso. Café-Zaal-Eethuis Thekes, Allard van Herpenplein 9. Info: 0486 411547 Mariaheide - 13.30-17.00 uur: Festival: muziek zonder grenzen (muzikale reis rond de wereld). Café D’n Brouwer, Dobbelsteenplein 1. Info: 0413 377257

Oss - 13.00-16.00 uur: Herfstconcert Big Band. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Entree: gratis. Info: 0412 660636 Oss - 16.00-23.55 uur: Duitse Oktoberfeesten. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Entree: gratis. Info: 0412 658081 Oss - 20.30 uur: Film: The Reader. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 7,-. Info: 0412 630802

Ottersum - Roepaen Festival met o.a Chuck Prophet, Cracker, Tamara Nile en Israel Nash Gripka. Roepaen, Kleefseweg 9. Info: 0485 516070 Ravenstein - 13.30-17.00 uur: Arrangement culturele middag. startpunt: Raadhuis. Entree: 10,-. Info: 0486411306 Ravenstein - 16.00-17.30 uur: Concert Resonet ensemble. NH-kerk, Servetstraat 1. Schijndel - 14.00 uur: Meidengroep ‘Djumbo’. Feesttent, Markt. Entree: gratis Uden - 18.00 uur: Razzoo’s Groovy Sunday met Jan Vayne en Razzoo Trio. Razzoo - Music, Food, Drinks, Kapelstraat 15. Entree: 10,-. Info: 0413 259143 Uden - 20.15 uur: Toneel: The Wave. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Entree: 8,-. Info: 0413 212622 Veghel - 10.00-16.00 uur: Veghel Ladies Walk for Pink Ribbon. Markt, Veghel. Entree: gratis. Info: 0413 495170 Zeeland - 10.30-12.30 uur: Snuffelmarkt met tweedehands kinderkleding, babyartikelen en speelgoed. De Garf. Entree: 1,- / kinderen gratis.

maandag 12 oktober Oss - 20.30 uur: Film: The Reader. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 7,-. Info: 0412 630802 dinsdag 13 oktober Gemert - 20.00 uur: Lezing ‘oudste, middelste, jongste’ door Susanne Groene. Dientje, Kerkstraat 9. Info: 0492 466606 Uden - 20.15 uur: Colorful Tibet. Theater Markant, Markt 32. Entree: 22,50. Info: 0413 256110 Veldhoven - 20.15 uur: Ragús, Irish Music, song and dance show. Theaer De Schalm, Veldhoven. Info: 040 2533578 woensdag 14 oktober Oss - 14.00 uur: Verhalen Koken: Theatershow in de kinderboekenweek. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 8,-. Info: 0412 630802 Oss - 20.15 uur: Mineshu. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Schaijk - 18.30-23.00 uur: Kookworkshop Italiaanse pasta maken. restaurant & kookstudio’s de Peppelen, Schutsboomstraat 43. Entree: 38,00 pp. Info: 0486 463548 Uden - 20.15 uur: Guido Weijers De Ouderjaarsconference 2009. Theater Markant, Markt 32. Entree: 25,-. Info: 0413 256110 donderdag 15 oktober Gemert - 20.00-01.00 uur: Tuney Thursday - Stargazer. JC De Bunker, St. Annastraat 60. Info: 0492 365442 Oss - 20.15 uur: Wibi Soerjadi. Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Info: 0412 648922 Oss - 20.30 uur: Theater: Vader, door Tom. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 15,-. Info: 0412 630802

AGENDA 33


B.VIP.M. Entertainment Groep B.V. presenteert

Back4More

ENTERTAINMENT ARTIESTEN/ORKESTEN

de populairste

orkesten e n artiesten boek je bij:

B.VIP.M. Entertainment Groep Kantoor Vinkel: (073) 53 222 10 Exclusieve boekingen van o.a.:

ONE FOR ALL - KOKO BLUE - TRIGGER - DE BUREN MILLENNIUM SHOWBAND - REAL TIME - FRAPPANT - HIKE RYDER PART 2 - BLIND DATE - PAPA DI GRAZZI - REFLEX - FLAIR - HOOKED ON RED - FEELING - BACK4MORE - ALPHALIVE - GEENI.D. - B-HAVE - DANCE CLASSIC PARTY - HIS & CO - JETSET TRAINBAND - Q5 - PAPARAZZI - PERFECT - VAN GOGH DJ ROBERT DEN BROK - JOCHEM VAN GELDER SYB VAN DER PLOEG - THOMAS BERGE - XANDER DE BUISONJÉ - DUTCH DIVA'S - VIBE

www.bvipm.nl

Back4More is inmiddels geen onbekende meer in het allround circuit. De ervaren muzikanten verzorgen een swingende muzieksessie, die kan variëren van korte optredens tot een avondvullend programma. De formatie staat garant voor een geslaagde avond met top-40 nummers (van toen en nu) afgewisseld met soul, rock en fraaie ballads. De twee zangeressen van Back4More zijn de smaakmakers van de band. Door hun verschillend stembereik zingen ze zowel lead als backing. De drummer en bassist zorgen samen voor een strakke ritmische basis. De toetsenist en de gitarist geven naast hun begeleiding ook spetterende solo’s. Back4More speelt op bruiloften en bedrijfsfeesten, maar ook op grote en kleine podia in muziekcafé’s, discotheken en festivals...

Ook Back4More is te boeken bij B.VIP.M.!

Cafe-Partycentrum Buitenlust

KERMIS VAN 2 T/M 6 OKTOBER! MUZIEK vanaf 21 uur MAAR vrijdag vanaf 20 uur EN zondag AL vanaf 16 uur Vrijdag 2 oktober Joeks Kapellenfestival vanaf 20 uur Zaterdag 3 oktober K-Town Zondag 4 oktober Random vanaf 16 uur Maandag 5 oktober Noah Dinsdag 6 oktober DJ Okke

FEESTTENT BUITENLUST LANDHORST telefoon 0485 478902 34


vrijdag 16 oktober Heesch - 20.15 uur: Arie Koomen en Edo Brunner: Een avondje Bergkamp. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Entree: 20,-. Info: 0412 451634 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Xanadu goes Festyland. Feestcafé Xanadu, Heibloemsedijk 7. Info: 0413 228789 Oss - 20.00-23.00 uur: Huiskamerconcert The Sheer. Huiskamer Max en Monica, Hagelkruisstraat 24. Entree: 10,Oss - 20.30 uur: Concert: Raymond van het Groenewoud + Eric van Dijsseldonk. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 17,50. Info: 0412 630802 Oss - 23.00 uur: Hotmix Friday met DJ P-lectric en ReMarcAble. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Entree: gratis. Info: 0412 660636 Schijndel - 21.00-03.00 uur: Sneakerz, met: Skitzofreniz, Franky Rizardo, Tom van Veghel en Smooth Maniacs. City Theater, Hoofdstraat 145-147. Entree: vvk (e-tickets, excl. fee) 10,- / kassa 12,50. Info: 073 5492501 Uden - 20.15 uur: Toneel: The Wave. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Entree: 8,-. Info: 0413 212622 Veghel - 20.15 uur: Brasil Tropical. Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: 25,=. Info: 0413 342555

Volkel - FestyLand 2009.

Zijtaart - 20.00-02.00 uur: Oldschool Discoparty. ‘t Dorpskaffee. Entree: gratis. Info: 06 24137373 zaterdag 17 oktober Cuijk - 20.00-03.00 uur: Dweilorkestenavond i.s.m ‘Ut wurd wa’. Café Spinners, Grotestraat 54. Deurne - 20.30 uur: Dansen voor iedereen met orkest The Rambo’s. Zalen van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Deurne - 22.00-05.00 uur: Funky Fifth. Club Jinx, Blasuisstraat 9. Entree: vvk 15,- / kassa 17,50. Info: 0621874352 Geffen - 21.00-01.55 uur: Rockcoverband Koffer. Café Boetje, Dorpstraat 40. Info: 0621476094 Gemert - 21.00-02.00 uur: The Jacks & Pororocka. JC De Bunker, St. Annastraat 60. Entree: 3,-. Info: 0492 365442 Heesch - 20.15 uur: Tonpraatavond. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Entree: 11,-. Info: 0412 451634 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Uit je dip tip! Feestcafé Xanadu, Heibloemsedijk 7. Info: 0413 228789 Oss - 20.30 uur: Concert: De Jeugd van Tegenwoordig. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 15,-. Info: 0412 630802 Oss - 22.00 uur: Dance Classic Party. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636 Schaijk - 22.00-02.00 uur: Rocktober: Stash. Café De Raaf, Pastoor van Winkelstraat 33. Entree: gratis. Info: 0486 461405 Schijndel - 19.00 uur: Tribute to The Cats band. Feesttent op de Markt. Info: 06 22521380 Sint Anthonis - 22.00-03.00 uur: Beats Presents: DJ Menno de Boer. Beats, Brink 5. Info: 0485 385045 Uden - 20.15 uur: Toneel: The Wave. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Entree: 8,-. Info: 0413 212622

Uden - 22.00 uur: C-Jays met special guest. Razzoo - Music, Food, Drinks, Kapelstraat 15. Entree: gratis. Info: 0413 259143

Volkel - FestyLand 2009. Zijtaart - 15.00-20.00 uur: Kickboks gala Zijtaart. ‘t Dorpskaffee & Nin Li Gym. Info: 06 24137373 zondag 18 oktober Deurne - 20.00 uur: Dansen voor alleenstaanden met orkest The Rambo’s. Zalen van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Gemert - Pompoenendag. Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106. Herpen - 15.00 uur: Dansmiddag met orkest Come Back. Café-ZaalEethuis Thekes, Allard van Herpenplein 9. Info: 0486 411547 Herpen - 20.30 uur: Dansavond met het Safari Kwartet. Café-Zaal-Eethuis Thekes, Allard van Herpenplein 9. Info: 0486 411547 Oss - 17.00-22.00 uur: Sniffer. Café De Kamer, Peperstraat 9a. Entree: gratis. Info: 0412 658081 Reek - 12.00 uur: MuziS presenteert: Prima Vera (sopraan, viola da gamba en theorbe). Het Wapen van Reek. Entree: Volw.:12,- / kind. tot 15 jr en CJP-houders: 2,50. Info: 0486 451500 Schaijk - 13.30-16.30 uur: Hightea maken, hightea-workshop op inschrijving. Restaurant & kookstudio’s de Peppelen, Schutsboomstraat 43. Entree: 30,- p.p. Info: 0486-463548

AGENDA 35


Opgeknapte Blauwe Kei opent nieuw seizoen Onze menukaart is weer vernieuwd! Van maandag tot en met zaterdag serveren wij een dagelijks wisselende schotel voor slechts 8,=

Tevens serveren wij een 3-gangenmenu vanaf 14,=

VEGHEL - In de zomermaanden heeft De Blauwe Kei een flinke opknapbeurt ondergaan. Het Veghelse theater is weer helemaal van deze tijd en dit wordt gevierd. Op zaterdag 3 oktober is er een open dag. Iedereen die benieuwd is naar de metamorfose, is van harte welkom tussen 10 en 16 uur. Uiteraard ontbreekt hierbij een kijkje achter de schermen niet. Er vinden diverse activiteiten plaats en bovendien is er ieder uur een spectaculaire korting voor een van de vele voorstellingen in het nieuwe seizoen. Vrijdag 16 oktober brengt Brasil Tropical het zomercarnaval naar Veghel. De wervelende Zuid-Amerikaanse show tovert de theaterzaal om tot een zinderend Braziliaans dansfestijn, waarin de pracht en praal van het podium spat. Brasil Tropical is een explosie van opzwepende muziek, beeldschone danseressen en krachtig gebouwde dansers. Kaarten voor Brasil Tropical kosten 25 euro. Pater Moeskroen Pater Moeskroen neemt op zaterdag 24 oktober het muzikale stokje over. In het nieuwste concert staat producer Peter Koelewijn centraal. Dankzij hem stond Pater Moeskroen met de eerste twee singles hoog in de hitlijsten. De band vindt het nu tijd om Peter Koelewijn te eren in een show met veel lol en muzikale verrassingen. Kaarten voor Pater Moeskroen kosten 22,50 euro. Cabaret De maand oktober wordt afgesloten met twee voorstellingen van Leon van der Zanden. Op donderdag 29 en vrijdag 30 oktober staat de Brabantse cabaretier in De Blauwe Kei met zijn nieuwste voorstelling Cola, waarvan vorig seizoen nog de try-out te zien was. Ook nu weer deinst Leon nergens voor terug en is hij scherper dan ooit. Voor 30 oktober zijn er nog kaarten beschikbaar, deze kosten 16 euro. Kaarten voor de voorstellingen zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13 en 17 uur of telefonisch via 0413-342555.

Kijk voor alle actuele uitgaansinformatie op

www.dienblad.nl 36


Uden - 14.00 uur: Max Verstappen met Egel en de Trollebol. Eigen Herd, Rooijsestraat 8. Entree: 3,-. Info: 0413 247684 Uden - 17.00 uur: Rich Wyman (Herman Brood Tribute). Razzoo Music, Food, Drinks, Kapelstraat 15. Entree: 10,-. Info: 0413 259143 Uden - 20.15 uur: Toneel: The Wave. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Entree: 8,-. Info: 0413 212622 Veghel - 14.30 uur: Cowboy Billie Boem - En de indiaan op zolder. Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: Volw. 10,- / Kind t/m 12 jaar. 8,-. Info: 0413 342555

Volkel - FestyLand 2009. Volkel - 10.00-16.00 uur: Volkelse Vrije Markt. Rudigerstraat 32. Entree: 1,- (kind. tot 10 jr gratis). Info: 0413 272149 Wanroij - 14.00-17.00 uur: Slagwerkfestival S.O.S. in Wanroij. Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6. Entree: gratis.. Info: 0485 451293 Zijtaart - 15.00-20.00 uur: Kickboks gala Zijtaart. ‘t Dorpskaffee & Nin Li Gym. Info: 06 24137373 maandag 19 oktober Veghel - 20.15 uur: Aanrijding in Moscou - België, Christophe van Rompaey. Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: 8,-. Info: 0413 342555

dinsdag 20 oktober Schijndel - 20.00-22.30 uur: Film + lezing ‘Cinema van Nu’: Still Life. CC ‘t Spectrum, Steeg 9. Entree: 5,-. Info: 073 5474837 woensdag 21 oktober Uden - 19.30-23.30 uur: Dansen voor ouderen en alleenstaanden met orkest Sunshine Boys. De Vrije Teugel, Bedafseweg 22. Entree: 5,-. Info: 0413 263088 Uden - 20.15 uur: Cees Geel, Nienke Romer e.a. - Heren van de thee. Theater Markant, Markt 32. Entree: 28,50. Info: 0413 256110 donderdag 22 oktober Gemert - 20.00-01.00 uur: Tuney Thursday - Melle de Boer. JC De Bunker, St. Annastraat 60. Info: 0492 365442 Oss - 20.30 uur: Theater: dEBUT (tryout), Sven Ratzke. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 15,-. Info: 0412 630802 Uden - 20.15 uur: Jenny Arean & Louis van Dijk (piano). Theater Markant, Markt 32. Entree: 26,75. Info: 0413 256110 Veghel - 20.15 uur: Oog om Oog Linda van Dyck, Victor Löw e.a. Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: 20,=. Info: 0413 342555 vrijdag 23 oktober Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Freaky Friday. Feestcafé Xanadu, Heibloemsedijk 7. Info: 0413 228789 Ledeacker - 21.30-01.30 uur: Oele Tôn’s Blues Night, met 7th Streetmen Band. Oele Tôn’s Gasterij, Dorpsstraat 2. Entree: vvk (e-tickets) 5,50 / kassa 8,50. Info: 0485 381845

Wil jij met jouw activiteit in het volgende Dienblad staan? Lever dan voor 21 oktober het agendapunt aan via www.dienblad.nl. Daar vind je ook meer informatie en de allerlaatste uitgaanstips.

Oss - 20.30 uur: Concert: Gotcha! Allstars. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 17,50. Info: 0412 630802 Oss - 23.00 uur: Hotmix Xtra! Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Entree: gratis. Info: 0412 660636 Uden - 20.15 uur: Alex Klaassen Eindelijk Alleen. Theater Markant, Markt 32. Entree: 19,-. Info: 0413 256110 Veghel - 20.15 uur: Dolf Jansen Altijd Verder. Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: 20,=. Info: 0413 342555 Zeeland - 21.00-02.00 uur: D!CE kings & queens. Ambianz, Kerkstraat 60A. Entree: vvk 7,- / kassa 8,zaterdag 24 oktober Gemert - 20.30-01.00 uur: Back to the Sixties: the Explosion Rockets. Ridderhof. Info: 06 52436720 Gemert - 21.00-03.00 uur: Herfstswing. JC De Bunker, St. Annastraat 60. Info: 0492 365442 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Schnappie Geburtstag Feier. Feestcafé Xanadu, Heibloemsedijk 7. Info: 0413 228789 Herpen - 19.00-22.00 uur: Kinderdisco. Dorpshuis ‘t Slotje. Herpen - 20.30 uur: Dansavond met orkest. Café-Zaal-Eethuis Thekes, Allard van Herpenplein 9. Info: 0486 411547 Oss - 20.30 uur: Concert: Shantel & Bucovina Club Orkestar (D). Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 15,-. Info: 0412 630802 Oss - 23.00 uur: The Retro Show. Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Info: 0412 660636 Ravenstein - 11.00-17.00 uur: Expositie Ravensteinse schildersdagen. NH-kerk, Servetstraat 1.

AGENDA

37


Bier en muziek in café De Kamer Oss OSS - Café De Kamer aan de Peperstraat in Oss heeft in oktober Duits bier en live muziek op het programma staan. Ter ere van de beroemde Oktoberfeesten in München kan er zondag 11 oktober Duits bier en wijn geproefd worden in het café. Zondag 18 oktober is de Limburgse band Sniffer te gast. Echt Duits bier wordt gebrouwen conform het Duitse Reinheitsgebot uit 1516. Dit Reinheitsgebot houdt in dat bier alleen gebrouwen mag worden met water, gerstemout en hop. Elke andere toevoeging is verboden. Per jaar wordt er door ongeveer dertienhonderd Duitse brouwerijen zo’n honderdmiljoen hectoliter Duits bier gebrouwen. Duitsland heeft niet één nationaal bier, maar kent meerdere grote merken, zoals Beck’s, Diebels, Warsteiner, Bitburger en Veltins. De meeste cafés tappen echter een lokale specialiteit, want daarvan zijn er vele honderden. Beieren geldt als hét bierland met als hoogtepunt het jaarlijkse Oktoberfest, dat door honderdduizenden toeristen wordt bezocht. In café De Kamer worden 11 oktober onder meer pils, alt bier, tarwebier (witbier) en diverse wijnen geschonken. Uiteraard worden er tevens verschillende soorten braadworst bij geserveerd. Sniffer Een week later is het café voor de Limburgse formatie Sniffer. Al vijf jaar lang neemt Stan Peters met zijn band Sniffer, op een heel eigenzinnige wijze, muziekliefhebbers mee in een tocht door de afgelopen veertig jaar populaire gitaarmuziek. David Bowie, The Beatles, Doe Maar, Joe Jackson, Bløf, U2, Coldplay, Neil Young en vele anderen. Sniffer bestaat verder uit Pasqual Hoeken (drums), Jules Meuffels (basgitaar) en Berry Nieskens (gitaar). Het optreden begint om 17 uur, de entree is gratis.

Flinke pullen.

38


Schaijk - 22.00-02.00 uur: Rocktober: Crosstown. Café De Raaf, Pastoor van Winkelstraat 33. Entree: gratis. Info: 0486 461405 Schijndel - 19.00 uur: Hop-Bes Bluesfestival. Grand Café De Hopbel en Café D’n Bes, hoek Kloosterstraat / Hoofdstraat. Entree: 15,- (incl. 2 consumpties). Info: 073 5493330 Sint Anthonis - 22.00-03.00 uur: Battle of the DJ’s. Beats, Brink 5. Info: 0485 385045 Sint Hubert - 21.00 uur: Live muziek mmv Two Stools. Café Zaal De Oude Post, Pastoor Jacobsstraat 47. Entree: gratis. Info: 0485 451236 Uden - 20.15 uur: Martyn Joseph ‘In Concert’. Vestzaktheater Naat Piek, Pnemstraat 1. Entree: 12,50. Info: 0413 212622 Uden - 22.00 uur: The Bob Color & Lightnin’ Band. Razzoo - Music, Food, Drinks, Kapelstraat 15. Entree: 5,-. Info: 0413 259143 Veghel - 20.15 uur: Pater Moeskroen -M Komt van het dak af! Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: 22,50. Info: 0413 342555 Volkel - 09.00-16.00 uur: Volkelse Vrije Markt. Rudigerstraat 32, 5408 AB. Entree: 1,- (kind. tot 10 jr gratis). Info: 0413 272149 Volkel - 18.05-22.00 uur: Nacht van de Nacht. BillyBird Park Hemelrijk, Zeelandsedijk 34a. Entree: Abonnementhouders gratis. Info: 0413 277000 zondag 25 oktober Deurne - 20.00 uur: Dansen voor iedereen met orkest The Sunshine Boys. Zalen van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Gemert - Opleggen ijzeren repen, siersmeden en tinnengieter. Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106. Herpen - 10.30 uur: Kinderbingo. Dorpshuis ‘t Slotje.

Herpen - 15.00 uur: Dansmiddag met orkest Idem Dito. Café-ZaalEethuis Thekes, Allard van Herpenplein 9. Info: 0486 411547 Herpen - 20.30 uur: Dansavond met orkest Kend’Ons. Café-Zaal-Eethuis Thekes, Allard van Herpenplein 9. Info: 0486 411547 Oss - 14.00 uur: Theater: Beer, het verhaal van een held, door Tam Tam Objectentheater. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 8,-. Info: 0412 630802 Uden - 15.00 uur: Chantal Janzen, Jamai Loman, Stanley Burleson e.a. Disney s Musical Sing - Long (4+). Theater Markant, Markt 32. Entree: 29,-. Info: 0413 256110 Uden - 18.00 uur: Razzoo’s Groovy Sunday met Hans Kwakkernaat en Razzoo Trio. Razzoo - Music, Food, Drinks, Kapelstraat 15. Entree: gratis. Info: 0413 259143 Uden - 19.00 uur: Chantal Janzen, Jamai Loman, Stanley Burleson e.a. Disney s Musical Sing - Long (4+). Theater Markant, Markt 32. Entree: 29,-. Info: 0413 256110 dinsdag 27 oktober Schijndel - 20.00-22.30 uur: Film: De hele wereld woont in Schijndel. CC ‘t Spectrum, Steeg 9. Entree: 6,-. Info: 073 5474837 Uden - 20.15 uur: Herman Koch Literaire Ontmoeting. Theater Markant, Markt 32. Entree: 10,75. Info: 0413 256110 woensdag 28 oktober Erp - 20.00 uur: Murphy’s Quiz Night. Café ‘t Schansoord, Schansoord 9. Info: 0413 211373 Uden - 14.00 uur: Pipo De Musical. Theater Markant, Markt 32. Entree: 19,75. Info: 0413 256110 Uden - 16.00 uur: Pipo De Musical. Theater Markant, Markt 32. Entree: 19,75. Info: 0413 256110

Veghel - 20.15 uur: Raaf - Tygo Gernandt, Egbert-Jan Weeber en Sanne Vogel. Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: 14,-. Info: 0413 342555 donderdag 29 oktober Gemert - 20.00-01.00 uur: Tuney Thursday - Sonja Markowski (DE). JC De Bunker, St. Annastraat 60. Info: 0492 365442 Oss - 20.30 uur: Theater: Blote Handen, door Drieons. Cultuurpodium Groene Engel, Kruisstraat 15. Entree: 13,-. Info: 0412 630802 Schijndel - 20.00 uur: Murphy’s Pub Quiz. Tapperij De Beurs, Hoofdstraat 145-147. Info: 073 5492501 Veghel - 20.15 uur: Leon van der Zanden - Cola. Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: 16,-. Info: 0413 342555 vrijdag 30 oktober Boxmeer - 20.30 uur: Cabaret ‘Sligting Verlichting’. Weijertheater Boxmeer, De Raetsingel 1. Info: 0485 574919 Herpen - 19:30-21:30 uur: speelgoed- en kinderkledingbeurs. Dorpshuis ‘t Slotje. woensdag 30 oktober Eindhoven - 20.15 uur: Chi Coltrane. Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven. Info: 040 2442020 vrijdag 30 oktober Gemert - 21.00-02.00 uur: Hysterica (SE). JC De Bunker, St. Annastraat 60. Entree: e9,00. Info: 0492 365442 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Halloween Fever. Feestcafé Xanadu, Heibloemsedijk 7. Info: 0413 228789 Herpen - 19.30-21.30 uur: Speelgoed en kinderkledingbeurs. Dorpshuis ‘t Slotje.

AGENDA 39 Dienblad_2093618-$[ProductName]-Verso-1-S


Gegarandeerd plezier tijdens kermis Landhorst LANDHORST - Het kermisseizoen van 2009 nadert het einde. Maar niet voordat het Landhorst heeft aangedaan. Café Partycentrum Buitenlust heeft ook dit jaar weer een aantal geweldige kermisdagen op touw gezet. Van vrijdag 2 tot en met dinsdag 6 oktober is Landhorst ‘the place to be’. Op vrijdagavond 2 oktober is het vanaf 20 uur tijd voor een Joekskapellenfestival. De top 40-band K-town geeft een dag later acte de présence in de grote feesttent in Landhorst, vanaf 21 uur. Op zondag en maandag zijn respectievelijk de coverbands Random (vanaf 16 uur) en Noah (vanaf 20 uur) aan de beurt. Dinsdag sluit DJ Okke de kermis in Landhorst af. Ook dan zijn belangstellenden welkom vanaf 21 uur. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Buitenlust: 0485-478902.

Start de feestdagen in stijl met KerstCreaties ‘S-HERTOGENBOSCH - Inspiratie opdoen voor de feestdagen, leuke sinterklaas- en kerstcadeaus kopen of het huis extra gezellig maken? Breng dan van 5 tot en met 8 november een bezoek aan KerstCreaties, de kerst- en winterfair in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Hier vindt de start van het feestseizoen plaats met sfeervol gedekte tafels, verrassende woonideeën, culinaire proeverijen, koorgezang en veelzijdige bloemschikdemonstraties. De bezoeker wordt helemaal ondergedompeld in de wondere wereld van winter en kerst. Nieuw dit jaar is het nostalgische winterplein met bijzondere ambachten en sfeervol verlichte kerstdorpjes van www.kerstdorpen.nl en www.minidorp.nl. Ook erg leuk voor kinderen. Voor hen zijn er ook volop knutsel- en frutselactiviteiten. Zelf aan de slag In en rondom het Bloemschiktheater verzorgen meesters in de bloemsierkunst groenworkshops, demonstraties en presentaties. Jonge talenten bieden volop groene inspiratie en presenteren feestelijk gedekte tafels. Naast bloemschikken kan men onder andere aan de slag met het maken van kaarten, decoraties en sieraden.

KerstCreaties is geopend op donderdag en vrijdag van 10 tot 20 uur en zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. De toegang voor volwassenen bedraagt 10 euro; kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro (inclusief gratis knutselactiviteiten en verrassing). Een kaartje in de voorverkoop kost tevens 10 euro, maar levert een aantal voordelen op zoals koffie met kerststol en een bonnenboekje. Kijk voor meer informatie over de thema’s, workshops en activiteiten op www.kerstcreaties.nl.

40


Nistelrode - 20.00-01.00 uur: Night of the Music 2009. Sporthal de Overbeek, De Hoef 23a. Entree: 15,-. Info: 06 47685209 Oss - 23.00 uur: Hotmix Xtra! Stadscafé De Ontmoeting, Eikenboomgaard 8. Entree: gratis. Info: 0412 660636 Schijndel - 20.00 uur: Promconcert Schijndelse Harmonie. Sporthal de Dioscuren, Bunderstraat 6. Entree: vanaf 20,Uden - 14.00-17.00 uur: Gienke Deuten met De Verknipte Zangeres. Naat Piek, Pnemstraat 1. Entree: kinderen 7,50 / volwassenen 5,-. Info: 0413 247684 Uden - 20.15 uur: Percossa Tien jaar van de straat. Theater Markant, Markt 32. Entree: 22,-. Info: 0413 256110 Veghel - 20.15 uur: Leon van der Zanden - Cola. Theater de Blauwe Kei, Stadhuisplein 7. Entree: 16,-. Info: 0413 342555 zaterdag 31 oktober Cuijk - 21.00-03.00 uur: Haloween Party. Café Spinners, Grotestraat 54.

Deurne - 20.30 uur: Dansen voor iedereen met orkest The Moonlights. Zalen van Bussel, St. Jozefstraat 77. Info: 0493 313117 Geffen - 21.00-01.55 uur: Valt in de Pikkers en City Escape. Café Boetje, Dorpstraat 40. Entree: gratis. Info: 0621476094 Heesch - 20.15 uur: Mark van de Veerdonk - ‘Ranjaneurose’. Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4. Entree: 18,-. Info: 0412 451634 Heeswijk-Dinther - 21.00 uur: Turn on the 90’s, met Dj Dave & Dj Harmse. Feestcafé Xanadu, Heibloemsedijk 7. Info: 0413 228789 Mill - 22.00-03.00 uur: Blues: La Grange. Cafe Royal, Kerkstraat 35-37. Info: 0485 452417 Nistelrode - 20.00-01.00 uur: Night of the Music 2009. Sporthal de Overbeek, De Hoef 23a. Entree: 15,-. Info: 06-47685209 Reek - 20.00-00.30 uur: Countryavond. Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20. Entree: 4,-. Info: 0486 472251 Schaijk - 19:00-22:00 uur: De Fuik Halloweenparty voor de jeugd vanaf groep 7 t/m 15 jaar. De Piramide, Bossestraat.

Schaijk - 22.00-02.00 uur: Rocktober: Barracuda. Café De Raaf, Pastoor van Winkelstraat 33. Entree: gratis. Info: 0486 461405 Schijndel - 20.00 uur: Promconcert Schijndelse Harmonie. Sporthal de Dioscuren, Bunderstraat 6. Entree: vanaf 20,Sint Anthonis - 22.00-03.00 uur: Back to the nineties. Beats, Brink 5. Info: 0485 385045 Uden - 19.00 uur: Het Lab met Spinder. Naat Piek, Pnemstraat 1. Entree: 5,-. Info: 0413 247684 Uden - 20.15 uur: Boudewijn de Groot - Wilde Jaren. Theater Markant, Markt 32. Entree: 35,-. Info: 0413 256110 Uden - 22.00 uur: Ian Siegal (UK). Razzoo - Music, Food, Drinks, Kapelstraat 15. Entree: 10,-. Info: 0413 259143 Veghel - 21.00-02.00 uur: BroZIZ. Cafe Japi, Heilig Hartplein 29. Entree: gratis. Info: 0413 364662 Zeeland - 20.00-02.00 uur: Goud van Oud met Legends of Rock. Café Zaal het Oventje, Voor oventje 32. Entree: vvk 10,- / kassa 12,50. Info: 0486 451625

Doorlopende agendapunten: Boxmeer - 1-4-2009 tot 1-11-2009 - Culinair Happen en Trappen in de Maasheggen en Maasduinen. ‘t Drummerke, Sambeekseweg 23. Info: 0485 340074 Grave - 10-5-2009 tot 11-10-2009 - Acht kunstenaars op een unieke locatie in het centrum van Grave. Beeldentuin Grave, Hoofdwagt 1. Entree: gratis. Info: 06 18489646 Velp - 10-10-2009 tot 25-10-2009 - Expositie schilderijen van Magdalena Ruijs-Olszewska. Kunstkerkje, Past. Loefsweg 1. Entree: gratis. Info: 0486 473036 Schijndel - 12-9-2009 tot 1-11-2009 - Kunstroute: het landschap belicht en gedicht. Vertrekpunt: Museum Jan Heestershuis. ‘s-Hertogenbosch - 13-9-2009 tot 25-10-2009 - Expositie ‘Parels in de kunst’. Galerie Majke Husstege, Verwersstraat 28, 5211 HW. Entree: gratis. Info: 073 614 2863

‘s-Hertogenbosch - 13-9-2009 tot 25-10-2009 Expositie ‘Faith’ - Barbara Broekman. Galerie Majke Husstege, Verwersstraat 28, 5211 HW. Entree: gratis. Info: 073 614 2863 Ravenstein - 19-9-2009 tot 1-11-2009 - Expositie Topé, schilderijen en objecten. Raadhuis, St. Luciastraat 2. Schijndel - 21-7-2009 tot 31-10-2009 - Maïsdoolhof Schijndel 700. Zorghoeve ‘t Binnenveld, Boxtelseweg 5. Entree: 3,50. Info: 06 83045725 Volkel - 26-10-2009 tot 30-10-2009 - Hemelrijk trakteert op Circus! BillyBird Park Hemelrijk, Zeelandsedijk 34a. Entree: 8,50 (abonnementhouders gratis). Info: 0413 277000 Ravenstein - 31-10-2009 tot 20-12-2009 - Expositie Ravensteinse schildersdagen. Raadhuis, St. Luciastraat 2. Info: 0486 411953

AGENDA

41

Dienblad_2093618-$[ProductName]-Recto-1-S


Voorstelling over nazisme in theater Naat Piek Uden UDEN - De jongerengroep van toneelvereniging Naat Piek brengt in oktober maar liefst zes keer het toneelstuk The Wave, een klassieker op de literatuurlijst. The Wave brengt het nog steeds actuele verhaal over nazisme, fascisme en extremisme. Naast de hoofdrolspelers van de jongerengroep staan er ook volwassen spelers en kinderen uit andere spelersgroepen van Naat Piek op het podium; jonge, frisse ideeĂŤn en jarenlange ervaring. The Wave is een stuk dat zich op een middelbare school afspeelt. Het balletje begint te rollen tijdens een geschiedenisles wanneer de docent lesgeeft over de Tweede Wereldoorlog, het nazisme en Hitler. Om ervoor te zorgen dat zijn leerlingen het beter begrijpen, besluit de docent een experiment uit te voeren. Het experiment begint met het bijbrengen van wat onschuldige discipline: de leerlingen moeten drie simpele regels volgen om gehoord te worden. Binnen een paar dagen is er een nieuwe beweging ontstaan. Ze noemen zichzelf The Wave. Er zijn echter ook leerlingen die niet meedoen en zij worden direct als vijanden beschouwd. Op 9, 10, 11, 16, 17 en 18 oktober wordt The Wave om 20.15 uur opgevoerd. Martyn Joseph Zaterdag 24 oktober ontvangt Naat Piek voor de derde maal Martyn Joseph. Al meer dan twintig jaar is hij actief in de muziek. Ook dit jaar is zijn agenda gevuld met concerten in zowel Amerika, Canada als Europa. Zijn songs staan bol van sociale bewogenheid en dat zonder op enig moment prekerig over te komen. Het concert start om 20.15 uur.

42


Dienblad lezersacties Deze maand weer twee bijzondere Lezersacties. Met de eerste kun je 5 x 2 toegangskaarten winnen voor de kerst- en winterfair ‘KerstCreaties’, die van 5 tot en met 8 november wordt gehouden in de Brabanthallen in ’sHertogenbosch. Daar vind je alles voor het al snel dichterbij komende feestseizoen: sfeervol gedekte tafels, verrassende woonideeën, culinaire proeverijen, koorgezang, veelzijdige bloemschikdemonstraties en groenworkshops.

Scholieren zamelen geld in voor Nepal bij Rodeo MILL - De herfstvakantie staat bij speelparadijs Rodeo in het teken van een groep middelbare scholieren van het Merletcollege die een reis naar Nepal gaat maken. De scholieren willen geld inzamelen om voorzieningen te realiseren in het dorp waar ze te gast zijn. De groep vertrekt in februari volgend jaar. De groep bestaat uit eenentwintig leerlingen uit de tweede en derde klas van het VMBO. Verder gaan er drie leerkrachten mee en ook twee oud-leerlingen die ervaring hebben met wereldreizen. Daarbij dient opgemerkt te worden dat iedereen zijn of haar eigen reis bekostigt.

Lees elders in dit Dienblad Magazine meer over deze sfeervolle beurs. Als je gratis toegangskaarten wilt winnen, is het enige wat je hoeft te doen een e-mail sturen aan Lezersactie@dienblad.nl vóór 28 oktober. Zet in het onderwerp van je mailtje het woord ‘Kerst’, en vergeet je niet naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Absurdistisch Muziektheater De andere Lezersactie is er een in samenwerking met Schouwburg Cuijk. Voor deze actie moet je niet naar Dienblad mailen, maar rechtstreeks naar de Schouwburg. Die verloot 3 x 2 vrijkaarten voor ‘De Nieuwe Snaar’ op zaterdag 10 oktober 2009, waarover je in dit Dienblad kunt lezen. Stuur vóór maandag 5 oktober 2009 een e-mail naar prijsvraag@schouwburgcuijk.nl waarin je beschrijft waarom je graag vrijkaarten voor deze voorstelling wilt ontvangen (uiteraard ook je naam, adres en telefoonnummer in de mail vermelden). Winnaars krijgen via een e-mail persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Reisprogramma Het reisprogramma is ingevuld. Behalve een paar dagen vertoeven in het dorpje Maya, staat er een kloosterverblijf op het programma en een vijfdaagse trektocht door de voetheuvels van de Himalaya. De jongelui hebben ook nagedacht over de humanitaire kant van hun trip. De groep wil op materieel vlak iets gaan brengen aan hun leeftijdsgenoten in de Nepalese gemeenschap. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen om het schoolplein van de lokale middelbare school op te knappen. De leerlingen realiseren zich dat hun vliegreis jammer genoeg wel de onoverkomelijke CO2- uitstoot met zich meebrengt. Maar ook hier is een oplossing voor bedacht: de leerlingen gaan geld bijeenbrengen om vier biogas-installaties in Nepal te bekostigen.

De groep scholieren die naar Nepal afreist in februari 2010.

43


Muziek, cabaret en toneel in theater Markant Uden

Veel internationale muziek in De Lievekamp Oss

UDEN - Het theaterseizoen is weer begonnen en dat is ook in Uden te merken. Theater Markant heeft het programma weer vol zitten met voor elk wat wils. Voor de kinderen komen Woezel en Pip, terwijl ook de ouderen aan hun trekken komen met Mummenschanz en Alex Klaassen.

OSS - In de oktobermaand is er veel te doen in theater De Lievekamp. Veel internationale muzieken dansacts betreden het Osse podium, onder wie Ibérica de Danza, Minyeshu en Wibi Soerjadi.

De kinderboeken van Woezel en Pip zijn een enorm succes. Woezel is een klein jongenshondje met grote flaporen, een stoere blaf maar een heel klein hartje. Pip is zijn vrolijke hartsvriendinnetje. In de Tovertuin is een muzikale theatervoorstelling waarin de hondjes allerlei spannende avonturen beleven. Woensdag 7 oktober in Markant. Visueel theaterspektakel Na negen jaar weer terug in Nederland en vrijdag 9 oktober om 20.15 uur in Uden: Mummenschanz. Dit Zwitserse gezelschap maakt zeer fascinerend theater. Zonder één gesproken woord of muziek houden de artiesten het publiek in de ban met hun onvoorstelbare fantasie. Mummenschanz brengt een mix van mime, bewegingstheater, acrobatiek én humor. Een visueel theaterspektakel met gebruik van lichttechnieken. In Eindelijk Alleen, een tragikomische one-man-show over eenlingen, toont cabaretier en kleinkunstenaar Alex Klaasen een eenzame paaldanseres, een obstinate foetus, een schizofreniemusical, twee hardcore Mariska van Kolckfans, een ode aan de drol, een ‘kinderen voor kinderen’verkrachter en een suïcidale smurf. De voorstelling begint om 20.15 uur op vrijdag 23 oktober.

Donderdag 8 oktober is het om 20.15 uur de beurt aan Ibérica de Danza, een van de meest bijzondere theatergezelschappen van Spanje. Een internationaal bekroonde groep die in heel Europa een groot publiek aan haar voeten heeft gekregen met de theaterproductie DalíPicasso-Miró. Een magistrale dansshow waarbij projecties van kunstwerken van Salvador Dalí, Pablo Picasso en Joan Miró als achtergrond en inspiratie gebruikt worden. Een paar dagen later, op woensdag 14 oktober, staat Minyeshu op de planken. Deze Afrikaanse ster is krachtig, ontwapenend en indringend. Met haar zeskoppige band brengt ze een muzikale kruisbestuiving tussen heden en verleden, Europa en Afrika met in de kern een onweerstaanbare stem, een sirene die zich onverhoeds om je ziel slingert en de diepste emoties bovenhaalt. Achter deze stem schuilt een Ethiopische zangeres met een krachtige podiumpersoonlijkheid. Pianist Wibi Soerjadi vertoont zijn kunsten een dag later. In de loop der jaren heeft de meesterpianist vele concerten gegeven in gerenommeerde zalen. Dit gebeurde in binnen- en buitenland, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw en de grote zaal van Carnegie Hall in New York. Tijdens zijn optreden in De Lievekamp zal hij zowel eigen bewerkingen als werken van Liszt spelen. Een concert voor de liefhebber van virtuoos en intens pianospel. Voor meer informatie: www.lievekamp.nl.

De Ethiopische Minyeshu.

Alex Klaassen.

44


Tien acts op derde editie Roepaenfestival OTTERSUM - De derde editie van het jaarlijkse Roepaenfestival vindt plaats op zondag 11 oktober. In het enorme kloostercomplex in Ottersum geven in drie ruimtes tien internationale bands en artiesten acte de présence. Het programma is zeer divers: van rock tot singer-songwriter en van alt country tot pop. Er is niet alleen aandacht voor bekende namen als Chuck Prophet en Cracker, maar ook nieuw talent als Tamara Nile en Israel Nash Gripka komt aan bod. De grillige Green On Red-legende Chuck Prophet timmert al meer dan dertig jaar aan zijn eigen muzikale weg. Solo begon het allemaal begin negentiger jaren. Vanaf zijn succesvolle solodebuut-cd Brother Aldo tot en met zijn aanstaande release The Mexico City Sessions kun je eigenlijk alleen maar spreken over een adembenemend en tijdloos artiest.

Toen zij achttien was (en in haar eentje naar Vancouver verhuisde) vermengde ze haar muzikale roots van zydeco, blues en folk met de stadse geluiden van pop en jazz.

Tamara Nile De Canadese zangeres Tamara Nile was ‘born with a banjo on her knee’. Ze groeide op in een muzikale hippiefamilie in de wildernis van Canada en tourde vanaf haar zesde jaar met haar vader door Canada en de Verenigde Staten.

Monster zoekt bands MARIAHEIDE - De strijd om de ‘Cup met de dove oren’ gaat weer beginnen: Monsters of Mariaheide zoekt deelnemers voor de bandwedstrijd MonsterCUP 2010. Net als voorgaande jaren kunnen ROCKbands in deze wedstrijd gaan strijden om een plek op de 17e editie van het rockfestival Monsters of Mariaheide op zaterdag 30 januari. Een kundige jury kiest uit alle inzendingen maximaal zes bands die direct in de superfinale staan in rocktempel de Pul te Uden op 8 november. De winnaar van de ‘CUP met de dove oren’ kan zich op 30 januari scharen in het goede gezelschap van nationale topacts als Drive Like Maria, Elle Bandita, LA Stryker en beste Tool tributeband ter wereld The Perfect Tool uit Amerika. Meer acts worden binnenkort bekendgemaakt. Voor inschrijvingen en meer informatie: www.monsterheide.nl

Chuck Prophet.

Wat er ontstond is een heerlijk muzikaal sausje en niet voor niks is zij uitgeroepen tot Canada’s ‘best emerging folktalent’. Zij treedt op met Joanna Chapman Smith op diverse instrumenten. Israel Nash Gripka Zelden werd zo stormachtig gereageerd op een nieuwe artiest als op Israel Nash Gripka. Afkomstig uit de Midwest, nu woonachtig in New York, groeide Israel op met country en rock. Met zijn cd New York Town geeft Gripka een indringende inkijk in zijn eigen gevoelsleven. Muziek die je bij de strot grijpt en die zoveel gemeende originaliteit ten toon spreidt dat die muziek tegen elke vergelijking bestand is. Podiumpresentatie van het Roepaenfestival is in handen van radio-DJ’s Hubert van Hoof en Paul Harvey. De NPS en Omroep L1 nemen het festival in zijn geheel op voor later geprogrammeerde uitzendingen.

45


Engelse Sinnerboy op planken bij Caffee Toffee OSS - De helaas veel te vroeg gestorven Rory Gallagher is nog steeds enorm populair onder een groot aantal blues-rockliefhebbers. Fan Barry Barnes richt zich samen met twee gelijkgestemde zielen, bassist Dave Burns en drummer Steve Tansley, op het spelen van Rory’s repertoire. Zij noemen hun band Sinnerboy en hun doel is de beste Rory Gallagher tributeband ter wereld te worden. Sinnerboy speelt niet klakkeloos na, maar weet eenzelfde geloof, enthousiasme en passie in de muziek te leggen als hun grote voorbeeld. Sinnerboy speelt zondag 4 oktober in Caffee Toffee aan het Heschepad in Oss. De band begint om 16 uur.

Oele Tô n’s tweede Blues Night met 7th Streetmen Band LEDEACKER - Vanwege het 40-jarig bestaan zijn er het hele jaar door in Oele Tôn’s Gasterij allerlei bijzondere activiteiten. Zo vindt op 23 oktober de tweede Oele Tôn’s Blues Night plaats, met de 7th Streetmen Band op het podium. De 7th Streetmen Band bestaat uit muzikanten die oorspronkelijk alleen bij elkaar kwamen om samen gezellig muziek te maken. Door de knallende blazerssectie, een uitmuntende zanger die tevens gloedvol de bluesharp bespeelt, een fantastische sologitarist en een strakke pompende basis is de 7th Streetmen Band uitgegroeid tot een band die garant staat voor optredens vol dampende blues en meeslepende oude soul.

Back to the sixties in Gouden Leeuw Geffen GEFFEN - In zaal De Gouden Leeuw gaat men zaterdag 10 oktober terug naar de jaren zestig. Luc Benny brengt een tribute aan de king, Elvis Presley. Daarnaast worden er met de Everly Brothers-act diverse rock-‘n-rollnummers gebracht uit de sixties. Verder betreedt Ad Swart het podium, beter bekend als de Nederlandse Roy Orbison.

Ad Swart (rechts) met zijn held Roy Orbison. De avond begint om 20.30 uur en kaarten kosten 10 euro per stuk. Meer info: www.goudenleeuwgeffen.nl.

46

7th Streetmen Band. Geïnspireerd door onder andere Roomful of Blues, BB King, Tinsley Ellis, Albert Collins, Colin James, Magic Frankie en Otis Redding geeft de 7th Streetmen Band een geheel eigen bluessound aan een zeer gevarieerd repertoire. Bij alle live optredens gaat het dak er af. Zoals bij Jazz in Duketown, Bluescafé Apeldoorn, Groene Engel Oss en Bluestour Cuijk. En op 23 oktober dus ook bij Oele Tôn’s. Het optreden begint om 21.30 uur. Kaartjes voor 7th Streetmen Band op deze tweede Oele Tôn’s Blues Night kosten 8,50 euro. In de voorverkoop, via de Dienbladwebsite (www.dienblad.nl), kosten e-tickets 5,50 euro (excl. fee). Oele Tôn’s Gasterij is gevestigd aan de Dorpsstraat 2 in Ledeacker / Sint Anthonis. Voor meer informatie of reserveringen: 0485-381845 of info@oeletons.nl.


Absurdistisch theater met De Nieuwe Snaar CUIJK - Na het programma ‘Helden’ neemt De Nieuwe Snaar het publiek mee naar de B-kant van het leven. Met absurdistisch muziektheater verkent de groep sinds 1982 de gelaagdheid van de veelzijdige realiteit. Zondag 10 oktober komt de Vlaamse formatie naar Schouwburg Cuijk. De achterzijde van de realiteit bleef tot op heden braakliggend terrein. In ‘Foor 11’ (foor = kermis) verschijnen vier eigenzinnige figuren die elk op hun manier de marge van het bestaan bezingen, bevragen en verfoeien. De Nieuwe Snaar zet hiermee een nieuwe stap in hun verrassende universum, met behulp van een kleurrijk instrumentarium, confronterende beelden, straffe verhalen, absurde humor, krachtige liederen en onverwachte situaties. En gek en grof geweld. Dit alles om het publiek via humor, ontroering, slapstick en melancholie eens stevig onder handen te nemen. Bezetting De Nieuwe Snaar bestaat uit Jan De Smet, Kris De Smet, Geert Vermeulen en Walter Poppeliers, die ieder meerdere rollen binnen de groep op zich nemen. Van zang tot ukelele en van contrabas tot mandoline. Eerder dit jaar werden de heren gehuldigd door de Schelde Internationale Muziekstroom-route, een toeristische wandelroute in Vlaanderen. Sindsdien heeft de band een eigen straat: Over De Nieuwe Snaar; aan de voet van de nieuwe Scheldebrug in de gemeente Bornem, België. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten à 23,50 zijn nog verkrijgbaar bij de schouwburg. Meer informatie via www.schouwburgcuijk.nl.

Gevarieerd programma Cultuurcentrum De Pas HEESCH - Cultuurcentrum De Pas heeft een gevarieerd programma voor de maand oktober samengesteld met veel cabaret en wat muziek. Zo komt Marij van den Boom haar muzikale kunsten vertonen. Op zaterdag 3 oktober komt Marij van den Boom met een hartstochtelijk muzikale show naar De Pas in Heesch. Van den Boom neemt het publiek mee op haar zoektocht naar facetten van de liefde, ook de pijnlijke en de humoristische kant worden onder de loep genomen. Het optreden begint om 20.15 uur en de entree bedraagt 12 euro, inclusief een pauzedrankje. Cabarettalent Cabaretier Thijs Maas won op overtuigende wijze het concours om de Wim Sonneveldprijs én de publieksprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival 2007. Nu komt Thijs met zijn eerste avondvullende voorstelling: ÉÉN. Thijs Maas is te zien op vrijdag 9 oktober om 20.15 uur. De entree bedraagt 15 euro, inclusief een pauzedrankje. Marij van den Boom.

Vlaamse folk- en cabaretgroep De Nieuwe Snaar. Zaterdag 17 oktober is een avond waarop de lachspieren flink aan het werk gezet worden. Onvervalste Brabantse humor, met situaties uit het dagelijkse leven die op een smakelijke manier worden neergezet tijdens de Tonproatersavond. De Two Petjes opent de avond, daarna kruipen Hans Eijkemans, Kitty Goverde, Jasper van Gerwen, Robert van Lamoen en Rob Scheepers in de ton. De krulkapel zorgt voor muzikale ondersteuning. De voorstelling begint 20.15 uur en de entree bedraagt 11 euro.

47


C

VOLKEL-UDEN 16-17-18 OKTOBER ND

LON & BA AY -W IO D . FT D D A M E TH DE DIJK-BZBRIVE LIKE MARIA -D W LA C YS O B W LA -C EN VAN VELZ REGOR SALTO -G O N IA C R A M N YA R & ES SUNNERY JAM O-AFROJACK R A IV R Y K IC -R ES U IG R D O BENNY R AN SMIT-RACHID -J TS IJ U D S N A R -F S N A M RENE SCHUUR ANS BO KURT OUR DS-TUHE FR -T S A N O R O C E -D DS-MAM LE STU T IL HO N ET SHITT HAPPEN SECHILLE M OO YG ELL S-J IGN O TRIO E-B TW AK E -TILT-ON ESNAKE SH

M

Y

CM

MY

CY

CMY

T-APLOUS-POOR JOHN R MEMPHIS MANIACS-RATTL -DE ANDERE HAZEN-REZUL S-U2-HERMAN BROOD BAND FT. DANY LADEMACHE ZEN GLA T ME L TAA !-S SA NE S ER QUE PA STO PP NG LO LLI YP RO RT HE -PA TO: KREZIP-T KAN BEATS BZB OLDSKOOL-A TRIBUTE CE-FUNKMASTER B-JARUNE-KEES VAN HONDT-BAL BUS SEUNNENGA KO JUI AN AY S-J .-J ER UK RG NO BO N E-A -CAROLIE THE POLIC EATER: HET GEKKENHUIS! VAN DE SCHOENFABRIEK-EN VELE ANDEREN!! S ECHTE MANNEN ROCK-TH GE TJES-FESTIVALCONCIËR HEET BROOD-BART BALLE

NDEN! LA ER ED N E K IJ EL ID ZU E D ZONDAG 10 EURO HÉT FESTIVAL VAN TICKET (VR+ZA) 37.50 TERDAG 32.50 - 2-DAGEN TICKETS: VRIJDAG 20 - ZA

INFO & TICKETS: WWW.FESTYLAND.NL

K

Uitgaansmagzine Dienblad oktober 2009  

Uitgaansmagzine Dienblad oktober 2009

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you