Page 1

ANNONS-EXTRA

norra delen av Umeå

2013 Nr:1

En tidning till samtliga hushåll & företag i norra delen av Umeå

- Reportage - Korsord - Matrecept - Tävlingar - Massor av fina erbjudanden

KÖKSLUCKOR KÖKSLUCKOR

495:-


Mötesplatsen för alla som gillar mat! Intresset för matlagning har vuxit sig allt större. Matlagningsprogrammen blir allt fler och vi får inspiration från alla håll och kanter. Sara och Marcus på Ica Mariehem, har tydlig märkt hur kunderna blivit allt mer intresserad av mat och nu fokuserar man starkt på ett bra utbud bland hyllorna, samtidigt som butiken har vuxit- inte minst i utbud. Vad är bra mat för dig, och vad ska finnas i din butik? I modern tid vill vi laga härlig mat som är både nyttig, god och spännande. Ibland räcker tiden inte alltid till för att leta nya recept, och många gånger finns inte varorna i de mindre matbutikerna, och varukorgen förblir tom och fanta-

silös. Ica Mariehem har dock tagit tag i problemet! - Många menar att små matbutiker inte har allt som stormarknaderna erbjuder. Vi har inte kläder, skor, film och leksaker, men vi har en mycket god kundrelation och just vårt utbud på mat är stort. Du ska inte behöva gå långt för att få med dig allt som du behöver, samtidigt som du får inspiration, berättar Sara Brodin Ica Mariehem. Många har efterfrågat bra vegetariska alternativ, och här hittar man bland annat Vegegårdens produkter, så som sojafileér samt färs. Även ekologiskt har fått många förfrågningar, så som Renée Voltaire och jordnötssmör från Monki.

- Mirakelnudlarna har var riktigt populära, och senast i julas ville många ha den där speciella plommonmarmeladen till julbaket, vilket vi genast snappade upp och tog in, berättar Marcus Holmgren. Förfrågningarna kommer dels från kunderna direkt i butiken, men även från butikens Facebooksida, där man även kan ta del av alla kommentarer från kunderna. Allt från ”Bästa matbutik jag varit i” till ”Jag letar efter ett recept som kan passa detta...”. - Vi hjälper gärna till att hitta recept, och om någon ingrediens fattas i butiken, så ger vi förslag på något som kan ersätta ingrediensen, förklarar Sara. Syskonen Sara och Marcus tog över

2

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

butiken 1998 och sedan dess har en hel del förändringar och ombyggnationer skett i butiken. Nu senast flyttades lite hyllor, och det laborerades lite med ytorna, vilket gav större och bättre plats för bla färskvaror och den manuella disken. - Vi satsar även mycket på att erbjuda färska varor, så som fisk, chark och även färdiglagad mat, för den som vill ha bra mat men som inte har tid att laga själv. Salladsbaren har ju funnits ett tag, men även den är fräsch och populär, lik som cateringen. Här finns många bra måltidslösningar, berättar Sara och fortsätter: Vi vill vara bäst på det vi är bra på, och vi fokuserar på mat och goda kundrelationer för att vara mer än bara en matbutik!


Fryst fläskfilé Danmark, ca 550g ca jmf pris: 60,00/kg

NG ! KUPO ch ta med

Klipp ut o

3 för 99:-

PLU 9998

69:-

Färsk laxfilésida

Med ICA kort

ICA, ca 1100g

Max 1 filé / kund

Färsk kycklingfilé

Karrékotletter med ben

49

KG

Max 1 frp/kund

Sydafrika, ca 500g

2 för

19

90

35:-

12

ST

KG

Druvor i ask

Cantadou, 125g

90

90

KG

Färskost

Färsk ananas

39

90

00

Costa rica

Nybergs, kokt, Sverige

ICA, Sverige, ca 1000g

Kronfågel, 925g

79

Helgskinka

Sill i glas ICA, 220g

2 för

20:-

ST

Stor grön kiwi Italiten

3 för

10:-

Priserna gäller f.r.o.m 18/3 t.o.m 24/3 eller så långt lagret räcker

Öppettider Mariehem

Mariehems Centrum • UMEÅ Telefon: 090-129230

Alla dagar 08-22

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

3


Kvalitet, hälsa och ekologiskt i främsta rummet I dagens samhälle finns många ekologiska alternativ- och lika många personer som menar att ekologiskt är bättre. Men vad betyder det att välja ekologiskt och var börjar man?

hårvårdsprodukter mot de med naturliga ämnen och börja läsa innehållsförteckningarna! Börja köpa ekologiska kläder och titta på kryddor, buljonger och halvfabrikat som oftast döljer många e-ämnen.

Marita Jonsson driver Mix-Butiken på Haga, och hon har lång erfarenhet inom det ekologiska, och hur det påverkar oss. Hon lever som hon lär, och i hennes butik finns ingenting som inte är skonsam för miljön och för vår hälsa.

Är ekologiskt dyrare?

- Detta är en vanlig fråga. Det kan kännas dyrare just i början, dels för att man då ännu inte tagit del av alla positiva effekter. Om man tänker på kvalitet, dels på kläder, så är ekologiskt mer kostnadseffektivt. Det håller längre, färgerna tvättas inte ur och formen på kläderna ändras inte. När det kommer till maten så smakar den bättre och man blir mycket piggare. Dessutom luktar vi bättre när kroppen väl har fått ut alla ”gifter”.

- När jag startade butiken för fyra år sedan, så var det ekologiska utbudet litet i Umeå. Det var dels av den anledningen som jag själv öppnade butiken. Vi vet inte exakt vilka negativa effekter som kemikalier och tillsatser kan orsaka, berättar Marita.

Marita visar ett bra exempel på klädessidan. Mössorna tex, är gjorda i trakten och tygerna är inte bara ekologiska, utan även i begagnat skickvilket betyder att de dåliga ämnen garanterat har tvättas bort. Trots detta, är färgerna inte ett dugg urtvättade och tyget ser ut som nytt!

En kund och utställare i butiken menar på att detta är hälsans källa, då Marita har sådan kunskap om hälsa och hur vi, genom att välja ekologiskt, kan leva mer sunt och känna oss friskare.

Vad betyder det att välja ekologiskt?

- Det betyder att vi väljer bort sådant som är dåligt för oss , för miljön och för djuren- men även för framtiden. Kläder, mat och hudvård är något som vi dagligen kommer i kontakt med, och dessa är oftast fulla av saker som inte finns naturligt i miljönoch som bla. kan orsaka sjukdomar och allergi. 4

Marita berättar att kläder färgas med kemikalier och mat och hudvård proppas fulla med konstgjorda ämnen. Detta hamnar i huden och stannar kvar, vilket kan leda till sämre hälsa. - Särskilt skrämmande är det när vi pratar om små barn, vars hud är

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

känsligare och som inte klarar av kemikalier i kläder och konstgjorda ämnen. Ett steg i rätt riktning är absolut att välja naturligt och ekologiskt till de små, påpekar Marita.

Hur börjar man leva mer ekologiskt? - Börja i små steg, byt ut hud-och

I butiken säljs inte bara ett stort ekologiskt och naturligt sortiment, här kan man även få tips och råd av Marita. Med jämna mellanrum hittar man även utställningar av både kända och mindre kända konstnärer som visar upp sina verk i butiken. I Butiken arbetar man även med den inre hälsan och med jämna mellanrum kan du både träffa ett medium eller få healing.


BEHÖVER DU VÅR HJÄLP...

Passa på att boka in din hobbybil nu under våren! Allt från en enkel tvättning till renovering/modifiering Lackrenovering | Läder/vinyl/inredning | Lång erfarenhet Stort kontaktnät | Nöjda kunder

Vårens spa-behandlingar till din vardagsbil: Lackförsegling - Proline 3.0

Lackförsegling med upp till tio års hållbarhet. Ger ett bra skydd och extremt högt glanstal under lång tid.

Solfilm!nti.

ra Solfilm med 5 års ga ing 10% rabatt vid bokn av lackförsegling

Rekonditionering

Invändig rekond, läderrekond, läderrep / infärgning, textilimpregnering, kemtvätt

Spotrepair!

Vi lagar lacksk adan billigare än sjä lvrisken.

Bli ett fan på facebook & ta del av fina erbjudanden! Formvägen 9, Umeå • Tel. 090-18 90 50 www.bvsumea.se ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

5


Ljuva pasteller Förra årets härliga pastelltrend håller i sig och milda och ljusa färgtoner på blommorna gäller även 2013. Vi kommer att få se många romantiska växter i milda toner i handeln med ljuva favoriter som hortensia, azalea, engelska pelargoner, fönsterviva och en sort av begonia med extra stora blommor. Lika välkomna som våren!

Ljuvligt romantisk

En blommande hortensia är helt enkelt oemotståndlig, den är både modern, elegant och ljuvligt romantisk, allt på en och samma gång. Hortensior som är i blom spelar huvudrollen var de än placeras, men för att de ska trivas bäst bör man undvika att placera dem i direkt solljus eller för varmt. Ju svalare de står desto bättre. Hortensians jord bör alltid vara fuk-

6

tig, men växten ska inte stå i vatten. Gödsla gärna med svag dos näring i vattnet under hela växtperioden. Den härliga vårblommiga azalean är en vacker ”bukett” på bordet i flera veckor! Azalean har unika egenskaper för att kunna blomma länge. Den sätter sina knoppar och lagrar energi för blomningen redan på sommaren. Efter vinterlagring drivs azaleorna fram och kan då blomma 4-5 veckor under vintern. Azalean har med nya odlingsmetoder i plastkruka istället för lerkruka och moderna torvjordar blivit en lättskött krukväxt. Ställ azalean i ett fönster eller på ett bord, ju knoppigare azalea desto ljusare placering. Undvik att ställa växten över ett element och i di-

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

rekt solljus. Vattna azalean regelbundet genom att hälla lite vatten i botten på ytterkrukan varje eller varannan dag. Kontrollera att azalean inte blir stående i vatten. Förutom att vara en mycket vacker krukväxt är azalean även en bra luftfuktare.

Stilig pelargon och lättodlad Fönsterviva

En underbar romantisk och stilig engelsk pelargon finns i en mängd färger och blommar tacksamt och länge. Engelsk pelargon har stora blomklasar vars blommor har en mörkare färg i mitten av blomman. Blomfärger finns från vitt, aprikos, rosa och mörklila till "svart". Bladen är stora, triangelformade, svagt flikiga och i alla nyanser av grönt.

Engelsk pelargon ska helst stå ljust, även direkt sol fungerar fint, och i normal rumstemperatur, vattna ett par gånger i veckan. Plocka bort de överblommade blomstänglarna genom att bryta av dem från huvudstjälken, så håller sig pelargonen fräsch. Fönsterviva finns i många fantastiska färger och är en härlig växt . Den är både lättodlad och blomvillig och ska stå ljust men inte i full sol och gärna i normal rumstemperatur under blomningen. Undvik placering över ett element. Viktigt är att plantan vattnas regelbundet så att fuktigheten i jorden är jämn. En svag dos näring kan ges varannan vecka under blomningen. Fönsterviva är känd för att kunna vålla irritation på känslig hud pga. ämnet primin. Numera finns förädlade sorter som inte innehåller något primin. Om det finns en etikett i krukan som det står ’Touch me’ på vet du att blomman inte innehåller något primin. Källa: blomsterfrämjandet


Byt upp dig redan idag! Rek. cirkapris inkl. moms från

8.900:-

Inbyteskampanj 1.500 kr! Rek. cirkapris inkl. moms från

8.300:Husqvarna 545FX

Husqvarna 550 XP® G TrioBrake™

HUSQVARNA 545/555FX/FXT 545/555 FX / FXT OCH 550/560 XP ® Med våra moderna maskiner får du styrkan att göra det omöjliga möjligt. Just nu får du 1.500 kr för din fungerande röjsåg eller motorsåg när du köper någon variant av 545/555 FX / FXT eller 550 XP®/560 XP®. Kampanjen gäller till 2013-04-30 eller så långt lagret räcker.

Björnvägen 15 906 40 Umeå Tel 090-17 81 10

Copyright © 2013 Husqvarna AB (publ). All rights reserved.

Mån-Fre 8.00-17.00 Lördag 10.00-14.00

husqvarna.se / skog ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

7


Senaste

Nytt

KLÄDHUSET w w w . k l a d h u s e t - m . s e

taslan, meshfoder, flera färger, M-XXL

bomull/poly, flera färger • 48-56, (finns även Big Size 58-62 för 599:-)

Rabatt på herrjackor

bomull/nylon, flera färger • 48-58

499:(ord. 699:-)

Gäller tom Måndag 18/3

flera modeller & färger

quiltad, svart, sand, marin & röd, stl 36-50, (Skara ej marin & röd)

Jacka meshfoder, flera färger • stl. 48-58

799:-

Skjorta bomull, lång ärm, flera färger 37/38-45/46

399:-

Chinos bomull, flera färger • C + D stl.

399:-

Jacka + skjorta + byxa

1.299:-

Jacka

499:-

(ord. 1.597:-)

*(599:-)

Gäller tom Måndag 18/3 KLÄDHUSET M

8

UMEÅ

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

BJÖRNVÄGEN 9

090-12 83 00

MÅ-FRE 10-18

LÖR 10-16 • SÖN 12-16


Ett hus fullt av möjligheter Ibland har vi barn som har varit här hela dagen, men som ändå inte vill åka hem, för de vill leka ännu mer!

”Vi har väldigt bra kontakt med varandra, och skulle inte vilja ha våra butiker någon annanstans, det här är perfekt!” Sammanfattar butikerna i Affärshuset på Mariedal.

Café Victoria

Café och butik i franskromantisk anda

och även det exklusiva danska märket Lene Bjerre” berättar Victoria.

Fantasyland

Ett helt nytt äventyr!

Boom

Heminredningsbutiken BOOM, öppnade dörrarna i november 2007, och blev en fristående BOOMbutik 2012- ”därmed kan vårt sortiment skilja sig från de övriga boombutikerna” berättar Lehna Bengtsson, butikschef BOOM. Lehna berättar att alla i butiken själva har ett stort intresse av heminredning. ”Är man intresserad och gillar produkterna man säljer så blir man automatiskt mer påläst och arbetet blir självklart roligare”, menar Lehna. Storsäljare just nu är Martinisoffan med dubbla divaner och BOOMpläden har även den varit eftertraktad, och perfekt att ge bort i present, även till sig själv! - Något som växer sig större och större är intresset för Cupcakes och tårtor, vilket dels märks på intresset för avdelningen från KitchenCraft, med exempel alla tårtprylar och bakformar, Tårtpapper, Glitter och essenser. Det verkar tilltala folk i alla åldrar att prova lite mer avancerade och speciella bakverk och vi är en av de få butikerna i Umeå som kan erLehna

Katarina

bjuda ett så pass brett sortiment av tillbehör inom detta, vilket vi är väldigt glada för, menar Lehna. I butiken arbetar Lehna Bengtsson, Katarina Johansson, Oscar Del Cueto, samt Ingela Ödling. Ingela

Oscar

Vid inträdet, som kostar 120 kr (Gratis för vuxna och barn under 1 år) får du ett kort som är laddat med 150 poäng. De flesta attraktioner kostar olika mycket poäng, exempelvis 10 poäng, medan andra inte kostar några poäng alls. Du drar kortet i terminalen intill varje attraktion du vill prova på. Vissa karuseller kräver att personalen måste vara i närheten och starta åt dig. - 150 poäng räcker oftast hela dagen. Men vill du fylla på med extra poäng så går det också bra! berättar Camila. Låt äventyret börja! Och du, glöm inte bort att äta! Fantasyland har både fika och mat för att mätta hungriga magar!

Buketten

Kvalitetsblommor för alla tillfällen

Färsk och hemgjord mat i caféet med stämningsfull musik i bakgrunden, samtidigt som miljön får dig att varva ned och koppla bort stressen för en stund! Victoria och mamma Inger startade redan 1995 och 2010 öppnades första delen av Victorias Home. ”I april samma år byggde vi ut, till den butik vi är idag- vi ville tillgodose alla sinnen” berättar Victoria.

I slutet av januari öppnande Fantasyland upp dörrarna för en typ av tivoli, nämligen inomhus. ”Lokalen var helt perfekt för det vi hade tänkt oss, och det tog inte lång tid förrän våra drömmar om ett inomhustivoli började ta form!” Berättar Camila Sundvall, Fantasyland.

”Vi vill erbjuda våra kunder kvalitetsblommor till bra priser” Berättar Sara Jönsson, Buketten.

Victorias Home och Café Victoria kan utan tvekan betraktas som unikt i sitt slag. Här finns något för alla, oavsett om du är hungrig, ute efter en present, eller om du bara vill ha inspiration i en harmonisk miljö. Har ni någon bästsäljare? - Ja, både i matväg och i heminredningsdelen. Räkmackan säljer vi ca 30.000 om året av, så den är utan tvekan populär! Inom heminredning har ljuslyktorna varit väldigt omtyckt. Vad tror ni är speciellt med just er räkmacka? - Dels har vi alltid färskt bröd, som bakas i Vännäs hembageri- sedan gör vi mackan på ett annorlunda sätt än många andra. Till exempel har vi räksallad på mackan, istället för majonnäs, och så är den större och har mer räkor! Här finns ett otroligt brett sortiment, men med ett lågt antal av varje vara. ”Vi erbjuder vit lantlig stil, fransk romantik , lite industristil

Redan i foajén till butiken möts du av en färgsymfoni i alla dess toner. Pelargonerna som står i blom och snittblommorna som doftar härligt inbjudande.

Buketten har agerat på marknaden i över 50 år och den första Bukettenbutiken slog upp portarna redan 1960, och 1967 öppnandes den första i Umeå.

Här blandas karuseller, spelhall, radiostyrda bilar, utmanande klättervägg och även något för de allra minsta. Hoppborg, tågbana samt fluffig söt sockervadd och godisklubbor i största storlek - precis som ett tivoli ska vara! - Nyligen öppnade vi kalasrummen, vilket redan har blivit uppskattat, både av barn och föräldrar. Vi sjunger för födelsedagsbarnet, fikar och så blir det fritt fram att leka, så länge man orkar, berättar Camila, och mamma Margarita fortsätter:

” Delar av de blommor som vi säljer odlas av den lokala odlaren eller av odlare på annan ort i Sverige, vilket gör att transporttiden av blommorna från växthus till butik blir kort.”

Förutom snittblommor, krukarrangemang och växter, finns även krukor, dekorationer och lättare presentartiklar. Låt dig inspirerar av blommornas värld!

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

9


UMEÅ´S NYASTE LEKLAND Boka ditt eget rum till Barnkalaset (finns 3 olika rum) Entré 120:- man får då 150 poäng att använda. Hoppborg & Lekland inga poäng.

Björnvägen 11, Mariehem, Umeå. Tel.090-14 22 21 (G:a Barnens Hus lokaler)

Martini Soffa med dubbla divaner. Finns hemma i Ljusgrå och Svart. 7995:-

Tårtdelare

Utstickare

69:-

Solros 3 del 79:-

Löv 3 del 69:-

Bokhylla Smal 499:- Bred 599:Båda finns hemma i Svart & Vit.

Golvlampa

Muffinsplåt

Vit träfot inkl vit skärm 799:-

För 12 muffins med lock och bärhandtag 229:-

Hjärtan 3 del 49:-

Möbler Inredning Belysning Björnvägen 11• Tel: 090-14 05 60 Mån-Fre 10.00-18.00 • Lördag 10.00-16.00 • Söndag 12.00-16.00 10

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1


Inredning & Presentbutik Något utöver det vanliga...

Vi har även presentkort! Björnvägen 11, 906 40 Umeå Tel. 090-14 17 30 cafevictoriahome@hotmail.se

Stort sortiment av snittblommor, krukväxter och allt som hör blommor till. Välkommen in till oss och låt dig inspireras av blommornas fantastiska värld. Björnvägen 11 906 40 Umeå Tel: 090 - 778240 Fax: 090 - 778240

Öp Öppettider Må Mån-Fre 10.00 - 18.00 Lö Lör 10.00 - 16.00 Sö Sön 12.00 - 16.00

en riktig blomsterbutik

www.buketten.se ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

11


Härliga LCHF-vårrecept! Fläskfilégryta med sallad och guacamole Klara Dessers recept på fläskfilégryta är hämtat ur boken Näringsrik & naturlig LCHF. Gör så här

Ingredienser 400 g fläskfilé 3 kryddstarka korvar, totalt ca 150 g 2 röda paprikor smör att steka i 3 dl grädde eller kokosmjölk salt och peppar salt och peppar 2 avokador 2 vitlöksklyftor 1 dl crème fraiche 1 lime malen chilipeppar salladsblad

1. Putsa fläskfilén och skär den i bitar. 2. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. 3. Stek fläskfilén i smör så att den får lite färg. 4. Lägg över den i en gryta. 5. Stek också korven och lägg över den i grytan. 6. Häll över grädden och låt allt koka upp. 7. Tillsätt paprikan och låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter. 8. Smaka av med salt och peppar. 9. Kärna och gröp ur avokadon. 10. Mosa den i en skål och pressa i vitlöksklyftorna. 11. Blanda med crème fraiche. 12. Pressa saften av limen. 13. Smaka av guacamolen med limesaft, salt och chili. Servera grytan med guacamole och sallads-

Gör så här

1stgul lök 2stvitlöksklyftor smör att steka i 400–600 g kycklingkött 2dl crème fraiche 1msk curry 1tsk gurkmeja saft av pressad citron salt peppar 1stblomkålshuvud gröna salladsblad 12

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

Ingredienser 1stgul lök 1pktbacon 3stägg 600gköttfärs Salt peppar 250gchampinjoner 1tsksoya 2dlcrème fraiche gröna salladsblad

Kycklinggryta med blomkålsris Klara Dessers recept på kycklinggryta är beräknat till fyra personer. Receptet är hämtat ur boken Näringsrik & naturlig LCHF.

Antal portioner: 4 Ingredienser

Köttfärslimpa med svampsås Klara Dessers recept på köttfärslimpa med svampsås är beräknat till fyra personer och hämtat ur boken Näringsrik & nyttig LCHF.

1. Hacka löken och pressa vitlöken. 2. Fräs i smör. 3. Skär kycklingköttet i små bitar och lägg i stekpannan. 4. Stek ett par minuter och tillsätt sedan crème fraiche, curry och gurkmeja. 5. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. 6. Koka upp rikligt med vatten. 7. Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. 8. Koka ett par minuter.

Låt oss ta del av dina favoritrecept! Maila på info@mediaprodukter.se Alternativt skicka per brev till: Media Produkter Sandbackavägen 1 903 46 Umeå

Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Hacka lök och bacon fint. 3. Blanda med äggen och köttfärsen. 4. Krydda med salt och peppar. 5. Forma en limpa i en ugnsfast form och låt stå i ugnen i 30–40 minuter. 6. Skiva svampen och fräs den i en stekpanna tills vätskan försvunnit. 7. Häll sedan i spadet från formen med köttfärslimpan och blanda med soya och crème fraiche. 8. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. 9. Servera köttfärslimpan med såsen och sallad.


Servicedagarna på fredagar är mellan 10:00-18:00 och sträcker sig hela mars och april! Du kan bl.a få hjälp med: byte av torkarblad, kontroll av oljenivå/fylla på, kontrollera glykol, däcktryck och billampor.

VÄLKOMMEN

TILL STATOIL

GREENZONE ERSBODA Vi har öppet Dygnet runt!

Statoil Ersboda tjuvstartar våren med det lilla extra!

Extra service på stationsplan under alla fredagar i mars och april. Mellan 10.00–18.00 hjälper vi dig med torkarblad, kontroll av olja etc.

Välkommen till oss på Statoil Greenzone Ersboda önskar Mathias med personal! Statoil Greenzone Ersboda Överstevägen 5 Tel. 090-18 98 60 Gilla oss eller följ oss på Facebook! ”Statoil Greenzone”

Torkarblad Ord. pris/stf r. 99 kr

25% rabatt

Mathias Pada, Statoil Ersboda är glad över att kunderna får extra mycket service även utomhus

Våren är på god väg, vilket även betyder slaskiga vägar och att bilen behöver kontrolleras lite extra. Det är dock inte alltid man själv märker av en trasig lampa, eller om däcket behöver mer luft- och vad händer om spolarvätskan är slut om man inte vet hur man fyller på? - Självklart försöker vi alltid hjälpa kunden om denne behöver hjälp. Men det är inte alla gånger som vi har hunnit med detta. Därför har vi valt att i mars till april, ägna varje fredag åt att hjälpa kunderna lite extra mycket, berättar Mathias Pada Statoil Ersboda.

är inte alltid bilisten uppmärksammar exempelvis det låga lufttrycket i däcket när denne tankar. Vi uppmärksammar detta och hjälper till. Det blir som på den gamla goda tiden! skrattar Mathias.

Gäller endast på Statoil Greenzone Ersboda mot kupong. En kupong per person och tillfälle. Kan ej kombineras med andra rabatter. Gäller tom: 2013-05-31.

Valfri hyrfilm Över 300 hyrfilmer i sortimentet Ord. pris/stf r. 29 kr

Kostnadsfri hjälp

-Själva hjälpen kostar inget, och skulle det vara så att du behöver byta eller fylla på något så finns det inne i butiken. Skulle det vara så att det tar en stund att fixa bilen, då kan du alltid avnjuta en kopp kaffe, som är bryggt av äkta kaffebönor! Glöm inte att testa nyheterna från kocklandslaget.

15 : /dygn

Gäller endast på Statoil Greenzone Ersboda mot kupong. En kupong per person och tillfälle. Kan ej kombineras med andra rabatter. Gäller tom: 2013-05-31.

Chicago Meny

Som på den gamla goda tiden

Med valfri dricka (33cl burk) Stekt korv, chicagobröd och valfri röra

In i butiken kommer Robin ”det blir kallt emellanåt där ute” säger han medan han tar en kopp kaffe, värmer sig en aning och går sedan ut igen. En bil behöver få spolarvätska påfylld och Robin är snabb med att hjälpa. - Vi har en person (som du märker tydlig genom den gula västen), som hela tiden är ute vid bränslepumparna och hjälper till så gott det går. Det

vid köp av 2 st

20 : Ord. pris 46:-

Kaffet är bryggt på hela bönor som både är ekologiskt och fairtrademärkt. Njut av en kopp i vårsolen!

Gäller endast på Statoil Greenzone Ersboda mot kupong. En kupong per person och tillfälle. Kan ej kombineras med andra rabatter. Gäller tom: 2013-05-31.

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

13


VI REPARERAR: Din smartphone, iPhone, Samsung, HTC m.m. www.ifon.se Kom in eller ring oss! Försäljning • Service • Tillbehör

Formvägen 9B | 090-200 40 70 | www.pldata.se

Radiostyrt och fartfullt - även för arbetsgänget Hobbyn har verkligen vuxit de senaste åren. Oavsätt ålder eller erfarenhet finns något för alla. Här uppe i norr, är Umeå RC ensamma om att sälja radiostyrt och tillbehör. Patrik, på Umeå RC, har själv tävlingskört radiostyrda bilar i 25 år, och han beskriver det som en ”otroligt rolig hobby”. Men butiken lockar inte bara entusiasterna inom ämnet, utan även de som vill prova på något nytt, eller för de som vill ha roligt med arbetsgänget. Vi har en stor rc-bana i butiken, så man kan när som helst komma in och prov köra radiostyrda bilar! Umeå RC, startade redan 2002, och har sedan 2008 legat på Ersboda. Nämner någon Umeå RC, vet alla vilken butik som menas. Men det är inte bara för dem som gillar radiostyrt som butiken finns, utan här öppnar man även dörren för 14

företagsevenemang, något som är väldigt populärt och garanterat lättar upp stämningen! Aktiviteter även för amatörerna - Vi har sedan tidigare, både racingbanor för radiostyrda bilar och speedshoting med kolsyredrivet luftgevär. Oavsätt om du tillhör eliten inom radiostyrt, eller om du är van jägare, så är detta en rolig upplevelse. Nu har vi tagit hem två stycken racingsimulatorer med ca 50 populära banor. Verklighetstroget och riktigt svårt att slita sig ifrån! Berättar Patrik.

Nyhet för i år!

Kör alla världens racingbanor på 100” storbild. Du kör i en riktig racingstol med force feedback ratt och växellåda Hornen växer garanterat ut, samtidigt som ni provar på något nytt, perfekt som afterwork. Racingsimulatorerna har redan blivit riktigt populärt och är

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

ensam av sitt slag i Umeå.

kostar särskilt mycket, menar Patrik.

- Kom hit på drop in över exempelvis lunchen, eller boka tid, vilket passar bäst för större grupper. För företagsgrupper, kompisgäng kan vi även erbjuda andra tider än ordinarie öppettider, berättar Patrik.

- Idag är vi 30 till 50 stycken aktiva i Umeå, och vi träffas ofta för att tävlingsköra, träna eller bara för att ha roligt. Det är en härlig gemenskap och intresset växer allt större! Perfekt för pappa och son, då slår man 2 flugor i en smäll! Menar Patrik.

En växande hobby

Umeå RC med personal har alla ett gemensamt intresse. Detta gör att de även kan hjälpa dig med frågor om hur du gör för att komma igång med hobbyn, eller andra funderingar. Patrik berättar även att detta är en hobby att växa med. Oavsätt om du börjar som sjuåring eller som femtioåring. Både bilar, helikoptrar, flygplan, båtar och softairguns, luftgevär, pilbågar m.m finns i alla nivåer. Dessutom är det en hobby som inte

Vi samarbetar med Umeå AK en klubb som mer än gärna välkomnar nybörjare till denna hobby, som är ett bra sätt att få bort ungarna från datorn en stund. För att vara med i tävlingarna som anordnas hos Umeå RC, behöver man dock inte vara van, eller ha egen utrustning med sig- allt sådant finns i butiken! Mer info och filmer på aktiviteterna finns på www.umearc.se


DIN HÄLSO- och PRESENTBUTIK PÅ HAGA

Vi firar 3 år / liten är bäst

Ekologiska barnkläder från danska Joha

150 kvm butiksyta

Smycken, presenter och mycket annat

ing r e ark tiken p s ati för bu r G an ut

Utställningar av lokala konstnärer och hantverkare

Stort urval av härliga stödstrumpor i fina mönster och färger (bl.a bambu och ylle )

175/65-14 T 775:195/65-15 H 940:205/55-16 H 1.100:205/60-16 H 1.450:-

175/65-14 T 720:195/65-15 H 855:205/55-16 H 1.030:225/45-17 V 1.250:-

Klart på bil inkl.moms

Klart på bil inkl.moms

Som ny kund hos oss, bjuder vi på en kostnadsfri förvaringssäsong

Samarbetspartners:

www.suntlivumea.se

Däck Ö.Kyrkogatan. 43, Haga Tel.090-12 29 30

Fälgar ENZO B/TREND SILVER 15” 760:16” 945:17” 1.145:-

Månd-fre 11-17.30, lördag 11-14

Formvägen 10A

DC Umeå

Tel. 090-82 00 400

Center Däck

Fälgar

Förvaring

(I samma hus som BMW Lindholms Bil)

SMIDIGT SNABBT & ENKELT! pms 1795

pms Black

pms 429

KOM IN TILL OSS SÅ BERÄTTAR VI MER OM DENNA UNIKA PRODUKT Klipp ut och tag med

PON U K E D R VÄ

G

Ord.pris: 589:-

NU: 499:Gäller t.o.m 2013-04-30

Bli ett fan på facebook & ta del av fina erbjudanden!

www.bvsumea.se

090- -18189090 090 5050 • Formvägen 9 ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

15


Kryssa & vinn Trisslotter! 1

4

3

5 2

VINST INLOSES

SENAST 1

VINST INLOSES NOV 2011

SENAST 1

VINST INLOSES NOV 2011

SENAST 1

VINST INLOSES NOV 2011

SENAST 1

VINST INLOSES NOV 2011

1:a pris

5st Trisslotter 2:a pris

3st Trisslotter 3:e pris

2 Trisslotter

SENAST 1

VINST INLOSES NOV 2011

SENAST 1

VINST INLOSES NOV 2011

SENAST 1

VINST INLOSES NOV 2011

SENAST 1

VINST INLOSES NOV 2011

SENAST 1

VINST INLOSES NOV 2011

SENAST 1

VINST INLOSES NOV 2011

SENAST 1

VINST INLOSES NOV 2011

SENAST 1

VINST INLOSES NOV 2011

SENAST 1

NOV 2011

Skicka in din lösning!

Skicka in din lösning som du hittar i rutorna som är markerade 1-5 och du är med och tävlar om trisslotter! Svar måste vi ha senast den 25 april 2013. Lycka till! Rätt lösning är: Namn: Adress: Postnummer & ort: Skicka in din lösning till: Media Produkter, Sandbackavägen 1, 903 46 Umeå. Lycka till!

Vi fångar ditt bästa minn

Vi fångar ditt bästa minne....

FÖRETAGARE! Behöver ni uppdatera era personalfoton? Just nu extra bra priser på företagspaket! Kontakta oss!

BABY / BARNFOTOGRAFERING! Just nu betalar du endast för papperskopian!

För mer info & bokning | info@fota-mera.se | www.fota-mera.se | 073-81 98 571 16

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

PORTRÄTTFOTOGRAFERING! Vi bjuder på en extra förstoring! alla erbjudanden gäller till och med 30 april 2013


et! h y

LYX

N

SVERIGES STÖRSTA HOBBYBUTIK!

från Norrland

Proffesionella Racing Simulatorer

En hamburgare med norrländsk smak Här kör vi Grandtourismo 5 eller Dirt 3. 2st väldigt bra racing spel! Vi lägger upp en tävling 2st kan köra samtidigt. 199kr/person 2 timmar - Drop in under butikens öppettider: 20kr 10min - 100kr 1timme - 185kr 2timmar

Tävling med radiostyrda bilar

Cheesemeny

Köp

2 för 1

Köp två menyer för priset av en. Ord.pris 69kr Gäller på Frasses Ersboda t o m 19/4 2013. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Smakrabatt Renmeny 10kr smakrabatt på vår nyhet Renmenyn!

-10kr

Gäller på Frasses Ersboda t o m 19/4 2013. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Kaffe & Kaka Minsta deltagarantal 6 personer max 24 personer, Vi kör träning och 2 kval där man ska sätta en bra varvtid! Sedan blir det 2st semifinaler och 1 A-final! Vi avslutar med "prisutdelning" och fotografering på prispallen för dom 3 bästa. Drop in under butikens öppettider: 50kr 10min - 150kr 35min

Formvägen 6b (mellan Jysk och Rusta) Telefontid 09.00-14.00 • 090-130264

Mer information & webbutik på www.umearc.se

Vi bjuder på en kaffe och kaka efter maten. Gäller vid köp av meny. Gäller på Frasses Ersboda t o m 19/4 2013. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Mozzarellasticks

19kr Ord.pris 23kr

4st goda Mozzarellastick. Ord. pris 23kr Gäller på Frasses Ersboda t o m 19/4 2013. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Klipp ut och ta med

Umeå Formvägen 2 B Tel. 090- 18 72 90

es.se

www.frass

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

17


Vill du också annonsera i

ANNONS-EXTRA A S-EXTR m ANNON av U eå orra delen n

2013 Nr:1

mtliga ning till sa

En tid

hushåll &

rra företag i no

delen av

Umeå

ge - Reporta rd o - Kors pt - Matrece r a g n li v ä - T av fina r o s s a M en n a erbjud d

R KSLUCKO KOR KÖ C U L S K Ö K

495:-

Kontakta Media Produkter info@mediaprodukter.se

All kommunikation formar kundens uppfattning om ett företag. Hur presenterar du ditt företag i media och på nätet? Om din marknadsföring erbjuder ett mervärde för dina kunder, och väcker intresset hos presumtiva kunder – då har du lyckats. Tror du att du kan nå längre med professionell hjälp? Då har du hittat rätt. Media Produkter är en reklambyrå som startade under våren 1999. Vi gör allt från små banners till kompletta webblösningar, likaväl annonser till grafiska profiler-

ingar, för alla typer av företag. Vi strävar efter att, i nära samarbete med våra kunder, hitta lösningar som harmonierar med företagets image och visioner, och ge dina kunder ett mervärde. Då har vi lyckats. Vår kundkrets sträcker sig från mindre till större företag, från Luleå i norr till Sundsvall i söder, som är medvetna om hur ITmarknaden växer kraftigt och att behovet av att finnas på Internet och i media blir allt viktigare. Våra kunder vet att varje kontakt med en kund formar bilder av företaget.

ANNONS-EXTRA GES UT AV MEDIA PRODUKTER Ansv. utgivare:

Hans Wikström

Grafisk produktion: Media Produkter Annonsansvarig:

Hans Wikström, Media Produkter

Foto: www.morguefile.com m.fl Tryck: Tidningen finns även digitalt på www.mediaprodukter.se!

Box 3114, 903 03 Umeå | 070-438 87 67 | 090-349 30 43 www.mediaprodukter.se | info@mediaprodukter.se Roger.

Däcken är A och O ute på vägen

Roger menar även att vi behöver få en ökad kunskap om våra däck. Hur lång hållbarhet det har, är dock svårt att svara på, eftersom det helt beror på hur mycket vi kör. Ett bra tips är att våga fråga och tips och råd, om man inte är helt säker. - Däck är ofta lågprioriterat, vilket är konstigt, med tanke på säkerheten ute på vägarna. Bara en sådan sak som fel lufttryck i däcken, kan vara avgörande, menar Leif.

Var inte rädd att fråga om hjälp

Se efter däcken och minska olycksrisken! När kontrollerade du däcken senast? Trots att vi använder bilen dagligen, så har vi blivit sämre på att kontrollera dess skick- särskilt däcken, som bör kollas kontinuerligt. Leif och Roger på Däckcenter delar med sig av sina bästa tips och råd, för en säkrare bilfärd!

nu när vädret blir mildare och väglaget inte är helt att lita på. När du tar fram sommardäcken, titta först så att däcken inte har några torrsprickor, vilket kan hända om däcken exempelvis har förvarats fel. Titta även på mönsterdjupet så att det ser bra ut inför starten, och tänk på hur du förvarar däcken, berättar Leif.

- Fräscha däck är A och O, särskilt 18

ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

Däckhotell- en bra plats för däcken

Däckhotell har vuxit sig allt större de senaste åren, och fler och fler väljer att lämna in sina däck. Leif och Roger har tillsammans 70 års erfarenhet inom däck och de förstår varför allt fler väljer däckhotell. - Däckhotell är inte bara för de som har lite plats hemma, utan även för de som vill ha fräscha däck inför säsongen. Det ger en ökad trygghet, inte bara ute på vägarna, utan även för kunderna, då däcken förvaras på bästa sätt och är körbara, berättar

Hos Däckcenter förvaras däcken mörkt och svalt. De rengörs innan de ställs undan och kontrolleras noga innan de monteras fast på bilen. På så sätt kan kunderna känna sig trygga när de byter däck. Om däcken skulle vara allt för slitna, så meddelas du om detta och hinner köpa nya däck i god tid, då Däckcenter även säljer de flesta däck. - Våren är snart här, så kontrollera sommardäcken i god tid, så rullar du säkert ute på vägarna! Är du osäker på dina däck, så kom in till oss och fråga! Vi har tillsammans över 70-års erfarenhet, avslutar Leif och Roger.


FÖRBERED PÅSKEN

20%

rabatt på Skoter-batterier Gäller tom 28 mars.

BATTERI MED LF TEKNOLOGI

STANDARD BATTERI

• Helt underhållsfria • Enastående stor kraft • Extremt vibrationssäkra • Lång livslängd • Tipp och läckage säkra • Robusta tack vare • Låg självurladdning speciella separatorer

Oljor, tändstift, remmar...

Vi har rese rvdelar till alla bil modeller. Sök på www.la

itis.se

Delbetala med Laitiskortet, ränte- och krångelfritt!

Umeå: Björnvägen 11. Tel: 090-70 64 00. ANNONS-EXTRA | 2013 - Nr 1

19


Nu är det hög tid för nya däck! Nu är det hög tid

för nya däck!

185/65-14 615:- | 195/65-15 774:- | 205/55-16 920:195/65-15 820:- | 205/55-16 975:- | 225/45-17 1220:-

exkl. balansering & skiftning | Gäller t.o.m 2013 04-30

Köp 4st nya däck, få en hjulinställning för 595:Köp 4st nya däck + fälg, få en hjulinställning på köpet!

ServA DiN Bil HoS oSS!

(budget)

185/65-14 499:- | 205/55-16 674:- | 225/45-17 825:-

ProvA vår NyA moDerNA HjuliNStällAre till KAmPANjPriS!

Den kompletta Verksta´n! Bilreparationer & Service | Däck & Däckhotell Hjulinställningar & AC-service

090-18 86 80 Gräddvägen 23 kurresbilrep@umemail.se

Annons-Extra 2013 Nummer 1  

Annons-Extra, umea, tidning

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you