__MAIN_TEXT__

Page 1

EINDHOVEN EDITIE 1 - WINTER 2016 / 2017

Lifestyle | Sport | Beauty | Wonen | Auto’s

WELKOM IN DE BINNENSTAD

AUDIOSPECIAL GENIETEN IN OPTIMA FORMA

ONTDEK HET VICTORIAPARK

KIM VA N SOE RLAND

VERTEL (23) T WAT DE STA VOOR H D AAR BE TEKENT


LEEFMOTIEF

CREATIEF, PERSOONLIJK ÉN VEELZIJDIG! DE ONTWIKKELINGEN OP HET GEBIED VAN COMMUNICATIE EN (ONLINE) MEDIA VOLGEN ELKAAR IN RAP TEMPO OP. ER ZIJN STEEDS MEER MANIEREN OM AAN INFORMATIE TE KOMEN EN DE KEUZE AAN COMMUNICATIE-UITINGEN IS ENORM. ALS BEDRIJF WIL JE GRAAG OPVALLEN IN DIT GROEIENDE MEDIALANDSCHAP EN JE DOELGROEP OP EFFECTIEVE WIJZE BEREIKEN. Media Advies Eindhoven staat als full service reclame­bureau en uitgeverij midden in de nieuwste ontwikkelingen en weet de boodschap van ondernemers te vertalen in prikkelende en doeltreffende communicatie. Kenmerkend voor de werkwijze van Media Advies Eindhoven zijn de korte lijntjes, persoonlijke aandacht en het goede samenspel tussen bureau en klant. Een vast aanspreekpunt voor klanten is bij Media Advies Eindhoven vanzelfsprekend. Hierdoor kan een lange termijn relatie worden opgebouwd die de basis vormt voor mooie samenwerkingen. Daarnaast kan Media Advies Eindhoven een totaalaanbod van diensten aanbieden door een eigen reclamebureau en uitgeverij! PRIKKELENDE TOTAALCONCEPTEN Als full service reclamebureau ontwerpt Media Advies Eindhoven prikkelende concepten voor diverse opdrachtgevers binnen en buiten de regio Eindhoven. Hierbij kijkt Media Advies Eindhoven verder dan de ontwikkeling van middelen zoals een advertentie of website, maar gaat op zoek naar een totaalconcept waarin de identiteit, herkenbaarheid en het onderscheidend vermogen van het bedrijf op creatieve wijze tot uiting komt. Dit zie je niet alleen terug in positieve reacties van klanten, maar ook in het bedrijfsresultaat en de impact op de markt! 2

PROFILEREN Alhoewel online communicatie erg in opkomst is, is ook print nog altijd populair en een mooie manier om je als bedrijf te profileren. Als uitgeverij heeft Media Advies Eindhoven een eigen huis-aanhuiskrant Thuis in Eindhoven/Thuis in Woensel die maandelijks in Eindhoven verschijnt. Deze krant is inmiddels een vaste waarde geworden binnen de stad en biedt ondernemers de mogelijkheid om zich lokaal te profileren tegen lage advertentiekosten. De advertenties voor adverteerders worden in eigen huis gemaakt en, waar nodig, ondersteund met redactionele aandacht. Daarnaast is Media Advies Eindhoven uitgever van vele magazines, zoals het LeefMotief. Het magazine voor winkelcentrum Woensel, de Máximaal van het Máxima Medisch Centrum en het recentelijk op de markt gekomen ZorgMotief, waarmee bewoners en zorgaanbieders in Eindhoven worden geïnformeerd over de zorg in de stad. Een uniek initiatief dat ook buiten Eindhoven veel positieve reacties ontvangt!

MEDIA ADVIES ­EINDHOVEN EGELSTRAAT 1 EINDHOVEN T 040 - 843 12 16 WWW.MEDIAADVIESEINDHOVEN.NL


EEN TOTAAL CONCEPT WAARIN ALLES KLOPT

LEEFMOTIEF

3


LEEFMOTIEF

Recept voor worstenbroodjes

EEN SMAKELIJKE BESTEMMING

PAGINA 9 PAGINA 10

Ontdek het Victoriapark PAGINA 12-17

WELKOM IN DE BINNENSTAD

Audio Special

PAGINA 18-21 PAGINA 24-33

DE STAD ALS TESTTERREIN JEEP RENEGADE & RENAULT SCENIC PAGINA 34-43 4


LEEFMOTIEF

DE WOONHOEK & STIJN’S SLAAPSTUDIO PAGINA 44-51

JUWELIER FERDINAND SANDERS

EEN HUIS KOPEN? PAGINA 52-55

PAGINA 56-59

Schaatsen en zwemmen

Beauty

PAGINA 60-63 PAGINA 66-69

BAG FOR MORE PAGINA 70-75

5


LEEFMOTIEF

COLOFON LEEFMOTIEF EINDHOVEN UITGEVER MEDIA ADVIES EINDHOVEN VORMGEVING ILONA GIJZEN | DORINE VINK MARKETING & SALES RON ­MEURKENS DRUKKERIJ VAN HELVOORT DISTRIBUTIE MEDIA ADVIES EINDHOVEN REDACTIE ESTER KERKHOFF | STUDIO STAMPIJ FOTOGRAFIE RON MEURKENS COPYRIGHT NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG ZONDER SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING OF OP ENIGERLEI WIJZE WORDEN GEKO­PIEERD, VERSPREID OF WORDEN GEREPRODUCEERD OF GEPUBLICEERD. ALLE PRIJZEN IN DIT MAGAZINE ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN TYPEFOUTEN EN BESCHIKBAARHEID. ER KUNNEN AAN DEZE PUBLICATIE GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND. MEDIA ADVIES EINDHOVEN KAN NIET VERANTWOORDELIJK WORDEN GESTELD VOOR WIJZIGINGEN IN PRIJZEN OF VOORWAARDEN, DIE NA HET UITGEVEN VAN DIT MAGAZINE HEBBEN PLAATSGEVONDEN. 6


LEEFMOTIEF

EINDHOVEN EEN STAD OM IN TE LEVEN Eindhoven heeft alles wat het leven leuk maakt. Monumenten en musea, kerken en kroegen, markten en theaters, vergezichten over weilanden en hightech-ontwikkelingen op een speciale campus. Het is een plek met levendige straten en onontdekte plekjes. Het is ook een industriële stad met een rijke ­geschiedenis vol bedrijvigheid. In Eindhoven vind je een grote diversiteit aan winkels, waar de eigenaar je nog zelf te woord staat. Dorpse persoonlijkheid in de thuisplaats van meer dan 225.000 mensen… Ken je het Victoriapark in Eindhoven? Dit nieuwe park, verscholen achter de Witte Dame, wordt een groene oase en rustpunt midden in de drukte van het stadscentrum. En heb je er even genoeg van, dan vormt Eindhoven Airport de poort naar meer dan 75 bestemmingen in Europa. Maar je hoeft de stad echt niet uit om leuke dingen te beleven. Denk bijvoorbeeld aan het bruisende carnavalsfeest dat we elk jaar vier dagen lang in Lampegat vieren, de bruisende festivals of de wedstrijden in onze eigen voetbaltempel. Eindhoven is een stad vol fantastische verhalen. En die delen we graag met jou. Omdat jij je, net als wij, verbonden voelt met deze stad. Omdat je er woont of werkt. Omdat je er graag komt. Omdat je er leeft! Daarom speciaal voor jou dit nieuwe glossy stadsmagazine over Eindhoven.

Veel leesplezier!

RON MEURKENS UITGEVER

7


LEEFMOTIEF

Eten & Drinken HET LEVEN WORDT PAS ECHT LEUK MET EEN GLAS GEZELLIGHEID IN DE HAND EN EEN BORD VOL LEKKER ETEN VOOR JE NEUS, NIETWAAR?

8


LEEFMOTIEF

MAAK ZELF

WORSTENBROODJES ALS TUSSENDOORTJE, BORRELHAP, ZONDAGSE LUNCH OF ZELFS BIJ HET ONTBIJT: DE MEESTE BRABANDERS ZIJN DOL OP WORSTEN­ BROODJES! WIL JE EEN KEER OP EEN FEESTJE GOED VOOR DE DAG KOMEN, MAAK ZE DAN EENS ZELF.

JE HEBT NODIG: • Een pak broodmix voor witbrood (450 gram) • 400 gram half-om-half gehakt • 2 eieren • 1 beschuit (of 2 eetlepels paneermeel) • nootmuskaat, peper en zout • 2 eetlepels bloem

ZO DOE JE HET: • Maak het brooddeeg zoals op de verpakking staat beschreven. Doe het deeg in een kom en dek die af met plasticfolie. Zet de kom een half uur op een warm plekje. • Meng het gehakt met een ei, de verkruimelde beschuit, peper, zout en een halve theelepel nootmuskaat. Rol van ongeveer 30 gram gehakt een worstje van zo’n twaalf centimeter. • Als het deeg een half uur heeft gerezen, verdeel je het in bolletjes van 30 gram. Rol een bolletje uit op een aanrecht met wat bloem. Maak er met een rolstokje een ovale vorm van. • Klop een ei los in een kommetje. Leg het gehaktworstje op het ovaal en vouw het deeg eromheen. Eerst de zijkanten naar binnen, dan vouw je de lange kanten om het vlees. Met het ei plak je het broodje goed dicht. • Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de broodjes af met plasticfolie en zet ze nog een half uur tot drie kwartier op een warme plek om te rijzen. • Verwarm de oven voor op 200 graden. • Strijk de rest van het ei over de broodjes en bak ze een half uur in de oven. 9


LEEFMOTIEF

EEN SMAKELIJKE BESTEMMING

10

JE KRIJGT HIER ECHT EEN IDEE WAAR BROOD VANDAAN KOMT!


BIJ DE OERSE MOLENBAKKER IN VELDHOVEN ONTDEK JE ECHT WAAR BROOD VANDAAN KOMT. IN ÉÉN OOGOPSLAG ZIE JE NAMELIJK DE GRAANVELDEN, DE MOLEN ÉN DE BAKKERIJ. DE MOLEN IS NOG ALTIJD ACTIEF EN IN DE OPEN BAKKERIJ ZIE JE HOE DE BAKKERS MET VEEL LIEFDE BROOD BAKKEN. AMBACHTELIJKER KRIJG JE HET NIET! In de winkel ruikt het heerlijk en kun je proeven wat er vers uit de oven komt. Smakelijke gebakjes lonken van alle kanten en in de Eeterij kun je meteen aanvallen. Daar serveren ze complete broodgerechten voor de lunch of een lekkere apfelstrudel, Oerse Snebbel of een vers gebakje bij de koffie. Een heerlijke bestemming voor een fietstochtje in de omgeving van Eindhoven. Ouderwets Bourgondisch genieten!

TIP WIL JE LUNCHEN BIJ DE OERSE MOLENBAKKER? BEL DAN EVEN OM TE RESERVEREN, DAN HOUDEN ZE EEN TAFELTJES VOOR JE VRIJ.

DE OERSE MOLENBAKKER HOOGEIND 35 VELDHOVEN T 040 - 205 21 20 WWW.OERSEMOLENBAKKER.NL

11


LEEFMOTIEF

Ontdek... HET VICTORIAPARK

12

© ELKE TEURLINCKX


WELKOM IN HET CENTRAL PARK VAN EINDHOVEN! Midden in de stad, op het terrein waar het hoofd­ kantoor van Philips Lightning zat, wordt een nieuw stukje Eindhoven gecreÍerd. Achter de hoge gebouwen aan de Mathildelaan en Gagelstraat komt een stadspark waar Eindhovenaren kunnen loungen, sporten, spelen of ontspannen in het groen. Omgeven door winkeltjes en horeca is het heerlijk vertoeven in het Victoriapark, met alle voorzieningen bij de hand. Wat wil een mens nog meer?

13


LEEFMOTIEF

WEETJE Eind 2017 loopt er zelfs een heuse rivier door het Victoriapark. De Gender, die nu nog wordt weggeleid door rioolbuizen, zal hier bovengronds worden gebracht.

ZWARTWIT KOFFIE ZOVEEL MEER DAN ALLEEN MAAR KOFFIE Bij ZwartWit Koffie weten ze waar ze het over hebben. De combinatie van de juiste koffiebonen, gefilterd water en een strakke espressomachine zorgt voor de perfecte espresso. Het resultaat is een heerlijke kop koffie die je op je gemak kunt drinken in de relaxte sfeer die de eigenaren hebben meegenomen uit Australië. Om het helemaal compleet te maken, serveren ze er ook nog een ontbijtje, lunch of iets anders lekkers bij.

WAAR ZIJN WE TE VINDEN? 1. 2. 3. 4. 5. 6.

TWENTY TWO: Victoriapark 10 - twentytwo.nl MINITIALS: Victoriapark 8 - www.minitials.nl ZWARTWIT KOFFIE: Victoriapark 7 - www.zwartwitkoffie.nl HOLLAND 2 STAY: Victoriapark 4a - www.holland2stay.nl BROWNIES AND DOWNIES: Victoriapark 1 - www.browniesanddownies.nl EMTÉ: Victoriapark 90 - EMTÉ - www.emte.nl

TIP Ook de theedrinkers worden niet vergeten bij ZwartWit Koffie. Hier schenken ze naast zwarte en witte thee ook groene thee op de juiste ­temperatuur!

Victoriapark Eindhoven

1

14

2

3

4

5

6


MINITIALS VERHALEN VAN LIEFDE Ze verkopen achttien karaat goud en echte diamanten. Maar eigenlijk verkopen ze bij Minitials veel meer dan dat. Ze verkopen pure liefde verpakt in een uniek sieraad. De goudsmeden in het atelier maken op die manier een bijzonder waardevolle herinnering voor een geboorte, verloving, bruiloft, jubileum, overlijden of andere bijzondere gebeurtenis in je leven. Om altijd bij je te dragen! TIP Ze maken bij Minitials ook prachtige assieraden. Een mooi aandenken aan een verloren dierbare.

15

Š ELKE TEURLINCKX


EMTÉ

TWENTY TWO

HOLLAND 2 STAY

NIET ZOMAAR EEN SUPERMARKT

KLAAR VOOR EEN UITDAGING?

NOOIT MEER WEG!

Bij de EMTÉ in het Victoriapark komt de geur van versgebakken brood je tegemoet. Met 1.300 vierkante meter winkeloppervlak is dit de grootste supermarkt van het centrum. Je kunt hier terecht voor meer dan duizend artikelen tegen messcherpe prijzen. Pronkstuk is de open keuken waarin pizza’s, maaltijd­ salades, vruchtenyoghurts en versgebrande noten worden gemaakt. Dit is een EMTÉ 3.0!

Ben je toe aan een verandering van leefstijl? Wil je gezonder en fitter worden en het beste uit jezelf halen? Dan is Twenty Two Gym & Juice de juiste partner in crime! Zij bieden niet alleen een personal trainingsstudio, maar combineren dit ook met gezonde voeding. Een personal trainer, diëtist en vriendelijke medewerkers staan altijd voor je klaar om te helpen je doelen te bereiken. Samen sta je sterk!

Wil je het Victoriapark niet alleen bezoeken, maar wil je er blijven? Het kan! Eindhoven2Stay verhuurt prachtige en betaalbare lofts en penthouses, compleet met meubels. Naast de woonruimtes in het Victoriapark biedt dit bureau meer dan 750 studio’s, lofts en appartementen aan aan studenten en young professionals in het centrum van Eindhoven. Met alles erop en eraan!

TIP EMTÉ Victoriapark heeft ook een borrelshop met een groot assortiment aan alcoholische dranken.

TIP De sappen, smoothies en andere heerlijkheden van Twenty Two Gym & Juice kun je ook nuttigen in hun eigen bar.

TIP Moederbedrijf Holland2Stay biedt ook woonruimte aan in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Delft en Den Bosch.

16


LEEFMOTIEF

BROWNIES & DOWNIES LUNCHEN MET EEN GLIMLACH Ze noemen zich met recht de meest bijzondere lunchzaak in Eindhoven. Bij Brownies & downieS kun je genieten van ontbijt, lunch of een diner. Wat daar bijzonder aan is? Het team bestaat voor een groot deel uit jongeren met een verstandelijke beperking. Je krijgt dus niet alleen een vers bereid broodje, maar je krijg er ook een onvergetelijke glimlach bij!

TIP Heb je iets te vieren? De locatie van Brownies&downieS is ook af te huren voor feestjes en partijen.

17

©ELKE TEURLINCKX


LEEFMOTIEF

WELKOM BIJ

18


WINE A BIT HAVE A BITE GET THE TASTE

LEEFMOTIEF

U KUNT BIJ ONS TERECHT VOOR BIJZONDERE SPECIALITEITEN, ZOALS DE GELIEFDE SOEPEN VAN DE TREESWIJKHOEVE, DE KROKETTEN EN BITTER­BALLEN VAN VALUAS, DE DOOR ADRIAN ZARZO EN ANNE-LAURA MIDDELWEERD GESELEC­TEERDE WIJNEN EN HET GEBAK VAN DE ROUW UIT VUGHT. EN DE ‘GEWONE’ BROODJES DAN? UITERAARD. KEURIG VERZORGD, WAAR U MAAR ZIN IN HEEFT. TAKE A SEAT OR TAKE AWAY! 19


LEEFMOTIEF

1.

1. BIOLOGISCHE WIJN

Een degelijk aanbod biologische en - jazeker - veganistische wijn in De Binnenstad.

2.

2. TOSTI PALING

Onze Tosti Paling is een wonderschoon voorbeeld van traditie en culinaire durf in een nieuw jasje.

3. MIJN LIJFOLIE

Gegroeid en geplukt in Arbeca. Geselecteerd door **sterrenkok Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve in Waalre.

3.

4.

“Food and drinks o f all kinds, for people of all kinds”

4. LANGHARIG TUIG 5.

De nieuwster creatie van Brew-pub van Moll. Een volhoppige weizen van 5,5%.

5. IJS EN MEER

Bijzonder ijs, bijzondere patisserie, bijzondere bonbons. Verrassende smaakcombinaties op basis van ware creativiteit en subliem vakmanschap van Bjorn Cocu.

6. DE SAPPEN VAN SAPJE

De verse koudgeperste groentesapjes van Sapje zijn 100% biologisch, slowjuice en koud geperst van 400 gram groenten en fruit.

20

6.


LEEFMOTIEF

EEN GREEP UIT DE KAART Op de kaart van De Binnenstad vind je de Tijd van Toen terug in broodjes die blijkbaar het eeuwige leven hebben: van gebraden gehakt tot gerookte paling. De Tijd van Nu is present met een grote variatie aan internationaal lekkers. Voor mensen die met evenveel gemak aanschuiven op een terras aan de Ramblas, of aan de toog van een Parijse bistro, Londense pub of Truck Stop aan Route 66. De Tijd van Straks biedt de gelegenheid nu en dan even in de culinaire toekomst te kijken. Dus speciaal voor de nieuwsgierige gastronauten onder ons.

Get the taste

DE HELE DAG ONTBIJTEN

“Plezierige middag met Bits & Bites in De Binnenstad”

In De Binnenstad kunt u de hele dag ontbijten. De tijden zijn flexibel. Wie ‘s ochtends begint, leeft toch in een ander ritme dan wie er ’s ochtends mee stopt. Met alle mogelijke varianten daartussen. Daarom kunt u in De Binnenstad de hele dag ontbijten. Als gezond begin, voedzaam intermezzo, of smakelijk slotakkoord. U bepaalt.

BITS & BITES IN DE BINNENSTAD ‘s Middags gezellig samen in De Binnenstad. Wat drinken. Wat eten misschien. Niet veel, maar wel lekker. Om een idee te geven: kaas-, vlees- en gemengde plankjes, een zeer ruime keuze bijzondere kroketjes en bitterballen van Restaurant Valuas* in Venlo. En uiteraard verder alles waar u maar zin in heeft uit de kaart.

WEKELIJKS NIEUWE VERRASSINGEN Elke week staan er wel weer nieuwe, verrassende producten op de balie. Niet allemaal zeer alledaags, maar voor culinaire speurders vaak wel heel attractief. Merendeels Iberisch van achtergrond, via onze Spanish Connection maar ook bijzondere zaken uit andere culturen en landstreken. Interessant om kennis mee te maken. Aan tafel in De Binnenstad. Maar ook om mee naar huis te nemen of als apart cadautje voor een gewaardeerde relatie.

LUNCHROOM DE BINNENSTAD EMMASINGEL 35D EINDHOVEN T 040 - 243 00 93 WWW.LUNCHROOMDEBINNENSTAD.NL 21


LEEFMOTIEF

“DE BIJENKORF IS THE RUIM 225.000 MENSEN WONEN IN EINDHOVEN. ZE SLAPEN ER, GAAN ER UIT, RIJDEN ER DOORHEEN NAAR HUN WERK, DOEN ER DE DAGELIJKSE BOODSCHAPPEN, VINDEN ER HET GELUK OF JUIST NIET. KORTOM: ZE LEVEN IN EINDHOVEN. DE VELDHOVENSE KIM VAN SOERLAND (23) VERTELT WAT DE STAD VOOR HAAR BETEKENT.

“De allerleukste plek van Eindhoven is voor mij de Bijenkorf. En dan met name de afdelingen met make-up, schoenen en tassen. Ik doe niets liever dan dwalen tussen de spullen van de prachtige merken die ze daar verkopen. Elke dag kijk ik even op hun website om te zien wat er nieuw is binnengekomen. Zomaar iets kopen, doe ik niet snel. Ik ben een enorme twijfelkont. Elke aankoop die ik doe, heb ik zeker tien keer gewikt en gewogen.

NAAM:

KIM VAN SOERLAND

LEEFTIJD:

23 JAAR

OPLEIDING: MBO GASTVROUW

DE ROOI PANNEN EN

HANDEL & ECONOMIE AAN

HET SUMMA COLLEGE

AMBITIE:

EEN BAAN IN DE

COMMERCIËLE BUITENDIENST

RELATIE:

JA

SPORT:

TENNIS

CLUB:

PSV

22

MENSEN KIJKEN Als ik uitga in de stad, ga ik het liefst naar de Markt. Met mijn vriend of een groep vriendinnen zoeken we een plekje buiten voor de cafés. Met die verwarmde terrassen is dat meestal goed te doen. Drankje erbij en dan lekker kletsen en mensen kijken. Heerlijk vind ik dat! Ik ga ook graag uit eten. Bijvoorbeeld bij Sopranos op het Stationsplein of Mangiare op de Kleine Berg. Daar kun je heerlijk eten en dat is nou net iets wat ik supergraag doe! ALLES BIJ DE HAND Gemiddeld één keer in de maand ben ik samen met mijn moeder in Eindhoven te vinden om te winkelen. Tussendoor loop ik ook regelmatig in mijn eentje de stad in. We shoppen trouwens niet alleen hier. Mijn moeder, mijn zusje en ik bezoeken ook graag een andere stad om de winkels onveilig te maken. Ik denk dat ik de meeste steden van Nederland inmiddels wel heb gezien. Amsterdam en Den Bosch vind ik ook heel leuk. Iedere stad heeft zo zijn eigen sfeer. Maar wat ik in Eindhoven vooral zo fijn vind, is dat alles zo dicht bij elkaar is. De winkels, terrassen, bioscopen en restaurants: je bent zo van de ene op de andere plek.

DE WERELD ONTDEKKEN Nu denk je misschien dat al mijn geld opgaat aan winkelen. Maar ik spaar ook geld voor vakanties. Stedentrips naar Milaan of Madrid bijvoorbeeld of gewoon lekker een weekje luieren en stappen op Ibiza. Vorig jaar heb ik voor het eerst een echt grote reis gemaakt. Samen met mijn vriend ben ik een maand lang in Maleisië geweest. In het begin moest ik erg wennen aan het grote verschil met de luxe in Nederland. Het was daar allemaal zo anders!


LEEFMOTIEF

PLACE TO BE FOR ME!” LEVEN IN EINDHOVEN

Kim van Soerland:

“Drankje erbij en dan lekker kletsen en mensen kijken. Heerlijk vind ik dat!”

Maar na een paar dagen kon ik dat loslaten en heb ik enorm genoten. We hebben per boot en te voet door de jungle getrokken. We hebben theeplantages gezien en de hoofdstad Kuala Lumpur bezocht. Ik vond het zo geweldig om een andere cultuur te ervaren en ik heb helemaal de smaak te pakken. Nu wil ik graag naar Thailand.

EEN FIJN NEST Thuis bij mijn familie en vrienden ben ik ook heel tevreden. Ik vind het leuk om te koken voor een groep mensen en het daarna gezellig samen op te eten. Ik ben een echt familiemens. Ik ga graag op bezoek bij ooms en tantes en mijn oma’s. Samen doen we leuke dingen. Dus al lonkt de rest van de wereld zeker, hier onder de rook van Eindhoven is toch altijd mijn nestje!” 23


LEEFMOTIEF

Audio Special GENIETEN IN OPTIMA FORMA. AUDIOAPPARATUUR VOOR EEN LOEPZUIVER GELUID.

24


LEEFMOTIEF

P7

P5

SERIES 2

BOWERS & WILKINS MUSTHAVES

P3

SERIES 2

BOWERS & WILKINS LANCEERT DE NIEUWE CM-SERIE

NO STRINGS ATTACHED

De nieuwe CM-Serie van Bowers & Wilkins biedt een spectaculaire verbetering op de audioprestaties en het luxueuze design waar de serie om bekendstaat. Met de nieuwste Bowers & Wilkins technologieën - waaronder ontkoppelde Double Dome tweeters, een geraffineerde nieuwe styling en splinternieuwe modellen - levert de nieuwe CM-Serie puur en prachtig geluid.

De P7 en P5 Wireless zijn de eerste Bluetooth® hoofdtelefoons van Bowers & Wilkins. Ze bieden dezelfde kracht, precisie en authentieke hifi-klank als de veel bekroonde P5-Series 2 hoofdtelefoon. Deze draadloze hoofdtelefoon is gemaakt van fraaie materialen en heeft een stijvol design met een optimale pasvorm, ook bij lange luistersessies. Het luxueuze leer en geborsteld aluminium, in combinatie met het fraaie en tijdloze design, zorgt voor een perfecte en comfortabele pasvorm. Kortom, de P5 Wireless is de ideale hoofdtelefoon voor iedereen die wil genieten van de beste geluidskwaliteit met het gemak van draadloos.

CM-SERIE

MT-SERIE

TAKE HOLLYWOOD HOME Met de nieuwe MT-serie legt Bowers & Wilkins de lat nog hoger voor een compact Home Cinema-systeem. Bowers & Wilkins Mini Theatre Serie staat bekend als één van de grootste successen in de wereld van compacte Home Cinema-systemen. Sinds de lancering zes jaar geleden heeft dit systeem internationaal veel lovende reviews en awards ontvangen. Met haar nieuwe Mini Theatre-systemen tilt Bowers & Wilkins de prestaties van zowel stereo als home cinema naar een nog hoger niveau en dat in een fenomenale mat zwarte of mat witte finish.

BOVENSTAANDE PRODUCTEN ZIJN TE BEWONDEREN EN NATUURLIJK TE KOOP BIJ: AUDIO TV CENTRUM GELDROPSEWEG 75 EINDHOVEN REMKES BEELD EN GELUID AALSTERWEG 108 EINDHOVEN

25


LEEFMOTIEF

REMKES BEELD BEN JE DOL OP MOOIE APPARATUUR EN KRIJG JE ER GEEN GENOEG VAN? BIJ REMKES BEELD & GELUID LIGT DE RODE LOPER UIT EN STAAT DE KOFFIE KLAAR. EIGENAAR ROBERT REMKES VINDT HET VOORAL EEN UITDAGING OM MEE TE DENKEN OVER EEN COMPLEET PLAN VOOR BEELD EN/OF GELUID IN JE HUIS.

“Mensen komen onze showroom niet binnen om vijf minuten later weer met een doos op de stoep te staan,” zegt Robert Remkes. “Zo werkt het hier niet. Mensen komen bij ons omdat ze bij vrienden hebben gezien dat zij mooie speakers in het plafond hebben, of een tv die handig is weggewerkt in de muur, of een overdekt terras waar je heerlijk naar muziek kunt luisteren. Wij denken niet alleen na over hoe groot een tv moet zijn of welke audioapparatuur een goed geluid levert, maar ook hoe dit wordt toegepast in een huis. Soms is een grote tv gewoon te groot voor een ruimte. Maar ook een kleine tv kan net niet de juiste verhouding hebben waardoor het niet goed staat. Maken wij een audioplan, dan letten ook op of de plek van de speakers past in het ontwerp voor het licht. PASSEND IN HET INTERIEUR Regelmatig werken we samen met binnenhuis­ architecten om te overleggen hoe we beeld en geluid kunnen aanbieden, zonder de stijl van een huis te verstoren. Zo hebben we laatst in een huis een akoestisch plafond laten maken. Het ging om een huis met een strakke, steriele sfeer en veel harde materialen. Geluid gaat dan al snel weerkaatsen. Een akoestisch plafond absorbeert het geluid waardoor er aangename klanken ontstaan. Niet alleen voor muziek, maar ook voor andere geluiden natuurlijk. Het plafond krijgt een stuclaagje waardoor het prachtig past in de sfeer van het huis. Er gaat veel tijd in zitten om zo’n project tot stand te brengen, maar het geweldige resultaat en een tevreden klant maken dat meer dan goed! 26

MUZIEK ALS SFEERVERHOGER We bedienen niet alleen particulieren, maar ook bedrijven en horecazaken. Als je bij Domein Oogenlust in Eersel uit je auto stapt, klinkt op de parkeerplaats prettige achtergrondmuziek die door het hele bedrijf, in alle ruimtes te horen is. Het is onderdeel van de sfeer die het bedrijf uit wil stralen. Zo hebben we ook het geluid verzorgd in onder andere sterrenrestaurants Wiesen, Zarzo en restaurant Valenzia by Zarzo.


“WIJ VERKOPEN MEER DAN EEN APPARAAT MET EEN STEKKER ERAAN”

LEEFMOTIEF

& GELUID

Robert Remkes:

“Wij luisteren graag. Niet alleen naar goede muziek, maar ook naar de wensen van onze klanten.”

DE OPTIMALE BELEVING VAN BEELD EN GELUID Wij verkopen niet zomaar apparaten met een stekker eraan. Liever verkopen wij een beleving. Streaming audio die te bedienen is met dezelfde afstandsbediening als de haard en de lamellen. Een soundframe van Bower & Wilkins rond de tv waarin het geluid is ingebouwd. En dat hoeft echt niet duurder te zijn dan wanneer je naar de grote winkelketens gaat. Want koop je daar een tv, dan moet die ook nog worden bezorgd. Heb je die tv

thuis, dan moet er een beugel komen om hem op te hangen. Het apparaat moet op de juiste manier aangesloten worden. Wij denken meteen overal over na en verzorgen het totale pakket. Kortom, loop gerust eens binnen bij Remkes beeld & geluid om te kijken naar de nieuwste modellen die we hebben staan, of voor een goed advies!”

Remkes beeld & geluid

REMKES BEELD & GELUID AALSTERWEG 108 EINDHOVEN T 040 - 223 37 90 WWW.REMKESBEELDENGELUID.NL 27


LEEFMOTIEF

SOUNDFRAME EEN MOOIE OMLIJSTING VAN ZUIVER GELUID 28


LEEFMOTIEF

ER IS DE LAATSTE TIEN JAAR VEEL VERANDERD. ONTWIKKELINGEN GAAN IN EEN STROOMVERSNELLING. ZEKER OP HET GEBIED VAN GELUID EN BEELD. LANGZAAM MAAR ZEKER ZIJN ER MEER BEELDSCHERMEN EN VERSCHILLENDE GELUIDSBRONNEN IN HUIS GEKOMEN. TELEVISIES, SMARTPHONES, TABLETS, LAPTOPS, COMPUTERS, GAMES, DAB RADIO, BEAMERS, MAAR OOK INTEL­ LIGENTE SYSTEMEN VOOR VERWARMING, VERLICHTING EN BEVEILIGINGS­ CAMERA’S DIE VANAF AFSTAND OF CENTRAAL TE BEDIENEN ZIJN. 29


LEEFMOTIEF

Wat nu als je dit allemaal bij elkaar brengt en je op de prettigste plek in huis, de woonkamer, alles kunt zien en horen wat je wilt. Bowers & Wilkins heeft zich op die kernvraag geconcentreerd en is samen met Mutrox in Numansdorp, de expert op het gebied van akoestiek en geluidsisolatie, met een prachtige oplossing gekomen: SoundFrame. Dat is een omlijsting van een groot beeldscherm waarin de luidsprekers en subwoofer zijn weggewerkt. Bowers & Wilkins is een Engels bedrijf dat sinds 1966 bestaat en hoogwaardige luidsprekersystemen maakt. Vanaf het begin hebben zij ernaar gestreefd om ontwerpen te maken die niets toevoegen aan of weglaten van de originele muziek. “Bowers & Wilkins is een bedrijf dat zich al tientallen jaren richt op mooi geluid. We maken zichtbare en onzichtbare luidsprekers. De zicht­ bare luidsprekers hebben een fraai uiterlijk en zijn zodanig ontworpen dat ze niet alleen prachtig geluid geven, maar ook een plezier zijn om naar te kijken. Dat geeft een optimale beleving van geluid.” Aan het woord is Erwin van der Putten, de CEO van Bowers & Wilkins Benelux. “Kort gezegd: wij willen altijd uitstekende oplossingen bieden voor mensen of bedrijven en restaurants waar geluidskwaliteit een grote rol speelt. Van een eenvoudige huiskameroplossing tot complete thuisbioscopen.” Elke ruimte reageert anders op geluid. Een modern ingerichte woning met een stenen vloer kan bijvoorbeeld onprettig en hol klinken, waardoor de geluidsweergave van een luidsprekersysteem nadelig beïnvloed kan worden. Dan is een aanpassing van de akoestiek essentieel. Bowers & Wilkins werkt sinds vier jaar samen met Mutrox. Erwin van der Putten (CEO Bowers & Wilkins Benelux): “Beide bedrijven onderschrijven dezelfde filosofie om niets weg te laten of toe te voegen aan originele opnames. Met onze samenwerking versterk je elkaars vakmanschap.” Mutrox wordt geleid door Ronald Bout en Erik Pleijsier. Ze zijn beiden specialisten op het gebied van het oplossen van akoestiekproblematiek en bieden professionele oplossingen voor opnamestudio’s of callcenters. Voor de consumentenmarkt bieden ze maatoplossingen. 30

INGELIJST GELUID De platte televisies van tegenwoordig zijn mooi om te zien, maar de speakers zitten aan de achterkant. Het geluid wordt daarmee gedempt en vervormd. Door de intensieve samenwerking tussen Mutrox en Bowers & Wilkins is SoundFrame ontwikkeld, een totaaloplossing voor grotere beeldschermen van 55 tot 75 inch. Ronald Bout: “Het idee voor SoundFrame ontstond twee jaar geleden. Bij ultradunne televisies is geluid altijd maar een bijproduct. Als geluids­ puristen vinden wij dit niet kloppen, bij mooi beeld hoort geluid van dezelfde kwaliteit. SoundFrame is

een kader dat om de televisie heen zit, met een minimale diepte van zestien centimeter. In de lijst zitten vier speakers. Een linker-, een rechter-, een centerspeaker en een subwoofer. De subwoofer zorgt ervoor dat lage frequenties goed hoorbaar zijn. De luidsprekers zijn niet te zien, omdat de frames bekleed zijn met een stof die akoestisch transparant is. Die laten dus al het geluid door zonder het signaal te vervormen. Hangt uw televisie al aan de wand? Dan is een SoundFrame in een uurtje te plaatsen. Het is een sublieme oplossing voor al het beeld en geluid in de woonkamer of als uitgangspunt voor homecinema’s.”


LEEFMOTIEF

DOOR SAMENWERKING HET MOOISTE GELUID!

MEERWAARDE Erwin: “We hebben bij SoundFrame gekozen voor de Cinema 7. Dat is een slanke en vrij smalle luidspreker met een uitstekende geluidskwaliteit en toch betaalbaar. SoundFrame is uniek omdat er geen kabels zichtbaar zijn, want die zijn in de constructie zelf weggewerkt. Dat maakt dat SoundFrame goed te integreren is in een interieur, iets wat reeds door een aantal (interieur)architecten is ontdekt. Het mooie is dat die zich nu ook kunnen onderscheiden met een optimale integratie van audio en video in een totaaloplossing, terwijl dat vaak achteraf nog moest worden opgelost.” Deze vernieuwende aanpak maakt dat de reacties van hun klanten zeer lovend zijn. Bowers & Wilkins staat meer dan ooit open voor samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld architecten en interior designers. Erwin: “Door creatieve, vernieuwende initiatieven van kwalitatief hoogwaardige bedrijven kunnen producten ontstaan met een ongelofelijke meerwaarde voor de eindconsument.” Veelgebruikte entertainmentfuncties als televisie, beluisteren van muziek, afspelen van films, online internetten, gamen en de bediening van automatisering van een woning kunnen worden samengebracht in SoundFrame. Het hele gezin kan daarvan genieten, of dat nu samen is of afzonderlijk. “Ja, ik denk dat Bowers & Wilkins in de toekomst meer en meer totaaloplossingen zal gaan bieden voor audio en video. We spelen daarmee in op de wereldwijde vraag die er is naar functionaliteit die is gecombineerd met een hoogwaardige audio- en videobeleving.”

HET OOG WIL OOK WAT Erwin van der Putten: “We kunnen de stoffen leveren in verschillende kleuren. Maatwerkstoffen zijn ook mogelijk. Wat heel verrassend is, is het dat we zien dat interieurarchitecten SoundFrame als onderdeel gebruiken in het ontwerp van bijvoorbeeld een kastenwand. De kastenwand wordt als het ware om het SoundFrame heen gebouwd. Zo blijft het geluid van de speaker altijd goed klinken en vrij van kleuring door trillingen in de kast. Het combineren van de stoffen in verschillende kleuren en wanden in diverse structuren levert zo telkens weer iets verrassends op.”

Ronald Bout vult aan: “Wat ik nog wil toevoegen is dat wij alles zo hebben ontworpen dat het SoundFrame zelf de backbox is van de speaker. De interne stijfheid van de backbox van Bowers & Wilkins hebben wij ook in het SoundFrame aangebracht. Door het SoundFrame te gebruiken bespaar je dus niet alleen veel hak- en breekwerk, maar ook ruimte en kosten. De toepasbaarheid van SoundFrame is groot. Niet alleen thuis, maar ook op jachten, in hotelsuites, opleidingscentra, bedrijven en restaurants. SoundFrame is inclusief speakers en zonder de televisie verkrijgbaar vanaf zo’n 5000 euro ­inclusief btw, het grootste model kost 9850 euro inclusief btw.”

Het SoundFrame is te bewonderen en te koop bij: AUDIO TV CENTRUM GELDROPSEWEG 75 EINDHOVEN WWW.AUDIOTVCENTRUM.NL REMKES BEELD EN GELUID AALSTERWEG 108 EINDHOVEN WWW.REMKESBEELDENGELUID.NL

31


LEEFMOTIEF

AUDIO TV CENTRUM HEEFT ALLES OP HET GEBIED VAN BEELD EN GELUID

Voor de mooiste schermen en de vetste apparatuur 32


OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

LEEFMOTIEF

WIL JE ABSOLUUT HET ALLERMOOISTE HEBBEN OP HET GEBIED VAN BEELD EN GELUID, DAN BEN JE BIJ AUDIO TV CENTRUM IN EINDHOVEN AAN HET JUISTE ADRES. IN DE SHOWROOM VAN BIJNA DUIZEND VIERKANTE METER KRIJG JE NIET ALLEEN EEN DEMONSTRATIE VAN DE NIEUWSTE AUDIOSYSTEMEN EN TELEVISIESCHERMEN, MAAR OOK EEN VAKKUNDIG ADVIES.

“Van een simpel tv-toestelletje voor op de slaapkamer tot een complete thuisbioscoop, wij begeleiden onze klanten bij elke aankoop met liefde en plezier,” zegt Roel van Nunspeet van Audio TV Centrum. “En onze service reikt verder dan alleen de aankoop van apparatuur, want onze monteurs komen die desgewenst ook installeren bij de nieuwe eigenaar thuis. Zo kunnen we een opti­ male beeld- en of geluidskwaliteit garanderen. En is er later nog eens een vraag of probleem, dan denken we uiteraard graag mee over een oplossing.”

MEEDENKEN VANAF DE EERSTE STEEN

VOOR IEDERE RUIMTE HET JUISTE SYSTEEM

OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

Denken in oplossingen is een eigenschap die de deskundigen van Audio TV Centrum op het lijf is geschreven. “Mensen weten vaak wel wat ze willen, maar met alle mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen is het lastig om te bepalen wat de beste optie is,” legt Roel uit. Wij inventariseren de wensen en geven een advies over wat een passende oplossing zou kunnen zijn. Wij kijken niet alleen naar de huidige situatie, maar denken ook na over het gebruik in de toekomst.”

Voor wie de aanleg van een audio- of video­ systeem vanaf de bouw niet is weggelegd, is er gelukkig nog de showroom van Audio TV Centrum. Hier kun je je vingers aflikken bij de mooiste en nieuwste systemen van alle grote merken als Bowers & Wilkins, Rotel, Kef, Denon, Musical Fidelity, Samsung, Sony, Panasonic en Bose. In de studio demonstreren de medewerkers graag hoe beeldschermen kunnen worden weggewerkt in de muur of in het plafond en hoe je met home domotica alles heel eenvoudig vanaf je smartphone kunt bedienen. Laat je verbazen over de mogelijkheden!

Het liefste ziet Roel mensen binnenkomen met een bouwtekening in de hand. “Als mensen een huis gaan bouwen, denken ze na over van alles en nog wat. Hoeveel stopcontacten er moeten zijn en waar de lichtpunten komen te zitten. Maar vaak vergeten ze de aansluiting van de tv en de bekabeling mee te nemen. En dat is jammer, want ondanks alle draadloze apparaten van tegenwoordig, moet je hier goed over nadenken. Wij gaan graag met de aannemer en elektricien aan tafel om mee te denken.”

AUDIO TV CENTRUM GELDROPSEWEG 75 EINDHOVEN T 040 - 211 18 65 WWW.AUDIOTVCENTRUM.NL 33


LEEFMOTIEF

34


LEEFMOTIEF

DE STAD ALS TESTTERREIN

De Jeep Renegade KRACHTIG, ROBUUST EN LEVENSLUSTIG

35


LEEFMOTIEF

DE JEEP RENEGADE

KING OF THE ROAD

36

ER IS IN DE WIJDE OMGEVING VAN EINDHOVEN GEEN WOESTIJN, BERGPAS OF WOESTE RIVIER TE VINDEN. TOCH TESTEN WE HIER EEN BRUTE TERREINWAGEN: DE JEEP RENEGADE. DEZE SUV IS DE VERTALING VAN JEEPS STOERE IMAGO NAAR EEN MODEL DAT GOED TE HANTEREN IS BINNEN DE GRENZEN VAN EEN STAD.

De Jeep Renegade straalt levenslust uit. Recht van voren gezien blijft de boze blik van weleer, van achter straalt de Renegade met sterretjes in de achterlichten. Het interieur is revolutionair: de lijnen zijn speels, zonder dat het avontuurlijke karakter is vergeten. Alles aan de Renegade is groot, grof en stevig. Naast de bijrijdersstoel zit een handgreep waar zelfs een olifant voldoende houvast aan zou hebben!

Uit de vele details blijk dat de vormgevers plezier hadden in hun werk. Zo is in de stoelen de vorm van de grille terug te vinden. Boven het beeldscherm van het navigatiesysteem prijkt trots de tekst ‘Since 1941’ en er zitten ‘modderspatten’ op de toerenteller. In de schaduwrand van de voorruit is de beeltenis van een oer-Jeep verwerkt. De Renegade-rijder krijgt door dit soort details bij iedere rit het gevoel in een bijzondere wagen te rijden.


LEEFMOTIEF

De krachtige motoren van de Renegade moeten Jeep helpen met dit model de wereld te veroveren.

MACHTIGE ZIT De binnenruimte is van ruime omvang voor een auto in dit segment, maar de Renegade voelt als een enorme auto. De bestuurder zit hoog en kijkt uit over een grote motorkap. Bovendien is het dashboard diep, waardoor de afstand tussen auto en bestuurder gevoelsmatig nog verder wordt vergroot. TECHNISCHE SNUFJES De door ons gereden Jeep Renegade heeft een sleutelvrije toegang. Ook wordt de auto automatisch teruggestuurd als de belijning van het wegdek per ongeluk wordt overschreden. Verder wordt de bestuurder gewaarschuwd voor naderend onheil, maar remt de auto in dat geval niet zelf. Er zit een U-Connect audio-, navigatie- en communicatie­systeem in dit instapmodel van Jeep. Dit is uitgebreid en gebruikersvriendelijk. Tijdens de testrit stuurde het systeem ons keurig naar de plaats van bestemming. BRUTE KRACHT Met de Renegade wil Jeep letterlijk de wereld veroveren. De Renegade zal in meer landen te koop zijn dan ooit tevoren. Die zelfverzekerdheid is mede te danken aan de moderne dieselmotoren van Fiat. Zo is de testauto voorzien van een 1.4 liter MultiAir motor. Deze 140 pk sterke viercilinder heeft geen enkele moeite met de Renegade. De versnellingsbakverhoudingen passen bovendien goed bij het karakter van de motor. Deze motor geeft de bestuurder wel degelijk het machtige gevoel dat auto’s als deze zo aantrekkelijk maakt. Er is keuze uit drie benzine- en drie dieselmotoren. Het vermogen loopt uiteen van 110- tot 170 pk. Een start/stopsysteem is standaard op de Renegade.

‘KING OF THE ROAD’ De Renegade steekt opvallend volwassen in elkaar. Zo rijdt hij ook: het MultiAir-blok weet prima raad met het gewicht van deze bescheiden reus (minimaal 1.346 kilo) en je kunt er snel en soepel mee door het verkeer sturen. Schakelen gaat via een DDCT-automaat of met behulp van de prima handgeschakelde zesbak uit onze testauto. Achter het stuur heb je een ‘king of the road’-gevoel, vanwege het royale uitzicht op de motorkap. De vorm van die kap doet ons een beetje denken aan de allereerste Cherokee. De verkrijgbare hulp­ systemen op de Renegade zijn helemaal van deze tijd. Zoals rijstrooksignalering, een dode-hoek-­ assistent en een zelfstandig remsysteem, dat al vroegtijdig van zich laat horen. Zit je te dicht op je voorganger, dan geeft de Jeep een geluidssignaal. Dat klinkt zo indringend dat je automatisch meer afstand gaat houden. De Renegade is optioneel te voorzien van vierwielaandrijving. De belangrijkste reden om hiervoor te kiezen is het extra trekgewicht. De voorwielaangedreven Renegade mag een aanhanger van maximaal 1.000 kg (geremd) trekken (met een meerprijs van € 495,- mag deze 1.500 kg trekken), de sterkere 4WD-versie standaard 1.500 kg. MEER DAN IMAGO ALLEEN De Renegade is een waardige opvolger van het legendarische origineel van Jeep. De motoren zijn uitstekend. De ruimte, de uitrusting en het weggedrag zijn goed voor een auto in dit segment. In vergelijking met de concurrentie ziet de Renegade er bovendien hoogst origineel uit. Dat geldt niet alleen voor het exterieur, maar ook voor het interieur. Wie een SUV koopt om anders te zijn dan anderen, zal daarom alleen al vanwege de vormgeving voor de Renegade kiezen. PROEFRIT MAKEN? NEEM CONTACT MET ONS OP.

­ ONTENT AUTOGROEP (officieel Jeep dealer) C AUTOWIJK EINDHOVEN PIETERSBERGWEG 3 EINDHOVEN T 040 - 259 28 00 WWW.CONTENTAUTOGROEP.NL 37


LEEFMOTIEF

JEEP PET € 13,35

ABARTH IPHONE 6 COVER € 28,75

AUTO EXTRA’S

ABARTH VEST BIPOSTO € 127,95

ABARTH MINIATUUR € 7,65

JEEP ZIPPO € 29,95

JEEP VEST € 75,00

38

DEZE ARTIKELEN ZIJN TE VERKRIJGEN BIJ CONTENT AUTOGROEP. PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF BTW.

JEEP KIDS T-SHIRT € 11,25


LEEFMOTIEF

EINDHOVENSE WEETJES DE LETTER E Al eerder gezien dat de letter E te lezen is in de vlag van Eindhoven?

Dat heeft de ontwerper inderdaad zo bedacht! De horizontale rode en witte banen staan voor Woensel, Tongelre, Stratum, Gestel en Strijp die samen met Eindhoven sinds 1920 één gemeente vormen.

DE HOOGSTE GAGE In 2012 ontving dj David Guetta de hoogste gage die ooit is betaald voor een optreden op

BEKENDE EINDHOVENAREN

Extrema Outdoor.

Hoeveel precies is niet bekend, maar je ­schijnt voor dat bedrag een mooi huis te kunnen kopen…

SLIMSTE REGIO TER WERELD In 2011 werd de regio Eindhoven uitgeroepen tot slimste regio ter wereld door het Intelligent Community Form. Dit heeft alles te maken met de ontwikkelingen in de regio op het gebied van ICT.

VIJFDE EN GROENSTE Eindhoven is na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht de vijfde stad van Nederland als je kijkt naar het aantal inwoners. De gemeente telt 225.000 mensen en dat aantal groeit. Van de vijf grootste steden van ons land is Eindhoven de groenste stad. Ongeveer een derde van alle openbare ruimte in de gemeente is ‘groen’.

95.955 AUTO’S Er staan in de gemeente Eindhoven 95.955 personenauto’s, 9.935 bedrijfswagens en 6.685 motoren geregistreerd. In 2012 werden er 372 auto’s gestolen.

Een aantal bekende Eindhovenaren zijn zanger Peter Koelewijn, cabaretier Theo Maassen, tennisser Paul Haarhuis, zangeres Ria Valk, advocaat Geert-Jan Knoops en ­presentatrice Lucille Werner.

OPERATIE MARKET GARDEN Op 18 september 1944 werd Eindhoven bevrijd uit de handen van de Duitse bezetters. Operatie Market Garden was een ­geallieerd offensief dat een einde maakte aan de oorlog in het zuiden van Nederland. De bevrijding wordt ieder jaar gevierd met de Lichtjesroute.

39


LEEFMOTIEF

FAMILIETOPPER OP HERHALING

40


LEEFMOTIEF

DE NIEUWE RENAULT SCENIC RENAULT IS BIJ UITSTEK EEN PRODUCENT VAN FAMILIEWAGENS. VAN DE EERSTE DRIE SCENIC-GENERATIES WERDEN WERELDWIJD MAAR LIEFST VIJF MILJOEN EXEMPLAREN VERKOCHT. DE NIEUWSTE TELG UIT DE SCENIC-FAMILIE IS EEN WAARDIGE OPVOLGER IN DEZE SUCCESVOLLE SERIE.

We ontvangen de sleutels van de Scenic van Renault dealer Arend Auto. En voor deze test mogen de kinderen mee! Hockeysticks en sporttassen, inladen maar. Eens kijken of deze auto ruim genoeg is voor de eisen van een gemiddeld gezin. Op naar het centrum van Eindhoven! VARIABELE RUIMTE Ruim is deze middenklasser zeker. De achterbank heeft drie voorgevormde zitplaatsen, waarvan de rugleuning met een druk op de knop kan worden weggeklapt. Als je ook de passagiersstoel naar voren laat zakken, ontstaat er een riante laadruimte. De bank kan bovendien worden geschoven om de beenruimte te vergroten รณf de afmeting van de achterbak ruimer te maken. Als je grote kinderen hebt of regelmatig volwassenen achter in de Scenic wilt vervoeren, kun je beter kiezen voor de Grand Scenic, waarin je net wat meer beenruimte en hoogte tot het plafond hebt.

STOP MAAR IN DE VLOER Naast de opbergvakken in de deuren, heeft de Scenic ook bergruimte in de vloer. Ook zit er een groot vak tussen de voorstoelen, dat je naar voor of achter kunt schuiven. Het dashbordkastje is een handige lade. Ruimte zat dus voor zakdoeken, snoeppotjes, speelgoed, luiers en wat een gezin zoal meeneemt tijdens een autorit. 41


LEEFMOTIEF

Veiligheid staat voorop in deze comfortabele en prettige gezinswagen!

NEDERLANDSE VORMGEVING De meeste MPV’s staan niet bekend om hun schoonheid. Opdracht van Renault voor hun Nederlandse ontwerpchef Laurens van den Acker, om daarin verandering te brengen. Deze Scenic is vormgegeven volgens de nieuwe designwetten van het Franse concern. Van den Acker zorgt graag voor meer samenhang tussen de ontwerpen van de verschillende Renaults. Zo zijn de nieuwste modellen allemaal voorzien van een zwarte grille die de koplampen met elkaar verbindt en forse wielen van 20 inch. 42

COMFORTABEL Ondanks de grote wielen ligt de Scenic prettig op de weg. De veren zijn soepel en de dempers zorgen voor voldoende comfort. Wat betreft de motor kun je kiezen uit een benzine- of diesel­ motor. De laatste biedt nét ietsje meer power waardoor de auto wat makkelijker optrekt dan de 115 of 130 pk TCE benzinemotor. Je moet van deze auto geen sportwagenprestaties verwachten, maar voor regulier weggebruik voldoet hij uitstekend.


KNOPJES EN SNUFJES Het multimediasysteem van de Renault Scenic is rijk uitgerust met uiteraard audio, navigatie en de mogelijkheid om handsfree te bellen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen, maar werkt traag. Een camera in de auto leest de borden en ziet ook de strepen op de weg. Voetgangers worden herkend en de auto zal vanzelf stoppen als de bestuurder niet op tijd remt. Veiligheid voorop in deze comfortabele en prettige gezinswagen!

TEST HET ZELF Je kunt de Scenic zelf uitproberen bij Arend Auto aan de Europalaan 2 in Eindhoven. De experts daar vertellen je graag meer over deze gloednieuwe MPV.

AREND AUTO EUROPALAAN 2 EINDHOVEN T 040 - 245 00 55 WWW.ARENDAUTO.NL 43


LEEFMOTIEF

Wonen THUIS GEZELLIG OMRINGD DOOR MOOIE MEUBELS EN BIJPASSENDE WOONACCESSOIRES.

44


LAMPE BERGER BRYNXZ KAP € 29,95

Met Comète wordt de kerstsfeer betoverend en verfijnd. Deze door Rozenn Mainguené ontworpen Lampe Berger in beperkte oplage is een ware ster. Deze doet denken aan een edelsteen, met de sterk glanzende sierdop en de subtiel uitvloeiende zwarte lak. De op de hals van de Lampe Berger aangebrachte subtiele zilverkleurige lovertjes geven het geheel een feestelijk ­accent. Een chique, elegante kleur voor een zeer trendy look.

LAMPE BERGER SET

BRYNXZ VOET € 32,50

KUIPSTOEL € 199

EEN UNIEKE KUIPSTOEL! Door de toevoeging van armleggers op de armleuningen kun je ook je armen in alle comfort laten rusten tijdens een heerlijk diner. Het metalen onderstel zorgt voor een strakke vormgeving en zo krijgt deze stoel een industriële uitstraling. De zitting van deze stoel is bekleed met kunstleer met ademend katoen.

VANAF

€ 39,95

TRENDY WONEN

THEEPOT 0.9L € 39,95

VACHT € 12,95

SALONTAFEL € 497 BRYNXZ BORD € 9,95 KUSSEN P.S. € 24,95

SALONTAFEL RUSTIEK SET ROND 60 & 75 cm ø

De salontafels, side table, tv-meubel, eettafel en hoektafel uit de Fabrikacollectie zijn voorzien van een rustiek Frans eikenhouten tafelblad en een zwart metalen onderstel. Het frame is leverbaar in alle RAL-kleuren zonder extra kosten. Het blad is leverbaar in vier kleuren: Naturel Eiken, Gerookt, White wash, Grey wash.

BRYNXZ THEELICHTHOUDERS € 3,95

BOVENSTAANDE PRODUCTEN ZIJN TE BEWONDEREN EN NATUURLIJK TE KOOP BIJ: DE WOONHOEK WINKELCENTRUM WOENSEL 342 EINDHOVEN

45


LEEFMOTIEF

DE FINISHING TOUCH

VOOR JE INTERIEUR 46


LEEFMOTIEF

BEN JE OP ZOEK NAAR IETS MOOIS VOOR AAN DE MUUR, EEN SCHILDERIJ OF LAMP, EEN FIJN KUSSEN OF EEN MOOI SERVIES? GA DAN EENS SNUFFELEN IN DE WOONHOEK.NL IN WINKELCENTRUM WOENSEL. HIER VIND JE DE LEUKSTE ACCESSOIRES DIE PASSEN IN EEN LANDELIJKE OF INDUSTRIËLE WOONSTIJL. ‘Sfeervol’ is zeker een woord dat in je opkomt als je De Woonhoek binnenloopt. Eigenaar Ank Bruins staat klaar om je te voorzien van een goed advies als je daar behoefte aan hebt, maar je mag ook lekker op eigen houtje rondstruinen om inspiratie op te doen. Naast de vele woonaccessoires vind je in de winkel ook mooie eethoeken en fraaie banken van het Nederlandse merk Olav Home. LAMPE BERGER, DE GEUR VAN THUIS Er is altijd wel wat nieuws te bewonderen in De Woonhoek.nl. Bijzonder populair zijn op het moment de producten van Lampe Berger. Dit zijn luxe vormgegeven olielampen die een zuiverende werking hebben op geurtjes in huis én op bacteriën. Ze zorgen ervoor dat de geur van huisdieren, de open haard en rook- of kookluchtjes zes tot acht uur lang verdwijnen. De lamp neutraliseert de geur, maar kan ook een heerlijk parfum verspreiden als je dat wilt. Een fijn en origineel cadeau!

DE WOONHOEK.NL WOENSEL XL 342 (VLAKBIJ C&A) EINDHOVEN T 040 - 287 12 00 WWW.DEWOONHOEK.NL

TIP DE WOONHOEK.NL HEEFT EEN GOEDE WEBSITE BOORDEVOL LEUKE MEUBELS EN WOONACCESSOIRES. KIJK EENS ONLINE EN KOM DAARNA IN DE WINKEL CHECKEN OF JE INDERDAAD EEN NIEUWE AANWINST VOOR IN HUIS HEBT GEVONDEN. 47


LEEFMOTIEF

DÉ BEDDENSPECIALIST VAN DE REGIO

LEKKER SLAPEN DOE JE BIJ STIJN 48


LEEFMOTIEF

EEN GOED BED IS VOOR IEDEREEN ANDERS

WIE LEKKER WIL SLAPEN, MOET EENS LANGSGAAN BIJ STIJN’S SLAAPSTUDIO IN NUENEN. IN EEN WAAR BEDDENWALHALLA WORD JE WELKOM GEHETEN DOOR ANS, SANDRA OF STIJN ZELF. IN VERSCHILLENDE STUDIO’S KUN JE MATRASSEN, BOXSPRINGS EN WATERBEDDEN TESTEN. WANT WAT JIJ PRECIES PRETTIG VINDT, DAT MOET JE TOCH EERST VOELEN, NIETWAAR?

“Een goed bed is voor iedereen anders,” vertelt Stijn van Bree. “Daarom nemen we uitgebreid de tijd om met onze klanten te bespreken wat hun wensen, eisen en klachten zijn. Pas als we dat goed in kaart hebben gebracht, kunnen we de juiste oplossing bedenken. Wij hebben geen bedden op voorraad, want ieder bed wordt speciaal voor de koper gemaakt. Zo ben je gegarandeerd van de juiste samenstelling. En houd je toch nog twijfels, dan spreken we een slaapgarantie af. Het bed kan dan onder bepaalde voorwaarden worden geruild voor een ander.”

MOOI RAPPORT Als je op de site van Stijn’s Slaapstudio kijkt, zul je zien dat de klantwaardering voor de winkel bijzonder hoog is. Stijn: “Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Wij laten een klant nooit aan zijn lot over. Als er iets is, komen we snel met een oplossing. Daarover zijn onze klanten blijkbaar heel tevreden en daar doen we het voor!”

49


LEEFMOTIEF

PURE VERLEIDING

SLAAPTIP VAN STIJN "Om lekker in slaap te vallen, moet je eerst ontspannen zijn. Span je linkervoet strak aan en houd dat vijf tellen vol. Ontspan even en doe daarna dezelfde oefening met je rechtervoet en vervolgens je benen, armen, handen, schouders en nek. Welterusten!”

50

Niet alleen bedden en matrassen, maar ook kussens, dekbedden en het mooiste bedtextiel zijn te koop bij Stijn’s Slaapstudio. Bekijk vooral ook even de gloednieuwe store van Viking, het best verkochte beddenmerk van Zweden. De collectie in de slaapstudio van Stijn is bijzonder uitgebreid. En waar je ook kijkt in Stijn’s Slaap­ studio: de boxsprings, donzen kussens en het glanzende zijde lokken. Ga eens langs om je te laten verleiden!


LEEFMOTIEF

STIJN’S SLAAPSTUDIO OPWETTENSEWEG 81 NUENEN T 040 - 284 00 13 WWW.BEDDENSPECIALISTNUENEN.NL

51


Een huis kopen? Dit kan wel eens het juiste moment zijn Is op dit moment een huis kopen verstandig? Een vraag waar je misschien vaker over nadenkt. Op dit moment zijn de hypotheekrentes historisch laag en zijn in veel regio’s de huizenprijzen gedaald ten opzichte van de afgelopen jaren. Dit kan dus een goed moment zijn om hiervan te profiteren. Precies weten wat in jouw situatie mogelijk is? Ga naar snsbank.nl/hypotheken en bereken het zelf of kom eens langs in onze winkel. Een SNS Adviseur kan je alles vertellen over het kopen van een huis en maakt graag een berekening voor je.

Winkelcentrum Woensel 290 5625 AG Eindhoven


LEEFMOTIEF

“WIJ KIJKEN ALTIJD OF HET BETER KAN VOOR DE KLANT” SNS VINDT DAT BANKIEREN NORMALER KAN, MENSELIJK EN EENVOUDIG. ZE BIEDEN BEGRIJPELIJKE PRODUCTEN EN DIENSTEN MET EEN CONCREET VOORDEEL VOOR DE KLANT. EN ZE SPREKEN LIEVER HELDERE TAAL DAN BANKENTAAL. SNS IS IN GROOTTE DE VIERDE BANK VAN NEDERLAND. DAT MAAKT ZE GROOT GENOEG OM IETS IN DE MELK TE BROKKELEN TE HEBBEN EN KLEIN GENOEG OM DAADKRACHTIG TE ZIJN.

STEEDS MEER WINKELS “Waar de meeste banken filialen sluiten, openen wij juist nieuwe winkels,” vertelt Erik Klerkx, manager klantgebieden van SNS in Woensel en Best. “Wij vinden het namelijk belangrijk dat mensen een plek hebben om naartoe te komen als ze vragen hebben. Waar ze een vast aanspreekpunt treffen zodat ze niet steeds opnieuw hun financiële situatie uit de doeken hoeven te doen. Natuurlijk bieden wij onze diensten ook online aan via internet en handige apps. We zijn een bank van deze tijd. Maar loop je vast of wil je een meer uitgebreid advies, dan helpen we je graag verder in de winkel.”

“Zo kunnen we bijvoorbeeld een budgetcoach inschakelen die adviseert hoe de klant op bepaalde posten geld kan besparen.” 53


LEEFMOTIEF

MOOIE AMBITIES De ambities van SNS liegen er niet om. Als onderdeel van SNS Bank (per 1 januari de Volksbank) wil SNS niet het eigen rendement vooropstellen, maar het belang van de klant. De bank ziet het als een maatschappelijke plicht om mensen finan­ cieel weerbaar te maken, waarbij fundamentele zaken als wonen, educatie en een buffer voor onverwachte uitgaven vooropstaan. Bankieren met de menselijke maat, noemen ze dit.

DE KLANT VOOROP “Als een klant in de problemen komt, bijvoorbeeld omdat hij plotseling zijn baan kwijt is of arbeidsongeschikt is geworden en moeite heeft om de kosten voor de hypotheek op te brengen, zien wij het als onze taak om mee te denken over een oplossing,” zegt Erik Klerkx. “Zo kunnen we bijvoorbeeld een budgetcoach inschakelen die adviseert hoe de klant op andere posten geld kan besparen. Op deze manier geven we invulling aan de rol die wij als bank willen hebben. Ik ben trots op deze gedachtegang van SNS. De klant staat bij ons echt voorop. En zo hoort het ook!”

SNS BANK WINKELCENTRUM WOENSEL 290 EINDHOVEN T 030 - 633 3000 54


SNS Huisselectie Altijd keuze uit meerdere hypotheekaanbieders Met een SNS Hypotheek krijg je goede rente en voorwaarden. Maar misschien bestaat er wel een hypotheek die nog beter bij jou past. We hebben als enige bank in Nederland hypotheken van verschillende hypotheek­ aanbieders. Gek? Wij vinden van niet. Het is een keuze. De keuze om jouw belang voorop te zetten.

Winkelcentrum Woensel 290 5625 AG Eindhoven


LEEFMOTIEF

MOGEN WIJ U EVEN VOORSTELLEN… EEN NIEUWE AANWINST IN HET TEAM? NOU NEE, EIGENLIJK WAS ZE AL EEN PAAR JAAR BIJ JUWELIER FERDINAND SANDERS WERKZAAM, ZIJ HET ALS ZATERDAGHULP EN NOG ‘IN OPLEIDING’. MAAR LESLEY WRIGHT, OVER WIE WE HET HIER HEBBEN, HEEFT EIND JUNI HAAR OPLEIDING OP DE VAKSCHOOL IN SCHOONHOVEN VOLTOOID.

56


Sinds de diploma-uitreiking in oktober mag lesley zich officieel presenteren als afgestudeerd goudsmid-ondernemer. Met veel enthousiasme en ondernemerszin is ze nu fulltime in dienst gekomen bij Juwelier Ferdinand Sanders die… toevallig ook nog eens van haar vader is.

LEEFMOTIEF

EEN BEETJE HISTORIE Jaap Kampen nam begin 80’er jaren de bekende juwelierszaak op de Demer over van de weduwe van oprichter Ferdinand Sanders. Met enthousiasme en de nodige ervaring in het ondernemen, wist Kampen de zaak uit te breiden met meerdere vestigingen in Veldhoven, Valkenswaard en Winkel­ centrum Woensel. Werden de andere filialen weer verkocht en de Demer gesloten, het filiaal in Woensel is een vestiging die fier overeind kon blijven en waar de vaste klanten uit de hele regio tot op de dag van vandaag hun weg naartoe weten te vinden. “Als,” zegt Kampen met een dreigende ondertoon, “de gemeente het wegennet ernaartoe tenminste niet nóg eens afsluit!”

Het vriendelijke en behulpzame personeel dat met kennis van zaken adviseert, het reparatie-­ atelier, het brede assortiment, de laagdrempelig­ heid, óók met de dubbele deuren, juwelen- en horloge­­liefhebbers weten dat nog steeds te waarderen. Maar Kampen nadert de pensioengerechtigde leeftijd, zo vindt hij zelf, en dan is een dochter die zich ‘inwerkt’ een welkome aanvulling op het bestaande Ferdinand Sanders-team! Dan laat hij, als hij de kans krijgt, graag de teugels wat vieren en geeft hij het jong en aanstormend talent, zoals hij zijn dochter ziet, de kans zich te bewijzen. Hij is er in ieder geval érg blij mee dat met de aanwezigheid van Lesley continuïteit voor Ferdinand Sanders in Winkelcentrum Woensel gewaarborgd kan worden. NIEUWE COLLECTIE Lesley assisteerde dus al bij de inkoop van de diverse najaarscollecties. Zo vindt ze de nieuwe collectie van Ti Sento, Illuminare, zeer geslaagd; was ze erg blij met de nieuwe en iets fijnere armbanden van Buddha to Buddha en heeft ze de mooie en aantrekkelijke winteractie ‘Fonkelende Rose Sterrennacht’ van Trollbeads, met een zilveren én een rose Muranoglazen bead, al mogen bewonderen. Nieuw in het assortiment kwamen recent de sierlijk klassieke en modieuze dameshorloges van Balmain. “Écht héél elegant!”, vertelt Lesley. Het zilveren sieradenassortiment van Sanders wordt ook nog uitgebreid met colliers en ringen van Jéh Jewels, dat verrast met heel mooie blikvangers voor hals en hand.”

Dat ze ook al veel kennis heeft opgedaan van herenhorloges blijkt als je haar laat vertellen over de nieuwe Astron van Seiko: een horloge dat maar liefst de helft dunner is geworden, nu zonder chronograaf verkrijgbaar, dus ook goedkoper is én dat met een titanium band ook lichter om de pols zit dan eerdere Astrons. En nu we het toch over heren hebben, wil Lesley de heren, voor zover nog niet getrouwd, ook wijzen op het nieuwe assortiment aanzoeksringen van PAS. Daarmee kom je écht goed voor de dag met je ‘Will-you-marryme?’ bij de kerstboom of onder de mistletoe! Tegen zo’n mooi pakje van Juwelier Ferdinand Sanders onder de boom kan toch niemand eigenlijk nee zeggen?

En zo wordt de winkel met veel enthousiasme, door de jonge én oude generatie, weer helemaal opgemaakt voor de aankomende decemberfeesten!

Aan hun gezichten kun je het zien: vader en dochter houden van hun vak en dragen dat graag uit. En zo wordt de winkel met veel enthousiasme, door de jonge én oude generatie, ­weer helemaal opgemaakt voor de aankomende decemberfeesten!

FERDINAND SANDERS WINKELCENTRUM WOENSEL 63/64 EINDHOVEN ​T 040 - 242 15 46 WWW.JUWELIER-SANDERS.NL

57


LEEFMOTIEF

Brengt het DAF Museum nostalgische gevoelens

EEN MUSEUM

naar boven? Ja! Is het ouderwets?

VOL LIEFDE EN WEEMOED

Zeker niet!

WIL JE EEN LEUK DAGJE UIT IN EIGEN STAD? BRENG DAN EENS EEN BEZOEKJE AAN HET DAF MUSEUM AAN DE TONGELRESESTRAAT IN EINDHOVEN. EEN TOPPLEK VOOR IEDEREEN DIE VAN GESCHIEDENIS, TECHNIEK EN AUTO’S HOUDT! Klim je in de cabine van zo’n grote vrachtwagen, dan voelt zelfs een grote jongen zich weer even klein. Het leuke is dat het museum vol staat met indrukwekkende, stoere, mooie en snelle wagens. En je mag ze allemaal aanraken! Van alles wat DAF ooit heeft geproduceerd zijn voorbeelden te vinden. Zo ontdek je DAF-brandweerwagens, legervoertuigen, trucks die de rally Parijs-Dakar hebben gereden, de sportieve Siluro en de grappige ‘rijdende regenjas’, een driewieler die in de gang kon worden gestald. TOCHT DOOR DE GESCHIEDENIS Een bezoekje aan het DAF Museum is een tocht door de geschiedenis. Je komt binnen op de plek waar de gebroeders Van Doorne in 1928 hun kleine machinefabriek en smederij startten. Op de benedenverdieping bevind je je op een dorpsplein met winkeltjes uit de jaren dertig met een replica van het kantoor van de grondleggers van DAF. Enthousiaste vrijwilligers vertellen je wat je maar wilt weten over het bedrijf waarvoor ze vroeger werkzaam waren. Of het nou gaat om de techniek achter de beroemde Variomatic, waarom bepaalde prototypes van wagens de markt nooit hebben gehaald of welk type DAF hun eigen voorkeur heeft. De liefde spat ervan af!

TIP KINDEREN KUNNEN IN HET DAF MUSEUM EEN LEUKE SPEURTOCHT DOEN. ZO ONTDEKKEN ZE SPELENDERWIJS MEER OVER DE GESCHIEDENIS VAN DE AUTO-INDUSTRIE. 58

DAF MUSEUM TONGELRESESTRAAT 27 EINDHOVEN T 040 - 244 43 64 WWW.DAFMUSEUM.NL


CHAIN RING BUDDHA TO BUDDHA +

LEEFMOTIEF

CHAIN ARMBAND

LETTER K +

€ 698,-

COLLIER

GEELGOUD 42 CM

€ 220,-

ROSÉ GOUDEN HANGER

MET ROZENKWARTS

€ 535,-

JUWELEN ZIJN TIJDLOOS SEIKO ASTRON

€ 1.800,-

TROLLBEADS VANAF € 25,-

DE SEIKO ASTRON is het prestigieuze analoge GPS Solar World-Time kaliber. Dit horloge kan met een eenvoudige druk op de knop overal ter wereld zich instellen op de juiste tijdzone en hiermee de juiste lokale tijd weergeven. Op de wijzerplaat geeft de GPS-signaal indicator aan of het horloge verbinding maakt met het wereldwijde GPS netwerk.

WITGOUDEN DAMES RING

ROSÉ ­GOUDEN RING

€ 2.220,-

€ 1.489,-

DIAMANT

MET MAANSTEEN EN BRILJANT

FREDERIQUE CONSTANT

€ 1.695,-

BALMAIN DAMES HORLOGE

€ 515,-

BOVENSTAANDE PRODUCTEN ZIJN TE BEWONDEREN EN NATUURLIJK TE KOOP BIJ: FERDINAND SANDERS WINKELCENTRUM WOENSEL 63/64 EINDHOVEN59


LEEFMOTIEF

IJSKOUD DE GEZELLIGSTE!

IJSSPORTCENTRUM EINDHOVEN STAAT VOOR VEEL SCHAATSPLEZIER VOOR ZOWEL DE BEGINNENDE ALS ERVAREN SCHAATSER. DUS HAAL JE SCHAATSEN VAN ZOLDER EN KOM LEKKER SCHAATSEN. LAAT JOUW SCHAATS­ MOVES ZIEN OP DE 400-METERBAAN, DE IJSHOCKEYBAAN EN DE TRAININGSBAAN OF VIER EEN COOL KINDERFEESTJE OP HET IJS. 60


LEEFMOTIEF

DIRK (9) staat te trappelen om het ijs op te mogen. “Ik ben blij dat ik weer kan schaatsen. Vorig jaar ben ik hier best vaak geweest. Toen ik hoorde dat de ijsbaan (misschien) ging sluiten, baalde ik verschrikkelijk.” Voor Dirk is het IJssportcentrum een uitkomst. “Nu hoef ik niet te wachten op natuurijs.“ Boven in grandcafé ’t Schaetshuys zitten Elly en Dirk aan de koffie. Beiden zijn, zodra de ijsbaan opengaat, twee keer per week in het IJsportcentrum te vinden. “We zijn gek op schaatsen”, zegt Elly. “En schaatsten al rondjes toen er buiten nog geen dak op zat.” Elly en Dirk zijn dolgelukkig dat de ijsbaan er nog is. “We hebben hard geprotesteerd,” zeggen beiden. “Sluiting had voor ons ‘stoppen met schaatsen’ betekend. Daar willen we niet aan denken. We komen hier om te trainen en rondjes te rijden. Zo zijn we goed voorbereid op schaatsen op natuurijs.”

Achter de bar van ’t Schaetshuys staat Belinda. Ze schenkt koffie en thee. Het is alweer het derde jaar dat ze hier werkt en ze heeft enorm veel zin in het aankomende schaatsseizoen. “Er strijken hier niet alleen schaatsclubs neer, maar ook individuele sporters, recreanten of kinderen die hier hun kinderfeestje geven. De stemming zit er altijd in. Dat maakt het dat de sfeer vaak uitstekend is.” Ook eigenaar Rob Habraken van Rono Sport is enthousiast. “Ik ben enorm positief. Die houding zie je ook terug bij anderen. We zijn allemaal blij dat er weer geschaatst kan worden. Vorig jaar was de sfeer veel meer bedrukt. Ook klanten die bij mij in de winkel komen, geloven er in. Dat merk aan ik aan de verkoop (en verhuur) van schaatsen. Het belooft een mooi schaatsseizoen te worden. Ik heb er zin in.” Eveline (achter de kassa) heeft eveneens zin in het nieuwe schaatsseizoen. “De stemming is enorm omgeslagen toen het nieuws binnenkwam dat het IJssportcentrum werd overgenomen. Iedereen is positief en enthousiast zeker omdat de nieuwe eigenaar vol zit met leuk ideeën. We geloven er met zijn allen in. Dat merk je ook aan de kaart- en passe-partout verkoop. Het geeft een goed gevoel dat we er nog steeds zijn. Zoals ze mooi op een personeelsfeest zeiden: ‘Tenslotte zit hier 250 jaar ervaring aan personeel’.”

OMA JANNY (79) is samen met haar kleinzoon Dirk (5) naar het IJssportcentrum gekomen. “Vorig jaar ben ik hier ook een paar keer geweest. Toen moest hij het nog echt leren. Je merkt dat hij er behoorlijk op vooruit is gegaan want hij schaatst nu zo weg. Het voordeel is dat je zowel binnen als buiten kunt schaatsen. En als ik het koud krijg, pak ik lekker een kop koffie. Julia en Vera (13) kijken vooral uit naar het discoschaatsen. “We zijn nog niet geweest omdat we eerst nog even willen oefenen”, vertellen de meiden giebelend. “Pas dan kun je ons weer op vrijdagavond hier vinden.”

IJSSPORTCENTRUM EINDHOVEN ANTOON COOLENLAAN 3 T 040 - 238 12 01 WWW.IJSSPORTCENTRUM.NL 61


ZWEMLES: AANLEREN, BETER MAKEN, COMPLEET MAKEN LEEFMOTIEF

LEREN ZWEMMEN IS LEUK MAAR OOK NODIG IN EEN WATERRIJK LAND ALS NEDERLAND! VOELT JOUW KIND ZICH AL ALS EEN VIS IN HET WATER? VANAF 4 JAAR MOGEN KINDEREN BIJ NATIONAAL ZWEMCENTRUM DE TONGELREEP OF HET IR. OTTENBAD OP ZWEMLES. KOM GERUST EEN KEERTJE KIJKEN! 62


LEEFMOTIEF

WATERFESTIJN Elke woensdag van 13.00 tot 17.00 uur is het feest bij het Ottenbad! Speciaal voor kinderen van de basisschool wordt het recreatiebad omgetoverd voor een heus Waterfestijn, inclusief muziek. Het is altijd een topmiddag met loopbruggen, matten en leuke spellen of wedstrijdjes.

SNEL BEGINNEN BIJ DE TONGELREEP

Kinderen vinden het leuk om te spelen en te zwemmen in het water. Als je jouw kindje aanmeldt voor zwemles, wil je natuurlijk ook graag snel van start. Bij de Tongelreep kan dat! Na inschrijving kun je meteen bij het volgende startmoment beginnen met de lessen. Daar heb je meteen een voordeel te pakken. Bij de Tongelreep is er ook de mogelijkheid om twee keer per week zwemles te volgen. Daardoor maken de kinderen de verschillende zwemtechnieken zich eerder eigen. Oefening baart zeker kunst!

Alles kan! Kom een kijkje nemen en speel mee! Voor het Waterfestijn in het Ottenbad betaal je het reguliere tarief. Tip: het ir. Ottenbad Waterfestijn is zeer geschikt voor een kinderfeestje. Kijk op ottenbad.nl voor de mogelijkheden.

BABY- EN PEUTERZWEMMEN: SPEELSE BEWEGINGSLESSEN BIJ OTTENBAD EN TONGELREEP

Voor baby’s en peuters van 3 maanden tot 4 jaar bieden de Tongelreep en het Ottenbad speelse bewegingslessen aan. De ouder gaat bij deze zwemles samen met de baby of peuter het extra verwarmde water in. Tijdens de baby, en peuterzwemlessen wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de motoriek en gevoelsontwikkeling van het kind. De groepen worden ingedeeld op leeftijd. In elke periode staat een leuk thema centraal, waarin de baby’s en peuters veel plezier beleven.

BABY- EN PEUTERZWEMMEN OP ZONDAG

Het Ottenbad biedt ook baby- en peuterzwemmen aan op zondag. Dit kan met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Bij de kassa van het zwembad kun je jouw kind inschrijven voor deze leuke lessen. Kijk voor meer informatie op eindhovenzwemt.nl

ZWEMLES OP ZONDAG Doordeweeks druk en weinig tijd, maar wil je jouw kind wel graag zwemlessen laten volgen? Of heeft je kind wat meer en gerichte aandacht nodig? Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep biedt op zondag privézwemlessen aan. In het weekend kun je ook als ouder met je kind komen oefenen. Op vertoon van de zwempas krijg je korting op de toegangsprijs.

HET ZWEM-ABC: AANLEREN, BETER MAKEN EN COMPLEET MAKEN De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. Zowel bij de Tongelreep als bij het Ottenbad worden kinderen opgeleid om een A-, B- en C-diploma te behalen. Kinderen gaan eerst voor hun A-diploma, waar de zwemtechniek wordt aangeleerd. Voor een B-diploma worden de verschillende technieken beter doorontwikkeld. Met een C-diploma heeft je kind een complete zwembeheersing. Een kind met het Zwem-ABC op zak doet met veel plezier en zelfvertrouwen mee aan alle mogelijke activiteiten in en om het water. Dat is een KIJK VOOR MEER INFORMATIE: goed gevoel voor kind en ouder.

WWW.EINDHOVENZWEMT.NL 63


EUROPA AAN JE VOETEN AUTO MET STOELVERWARMING, HUIS MET ZWEMBAD, STAD MET VLIEGVELD… JE KIEST HET ER MISSCHIEN NIET SPECIAAL OP UIT, MAAR DIT SOORT EXTRAATJES GEVEN JE AUTO, HUIS OF STAD TOCH NÉT IETS MEER CACHET.

64


LEEFMOTIEF

Eindhoven Airport is weliswaar lang niet zo groot als Schiphol, maar dat maakt het wel zo overzichtelijk. Slenterend door de terminal komen er gedachten op aan het tv-programma Hello Goodbye. Waar zou die vrolijke, bruingekleurde familie vandaan komen? Zijn ze inderdaad op vakantie geweest? En waar naartoe dan? Op welke plek van de wereld zou die keurige meneer met dat kleine koffertje vanochtend hebben ontbeten? En waarom staat die jonge vrouw daar in de hoek van de hal zo vreselijk te huilen? Je zou het willen vragen, maar misschien levert je fantasie wel mooiere verhalen op dan de werkelijkheid…

WAAR WIL JE HEEN? Een blik op het vertrekschema in de vertrekhal prikkelt opnieuw de verbeelding. Stockholm, Oujda, Litouwen, Dublin, Marseille of Lissabon zijn slechts één vlucht van Eindhoven verwijderd. Meer dan 75 bestemmingen, met name in Europa, kunnen worden bereikt vanaf Eindhoven Airport. En vanaf die plekken kun je weer doorvliegen naar ieder bestemming ter wereld die je maar kunt bedenken. Wat een fijn idee!

STEEDS MEER VLIEGVELD Er wordt trouwens hard getimmerd aan Eindhoven Airport… letterlijk! Op de plek van parkeerplaats 1 verrijst de komende maanden een zogenaamd Multi Purpose Building van maar liefst vier verdiepingen. Hierin komen onder andere een parkeergarage voor kort parkeren, een overdekt station voor bussen en taxi’s en een commerciële zone met in ieder geval een McDonald’s-restaurant. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe bagagehal. Dit alles is nodig om de ambities van het vliegveld bij te kunnen benen. Kwamen er in 2015 nog 4,3 miljoen reizigers op Eindhoven Airport, dit jaar worden er naar verwachting 4,6 miljoen reizigers geteld en in 2020 zouden dat er 5,5 miljoen moeten zijn.

Dit jaar vertrokken en landden er 4,6 miljoen mensen op de Eindhovense luchthaven. Een record!

WAAR WIL JE HEEN? 65


LEEFMOTIEF

Beauty

66


CHANEL MASCARA NR. 10 NIOR

€ 33,00

CLINIQUE POP MATTE LIP COLOUR + PRIMER

LEEFMOTIEF

Deze romige maar toch lichtgewicht samenstelling vervaagt de grenzen van een traditionele matte lipstick. De ingebouwde primer sealt vocht in en zorgt voor een niet- uitdrogende, gladde, suède-achtige matte finish.

CLINIQUE NR. MELON

€ 22,50

STARSKIN MASKER

PRADA L’ HOMME

EAU DE TOILETTE 50 ML

€ 67,20

CHANEL NO 5 EAU DE TOILETTE Een levendig, abstract bloemig parfum met moderniteit in het vaandel en frisheid als ­hoofdmotief. N° 5 was nog nooit zo natuurlijk. Zo fris.

TRAVEL-SET

€ 39,95

CLINIQUE

MEN FACE SCRUB 100 ML

ESTEE LAUDER

€ 27,51

FOUNDATION 14 ML

€ 39,00

CHANEL

O.P.I.

€ 95,00

€ 14,95

50 ML

MARC INBANE

BEAUTY MUSTHAVES

1 STUK

€ 9,95

JOJOBA PEELING-CRÈME Zeer zachte reinigende peeling ter verfijning van de huidstructuur. De basis wordt gevormd door de fijne jojoba-wasbolletjes. Verhoornde huidcellen worden eenvoudig gepeeld en de doorbloeding wordt gestimuleerd. De huid wordt fris en roze.

15 ML

O.P.I. NAGELLAK Washington DC Collectie Fall/Winter 2016. Van links naar rechts zijn de kleuren: We the Female, Yank My Doodle, Awesome.

DR. SPILLER 50 ML

€ 20,70

BOVENSTAANDE PRODUCTEN ZIJN TE BEWONDEREN EN NATUURLIJK TE KOOP BIJ: MOOI BIJ ANNE EN PARFUMERIES

67


LEEFMOTIEF

Mooi bij Anne MIJN NAAM IS ANNE ­JANSEN VAN SCHOONHEIDSSALON MOOI BIJ ANNE. IK BEN EEN GEDIPLOMEERD ALLROUND ­SCHOONHEIDSSPECIALISTE EN MEDISCH PEDICURE EN DOE DIT WERK MET VEEL PLEZIER EN PASSIE VOOR MIJN VAK. IN MIJN SALON STAAT KWALITEIT, PERSOONLIJKE AANDACHT, RUST EN ONTSPANNING VOOROP. ZO HEB IK DE PERFECTE COMBINATIE GEVONDEN: SCHOONHEID, PEDICURE EN GELLAK ZETTEN.

Mijn kennis over de huid en de mogelijkheden om mijn cliënten nog mooier te maken dan ze al zijn, doe ik met heel veel plezier en met mooie resultaten. Zo pas ik de beste ingrediënten aan op de huid, om hoge resultaten te bereiken. Goede voetverzorging is erg belangrijk voor iedereen. Zo neem ik alle tijd voor mijn cliënten zodat ze er weer pijnloos tegenaan kunnen.

"In mijn salon staat kwaliteit, persoonlijke aandacht, rust en ontspanning voorop."

In mijn salon werk ik vooral met producten van Dr. Spiller. Dr. Spiller maakt als één van de weinige cosmeticamerken voornamelijk crèmes op basis van water in olie. Er wordt gebruik­ gemaakt van een hoge concentratie natuurlijke grondstoffen, zachte conserveringen en natuurlijke geurstoffen. Daarnaast hanteert Dr. Spiller het unieke HYTEC® Emulsion System. Deze producten zijn in mijn salon verkrijgbaar.

MOOI BIJ ANNE DENNENLAAN 7 KNEGSEL T 06 - 42 94 73 64 WWW.MOOIBIJANNE.NL 68

68

TIP MOOI BIJ ANNE VERKOOPT CADEAUBONNEN IN DE SALON, ZODAT JE IEMAND BLIJ KUNT MAKEN MET EEN FIJNE BEHANDELING.


LEEFMOTIEF

AcnĂŠ-behandeling Bindweefsel/huidverbeterende massage Ontspanningsbehandelingen Medisch pedicure Diabetici/reuma Gellak Ontharen

69


LEEFMOTIEF

EEN CADEAU VOOR JEZELF BEN JE OP ZOEK NAAR IETS LEUKS OM JEZELF OF EEN ANDER TE VERWENNEN? METZ LEDERWAREN IN WINKELCENTRUM WOENSEL HEEFT VOOR IEDEREEN DE IDEALE TAS. MOOI, LUXE, TRENDY OF KLEURIG, IN DE COLLECTIE VAN MEER DAN DRIEHONDERD VERSCHILLENDE TASSEN IS ER ALTIJD WEL EENTJE DIE BIJ JOUW SMAAK EN PORTEMONNEE PAST.

En over portemonnees gesproken, waar koop je die tegenwoordig nog? Metz heeft ze in ieder geval in alle soorten en maten. Ook voor rugzakken, koffers, beautycases en mooie (heren)paraplu’s kun je hier terecht. Loop eens binnen en laat je verrassen door het aanbod. Heb je een broekriem nodig? Hier hangen maar liefst vijf rekken vol! Allemaal van echt leer en al vanaf dertien euro. Als je wilt, maken ze hem ook nog voor je op maat.

VOOR IEDER WAT WILS Metz Lederwaren verkoopt tassen, koffers en rugzakken van bekende merken als Samsonite, Eastpak, Kipling. MicMac, Bullagi en Erico Benetti. Maar de familie Metz ontwerpt en produceert ook eigen tassen en riemen. Zo liggen er in de winkel steeds weer nieuwe modellen en is het dus de moeite waard om regelmatig te komen snuffelen. Want wie wordt er nu niet blij van een nieuwe tas? 70


METZ LEDERWAREN WINKELCENTRUM WOENSEL 340 WWW.METZLEDERWAREN.NL

“NOOIT GENOEG TASSEN” 71


LEEFMOTIEF

BAG

METZ € 69,95

FOR MORE BURKELY € 109,95

BY LOU LOU € 149,95

METZ € 29,95

BURKELY € 99,95

METZ € 22,50

72BOVENSTAANDE PRODUCTEN ZIJN TE BEWONDEREN EN NATUURLIJK TE KOOP BIJ: METZ LEDERWAREN WINKELCENTRUM WOENSEL 340 EINDHOVEN


LEEFMOTIEF

SOLIDUS DUREA

DUREA HARTJES XS

HARTJES XS

SCHOENEN MET COMFORT SEMLER SELECT

GANTER

CD

CD

HEREN MELIK HEREN FINN COMFORT HASSIA

BOVENSTAANDE PRODUCTEN ZIJN TE BEWONDEREN EN NATUURLIJK TE KOOP BIJ: DE VOETWINKEL TARWELAAN 60 EINDHOVEN

73


LEEFMOTIEF

ALLE VOETEN ZIJN UNIEK EN ZO MOET JE ZE OOK BEHANDELEN “GEWONE VOETEN BESTAAN VOLGENS MIJ NIET. IEDEREEN HEEFT BIJZONDERE EXEMPLAREN. EN DAAR MOET JE ZUINIG OP ZIJN. WE NEMEN ONZE VOETEN VOOR LIEF, MAAR DIE RELATIEF KLEINE ONDERDELEN VAN ONS LIJF DRAGEN JE ALS HET GOED IS WEL MEER DAN TACHTIG JAAR ROND!”

Aan het woord is Monica Hofman van De Voetwinkel. Zij vindt dat onze voeten wel wat meer aandacht verdienen. Andere vervoersmiddelen als een auto of fiets onderhoud je toch ook? Voeten verdienen dus goede verzorging en goede schoenen. Comfortabele schoenen, maar vooral ook mooie schoenen! PRETTIG ÉN MOOI! “Wij verkopen hier modieuze schoenen die heerlijk zitten. Zo hebben we schoenen in acht verschillende breedtematen,” vertelt Monica. “Dus of je nou een heel smalle voet hebt of juist een brede, hier vind je zeker een fijne schoen. Wij kunnen een goede analyse maken van je voeten en hoe je die gebruikt. Daar zoeken we dan passende schoenen bij. Zere plekjes kunnen zo voorkomen worden, maar je kunt ook een verkeerde houding corrigeren. En dat verhelpt soms weer knie-, heup- of rugklachten. Onze voeten verdienen echt meer respect!”

ROCKPORT

SEMLER SELECT

SOLIDUS

TIP BIJ DE VOETWINKEL KUN JE JE VOETEN OOK LATEN VERZORGEN DOOR EEN PEDICURE. OOK VOOR MENSEN MET DIABETES OF REUMA. TEVENS BIEDEN ZE SCHOONHEIDSBEHANDELINGEN EN DIVERSE SPABEHANDELINGEN. 74


LEEFMOTIEF

MET EEN DRUKMETING ALS DEZE KUNNEN WE PRECIES ZIEN HOE JE JE VOETEN BELAST

DE VOETWINKEL WINKELCENTRUM VAARTBROEK TARWELAAN 60 EINDHOVEN T 040 - 844 64 52 WWW.DEVOETWINKEL.NL 75


ONTDEK DE JEEP RENEGADE BIJ CONTENT AUTOGROEP

DE JEEP RENEGADE IS STANDAARD UITGERUST MET O.A.:

Touchscreen Infotainment System - Audio System met 6 speakers - Elektrische ruitbediening voor - 6 Airbags

Jeep.nl

AL VERKRIJGBAAR VANAF € 24.175,-

Content Autogroep Pietersbergweg 3, 5628 BS Eindhoven. AUTOWIJK EINDHOVEN. Telefoon 040-2592800, www.contentautogroep.nl Prijs incl. btw/bpm en de onvermijdbare kosten nodig voor aflevering van de auto aan de consument. Afgebeelde auto kan afwijken van de werkelijke uitvoering. Optionele pakketten of uitrusting zijn altijd de keuze van de consument en kunnen desgewenst tegen meerprijs geleverd worden. De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de officiële Europese testmethode. Het daadwerkelijke verbruik hangt mede af van de omstandigheden en uw rijgedrag. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden, zie ook www.hetnieuwerijden.nl, voor handige tips om zuiniger te rijden. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. Kijk voor de verkoopvoorwaarden op jeep.nl/verkoopvoorwaarden.

Jeep® is a registered trademark of FCA US LLC. Gemiddeld verbruik: 4,4 – 6,9 l/100 km (1 op 14,5 – 22,7). CO2-uitstoot: 115 – 160 gr/km.

Profile for Media Advies Eindhoven

Leefmotief winter 2016-2017  

Leefmotief winter 2016-2017  

Advertisement