Veluwe FM

Page 1

Op 27 februari 2023 bestaat Veluwe FM 25 jaar. Begonnen als Radio Putten, met een handjevol medewerkers en alleen uitzendingen in het weekend, bleek al snel dat er behoefte was aan meer zendtijd. In zeer korte tijd kon en mocht het radiostation 24 uur per dag gaan uitzenden.

DegemeenteErmeloslootzichniet veellateraanbijRadioPuttenende naamwerdgewijzigdinVeluweFM. Het aantal medewerkers groeide gestaag, zo ook de diversiteit in programma’s.

Het laatste nieuws van al deze radioactiviteitisdatHarderwijkFM en Veluwe FM in 2020 gefuseerd zijn tot streekomroep onder de regio dekkende naam “VELUWE FM, de omroep van de Noordwest Veluwe” zodat de omroep een nog breder draagvlak heeft gekregen.

Tegenwoordig zijn er zo’n 80 vrijwilligers met veel plezier werkzaam bij de omroep. Het streven van de media-instelling was en is voor iedereen die graag naar de radio luistert een passend muzikaal, informatief, educatief en cultureel programma te brengen. Endatistotophedensteedsprima gelukt. Om dit echter de komende 20 jaar te kunnen blijven doen, maar vooral om alle veranderingen in het medialandschap binnen de omroep te integreren, blijven we op zoek naar energieke, creatieve vrijwilligers die hun passie en vrije tijd willen inzetten op het gebied van:

Programmamaken: Het bedenken, opzetten en uitvoeren van nieuwe programma’s.

Radiopresentatie:

Het presenteren van bestaande of nieuwe programma’s. Ook is het mogelijk om toe te treden tot bestaande programma-teams.

Radiotechniek:

Het technisch realiseren van programma’s. (Opnemen en/of ‘Schuiven’)

Beeldregistratie:

Het opnemen of weergeven van beelden ten behoeve van onze website en Youtube-kanalen etc.

Podcasts: Het bedenken en realiseren op technisch en inhoudelijk vlak van verdiepende items.

Nieuwsgaring en nieuwsvoorziening: Het verzamelen en gebruiksklaar makenvanactueellokaal,regionaal en eventueel landelijk nieuws.

Sociale media: Het verspreiden van relevante informatie op Sociale Media en het verzamelen van gegevens en info vanaf hetzelfde platform.

Website onderhoud: Het up to date houden van onze gehele website.

Auditieve als optische editing: Nabewerking tot een gebruiksklaar itemvanzowelgeluidsopnamesals beeldregistraties.

Sportverslaggeving:

Reporters voor de live sportprogramma’s,maarookvooronzeprogramma’smetvoor-ennabeschouwingen.

Interviews:

Het interviewen van relevante personen voor politieke, culturele of maatschappelijke programma’s

Bij alle bovenstaande taken krijg je in eerste instantie te maken met onze dagelijkse coördinator, die je wegwijs maakt in de materie en werkwijze en waarmee je je uiteindelijke takenpakket bespreekt. Ook stagiaires en personen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn welkom.

Voor meer informatie kan men terecht bij Veluwe FM, Brinkstraat 91 te Putten. 0341-360148, 06-55326755, vrijwilliger@veluwefm.nl

Pagina 1 Najaar 2022     
Gespecialiseerd in: PVC ï Hout ï Laminaat Renovatie ï Schadeherstel Schuren ï Traprenovatie VloerenTrend Harderwijk Stationsplein 18A 3844 KR Harderwijk T. 0641979728 E. info@vloerentrend.nl I. www.vloerentrend.nl Cool: Wildwaterbaan! Ook voor zwemles met erkend diploma l Subtropisch binnenbad l 25-meterbad l Wildwaterbaan 110 meter l Waterpark voor peuters l Restaurant In de zomer: l Buitenbaden en ligweide Zuiderveldweg 6, 3881 LJ Putten, www.bosbadputten.nl Het hele jaar geopend Bestel tickets online

Toen ik in 2019 besloot om een radioprogramma te gaan verzorgen bij Veluwe FM, wist ik beslist niet waar ik aan begon. Ik wist alleen dat ik al mijn hele leven in de ban van muziek ben, zowel passief als actief. De wens om iets bij de radio te gaan doen had ik al wel veel langer, maar nooit was er tijd en/of ruimte om de daad bij het woord te voegen.Uiteindelijk toch die knoop doorgehakt en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

Het maken van een wekelijks programma, dat ook nog live op de zender gaat, is een heerlijke stok achter de deur om aan de gang te blijven. Zonder sentimenteel te willen doen, kan ik volmondigzeggendathetmijheeftverrijkt.De kennis van mijn levensvullende hobby, muziek is in de jaren waarin ik mijn programma maak enorm gegroeid. Speurend naar mooie songs uit de Folk en Americana kom ik in muzikale gebieden en bij namen van artiesten welke ik zonder die actieve rol als programmamaker nooit zou hebben ontdekt.

Dat is één aspect van deze mooie hobby. Een ander aspect is dat het erg tof is om een programma live de ether in te gooien. Je weet nooit of e.e.a. vlekkeloos zal verlopen. En dat doet het zo af en toe ook niet. Maar dat is het laatste waar ik me druk om maak. Voor mij is desfeervanhetprogrammahetbelangrijkste. De muziek die ik heb gekozen moet het werk doen. De info erover welke ik heb kunnen vindenkleedthetgeheelnogwatmeeraanen dat is het.

Wat er ondertussen tijdens het uitzenden gebeurt, is onvoorspelbaar en daardoor juist zo aardig.Ik word niet geregeerd door aangeleerde en vaststaande manieren van doen bij het radiowerk. Het komt zoals het komtendaarpasikmeopaanengenietervan.

Ergens in december 2022 heb ik de 200-ste uitzending. Wie had dat kunnen denken? De continuïteit van mijn programma’s is zeker niet alleen mijn werk. De onvolprezen steun en het positief meedenken van mijn technicus Regina Timmerije vormen daar een wezenlijk onderdeel van. Leuk is het verschil in benadering van radiomaken van haar en mij. Datzorgtvooralertblijvenopalleswatjedoet en zo af en toe een compromis sluiten.Ik hoop het nog lang te kunnen blijven doen.

Jos Jongeling

Avé JJ – Veluwe FM

Folk, Americana

Donderdag 13.00 - 15.00 uur

In NederJAM, wekelijks op de woensdagmiddag tussen 15:00 en 16:00, neem ik je mee op reis door ruim 60 jaar NederPOP. Als middelbare scholier was ik al groot fan van onder meer Golden Earring, Herman Brood, Kayak, Vitesse en Sweet d’Buster. Later, tijdens mijn 6 jarig verblijf in het buitenland, verdrong ik mijn heimwee met het luisteren naar NederPOP.

Dit waren de jaren ’90, waarin Blof, Acda en de Munnik en de Kast opkwamen als succesvolle artiesten. Ik ben al weer lang terug in Nederland, maar de liefde voor NederPOP is blijven bestaan. Sinds oktober vorig jaar mag en kan ik dit met jullie als luisteraars delen in het programma NederJAM. Van het ontstaan van dit genre in de jaren ’60 tot en met de hitparade van vandaag de dag, het komt allemaal voorbij. Van Deep River Quartet tot aan Di-rect, van Golden Earring tot aan Goldband, van Motions tot aan Maan, van Shuffles tot aan Son Mieux, van Vengaboys tot aan Van Velzen en ga zo maar door. In oktober 2021 startte het programma op VeluweFM. Nu inmiddels een jaar en ruim 50 LIVE afleveringen verder, kan ik zeggen dat er een duidelijke vorm en structuur in is gekomen. Deze deel ik graag.

Het programma start met een bekende NederPOP plaat van de afgelopen 25 jaar, gevolgd door een hitparade notering van dit moment. Het hart van het eerste half uur wordt gevormd door de NederDECENNIA, muziek van de vorige eeuw, iedere week een track uit achtereenvolgens de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90. Hierna weer een hitparade notering, dat wordt gevolgd door een special. Dit is vaak een mini biografie van een artiest, de MINIBIO, of een live special. In de tweede helft van het programma ook nog aandacht voor de NederÉÉN, de best verkochte NederPOP plaat van een bepaald jaar en de NederCOVER, zowel het origineel als de NederPOP COVER. Als de tijd het toestaat wordt er nog een mooie NederLIVE track geprogrammeerd en de NederLINK met feiten van linkjes tussen verschillende artiesten. Afgesloten wordt met een grote hit van dit moment.

Echter, er zijn veel redenen om van de reguliere uitzending af te wijken. Ingegeven door het moment in het jaar of door de beschikbaarheid van mooie opnames van een festival maak ik graag specials. Afgelopen jaar waren dat bijvoorbeeld de volgende speciale uitzendingen: Sinterklaas, Kerst, NederPOP 50 aller tijden, Carnaval, Songfestival, POP Festivals, ZomerPOP 50, en decennium TOP 30s. Ook het komende jaargang zijn deze en andere specials weer te verwachten.

Daarnaast draai ik graag muziek van bijzondere TV NederPOP momenten zoals bijvoorbeeld spraakmakende fragmenten uit Beste Zangers en Matthijs Gaat Door.

Met veel energie ga ik de tweede jaargang in, en ik hoop dat ik de luisteraars mee kan nemen in mijn enthousiasme en liefde voor de NederPOP. Graag vertel ik ook de achtergronden bij de muziek en de artiesten. Spreekt dit je aan, surf naar of stem af op VeluweFM, iedere woensdag tussen 15:00 en 16:00.

En … ik ontvang graag reacties, feedback en verzoekjes via nederjam@veluweFM.nl

Met muzikale NederGROET, Jack van Strien

Pagina 3  

Vrijwilligers gezocht voor In de Luwte In de Luwte is dé plek van huiselijkheid, leefplezier en kwalitatieve zorg voor ouderen met dementie. Ben jij die actieve persoon die samen met onze gastvrouwen de bewoners komt ondersteunen? Wij zoeken een; Meer informatie op onze website of neem contact op met Lenie Willemsen: l.willemsen@zorgvillaindeluwte.nl Tel.: 06-4040 3254 www.zorgvillaindeluwte.nl Spelletjesdier die het gezellig vindt om spelletjes en activiteiten te doen met onze bewoners. Wandel- en fietsliefhebber die het heerlijk vindt om buiten te zijn en onze bewoners ook die beleving wil geven. Vrijwilliger met groene vingers die samen met tuinvrijwilliger Thiemen en de bewoners wil helpen om onze binnentuin en buitentuin op orde te houden. Kook- en bakliefhebber die het fantastisch vindt om samen met de bewoners lekkere maaltijden te koken en af en toe een heerlijke cake te bereiden. Bij BOS bouwadvies staat duurzaamheid voorop. Samen met u ontwerpen en bouwen we graag aan een energiezuinige woonomgeving. Of adviseren wij u hoe u uw huidige woning energiezuiniger maakt! BOS bouwadvies werkt hierin samen met Veluwe Duurzaam, een initiatief van diverse gemeenten op de Veluwe. Voor meer info: www.veluweduurzaam.nl of www.bosbouwadvies.nl Midden Engweg 27, 3882 TS Putten 0341-361362 info@bosbouwadvies.nl www.bosbouwadvies.nl Ontwerp Energielabels Energieadvies Bouwbegeleiding Bouwkundig advies Naast onze werkzaamheden kunt u bij de VDK Groep terecht voor al uw energievraagstukken, installatiewerkzaamheden, elektrawerkzaamheden, beveiligingstechniek, schilderwerk en projectinrichting. Wij bieden verwarming, sanitair, loodgieterswerk dakbedekking, warmtepompen, zink- en koperwerken en serviceen onderhoud voor particulieren, bedrijven, instanties en aannemers. BLANKESPOORPUTTEN.NL LOCATIE PUTTEN

Op vrijdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur hoor je Anne de Zwaan op VeluweFM met haar programma ANNE. Een programma met uiteenlopende onderwerpen, net als de muziek. Wat kun je verwachten opdievrijdagmiddag?Enhoezorgjeervoordatjeprogrammagevuldis?

MijnnaamisANNE

De vaste luisteraar weet wat te verwachten, ook al wordt elke uitzending van begin tot eind opnieuw gevuld. Aan de hand van wekelijks terugkerende rubrieken, vertel ik je over muziekartiesten, de betekenisachterdesongtekst,maar ook gewoon waarom een liedje zo mooi is – naar mijn bescheiden mening. De liefde voor muziek staat voorop! De rubrieken die je hoort in mijnprogrammazijnalsvolgt.

• Undercover: Elke week hoor je een verrassende cover. Eerst vertellen we leuke feitjes over het ontstaan van het origineel en draaien we de plaat. Daarna vertellen we over de vaak onbekende artiest die het nummer heeft gecoverd en proberen we jou te laten verbazen over het nieuwe jasje dat het nummer heeft gekregen.

• Dierennieuws: Wie houdt er nou niet van dieren? In Dierennieuws hoor je uiteenlopende nieuwtjes over dieren. Van katten en honden, tot olifanten en walvissen, alle dieren komen voorbij!

• Cultuurschok: De agenda van culturele evenementen die in de komende week gaan plaatsvinden in de regio Putten, Ermelo en Harderwijk. Als het kan, vullen we dit aan met een interview over een evenement. Zo belden we afgelopen zomer met o.a. de organisatie achter de lokale festivals Man OverboordenBlijeBietjes.

• d

• DeCD-speler: Ik heb tuis nogal een grote verzameling cd's, die nog altijd wordt uitgebreid. Elke week pak ik twee albums uit de kast en zet ze in ‘De CDspeler' tegenover elkaar. Jij bepaalt welke je terug hoort in de uitzending op vrijdag! Stemmen doe je op Instagram via het account: anne_ veluwefm

• Ode aan de Vrijdag: Hét feestblok van de dag om je weekendgoedtebeginnen!We draaien drie dancenummers achter elkaar waar je even lekker op kunt losgaan. Eén ding is zeker: als de Ode aan de Vrijdag begint wil je je geluid harder zetten. Wil jij je eigen weekendklapper terug horen? Laat het me weten!

Demuziek

Van80'sclassicstotaanpopmuziek van nu, alles komt voorbij. Maar bij ANNE kun je ook verwachten dat de alternatieve rock niet wordt geschuwd. Muziek die je misschien niet zo vaak hoort, dat maakt het juist zo leuk! Extra leuk: na 14.00 uur hoor je wekelijks een paar nieuwe platen, vers van de pers.

Mijnstudiodag

Hoewel mijn programma op vrijdagmiddag wordt uitgezonden, zit ik de donderdagmiddag in de studio. Vanuit mijn werk cross ik op de fiets, nadat ik even wat lekkere broodjesvoordelunchhebgehaald, naar de studio in Harderwijk. Dan begint de voorbereiding.

Nou ja, eigenlijk ben ik daar in mijn hoofd de hele week al wel mee bezig. Superhandige tip: ik heb een appgroep met alleen mezelf. Daar stuur ik de hele week door alvast onderwerpen en liedjes in, zodat ik kan onthouden wat ik wil draaien en zeggen.

Ik begin dan met het draaiboek. Zeker omdat het programma van tevoren wordt opgenomen – al hoopikdatjedatnooitzultmerken ;) - is het extra belangrijk dat het uitkomt met de tijd. Spotify, YouTube en de database van de studio worden afgespeurd naar de juiste muziek. Zijn er nieuwe liedjes uitgebracht? Over welk nummer kan ik nog iets leuks vertellen? Wat is een gave cover voor Undercover? Dat zet ik allemaal in het draaiboek om het zo goed mogelijk te timen.

Dan is het tijd om de teksten uit te werken. Hier is het de kunst om er iets interessants van te maken, want wat is nou de moeite waard om te vertellen?

Leukefeitjesovereenartiestofover het ontstaan van de plaat is altijd leuk. Maar dit kan je zelf natuurlijk ook gewoon op Wikipedia vinden, dus de persoonlijke twist is minstens zo belangrijk.

Alsdatmeteenpaarsteekwoorden op papier staat is het tijd om plaats te nemen achter het mengpaneel endeopnamebandtestarten.Here we go!

Kortom, luister eens op vrijdagmiddag 13:00 uur en je bent eenhoopmuziekfeitjesengezellige onzin wijzer! Wil je eens een plaat aanvragen, zelf iets vertellen of gewoon meestemmen op de CDspeler? Check Instagram: anne_ veluwefm of mail mij via anne@ veluwefm.nl

Tot snel!

Pagina 5   
Alvast prettige Feestdagen & een gelukkig nieuwjaar
Danuta Schreuder Couperuslaan 85 | 3842 AB Harderwijk 0341 427 418 | 06 48 889 767 info@ds-advies.nl | www.ds-advies.nl SCHILDEREN - BEHANGEN - SAUZEN - SPUITEN SCHILDER NODIG? BEL 0341 - 701465 www.ecoschilders.nl | info@ecoschilders.nl DANS JE MET ONS MEE? INFO & CONTACT Gevestigd in de Roef Zuiderzeepad 1 Harderwijk Kinderen met een nierziekte hebben vaak maar één wens: gewoon lekker meedoen met andere kinderen. Spelen met vriendjes. Op vakantie gaan. Naar school fietsen. Sporten. Gamen. Logeren bij opa en oma... Leven. Je ziet het vaak niet aan ze, maar opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. Ze hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Elke dag weer vragen deze doorzetters het uiterste van zichzelf om gewoon te léven. Jonge helden zijn het. Voor hén willen wij er zijn. Nu en later. Geef daarom voor een toekomst waarin we nierziekten kunnen genezen. Meer informatie of doneren? nierstichting.nl Deze Jonge Helden hebben je nodig. Scan de code met uw smartphone en doneer eenvoudig online

Lees ik het nu goed? Topsportmentaliteit in het krantje van Veluw FM? Ja beste mensen het staat er echt en het is ook echt zo. Als je al 25 jaar bestaat en de boel in de lucht houdt met programma’s voor iedere doelgroep dan mag je gerust spreken van een topprestatie en dito mentaliteit!!

Als ik naar sport kijk dan doe ik dat meestal uit liefde, chauvinisme en soms gewoon omdat er een topprestatie in de lucht hangt. Gewoon voor de lol op veld 4 naar het 6e korfbal elftal kijken dat is niet aan mij besteed. Maar tijdens de olympische spelen kan een pijl en boog mij midden in het hart raken. Ik heb het al eerder gezegd en beken het zonder enige schroom; ik ben een chauvinist.

Maar de kop van dit stukje dan? Dit moet toch over topsport gaan? Ja inderdaad, radio maken is voor alle medewerkers van Veluwe FM een hobby en voor sommige is het zelfs topsport. 25 uur per week radio maken kun je natuurlijk geen hobby meer noemen dat is topsport. En van zelfsprekend hoort daar ook de mentaliteit van een topsporter bij. Niet opgeven, doorgaan waar andere stoppen.

Bij onze club wordt dit perfect belichaamd door de uber vrijwilliger Bas Tempels. Bas maakt zich naast al die duizenden uren radio ook nog zeer verdienstelijk met de bestuurlijke kant van Veluwe FM. Kortom een vrijwilliger xxl die door iedereen samen binnen de club op handen wordt gedragen. Van zulke mensen heb je er nooit genoeg en mede dankzij die mensen bestaat onze omroep dus al 25 jaar en daar ben ik als chauvinist dus best een beetje trots op!!! Enonzeeigenprestaties?Tjaalsvoormalige bord op schoot ,sport in beeld kijkers onderschrijven wij al jaren de olympische gedachte; meedoen is belangrijker dan winnen.

Is er dan echt niets waar we trots op kunnen zijn? We proberen tenslotte ook al 3 jaar de ether van de Noordwest Veluwe op te vrolijken met een wekelijkse aflevering van Afslag 11. Om tot een topprestatie te komen moet je het hebben van talent of van veel trainen. Dus balanceren wij met onze wekelijkse show op de woensdagmiddag van 13:00 tot 15:00 iedere keer op die geluidsgolf om u als luisteraar te voeren naar muzikale herinneringen uit het verleden. Binnen een paar minuten vliegt u van de jaren tachtig naar het prachtige weekend.

Als dat geen prestatie is om trots op te zijn dan zou ik als chauvinist bijna cynisch worden. AFSLAG 11, elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur

Na ruim een halfjaar, vanaf de maquette tot oplevering, is het gelukt om een mooie nieuwe live-studio te realiseren. In de diverse overleggen vooraf zijn belangrijke uitgangspunten besproken. Enkele voorbeelden hiervan zijn: volledig vrijstaand, in hoogte verstelbaar, vrij zicht ten opzichte van alle personen, geschikt voor debatten, en grotendeels hergebruik van de technische apparatuur.

Na een aantal maanden was het modelontwerp praktisch en gebruiksvriendelijk uitgevoerd en kon er begonnen worden met de definitieve bouw. Uiteraard moest eerst de oude studio leeggehaald worden, Doordat er veel bekabeling in de vloer zou worden weggewerkt, kon de studio in die ruimte een poos niet gebruikt worden. Er is toen besloten om de kantine om te toveren tot studioruimte. Dit is in het laatste weekend van juni doorgevoerd.

Nadat de vloer was uitgeslepen kon er begonnen worden met het leggen van de bekabeling. Zowel stroom, Data, Audio, HDMI- en andere signalen lopen nu door de vloer heen. Toen dit gerealiseerd was kon er begonnen worden met de wederopbouwvandestudioindeoudevertrouwde ruimte. De PVC vloer werd gelegd, waarna de interieurbouwer aan de gang kon om het meubel te plaatsen. Verder is de randapparatuur geplaats in de wand tussen de studio en de kantine, zodat je er van twee kanten bij kunt. Dit is netjes voorzien van een kastenwand. Nadat alle bekabeling aangesloten was en apparatuur op z’n plek stond kon het programmeren van de mengtafels en apparatuur beginnen.

Helaas kreeg VeluweFM begin september een grote tegenvaller door bliksem schade. Tijdens onze opbouw periode hebben we dus ook nog diverse apparatuur moeten vervangen. Helaas heeft dit extra veel tijd gekost en bovendien veel geld. Gelukkig is VeluweFM verzekerd, maar met afschrijving van apparatuur en aanschaf van alternatieve apparatuur (vanwege lever problemen ) kost het uiteindelijk altijd geld. Inmiddels is alles draaiende en zijn wij zeer tevreden over het resultaat.

Volgend jaar staat een akoestische plafondaanpassing op de planning evenals een aircovoorziening in beide studio’s in Putten.

Ontwerp meubel: Bas Tempels

Technische realisering: Arnoud Raats – Dennis de Boer Dienstverlening: Jannes en Mirjam de Boer Schilderwerkzaamheden: Peter Does

VeluweFM bedankt de volgende bedrijven en personen: Gijs Zwart Interieurbouw Robert van Pijlen woninginrichting Bouwbedrijf M van Panhuis Kleijer Elektra Niehoff AV distribution & support

Pagina 7 
  “”
Nadatin2018studio“Harderwijk”inHarderwijk werd gerealiseerd en in 2021 de opnamestudio “Ermelo” in Putten is jongstleden september de verouderde en dus daarom vernieuwde live-studio “Putten” in Putten weer in gebruik genomen.
In Nederland is het helaas niet het hele jaar mooi weer. Wil jij ook jou terrasoverkapping veranda of tuinhuis gebruiken als verlengstuk van je woonruimte? Dat kan zeker! Het laten plaatsen van verandazeilen of screens is de ideale oplossing. Verandazeil Specialist de Veluwe Postweg 23 3852 PK Ermelo www.verandazeilspecialistdeveluwe.nl 0643783084 van Damhof 5c, Putten www.malithaimassage.nl www.decokaydooijewaard.nl Telgterweg 226, 3853 NR Ermelo | E-mail p.gielen1@chello.nl | Tel. 085 - 808 68 30 | www.pegietrans.nl PEGIE-TRANS ERMELO Altijd onderweg naar een tevreden klant! Transport Koeriersdiensten, Op- en Overslag busje huren?

De radiokrant van Veluwe FM is, hoop ik, weer bij U in de brievenbus terecht gekomen. Van alle wetenswaardigheden wilt U natuurlijk op de hoogte blijven, en dat waarderen we zeer. Het is de laatste editie van dit jaar en daarbij kijk ik altijd even terug wat er allemaal is gebeurd.

Misschien was U al benieuwd en heeft U met eigen ogen al gezien hoe mooi onze nieuwe livestudio is geworden? Geheel naar de eisen van deze tijd wat de techniek betreft. Er is heel hard gewerkt door een aantal mensen, waardoor onze presentatoren en technici zich toch een periode hebben moeten behelpen. Hiervan heeft U waarschijnlijk niets gemerkt, zo professioneel zijn ze wel.

Zeer veel dank voor geleverde prestaties. Voorwaar geen kleinigheid. U bent natuurlijk altijd welkom om een kijkje te komen nemen, vooral in de ochtend en mocht U ons op welke manier dan ook willen ondersteunen...... aarzelt U niet en bel 0341- 360148 of mail naar vrijwilliger@veluwefm.nl

Natuurlijk weet U als trouwe luisteraar allang dat ons programma Cantate wordt uitgezonden op zondagavond tussen 20.00 en 21.00 uur. We zijn dankbaar met zoveel fijne medewerkers. Natuurlijk kunnen ook wij altijd extra mensen gebruiken. Wij vinden het namelijkbelangrijkdatdeboodschapvanGods woord en vooral zijn Liefde blijft klinken, ook door ons. Zeker in deze wereld, waar steeds meer geluiden van haat en nijd de boventoon gaanvoeren,willenwijonzeboodschapblijven uitdragen en weten we dat velen van U dit waarderen.

Ook al is het nog niet zover, maar vooruit kijkend naar de volgende maand, wens ik U nu alvast Gezegende Kerstdagen en een heel gezond en voorspoedig 2023 onder de zegen van onze God.

Coby Boot Cantate, zondags van 20.00 tot 21.00 uur.

Als gevolg van de voortschrijdende techniek ontkom ik bij onze lokale omroep niet aan veranderingen. Eigenlijk is dat heel erg fijn want daardoor wordt men, en dus ook ik, gedwongen om van ingesleten gewoonten of aangeleerde kunstjes af te stappen. Het opent voor de medewerkers mogelijkheden nieuwe wegen te verkennen. Om bij voorbeeld in de vernieuwde livestudio “Putten” te kunnen functioneren.

In de huidige digitale wereld is de CD als geluidsdrageralweereenpoosopzijnretourendat betekenddatCD-spelersdiegebruiktwordeninhet professionele circuit nauwelijks nog beschikbaar zijn. Met gevolg dat er andere mogelijkheden om muziek in een programma te monteren moeten worden toegepast. We waren natuurlijk heel erg gewend aan de programmamaker/presentator die met een koffertje CD’s naar de studio komt. De technicus krijgt een stapeltje CD’s met een Play list en het opnemen van een programma kan beginnen.

Er zijn diverse mogelijkheden om de benodigde muziek op een andere manier mee te nemen naar de studio. Hoe dat in de toekomst zal gaan, hangt vooral af van de samenwerking tussen samensteller/presentator en de opnametechnicus. De samensteller kan de voor het programma benodigde muziek op een stick zetten. Als het programmaopgenomengaatwordenindestudio, kandetechnicus demuziekvandestickspelen.Hij kan ook het bestand eerst naar een map kopiëren in het werkgeheugen van de studio.

Dan is er ook de mogelijkheid dat de samensteller vooraf de Playlist verstuurt naar de opnametechnicus die b.v. in Spotify de gevraagde muziek bij elkaar zoekt dat vervolgens in een Playlist plaatst. Als de technicus in Spotify zijn eigen account heeft, kan hij in de studio in Spotify met zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord zijn account openen en van daaruit de gevraagde muziek afspelen.

In de vernieuwde studio “Putten” zijn ter vervanging van de CD spelers daarom twee aparte computers ondergebracht. Dat geeft de mogelijkheid twee keer een Spotify account te openen. Zo kan vanuit het ene account actueel muziek af gespeeld worden terwijl in het andere account de volgende track klaar gezet wordt.

Uit het bovenstaande blijkt dat ook in radioland de ontwikkeling niet stil staat. Wij hebben nu een prachtige geheel nieuwe studio “Putten”. We zijn er allemaal heel trots op. Het ziet er zeer professioneel uit en is toekomstbestendig. Het ontwerp en de realisatie is geheel in eigen beheer en met eigen mensen uitgevoerd. Zij verdienen een heel groot compliment. De uitdaging voor de technicus is, om met deze ontwikkelingen mee te gaan. Als hij bereid is om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en ook om andere vaardigheden te ontwikkelen zal ook hij in studio “Putten” kunnen opereren.

Mijn lijfspreuk is: ervaar elke moeilijkheid als een uitdaging. Daarmee ontstaan vanzelf fantastische mogelijkheden die op hun beurt weer veel voldoening kunnen opleveren.

Administratiemetzorg.nl

voor kleinschalige zorgaanbieders

eenvoudige zorgadministratie met een sparringspartner die inzicht geeft.

Wij leveren en installeren de beste anti kalk systemen van dit moment.

Vision water waterontharder Watts oneflow antikalk systeem Water filtering voor zuiver drinkwater

Informatie: 06-34319634 administratie@mijnvos.nl

Kijk op onze website: www.puurwaterzaak.nl

Pagina 9           

Wist je dat 3 op de 10 kinderen nauwelijks buiten speelt? Dat is niet ok. Koop een lootje en laat meer kinderen meer buitenspelen! www.jantjebeton.nl/lootje Doneer een emmertje vis www.ecomare.nl/steun Steun ons! BALKHOUT | ISOLATIE | KOZIJNEN | GEVELBEKLEDING | BINNEN- EN BUITENDEUREN | PLAATMATERIAAL | TUINHOUT | MEUBELPANELEN | IJZERWAREN | TUINMEUBELS | DAKBEDEKKING | BALKHOUT | ISOLATIE | KOZIJNEN | GEVELBEKLEDING | BINNEN- EN BUITENDEUREN | PLAATMATERIAAL | TUINHOUT | MEUBELPANELEN | IJZERWAREN | TUINMEUBELS | KOZIJNEN | MÉÉR DAN 5.000 M2 HOUT! | | BINNEN- EN TUINHOUT MEUwww.vanderleedenhout.nl +31 (0)6 301 498 71 info@skdoorsandmore.nl www.skdoorsandmore.nl B.B.N. Putten Trientje Timmerstraat 36 3882KN Putten Tel 06 23732369 Garderenseweg 5 | 3882 AH, Putten info@ligtrink2wielers.nl (0341) 74 00 20 www.ligtrink2wielers.nl Contact Voortreffelijk fietsplezier! PUTTENS INTERIEURBEDRIJF Luzernestraat 31• 3882 GK Putten info@puttens-int.nl • 06 26341417 WWW.PUTTENS-INT.NL www.soetersinterdoor.nl 0341 353308 HEKWERKAANDRIJVINGEN INTERCOMS TOEGANGSTECHNIEK - SLAGBOMEN CAMERABEWAKING MUNTAUTOMATEN Bekestere 26 | 3882 WB Putten Tel: 0341-357583 | Mob: 0622485174 www.metselbedrijf-renden.nl info@metselbedrijf-renden.nl

Zoals de naam al aangeeft is dit een programma met klassieke muziek uitgezonden op de zondagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur.

Vaste presentatoren zijn Jan Mannee en Stineke Renes, bijgestaan door de technici Dirk Halee en Bob Voorn.

Klassieke muziek heeft – helaas – nog altijd een beetje het imago van saai. En vooral jongeren hebben het idee dat het alleen voor ouderen is! Maar niets is minder waar. We proberen het programma dan ook zo afwisselend mogelijk samen te stellen, met muziek vanaf de Middeleeuwen tot aan hedendaagse. En van humoristische (!!) tot de muziek van de meer bekende componisten.

Kortom: klassieke muziek is niet alleen van alle tijden en plaatsen, maar vooral ook heel erg mooi. We wensen u dan ook heel veel luisterplezier bij ons programma Klassiek op Zondag!

Met een nieuwe coalitie in Putten werd het ook tijd voor een nieuwe vorm van het programma” Klein Den Haag”.

Incyclivan6wekenkomenallePuttensepartijen aanbodwaarbijzezelfdevormmogenkiezenen soms zelfs de inhoud:

• De standaardavond waarin een korte terugblik, de huidige stand van zaken en een vooruitblik, al dan niet “gestuurd” door luisteraarsvragen.

• DeVerdiepingsavondwaarindebetreffende politieke partij het onderwerp bepaalt en daar passende gasten zoals specialisten of

Muziek heeft in de lange geschiedenis van de Christelijke kerk en de joods-christelijke cultuur altijd een grote rol gespeeld. Het begint natuurlijk al in de Bijbel met de 150 psalmen, maar ook elders in de bijbel worden liederen gezongen. In het nieuwe testament bv de lofzangen van Maria, Zacharias en Simeon. En in datzelfde nieuwe testament wordt meermalen opgeroepen tot het zingen van psalmen, hymnen en nieuwe liederen. Uitdegeschiedenisvandekerkishet‘Ambrosiaans Lofgezang’ (4e eeuw) bekend en in de vroege Middeleeuwen ontstond de Gregoriaanse zang. Met name in de late middeleeuwen en in de renaissance groeide de kerkelijke (polyfone) muziekcultuur tot grote hoogte.

Na de reformatie in 1517 gingen de verschillende tradities wat uiteen: de katholieke met de missen, requiems, de Maria liederen en de (vesper) psalmen; de protestanten met hun kerkliederen in de eigen talen (en met samenzang) en de Engelse traditie van de Anglicaanse kerk, deels katholiek deels protestant, maar wel weer in het Engels.

Grote componisten hebben veel geschreven voor de kerkmuziek. Natuurlijk denk je dan al snel aan Johann Sebastian Bach met zijn passionen, cantates en orgelkoralen. Maar ook Mozart en Mendelssohn schreven veel kerkmuziek. En in de 16e en 17e eeuw was Italië, en vooral Venetië, de kerkmuzikale koploper van Europa met componisten als Gabrieli, Monteverdi en iets later Vivaldi.

moderne tijd noemen we componisten als Maurice Duruflé en Hugo Distler (20e eeuw) en Arvo Pärt, John Tavener en James MacMillan (rond 2000).

Al die eeuwen aan muziek kunt u op VeluweFM beluisteren in het programma Pastorale, in 1998 gestart door Kees de Velde Harsenhorst bij de toenmalige ziekenomroep Sjouk, en vervolgens voortgezet op VeluweFM. Begin 2023 viert het programma dus het 25-jarig jubileum, waar we ongetwijfeld bij stil gaan staan.

anderszins betrokkenen voor uitnodigt.

• De Debatavond waarbij de betreffende partij andere partijen uitnodigt voor een debat over een door hen gekozen onderwerp.

• De avonden zijn interactief dus luisteraars kunnen bellen, mailen en whatsappen.

Gespreksleider: Bas Tempels

Klein Den Haag: Elke woensdag van 19.00 tot 20.00

Vaak wordt elke uitzending gekenmerkt door een thema; soms loopt een thema meerdere uitzendingen mee: het afgelopen (kerkelijk jaar) vormden bijvoorbeeld Bach- cantates de kern van elke uitzending.

Pastorale wordt gemaakt door Henk Eijsenga, Dirk Halee,BertLankmanenKeesdeVeldeHarsenhorst; u kunt het elke zondag beluisteren van 11 tot 12 uurviakabel,ethereninternet.Enopinternetkunt u via de site van VeluweFM (nogmaals luisteren) of de Veluwe FM App het programma twee weken lang (opnieuw) naluisteren.

Pagina 11   
     
Later kwamen de Romantiek en de 20e eeuwse muziekentotannonuwordteengrotehoeveelheid kerkmuziek gecomponeerd, gebaseerd op de psalmen, op gedichten, op liederen, op Bijbelteksten. Uit de
  ‘ 
’
Garderenseweg 5 | 3882 AH, Putten info@ligtrink2wielers.nl (0341) 74 00 20 Uw betrouwbare partner voor: • Hydraulische machinebouw & reparatie • Constructie en (op)laswerkzaamheden • Automatische smeersystemen • GWW & Recycling Machineonderhoud en reparatie Huybertsenweg 12, 3882 KB Putten T: 0654726301 • E: kktechniek@gmail.com Stationsstraat 30A, Putten Tel. 0341-352354 www.jecorvakbouwmarkt.nl Dit jaar weer vuurwerk verkoop! Buizerdstraat 26 3882 HR Putten 06-23112450 H. Fontein Bouwservice Vrijwilligers gezocht voor In de Luwte In de Luwte is dé plek van huiselijkheid, leefplezier en kwalitatieve zorg voor ouderen met dementie. Ben jij die actieve persoon die samen met onze gastvrouwen de bewoners komt ondersteunen? Wij zoeken een; Meer informatie op onze website of neem contact op met Lenie Willemsen: l.willemsen@zorgvillaindeluwte.nl Tel.: 06-4040 3254 www.zorgvillaindeluwte.nl Spelletjesdier die het gezellig vindt om spelletjes en activiteiten te doen met onze bewoners. Wandel- en fietsliefhebber die het heerlijk vindt om buiten te zijn en onze bewoners ook die beleving wil geven. Vrijwilliger met groene vingers die samen met tuinvrijwilliger Thiemen en de bewoners wil helpen om onze binnentuin en buitentuin op orde te houden.
en bakliefhebber die het fantastisch vindt om samen met de bewoners lekkere
www.vofbeelen.nl vof Beelen Auto & Machine onderhoud Alles op het gebied van: •Auto’s • Tuin en Park machines •Klein constructiewerk •Hydrauliek service auto- en machineonderhoud APK keuring klein las- en constructiewerk landbouw mechanisatie Fahrenheitstraat 36a | 3846 BN Harderwijk | T 0341-452889 Geef hem een dag gezond eten WWW.AAP.NL/GOVANI leeuw Govani mishandeld en doodsbang Het is een wonder dat leeuw Govani mensen nog vertrouwt De nagels van Govani zijn uitgetrokken en zijn tanden uitgeslagen. Alles om deze machtige leeuw te veranderen in een doodsbang hoopje ellende. Gelukkig is hij nu veilig bij Stichting AAP.
Kook-
maaltijden te koken en af en toe een heerlijke cake te bereiden.

De Harderwijkse politiek wordt bepaald niet gekenmerkt door spectaculaire vergaderingen, besluitenenwatnietal.Inallerustenmetrespect voorelkaardoenderaadsledenhunwerk.Voorde inwoners van Harderwijk en Hierden alleen maar goed!

Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Integendeel: De gemeente Harderwijk loopt op veel punten voorop met allerlei maatregelen. Momenteel staat duurzaamheid hoog in het vaandel en ook sociaal is Harderwijk al heel lang een gemeente waar met passie met de inwoners wordt omgegaan. En natuurlijk is het tekort aan woningen een groot probleem en natuurlijk is ook de energieproblematiek het gesprek van de dag in de Raad.

DeradioverslaggevinginHarderwijkoverdepolitiek kent al een lange geschiedenis. De eerste lokale uitzendingen gingen in 1986 van start onder de vlag van de HALO, de Harderwijker Lokale Omroep. Na de millenniumwisseling nam HarderwijkFM de uitzendingen op zich. Deze lokale omroep smolt enkele jaren geleden samen met de lokale omroepeninErmeloenPuttentotVeluweFM.

In de loop van de tijd is de politieke verslaggeving wel wat veranderd. Vroeger werden er complete raadsvergaderingen uitgezonden. Maar nu kun je diezienenhorenviadewebsitevandegemeente. Momenteel geven wij commentaar bij de politieke besluiten, voelen wij raadsleden aan de tand en pakken wij zaken uit de samenleving op, die de politiek, gemeente en onze inwoners raken. En elke week brengen wij het actuele politieke en gemeentelijke nieuws.

Het programma RAADSTAAL is elke donderdagavond (behalve tijdens de zomervakantie) te beluisteren van 19.00 tot 20.00 uur.WijdoendatvanuitdehalvanhetHuisvande Stad of vanuit onze radiostudio in de hoek van het Huis van de Stad. Anneke Immink, Harry Schipper en Henk Eijsenga zijn de presentatoren en Johan van Ardenne zorgt ervoor dat de techniek goed loopt. Zie foto.

Als u belangstelling hebt, wandel dan op de genoemde tijd eens binnen en luister live mee. U bent altijd welkom en de koffie is altijd vers!

Met

In cycli van 7 weken komen alle Ermelose partijen aan bod waarbij ze zelf de vorm mogen kiezen en soms zelfs de inhoud:

• De standaardavond waarin een korte terugblik, de huidige stand van zaken en een vooruitblik, al dan niet “gestuurd” door luisteraarsvragen.

• De Verdiepingsavond waarin de betreffende politieke partij het onderwerp bepaalt en daar passende gasten zoals specialisten of anderszins betrokkenen voor uitnodigt.

• De Debatavond waarbij de betreffende partij andere partijen uitnodigt voor een debat over een door hen gekozen onderwerp.

• De avonden zijn interactief dus luisteraars kunnen bellen, mailen en whatsappen.

• Gespreksleider: Bas Tempels

Stemgeluiden: Elke dinsdag van 19.00 tot 20.00

Pagina 13       
“”   
een nieuwe coalitie in Ermelo werd het ook tijd voor een nieuwe vorm van het programma “Stemgeluiden”.
Veilig op Weg met de Univé App Help mee het verkeer veiliger te maken met Veilig op Weg. Dit is een functie binnen de Univé App die inzicht geeft in uw r�gedrag en telefoongebruik t�dens het autor�den. Met veilig r�gedrag kr�gt u tot 10% korting op uw Univé-autoverzekering. Investeer in leven. Word donateur. Kijk op kwf.nl
Norschoten biedt in de regio Putten: • Dagopvang • Dagbehandeling • Verpleeghuiszorg www.norschoten.nl | T 0342-40 40 00 Kringloopwinkel OverNodig Wat de een Over heeft, heeft een ander Nodig Achterstraat 77, 3882 AE Putten 0341 356162 overnodigputten@gmail.com Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur zaterdag 10:00 - 1600 uur Namens u mochten wij in bijna 40 jaar, 1 miljoen euro weggeven aan goede doelen. www.kringloopovernodig.nl Ontdek hoe jouw idealen kunnen voortleven op toegi .nl ‘Het enige dat de dieren hebben zijn wij’ Ik luister... Voel je je alleen? Praten lucht op! anoniem dag en nacht of chat via deluisterlijn.nl 0880767 000 Bel Open ook een wereld. Steun ons met uw nalatenschap. KNGF opent werelden geleidehond.nl/erfenis STEUN DE DIERENBESCHERMING DIERENBESCHERMING.NL/HELPONSREDDEN HELP ONS REDDEN

Februari 2023 bestaat Veluwe FM 25 jaar. Dat gaat vast een mooi jaar worden. Op naar nog minimaal 25 jaar vol passie voor muziek. Van die 25 jaar maakt Helemaal Hulleman dit jaar al 5 jaar deel uit. Afgelopen oktober vierde ik mijn 5-jarig jubileum bij de omroep. Woensdag 4 oktober 2017 was mijn allereerste uitzending. Direct na het programma 0341 On Air dat helaas niet meer bestaat was ik aan de beurt. Om 21:02uur (na het nieuws) gingen de schuiven open voor mijn eerste live uitzending. De allereerste plaat die ik draaide was I'll Be There For You van The Rembrandts.

In de show zaten een aantal vaste items zoals De Zaagplaat. Via Facebook kon gestemd worden op 2 lekker harde beukplaten. Degene met de meeste stemmen mocht de week doormidden zagen. In het item WhatsApp? besprak ik verschillende nieuwsfeiten en gebeurtenissen van de afgelopen week. Dan was er nog De Top 3. Bijvoorbeeld de 3 meest geshazamde songs in China of de 3 beste liedjes om op hard te lopen. Verzin het maar en er is een top 3 van. WhatsApp ging eigenlijk al vrij snel over naar He'j 't al eheurt? Of in algemeen beschaafd Nederlands Heb je het al gehoord? Rare, gekke, leuke, bijzondere nieuwsfeitjes die ik iedere week weer van het internet af haal.

Halverwege 2019 kwam Johan een keer kijken. Johan en ik kennen elkaar via onze vorige werkgever. Johan was ook wel erg geïnteresseerd in het vak radio maken en kwam regelmatig langs voor de

gezelligheid. Op een avond vond ik dat Johan ook wel wat kon zeggen door de microfoon en dat groeide uit tot een duo. Het programma bleef Helemaal Hulleman heten met Johan als mijn side kick. He'j 't al eheurt? nam Johan voor zijn rekening en uiteindelijk gingen we in september 2020 naar 2 uur radio maken. Dit betekende dat ik wel meer tijd nodig had om de show voor te bereiden, maar ja, als muziek je passie is...geen probleem. Samen met Johan hebben we een hele tijd hele leuke radio gemaakt. Mooie gesprekken gehad met gasten in de studio en aan de telefoon. De corona lockdown samen beleefd. Op woensdagavond na 22:00 mochten wij ons met briefje van Bas Tempels over straat bewegen. Een bijzondere tijd.

Begin dit jaar heb ik na een aantal gesprekken met Johan besloten om de show weer in mijn eentje te gaan doen. Een hele moeilijke en lastige keuze, maar voor mijn ontwikkeling merk ik wel een keuze waarikachtersta.GelukkigkonJohanbijdeomroep betrokken blijven en is hij nu de vaste technicus bij het programma Raadstaal.

De zaagplaat is na de zaagplaat top 20 doorgegaan in de 90's zaagplaat. 2 platen uit de 90's waar via mijn Instagram pagina iedere maandag op gestemd kan worden. 1 van die 90's platen zaagt dan op woensdagavond de week voor je door. He'j 't al eheurt is er nog steeds en ik heb er een item bijgekregen. De stofzuigerplaat. Op een dag was ik aan het stofzuigen thuis en tijdens het stofzuigen had ik muziek op staan. Ik hoorde een plaatje op de achtergrond, maar kon niet helemaal horen welke plaat het was. Dat bracht mij op het idee om Raad de Stofzuigerplaat in het leven te roepen. Je hoort het geluid van een stofzuiger met op de

achtergrond een plaat die gedraaid word. Ik ben dan wel benieuwd of jij kan horen welke plaat dit is. Weet jij het en je komt in de uitzending met het goede antwoord dan win jij die prachtige Helemaal Hulleman pen.

De afgelopen 5 jaar heb ik al een aantal hele toffe dingen mogen doen. Van verslag doen van Sinterklaasintochten tot mooie gesprekken en van live DJ'S tot een live band in de studio. Helemaal Hulleman blijft ontwikkelen en nieuwe dingen uitproberen. Op naar minimaal nog 5 jaar vol met muziek, fun, gekkigheid, serieuze gesprekken en gezelligheid.

Ik wens jou een hele mooie winter met fijne avonden vol geluk en liefde. Op woensdagavond luister je dan lekker onder het genot van een dekentje en een kop warme chocolademelk

Liefs. Paul

Helemaal Hulleman tussen 20:00 tot 22:00 op Veluwe FM.

Pagina 15  

Psychosociale Hypnotherapie

Verlang

ook naar meer

Hypnose haalt je uit je hoofd en brengt je in je gevoel. In jouw onderbewuste liggen alle antwoorden al op je te wachten.  In is the only way out.

Ben jij klaar met tegen jezelf aanlopen? Wil jij liever jezelf ont-moeten? Je bent meer dan welkom in mijn praktijk in Putten. Kijk op www.pauwerfull.nl

fysiotherapie en sport Vestiging 'Ermelo West' Sperwerhof 26, Ermelo Vestiging 'Kon. Emmalaan' Koningin Emmalaan 27a, Ermelo Fysiotherapie Sportfysiotherapie Oefentherapie Orthopedische revalidatie Echografie Dry Needling Medical taping Fysiofitness Personal training Leefstijlcoaching
jij
rust, energie en vrijheid? Mulder Hulp voor als u er zelf even niet uitkomt met uw financiën. Wilt u meer weten? Mail of bel vandaag nog! info@mulderhulp.nl of 06-51147190 Hartelijke groet, Jeanneth Mulder
U
WWW.BAKKERIJVANDONGEN.NL Knuffelhormoon aanmaken? * verlaagt stress * versterkt je weerstand * maakt je socialer
KENNIS
EN AMBACHT VOOR
SAMENGEBRACHT
leprastichting.nl/aanraken



Al vanaf 2010 nodig ik wekelijks een dichter uit in het eerste uur van El Mundo om zich te laten inspireren door mijn muziekkeuze. De eerste dichter die met ons ging samenwerken was de, helaas inmiddels overleden, vroegere Harderwijkse stadsdichter Joz Brummans!

Geleidelijkisereenheelteamvandichtersontstaan die zich verbonden voelen met ons programma! Kijk hiervoor even op mijn site: www.abdehaas. nl Als voorbeeld noem ik de Ermelose dichter Alfred Valstar (zie foto). Alfred is door zijn werk al veel met muziek bezig, maar laat zich graag verrassen door mijn muziekkeuze. Ik stuur hem dan een week van te voren de muziek toe, waardoor hij zich laat inspireren tot vaak prachtige teksten. Tijdens de opname van het eerste uur belt mijn trouwetechnicusLindaHeeringadedichter,waarna hij of zij het gedicht voordraagt. De luisteraars kunnendatdankortdaarnanogeventeruglezenop desitevandedichteren/ofopmijnfacebookpagina. Mooi toch dat op deze manier poëzie dichter bij de luisteraar kan worden gebracht. In het in 2019 uitgebrachte boek “El Mundo – in woord en beeld –“ zijn hiervan diverse voorbeelden terug te lezen.

El Mundo is iedere maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur te beluisteren!

Herfst 2022. Dwarrelende bladeren vallen gestaag naar beneden. Normaal in deze tijd van het jaar. Temperatuur veel te hoog. Terug denkend aan 25 jaar geleden waren we met een klein groepje bezig omRadioPuttenonairtekrijgen.Wewistennogniet wat er allemaal bij kwam kijken om zoiets van de grond te krijgen. Geld was er nodig. Vergunningen moesten worden aangevraagd. Zendmachtigingen moesten er komen. Een locatie moest worden gevonden van waar uitgezonden kon worden en een zendmast was ook wel broodnodig. Een paar enthousiastelingen maakten hun oude sok leeg om de eerste onkosten te kunnen betalen, niet wetend of ze hun geld ooit zouden terug krijgen.

Met wat geluk werd een zendmast gevonden. Een zendamateurhadereenindetuinliggenenomdat hij al diverse keren betrapt was op piraterij was hij gestoptmetzijnhobby.Vooreenredelijkeprijswerd hij van hem gekocht.

Na veel vergaderingen, slapeloze nachten, geldzorgen etc. konden we eindelijke in november met wat proefuitzendingen beginnen. We hadden intussen een klein hokje gevonden in de kelder van Stroud,deopslagvanhetRodeKruis,datwekonden huren en gebruiken. Het was super klein maar met wat aanpassingen pastr het allemaal precies.

Eind februari gingen we officieel van start. PUTTEN HADEEN RADIOSTATION.RadioPuttenwaseenfeit.

Wat een opluchting en wat een feest. In Het begin werd alleen in het weekend uitgezonden, maar algauw kwam de vraag om meer uitzendingen. Radio Putten werd omarmd door de Puttenaren maarookdoordeomliggende gemeenten.Spoedig werd overgestapt op een 24 uurs programmering.

De middenstand zag mogelijkheden als reclamemiddel in Radio Putten. Voor de radio was dat een prettige bron van inkomsten. Radio maken kost veel geld. Na een poosje wilde Ermelo ook meedoen. Een hele prettige samenwerking was het gevolg. Maar een ander probleem diende zich aan. De naam kon natuurlijk niet blijven. Radio Putten werd Veluwe F.M .Dat was wennen. Tot op heden zijn er veel luisteraars die nog steeds Radio Putten zeggen.

Van lokale omroep zijn we ondertussen gepromoveerd naar regionale omroep. Van het kleine hokje zittend aan een klein keukentafeltje zijn we gegroeid ,na wat verbouwingen, naar een echte professionele studio.Van het kleine groepje waarmeewebegonnenzijnweeengrotegroepvan 70 vrijwilligers geworden.

Een aantal van deze mensen doet, buiten hun uitzending, nog veel extra klusjes. Ik ga ze niet allemaal bij naam noemen maar ik denk aan schoonmaken, boodschappen, oud papier wegbrengen, technische dienst, administratie, contacten met overheden, boekhouden etc .etc. Zonder deze inzet zou het onmogelijk zijn om door te blijven gaan.

25jaarRadioputten/VeluweFM.Ietsomtrotsopte zijn .

We hebben in al deze jaren veel lief en leed meegemaakt maar we waren er voor elkaar en dat is ook een band die we met elkaar hebben.

Tot slot wil ik alle collegae radiomakers van harte feliciteren met deze mijlpaal en tegen lezers en luisteraars zeg ik,

Heb het goed en hou het goed!!!! TreesVerbeek

Pagina 17    
  
Witgoed Reparatie Putten Heeft uw wasmachine, vaatwasser, koelkast, droger of ander witgoed reparatie nodig? Tel. 06 22 05 10 93 rob-reparatie.nl Kerkstraat 89 Putten · 0341 35 20 43 · www.vandemheen.nl

Voor vele projecten geldt, dat bij verschillende werkzaamheden steeds een ander bedrijf ingezet wordt. Zoek u een oplossing? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij verzorgen stuc- en tegelwerk, sanitair, verlichting, cvonderhoud, water, gas, elektra en groene energiebronnen.

website www.caaninstallatie.nl facebook @caaninstallatie email info@caaninstallatie.nl telefoon 0341 428 444

Elke zondag is om 9.00 uur bij het radioprogramma Preludium een uur lang orgelmuziek te horen. Deze ochtenduitzending wordt avonds om 22.00 uur herhaald. In deze uitzending hoort u orgelmuziek van orgels die zowel in het binnenland als in buitenland staan.

Het orgel is in de loop der tijd steeds onbekender geworden mede als gevolg van de ontkerkelijking. Veel mensen komen niet meer als vanzelfsprekend met dit prachtige instrument in aanraking. Velen weten niet meer wat een orgel inhoudt. Soms hoor je wel eens de opmerking als zij in een kerk komen: wat is dat voor ding met buizen?

Op internet wordt als omschrijving van een orgel vermeld dat het een muziekinstrument is dat uit meerdere afzonderlijke pijpen bestaat waar lucht doorheen stroomt op een labium of op een tong. Het instrument wordt daarom gerekend tot de aerofone. Het orgel zou een uitvinding zijn van Ktesibios, een werktuigkundige uit Alexandrië en zo ontstaan zijn in de derde eeuw voor Christus. Ktesibios noemde dit nieuwe muziekinstrument 'hydraulos', van Grieks ὕδωρ (hydor), water en aulos, een populair dubbelriet-blaasinstrument.

In het Byzantijnse Rijk bleef het orgel in gebruik na het uiteenvallen van het Romeinse Rijk maar in het Westen niet.Toen de Byzantijnse keizer Constantijn V Kopronymos in 757 een orgel cadeau deed aan de eerste koning der Franken Pepijn de Korte kwam het orgel ook in West-Europa terecht. Toch bleef de vroegchristelijke muziek vrijwel overal in WestEuropavocaalzingen.InNoordwest-Europaraakten orgels pas rond 1300 algemeen in gebruik in de Rooms-KatholiekeKerk.DereformatorenZwinglien Calvijnwarentégenhetorgelgebruikenvondendat de muziek vooral vocaal en sober moest zijn. Het orgel was een symbool van de rooms-katholieke extravagantie, zo meenden zij, en tevens een katholieke methode om de individuele gelovigen monddood te maken. Johannes Calvijn noemde het orgel dan ook de ‘sirene van de duivel’ hoewel Calvijn géén tegenstander was van muziek in het algemeen.

Het is vooral in de Nederlanden aan Constantijn Huygens te danken dat het orgel geleidelijk werd ingevoerd in de protestantse kerken. In zijn boek ‘Gebruyck of Ongebruyck van ’t Orgel in de Kerken der Vereenighde Nederlanden’ pleitte hij

dat het orgel als instrument verstandig gebruikt moest worden. Huygens constateerde dat de gemeentezang slecht was omdat er geen muzikale begeleiding was. Hij stelde het volgende voor: er is eenalgeheleacceptatievanhetorgelindeeredienst zoals in de Rooms-Katholieke Kerk het geval was. Verder dat op terughoudende, voorzichtige en verstandige omgang met het orgel in de eredienst wordt omgegaan en op een manier dat het zingen waardiger zou zijn tot eer van God. In de meeste stadskerken werd de gemeentezangbegeleiding in de tweede helft van de 17de eeuw geleidelijk ingevoerd. Het orgel kreeg door deze ontwikkeling tijdens een eredienst weer een prominente rol.

Orgels zijn complexe duurzame instrumenten die uit verschillende onderdelen en materialen bestaan. Elk orgel is verschillend van klank omdat orgels een handmatig product is en aangepast wordt aan de ruimte en de functie ervan. In de meestegevallenzijnorgelbouwersfamiliebedrijven waarin meerdere generaties hebben gewerkt. Hierdoor werd het mogelijk om vakmanschap op de volgende generatie over te dragen. In Nederland hebben orgelbouwers vele orgels in kerken geplaatst met een prachtige orgelkas soms in samenwerking met een architect of een beeldend kunstenaar.Belangrijkuitgangspuntenvoorwaarde wasdateenorgelgemeentezangkonbegeleiden.In sommige gevallen werden bestaande orgels door orgelbouwers omgebouwd of vervangen door orgels met heldere registers zodat gemeentezang goed kon worden begeleid. Gelukkig is het vak van orgelbouwer in Nederland niet uitgestorven want nog steeds oefenen mensen het vak uit van orgelbouwer of orgelrestaurateur. Ook worden nieuwe orgels in kerken of concertzalen geplaatst.

In het radioprogramma Preludium komt orgelmuziek aan bod uit verschillende stijlperiodes. Daarnaast wordt achtergrondinformatie gegeven over het muziekstuk, de uitvoerende organist en het orgel. Door de wekelijkse radio-uitzending van Preludium op zondagochtend en avond hopen de gastpresentatoren en de geluidstechnici alles wat met een orgel te maken heeft dichter bij de luisteraar te brengen.

Jan van der Kolk

Preludium:Zondagsvan9.00tot10.00envan22.00 tot 23.00 uur

Een bijzonder jubileum! Vooral als je bedenkt dat een zilveren status bewijst dat Veluwe FM door de jaren heen veel fasen met succes doorstaan heeft: hout (5 jaar), tin (10 jaar), kristal (15 jaar), porselein (20 jaar). Om nog niet eens te sprekenvandekwaliteitvanhetmateriaal datvoordetussenliggendejarensymbool staat.

Het team van ‘Op de Drempel van de Zondag’ zegt dan ook volmondig tegen allemedeVeluweFMprogrammamakers: Dank jullie wel voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren, wantwevormendieomroepgezamenlijk.

Wij hopen dat wij in de toekomst nog heel veel programma’s mogen en kunnen uitzenden dankzij Veluwe FM, de Streekomroep van de NoordwestVeluwe. En dan is er nog een feestelijkheid: Op Zondag16juli2023hopenwijde2000ste editievan“OpdeDrempelvandeZondag’ uit te zenden. Een mijlpaal waar we zeer naar uitkijken!

Hartelijke groeten van het ODDVDZ team: Jan Duijst, Dirk Halee, Leen Hartevelt, Evelyn van den Hoorn, Evert Kok, Evert Kuiper, Henk Schipper, Riekie Schuurman, Rinus Verheij, Nel Wallet en Gerrit Zetzema.

Op De Drempel Van De Zondag: Zondags van08.00tot09.00envan21.00tot22.00 uur.

Pagina 19 
      300maanden,1304weken,9131dagen, 219144 uren, 13148640 minuten, 788918400 seconden. In februari is het zover!

Bied jij haar een luisterend oor?

Het wekelijkse telefoontje van de Zilverlijn is voor haar een lichtpunt in de week!

De Zilverlijn is een gratis belservice voor ouderen. Vrijwilligers bellen hen voor een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Ankie kijkt er elke week naar uit.

Wil jij ook hét verschil maken in het leven van ouderen door ze elke week te bellen? Meld je dan aan als vrijwilliger: bel 088 344 2000 of ga naar ouderenfonds.nl/zilverlijn.

Ouder worden doe je samen!

Als college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten wensen wij VeluweFM, en de lezers van deze krant, een mooie winter!

Wij wensen u een mooie winter!

Eenverzekeringomiederevrijdaglekkerjeweekend integaan?Hetbestaat!Indezeduretijdenkanjenu vooreenschamele0europermaandiederweekend goed beginnen. Luister iedere vrijdag avond tussen 20:00 en 22:00 geheel kosteloos naar Jasper’s WeekendExtravaganza.Binnen2uurwordtjeopde hoogte gebracht van de beste nieuwe (alternatieve) muziek,ontvangjeeenspeciaalbereidmuzikalelate night snack en dat allemaal omlijst met de beste muziek om je weekend mee te beginnen. Letop! Zo af en toe wordt er huiswerk gegeven, we kunnen tenslotte niet alle goede muziek in 2 uur stoppen. Afijn lang verhaal kort; tot vrijdag!?

*letop!Leesvoorgebruikdebijsluiter,ditbovenstaande product heeft een verslavende werking.

 

Elkedonderdagavondvan20.00tot 22.00verzorgen wij Ron en Gert-Jan Simon oftewel vader en zoon al weer bijna 2 jaar met veel plezier een radioprogramma. Op muzikaal gebied hebben wij veel raakvlakken en dagen elkaar uit met de muziekkeuze. Gert-Jan is degene die achter de knoppen zit en met zijn vlotte babbel en zijn humor praat hij het programma bij elkaar. Ron is degene die als een soort sidekick erbij zit en zo vullenweelkaaraan.Wijhangenniet meeraaneen voorbereid programma op een paar items na. Ron verzorgt de jarigen artiesten van de dag waarop wij uitzending hebben en soms de live plaat. En voor de rest zoekt hij elke week weer keur van muziek uit en geeft hier daar ook achtergrondinformatie over. Gert-Jan brengt vaak artiesten aan die nieuw dan wel onbekend zijn en zo proberen wij samen veel variatie aan te brengen. Zo af en toe hebben wij ook een thema programma o.a. met kerst en het songfestival hebben wij dit gedaan.Wij hebben er in ieder geval veel plezier in en hopelijk onze luisteraars die ook hun inbreng kunnen doen door muziekaantevragen:Whatsappnummer06-8309 8309.

Inmiddelsishet alenigetijdgelezendat uietshebt kunnen lezen over ons programma. Op zich niet zo erg, gezien wij nog steeds wekelijks 1 uur op de radio te horen zijn. Wel kunnen wij een update geven over de sollicitatie procedure voor de Stennis redactie stagiair. Deze vacature staat nog steeds open en helaas hebben wij nog geen geschikte kandidaat gevonden. Uiteraard hebben wij het eisenpakket een stuk versimpeld.

Wel kunnen wij met veel blijdschap melden dat ons team tegenwoordig wekelijk bijna compleet is. Marc is namelijk geswitched van baan. Dit heeft voor ons het grote voordeel dat wij nu niet meer wekelijks ons draaiboek hoeven aan te passen. Doordat het team (bijna) weer compleet is zitten wij nu wel weer op het oude programma niveau.

Nieuwsgierig geworden? Dat kunnen wij ons erg goed voorstellen. Luister vrijdags eens naar Stennis met Marc en Dennis, tussen 19.00 en 20.00 uur op VeluweFM. Langskomen mag natuurlijk ook! Wij zijn dol op appel- of slagroomgebak en in de zomer doen mikshakes het bij ons erg goed!

Woonaccessoires Speelgoed Kinderkamerdecoratie Gebreidesokken Knijperzakken Boomspecialist Snoeien Advies Planten Kappen Pagina 21 ’  
  
     
  
We nemen u graag zorg uit handen! Tel. 06 39 47 65 31 De specialist in • Driewielfietsen • Duofietsen • Nieuw en gebruikt



In 2010 verhuisden wij vanuit Hillegom naar Putten.Enomeenbeetjeinteburgerengajealgauw wat vrijwilligerswerk doen zoals bij de zonnebloem en helpen in Elim en de Schauw omdat ik uit de zorg kwam. Maar ik had ook 12 jaar bij radio Boterbloem gewerkt; kerkradio bij Radio Oost West, voor Lisse, Hillegom en Sassenheim.

Toen nog met die mooie langspeelplaten in een geluidsdichte studio achter glas net zo als in onze opnamestudio “Ermelo”, alleen met veel minder apparatuur. De vooruit gang gaat snel en al die knappe mannen van Veluwe FM hebben er weer wat moois van gemaakt compliment.

Tijdens Kerstmarkt 2011 zag ik een dame aan komen lopen op onze parkeerplaats bij nieuwe appartementen op de Harderwijkerstraat die mij de weg vroeg naar Stroud en daar wij daar zondags naar de gemeente gingen wist ik het feilloos aan te wijzen en vroeg wat ze daar ging doen. “Nou, naar een vrijwilligersavond van Veluwe FM.”

Haar naam was JannyVermeulen en ze vertelde mij dat men nog een presentatrice kon gebruiken .En zo kwam ik bij het programma “Putten uit de Bron” terecht.

Na zoveel jaar geniet ik nog steeds van het maken en presenteren van dit mooie programma samen met JannyVermeulen, Zwanie van de Kamp, Dick en Christel van Pelt.

We hebben tot nu toe altijd ruim in de Techneuten gezeten maar die worden ook allemaal een dagje ouder dus ik plaats hier meteen een oproep voor jongeren die het leuk vinden om aan de knoppen te draaien, maar ook presentatoren want voor ons geldt natuurlijk hetzelfde.

Putten Uit De Bron is een soort muzikale fruitmand met jarigen en verzoekjes en wordt uitgezonden op zondag van 12.00 tot 14.00 uur.

Al heel wat jaartjes draaien we mee als techneut! Ooit begonnen en 25 jaar gediend als opnametechnicus bij ziekenomroep Sjouk, waar veel vrijwilligers die nu bijVeluwe FM werken actief zijn geweest. We kwamen bij VeluweFM echter in een warm bad en daarom behaalde ik een grote overwinning op mezelf; het schuiven van een Liveprogramma!

De eerste keer was bij Putten Uit De Bron met Stineke Renes. Wat een beleving! Er waren drie collega’s ter ondersteuning aanwezig voor het geval er iets mis zou gaan en wat een lol hadden die mannen, als er een telefonisch verzoekje binnen kwam en ik die in alle hectiek gewoon maar liet overgaan en zij iedereen te woord moesten staan. Nu draai ik mijn hand er niet meer voor om. Ook alle veranderingen in ICT, FTP etc. waren leuke leerprocessen. Ik kwam dus vaak binnenvallen en via Ratatouille en De Bree Draait Door is mijn Live-vuurdoop een heerlijk continue brandend haardvuurtje geworden.

Op een gegeven moment kwam men techneuten te kort, althans die breed inzetbaar waren/zijn, dus draaide ik steeds meer uren met ook steeds meer leuke momenten en kreeg uiteindelijk zelfs een eigen programma met Bart Sloothaak: Rotonde. In januari 2018 ging dit programma, samen met Bart, uit de tijd.

Wat gaat de tijd snel. Inmiddels alweer 12 jaar bij Veluwe FM. Momenteel samen met Arnoud Raats om en om op zaterdag techneut bij het programma De Stamtafel van Trees Verbeek. Sinds kort, inmiddels alweer een dik jaar, heb in mijn eigen uurtjes Ingrids Allerlei bij de omroep. Het is Nonstop, want mijn volgende overwinning moet zijn op de kriebels die ik krijg achter de microfoon als ik moet presenteren en ik kan moeilijk steeds zeggen “het volgende nummer is een mooi nummer waar ik blij van word!”

Daarnaast is de uitspraak van sommige titels in het Duits en het Frans, maar ook een beetje het Engels nog een uitdaging, maar wie weet horen jullie mijn stem ooit nog eens in de ether!

Groeten Ingrid

Ik ben Bob Voorn en sinds 2010 verbonden aan VeluweFM. Daarvoor was ik twee jaar vrijwilliger bij zorgomroep Sjouk.nl in Ermelo/ Putten, welke omroep helaas ophield te bestaan. Samen met andere ”Sjoukers” ben ik in 2010 overgekomen naar VeluweFM.

Ik probeer me zo omroepbreed mogelijk in te zetten, wat tot nu toe heeft geresulteerd in de volgende programma’s:

Easy Jazz

Zaterdags van 07.00 tot 08.00 uur

Bob`s Golden Oldies Zaterdags van 08.00 tot 09.00 uur en woensdags van 22.00 tot 24.00 uur

Country Time Zaterdags van 20.00 tot 22.00 uur

Gospel Lite Zondags van 23.00 tot 24.00 uur

Jazz Till Midnight Dinsdags van 22.00 tot 24.00 uur

Blues Till Midnight Donderdags van 22.00 tot 24.00

Het is mij een wens, dat u aan deze programma`s vele uurtjes plezier zult beleven.

Hoofdvestiging Veluwe FM Studio “Putten”/ Studio “Ermelo” Brinkstraat 91a 3881 BP Putten Telefoon: 0341-360148 Whatsapp: 06-83098309 Email: studio@veluwefm.nl; secretariaat@veluwefm.nl Nieuwsredactie: redactie@veluwefm.nl Reclame: reclame@veluwefm.nl Aanmelden als vrijwilliger: vrijwilliger@veluwefm.nl

Studio “Harderwijk” Havendam 56 Kamer 0.52 3841 AA Harderwijk

105.0 Ermelo e.o. 107.7 Harderwijk e.o. 106.1 Putten e.o. www.veluwefm.nl

en uiteraard via kabel- en glasvezelproviders in de gemeenten en via diverse apps. Of download gewoon de Veluwe FM App!

Pagina 23     
 …  
’  
   

Jumbo is de Goedkoopste Bij jou in de buurt!

Dankzij onze Laagsteprijsgarantie weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je dagelijkse boodschappen. Daar kun je op vertrouwen. En mocht je toch nog ergens anders in de buurt een artikel tegen een lagere vaste prijs vinden? Dan passen wij die prijs aan en krijg je dat arikel gratis. Zo is én blijft Jumbo elke dag Euro’s Goedkoper

ELKE DAG EURO’S GOEDKOPER Kijk voor de spelregels van de Laagsteprijsgarantie op Jumbo.com
,
83
10
Jumbo Mark Daamen, Putten, Postweg 4, Jumbo Drielanden
Harderwijk, Triasplein
Jumbo Stadsweiden, Harderwijk,
Achterste
wei 3, Jumbo Tweelingstad, Harderwijk, Nassaulaan

Wil je je aansluiten bij het vrijwilligersteam van Veluwe FM, maar heb je nog geen idee op welke manier? We hebben op dit moment de volgende functies in de aanbieding:

Presentator/technicus “Het Hollands Hoekje”

Programma dat wordt uitgezonden op zaterdag van 12.00 tot 14.00 met Nederlandstalige muziek. Het programma kende veel interactie, dus live zou het mooist zijn. Eerder opnemen kan echter ook. Als je zelf de presentatie en techniek doet, ben je het meest onafhankelijk, maar een duo mag natuurlijk ook. Beiden allebei functies beheersen is nog mooier!

Presentator/technicus “De top 2000 draait door!”

Programma dat wordt uitgezonden op dinsdag en donderdag van 15.00 tot 16.00 met muziek en wétjes uit de top 2000. Het programma kende veel interactie, dus live zou het mooist zijn. Eerder opnemen kan echter ook. Als je zelf de presentatie en techniek doet, ben je het meest onafhankelijk, maar een duo mag natuurlijk ook. Beiden allebei functies beheersen is nog mooier.

Presentatoren/reporters/technici “Veluwe FM Sport”

Programma dat wordt uitgezonden op zaterdag van 14.00 tot 17.00. Reporters bevinden zich met reporterssets langs de lijnen van sportvelden (meestal van hun favoriete club). De presentator en technicus in de studio praten en schuiven alle telefoontjes, muziekjes, uitslagen en interviews tot een mooi geheel. Ook hier kan de presentatie en techniek door één persoon worden gedaan. Des te groter het team, des te groter de continuïteit.

Presentatoren/technici voor jongerenprogramma.

Programma dat wordt uitgezonden op vrijdag van 15.00 tot 17.00 voor, door en over jongeren. Live zou het mooist zijn, maar op een ander tijdstip opnemen kan natuurlijk ook. Als je zelf de presentatie en techniek doet, ben je het meest onafhankelijk, maar een duo, trio of zelfs kwartet mag natuurlijk ook. Allemaal beide functies beheersen is nog mooier!

Presentator/samensteller orgelprogramma “Preludium”

Je stelt 2 x per maand een programma samen over orgels en orgelmuziek en presenteert dat ook. De opname wordt gemaakt met een technicus of door jezelf als je de techniek beheerst. Uitzending is op Zondag van 9.00 tot 10.00 en van 22.00 tot 23.00 uur

Presentatoren/Technici voor politieke programma’s

Heb je kijk op de Ermelose Politiek meld je dan aan voor “Stemgeluiden”op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Ben je meer thuis in de Puttense Politiek meld je dan aan voor “Klein Den Haag” op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Medepresentator “De Wereld Wordt Wakker!”

Je presenteert 1 ochtend per week (of meer) mee van 7.00 tot 12.00

Wellicht heb je andere ideeën of voorstellen, vragen of algemene interesse; mail dan naar vrijwilliger@ veluwefm.nl De technische opleiding krijg je in alle gevallen intern.

Vacatures

Pagina 25
schuit-tuinen.nl • +31 6 3462 2212

ZORGLANDGOED GROOT SPRIEL

Een kleinschalige woonzorgvoorziening en ontmoetingshuis met dagbesteding voor mensen met dementie, gelegen middenin de prachtige natuur van het Speulder- en Sprielderbos.

Garderenseweg 150, 3881 NC Putten www.zorglandgoedgrootspriel.nl

Groot Spriel GEVEN OM MOLENS IS GEVEN AAN MOLENS
Zorglandgoed
molenfonds.nl

MAANDAG

06.00 DERADIOKRANT 07.00 DEWERELDWORDTWAKKER!

BasTempels 12.00 LUNCHTIJD 13.00 ELMUNDO AbdeHaas 15.00 TOEN! Benv.d.Ham 16.00 AUFGEHT’S

Bert Lankman 17.00 DEMUZIKALEMAGNETRON 18.00 CARMENSDECADES 19.00 LOSTINMUSIC

AljeIpema,Willy&ReginaTimmerije 20.00 GOLDENOLDIES

StephanSchoenmaker 22.00 RUSSISCHROULETTE

Wisselendepresentatie 00.00 DERADIOKRANT 01.00 DENACHTPLOEG

DINSDAG 06.00 DERADIOKRANT 07.00 DEWERELDWORDTWAKKER!

BasTempels 12.00 LUNCHTIJD 13.00 THEROCKBASEMENT MarionVerheij 15.00 NONSTOPNEDERPOP

CarmenRiehl 16.00 INGRIDSALLERLEI IngridvanMiddendorp 17.00 DEMUZIKALEMAGNETRON 18.00 CARMENSDECADES 19.00 STEMGELUIDEN

BasTempels 20.00 MACHTELDSPLUCHE

MachteldMeijer 22.00 JAZZTILLMIDNIGHT

BobVoorn 00.00 DERADIOKRANT 01.00 DENACHTPLOEG

WOENSDAG 06.00 DERADIOKRANT 07.00 DEWERELDWORDTWAKKER!

BasTempels 12.00 LUNCHTIJD 13.00 AFSLAG11

Albert Poortinga,HarryKransen 15.00 NEDERJAM

JackvanStrien 16.00 CARMENSNEDERMIX

CarmenRiehl 17.00 DEMUZIKALEMAGNETRON 18.00 CARMENSDECADES 19.00 KLEINDENHAAG

BasTempels 20.00 HELEMAALHULLEMAN

PaulHulleman 22.00 BOBSGOLDENOLDIES BobVoorn 00.00 DERADIOKRANT 01.00 DENACHTPLOEG

DONDERDAG 06.00 DERADIOKRANT 07.00 DEWERELDWORDTWAKKER!

BasTempels 12.00 LUNCHTIJD 13.00 AVÉJJ

JosJongeling 15.00 NONSTOPNEDERPOP

CarmenRiehl 16.00 INGRIDSALLERLEI IngridvanMiddendorp 17.00 DEMUZIKALEMAGNETRON 18.00 CARMENSDECADES 19.00 RAADSTAAL

A.Immink,H.Eijsenga,H.Schipper 20.00 SIMONAIR

RonSimon,GertjanSimon 22.00 BLUESTILLMIDNIGHT BobVoorn 00.00 DERADIOKRANT 01.00 DENACHTPLOEG

VRIJDAG 06.00 DERADIOKRANT 07.00 DEWERELDWORDTWAKKER! BasTempels 12.00 LUNCHTIJD 13.00 ANNE! AnnedeZwaan,JanvanZwol 15.00 NONSTOPNEDERPOP CarmenRiehl 16.00 CARMENSNEDERMIX CarmenRiehl 17.00 DEMUZIKALEMAGNETRON 18.00 CARMENSDECADES 19.00 STENNISMETMARC&DENNIS MarcRusticus,DennisdeBoer 20.00 JASPERWEEKENDEXTRAVAGANZA JaspervanZoeren 22.00 FLASHBACK MarcelHergaarden 00.00 DERADIOKRANT 01.00 DENACHTPLOEG

ZATERDAG 07.00 EASYJAZZ BobVoorn 08.00 BOBSGOLDENOLDIES BobVoorn 09.00 AUFGEHT’S Bert Lankman 10.00 DESTAMTAFEL TreesVerbeek 12.00 HETHOLLANDSHOEKJE 14.00 VELUWEFMSPORT 18.00 DEMUZIKALEMAGNETRON 19.00 CARMENSDECADES 20.00 COUNTRYTIME BobVoorn 22.00 STUDIOG

JanBakkenes 00.00 SCHOUTENBIJNACHT EddySchouten 01.00 DENACHTPLOEG

ZONDAG 07.00 AANGENAAMKLASSIEK 08.00 OPDEDREMPELVANDEZONDAG

NelWallet,JanDuijst,RinusVerheij EvelynvandenHoorn,Evert Kok 09.00 PRELUDIUM

Bert Elbertsen,JanvanderKolk 10.00 KLASSIEKOPZONDAG

StinekeRenes,JanMannee, 11.00 PASTORALE

KeesdeVeldeHarsenhorst HenkEijsenga 12.00 PUTTENUITDEBRON

WillemijnSchijf,ChristelvanPelt, JannyVermeulen,ZwanievandeKamp DickvanPelt 14.00 KINDERKERPLEIN

EllenLuiting,JoséKraaijenhof 15.00 LAZYSUNDAYAFTERNOON

IngridvanMiddendorp 17.00 MACHTELDSPLUCHE

MachteldMeijer 18.00 DENOTENKRAKER TreesVerbeek 20.00 CANTATE

Coby,Gerda,Corrie,Rennie, Albert,Nico 21.00 OPDEDREMPELVANDEZONDAG NelWallet,JanDuijst,RinusVerheij EvelynvandenHoorn,Evert Kok 22.00 PRELUDIUM

Bert Elbertsen,JanvanderKolk 23.00 GOSPELLITE BobVoorn 00.00 DENACHTPLOEG

Pagina 27 Contact met Veluwe FM Hoofdvestiging Veluwe FM Studio“Putten”/Studio“Ermelo” Brinkstraat 91a 3881BPPutten Telefoon:0341-360148 Whatsapp:06-83098309 Email:studio@veluwefm.nl;secretariaat@veluwefm.nl Nieuwsredactie:redactie@veluwefm.nl Reclame:reclame@veluwefm.nl Aanmeldenalsvrijwilliger:vrijwilliger@veluwefm.nl Studio “Harderwijk” Havendam56 Kamer0.52 3841AAHarderwijk 105.0 Ermeloe.o. 107.7 Harderwijke.o. 106.1 Puttene.o. www.veluwefm.nl enuiteraardviakabel-englasvezelproviders indegemeentenenviadiverseapps. OfdownloadgewoondeVeluweFMApp!

BIJ BEST OF BIO SPECIAALZAAK KUN JE TERECHT VOOR:

Elke dag een RUIME KEUZE in vers brood, verse groenten en fruit en zuivel, uiteraard allemaal biologisch en daar waar mogelijk biologisch-dynamisch.

Een zeer breed assortiment houdbare artikelen, alles voor een HEERLIJK verantwoorde maaltijd, maar ook voor verzorgingsproducten en supplementen ben je bij ons op het juiste adres.

Afhaalpunt voor de VITA-TAS, dus elke week gevarieerd eten én met de seizoenen mee!

Afhaalpunt voor de bestellingen die je gedaan hebt op www.ekoplaza.nl. En wat we niet hebben, proberen we voor je te bestellen.

Ons voordelige huismerk BEST OF BIO, hiermee kun je voordelig je keukenkastje vullen!

Ons DESKUNDIG personeel zal je met open armen ontvangen.

Stationsstraat 45a, 3851 NB Ermelo Tel. 0341 - 550 860 (naast de COOP) info@bestofbio.nl www.bestofbio.nl

Gespecialiseerd in:
Het repareren van betonvloeren met epoxy-troffel
Het aanbrengen van epoxy-troffel
Het aanbrengen van rolcoating
Het aanbrengen van gietvloeren Voor informatie: Hans Poel Telefoon 06 50 48 33 50 Mail: poel.develuwe@upcmail.nl Van Heemskercklaan 83 3843 XP Harderwijk Telefoon: (0341) 424715 Mobiel: (06) 512 07 769 Pagina 29 VeluweFM App Wie heeft er nou tegenwoordig geen tablet of smartphone? Veel mensen hebben tegenwoordig een smartphone of tablet. Handig, snel even wat opzoeken, luisteren, of reageren. Via de VeluweFM is dit allemaal mogelijk. Deze app is gratis te downloaden bij de App Store en Google Play Store. Heb jij hem al?

Wie danst straks mee in Doornroosje?

GelderseBalletscholen(ErmeloenNunspeet)

is al druk bezig met de voorbereidingen voor de dansvoorstelling Doornroosje. Op 17 en 24 juni 2023 zullen de dansers zich presenteren in een betoverende uitvoering van dit beroemde verhaal in Theater de Veluvine in Nunspeet. De leerlingen van de Gelderse Balletscholen starten meteen na de kerstvakantie met het instuderen van de verschillende dansen. Wie wil meedansen in een prachtige eigentijdse versie van deze dansklassieker kan zich aanmelden voor een gratis en vrijblijvende proefles. Zowel beginners als gevorderden, kinderen en volwassenen doen mee. Balletlessen zijn er al voor kinderen vanaf 4 jaar, maar met het Silver Swans programma is het ook mogelijk

op latere leeftijd te starten met ballet. Plezier en kwaliteit gaan daarbij hand in hand. Er wordt les gegeven volgens de methode van de Royal Academy of Dance (RAD).

Meer info op www.gelderseballetscholen.nl

Of mail naar: info@gelderseballetscholen.nl.

Eindeloos zomer in Bosbad Putten

Herfst of winter, in subtropisch Bosbad Putten is het altijd zomer! Geniet het hele jaar van zwemplezier in ons subtropisch binnenbad met glijbaan, 25-meterbad, indoor spraypark voor de kleinsten en natuurlijk… de spectaculaire 110 meter lange wildwaterbaan (hele jaar open)! Energie bijtanken doe je in badrestaurant De Boskamer!

Vooriedereendiewilwerkenaanconditieen fitheid is baanzwemmen de perfecte sport. Train al je spiergroepen in één keer. Er zijn nu extra openingstijden voor baanzwemmers! Zwemles? Bosbad Putten leidt je zoon of dochter op voor het erkende A-, B- of C-diploma. Ook voor volwassenzwemles en baby-,peuter-enkleuterzwemmenisBosbad

Putten het adres bij uitstek. Neem wel tijdig contact op omdat er vaak wachttijden zijn.

Kom je zwemmen in subtropisch Bosbad Putten?Koopvoorafjeticketsonlineencheck deopeningstijdenvia www.bosbadputten.nl Parkeren is gratis.

www.bosbadputten.nl Zuiderveldweg 6, 3881 LJ Putten

Zorglandgoed Groot Spriel

Zorglandgoed Groot Spriel in Putten is een prachtig sfeervol monumentaal landgoed waar mensen met dementie kleinschalig betrokken zorg op maat krijgen. Op het landgoed bevindt zich naast het Ontmoetingshuis voor dagbesteding ons prachtige woonzorghuis.

Het landgoed ligt middenin het prachtige Speulder- en Sprielderbos. Terrassen aansluitend op het woonzorghuis en het prachtige landgoed met moestuin, dierenweide, wandelpaden, zitjes, prieeltjes biedendebewoners,gastenenhunnaasten volop de gelegenheid van natuur en cultuur tegenieten.Oponswoonzorghuisbiedenwij

CAI Harderwijk Lokaal netwerk heeft veel

Hoe komt het dat netwerkbeheerders uit allerlei landen belangstelling hebben voor CAI Harderwijk, één van de kleinste spelers in de sector? Omdat in Harderwijk het glasvezelnetwerk ‘open’ is en dat komt bijna nergens ter wereld voor.

Eenopennetwerkbetekentdatalleproviders er hun diensten op kunnen aanbieden. Voor inwoners van Harderwijk en Hierden betekent dit: keuze uit pakketten van liefst tien verschillende bedrijven. Van het lokale XSYou tot landelijke spelers als Solcon, KPN, Fiber en Delta. Wie veel snelheid zoekt, vindt bij Tweak zelfs een voordelig 1 Gigabitabonnement.Deconcurrentietussen providers zorgt voor scherpere prijzen en hogere service.

voordelen

Dat CAI Harderwijk een lokale stichting (zonder winstoogmerk!) is, heeft nog een voordeel. Lokale zenders en initiatieven als Veluwe FM, HK13 en Kerk TV HarderwijkHierden krijgen alle ruimte om hun uitzendingen bij u thuis te brengen.

www.caiharderwijk.nl

Plannen aan het maken voor een weekendjewegofnogopzoeknaareen leuk vakantieadres voor de vakantie? Op een mooie plek in de Achterhoek? Dan bentuvanhartewelkominonsvakantiehuis en kunt u genieten van de charme van onze cultuur historische boerderij, gelegen aan de rand van het dorpje Varsselder. De authentieke elementen, de antieke

de specifieke behoeften van mensen met

met een betrokken team 7 dagen per week, 24uurperdagwelzijn,zorgendagbesteding op maat. Bij alles, van de inrichting tot de dagbesteding, hebben wij aandacht voor de specifieke behoeften van mensen met dementie. In ons Ontmoetingshuis kunt u terecht voor dagbesteding. Wij bieden onze gasten van de dagbesteding een veilige dagbeleving gericht op welzijn en zorg met zoveel mogelijk geluksmomenten, waarbij gastvrijheid, vriendelijkheid, respect en zorgzaamheid vanzelfsprekend zijn. Voelt u zich van harte welkom!

www.zorglandgoedgrootspriel.nl

Mooi plekje in de Achterhoek!

bouwmaterialen en de mix van oude en nieuwe spulletjes kenmerken dit gezellige gastenverblijf. Een hele eigen sfeer met een beetje van alles. Landelijk, ruimte, buitenleven,beestenboel,antiek,brocante….

Kijk voor meer informatie op onze website: www.mooiplekje.nl

Welkom bij Coachpraktijk ‘Unieke Vruchten’ in Ermelo

Talentencoach | Pastorale coach | Creatieve therapie

Voel je je moe en gefrustreerd, en heb je het gevoel dat je in rondjes blijft lopen en maar niet verder komt? Twijfel je over wat je kunt en wat je wilt? Of heb je vooral behoefte om je verhaal eens te vertellen aan iemand die er met een frisse blik naar kan kijken, en metjemeewildenken.Plandanmeteeneen vrijblijvend kennismakingsgesprek,envertel me hoe het met je gaat.

Als Talentencoach kan ik je helpen om je passies en talenten helder te krijgen, zodat je kunt gaan doen waar je GOED in bent en waar je NIEUWE ENERGIE van krijgt.

Ik heb een Praktijkruimte in Ermelo, maar we kunnen elkaar ook via Zoom spreken.

Anneke Visser 06-28793187

https://uniekevruchten.nl/kennismaking

Fotograaf:Harro Bannink

Reclame mogelijkheden bij Veluwe FM

Met een luisterbereik in de ether binnen de vierhoek Dronten - Elburg – Kootwijk - Amersfoort en wereldwijd via het internet en diverse apps, wordt Veluwe FM dagelijks erg goed beluisterd. Adverteren bij ons is dus misschien wel een onvermijdelijke stap als u in deze regio klanten wilt prikkelen en binnenhalen. Laten we de pluspunten en ‘argumenten vóór’ even op een rijtje zetten:

√ Het etherbereik alleen al betreft 250.000 potentiële luisteraars.

Via allerlei apps en internet is het bereik zelfs wereldwijd. Maar vooral voor regionale bedrijven is Veluwe FM een ideale partner, omdat we in onze regio een marktaandeel van 17% hebben.

√ We zijn trots dat 71% van ons dagelijkse aanbod gepresenteerde programma’s betreft. Dit levert een hoge interactie met onze luisteraars op. En dat is voor adverteerders weer interessant. √ We kunnen een specifiek primetime-, doelgroep- of budgetpakket aanbieden.

Door het luistergedrag van ons publiek is de dag in 3 tijdsblokken in te delen.

Primetime: Publiek thuis, in de auto en op het werk tussen 07.00 en 15.00.

Doelgroep publiek: Veelal thuis tussen 15.00 en 23.00.

Nachtpubliek: Slechte slapers, nachtdiensten, zorg etc. Kleinste groep.

√ Nieuw bij Veluwe FM is het Zendtijd Abonnement.

Dit is de perfecte oplossing voor specifiek periodieke reclame in plaats van een jaarcontract. Het kleinste abonnement bestaat uit 60 minuten, dat echter naar wens kan worden verveelvoudigd.

√ De prijsstelling bij VeluweFM. We kennen diverse advertentietypen en -mogelijkheden. Denk hierbij aan het linken van uw reclame aan items, acties, programmaonderdelen of complete programma’s.

Ook zouden we prijsvragen of middelen in natura aan uw campagne kunnen koppelen, waarbij de beurzen deels of zelfs geheel gesloten blijven. Gezien onze prijsstelling echter, zal adverteren bijVeluwe FM altijd en in elke situatie een win-win situatie opleveren!

Nieuwsgierig of meteen een afspraak maken? Mail dan naar reclame@veluwefm.nl

Pagina 31 WIJ WENSEN U FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG 2023 O=Z +G H=G AED A=J -D EU=OO D=V Doe mee en win! HOE DOE JE MEE? 1. Los de rebus op 2. Vorm van de overgebleven letters de oplossing 3. Bel jouw oplossing gratis door naar 0800 8016 voor 30 november 2022 4. In de eerste week van december ontvangen de winnaars bericht. Los de rebus op en maak kans op mooie prijzen voor een gezond hart. REBUS OPGELOST? BEL GRATIS 0800 8016 SPELVOORWAARDEN • Deze actie loopt t/m 30 november 2022. Deelname aan deze actie is gratis en vanaf 18 jaar. • Alle winnaars ontvangen in de eerste week van december bericht. • Als je belt naar 0800 8016 zullen we je tevens vragen of je de Hartstichting wilt steunen. • Jouw antwoord heeft geen invloed op jouw deelname aan de prijsvraag. • Jouw persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van de Hartstichting, www.hartstichting.nl/privacyverklaring

Eén netwerk, wel zo duurzaam

In veel gemeenten gaat de straat open voor de aanleg van een tweede glasvezelnetwerk. Zo’n extra netwerk geeft concurrentie, maar kost ook twee keer zo veel energie en materiaal om te bouwen en onderhouden. Niet duurzaam dus! In Harderwijk is een tweede glasvezelnet niet nodig. Providers concurreren er allemaal op het open CAI-netwerk!

www.caiharderwijk.nl

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.