Veluwe FM

Page 1

Voorjaar 2022

     interactief radio-maken doen we samen! Het leek mij eind 2011 een heel mooi streven om inloop-radio te realiseren. Het was me namelijk opgevallen dat de laagdrempeligheid bij Veluwe FM alleen maar bij de toenmalige medewerkers bekend was. Maar ook onder hen waren er personen die hun wenkbrauwen dusdanig fronsten dat je blij was dat het geen TV betrof. Er was natuurlijk telefoon en ook mailen zonder eerst te hoeven inbellen was al wat jaren ingeburgerd. Maar er was meer mogelijk, leek mij. Voor mijn programma “De Wereld Wordt Wakker!” werd daarom door Soundworld, een bedrijf in geluidsapparatuur dat inmiddels niet meer bestaat, als aanvulling daarop een SMS-service gesponsord. Hier mee kon je een SMS sturen naar een mailadres. met ongelofelijk veel anekdotes. Ik zou er een krant mee kunnen vullen, maar om het bij de voorpagina te houden, noem ik er slechts één.

Daarnaast nodigde ik, zoals de chansonniers zeggen, “Jean et Allemean” uit om toch vooral langs te komen tijdens de uitzending en dan ook nog eens volledig zonder afspraak. Dat had best wat voeten in aarde en nog steeds, want ondanks de recalcitrante, obstinate trekjes vertonen veel Nederlanders, maar vooral Veluwenaren, voornamelijk sociaal-wenselijk gedrag. Zo maar langskomen zonder afspraak? Dat hoort niet, dus dat doe je dan ook niet! En dat vond ik als recht-voor-de-raap-Achterhoeker best vreemd, dus vroeg ik me af waar dat burgerlijk correcte zijn oorsprong eigenlijk vindt. Komt het voort uit angst, verlegenheid, bescheidenheid of zelfs bezorgdheid? Een afspraak maken doet men vaak om er zeker van te zijn dat men daadwerkelijk terecht kan, of omdat het nou eenmaal moet en dat levert dan ook net zo vaak gemopper op. Angstig is men eigenlijk alleen over hoe men uit de strijd komt

Het was een ochtend in de winter van 2016. Mijn partner en ik hadden net een zware medische periode achter de rug waarover ik op de radio erg open was geweest, zodat de mogelijke huilbuien wat makkelijker aan het weerbericht en dus aan het programma konden worden gekoppeld. Om een uur of half 10, het was net licht, kwam de politie binnenvallen.

tijdens en na zo’n uitzending en dan vooral voor wat dat doet met de eventuele jarenlang zorgvuldig opgebouwde status. Verlegenheid is totaal niet te rijmen met de exposure en aandacht en al helemaal niet met de allereerste vraag die gasten altijd stellen: “Hoeveel luisteraars hebben jullie eigenlijk?” Bescheidenheid is pas na de uitzending van toepassing, want het is beter om even stil te zitten als je geknipt en geschoren dreigt te worden door familie, kennissen en vrienden. En hoe zit het uiteindelijk met die bezorgdheid? Als je voorgaande karaktereigenschappen leest, spreekt daar vier keer een bepaalde zorg uit en dat is alleen maar goed in een gebied dat niet alleen als Biblebelt, maar ook als zorgregio te boek staat. Als daar ook nog een flinke dosis empathie in verweven is, is het zelfs helemaal top. En dat dat zeker het geval is bij de luisteraars van Veluwe FM kan ik na bijna 2700 uitzendingen niet alleen vaststellen, maar vooral omlijsten

Zonder afspraak, totaal niet angstig, verlegen of maar enigszins bescheiden. Ze kwamen uit louter bezorgdheid. Bezorgdheid van een aantal luisteraars die hadden gebeld met de vraag of ze even konden gaan kijken bij die presentator van VeluweFM die er elke morgen zat. Normaal had die namelijk het hoogste woord, maar nu was hij al zeker een half uur stil en bleef een irritant stukje muziek zich onophoudelijk herhalen. Was hij misschien onwel geworden? Het bleek dat zij niet via de ether, maar via de internetstream luisterden en die digitale dienst had plotseling bufferingsproblemen gekregen, waardoor het signaal was blijven hangen. Ik was dus zonder dat zij het wisten Alive and Kicking, om maar met The Simple Minds te spreken, maar ook ongelofelijk ontroerd zonder dat ze daar iets van meekregen. Want ondanks dat het radio betrof en ze elkaar en mij niet meer konden horen en zien, zagen zij toch met zijn allen naar mij om. Doe dus vooral lekker interactief mee, doe geen gekke dingen en wees lief voor elkaar!

Pagina 1


WORD STAMCELDONOR Dé manege waar kwaliteit, professionaliteit, veiligheid en gezelligheid hand in hand gaan!

Voor patiënten met o.a. leukemie die een stamceltransplantatie moeten ondergaan betekent een passende donor een laatste kans op leven.

Paardrijden voor jong en oud Aangepaste lessen voor mensen met een zorgvraag. Para sport voor mensen met een lichamelijke beperking. Alles onder gediplomeerde begeleiding.

AANBIEDING: 3 proeflessen voor € 40,00

Jij kunt die match zijn!

in plaats van € 59.25

www.ruitersportcentrumermelo.nl

Meld je aan via

STAMCELDONOR.NL

Ruitersportcentrum Ermelo | Buitenbrinkweg 44a | 3853 LX Ermelo

Cool: Wildwaterbaan!

LOC

PUTTATIE EN Wij bieden verwarming, sanitair, loodgieterswerk

Het hele jaar geopend Bestel tickets online

dakbedekking, warmtepompen, zink- en koperwerken en serviceen onderhoud voor particulieren,

Ook voor zwemles met erkend diploma

bedrijven, instanties en aannemers.

BLANKESPOORPUTTEN.NL

Naast onze werkzaamheden kunt u bij de VDK Groep terecht voor al uw energievraagstukken, installatiewerkzaamheden, elektrawerkzaamheden, beveiligingstechniek, schilderwerk en projectinrichting.

l Subtropisch binnenbad l 25-meterbad l Wildwaterbaan 110 meter l Waterpark voor peuters l Restaurant

In de zomer: l Buitenbaden en ligweide Zuiderveldweg 6, 3881 LJ Putten, www.bosbadputten.nl


 

Helemaal Voorbereiden Iedere woensdag van 20:00 tot 22:00 kan je luisteren naar Helemaal Hulleman op Veluwe FM. Met onder andere de 90’s zaagplaat, He’j ’t al Eheurt? en Raad de Stofzuigerplaat. Daarnaast natuurlijk de nodige heerlijke onzin en fijne muziek, maar hoe komt mijn radioprogramma eigenlijk tot stand? Voor mij begint dit al iedere ochtend als ik na het wakker worden, opstaan, mediteren, sporten, douchen en aankleden, de radio aan zet. Radio 10, Radio 538, Veronica, Radio 2, Slam! en soms ook Veluwe FM ;-) Muziek luisteren! Zo veel mogelijk. Nummers die ik voorbij hoor komen op de radio waarvan ik vind dat ze wel passen in mijn radioshow schrijf ik op of Shazam ik zodat ik ze op woensdag terug kan vinden om te verwerken in de show. Nu ook terwijl ik dit zit te typen hoor ik INXS en Never Tear Us Apart. Heerlijk. Lekker meebléren achter m’n laptop. Doe jij dat ook wel eens?

SimON AIR Het is alweer even geleden dat jullie iets konden lezen over ons programma, maar jullie hebben vast trouw elke week naar ons geluisterd. SimONAIR zorgt namelijk nog steeds elke donderdagavond trouw voor een hoop geva-rieerde muziek en een luchtige show om je weekend al vroeg mee te beginnen. Voor degenen die ons nog niet kennen, wij zijn Ron en Gert-Jan Simon (vader en zoon) en muziek is al sinds jaar en dag onze passie. Over het algemeen houden we van de-zelfde muziek maar door ons leeftijdsverschil blijven we elkaar ook vaak verrassen. Wij zijn in 2021 begonnen met ons programma en maken dit nog steeds met veel ple-zier. Nieuwsgierig naar ons programma? Luister elke donderdagavond van 20:00 - 22:00 uur.

Het laatste kwartier zorg ik er altijd voor dat de muziek wat rustiger is zodat als je luistert je relaxt kan gaan slapen rond een uurtje of tien. Iedere show heb ik een draaiboek waar van A tot Z in staat hoe de show in elkaar zit. Op woensdagochtend om een uurtje of negen start ik mijn laptop op (na het hele riedeltje zoals je eerder kon lezen) en pak ik mijn usb stickje erbij waar ik alles op zet voor de show. Het draaiboek van de vorige show kopieer ik op mijn harde schijf en de muziek haal ik weg om ruimte te maken voor nieuwe muziek. Het draaiboek voor het eerste uur van vorige week wordt opgestart en aangepast voor de nieuwe Helemaal Hulleman show. Datum veranderen, uitgeschreven items weghalen, liedjes eraf, enz. Het eerste uur bestaat meestal uit de vaste onderwerpen: De opening. Voor de opening van de show ga ik altijd even op zoek naar wat voor een bijzondere dag het is. Laatst bijvoorbeeld was het nationale Poepdag…een dag om aandacht te vragen voor darmkanker. Daar zoek ik dan ook een toepasselijk nummer bij. Nu ben ik wel benieuwd welk nummer jij kan bedenken bij het woord poep. Goed….we gaan even door. Raad de Stofzuigerplaat. Tijdens het stofzuigen draai ik een plaat en vraag ik aan jou of jij de plaat kunt herkennen. Het geluidsfragment is terug te vinden op www.helemaalhulleman.nl Als je in de uitzending komt en het goede antwoord geeft win jij de enige echte Helemaal Hulleman pen! Dan pas ik de interviews in. Deze kunnen live of telefonisch afgenomen worden. Hier reserveer ik meestal zo’n zeven minuten per gesprek voor. Niet te lang omdat ik het belangrijk vind om zoveel mogelijk muziek te draaien. Oh ja! De muziek. In het eerste uur komt er altijd nieuwe muziek voorbij. Net uitgekomen nummers die nog niet (veel gedraaid) zijn. Soms knip en plak ik van tevoren al één en ander aan elkaar met jingles ertussen zodat het allemaal lekker soepel verloopt en voor jou fijn is om naar te luisteren. Ik zorg er ok altijd voor dat ik de lengte van de track op papier heb staan en ook de intro van een nummer zodat ik soms nog wat informatie kan geven tijdens de intro. Uur één loopt dan wel langzaam vol dus op naar uur twee.

Thuis heb ik een eigen DJ setje die ik mee kan nemen en aan kan sluiten op het systeem zodat de DJ’s hun set op de radio kunnen laten horen. Een feestje in de studio! Tussendoor natuurlijk fijne muziek uit de 70’s, 80’s, 90’s, 00’s of nu. Ook hier hoor je regelmatig nieuwe net uitgebrachte muziek voor bij komen en zoals je al eerder las is het laatste kwartier van uur twee gereserveerd voor easy listening muziek zodat jij heerlijk in slaap kan vallen. In het tweede uur natuurlijk ook weer goed rekening houden met de lengte van de nummers en de intro van sommige tracks. Ik wil natuurlijk wel dat het allemaal precies tot de seconde nauwkeurig uitkomt. Zo’n nerd ben ik dan ook wel weer. Hahaha. Al met al ben ik hier op de woensdag wel zo’n vijf tot zes uur mee bezig. Afgewisseld met een toilet bezoekje, lunchen, even de benen strekken of wat huishoudelijke klusjes (mijn vriendin leest dit ook… ;-) Vind je het trouwens leuk om een keer langs te komen? Dit is bijna altijd wel mogelijk, maar zorg er wel even voor dat je een afspraak maakt zodat ik je in kan plannen in het draaiboek. Je kan een bericht achterlaten via één van mijn social media kanalen of je kan een berichtje achter laten op mijn website www.helemaalhulleman.nl Zie ik je snel?

Uur twee bestaat in ieder geval uit de items: He’j ’t al Eheurt? met grappige, rare, leuke, idiote nieuwsberichten en de 90’s Zaagplaat. Twee platen waar je via een story op mijn Instagram pagina op kan stemmen. Eén van die 90’s platen gaat dan de week doormidden zagen. Ook hier kan ik weer interviews, telefoongesprekken of artiesten inplannen. Regelmatig nodig ik ook lokale DJ’s uit die dan live komen mixen.

Pagina 3


Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken of ons mailen: info@carefolie.nl

www.carefolie.nl

car wrapping

window tinting

Aanvullende mantelzorg, persoonl�ke ondersteuning en zorg thuis

paint protection film

Voor ouderen die langer plezierig ƥĺƭĿƙ DžĿŕŕĚŠ ċŕǞDŽĚŠ DžūŠĚŠ

UW SPECIALIST IN HET WRAPPEN, TINTEN EN PPF OP UW AUTO WRAPPEN Bent u klaar met de kleur van uw auto, wilt u verandering, iets nieuws? Laat uw auto dan door ons wrappen. Het voordeel van wrappen is dat het makkelijk gedemonteerd kan worden, de oude lak komt er dan weer onbeschadigd onder vandaan. Bij het wrappen van een auto wordt vaak de gehele auto bedoeld. Bij ons is het natuurlijk ook mogelijk om een bepaald deel van de auto te wrappen zoals de chrome lijsten, spiegels en dak.

TINTEN CareFolie heeft een ruime ervaring met het tinten van autoruiten. Bij ons heeft u keuze uit verschillende tinten, variërend van licht tot donkere blinderingsfolie. Het tinten van uw auto kent verschillende voordelen. Zo heeft het tinten van de ruiten een zonwerende werking. 97% van de UV-stralen worden geblokkeerd door de folies.

PAINT PROTECTION FILM (PPF) Wij kunnen uw auto volledig met Paint Protection Film beschermen. Zo is uw auto rondom beschermd. Uw lak wordt op deze manier optimaal tegen steenslag tijdens het rijden, krassen van het wassen, en dagelijks gebruik beschermd.

saaraanhuis.nl 0341 - 23 25 90 nwveluwe@saaraanhuis.nl

PEGIE-TRANS ERMELO

Altijd onderweg naar een tevreden klant!

je bus n? hure

Transport Koeriersdiensten, Op- en Overslag Telgterweg 226, 3853 NR Ermelo | E-mail p.gielen1@chello.nl | Tel. 085 - 808 68 30 | www.pegietrans.nl


   

Beste lezers aan de Stamtafel, Meestal begroet ik u met beste luisteraars maar dat zou in dit geval vreemd zijn. In ieder geval groet ik u van harte vanaf mijn schrijftafel. Het is lente en de wind en regen zijn niet van de lucht. Code 6. De sneeuw is ook pas gesmolten . Echt lenteachtig…….. Maar het zal gauw beter worden. We houden de moed erin. We hebben in ieder geval de coronacrisis ongeveer overwonnen en nu de oorlogsperikelen nog. Wederom houden we de moed erin. Ik ben heel erg blij dat we, tijdens alle toestanden en beperkingen, met het radiowerk konden doorgaan. We bleven negatief en kregen veel positieve reacties. Daardoor houden we de moed erin.

Dit jaar maak ik al vijftien jaar het programma El Mundo, wat we iedere week van te voren op vrijdag opnemen. Een vast onderdeel daarvan is Studio Live. In dat onderdeel nodig ik dan gemiddeld één keer per maand een muzikant of band uit om live in de studio te spelen. Hoe gaat dat nu precies in zijn werk, zal je je afvragen? Meestal volg ik een muzikant al een tijdje, de laatste keer was dat bijvoorbeeld de Brabantse singer-songwriter Hein Augustijn. Hein kwam zelf met het voorstel naar onze studio te komen om live een aantal liedjes in El Mundo te spelen. In verband met de corona moesten we dat een aantal malen uitstellen. Uiteindelijk kwam het rond. Ik nodig dan technicus Roland de Hoop uit

voor het geluid en vraag Marco Sevenblade uit voor een video opname. Mijn vaste technicus Linda Heeringa zorgt vanzelfsprekend voor de totale opname. Hein komt uit Den Bosch! Samen met bassist Robert Driessen uit Venlo en percussionist Roeland Uitdewilligen uit Tilburg arriveerden ze keurig op tijd in Harderwijk. Na een soundcheck starten we met een interview, waarna de band vier nummers live in de studio kan spelen. Altijd weer spannend of het geluid klopt! Gelukkig konden we alles in één keer opnemen. Het resultaat is dan in het tweede uur van El Mundo op maandagmiddag vanaf 14 u te beluisteren via Veluwefm! Wil je meer weten over mijn muziekkeuze? Kijk dan even op www.abdehaas.nl

Ik ben ook erg blij dat de vaste gasten aan de Stamtafel weer kunnen aanschuiven. We misten Putter Proat, Armeloos Proaten en natuurlijk tuinman Henk. Zaterdagmorgen is het gezellig in de studio. Dat hopen we zo te houden. Ook hier we houden de moed erin. Als gast bij Putter Proat zou ik graag wat jonge Puttenaren begroeten die het dialect ook een warm hart toedragen. Bij deze een oproep . meld je aan als je je Moedertaal je lief is. Mag ook je Vadertaal zijn. ik reken op veel aanmeldingen. Ik houd de moed erin. Sinds een poosje assisteer ik Bas op woensdagochtend bij zijn programma de Wereld Wordt Wakker! Hij maakt dit iedere werkdag van 7.00 tot 12.00. Ik schuif om 8.30 bij hem aan. Verschil moet er zijn. Het is een veelzijdig programma en er komen veel reacties op. Dat is erg leuk en daarom houden we de moed erin. Arnoud is op donderdag zijn co-presentator. Hij begint ook om zeven uur. (midden in de nacht). Hopelijk houdt hij de moed er ook in. Dan wil ook nog even uw aandacht vragen voor het licht klassieke programma dat op zondagavond wordt uitgezonden . Het heet de Notenkraker en u kunt het beluistern van 18.0020.00.Het wordt gemaakt door ongetekende. Als u verder nieuwsgierig bent naar her reilen en zeilen van Veluwe Fm. U mag altijd binnenlopen aan de Brinkstraat 91. Vinden we leuk en hoe meer zielen ,hoe meer vreugd. Het risico is dat je radioactief besmet raakt en dat is alleen maar leuk. We beschikken ook over koffie, thee. chocomel en soep . Dat houdt de moed er ook in. Heb het goed en hou het goed !!!! Trees

Pagina 5


3-GANGEN KEUZEMENU

BIJZONDER GENIETEN

€27,50 HIGH TEA Wist je dat je bij ons elke dag kan high teaen? Al het lekkers maken we helemaal zelf. Reserveren is wenselijk en kan via 0341-428440.

Scan en bekijk onze website

Triasplein 1 3845 GC Harderwijk 0341 428 440 grandcafealleman@sheerenloo.nl

www.grandcafealleman.nl

BIJ BEST OF BIO SPECIAALZAAK KUN JE TERECHT VOOR: Elke dag een RUIME KEUZE in vers brood, verse groenten en fruit en zuivel, uiteraard allemaal biologisch en daar waar mogelijk biologisch-dynamisch. Een zeer breed assortiment houdbare artikelen, alles voor een HEERLIJK verantwoorde maaltijd, maar ook voor verzorgingsproducten en supplementen ben je bij ons op het juiste adres. Afhaalpunt voor de VITA-TAS, dus elke week gevarieerd eten én met de seizoenen mee! Afhaalpunt voor de bestellingen die je gedaan hebt op www.ekoplaza.nl. En wat we niet hebben, proberen we voor je te bestellen. Ons voordelige huismerk

BEST OF BIO, hiermee kun je

voordelig je keukenkastje vullen!

Ons DESKUNDIG personeel zal je met open armen ontvangen.

Stationsstraat 45a, 3851 NB Ermelo Tel. 0341 - 550 860 (naast de COOP) info@bestofbio.nl www.bestofbio.nl

Onze openingstijden: Maandag:

09:30 - 21:00 uur

Dinsdag:

09:30 - 21:00 uur

Like ons op

Woensdag: 09:30 - 21:00 uur Donderdag: 09:30 - 21:00 uur Vrijdag:

09:30 - 22:00 uur

Zaterdag:

14:00 - 22:00 uur

Zondag:

gesloten

Cadeautip: Geef een cadeaubon!


   Na 11 jaar is het tijd om de livestudio in Putten een metamorfose te laten ondergaan. Op de planning staat dat er in juli een verbouwing aan zit te komen. Ingrijpend? Ja, best wel! De huidige studio zou tijdelijk 10 meter verplaatst moeten worden zodat de uitzendingen vanuit de kantine door kunnen gaan. De verbouwing zelf zal ongeveer zes tot acht weken in beslag nemen en hiervoor gaat zowel de gehele infrastructuur alsook het verouderde meubilair op de schop. Het nieuwe ontwerp bestaat uit een driehoekige tafel waardoor de presentator(en), technicus en gasten zich in een praktischer blikveld ten opzichte van elkaar bevinden. Ook worden er aanpassingen gedaan aan de rest van het meubilair en natuurlijk de akoestiek. Na de verbouwing van Stroud in 2017 is de overlast namelijk toegenomen door het spiegelen van de theater zaal, waardoor het podium exact boven onze studio terecht is gekomen Uiteraard gaat de programmering, live en opgenomen programma’s gewoon door zonder al te veel hinder voor de luisteraars.

    Een enkele keer wordt er gevraagd; Zit VeluweFM niet op DAB? Inderdaad, VeluweFM heeft geen frequentie op de DAB radio’s Hieronder zullen wij meer uitleggen over DAB. DAB is een Europees systeem dat sinds 1993 gedigitaliseerde radio-uitzendingen mogelijk maakt, bedacht als alternatief voor analoge radiosignalen. DAB maakt een (storingsvrije) ontvangst mogelijk, waarbij de keuze is uit meerdere zenders. Dit kan een oplossing bieden voor capaciteitsproblemen op de FM -band. Een radio met DAB-ontvanger is nog vrij prijzig. Massaproductie moet de prijs gaan drukken, maar huidige ontvangers zijn nog een stuk duurder dan analoge ontvangers.

gepositioneerd zijn, is er met het uitgerekende vermogen in Putten en Ermelo onvoldoende dekking tot totaal geen dekking, In huis of op het werk zouden zo storingen of totaal geen ontvangt schering en inslag zijn. Daardoor is er door besloten om hier onder deze omstandigheden niet aan mee te doen. Uiteraard is het mogelijk om zelf een eigen DAB+ zend-opstelling te maken, maar die investering zou binnen ons subsidiebudget onverantwoord zijn, temeer omdat wij verwachten dat streamen via glasvezel of luisteren via de App, smartphones, tablets of pc’s de toekomst wordt. Iets wat statistisch al een poos aan te tonen is en die tendens is nog steeds stijgende.

DAB+ als vervanging van FM Er zijn in Nederland nog geen plannen om de FM band definitief te vervangen door DAB+, hoewel het tot de toekomstige mogelijkheden zou kunnen behoren. DAB+ werkt echter anders dan een FM zender. Bij DAB staan ergens 1 of meerdere zenders, masten en antennes met wat apparatuur en software erachter waar alle radio signalen op binnenkomen. Er wordt dan 1 DAB signaal weg gestuurd de ether in. VeluweFM kwam in aanmerking om mee te doen met DAB+, maar aangezien de antennes in Amersfoort en Nunspeet

  Wie heeft er nou tegenwoordig geen tablet of smartphone? Veel mensen hebben tegenwoordig een smartphone of tablet. Handig, snel even wat opzoeken, luisteren, of reageren. Via de VeluweFM is dit allemaal mogelijk. Deze app is gratis te downloaden bij de App Store en Google Play Store. Heb jij hem al?

Pagina 7


Leuvenumseweg 66 3852 AS Ermelo

Heeft u:

Wij hebben:

Een feestje Een vergadering Een familiedag Een teambuildingsdag Een bruiloft Een ander feest te organiseren?

Een mooie ruime accomodatie Voldoende parkeergelegenheid. En alles wat u nodig heeft om er een geslaagde dag van te maken. Vraag dan vrijblijvend naar onze mogelijkheden.

0341-558630 www.demuzenhof.nl info@demuzenhof.nl

Voordelig buiten spelen

www

.spee

lgoed

-kam

pioen

.nl

grote ad voorraen en

an aan glijb ires accesso

dan p

oo rt en egverk le hu isjes nststof van ku sjes speelhui

aad

Meer dan

Meer dan

10 soorte n

houten spe elhuis op voorraa jes d

s

16 trampoline om te testen

Bestel online op: www.trampoline-kampioen.nl Winkel met testveld: Stationsstraat 30A, 3881 AD Putten, tel.: 0341 352 354

www.decokaydooijewaard.nl


  –    Nee het is geen aankondiging voor alweer een, mooie, top 100, 1000, 2000 of nog meeeeer. Nee het is een kleine voetnoot in de radiogeschiedenis; Afslag11 vierde onlangs haar 100e aflevering. Niet 100 keer top maar wel alle 100 pop van alle niveaus. Want bij Afslag 11 beginnen we goed aan de tweede helft van de week. Op woensdagmiddag van 13:00 tot 15:00 praten wij jou uit je middagdipje met heel veel onzinnige info maar vooral een mooie mix van platen. Waar de jaren 80 ons muzikale DNA hebben bepaald nemen wij ook gerust een andere afslag. Van Disco tot Country of The Weeknd, we draaien er niet om heen; muziek maken en luisteren biedt ontspanning en vermaak. Het schijnt ook therapeutisch te kunnen werken en zelfs tot een hoger IQ te kunnen leiden maar daar hebben deze DJ’s nog geen ervaring mee. Hoewel de 100 afleveringen ons nog lang niet het stempel van koninklijk geven voelen wij ons wel prinsheerlijk in onze prachtige radiostudio in Putten. Met het vooruitzicht dat Veluwe FM ook de komende jaren het geluid van de lokale streekradio is hopen wij daar ook een mooie bijdrage aan te leveren. Luister eens mee op de woensdagmiddag van 13:00 tot 15:00. Afslag 11, Middle of the Week Radio!

     Mijn wieg stond eind ’40-er jaren van de vorige eeuw in Nunspeet op de Veluwe. De radio heeft altijd al een magische aantrekkingskracht op mij uitgeoefend. Toen ik nog een schooljongen was, ( jaren ’50 van de vorige eeuw) werd er thuis altijd al veel naar de radio geluisterd. Toen ik wat ouder werd en ik zelf wat meer aan de knoppen van de radio begon te draaien, begon bij mij ook wel het gevoel te komen dat wil ik zelf ook wel doen. Dat gevoel werd alleen maar versterkt door het luisteren naar de welbekende zeezenders zoals die destijds op de Noordzee lagen van waaruit zij hun programma’s uitzonden. Maar toen ontdekte ik ook dat er vanaf het vaste land ook werd uitgezonden door de z.g. etherpiraten. Ook op de Veluwe waren er in de ’60-, ’70- en ’80-er jaren van de vorige eeuw veel van deze illegale stations. Na wat te hebben rondgestruind in deze illegale wereld toch maar eens gaan kijken bij een legaal lokaal station waar destijds een collega van mij een programma verzorgde. In de plaatselijke krant van Ermelo verscheen toen een oproep om medewerker te worden bij de op te richten lokale omroep voor Ermelo. Uiteraard heb ik me daar toen direct voor aangemeld, maar o.m. omdat er onvoldoende geldelijke middelen voor handen waren leed dit initiatief schipbreuk. Toen ben ik een deurtje verder gegaan en kwam in Nunspeet terecht bij de Lokale Omroep Nunspeet en daar heb ik met veel plezier meegewerkt aan diverse programma’s, waaronder op vrijdagavond een blik op het komende sportweekend, zaterdagmiddag verslaggeving van o.m. volleybal en korfbal, zaterdagavond een uurtje met verzoekplaten, een 1 x per 14 dagen een uurtje met popmuziek uit de ’60-, ‘70- en ’80-er jaren. De voorbereiding voor een aantal programma’s gebeurde in de rest van de beschikbare tijd. Dit alles naast een fulltime baan en een gezin met opgroeiende kinderen. Dit werd op een gegeven ogenblik wat teveel van het goede en heb ik een poosje gas teruggenomen.

Na deze sabattical van ongeveer een half jaar vroeg een collega van mij of ik mee wilde werken aan het verzorgen van een verzoekplatenprogramma voor het plaatselijke verzorgingstehuis. Dit was in 2005. Dit programma werd gemaakt met een 2-tal microfoontjes, een platenspeler, een cd-speler, een eenvoudig mixertje en een cassetterecorder voor de opname van de spraak en de muziek. Deze cassette werd dan op een bepaald tijdstip via de huisomroep van de instelling afgespeeld. Allemaal heel primitief maar het kostte niet veel, het werkte en daar was het om begonnen. Ondertussen was ik aangezocht door de ziekenomroep SJOUK en daar bediende ik de knoppen. Sjouk verzorgde programma’s voor de ziekenhuizen en zorginstellingen in Harderwijk en Ermelo en een deel van deze programma’s werden ook uitgezonden via Radio Putten. Dit was de lokale omroep voor Putten en Ermelo. Al snel werd de analoge mengtafel ingeruild en deed de digitale opnametechniek de intrede. Om een lang verhaal wat korter te maken Sjouk ging ter ziele en een aantal medewerkers van SJOUK deden hun intrede bij Radio Putten en verzorgen daar nu nog steeds de programma’s zoals o.m. , Op De Drempel van de Zondag en Pastorale. Ook ik verhuisde mee naar Radio Putten en ik heb ondertussen mijn eigen programma “Auf Geht’s”. Dit programma is te beluisteren op zaterdagmorgen van 09.00 - 10.00 uur en op maandagmiddag van 16.00 – 17.00 uur. Overigens zijn dit inhoudelijk niet dezelfde programma’s. Verder ondersteun ik het programma Pastorale als opnametechnicus en kunt u mij op zaterdagmiddag horen in het sportprogramma tussen 14.00 – 18.00 uur waarbij ik als regel verslag doe van de verrichtingen van het 1e elftal van FC. Horst. Ik hoop dit nog lang te mogen doen niet alleen voor mijn eigen plezier maar ook zeer zeker tot genoegen van de luisteraars van ons mooie radiostation, inmiddels uitgegroeid tot de streekradio voor Ermelo, Harderwijk en Putten.

Scheiden betekent het einde van een relatie maar ook een nieuw begin

M info@scheidenzonderzorgen.nl T 06 21 70 50 87 I www.scheidenzonderzorgen.nl

Pagina 9


Kringloopwinkel OverNodig Wat de een Over heeft, heeft een ander Nodig Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur zaterdag 10:00 - 1600 uur

www.kringloopovernodig.nl

Achterstraat 77, 3882 AE Putten 0341 356162 overnodigputten@gmail.com Namens u mochten wij in bijna 40 jaar, 1 miljoen euro weggeven aan goede doelen.

B.B.N. Putten Trientje Timmerstraat 36 3882KN Putten Tel 06 23732369

Open woensdag tm zondag voor koffie, lunch, diner

www.pasto.nl MÉÉR DAN 5.000 M2 HOUT! BALKHOUT | ISOLATIE | KOZIJNEN | GEVELBEKLEDING | BINNEN- EN BUITENDEUREN | PLAATMATERIAAL | TUINHOUT | MEUBELPANELEN | IJZERWAREN | TUINMEUBELS | DAKBEDEKKING | BALKHOUT | ISOLATIE | KOZIJNEN | GEVELBEKLEDING | BINNEN- EN BUITENDEUREN | PLAATMATERIAAL | TUINHOUT | MEUBELPANELEN | IJZERWAREN | TUINMEUBELS |

www.vanderleedenhout.nl


 Op VeluweFM is politiek ruim vertegenwoordigd. Zowel de Puttense, Ermelose als Harderwijkse politiek hebben hun programma, waar ook nog eens gestreefd wordt naar samenwerking. Raadstaal wordt uitgezonden op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur (behalve in de vakanties van de gemeenteraad). We zenden rechtstreeks uit vanuit de hal van het Stadhuis, voorafgaande aan Raads- of commissievergaderingen. (In de Coronaperiode zonden wij uit vanuit de studio met telefonische interviews).

Op die manier krijgen we raadsleden te spreken vlak voor ze de commissie dan wel raad gaan beginnen. Zo mogelijk geven we een inleiding op de vergadering (die ook rechtstreeks uitgezonden wordt via de website van de gemeente). Ook spreken we ambtenaren om meer achtergronden van soms ingewikkelde stukken uit te leggen.

Stemgeluiden Tenslotte proberen we burgers uit onze stad te spreken die zo hun vragen en commentaar hebben over actuele politieke vraagstukken. En…. komend voorjaar zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Daar zullen we als VeluweFM en zeker ook als Raadstaal veel aandacht aan schenken: in gesprekken met lijsttrekkers, in discussies over actuele onderwerpen enz. Raadstaal wordt gemaakt door Anneke Immink, Harry Schipper en Henk Eijsenga. Onze technici zijn Paul Hulleman, Michael Leendertse, Johan van Ardenne en Anne de Zwaan.

Politiek café ‘Klein Den Haag’ Drie jaar geleden zijn wij, Bert Klompenhouwer en Peter Brink, begonnen met ons politiek café. We waren beiden net afgetreden als raadslid van de gemeente Putten en werden door Bas Tempels gevraagd of wij met z’n tweeën een politiek programma wilde opzetten voor Putten en Ermelo.

in dit programma alleen nog richten op Putten. Ons netwerk in Putten is vrij groot. Bert komt uit de politieke partij VVD en Peter uit die van de ChristenUnie, politiek behoorlijk verschillend dus, maar daar is in het programma weinig van te merken. We vinden beiden respect voor een andere mening erg belangrijk.

Als raadslid van Putten hadden we natuurlijk veel kennis van de politieke items in Putten, maar natuurlijk minder kennis van die van Ermelo. Natuurlijk zijn er onderwerpen uit bijvoorbeeld het sociale domein die overeenkomsten hebben met Putten. Toch is Ermelo altijd wat minder in beeld geweest dan de politiek in Putten. Vandaar dat we ons sinds september 2020

Mooie momenten uit onze programma’s zijn: het debat tijdens de verkiezingstijd voor de Provinciale Staten, waarbij alle partijen uit onze provincie aanwezig waren. Ook hebben we beide burgemeesters uit Putten en Ermelo geïnterviewd. De afgelopen periode hebben we veel aandacht gegeven aan de landelijke Tweede Kamerverkiezingen doordat we kandidaat Tweede

Op dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur kan er interactief worden meegewerkt aan het programma “Stemgeluiden” waarin politiek-maatschappelijke onderwerpen en partijen uit de gemeente Ermelo aan bod komen. Een ieder die politiek bedrijft, alle maatschappelijke organisaties of instellingen die ermee samen (moeten) werken en elk individu of bedrijf dat de Ermelose politiek extreem ondergaat, is welkom om aan te schuiven, in te bellen, te whatsappen of te mailen. Wil je live je verhaal komen doen, maak dan een afspraak via bas@veluwefm. nl. Wil je reageren tijdens de uitzending, mail dan naar studio@veluwefm.nl , whatsapp naar 06-83098309 of bel naar 0341-360148. Wil je je opgeven als programmamedewerker, mail dan naar vrijwilliger@veluwefm.nl Presentatie & Techniek: Bas Tempels Stemgeluiden, elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur.

Kamerleden uit onze regio als gast hadden in ons programma . Vanwege de coronabeperkingen hebben we het afgelopen jaar veel gasten telefonisch geïnterviewd. Dat is minder leuk omdat je een minder goed contact hebt met de gast, maar op deze manier kon ons programma in ieder geval gecontinueerd worden. We hopen nog een tijd door te gaan waarbij uiteraard aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 veel aandacht zal worden besteed. Bert en Peter Klein Den Haag: Elke woensdag van 19.00 tot 20.00

Pagina 11


Wonen in het groen in een mooie buurt van Ermelo In de Luwte is dé plek van huiselijkheid, leefplezier en kwalitatieve zorg voor ouderen met dementie.

Wilhelminalaan 18 - 3851 XW Ermelo

Garderenseweg 5 | 3882 AH, Putten info@ligtrink2wielers.nl (0341) 74 00 20

www.zorgvillaindeluwte.nl

BOS bouwadvies wenst u veel luisterplezier bij Veluwe FM!

Uw betrouwbare partner voor: •

Hydraulische machinebouw & reparatie

Constructie en (op)laswerkzaamheden

Automatische smeersystemen

GWW & Recycling Machineonderhoud en reparatie

Huybertsenweg 12, 3882 KB Putten T: 0654726301 • E: kktechniek@gmail.com

Midden Engweg 27, 3882 TS Putten 0341-361362

www.bosbouwadvies.nl


Welzijn Putten, Stimenz, Jeugd-Punt en Actief Putten samen sterk!

U vind ons in Stroud Op 31 januari 2022 hebben drie welzijnsorganisaties in Putten (Welzijn Putten, Stimenz en Jeugd-Punt) een convenant getekend. We werken samen – ook met Actief Putten – om voor Putten één brede welzijnsorganisatie te zijn. Onze opdracht is dat alle inwoners (met ondersteuning van naasten en voorzieningen) kunnen meedoen in de samenleving. Om beter antwoord te kunnen geven op deze vraag gaan we – als vier welzijnsorganisaties - samenwerken en actief gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Samenwerken doen we vanuit de eigen kracht en identiteit van de vier partners. Hieronder stellen we ons aan u voor.

Welzijn Putten is een lokaal gewortelde welzijnsorganisatie en een begrip in Putten. We bewegen mensen om mee te doen en ondersteunen inwoners om hun plek in de samenleving te vinden. Ook verbinden we maatschappelijke organisaties, verenigingen en burgerinitiatieven. We helpen hen op weg waar nodig. Op deze manier leveren we een bijdrage aan het vergroten van de draagkracht van de samenleving. In onze visie en missie hebben we het kernachtig geformuleerd:

“Iedereen in Putten is gelukkiger door mee te kunnen doen!” Een mooi voorbeeld van de groeiende samenwerking is het project “De verschilmakers”. De verschilmakers zijn jongeren met zoals ze dat zelf omschrijven: een warm hart voor Putten. Zij willen graag iets voor een ander betekenen. Zij bepalen zelf wat ze willen gaan doen en hoe ze dat gaan doen. Vanuit Welzijn Putten ondersteunen wij de jongeren bij dit project en we werken hierbij samen met Jeugd-Punt.

Jeugd-Punt verzorgt een training in het kader van “Youngleaders”. Dit is een Maatschappelijke diensttijd programma, waarbij we samen met jongeren werken aan participatieactiviteiten. Binnen het programma zijn er lessen waarin de jongeren handvatten krijgen om dit te leren. Daarnaast is er ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in het programma. We hebben met elkaar gesproken over onderwerpen als; wie is jouw rolmodel en waarom? Wat is goed leiderschap? En hoe kun je van je kwetsbaarheid je kracht maken. Zo leren de jongeren zichzelf beter kennen. Een keer per maand is er een avond waarop de jongeren aangeven wat ze willen doen en bespreken we wie er mee willen helpen met denken of bij de uitvoering van dit idee. Zo wordt er momenteel gewerkt aan idee rondom contact met jonge statushouders. Daarnaast zijn er allerlei praktische vacatures die opgepakt kunnen worden. Bijvoorbeeld; iemand uitleg geven over een computerprogramma of als maatje aan de slag.

Actief Putten is dé partij op het gebied van Sport en beweging in Putten. Ons team bestaat uit 7 mensen, allemaal met een sport achtergrond en de ambitie om sport en bewegen bij de Puttense inwoners te stimuleren. Daarnaast zetten wij sport en beweging ook in als middel om mensen bijvoorbeeld te verbinden of uit hun sociale isolement te krijgen. Wij zetten ons in voor Open Club en sportverenigingen, Bewegingsonderwijs, Jongeren op gezond gewicht, Kinderopvang en BSO's, Bewegen werkt, Uniek Sporten, Jongeren en Senioren. Zo werken wij nauw samen met Jeugd-Punt om jongeren te bereiken en is Welzijn Putten voor

Verkoopstyling www.beleefenwoon.nl

ons een mooie verbreding richting het sociale domein waar we sport als een mooi middel in kunnen zetten naar inclusiviteit. Een mooi voorbeeld is de samenwerking die we hebben op het gebied van het opvangen van Oekraïners en pauze activiteiten die we aanbieden bij Groevenbeek Putten.

Jeugd-Punt is een jongerenopbouwwerk organisatie rondom de gemeente Utrecht, met Putten als meest noordelijke gemeente. Jeugd-Punt gelooft sterk in de eigen kracht en mogelijkheden van jongeren. Wij ondersteunen en stimuleren jongeren om te komen tot een positieve ontwikkeling. We willen dat jongeren een stem hebben, gezien en gehoord worden en zich gewaardeerd voelen. We werken daarbij nauw samen met de omgeving van de jongeren, ouders, school en anderen, zodat een klimaat en netwerk ontstaat waarin jongeren veilig en verantwoord kunnen opgroeien. We versterken de zelfredzaamheid van jongeren en geven hen daartoe graag een steuntje in de rug waar nodig. De afgelopen jaren hebben we door de Corona-maatregelen minder contact kunnen leggen met jongeren. Vooral op de middelbare school Groevenbeek zijn er veel jongeren die ons daar niet meer kenden. Nu investeren we samen met Actief Putten (voorheen Jong Putten) extra op Groevenbeek in de jongeren. We bieden sport aan zoals de pannakooi, tafeltennis, hockey, maar ook spelletjes en een gezamenlijke bingo in de aula. Samen met de jongeren kijken we wat zij leuk vinden om te doen, binnen schooltijd, maar ook daarbuiten. De insteek is dat de jongeren zelf helpen bij het opzetten van leuke activiteiten. Lees verder op pagina 15

Grondwerk

Sloopwerk en recycling

Bodemsanering

Containerverhuur

Rioolwerk

Afvalbrengstation

Transport

Ondergrondse containers

Straat- en asfaltwerk

Agrarisch loonbedrijf

ners

Rodeschuurderwegje 26-28 • 3853 LS Ermelo T (0341) 552025 www.firmakamphorst.nl • info@firmakamphorst.nl

Pagina 13


In Nederland is het helaas niet het hele jaar mooi weer. Wil jij ook jou terrasoverkapping veranda of tuinhuis gebruiken als verlengstuk van je woonruimte? Dat kan zeker! Het laten plaatsen van verandazeilen of screens is de ideale oplossing. Verandazeil Specialist de Veluwe Postweg 23 3852 PK Ermelo

www.verandazeilspecialistdeveluwe.nl

Zomerabonnement NU €18,+ gratis luxe strandlaken

Wij zijn op zoek naar jou! Kom werken bij onze speelzalen en BSO’s in Harderwijk. Ben jij een vakantielezer? Word dan zomerlid: • Duizenden boeken, e-books en luisterboeken • Altijd en overal lezen en luisteren • Van 21 juni t/m 21 sept (het abonnement stopt vanzelf)

der Kin opvang opv Harderwijk BV Ben je al lid? Tip iemand het zomerabonnement en ontvang allebei een gratis strandlaken cadeau.

Meer informatie en vacatures: www.skh-harderwijk.nl of neem contact op via (0341) 46 01 83


Vervolg pagina 13 Zo hopen we op leuke, sportieve momenten in de pauzes, waardoor iedereen zijn energie even kwijt kan en daarna weer fris de les in kan. Met een groep zijn we tot de conclusie gekomen dat zij graag een Jongerenontmoetingsplaats willen in de gemeente Putten. Samen zijn we gaan kijken hoe dit vorm te geven en wat hierbij komt kijken. Denk hierbij aan contact met gemeente, bewoners en andere jongeren. Uiteindelijk leren de jongeren hoe dit proces in zijn werk gaat en worden zij mede eigenaar van de Jongerenontmoetingsplaats.

Stimenz is dé partij in Putten voor maatschappelijk werk en onafhankelijke inwonerondersteuning. Dat laatste voor zowel volwassenen als jeugd. Heb je in het dagelijkse leven een steuntje in de rug nodig zodat je daarna weer zelfstandig of met een beetje hulp verder kan, dan staat Stimenz in Putten voor je klaar. Stimenz maakt werk van het vergroten van welbevinden van burger- en buurtkracht. Wij geloven in de talenten van alle mensen en in de kracht van de samenwerking en sociale verbindingen. Met elkaar bouwen we aan een sociale samenleving. Kernwaarden die daarbij horen zijn; maatschappelijk betrokken, ondernemend en onafhankelijk. In Putten werken we met een team van 7 professionals; maatschappelijk werkers, inwonerondersteuners en daarnaast is er een sociaal raadsvrouw actief. Mooi voorbeeld van de samenwerking binnen Breed Welzijn Putten is de uitvoering van de taken van de licht ambulante jeugdhulp. Jeugd-Punt en Stimenz hebben kennis en expertise gebundeld om de vragen rondom deze vorm van hulpverlening zo goed mogelijk op te pakken. Dat doen we door samen te kijken naar de vraag en daarna deze op te laten pakken door degene bij wie de expertise ligt op die specifieke vraag. Het is een nog prille samenwerking waarin we intensief samen optrekken.

Het is zondagavond en de werkweek staat voor de deur… Wat doet u op zondagavond? Zondag is een mooie dag om de nieuwe week te beginnen. Vanuit de rust van deze dag de hectiek van de week weer in. Op zondagavond worden agenda’s naast elkaar gelegd, plannen gesmeed voor de komende week en misschien ook alweer stiekem vooruit gekeken naar het volgende weekend. Zondag is bij uitstek een dag om je te laten inspireren door verhalen en muziek. Verhalen van vroeger, muziek van vandaag. Bedoeld om je even boven de werkelijkheid uit te tillen. Maak het uzelf gemakkelijk, plof in de luie stoel neer, schakel over op VeluweFM en laat u op zondagavond nu eens niet door uw agenda of werk maar door iets anders meeslepen. Op zondagavond wordt van 20 tot 21 uur het programma Cantate uitgezonden. Een programma waarin u meegenomen wordt op reis. Het programma heeft telkens een ander thema. Er klinkt muziek, er worden gedichten

voorgedragen. Altijd gevarieerd, soms verrassend. Geschikt om naar te luisteren en geschikt om mee te zingen. Inspiratie van een andere orde: er klinken woorden van hoop, bemoediging, vrede, rust en troost. Een woord op Zijn tijd. Cantate is een religieus programma dat wordt gepresenteerd door zes verschillende presentatoren: Gerda, Albert, Rennie, Coby, Corrie en Nico. De techniek is afwisselend in handen van Jeene Klok, Hans Boot of Hans Jagersma. Allen vrijwilligers die graag van u horen wat u van het programma vindt! Wat doet u aankomende zondagavond? Wij rekenen op u! VeluweFM zendt uit via drie etherfrequenties (105, 106,1 en 107,7 MHz), via een kabelfrequentie (93,1 MHz) en via de website. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om het programma op zondagavond te beluisteren dan kunt u het programma nog een week na uitzending via de website beluisteren of downloaden.

Pastorale Oudere lezers herinneren zich waarschijnlijk nog wel het uitgangspunt dat een goede preek drie punten moet bevatten. Voor mij gelden op de zondagmorgen ook drie punten die ervoor zorgen dat het een mooie dag wordt: 1. Beginnen met een gezond ontbijt, 2. daarna een fijne kerkdienst en 3. tenslotte luisteren naar het programma Pastorale. Vanaf 1998 is dit programma wekelijks op zondagmorgen te beluisteren op Veluwe FM. Al die jaren is Kees de Velde Harsehorst de vaste presentator, zij het dat hij de laatste jaren om de week wordt afgewisseld door Henk Eijsenga. Het zal u duidelijk zijn dat ik een trouwe luisteraar van dit programma ben. Tussen 11.00 en 12.00 uur kunt u dan luisteren naar prachtige religieuze muziek door de eeuwen heen. Talloze componisten hebben Bijbelgedeelten op muziek gezet en elke zondagmorgen is een greep uit die pareltjes te beluisteren. Van Genesis (Die Schöpfung van Haydn) t/m Openbaring (Das Buch mit sieben Siegeln van Schmidt) en alles wat daartussen zit. En dat zijn niet alleen de Psalmen. Ook cantates, motetten, missen en requiems worden ten gehore gebracht. Indien mogelijk zijn er ook live opnames van regionale koren. Hoewel het hoofzakelijk om vocale muziek gaat worden de uitzendingen fraai afgewisseld door orgelklanken.

Naast de al genoemde vaste medewerkers wordt, vooral in het verleden, ook regelmatig gebruik gemaakt van gastpresentatoren. Zelf heb ik ruim twintig keer een uitzending mogen verzorgen en dat met veel plezier gedaan. Ook mijn echtgenote Greet was een keer presentator in haar hoedanigheid als voorzitter van de COV Noordwest-Veluwe. Overigens is zij in die functie opgevolgd door Henk Eijsenga, inderdaad de man die nu tweewekelijks tussen de muziek door het woord voert. Als uw zondagse kerkdienst om 10.00 uur begint bent u misschien niet in de gelegenheid om het hele programma te horen. Maar, om met Kees te spreken, “Niet getreurd, u kunt de hele week de uitzending op internet naluisteren. Ga daarvoor naar veluwefm.nl/programma’s/, klik op Pastorale, scroll naar beneden en klik op terugluisteren.” Zo kunt u zelf de dag en het uur bepalen dat u in alle rust wilt genieten van de schone klanken. Louis Godschalk

Pagina 15


Gratis

De beste winkelwagenmunt die u kunt wensen Vraag de gratis winkelwagenmunt aan op reumanederland.nl/winkelwagenmuntje

essentieel administratiekantoor info@essentieeladministratie.nl

Norschoten biedt in de regio Putten: • Dagopvang • Dagbehandeling • Verpleeghuiszorg www.norschoten.nl | T 0342-40 40 00

Onze merken: Handgereedschap GEDORE / KNIPEX / SOLA / STANLEY Elektrisch Gereedschap FESTOOL / METABO / AEG / KRESS / AEG SCHEPPACH/ FESTOOL / METABO / KRESS / HECHT S

Mulder Hulp voor als u er zelf even niet uitkomt met uw financiën.

IJzerwaren AXA / NEMEF / MEJAWA / WAELBERS / DYNAPLUS Werkkleding & Schoeisel SNICKERS / HEROCK / SOLID GEAR / EUROM / KRANZEL Tuingereedschap & Tuinmachines WOLF GARTEN / GARDENA / TALENTOOLS / EUROM / KRANZLE én het adres voor: het bedrukken van (werk-)kleding en onderhoud / reparaties van (tuin)machines.

KENNIS EN AMBACHT VOOR U SAMENGEBRACHT

Wilt u meer weten? Mail of bel vandaag nog!

Kieft IJzerwaren / Gereedschap / Werkkleding B.V. Voorthuizerstraat 133, 3881 SG Putten Tel. 0341 - 491 271 info@kieftijzerwaren.nl / www.kieftijzerwaren.nl

WWW.BAKKERIJVANDONGEN.NL

fysiotherapie en sport

Vestiging 'Ermelo West' Sperwerhof 26, Ermelo

Fysiotherapie

Dry Needling

Sportfysiotherapie

Medical taping

Oefentherapie

Fysiofitness

Orthopedische revalidatie

Personal training

Echografie

Leefstijlcoaching

Vestiging 'Kon. Emmalaan' Koningin Emmalaan 27a, Ermelo

info@mulderhulp.nl of 06-51147190 Hartelijke groet, Jeanneth Mulder


      What a Friend we have in Jesus In ons programma ‘Op de Drempel van de Zondag’ zijn behalve een meditatie over een gedeelte uit de Bijbel diverse geestelijke liederen te beluisteren. Een bekend lied is ‘Welk een Vriend is onze Jezus’. Het is geschreven door een Ierse dichter, Joseph Medlicott Scriven (1819-1886). Vandaar dat dit lied in het Engels is aangekondigd in de ondertiteling. Na Scrivens overlijden is het lied gepubliceerd in de bundel Gospel Hymns van Ira Sankey en in vele talen vertaald. Johannes de Heer (18661961) verzorgde de Nederlandse vertaling, opgenomen in de Zangbundel Joh. de Heer (lied 150) en in de Evangelische Liedbundel (lied 299) Welk een vriend is onze Jezus, die in onze plaats wil staan! Welk een voorrecht dat ik door Hem altijd vrij tot God mag gaan! Dikwijls derven wij veel vrede, dikwijls drukt ons zonde neer, juist omdat wij ’t al niet brengen in ’t gebed tot onze Heer. Leidt de weg soms door verzoeking, dat ons hart in ’t strijduur beeft, gaan wij dan met al ons strijden tot Hem die verlossing geeft. Kan een vriend ooit trouwe wezen dan Hij, die ons lijden draagt? Jezus biedt ons aan genezing, Hij alleen is ’t die ons schraagt. Zijn wij zwak, belast beladen en terneergedrukt door zorg: dierb’re Heiland, onze toevlucht, Gij zijt onze hulp en borg! Als soms vrienden ons verlaten, gaan wij biddend tot de Heer! In Zijn armen zijn wij veilig, Hij verlaat ons nimmermeer.

Het is een heel geliefd lied geworden en een bron van troost voor velen, het meest voor Scriven persoonlijk. Hij mocht veel liefde aan vrienden geven en van hen ontvangen. Soms deden zich echter situaties voor waarin vrienden eerlijk moesten toegeven: ‘Hiermee kan ik je niet helpen’ en dat kan ook vandaag heel reëel zijn. Wat nood betekende, heeft Scriven meerdere malen aan den lijve ondervonden. Daardoor heeft hij ervaren dat het alleen Jezus is die als een vriend nabij kan en wil zijn in tijden van nood en die bovendien -zoals Hij zelf zegt in de Bijbel- een vriend van zondaren is.

Toen Scriven ziek was, vroeg een vriend die het lied in een nachtkastje vond of hij het helemaal alleen had gemaakt. ‘Ik heb het samen met de Heere gedaan’, was het antwoord. De boodschap van het lied is, dat Jezus ons in ons lijden kan bijstaan. ‘Op de Drempel van Zondag’ is elke zondag te beluisteren van 8:00 – 9:00 uur en van 21:00-22:00 uur via Omroep Veluwe FM, www.veluwefm.nl of op een later tijdstip via www.opdedrempelvandezondag.nl.

Zijn zwakke gezondheid verhinderde Scriven dat zijn langgekoesterde wens om officier te worden in vervulling kon gaan. Toen hij op zijn 25ste zou gaan trouwen, verdronk zijn bruid op de vooravond van hun trouwdag in een rivier door een val van haar paard. Scriven emigreerde naar Canada en ging lesgeven. Er kwam vreugde door een nieuwe liefde, maar na een kort ziekbed stierf ook deze verloofde. Scriven zat niet bij de pakken neer: hij zette al zijn vrije tijd en geld in voor het helpen van armen, zieken en gehandicapten. Men noemde hem ‘de man die hout zaagt voor arme weduwen en zieken die geen geld hebben om dat tegen betaling te laten doen’. Hij wilde daarbij een vriend zijn voor hen die soms door hun medemensen in de steek gelaten werden, al kon hij hun lijden niet dragen. Tien jaar later, in 1845, vernam hij dat zijn oude moeder in Ierland lichamelijk en geestelijk ernstig ziek was. De middelen ontbraken hem om naar haar toe te gaan. Hij maakte voor haar dit lied, schreef er boven: ‘Bid zonder ophouden’ en stuurde het haar toe. Zo wees hij zijn moeder op de grote Vriend Jezus, die ook haar lijden kon dragen.

NATUUR IN NEDERLAND

Boomspecialist Tijd hebben om te spelen is natuurlijk leuk. Maar het is ook heel belangrijk om je creativiteit en zelfvertrouwen te ontplooien. Steun Jantje Beton en zorg dat iedereen kan, en blijft spelen.

Advies

Planten

Snoeien

Kappen

Kijk op jantjebeton.nl

Pagina 17


Voor vele projecten geldt, dat bij verschillende werkzaamheden steeds een ander bedrijf ingezet wordt. Zoek u een oplossing? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij verzorgen stuc- en tegelwerk, sanitair, verlichting, cvonderhoud, water, gas, elektra en groene energiebronnen. website www.caaninstallatie.nl facebook @caaninstallatie email info@caaninstallatie.nl telefoon 0341 428 444


Van Sjouk naar Veluwe FM een periode van ruim 40 jaar in vogelvlucht November 1979 vroeg een medewerker van de Ziekenomroep Sjouk mij , of ik belangstelling had om presentator te worden van een verzoekplatenprogramma met geestelijke muziek. Na een informatief kijkje te hebben genomen in een onbewoonbaar verklaarde woning aan de Havendam in Harderwijk , die een beetje was omgetoverd tot studio, besloot ik mij als medewerker aan te melden. Het verblijf aan de Havendam was niet bepaald comfortabel. De opnamestudio was op de zolder. Je moest met al je platen via een smalle trap naar boven zien te komen. Maar gelukkig bleek het opnemen van het programma in Harderwijk van korte duur te zijn. Sjouk kreeg begin jaren tachtig een mooi, nieuw onderkomen en wel op het terrein van Veldwijk in Ermelo. De geweldige discotheek van de ziekenomroep maakte destijds op veel bezoekers enorme indruk. Vanaf dat moment werd radiomaken echt een passie voor mij. Het programma “Preludium” werd destijds uitgezonden in de drie ziekenhuizen in Ermelo en Harderwijk. Regelmatig gingen we ( technicus en ondergetekende ) langs de bedden om gesprekjes op te nemen met patiënten en te vragen welk geestelijk lied ze graag wilden horen. Het programma werd dan enkele dagen later uitgezonden. In die periode heb ik toen een nieuw programma ontwikkeld : “Op de Drempel van de Zondag”. Het programma kreeg die naam, omdat het ook werd uitgezonden in een aantal Harderwijkse bejaardenhuizen op vrijdag- of zaterdagavond . De naam was niet van mij afkomstig, maar van mijn collega Henk Bos, leraar aardrijkskunde in Putten. Centraal in het programma stond een meditatie van een plaatselijke predikant; afgewisseld met religieuze muziek, niet alleen psalmen, liederen uit de bundel Johannes de Heer, maar ook fragmenten uit bekende werken van de grote klassieke componisten. Tevens werden er regelmatig gedichten voorgelezen. Een van de allereerste programma’s werd bijv. verzorgd door ds A.F. Troost. Heel fijn dat dit programma na zoveel jaren nog steeds elke zondag wordt uitgezonden. Beide programma’s heb ik tot 1990 met heel veel plezier gemaakt. Echter, in dat jaar zag ik mij door omstandigheden helaas genoodzaakt het radiomaken en het voorzitterschap, dat ik in 1988 op me had genomen, bij Sjouk neer te leggen. Gelukkig werd het programma “Op de drempel” door andere medewerkers voortgezet. Het is een zeer geliefd programma dat nu al 40 jaar bestaat. In 1996 begon het radiomaken toch weer bij mij te kriebelen en meldde mij weer bij Sjouk aan. Ik had een format gemaakt met religieuze klassieke muziek door de eeuwen heen: “Pastorale”. Echter, begin 21e eeuw werd de belangstelling voor de ziekenomroep Sjouk steeds minder. Het aantal vrijwilligers liep, mede door de opkomst van Veluwe FM, sterk terug en dit had uiteindelijk tot gevolg dat de ziekenomroep werd opgeheven. Bijna alle makers van de programma’s religieus/klassiek zijn toen definitief overgestapt naar Veluwe FM.

Eind 1997 werd Sjouk benaderd door Rien Schreuder en Alex Priem, de oprichters van het nieuwe radiostation “Radio Putten”. Zij kwamen met verzoek, of ze een aantal religieuze programma’s van Sjouk , o.a. “Pastorale” en “Op de Drempel van de Zondag” mochten overnemen. Radio Putten ging 27 februari 1998 voor het eerst de lucht in. De eerste uitzending van Pastorale was zondag 1 maart. Vanaf die datum was ik dus ook medewerker van deze lokale omroep. Al vrij snel kwam de wens om ook Ermelo bij de nieuwe omroep te betrekken. Mij, als inwoner, werd toen gevraagd om voor Radio Putten de eerste contacten te leggen met de gemeente en een PBO ( Programma Beleidsbepalend Orgaan ) samen te stellen. Dat lukte, zodat Radio Putten uiteindelijk ook daar kon gaan uitzenden. Dat had wel tot gevolg dat de naam van de omroep veranderd moest worden. En zo ontstond begin 21e eeuw de huidige naam “Veluwe FM” - de lokale omroep voor Putten & Ermelo. “Pastorale”: Muziek van Hildegard von Bingen ( Middeleeuwen) t/m Arvo Pärt ( 21e eeuw ), af en toe afgewisseld met orgelmuziek uit de klassieke muziekliteratuur ( Froberger tm Messiaen ). Het programma dat mij zeer dierbaar is geworden en dat nu nog steeds wordt uitgezonden. Regelmatig werden ook tot 2015 gastpresentatoren , zoals predikanten, dirigenten, organisten of gewoon liefhebbers van deze muziek uitgenodigd. Een gast die regelmatig een Pastorale presenteerde , was Henk Eijsenga die sinds een aantal jaren de vaste presentator is geworden. Ook werden er koorconcerten uit de regio opgenomen en daarna uitgezonden ; we denken dan aan Kleinkoor Caprice en de twee oratorium-verenigingen uit Putten en Harderwijk. Al gauw bleek dat de religieuze programma’s bij Veluwe FM heel goed beluisterd werden. Ze werden een belangrijk onderdeel van de wekelijkse programmering. Ruim 10 jaar lang werden de programma’s op zondagmorgen, zondagavond en dinsdagavond uitgezonden. “Pastorale” werd altijd op de dinsdagavond herhaald. Toen een aantal jaren geleden het populaire verzoekprogramma “Putten uit de Bron” naar de zondagmiddag werd verplaatst, kwam de dinsdagavond voor religieuze en klassieke muziek te vervallen. Religie/Klassiek vormt nu de basis voor de zondagprogrammering. Programmaleider Rien Schreuder besloot in 2008 te stoppen bij Veluwe FM. Gelukkig had zich in die periode een nieuwe medewerker aangemeld die werkzaam was geweest bij de bekende Wisseloordstudio’s in Hilversum. Bart Sloothaak bleek al heel snel de gewenste opvolger van Rien Schreuder te zijn. Hij vroeg mij een programmering rondom het programma “ZvK” (Zendtijd voor Kerken) te maken voor de zondagmorgen . “Op de drempel” bleef voor en “Pastorale” bleef na de dienst. Het uitzenden van kerkdiensten vond hij heel belangrijk. Bijna alle kerken in Ermelo en Putten hebben meegewerkt. Elk kerkgenootschap kwam jaarlijks ongeveer drie keer aan de beurt. De uitzending van “ZvK” was van 10.00 -11.30 uur. . Begon een dienst om 9.30 uur, dan werd

dat door hem “vertraagd” uitgezonden, dus gewoon vanaf 10.00 uur. Om tien en elf uur was er geen nieuws. Het samenstellen van een jaarrooster kerkdiensten was altijd een enorme klus, waar ik weken mee bezig was. ‘Pastorale” duurde destijds 90 minuten. Na het overlijden van Bart kwam het programma “ZvK” wegens onvoldoende studiobemanning op de zondagmorgen al tamelijk snel te vervallen. Ik heb toen twee nieuwe programma’s (Preludium en Klassiek op Zondag ) ontwikkeld die daarvoor in de plaats zijn gekomen. “Pastorale” werd toen in teruggebracht tot 60 minuten. De huidige zondagochtend-programmering van 7 tot 12 uur loopt nu al een aantal jaren en daar ben ik erg trots op. Alle programmamakers religieuze /klassieke muziek veel waardering voor jullie inzet! Het gaat goed met Veluwe FM, vooral door de komst van Bas Tempels als opvolger van Bart Sloothaak. Hij heeft Veluwe FM tot een goed functionerende omroep ontwikkeld. Hij groeit nog steeds; er melden zich steeds meer nieuwe medewerkers die mooie programma’s maken. Sinds november 2018 woon ik niet meer in Ermelo, maar in Nijverdal. Toch ben ik medewerker gebleven. Eenmaal in de maand kom ik naar Putten om twee Pastorales te maken. De andere twee in de maand worden door Henk Eijsenga verzorgd. Heel veel respect voor de jarenlange inzet van de technici Dirk Halee, Bert Lankman en Ad Ritmeester. Dit jaar heeft Bob Voorn de plaats ingenomen van Ad die vanaf 2008 13 jaarlang het programma uitzendklaar heeft gemaakt. 1 maart 2023 wordt het 25 jaar dat ik Pastorale samenstel en presenteer.. Eigenlijk een mooi moment om van dit mooie programma afscheid te nemen, maar of dit lukt? Fijn dat het programma nu ook door de lokale omroep in Hellendoorn - Nijverdal (HOi) wordt uitgezonden. Namens de Raad van Kerken van de gemeente Hellendoorn zit ik nu in het PBO en maak ik daar tot september een uurtje “Aangenaam Klassiek”. Vanaf september een nieuw programma : “Cantate Domino” met daarin “Nieuwe Nederlandse kerkmuziek”. Uitkijkend op die fraaie Sallandse Heuvelrug groet ik jullie. Kees de Velde Harsenhorst

Pagina 19


BSE Betonwerken bv. heeft ervaring in het storten van

BSE Betonwerken bv. heeftvan ervaring in het stortenmontage van funderingen, montage systeemvloeren, funderingen, montage van systeemvloeren, montage van prefab betonconstructies en combinatie van deze van prefab betonconstructies en combinatie van deze werkzaamheden. werkzaamheden.

Ter uitbreiding bedrijf zijnop wij op zoek Ter uitbreiding vanvan onsons bedrijf zijn wij zoek naar: naar: BETONTIMMERMAN/ BETONTIMMERMAN/ PREFAB STELLEUR m/v

PREFAB STELLEUR M/V 40 uur per week 40 uur per week

40 uur per week

Functie omschrijving: omschrijving: Functie Tekening lezen en bekisting maken. • Tekening lezen en bekisting maken. • Ervaring in het storten van beton Ervaring in het storten van beton en het afwerken hiervan. en afwerken hiervan. en het het afwerken hiervan. Stellen van beton. • Stellen vanprefab prefab beton. Functie eisen: Functie eisen: LBO-ofof gelijkwaardig. • LBO LBO- ofgelijkwaardig. gelijkwaardig. In bezit van rijbewijs bezit van B B. • InInCertificaat bezit vanrijbewijs rijbewijs B. basis VCA en GPI of bereid te halen. • Certificaat basis VCA en GPI  Certificaat basis VCA en GPI of bereid te halen. Werken inhalen. teamverband. of bereid te • Werken teamverband. Werken ininteamverband.

WERKPLAATS MEDEWERKER m/v WERKPLAATS MEDEWERKER BETONREPARATEUR M/V 20 32 uur per week 20uur - 32-per uur per week 40 week

Functie omschrijving:

Functie omschrijving: Keuren en repareren van gereedschappen.  Keuren en repareren van gereedschappen. • Tekening lezen • Traditionele bekisting maken. Bijhouden van voorraden.  Bijhouden van voorraden. • Controleren materialen • Voorbereidingen treffen voor reparaties Lasen • Vullen vantimmerwerkzaamheden. gaten • Uithakken van plekken waar schade is  Lasen timmerwerkzaamheden. • Beton spuiten en poetsen Technisch inzicht.  Technisch inzicht. • Injecteren en coaten van beton • Storten van beton • Afwerken van beschermlagen • Afwerken vaneisen: beton • Op kleur brengen van reparatiemateriaal Functie LBO-achterlaten of gelijkwaardig. • Netjes van de werkplek

 LBO- of gelijkwaardig.

Heftruck certificaat.( ook intern te halen)  Heftruck certificaat.( ook intern te halen) Functie eisen: In bezit van rijbewijs B/E.  Inofbezit van rijbewijs B/E. • LBOgelijkwaardig. Certificaat basis VCA is een pré. (ook intern te halen). • In bezit van rijbewijs B/E.VCA is een pré. (ook intern te halen).  Certificaat basis Zelfstandig werkend. • Certificaat basis VCA is een pré.  Zelfstandig werkend. mag ook door • Deze Enigefunctie kennis en ervaring is eeneen pré. vutter of herintreder Deze functie mag ook door een vutter of herintreder ingevuld worden. • Zelfstandig werkend.

ingevuld worden.

Ben je geïnteresseerd in een van de bovenstaande functies? Email: info@bsebetonwerken.nl t.a.v. Dhr. E. Ruiter. Voor meer informatie 0341-432112.

bsebetonwerken.nl

Wij wensen u een mooie zomer!

Als college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten wensen wij VeluweFM, en de lezers van deze krant, een mooie zomer!


ANNE op vrijdagmiddag Op vrijdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur hoor je Anne de Zwaan op VeluweFM. In het programma worden allerlei onderwerpen behandeld, maar meestal gaat het over de muziek. Wie zit er achter ANNE en wat kun je zoal verwachten tijdens het programma? Hoi, ik ben Anne, 28 jaar en woon in Harderwijk. In 2012 kwam ik voor het eerst bij toen nog HarderwijkFM kijken bij het programma Radio Unlimited. Elke zaterdagavond maakten we met een gezellig team een radioshow. Vaak een lekkere georganiseerde chaos. Dat beviel zo goed, dat ik er tot 2015 ben blijven hangen. Na een radiostilte, ben ik in 2018 weer bij de club gekomen om mijn eigen programma te maken. Afgelopen jaar werd ik wekelijks bijgestaan door sidekick Jan van Zwol en maakten we er samen weer onze eigen georganiseerde chaos van. Maar komend jaar zul je hem minder vaak horen, omdat hij druk is met zijn studie. Over de show Mensen vragen vaak waar ons programma over gaat, maar die vraag is moeilijker dan hij lijkt. Ondanks de vaste rubrieken, gaat het programma niet over één ding. Toch draait het uiteindelijk vaak om de muziek en over de artiest die erachter zit. Een paar onderwerpen die je wekelijks kunt verwachten: •

Undercover: Elke week hoor je een verrassende cover. Eerst vertellen we leuke feitjes over het ontstaan van het origineel en draaien we de plaat. Daarna vertellen we over de vaak onbekende artiest die het nummer heeft gecoverd en proberen we jou te laten verbazen over het nieuwe jasje dat het nummer heeft gekregen. Dierennieuws: Uiteenlopende nieuwtjes over dieren. Van katten en honden, tot mammoeten, olifanten en walvissen, alle dieren komen voorbij! Maar eens in de maand nemen we contact op met Dierenweide Harderwijk voor het laatste lokale dierennieuws. De CD-speler: Elke week kun je op het Instagram-account (@anne_veluwefm) stemmen op twee albums die bij Anne in de kast staan,

met een bijbehorend liedje van dat album. In de uitzending hoor je de uitslag. Ode aan de Vrijdag: Hét feestblok van de dag om je weekend goed te beginnen! We draaien drie dancenummers achter elkaar waar je even lekker op kunt losgaan. Eén ding is zeker: als de Ode aan de Vrijdag begint wil je je geluid harder zetten. Wil jij je eigen weekendklapper terug horen? Stuur hem in via Instagram of mail hem naar anne@veluwefm.nl

NederJAM, 60 jaar NederPOP in 1 uur RADIO Iedere woensdagmiddag tussen 3 en 4 uur

Dit alles omlijst met een brede variatie aan muziek. Bekende hits van vroeger en nu, maar vaak gaat onze voorkeur naar de nummers die je niet zo vaak krijgt te horen. Kortom, luister eens op vrijdagmiddag 13:00 uur en je bent een hoop muziekfeitjes en gezellige onzin wijzer! Wij zijn er, jij ook?

Sinds oktober 2021 maak ik met zeer veel plezier NederJAM. Het is een programma dat inspiratie put uit de grote hoeveelheid nederpop platen die zijn uitgebracht sinds de jaren 60. Mijn voorliefde voor het Nederlandse pop product is er al altijd al geweest, maar sinds ik eind vorige eeuw ruim 6 jaar in Azië heb gewoond, is het een passie geworden. Rond 2003, eenmaal terug in Nederland, heb ik met 2 andere deejays een radio programma gepresenteerd op een locale omroep in het uiterste noorden van de provincie Drenthe. Natuurlijk was dit een programma gevuld met mijn passie voor nederpop. Nu, inmiddels al ruim 15 jaar woonachtig in Ermelo, was ik enorm verheugd dat VeluweFM de mogelijkheid bood om deze passie ook hier leven in te blazen.

Lees verder op pagina 23

SAMEN STERK T R AI NI NG & G E DR AG S T H E R A PI E PUPPY-, BASIS- EN COMBICURSUS - Kleine groepen - Persoonlijke begeleiding - Training op maat www.samensterktrainingen.nl

Pagina 21


Interloog-ica is er voor iedereen die uitdagingen in zijn leven ervaart en hier hulp bij wil of nodig heeft. Het begeleidings-behandelingstraject van Interloog-ica is universeel, voor elke hulpvraag in te zetten. Wij bij Interloog-ica kijken niet naar indicaties, diagnoses of kaders, maar wij kijken graag naar jou! • • • •

Geen wachtlijsten Behandeling èn begeleiding in één Begeleiding in de thuissituatie Naast bestaande trajecten inzetbaar

INTERLOOG-ICA helpt jou de motivatie te vinden door jouw talenten, kwaliteiten en mogelijkheden voor jouw herstel te laten werken. Samen kijken we met je mee en zetten daar waar nodig behandeling uit eigen netwerk in en helpen je veranderprocesessen in de praktijk uit te voeren. Hierdoor leveren wij maatwerk met integratie binnen de praktijksituatie voor een duurzaam resultaat. Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Integrale begeleiding voor een betere toekomst Interloog-ica is er voor iedereen die uitdagingen in zijn leven ervaart en hier hulp bij wil of nodig heeft zonder wachtlijsten, behandeling én begeleiding in een voor een betere toekomst.


Breaky break….

Vervolg pagina 21

Hier Ingrid! Al heel wat jaartjes draaien we mee als techneut! Ooit begonnen en 25 jaar gediend als opnametechnicus bij ziekenomroep Sjouk, waar veel vrijwilligers die nu bij Veluwe FM werken actief zijn geweest. We kwamen bij VeluweFM echter in een warm bad en daarom behaalde ik een grote overwinning op mezelf; het schuiven van een Live-programma! De eerste keer was bij Putten Uit De Bron met Stineke Renes. Wat een beleving! Er waren drie collega’s ter ondersteuning aanwezig voor het geval er iets mis zou gaan en wat een lol hadden die mannen, als er een telefonisch verzoekje binnen kwam en ik die in alle hectiek gewoon maar liet overgaan en zij iedereen te woord moesten staan. Nu draai ik mijn hand er niet meer voor om. Ook alle veranderingen in ICT, FTP etc. waren leuke leerprocessen. Ik kwam dus vaak binnenvallen en via Ratatouille en De Bree Draait Door is mijn Live-vuurdoop een heerlijk continue brandend haardvuurtje geworden.

Op een gegeven moment kwam men techneuten te kort, althans die breed inzetbaar waren/ zijn, dus draaide ik steeds meer uren met ook steeds meer leuke momenten en kreeg uiteindelijk zelfs een eigen programma met Bart Sloothaak: Rotonde. In januari 2018 ging dit programma, samen met Bart, uit de tijd. Wat gaat de tijd snel. Inmiddels alweer 12 jaar bij Veluwe FM. Momenteel samen met Arnoud Raats om en om op zaterdag techneut bij het programma De Stamtafel van Trees Verbeek. Sinds kort, inmiddels alweer een dik jaar, heb in mijn eigen uurtjes Ingrids Allerlei bij de omroep. Het is Non-stop, want mijn volgende overwinning moet zijn op de kriebels die ik krijg achter de microfoon als ik moet presenteren en ik kan moeilijk steeds zeggen “het volgende nummer is een mooi nummer waar ik blij van word!” Daarnaast is de uitspraak van sommige titels in het Duits en het Frans, maar ook een beetje het Engels nog een uitdaging, maar wie weet horen jullie mijn stem ooit nog eens in de ether! Groeten Ingrid

Het programma flitst door de 6 decennia heen van 1960 tot nu. Er zijn meerdere NederHITS te horen uit de huidige hitparade, maar ook iedere week tracks uit de NederDECENNIA, de jaren 60, 70, 80 en 90. Regelmatig wordt er een miniBIO geprogrammeerd, een kwartier lange audio biografie van een artiest of band. Wekelijks is de bestverkochte nederpop plaat te horen van een jaartal tussen 1960 en 2022, de zogenaamde NederÉÉN. Zo is daar ook de NederCOVER, een door een Nederlandse artiest of band gecoverde plaat, waarvan zowel het origineel als de cover worden gedraaid. Er is een onuitputtelijke voorraad van live muziek beschikbaar van nederpop artiesten. Wekelijks wordt er zo’n juweeltje gedraaid, de NederLIVE. Band leden, producers en tekstschrijvers werken vaak voor en met meerdere artiesten. Meestal zijn deze achtergrondverhalen minder bekend. Ik probeer in het programma deze informatie te noemen en de linkjes tussen de artiesten duidelijk te maken. Kortom, houd je van de betere Nederlandse popmuziek, dan is dit een uur wat je niet kan missen. Iedere woensdagmiddag om 3 uur, en vervolgens twee weken lang via het internet of de app te beluisteren. Ik hoop van harte dat je dit doet en me laat weten of het bevalt, of beter nog, vraag je favoriete plaat aan via nederjam@veluwefm.nl Tot snel! JACK van STRIEN

Bob’s VeluweFM Uurtjes

De Hitmix Mijn naam is Gert van de Velde. Vader van twee zoons en samenwonend met Yvonne, die ook wel eens een programmaatje mee presenteert. Ik werk bij Veluwe FM vanaf de start in 1998, dus inmiddels 24 jaar, met erg veel plezier en passie voor het radiovak. De Hitmix is een muziekprogramma met elke week terugkerende items als de concertagenda, het top 40 overzicht, de 12 inch van de week, de artiest en de band van de avond. Dit geheel wordt afgewisseld met Nederlandse en nieuwe muziek, golden oldies en leuke albums. Door het hele jaar heen zijn er speciale thema-uitzendingen als de Andre Hazes Top 100 en de Top 100 van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00’s. One Hit Wonders, Ladies Night, Boys Night, De Namen show, De Plaatsen show, etc. Vanaf 2005 zenden we elk jaar rond zijn sterfdag de Hazes Top 100 / Hazes Senior dag uit, straks in september alweer voor de 17e keer. Het programma wordt uitgezonden op: Vrijdag 22:00 – 24:00

Ik ben Bob Voorn en sinds 2010 verbonden aan VeluweFM. Daarvoor was ik twee jaar vrijwilliger bij zorgomroep Sjouk.nl in Ermelo/Putten, welke omroep helaas ophield te bestaan. Samen met andere ”Sjoukers” ben ik in 2010 overgekomen naar VeluweFM. Ik probeer me zo omroepbreed mogelijk in te zetten, wat tot nu toe heeft geresulteerd in de volgende programma’s: Bob`s Golden Oldies Zaterdags van 08.00 tot 09.00 Woensdags van 22.00 tot 23.00 Bob’s Blues Uurtje Woensdags 23,00 tot 24.00 Country Time Zaterdags 20.00 tot 22.00 uur Easy Jazz Zaterdags van 07.00 tot 08.00 uur Jazz Till Midnight Dinsdags 22.00 tot 24.00 uur Daarnaast doe ik de techniek voor Preludium (orgelprogramma van Bert Elbertsen) Het is mij een wens, dat u aan deze programma`s vele uurtjes plezier zult beleven.

Pagina 23


Jumbo is de Goedkoopste Bij jou in de buurt!

Dankzij onze Laagsteprijsgarantie weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je dagelijkse boodschappen. Daar kun je op vertrouwen. En mocht je toch nog ergens anders in de buurt een artikel tegen een lagere vaste prijs vinden? Dan passen wij die prijs aan en krijg je dat arikel gratis. Zo is én blijft Jumbo elke dag Euro’s Goedkoper

ELKE DAG EURO’S GOEDKOPER Kijk voor de spelregels van de Laagsteprijsgarantie op Jumbo.com

Jumbo Mark Daamen, Putten, Postweg 4, Jumbo Drielanden, Harderwijk, Triasplein 83 Jumbo Stadsweiden, Harderwijk, Achterste wei 3, Jumbo Tweelingstad, Harderwijk, Nassaulaan 10


Presentator/technicus “Het Hollands Hoekje” Programma dat wordt uitgezonden op zaterdag van 12.00 tot 14.00 met Nederlandstalige muziek. Het programma kende veel interactie, dus live zou het mooist zijn. Eerder opnemen kan echter ook. Als je zelf de presentatie en techniek doet, ben je het meest onafhankelijk, maar een duo mag natuurlijk ook. Beiden allebei functies beheersen is nog mooier! Presentator/technicus “De top 2000 draait door!” Programma dat wordt uitgezonden op dinsdag en donderdag van 15.00 tot 16.00 met muziek en wétjes uit de top 2000. Het programma kende veel interactie, dus live zou het mooist zijn. Eerder opnemen kan echter ook. Als je zelf de presentatie en techniek doet, ben je het meest onafhankelijk, maar een duo mag natuurlijk ook. Beiden allebei functies beheersen is nog mooier.

Vacatures

Wil je je aansluiten bij het vrijwilligersteam van Veluwe FM, maar heb je nog geen idee op welke manier? We hebben op dit moment de volgende functies in de aanbieding:

Presentatoren/reporters/technici “Veluwe FM Sport” Programma dat wordt uitgezonden op zaterdag van 14.00 tot 17.00. Reporters bevinden zich met reporterssets langs de lijnen van sportvelden (meestal van hun favoriete club). De presentator en technicus in de studio praten en schuiven alle telefoontjes, muziekjes, uitslagen en interviews tot een mooi geheel. Ook hier kan de presentatie en techniek door één persoon worden gedaan. Des te groter het team, des te groter de continuïteit. Presentatoren/technici voor jongerenprogramma. Programma dat wordt uitgezonden op vrijdag van 15.00 tot 17.00 voor, door en over jongeren. Live zou het mooist zijn, maar op een ander tijdstip opnemen kan natuurlijk ook. Als je zelf de presentatie en techniek doet, ben je het meest onafhankelijk, maar een duo, trio of zelfs kwartet mag natuurlijk ook. Allemaal beide functies beheersen is nog mooier! Wellicht heb je andere ideeën of voorstellen, vragen of algemene interesse; mail dan naar vrijwilliger@ veluwefm.nl De technische opleiding krijg je in alle gevallen intern.

Werkt uw iPhone of iPad niet zoals het hoort? • Reparatie met originele onderdelen • Klaar terwijl u wacht • 6 maanden garantie

dres Ook uw a nieuwe voor een ad of Mac! iPhone, iP ERMELO

Weegakker 19 | 3851 MB Ermelo | 0341-220000 | ideviceplus.nl Pagina 25


JUBILEUM

ACTIE

25% korting op alles!

Pearle Ermelo bestaat 25 jaar! Pearle Opticiens Ermelo Stationsstraat 100 Tel. (0341) 55 88 93 Kerkstraat 27a, Putten Tel. (0341) 35 89 28

Scan de QR-code, en maak direct een afspraak

De actie loopt nog t/m 31 december 2022 en geldt alleen bij Pearle Ermelo en Putten. Vraag naar de voorwaarden.

ZORGLANDGOED GROOT SPRIEL Een kleinschalige woonzorgvoorziening en ontmoetingshuis met dagbesteding voor mensen met dementie, gelegen middenin de prachtige natuur van het Speulder- en Sprielderbos.

Zorglandgoed

Groot Spriel

Garderenseweg 150, 3881 NC Putten www.zorglandgoedgrootspriel.nl


MAANDAG 06.00 DE RADIOKRANT 07.00 DE WERELD WORDT WAKKER! Bas Tempels 12.00 LUNCHTIJD 13.00 EL MUNDO Ab de Haas 15.00 TOEN! Ben v.d. Ham 16.00 AUF GEHT’S Bert Lankman 17.00 DE MUZIKALE MAGNETRON 18.00 CARMENS DECADES 19.00 LOST IN MUSIC Alje Ipema, Willy & Regina Timmerije 20.00 GOLDEN OLDIES Stephan Schoenmaker 22.00 RUSSISCH ROULETTE Wisselende presentatie 00.00 DE RADIOKRANT 01.00 DE NACHTPLOEG

DONDERDAG 06.00 DE RADIOKRANT 07.00 DE WERELD WORDT WAKKER! Bas Tempels 12.00 LUNCHTIJD 13.00 AVÉ JJ Jos Jongeling 15.00 DE BREE DRAAIT DOOR Eric de Bree 16.00 INGRIDS ALLERLEI Ingrid van Middendorp 17.00 DE MUZIKALE MAGNETRON 18.00 CARMENS DECADES 19.00 RAADSTAAL A. Immink, H. Eijsenga, H. Schipper 20.00 SIMON AIR Ron Simon, Gertjan Simon 22.00 FLASHBACK Marcel Hergaarden 00.00 DE RADIOKRANT 01.00 DE NACHTPLOEG

DINSDAG 06.00 DE RADIOKRANT 07.00 DE WERELD WORDT WAKKER! Bas Tempels 12.00 LUNCHTIJD 13.00 THE ROCKBASEMENT Marion Verheij 15.00 DE BREE DRAAIT DOOR Eric de Bree 16.00 INGRIDS ALLERLEI Ingrid van Middendorp 17.00 DE MUZIKALE MAGNETRON 18.00 CARMENS DECADES 19.00 STEMGELUIDEN Bas Tempels 20.00 MACHTELDS PLUCHE Machteld Meijer 22.00 JAZZ TILL MIDNIGHT Bob Voorn 00.00 DE RADIOKRANT 01.00 DE NACHTPLOEG

VRIJDAG 06.00 DE RADIOKRANT 07.00 DE WERELD WORDT WAKKER! Bas Tempels 12.00 LUNCHTIJD 13.00 ANNE! Anne de Zwaan, Jan van Zwol 15.00 BUUR & BUUR Daan Lokhorst, Maartje van Buuren 16.00 DAAN & COMPAAN Daan Lokhorst, Frank Vermeulen 17.00 DE MUZIKALE MAGNETRON 18.00 CARMENS DECADES 19.00 STENNIS MET MARC & DENNIS Marc Rusticus, Dennis de Boer 20.00 JASPER WEEKEND EXTRAVAGANZA Jasper van Zoeren 22.00 DE HITMIX Gert van de Velde 00.00 DE RADIOKRANT 01.00 DE NACHTPLOEG

WOENSDAG 06.00 DE RADIOKRANT 07.00 DE WERELD WORDT WAKKER! Bas Tempels 12.00 LUNCHTIJD 13.00 AFSLAG 11 Albert Poortinga, Harry Kransen 15.00 NEDERJAM Jack van Strien 16.00 CARMENS NEDERMIX Carmen Riehl 17.00 DE MUZIKALE MAGNETRON 18.00 CARMENS DECADES 19.00 KLEIN DEN HAAG Bas Tempels 20.00 HELEMAAL HULLEMAN Paul Hulleman 22.00 BOBS GOLDEN OLDIES & BLUES Bob Voorn 00.00 DE RADIOKRANT 01.00 DE NACHTPLOEG

ZATERDAG 07.00 EASY JAZZ Bob Voorn 08.00 BOBS GOLDEN OLDIES Bob Voorn 09.00 AUF GEHT’S Bert Lankman 10.00 DE STAMTAFEL Trees Verbeek 12.00 HET HOLLANDS HOEKJE 14.00 VELUWE FM SPORT 18.00 DE MUZIKALE MAGNETRON 19.00 CARMENS DECADES 20.00 COUNTRYTIME Bob Voorn 22.00 STUDIO G Jan Bakkenes 00.00 SCHOUTEN BIJ NACHT Eddy Schouten 01.00 DE NACHTPLOEG

ZONDAG 07.00 AANGENAAM KLASSIEK 08.00 OP DE DREMPEL VAN DE ZONDAG Nel Wallet, Jan Duijst, Rinus Verheij Evelyn van den Hoorn, Evert Kok 09.00 PRELUDIUM Bert Elbertsen, Jan van der Kolk 10.00 KLASSIEK OP ZONDAG Stineke Renes, Jan Mannee, 11.00 PASTORALE Kees de Velde Harsenhorst Henk Eijsenga 12.00 PUTTEN UIT DE BRON Willemijn Schijf, Christel van Pelt, Janny Vermeulen, Zwanie van de Kamp Dick van Pelt 14.00 KINDERKERPLEIN Ellen Luiting, José Kraaijenhof ZONDAG 15.00 LAZY SUNDAY AFTERNOON Ingrid van Middendorp 17.00 MACHTELDS PLUCHE Machteld Meijer 18.00 DE NOTENKRAKER Trees Verbeek 20.00 CANTATE Coby, Gerda, Corrie, Rennie, Albert, Nico 21.00 OP DE DREMPEL VAN DE ZONDAG Nel Wallet, Jan Duijst, Rinus Verheij Evelyn van den Hoorn, Evert Kok 22.00 PRELUDIUM Bert Elbertsen, Jan van der Kolk 23.00 GOSPEL LITE Bob Voorn 00.00 DE NACHTPLOEG

Contact met Veluwe FM Hoofdvestiging Veluwe FM Studio “Putten” / Studio “Ermelo” Brinkstraat 91a 3881 BP Putten Telefoon: 0341-360148 Whatsapp: 06-83098309 Email: studio@veluwefm.nl; secretariaat@veluwefm.nl Nieuwsredactie: redactie@veluwefm.nl Reclame: reclame@veluwefm.nl Aanmelden als vrijwilliger: vrijwilliger@veluwefm.nl Studio “Harderwijk” Havendam 56 Kamer 0.52 3841 AA Harderwijk 105.0 Ermelo e.o. 107.7 Harderwijk e.o. 106.1 Putten e.o. www.veluwefm.nl en uiteraard via kabel- en glasvezelproviders in de gemeenten en via diverse apps. Of download gewoon de Veluwe FM App!

Pagina 27


huidinstituut & kapsalon

Laser therapie Ontharing & significante huidverbetering Uw huid verdient de beste zorg! Een Medisch Schoonheidsspecialist is gespecialiseerd in het bieden van verantwoorde huidzorg volgens medische richtlijnen en kunt u herkennen aan het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®. Het kwaliteitskeurmerk betekent dat de Medisch Schoonheidsspecialist onafhankelijk is opgeleid volgens de medische richtlijnen van gespecialiseerde huidbehandelingen en heeft een belangrijke signaalfunctie bij verschillende huidaandoeningen. Door een huidaandoening in een vroeg stadium te herkennen, kan er op professionele wijze een doorverwijzing plaatsvinden naar een huisarts.

Gediplomeerde schoonheidsspecialisten krijgen dit kwaliteitslabel pas toegekend na de basis,- en vervolgopleiding en de Masterclass Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten succesvol te hebben afgerond. Er vindt regelmatig nascholing plaatst op bekwaamheid en actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied dermatologie.

Daarnaast kan een Medisch Schoonheidsspecialist diverse specialistische huidbehandelingen toepassen, waaronder acné, overbeharing en camouflage en kan verantwoorde productkeuzes maken, is een expert op het gebied van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten en is getraind om te werken met specialistische apparatuur. In veel gevallen worden specialistische behandelingen zoals acné, overbeharing en camouflage ook vergoed door zorgverzekeraars.

• Ontharen • Ácné • Pigmentlaesies •Vaatlaesies • Rejuvenation •

www.beautique-annelies.nl


denbaat.nl StepErmelo, al ruim 5 jaar actief in Ermelo! Steppen is een sociale sport, lekker in de buitenlucht, daar blijf je fit bij. Nieuwsgierig? Boek nu een gratis introductieles!

Marco Batenburg mba@denbaat.nl 06 48 20 55 56

Voor aanmelding en/of meer informatie ga naar

www.stepermelo.nl Pagina 29


- Advertorials -

Verzuim naar een gezond niveau Welkom bij Coachpraktijk

Unieke Vruchten, in Ermelo

Verzuim is een grote uitdaging! Mede­ werkers van jouw organisatie kunnen om verschillende redenen ziek thuis zitten, terwijl jij deze mensen keihard nodig hebt. Daarnaast kost het ook veel tijd en geld en kun je als ondernemer het gevoel krijgen dat je onvoldoende grip hebt op de situatie. Prevenzo ziet een wereld waarin mensen niet onnodig ziek thuis zitten! Daarom helpen wij jou als werkgever om op een creatieve, kostenbesparende en doortastende manier het verzuim beheersbaar te houden. Je wilt er alles aan doen om het ziekteverzuim binnen je bedrijf zo snel mogelijk te verminderen. Logisch, want om succesvol te zijn heb je jouw medewerkers keihard nodig. Prevenzo helpt jouw medewerkers door begeleiding te geven, door de fysieke

Talentencoach | Pastorale coach

en mentale gezondheid centraal te stellen, aandachtig te luisteren, mee te leven en de juiste vragen te stellen. Wil jij ook weer grip krijgen op verzuim? Neem contact op met Kees Wisserhof van Prevenzo via 085 – 48 55 442 of stuur een mail naar info@prevenzo.nl. Of bekijk onze verzuimoplossingen op www.prevenzo.nl

Mijn naam is Anneke Visser, Ik ben Talentencoach & Pastorale coach en werk vanuit Bijbelse normen en waarden.

Ik heb een eigen praktijkruimte in Ermelo, maar we kunnen natuurlijk ook online afspreken.

Als Talentencoach kan ik je helpen om je passies en talenten helder te krijgen, en bij het overwinnen van hobbels die je steeds weer tegenhouden.

anna@uniekevruchten.nl 06-28793187

Twijfel je over wat je kunt en wat je wilt .. Of wil je iets heel anders met me bespreken? Plan dan een gratis kennismaking en kom een keer koffie drinken. Je weet dan meteen of we een klik hebben 6

Eindeloos zomer in Bosbad Putten Lente, zomer, herfst of winter, in subtropisch Bosbad Putten is het altijd zomer! Geniet het hele jaar van zwemplezier in ons subtropisch binnenbad met glijbaan, 25-meterbad, indoor spraypark voor de kleinsten en natuurlijk… de spectaculaire 110 meter lange wildwaterbaan (hele jaar open)! Energie bijtanken doe je in badrestaurant De Boskamer!

adres bij uitstek. Neem wel tijdig contact op omdat er vaak wachttijden zijn. Kom je z wemmen in subtropisch Bosbad Putten? Koop vooraf je tickets online en check de openingstijden via www.bosbadputten.nl. Parkeren is gratis. www.bosbadputten.nl Zuiderveldweg 6, 3881 LJ Putten

Voor iedereen die wil werken aan conditie en fi theid is baanzwemmen de perfecte sport. Train al je spiergroepen in één keer. Er zijn nu extra openingstijden voor baanzwemmers! Zwemles? Bosbad Putten leidt je zoon of dochter op voor het erkende A-, B- of C-diploma. Ook voor volwassenzwemles en baby-, peuter- en kleuterzwemmen is Bosbad Putten het

Mooi plekje in de Achterhoek! Plannen aan het maken voor een weekendje weg of nog op zoek naar een leuk vakantieadres voor de vakantie? Op een mooie plek in de Achterhoek? Dan bent u van harte welkom in ons vakantiehuis en kunt u genieten van de charme van onze cultuur historische boerderij, gelegen aan de rand van het dorpje Varsselder. De authentieke elementen, de antieke

Zorglandgoed Groot Spriel Zorglandgoed Groot Spriel in Put ten is een prachtig sfeervol monumentaal landgoed waar mensen met dementie kleinschalig betrokken zorg op maat krijgen. Op het landgoed bevindt zich naast het Ontmoetingshuis voor dagbesteding ons prachtige woonzorghuis.

met een betrokken team 7 dagen per week, 24 uur per dag welzijn, zorg en dagbesteding op maat. Bij alles, van de inrichting tot de dagbesteding, hebben wij aandacht voor de specifieke behoeften van mensen met dementie. In ons Ontmoetingshuis kunt u terecht voor dagbesteding. Wij bieden onze de specifieke behoeften van mensen met gasten van de dagbesteding een veilige

Het landgoed ligt middenin het prachtige Speulder- en Sprielderbos. Terrassen aansluitend op het woonzorghuis en het prachtige landgoed met moestuin, dierenweide, wandelpaden, zitjes, prieeltjes bieden de bewoners, gasten en hun naasten volop de gelegenheid van natuur en cultuur te genieten. Op ons woonzorghuis bieden wij

dagbeleving gericht op welzijn en zorg met zoveel mogelijk geluksmomenten, waarbij gastvrijheid, vriendelijkheid, respect en zorgzaamheid vanzelfsprekend zijn. Voelt u zich van harte welkom! www.zorglandgoedgrootspriel.nl

bouwmaterialen en de mix van oude en nieuwe spulletjes kenmerken dit gezellige gastenverblijf. Een hele eigen sfeer met een beetje van alles. Landelijk, ruimte, buitenleven, beestenboel, antiek, brocante…. Kijk voor meer informatie op onze website: www.mooiplekje.nl


Reclamemogelijkheden bij Veluwe FM

Vrijwilligerswerk bij Veluwe FM

Met een luisterbereik in de ether binnen de vierhoek Dronten - Elburg – Kootwijk - Amersfoort en wereldwijd via het internet en diverse apps, wordt Veluwe FM dagelijks erg goed beluisterd. Adverteren bij ons is dus misschien wel een onvermijdelijke stap als u in deze regio klanten wilt prikkelen en binnenhalen. Laten we de pluspunten en ‘argumenten vóór’ even op een rijtje zetten: √ Het etherbereik alleen al betreft 250.000 potentiële luisteraars. Via allerlei apps en internet is het bereik zelfs wereldwijd. Maar vooral voor regionale bedrijven is Veluwe FM een ideale partner, omdat we in onze regio een marktaandeel van 17% hebben. √ We zijn trots dat 71% van ons dagelijkse aanbod gepresenteerde programma’s betreft. Dit levert een hoge interactie met onze luisteraars op. En dat is voor adverteerders weer interessant. √ We kunnen een specifiek primetime-, doelgroep- of budgetpakket aanbieden. Door het luistergedrag van ons publiek is de dag in 3 tijdsblokken in te delen. Primetime: Publiek thuis, in de auto en op het werk tussen 07.00 en 15.00. Doelgroep publiek: Veelal thuis tussen 15.00 en 23.00. Nachtpubliek: slechte slapers, nachtdiensten, zorg etc. Kleinste groep. √ Nieuw bij Veluwe FM is het Zendtijd Abonnement. Dit is de perfecte oplossing voor specifiek periodieke reclame in plaats van een jaarcontract. Het kleinste abonnement bestaat uit 60 minuten, dat echter naar wens kan worden verveelvoudigd. √ De prijsstelling bij VeluweFM. We kennen diverse advertentietypen en -mogelijkheden. Denk hierbij aan het linken van uw reclame aan items, acties, programmaonderdelen of complete programma’s. Ook zouden we prijsvragen of middelen in natura aan uw campagne kunnen koppelen, waarbij de beurzen deels of zelfs geheel gesloten blijven. Gezien onze prijsstelling echter, zal adverteren bij Veluwe FM altijd en in elke situatie een win-win situatie opleveren! Nieuwsgierig of meteen een afspraak maken? Mail dan naar reclame@veluwefm.nl

Op 27 februari 2021 bestond Veluwe FM alweer 23 jaar. Begonnen als Radio Putten, met een handjevol medewerkers en alleen uitzendingen in het weekend, bleek al snel dat er behoefte was aan meer zendtijd. In zeer korte tijd kon en mocht het radiostation 24 uur per dag gaan uitzenden. De gemeente Ermelo sloot zich niet veel later aan bij Radio Putten en de naam werd gewijzigd in Veluwe FM. Het aantal medewerkers groeide gestaag, zo ook de diversiteit in programma’s. Het laatste nieuws van al deze radioactiviteit is dat Harderwijk FM en Veluwe FM in 2020 gefuseerd zijn tot streekomroep onder de naam VELUWE FM, zodat de omroep een nog breder draagvlak heeft gekregen. Tegenwoordig zijn er zo’n 80 vrijwilligers met veel plezier werkzaam bij de omroep. Het streven van de media-instelling was en is voor iedereen die graag naar de radio luistert een passend muzikaal, informatief, educatief en cultureel programma te brengen. En dat is steeds prima gelukt. Om dit echter de komende 20 jaar te kunnen blijven doen, maar vooral ook om alle veranderingen in het medialandschap binnen de omroep te integreren, blijven we op zoek naar energieke, creatieve vrijwilligers die hun passie en vrije tijd willen inzetten op het gebied van: Programmamaken: Het bedenken, opzetten en uitvoeren van nieuwe programma’s. Radiopresentatie: Het presenteren van bestaande of nieuwe programma’s. Ook is het mogelijk om toe te treden tot bestaande programma-teams. Radiotechniek: Het technisch realiseren van programma’s. (Opnemen en/of ‘Schuiven’)

Podcasts: Het bedenken en realiseren op technisch en inhoudelijk vlak van verdiepende items. Nieuwsgaring en nieuwsvoorziening: Het verzamelen en gebruiksklaar maken van actueel lokaal, regionaal en eventueel landelijk nieuws. Sociale media: Het verspreiden van relevante informatie op Sociale Media en het verzamelen van gegevens en info vanaf hetzelfde platform. Website onderhoud: Het up to date houden van onze gehele website. Auditieve als optische editing: Nabewerking tot een gebruiksklaar item van zowel geluidsopnames als beeldregistraties. Sportverslaggeving: Reporters voor de live sportprogramma’s, maar ook voor onze programma’s met voor- en nabeschouwingen. Interviews: Het interviewen van relevante personen voor politieke, culturele of maatschappelijke programma’s Bij alle bovenstaande taken krijg je in eerste instantie te maken met onze coördinator, die je wegwijs maakt in de materie en werkwijze en waarmee je je uiteindelijke takenpakket bespreekt. Ook stagiaires en personen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn welkom. Voor meer informatie kan men terecht bij Veluwe FM, Brinkstraat 91 te Putten. 0341-360148, 06-55326755, vrijwilliger@veluwefm.nl

Beeldregistratie: Het opnemen of weergeven van beelden ten behoeve van onze website en Youtube-kanalen etc.

Pagina 31


Eén netwerk, wel zo duurzaam In veel gemeenten gaat de straat open voor de aanleg van een tweede glasvezelnetwerk. Zo’n extra netwerk geeft concurrentie, maar kost ook twee keer zo veel energie en materiaal om te bouwen en onderhouden. Niet duurzaam dus! In Harderwijk is een tweede glasvezelnet niet nodig. Providers concurreren er allemaal op het open CAI-netwerk!

www.caiharderwijk.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.