Page 1

KINNULA KIVIJÄRVI PIHTIPUDAS VIITASAARI LOMASEUTU - 1


Lomaksi arki jo vaihtua saa, siell채 jo oottaa mua mansikkamaa, maalaismaisemaa en tied채 kauniimpaa, kuin Lomaseudulla.

2 - LOMASEUTU


Tervetuloa Lomaseudulle! Keski-Suomen pohjoisimmasta kärjestä, puhtaiden vesien äärestä löytyy Lomaseutu, missä voit nauttia rauhallisesta ja viihtyisästä lomasta kauniin luonnon keskellä ja kuitenkin monipuolisten palveluiden läheisyydessä. Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas ja Viitasaari tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia iki-ihanaan loman viettoon koko perheelle ja kaiken ikäisille!

Tsekkaa tästä esitteestä tai nettisivuiltamme Lomaseudun parhaat paikat, palvelut ja kärkitapahtumat. Jos tarvitset apua matkasuunnitelmiesi tekemisessä tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä Lomaseudun matkailutoimistoon. Palvelemme Sinua mielellämme!

Tekemistä sivu 4

Ruokapaikat sivu 21

Näkemistä sivu 12

Kauppa ja palvelut sivu 23

Tapahtumat sivu 14

Asunnot ja tontit sivu 26

Majapaikat sivu 16

Yhteydet sivu 32 LOMASEUTU - 3


TEKEMISTÄ

Jos metsään haluat mennä nyt... niin sekin onnistuu Lomaseudulla mainiosti. Mutta täältä löydät paljon muutakin mukavaa ajanvietettä; jollei markkinat ja karnevaalit kiinnosta, niin vuokraa vaikka kanootti ja lähde vesille! Lomaseudulla onnistuu myös kalastus, koskenlasku, ratsastus, savusaunominen tai vaikka köysilaskeutuminen.

Vaellus- ja retkeilyalueet SALAMAJÄRVEN KANSALLISPUISTO KINNULA JA KIVIJÄRVI PEURAN POLUN ERÄREITTI

Pakosuon kierroksen, 4,5 km, taulut nostavat esiin polun varren asukkeja, kasveja ja eläimiä, sekä kertovat Salamajärven metsistä ja soista. Lähtöpaikka Sysilammen autiotupa.

kankailla kivisillä poluilla. Nähtävää: Komeat rakkakivikot polun varrella, vanhan savottakämpän rauniot ja vanha uittotammi Pyydyskoskella.

Pinta-alaltaan 60 km2 laajuinen Salamajärven kansallispuisto on yksi eteläisen Suomen suurimmista suojelualueista. Erikoisuutena ovat aapasuot, koskemattomat metsäjärvet, aarniometsät, metsäpeurat ja monipuolinen linnusto. Alueella on Peuran Polku –reitistö (oma retkeilykartta), jonka varrella upeat erämaamaisemat ja lukuisia autio- ja varaustupia. Alueen Koirajärvet on suosittu virkistyskalastusalue.

Rengasreitit: Vasan kierros, 2,3 km, Pienen Koirajärven ympäri.

Hirvaan kierros, 58 km.

Retkeilyreittejä, vaellusmahdollisuuksia: Retkeilyreitit ja polut: Salamajärven kansallispuistossa on merkittyjä polkuja yhteensä noin 60 km. Reiteille on helpointa lähteä Koirasalmen Luontotuvalta. Luontopolut: Lasten luontopolku on 1,5 km:n mittainen rengasreitti, joka käy Hepolammella. Luontopolulla tulevat tutuksi kansallispuiston maiseman erilaiset piirteet: suot ja metsät, keijukaisten ja menninkäisten asuinseudut sekä metsälampien hyönteiset. Lähtöpaikka Sysilammen autiotupa.

4 - LOMASEUTU

Pahapuron lenkki 5,9 km, Koirasalmesta lähtee Pienen Koirajärven rantaa seuraava polku etelään kohti Salamanperän luonnonpuistoa. Nähtävää: Joutsenlamminkankaan tervapirtin kivikiuas ja tervahauta, Pahapurovarren suoniittylato, Kangasjärven rannan palokoroiset aihkipetäjät. Risuperälle menevän polkuhaaran varrella kirkkokivet, joiden juurella pidetty taukoa kirkkomatkoilla. Metsäperäläisen taival, 6.2 km, Ison Koirajärven ympäri. Nähtävää: Vanhojen tervahautojen painaumat Koirajärven länsipuolella, Pahkahongankankaan kämpän rauniot. Vaatimen kierros, 18 km, kulkee reittiä Koirasalmi - Heikinjärvi - Pyydyskoski - Ahvenlampi - Koirasalmi. Koirasalmen luontotuvalta lähtevän suositun rengasreitin varrella on monta taukopaikkaa. Soilla kuljetaan pitkospuilla ja

Muut reitit: Peuran polku runkoreitti, 77 km. Eräreitti Lapin Sormi, Kinnulan keskustasta Ahvenlammille n. 10 km kunnostettua reittiä. Luontotornit, lintujen tarkkailu: Heikinjärvennevan laidalla olevasta luontotornista on mukava tarkkailla suon lintujen elämää. Kiikareilla tai kaukoputkella voi nähdä mm. kahlaajia, kurkia, laulujoutsenia ja metsähanhia. Nähtävyyksiä: Kauluksen niittysauna Kauluksen niittysaunan ovesta sisään kumartuva kulkija voi aistia tuvan tunnelmallisen savun tuoksun. Lämpöä tupaan saatiin kivikiukaalla, ja niittäjät saattoivat levätä yön laverilla. Kauluksen niittysauna on suojeltu rakennus. Tervahaudat Salamajärven seudulla harjoitettiin suurimuotoista tervantuotantoa 400 vuotta sitten. Tervahaudat erottuvat maisemasta enää painaumina.


TEKEMISTÄ Toisinaan tervahaudan läheltä löytyy vanhan hautapirtin kivikiuas ja jäänteitä hirsiseinistä. Tervahaudat on merkitty maastokarttoihin. Murtsikkahiihtoa, erävaelluksia hiihtäen: Talvella kansallispuiston aavat ja vähäpuustoiset nevat ovat leppoisia hiihdellä, tosin viimaa ei pääse suojaan. Valmiita latuja ei puistoon ajeta, vaan hiihtoretkeilijät avaavat itse uransa umpihankeen. Salamajärven ja Peuran Polun maastoissa voi tehdä useamman päivän hiihtoretkiä ja yöpyä matkan varrella teltassa, laavuilla, tuvissa sekä vuokrakämpissä. Kalastusta: Koirajärvien virkistyskalastusalue Kauniit järvet louhikkorantoineen ja saarineen houkuttelevat kalastajia Koirajärville kokeilemaan kalaonnea. Nykyisin Isoon ja Pieneen Koirajärveen istutetaan taimenta, siikaa ja harjuksen poikasia. Kalastusluvat ja veneen vuokraus Koirasalmen Luontotuvalta. Marjastusta: Kansallispuiston nevoilla kasvaa lakkaa ja karpaloa ja kangasmailta voi kerätä mustikoita ja puolukoita. Yöpymismahdollisuuksia: Telttailu, vuokra- ja autiotuvat: Kansallispuistossa on mahdollista telttailla Koirasalmessa, Pyydyskoskella, Sysilammella sekä Pitkälahdessa. Sysilammen vuokratuvalle mahtuu yöpymään 2 hlöä, Sysilammen autiotuvalle 4 hlöä sekä Pitkälahden autiotuvalle 2 hlöä. Vuokrakämpät Salamajärven kansallispuiston läheisyydessä sijaitsee kaksi Villin Pohjolan vuokrakämppää: Ahvenlammin kämppä (22 vp.) sekä Kaunislammen kämppä (6 vp.), lisätiedot ja varaukset: www.villipohjola.fi Koirasalmen luontotuvalla on vuokrattavissa erikokoisia huoneita. Varaukset: Osuuskunta Koirasalmi, Koirasalmentie 1220, 43800 Kivijärvi, puh. 040-724 3060, www.koirasalmi.fi

lintutornit ja pitkospuut. Luontopolun pituus n. 1,5 km/sivu. Sesonkiaikaa on huhti-toukokuu.

MUITA VAELLUS- JA RETKEILYALUEITA Kivimäen kierros Kivimäen kierros on viiden kilometrin pituinen luontopolku, joka sijaitsee Pihtiputaan kirkonkylältä Rillankivelle menevän pyöräilyreitin varressa. Kivimäen huipulla on Kivimäen näkötorni, laavu ja nuotiopaikka. Näkötornista avautuu soinen metsämaisema Koliman suuntaan. Rapeikon luontopolku Pihtiputaan keskustan tuntumassa sijaitseva luontopolku on noin kahden kilometrin pituinen. Luontopolun varrelta löytyy opastetaulut, tervahauta, lähde ja laavu. Polulla on osittain pitkospuut. Rillankiven ulkoilureitti Vanhalle rajankäyntipaikalle Rillankivelle johtaa viisi kilometriä pitkä, merkitty ulkoilureitti taukopaikkoineen. Ulkoilureitti sijaitsee noin 40 km:n päässä Pihtiputaan keskustasta. Karoliinan Portaat Karoliinan Portaat Viitasaaren Kymönkoskella ovat vaikeakulkuiset luonnonportaat, jotka ovat saaneet nimensä käyttäjänsä Karoliina Raatikaisen (1848-1918) mukaan. Portaat on nimetty yhdeksi Keski-Suomen seitsemästä matkailuihmeestä. Luontopolku portaille mentäessä 0,6 km.

Savivuoren Ulkoilualue Kaunis harjualue Viitasaaren keskustan tuntumassa. 1, 2 ja 3 km:n mittaiset valaistut kuntoradat ja kiintorastit.

Ohjelmapalvelut Lomaseudun alueella toimii useita ohjelmapalveluyrityksiä, joiden palvelut ovat käytettävissäsi. Kiinnostaisiko vaikkapa luontoseikkailuretki Salamajärven kansallispuistossa tai melontaretki Kymönkoskella? Uisteluretkelle Kivijärvelle, Keiteleelle tai Kolimalle voi lähteä ammattitaitoisen oppaan johdolla tai kokeilla perhokalastusta Huopanankoskella. Upeita Keiteleen maisemia pääset ihailemaan myös järviristeilyllä kantosiipialuksen kyydissä kauneimpaan kesäaikaan. Myös useat maatilamatkailu- ja mökkimajoitusta tarjoavat yrittäjät järjestävät ohjelmaa vierailleen. Oletko ollut mukana mönkijäsafarilla, kokeillut kalliokiipeilyä tai saunomista lautalla? Lomaseudun alueella on ratsastustiloja, joissa pääsee ratsastamaan myös talvella. Entäpä kiinnostaisiko Lisä ti hiihtoretki v retk aell etoja kuun valossa eily us- j ohje alue a tai retkeily l is nett mapalv ta sek lumikengillä?

is

e

lom ivuillamluista m ase utu e: .fi

ä

KOIRASALMEN LUONTOTUPA

SUURIJÄRVEN REITISTÖ, PIHTIPUDAS Laaja ja monipuolinen reitistökokonaisuus Pihtiputaan Muurasjärveltä Jääkolun pyykille. Reitistöltä on yhteys Peuran Polku -eräreitille. Reitin varrella on useita taukopaikkoja, joista osa on yöpymiskäyttöön soveltuvia tupia. Reitistö soveltuu parhaiten patikointiin, ja maasto on paikoin vaativaa. Liikkumista helpottavat pitkospuut. Pysäköintimahdollisuus Kaitalan kylätalolla, Muurasjärven kylällä. Osuus Kaitalan kylätalolta Jääkolun pyykille ja yhdyspolku Peuran Polku -eräreitille on merkitty.

HEINÄSUVANNON LINTUKOSTEIKKO, VIITASAARI Viitasaarella, Kumpumäen kylällä sijaitseva Heinäsuvanto on lintuharrastajan paratiisi, joka rauhoitettiin luonnonsuojelualueeksi v. 1995. Vanhalla järvikuiviolla on tavattu pesimässä 110 lajia, muuttoaikaan laaja lintujärvi täyttyy tuhansien siipien havinasta ja huumaavasta äänten sinfoniasta. Lintujen tarkkailua helpottavat

Tunnelmallinen majapaikka keskellä Salamajärven kansallispuistoa, eteläisen Suomen suurinta erämaata, jossa on runsaasti hienoja patikointireittejä. Opastusta kansallispuistoon, järvitaimenen kalastusta Koirajärvestä, GPS-ohjattuja retkiä soille ja ikimetsiin, leirejä, tapahtumia. Luontotuvan kahvilan aukioloajoista ja tarjonnasta kannattaa lukea nettisivuiltamme ja facebookista. OSUUSKUNTA KOIRASALMI Koirasalmentie 1220, 43800 Kivijärvi www.koirasalmi.fi info@koirasalmi.fi Puh. 040-724 3060

LOMASEUTU - 5


TEKEMISTÄ

suviexpress

TALVIAISTEN TILA

Tervetuloa tutustumaan oikeaan maatilaan Kivijärvelle! Tilalla voit tutustua oikean maitotilan elämään. Lehmien lisäksi meillä on kotitarvekanala ja lampaita. Opastetulla kierroksella esittelemme eläinten lisäksi maatilan historiaa ja nykyisyyttä. Mahdollisuus tutustua myös kivijärveläiseen legendaan Talvi-Erkkiin ja hänen piilopaikkaansa. Myymälässä myynnissä lähiseudun tuotteita. Avoinna sunnuntaisin 7.7., 14.7., 21.7., 28.7. ja 11.8. klo 11-15 Opastettu kierros klo 11.30. Sisäänpääsymaksu: Aikuiset 15 €, lapset 2-16v. 5€, perhelippu 40 €. Hintaan sisältyy opastetun kierroksen lisäksi kahvi/mehu ja pulla. Etäisyydet: Viitasaari 46 km, Pihtipudas 43 km, Kivijärvi 42 km, Kinnula 36 km, Kannonkoski 29 km ja Jyväskylä 136 km Seuraa tilan tapahtumia myös Facebookissa!

Yhteystiedot: Talviaisniementie 70, Kivijärvi puh. 040-1935510, talviaistentila@gmail.com

Kantosiipialus Suviexpress risteilee kesällä 2013 Keitele ja Päijänne -järvillä. Jyväskylä-Viitasaari reitti sunnuntaisin 30.6. – 4.8.2013. Aluksen varustus: istumapaikkoja 51, kahvio, wc, HDTV, DVDsoitin. Soveltuu myös yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Laivaristeilyt Viitasaarelle: Sunnuntaisin lähtö klo 9 Jyväskylän satama – Paatela – Äänekoski – Matilanvirta – ABC Viitasaari klo 13.45. Paluu klo 16 ABC Viitasaarelta. Lisäksi sunnuntaisin Ylä-Keiteleen risteily Viitasaaren ABC:n satamasta, lähtö klo 14, kesto n. 1,5 tuntia. Min. osallistujamäärä 15 henkilöä. Tiedustelut ja varaukset: Puh. 0400-788 142, info@suviexpress.fi, www.suviexpress.fi Löydät meidät myös Facebookista!

kotkanselkä oy

Elämyksiä luonnossa.

Kotkanselkä Oy tuottaa erä- ja luontoaiheisia ohjelmapalveluita. Toimintaamme kuuluvat luontoon ja vesistöön liittyvät aktiviteetit mm. Salamajärven kansallispuiston ja Peuranpolun alueella. Teemme erilaisia luonto-, melonta-, lumikenkä- sekä kalastusretkiä. Järjestämme myös koulutus- ja kädentaitotoimintaa. Yhteistyökumppaninamme on Villi Pohjola, jonka kanssa toteutamme yrityksille, yhteisöille, kouluille ja muille ryhmille suunnattua tyky- ja tyhypäivätoimintaa sekä seikkailu- ja virkistyspäiväohjelmaa avaimet käteen -periaatteella. Toteutamme mm.: • Melonta- ja koskenlaskuretkiä Lestijoella ja Kinnulassa • Kalastus- ja metsästysretkiä sekä opastuksia • Luonto- ja seikkailuretkiä, jousiammuntaa ym. • Koulutus-, kurssi- ja konsultointitoimintaa • Kalustovuokrausta: kajakit, kanootit ja talvella lumikengät. Siirrettävän kylpytynnyrin vuokrausta.

Kotkanselkä Oy

Puh. 0400-246 248 toivo.paananen@gmail.com www.kotkanselkä.fi

6 - LOMASEUTU


TEKEMISTÄ

erävaris Viitasaarella toimiva Erävaris on laadukkaiden ohjelmapalvelujen tuottamiseen erikoistunut yritys. Valmiita elämyksiä, jotka tuomme ja muokkaamme juuri teidän toivomusten mukaan, on runsaasti luonnossa. Näitä seikkailu, kalastus, metsästys, melonta, kävelyretkiä, yms tarjoamme sekä yksityisille asiakkaille että yritysryhmille. Luontoaktiviteetit: melonta- ja koskenlaskuretket, kalastus, kalastusopastus, nuotanveto, vaellus- ja seikkailuretket, köysilaskeutumiset, jääkiipeily metsästysretket. Ajanvietettä: Tiimitehtävät, Pokeriturnaus, Kiehumispisteessä, Perinteisen maalaisleivän valmistus, lauttasauna, palju, savu- ja rantasauna, kokouspaketit. Esimerkiksi: Melontaretki läpi koskireitin. Retken lomassa maistuvat nuotiotulilla valmistetut eräruokaherkut ja päivän päätteeksi savusauna ja palju takaavat rentoutumisen. Lomapäivän luonnonhelmassa kruunaa yöpyminen tunnelmallisella erämajalla.

Ville Varis, Kellantie 216, 44640 Kymönkoski. Puh. 040-740 5595, ville.varis@eravaris.inet.fi, www.eravaris.com

huopanankosken kalastuskeskus ja koskimarket

Koskimarketista • • • • •

kioski- ja päivittäistavaratuotteita kahvia, irtojäätelöä, pikkulämpimiä, puffet ym. lohta ja muikkua, mm. kalakukkoja oluen ulosmyynti kalastusluvat

Muut palvelut • • • • •

lohenongintaa ja savustusta ohjelma-, kokous- ja opaspalveluja asuntoauto ja -vaunupaikkoja majoitusta historiallinen Latoterassi - C-oikeudet - avoinna kesäkaudella joka päivä • kotiruokalounas joka päivä Tapahtumia koko kesän ajan. Lisätietoa tapahtumista kotisivuilta www.koivistonkala.fi

Koiviston Kala

Huopanankosken Kalastuskeskus ja Koskimarket Sininentie 1548, 44580 Viitasaari (Huopanankoski) Puh. 040-189 0862, koivistonkala@gmail.com www.koivistonkala.fi

LOMASEUTU - 7


TEKEMISTÄ

Kokous- ja juhlapalveluja

Urpilan kartano

Onko tulossa sukujuhlat? Tai kenties firman henkilöstöpalaveri tai pikkujoulut? Olisiko mukavaa huomioida yrityksen uskollisia asiakkaita jotenkin? Ja pitäisi löytää jotain uutta ja erilaista tavanomaisten kokouspaikkojen ja ohjelman sijaan. Ei hätää, Lomaseudun alueelta löytyy mielenkiintoisia paikkoja, joissa järjestyvät myös tarjoilut ja ohjelmapalvelut. Kyläkuntien entisistä kansakouluista on kunnostettu tunnelmallisia juhlapaikkoja, joiden tiloihin mahtuu isompikin porukka. Vanhat pappilat ovat heränneet henkiin ja maatilojen päärakennukset toimivat viehättävinä kokous- ja juhlatiloina. Lisää tietoa kokous- ja juhlatiloista ja -palveluista löydät nettisivuiltamme www.lomaseutu.fi

Monipuoliset palvelut parhaille juhlille ja kokouksille Urpilan Kartano sijaitsee luonnon kauniilla paikalla Kinnulassa Kivijärven rannassa.

Urpilan Kartano

Riuttaniementie 47, 43900 Kinnula Puh. 0400-586 826 tai 0400-681 857 www.urpilankartano.fi

wanha pappila

LUOTOSEN KÄMPPÄ Viitasaarella luonnon keskellä, hyvien metsästysmaiden ympäröimänä ja lammen rannalla sijaitseva Luotosen Kämppä on tilava kohde kokouksiin, juhliin ja asiakastilaisuuksiin.

Pihtipudas-Seuran ylläpitämä Wanha Pappila on upea juhlahuoneisto moneen tilaisuuteen. Tilat sopivat niin perhejuhlien kuin yritystilaisuuksien pitopaikaksi. Wanhassa Pappilassa voi pitää kunnon ruokapidot noin sadalle hengelle ja tiloissa on hyvät varusteet mm. kokousten sekä musiikkitilaisuuksien järjestämiseksi. Päärakennuksen lisäksi käytettävissä ovat myös Väentupa ja Tahkon Maja (grillikatos). Wanha Pappila sijaitsee lähellä Pihtiputaan kirkonkylää osoitteessa Laurilantie 20.

Pihtipudas-Seura ry

Keskustie 8, 44800 Pihtipudas, puh. 0207 931 621 pia.urpi@kotiseudunsanomat.fi, www.pihtipudas-seura.net

8 - LOMASEUTU

Pihapiiri rakennuksineen soveltuu erinomaisesti isompienkin juhlien ja vaikkapa perinteisten latotanssien järjestämiseen. Majoitus: 19 vuodepaikkaa, 2 x 3 hh, 6 x 2 hh, 1 x 1 hh Varustus: kokoustila, tv-huone, keittiö, ruokailuhuone, suihku, wc. Sähkölämmitys, 2 takkaa, jääkaappi, sähköhella ja -uuni sekä puuliesi, astianpesukone ja mikroaaltouuni, tv, video, radio. Ranta- ja savusauna, uimapaikka, laituri, vene. Katso hintatiedot kämpän kotisivuilta. Ruokapalvelut, savusauna ja palju tilauksesta. Varaukset ja lisätietoa: puh. 050 514 1001, www.luotosenkamppa.fi


TEKEMISTÄ

NIINILAHDEN KYLÄTALO

viitasaaren viihdekeskus oy

Järven rannalla, nelostien tuntumassa n. 17 kilometrin päässä Viitasaaren keskustasta sijaitseva Niinilahden kylätalo tarjoaa hyvät tilat juhlien ja kokousten järjestämiseen. Kylätalolla on tilaa jopa 100 henkilön tilaisuuksille. Juhlien ja kokousten lisäksi kylätalo on oivallinen leirikoulujen, kerhojen ja kurssien pitopaikka. Varustukseen kuuluu toimiva keittiö, astiasto 100 henkilölle, suihkutilat, kuntoilulaitteet, biljardipöytä, sähköpiano ja urkuharmoni. Tilauksesta pitopalvelua. Mahdollisuus retkimajoitukseen. Nähtävillä Rudolf Pajatien taidetta. Pihapiirissä jääkiekkokaukalo, hiihtoladut, uimaranta ja rantasauna. Lisätietoja Niinilahden kylällä ympäri vuoden järjestettävistä tapahtumista kylän kotisivuilta. Niinilahden kylätalo Niinijoentie 77, 44480 Niinilahti, puh. 050 336 4740/Terttu Mattila, terttu.m@luukku.com, www.viisaankivi.fi/niinilahti

Viitasaaren Viihdekeskus on monipuolinen virkistäytymispaikka Viitasaaren keskustassa torin laidalla. Keilailun lisäksi Viihdekeskuksesta saatavilla ravintola- ja kokouspalveluja. Palvelut: 6-väyläinen Brunswick Pro Lane rata, hohtokeilaus, keilausopastusta, mittatilauspallojen teettäminen, keilavarusteiden pro shop. Biljardi- ja ilmakiekkopöydät. Minigolf. Lounasruokailu arkisin klo 11-14, muina aikoina á la carte-lista, tilausruokailuja, kokouspalveluja, A-oikeudet. Katso aukioloaikamme kotisivuiltamme www.keilarysa.fi

Viitasaaren Viihdekeskus Oy

Rantatie 5, 44500 Viitasaari Puh. 0400-322 466, keilarysa@keilarysa.fi, www.keilarysa.fi

Liikuntapaikat

röllilän kestikievari

Lomaseudun alueella on monipuolinen tarjonta erilaisia liikkumiseen tarkoitettuja tiloja ja paikkoja. Perinteisten uimahallien, urheilukenttien ja hiihtolatujen lisäksi alueelta löytyy mm. keilahalli, karting-rata ja laskettelurinne. Seuratoiminta on aktiivista ja liikunnallisia tapahtumia järjestetään kaikkina vuodenaikoina. Alueen tunnetuimpiin urheilutapahtumiin lukeutuu Pihtiputaan Keihäskarnevaalit. Mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen yksin tai ryhmässä, sisällä tai ulkona ovat erinomaiset! Lisää Lomaseudun liikuntapaikkoja osoitteessa www.lomaseutu.fi ja kuntien kotisivuilla.

Röllilän Kestikievari on viehättävä matkailukohde Ison Korppisen rannalla, Keitelepohjan kylässä Viitasaarella. Vanha navetta on kunnostettu tunnelmalliseksi juhlatilaksi, jossa talvella on tilaa 80 henkilölle. Kesäaikana on käytettävissä myös laululiiteri, jolloin tilaa on yhteensä 150 henkilölle.

pislaploki

Palvelut: juhla-, pito- ja kokouspalvelut tilauksesta. Muut palvelut: terassi, rantasauna, röllipalju, uintimahdollisuus, myös tanssiminen onnistuu. Majoitustilat: kesäisin aittamajoitusta neljän ja kahden hengen aitoissa, yhteensä 18 vp.

Löydät meidät myös Facebookista!

Tiedustelut ja varaukset: Merja Noronen, puh. 050-307 6673. www.rollilankestikievari.fi

Lentopallon mestaruusliigaa Pihtiputaan Pislaploki tarjoaa yleisölleen naisten lentopallon Mestaruusliigan huippuotteluita koko talvikauden Pihtipudas-salissa ja osittain Viitasaari Areenalla. Lisätiedot: Pihtiputaan Pislaploki, www.pislaploki.fi

LOMASEUTU - 9


TEKEMISTÄ

heikinhalli, kinnula

PIHTIPUDAS-SALI

Kinnulan keskustassa sijaitseva viihtyisä ja kodikas uimahalli Heikinhalli on avoinna lokakuun alusta huhtikuun loppuun mape klo 15-20.

Pihtiputaan keskustassa sijaitseva tila soveltuu erinomaisesti esim. erilaisten konserttien, messujen, kokousten ja urheilutapahtumien järjestämiseen.

Varustus: uima-allas 16,7 m, vastavirta-, pore- ja lastenallas, sauna. Seurakuntakodin tilat vuokrattavissa juhlakäyttöön, ateriapalvelut tilauksesta.

Katsomo: 600 kiinteää paikkaa ja 400 lisäpaikkaa irtotuoleilla. Pelikentät: koripallo-, lentopallo-, tennis- ja sulkapallokentät Siirrettävä näyttämö Pukuhuoneet ja voimailusali, kokoustila

Heikinhalli

Lisätietoja: puh. 040-752 0761/Sirpa Kinnunen, puh. (014) 485 715/Seurakuntakodin tilavaraukset. Osoite: Jääjoentie 2, 43900 Kinnula

Pihtipudas-Sali

Tiedustelut Pihtiputaan kunta, vaihde puh. 014-459 6800. Käyntiosoite: Tahkonpolku 9, 44800 Pihtipudas

PELTOKANKAAN LIIKUNTAPUISTO, KIVIJÄRVI Kivijärven Peltokankaalle, Holiday Club Hannunkiven läheisyyteen on rakentumassa monipuolinen liikuntapuisto ympärivuotiseen käyttöön. Kivijärven keskustasta alueelle on matkaa vain 2,5 km. Tällä hetkellä alueella ovat seuraavat palvelut:

HIIHTOLADUT Peltokankaan kuntorata/latu 3 km • radan varrella valaistu ampumahiihdon ampumarata • Kilpailukeskuksena Kuntotupa • latuinfo Kuntotuvan seinällä Kivijärven hiihtolatuverkosto 55 km Latuverkosto käsittää kuntoradan lisäksi Hautalan lenkin (Hoikanperä) 8 km, Perkausvuoren ladun 16 km, Penttilänkylän ladun, Heitjärven ladun, Tenholan koulun ladun keskustassa 2 km, jääladun kuntoradalta keskustaan ja kuntoradalta Loma-Hoikkaan. Kaikki ladut ovat yhteydessä toisiinsa sääolosuhteiden sallimissa rajoissa. Pulkkamäki Peltokankaan Liikuntapuiston alueelle on avattu v. 2012 hieno pulkkamäki, jossa voi mainiosti harjoitella vaikka lumilautailun alkeita.

10 - LOMASEUTU

Välinevuokraus Holiday Club Hannunkiven vastaanotosta voi vuokrata lumikenkiä, potkukelkkoja, pulkkia, suksia ja pilkkivälineitä. Matkaparkki Peltokankaan Liikuntapuiston vieressä sijaitsee Kivijärven kunnan omistama leirintäalue, jossa on myös matkailuvaunupaikkoja. Alueella voi yöpyä maksutta ja käytettävissä ovat vedenottopiste- ja jätevesien tyhjennyspiste.

Holiday Club Hannunkivi Peltokankaan Liikuntapuiston läheisyydessä sijaitsee Holiday Club Hannunkivi, jonka palvelutarjontaan sisältyvät majoituspalvelut tasokkaissa loma-asunnoissa, monipuoliset ohjelmapalvelut, välinevuokraus, kahvio sekä lahjapuoti. Lisäksi vastaanotossa toimii Lomaseudun matkailuneuvontapiste. Vastaanotto on avoinna kaikkina viikonpäivinä. Lisätietoja: www.hannunkivi.fi sekä www.villipeura.fi


TEKEMISTÄ

uimahalli simmari ja viitasaari areena

UIMAHALLI SIMMARI • • • • • • • • •

VIITASAARI AREENA

Kulttuurin ja liikunnan monitoimihalli

Kuntouintiallas Kylmäallas Lasten opetus- ja kahluualtaat Terapia-allas Liukumäki Saunat 2 kpl Höyrysauna Erityisryhmille oma saunaosasto Kuntosali

Viitasaari Areena soveltuu erinomaisesti esim. erilaisten konserttien, messujen, kokousten ja urheilutapahtumien järjestämiseen. Katsomo: 500 kiinteää paikkaa ja 300 lisäpaikkaa irtotuoleilla. Pelikentät: salibandy-, futsal- ja tenniskentät, kolme koripallokenttää, neljä lentopallokenttää ja viisi sulkapallokenttää. Peilisali Volttimonttu/juoksusuora Siirrettävä näyttämö Tehostettu ääni- ja valotekniikka Pukuhuoneet ja kuntosali Yleisöaula ja lämpiö käytettävissä tapahtumien aikaan

Helka Cafe palvelee asiakkaita uimahallin aukioloaikoina. Fysioterapiapalveluja uimahallin tiloissa tuottaa Fysikaalinen Hoitolaitos Kunnon Syke puh. (014) 459 7556.

Uimahalli Simmari Puh. (014) 459 7552, www.simmari.fi

Viitasaari Areena Tiedustelut puh. (014) 459 7520

Käyntiosoite: Urheilutie 9, 44500 Viitasaari

Savivuoren virkistys- ja ulkoilualue

Laskettelukeskus Sahis • Kolme valaistua rinnettä • Boxeja 2 kpl, reilejä, cappi • Lasten hiihtomaa pulkkamäkineen • Hiihtokoulu • Välinevuokraus • Grilli-kahvila Rinteiden pituus n. 500 m ja korkeusero 70 m. Erilaisia laskettelutapahtumia kauden aikana. Sahis/Heikin Rinne ja Maanrakennus Oy Laskettelijantie, 44500 Viitasaari, puh. 040-960 8620, www.sahis.fi

Ulkoilualue

Savivuoren alueella on 1, 2 ja 3 km:n mittaiset valaistut kuntoradat. Lisätietoja: Viitasaaren liikuntatoimisto, puh. 044-459 7355

Metsätyömuseo

Esillä entisajan metsänkorjuuseen liittyviä työtapoja ja -välineitä. Nähtävänä on myös asumuksia mm. metsäkämppä, hevostalli, savutupa, aitta sekä tuulimylly. Avoinna kesäisin. Tiedustelut: kulttuuritoimenjohtaja Jorma Rihto puh. 044-459 7570, jorma.rihto@viitasaari.fi

Savivuoren näkötorni

1950-luvulla rakennetusta näkötornista avautuu upeat näkymät sekä Viitasaaren kaupunkiin että ympäröiviin järvi- ja metsämaisemiin. Näkötorni ja tornin alakerrassa oleva kahvio ovat avoinna 15.6. - 4.8.2013 klo 10-17. Ryhmille myös sopimuksen mukaan, juhannuksena suljettu. Tiedustelut: Viitasaaren 4H-yhdistys, puh. 040-533 1587 tai 040-777 6614 (tornin aukioloaikoina).

Viitasaaren kesäteatteri

Viitasaaren kesäteatteri esittää kesällä 2013 Savivuoren näyttämöllä Mikko Alatalon musiikkiin pohjautuvan musiikkinäytelmän Maailmanlopun Meininki. Esitykset 4.-21.7.2013. Tiedustelut ja varaukset: puh. 045-137 7848 www.viitasaarenkesateatteri.fi tai Menolippu puh. 0600 41450 www.menolippu.fi

LOMASEUTU - 11


NÄKEMISTÄ Taide ja kulttuuri HUOPANANKOSKI JA KOSKEN LÄHIALUE Huopanankoski on valtakunnallisesti arvokas kulttuuriympäristö ja paikallisesti arvokas kulttuurimaisema. Viitasaarella sijaitseva Huopanankoski on tullut tunnetuksi mm. kirjailija Juhani Ahon tuotannosta. Kivijärven ja Keiteleen välisellä koskireitillä sijaitseva Huopanankoski on yksi Suomen kuuluisimmista taimenkoskista, joissa on harjoitettu urheilukalastusta jo 1800-luvulta alkaen. Huopanankoski lukeutuu perhokalastuspaikkojen eliittiin. Alueella toimii Huopanankosken Kalastuskeskus ja Koskimarket, josta saa mm. kioski- ja päivittäistavaraa, kalastuslupia ja kahvilapalveluja puh. 040-189 0862. Kosken läheisyydessä on myös entisöity kalahautomo, jossa järjestetään kalastushistoriallinen näyttely heinäkuussa 2013.

PORTHANIN PUISTO Porthanin Puisto sijaitsee Viitasaaren ydinkeskustassa, Keitelejärven rannalla. Puisto on nimetty Suomen historian isän, Henrik Gabriel Porthanin mukaan. Puistossa sijaitsevat Porthanin kunniaksi pystytetyt muistomerkit, Niilo Hämäläisen muistomerkki ja kesäkahvila Porthan Puiston Lottamaja.

12 - LOMASEUTU

Näyttelyt SUOVANLAHDEN MYLLYTUPA

RIUTTA-NÄYTTELY

Viitasaarella Suovanlahden kylän idyllisessä keskustassa sijaitseva vanha vesimylly toimii kesäisin kahvilana ja kyläiltamien keskuksena. Vieressä on pieni ulkotanssilava sekä maamiesseurantalo. Avoinna kesäisin.

Pihtiputaalla Putaanportissa Shell Helmisimpukan / Outlet-myymälän yhteydessä (Putaanportintie 11, 44800 Pihtipudas). Opastus nelostieltä. Sisältää konservaattori Jukka Saaren kokoaman merikala-aiheisen näyttelyn. Esillä mm. suuri valkohai. Ryhmille ilmainen opastus etukäteen kysyttäessä. Avoinna Outlet-myymälän aukioloaikoina ma-la 10-18 ja su 12-18, kesä-heinä-elokuu (su 18.8 asti) arkisin klo 9-21, la 9-18 ja su 12-21. Sisäänpääsy automaatin kautta hintaan 2 €/henk. Lisätietoja Jukka Saari, Fish Art, 040 829 2703. www.fishart.fi

TUULENSUUN VEISTOSPUISTO JA ATELJEETALO Suomen merkittävin, yksityisen mesenaatin ylläpitämä taiteilijoiden työskentely-ympäristö Viitasaarella. Tuulensuun Veistospuisto on avoinna ympäri vuoden. Lisätietoa ja opastukset: kulttuuritoimenjohtaja Jorma Rihto, puh. 044-459 7570.

VIHTORI STORCKIN PERINNEATELJEE Nähtävänä on satoja entisajan elämäntapoja esitteleviä puuveistoksia, patsaita ja tauluja. Ateljee sijaitsee Kinnulassa. Avoinna tilauksesta. Lisätietoja: Aulikki Leppänen puh. 040-568 6742.

KYMÖNKOSKEN X TAIDEKESÄ ”LUONNON VALINTA” 7.7.-11.8.2013 Taiteen ja kädentaitojen myyntinäyttely Kymönkosken Nuorisoseurantalolla Viitasaarella. Näyttely esittelee juurilleen uskollisena rinnakkain ammattilaisia ja harrastajia. Oheistapahtumina batikin, pajun, ruiskumaalauksen ja kyläkansantaiteen työpajat sekä työnäytöksiä. Avajaiset ja päättäjäiset ovat aina oma lukunsa. Avoinna päivittäin klo 12- 18. Pääsymaksu 1 €. Lisätietoja www.kymonkoskennuorisoseura.fi ja puh. 0400-949 351/Helena Raatikainen ja puh. 044-5545 559/Jukka Lindeberg.


NÄKEMISTÄ HUOPANANKOSKEN KALASTUSHISTORIALLINEN NÄYTTELY JA KULTTUURIPOLKU HEINÄKUUSSA 2013

Museon noin 700 esinettä kertovat Pihtiputaan kulttuuri- ja paikallishistoriasta. Avoinna kesäisin sekä tapahtumien aikaan. Muina aikoina sopimuksen mukaan. Osoite: Sallilantie 1. Lisätietoa: Pihtipudas-Seura ry p. 0207 931 621

Näkötornit

Paikkana vanha Hautomo (osoite Sininentie 1548, Huopanankoski, Viitasaari). Aukioloajat ja lisätietoa löytyy osoitteesta www.viitasaari.fi. Ilmainen sisäänpääsy. Näyttelyyn voi tutustua kesäaikaan erikseen tilattaessa puh. 0440646270/Reijo Siekkinen. Näyttelyn järjestää Viitasaaren kaupunki, Suomen Kalastusmuseoyhdistys ry ja Huopanan kyläseura ry. Kulttuuripolku kosken molemmilla rannoilla avataan kesäkuun alussa. Polku infotauluineen kertoo Huopanankosken tarinaa. Reitin pituus on noin 1 km. Näyttely ja kulttuuripolku on toteutettu Maaseudun Kehittämisyhdistys Viisari ry:n hanke-rahoituksella.

VALOHARJUN KOULUMUSEO

Keihärinkosken Näkötorni sijaitsee Viitasaarella Keihärikosken Luotolansaaren korkeimmalla kohdalla, Täivuoren laella. Puinen näkötorni on 12 metriä korkea ja se on valmistunut v. 2004. Tie perille asti. Alueella on myös noin kilometrin mittainen luontopolku.

Entinen Valoharjun koulu Kivijärvellä toimii koulumuseona. Koulun yksi luokka on entisöity entisaikojen luokkahuoneeksi, jossa on esillä erilaista koulunkäyntiin liittyvää esineistöä. Avoinna kesäisin. Tiedustelut: Kivijärven kotiseutuyhdistys, Pirkko Korpiaho puh. 044-459 7871

Kirkot KINNULAN KIRKKO

Museot KEIHÄSMUSEO Suomalaisen keihäänheiton historiaan on mahdollisuus tutustua Suomen ja koko maailman ainoassa keihäsmuseossa. Museo sijaitsee Pihtiputaalla Putaanportin alueella, Kultakeramiikan yhteydessä, ja on avoinna ympäri vuoden. Aiheeseen liittyvä keihäänheittäjäpatsas sijaitsee keskusurheilukentällä.

KINNULAN KOTISEUTUMUSEO Kotiseutumuseon alueella on vanhoja pohjalaistyylisiä rakennuksia, mm. viime vuosisadan vaihteen maalaistalo piharakennuksineen ja käyttöesineineen. Erikoisuutena on museokorsu. Avoinna kesäisin. Lisätietoja Kinnula Seura/ Hellin Urpilainen puh. 044-3780 396.

KIVIJÄRVEN KOTISEUTUMUSEO Kotiseutumuseona toimiva vanha viljamakasiini sijaitsee kirkonkylän keskustassa. Kaksikerroksinen, kokonaispinta-alaltaan 380 neliötä käsittävä viljamakasiini on rakennettu vuonna 1858. Alakerrassa on kahdeksan erillistä viljasiiloa ja yläkerta yhtenäistä tilaa. Pihapiirissä vanha riihi. Avoinna kesäisin. Tiedustelut: Kivijärven kunta Pirkko Korpiaho puh. 044-459 7871

METSÄTYÖMUSEO Viitasaaren Savivuorella sijaitsevassa Metsätyömuseossa esitellään entisajan metsänkorjuuseen liittyviä työtapoja ja työvälineitä. Nähtävänä on myös asumuksia, mm. metsäkämppä, hevostalli, savutupa, aitta sekä tuulimylly. Avoinna kesäisin. Tiedustelut kulttuuritoimenjohtaja Jorma Rihto, puh. 044-459 7570.

PIHTIPUTAAN KOTISEUTUMUSEO Pihtiputaan kotiseutumuseo sijaitsee kirkon vieressä olevassa vanhassa viljamakasiinissa.

Kirkko on rakennettu suurten nälkävuosien aikaan 1864-1867. Rakennustöitä johti sieviläinen rkm Otto Korkiakoski, jonka sanotaan piirtäneen kirkon luonnoksen laudankappaleelle. Kirkko on sopusuhtainen ristikirkko ja koristeltu monin puuleikkauksin.

KIVIJÄRVEN KIRKKO Kirkko on valmistunut vuosina 1874-75 ja se on arkkitehti Theodor Deckerin suunnittelema. Kirkko edustaa uusgoottilaista tyyliä.

PIHTIPUTAAN KIRKKO Pihtiputaan pieni puinen ristikirkko vuodelta 1783 on Keski-Suomen kirkoista vanhin yhä käytössä oleva. Kirkon rakennusmestarina toimi kalajokelainen Simon Silvén. Muurasjärven kylällä on oma vuonna 1963 valmistunut kyläkirkko, jonka on suunnitellut arkkitehti Esko Laitinen. Lisäksi Pihtiputaan Elämäjärvellä sijaitsee Suomen ensimmäinen matkailijoiden hiljentymiskirkko.

VIITASAAREN KIRKKO

KEIHÄRINKOSKEN NÄKÖTORNI

PERKAUSVUOREN NÄKÖTORNI Kivijärvelle Perkausvuori -nimiselle entiselle kyläläisten kohtauspaikalle rakennettu lintu- ja näköalatorni sijaitsee Tyrävuoren juurella Pien Perkausjärven rannalla.

SAVIVUOREN NÄKÖTORNI Savivuoren näkötorni sijaitsee Viitasaarella upealla paikalla, Savivuoren huipulla, jonka korkeus on järven pinnasta 71 m ja meren pinnasta 171 m. Näkötorni ja tornin alakerrassa oleva kahvio ovat avoinna 15.6. – 4.8.2013 klo 10-17. Ryhmille myös sopimuksen mukaan, juhannuksena suljettu. Tiedustelut: Viitasaaren 4H-yhdistys, puh. 040-533 1587 tai 040-777 6614 (tornin aukioloaikoina).

VIETSAAREN NÄKÖTORNI Kuusimetrinen näkötorni, josta voi ihailla Kivijärven järvimaisemia. Näkötorni sijaitsee Vietsaaressa, Vietsaarentiellä sijaitsevalta parkkipaikalta polku perille asti.

Li Loma sää nähtä seudun netti vyyksiä siv loma uillamme se

utu.fi

Viitasaaren kaunis ristikirkko sijaitsee Haapasaaressa, kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Kirkon on suunnitellut läänin arkkitehti T.H.Granstedt. Kirkko on avoinna kesäkaudella arkipäivisin, jolloin myös opas paikalla. Muutoin avoinna sopimuksen mukaan. Tiedustelut: Viitasaaren Seurakunta, puh. (014) 333 4900.

VIITASAAREN KRISTUKSEN KIRKASTUMISEN TSASOUNA Haapasaaressa sijaitseva Viitasaaren tsasouna on pyhitetty Kristuksen kirkastumisen kunniaksi 6.8.1989, jolloin se myös virallisesti otettiin käyttöön. Tsasouna on bysanttilais-karjalaista puuarkkitehtuuria ja sen on suunnitellut kuopiolainen Seppo Latvala. Jumalanpalveluksia on tsasounassa noin kerran kuukaudessa. Avoinna palvelusten aikana tai erillisestä sopimuksesta puh. 040 8394 309. Lisätietoja http://ort.fi/ jyvaskyla

LOMASEUTU - 13


Traktorijatzit

LOMASEUDULLA TAPAHTUU 2013 Musiikki NIINILAHDEN LAVATANSSIT 15.6.–31.8.2013

KIVIJÄRVI SOI -TAPAHTUMA 8.–21.7.2013

KONSERTTEJA JA TANSSIMUSIIKKIA HOTELLI PIHKURISSA

Niinilahden lavalla Viitasaarella tanssitaan kesälauantaisin orkesterimusiikin tahdissa klo 20-00.30. Liput 10 €. Järjestäjä Niinilahden kyläyhdistys, lavan osoite Ilmolahdentie 1026, 44480 Niinilahti. Tiedustelut puh. 050-336 4740. Niinilahden kylällä myös muita tapahtumia ympäri vuoden. Lisätietoja kylän kotisivuilta www.viisaankivi.fi/niinilahti

Parin viikon mittainen konserttisarja, mukana mm. kansainvälisiä laulajia. Lisätietoja Kivijärven kotiseutuyhdistys ry, Pirkko Korpiaho, puh. 044459 7871, www.kivijarvenkotiseutuyhdistys.fi

Viitasaarella Keitelejärven rannalla, Hotelli Pihkurin suurella ulkolavalla, järjestetään kesäkaudella lukuisia konsertteja, joissa esiintyvät maan eturivin tähdet. Lisäksi tasokkaasta musiikista voi nauttia hotellin tanssiravintolassa ja Music Bar Sledgehammerissa ympäri vuoden. Lisätietoja: Hotelli Pihkuri, puh. 020 798 1440, www.pihkuri.fi

PIHTIPUTAAN KESÄKONSERTIT 26.–30.6.2013 Kamarimusiikkia lapsille ja aikuisille. Konserttipaikkoina mm. Pihtiputaan kirkko ja kirjasto. Lisätietoja taiteellinen johtaja Liisu Mikkonen puh. 0400-962 566.

MUSIIKIN AIKA 2.-7.7.2013 Kansainvälinen nykymusiikin konsertti- ja kurssitapahtuma Viitasaarella. Uutta, innostavaa ja tunnelmallista musiikkia huippumuusikoiden esittämänä mm. Kymönkoskella, Suovanlahdella ja intiimeissä kotikonserteissa. Lisätietoja puh. 044-599 3195, www.musiikinaika.org

14 - LOMASEUTU

TRAKTORIJATZIT 12.–13.7.2013 Viitasaarella Suovanlahden Myllytuvalla. Lisätietoja www.traktorijatzit.fi

KIVIJÄRVEN LAULUKUKKO -FINAALI 26.7.2013

Kesäteatteri

Vapaamuotoisen kaikille tarkoitetun karaokekilpailun finaali klo 12-14 Kivijärven keskustassa Kukkomarkkinoilla. Lisätietoja Saunakylän kyläyhdistys ry, Eeva Härmälä puh. 040-552 2113, Erja Moisio puh. 040-771 9369.

KESÄTEATTERIA KIVIJÄRVELLÄ 3.6.–29.7.2013

10-VUOTIS RIIHITANSSIT 27.7.2013 Vanhanajan riihitanssit pelimannimusiikin tahdissa aidossa ympäristössä klo 20 alkaen Kivijärvellä. Osoite Saunakyläntie 220, Korkeatupa. Lisätietoja Saunakylän kyläyhdistys ry, Eeva Härmälä puh. 040-552 2113, Erja Moisio puh. 040-771 9369.

Kivijärven kesäteatteri esittää maanantaisin näytelmän Varas syömmein vei, esityspaikkana Holiday Club Hannunkivi. Tiedustelut ja varaukset arkisin 8-18, puh. 045-137 7848

KESÄTEATTERIA PIHTIPUTAALLA 28.6.–14.7.2013 Elämäjärven kesäteatteri esittää Elämäjärven Mäntypirtillä Seppojuhani Ruotsalaisen komedian Särjen silmä neitosella. Lipunmyynti ja tiedustelut Raija Korpelin puh. 0400-286 045.


TAPAHTUMAT

KESÄTEATTERIA VIITASAARELLA 4.–21.7.2013 Viitasaaren kesäteatteri esittää Savivuoren näyttämöllä Mikko Alatalon musiikkiin pohjautuvan musiikkinäytelmän Maailmanlopun Meininki. Tiedustelut ja varaukset: puh. 045-137 7848 www.viitasaarenkesateatteri.fi tai Menolippu puh. 0600 41450 www.menolippu.fi

LASTENTEATTERIA KIVIJÄRVELLÄ JA VIITASAARELLA Viitasaaren kesäteatteri esittää kesällä 2013 lasten seikkailunäytelmän Aarrearkku. Näytökset Holiday Club Hannunkivessä Kivijärvellä ma 24.6. ja ma 1.7. sekä Savivuorella Viitasaarella la 29.6. ja la 6.7. Tiedustelut ja varaukset: puh. 045-137 7848 www.viitasaarenkesateatteri.fi tai Menolippu puh. 0600 41450 www.menolippu.fi

Markkinat ja yleisötapahtumat KAIKEN KANSAN HUUTOKAUPPA KIVIJÄRVELLÄ 4.5.2013 Kivijärven Osuuspankin pihassa. Huutokaupattavan tavaran vastaanotto klo 9 alkaen. Lisätietoja Saunakylän kyläyhdistys ry, Eeva Härmälä puh 040 5522 113, Erja Moisio puh. 040 771 9369.

MUSEOPÄIVÄ 3.7.2013

KUKKOMARKKKINAT 26.7.2013

Työnäytöksiä Kivijärven kotiseutumuseolla. Järjestäjä Kivijärven Kotiseutuyhdistys ja kunta. Lisätietoja Kivijärven kunta, Pirkko Korpiaho, puh. 044-459 7871

Perinteinen markkinapäivä Kivijärven keskustan alueella klo 9 alkaen. Paikkavaraukset 5.7. mennessä puh. 044 459 7811/Kivijärven kunta.

RANTAKEITTOJUHLA 7.7.2013 Kivijärven kuntalaisten ja mökkiläisten tapaaminen kalakeiton merkeissä. Kivijärven Laulukukko karaokekilpailun -karsinta. Mahdollisuus pelata erilaisia kenttäpelejä. Lisätietoja Kivijärven Lions club, Heikki Näsi puh. 040-854 6266.

PUTTAAN PAREMMAT PÄIVÄT 13.-21.7.2013 Erilaisia kesätapahtumia Pihtiputaan keskustassa ja lähialueilla. Muun muassa 13.7. Putaanportti Pop pääesiintyjänä Paula Koivuniemi, 12. – 14.7. SM-rekkatapahtuma. Lisätietoja Pihtiputaan Yrittäjät/Pihtiputaan Kauppakomppania Jouni Arvola puh. 0400-517 644.

KINNULAN MAATALOUSPÄIVÄ 20.7.2013 Koko perheen maatalouspäivä Kinnulan keskustassa. Voit tutustua maatilan eläimiin ja maatalouskoneisiin. Lisätietoja Kinnulan Yrittäjät ry, Pirjo Linna puh. 0400-932 794, www.yrittajat.fi/kinnula

POLLOJENMÄEN MÄKIAUTOKISA elokuussa 2013 Perinteinen koko perheen kisapäivä Kinnulan keskustassa. Lisätietoja Kinnulan Yrittäjät ry, Petteri Piispanen puh. 040 741 3926, www.yrittajat.fi/kinnula

SYYSMARKKINAT 6.–7.10.2013 Perinteiset syysmarkkinat Pihtiputaan torialueella. Lisätietoja Pihtiputaan Hevosystäväinseura, Markku Niemelä puh. 0400-242 428

Lisää tapahtumia löydät kuntien kotisivuilta: www.kinnula.fi www.kivijarvi.fi www.pihtipudas.fi www.viitasaari.fi

PIHTIPUTAAN KESÄMARKKINAT 8.6.2013 Perinteiset kesämarkkinat Pihtiputaan torialueella. Lisätietoja Pihtiputaan Hevosystäväinseura Markku Niemelä puh. 0400-242 428.

PIHTIPUTAAN KEIHÄSKARNEVAALIT JA KEIHÄSKOULU 27.6.–30.6.2013 Kansainvälinen keihäskisa Pihtiputaalla, jossa maailman huiput kohtaavat. Lisätietoja Alpo Kokkonen puh. 040-961 1186 tai Seppo Spets puh. 0400-899 390, www.keihaskarnevaalit.com

WILMA-MARKKINAT 29.6.2013 Lomaseudun laajin markkinatapahtuma Viitasaaren torialueella. Lisätietoja Lions club Viitasaari Porthan, Heikki Fredrikson, puh. 040531 5991, www.wilmanet.net

KINNULAPÄIVÄT 2013 Hauska ja monipuolinen kesätapahtuma parhaimpaan loma-aikaan. Monenlaista tekemistä ja ohjelmaa kaikenikäisille: musiikkitapahtumia, kesätansseja, urheilukisoja mm. 29.6.-30.6. Saappaanheiton SM-kisat. 13.7. Muhola-päivä sekä muuta mukavaa. Seuraa ilmoittelua. Lisätietoja Suomenselän kansalaisopisto Tarja Urpilainen puh. 044 4596261.

Keihäskarnevaalit

LOMASEUTU - 15


MAJOITU MUKAVASTI ”Siellä on koti, siellä on peti - ja kaikilla pehmoinen olo!” Majoittumista varten Lomaseudulla on tarjolla useita erilaisia vaihtoehtoja. Tässä tarjontaamme ja lisää vaihtoehtoja nettisivuilla www.lomaseutu.fi

NIEMENHARJUN VIIHDEKESKUS

Hotelli Pihtipudas Kodikas ja rauhallinen Hotelli Pihtipudas sijaitsee Pihtiputaan keskustassa, valtatie E75:n kupeessa. Majoitus: 13 kpl mukavuuksin varustettuja huoneita, lisävuodemahdollisuus. Sauna. Paikkakunnan erilaiset virkistyspalvelut ja erinomaiset ulkoilumahdollisuudet ovat aivan hotellin läheisyydessä asiakkaidemme käytettävissä Hintatietoja: Katso hintatiedot kotisivuilta

Niemenharjun Viihdekeskus sijaitsee kauniissa harjumaisemissa E75 -tien varrella Kolimajärven läheisyydessä Pihtiputaalla. Viihdekeskuksen majoitusrakennuksessa on 1-4 hengen huoneita, yhteensä 50 vuodepaikkaa. Kaikissa huoneissa oma wc, suihku ja tv. Saunatilat yhteiskäytössä. Päärakennuksessa sijaitsevissa ravintola- ja kokoustiloissa järjestetään erilaisia yksityistilaisuuksia ja viikonloppuisin ravintola toimii iltaravintolana. A-oikeudet. Arkisin tarjolla lounasruokaa, muut ruokapalvelut tilauksesta. Pihtiputaan keskustaan matkaa n. 3 km. Alueella myös caravan- ja campingalue. Caravan aluetta kehitetään kesän 2013 aikana. Vuokrattavana myös upealla paikalla sijaitseva ja mahtavalla rantasaunalla varustettu Suvannonlahden leirikeskus, jossa majoittuu 10 - 20 henkilöä. Niemenharjun Viihdekeskus Viitasaarentie 261, 44800 Pihtipudas Puh. 044 331 4237 info@niemenharjunviihdekeskus.fi www.niemenharjunviihdekeskus.fi

16 - LOMASEUTU

Keskustie 2, 44800 Pihtipudas Puh. (014) 562 110 aarreropponen@hotmail.com www.hotellipihtipudas.com

HOMMALA Pihtiputaan Korppisen kylällä sijaitseva Hommala on talviasuttava, tasokkaasti kunnostettu maalaistalo, joka soveltuu lomanviettoon perheille ja pienille ryhmille. Päärakennuksessa iso hirsitupa, keittiö, 3 kamaria, suihku, wc. Sauna ja takkahuone piharakennuksessa. 10 vp. Keittiössä täydellinen varustelu, laadukas astiasto 60 hengelle. Iso, puulämmitteinen uuni. Ei lemmikkieläimiä. Tanssipaikka ladossa ja ulkoilmaterassi. Tilauksesta pitopalvelut, tutustumisretket metsäluontoon. Hintatietoja: Majoitusvuokra: alk. 100 €/vrk. 44970 Korppinen, puh. 040-745 0999, 040-185 6199 (iltaisin) kosti.salmela@pp.inet.fi


MAJOITUS

Hotelli Pihkuri Pihkuri on viihtyisä maisemahotelli kauniin Keitele järven rannalla kävelymatkan päässä Viitasaaren keskustasta. Viitasaaren monipuoliset vapaa-ajanpalvelut ja upeat ulkoilumaastot sijaitsevat läheisyydessä. Pihkurin majoitustiloissa lomailevat mukavasti niin ryhmäkuin perhematkailijatkin. Kesäisin Pihkuri on koko Viitasaaren tapahtumien keskipiste, konsertteja ja musiikkitilaisuuksia järjestetään runsaasti koko kesäkauden ajan. Hotellihuoneet: 24 hyvin varustettua 2 hh huonetta, joissa osassa myös levitettävä vuodesohva. Tarvittaessa kaksi huonetta voidaan myös yhdistää 4-6 hengen huoneistoksi Palvelut: Ateria-, kokous- ja ohjelmapalvelut, juhlatilaisuudet ryhmille, luontoaktiviteetit. Yläterassi/ruokaravintola, Music Bar Sledgehammer, kokoustiloja 10-60 henkilölle, rantaterassi, rantasaunat, uimaranta, vierasvenelaituri, Beach Volley -kenttä, polku- ja soutuvenevuokraus. Lähialueen vapaa-ajanpalvelut: Savivuoren Hiihto- ja ulkoilukeskus, Uimahalli-kuntokeskus Simmari, jalkapallohalli Hurrikaani, Siipolan Ratsastustalli, Viitasaaren Satama. Hintatietoja: Katso hintatiedot hotellin kotisivuilta.

Kappelintie 5, 44500 Viitasaari, puh. 020 798 1440, hotelli@pihkuri.fi, www.pihkuri.fi

Muikunlahden Kartano Tarjoamme monipuolisia matkailupalveluja niin yksittäis- kuin ryhmämatkailijoillekin. Erikokoisille ryhmille, tarjoamme täyden palvelun kokousjärjestelyt, majoitus- ja ateriapalvelut, tilat ja oheisohjelman toiveiden mukaan. Muikunlahden Kartano sopii erinomaisesti myös erilaisten juhlien ja tilaisuuksien järjestämiseen. Sijainti: Viitasaaren pohjoispuolella, vain 7 km:n päässä keskustan palveluista. Kartanoon voi saapua myös veneellä. Keiteleen rannassa on laituri isoille aluksille. Palvelut: Ateria- ja kokouspalvelut, juhlatilaisuudet ryhmille. Luontoaktiviteetit: Yhteistyössä lähiseudun matkailuyrittäjien kanssa toteutamme mm. ratsastus-, metsästys-, kalastus-, vaellus-, melonta-, laskettelu-, hiihto- ja lumikenkäretket. Majoitus: Huoneet päärakennuksessa: Sieviä ja hyvin varustettuja 1-2 hengen huoneita, osassa wc ja suihku. Saunatilat yhteiskäytössä. Huoneistot laajennusosassa: Kaikissa huoneistoissa suihku- ja wc-tilat, keittonurkkaus kalusteineen sekä tv. Rivitalo: 5 huoneistoa, joissa kaikissa wc, suihku ja keittonurkkaus. Muikunlahden Kartano sopii myös liikuntarajoitteisille. Vuodepaikat: 58 + lisävuodemahdollisuudet Majoitushinnat alkaen 40 €/vrk/hlö, 90 €/vrk/2 hlöä.

Muikunlahdentie 165, 44500 Viitasaari, puh. 050-411 1403 asiakaspalvelu@muikunlahdenkartano.fi, www.muikunlahdenkartano.fi

LOMASEUTU - 17


MAJOITUS

Wiikin Kartano

Miekkaniemi Bed&Breakfast Miekkaniemi on entisaikojen perinteitä kunnioittaen vanhaan hirsirakenteiseen kauppakiinteistöön kunnostettu mielenkiintoinen majoituskohde.

Wiikin Kartano on viehättävä hotelli E75-tien varrella, 15 km Viitasaarelta pohjoiseen.

Sijainti: Viitasaaren keskustan tuntumassa E75-tien varrella Keitelejärven rannalla. Majoitus: 5 erikokoista huonetta, yhteensä 13 vp. Suihku ja wc:t yhteiskäytössä.

Hirsinen päärakennus toimii ravintolaja kokoustilana ja entiseen kivinavettaan on kunnostettu majoitustilat.

Muut palvelut: tilauksesta kokous- ja kahvilapalvelut, rantasauna. Uimaranta, soutuvene, polkupyöriä. Konsertteja ja erilaisia kulttuuritilaisuuksia. Katso hintatiedot kotisivuilta.

Majoitus: 12 erikokoista huonetta. Majoitusrakennuksen alakerrassa saunaosastot ja takkahuone. Kaksi talviasuttavaa ja kolme kesäasuttavaa mökkiä. Muut palvelut: Ateria-, kokous- ja ohjelmapalvelut ryhmille. Juhlien ja tilaisuuksien järjestelyt, kahvila-ravintola A-oikeuksin, 100 asiakaspaikkaa. Kesäisin runsas lounaspöytä ja taidenäyttelyitä. Kartanopuoti Punainen Paja. Hotellihuoneiden hinnat tarkemmin kotisivuiltamme.

Laitisenkuja 6, 44500 Viitasaari, puh. 050-382 5939, 050-520 3739 miekkaniemi@gmail.com, www.kolumbus.fi/miekkaniemi

Hännilänsalmi Camping Tervetuloa hyvän palvelun leirintäalueelle! Hännilänsalmi Camping on viihtyisä leirintäalue Viitasaarella Keiteleen rannalla. Sijaintimme takaa mainiot virkistymismahdollisuudet uiden, veneillen ja kalastaen. Majoittua voit erikokoisissa hirsimökeissä, asuntoautolla tai vaunulla ja teltassa. Mökkejä 21 kpl, kaikissa sähkö, lämmitys ja jääkaappi. Osassa mökeistä minikeittiö, wc ja suihku. Yksi saunallinen mökki. Kaksi saunaa, uimaranta. Lapsille monipuolinen leikkipaikka.

Kokkolantie 16, 44500 Viitasaari Puh. 040-531 3277 (majoitus), 040-707 2071 (ravintola) info@wiikinkartano.fi, www.wiikinkartano.fi

Naurismaantie 80, 44500 Viitasaari, puh. 041-437 5952 info@hannilansalmi.fi, www.hannilansalmi.fi

Holiday Club Hannunkivi Nauti lomastasi luonnonrauhassa Kivijärven rannalla Holiday Club Hannunkivessä. Mökkikylässä on 36 korkeatasoista 4-8 hengen lomamökkiä, joissa on täysin varusteltu keittiö, oma sauna ja suurimmassa osassa astian- ja pyykinpesukoneet. Palvelut: • Mökkimajoitus • Kodikas kahvila, kesäterassi ja lahjapuoti • Kalastuslupien, retkeily- ja vesistöreittikarttojen myynti • Monipuolisia ohjelmapalveluita ympäri vuoden • Lähellä Peltokankaan liikuntapuisto n. 50 km murtomaahiihtolatuverkos toineen, pulkka- ja harjoittelulaskettelurinteineen. Meiltä välinevuokrausta. Muuna aikana oivallinen lenkkeilypururata. • Kesäteatteria Hannunkiven pihapiirissä • Tervetulotilaisuus vastaanotossa joka sunnuntai klo 12.15 • Matkailuinfopiste Alueella nurmikenttä pihapeleihin, lasten leikkipaikka, grillauskatos ja tunnelmallinen savusauna. Soutu- ja polkuveneet vapaasti käytettävissä. Lähikauppaan vain 600 metriä. Kivijärven keskustan palvelut 2,5 km päässä ja Salamajärven Kansallispuistoon n. 23 km. Erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Katso lisätietoja kotisivuiltamme ja Facebookista. Olemme avoinna joka päivä: ma-to 10-16 (19) pe-la 10-19 ja su 12-15 Holiday Club Hannunkivi/ Villi Peura Oy Hannunkiventie 1, 43800 Kivijärvi Puh. 0400- 429 915 info@villipeura.fi www.villipeura.fi www.hannunkivi.fi

18 - LOMASEUTU

Tykkäähän sinäkin.


MAJOITUS

Koliman leirikeskus

Lähteen Talo

Koliman leirikeskus sijaitsee Viitasaaren Pasalan kylällä, upealla paikalla järven rannalla. Leirikeskus sopii erinomaisesti leirien ja juhlatilaisuuksien pitopaikaksi.

Lähteen talo on Kivijärvellä sijaitseva juhla- ja kokouspalveluja sekä kesäisin aamiaismajoitusta tarjoava vanha maalaistalo pihapiireineen.

Majoitus: Leirikeskuksen päärakennuksessa on majoitustilaa 45 henkilölle ja hyvin varustettu keittiö. Suihku- ja wc-tilat sijaitsevat pihapiirissä rantasaunan yhteydessä.

Vuosien varrella perinteitä kunnioittaen kunnostetut pihapiirin rakennukset ovat peräisin 1800 -luvulta. Kokonaisuuteen kuuluu päärakennus, pihatupa, 3 aittarakennusta, hirsinavetta ja sauna. Tilat soveltuvat 60-80 henkilölle ja sopivat erinomaisesti erilaisten juhlien ja kokousten järjestämiseen. Päärakennuksessa on 4 vuodepaikkaa ja kesällä aitoissa 6 vuodepaikkaa. Tilauksesta hevosajelua.

Muu varustus: Grillikatos. Käytettävissä on lisäksi pallokenttä, 2 venettä, kanootteja ja pelastusliivejä. Hintatietoja: Vuokra alkaen 90 € /vrk. Vuokrattavissa 15.5.-30.9. välisenä aikana. Pasalantie 510, 44500 Viitasaari, varaukset puh. (014) 459 7520

Tarvaalan tila

Riihitie 23, 43800 Kivijärvi, puh. 040-821 0414 maikki.piispanen2@suomi24.fi, www.lahteentalo.fi

Hirsihuvila Suvimetsä

Tarvaalan Tila sijaitsee Viitasaaren Vuorilahdella kauniin Vuosjärven rantamaisemissa. Vanhan kestikievariperinteen hengessä järjestetään juhlatilaisuuksia, ateria- ja ohjelmapalveluja sekä majoitusta. Palvelut: Talviasuttava mukavuuksin varustettu perinnehirsitalo, jossa tupakeittiö, 2 makuuhuonetta, makuuparvi, puku- ja pesuhuone, sauna, wc, terassi, kesällä nukkumavintti. Aittamajoitusta (6vp) pihapiirissä kesäaikaan. Ateria-, kokous- ja ohjelmapalvelut ryhmille. Hintatietoja: Perinnehirsitalo 600 €/vko, 100 €/vrk, 50 €/ilta. Pitkäkuja 83, 44590 Vuorilahti, puh. 040-544 3025 leena.kolari@pp.inet.fi, www.tarvaalantila.com

Kotkanpesä Kinnulassa, 775 tien läheisyydessä Naarajärven rannalla, sijaitseva Kotkanpesä on ympärivuotisesti vuokrattava lomamökki. Majoitus: Mukavuuksin varusteltu mökki. Pinta-ala 64m2. Makuuhuone, keittiö, tupa, terassi, kompostorikäymälä, erillinen rantasauna, jossa terassi, grillikatos, kylpytynnyri. Vuodepaikat: 4-6, tarvittaessa lisävuoteita. Varustus: Jääkaappi, mikroaaltouuni, tv, kahvinkeitin, astiasto. Laituri ja soutuvene. Kinnulan keskustaan matkaa n. 19 km. Ympäristössä hyvät metsästysja kalastusmaastot. Ei naapureita lähellä. Kotkatjoen Eräpojat, puh. 040-722 4080, ari.urpilainen@kotinet.com

Markojärven lomamökit

Nauti lomailusta tasokkaassa Hirsihuvila Suvimetsässä Poikkeusjärven rannalla 4 km:n päässä Kinnulan keskustasta. Majoitus: 4+4 vuodepaikkaa Varustus: Sähköt, vesijohtovesi. Sähköhella, jääkaappi, arkkupakastin, varaava takka ja leivinuuni, sisäsauna+suihku, wc, kodinhoitohuone, pyykinpesukone, kuivausrumpu, astianpesukone, mikroaaltouuni, tietokone langattomalla nettiyhteydellä, tv, radio. Koneellinen ilmastointi saunaosastolla ja wc:ssä. Grillikota, saunamökki, autokatos, ulkokatos, ulkowc, rantalentopallokenttä, laituri, lapsiystävällinen uimaranta. Isolla tontilla puustoa sekä rantaan asti ulottuva suuri nurmi/puutarha-alue. Huvilan vuokraus Lomarenkaan kautta www.lomarengas.fi, myös suoraan Kalevi Kinnuselta. Huvila vuokrattavissa ympärivuoden. Häkkiläntie 2, 43900 Kinnula, puh. 0400-758 886 kalevi.kinnunen@jippii.fi, www.kotinet.com/kalevi.kinnunen

Mummonmökki Löhölä

Markojärven lomamökit ovat viihtyisiä, mukavuuksin varusteltuja loma-asuntoja, jotka sijaitsevat Kinnulassa Markojärven ja Kivijärven rannalla.

Pihtiputaalla Kolimajärven rannalla Luomalanrannan kylällä sijaitseva Löhölä on kesäasuttava lomamökki. Lapsiystävällinen ranta. Vuokrausaika on toukokuusta syys/lokakuuhun.

Tuulenhovi: 3-kerroksinen talviasuttava, 100 m2, max 8 hlöä. Tuulenpesä: kesäasuttava 67 m2, max 6 + 2 hlöä, rantasauna. Tuulensuu: kesäasuttava 50 m2, max 6 hlöä ja saunamökki 23m2, max 2 hlöä. Maatilamajoitus: tilan päärakennuksen yläkerrassa hyvin varustettu majoitustila, n. 80 m2, max 6 hlöä. Aamiainen tilauksesta.

Majoitus: Sähköistetty kesämökki, jossa tupakeittiö, makuuhuone, sauna ja pukuhuone, terassi, ulkovessa, pihapiirissä puutarhakalusteet, lasten hiekkalaatikko, ulkogrilli, laituri ja soutuvene. Vuodepaikat: 6 + 2 vp (+ vauvan sänky ja nuorisosänky tarvittaessa) Hintatietoja: alk. 300 €/vko, 70 €/vrk, sis. liinavaatteet 6 henkilölle. Loppusiivous 60 €.

Markolantie 5, 43900 Kinnula Puh. 040-750 8841, (014) 487 757 anneli.hakkarainen@gmail.com, www.mjlomamokit.net

Sirpa Huikari, Luomalanrannantie 208, 44800 Pihtipudas Puh. 0400-597 043, sirpa.huikari@gmail.com

LOMASEUTU - 19


MAJOITUS

Petäjistön Loma Korkeatasoiset loma-asunnot Jäppäjärven rannalla. Kinnulassa, Jäppäjärven rannalla sijaitsevat, jyhkeästä kelohirrestä rakennetut loma-asunnot ovat ympärivuotisesti asuttavia ja korkeatasoisesti varusteltuja.

Majoitus: Kaksi korkeatasoista, kaksikerroksista kelohirsihuvilaa. Alakerrassa olohuone, keittiö, makuuhuone, erillinen wc, sauna, pesuhuone, jossa suihkukaappi, pukuhuone, terassi rakennuksen kolmella sivustalla. Invaluiskat. Yläkerrassa 2 makuuhuonetta, joissa parivuoteet, 2 makuualkovia, wc, parveke. Vuodepaikat: 6 +4 vp. Varustus: Olohuoneessa tv, takka, oleskeluryhmä. Keittiössä ruokailuryhmä, sähköliesi, jääkaappi/pakastin, astianpesukone, mikrouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, astiastot. Lisäksi pyykinpesukone, kuivausrumpu, kuivauskaappi, silitysrauta. Saunassa puukiuas. Grillikatos. Rantasauna, jossa takkahuone ja pesuhuone, saunassa puukiuas, terassi, ulkowc, ei sähköjä. Rantasaunaa vuokrataan eri sopimuksen mukaan. Palvelut: Hyvät kalastus- ja veneily-, metsästys- ja marjastusmahdollisuudet. Jokiravun pyyntimahdollisuus, luvat loma-asuntojen omistajalta. Soutuveneitä, hevosajelua, moottorikelkkavuokraus, murtomaahiihtoladut. Salamajärven kansallispuistoon 10 km. Kinnulan keskustan palvelut n. 4 km:n päässä. Pekka Urpi, Niemenkyläntie 308, 43900 Kinnula Puh. 0400-563 276, www.upix.fi/sites/loma/petajisto.htm

Malisen Lomamökit

lomakoti tuulensuoja/uranetti oy

Kolme lomamökkiä kalaisan Muurasjärven rannalla. Rauhallinen, luonnonkaunis sijainti. Kaikissa mökeissä oma sauna, uimaranta ja laituri. Varustustaso vaihtelee. Veneenkäyttöoikeus, kalastusvälineitä. Majoitus: 4-6 vuodepaikkaa. Mökkien pinta-ala 30-42m2. Varustus: tv, sähköliesi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, pölynimuri, astiat 6 hlölle, grilli, jääkaappi. Kahdessa hirsimökissä sisä-wc ja suihku. Ei liinavaatteita. Hintatietoja: Varustustasosta riippuen 250-400 €/vko, 40-60 €/vrk. Varausmaksu 90 €/ vko, 30 €/viikonloppu. Liisa Malinen, Jatkolantie 90, 44860 Alvajärvi, puh. 040-842 6501

Pirttiniemen Mökkikylä Mökkimajoitusta luonnonkauniilla ja rauhallisella paikalla Muurasjärven rannalla, n. 35 km Pihtiputaan keskustasta. Majoitus: 8 kpl 4-6 hengen mökkejä, joissa jääkaappi, keittolevyt ja sähköpatteri. Erillisessä huoltorakennuksessa: Wc:t, suihkut, pyykki- ja lastenhoitohuone. Hinta alk. 33 €/vrk/mökki. Sauna majoittujien käytössä, keskikesällä savusaunaillat ke ja la. Päärakennus soveltuu yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Savusauna tilauksesta. Peuralaidantie 208, 44880 Muurasjärvi Varaukset Hilkka Jämsen puh. 0400-583 225, alueenhoitaja puh. 040-550 3596, hilkka.jamsen@gmail.com, http://pirttiniemi.nettisivu.org

20 - LOMASEUTU

Nauti maaseudun rauhasta vuonna 2012 peruskorjatussa Lomakoti Tuulensuojassa Pihtiputaan Kärväskylällä. Majoitus: 145m2, 3 makuuhuonetta, olohuone, keittiö, kodinhoitohuone, 2 wc:tä, kylpyhuone. Puulämmitteiset sisä- ja ulkosaunat. 12 vp + 3 lasten sänkyä (+lisävuoteita) Varustus: Sähkölämmitys, takka ja leivinuuni, jääkaappi, pakastin, mikro, liesi, astianpesukone, ruuanlaitto- ja ruokailuvälineet, pyykkikone ja kuivausrumpu . TV, DVD, internet. Pienet lemmikkieläimet sallittu (ei kissoja). Muut palvelut: Uimarantaan 100 m. Naapurissa Uranetti Oy:n hierontapalvelut, liikuntasali (kiipeilyseinä). Vuokra alk. 700 €/vko. Varauskalenteri mökkihaku.fi tunnus 14785 Rantatie 24, 44800 Pihtipudas, puh. 044 525 6428/Anne Heikkilä, nuuttinetti@netti.fi, www.uranetti.fi


RUOKAPAIKAT Nälkä lähtee syömällä Lomalla nautitaan tietysti myös hyvästä ruoasta! Joskus sitä vaan haluaa lomaa myös keittiöhommista eikä jaksa itse kokkailla tai grillailla. Silloin on mukava istua valmiiseen pöytään - varsinkin kun on mistä valita. Tässä tarjontaamme ja lisää vaihtoehtoja nettisivuilla www.lomaseutu.fi

kahvila myllytupa

CAFÉ HETKI

Myllytupa on idyllinen kahvila, jonka löydät Viitasaarelta Suovanlahden kylältä. Meiltä saat kahvit ja niin makeat kuin suolaisetkin pikkusyötävät. Kuumaan kesäpäivään voit nauttia myös kylmän ja huurteisen oluen, jos jano yllättää. Kesällä ohjelmistoomme kuuluu: 1.6. Myllytuvan avajaiset 21.6. Myllytuvan juhannus ja juhannuskaraoke! 29.6. Duo 20 Cent 12.–13.7. Traktorijatzit Muusta ohjelmasta ilmoitamme: www.facebook.com/myllytypa ja nettisivuillamme www.myllytupa.wordpress.com/ Infoa löydät myös paikanpäältä Myllytuvalta! Vesannontie 2124, 44670 Suovanlahti Puh: 044 093 6365 Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Lounas-Kahvila torinlaidalla, löydät meiltä suolaiset ja makeat leivonnaiset kaikkiin herkuttelu hetkiisi. • kahvilapalvelut • päivittäin vaihtuva kotoisa keittolounas • pitopalvelua

• Pentin Leipää • jäätelöä

Avoinna ma-pe 8-17, la 9-14

LOMASEUTU - 21


RUOKAPAIKAT

thai ravintola rakthai

Aitoa, maukasta ja terveellistä thairuokaa Pihtiputaan keskustan tuntumassa, aivan 4-tien vieressä. À la carte annoksia, kahvila. Lounas arkisin klo 11-15. Minimyymälä, jossa thaimausteita ja thaimaalaisia käsitöitä. Meiltä myös lahjakortit. Avoinna: ma-pe klo 9-21 la-su klo 11-21 la-su klo 10-21 kesäaikaan Meiltä saa nyt myös keskiolutta! Thai Ravintola RAKTHAI Viitasaarentie 93, 44800 Pihtipudas Puh. 040-324 5458 www.rakthai.net

kiinalainen ravintola ruusu

ABC viitasaari

ABC Viitasaari sijaitsee kauniin Keiteleen Kymönselän rannalla 4-tien varrella. Meille pääset helposti tulet sitten autolla, kesällä veneellä tai talvella moottorikelkalla. Samalla käynnillä ruokailet, viihdyt, teet ruokaostokset ja tankkaat. • Upeat järvinäkymät tarjoavassa ravintolassa on 250 ja terassilla 150 asiakaspaikkaa • Aamiainen, lounas noutopöydästä, à la carte, ABC-Burger ja ABC-Pizza • Kokoustila 15 henkilölle • Rahtareille, veneilijöille ja karavaanareille suihkut ja pyykinpesumahdollisuus • Septitankin tyhjennyspaikka • Pysäköintialueella sähköistettyjä paikkoja Tervetuloa 24h ABC Viitasaari Kokkosalmentie 7, 44500 Viitasaari Puh. 010 767 5900, abc.viitasaari@sok.fi www.abcasemat.fi

porthan puiston lottamaja

Olemme Lomaseudun ainoa kiinalainen ravintola. Kokillamme on 9 vuoden kokemus erilaisten kiinalaisten ruokien valmistuksesta Suomessa, joten ruokamme sopii erinomaisesti suomalaiseen makuun.

Kesäinen herkuttelupaikka Keiteleen rannalla Porthanin puistossa keskellä Viitasaaren kaupunkia.

Aukioloajat: ma-pe 10.30 - 20.30 la-su 11.30 - 20.30 lounasbuffet: ma-pe 10.30 - 14.30 lauantaibuffet: 11.30 - 16.30 Tervetuloa maistamaan kiinalaista ruokaamme. Tilaa ja nouda kotiin!

Avoinna toukokuusta syyskuuhun joka päivä.

Keskitie 8, 44500 Viitasaari Puh. (014) 525 9189 fax (014) 525 9188 ruusu_ravintola@hotmail.com

scanburger

Porthan Puiston Lottamaja 44500 Viitasaari

Riistaravintola Pikku Peura

Palvelut: Hampurilaisaterioita, salaatteja, lounasruokaa, á la cartea, kahvia. Myös gluteenittomia tuotteita. Asiakaspaikkoja 44, kesäaikaan lisäksi terassilla 25 paikkaa. Perheen pienimmille mukava videonurkkaus. Vähittäismyynnissä mm. virvokkeita, jäätelöä, makeisia ja peruselintarvikkeita.

Valkeisjärven rannalla sijaitseva Pikku Peura toimii riistaravintolana ja kesäkahvilana. Tarjontaan kuuluu myös juhla- ja kokouspalvelut. Palvelut: 110 asiakaspaikkaa, kesäaikaan à la carte -annoksia, talvisin tilausravintola. A-oikeudet ja kesäterassi. Kesäkahvila ja ravintola ovat avoinna kesäkuukausina klo 11-20, viikonloppuisin klo 11-22 (02). Kesällä sunnuntaisin lounaspöytä klo 12-15. Kokoustila 30 hengelle, fläppitaulu, valkokangas, videotykki, piirtoheitin ja langaton laajakaista. Kylpytynnyri ja Valkeisen alueen majoitus- ja ohjelmapalvelut.

Sininentie 7, 44500 Viitasaari, puh. (014) 882 700 www.scanburger.fi

Kinnulantie 695, 69450 Yli-Lesti, puh. 044-300 5612 pikkupeura@kotinet.com, www.peuranpolku.fi

Viitasaaren Scanburger sijaitsee nelostien ja Sinisen tien risteyksessä kauniilla paikalla Hännilänsalmen sillan tuntumassa. Samalla voit tankata sekä matkustajat että menopelin, sillä piha-alueella toimii ST1-huoltamoketjun kylmäasema.

22 - LOMASEUTU


KAUPPA JA PALVELUT Lomalla täytyy nauttia ja hemmotella itseään - rentoutuen ja itseään hoitaen, ehkä joskus hieman tuhlaillenkin! Tule tekemään löytöjä Lomaseudun matkamuisto-, käsityö- ja tehtaanmyymälöiden runsaasta valikoimasta. Tervetuloa asioimaan Lomaseudulle!

kivijärven apteekki

kinnulan parlamentti

Luotettavaa ja ystävällistä apteekkipalvelua Kivijärven Apteekista Keskustie 22, 43800 Kivijärvi, puh. (014) 481 042 ja

Kyyjärven sivuapteekista

Apteekit avoinna arkisin klo 9-16.30

Tuliharjuntie 9, 43700 Kyyjärvi, puh. (014) 471 194

kuntoruuska

Fysioterapia Akupunktio Hieronta - myös ilman lääkärin lähetettä

Keskustie 46, 43900 Kinnula. Puh. (014) 485 351, 0400-643 567

Kinnulan Parlamentti on monipuolinen matkailijan huoltoja palvelupiste 58-tien ja Kivijärventien risteyksessä. Palvelut: - kahvio - ScanBurger - kukkakauppa ja kesäkukkapiha - matkahuolto - kalastusluvat - matkailuinfo - ilmainen nettipiste Myymälä: - kukkien sidontapalvelu - kukat ja lahjatavarat - puutarhatarvikkeet - peruselintarvikkeet - kodin- ja autotarvikkeita - kalastus- ja harrastusvälineitä

TERVETULOA! Avoinna joka päivä, myös juhlapyhinä.

Jääjoentie 31, 43900 Kinnula Kahvio puh. 050-576 9995, kukkakauppa puh. 050-329 9774 myymala@kinnulanparlamentti.fi, www.kinnulanparlamentti.fi

LOMASEUTU - 23


KAUPPA & PALVELUT

kauppakeskus putaanportti

outlet putaanportti Outlet Putaanportin myymälästä voit hankkia edullisesti erilaisten laatumerkkien tuotteita.

Kehittyvä virkistäytymis- ja ostospaikka Nelostien varrella Kauppakeskus Putaanportti sijaitsee Pihtiputaalla hyvien liikenneyhteyksien äärellä, valtaväylä Nelostien varrella. Ympärillä ovat Keski-Suomen kauneimmat harjumaisemat ja Kolimajärven vesistöt. Putaanportti on oiva pysähdyspaikka vaikkapa lasten kanssa automatkailevalle perheelle. Alueella on tarjolla kahvila-, ravintola- ja pizzeriapalveluja sekä päivittäistavaramyyntiä. Lisäksi Putaanportin alueella toimii erikoisliikkeitä ja tehtaanmyymälöitä, joista löytää kivat tuliaiset ja kotiinviemiset. Alueella on myös muuta yritystoimintaa. Ympäröivään järvenrantamaisemaan on rakennettu retkeilypolut, nuotiopaikat ja uimaranta. Rantaraitilla voi nauttia luonnonrauhasta ja levähtää ja jatkaa sitten virkistyneenä matkaa. Putaanportti toimii myös usein erilaisten tapahtumien keskuksena. Alueella olevalla esiintymislavalla nähdään tulevana kesänä sekä paikallisia että valtakunnan musiikkitaivaan tähtiä.

Outlet Putaanportissa myös Lomaseudun alueen matkailuneuvontapiste. Olemme avoinna arkisin kesä-heinä-elokuu (su 18.8 asti) klo 9-21 la 9-18 ja su 12-21. Muina aikoina ma-la 10-18 ja su 12-18 Tervetuloa edullisille ostoksille!

Putaanportissa merikala-aiheinen Riutta-näyttely, esillä mm. suuri valkohai. Avoinna Outlet Putaanportin aukioloaikoina, lisätietoja Fish Art, 040 829 2703, www.fishart.fi

Tervetuloa viihtymään koko perheen voimin! Putaanportintie 3-13, 44800 Pihtipudas

M-MAINOS

Outlet Putaanportti Putaanportintie 11, 44800 Pihtipudas, puh. 0400-265 647

muurasmarketti Pihtiputaalla Muurasjärven kylän keskuksessa sijaitseva täysin uudistettu kyläkauppa Muurasmarketti on palvellut asiakkaita 16.6.2012 alkaen. Tuotteisiin ja palveluihin kuuluu: - päivittäistavarat - polttoaineet - Veikkauspiste - kahvio - Lääkekaappi -tuotteet (suppea valikoima reseptivapaita tuotteita) Aukioloajat: ma-pe 9-18, la 9-17 Kyläkauppiaat Marjo ja Helena toivottavat asiakkaat tervetulleiksi Muurasmarkettiin! MuurasMarketti Oy Reisjärventie 2852, 44880 Muurasjärvi P. 0400-565 122/Marjo, 0400-565 113/Helena, muurasmarketti@hotmail.com

pihtiputaan apteekki

HIEVERKU HieVerKu on Viitasaarella Viitakankaan kylällä toimiva monitoimiyritys.

Avoinna ma-pe 9-18 la 9-14 Asematie 5, 44800 Pihtipudas, puh. (014) 561 804 www.pihtiputaanapteekki.fi Muurasjärvellä Muurasmarketissa apteekin palvelupiste, josta saa tavallisimpia itsehoitolääkkeitä, haavanhoitotarvikkeita, perusvoiteita ja ravintolisiä.

24 - LOMASEUTU

Toimialaan kuuluu: klassinen hieronta, huonekalujen uudelleen verhoilu ja kudonta tavallisilla sekä damastikangaspuilla. Erilaisia käsitöitä myytävänä. Avoinna: kesäkuun lopusta elokuun alkuun, ti-su klo 10-17. Muina aikoina sopimuksen mukaan. Soita ja varmista aukiolo etukäteen! Viitakankaantie 320, 44500 Viitasaari Puh. 0400-785 934, info@hieverku.fi, www.hieverku.fi


KAUPPA & PALVELUT

KENKÄLAURILA

KYMÖNKOSKEN RUOKA-PUOTI KY Lämminhenkistä lähikauppapalvelua:

Kun arvostat palvelua ja helppoa asioimista. Tule koko perheen kenkäkauppaan. Löydät meidät Wiitakeskuksesta.

- päivittäistavarat - polttoaineet - koskikalastusluvat - lahjatavaraa mm. Kymönkoski tuotteita - veikkaus - kotiinkuljetus Avoinna: ma-to 8-18, pe 8-19 la 8-15, su 10-14 TERVETULOA!

ma,ke,pe 9.30-17.30, to 9.30-18.00, la 10.00 -14.00

VIITASAAREN APTEEKKI Apteekkipalvelut Viitasaarella ja Kinnulassa www.viitasaarenapteekki.fi

Viitasaaren apteekki

Wiitakeskus, Postikuja 1 Puh. (014) 577 4700 Palvelemme ma-pe 9-19, la 9-16, su 11-14

Kinnulan sivuapteekki Keskustie 46, Puh. (014) 485 457 palvelemme ma – pe 8.30 -16

WAATESAARI

Vesannontie 590, 44640 Kymönkoski, puh. (014) 532 119

VIITASAAREN KIRJAKAUPPA

Kaikkea mitä kirjaimista saa. Monipuolinen valikoima kirja- ja paperialan tuotteita sekä leluja ja pelejä, toimistotarvikkeita, taiteilija- ja askartelutarvikkeita. Meillä myös kattava valikoima karttoja ja sisävesikorttisarjoja sekä karttatulosteita haluamaltasi alueelta. Älä unohda tutkia tarjousvalikoimaamme. Voit tehdä löytöjä. Avoinna kesäkaudella: ma-pe 9-17, la 9-14 Talvikaudella: ma-pe 9-17, la 9-13 Joulukuussa: ma-pe 9-18, la 9-14, su 12-16

Viitasaaren Kirjakauppa Porthanintie 2 44500 Viitasaari Puh. (014) 571 046 viitasaaren.kirjakauppa@co.inet.fi

www.kipa.fi

SUORAMYYNNIT Paikalliset leivonnaiset, elintarvikkeet ja käsityöt löydät alueen suoramyyntipisteistä Kivijärven Suoramyynti Virastotie 2, 43800 Kivijärvi Puh. 040-837 3541

Pihtiputaan Suoramyynti Ruukintie 2, 44800 Pihtipudas Puh. 044-302 4555

Suoramyynti Nestori Rantatie 2, 44500 Viitasaari Puh. 043-211 0236

kuppilan kukka

Kahvila ja täyden palvelun kukkakauppa.

Keskitie 3, Viitasaari puh. 014 571 108 waatesaari.com PALVELEMME: ma-pe 10-17 ja lauantaisin 10-14

Stailausta myös ilta-aikoina ajanvarauksella!

Postikuja 1, 44500 Viitasaari, puh. 040 190 8386 kuppilankukka@luukku.com Aukioloajat: ma-pe 9-17, la 10-14, tarvittaessa myös sesonki sunnuntaisin

LOMASEUTU - 25


ASUNTO- JA TONTTITARJONTA

Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas ja Viitasaari tarjoavat upeita vaihtoehtoja sekä lomanviettoon että pysyvämpään asumiseen Lomaseudulla. Tarjontaan kuuluu muun muassa järvenrantatontteja, vastavalmistuneita kerros- ja rivitaloasuntoja, Holiday Club viikko-osakkeita ja valmiita omakotitaloja.

Suunnitteletko asuntosi myyntiä? Pyydä meidät arviokäynnille!

Jari Pajari myyntineuvottelija 040 721 2351

Heikki Koljonen myyntineuvottelija 050 349 8543

Keski-Suomen OP-Kiinteistökeskus

26 - LOMASEUTU

Porthanintie 2, Viitasaari

lomaseudun markkinointiyhteistyössä mukana


ASUNNOT & TONTIT

Kinnula - MAHDOLLISUUKSIA MAASEUDULLA -

Kinnula sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa ns. Suomenselän vedenjakaja-alueella. Sitä ei suotta sanota Keski-Suomen Lapiksi. Kalaisat vedet, riistarikkaat erämaat ja marjaisat metsät takaavat sinulle unohtumattomat elämykset puhtaassa luonnossa. Aktiiviset ja ystävälliset ihmiset luovat ympäristöstä viihtyisän sekä turvallisen asua ja yrittää. Kinnulassa on maatalouden lisäksi vireää teollisuus- ja palveluyritystoimintaa. Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi lomailemaan Kinnulaan! • • • • • • • •

Väestömäärä 1816 (v. 2011) Kokonaispinta-ala 495,8 km2, josta maata 460,9 km2 ja vettä 34,9 km2 Erinomaiset terveyspalvelut Monipuolinen elinkeinorakenne Uimahalli Rauhallinen ja turvallinen paikka Lapsiystävällinen uimaranta Ystävällinen ja lämmin ilmapiiri

Rakenna unelmien loma-asunto luonnon rauhaan Saarensalmen juuri valmistunut asuinalue sijaitsee Kinnulan vireässä, maaseutuläheisessä Saarenkylässä jylhän ja omaleimaisen, idyllisen luonnon keskellä kirkkaiden ja kalaisien järvien rantamilla. Ulkoilua, vaellusta sekä kauniita järvi- ja erämaisemia rakastavalle alueen läheisyydessä ovat Salamajärven kansallispuiston ja Salamajärven luonnonpuiston luontokohteet ja Peuran Polun vaellusreitit. Alueelle on rakennettu korkeatasoinen kunnallistekniikka. Tontit on rakennettu väljästi kortteleittain säilyttäen alueen luonnonmukaisen kauneuden. Kaikkiaan alueella on yli 20 tonttia, joiden pinta-alat vaihtelevat 1000 neliömetristä vajaaseen 3000 neliömetriin. Rakennusoikeutta tonteilla on 200-300 m2. Saarensalmen alueella on jo aiempaa asutusta sekä loma-asutusta. Vapaina oleville tonteille on tehty valmiudet mahdollisimman pitkälle tulevia rakentajia varten. Tonttien rajoille saakka on rakennettu kunnallinen vesi- ja viemäriverkosto sekä sähkö- ja valokuituverkosto. Tiet on asfaltoitu ja katuvalaistu ja tontit valmiiksi lohkottu.

Ota yhteyttä! Kinnulan kunta Keskustie 45, 43900 Kinnula Puh. 044 459 6211 www.kinnula.fi

LOMASEUTU - 27


ASUNNOT & TONTIT

Tervetuloa Kivijärvelle, POHJOISEN KESKI-SUOMEN KAUNEIMPIIN JÄRVIMAISEMIIN! matkailemaan - loma-asukkaaksi - asumaan

TONTTI JA ASUNTOTARJONTAA ASUNTOTARJONTAA KIVIJÄRVEN KESKUSTASSA: Kivijärven keskustan alueella, palvelujen läheisyydessä tarjolla erikokoisia asuntoja kerros- ja rivitaloissa. UUDET, SUUNNITTEILLA OLEVAT OMAKOTI- JA LOMA-ASUNTOALUEET: TERVANIEMEN ALUE; uusi suuunnitteilla oleva omakotialue, Kivijärven rannalla, keskustan palvelujen läheisyydessä KIVILAHDEN MATKAILUALUE; uusi suunnitteilla oleva loma-asuntoalue Kivijärven rannalla, keskustan palvelut muutaman kilometrin päässä

MAJOITUS- JA OHJELMAPALVELUJA: Holiday Club Hannunkivi, Kivijärvi: • monipuolisia lomailumahdollisuuksia keskustan palvelujen tuntumassa, Kivijärven rannalla • vuokrattavia loma-asuntoja ja viikko-osakkeita • monipuolista loma-ohjelmaa ja aktiviteetteja • kuuluu Holiday Club -ketjuun ja kansainväliseen RCI-järjestelmään Lomahoikka: • viihtyisiä, ympärivuotisesti vuokrattavia lomamökkejä Kivijärven rannalla • läheisyydessä kuntorata, hiihtoladut, ympäristössä myös hyvät marja- ja sienimaastot Koirasalmen luontotupa: • majoitusta, opastusta kansallispuistoon, kahvilapalvelut • järvitaimenen kalastusta Koirajärvestä, GPS-ohjattuja retkiä Lähteen Talo: • tunnelmallinen juhla- ja majoituspaikka Kivijärven keskustassa • pitopalvelut, juhlatilaisuudet, majoitusta päärakennuksessa ja aitoissa Vuokrattavia lomamökkejä: • Hiitoranta ja Lokkiranta • Förstin Keidas, lomamökkejä, savusauna • Kaunisto • Korkeakangas VilliPeura Oy Monipuolisia ohjelmapalveluja, kalastuslupien myynti, välinevuokraus. Holiday Club Hannunkiven receptionpalvelut Lisätietoja: Villi Peura Oy, puh. 0400-429 915, info@villipeura.fi, www.villipeura.fi

LOMAOHJELMAA, KÄYNTIKOHTEITA: Hauskoja kesätapahtumia: • Rantakeittojuhla 7.7.2013 • Kivijärvi Soi –tapahtuma 8. – 21.7.2013 • Kukkomarkkinat ja Kivijärven Laulukukko –finaali 26.7.2013 • 10-vuotis Riihitanssit Korkeatuvalla 27.7.2013 Käyntikohteita: • Kotiseutumuseo • Valoharjun koulumuseo • Vietsaaren näkötorni • Perkausvuoren näkötorni Luontoretkeilykohteita, kalastusta: Salamajärven kansallispuisto ja Peuran Polku -reitistö, laaja retkeilyreitistö, marjastus- ja sienestysmahdollisuudet, virkistyskalastus Koirajärvillä. Kivijärven vesistöt ovat tunnettuja kuha-, taimen- ja siikakannastaan.

Lisätietoja monipuolisista lomanviettomahdollisuuksista löydät nettisivuiltamme: www.kivijarvi.fi ja www.lomaseutu.fi

28 - LOMASEUTU


ASUNNOT & TONTIT

PIHTIPUDAS - Täyttä elämää valtatien varrella -

Pihtipudas on ihmisläheinen ja yritysmyönteinen paikkakunta nelostien varrella, keskellä Suomea. Se tarjoaa viihtyisät ja turvalliset puitteet asumiseen, harrastuksiin ja elinkeinotoimintaan. Monipuoliset palvelut, vaihteleva luonto ja runsaat vesistöt tekevät kunnastamme myös suositun lomanvietto- ja mökkipaikkakunnan. Pihtiputaan hyvät liikunta-alueet, vaihteleva luonto ja aktiivinen harrastustoiminta sekä runsas tapahtumaja kulttuuritarjonta takaavat ajanvietettä ja tekemistä kaikenikäisille ihmisille, myös Pihtiputaan mummolle. Unelmiesi rantatontteja Niemenharjunrannalta. Pihtiputaan uusin asuinalue, Niemenharjunranta, rakentuu hyvää vauhtia. Vielä vapaina olevien rantatonttien hinnat vaihtelevat välillä 25 291 €- 33 734 €. Kaikilta tonteilta avautuu komea näkymä Kolima-järvelle. Pihtiputaan kunnalla on omakotitontteja tarjolla myös muualla taajamassa koon vaihdellessa välillä 905 m2 – 3156 m2 ja neliöhinnan välillä 1,85 € – 4,71 €. Rivitalotontteja on tarjolla Niemenharjunrannalla sekä Metsätien ja Pääkkölän alueilla. Tontit ovat kooltaan 3740 m2 (14 960 €), 3165 m2 (3,03 €/m2) ja 4190 m2 (5,89 €/m2). Vapaat tontit varaus-, myynti- ja vuokrausehtoineen löytyvät Pihtiputaan kunnan kotisivuilta www.pihtipudas.fi kohdasta kaavoitus, Pihtiputaan tontit. Samalta sivulta löytyy tietoa myös ajankohtaisista kaavoitushankkeista ja muusta suunnittelusta. Parhaillaan vireillä on mm. Alvajärven ranta- ja kyläyleiskaava, joka tulee lisäämään merkittävästi rantatonttitarjontaa. Kaava on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2013 aikana. Vireillä on myös Pihtiputaan taajaman kehittämishanke, jonka tavoitteena on parantaa taajaman viihtyisyyttä ja vetovoimaa.

PIHTIPUDAS WWW.PIHTIPUDAS.FI

Yhteystiedot: kunnansihteeri Mauri Jouppi, puh. (014) 459 6805 (tontit, kiinteistöt) kartoittaja Martti Junikka, puh. 040-8600 781 (tontit, kiinteistöt) aluearkkitehti Helena Raatikainen, puh. 044-459 7389 (kaavoitus) Sähköpostit: etunimi.sukunimi@pihtipudas.fi

LOMASEUTU - 29


ASUNNOT & TONTIT

Viihdy Viitasaarella Keiteleen rannalla Viitasaaren kaunis kaupunkikeskus tarjoaa asukkailleen peruspalveluiden ohella monipuoliset vapaa-ajan palvelut: keilahalli, uimahalli, kuntosali, liikuntahalli, hyvinvointikeskus, laskettelurinne, maapohjahalli, kartingrata jne. Lapsille ja nuorille olemme rakentaneet uudet ja upeat koulu- ja liikuntatilat uimahallin viereen. Viitasaari on vireä kulttuuripitäjä ja uudessa Viitasaari Areenassa konsertteja ja tapahtumia eri-ikäisille riittää. Oma musiikkiopisto valmistaa myös uusia innokkaita esiintyjiä. Monien harrastusmahdollisuuksien lisäksi puhdas luonto, metsät, järvet sekä kosket tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Meillä toimii myös aktiivisia harrastuspiirejä ja järjestöjä, katso lisää kotisivuiltamme www.viitasaari.fi ja tule mukaan!

Unelmien talo rannalle lähelle keskustan palveluja Omakotitontteja Tuhmalanniemen alueella : - 3 omarantaista tonttia, 10 omakotitonttia rantaoikeuksin Kurkelan alueelta löytyy edullisia omakotitontteja. Kaupungin ydinkeskustassa tarjolla uusia, tasokkaita kerrostaloasuntoja. Yritysten tarpeisiin löytyy edullisia liike- ja teollisuustontteja nelostien varressa Mustaniemen alueelta. Katso lisää www.viitasaari.fi. Kysy ja varaa oma tonttisi. Lisätietoja: kaavoituspäällikkö Tapani Savolainen puh.044- 459 7384 tai kehittämisjohtaja Heikki Vihava puh. 044- 4597 393/ toimitilatarjonta yrityksille etunimi.sukunimi@viitasaari.fi

30 - LOMASEUTU


LOMASEUTU - 31


LOMASEUDUN SIJAINTI JA YHTEYSTIEDOT Lomaseudun matkailutoimisto Kehittämisyhtiö Witas Oy Haapasaarentie 9 44500 Viitasaari Puh. 044 577 6386 matkailu@witas.fi

KINNULA

Kinnulan Parlamentti Oy Jääjoentie 31, 43900 Kinnula Puh. 050-576 9995 Avoinna joka päivä, myös juhlapyhinä

KIVIJÄRVI

Holiday Club Hannunkivi/Villi Peura Oy Hannunkiventie 1, 43800 Kivijärvi Puh. 0400-429 915 Avoinna: ma-to 10-16 (19) pe-la 10-19 ja su 12-15

PIHTIPUDAS

Outlet Putaanportti Putaanportintie 11, 44800 Pihtipudas Puh. 0400-265 647 Avoinna: kesä-heinä-elokuu (su 18.8 asti) ma-pe klo 9-21, la 9-18 ja su 12-21, muina aikoina ma-la 10-18 ja su 12-18 Ympärivuotinen esitejakelupiste Herkkuravintola Takkatupa Rupontie 1, 44800 Pihtipudas Avoinna ma-pe 8-22, la-su 9-22

VIITASAARI

Ympärivuotiset esitejakelupisteet Wiitakeskus Postikuja 1, 44500 Viitasaari Avoinna ma-pe 7-21, la 7-18, su 12-18 ABC Viitasaari Kokkosalmentie 7, 44500 Viitasaari Avoinna 24h

Etäisyyksiä: Viitasaari – Pihtipudas 38 km Pihtipudas – Kinnula 46 km Kinnula – Viitasaari 65 km Viitasaari – Kivijärvi 64 km Kinnula – Kivijärvi 33 km Kivijärvi – Pihtipudas 54 km

Kinnulan kunta

Keskustie 45, 43900 Kinnula Puh. 044-459 6211 www.kinnula.fi

Kivijärven kunta

Virastotie 5, 43800 Kivijärvi Puh. 044-459 7811 www.kivijarvi.fi

Pihtiputaan kunta

Keskustie 9, 44800 Pihtipudas Puh. (014) 459 6800 www.pihtipudas.fi

Viitasaaren kaupunki

M-Mainos Ky

Keskitie 10, 44500 Viitasaari Puh. (014) 459 7411 www.viitasaari.fi

www.lomaseutu.fi 32 - LOMASEUTU

Viitasaaren seutu - Matkailuesite 2013  

Viitasaaren seutu - Matkailuesite 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you