Page 1

marรง 2011


Sumari ________________________________________________

I.

Editorial.

II.

Estem al dia amb...

3

Equip de Redacció

• L’Escola Informa • El menjador informa • L’AMPA Informa

4 8 11

III. El Tema. • Què ha passat al Papiol? Cicle Mitjà • La Setmana de la Interculturalitat Cicle Mitjà • Gaudí i la Pissarra Màgica Educació Infantil IV. L’Entrevista / El Reportatge. V.

Les Nostres Festes.

VI. Hem anat a... VII. El Rebost.

Cicle Superior

Ed. Infantil i Cicle Inicial

23 25 32

Ed. Infantil

Cicle Inicial i Cicle Superior

VIII. Passatemps.

13 19 21

33 37

Aula de música

IX. L’Agenda.

38

2


I. Editorial

_______

EDITORIAL Una vegada més, tornem a posar a les vostres mans un nou exemplar de la revista del Boli Viu. Una revista que amb il·lusió, tots els nens i nenes de l’escola, mestres, pares i monitors que hi hem col·laborat, hem fet l’esforç perquè aquesta nova edició tingui el mateix nivell que les anteriors. Les pàgines que us hem preparat són una mostra de les feines de cada dia i també d’altres activitats que fem al llarg del curs com la Setmana de la Interculturalitat, activitats que aquest any, des d’un treball interdisciplinar, van girar al voltant del coneixement de vàries cultures d’arreu del món. Des d’aquesta editorial, aprofitem per informar-vos d’una novetat sobre aquesta nova edició. Per primera vegada, hem decidit reduir molt significativament el número d’impressions de la revista. No es tracta de renunciar a la revista impresa, la nostra intenció és racionalitzar l’alt cost econòmic i de temps que ens suposa editar cada vegada més de 300 exemplars, a més a més, hem valorat que reduir l’edició, al marge de reduir costos, ens permet, per una banda, fomentar la cultura del préstec i, per una altra banda, potenciar l’entrada a la revista digitat a través de la web de l’escola, millorant la qualitat d’imatge i donant-vos la possibilitat d’imprimir-la. Esperem que aquests nous canvis, fruit de la reflexió de l’equip de mestres, siguin positius i, de mica en mica, puguem anar introduint millores. Només ens queda animar-vos a que mireu la revista quan els vostres fills/es us la portin a casa des del servei de préstec i també, si així ho desitgeu, us la mireu des de la versió digital entrant a la web de l’escola.

3


II. Estem al dia amb

______________________

L’Escola Informa

CELEBREM LA CASTANYADA Divendres 29 d’octubre, tots els alumnes d’Educació Infantil i del Cicle Inicial, al pati de l’escola, van celebrar la festa de la Castanyada i, un cop més, la Castanyera del Papiol, carregada d’humor i energia, a l’escola va arribar i a la mainada un munt de castanyes va donar. Com a novetat d’aquest curs, un grup de joves de l’esplai ens van acompanyar i la festa van animar amb uns quants jocs que van organitzar. Aquesta festa proposada per l’escola va comptar amb el suport de l’AMPA, l’Ajuntament i l’Esplai del Papiol.

CONSUM SOSTENIBLE El 10 de novembre, tots els alumnes de 4t van participar en el taller ANEM DE COMPRES realitzat per un professional d’ECOIMA. El taller tenia com a objectiu plantejar als alumnes pautes per realitzar un consum ètic, responsable socialment i respectuós amb el medi ambient. Aquest taller subvencionat per la Diputació i gestionat des de Serveis Socials, ha estat proposat per les mestres de 4t i forma part dels continguts a treballar relacionats amb l’educació ambiental.

4


MENGEM BÉ El 23 de novembre, tots els alumnes de 6è, amb l’objectiu d’afavorir l’adquisició de bons hàbits a l’hora de menjar i prevenir possibles transtors de comportament alimentari, a través de material multimèdia, un debat i confeccionant menús simulats, van participar en un taller sobre ALIMENTACIÓ EQUILIBRADA realitzat per un professional d’EDUSALUT. Aquest taller subvencionat per la Diputació i gestionat des de Serveis Socials, ha estat proposat pels mestres de 6è i forma part dels continguts relacionats amb l’educació per a la salut.

ESTUDIEM ELS AUTOMÒBILS El 29 de novembre, l’ingenier d’automoció, Gabriel Millan, va venir a l’escola a fer una xerrada als alumnes de 3r sobre com es fabriquen els automòbils i els tipus d’automòbils i materials que hi ha. El Gabriel, com a bon ingenier, no va desaprofitar l’ocasió per parlar del mètode de projectes, la seguretat, el medi ambient... Aquesta activitat proposada per les mestres de 3r, ha estat possible gràcies a la col·laboració voluntària i gratuïta del Gabriel, i forma part dels continguts de l’àrea de medi Natural i Social.

ANEM AL POLÍGON El passat 15 de desembre tots els alumnes de 5è i 6è van realitzar una visita a la fàbrica de cosmètics OTG situada al polígon del Papiol. Al llarg de la visita, els alumnes van poder conèixer el funcionament de la fàbrica, el departament de qualitat i el procés de muntatge.

5


Aquesta visita proposada pels mestres del cicle i gestionada des de l’Ajuntament ha estat molt ben valorada pels mestres de l’escola. Des d’aquí, també hem d’agrair al personal de la fàbrica per la seva disponibilitat i la bona atenció que ens van donar.

JUGUEM ALS ESCACS Jugar, aprendre, fer servir el cap, fer passar una bona estona i...és el que el Jaume pretén fer cada dijous i divendres al migdia amb una colla de 20 alumnes de 5è i 6è a través del joc dels escacs. Aquesta activitat extraescolar que es realitza a l’escola des del mes de novembre, ha estat possible gràcies a la col·laboració voluntària i gratuïta del pare de dos exalumnes Jaume Queralt.

ELS REIS ARRIBEN ALS MENUTS Els nens de P-5 de l’escola, van escriure una carta als Reis de l’Orient per demanar-los joguines per al pati, la carta la vam fer arribar a la Regidora d’Educació perquè la hi donés personalment a Ses Majestats. I, en tornar de vacances, a la sala polivalent del parvulari, ens vam trobar un munt de joguines. Agraïm, per tant, la col·laboració de l’Aurea per fer arribar la carta a Ses Majestats els Reis de l’Orient.

ACTUACIONS SOLIDÀRIES Com cada any, al llarg dels mesos de desembre i de gener, a l’escola hem portat a terme aquestes accions solidàries,

6


-Recollida de joguines organitzada per la Creu Roja de Molins de Rei, amb una alta participació. -Muntatge de la botiga del Comerç Just, amb la col.laboració de l’AMPA, el dia de la festa de cloenda de la setmana de la Interculturalitat. És van recollir 538,55 € -Ajuts econòmics a les famílies de l’escola en concepte de sortides, material escolar, llibres i menjador. Aquest curs, una part considerable del pressupost de l’escola, de l’AMPA i de l’Ajuntament ha estat destinat a pagar aquestes beques. -Aportació econòmica a la Creu Roja. Els 239,08 € que es van recollir en la venda dels treballs realitzats pels alumnes del menjador en el taller de Nadal es van aportar a la Creu Roja.

EL LLUIS I LA JUANITA El Lluís, després d’una llarga malaltia, ens deixava el passat mes de juny, dos mesos més tard, de manera sobtada, ens deixava la Juanita. El Lluís des de feia molts anys va ser el conserge de l’escola, membre del consell escolar i, a més a més, feia tasques de manteniment que estaven al seu abast, també per iniciativa personal, sempre que podia, ens feia de tècnic informàtic, la seva tasca la feia amb professionalitat, discreció, prudència, bon humor i, sempre, des d’aquell “saber estar” que tant li vam admirar. La Juanita, “la reina de la neteja”, durant molts anys va estar al capdavant de la neteja de l’escola i sempre ho feia amb alegria, bon humor i “salero” perquè així era la Juanita quan treballava a l’escola. Ara, tots dos ens han deixat, tots dos van sentir i van fer de la nostra escola una part important de la seva vida. Per això, els dos ens han deixat una bona empremta i un bon record. Lluís i Juanita, moltes gràcies per tot.

7


EL MENJADOR INFORMA Ja som uns 220-230 nens/es que cada dia es queden a dinar al menjador de l’escola, gràcies a l’Ana, la cuinera, i les seves ajudants la kati i la Mercè, l’equip de monitors/es; Mari, Carmen P, Ana, Carmen C, Lidia, Laura, Loli, Lena, Borja, Aleix, Sílvia, Sònia i Esther com a coordinadora, podem oferir-los tot vetllant perquè assoleixin uns bons hàbits d’higiene, conducta..un bon dinar i un seguit d’activitats que els permeten passar aquest temps d’una manera més divertida i educativa. Us adjuntem els horaris amb les diferents activitats. EL BANQUET MEDIEVAL Sabíeu que...els alumnes de l’escola Pau Vila varen viatjar el 15 de desembre a l’edat mitjana i es van convertir en prínceps, princeses i cavallers..explicaren contes, ballaren danses, gimcanes i fins i tot un torneig medieval. Però heu de saber que el millor de tot és que.. varem menjar amb les mans les cuixetes de pollastre!!! Quin dia més camelot...!!!

FIRA NADALENCA El mes de desembre varem organitzar unes manualitats molt originals i creatives, postals, mòbils, avets, tions, tovalles, bomboneres, centres de taula, calendaris advent, minipessebres...i el dia 22, al porxo de l’escola una paradeta varem muntar per vendre totes aquelles artesanies. Agraint-vos la vostra col·laboració solidària, van recollir “ 239.08 € ” que recordeu van anar a parar a la campanya de la Creu Roja “ un nen una joguina”.

8


EL CARNESTOLTES Amb l’arribada del Carnaval, els tallers d’ales, màscares de guix, de paper maixé, de goma-eva, gorres... no varen faltar i com la tradició mana... el judici final del pobre Carnestoltes es va executar... quina serà la sentència??? Un grup de nens/es de cicle mitjà i superior realitzaran l’obra que amb tan entusiasme l’assetgen!!!

FEM TEATRE Aquest any hem introduït a les activitats del menjador el teatre, p4 fa l’obra del “TABALET” , p5A “EL LLIBRE DE LA SELVA”, p5B “PETER PAN” i alguns nens/es de 1r i 2n fan “LA VENTAFOCS...DEL SEGLE XXI”. Cal dir que tan els alumnes com les monitores posen molt d’interès i treballen de valent, són uns bons actors, actrius i bones directores!!!

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS L’activitat d’escacs ha estat tot un èxit, cada dijous i divendres, Jaume Queralt, ens repta a torneigs i engrescades partides d’escacs, els alumnes han après a jugar i a fer noves estreteges, cal felicitar-los!!! El David Prat, monitor d’anglès, ensenya als seus alumnes de p4 i p5 cada dimecres a aprendre una mica més de “hello” i s’ho passen “happy”.

NOTES.. *Els nens/es de p5 ja tallen amb el ganivet moltes coses, la introducció va ser tot un èxit!!! Felicitats!!! *un grup de nens/es de sisè fa de mainaderes, ajuden als més petits de l’escola a que el seu despertar de la migdiada sigui el més dolç...! * el dia 21 de març ens visita l’espectacle del “Micu-macs”, els nens/es de p3,p4, p5 , 1r i 2n gaudiran de la visita del nostre viatger i personatge d’Ataula, que ens explicarà un dels seus viatges...

9


HORARI

P3

12:3012:3513:3015:15-

dilluns

14:30/15:20 15:25/15:30

dimecres

dijous

divendres

Passem llista a classe rentem mans i baixem a dinar

12:35 13:30 15:15 15:30

P4 i p5 12:30/13:45 14:30/15:30 12:30/12:35 12:35/13:35 13:40/14:30 13:30/15:30 14:30/15:20

dimarts

Nyam nyam a dinar!!! Fem pipis i... a dormir!!! rentem mans i esperem la mestra explicant un conte!!!

dilluns PISCINA dinar P5

dimarts

dimecres

dijous

divendres PISCINA dinar P4

Passem llista i es posen la bata A DINAR!!! TEATRE P4 Tallerp5B Taller p5A Tallerp4B TEATRE p5 MÚSICA ANGLÈS MÚSICA Jocs pati Jocs Jocs Jocs pati Jocs lliure esportius organitzats tradicionals Lliure Lliure Lliure LLIURE Gimnàs p4 LLIURE Gimnàs p5 Taller P4A circuits circuits Recollim tot, rentem dents i esperem a la mestra

1r i 2n dilluns dimarts dimecres dijous divendres 13:30/13:35 Passem llista i rentem mans (aigua i sabó) 13:35/14:30 A DINAR!!! I RENTEM DENTS 14:30/15:25 Organitzat Taller Esportiu Lliure Lliure TEATRE Lliure organitzat organitzat TEATRE taller organitzat taller esportiu esportiu 15:25/15:30 Recollim, files i cap a classe!!! 3r,4t,5è i 6è

13:30/13:35 13:35/14:30

14:30/15:25 15:25/15:30

dilluns Esportiu Biblioteca lliure

dimarts

dimecres dijous divendres Passem llista Lliure Organitzat Taller Biblioteca Taller taller Lliure esportiu Esportiu Biblioteca Organitzat escacs escacs RENTEM MANS I A DINAR!!! Recollim i files!!!

10


L’AMPA INFORMA… Hem passat ja la meitat del curs i com cada any per aquestes dates el Boli Viu ens facilita la comunicació entre tots els estaments que formem part de l’escola. A l’AMPA aprofitem com sempre aquesta oportunitat per fer arribar les nostres reflexions, propostes, informació sobre les activitats que s’organitzen… En aquest cas volem comentar un parell de qüestions. En primer lloc creiem que és necessari fer un reconeixement a les persones que realitzen activitats voluntàries a l’escola. Tots sabem que dia a dia la direcció de l’escola, els mestres i les mestres, el personal d’administració i serveis i els monitors i monitores d’acollida i menjador… s’esforcen per oferir la millor escolarització als nostres fills i filles i per col·laborar amb els pares i mares en la seva educació. Potser, però, no tothom sabem que hi ha un seguit de persones que, dedicant el seu temps i els seus coneixements de forma voluntària i desinteressada, contribueixen amb tots nosaltres en la consecució d’aquests objectius de què parlàvem. Aquestes persones són o han estat mestres de l’escola, pares i mares d’alumnes o familiars de treballadors o d’alumnes la feina dels quals permet que es realitzin tota una sèrie d’activitats i de tasques molt importants per al bon funcionament de l’escola: • Taller d’escacs per a 5è i 6è en horari de migdia els dijous i divendres. • Tasques de manteniment i gestió de la biblioteca de l’escola (informatització de les fitxes) • Formació del professorat en informàtica. • Muntatge i instal·lació d’equips informàtics nous. • Tallers per a 1r i 2n els dijous a la tarda. • Acompanyaments a la piscina per col·laborar amb mestres i monitors. Així doncs, moltíssimes gràcies per la vostra feina i per contribuir a fer una escola cada cop millor!!! En segon lloc, de la mateixa manera que vàrem fer el curs anterior, volem fer arribar a les famílies algunes recomanacions. El febrer de l’any passat us parlàvem de la Fundació “La Xarxa” (www.xarxacat.es), que ofereix espectacles infantils a un bon preu i aquest cop us portem una proposta doble:

11


…L’AMPA RECOMANA …

LES NOTÍCIES DE L’INFO K SAPOS Y PRINCESAS

LES NOTÍCIES DE L’INFO K: Voleu fer que els vostres fills i filles s’interessin per les coses que passen al món i s’acostumin a mirar les notícies explicades d’una manera senzilla i interessant per a ells? Les notícies de l’infoK són una molt bona opció per a aconseguir-ho. Les emeten al canal Super3 cada dia a les 19:30h o bé en qualsevol moment a la web de TV3. Podeu arribar-hi des de la següent adreça: http://www.tv3.cat/pprogrames/infok/infkSeccio.jsp SAPOS Y PRINCESAS: Es tracta d’una revista que es pot trobar en format paper o en format electrònic que planteja un munt d’activitats per a fer en família. Té una agenda molt interessant, ideal per aquells caps de setmana de…”Què farem avui…?”. La seva web és www.saposyprincesas.com i hi trobareu passatemps, cinema, teatre, música… Esperem que us hagin semblat interessants les nostres propostes. JUNTA DE l’AMPA

12


III. El Tema ___________________________________________

ROBATORI AL PAPIOL EL DIA 1 DE FEBRER VAN ROBAR EN UNA FÀBRICA DEL PAPIOL 800KG DE COURE. EL PASSAT DIA 1 DE FEBRER EN UNA FABRICA DE COURE, UNS BANDOLERS VAN ROBAR 800KG DE COURE, VA SER IMPRESIONANT. AL MATI QUAN VAN ARRIBAR ELS TREBALLADOR S ES VAN QUEDAR BOCABADATS I VAN TRUCAR A

LA POLICIA, I ENCARA NO ELS

HAN AGAFAT.

Nova professora a 4tA A 4tA la professora Esther s’ha quedat embarassada i li han donat 3 mesos de baixa, que s’allargaran fins a fi de curs. Ens han donat una substituta que es diu Lorena. En un dia s’aprèn tots els noms i és molt amable. Tot i que hem canviat les normes i que no es el mateix que amb l’Esther, la classe és molt divertida i s’aprèn molt.

SORTIDA AL PALAU DE LA MÚSICA

El dia 28 de gener els nens 4t A van anar d’excursió amb la mestra de música, amb la Núria. Van anar al PALAU DE LA MÚSICA. En el camí els nens i les nenes sentien molta emoció per arribar. Quan van arribar el teatre estava ple de gent interessant. Durant el concert els nens van aprendre tots els instruments que hi ha a la cobla.va ser fantàstic i meravellós. Els nens de 4tA els va agradar molt per això van sortir feliços. 13


Notícia de les colònies Aquest curs en principi no hi havia colònies, però ...finalment al segon trimestre van canviar d’opinió. I els nens es van alegrar molt.

LES COLÒNIES Les colònies 2010-2011ja s’acosten, estem impacients perquè arribin. Son els millors dies d’escola. Anirem a Mas Banyeres. Els dies 2,3 i4 de març. Segur que ens ho passarem molt bé, perquè tots els anys que hem anat ens ho hem passat d’allò més bé. A les nits, ens agrada quedar-nos desperts fins tard i dir acudits i endevinalles. Ens despertem molt d’hora i ens divertim de nou després ens vestim.... Fem activitats de nit i a vegades anem a la discoteca i ballem fins tard i al dia següent fem igual. La nit de l’últim dia fem un sopar de gala i fan dinars molt bons. Al dia següent ens fa una mica de pena marxar perquè ens ho passem molt bé. A punt d´arribar cantem una cançó. Quan ja hem arribat les mares i els pares ens fan una abraçada i ens anem cap a casa i els diem tot lo que hem fet.

SETMANA INTERCULTURAL A LA SETMANA INTERCULTURAL HEM ESTUDIAT EL SENEGAL, EL PERÚ, L’ÍNDIA I LA XINA. TAMBÉ HEM FET TALLERS SOBRE ELS PAÏSOS QUE HEM ESTUDIAT. ALLÀ HI HA UNS GRANS SECRETS I SÓN UNS GRANS PAÏSOS. HEM APRÈS MOLTES COSES COM LES CAPITALS, ELS INSTRUMENTS MUSICALS I ELS NOSTRES NOMS EN XINÈS. EL DIVENDRES, QUAN ERA L’ÚLTIM DIA DE LA SETMANA, VAM FER UNA XOCOLATADA. I EL CACAO ERA D’ÀFRICA.

14


El dia 5 de gener van arribar, com cada any, els Reis Mags al Papiol amb les seves carrosses Reials.

N’hi havia quatre més que les acompanyaven: La dels pagesos, la de l’Ampa, la dels comerciants i la de l´Ajuntament.

Dalt de les carrosses hi havia gent que tiraven caramels.

Finalment, els nens amb els seus pares, avis i altres van donar les cartes ; per donar-les hi havia molta cua.

Va ser una nit fantàstica !!! El dia següent vam trobar molts regals, es van passar, es van passar molt !!!

15


Fa uns dies, al C/Trull i al camp de futbol van caure unes pedres quan uns nens estaven entrenant. Vam veure com queien i el delegat del camp va trucar a la policia. Quan va arribar la policia van tallar una part del camp i del carrer. I l’endemà al mati va caure un fanal. De la mateixa manera a l’escola “CEIP PAU VILA”

hi

ha

moltes

esquerdes sobretot a la biblioteca.

Ara només podem ficar un dit però d’aquí un mes podrem ficar tot el braç i… si seguim així el Papiol baixarà a Molins i es dirà Papiolins !!!

16


Una nova biblioteca s’està construint al carrer Baixada de Ca’ N Esteve. Esperem que sigui bonica i gran on tothom pugui anar a llegir, fer deures i estudiar.

Que hi hagi ordinadors per buscar

informació.

També

ens agradaria que hi hagués força llum natural. Ah! I que tothom respectés el material.

No fa gaire temps van construir un parc al centre del poble. Però hi ha gent que hi va per les nits i trenquen el gronxadors.

També es colen a l’escola, salten la reixa, fumen i deixen al terra les burilles i altres coses. També pinten les parets i el terra, fan malbé els pals de la porteria i pinten grafittis.

17


A 4t hi ha un nen que sap arreglar aparells

.També

arregla

els

comandaments de les consoles, televisors, calderes, rentadores, radiocasettes, etc ... També

sap

fer

invents,

per

exemple: una font d’aigua, un semà for

i

un ventilador que s’engega amb clau … Si el necessiteu, ja sabeu on trobar-lo!!!!

ARA EL RUMOR! Diuen, es rumoreja que…han vist al jugador del Barça, en Bojan Krkic mirant una casa al PAPIOL. Per comprar-la?

18


La setmana del 24 al 28 de gener hem celebrat la Setmana de la Interculturalitat al CEIP Pau Vila.

Ha participat tota l’escola i vam aprendre moltes coses sobre quatre països:

Senegal, Perú, Índia i Xina.

Els nens i nenes de P3, P4 i P5

han fet contes, polseres, danses i jocs de tots

aquests països. Tota la setmana s’han fet fotos ballant i jugant com si fossim nens peruans, senegalesos o xinesos!!!

Els alumnes de Cicle Inicial també han fet molts tallers divertits. Han fet polseres, s’han fet un barret xinès, una corona peruana i collarets. També han pintat els vestits típics de tots aquest països i han fet un mural maquíssim.

Als alumnes de Cicle Mitjà ens ha semblat molt divertida! El que més ens ha agradat han estat els contes que hem llegit sobre cada país i els tallers que hem fet, que eren aquests: un collar amb macarrons, boletes i plomes, una flauta de pan amb canyetes, un elefant de cartró i un punt de llibre.

19


A més, hem pogut fer el nostre propi conte per parelles i hem buscat informació sobre els instruments de cada país. Ah! I el divendres pel matí vam anar al Palau de la Música, a escoltar els instruments de la Cobla. Hem après les diferències entre aquests instruments i els dels altres països que estàvem treballant.

Els nens de Cicle Superior han fet receptes de cuina, dibuixos, Sols i polseres. Ells s’han dividit per grups i cada nen ha escollit el taller que més li venia de gust fer.

Per acabar la setmana, divendres per la tarda hem fet una festa al pati. Hem ballat i després hem menjat XOCOLATA!!!!!!!

20


GAUDÍ I LA PISSARRA MÀGICA Tots els nens i nenes d’educació infantil hem començat a treballar GAUDÍ. Un bon dia , les nostres mestres ens van posar el video de “Gaudí i Les Tres Bessones”. Allà va començar el nostre interès per la seva obra. P3, P4 I P5 vàrem anar d’excursió al Park Güell i vam poder observar tot el que ja haviem començat a descobrir amb el vídeo i altres imatges que haviem vist a l’escola.

Els grans de P5 hem fet servir la pissarra màgica per aprendre encara més coses sobre el tema. Amb la pissarra digital podem veure i participar de les activitats tots alhora.

21


És divertit poder fer els « Clics » i veure les imatges en aquella pantalla tan gran, col.laborant i ajudant-nos mutuament. Després de fer servir la pissarra vam repetir la experiència a la classe, en petits grups tot fent servir els ordinadors portàtils.

22


IV. L’Entrevista

__

___________________________

Els nens i nenes de sisè, els més grans, hem gaudit de la visita de la Fàtima Figueras i la Marta Viñas, mestres de la nostra escola. Hem pogut entrevistar-les i, amb elles, recordar bons moments…

1. Des de quan volíeu ser mestres? Fàtima: Jo no volia ser mestra, però vaig entrar a fer magisteri, i ara no me’n penedeixo. Marta: De petita no volia ser mestra, volia ser guia turística. Finalment, com que la meva tieta és mestra, em vaig decidir a fer-ho.

2. Us agrada ser mestres d’Educació Infantil? Per què? Fàtima: Molt, perquè cada dia aprens una cosa nova i els més petits són molt sincers i espontanis. Marta: M’agrada perquè es divertit i pots ensenyar als petits a fer una mica de tot i ells aprenen molt. M’agrada ser mestra d’anglès a Infantil i també m’agrada molt ser mestra de primària.

3. Quants anys fa que treballeu de mestres? Quan vau començar? Fàtima: Fa 16 o 17 anys vaig començar a la llar d’ infants, i desprès vaig fer substitucions. Més tard vaig venir cap a l’ escola CEIP PAU VILA de El Papiol. Marta: Vaig començar al 1998 a l’escola pública. Uns tres anys abans treballava a una escola privada, el “Virolai” de Molins de Rei. Més o menys fa uns 16 anys.

4. En quantes escoles heu treballat? Com es diuen? Fàtima: Vaig treballar en moltes escoles, perquè feia substitucions i estava uns dies en una escola, uns altres dies a unes altres. A la primera escola que vaig treballar tot un curs sencer va ser a l’Alzina de Molins de Rei, després va ser a una ZER (escola rural) i al final aquí, al Papiol. Marta: He treballat en vuit escoles. Primer a l’escola privada “El Virolai” de Molins de Rei, i em va fer molta il—lusió perquè hi vaig anar de petita; i després vaig anar a

23


l’Alfons XIII. També he treballat al Joan Maragall de Sant Andreu de la Barca; a Martorell; Vallirana… i per últim vaig aprovar les oposicions i vaig venir al Papiol.

5. Quants anys fa que esteu a la nostre escola? Fàtima: Jo fa 10 anys, vaig entrar al 1 de Setembre del 2001. Marta: Fa que estic a la nostra escola 9 anys. Vaig entrar l’1 de Setembre del 2002, l’any que vosaltres començàveu P-3.

6. Quins avantatges i inconvenients vau tenir quan vam canviar d’edifici? Fàtima: Vaig tenir bastants avantatges, un d’ells va ser la comunicació i la coordinació amb els mestres. Els inconvenients va ser perdre el pati i una mica la independència. Marta: L’inconvenient va ser perdre el pati. Els avantatges són la comunicació, estar els professors tots junts per fer reunions; el menjador, perquè abans els nens havien d’anar amb autocar per dinar i, també que les instal—lacions i les classes són més maques.

7. Heu treballat sempre a Educació Infantil? Fàtima: No, al principi feia substitucions a setè i vuitè de Primària, l’actual 1r i 2n d’ESO. Quan vaig aprovar les oposicions vaig començar a Educació Infantil. Marta: No, al principi feia les substitucions a tots els cursos de primària i després vaig anar a Educació Infantil.

8. Alguna vegada heu pensat en canviar d’ofici? Fàtima: No. Marta: No, però si hagués de canviar seria per fer algun ofici per ajudar a la gent.

9. Si no haguéssiu estat mestres, quin ofici us hauria agradat fer? Fàtima: De petita volia ser pagesa, volia

estudiar

la

carrera

de

pèrit

agrònom. Marta: Jo volia fer turisme per fer de guia; viatjar i ensenyar països d’arreu del món.

24


10. Podríeu explicar alguna anècdota que us hagi passat fent de mestre? FàTIMA: Jo recordo moltes coses: n’hi havia que ploraven molt, a P3 B érem la classe dels micos... MARTA: Podria explicar moltes anècdotes. De vosaltres tinc molts bons records: alguns manaven molt, a P3 A érem la classe de les pomes, vam anar de colònies i estava tot nevat...

11. Quines són les matèries que us agraden més? I a l’hora de fer classe? Fàtima: A Educació Infantil es treballa tot junt. M’agrada treballar totes les matèries. Marta: El mateix que la Fàtima, però m’agraden molt les llengües.

12. Us va agradar treballar amb nosaltres? Per què? Fàtima: Sí, perquè vam fer moltes coses divertides i m’ho vaig passar molt bé. Marta: Sí, i me’n recordo molt de vosaltres perquè vau ser els primers alumnes que vaig tenir. A més a més érem molt pocs; i això és un privilegi.

13. Ens portàvem bé quan érem petits i petites? Fàtima:

Sí,

però

éreu

molt

xerraires… tot i que éreu molt treballadors. Marta: Sí. Els de la meva classe no éreu tan xerraires, no tenia gaire mal de cap perquè éreu molt tranquils.

14. Us agradaria tornar a ser les nostres tutores? FÀTIMA: A mi sí, m’agradaria molt perquè us he vist créixer i he mantingut bona relació amb vosaltres. MARTA: M’agradaria, però heu crescut i ara crec que no faríeu tant de cas, je je.

15. Fàtima, t’agrada la feina de secretaria a l’escola? Fàtima: Sí, perquè puc combinar-ho amb les hores de treball amb els petits. Crec que tots els mestres haurien de fer algun cop un càrrec de l’equip directiu perquè dóna una visió del funcionament de la escola.

25


V. Les Nostres Festes

___________________________

FESTA DE LA INTERCULTURALITAT 2010-2011 

26


La darrera setmana de gener es va celebrar a l’escola la Setmana de la Interculturalitat, sota el lema: “TAN LLUNY... TAN A PROP”. A continuació els alumnes de primer us explicarem totes les activitats que vam fer durant la setmana.

27


28


29


30


31


VI. Hem anat...

_____________________________________

32


VII. El Rebost

____________________________________

Els nens i nenes de segon vam fer aquesta recepta durant l’estació de la tardor.. sí, sí.. l’estació dels bolets!! Va ser ben divertida, tot i que alguns ous es van quedar a mig camí... Què necessites? • • • • • • • •

2 ous durs 2 tomàquets madurs maionesa enciam oli, sal, pebre i vinagre un plat pla un cassó per bullir el ous un ganivet

Com es fan? 1. Renta les fulles d’enciam, escorre-les i posa-les al plat. 2. Demana ajuda a un adult per posar a bullir els ous 10 minuts. Deixa refredar els ous una estona o remulla’ls amb aigua freda, i pela’ls amb cura. 3. Demana a un adult que t’ajudi a tallar la part de dalt i la de baix de cada ou i els tomàquets per la meitat. 4. Posa mig tomàquet a sobre de cada ou. 5. Posa una mica de maionesa sobre el tomàquet. 6. Amaneix l’enciam amb oli, sal i vinagre.

33


Aprofitant que estem fent el projecte d’Egipte se’ns ha acudit una bona idea per fer una recepta totalment egipcia! A veure què us sembla.... nosaltres ens ho hem passat pipa!! Què necessites? • 2 llaunes de tonyina d’oliva • maionesa • pernil dolç • formatge • pa de motlle • un plat pla o safata • un ganivet Com es fan? 1. Per fer “la sorra del desert” que serà la base del plat, barreja primer en un bol les dues llaunes de tonyina amb dues cullerades de maionesa, aixì crearem una “pasta” lleugera. 2. Per fer les piràmides, agafa dues llesques de pa de motlle i a dins posa-li un tall de pernil dolç i un de formatge. Si hi poses una mica de mantega quedarà molt més saborós! 3. Col·loca la barreja feta de tonyina i maionesa en un plat o en una safata, ben escampada. 4. Fes els dos talls en el sandwich per tal d’obtenir les tres piràmides i posales a sobre de la barreja. 5. Pots decorar-ho també amb pastanagues i verdura perquè semblin palmeres!! 6. Convida als teus amics a menjar-ne!

34


35


36


VIII. Passatemps

_____________________________________

PASSATEMPS MUSICALS Sudoku musical Per a completar el Sudoku has de posar un símbol musical a les caselles buides, tenint en compte que no pot haver símbols repetits ni a cap fila, ni a cap columna, ni a cap zona delimitada amb les vores negres més gruixudes. Només existeix una solució!

blanca

negra

corxera

semicorxera

Endevina les paraules TIMA

MINÓ

LENCI

TER

ESCO

CORD

RALL

ELE

MOTXIL· 37

URA

NT

QUEL

SA

TA


IX. Agenda

_____________________________________

mes

dia

Activitat

nivell

març

2, 3 i 4

Colònies a Sant Feliu de Buixalleu

Cicle Inicial

març

2, 3 i 4

Colònies a Centelles

Cicle Mitjà

març

7 a l’11

Setmana Blanca

març

18

Festa local

març

24 i 25

Colònies a Canyelles “Casa el Pinar”

P4 i P5

març

25

Sortida al teatre en anglès (Barcelona)

Cicle Superior

abril

1

Lliurament 2n informe

Primària

abril

7

Sortida al teatre (Viladecans)

Cicle Inicial

abril

15

Vetllada Cultural

abril

18 al 25

Vacances Setmana Santa

maig

3

Sortida a la granja “Can Pons” (Rubí)

P3

maig

18

Sortida al Liceu (Barcelona)

Cicle Inicial

maig

24

Sortida al teatre Regina (Barcelona)

maig

30

Festa de lliure disposició

38

Infantil i Primària Infantil i Primària

Infantil i Primària Infantil i Primària

Educació Infantil Infantil i Primària


39

revista CEIP.Pau Vila (El Papiol)  

revista Pau Vila març 2011

Advertisement