Page 1

S SIND

1984

Mart-II 1 e jaargang, oktober No.2 Prijs â‚Ź 3,95

Shopping Amersfoort

De wereld van de

AGA-cooker

Binnenkijker Adrie & Peter

Een persoonlijk interieur, met hier en daar een verrassing


SINDS

1984

Style voordeel Interieur “Jong wonen”

Interieur “Classic”

2 1/2-zits bank naar keuze 2 fauteuils naar keuze Salontafel naar keuze Eettafel 4 stoelen à 169 Lamp

1495 950 875 950 676 204

2 1/2 + 2-zits bank Salontafel Sidetable Eettafel 4 stoelen à 199 Staande lamp

2450 975 670 1125 796 250

Totaal Actieprijs

5150

Totaal Actieprijs

6266

2950

3990

Interieur zwart/wit

Interieur Topklasse kersenhout

Grote 4-zits bank 2150 2 stoelen naar keuze 950 Hocker naar keuze 425 Buffetkast zwart naar keuze 1550 Eettafel vergrijsd naar keuze 795 4 eetstoelen naar keuze 1194

Bank naar keuze 2 fauteuils naar keuze Salontafel naar keuze Eettafel naar keuze Dressoir naar keuze Sidetable

1850 1175 895 1290 2490 575

Totaal Actieprijs

Totaal Actieprijs

8275

7064

4950

5950


Inhoud

De zomer is bijna voorbij. Tijdens een wandeling door het park afgelopen weekend vielen de eerste herfstachtige geuren en kleuren me ineens op. Met een beetje weemoed neem ik afscheid van een heerlijk zomerseizoen. Maar ook de uitbundige rode en gele tinten, de langer wordende avonden en het eerste vleugje vinnige kou die zo bij de herfst horen, laten mij niet onberoerd. Het is tijd om huis en winkel op orde te brengen. Klaar te maken voor een nieuw, prachtig Hollands jaargetij. Een jaargetij waarbij een fijn interieur belangrijk is!

4-7 Binnenkijker Adrie & Peter 8-9

Restaurant Lounge tanteloes

10-11 De wereld van AGA-cooker 12-13 Inspiratie... 1 4-1 7

19

20-22

Sh o p p i n g Am e rsfo o rt Bed of Flowers Binnenkijker Jeannette & Jan Willem

23 Margreet 25 Annabelle Lanfermeijer 26 De mooiste zijdebloemen: dutchSilk

27

2 8 -2 9

Nieuw seizoen - Nieuwe make-up

Pro ef Li n de n h o ff M a r c hé!

30-33 Binnenkijker Marjolein en Jacob

34 S uza n n e Lo g ge r e

Colofon Uitgever Mart Kleppe Vormgeving KRB ] reclame. Redactie Wilma Tjalsma Fotografie Anneke Gambon

Deze uitgave van Mart is een mix van zomer en herfst. Ons team bezocht op een zonovergoten dag het gezellige Amersfoort en ontdekte daar achter prachtige geveltjes de leukste winkels. Een verrassing was Lindenhoff Marché. Een oer-Nederlands familiebedrijf met een mooie filosofie en heerlijke producten om thuis mee aan de slag te gaan. Wat dichter bij huis wachtte ons het Aga-huis. In haar warme boerderij brengt Mick Stomp u de fijne kneepjes bij van de authentieke cooker. En natuurlijk ontbreken de binnenkijkers niet. Uit uw enthousiaste reacties op de eerste uitgave van Mart blijkt dat de binnenkijker erg populair is. Heel begrijpelijk. Niets is zo leuk als rondkijken in andermans huis! Terug naar Apeldoorn. Onze winkel is gereed voor het nieuwe seizoen; warme plaids, kussens en kaarsen zorgen voor extra sfeer. Grote, houten schalen vol appels, noten, eikels en peren. Ze horen bij de herfst, zoals kiezelsteentjes en schelpen bij de zomer. Verzameld tijdens boswandelingen geven ze het huis rustieke charme. Ons team heeft de showroom omgetoverd tot een warm thuis, vol mooie kleuren en sfeervolle elementen. Kom langs, raak geïnspireerd en maak er een mooie herfst van. Mart Kleppe


De witte, rietgedekte boerderij van Peter en Adrie ligt verscholen achter een dichte beukhaag, aan een slingerend landweggetje in Heerde. Tien jaar geleden greep het stel hun kans. Ze kochten het oude, gedateerde pand, verbouwden een maand of wat, met als resultaat een warm thuis, basic ingericht en gedecoreerd met enkele verrassende accessoires. Op een gure, nazomerse avond worden we hartelijk verwelkomd door de gastvrouw. Ze neemt ons mee naar de knusse keuken waar het ruikt naar verse koffie, de kaarsen en kroonluchter branden en hond Melle ronkend op zijn kussen ligt. Wanneer Adrie vertelt dat dit haar favoriete ruimte is, kijken we daar, zittend aan de kleine tafel met een kop koffie bij de openslaande deuren, niet vreemd van op. “We brengen hier heel wat uurtjes door. Peter houdt van koken, ik van gezellig kletsen en een glas wijn. Een perfecte combinatie,” aldus Adrie.

Oud en ouderwets Ze vertelt hoe de oorspronkelijke boerderij eruit zag: klein, maar met veel mogelijkheden. Adrie neemt ons enthousiast mee voor een rondleiding door het huis. “Toen we dit huis gingen bezichtigen, wist ik direct: dit is mijn huis. Dit is mijn plek. We kochten de boerderij, ik ben aan het tekenen geslagen, vervolgens heeft een bouwtekenaar het voor de gemeente professioneel op papier gezet en het is exact zo verbouwd als ik het op papier had getekend.”

Samenspel De keuken, door Adrie ontworpen en door een timmerman op maat gemaakt, is in de kleur wit 9010 gespoten en voor de muren heeft Adrie de kleur Mos van Painting the Past gebruikt. Het aanrechtblad is gemaakt van zwart graniet en op de vloer liggen Portugese aardewerk tegels. Boven het aanrecht hangen twee gezellige pegelhanglampjes, gekocht bij Mart Kleppe. Adrie vertelt: “Ik ben

4

voor wat het interieur betreft ontzettend verwend. Ik heb jarenlang een interieurwinkel in Wezep gehad en help Mart en Margreet Kleppe tegenwoordig bij de inkoop en styling van de winkel. Er is dus altijd voldoende moois binnen handbereik. Daarbij is het samenspel tussen Mart, Margreet en mij heel goed, we zijn echt een superteam.”


Binnenkijker Peter & Adrie uit Heerde

Een persoonlijk interieur, met hier en daar een verrassing 5


6


Less is more Wanneer we vragen naar haar stijl, moet Adrie even nadenken. “Ik denk een mix van stoer, landelijk en sober. Een beetje “less is more”. Ik ben erg zoekende geweest naar een eigen stijl en heb er al heel wat achter de rug. Van heel erg landelijk en vol tot behoorlijk strak. Deze basic stijl past het beste bij mij. Ik hou ervan af en toe kleur toe te passen en het moet niet te gestyled zijn. Een interieur is een heel persoonlijk iets en ik zoek graag de spanning op in dissonanten. Dat kan zijn in de combinatie van kleuren en van stijlen.”

Intieme ambiance

Zijde bloesem

In de woonkamer is het de mix van oude Chinese kasten, de bijzondere schilderijen van San Ming en de landelijke, Franse haard die de ruimte een heel eigen sfeer geeft. De vloer van oude, grenen wagondelen hebben Adrie en Peter geverfd in Zee-egel. Een kleur die zorgt voor een intieme ambiance. “Wanneer we familie of vrienden te eten krij-

Wat ons opvalt tijdens ons bezoek is dat Adrie niet veel bloemen heeft staan, maar dat datgene wat er staat bijzonder is. In het oog springend zijn de schitterende cactussen op de Chinese kast in de woonkamer en de prachtige bloesemtakken, die bij nadere inspectie van zijde blijken te zijn! Adrie besluit: “Ik run een bedrijf, Dutch Silk, dat is gespecialiseerd in het maken van zijdebloem arrangementen. Ik heb heus wel eens echte bloemen in huis hoor, maar maak toch het liefst in mijn eigen atelier een mooi zijde boeket of zoek een mooie tak uit, zoals nu het geval is. En heb je de vogeltjes gezien die er in zitten? Die zijn echt. Gekocht bij een bevriende kunstenaar, die ze heeft opgezet. Dat bedoel ik nu met een persoonlijk interieur. Je moet hier en daar een verrassing toepassen, dan blijft je huis jou ook telkens weer verwonderen.”

gen, zitten we altijd aan de grote, witte eettafel, inderdaad gekocht bij Mart. Peter kookt dan uitgebreid, ik ben in de weer met de gedekte tafel, de kaarsen en de haard en omdat de stoelen zo heerlijk comfortabel zijn, zitten we hier uren.” Veel lampen die Adrie en Peter in huis hebben zijn van Duran Lighting. Een prachtig, Nederlands merk dat zich goed laat toepassen in diverse interieurstijlen en helemaal op zijn plaats is in de sober chique sfeer die je momenteel veel ziet. Ook de bijzondere tafel met verweerde poten en hoogglans blad is van Duran. Adrie kocht het, samen met het mooie kleed, bij Mart.

Rustgevend wit Wanneer we naar boven lopen waarschuwt Adrie ons voor de kleine slaapkamer, met z’n schuine plafonds. “Het is misschien niet echt praktisch om ‘s avonds scheef je bed in te stappen, maar dit schuine dak hoort bij de boerderij, het is de originele structuur. En als ik moet kiezen tussen mooi of praktisch, dan wordt het altijd het eerste,” aldus een lachende Adrie. In de slaapkamer zijn bijna uitsluitend wittinten gebruikt. “Wit geeft rust en je bent per slot van rekening voor je rust in de slaapkamer. Waar ik heel blij mee ben zijn de antieke lijsten met medaillons die boven de garderobekasten hangen. Ik verkocht ze vroeger in mijn winkel.”

“Jk hou van de mix: stoer, landelijk, sober. Een beetje “less is more.” 7


Restaurant Lounge tanteloes in Rhenen

8


Aan de rand van Rhenen, met een prachtig uitzicht over de Rijn, vindt u tanteloes. Een mooi, modern lounge restaurant met gedurfde architectuur. Op de regelmatig wisselende lunch- en menukaart staan leuke en lekkere gerechten uit de internationale keuken. De naam tanteloes is afgeleid van de naam van de vorige eigenaresse Loes van Essen, die op deze plaats een hotel-restaurant runde onder de naam ‘De Stichtse Oever’. De super trendy inrichting, die net als de menukaart regelmatig wordt veranderd, is bedacht, gemaakt en verzorgd door eigenaar Peter Valkenburg en huisstyliste Myriam Zandberg. Ook het terras krijgt elk jaar een andere uitstraling, waarbij de medewerkers tevens hun nieuwe outfit presenteren.

F ij n e k a a r t e n ge w e ld ig u it z ic h t o v e r d e R ij n

Naast een fijne menukaart heeft tanteloes een uitstekende wijnkaart. En buiten de kaart om staan er vaak thema’s centraal met daarbij extra gerechten. In de sushi-loungebar met rustige muziek, kunt u genieten van een borrelhapje, sushi/sashimi of een kleine maaltijd. Op de eerste verdieping zijn twee aparte ruimtes die zeer geschikt zijn voor besloten

bijeenkomsten. Het gehele gebouw is voorzien van een draadloze internetverbinding. Voor een privéfeest is een sfeervolle zaal beschikbaar. Bij deze ruimte hoort een groot privéterras met een fantastisch uitzicht over de Rijn. Voor de trouwlustigen: sinds vorig jaar oktober is tanteloes een officiële trouwlocatie!

Restaurant lounge tanteloes Veerplein 1 3911 TN Rhenen T. 0317-616161 www.tanteloes.com

Regelmatig organiseert tanteloes verassende evenementen zoals kreeft & bubbels, white summer evenings en live achtergrondmuziek. Op vrijdag- en zaterdagavond biedt tanteloes een extra service: valet parking en thuisbrengservice. U én uw auto worden veilig thuisgebracht. Zo kunt u extra genieten van uw bijzondere avond uit!

9


in de wereld van de AGA-cooker!

De geur van versgebakken koekjes en verse koffie komt ons op de deel al tegemoet. Welkom bij Mick Stomp, Aga-lief hebster in hart en nieren en sinds zes jaar eigenaresse van het Aga-huis in Ellecom, waar zij workshops en demodagen organiseert voor iedereen die is geïnteresseerd in koken en Aga-cookers.

10

Mick was twintig jaar geleden op slag verliefd toen ze voor het eerst een Aga-cooker zag: “Ik ben kookdocente en raakte in vervoering bij het zien en ervaren van de Aga-cooker. Ik besloot ter plekke hard te

omgetoverd tot een Aga Experience Center. Hier kunnen gasten het echte Aga-gevoel ervaren en zelf aan de slag op de Rolls Royce onder de fornuizen.

gaan sparen om er ooit zelf ook een te kunnen kopen.” Zes jaar geleden was dat het geval. Mick en haar man kochten een vervallen boerderij in Ellecom. De oude schaapskooi, waar het gezin met twee kinderen tijdens de verbouwing van de boerderij in woonde, is inmiddels

ontworpen,” vertelt Mick terwijl wij worden rondgeleid in de kleurrijke en bijzonder smaakvol ingerichte boerderij. “De keuken is het kloppend hart van ons huis, hier zitten we toch wel het meest van de tijd met ons gezin, familie en vrienden. Ik geef de voorkeur aan een intieme, wat kleinere woonkamer en een grote keuken met veel mogelijkheden.” En die mogelijkheden heeft Mick in de oergezellig keuken volop. Ze koos hier voor de combinatie van een klassieke,

Oergezellige keuken “Eigenlijk kun je wel stellen dat wij ons huis om de Aga heen hebben


Mango met rauwe ham Een favoriet recept van Mick is een eenvoudig maar desalniettemin heerlijk voorgerecht: mango met rauwe ham. 1 mango, 2 ons rauwe ham, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel balsamico azijn, 2 à 3 teentjes knoflook, peper (het liefst citroenpeper. Maar je kunt ook een beetje citroensap aan gewone peper toevoegen) Verdeel de mango in reepjes. Dit gaat heel goed met de mangoslicer, te koop bij huishoudzaken en groenteboer. Wikkel de reepjes in een plakje rauwe ham en verdeel ze over bordjes of een klein schaaltje. Maak een dressing van de olie, azijn, uitgeperste knoflook en (citroen)peper en verdeel dit over de mangoplakjes. Laat het maar lekker intrekken terwijl je een stokbrood in de oven laat afbakken en met je gasten geniet van een glas wijn.

Meer informatie: Agahuis, www.agahuis.nl, info@agahuis.nl Tel. 06 23583099/0313 416200

warme cooker en een kleinere, koude cooker in een opvallend blauwe kleurstelling. De warme cooker geeft continu een aangename warmte en alle ovens zijn altijd op temperatuur. Met name de gelijkmatige stralingswarmte bewaart de natuurlijke smaak van de gerechten. De koude cooker is er voor mensen die graag een Aga willen hebben, maar niet de continue warmte. Mick vertelt: “Eigenlijk blijf je bij de koude cooker koken zoals je gewend bent.”

Workshops en demo’s In haar keuken en in de frisse, inspirerende schaapskooi geeft Mick workshops, demodagen en Happy-Hour-Doe-Demo’s. Ze vertelt enthousiast: “Er zijn veel mensen die met net zo’n wens rondlopen als ik destijds:

een eigen Aga. Maar vaak houdt onwetendheid hen tegen tot een daadwerkelijke aanschaf over te gaan. Of men koopt een Aga en benut vervolgens niet alle mogelijkheden. Hier vertel ik alles over de cooker, geef ik tips over hoe je alles uit de Aga kunt halen wat er in zit, en kunnen mensen zelf aan de slag. De demonstratiedagen zijn dus ideaal voor iedereen die een Aga-cooker wil aanschaffen, maar ook voor diegenen die er al een hebben!”

Praktisch en gezellig! De Happy-Hour-Doe-Demo’s zijn inmiddels een begrip bij de liefhebbers. “Die demo’s zijn niet alleen heel praktisch maar ook ontzettend gezellig. Zowel voor de deelnemers als voor mij! Op zaterdagen van vier tot zes uur kan men, onder het genot van een goed glas wijn en een lekker hapje, met de Aga aan de slag. Het is als het ware een mini-workshop. In twee uur tijd breng ik mensen gebruikservaring bij, kunnen ze volop vragen stellen en zelf aan de slag gaan, als ze dat willen.”

KISS-recepten “Ik hoor zo vaak van mijn gasten, maar ook van vrienden en kennissen, dat men tegenwoordig niet veel tijd heeft om lang in de keuken te staan. Maar men houdt wel van koken en lekker eten. Voor die mensen zijn mijn kiss-recepten een aanrader. Kiss staat voor: keep it smart & simple. Dat betekent simpelweg dat lekker koken en gezelligheid heel goed samen gaan door gebruik te maken van goed verkrijgbare producten waarmee op niet al te moeilijke wijze een Wauw-effect kan worden verkregen!” Deze workshops zijn af te spreken voor groepen rond 12 personen. U bent zowel gast als kok en keukenassistent. Een lachende Mick: “Maar die laatste taak wordt regelmatig verlicht doordat we een afwashulp voor de gasten regelen!”

High Tea en hapjes Naast de eerdergenoemde activiteiten kunnen in de schaapskooi ook trainingen en vergaderingen plaatsvinden en kunnen liefhebbers bij het Agahuis terecht voor tal van inspirerende en leuke bijeenkomsten. Het bereiden van een hight tea, borrelhapjes of Italiaanse gerechten zijn een greep uit de mogelijkheden die erg gezellig zijn om met familie, vrienden of collega’s te ondernemen. Iedereen die besluit bij Mick een Agafornuis te bestellen, krijgt sowieso een inspirerende kookworkshop cadeau! 11


WOON MET LEF

n ek Woon met Lef ee brengt met haar bo eint en en Styliste Ma rie-Gon ns we on t wo e voor iedereen me gen in bron va n inspirati nsen hun woonvra me eg vro on -G rie Ma n. ge vra advies f ur ga rie ging kijken, teerde er veertien, nde ffe blu te sturen. Ze selec ver t ek da on met Lef is een bo ee gid lin en oplossingen. Wo sty dig ou eenv n. De ene keer een result aten laat zie e. lete metamor fos da n weer een comp

l www.stijle ndetail.n Uitge ver: Unieboek 69-7 ISBN: 987-90-475-10 € 22,50

KUNSTIG KOKEN

- Artacucina 2

taande kende en vooraans een van de meest be en erk nm Dick Beijer geldt als ke en erp tw dit moment. Zijn on ng. evi mg tuinontwerpers van vor e sch tri me re, strakke en sym het zich door een sobe is de architectuur van erp ntw no tui elk bij nonttui t me Uitgangspunt k, doorbraa zijn internationale elling. gst lan huis. Als gevolg van be de in op n, staat Dick Beijer vol Joh on Elt r voo ge n werpe s aan op de huidi is More sluit naadloo Zijn lijfspreuk Less De n. sme in de tui trend van minimali n mode en toont de aa vig rhe de tuin is on rs. sstijl van de bewone persoonlijke leven nk laten Fo ns Ha van o’s De schitterende fot de grootmeester is in zien dat Beijer een ten. kunst van het wegla

blishe rs Uitge ver: Scr ipt um Pu -3 85 4-6 59 ISBN: 978-90-5 € 19,95

12

JVER BADEN & ZWEMVI STIJLVOLLE ZWEM

S

Bert de Pau en zwembad of zwem met plannen een eig zw Voor wie rondloopt kende boek met 28 gen is dit jaloersma bio een in de tuin aan te leg j: rbi voo zoal aanrader! Wat komt baden en vijvers een bad, een mozaïekbad em zw eel ion dit tra sche zwemvijver, een pirerend boek dat la mend mooi. Een ins voor stuk adembene grond eromheen aan bad, een huis en de dat een eigen zwem kelijker maakt.

Bert de Pau oo Uitgever: Terra Lann 6 816 9 20 90 8 97 ISBN: € 39,95


LTERN NAZOMER IN APPE

van Appeltern was er staan van De Tuinen n, Nooit eerder in het be nd- en Loungetuine n in het park. De Tre val sti nfe zoveel nieuws te zie ine Tu rn lte ntentuin en het Appe de an de Nationale Vaste pla sta be 190 n da voegd aan de meer zijn in één keer toege ikkeling ltern viert deze ontw pe Ap n. voorbeeldtuine . en eit vit cti ala tiv leuke fes én de nazomer met tje tijdens uw bezoek. raa ext een als d, dig Zomaar, onaangekon

Meer informatie: ww w.appeltern.nl FL AMANT ST YLE

een indrukwekkend ek van Flamant dat bo ot gro d en rel gst Een oo Binnen, buiten, Flamant generation. overzicht geeft van de en verdeeld over de d eel ed mt aan bod, ing verf, behang, alles ko talloze uitspraken raatje is dat het boek el jaargetijden. Leuk ext r om op de koffietaf ateurs. Een exemplaa cor de de ken be van bevat te hebben liggen.

oo Uitgever: Terra Lann 9 84 85 9 20 90 8 97 ISBN: E 70,00

mvijver wemologid. Stuk aat zien ntrek-

R APELDOORN van Paleis Het SPIRIT OF WINTE nterleven? De lanen

derlandse wi and’ Genieten van het Ne een ‘winter wonderl en met 21 november tot 17 op d aal Loo vormen van geh st ka uit de Winter.’ Alles wordt en, met de fair ‘Spirit of es, culinaire lekkernij oir ess acc , ing Liv d an le Sty van ied n ere geb het rassen, inspir g veel meer. Laat u ver bloembinden....en no nce van Spirit of bia am en n kleuren, geure en behagen door de  piritofwinter.nl Winter 2010. www.s

13


36 Dille & Kamille

14

24 Speelboek


Amersfoort is een winkelstad om te ontdekken. Natuurlijk is er een hoofdstraat met talloze bekende en minder bekende winkels. Maar wie de moeite neemt van de gangbare paden af te wijken, zal worden verrast! De oude binnenstad heeft veel bijzondere speciaalzaken, vaak gevestigd in historische panden, waardoor ze het oorspronkelijke gezicht van Amersfoort laten zien.

Een van de leukste winkelstraatjes van de stad is de Krommestraat. Liefhebbers weten dit straatje feilloos te vinden door z’n vele aparte winkeltjes. Op nummer 36 is Dille & Kamille al 31 jaar gevestigd. In een prachtig pand, met aan de achterzijde uitzicht op de Langegracht, vindt u alles voor huis, tuin en keuken. Van serviezen tot jams, tafellinnen, kinderspeelgoed, schoonmaakspullen, bestek, kookboeken en vogelhuisjes. Stuk voor stuk onmisbare basics en hebbedingen, om jezelf te verwennen en om cadeau te doen. www.dille-kamille.nl Op 24-26 zit een super kinderwinkel: SpeelBoek. Hier neus je rustig een uurtje rond en nog heb je niet

alles gezien. De combinatie van kinder-, jeugdboeken en speelgoed heeft aantrekkingskracht op iedereen van 0 jaar tot volwassen. SpeelBoek verkoopt qua speelgoed alles wat leuk, bijzonder en duurzaam is. U vindt er speelgoed voor jonge kinderen en veel jongleerspullen en technisch speelgoed voor oudere kids. SpeelBoek is één van de breedst gesorteerde kinderboekwinkels van Nederland met 7000 verschillende kinder- en jeugdboeken op voorraad! www.speelboek.nl De kledingstijl van Las Lunas is romantisch. De kanten tuniekjes, rokken met bloemdessins, voiles en schitterende prints geven de winkel op nummer 20 een Ibiza-achtig sfeertje. Exclusiviteit staat bij Las Lunas hoog in het vaandel. Ze verkopen merken die je elders in de stad niet tegen zult komen en hebben wekelijks nieuwe items. U vindt bij Las Lunas ook schoenen, tassen, sieraden en luxe cadeauartikelen. www.laslunas.nl 15


48 De Toonkamer

60 DeLaRosa

04 Hadaya

20 Las Lunas

16

75 Mazzoli

54 Jus a Joke

13 Queens


De Noord Spaanse chef-kok Eduardo Alvarez Natal heeft zijn droom op nummer 60 kunnen realiseren. De kaart van zijn restaurant DeLaRosa is gebaseerd op de Noord Spaanse keuken, met een knipoog naar de internationale keuken van Spaans sprekende landen. Bij DeLaRosa, gevestigd in een monumentaal pand, kunt u ongedwongen genieten van een Spaanse avond uit en zult u verrast worden door de bijzondere gerechten. Tijdens de herfst- en wintermaanden is het intieme terras aan de Langegracht heel uitnodigend!

Europa en zijn bananenijs als de lekkerste. Hij won destijds met de Coppa d’Oro; de gouden bokaal! Yaya, Not The Same, Kaffe & Cream, CNB, Tramontana, Enjoy, B-Young, Soya, Sub-R. Het zijn een paar van de vele merken die u bij Just a Joke zult vinden. Op nummer 54 is iedere liefhebster van mooie, betaalbare mode in de maten 36 tot en met 48 van harte welkom. Accessoires, sieraden en tassen maken het plaatje af.

Achter het oude Stadhuis Een bezoek aan Hadaya is als rondkijken in een schatkamer. Eigenaar Nasir Ishaak en zijn vrouw Marian Barten halen hun woonaccessoires, oriëntaalse lampen en cadeau-artikelen uit alle windstreken. Regelmatig reist het stel af naar onder meer Egypte, om speciale items op de kop te tikken of om handgemaakte lampen uit te zoeken. In het sfeervolle, piepkleine winkeltje op nummer 04, worden de wisselende collecties met veel liefde en aandacht samengesteld. ‘Een winkel om te koesteren,’ aldus een klant.

Groenmarkt Stadscafé Queens op nummer 13 is een unieke combinatie van eten, drinken en slapen. Heerlijke koffie, verse sapjes, huisgemaakte taarten en bonbons, super sandwiches, soepen…. Bij Queens maken ze alles zelf. Tel daarbij op de huiselijke sfeer, aandacht voor de klant, de unieke bed & breakfast en de bijzondere inrichting en u komt gegarandeerd terug. Want of u nu ontspannen met een krantje van uw koffie geniet, een zakelijke lunch heeft, bijkletst met vrienden, of een heel persoonlijk feest wilt organiseren, bij Queens is het vorstelijk genieten voor iedereen. www.queens-amersfoort.nl

Langestraat Sinds 1959 wordt bij Mazzoli op nummer 75 op ambachtelijke wijze met dagverse producten, verrukkelijk ijs bereid volgens traditioneel Italiaans familierecept. Inmiddels staat de tweede generatie, Ermanno, aan het roer. Er is sinds 51 jaar veel gemoderniseerd in de salon, maar aan de familiereceptuur van zijn moeder heeft hij weinig veranderd. Een deskundige jury in Italië beoordeelde Ermanno als een van de beste ambachtelijke ijsmakers van

Snouckaertlaan Iets buiten het centrum is De Toonkamer Antiek & Brocante gevestigd op nummer 48. De eigenaren komen al jaar en dag bij de bijzondere adresjes in Frankrijk. Ze rijden er een keer in de zoveel weken heen, nemen hun vondsten mee terug naar Nederland, knappen ze indien nodig op en stuk voor stuk weten de spiegels, kroonluchters, antieke buffetkasten, oude eettafels en –stoelen hun weg naar de liefhebbers te vinden. www.detoonkamer-antiek.nl

Hotel De Tabaksplant, Coninckstraat 15 Steven Volp, modelbouw, Krommestraat 25-29 Belly B Zwangerschapsmode, Kamp 1 Anello Edelsmid, Krommestraat 21 Lazy Louis Jazzcafé en eethuys, Arnhemsestraat 1-3 Stap voor Stap kinderschoenen, Krommestraat 17 Oldenhof Kookkado, Langestraat 77

Piratenboot Al varend door de Amersfoortse grachten vertelt Piraten Pien over de spannende avonturen van Woeste Willem. Tijdens de zoektocht naar de verborgen schat van Woeste Willem leer je van alles: zeilen, hijsen, piratenliederen zingen en schatkaart lezen. Onderweg is er piratenbier, scheepsbeschuit en na afloop een piratendiploma. De vaart duurt 3 kwartier. Meer informatie: Waterlijn Amersfoort, T. 033 4654636. Vreemde Gasten Bewoners van 50 monumentale panden in de binnenstad van Amersfoort bieden op 16 en 17 oktober twee dagen gastvrijheid aan 100 kunstenaars. Door de samenstellers is gestreefd naar een interessante mix van jong talent en kunstenaars die al langer bekend zijn in de stad en daarbuiten. De route leidt langs prachtige panden, allemaal gelegen in het toeristische centrum van Amersfoort. I: www.kunstkijkroute.nl

17


Apeldoorn Hoofdstraat 133 7311 AT Apeldoorn Telefoon (055) 521 22 75 Fax (055) 521 23 34

Amersfoort Utrechtsestraat 28 3811 LB Amersfoort Telefoon (033) 461 56 89 Fax (033) 461 96 32


Kleurrijke Bed & Breakfast:

Bed of Flowers

Bed of Flowers ligt idyllisch aan de Waaldijk nabij Beuningen met de rivier, uiterwaarden en het bosgebied van Natuurmonumenten in de omgeving. De oudste stad van Nederland, Nijmegen, ligt op slechts zes kilometer afstand. Gastvrouw Floriene Bosch is zeer gepassioneerd aan de slag gegaan met de inrichting van haar Bed & Breakfast. Ze maakt gebruik van warme kleuren en bloemen en combineert oud en nieuw heel verrassend. Gastvrijheid en rust staan voorop. Bed of Flowers heeft twee kamers. Iedere kamer heeft een eigen luxe badkamer. De kamers maken deel uit van de monumentale boerderij ‘De Waardsedam’ uit 1780, en bevinden zich in het bijgebouw. Gasten hebben uitzicht over de weilanden, het bos en de natuurmonumenten van de Waaldijk. Hier komt u echt helemaal tot rust!   Adres Bed of Flowers | Dijk 45 | 6641 LA Beuningen T 024 6750849 of 06 13071489 info@bedofflowers.nl | www.bedofflowers.nl

Arrangement Floriene Bosch stelde speciaal voor de lezers van MART een heerlijk arrangement samen: - welkomstdrankje - heerlijk vertoeven in de tuinkamer met grote openhaard - 1 overnachting voor 2 personen in de romantische bloemenkamer - een overweldigend bloemen-ontbijt - wandelkaarten (o.a. naar Kasteel Doddendaal dat ligt op 1 km afstand) - absolute rust Prijs De kosten van het arrangement bedragen € 105,- per kamer per nacht. Vermeld u bij uw reservering dat u gebruik wilt maken van het MART-arrangement.

19


Binnenkijker Jeannette & Jan Willem

“Ons huis voelt als een warme deken” Jeannette en Jan Willem wonen in Montfoort in een splitlevelwoning uit 1994. Na een verbouwing van een half jaar betrokken ze in december 2009 hun nieuwe huis. De inrichting is landelijk klassiek met een moderne touch.

“Tijdens de verbouwing waren we ons al een tijdje aan het oriënteren voor wat betreft de meubels. Ik las veel woonbladen en mijn oog viel op een advertentie van Mart Kleppe. Ik zag direct dat die sfeer me aansprak. Jan Willem en ik zijn vervolgens naar Apeldoorn gereden om te kijken of het ook echt onze stijl was.” 20


KOFFIE EN TAART En dat dat het geval was, blijkt wel want Jeannette en Jan Willem hebben praktisch alles voor de zitkamer bij Mart gekocht. “Het leuke was dat we direct door Margreet ontvangen werden met koffie en heerlijke taart. Het was tweede paasdag, dus trakteerde ze op iets lekkers! We hadden een plattegrond van ons huis meegenomen en Margreet nam samen met ons de mogelijkheden door. Het bleek al snel dat ze ons begreep welke kant wij op wilden.

SFEERKAMERS Vervolgens bekeken Jan Willem en Jeannette de showroom. “Daarna hadden we in ons hoofd ons huis eigenlijk al helemaal ingericht. De sfeerkamers bij Mart werken heel inspirerend en Margreet gaf ons een kleuradvies voor het houtwerk. En dat was helemaal afgestemd op onze smaak. Al snel besloten we om direct de meubels te bestellen. En van dat besluit hebben wij nog geen moment spijt gehad.” Een rustpunt, een plek om te ontspannen en om vrienden te ontvangen. Zo omschrijven Jan Willem en Jeannette hun huis. “Het is een warme deken die je omarmt bij binnenkomst. Een echt thuis en daar heeft Mart Kleppe mede voor gezorgd. Wij kunnen Mart en zijn team iedereen aanbevelen.”

FAVORIET Inmiddels woont het stel al weer een paar maanden in hun nieuwe huis en hebben ze beiden al een favoriete plek. “Voor Jan Willem is dat de stoel naast de haard en ik zit graag in de hoek van de bank. Ook naast de haard. Wij hebben een gashaard met een zandstenen schouw. Zodra het wat killer wordt gaat de haard direct aan. Onze ultieme plek.”

21


GEWELDIG Het gevoel van hun bezoek aan Mart Kleppe dat hen achteraf is bijgebleven is volgens Jan Willem samen te vatten in een woord: geweldig. “Vanaf de eerste binnenkomst tot aan de levering van de meubels is alles perfect verlopen. Gastvrijheid, klantvriendelijkheid en service staan bij Mart Kleppe hoog in het vaandel!

Wilt u ook interieuradvies? Kijk op onze website www.martkleppe.nl

22


Interieurstylist

Margreet

&

Mix meubels match “Niet iedereen woont even groot en de gangbare Nederlandse huiskamer heeft veelal beperkte afmetingen. Dat hoeft met inrichten helemaal geen probleem te zijn, maar wij zien vaak dat mensen geneigd zijn om een kleinere woonkamer vol te zetten met veel, met name kleine meubels. Combineren Mogen we een tip geven? In een relatief kleine woonkamer kun je beter een grote driezitsbank neerzetten, bij voorkeur op pootjes, dan twee tweezitters, zoals wij veel zien. Combineer de bank met bijvoorbeeld een stijlvolle fauteuil en hocker en de woonkamer oogt ruimer en rustiger. Juist een grote kast of een riante bank geeft een royaal en rijk gevoel. Helemaal als je deze combineert met bijvoorbeeld een grote kroonluchter of een riant kleed op de grond.

Glansstoffen Probeer bij je kleur- en dessinkeuze rekening te houden met het feit dat drukke, grotere

prints de woonkamer kleiner doen ogen. Kies eens voor een ton-sur-ton tint of een glanzende stof. Daarmee wordt de ruimte optisch groter. Zoek de harmonie in het karakter van enkele meubelen en stel een spannende mix samen.

Moodboard Aan de hand van tekeningen van de woonkamer en bijvoorbeeld een moodboard met diverse dessins, kleur- en stofcombinaties laten wij je graag zien hoe anders de woonkamer kan worden. Zo maken we van jouw wensen en onze ideeën van je huis een thuis!”

23


24


Landelijke kunst van Annabelle Lanfermeijer

Het lijkt alsof Annabelle Lanfermeijer is geboren met het penseel in haar hand. Want al op zeer jonge leeftijd maakte ze prachtige tekeningen en schilderijen. Vandaag de dag schildert ze in opdracht en vrij werk. Stillevens, portretten en dieren zijn haar specialiteit. Stuk voor stuk schilderijen met een sobere, bijna oude uitstraling. Als 5-jarige verhuisde Annabelle Lanfermeijer (1965) met haar familie van het Zuid-Hollandse Mijnsheerenland naar een hoeve in Soestduinen. Hier genoot zij enorm van het landleven en groeide ze op tussen huisdieren en vee. Wie haar schilderijen ziet weet direct dat zij hier haar grenzeloze liefde voor dieren en de natuur heeft opgedaan. Of het nu gaat om een stilleven of een schilderij van een koe, je herkent zo terug wat Annabelle inspireert: haar eindeloze liefde voor dieren en het landelijk chic.

Landelijk chic Annabelle volgde tijdens haar middelbare schoolopleiding diverse schilderlessen. Ze vertrok vervolgens naar Engeland waar ze een creatieve opleiding volgde, om daarna in Amsterdam een opleiding aan de modeacademie te starten. Daar kwam zij in aanraking met diverse technieken en stijlen. Na een korte tijd actief te zijn geweest als kledingontwerpster, opende Annabelle samen met een vriendin een interieurwinkel in Amstelveen. De winkel, gespecialiseerd in oude Franse meubelen, was een succes. Liefhebbers hiervan en van brocante kwamen van heinde en verre. Mede omdat Annabelle uitblonk in haar vermogen om van de eenvoudige meubels prachtige composities te maken. Door deze eigenschap kwam zij regelmatig in de media met haar ‘landelijk chic’.

Oud effect Door de drukte die de winkel met zich meebracht, bleef er weinig tijd over om te schilderen. Maar sterk aangemoedigd door haar man en familie heeft zij zich uiteindelijk helemaal gestort op schilderen. Want niets is mooier dan van je hobby je werk te maken! Annabelle creëert realistische schilderijen met een krachtige compositie, die stuk voor stuk rust en eenvoud uitstralen. Door het toepassen van verschillende laklagen ontstaat een oud effect en krijgen de schilderijen een prachtige sobere oude uitstraling. Meer informatie: Annabelle Lanfermeijer | Cliffordweg 1 3646 AE WAVERVEEN Website: www.landelijkekunst.nl e-mail: annabelle@landelijkekunst.nl

25


De mooiste zijdebloemen:

dutchSilk Adrie van Hattum, eigenaresse van dutchSilk, maakt van zijdebloemen bloemstukken en

boeketten die particulieren, bedrijven en instellingen kunnen leasen of kopen. Adrie, onder andere styliste bij Mart Kleppe, vertelt over de spanning van een goed zijdeboeket. Zijdebloemen. Staan die niet in de vensterbank bij mensen die geen zin hebben in een gezellige, echte plant of een mooi boeket? Niet als het om de zijde boeketten van Dutch Silk gaat. Adrie van Hattum werkt uitsluitend met de beste zijde producten en zoekt, bij het samenstellen van ieder boeket of bloemstuk, naar een opvallend element. En dat weet haar uitgebreide klantenkring te waarderen.

Schitterend in kleur en vorm “Zijdebloemen hebben vaak een wat stoffig imago. En als je het product niet goed gebruikt, dan creëer je dat beeld inderdaad. Maar ik werk met de beste zijdeateliers in Nederland, gebruik de mooiste bloemen, met de hand gemaakt, schitterend in kleur en vorm en ik speel in op jaargetijden en trends. Wie niet beter weet, kan mijn boeketten niet van echte bloemen onderscheiden.”

Eyecatcher

26

Adrie heeft een atelier aan huis waar ze haar klanten ontvangt. Maar ze bezoekt haar klanten ook, zodat ze met eigen ogen kan zien welk boeket of bloemstuk een bepaalde ruimte moet hebben. “Ik werk veel voor bedrijven en (zorg)instellingen. Voor de entree, receptie, vergaderkamer of recreatieruimte maak ik de eyecatcher die past bij het bedrijf of instelling. Mijn zijdeboeketten zijn ook heel mooi en praktisch bij het aankleden van beursstands. Zakelijke klanten maken met name gebruik

van een leaseabonnement. Men least een bloemstuk voor een bepaalde tijd en dutchSilk zorgt dat er na de afgesproken periode een nieuw bloemstuk komt.”

Bruidsboeketten Ook de particuliere klant weet dutchSilk steeds vaker te vinden. “Ik ga langs bij de klant thuis om te kijken naar de kleuren en de sfeer van het huis. Samen met de klant bepaal ik dan de plek waar het stuk komt te staan en vervolgens ga ik aan de slag. Regelmatig komt het voor dat men het stuk koopt in plaats van least. Het is dan zo op z’n plek in een bepaalde ruimte, dat men er geen afscheid van wil nemen.” De zijde composities van Adrie zijn te vinden in bonte boeketten, op luxe vazen maar ook in pure eenvoud in de oorspronkelijke vorm. Een van haar specialiteiten zijn bruidsboeketten, waarbij alle kleuren en composities mogelijk zijn, onafhankelijk van het seizoen. Kijk voor meer informatie en een foto-impressie op www.dutchsilk.nl of bel met 06 146 467 14.


Nieuw seizoen nieuwe make - up Het dragen van make-up is het aankleden van je gezicht. Soms om een oneffenheid te verbergen maar vooral om haar schoonheid te benadrukken. Je mooi voelen is mooi zijn. Make-up is goed voor je humeur en geeft je leven kleur. Clarins past haar kennis op het gebied van huidverzorging toe op al haar make-up producten. Hierdoor bevatten deze verzorgende eigenschappen en zijn ze zacht voor de huid. Met de producten van Clarins kan in slechts vijf minuten een stralende look gecreëerd worden. Maar ook voor een glamoureuze of juist natuurlijke look heeft Clarins dé make-up producten in haar assortiment. Een nieuw seizoen vraagt om nieuwe make-upkleuren. Clarins voldoet aan die wens en biedt dit najaar tal van nieuwe collecties die iedere vrouw supervrouwelijk maakt; vol vitaliteit en glans!

Nieuwe lipsticks Rouge Prodige is de nieuwe lipstick van Clarins die door de “high-performance” formule een rijke kleur en een prachtige glans biedt. Bovendien voelen de lippen comfortabel aan en is de lipstick lang houdend. De “high-fidelity

pearl” formule is een nieuwe formule die is samengesteld uit transparante moleculen die soortgelijk zijn aan parelpigment-moleculen. Dit parelpigment hecht zich voor een lange tijd en zonder enig kleurverlies aan het lipoppervlak. De meervoudige facetten weerspiegelen de kleur van het pigment en versterken de uitstraling hiervan. Het resultaat: vanaf het eerste moment zijn de lippen ongelooflijk mooi, en dat blijven ze.

Plantenoliën De uitzonderlijke glans van Rouge Prodige wordt geleverd door een combinatie van ultrafijne plantenoliën: de zachte kleur op de lippen als ondergrond en de top-coat die de kleur beschermt en versterkt. De kleur wordt intens weerkaatst en bereikt een maximale hoogglans. Rouge Prodige heeft alle kwaliteiten van een echt lipverzorgingsproduct: hydratatie, bescherming en comfort. De kleurtinten van Rouge Prodige zijn onderverdeeld in drie families: roze tot aubergine, koraal tot rood en beige tot bruin.

Comfortabele poeder De Palette Collector Teint - Limited Edition is een zachte, comfortabele compact poeder dat zich aanpast aan alle soorten make-up en huidtinten. Het Palette bestaat uit

vier stralende kleuren met een fijne, lichte structuur die een fluweelzachte en natuurlijke finish geven.

Gezonde teint De zachte, glanzende textuur van Instant Blush – Magic Colour Limited Edition smelt direct onder de vingertoppen. De blush reageert direct op contact met de huid. Deze nieuwe en unieke kleur brengt een prachtige gezonde glans op de wangen die bij alle huidtinten past.

Ogen in de kijker Ogen die vragen om aandacht! Dat krijg je als je het oogpotlood Kohl Eye Pencil - Limited Edition gebruikt voor het maken van ‘smokey eyes’. Aangebracht langs de binnenkant van de ogen of als basis voor de wimpers voor een opvallende blik. Dit potlood is rijk aan pigment en heel intens van kleur. Het heeft een lang houdende textuur die uiterst zacht is en geschikt voor de meest gevoelige ogen. Clarins Morning Beauty! Maak kans op een jaar lang gratis huidverzorging uit de nieuwe Soins Eclat lijn van Clarins! Kijk op www.jeu.eclatdujour.clarins.com en doe mee!

27


Lindenhoff marché! Seizoensgroentes vers van het land, eieren van de scharrelkippen, heerlijke wijnen uit onder meer Italië, Frankrijk en Hongarije, sinaasappels die ze zelf bij de boer op Sicilië hebben voorgeproefd, vlees van eigen lammeren, varkens en runderen, een heerlijk kaasbibliotheek, olijfoliën, boerenzuivel en biologisch brood. Welkom op Lindenhoff Marché!

28


Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag kunnen liefhebbers van eerlijke en veelal biologische producten terecht bij Lindenhoff Marché. Gelegen aan een idyllisch polderweggetje, tussen Abcoude en Baambrugge op het erf van de authentieke boerderij van Ben en Ria ten Voortwis.

Driesterren restaurants Ben en Ria begonnen ooit zelf groenten te verbouwen en vee te fokken, omdat ze alleen nog maar goede en eerlijke producten wilden eten. Ben vertelt: “Ik was er van overtuigd dat we iets verkeerds deden met de natuur en de schepping. Dat wilde ik hier anders doen. Ik had een drukke baan bij een multinational en kwam hier thuis helemaal tot rust. Bezig zijn op het erf, in je eigen moestuin en met de dieren heeft zo iets speciaals. Van het een kwam het ander en ik besloot mijn baan op te zeggen en fulltime met Lindenhoff aan de slag te gaan.” En de rest is geschiedenis. Want inmiddels levert Lindenhoff een groot aantal producten aan alle driesterren restaurants in Nederland en een aantal in het buitenland, aan kwaliteitsslagers en andere gerenommeerde bedrijven die bij voorkeur met pure producten werken. “Ron Blaauw van het gelijknamige restaurant in Oudekerk aan de Amstel en Jonny de Boer van de Liberije komen regelmatig langs om bijvoorbeeld groentes te kopen waarmee ze willen gaan koken.”

Modderbad Steeds vaker kwamen er particulieren langs met de vraag of ze het vlees dat ze bij een restaurant hadden gegeten zelf konden kopen. “Zo is Lindenhoff Marché ontstaan. Mensen die hier komen, weten net als wij dat alles wat dicht bij de aarde vandaan komt, intenser en gezonder is. En je proeft het gewoon of een krop sla net van het land komt of onder groeilampen in een kas heeft gestaan.” Op Lindenhoff lopen de Gasconne runderen en Baambrugse biggen bij goed weer lekker buiten. De varkens kunnen geregeld een modderbad nemen en wroeten met hun neuzen door het verse stro. De runderen hebben allen nog hun horens en moeders lopen zij aan zij met hun kalveren door de achterliggende weides. “De dieren kunnen hier leven zoals dat bij hen past. Ze grazen in de wei en krijgen uitsluitend plantaardige producten te eten. Dat alles zorgt ervoor dat ze geen stress kennen en dus niet tot nauwelijks ziek zijn. Natuurlijk, als een koe ziek is en medicijnen nodig heeft, dan krijgt ze die. Maar we geven niet, zoals dat tegenwoordig heel vaak gebeurt, preventief medicatie. Alles wat we hier op Lindenhoff doen is onze filosofie.”

Bomenstal Zoon Dico, de enige echte boer in het gezin, is druk bezig met een nieuw te ontwikkelen stal: de Bomenstal. “Dat is zo’n leuk project. We willen een nieuwe stal gaan bouwen met een lichtdoorlatend, kunststof dak. In de stal komen bomen te staan, die als het ware een bladerdak gaan vormen. Dat bladerdak zorgt zomers voor schaduw en laat in de winter licht en dus warmte door. Door het land, richting de stal, komt een wandelpad met aan het eind een brug door de stal heen. Bij het ontwerp van de Bomenstal is het uitgangspunt altijd de vraag ‘wat wil de koe’ geweest.”

Zorgboerderij Inmiddels hebben Berend en Willem te Voortwis het bedrijf van vader Ben overgenomen en werken ook de twee andere zoons van Ben en Ria op Lindenhoff. “Met overtuiging hebben de jongens, ieder op hun plek, een gedeelte van het bedrijf overgenomen. Stuk voor stuk kwamen ze zelf met het idee hier aan de slag te gaan. Ieder met hun eigen motivatie, net als ik destijds.” Sinds enkele jaren is Lindenhoff ook een zorgboerderij. Dagelijks werken er een aantal mensen die het wat minder getroffen hebben in de maatschappij en hier op een rustige wijze een goede dagbesteding hebben. “Geld is voor ons niet belangrijk. Zorgen voor elkaar, plezier hebben in je werk, goed zijn voor mensen en dieren, daar gaat het om.” Lindenhoff, Rijksstraatweg 21 Baambrugge www.lindenhoff.nl

29


APOLDRO: NA JAREN WEER EEN HEERLIJK GEZINSHUIS De Loolaan is een majestueuze laan in Apeldoorn. De huizen zijn veelal gebouwd tussen 1875 en 1940 en hebben vaak bijzondere details, zoals een serre, veranda of belvedère. Marjolein en Jacob bewonen huize Apoldro, dat zij samen met hun vier kinderen na bijna twee jaar verbouwen onlangs betrokken.

De entree van Apoldro is statig. Dubbele deuren geven toegang tot een lange gang, waar de ‘bruine’ kamer, de werkkamer en een heerlijke eetkamer op uitkomen. Marjolein vertelt enthousiast: “De vorige bewoonster woonde hier van haar 7e tot haar 95e jaar en er was al die tijd niet veel gemoderniseerd. Om een voorbeeld te geven: het huis had maar een toilet, boven. We hebben na de aankoop dan ook heel wat po-stoelen gevonden!” Een grootscheepse verbouwing volgde. De nieuwe bewoners wilden het huis uitbreiden, maar wel in dezelfde bouwstijl.

Bij nul beginnen Tijdens de verbouwing bekroop Marjolein het gevoel dat ze wat inrichten betreft actie moest ondernemen, maar ze wist niet wat. Wellicht zou het handig zijn om professionele hulp in te roepen. “Om heel eerlijk te zijn, ik zag door de bomen het bos niet meer. Je moet veel beslissingen nemen. Iets wat we zorgvuldig wilden doen omdat het veel geld kost en we niet over een paar jaar alles weer anders wilden. Ons vorige huis had een woonkamer, lekker overzichtelijk. Hier kregen we twee livings, een lees- muziekkamer, een eetkamer, serre en woonkeuken. We zouden wat inrichten betreft helemaal bij nul beginnen. Dat klinkt geweldig, maar we woonden hier nog niet, er werd volop verbouwd en ik kreeg er maar geen gevoel bij. Het ging namelijk niet alleen meer om een kleur op de muur, maar ook waar stopcontacten zouden komen, de indeling van de keuken. Echt alles.”

30


Binnenkijker Marjolein en Jacob

“Mijn oog viel direct op deze eetkamerstoelen.�

31


Lifestyle Marjolein en Jacob bezochten de winkel van Mart Kleppe. “Mart Kleppe is een begrip in Apeldoorn. Ik kocht er in het verleden wel eens wat, maar sinds hun collecties meer richting lifestyle gaan, kwam ik er wat vaker. En wij kopen graag ergens waar mensen met passie hun vak uitoefenen. Dus vroegen we Margreet om hulp. Zij is hier komen kijken, heeft richtlijnen aangegeven, een en ander op papier gezet en een basis gecreëerd. Vanuit haar plan zijn we verder gaan kijken.”

Zwarte projectstof Een groot deel van de meubels uit hun vorige huis, heeft ook hier weer een plek gekregen, maar daarmee was het huis bij lange na niet ingericht. “Met een bepaald budget zijn we gaan woonwinkelen en Margreet adviseerde ons links en rechts. Ik had aan haar echt een sparring partner. Zij leerde me ook buiten de gebaande paden te treden. Toen ik bijvoorbeeld de winkel binnenstapte viel mijn oog direct op deze eetkamerstoelen. Het leek me prachtig om ze in een mooie velours te laten bekleden, maar niet praktisch met tieners en een peuter aan tafel. Margreet adviseerde deze zwarte projectstof, waar ik m’n twijfels over had. Zij zei: “Doe het maar gewoon. Je zult zien, het wordt prachtig.” En ze had gelijk. ’t Zijn niet alleen hele stoere maar ook praktische stoelen. De eerste avond in dit huis had ik makkelijk gekookt. Spaghetti. Er ging een heel bord, inclusief rode saus om, over een stoel. Een doekje er overheen en je zag er niets meer van.”

Spannende mix Haar favoriete plek is de eetkamer. Een fijne ruimte met dubbele openslaande deuren naar de veranda en een open doorgang naar de keuken die de bewoners bij Gijsberts in Apeldoorn kochten. De zwarte eettafel, comfortabele stoelen, antieke kroonluchter en zilver metallic gordijnen vormen een spannende mix. De nieuwe kamers-en-suite deuren met kasten werden op maat gemaakt door Atelier Guido Messink. “Overdag is dit de meest gebruikte ruimte. ’s Avonds zitten Jacob en ik vaak in de bruine kamer. Gashaard aan, glaasje wijn erbij. De jeugd zit dan in de kamer aan de overkant van de hal. Er blijft hier heel wat logeren. De kinderen kunnen dan makkelijk bij de keuken en wij kunnen ons afsluiten als het allemaal wat te veel kabaal wordt. Ideaal.” Aan de andere kant van de eetkamer bevindt zich de nieuwe serre. Het domein van de 3-jarige benjamin van de familie. Daar pronkt tussen het speelgoed een zilveren velours bank, gekocht bij Mart Kleppe.

32

Stoffen voelen, kleuren zien “Ik ben denk ik wel 100 keer in de winkel geweest. Ze moeten wel gedacht hebben: komt ze weer aan! Maar ik wilde gewoon gevoed worden. Stoffen voelen, kleuren zien. Ik kreeg telkens weer een heerlijke kop koffie en kon rustig alle stalen keer op keer bekijken. Als vrienden of kennissen enthousiast op onze inrichting reageren, dan adviseer ik ze absoluut eens bij Mart langs te gaan. En ik heb al klanten van Mart over de vloer gehad. Ze twijfelden, net als ik destijds, over de projectstof. Ik was toevallig in de winkel en heb ze gewoon uitgenodigd. Bij het zien van onze set waren ze direct overstag.”

Gezinshuis Een lachende Marjolein besluit: “Ik riep in het begin telkens dat dit een huis moest zijn waarin lekker geleefd moest worden. Totdat mijn dochter riep: daar merk ik anders niks van, want we mogen niks! Ik was zo voorzichtig. Maar inmiddels zitten de eerste strepen op de muur en is Apoldro een heerlijk gezinshuis geworden, waar we allemaal onze plek hebben gevonden.”

“'s Avonds zitten Jacob en ik vaak in de bruine kamer. Gashaard aan, glaasje wijn erbij. Heerlijk.”


33


Nederlandse interieurcouture met

internationale allure Suzanne Loggere heeft haar gevoel voor smaak en passie voor sfeer creëren al van kinds af aan in zich. Zo richtte ze als klein meisje haar poppenhuis steeds weer opnieuw in en als tiener was ze al druk doende met maquettes.

Suzanne startte als interieurdesigner, volgde de kunstacademie in Genève en werkte bij een architectenbureau in Parijs, waar ze ook haar interieurwinkel opende. Eenmaal terug in Nederland richtte ze Loggere Wilpower op en begon ze met het importeren van onder andere interieurstoffen. Die tijd ligt alweer tientallen jaren achter haar. Inmiddels heeft Suzanne een professioneel team om zich heen verzameld en is haar showroom verhuisd vanuit haar eigen woning naar Gooilust. Een schitterend landhuis uit de achttiende eeuw in ’s-Graveland.

Creatief bezig zijn “Mijn team werkt voor onze Nederlandse klanten. Stuk voor stuk ondernemers met passie voor mooie stoffen en meubelen. Zelf richt ik mij op grotere, veelal buitenlandse projecten: hotels, restaurants en privéhuizen. Zo kan ik datgene doen 34

wat ik het leukst vind: creatief bezig zijn, interieurs tekenen. Niets is leuker dan voor mijn cliënten een spannend interieur te creëren,” aldus Suzanne.

Eigen stijl Harmonie, kleur en personaliteit zijn volgens Suzanne een paar hoofdingrediënten voor een prachtig interieur. Mulberry Home, Marie’s Corner, Etro, C & C Milano, Dominique Kiefer en Veral de Belval zijn een paar bekende namen uit een reeks stoffenhuizen die in Nederland door Suzanne worden vertegenwoordigd. Suzanne combineert de stoffen van ‘haar’ merken en creëert daarmee haar eigen, specifieke stijl.

Klassiek met een knipoog We brengen een bezoek aan Suzanne in landhuis Gooilust dat eigendom is van Natuurmonumenten. Suzanne huurt de begane grond en het

souterrain. Ze vertelt: “Onze collecties lijken voor dit herenhuis te zijn gemaakt. Dat merk ik ook aan de reacties van mijn cliënten. Zij komen hier graag. De sfeer en styling van dit pand doen iets met je. In deze klassieke setting horen rijke stoffen en overdadige decoraties en behang thuis, maar wel gecombineerd met trendy accessoires en meubelen. Want dat is mijn handelsmerk: een mooie inrichting met wat nonchalance en een knipoog.”

Trendboek 2010 Elk jaar stelt Suzanne een trendboek samen voor het komende seizoen. Een bron van inspiratie voor nieuwe interieurs en interieurliefhebbers. Klik op www.loggerewilpower.nl om de kleuren, stoffen en interieurs van dit jaar te bekijken. Een groot aantal stoffen die Suzanne Loggere in Nederland voert, zijn te zien bij Mart Kleppe.


35

Energieweg 4 3771 NA Barneveld 0342-405070 www.novarti.nl info@novarti.nl


Tot ziens bij Mart Kleppe

Vlijtseweg 206, Apeldoorn, T. (055) 526 22 72, www.martkleppe.nl

Mart Magazine editie 2 | Herfst 2010  

Lees, bekijk en geniet van de kunst van mooi wonen in het Mart Magazine.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you