Page 1

Interior Design | Portfolio 2019


WEB

MARI ON PI GEOT Throughout my life, change has been an important and even-present force. Through these changes I have come to embrace the narrative of life and use it as the main inspiration for my design. I view design as the mediator, the constant within the ever-changing tapestry of existence. Born and raised in France until adolescence, my views on the world of design are unique, rooted in both my north American present and my continental heritage.

EMAIL TEL INSTA WEB

marionpigeot@gmail.com 561.381.1549 marionpigeot_design https://marionpigeot.wixsi te.com/marionpigeot


MARI ON PI GEOT EMAIL

marionpigeot@gmail.com

TEL

561.381.1549

EDUCAT I ON

EX P ER I ENCE

Florida State University Tallahassee, Florida Bachelor’s degree in Interior Design, Department of Interior Architecture and Design Cida accredited GPA - 3.5 EXPECTED - 2020 Interior design Intern at Royal Caribbean Cruises Ltd. -Lead designer for the lobby of the first floor remodel project. Design: - custom reception desk - custom ceiling system to create a more cohesive space - custom decorative structure to separate spaces -Renovated an exciting space to accommodate the relocation of 62 employees. -Assisted with small work order requests pertaining to space. -Generated bid proposal and budgets in the construction process. -Responsible in the finishes selection for new kitchen remodel area.

June 2019 – August 2019

Interior design at Kukes & Simons Interiors - Taught designer new computer techniques. - Worked and prepared interior design projects/presentation with hand renderings, Photoshop, and AutoCAD. - Supplied and managed the resource room.

May 2018 - August 2018

Interior Design Intern at Premium Kitchens - Selected, designed, and purchased furnishings, art works, and accessories. - Used computer system (including Word, Excel spreadsheets, and PowerPoint) to program, set up functions, enter data, and process nformation. - Learned various cabinet and countertop materials as well as their qualities, resistance, and how they were made. - Updated and maintained daily social media post of newest design trend.

June 2017—August 2017

Interior Design Intern at Esmeralda Farache Design - picked furniture based on client taste and personality. - worked with clients to determine their needs.

June 2016

CLC enterprises Intern (marketing, Media, Events) - Handed marketing and social media accounts -Translated and explained what official documents meant and how

July 2014—August 2014

they could be used.


COMP UT ER AND DESI GN SKI LLS COMPETITION -Community Choice For Most Innovative Design Award Fall 2019 -Interior Design Charrette Competition Spring 2019 1st Place AWA R D S -Outstanding Third Year Studio Performance Award Spring 2019 -Dean’s List Spring 2019 -President’s List Spring 2018 -Dean’s List Fall 2018

Revit Adobe Photoshop Microsoft Office AutoCAD Space Planning

O R G A N I Z AT I O N S American Society of Interior Design Fall 2018 - Present

Hand Rendering/Drafting

FLUENT IN ENGLISH AND FRENCH

Conceptual Development Sustainable Design FF&E Knowledge Adobe InDesign Reading Construction Doc.

Origin France


TABLE OF CONTENTS


COMMERCIAL DESIGN

P 6-8

Healthcare Design

P 9-12

Spa & Wellness Design

P 13-15

Office Design

P 16

Faรงade Design

P 17-18

RCCL Lobby Remodel

RESIDENTIAL DESIGN P 19

Retirement Home

P 20

Master Bathroom Remodel

ADDITIONAL WORK P 22

Antarctica Kiosk


COMMERCI AL DESI GN


The FSU Care House Fall 2018 STUDIO IV COMMERCIAL Healthcare SQUARE FOOTAGE 20, 928 SF LOCATION Tallahassee, FL SKILLS USED Revit Lumion Photoshop Space Planning FF&E Selection


Floor Plan

40

Scale: NTS

47

46 45

40 40 40 40

40

40

42 41

40 40 16

39

Exciting Walls

38

5

2

1

7 Key 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

4

5

7

7

7

7

7

7

7

Staff Entrance Staff Lockers Staff Rest. Staff Break R. Behavior Consultation Exam Rooms Elec. Room Server Room Tele Med. Debrief Staff Bullpen

7

7 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24.

6

21 14

7

Procedure R. Copy/Mail Check In/Out Main Entrance Kiosks Fam. Rest. Kids Waiting Fam. Rest. Waiting Area Soil Room Clean Supply Stor Staff Rest

8 9 10 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36.

11

31

20 26 25

22 23 24 7

33 32

13

12

7

35

19

6 13

36

17 18 15

7

7

34 34

35 37

ELEV.

3

40 43 43

40

40

40

44

28 28

Lab Custodial Lab Rest. Exam Rooms Financial Off. CEO Off. Conf. Room Community R. Storage Tele Med. Procedure Room Tele Med.

28 28 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49.

27

30 29

Procedure Room Clean Supply Storage Soil Storage Family Restroom Negative Pressure Room Exam Room Staff Bullpen Debrief Behavior Staff Rest./Shower Portable Equipment Staff Entrance Ambulance Pick Up

6


Healthcare design isn’t often associated with positive emotions and while the environment doesn’t reflect the quality of the care given, as a designer it is crucial to help patients have a positive experience, visually and physically. The new design for the facility focuses on one’s experience through tactile stimulation, visualization, and comfort. Based on the concept of experiencing Beyond the Visual, the new outpatient clinic provides an energizing and familiar environment with a color palette inspired by human tones. The overall space portrays texture as well as concave and convex lines. The boundaries of the space become points of transition and connection, creating a natural flow within the clinic. The design goes beyond the surface of nature by blurring the lines between natural and human-made. For this reason, design decisions are influenced by nature but dictated by patients’ needs. Overall, the environment will promote well being and healing, helping to turn the negative emotions associated with healthcare to a more intuitive, encouraging, and accepting space.

Process Sket ches Main inspiration for ceiling structure.


Check-In &Waiting Room The outpatient clinic challenges the typical healthcare design by incorporating 3 three dimensional forms to resemble nature and restore healing. Those vivid shapes tend to be comforting and approachable and help renew the mind and the body through focal points and materialistic movements.

Check-In Desk Axon View

Section Cut Scale: NTS

7


Staff Bullpen

1

The staff bullpen allows employees and shadowing students to work together in an open setting, offering different sitting options. The concave curvature enable the space to fill more of our field of view, which translates to a more immersive and collaborative experience. The room directly connects to two procedure rooms on either side, allowing the staff to keep a constant eye on their patients.

5 2

3

4


5

Exam Room Axon Key

6

1. 2. 3. 4. 5. 6.

Window blinds to reduce glare Bariatric seating to support heavier weight Under Counter Sharps Disposal w/ Access Slot Concealed Consumer Waist w/ Access Slot Built in glove dispenser Medical Monitor for Patient Viewing

Hallway & Exam Room Axon

8 8


Eco Spa

Fall 2019 STUDIO IV COMMERCIAL Holistic Wellness SQUARE FOOTAGE 52, 132 SF LOCATION Tallahassee, Florida SKILLS USED Revit Lumion Photoshop Hand Rendering Space Planning Millwork Custom Design FF&E Selection Most Innovative Award


Facade Floor Plan Level 1 Eco Spa is a perfect balance between dated and modern. As the old Toys R Us closes its doors, new opportunities are created to breathe life into the dated structure. With 40, 000 square feet in our hands, the goal for this new space was to improve the lives and livelihoods of the Tallahassee community. We decided to create a multi-level wellness center that focuses on enhancing the overall health of clients. The new facility offers a variety of treatments, classes, and regimens to help visitors reduce their load of stress associated with job pressure, health factors, and technology. The center supports a sense of holistic healing through physical, mental, and spiritual wellness.

15 14

Level 2

1 2

Key

3 4

13 12

5

11

16

6 9 10

N

8

7

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Reception Vitamin Bar Community Pool Sauna Lockers Spa Recep. Pre Treat. Floating Pod Spa Boutique Staff Side Fin. Off. HR Accounting Day Care CafĂŠ Yoga

Scale: NTS

9


The Central Sphere The center of the facility will act as the heart of community gathering. The architectural structure creates an intimate environment grounded by nature that resembles Tallahassee’s vernacular. Ramps that branch from the center consider stakeholders while taking them on an elevated journey directing them through the space.

Blossoming Flower

The blossoming flower encapsulates the shape of the architecture

All the petals come together as a whole connecting to its root

7


The Reservoir The Reservoir serves as an area of solitude that allows members to interact amongst others in the community while taking a holistic approach to exercise and relaxation. Recessed LED lights act as a sense of wayfinding following the shape of the pool, creating curiosity to move deeper into the space. Changing planes of the ceilings defines personal and communal zones.


8


The Haven A serene introduction of natural elements subdue stress and begin to engulf the client in a relaxed state of being. Making one feel immersed benefits the cognitive, affective and behavioral lifestyle. The path creates a fluid journey towards the jacuzzi and carves into the treatment room integrating water as a part of their experience.

Serenity Spring Integrated organic forms add height and scale in the space, evoking inspiration and relaxation for clients awaiting their treatment. Cascading water and natural light fuse the boundaries between indoors and outdoors soothing their senses with visual elements and natural sounds. The water surrounding the interior, induces clients into a paradisiac state.

9


Welcome


mc10 Process Sket ches Original Design Idea

Accent wall to emphasize height

Dropped ceiling for intimacy

Final Design Idea Artistic wall

SPRING 2018 STUDIO III

SQUARE FOOTAGE 9560SF

COMMERCIAL Office Design

LOCATION Chattanooga, Tennessee

SKILLS USED Revit Photoshop Space Planning Millwork Custom Design FF&E Selection

Arch emphasizes depth & more welcoming

Recessed lounge enough for privacy

13


mc10

The Grand Stair

MC10 a healthcare technology company located in Chattanooga, Tennessee strives to improve human health by giving clients a new outlook on their health. The new design embraces the idea of renaissance, rebirth & change by enhancing the human experience, by creating a luxurious and refreshing environment. This was achieved by balancing vertical elements on the perimeter of the building, which accentuates the grandeur of the space, with lower and more intimate settings located at the heart of the building. The goal for the project was to design a dynamic space that supports and uplifts employees along their journey and growth within the company.

The Atrium


La Barista

14


mc10 9

7 6 8 5 10

12

11

4

14

3

Floor Plan

2

1

N 1. Reception 2. Waiting Room 3. CEO office 4. Coffee Bar 5. Manage. and Admi. 6. Staff Training 7. Operating Of.

13

8. Human Res. 9. Product Dev. 10. Meeting Room 11. Nomadic 12. Phone Booth 13. Print/Locker 14.Long Term Enclaves

Scale: NTS


PRODUCT DEV.

2 3

A

1

B 4

Section

6

5

1. Nomadic Workers 2. Logo Wall 3. Conference Room 4. CEO Office 5. Waiting Area 6. Stair 7. Reception

7

C

A. Custom Pendants B. Stair to Ceiling Transition C. Tree Panels Silhouetting by LED screen

12


Fall 2018 PERSONAL COMMERCIAL Faรงade Remodel SQUARE FOOTAGE 7, 680 SF LOCATION Fort Lauderdale, Florida SKILLS USED Hand Rendering AutoCAD Revit Lumion Photoshop

The client approach me and asked to new showroom. Among the work of other d chosen as the new face of Premium Kitchen to portray the company's logo and culture u taking the "P" of Premium Kitchens as the m a modern and cutting edge structure was cr


o present a proposal for the facade of their designers, my design was retained and ns. The main goal for this design was upon entering the building. By main source of inspiration, reated.

16


Royal Caribbean Ltd. Summer 2019 INTERNSHIP (lead designer)

Original Floor Plan Floor Plan Security doesn’t cover the 2 front doors More seating

COMMERCIAL Lobby Remodel SQUARE FOOTAGE SF LOCATION Miramar, Florida

Entrance

Original Design Idea

SKILLS USED Revit Lumion Photoshop Space Planning Millwork Custom Design FF&E Selection

Small canopy, less intimacy

Reception and gates pushed back


Floor Plan

West Entrance

Supplied Chain, Casino, Crew Medical

East Entrance N

Close Up

NW

MIRAMAR LOBBY – 1st Floor

NE

Gym

CVP

3

3

8

3

9 4 1

2

6 4

4

10 7

5

3

3

SW

SE

Accounting & Payroll Key 1. West entrance 2. Self checking desk 3. Gates

4.Lamp tree 5. Brochure display 6. Elevators

11

CVP

7. Interactive map 8. Poster display 9. Beam structure

10. Reception desk 11. East entrance

17


Welcome

Over Summer 2019, I had the opportunity to intern with Royal Caribbean Cruises Ltd. in the Workplace Solutions Department. One of the main projects I worked on was to redesign the entire lobby at their Miramar location. As the lead designer, the goal for the design included everything from material selection and modeling to the flow and security of the space. The design supports a fresh and modern approach balanced with simplicity and elegance. To maximize successful design communication, Revit and Lumion were used to design and render the drawings. This project was the first 3-dimensional design created for the Workplace Solutions Department. The proposal of the new Miramar lobby became a selling point for the 3D program Revit, allowing my department to evolve towards the 3D world.


West Entrance Elevators to West & East sides

18


RESI DENTI AL DESI GN


Aging In Place FALL 2018 STUDIO II RESIDENTIAL Retirement Home SQUARE FOOTAGE 1, 500 SF LOCATION Breckenridge, Colorado SKILLS USED Hand Rendering AutoCAD Photoshop Space Planning FF&E Selection

Concept The design for the home in Colorado will be based on the concept of a telescope. Its ability to resolve small details through such a simplistic looking object, will inspire the space by mixing both complex yet simple and functional features; industrial yet modern. Its linearity will be expressed throughout the space. The materials will combine both the hardness of metals and stones as well as the more natural and softer materials. This will emulate two different perspectives: the outside structure as well as what can be observed through it, nature. Following this idea, both straight and curvy lines will be used referring to the circular yet linearity of the telescope. Furthermore, the design will have different “dimensions�. Changing in levels will be emphasized by different ceilings and furniture heights. The new residents will be able to see beyond spaces beyond each room, playing with transparency as well as using variety openings. This will create connection and fluidity throughout the hom1e giving a sense of tranquility. The playful aspect of the telescope will be represented in the overall design using material and level transitions. A darker yet neutral color palette will be used to give that sense of serenity. Finally, the space will feel grounded by emphasizing verticality as well as contrast between materials. The final design will be aesthetically pleasing, comforting, and functional; making it effortless for the couple to age in the home. The modernity and futuristic feel of the telescope will be balanced with simplicity and diversity.

Facade


Floor Plan N

OUTDOOR PATIO

BBC.

Scale: NTS

CLOSET

DINING ROOM

MASTER BED. MASTER BATH. GUEST BATH. GUEST BED.

LAUNDRY

LIVING ROOM ENTRANCE

Living Room Palette

Dining Room

20


MASTER BATHROOM Summer 2019 PERSONAL RESIDENTIAL Remodel SQUARE FOOTAGE 140 SF LOCATION Delray Beach, Florida SKILLS USED Hand Rendering Winner Photoshop Space Planning FF&E Selection

Process Sket ches


Final design Original Design

19


ADDI TI ONAL WORK


ANTARCTICA KIOSK SRING 2019 CAD II

Drawing inspiration from Antarctica itself, the kiosk features organic sculptured ice formations in blue and white hues. Antarctica's thick ice sheet is implemented into the kiosk by creating different layers and by playing with transparency. The overall design produces a sense of mystery, serenity, and discovery as one travels under Antarctica’s icy veneer. Process Sket ches

COMMERCIAL Kiosk Design SQUARE FOOTAGE 144SF LOCATION William Johnston Building, FSU, Florida SKILLS USED Revit Lumion Photoshop

Dim: 12’D x 12’W x 12’H 1. Shadow casting letters 2. Seamless glass 3. Opening for panoramic views 4. White laminate ice sculpture


Elevation

Outside

Plan View

Inside

3D View

2 3

4

1

21


T HA NK Y O U Email: marionpigeot@gmail.com Tel: 561.381.1549 Insta: marionpigeot_design

22

Profile for marionpigeot

Interior Design Portfolio  

Interior Design Portfolio  

Advertisement