Page 1

Annoncetillæg til Furesø Avis – Lokalavisen Egedal Weekend - Rudersdal Avis Weekend – Allerød Nyt Weekend – Furesø Avis Weekend uge 02 år 2014

KRUSES GYMNASIUM

ORIENTERINGSAFTEN // TORSDAG D. 16. JANUAR 2014 KL. 19.30 // MØD OS Kom og se, hvem vi er, og hvad vi kan. Følg os også på Facebook, “Marie Kruses Skole - den officielle FB-side”, og besøg os på hjemmesiden, hvor du kan læse meget mere om vores studieretninger og de muligheder, de giver.

HVORFOR KRUSE · Venner på tværs af klasser og årgange · Høj faglighed · Spændende studieture · Fede fester · Bliv klar til en videregående uddannelse

www.mks.dk - eller på facebook

Stærkt fællesskab Høj faglighed


Et godt studiemiljø Vi har et aktivt studiemiljø, hvor eleverne involverer sig i de forskellige udvalg som fx Café Kruse, Sportseventudvalget og Festudvalget.

Ditte, 1.s - medlem af elevrådet “Når man er med i et udvalg, så kommer man hurtigt til at snakke med de andre - også dem, som man ikke lige havde tænkt, at man normalt TIL FARUM ville have med. Jeg synes, at det er fedt, DIN snakket BY STATION at vi i elevrådet kan snakke med de andre og høre, hvordan det er at gå i 2.g og 3.g. Også at du ved, FRA VÆRLØSE: Bus: indflydelse 151, 500S på, hvad der sker på skolen.” at du har

TIL KRUSES GYMNASIUM FRA FARUM ST Bus: 334 Eller gå dertil på 10 min. Du kan også cykle dertil på 5 min.

S-tog: linie A FRA BAGSVÆRD S-tog: linie A

FRA GANLØSE Bus: 334

FRA BIRKERØD Bus: 500S

FRA HOLTE Bus: 334

FRA LYNGE Bus: 310R FRA HARESKOV S-tog: linie A FRA ALLERØD Bus: 335

Overgangen fra Folkeskolen

Julie, 2.b “Jeg kan huske, at der var ret mange lektier - men jeg syntes også, at det var til at overkomme. Man skal bare lige ind i det, så bliver det hurtigt okay. Socialt har det været rigtig godt. Folk var rigtig søde til at tage imod én. Jo, der var da en masse fra Marie Kruses Skole, som kendte hinanden - men det gjorde ikke noget. Allerede dagen efter første skoledag, tog vi på introtur, og dér blev det hele anderledes, og vi lærte hinanden at kende. Man lærer generelt hurtigt hinanden at kende her - også dem fra de andre klasser.” Thomas, 1.s “Jeg synes rigtig godt om, at vi er et mindre gymnasium, fordi her kender man folk - her kender de andre fra gymnasiet dig. Jeg kender for eksempel allerede folk fra 2.g og 3.g. Det kan jeg rigtig godt lide.”

Din vej til Kruse Med gode tog- og busforbindelser er vejen til Kruses Gymnasium ikke besværlig. Nedenfor er en oversigt over busruter og S-tog, når turen går til og fra gymnasiet.

Fra ALLERØD: Bus: 335 Fra BAGSVÆRD: S-tog: linie A Fra BIRKERØD: Bus: 500S Bus: 334

Fra FARUM st: Bus: 334 Eller gå på 10 min. Du kan også cykle på 5 min. Fra GANLØSE: Bus: 334

Fra HOLTE: Bus: 334 Fra LYNGE: Bus: 310R Fra VÆRLØSE: Bus: 151, 500S S-tog: linie A

Fra HARESKOV: S-tog: linie A

Slangerup, Slagslunde, Ganløse, Kirke Værløse, Værløse: Marie Kruses Skole har sin egen skolebus, som hver morgen sørger for, at eleverne kommer i skole. Læs mere om vores bus på www.mks.dk/gymnasium under ”værd at vide”.

KRUSES GYMNASIUM

Marie Kruses Skole Stavnsholtvej 29-31 / 3520 Farum T 44 34 62 00 / mks@mks.dk Skolepenge: 1205 kr. pr. måned.

www.mks.dk - eller på facebook


STUDIERETNINGER 2014 STUDIERETNINGSFAG

PROFIL

NATURVIDENSKABELIG PROFIL Du har måske lyst til en uddannelse og karriere inden for medicinalindustrien og naturvidenskabelig forskning, fx ingeniør, meteorolog, læge, dyrlæge eller fysioterapeut //

SAMFUNDSFAGLIG / INTERNATIONAL PROFIL Du har måske lyst til en uddannelse og karriere inden for erhvervsliv, medier, handel, politik og jura, fx politiker, direktør, journalist, advokat eller ambassadør //

KREATIV / SPROGLIG PROFIL Du har måske lyst til en uddannelse og karriere inden for den kreative branche, formidling og i medievirksomheder - fx journalist, musiker, filminstruktør eller forfatter //

VI SKAL BLANDT ANDET ARBEJDE MED

DET SIGER ELEVERNE

BIOLOGI A IDRÆT B MATEMATIK B

Matematik Engelsk Tysk/Fransk/Spansk

Sundhed og sygdomme, alkohol, evolution, doping, økologi, etiske problemstillinger – og din egen krop. Forvent at studieretningsturen i 2.g går til Spanien.

Sofie, 2.b ”Jeg synes, at kombinationen af biologi og idræt er rigtig god – den hænger ret godt sammen. Man kan relatere sig til fagene, når vi har om emner som kredsløbet og kroppen – konditionstest og sådan.”

BIOTEKNOLOGI A MATEMATIK A FYSIK B

Fysik Kemi Engelsk Tysk/Fransk/Spansk

Enzymer, biogas som brændstof, bakterier, gensplejsning, stamceller, lægemiddelfremstilling, etiske problemstillinger – og pest. Forvent at studieretningsturen i 2.g går til USA eller Storbritannien.

Marie, 1.t ”Jeg kan godt lide at arbejde i laboratorium og se, hvordan tingene reagerer – vide at det er processer, som sker ude i naturen. Det er en god studieretning, hvis du kan lide praktisk arbejde.”

MATEMATIK A FYSIK B KEMI B

Fysik Kemi Engelsk Tysk/Fransk/Spansk

IT som vigtigt redskab til matematisk argumentation og modellering af natur- og samfundsfænomener, energi, kemiske produkter i dagligdagen, nanoteknologi, big bang – og ølbrygning. Forvent at studieretningsturen i 2.g går til Italien.

Daniel, 1.m ”Jeg har altid interesseret mig for fysik og kemi – hvordan jorden er lavet og bygget op, for eksempel. Og så er det også en af de linjer, der åbner døren til flest uddannelser.”

GEOVIDENSKAB A MATEMATIK A KEMI B

Fysik Kemi Engelsk Tysk/Fransk/Spansk

Klimaforandringer, energi, bæredygtighed, miljø, jordens ressourcer, vand, produktion, teknologi – og bore efter olie. Forvent at studieretningsturen i 2.g går til Island.

Nikolas, 2.m “Geovidenskab er super relevant i forhold til global opvarmning og klima. Det hænger meget sammen med matematik og ligger tæt på fysik. Vi bruger fagene i forhold til noget konkret – for eksempel tsunamier.”

SAMFUNDSFAG A ENGELSK A MATEMATIK B

Matematik Tysk/Fransk/Spansk

Globalisering i økonomi, politik og samfund, EU, velfærdsstaten, forholdet mellem USA og Kina, kulturmøder mellem islam og Vesten, Danmarks rolle i en globaliseret verden – og menneskerettigheder. Forvent at studieretningsturen i 2.g går til Istanbul eller lande i EU.

Jacob, 3.s ”Det er en meget tværfaglig studieretning, hvor der er lidt af det hele, synes jeg. Jeg kan rigtig godt lide kultur, sprog og international politik - det er den linje, der passer bedst til mine interesser.”

SAMFUNDSFAG A IDRÆT B MATEMATIK B

Matematik Engelsk Tysk/Fransk

Dansk og international politik, sportens rolle i en globaliseret verden, oplevelsesøkonomi, velfærdsstaten, OL, det nye Kina – og hooligans. Forvent at studieretningsturen i 2.g går til Spanien eller England.

Carsten Gade, rektor: “Det er en ny studieretning, hvor du skal bruge både krop og hoved. Du vil blandt andet opleve, at idræt og samfundsfag spiller sammen om at belyse forskellige problemstillinger inden for sundhed, politik og økonomi.”

SAMFUNDSFAG A MATEMATIK B ERHVERVSØKONOMI C

Matematik Engelsk Tysk/Fransk

Globalisering i økonomi, politik og samfund, vækst og velfærd, det nye Kina, Danmarks rolle i en globaliseret verden – og iværksættere. Forvent at studieretningsturen i 2.g går til Kina.

Ditte, 1.s ”Jeg kan ret godt lide matematik, fordi der er ét svar på noget - men jeg kan også godt lide at diskutere emner, som vi gør i samfundsfag. Der er lidt af hvert på den her studieretning.”

ENGELSK A SAMFUNDSFAG B MUSIK B

Musik Samfundsfag Tysk/Fransk/Spansk

Musikkens rolle i en globaliseret verden, hip-hop, kreativitet, kulturmøder mellem islam og Vesten, engelske og amerikanske samfundsforhold, moderne politisk kommunikation i Danmark og USA – samt spille en masse musik. Forvent at studieretningsturen i 2.g går til den engelsktalende verden.

Nadia, 2.e ”Jeg kan rigtig godt lide at have kombinationen mellem sprog, samfundsfag og så et kunstnerisk fag, fordi det giver en god pause i hverdagen, hvor jeg sidder med bøgerne. Musik er mit yndlingsfag.”

ENGELSK A SAMFUNDSFAG B MEDIEFAG B

Samfundsfag Tysk/Fransk/Spansk

Filmens rolle i en globaliseret verden, gyserfilm, kulturmøder mellem islam og Vesten, engelske og amerikanske samfundsforhold, moderne politisk kommunikation i Danmark og USA – samt producere en masse film. Forvent at studieretningsturen i 2.g går til den engelsktalende verden.

William, 1.e ”Hvis ikke du er god til engelsk, så kommer du ikke særlig langt efter gymnasiet. Du skal jo bruge engelsk over alt, hvis du skal kommunikere internationalt – både i forbindelse med arbejde og rejser.”

KRUSES GYMNASIUM WWW.MKS.DK

VALGFAG A-NIVEAU

VI TILBYDER FØLGENDE MULIGHEDER FOR OPGRADERING AF FAG: Engelsk A / Fransk A / Fysik A / Kemi A / Matematik A / Musik A / Samfundsfag A / Tysk A

PÅ VORES STUDIERETNINGER HAR DU MULIGHED FOR AT VÆLGE MELLEM FØLGENDE EKSTRA VALGFAG:

Billedkunst B / Biologi B / Fysik B / Idræt B / Kemi B / Matematik B

Astronomi C / Billedkunst C / Erhvervsøkonomi C / Filosofi C

Musik B / Naturgeografi B / Samfundsfag B //

Kinesiske områdestudier C / Mediefag C / Musik C / Psykologi C //

Indstik, orienteringsaftenen  

Torsdag den 16. januar 2014 kl. 19.30.

Indstik, orienteringsaftenen  

Torsdag den 16. januar 2014 kl. 19.30.

Advertisement