Page 1


El cartell de Festa Major d’en· guany s’ha fet com a treball entre els alumnes de l’Ins· titut, l’escollit ha estat el de l’Andrea Casas (4t A), però el jurat n’ha destacat tres més, de la Carla Pérez (1r A), del Carles Trullàs (4t A) i de la Déborah Casas (1r A). Des del Brogit agraïm la col· laboració dels alumnes i del SI Bages Sud.

Organitza i col·labora: Ajuntament de Castellbell i el Vilar, ADF, Protecció Civil, Amics de la Petanca, Club de Tennis, Casal del Pensionista, Fills i Amics del Burés, Castellbell i el Vilar per la Independència, Agrupació de Bastoners, AV del nostre barri La Bauma, Parròquia del Vilar, Veterans de Castellbell, Athlètic Castellbell, Agrupació de Pescadors Esportius, Telecomunicacions Manresa, Matsa, Col·lectiu El Brogit i altres voluntaris. Edita:

EL BROGIT

Periòdic informatiu de Castellbell i el Vilar


I ja torna a ser aquí!! sí, la Festa Major ha ar· ribat, el temps té aquesta màgia que fa que se’ns pot fer etern o fugaç depenent de les nostres circumstàncies, però és obvi que no s’atura i com que no s’atura tornarem a tenir l’ocasió de gaudir plegats les festes del poble. Tenim un poble dispers en molts nuclis on les diferents iniciatives veïnals organitzen les seves festes, i a banda d’aquesta riquesa cul· tural tan valuosa ara ens arriba la festa major, que en podríem dir la festa de les festes, és a dir la Festa Grossa. La Festa Major pertany al poble i des de l’organització es treballa perquè tots ens la sentim nostra. Són molts els valors que con· viuen tant en l’organització com en el desen· volupament dels diferents actes. Solidaritat, implicació, companyonia, esforç, mantenir les tradicions, iniciativa, amistat, relacions familiars i així continuaríem fent una llarga la llista, sense oblidar-nos de la il·lusió. Jus· tament aquest és el valor que té la capacitat

de poder superar amb tots els obstacles que apareixen de sobte en el nostre camí. Il·lusió és el que li han posat les parts impli· cades en l’organització, des de les regidori· es afectades, les entitats col·laboradores, el personal de l’ajuntament i els voluntaris del poble que s’apunten a col·laborar. Aprofitem doncs aquests dies per diver· tir-nos i gaudir amb intensitat l’esperit festiu i cívic dels diferents actes, musicals, culturals, artístics i esportius que entre tots els impli· cats ens han posat a la nostra disposició. L’equip de govern agraeix a tots els partici· pants en l’organització i a tots els col·labora· dors la implicació i suport que han esmerçat en construir el programa d’actes que teniu a les vostres mans. Ara només ens queda ani· mar-vos a participar en tots els actes, fet que us agraïm d’antuvi, a passar-ho d’allò més bé. Us desitgem molt bona Festa Major!! Equip de Govern


11

21.30h PREGÓ

Carrer del camí del Puig A càrrec dels dos establiments locals amb més de 150 anys d’història: Forn Artesà Margarida (antic forn de cal Guixa, fundat l’any 1865) i Queviures i elaboració pròpia d’embotits Valentí Torras (cal Tòfol, fundat l’any 1885).

22.00h

INAUGURACIÓ

Carrer del camí del Puig Inauguració de la nova font de la plaça de Valentí Puig, amb un espectacle a càrrec de la Cia. Campi Qui Pugui, premiats com a millor espectacle de carrer de la Fira de Titelles de 2016 de Lleida. Espectacle mut que juga amb el llenguatge de les màsca· res i un histrionisme que evoca la “com· media dell’arte”. Realisme i super· realisme; estètica, moviment, sor· preses i interacció amb el públic.

22.30h

CORREFOC

Inici a la plaça de Valentí Puig, c. del Joaquim Borràs, carreró sense nom, c. de Joan Grau, c. de L’església, pl. del rei, fins el poliesportiu municipal. Amb la colla de diables Els Tronats de la Penya Jove de Monistrol de Montserrat.

24.00h

BALL DE VERSIONS

Plaça de davant el poliesportiu municipal Amb la banda Séptimo A; formada a Solsona i Cardona, amb un directe fresc, contundent i descarat, convertint l’escenari en una autèntica bogeria contagiant-la al públic. Nascuts com a grup de versions, han tro· bat la manera per cantar les seves inquietuds, els seus defectes i els seus vicis en veu pròpia. Ho han materialit· zat al seu primer disc, ‘Mundo normal’ (autoedi· tat, 2016), produït per David Rosell (Dept., Brams).

*Cal dur roba adequada, complir les normes de seguretat i ésser responsable dels propis actes. Col·laboreu amb la seguretat del Correfoc: Si el correfoc passa pel vostre carrer assegureu-vos de tenir les finestres tancades i les persianes baixades. També heu de plegar els tendals i recollir la roba estesa o qualsevol objecte que tingueu al balcó, així com qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del correfoc (taules i cadires, testos amb plantes, etc.).


9.30h

12

TROBADA DE GEGANTONS

Trobada davant de l’església del Borràs, i cercavila per l’av. de Catalunya fins la piscina municipal

10.30h

PREGÓ INFANTIL

Piscina municipal El pregó anirà a càrrec d’Òscar Masqué, jugador del Futbol Club Barcelona. Acabat el pregó hi haurà inflables aquàtics fins les 14h.

18.00h

TORNEIG DE PETANCA

Plaça de Barcelona

NIT JOVE

Davant l’Ajuntament Nit de carrer, a la fresca, dedicada a tots els joves.

20.00h

Sopars a la fresca a les terrasses dels bars del poble

19.00h

19è TORNEIG DE TENNIS

Poliesportiu municipal Eliminatòries i classificacions.

19.00h

PARTIT DE FUTBOL

Camp d’esports municipal

21.30h Projecció del documental Allà on ens porta el cremallera, realitzat per l’alumnat de 1r. de batxillerat de cultura audiovisual de l’institut Castellet

22.00h Cinema a la fresca “Perdiendo el Norte”

24.00h Ball amb el 19.00h

CONCURS DESTAPA’T

Casal del pensionista Temàtica “Cuina catalana”

DJ Oscar S. Nadal.


7.00h

13

CONCURS DE PESCA

Trobada a la plaça de Valentí Puig

10.00h

19è TORNEIG DE TENNIS

Poliesportiu municipal Semifinals i final.

10.30h

FESTA INFANTIL i CURSA DE NADONS

Poliesportiu municipal Cursa de nadons i Aquafesta amb la Cia. + Tumàcat Espectacle d’animació ecorefrescant amb un final de festa molt especial! Xeringada popular (cal portar una samar· reta de color blanc)

12.00h

VERMUTEJAZZ

A la fàbrica del Burés Endinsa’t al Chicago dels anys 30 amb un concert de jazz a càrrec de la banda Brainstorm Factory, tot gaudint d’un vermut. Aquesta banda és el nou projecte de “La Factoria”. És un grup dinàmic i fresc, format per sis components, que fa versi· ons de diversos estils amb un caire “llatí”. Algunes de les bandes que versionen són, entre d’altres, The Police, Stevie Wonder, Joan Manuel Serrat, Gloria Gaynor, Frank Sinatra, Phil Collins o The Beatles. Amb ells, les tonades més exitoses i universals tornaran a regnar aquest estiu al Burés.

17.00h

SIMULTÀNIA D’ESCACS

Casal del pensionista Simultània amb el mestre De la Riva Aguado.

19.00h

CONCERT DE FESTA MAJOR

Poliesportiu municipal A càrrec de la Orquestra Cimarrón.

20.00h

ESPECTACLE DE MÀGIA

Pl. de Valentí Puig Amb el Mag Sergio.

23.30h

BALL DE FESTA MAJOR

Poliesportiu municipal La Orquestra Cimarrón és un grup de ball i amb marxa per a tots els públics, on cada vegada han demostrat la seva ambiva· lència tant com a orquestra de música de ball; amb temes ballables de sempre com tangos, pasdobles i valsos, però també com a conjunt de música actual per a la gent jove. L’any 2012 van ser premiats com a Millor gira per Festa Major dels premis ARC.


La Festa Major en un

l l e b l l e t s a C i el Vilar Dijous 11 d’agost 21.30h PREGÓ 22.00h INAUGURACI

Ó

22.30h CORREFOC 24.00 BALL DE VERS IONS

t Divendres 12 d’agos DE 9.30 TROBADA GEGANTONS NTIL 10.30h PREGÓ INFA E PETANCA 18.00h TORNEIG D G DE 19.00h 19è TORNEI TENNIS FUTBOL 19.00h PARTIT DE ESTAPA’T 19.00h CONCURS D opar, 20.00 NIT JOVE (S ball) cinema a la fresca i

Dissabte 1

7.00h CON 10.00h 19è

10.30h FES

12.00h VER

17.00h SIMU

19.00h CON MAJ 20.00h ESPE

23.30h BALL


cop d’ull ...

13 d’agost

Diumenge 14 d’agost

NCURS DE PESCA

8.00h DESCOBERTA 12.00h CORREAIGUA

è TORNEIG DE TENN

STA INFANTIL

RMUTEJAZZ

IS

16.00h RAL·LI HUMORÍSTIC 22.30h TEATRE MUSICAL

Dilluns 15 d

’agost

11.00h MISS A

12.00h SAR 20.00h SAR

ECTACLE DE MÀGIA

L DE FESTA MAJOR

DINADA

22.00h HAV ANERES

ULTÀNIA D’ESCACS

NCERT DE FESTA JOR

DANES

#FM16CBV

Etiqueta les teves fotos de Festa Major. Entre tots en farem un reportatge!


PRESENTACIÓ I DESCOBERTA

14

Sabies que la via ferrada la Cinglera del Resistent ara disposa d’un pont Tibetà? Sa· bies que el cim més alt de Castellbell i el Vilar és el Comellats amb 573,8 m. d’alçada? Vine a informar-te’n i, qui vulgui, els podrà conèixer i descobrir pel seu propi peu.*

8.Pl.00deh Lluís Companys

Presentació del pont Tibetà i descoberta dels Comellats, cim més alt del poble.

9.Pl.15deh l’església de Sant Cristòfol

Pels qui vulguin fer més fàcil i més curta la descoberta del Comellats. *La dificultat és baixa però implica certs riscos; per això, recau sobre la responsabilitat de cadascú la decisió de fer-ho i d’assumir-ne els perills.

12.00h

CORREAIGUA

C. de Joaquim Borràs Amb un tobogan gegant al camí del Puig. * Recomanem portar flotador o un suro de natació

16.00h

RAL·LI HUMORÍSTIC

Inici a l’Av. de Catalunya, davant de · Jaume Balmes l’escola

20.00h

FESTA DELS COLORS

Av. de l’esport Vine a l’espectacular festa Holi i gaudeix del color!

22.30h

TEATRE MUSICAL

Al pati de Can Vial de la fàbrica de la Bauma. “Lo Tuyo y lo Mío” és una nova i sorpre· nent comèdia musical. El públic gaudeix amb una divert ida parella que parla amb cançons, fent servir com a únic diàleg fragments de grans èxits dels anys 60 fins els nostres dies. 75 cançons en 75 minuts, recordant des de les lletres més sublims a les més “friquis” de la història musical espa· nyola; des de Rocío Jurado, Raphael o Ana Belén fins a Karina, Marisol i Mocedades, passant per Mecano, Dan· za Invisible o Presuntos Implicados per acabar amb Che· noa, Shakira i Fangoria.

* Recomanem anar vestit de blanc.

A continuació

Plaça de davant el poliesportiu Festa amb els Dj’s locals Àlex Liria, Juanka Pineda, Carlos Riera, Òscar S. Nadal

*L’aparcament serà al camp de futbol de la Bauma.


15

11.00h MISSA

Església de Santa Maria del Vilar Cantada pel poble.

12.00h

SARDANES

Plaça de l’església del Vilar A càrrec de la cobla La Nova Vallès. Aquesta formació musical va sorgir a finals de l’any 1992 de la iniciativa conjunta de tota una sèrie de músics vinculats en aquells moments a altres cobles amb la fita comú d’assolir un major nivell musical en la interpretació de la nostra dansa: la Sardana; i ampliar les seves possibilitats interpretatives en l’execució de qualsevol tipus de composició per a cobla. Tal fou l’empenta que portaven que només en un parell de mesos, exactament el 17 de gener de 1993, es feia la seva presentació oficial en el prestigiós Gran Hotel de Sitges. Actualment la direcció de la cobla recau en el mestre Joan Gómez, ben conegut en el món de les cobles i en general de la músi· ca tradicional catalana, tant en les seves facetes d’instrumentista com de director.

20.00h

SARDINADA

Poliesportiu municipal Preu 2€

22.00h

HAVANERES

Poliesportiu municipal A càrrec del grup Els Pirates, fundats a Molins de Rei l’any 1992. Actualment la composició està for· mada per 4 músics; tres veus (tenor, baríton i baríton baix), guitarra i acordió. Han fet més de 1.000 actuacions i han actuat en repetides ocasions a les cantades més acreditades i conegudes del circuit de l’havanera. El repertori del grup és variat i apropiat per a satisfer a tot tipus de públic. Canten havaneres (des de les clàssiques fins a les de més recent composició), balades, valsets populars, cançons de taverna, sardanes i cançó catalana d’autors con· temporanis que per la seva qualitat han esdevingut en cançons populars. A més, a la mitja part, s’entregaran els premis dels concursos de la Festa Major i es repartirà rom cremat per a tothom.


1, 2 i 3 de setembre FESTIVAL INTERNACIONAL DE CANT CORAL CATALUNYA CENTRE

Al Casino del Burés Dijous i divendres a les 21.30h i dissabte a les 21h.

Dissabte

10 de setembre

6a. Marxa de Torxes per la independència

A partir de les 20:00h. des de la Plaça Valentí Puig a la pl. de l’església del Vilar Marxa i acte de commemoració de la Diada, de la resistència de Castellbell i el Vilar de 1714.

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

diumenge

11 de setembre

6a Transenyera Cursa de la Diada 2016

A partir de les 07:00h entrega de dorsals. A les 08:45h inici de la cursa llarga i a les 09:00h inici de la cursa curta i de la caminada. A la pl. de Lluís Companys (barri del Burés).

Actes institucionals 11h Ofrena floral a Esteve Biosca Pl. d’Esteve Biosca Ofrena floral al monument d’Esteve Biosca, al· calde republicà de Castellbell i el Vilar afusellat per haver defensat la voluntat popular i la lega· litat democràtica al nostre municipi. 11.30h Ofrena floral a Lluís Companys Pl. de Lluís Companys Ofrena floral a l’escultura de Lluís Companys, president de Catalunya, amb la participació dels Hereus i les Pubilles i la Capella de Música Burés. Dissabte

17 de setembre

Festa d’Homenatge a la Vellesa

A partir de les 18,30h. al Poliesportiu Del 2 d’agost al 2 de setembre totes les perso· nes de més de 65 anys i empadronades a Cas· tellbell i el Vilarpoden passar a recollir el seu tiquet d’invitació pel Casal del Pensionista.

Cursa de muntanya, tècnica i de dificultat alta que combina una caminada de 6 km. amb dos itineraris competitius: un de llarg de 23 km. i 1.100 m D+; i un de curt de 15 km. i 700 m. D+ El recorregut comprèn el territori pel qual es van moure els miquelets i guerrillers en temps pas· sats; i s’estén des de la vall del Llobregat fins als contraforts de Montserrat. No te la deixis perdre! Diumenge

18 de setembre

Trobada de Puntaires

A partir de les 10h. del matí a la Plaça Barcelona.


El cap de setmana 1 i 2 d’octubre torna la fes· ta de ‘Resistents’, l’esdeveniment cultural i festiu que vol reivindicar Castellbell i el Vilar i recordar que “érem i som”, com a municipi amb una llarga història de resistència. Fins ara, la festa de Resistents es situava en dos fets i espais: el 1714 amb la resistència dels Miquelets al Burés, i el 1822 amb la resis· tència dels guerrillers de Mansuet Boxó al Vi· lar. La idea per aquesta 3a edició i valorant que tots dos i individualment, ja tenen molt de potencial, ha estat de separar-los i dedicar a cadascú una edició de caràcter anual. Aquest 2016, presentem l’edició de 1714, perquè entre altres coses, ens ofereix la pos· sibilitat d’aportar moltes novetats i un nou al·licient tant als participants com al públic i visitants. Així, doncs, aprofitarem tot l’espai que ens ofereix el barri del Burés: des de les places, el pont Vell, la llera del riu, la Fassina. Viatjant a través dels esdeveniments que van succeir

al segle XVIII; des de la casa dels Vilamajor, la guerra i la resistència, la família, l’herència i la capitulació; i a través de danses, de mú· sica, de teatre i de recreacions històriques; sempre amb la participació del grup d’actors voluntaris i dels Miquelets, dirigits per en Pere-Antón Lapeña. També comptarem amb l’espai Petit Resis· tent: amb tallers i l’elaboració de productes de l’època; l’ampliació del mercat, obrint la participació a tots els mercaders forasters; i un renovat espectacle nocturn de gran for· mat pel dissabte al vespre, seguit de can· çons de taberna per amenitzar el sopar a la plaça. El resultat és la implicació de tot un poble, d’entitats, d’associacions i dels comerciants locals. Per tot això, no us podeu perdre totes i cada una de les propostes que us sorpren· dran durant tot el cap de setmana i fins al migdia de diumenge. Veniu a gaudir de RESISTENTS 2016!


EL BROGIT

Periòdic informatiu de Castellbell i el Vilar

Fes-te subscriptor de EL BROGIT - Participa en els béns culturals de la Població - Informa’t dels esdeveniments del teu entorn - Ajuda a mentenir viva la història, cultura i tradicions del nostre poble - Participa activament en els debats i notícies

Avantatges - Rebràs El Brogit cada mes puntualment a casa teva - Et sortirà un 34% més econòmic que als punts de venda. - Ara a tot color i amb un disseny visual i agradable de llegir - Entreteniments per a petits i grans

Com? Pots trucar al 93 834 1000 o al 647 728 353 Enviar-nos un mail a elbrogit.elbrogit@gmail.com O omplint la següent butlleta de subscripció:

BUTLLETA DE SUBSCRIPCIÓ DADES BANCARIES

NOM I COGNOMS

TITULAR

ADREÇA POBLACIÓ

ENTITAT

COMARCA

TELÈFON

CODI POSTAL

PROFESSIÓ ADREÇA ELECTRÒNICA

DATA DE NEIXAMENT

IBAN

D.N.I

11 revistes l’any! Subscriu-t’hi per

29 euros anuals

Fes-nos-la arribar a Fotoestudi Camparola (Joaquim Borràs, 2A) o a través del mail elbrogit.elbrogit@gmail.com


AgraĂŻments

L’Ajuntament vol agrair a totes les entitats, associacions i particulars que voluntà riament fan possible la Festa Major 2016


Festa Major 2016 Castellbell i el Vilar  
Festa Major 2016 Castellbell i el Vilar  
Advertisement