Page 1

ISSUE#8 ISSUE#1 2011/2012 2013

 : ,  , ,  

      &   

     

ISSUE#8/2013

ПАРФЮМ НА ЕСЕНУСМИВКА С ДЪХ НА ЯБЪЛКИ И КАНЕЛА


esteelauder.com © 2013 Estée Lauder Inc.

Липса на сън. Състарява ли кожата ви твърде бързо? Ново изследване го потвърждава.

Нов. Advanced Night Repair Огромна иновация - за първи път този революционен серум подсилва естествения нощен процес на пречистване - жизнено важен за младия вид на кожата. Мощната нова формула с ексклузивната технология ChronoluxCB™ помага на кожата да оптимизира естественото си възстановяване през нощта. Изпробвано и доказано. Линиите и бръчките изглеждат значително намалени. Кожата се чувства по-гладка, хидратирана и силна. Изглежда по-млада, блестяща, свежа и с равномерен тен.

Събуждайте се с по-красива кожа - всеки ден. Доказано ефективен при всяка кожа. 25+ Световни патента.* *

настоящи и подлежащи на патентоване


НАШИЯТ #1 СЕРУМ СЕГА ПО-ДОБЪР ОТ ВСЯК КОГА Вдъхновен от ново изследване на ДНК.


   .

 :
    

Ð&#x;оли Генова 22 BEAUTY ZONE 3* !" #$" %"$"& '+"" 14:00-19:00 /.

*Mall of Sofia, (.  101)


MALL OF SOFIA • E ÒÀÆ 1


8 лўлЮлблалъ

44 лћлљлюлАлџлў лљлџлАлЋлАлълљлалў

10 лЪлълћлљлалфлдлў

46 лЉлўлќлБлблљ

16 лАлЋлЏлЋлЮлљ VS. люлљлЎлЏлў лАлљлЎлалфлА

48 лелљлЏлфлб

18 ONE DIRECTION

50 лцлўлЏлўлЪ лълб лАлџлълЪлўлЋ

20 лЊлљлцлълњлЋ лЮлљ лЌлњлЋлЌлћлўлблЋ

53 люлфлќлџлў лЉлБлблўлџ

22 лблалЋлЮлћлълњлЋ лќлЋлЮлў

54 лљлЏлЋлџлА лАлфлалДлљлћлќлўлЋлњлљ

24 лблалЋлЮлћлълњлЋ люлфлќлЋ

56 лўлЊлалўлблЋ лЮлљ лЊлЏлљлћлљ

26 лблалЋлЮлћлълњлЋ лћлЋлдлљ

58 лАлблљлЎлЏлўлЮлЊ лА лалълћлў

28 лблълЪ 10 лЌлљ лЋлАлЋлЮлблљ

62 лћлљлюлАлџлљ люлълћлљ

30 лЋлАлЋлЮлЋлЮ лЊлалўлю

70 люлфлќлџлљ люлълћлљ

32 люлўлЦлљлЋлЏлљ лцлўлЏлЋлњлљ

84 лЪлљлалцл«люлў

36 лЋлцлблўлю лалБлАлЋлњ

86 лЊлалўлќлљ лњ лЉлљлЮл»лблљ

40 лљлЮлў лЦлљлЏлњлљлћлќлўл»лЮ&лЪлЋлалБ

88 лЏлЋлћлЋлЮлљ лџлълЌлюлЋлблўлџлљ 89 лАлфлњлЋлблў лълб лћлЋлалюлљлблълЏлълЊлљ 90 лЪлалълюлълдлўлў лџлълЌлюлЋлблўлџлљ 92 лЦлЏл»лЉ&лњлўлЮлъ лълълћ 94 лЪлалўлџлљлЌлџлљ лЌлљ лЌлълћлўлўлблЋ

ISSUE#8 ISSUE#1 2011/2012 2013

лАлфлћлфлалќлљлЮлў лЋ

 : ,  , ,  

      &  

  

 

     

лЪлљлалцл«лю лЮлљ лЋлАлЋлЮлБлАлюлўлњлџлљ лА лћлфлЦ лЮлљ л»лЉлфлЏлџлў лў лџлљлЮлЋлЏлљ

?'+<#, ;$'# A#)+# Benetton %$+$)#%! !! !! ! "$ *+'*+ ! "%$ )> '$(! %$$ <$*# !)* ! "# *#'$ >$=' "!(!", ivet fashion

 "=# #

  

 

  

 

   

  

 

96 лўлЮлћлЋлџлА лЮлљ люлљлЊлљлЌлўлЮлўлблЋ

    

   

   

       

 

 

  

  

  

  088 851 73 15    088 785 68 41   088 260 93 60   

   088 856 30 36

 

лўлил▒лЙЛђЛіЛѓ лйл░ Лђлхл┤л░л║ЛѓлЙЛђл░  Pierre Cardin !" Juliany

!  "# Mall of Sofia $%!, &'. ()*+$ '-/ 1 02/810 90 40, 980 94 54 mallofsofia@eva.bg ;-#+  20 000 . <#</# -#*+ $+ +$/# "=# >$? =# AB= <$;)##, ;);-#+/## ";$'"/## A" ")-$+$ )#")C # "=#+'!. "=#+'!+ $* $+$/$)$*+ "# *B=B)?#+$ # ;&A'<&/#+ )<'#>.

"=#+$ * )#";)$*+)#!/# A";'#+$.

6


esteelauder.com © 2013 Estée Lauder Inc.

Представете си 15 часа безупречност. Double Wear Makeup Бъдете уверени и спокойни, без размазване и промяна на цвета, дори когато е топло или влажно. Без мазнини. Удобен. Непобедим. Нанесете го веднъж и не го мислете повече. В нюанси за всеки цвят на кожата.


ИНТР О

   Никак не е трудно да различиш мрачен шотландец от слънчев лъч. Мисля, че го беше казал писателят с типично британско чувство за хумор П. Г. Удхаус. Наистина с идването на есента слънчевите лъчи намаляха, така че мрачните шотландци няма защо да се безпокоят, че се различават много от околната среда. Но това съвсем не означава, че трябва да допуснем мъгливото настроение да се настани в душите ни. Във всеки ден, дори от онези с найупорития студен ръмеж, можем да открием сухи местенца, където се е настанило доброто настроение. Не е чак толкова трудно да си създадем своя малък уютен заслон – с чашата топло капучино с изрисувано в пяната сърце, с усмивката на непознатото хлапе, което е толкова щастливо, че се вози на ескалатора, с някой дребен и абсолютно неочакван подарък, който ще купим на приятел. В Mall of Sofia сме се опитали да създадем точно такъв оазис на доброто настроение, да напълним с цвят и усмивки дори най-сивия ден.

8

В книгата си „Правилното отношение към дъжда“ Алегзандър Маккол Смит, който впрочем е шотландец по произход, макар и не от мрачните, описва с много любов Единбург – града, в който живее и който е известен с почти постоянния си дъжд и прихлупено небе. Когато край теб има обстоятелства, които не можеш да промениш, най-мъдрото е да се опиташ да промениш отношението си към тях. Това е изводът на главната героиня в книгата му. (А това е и любимата мисъл на младата певица Михаела Филева, която гостува с интервю в броя.) Правилното отношение към дъжда е да го приемем като едно от лицата на нашия свят – единствен и прекрасен. И да му се насладим. Ноах Мааян Asset Manager


Đ&#x;Đ&#x17E;Đ&#x201D;Đ?Đ ĐŞĐŚ Đ&#x2DC; 3 1 2

Lady in RED

4 5

7

DKNY

6

8

11

1. CD  , The Standarts,   2. Zeades   VIP Shop 3.  Lenovo A3000 - 4.  Zeades   VIP Shop 5. Etam 6.  Orsay 7.   Broun Satin Brush        

8.    9.    Denix 10.    Denix 11. Orsay

10

10

9


LILY McMENAMY, MODEL

София, Mall of Sofia - партер


Đ&#x;Đ&#x17E;Đ&#x201D;Đ?Đ ĐŞĐŚ Đ&#x2DC; 2

1

4

Burberry

3

Đ&#x153;Ń&#x160;Мки 

5 6 7

8

1. Ray-Ban   

Eurooptic 2. CD Tarya Turunen, Colours in the Dark,  

3.  Samsung Galaxy Tab 3 8.0 Germanos 4. Celio 5.  Candino   Juliany 6. Mont Blanc   VIP Shop 7.  iPhone   VIP Shop 8.     Denix 9.  Porsche Design Adidas   Adidas

12

9


Đ&#x;Đ&#x17E;Đ&#x201D;Đ?Đ ĐŞĐŚ Đ&#x2DC; 3

1

2

4

5

ЧоŃ&#x20AC;вон 

8

9 6

7 11

1. Benetton 2. Angry Birds Speacker Space  3.    4.  Benetton 5. Rudi Kids 6.  Cristhelen B.   Musette 7.      8.  Mimo&Co. 9. 

     10. KK 11. Mimo&Co.

14

10


RCS Celio France : Bobigny : 313 334 856

life, enjoy.

в Mall of Sofia e с нова локация. Открийте ни на етаж 1


Đ&#x2014;Đ&#x2019;Đ&#x2022;Đ&#x2014;Đ&#x201D;Đ&#x2022; ШĐ&#x17E;Đ&#x;Đ&#x2DC;Đ?Đ&#x201C; Đ?

 getty images

  Orsay Cristhelen B.  Musette

Đ&#x2018;иŃ&#x201A;ка на  ! "!#"

VS

 Sisley Cristhelen B.  Musette

16

" $%"


ЗВЕЗДЕ ШОПИНГ Н 1

ONE DIRECTION

3

2

Мечтите на тинейджърките тези дни се фокусират върху пет английски момчета със сложно стилизирани прически, облечени в непоклатим синхрон. Цветовете винаги са ограничени до два, максимум три в аутфит, а кройките са вталени и скъсени, точно по европейски. И въпреки че момчетата предимно пеят, не можем да отречем другия им голям коз – усмивките и стилът. 1. Sisley 2. Playlife 3. CK Jeans   Totally Erected Store 4.  Lotus   Juliany 5.  H&M 6. Kenvelo 7. Totally Erected   Totally Erected Store 8. Terranova 9.  Adidas

4

5

6

8 9 7

18


Mall of Sofia, етаж 1


ЗВЕЗД И   СЕ СКЪСА Не сме били свидетели на момента, в който панталонът на Джони Деп се е скъсал. Но пък той бе достатъчно добър, за да си разкаже всичко. По-интересната част е какво е направил. И не е най-логичното – да се преоблече. Допълнителна драма в случката внася фактът, че бил без бельо. „Една сутрин бързах за представление на сина ми в училище. Закъснявах, както обикновено. И докато проверявах дали портфейлът и документите са в задния джоб, установих, че панталонът ми е цепнат и има огромна дупка. А не носех бельо. Веднага потърсих тиксо, залепих го и отидох навреме“, разказа Деп. Съветваме папараците, когато го снимат, да обръщат специално внимание на задните му части. Може да уцелят джакпота със снимка на подаващо се тиксо. Или нещо друго – все пак разбрахме, че не носи бельо.

 

ИЗВЕСТНИТЕ

И те са хора, нищо човешко не им е чуждо. Включително да се спънат на червения килим, да заспят по време на интервю, да си искат рестото текст деяна ангелова снимки БГНЕС, a.m.p.a.s.

  ЗА ТОАЛЕТНАТА Още преди да напусне Франция и да стане руски гражданин заради високите данъци, Жерар Депардийо успя да скандализира не само своята родина, но и цял свят. Актьорът, известен със страстта си към чашката, шокира пътниците и стюардесите в самолет, пътуващ от Париж за Дъблин. Той реши да се облекчи не в тоалетната, а на пода. Пред погледите на всички. Според свидетели на случката е бил пиян. И отказал да изчака 15 минути, докато самолетът набере височина след излитането, за да може да ползва тоалетната. „Трябва да се изпикая“, разкрещял се 64-годишният актьор. И най-безцеремонно свършил работата пред погледа на всички.

20

 РЕСТОТО Това е един от минусите на славата – трябва да поддържаш звезден имидж. Не ти е позволено да проявяваш напълно човешки черти като пестеливост и стиснатост. Защото веднага влизаш в медиите като богаташа, който си иска рестото. Това се случи с Аштън Къчър и Мила Кунис. Докато се разхождаха из лондонските улици, на актьора му хрумна, че може да се подстриже набързо в евтина бръснарница в Съмърсет. Под „евтина“ разбирайте буквално – услугата струвала осем паунда. „Дадоха ми десет и изчакаха за рестото от два паунда. Не оставиха никакъв бакшиш“, с разочарование коментира собственикът на бръснарницата.


: ХАЛАТ Наскоро Силвестър Сталоун обвини Брус Уилис, че е „алчен и мързелив“. За първото не знаем, но за второто получихме доказателство. Звездата от „Умирай трудно“ хвърли в недоумение милионите зрители на сутрешно шоу във Великобритания, след като очевидно го беше домързяло да се приведе във вид. Интервюто се провеждаше в хотелската стая на 58-годишния актьор, който пък бе облечен по халат. Водещата бе достатъчно тактична, за да не го попита защо. Но зрителите мигновено реагираха. За щастие или не, поне отдолу не беше гол. Преди него и 71-годишният Ник Нолти (на снимката вдясно) демонстрира любовта си към халата, като се появи в този вид на премиерата на филма Gangster Squad. Така и не стана ясно какво иска да ни каже с този избор на тоалет, още повече че под него бе облечен напълно удачно за случая – черна риза и панталон. Явно има някаква странна и закачлива любов между звездите и халатите, която ние не разбираме.

 

НА ВСЯКА ЗВЕЗДА Дженифър Лоурънс бе звездата на тазгодишните награди „Оскар“. И тя със сигурност ще помни церемонията цял живот не само защото спечели първата си статуетка. А и защото преживя най-големия кошмар за всяка знаменитост – препъна се на стълбите, докато отиваше да вземе „Оскар“-а си. “Какво стана ли? Погледнете роклята ми, това стана. Просто се опитах да се кача по стълбите с ТАЗИ рокля. Май стъпих върху плата, а и стълбите бяха доста излъскани. Неудобно ми е да ви кажа какво си помислих в този момент, но думата започва с f...” Явно 22-годишната звезда има проблем с избора си на рокли и начина, по който се придвижва с тях. Защото и на наградите на гилдията на актьорите трябваше да се изчервява заради подобен гаф. Там пък роклята се закачи за стола на неин колега и долната част се смъкна.

  ВИ Е БЕЛЬОТО Снимките на звезди, които случайно или не пропускат да си сложат бельото и още послучайно или не вдигат прекалено високо роклите си, не са рядкост. Но последните две изцепки бяха доста злепоставящи заради ранга на знаменитостите. И неоспоримия факт, че не са търсели сензация. Първо през пролетта Ан Хатауей бе заснета от папараци, докато слизаше от автомобила си по изключително неподходящ начин с рокля с дълбока цепка. По-лошото бе, че не носеше бельо и на практика показа всичко. Наистина всичко. След случилото се тя обвини папараците, че не е трябвало да публикуват снимките, а да проявят човечност. Но пък и тя можеше да си сложи гащи. Подобен неприятен инцидент сполетя и Ева Лонгория на тазгодишното издание на фестивала в Кан. Тя просто се престара с вдигането на роклята, за да я опази от дъжда. И май бе забравила, че отдолу е без бельо. Но поне не обвини фотографите за гафа си.

21


FASHIO TREND 1

7

2

8

Blumarine

Calvin Klein

3

Đ&#x2014;НаŃ&#x201A;Đ° ĐşŃ&#x20AC;аНиŃ&#x2020;Đ°

4

10

VS

5

Đ&#x;Ń&#x20AC;инŃ&#x2020;ĐľŃ Đ°Ń&#x201A;Đ° 6

1. Sisley 2. Bobo Zander 3.  Calliope 4. Sisley 5.  GiAnni 6.  dâ&#x20AC;&#x2122;Orne 7.  Orsay 8. Promod 9. Orsay 10.  Etam 11. Sisley 12.  Cristhelen B.  Musette

22

9

11

12


1 7

8 2

10

9

4

Alberta Ferretti

Blugirl

3

11

Đ&#x;Ń&#x160;нкаŃ&#x20AC;каŃ&#x201A;Đ° 5

6

VS

12

Đ&#x2DC;Ń Ń&#x201A;Đ¸Đ˝Ń ĐşĐ°Ń&#x201A;Đ° НоКди 1. Kenvelo 2. Calliope 3. Motivi 4. Esprit 5.  Kensol 6.  Paolo Botticelli

7.  Pandora 8. Kensol 9.  dâ&#x20AC;&#x2122;Orne 10.  Daphne 11.  Kenvelo 12.  Esprit 13.  Mexx 14. Motivi 15.  Palmers 16. Cristhelen B.  Musette

13

14

15

16

23


FASHIO TREND 1 6

7

2

4

Balmain

Cerruti

8

ЧоŃ&#x20AC;ниŃ?Ń&#x201A; Ń&#x20AC;иŃ&#x2020;Đ°Ń&#x20AC;

VS

3

9

11

10

ĐĽŃ&#x192;НиганŃ&#x160;Ń&#x201A; 5

1. Sisley 2.  Just Cavalli   Totally Erected Store 3.  Diesel Galdini 4. Just Cavalli   Totally Erected Store 5. Sisley 6. Supra   Kix 7. Sisley 8.  Supra   Kix 9.

 Diesel Galdini 10.  Terranova 11. Lee Cooper 12. Kenvelo

24

12


6

1

7

2

Burberry Prorsum

3

Calvin Klein

8

Đ&#x17E;Ń&#x201A;НиŃ&#x2021;никŃ&#x160;Ń&#x201A; 4

9

VS

10

Đ?Ń&#x201A;НоŃ&#x201A;Ń&#x160;Ń&#x201A; 1.  Mexx 2. Esprit 3.  Esprit 4. Benetton 5. GiAnni

5

6.  Terranova 7.  Terranova 8.  Adidas 9.  Tissot   Juliany 10. Lee Cooper 11.  Nike

11

25


FASHIO TREND 6

1 7

8

ĐĄĐľŃ&#x20AC;иОСнаŃ&#x201A;Đ° VS Đ&#x153;ĐľŃ&#x2021;Ń&#x201A;Đ°Ń&#x201A;оНкаŃ&#x201A;Đ° 2

9

10

3

11

4

5

1. Mayoral  Amigo 2.  Mimo&Co. 3. Rudi Kids 4. KK 5. Rudi Kids 6.  Benetton 7. Rudi Kids 8.  Pandora 9.  Rudi Kids 10. Mimo&Co. 11. Benetton 12. Mayoral  Amigo

26

12


1

Đ?Ń&#x20AC;Ń ĐľĐ˝Đ°ĐťŃ&#x160;Ń&#x201A; на один 2

1. Benetton 2. Mayoral  Amigo 3.  Mimo&Co. 4.  Rudi Kids 5. Nukutavake  Amigo 6. Benetton 7. KK

3

5

4

6

7

27


FASHIO CORNERN

10 гОŃ&#x20AC;ĐľŃ&#x2030;и пОкŃ&#x192;пки  1 2 3 4

Đ&#x201C;Đ Đ?ФĐ&#x2DC;ЧĐ?Đ&#x17E;ТĐ&#x17E; ĐĄĐ?Đ&#x161;Đ&#x17E;

Đ&#x2019;Đ&#x;Đ&#x2022;ЧĐ?ТĐ&#x203A;ĐŻĐ&#x2019;Đ?ĐŠĐ&#x2DC;ТĐ&#x2022; Đ&#x17E;ЧĐ&#x2DC;Đ&#x203A;Đ?

Dolce&Gabbana   Opticlasa

Đ&#x;Đ&#x2022;Đ&#x;Đ&#x2DC;ТЪТ

5

ЧĐ?Đ?ТĐ?ТĐ? Đ&#x161;УФĐ?Đ

Đ Đ&#x2DC;Đ&#x2014;Đ?ТĐ? ĐĄ Đ&#x;Đ Đ&#x2DC;Đ?Т

Parfois

Bianka

Sisley

Parfois

Bianka

Lauren Ralph Lauren  Totally Erected Store

Cristhelen B.  Musette

Kensol

Kensol

Benetton

Chrome Hearts   Opticlasa

Ray-Ban   Eurooptic Mexx

Đ&#x2014;Đ?Đ&#x203A;Đ&#x17E;Đ&#x2013;Đ&#x2022;ТĐ&#x2022; Đ?Đ? Đ&#x201D;Đ&#x2022;ТĐ?Đ&#x2122;Đ&#x203A;Đ? Đ&#x2019; Đ Đ?Đ&#x153;Đ&#x161;Đ&#x2DC;ТĐ&#x2022; Đ&#x2DC; Đ?Đ? Đ&#x201C;Đ&#x17E;Đ&#x203A;Đ&#x2022;Đ&#x153;Đ&#x2DC;ĐŻ Đ Đ?Đ&#x2014;Đ&#x153;Đ&#x2022;Đ  Đ&#x2014;Đ? Đ&#x201D;Đ&#x17E;Đ&#x;ĐŞĐ&#x203A;Đ?Đ&#x2DC;ТĐ&#x2022;Đ&#x203A;Đ&#x2022;Đ? ШĐ&#x2DC;Đ&#x161;

Bobo Zander

28


6

МИЛИТЪРИ ЯКЕТО

7

МАСИВНОТО КОЛИЕ

8

ОКСФОРДСКАТА СТЪПКА

9

ПУЛОВЕРЪТ

10

РОМАНТИЧНОТО БЕЛЬО

Calvin Klein Seven Seconds

Motivi

Tally Weijl d’rne

CK Jeans  Totally Erected Store

Skiny

Palmers Promod

Lalo

Hush Puppies

Terranova

НЕЖНИТЕ БОНБОНЕНИ ТОНОВЕ И ФЛОРАЛНИТЕ МОТИВИ МОГАТ ДА СА ВАШЕТО ТАЙНО ЛОЛИТСКО ОРЪЖИЕ.

H&M

Parfois

Roberto Venuti  Hush Puppies

Benetton

29


BEAUT CORNER

Подслади 

Слънчевите светли цветове са не само емоционално спасение от мрачните дни, но и модна тенденция през този сезон. Заложете на бонбонените нюанси в есенните аксесоари и грим и ще уцелите най-секси акцентите във визията. Гримът и лакът за нокти са една чаровна добавка към тоалета и цялостното ни излъчване. Важно е да ги подберем според срещата, ситуацията или работната си позиция, но те подсказват и дали следим тенденциите. Ако заложите на бонбонените нюанси, определено ще ви проличи, че сте разглеждали модните каталози за есен 2013.

  

 ?

Бонбонено означава сладко, кукленско и женствено и може да бъде млечнорозово, сатетенобежово или бледозелено. Всеки светъл тон, който прави игриво намигване към слънчевото настроение, може да се нарече бонбонен.   

Бонбонените цветове са идеални за хората със светла кожа, светлокестеняви или руси коси. Бледорозов глос или малиненочервено червило са чудесен избор и за някоя брюнетка, стига да притежава по-светъл тен. Светлозелените сенки в по-студени тонове (ментовозелено) са идеални за тъмните очи, а пясъчнорозовите сенки чудесно се вписват във визията на блондинка, но с кафяви очи. Бонбонените цветове не отиват на по-ексцентрични дами с авангарден вкус.

 

Може да изберете червилото според чантата и обувките си. И да не носите много грим, глосът или блестящото червило тази есен са задължителни, особено за вечерите. Изберете цвят фуксия за по-официалните поводи и нежен бледоворозов глос с много блясък през деня. Малинените устни са за фаталните дами, които задължително трябва да подчертаят очите с очна линия или опушени сенки. 

Цветът на сенките може да кореспондира с нюанса на шала или

обемната гривна в ментовозелено например. Използвайте и розово, но вечер го съчетайте с опушенокафяво. Очите не са агресивен акцент във визията тази есен, но със сигурност не бива да бъдат пренебрегвани. 

Експериментирайте с цветовете на ноктите си много по-смело, отколкото със сенките и червилото. Нюансите може да не са в тон с червилото и трябва да изпъкват на фона на целия тоалет. Например лак цвят фуксия на фона на черно сако. Или ментовозелено, съчетано с пясъчнобежови обувки.

 a,   Cristhelen B.   Musette  ! Meli Melo

8

5 7

3

1

9 6 2

4

30

1. Guerlain 462  Beauty Zone 2. Estee Lauder Pure Color 66 —  

  Estee Lauder-Clinique Exclusive Boutique 3. Decoderm     Gossip Hair&Beauty 4. Decoderm Lon Lasting 

    Gossip Hair&Beauty 5. Douglas    Beauty Zone 6. Douglas  

  Beauty Zone 7. Golden Rose Selective       Golden Rose 8. Clarins Colour Quench  Beauty Zone 9. Douglas      Beauty Zone


Mall of Sofia, етаж 1


ЛИЦАТ НА ГРАДА

 :

АБЕ, ХУБАВО Е ...

текст адриана попова фотография венцислава василева и асен емилов грим и коса даниела аврамова

При Михаела Филева (22) опитът за запознанство с „хайде да пием по кафе“ е обречен на провал. Момичето не пие кафе. Опитвала е на два пъти, но след това имала чувството, че светът около нея се движи на забавен каданс. А и напоследък е малко нещо известна. Особено след хитовете „Опасно близки“ с Venzy и „А дано, ама надали“ с Графа и Venzy. Сега наред е новото й парче „Приливи и отливи“, което е част от кампанията „Зелената песен на България“. Идеята е по нестандартен начин да се обърне внимание на голямата тема за опазване на природата. Вие я пазите, нали? И Михаела така. Пази я, като кара колело, когато може, най-вече в родния си Велико Търново. И още: като „спираш водата, докато си миеш зъбите, и си изхвърляш боклука на регламентираните места“. Обаче конкретиката не й харесва, защото така нещата се „елементаризират“. Обаче ние пък смятаме, че опазването на природата е доста конкретно нещо. Направо като математиката, която Михаела е учила здраво в Природо-математическата гимназия в Търново. „Това, че учих точно в тази гимназия с профил информатика, ми даде средата. Ученето зависи само от теб – ако искаш да вземеш, вземаш, но средата не зависи от теб, а може да ти даде много. Там бях сред изключително интелигентни, информирани и сериозни хора.“ Точно средата й харесва много и в Музикалната академия, където сега учи поп и джаз пеене при проф. Стефка Оникян. Преди това е приета и софтуерно инженерство в Техническия университет, но решава да следва мечтата си. А тя е една – музиката. В проекта „Зелената песен на България“ за слушателския вот се състезават Михаела Филева, Били Хлапето и Дивна, Криско, Революция Z, Рут и рокаджиите Der Hunds. Финалът ще е на 7 декември в зала 1 на НДК. Партньори на проекта са радиата N-JOY, Z-Rock и Jazz FM. И вие можете да гласувате. Не че агитираме за Михаела, но песента й е наистина добра, а видеото й е... много привлекателно. Така се казваше в годините, когато определението секси още не беше се завъртяло.

32


  H&M

...ДА СЕ ВТУРНЕШ ПРЕЗ ГЛАВА КЪМ МЕЧТАТАСИ И ДА УСПЯВАШ ДА Я СТИГАШ!

33


ЛИЦАТ НА ГРАДА ШКОЛАТА Х ФАКТОР Михаела участва в първия сезон на шоуто, където стига до големите концерти. Ментор й е Мария Илиева. „Х Фактор си остава все още едно от най-хубавите неща, свързани с музика, които са ми се случвали. Поради простата причина, че там успях да се срещна с много мои талантливи връстници със същите интереси и амбиции. В такива моменти стигаш до собствената си истина. В миналото съм ходила на много певчески конкурси. От 10-годишна. Деца от цяла България се събираха. Беше начин да си свериш часовника, доколко си овладял вокалните техники. Следваха фестивали извън България. Научаваш се да бъдеш на голяма сцена, осветление, тоалети, прическа, грим. Но Х Фактор беше много различно преживяване, там имаше много любители. Хора, които сега ги хваща този плам за музика, а това е много заразяващо. Освен това няма нещо ру което да дава толкова интензивен опит за кратко р р друго, време. Работиш със срокове, с най-добрите професионалисти в страната. И се научаваш, че зад един добър продукт стои голям екип. В шоуто осъзу , която ти мислиш,, дда се случва у по начин, по нах,, че за дда може музиката, който ти се иска, трябва наистина да имаш добър екип.“ МАМА Михаела има много специални отношения с майка си. Казва, че тя е от онези родители, които ти оказват подкрепа, като просто не те спират. „Предполагам колко трудно й е било да ми каже в нашата реалност: да, следвай мечтата си. Остави софтуерното инженерство – което щях да уча, и прави музика. Тя идва на моите концерти, макар и порядко, отколкото на мен ми се иска. Идва, за да бъде съпричастна с моето щастие. Знам, че както и да се справя, тя винаги ще бъде щастлива и горда майка, за което съм й благодарна.“ ПРОМЯНАТА Е В ТЕБ Михаела казва, че най-добре се припознава в една мисъл. Ако не харесваш нещо в себе си или около себе си, промени го. Ако не можеш да го промениш, промени отношението си към него. Помагало й е много пъти. В Х Фактор например влязла с мисълта, че това е поредната машина за пари, но променила отношението си. И шансът я открил. Той се явил след участието й

в шоуто във вид на обаждане от Графа, който й предлага да я продуцира. Според нея Графа е един от най-работливите и земни артисти в България. Честен и коректен, с него не се чувстваш експлоатиран. Всъщност Михаела се познава с него от по-рано. Когато е на 13, тя води предаването на баща му „Хит минус едно“. Малко ми е наивно да вярвам, че още оттогава помни онова момиче, което прави музика, казва Михаела. Не смее да го пита какво е видял у нея, защото... я е страх. „Не съм вярвала, че в музикалния бизнес по нашите географски ширини може да срещна такъв човек.“ ПУБЛИКАТА „Тази година участвах в турне на музикалната телевизия The Voice, което беше на площади и събираше между 30 и 50 хил. души. Във Варна бяха 65 хиляди. Минимумът от хора беше 15 хил. Това е най-прекият начин да усетиш, че се харесва това, което р у у р р С нищо не правиш. Буквално усещаш енергията как витае над хората. мога да сравня емоцията от това да не можеш да чуеш собствения си глас, защото хората пеят песента ти.“ А ДАНО, АМА НАДАЛИ Михаела като че ли няма несбъднати мечти. Тя и не ги нарича мечти, а дългосрочно планиране – учила е програмиране все пак. Вярва в силата на мисълта и че ако човек иска достатъчно силно нещо, може да го материализира (моля, не материализирайте неща като паяци и атомни бомби, дори да вярвате в тях – б. р.). „Във всеки момент от живота е имало моменти, в които съм притаявала дъх и съм искала нещо крайно силно. Понякога са били малки, нелепи неща от типа нека днес изпитът да мине добре. Понякога в личен план – да намериш човека, който да ти допринася за това спокойствие.“ Е, намерила го е. МОМИЧЕТО И ЖЕНАТА „Чувствам се момиче, защото мога да си позволя да бъда откровена. Чувствам се и жена поради простата причина, че съм намерила смисъла в живота си и успявам чрез това да се обезпечавам не само морално, но и финансово. Да се втурнеш през глава към мечтата си и да успяваш да я стигаш... Абе хубаво е.“

БЛИЦ Ти цяло лято беше по участия. Как си почиваш? Крада си почивка. Мога

да заспя във всеки един възможен момент. За щастие съм от хората с много здрав сън. Пътувайки, почти винаги спя в колата освен в моментите, когато ми идва вдъхновението. Гледам да разпускам на по-тихи местенца с приятна компания, която не ме натоварва. Имам нужда от спокойствие в свободното си време, което за щастие е малко. Пееш за приливи и отливи. Ти имаш ли? Разбира се. За любов ли ще говорим? Предпочитам да си говорим за изкуство, за творческо вдъхновение. Това е нещо, което те връхлита съвсем случайно, улавяш го или не, и то си отлита. Кога за последен път те е връхлетяло? Съвсем скоро. В колата. Пътувахме за участие в страната. Идея за песен беше. А отливи? Гледам да нямам отливи. Имаш ли специален режим при турнетата? Старая се да се храня здравословно, което не е много лесно при тези пътувания и късни участия. Повече чисто месо и салати. Опитвам се късно вечер да не ям. И като всяка жена се оставям на порива за малко шоколадово бягство. Ти работиш с доста мъже. Сблъсквала ли си се със сексистко поведение? Не, не. Чувствам се като принцеса сред тях и няма нищо лошо в това да си

обгрижвана и да не те оставят да си мъкнеш сама багажа.

Как се виждаш след 10 години? Искрено се надявам да се паля по музиката

както сега.

34

ХАРЕСВА УИТНИ ХЮСТЪН

ВЪВ ВОКАЛНО ОТНОШЕНИЕ ДЖИЛ СКОТ – ЖАЛКО, ЧЕ НЕ Е ПОПУЛЯРНА У НАС, ОТ ОНЕЗИ АРТИСТИ, КОИТО ГОРЯТ В МУЗИКАТА ЕРИКА БАДУ – НЕ САМО КАТО ВОКАЛНА ТЕХНИКА, А ЗА ИЗЛЪЧВАНЕТО, ЗАСТАВАНЕТО ЗАД СОЦИАЛНИ КАУЗИ   


ÅÒÀÆ 1


ЛИЦАТ НА ГРАДАА

фотография асен емилов

Какво се случва,  

  36


Ефтим Русев е спортно стегнат, логичен, с една овладяна мъжка екстравагантност. Изпод ръкава на сакото му наднича татуировка, над нея - суперидейна гривна. Направена е от тънко такелажно въже и шегел – метална скоба, използвана в яхтинга и напомняща на Ефтим за Варна, родния му град. Изобщо той изглежда точно като младите градски професионалисти с бърза и логична мисъл, леко безпощадни, съсредоточени върху ефективността и нейния приятен резултат – печалбата. Например като брокер на международните валутни пазари (Ефтим е бил такъв) или консултант по недвижими имоти (бил е и такъв), или мениджър на верига магазини. Тук сме право в десетката - Ефтим менажира веригата магазини Esprit и представянето на марката Marc’O Polo. При всички случаи е доста далече от клишето за художник: човек с дълги бели коси (като Леонардо), с барета (спомнете си Пикасо) и творящ на базата на психично разстройство (виж Ван Гог). И все пак голямата му страст се оказва рисуването. Как и защо? Как започнахте да рисувате? Преди около година. Един ден погледнах празните бели стени вкъщи и си помислих, че искам да нарисувам за тях абстрактна картина. Отидох в художнически магазин и директно си признах, че не съм правил нищо подобно досега. Купих си няколко четки, платно и детски комплект бои, седнах и започнах да рисувам. Но за да стигна дотам, съм минал през един дълъг процес, в който съм дълбаел в същността си. Нещо като екскурзия навътре в себе си, когато разглеждаш какво има там.

Коя е любимата ви мисъл? Изкуството е гласът на любовта и човек трябва да се научи да говори на този език.

Не е имало някакво специално събитие, което да отключи художника у вас, така ли? Не, не ме е блъскала кола. Не е нужно да чакаме нещо специално да се случи, нещо животозастрашаващо, за да се обърнем към себе си. Апелът ми е всеки един човек да намери начин да го направи. Аз наистина вярвам, че във всеки от нас се крие талант. В профила ви във Facebook/interactbg, където качвате картините си, прочетохме: „Креативният възрастен е оцеляло дете.“ Много е важно да запазим детето в себе си, неговата смелост да се изразява естествено. Неговата непредубеденост, непризнаването на рамки. Аз не съм учил за художник, но имам смелост. И все пак – не изпитвате ли страх? Страх ме е от самия мен. Най-големият враг на човека е самият той. Колко картини сте нарисували досега? Около 60. На едно сядане за два-три часа рисувам по една картина. Кога рисувате? Обикновено привечер, когато реша, че работният ми ден е свършил. През деня има много дразнители, но в тъмната част на денонощието човек може да остане сам и да се концентрира по-добре. Истинските неща се случват в абсолютна тишина.

Най-голямото признание за Ефтим Русев идва, когато престижната платформа Art&Painting публикува негова картина редом с произведения на Ван Гог, Моне, Фрида Кало. Тя е със заглавие “Choice” (“Избор“). Дървото върху диагонално разделени бял и цветен фон е метафора за двойствеността ни и за избора, който се налага да правим: между това да сме различни от „фона“ и самотни или да се обезличим. Реакциите са бурни и положителни, за два дена публикацията събира 1200 лайка, 300 шервания и десетки позитивни отзиви. Признание, разбира се, са и откупките на първата изложба на Ефтим. Предстои да видим картините му в Mall of Sofia.

37


L

MAL MIX

НОВО

НЕМСКО КАЧЕСТВО И ТОВА СИ Е В букета от нови магазини в Mall of Sofia Bianca се отличава с...

длага. Палта, немското качество на дамските облекла, които предлага. якета, шлифери, костюми, рокли, поли, панталони, блузи – всичко е с перфектна изработка, с гарантиран комфорт прии носенето и ентирани са в номерация от 36 до 52 по немския стандарт. Ориентирани ът е организипредимно към деловите жени. Мултибранд магазинът невни и спортни ран на принципа shop in shop с официални, всекидневни облекла на Аpriori, Bianca, S’Oliver и др.

ИЗБОРЪТ НА ШАРЪН СТОУН В магаз магазин Seven Seconds от този сезон ексклузивно се предла предлага италианската марка за чорапи и чорапогащници Pierre Mantoux. M През повече от 80-годишната й история ней нейни почитатели са Шарън Стоун, лейди Даяна и Изабел Изабела Роселини. За есента и зимата от Pierre Mantoux препор препоръчват както класическите черно, кафяво и сиво, така и комбинации комб на червено, бежово и бяло. Специално за романт романтичките са моделите, съчетаващи дантела с флорални мотивии – топтенденция за сезона.

MUST HAVE

Г Голяма цветна чанта и идентичен тишърт за града! Естествено, от Adidas. НОВО

 

На новия щанд Bubble Tea опитахме йогурт с манго и топчета тапиока и беше ммм! Най-напред избирате основата на бъдещия коктейл – черен или зелен чай, йогурт или мляко. После посочвате с кой от 11 вида плодов топинг да се овкуси. Сместа се шейква, изстудява се и накрая се добавят забавните бабъли – желирани топчета, пълни с вкусен сироп от портокал, личи, маракуя, ягода и др. Или с т. нар. джели – желирани късчета пресовано кафе, зелен чай, ябълка или... нашата тапиока.

38


МЪЖЕТЕ CELIO

С есенно-зимната си колекция Celio разделя мъжкия гардероб на три свята. Градският залага на английска елегантност за всекидневието. И предлага топли вълнени материи и кадифе в меки бургундско червено, каки и кемъл. Силуетът е видимо по-прибран. Втората линия е вдъхновена от работното облекло. Милитъри влиянието е доминиращо, а палитрата е монохромна с избледняващи нюанси на кафяво, сиво и каки в комбинация с електриковосиньо. Третата по-официална част, наречена club, разглежда костюма с нова прецизност. Саката са допълнени от кърпичка в малкия джоб, често в унисон с хастара. Класическата риза е обновена с контрастни яки и детайли.

НОВО

  

Палтенца за кучета и двуетажни замъци за катерещи се котки. Дизайнерски убежища за хамстери и красиви клетки за птици. Храни за всевъзможни домашни любимци, шампоани и балсами за хубостта им. Ще ги откриете в Zoo магазин Tropical на етаж -2. Към него има салон за подстригване на кучета и ветеринарен кабинет, в който д-р Савов и д-р Боянова ще окажат първа, втора и каквато трябва помощ на вашето животно.


ПЪТЯТ ГРАДЪТ&В ПЕРУ

   

„Не ме „дърпат“ скандинавските страни – обяснява Ани Халваджиян, пиарката на Global Films, – да ходя да си купя сандвич за по 20 долара и да студувам. Ако ще пътуваме, да е топло и лежерно, да има хубаво кафе, коктейли, плодове и морска храна. С моя приятел Асен (Чанков) след пътуването ни до Перу се размечтахме да можем да живеем там.“ Ани е един от най-пътуващите, най-работещите и най-купонясващите хора, които познавам. Заедно с всички малки „разходки“ до Италия тя прави поне по едно напоително пътешествие в далечна дестинация всяка година. Последното й беше с крайна цел Перу. За 21 дни, като започна от Буенос Айрес в Аржентина, мина покрай най-прекрасния водопад Игуасу, после на ред бяха най-високото плавателно езеро в света Титикака и Чили. И това, защото Ани харесва тамошната музика, хората и я очарова фактът, че целият континент говори испански. За списанието на Mall of Sofia Ани разказва: ИМАШ МИДИ, ЗНАЧИ СИ БОГАТ В Перу започнахме от Лима. Много стар прекрасен град. Това е индианското му име. Бил e център на Латинска Америка. Представeте си красивата испанска архитектура - катедрали, дворци с изобилие от злато, с огромни площади, обградени със зеленина и красота. И под всичко това индиански пирамиди се показват отвсякъде. Катедралата в Лима е върху основите на индианския Храм на слънцето, Кметството, Парламентът и сградите

40

 

на администрацията са захлупили индиански сгради, за да ги заличат, доколкото могат. На централния площад разбрахме, че сме попаднали на много специално място, и веднага съжалихме, че имаме само 2-3 дни там. Първия прекарахме в музей за индианското наследство от 2000-3000 години насам. Преди много години един италианец започнал да събира артефакти от местните, те му ги давали за без пари. Имаше огромна колекция от съдове, статуетки, платове, религиозните им

маски, обици, килими от хилядолетия. Инките, както ги наричат сега, а те всъщност са народът кечуа, не ценели златото. Служело им само за религиозни обреди и церемонии, защото отразява добре слънчевите лъчи. И лесно го давали на алчните испанци. За богат смятали този, който притежавал едни червено-розови и много красиви миди. Те живеят много надълбоко в океана и гмуркането за тях си е цяло приключение. Такива миди можели да си позволяват само най-смелите. Или богатите.


   

(   + 

 Sony Cybershot™    -    ,    300       .    , 30       . !    400  . " 9    , 3   4  .

# „  “   $ . %    , 

    

   . & ' (   )  *,    .

  / * ЕТО ГО ЮДА! Хората в Перу са прекрасни. Ниски на ръст, мургави, с леко дръпнати очи. Жените с огромните им бухнали поли са чародейни. Както и отношението им към планината, към природата, усмихнатостта им. Много се радвахме и забавлявахме от това как са успели да смесят християнството със старите си индиански вярвания и богове под носа на испанците. Гледаш, на иконите Дева Мария е облечена с огромен плащ и прилича на планина с глава. Легално е Божията майка, но я има и планината. И така успявали да надхитрят системата. Любима ми стана една невероятна катедрала в Куско. Рисували са я индианци. Учили, недоучили от испанците и италианците – малко прясна школа е била, и на иконите симетрията хич я няма. Тук-там едната ръка на някой – по-къса, другата – подълга, Исус е мургав като индианец. А на масата на Тайната вечеря вместо традицион-

ните у нас риби и храни има печено морско свинче и местни плодове. Юда е с лицето на Франсиско Писаро – завоевателя на империята на инките. Испанците от своя страна си премълчали. Толкова искали да покръстят местните, че отрупали с венециански огледала една от тамошните църкви. Лъжели, че който се види в огледалото, е обречен на Христовата вяра. ШУБРАЦИ ОТ КОКА И МУНЯ Куско е на 3300 м височина в Андите. Много красиво и наситено с история градче. Вървиш по тесни улички с павета. И Асен веднага, а малко по-късно и аз усетихме проблема с височината. На него му стана лошо. Мен ме заболя коремът. Реших, че е от фрешовете от папая, които „лющех“. Там е една от найхубавите папаи на света и ти сервират фреш от нея и на закуска. Но не беше папаята, беше височинната болест. Излъгаха ме, че неверо-

ятно бързо ще ми мине, ако пия чай от кока. Изпих литри. Не мина. Викам: нищо, поне енергия ще добия. Може и да ми е дала, но не я усетих. Други мъдри местни хора ми казаха: „По-добре муня, отколкото кока.“ Мунята е разновидност на ментата. Викам: добре, ще я пробвам. И ги редувах. После взех да ги смесвам. Хората навсякъде са любезни. Където и да отидеш, за туристите има масичка с гореща вода и оставени листа. И накрая от отчаяние, защото исках сила и не исках височинна болест, блъсках вътре и листа, и кока, и мента – и нищо. Но да поясня - листото от кока не е кокаин. То е все едно разликата от грозде до вино – да ядеш грозде и да пиеш вино. А аз не листо – цели шубраци изскубах, изпасах, изядох, изпих. ЕДИН ГРЕЙНАЛ СЛАДУР И така за първи път видяхме Андите. Какво чудо е тази планина. Пътувахме до Мачу Пикчу с прекрасен влак. Стюарди раздаваха чай, ястия. Имаше 2 прозореца и на покрива, от които да се любуваш на гледката. Влакът се движи успоредно на красива и голяма река. Заедно с нея наблюдаваш и планината с върховете й. Един - целият в сняг, друг – зелен, третият – с вулкан. Като се огледаш, всичко около теб е извънземна гледка и красота. Мачу Пикчу дълго е бил непознат. Бил е

41


ПЪТЯТ ГРАДЪТ&

  

 , ,     -  

нещо като университет, като лаборатория, като религиозно средище. Там живеели учени и студенти. Единствените семейства са били на обслужващия персонал. Невероятни неща ни разказа поредният гид – един грейнал сладур. Беше ми до рамото. Каза ми, че съм много интелигентна, защото знам испански. Много искаше да сме щастливи с Асен и ни снимаше непрекъснато. Ядосваше се на една азиатка, че не му слуша разказите. Даже започна да прави физиономии от обида. Прошепна ми тихичко: „Идват тука всякакви. Ето тази е дошла да се снима!“ Тя наистина въобще не го слушаше, а караше мъжа си да й прави безкрайни фотосесии на всеки камък. А мъжът й беше възрастен и с краката беше зле. Едвам катереше, изпружил език по камънаците. На мен си ми мина коремът за ден-два, но наистина дишането ми не беше същото. Няма как да подскачаш като козичка по върховете, както съм свикнала. Малко на по-забавен кадър. И така бавно и полека разгледахме всичките руини. А има хора, които правят inka trail - тридневен преход по пътя на инките – 40 км преход по планински терен. ЖЕНИТЕ КЕЧУА Тези кечуа са били половин милион, а са владеели 18 милиона – цяла Латинска Америка. Естествено, повечето време са и воювали. Представи си, движели са се пеша. Няма коне, няма вериги, няма колелета. И докато се навоюват и се върнат, то се е извъртяло едно поколение. И в градовете оставали жените – възпитавали децата, обучавали, решавали про-

42

   !   

блеми. Царял матриархат. Друго следствие на този начин на живот е, че традиционната схема е била, че жената е по-голяма, защото е по-умна, по-зряла. Жените били 5 или повече години по-възрастни от мъжете. Това всичкото го разбираме в движение от този невероятен източник на информация - гида. ПРАЗНЕНСТВО В ДУЕТ Така бяхме нагласили пътуването, че на рождения ми ден по обед да сме на Мачу Пикчу. Полюбувахме му се. Към обед много от хората бяха започнали да се задъхват. Позачервени. Аз си откраднах камъче. Не съм къртила от постройките, взех го от земята. Вечерта след това си имахме празненство в дует (с Асен) в нашия хотел с едни градини, поддържани, красиви. От туристическата

агенция в София някой беше информирал местни хорица, а те дойдоха с една торбичка и се подредиха смутени заедно с келнерите. В торбичката имаше подарък – шал от лама. Много тънък и красив. Хапнахме севиче типично перуанско ястие от много хубаво приготвена сурова риба с лимони, билки и подправки. И още в Лима, докато седяхме в един ресторант над океана в скъпата част на града, която за нас въобще не беше скъпа (Перу и Лима като цяло са много евтини) и царски вечеряхме, с Асен започнахме да се замисляме да се заселим там до шише бяло вино и скариди, октоподи, миди Сен Жак – най-пресните и вкусни на света, най-хубавото авокадо и всякакви суперсвежи зеленчуци супердобре приготвени. Толкова вкусни неща не сме яли.

  Севичето напоследък се приема като алтернатива на поомръзналото суши. За южноамериканците то е равносилно на пастата за италианците – яде се повсевместно. Перу и Еквадор спорят къде е приготвено за първи път. За севиче ви трябва сурова риба, като освен нея задължително присъстват сол, люти чушки и сок от кисели плодове - най-често лимон, лайм, може и грейпфрут. Рибата се нарязва на тънко, смесва се с останалите съставки и престоява така няколко часа. „Сготвя“ се под въздействието на киселия сок, а солта и лютите чушки влизат в ролята на консерванти и не позволяват бързото й разваляне. Ако рибата е тънко нарязана, й стига да престои в соса и половин час, за да стане готова за консумация. Древните жители на Перу са мариновали рибата в сок от маракуя, защото не са познавали лимона, който е донесен в Южна Америка от испанците. В Перу севичето се поднася със сладки картофи и печени царевични зърна.


L

MAL MIX НОВО  Daphne  Paolo Botticelli

Седмият албум на Placebo включва 10 чисто нови парчета. Предстои и европейско турне, а феновете са наясно с несравнимите изпълнения на рокбандата на живо. CD от Сиела Книгомания

  ,

 ?

Знаете ли какво е квилинг, скрапбукинг, ембосинг и крафтинг? Не сте сами в мъката си. В новооткрития магазин за арт и хоби материали Newart обаче могат веднага да ви обяснят тези техники за изработване на разни красоти. Там ще откриете и най-добрите арт и хоби материали от Италия, Германия, Великобритания, Русия, Дания, Холандия, САЩ, както и от изворите на източна култура – Япония, Корея, Тайван, Китай.

(7$Ǯ1

  

Летните градини преминават в следващия сезон, но в по-тъмни и категорични тонове. Ако сте традиционалисти, но искате да запазите аромата на рози и през есента, заложете на флорален костюм с тъмен фон.


FASHIO CORNERN

ЦВЕТЕН АКЦЕНТ 7

3

2 6

4

1

44

5


1. Paolo Botticelli 2. Parfois 3. Cristhelen B.   Musette 4. Malissa   Totally Erected Store 5.  Paolo Botticelli 6. Parfois 7. Paolo Botticelli 8. Cristhelen B.   Musette 9.  Melissa   Totally Erected Store 10. Cristhelen B.   Musette 11. Parfois 12.  Cristhelen B.   Musette

8

10 11

12

9

45


FASHIO CORNERN

3

5

2 1 4

8 9

6

7

10

1. Kenzo,   , Galdini 2.  dâ&#x20AC;&#x2122;Orne,    3.  Yuno Pearls,   4.  Gioe&Co.,   , Juliany 5. Pandora,    6.  Pandora,    7.  Ti Sento,   , Timeland 8.  Yuno Pearls,

    9.  dâ&#x20AC;&#x2122;Orne,    10.  Pierre Cardin,    , Juliany 11.  Gali,      -  

ĐĄĐ&#x2022;Đ&#x153;Đ&#x2022;Đ&#x2122;Đ?Đ&#x2DC; ĐŚĐ&#x2022;Đ?Đ?Đ&#x17E;ХТĐ&#x2DC; 46

11


1

2

1. Just Cavalli,  

  ,

 Timeland 2.  Gioelli, 

 ,  Galdini 3.  dâ&#x20AC;&#x2122;Orne,  4. Pandora,   

5. Morellato,  

   ,

 Juliany 6.  Altinbas, 18  

   7.  Altinbas, 18  

     8. dâ&#x20AC;&#x2122;Orne,  18    ,  ,  9. Luxentep,  

 , Zoppini 10.  Ti Sento, 

 ,  Timeland 11.  dâ&#x20AC;&#x2122;Orne,   

3

4

6

5

7

8

9 11 10

47


Emporio Armani

FASHIO CORNERN

Ermano Scervino

1. Parfois 2. Meli Melo 3. Meli Melo 4. Meli Melo 5. Parfois

3

Miu Miu

1

4 2

Завързан 

48

5

Donna Karan

Just Cavalli

Шалът освен необходимост в хладното време е и забавен моден аксесоар. Този сезон дизайнерите го миксират със семпли аутфити. Дали ще завържете елегантна панделка на шията или ще използвате по-мащабен модел като пончо, той ще преобърне и обнови гардероба ви. Щампите и десените са разнообразни, но най-силна е етно вълната в комбинация с едри плетива и кожи.


Този, както и други продукти на Golden Rose можете да откриете на www.goldenshop.bg

ЕКСКЛУЗИВНА ЛИНИЯ ТОП ЛАК С ГЛИТЪР ФИНИШ


ЛИЦАТ НА ГРАДА

,

КОЙТО ДОЙДЕ ТУК

ФИЛИП ЛАЗАРЕВСКИ Е ОТ СКОПИЕ, НА 26 Г., В МОМЕНТА ПРАВИ МАГИСТРАТУРА В ТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ПО ДИЗАЙН НА ЖИЗНЕНАТА СРЕДА, ЗАНИМАВА СЕ И С ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН. ОТ 8 ГОДИНИ ЖИВЕЕ В СОФИЯ.

Когато завършва гимназия заедно с тримата си най-добри приятели решава, че ще учи у нас. Четиримата идват за един ден в София да огледат града, в който ще са студенти. Знаят само, че е голям град, все едно цялото население на Македония на едно място. Нищо друго, не са чували дори за „Александър Невски“. През деня всичко е уау, супер яко. Със залеза на слънцето обаче ситуацията се променя. Улиците опустяват, навсякъде се спускат щори, всичко затваря, пада мрак, остават само проститутките и травеститите по „Мария Луиза“. Поуплашени, приятелите се оттеглят към автогарата и в относителната й безопасност изчакват автобуса за Скопие.

       

ГРАДЪТ КАТО ТОРТА Днес Филип е от екипа на Сдружение 365 – група млади хора, които правят безплатните турове за чужденци из града. Може да ги видите всеки ден от 10 и 18 ч. пред Съдебната палата, където се събират туристите. Обиколката продължава 2 часа и половина, минава се през всички забележителности в центъра. Мястото, което му е фаворит, е подлезът край ЦУМ, край черквата „Св. Петка Самарджийска“. „Когато дойдох в София, ми направи впечатление, че няма стар град както в много от световните столици. Но когато застанеш пред „Св. Петка“, можеш да видиш нагледно историята – 6 хил. години като пластове на торта. Руините от времето на Сердика са предимно от IV век, когато Константин Велики е искал да направи града столица на империята си. Той е казал “Сердика е моят Рим“. Е, не се е случило, но с колегите се шегуваме, че сме били на косъм. Черквата е построена през XIV век върху римска крипта, дори входът й е от криптата. А отгоре са сгради от XIX и XX век.“ Трябва да умееш да запазиш интереса на туристите, казва още Филип. Има си начини – винаги да си с лице към тях и с гръб към забележителностите, да разпределяш вниманието си между всички поравно, като ги гледаш в очите, да правиш игри. ПАМЕТНИК НА ДЖОН ЛЕНЪН ЛИ? Туристите са от цял свят, но най-вече американци, англичани, германци и... на четвърто място по многобройност са българите, които идват да научат повече за София. Има доста катарци, идвали са хора от Бруней, Колумбия, Индия. Със знанията си за града Филип може да засрами доста кореняци. Знаете ли, че майката на Константин Вели-

50

ки – царица Елена, е от Сердика, ни пита. Не, не знаехме. Влизали ли сте в катакомбите под „Св. София“? Не, не бяхме, но след срещата с Филип отидохме и за късмет те бяха отворени за посещение. Новина ни е и че ротондата „Св. Георги“ в двора на Президентството е с оригиналния си покрив от IV век (това се казва строителство!). Но поне знаехме, че е най-старата запазена сграда в София. Филип е отговарял на всевъзможни странни въпроси, задавани от туристите. Момиче от Аржентина било сигурно, че полицейските вишки на кръстовищата всъщност са... висящи тоалетни и попитала дали групата ще я изчака, докато тя се възползва. Мнозина реагирали учудено, когато им се обяснявало, че на мястото на паметника на София преди е имало бюст на Ленин. Паметник на Джон Ленън ли, не можели да повярват те. ТРЯБВА Й ПОВЕЧЕ ОБИЧ Обичам София и вярвам в нея, казва Филип. Харесва ми, че има много скрити места със собствена история и уникални хора, особено сред младите. Мисля си, че градът може да показва повече културата си и че жителите му трябва да го обичат повече. Дава пример със Санкт Петербург, където в училищата 4 години се преподава „петербургознание“. Отишъл там при свой приятел, който една седмица не спрял да му говори за забележителностите и просто го влюбил в града си. А иначе София има достатъчно посетители. Когато доброволните гидове започнали да развеждат чужденци преди 3 г., някои им се чудели – какви туристи в тоя град? Но оттогава през свободните турове са минали 35 хил. човека. Само Филип има над 200 тура, като групите са обикновено по 30-40 души.


ОБИЧАМ СОФИЯ И ВЯРВАМ В НЕЯ

51


ЛИЦАТ НА ГРАДА

САН ФРАНЦИСКО&СКОПИЕ нциКато студент Филип 4 години поред ходи на бригада в Сан Франциско. Там спечелих първите си пари, там се почувствах мъж, казва той. иралл Първата година работи като барман в шоколадов ресторант. Намирал алисе в първата фабрика за шоколад, построена в Калифорния от италима заа анеца Доминго Джирардели. Следващите лета помага във фирма колела под наем. Ако човек трябва да избере да види едно нещоо от Сан Франциско, нека да е мостът Голдън Гейт, казва Филип. И поне ам, а още едно – прочутите кабелни трамваи. И нещо, което го има там, йде, на Филип много му се иска да го има и тук. Когато някой каже хайде, всички са хайде, а тук обикновено е – няма да стане. дето В родния си Скопие препоръчва Чаршията и битпазара до нея, където ного по думите на скопляни можеш и неродено дете да намериш. Много интересна е Златарската уличка, където витрините на дюкяните примамват с фантастичен сребърен филигран. Кафенета търсете по пешеходната улица „Македония“, първата с паваж в града, която водии от ален Старата гара до Камени мост. По повод прословутия нов централен тели площад с псевдобароковия му стил и гигантските статуи на владетели и революционери Филип казва, че те го карат да се чувства като чужденец в града си. ПЪРВО СОФИЯ, ПОСЛЕ И В ДРУГИ ГРАДОВЕ Основател на Сдружение 365 е Кристиан Митов, като първият проект е Free Sofia Tour – за обиколките на София. Инициативата се развива и с Free Plovdiv Tour и Free Varna Tour. От известно време в София се правят обиколки специално за бежанци – веднъж месечно, като за информирането на желаещите се грижи Агенцията за бежанците. Екипът в столицата е от около 25 човека между 18 и 35 г., от студенти до юристи и архитекти. Подготовката им е сериозна, преминават през тестове и двумесечно обучение. Всъщност близо 99 на сто от тях са вече сертифицирани екскурзоводи. Филип е единственият чужденец в екипа и е абсолютно щастлив от колегите си. И нещо любопитно. Кристиан, отделно от 365, прави и един много специфичен тур – Pub Crawl, който запознава чужденците със знакови софийски кръчми и барове като „Апартамента“ и „Хамбара“. ОТКРИТИЕТО Когато руските войски освобождават София, те окачват камбана пред черквата „Света София“ (която по време на робството е джамия, после пожарна). Звънът на камбаната трябвало да покаже, че градът отново е християнски. Един от чужденците след този разказ се загледал в околните дървета и я видял! Точно така, ако не знаете къде е камбаната на „Св. София“, погледнете последното дърво откъм площад „Св. Ал. Невски“и ще я откриете.

52

  

  -     ! " # TripAdvisor.

$"  % &' !(  )' '! ' "' *, #, '" ' '&)   6 !. + ! 158 . #   ' , &  " & -& - 581 .

#-% &/ /"' 2). + &) % '"& #-' - 5,52 .  $  . !  %' ' +# 29,19 .


2

3

1

Đ&#x201C;Ń&#x20AC;Đ°Đ´Ń ĐşĐ¸ 

4

5 6

1. Festina   Juliany 2.  Playlife 3.  Playlife 4. Esprit 5. Playlife 6. Esprit 7. Esprit 8.  Adidas 9.  Playlife

9

7

8

53


MOVI CORNERE

АЛЕКС СЪРЧАДЖИЕВА:

 

  

 От „Дисни“ се спряха на Алекс Сърчаджиева да озвучи една от героините в новия им анимационен 3D филм „Самолети“. Тя е мотокарчето Доти, най-добрата приятелка на главния герой – малкото селскостопанско самолетче Дъсти. В английската версия Доти говори с гласа на Тери Хачър, която познаваме от сериала „Отчаяни съпруги“. Световната премиера на „Самолети“ беше в Лос Анджелис, като край червения килим имаше истинска зона за кацане с още поистински самолети. Въпреки че се бои от високото, Дъсти иска да се състезава с големите въздушни асове и в крайна сметка с помощта на приятелите си достига височини, за които не е и сънувало. Анимационната комедия, която внушава, че човек трябва да следва мечтите си, е озвучена на български още от Иван Велчев, Константин Лунгов, Марин Янев, Светлана Смолева, Йорданка Илова и др. Самата Алекс е много доволна от участието си за „Дисни“, още повече че филмът е подходящ и за дъщеря й София, която е на 2 години и 9 месеца. „Самолети“ може да гледате в Cinema City на 2D и 3D Алекс, как сте със самолетите? Имам клаустрофобия и ме е страх. Тормози ме фактът, че не мога да кажа: спрете, за да сляза. Затова и не съм летяла много. Най-дългият ми полет е до Москва, където гостувахме с пиесата „Чайка“. Спомням си, че преди полета в 5,30 сутринта застанах на вратата и с рев казах на Иван (Ласкин, бащата на дъщеря й София – б. р.), че не мога да го направя. Нямаше как обаче. Взех си уиски, за да ми притъпи страха, но не помогна. С постановката на Теди Москов „Пътува Одисей“ трябваше да летим до Япония – 14 часа във въздуха! Помолих да ме сменят, но нещата се решиха от само себе си – забременях и ангажиментът отпадна. До Америка ако трябва да отида, трябва да ме упоят. Може би ще ми е по-лесно, ако аз карам самолета, защото ще мога да кацам, когато си реша. Героите във филма са самолети, но алюзията е с хора. Ако Иван Ласкин беше самолет, какъв щеше да е? Най-добрият. Дъщеря ви иска ли да лети? Много, проблемът е, че майка й не иска. Според нея всички самолети се карат от човек на име чичо Иван. Може би защото баща й се казва Иван и тя смята, че всеки човек с това име заслужава доверие. Обича ли рисувани филми? Обича анимациите на „Дисни”, за Снежанка, малката русалка. Героите са красиви и няма ужаси. Защото напоследък детските филми се изродиха, пълни са с някакви уроди, които се бият, с ужасни, грозни същества с 8 ръце, които си вадят червата и си правят гердани от тях. София обича в историите да има магия. Когато бяхте водеща на шоуто „Фермер търси жена“, бяхте казали, че вземате дъщеря си със себе си. Правите ли

54

го още, когато сте на работа, водите ли я например в театъра? В театъра не, защото е много малка, иска да е с нас навсякъде и няма как да й обясним, че мама и татко сега ще излязат на сцената, а тя трябва да ги чака някъде другаде. Но ето сега имам ангажимент във „ВИП Брадър“ и я водих няколко пъти с мен до Нови хан, където се снима. Глезите ли я? Гледам да не го правя, обяснявам й, че не всичко, което иска, може да го получи. Може сега да не ме разбира, но това ще остане в главата й. Спомням си как като малка не бях съгласна с много неща, които моята майка ми говореше, но като пораснах, започнах да разбирам колко е била права. Едно от самолетчетата във филма казва: аз не плача, англичанин съм. Вие англичанка ли сте? Не, аз си плача. Няма нищо лошо в сълзите, особено ако са от радост. За последно се разревах от радост на морето това лято, когато Иван ми беше устроил изненада и ме заведе на едно много специално място. Разбрах, че нямате електронна поща. Да питам ли за фейсбук? И как се оправяте с контактите? Нямам и фейсбук. Общувам с хората на живо и по телефона. Когато гръмне интернет, всички са в паника и тогава кой се оправя най-добре? Александра! Къде да ви гледаме този сезон? Участвам в една нова постановка в Сатиричния театър, казва се „Всички в леглото“, режисьор е Веселин Ранков, играем с Краси Ранков и Нона Йотова. Много приятна комедия, има сценичен бой, има танци в нея. В Театъра на армията може да ме гледате в „Железният светилник“, „Ножица трепач“, „Чайка“ и „Кръщене“.


Mall of Sofia, етаж 1


MOVI CORNERE

Глад за  текст ирина иванова снимки форум филм и архив

Стана традиция успешни филми да се превръщат във вдъхновение за модния бизнес. След „Мария Антоанета“, „Ана Каренина“ и „Великият Гетсби“ дизайнерите обърнаха поглед към холивудския блокбастър „Игрите на глада“. Впечатлени от модния му потенциал се оказаха Жан-Пол Готие, Alexander McQueen, Lucy McRae, Maiko Takeda. На тазгодишния Кан също почетоха визията на филма с парти, на което фотомодели пресъздадоха характерния „Капитол шик” - стил на името на столицата на държавата Панем, в която се провеждат игрите. Истерията около продължението „Игрите на глада: Възпламеняване“ ще се взриви на 22 ноември, когато е световната му премиера. В същия ден на публиката ще бъде представена и модната колекция Capitol Couture, създадена от костюмния дизайнер на филма Триш Съмървил. Колекцията включва 16 „парчета” – от коктейлни рокли до ръкавици, които са изцяло вдъхновени от персонажите и посланията на киносагата по романите на Сюзан Колинс – и ще се продава онлайн в платформата Net-A-Porter. Какъв е трендът в столицата Капитол на измислената от Колинс държава Панем и какво можем да „откраднем“ оттам за личния си стил? МАТЕРИИТЕ: ЕКО&ХАЙТЕК Специално обработено дърво и хартия, подходящи за елфи, в комбинация с футуристични материи от типа на ликрата, сякаш създадени за телата на амфибии – такива са костюмите на главната героиня Катнис Евърдийн (в ролята Дженифър Лоурънс) и нейния приятел

56

Пийта Меларк (Джош Хътчърсън). Платовете са устойчиви на UV лъчите, задържат влагата далеч от тялото и са изтъкани така, че да оформят перфектно тялото и в същото време да предпазват мускулите от пренапрягане. Триш Съмървил използва също така фина кожа, подобна на стреч и сурова коприна, върху която отпечатаните принтове буквално вибрират и създават илюзията, че се движат. ГРИМЪТ: ТЕХНО СЕКСИ Поръсете скулите с канелени лунички, а клепачите с блестящи. Поставете блестяща, ангелски бяла очна линия на долния клепач и си сложете блясък за устни във футуристичен цвят – метал или хром. Ако предпочитате червило – задължително, ама съвсем задължително, го размажете – като след страстна, болезнена целувка. КОСИТЕ: ОПЛИТАТ ТЯЛОТО В МРЕЖА Ревюто на бруклинската дизайнерка (с ха-

итянски корени) Джоан Пийф, на което тя представи концепцията си за косата, вдъхновена от работата й в „Игрите на глада”, предизвика истински шок дори сред свикналите


   

   

 %

СЮЖЕТЪТ

„  “   ! "- #  $ !

на какво ли не нюйоркчани. Коси, оплетени като корони и маски едновременно, които покриват понякога цялото лице и плъзват по тялото. Джоан определя творенията си като „готически коренища от плитки”, а поуката за простосмъртните с дълги коси е просто да си поиграят с различни по размери и видове плетеници. Жан-Пол Готие, също завладян от манията „Игрите на глада”, пък украси косите на своите модели с мотиви, наподобяващи паунова опашка или леопардови петна, нанесени със специални спрейове. Идеята е да вървим по острието на кича, но да не падаме в пропастта. ЦВЕТОВЕТЕ: ХИЩНИЦИ В НОЩТА Започнете с черно и някъде в черното трябва да откриете бенгалските тигри, леопардите и ягуарите. Не се страхувайте от тях, приемете ги с чувство за хумор. Може да експериментирате с цветовете, за да се почувствате по-

„   “    

 ,      #    

  12 $$ . #  , $ . %       

    & $ $  # $ . % „   : %  “   # „ 

 “. #     ,            ,    ,  75- ' $   ,    -

  .

добре. В света на Панем трябва да опитомите хищниците, за да оцелеете. АКСЕСОАРИТЕ: ГОТОВИ ЗА ЛОВ Чанти, които са вариации по темата „колчан за стрели”. Най-актуални са коланите със или без кесийка за дребни неща като червило или флашка. Но истинското предизвикателство е при обувките, особено при тези на висок ток – техният дизайн е с малка платформа, разположена точно под възглавничката на ходилото и обикновено в крещящ цвят, която кара обувката да прилича на хищническа лапа. Пригответе си също така гамаши от латекс, брошки и други бижута, вдъхновени от японското изкуство за сгъване на хартия оригами и много, много яки – колкото по-екстравагантни, толкова по-добре. „Игрите на глада: Възпламеняване” може да гледате от 22 ноември в Cinema City и IMAX

И КРИС МАРТИН Е ФЕН НА ПОРЕДИЦАТА  Coldplay         „   “.       ,      

    — „! “, „" “ , MTV Video Music awards .,  

    1996 .    . #  Atlas      .

57


FASHIO SCHOOL 

ПО СТАЙЛИНГГ С РОДИ

Бе Безплатните консултации на Радостина Радичкова-Роди в Ma Mall of Sofia са в следобедните часове в сряда и събота, записван вания – на рецепцията на партерния етаж, тел.: 02/980 44 37.

     gossip hair&nails     beauty zone

След голямото завръщане в града отново е време за пътуване. Дълги уикенди, служебни командировки или тиймбилдинг са поводите за бягство през есента. Спазването на малките правила ни превръща в отряд за бързо реагиране. На визитката на Славена Димитрова пише: „Мениджър продажби в търговска компания за бързооборотни стоки“. На срещата се появява крехка дама с широка усмивка и здраво ръкостискане, което единствено подсказва в каква „мъжка” сфера работи. Задачата ми е да дам практични съвети за кратки бизнес пътувания или романтични бягства от града за уикенда. Беше истинско удоволствие да я въведа в тайните на изкуството да стягаме бързо багаж, правейки стилен избор за изненадите по пътя.

сет 1: МЕКА ПУДРА ПРЕЗ ЗИМАТА Спокоен и елегантен, този цвят се нуждае от естествени перли, висок ток и контрапункта на черното рокерско яке или артистичната пелерина за оптимален ефект. Този сезон пудрата става по-наситена – като захарен памук, и е красив цвят както за леките шифон и коприна, така и за тежко падащия трикотаж. Лесен за комбиниране и с останалите класически зимни цветове – сиво и кафяво.

58

    babydoll   Sisley,  H&M,       Sisley,   Musette,  Parfois


 Parfois,    Orsay,    Sisley, Samsung Galaxy Tab 2 Germanos, Benetton,   

 Mexx,   Santoro’s Benetton,    Playlife,   Sisley,  

  

, 

Swarovski

 d’Orne

ПРЕДИ ДА ЗАТВОРИТЕ КАПАКА Оставете деликатните и с по-сложни кройки дрехи накрая. В куфара има най-много въздух точно под капака му, така че сложените там дрехи има вероятност да се намачкат най-малко по време на пътуването. Плюс това ще са на достатъчно „пластове” разстояние от обувките и козметиката ви.

ЯРКИТЕ ЦВЕТОВЕ Дръзките, сочни цветове тонизират сетивата ни. Знам, че носенето на цветни дрехи е тежка задача. От удобния пристан на черното, сивото и кафявото трудно се излиза. А с ярките цветове няма как да останете незабелязани. Затова искам да споделя моето вдъхновение на тема цвят – гледайте Тилда Суинтън в една от многото й хубави роли във филма I am Love. И ще се влюбите в цветовете отново.

     Sisley

  

   H&M

59


FASHIO SCHOOL

сет 2: ПЕПИТ Дайте нов прочит на тези класически десени с малко цвят в аксесоарите. Съчетаването му с блуза с принт от есенната градина и с меката прегръдка на кожата с косъм и буклето е един от начините да разбием традиционното усещане, което този вълнен плат навява. ЕДРОТО БИЖУ Сега е в апогея си. Мислете го като акцент, който напълно да преобрази тоалета ви. Може да няма нищо общо с него като цветност или тъкмо обратното – да е финалният нюанс на избрания от вас цвят. СУИЧЪР С МОТИВ Излиза от сака за спорт, за да атакува улиците на всички модни столици. Освен с щампите с послание, изработен от груб памук или неопрен, суичърът с лекота изкачва още едно стъпало към света на лукса, съчетан с клин и клоширана пола от кожа или лак, дантела или дори пристегнат с тънък колан. Време е да си поиграем с него! КУФАРЪТ Добрият дизайн на пътната ни чанта прави пътуването още по-приятно. Освен красив моделът трябва да е надежден и с перфектна система за заключване, а корпусът му да е толкова лек, че нищо излишно да не ни тежи по пътя. Изборът на цвят също не е за пренебрегване, яркият ще ви спести време да го откриете на лентата за багаж.

     Porsche design   Opticlasa,         Orsay,           Motivi,    

 Benetton,   

 Sisley,   

   Musette, Benetton

  Mexx,      Esprit

РИЗАТА Ризата, която никога не е напускала гардероба, сега е добре да е на разположение и в куфара ни. За да запазите линията на яката, винаги я обръщайте нагоре, преди да я сгънете. Сгъването на две ризи една в друга ги запазва от намачкване, като всяка играе роля на „подплънка” за другата. И пести ценно място.

60


1

ัะตั‚ 3: ะšะ›ะ˜ะะชะข ะ”ะพะฑั€ะฐ ะพัะฝะพะฒะฐ ะทะฐ ะฟะพั‡ั‚ะธ ะฒััะบะฐ ั€ะพะบะปั, ั‚ัƒะฝะธะบะฐ ะธ ะฟะพะปะฐ. ะžัะพะฑะตะฝะพ ั‡ะตั€ะฝะธัั‚, ะบะพะนั‚ะพ ะธะทะดัŠะปะถะฐะฒะฐ ะบั€ะฐะบะฐั‚ะฐ ะธ ะณะธ ะฟั€ะฐะฒะธ ะดะฐ ะธะทะณะปะตะถะดะฐั‚ ะฟะพัั‚ั€ะพะนะฝะธ. ะขะฐะบะฐ ัƒะดะพะฑะตะฝ ะธ ะฟั€ะฐะบั‚ะธั‡ะตะฝ (ะฒัะต ะฟะฐะบ ะฝะต ะผะพะถะต ะดะฐ ะฟัƒัะฝะต ะฑั€ะธะผะบะฐ), ั‚ะพะน ะฝะต ะธะทะปะธะทะฐ ะพั‚ ะดะฐะผัะบะธั ะณะฐั€ะดะตั€ะพะฑ ะฒะตั‡ะต ะฝัะบะพะปะบะพ ะณะพะดะธะฝะธ, ะฐ ะพั‚ 2009-ะฐ ะธะผะฐะผะต ะธ ะฝะพะฒะพ ะฟะพะฟัŠะปะฝะตะฝะธะต โ€“ ะบะพะถะตะฝะธั ะบะปะธะฝ. ะก ะฝะตะณะพ ะผะพะผะตะฝั‚ะฐะปะฝะพ ะฟะพัั‚ะธะณะฐะผะต ะพะฝะทะธ โ€žะทัŠะฝโ€ ะผะพะผะตะฝั‚, ะบะพะนั‚ะพ ะฝะธ ะบะฐั€ะฐ ะดะฐ ั…ะพะดะธะผ ะฟะพ-ะธะทะฟั€ะฐะฒะตะฝะธ ะธ ัะธะณัƒั€ะฝะธ ะฒ ัะตะฑะต ัะธ. ะ˜ ะตะดะธะฝ ั‚ั€ะธะบ โ€“ ะบะพะถะตะฝ ะบะปะธะฝ, ะฟั€ะตะปะธะฒะฐั‰ ะฒ ะบะพะถะตะฝะธ ะฑะพั‚ะธ ะฒ ััŠั‰ะธั ั†ะฒัั‚, ะฟั€ะฐะฒะธ ะบั€ะฐะบะฐั‚ะฐ ะฑะตะทะบั€ะฐะนะฝะธ.

  ck by Calvin Klein Totally Erected Store,      Miss Sixty Totally Erected Store,   Emporio Armani 

 Opticlasa,

  ,   Totally Erected,        H&M,    Jeffrey Campbell Totally Erected Store,  Motivi,   Mexx,      Melissa Totally Erected Store

2 ะกะปะฐะฒะตะฝะฐ ั‚ัƒะบ ะต ั: Benetton tracking pants Promod,     H&M    MM6 Totally Erected Store

ะกะะšะžะขะž 1. ะŸั€ะธะฟะปัŠะทะฝะตั‚ะต ั€ัŠั†ะตั‚ะต ะฟะพะด ั€ะฐะผะตะฝะตั‚ะต ะฝะฐ ัะฐะบะพั‚ะพ. 2. ะกัŠะฑะตั€ะตั‚ะต ั€ัŠั†ะตั‚ะต ัะธ ะฒัะต ะตะดะฝะพ ั€ัŠะบะพะฟะปััะบะฐั‚ะต, ั…ะฒะฐะฝะตั‚ะต ั€ะฐะผะตะฝะตั‚ะต ั ะตะดะฝะฐั‚ะฐ ั€ัŠะบะฐ, ะฐ ั ะดั€ัƒะณะฐั‚ะฐ โ€“ ะพะฟะฐะบะพะฒะฐั‚ะฐ ัั‚ั€ะฐะฝะฐ ะฝะฐ ั€ัŠะบะฐะฒะฐ. 3. ะฅะฒะฐะฝะตั‚ะต ะดะฒะฐั‚ะฐ ั€ัŠะบะฐะฒะฐ ะธ ะณะธ ะธะทะดัŠั€ะฟะฐะนั‚ะต ะพั‚ ะฒัŠั‚ั€ะตัˆะฝะฐั‚ะฐ ัั‚ั€ะฐะฝะฐ, ะบะฐั‚ะพ ะตะดะธะฝะธัั‚ ั€ัŠะบะฐะฒ ะฒะปะตะทะต ะฒ ะดั€ัƒะณะธั. 4. ะžะฑัŠั€ะฝะฐั‚ะพั‚ะพ ะพั‚ะบัŠะผ ะฟะพะดะฟะปะฐั‚ะฐั‚ะฐ ัะฐะบะพ ัะต ัะณัŠะฒะฐ ะฝะฐ ะดะฒะต ะฝะฐ ั„ะธะฝะฐะปะฐ.

3

4

Oversized   Promod

61


  

фотография венцислава василева и асен емилов артдиректор биляна савова стилист василен милков грим зоран коцов коса надежда илиева за салони вени модел калина, ivet fashion фотосесията е заснета с любезното съдействие на Национална художествена академия

скулптура от инсталацията „Силует на дифузия“ на Надежда Койнова инсталация „Хаос“ на Зорница Симеонова

сако Calliope жилетка Orsay пола Benetton обувки Paolo Botticelli


яке Tally Weijl риза Orsay клин Calliope


яке Tally Weijl пуловер Motivi пола Benetton


яке Orsay блуза Esprit пола H&M


яке Sisley пола Motivi


сако и пола Daphne риза и колан Calliope


жилетка и пола Daphne


сако H&M пола Tally Weijl


фотография венцислава василева и асен емилов стилист василен милков грим и коса гергана иванова модел ивелин, ivet fashion

 

яке Calliope риза H&M деним Benetton спортни обувки Nike от магазин Kix


яке Calliope елек H&M риза Playlife панталон и обувки Benetton


жилетка и тишърт Calliope деним Playlife


яке и риза Lee Cooper тишърт Kenvelo суетшърт и деним Playlife спортни обувки Converse от магазин Kix


яке Sisley риза H&M пуловер Kenvelo деним Playlife


яке Celio пуловер Calliope риза Playlife деним Celio


L

MAL MIX

КО КОЛЕКЦИЯ ЕСЕН /ЗИМА ЕС 2013/2014

Жена на КРАЙНОСТИТЕ Класическият контраст между черно и бяло прави елегантен гастрол в новата

колекция на Etam. Вдъхновението от гангстерското райе и винтидж романтиката се срещат върху съблазнителни корсажи и сутиени с push up ефект. Ефирни топове и халати осигуряват освен приятен допир с материята и едно елегантно домашно уединение. Флоралните принтове отново са актуални, но обновени за зимата в графична симбиоза с райета и точки върху долнищата. Като баланс на безапелационната женственост назаем от мъжете е взета пижамата, която може да се съчетае със съблазнителни топове и изрязани деколтета. В главната роля е сатенът в комбинация с апликирана дантела. Малки кокетнии ната панделки допълват бляскавата будоарна симбиоза. Не забравяйте, че елегантната небрежност остава най-добрият ви аксесоар и е винаги на мода.

НОВО

 !

ÅÒÀÆ 1

76

Облеклата на американската марка Timeout са вдъхновени от уникалната свобода и духа на Калифорния. Те са за хора, които се чувстват в разцвета на 20-те си години, въпреки че може и да са на 45. Неслучайно девизът на марката е Feel alive – чувствай се жив. Естествените материи, кройките, направени по реални тела, а не по манекени, изработените на ръка детайли дават живот на тези дрехи и след края на сезона.

ЧАСОВНИК С УМ За разлика р от мечето с много

малко ум Cookoo е доста светната джаджа. Докато е на китката ви, ви известява за получен имейл, съобщение, пропуснато обаждане – чрез светване на иконки върху циферблата. Напомня за ангажиментите ви. Поддържа Bluetooth. Съвместим е със смартфони от по-висока класа. От iCorner


fall•winter 2013•14

andrews.bg


andrews.bg


andrews.bg


andrews.bg


andrews.bg


andrews.bg


andrews.bg


BEAUT CORNER

Музите на 

Много аромати са създадени като романите – с вдъхновение. То може да дойде от красив площад в европейски град, от култов филмов герой, превърнал се в световен моден феномен, или от реално съществуващ човек. Историите са много, а тази есен определено изобилства от нови ароматни вдъхновения.

  

Като взема за отправна точка парижкия адрес авеню Montaigne 58, където се намира бутикът на марката, S. T. Dupont празнува своите 140 години майсторство и изразява възхищението си от града на Сена. Мъжът и жената на аромата 58 Avenue Montaigne имат харизматичен стил. Изработен с невероятен усет към детайла, характерен за луксозната марка S. T. Dupont, флаконът олицетворява модерната архитектура, която черпи вдъхновение от непресъхващия моден класицизъм на френската столица. В Beauty Zone МАНИЯТА НА АНДИ УОРХОЛ:

   

Когато през 1893 г. Фредерик Бушрон се премества на площад Вандом 26 в представителното си ателие, той става първият от поредицата модерни бижутери, които отварят магазини на това място в Париж. Скоро площадът ще се сдобие с аура, не по-малко блестяща от скъпоценните камъни, изложени във витрините му. Парфюмната вода Boucheron Place Vendôme е вдъхновена от повече от 150 години история на бижутерската къща. Флаконът пресъздава ювелирния мотив Clou de Paris, оригинална интерпретация на каменните павета на площад Вандом. В Beauty Zone

84

  .  

      !, "  # . , $ # %

 , $  & &  !.  #, #

 # ,  

"   &      . ' 

 " ,      & & , 

$  ,     , "

 

   . 

 $  ,  #     

# . & 

"  #  " (, "    $  (

 $ & , " %  &

.

   

Историята на Fendi е силно свързана с града, в който се ражда марката и в който израства и триумфира – Рим. Тук се намира Чинечита – легендарната италианска Мека на киното, помнеща златните времена на режисьора Лукино Висконти, който искал неговите актриси Силвана Мангано, Алида Вали и Клаудия Кардинале да се обличат само във Fendi. Новият аромат на Fendi L’acquarossa е ода за онези жени със страстна аура, които и днес ще срещнеш в Рим. Червеният цвят на флакона асоциира с основните характеристики на града – страст и пищност. В Beauty Zone


 

 

Розовият цвят винаги е бил символ на надежда и щастие. Pink (розово) в английския език е прието да се използва за представители на елита или просто за красиви хора. А според психолозите розовото оказва благоприятно въздействие на напрегнатата психика и спасява от стреса. Pleasures Pop на Estee Lauder, издържан в розово, е плодово-цветна категория аромат, който улавя духа на безгрижието и насладата от обикновените неща в живота. От Estee Lauder-Clinique Exclusive Boutique

 

 

Едно от най-ярките имена на британската сцена Джеймс Блънт и горещият датски модел Мария Грегерсен са лицата на мъжката и женската версия на MEXX Energizing. Джеймс Блънт стана любимец на милиони, защото песните му винаги възпяват реални човешки емоции. Тази енергия, която пулсира в творчеството му, го прави подходящо лице на зареждащия аромат. „Наистина много се забавлявах да работя с МЕХХ отново – споделя Джеймс Блънт, – новите аромати са невероятни: без значение къде се намираш по света, без значение колко студено и потискащо е навън този малък слънчев флакон е това, от което имаш нужда, за да започнеш деня си.” В Beauty Zone

„ПАРФЮМЪТ СЕ НОСИ ТАМ, КЪДЕТО ИСКАТЕ ДА ВИ ЦЕЛУНАТ.” Коко Шанел  !

Повече от 50 години Джеймс Бонд пленява със своята самоувереност и непоклатимо самообладание. От асоциацията с изострените сетива на суперагента се ражда и силно мъжественият аромат Quantum. Флаконът е като лъскав аксесоар от света на култовия герой, а релефната текстура от посребрено стъкло отразява елегантните дизайни на прочутата колекция автомобили на Бонд. В Beauty Zone

  

Компания Repetto е основана през 1947 г., когато Роз Репето решава да създаде чифт балетни обувки за своя син, танцьора и хореограф Ролан Пети. Всички танцьори от операта били запленени от тези шити на ръка обувки. Близо десет години по-късно, през 1956-а, Бриджит Бардо дава на мадам Репето една много специална поръчка, докато се подготвяла за снимките на „И Бог създаде жената“. Актрисата мечтае за обувки-хибрид, които ще могат да придадат на походката й допълнителна елегантност. Роз Репето създава обувките тип балерина Cendrillon, които се превръщат в легенда благодарение на филма на Роже Вадим. Безспорен експерт в света на танца, Repetto създават собствен аромат с елегантната аура на примабалерина. Парфюмеристът Оливие Полж, създател на формулата, казва: „Исках да пресъздам ефекта на шиенето на ръка, като комбинирах селекция от луксозни и автентични съставки. В Beauty Zone

85


BEAUT CORNER 2

3 4

1

9 6

10 8

7 11

12

13 14

16

15

86

5


 1. Clinique Happy — / !-&   Estee LauderClinique Exclusive Boutique 2.    &  3. Ziaja — 

 '    

  ' Golden Rose 4. Baratti — !-&  

 Beauty Zone

Раят във "###

Банята е място за релакс, кътче, където да се изолираме от външния свят и да се погрижим за красотата и душевния си комфорт. Затваряме вратата зад себе си, запалваме свещите и се отпускаме. Рафтовете с хубава козметика са насреща ни. 

5. Dalan d’Olive — ! &    Beauty Zone 6. Hammam El Hana Argan Therapy — ! &   Beauty Zone 7. Hammam El Hana Argan Therapy —  &  &   Beauty Zone 8. Olos — Delizia di riso — 3 ' %  '   

  Gossip Hair&Beauty 9. Ziaja —   

 '     ' Golden Rose 10. Olos — Thalasso & SPA — 5 &  ' !-&   Gossip Hair&Beauty 11. '  & 

В банята разпускаме от стреса. Затова всички продукти там, независимо дали са душ гелове, шампоани или скрабове, притежават тонизиращ аромат. Сред най-предпочитаните ухания са отпускащите психиката цитрусови плодове и мента и афродизиаците роза и арган. Често линиите парфюми предлагат душ гелове, за да засилят удоволствието от любимия ни аромат.  

Енергия е нужна не само на сетивата, но и на кожата. Сутрешният душ ни подготвя за всекидневните предизвикателства, а вечерният ни овобождава от натрупаното напрежение и токсините. За да заредим кожата

си е хубаво да използваме душ гелове с екстракти от маслина, грозде или алое вера. Те са обогатени с витамини, особено тези от групата А и Е, които стягат, подхранват и тонизират. 

Всяка кожа има нужда от поддържане на нивото на влага. Душ геловете, пяната за вана и последващите кремове и лисони за тяло, с които се мажем веднага след като изсъхнем, задължително трябва да са хидратиращи. Хубаво е да съдържат например масло от арган, оризови протеини или есенциални масла.

тялото? Най-добре с лек нежен пилинг веднага след навлажняването с вода. След това кожата ни е готова да абсорбира напълно хидратиращите и подхранващи съставки на душ гела. След подсушаване с хавлията, задължително трябва да нанесем лосион или крем за тяло. Важно е да почистим и грима, което за по-мазните кожи трябва да става със специална пяна, директно под душа. Сухите кожи е добре да се третират с почистващо мляко, веднага след като затворим кранчето на вечерния душ и подсушим лицето си.

 

Как да премахнем повърхностния слой мъртви клетки от

12. Douglas Xsmall - ! & - " Beauty Zone

  13.   &  14. Clinique Happy For Men — !&      " Estee Lauder-Clinique Exclusive Boutique 15.    &  16.   & 

l   The Doors L.A. Woman (1970)  

 

  -     . l        19  42  .       27  .           !    . l"    # $  %         &  ,  '      .  !  &   . *   &  ' ,   

  . l 

 '  : ! !  !  !   !  & . + ,   ! ! .

87


BEAUT CORNERY

ТУ СТУДЕНО, ТУ ТОПЛО

  ?

Есен е, а зад шлифера й наднича и зимата. Лятото обаче трудно напуска спомените ни, а някои от нас се изхитряват да го удължат, пътувайки до места, в които то живее целогодишно. Тайланд, Бали – все повече хора си позволяват тези екзотични дестинации. Други поемат към топли страни заради бизнес ангажименти. От студа се озовават направо в жегата. Как да подготвим кожата си за рязка климатична промяна? Съветите на нашия специалист д-р Петрана Каляшева, лекар дерматовенеролог, ще ви насочат към правилната грижа. ПРОДУКТИТЕ, КОИТО ДА ВЗЕМЕМ СЪС СЕБЕ СИ Може и да ви се струва странно, но ако през студените месеци ви се налага пътуване към страни с целогодишно топъл климат, не забравяйте да сложите в куфара си слънцезащитна козметика с подходящ фотозащитен фактор. Прибавете също хидратиращи и антиоксидантни кремове и маски и задължителния ексфолиант преди слънчевото излагане. Съобразете се със своя тип кожа и с възрастта си. КАК ДА СЕ АДАПТИРАМЕ ПО-ЛЕСНО КЪМ РЯЗКАТА КЛИМАТИЧНА ПРОМЯНА Не забравяйте, че отново ще бъдете подложени на безмилостното действие на ултравиолетовите лъчи. Отделно влажността и замърсяването на въздуха, алкохолът и тютюнопушенето предизвикват образуване на свободни радикали, които увреждат клетъчната мембрана и водят до преждевременно стареене на кожата. Ако действието на тези фактори е краткотрайно, естествените защитни механизми на кожатаа я предпазват от вредните външни влияния. Ако обаче кожата е изложена по-дълго време, адаптационните процеси се забавят и последствията са по-суха и загрубяла кожа. Тук единствено правилните продукти и постоянната им употреба могат да помогнат. КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПОСЛЕДСТВИЯТА ВЪРХУ КОЖАТА НИ ОТ КРАТКОТРАЙНАТА И РЯЗКА СМЯНА НА КЛИМАТА На първо място е превантивната защита с подходяща козметика, която има антиоксидантно и фотозащитно действие. Хубаво е да направите почистване на кожата преди пътуването с цел да се премахнат мъртвите повърхностни клетки и да се избегне запушването на порите. Преди лягане почиствайте добре кожата си и полагайте хидратиращи субстанции. Избягвайте силните слънчеви лъчи. След пътуването се обърнете към вашия дерматолог за оценка състоянието на кожата ви и необходимостта от допълнителни козметични манипулации.

88

2

ИДЕИ ЗА ОСВЕЖАВАНЕ 1.                 .      ,   ,      .     GIGI,   

      .  GOSSIP HAIR&BEAUTY 2.       ,     .  DRAMATICALLY DIFFERENT MOISTURIZING LOTION+ CLINIQUE    8     .    -     ,         .       ,    . ESTEE LAUDER-CLINIQUE EXCLUSIVE BOUTIQUE


2

3

4

5

1

Леден 

Готови ли сте за студа? Онзи студ, който буквално ще ви прероди със свежестта си? Козметиката има предложения по темата.

Студът има не само недостатъци, но и положителни страни. Забелязали ли сте как някак си опъва кожата? Ниските температури подмладяват клетките, предотврaтяват кръвоизливи, действат успокоително и противовъзпалително, намаляват подпухналостта и т. н. Неслучайно криотерапията (третиране на кожата с медицинска апаратура чрез течен азот) се използва в медицината и козметологията. Тя може да се справи с доста сериозни кожни проблеми като розацея, брадавици, акне и други.    

 —   

Ниските температури са особено полезни за околоочната зона, която се нуждае от опъване и тонизиране (намаляване на подпухналостта и на тъмните сенки). Често при околоочната грижа се прилага хладен апликатор, или така наречената рол-он технология. Нежен и много мек, апликаторът със стоманено топче се плъзга по очния контур и оставя чувство на релаксираща свежест. Студеният ефект заедно с микронатиска на стоманеното топче въздейства като минимасаж. Именно това е силата на LiftoxСерум (2) от линията Eye Priority на Christian Breton. В съчетание с пептид, подобен на змийската отрова, екстракт от хайвер и колаген този серум изглажда мимическите бръчки и повдига кожата. От Gossip Hair&Beauty

Съхранението в хладилник позволява активните съставки да се запазят в оптимално състояние, за да може после да навлязат дълбоко в кожата. Например тониците и лосионите, чието предназначение е да свиват порите и да тонизират, при допълнително охлаждане засилват ефекта си. Лосионът Clinique 3 Steps (4) за смесена и мазна кожа свива порите, отнема лъскавината и освежава за секунди кожата. От Estee Lauder-Clinique Exclusive Boutique В хладилник се съхраняват и продукти с почти екстремно действие. Например SOS очен балсам Eye Priority на Christian Breton (1), идеален за 24-часова хидратация. Създаден е специално за жени с много сух околоочен контур. Съставките на продукта

трябва да проникнат максимално дълбоко и да подействат супербързо. Тук ниските температури отново помагат. От Gossip Hair&Beauty Dark Undereye Corrector Serum Eye Priority (3) на Christian Breton е интензивен лек крем, който намалява и предотвратява появата на тъмни петна и сенки под очите. Сякаш продукцията на меланин, който причинява тъмните сенки, е приспана. Този специализиран серум действа ударно чрез коктейл от изсветляващ растителен екстракт и биомрежа от антиоксиданти. Съставките му се активизират след престой в хладилника. От Gossip Hair&Beauty Изстуден, по-добър ефект ще даде и Idealist Еven Skintone Illuminator (5) на Estee Lauder - серум с бързо действие, който

изравнява неравномерния тен. Моментално намалява зачервяванията, а кожата засиява. Успокоителното действие на продукта и концентрираното съхранение на съставките ще са застраховани при съхранение в хладилника. От Estee Lauder-Clinique Exclusive Boutique ПРЕДИМСТВА НА СТУДА - Един студен душ никога не е излишен като препоръчваме хладките обливания да се редуват с топли. Рязката смяна на температурата подобрява циркулацията на кръвта и насища клетките с кислород. - Сънят на студено е по-спокоен, стига температурата в стаята да не е прекалено ниска. Тогава процесите в организма се забавят, превъзбудените мисли и дискомфортът отлитат и сме готови за сладки сънища. - Целулитът също е под прицела на ниските температури. Способността им да намаляват отлагането на мазнини и да увеличават еластичността са лесен начин за подобряване на „портокаловата кожа“.

89


BEAUT CORNER

Листопад от 

MONTBLANC При всяка покупка на продукти Legend Pour Femme над 150 лв. вземете своя комплимент – елегантна дамска чанта. Мъже, при всяка покупка на продукти Legend Men над 150 лв. ще имате чанта за път. В Beauty Zone

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ BOUCHERON При всяка покупка на дамски продукти Boucheron над 150 лв. има подарък – дамска чанта модел Tote. Ако се поглезят с нещо от линията Jaipur Homme над 140 лв., мъжете ще получат комплимент – луксозна чанта за път. В Beauty Zone

ОКТОМВРИ И НОЕМВРИ

  

  

MONTBLANC

ST. DUPONT При всяка покупка на ST Dupont Men&Women 100 мл от линиите Passenger, Passenger Cruise и Montaigne 58 потърсете своя подарък – чанта за път. В Beauty Zone

При избор на продукти Legend Men над 90 лв. марката подарява малка мъжка чанта. В Beauty Zone

ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ!

Терапия, която обновява косата само за 3 минути. На всичкото отгоре в комбинация със сешоар и струва само 30 лв. Зарадвайте се с тази промоция през есенните месеци, защото си струва цената и дава моментален ефект. Терапията Phyto Repair Dual Complex възстановява блясъка и здравината на косата благодарение на съдържащите се в продуктите стволови клетки и колаген. Изненадите не приключват дотук. Очаква ви и терапията терапията Nashi Argan CAPIXYL против косопад, която струва само 20 лв., а ако закупите 30-дневната програма за борба с косопада от линията CAPIXYL на Nashi Argan, получавате подарък минишампоан за домашна употреба. В Gossip Hair&Beauty

LANVIN При всяка поръчка на Lanvin дамска парфюмна вода 80 мл или 100 мл ще се радвате на модна дамска чанта. Покупката на мъжка тоалетна вода Avant Garde 100 мл води след себе си бонус – елегантна чанта за път. В Beauty Zone

90


L

MAL MIX

КУКЛА В РОЗОВО За плавен преход в зимата Etam ви предлга нежни къси нощници от

сатен в три куклени цвята. Деликатни и шик с дантелената си декорация, те крият прекрасна изненада на гърба си – голяма панделка, тръпнеща да бъде развързана в една вълнуваща нощ.

НОВО

четец Prestigio PER 516 от Vivacom V Избор на редактора

 Mimo&Co е най-популярната марка дрехи, обувки и аксесоари за деца от 0-12 г. в Аржентина. Колекцията им за есен-зима ви очаква в новия магазин в Mall of Sofia. Дрехите са с подчертан класически стил, в традиционни кройки и цветове. Високото им качество се допълва от набор от ценности, които марката защитава: уважение към другите, семейството, образованието, опазване на околната среда.

НОВО

РАЖДАНЕТО НА ПАРФЮМА

“Zielinski&Rozen” perfumerie отваря за първи път врати в България в Mall of Sofia. Tова не е обикновена парфюмерия, а място, където можете да създадете своя абсолютно уникален аромат. Собственикът на компанията Ерез Розен от 12 г. се занимава с аромати. М. г. отваря първия магазин за персонални парфюми в Тел Авив-Яфо, Израел. Ерез Розен определя парфюма като невидим, но много важен аксесоар. Да не съчетаеш идеално цветовете на дрехите си може да бъде сметнато за артистична проява, но да носиш неподходящ парфюм е голяма грешка. Затова “Zielinski&Rozen” perfumerie осигурява компетентна консултация при избора и композирането на персоналния парфюм. Процесът включва разговор с клиента, помирисване на много аромати и съставки. Парфюмите се продават в шишета, напомнящи за стара аптека – така нищо не разсейва вниманието от качествата на самия аромат.

  

Спортът може да е още по-приятно занимание, когато не сме облечени в размъкнат екип. Новата колекция на Playlife пренася удобството от активния начин на живот в уличната мода. Топ с ефирен гръб и долнище със слим силует със сигурност могат да ви послужат и когато бягате за работа, и когато просто бягате.

91


GOURME CORNER NВИНО ООД

2

3

4 1

5

14 15 7

16

6

13

17 12

8

18

9 10

92

11

19


5

1.   

2.  

   3, 4.  -  Mezzek,  5.   Spaghetti Company 6, 7. 

 

8.    

9, 36.     Spaghetti Company 10, 11.    Denix 12, 18. 

   13.   14.      15.  Denix 16. 

 

17.  Happy Bar&Grill, Happy Sushi 19.  20. 

 

21.   ,     100  22.     23.  Midalidare - ,  , ,  24, 30. , 

/   25.  Happy Bar&Grill, Happy Sushi 26.  

   27.  

 Denix 28.   

29. 

   Leonardo 

31.     Happy Bar&Grill, Happy Sushi 32.   Spaghetti Company 33.   34.     35.    37.   38.  

32

  

1. Хлябът се разрязва не от края, а по средата, за да остане свеж за по-дълго време. Отрежете колкото филии ви трябват и притиснете останалите две половини една към друга. 2. Ръженият и пшеничният хляб се съхраняват отделно. Ръженият се запазва най-добре в целофанов плик. Дръжте сухарите отделно от пресния хляб, иначе губят хрупкавостта си, а хлябът става сух. 3. Ако хлябът е изсъхнал, може да го напръскате с вода и да го сложите на 150-160 градуса за 3 до 5 мин. във фурната. 4. Как да съхраним вече отворена бутилка? След експеримент Карън Макнийл, един от най-големите световни експерти по виното, установила, че простото запушване с тапа върши достатъчно добра работа. 5. Препоръчително е отвореното вино да се изпие до дендва. Но експерти са установили, че вино на четири дни не е задължително с по-лош вкус от вино на един ден.

27 22

23

28

20

26

25

33 31 34

29

35

36 37 21

24 30

38

93


ПРИКАЗН ЗОДИИИ

Гал Сасон е американски преподавател по кабала и астролог, има български корени – баба му е еврейка от Варна. Той е гостувал неколкократно у нас. Неговата книга „Едно желание може да промени вашия живот” е горещо препоръчвана от Мадона. Книгите на Гал Сасон ще намерите в Сиела Книгомания.

ПРИКАЗКА ЗА ЗОДИИТЕ

ПО ГАЛ САСОН

Е

 

94

дин ден Господ събрал дванадесетте зодиакални знака. „Деца мои – казал им, - в съседната зала съм събрал всички богатства и дарове на земята. На входа й съм пуснал огнена завеса, за да изпробвам смелостта на всеки от вас.

Искам един по един да вземете това, което най-много ви хареса, но така, че да има и за другите ви братя и сестри.“ Едва свършил да говори, в залата вече бил . Той винаги е напорист. И да не е наясно накъде тича, бърза да е пръв. И понеже който бърза, не може да носи много със себе си, Овенът грабнал зрънце жито и изскочил от стаята. Зрънцето било малко,

но в ДНК-то си съдържало информацията на цялата вселена, зародиша на всички идеи. Точно това носи Овенът в себе си – началото на началата. Щом пътят бил проправен, избутвайки останалите, се втурнал . Събрал всички вещи, пари и скъпоценности. Телецът управлява финансите, притежава скъпоценните камъни, обожава красивите


неща, особено ако са много скъпи. И е покровител на изкуствата и талантите. Той учи, че колкото по-високо цените собствените си дарби, толкова повече пари ще печелите. След Телецът в стаята се появили . Видели го да отнася всичко. И съобразили, че Телецът ще има нужда от някой, който да продаде натрупаното вместо него. Тогава си взели умението да общуват, да владеят чужди езици, да се пазарят, да рекламират, да убеждават, да разказват добре, дори да послъгват и да получават нещата безплатно. Техният знак управлява маркетинга, медиите, публичността и бизнеса. Изведнъж в залата придошла вода. С нея влязъл . Водата окъпала залата и отнесла за него това, което му принадлежи по рождение. Раждането, майчинството, състраданието, емоциите, чувствителността. Наричат го Майката на зодиака. Той създава концепцията за раждането и за подсъзнанието. Властва над изгубените във времето спомени. Заради безусловната си любов и състрадателността си е поел и грижата за старостта, за да могат да се радват на комфорт и хората в напреднала възраст. След наводнението в залата изгряло слънце и с фанфари влязъл  . Защо чакал толкова? Все пак е цар. Защото, когато царят е на една маса с всички, ги изчаква да опитат от трапезата първи. Ако оцелеят, се включва и той. Видял празната зала, избухнал в заразителен смях и ентусиазирано предложил: „Да се преструваме, че тази зала е пълна!“ И започнал да си играе. Той взел концепцията за съзиданието и изобретателността, театралността, филмовата индустрия. Той е знакът на забавленията, детските игри и е покровител на децата. Избрал да управлява романтичните чувства, любовта и духовността. След него влязла  . Огледала се и като видяла следите от купона на Лъва, грабнала метлата и започнала да прави това, което умее най-добре – да почиства и подрежда. С китка градински чай (Девата е покровителка на билките) пречистила залата, за да прогони негативните енергии. Поела грижите за децата, с които Лъвът си е играл. Тя отговаря за труда, диетите, пречистването, реда, услугите. В безупречно почистената зала влязъл

зодиакален медальон от Timeland

господин , най-красивият. Нямал нищо против, че залата е празна, защото той управлява дизайна и симетрията. А в изкуството на Изтока празното пространство е част от дизайна. Везни проникнал в пространството и неговия смисъл и взел управлението над връзките и партньорствата и на справедливостта. Създал адвокатската професия. Везните са

знак, който умее да прави пари от нищото. Настъпило затишие като пред буря. Със самото влизане на сестра  залата се променила. Скорпион взела концепцията за промяната, даже и пълната – смъртта. Тя грабнала и другата трансформация – секса заедно с интимността, тайните. Скорпион взела знанието за магиите, отвъдното, частните разследвания, наследствата, парите на другите. Защо  , който по принцип е много динамичен, се появил почти към края? Защото до този момент бил някъде на път. Той е знакът на любопитството, на изследването на нови територии, на чужди традиции, други планети, галактики. Ако искате да си го представите, сетете се за Индиана Джоунс. Огледал се и избрал истината. (Лъжата вече я били взели Близнаците.) Освен нея се заел и с философията, мъдростта, религията, висшето образование. Дошъл ред на . Предпазливо влязъл той. Огледал пустото пространство и понеже е упорит, прилежен и остроумен, свалил тавана и стените, за да използва материалите да си построи нещо друго. После започнал да копае. С дисциплина, издържливост и търпение, на които станал господар, открил подземните съкровища, златото, минералите, петрола, диамантите и миналото. Той приел и идеята за времето, което подкрепя нашите постижения и структурира живота ни.  кацнал с космически кораб като Хан Соло от „Междузвездни войни“. И понеже е умен - той е знакът на гениите, взел бъдещето. Той управлява и странното, и нестандартното. Работи на границата на лудостта и гениалността. Създал концепцията за авторските права и патентите. Той е и знакът на приятелството, алтруизма и демокрацията. Последна влязла най-малката сестричка . Последна, защото сега се събудила от полусън, полуфантазиране. Имала милиони измислени приятели, които я задържали с въображаеми връзки, водели я в страната на елфите и феите, в други измерения. Тя се събудила от тишината на залата. И вместо да се почувства измамена от своите братя и сестри, седнала в средата и започнала да медитира. Докато медитирала, създавала всичко отново. Напълнила залата, извикала своя любим брат Овена, после и всички останали един след друг.

95


ะ˜ะะ”ะ•ะšะก Adidas - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 920 90 00, 087 986 19 53 Altinbas - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 981 70 65, 02/ 981 70 68 Andrews - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 981 44 44, 089 891 44 44 Amigo by Mayoral - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 089 334 32 01 Beauty Zone - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 440 30 83 Bianca - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 087 842 92 31, 02/ 820 22 87 Benetton-Sisley - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 981 70 45, 088 838 12 33 Bobo Zander - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 02/ 981 67 44, 088 529 04 82 Bond - ะฟะฐั€ั‚ะตั€ Brunelli - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 02/ 980 50 61 Bulgaria Gems - ะตั‚ะฐะถ -1, ั‚ะตะป.: 089 579 25 50 Calliope - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 488 28 16, 088 496 41 27 Casyopea - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 087 519 03 90 Celio - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 02/ 981 94 71, 087 896 41 17 dโ€™Orne - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 811 06 11 Daphne - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 656 56 01 Denix - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 289 54 92 DM - ะตั‚ะฐะถ -2, ั‚ะตะป.: 02/ 422 53 41 Esprit - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 647 27 76 ะ•stee Lauder& Clinique - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 820 06 13 Etam - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 087 845 83 54 Eurooptic - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 087 818 60 07, 088 522 66 16 Extravagance - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 02/ 981 83 07, 088 560 13 02 Galdini - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 528 33 42 Gali - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 863 60 59 Gi Anni - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 252 90 62 Golden Rose - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 666 10 63 Hush Puppies - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 089 995 31 06 H&M - ะฟะฐั€ั‚ะตั€ ะธ ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 02/ 419 20 01 H&M Kids - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 02/ 419 20 11 iCorner - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 089 666 45 31 Inmedio - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 920 08 40 ISO Beauty - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 089 227 34 39 Jeff de Bruges - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 988 17 30 Juliany - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 089 674 67 27 ะšensol - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 437 33 71 Kenvelo - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 625 92 22 KIX - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 089 365 02 18 Kะš - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 241 53 97 La Casa Del Habano - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 951 37 98 Lacoste - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 02/ 981 49 66 Lalo - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 595 42 18 Lee Cooper - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 840 72 80 Mexx - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 530 29 11 ะœะตli Melo Paris - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 087 915 72 20 Mimo & Co - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 087 753 53 92 Motivi - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 981 70 47, 088 838 15 33

96

Musette - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 987 50 64, 087 850 61 84 Nike - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 089 669 86 07 New Art - ะตั‚ะฐะถ 1, 089 224 89 64 Opticlasa - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 02/ 981 93 14 Orsay - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 249 42 77 Palmers - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 981 70 58, 088 838 73 73 Pandora - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 986 16 47 Paolo Botticelli - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 089 220 75 56 Parfois - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 087 940 97 07 Petek - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.:. 087 656 98 88 Piccadilly - ะตั‚ะฐะถ -2, ั‚ะตะป.: 02/ 812 96 96 Playlife - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 089 442 22 01 Power&Beauty - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 646 07 18 Principe Roma - eั‚ะฐะถ 1 Promod - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 423 43 30 Pulsar - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 02/ 981 70 62, 088 927 47 74 Refan - eั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 0884 748 701 Rockeds - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 880 46 42 Rudi Kids - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 987 78 50 Skiny - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 089 441 77 48 Seven Seconds - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 981 52 38 Swatch - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 089 996 94 55 Tally Weijl - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 241 31 11 Terranova - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 488 28 05, 088 496 32 49 Timeland - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 981 64 25, 087 866 03 70 Timeout - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 830 26 54 Tip Tap - eั‚ะฐะถ 1 Totally Erected Store - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 087 863 46 37 Triumph - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 622 77 73 VIP Shop - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 981 83 10, 088 679 72 55 Viva Accessories - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 263 44 88 Yuno Pearls - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 820 21 79 Yves Rocher - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 820 03 75 Zielinski&Rozen - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 260 93 60 Zoppini - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 089 224 26 42 Zoo shop Tropical - ะตั‚ะฐะถ -2, ั‚ะตะป.: 089 350 90 11 ะั€ะด ะ”ะตะบะพั€ - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 089 914 27 41 ะะฟั‚ะตะบะฐ SCS - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 980 51 95 ะšะพะผัะตะด - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.:089 794 91 61 ะšั€ะตะพ - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 02/ 988 50 12, 088 866 22 71 ะœัŠะฝะธัั‚ะพ - ะฟะฐั€ั‚ะตั€ ะกะธะตะปะฐ ะšะฝะธะณะพะผะฐะฝะธั - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 02/ 980 52 14 ะขะตั…ะฝะพะผะฐั€ะบะตั‚ - ะตั‚ะฐะถ -2, ั‚ะตะป.: 02/ 920 95 80

 

Art Point - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 912 41 38 Best Wash - ะตั‚ะฐะถ -3, ั‚ะตะป.: 087 988 88 01 Blizoo - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 498 83 70 Clean zone - ะตั‚ะฐะถ -2, ั‚ะตะป.: 02/ 980 10 64, 087 839 26 26 DSK Bank - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 939 16 52, 02/ 939 16 51 First Investment Bank - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 817 16 72 Flowers with Love - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 087 843 00 41 Germanos - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 415 25 71 Gossip ะair&Beauty - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 02/ 981 74 19, 088 780 96 00

Hriso Pack (ะพะฟะฐะบะพะฒะฐะฝะต ะฝะฐ ะฟะพะดะฐั€ัŠั†ะธ) - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 602 84 00 Intercard - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 806 59 08, 088 805 55 22 IntesA (ะบะปัŽั‡ะฐั€ัะบะพ ะฐั‚ะตะปะธะต) - ะตั‚ะฐะถ -2, ั‚ะตะป.: 088 631 51 26 Manicure Impress - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 089 334 33 55 Max Telecom - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 099 962 96 30 M-Tel Communication Centre - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 220 73 15 No+vello - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 088 562 04 00 Pedicure Express - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 089 334 33 55 Tavex Gold&Exchange - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 437 24 89 Usit Colours - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 822 23 50, 088 348 98 00 Vivacom - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 987 74 74

 

BMS - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 088 978 85 99 Bianco Coffee and Shake - ะตั‚ะฐะถ 1, ั‚ะตะป.: 02/ 981 05 91, 087 511 48 28 Bubble Tea - ะตั‚ะฐะถ 2 Costa Cafรฉ - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 981 99 75 Chillbox - ะตั‚ะฐะถ 2 Dunkin Donuts - ะตั‚aะถ 2, ั‚ะตะป.: 088 256 66 10 Fresh bar - ะตั‚ะฐะถ 2 Flowers - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 087 666 73 77 Happy Bar & Grill, Happy Sushi - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 088 666 60 29 KFC - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 02/ 920 99 20 McDonaldโ€™s - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 088 400 03 17 McCafe - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 088 400 03 17 Nordsee - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 02/ 928 44 78, 088 554 00 04 Nuts and Fruits - ะฟะฐั€ั‚ะตั€ Pasta Point - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป: 087 630 19 51 Pizza Verdi - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 088 266 01 77 Raff y - ะตั‚ะฐะถ 2 Spaghetti Company - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 881 01 00 Subway - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 02/ 920 08 38 Sugarland Haribo - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 088 294 33 44 100 ะณั€ะฐะผะฐ ัะปะฐะดะบะธ - ะฟะฐั€ั‚ะตั€, ั‚ะตะป.: 02/ 980 19 21, 088 225 97 02

Cinema City/Multiplex - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 02/ 929 11 11, 088 911 51 34 Fun Box - ะตั‚ะฐะถ 3, ั‚ะตะป: 088 238 76 66 IMAX - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 02/ 929 29 29, 02/ 929 11 11 Wonder Vipo - ะตั‚ะฐะถ 2, ั‚ะตะป.: 088 568 90 35

Mall of Sofia - ั€ะตั†ะตะฟั†ะธั - ั‚ะตะป.: 02/ 980 44 37


   ...


08 Autumn of Sofia | Oct 2013  
08 Autumn of Sofia | Oct 2013  
Advertisement