Page 1

WITH THE RIGHT INGREDIENTS


Hier zijn ze dan. Negen jonge, culinaire duo’s, waar we veel respect voor hebben. Ze zijn gedreven en passioneel met hun vak bezig, zien elke hindernis als een uitdaging en blazen zo een nieuwe wind in de horecasector van vandaag. Het zijn jonge mensen met een visie. Het zijn professionals met potentieel. Daarom werken wij graag voor hen. Onze knowhow staat tot hun dienst. Onze creativiteit vieren we graag bot op hun ideeÍn. Het resultaat zijn niet alleen knappe keukenconcepten op maat van hun restaurant of culinaire concept, maar ook op maat van hun financieel plan. Want met de ondersteuning van een sterke structurele partner worden de dromen van jonge starters nog sneller realiteit. We wensen hen veel succes! Karl & Steven


Sean Uytterhaegen (25) en Leen Vandamme (25)


KOXX Jabbeke

Het culinaire verhaal van Sean en Leen begint dicht bij huis, in de ouderlijke thuis van Leen in Jabbeke, met in de achtertuin een heuse plantenkwekerij. Daar groeide Leen op en leerde ze met een commercieel oog planten keuren. Tot ze Sean leerde kennen. Leen: “Sean en ik zijn allebei kok van opleiding. Voor mij zijn planten mijn leven en is koken mijn passie, voor Sean is koken zijn leven en zijn passie. Hij verraste me met zijn kijk op planten, want die is heel puur en natuurlijk heel culinair. ‘Wat is eetbaar?’, vroeg hij aan mij. Ik kon er niet op antwoorden.” Na heel wat onderzoek zijn eetbare planten nu de culinaire route die Leen en Sean samen bewandelen. Het is een kruisbestuiving tussen hun twee werelden, mooi verpakt in een voor twintigers haalbaar homecookingconcept. Sean: “Met ‘Koxx’ willen we kleine groepjes mensen bereiken die op een ongedwongen manier willen genieten van speelse, hedendaagse gerechtjes.” Het Brugse culinaire duo liet een oud boerderijtje verbouwen om in te wonen en te werken. De keuken met haar gepersonaliseerd Induchef inductiefornuis is de absolute blikvanger. Sean: “De keuken waar wij van droomden en die wij in het klad hadden uitgetekend, staat nu in ons huis. En dat is te danken aan het maatwerk van Bossuyt.”

www.koxx.be

1


LE VIEUX CHÂTEAU Flobecq

Tanguy en France zijn broer en zus en vieren binnenkort de tiende verjaardag van hun restaurant Le Vieux Château in Flobecq. Hoe imposant het stijlvol gerenoveerde kasteeltje van buitenaf ook mag lijken, de ontvangst en de sfeer zijn er hartelijk. France: “Ons restaurant is voor heel even de tweede thuis van onze gasten. Daarom maken wij van dineren een beleving. Een praatje maken of de chef die gedag komt zeggen, dat is plezant. En ondertussen verwachten onze gasten dat ook.” Achter het fornuis staat Tanguy, een autodidactische chef die zijn gasten graag moderne culinaire creaties voorschotelt met seizoengebonden producten in de hoofdrol. “Ik ben socioloog van opleiding, maar heb altijd al chef-kok willen zijn. Al op mijn dertiende maakte ik gerechtjes die vele dertigers vandaag niet kunnen. Ik hou van mijn job omdat die toelaat om constant te evolueren.” “Mijn broer leeft voor zijn vak”, voegt France eraan toe. Ook broer Michaël staat in de keuken. Het is geen sinecure om dag in dag uit te werken met familie. Tanguy: “Iedereen heeft zijn eigen taken en die zijn duidelijk afgelijnd. En we hebben allemaal carte blanche in wat we doen, zolang het maar goed gedaan wordt. Dat is volgens mij de sleutel van ons succes.” Of is het de keuken? “Elke chef heeft zijn manier van werken en een specifiek idee van hoe zijn keuken er moet uitzien. Bij Bossuyt bleken onze wensen ook technisch haalbaar. Bovendien stopte het niet bij de installatie, maar kunnen we ook rekenen op een goede dienst na verkoop. Dat is lang niet overal zo.”

www.levieuxchateau.be

2


Tanguy (34) en France (30) de Turck


Sharon De Volder (30) en SĂŠbastien Ververken (29)


VOL-VER Marke

Vol-Ver, dat is Spaans voor ‘thuiskomenterugkeren’. En dat is precies wat chef-kok Sébastien, echtgenote Sharon en hun gasten elke dag doen in hun nieuwe restaurant in Marke. Sharon: “We willen een kleinschalig restaurant zijn en gasten ontvangen in een huiselijke sfeer. Weg met de hoge werkdruk en hoge personeelskosten. Volgens ons is dat de toekomst van de horeca.” In de open keuken bereidt chef Sébastien verfijnde FransBelgische bistrogerechten. Zijn gasten kunnen kiezen voor een menu of eten à la carte. Lekker eten brengen aan toegankelijke prijzen, daar gaat het om in Vol-Ver. Sharon verwelkomt de gasten in de landelijke villa en deed prachtig werk om die modern-rustiek in te richten. Sébastien: “Het is keihard werken, maar hier hebben we altijd van gedroomd. De plek vinden om je carrière uit te bouwen, ook dat is thuiskomen. En het is een luxe als dat dicht bij je huis en de kinderen kan.” De open keuken past perfect in het concept van sfeervol tafelen en daarvoor klopte het koppel aan bij Bossuyt. Sébastien: “Het was een vlotte samenwerking. We konden op 1 juni in het pand en drie weken later was onze keuken restaurantklaar.”

www.vol-ver.be

3


MAISON D. Ronse

Didier en Delfine leerden elkaar kennen net over de taalgrens, in restaurant Le Château du Mylord en vonden zes jaar later in Ronse een statig pand om samen een zaak te starten. Maison D. werd geopend en trok meteen mensen uit de streek aan om te genieten van de verfijnde kookkunsten van chef Didier. Een hedendaags, gastronomisch adresje, daar was in de regio nog ruimte voor. “‘Vernieuwend klassiek’, zo noem ik mijn keuken. Ik werk graag puur op smaak, puur op de seizoenen en puur op de producten. Ik wil topingrediënten, maar het moet betaalbaar blijven. Daarom ga ik elke dag op zoek naar het beste evenwicht tussen prijs en kwaliteit.” Ondertussen is Maison D. zo’n twee jaar open, werkt het koppel samen met een team van zes mensen en kijken ze terug op een intensieve, maar mooie en leerrijke periode. Delfine: “Een eigen restaurant starten, is altijd de droom geweest van Didier. En Didier is de man van mijn dromen, dus ben ik met veel plezier in dit culinaire avontuur meegestapt (lacht). We zijn complementair. Het is verre van de 9-to-5 job die ik vroeger had, maar het is wel veel boeiender.” De keuken van Bossuyt is ondertussen goed ingewerkt. Didier: “Wij zijn met ons verlanglijstje naar drie keukenfabrikanten getrokken, maar alleen bij de prijs van Bossuyt hadden we een goed gevoel. Die is correct. En ondertussen kunnen we indien nodig ook rekenen op een vlotte en goed georganiseerde hersteldienst. Zo hoort het.”

www.maison-d.be

4


GAULT & MILLAU 2014 “ONTDEKKING VAN HET JAAR”

Didier Bourdeaux (30) en Delfine Van der Straten (27)


GAULT & MILLAU 2015 “ONTDEKKING VAN HET JAAR”

Joke Michiel (33) en Vilhjalmur Sigurdarson (28)


SOUVENIR Ieper

Tot voor kort zochten Vilhjalmur en Joke nog naar mogelijkheden om een beetje meer quality time met elkaar door te brengen. De één chefkok, de ander tv-producente met allebei te veel stress en onregelmatige werkuren. Tot een prachtige opportuniteit op hun pad kwam: een mooi pand in Ieper en dito dromen om samen een gastronomisch restaurant te starten. En ze hadden een duidelijk beeld van hoe dat eruit moest zien. “Toegankelijk, fun en betaalbaar”, vertelt de IJslandse chefkok. “Met als basis van mijn keuken kraakverse seizoensgroenten. Een groentekeuken is wat ik ken, dat is waar ik van hou. We werken graag met gepassioneerde boeren, kiezen voor duurzame visserij en gaan voor vlees van lokale producenten. We serveren één menu en de gasten kunnen zelf uitbreiden met extra gerechten.” Souvenir opende in februari 2014 de deuren en met succes. Joke: “We zijn nu meer samen, maar of dat quality time is, is maar de vraag (lacht). De start was zo hectisch! Ondertussen hebben we onze flow gevonden en beginnen we stilletjes alweer te dromen.” In Bossuyt vond het koppel de geschikte partner om mee te bouwen aan hun keuken én hun toekomst. “Bij Bossuyt begrijpen ze starters en maken ze geen probleem van het leveren van een ‘keuken op de groei’. Wij hebben eerst geïnvesteerd in de allernoodzakelijkste elementen en volgen nu ons lijstje om verder aan te vullen. Dat werkt.”

www.souvenir-restaurant.be

5


PUUR Turnhout

Heel jong zijn ze, in verwachting van hun eerste kindje én druk bezig met de bouw van hun wijnbar annex homecookingstudio Puur in Turnhout. De ruwbouwfase zit erop en binnenkort volgt de metamorfose van oude hooischuur tot trendy culinair adresje. Chef-kok Dominique kijkt er met veel enthousiasme naar uit. “Ik ben altijd kok aan huis geweest en daar helpt Lauren me al drie jaar bij. Puur, een zaak met vaste locatie, is de volgende stap in onze culinaire carrière samen. Turnhout heeft er behoefte aan, zowel de jonge als de oudere generatie.” Lauren rolde in het horecavak toen ze Dominique leerde kennen. “Ik ben altijd goedlachs en hou van het contact met de mensen. Het horecaleven is volledig mijn ding.” Puur zal verfijnde ‘wapas’ à la carte serveren en dat zullen voornamelijk Spaans getinte en hedendaagse bistrogerechtjes zijn en dito wijnen. Een Mibrasa houtskooloven in hun nieuwe keuken was voor Dominique een absolute must have. “We hebben ons hoofd gebroken over de aankleding van het pand, maar de samenstelling van de keuken stond meteen vast. We hebben gezocht, kennissen gebeld en kwamen op basis van goede referenties bij Bossuyt terecht.”

www.heizijde99.be

6


Lauren Conrardy (24) en Dominique Goos (27)


Jeroen Verhoye (30) en Justine Verhovert (21)


D’HULHAEGE KASTEEL TEN BOSSE Deinze

Na twee jaar leegstand kreeg feestzaal, hotel en restaurant D’Hulhaege nieuwe eigenaars. Familie Verhovert kocht het kasteeltje, behield de naam en renoveerde het pand tot een elegant en romantisch etablissement. D’Hulhaege draait ondertussen zes jaar op volle toeren en het is dochter Justine die nu de zaak met veel passie runt. “Luxe en comfort zijn twee belangrijke pijlers. Wie hier komt feesten, dineren of overnachten, doet dat stijlvol en in een aangename sfeer.” Maar luxe en stijlvol comfort zijn bij D’Hulhaege geen synoniemen voor formeel en stijf. “We willen graag het oude imago van de zaak van ons afschudden en het een jongere uitstraling geven.” In de keuken staat Jeroen Verhoye. De chef-kok en de gastvrouw van D’Hulhaege, dat zijn twee handen op één buik. Justine: “Als je zolang elke dag met elkaar samenwerkt, weet je zonder woorden wat de ander bedoelt. We zijn geen familie, maar ergens voelt het wel zo.” Jeroen serveert zijn gasten verfijnde, klassieke gerechten die op een vernieuwende manier worden gebracht. Het is een gastronomische, Franse en concentrische keuken die ook in de feestzaal wordt voorgeschoteld. “Het is altijd mijn droom geweest om een eigen keuken te hebben. Die heb ik hier in Deinze gevonden.” De installatie van een nieuwe keuken viel dan ook voornamelijk in zijn handen. “Bossuyt levert maatwerk en doet dat op een vlotte, professionele manier. De keuze was dan ook snel gemaakt.”

www.dhulhaege.be

7


DEN HEKSESTOEL Loker

‘Den Heksestoel’ in Loker draagt een lange geschiedenis met zich mee. Over een periode van 160 jaar evolueerde het van estaminet tot authentieke brasserie. Chef-kok Pieter en gastvrouw Veerle respecteren het verhaal en het karakter van de eeuwenoude zaak, maar runnen het restaurant in het West-Vlaamse Heuvelland vandaag wel op een dynamische manier. Veerle: “We hebben de brasserie drie jaar geleden overgenomen en wilden er wat meer schwung in brengen. Mensen komen hier voor een sfeervol feestje of etentje. De inrichting is wat men noemt ‘bruin en gezellig’ met een knipoog naar het verhaal van de heks die je in onze restaurantnaam vindt.” Chef-kok Pieter verwent zijn gasten met mooi gebrachte streekgerechtjes op grootmoeders wijze en een uitgebreide selectie streekbieren. “We serveren huisgemaakte charcuterie, grillades, stoofpotjes, zelfgemaakt ‘potjevleesch’, enzovoort. Alles staat in het teken van een hedendaagse, ambachtelijke keuken. Op lage temperatuur gebraiseerde varkenswangetjes met een sausje van St. Bernardus Prior is mijn specialiteit.” De ingrediënten zijn top, kraakvers en worden bereid in de Bossuyt-keuken. “Bossuyt heeft een eigen atelier voor al hun maatwerk. Dat heeft mijn vertrouwen in de firma versterkt. Zelfs het inductiefornuis hebben ze naar mijn wensen ontworpen en volledig in eigen huis geproduceerd.”

www.denheksestoel.be

8


Veerle Janssens (28) en Pieter Vandenberghe (29)


Floris Panckoucke (28) en Virginie Opstaele (25)


FLORIS St. Andries (Brugge)

Het is volop in aanbouw, het restaurant van Floris en zijn echtgenote Virginie. In St. Andries vlakbij Brugge vonden ze de geschikte locatie voor hun hedendaagse restaurant. Daar zal Virginie de gasten op een spontane, elegante manier ontvangen. “We kijken enorm uit naar de oplevering van onze zaak in het voorjaar van 2015, want we zullen er werken én wonen.” Voor Floris is het, na waardevolle werkervaringen bij onder meer Savarin in Oostende en Hof van Cleve, een droom die in vervulling gaat. “Mijn keuken zal een productkeuken zijn met lokale topingrediënten als rode draad doorheen al mijn gerechten. Ik wil ze brengen in kleine menu’s en een aantrekkelijke à la carte.” Het jonge koppel koos bewust voor een ongedwongen concept. “We willen geen drempel. Ons restaurant zal toegankelijk zijn voor iedereen die op een gemoedelijke manier wil genieten van een verfijnde, genereuze keuken.” De blueprint voor de keuken tekende Floris zelf, daarna trok hij ermee naar Bossuyt. “Ik had de keuken in grote lijnen al uitgetekend op papier omdat ik goed wist wat ik wou. Bossuyt heeft die schetsen gevolgd en na een bezoek aan de locatie verder verfijnd en aangevuld met de juiste apparatuur.”

www.restaurantfloris.be

9


Noordlaan 19 - 8520 Kuurne - T +32 (0) 56 35 70 12 www.bossuytgrootkeukens.be - www.induchef.be


www.induchef.be www.bossuytgrootkeukens.be

Bossuyt Grootkeukens - Young Potentials  

Nine young potentials: the see every obstacle as a challenge. These are young people with a vision. They are professionals with potential .....

Advertisement