Page 30

NYT FORSØG MED UNDERMÅLERE

TEKST: ERIK POULSEN . FOTO: HENRIK VINTHER KROGH

RI468 JULI-ANE FRA HVIDE SANDE SKAL UNDERSØGE MULIGHEDERNE FOR AT OMSÆTTE SPILDFISK TIL DYREFODER

Verner Møller har i mange år arbejdet med bæredygtigt fiskeri. RI468 Juli-Ane fra Hvide Sande har derfor været blandt de danske fiskefartøjer, som i de seneste otte år har været udstyret med kameraer, der viser hele processen ude på havet. Formålet var, at fiskerikontrollen kunne følge, om der blev smidt undermålene i havet. ”Vi kan stå inde for det, vi laver. På grund af forbedrede redskaber er undermålere slet ikke det samme problem i dag, som det var for 20 år siden. Derfor ser vi også, at alle arter har det bedre i dag. Ved at se på billederne af vores fangster har biologerne også fået masser af viden om de aktuelle fiskebestande”, fortæller Verner Møller. Forsøget med kameraovervågning er stoppet, efter at EU har meldt ud, at alle fartøjer skal have alle fangede fisk skal med hjem i havn. Uanset størrelse.

Verner Møller er derfor med i udvikling af et nyt forsøg. Som det første, danske fiskefartøj bliver RI468 Juli-Ane udstyret med en tank, hvor undermålere, uegnede fiskearter og indvoldene fra de rensede fisk ombord laves til ensilage stedet for at stå på dækket og rådne. Spildprodukterne fra fiskeriet kan bruges til mink- eller laksefoder. Forsøget går i gang i løbet af efteråret, når anlægget er færdigudviklet i samarbejde med blandt Landia i Lem og Hvide Sande Skibs- og Bådebyggeri.

Shakati Rejser til Sydafrika Drømmer du om safari?

Tag med på en helt unik og skøn rejseoplevelse

ROKKJÆR OG Rokkjær & ULSTED Ulsted Torvet 3 . 7620 Lemvig Jeannette Rokkjær | Optiker & Indehaver Tlf. 9782 1319 Torvet 3 | 7620 Lemvig | Tlf. 9782 1319 CVR 38237136

30

MAGASINET VESTKYSTEN | NR. 03 | SEPTEMBER 2017

www.shakatirejser.dk

MYT SOLBRILLEMÆRKE HOS NYT SYN LEMVIG

{ Autentisk safari } { Bål og solnedgang } { Walk in the bush } { Ro og fordybelse } { Få gæster }

v/ Psykoterapeut Jane Damgaard Lomborgvej 140 . 7620 Lemvig . T: 29 44 51 12

MAGASINET VESTKYSTEN 0317  

Historier om livet langs vestkysten

MAGASINET VESTKYSTEN 0317  

Historier om livet langs vestkysten