De Maas&Waler week 37

Page 1

Pagina 3

Ere-Escorte op Prinsjesdag

Pagina 9

Klimmen naar de top

Pagina 17

Beuningse korfbalster

Pagina 19

Groenten uit Maas en Waal

Pagina 21

Sportief Maas en Waal

Hét weekblad van Maas&Waal

Jaargang 3 | Nr 37 | Oplage 28.100 | Woensdag 9 september 2015

Nieuws en achtergronden voor en door Maas&Walers

Stil aan de overkant

Komend weekend vindt Appelpop plaats en dan is het, vanaf de zijde van Tiel gezien, ‘stil aan de overkant’. Het gros van Maas en Waal bevindt zich die twee dagen aan de andere kant van de Waal. Traditiegetrouw heeft de organisatie een sterk programma neergezet, met veel bekende artiesten, zoals Dotan, Moke, Anouk, Douwe Bob, Waylon, Racoon, Typhoon , John Coffey en Kensington. De entree is gratis. Meer informatie www.appelpop.nl.

FOTO: HANS BARTEN

Fantasyfilm ‘Magisch boek der kristallen’

Jubileumfeest voor Stichting Perspectief

Historische vondst in Dreumel

DRUTEN - De Maas en Waalse fantasyfilm ‘Magisch boek der kristallen’ van Lou Kruisbergen wordt zondag 13 september om 14.00 uur vertoond in d’n Bogerd. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de, voorlopig laatste, voorstelling. Kaarten reserveren kan door een mail te sturen naar info@bogerddruten.nl of loukruisbergen@outlook.com. Volwassenen betalen 10 euro. Kinderen mogen gratis naar binnen, mits ze door een volwassene worden begeleid.

BEUNINGEN - Stichting Perspectief houdt op zondag 13 september een groot jubileumfeest. Aanleiding zijn diverse jubilea, zo bestaat Stichting Perspectief tien jaar, dagverzorging ‘t Praothuis vijfentwintig jaar, Theater De Molen vijftien jaar en de Kunstroute tien jaar. Rondom het Molenhuis zijn onder meer optredens van een koor en een Afrikaanse drumband en workshops. Vanaf het Beatrixplein tot aan het Molenhuis is er een braderie.

DREUMEL - In de Waal bij Dreumel is op 27 juli een eeuwenoud wrak van een schip gevonden. Na afgraving van de grond rondom de rivier is het water steeds verder gaan zakken, waardoor het schip tevoorschijn kwam. De vondst van het schip is lang geheim gebleven, omdat Stichting Tremele graag onderzoek wilde doen. Het gaat om een transportschip van 20 tot 25 meter lang en dateert uit 1786. Het is voor het eerst dat in Nederland een schip uit deze periode is aangetroffen.

GrillChilla zoekt bierbrouwers DRUTEN - Eind september is het tijd voor een nieuw evenement in de regio: GrillChilla. Hét bier en barbecue event van Maas en Waal vindt plaats op zondag 27 september. GrillChilla kent onder meer een open barbecuewedstrijd. GrillChilla vindt plaats op de Markt in het centrum van Druten. De winkels in het centrum zijn deze dag geopend vanwege een koopzondag met het thema ‘Smaakvol Druten’. Om 11.00 uur begint GrillChilla met frühshoppen. De betekenis van frühshoppen is niet winkelen, zoals de meeste mensen denken. Van oudsher werd ‘s morgens eerst de mis in de kerk bezocht. Na afloop kon men gaan frühshoppen, onder het genot van bier en wijn ge-

nieten van regionale lekkernijen. Deze zondag kunnen liefhebbers op het marktplein genieten van speciale biersoorten en lokale lekkernijen, waaronder culinaire hoogstandjes van de barbecue.

Bierbrouwers gezocht

De organisatie van GrillChilla is nog op zoek naar extra bierbrouwers, om het aanbod in speciale biersoorten te vergroten. Aanmelden kan via www.grillchilla. nl of per mail via info@rivierenlandevents.nl.

Smaakvol Druten

Als vervolg op de Elite Model Look van 2014 houdt ondernemersvereniging Druten ook dit jaar een modellenwedstrijd, in samenwerking met lokale ondernemers. Om 14.00 uur is er een catwalk en een modeshow. Kinderen kunnen het inschrijfformulier hiervoor inleveren bij Annette mode.

SCREENS

Sinds 1983

Uw meubels opnieuw stofferen?

Mooie én praktische zonwering! Edisonstraat 9, 6604 BT WIJCHEN 024-6412940

Offerte? www.harpa.eu

Muziek

Het evenement GrillChilla duurt tot 22.00 uur. Na het shoppen kunnen bezoekers luisteren naar live muziek, onder het genot van een hapje en een drankje. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.grillchilla.nl.

Nijverheidsstraat 24, Huis. Thuis. Formido. BENEDEN-LEEUWEN

u sd e n O o k in Le d a a l n e n Ve e n e

WIJCHEN

Topmerken • Service en garantie • Vakkundige montage

W W W. J A N S E N R O L L U I K E N . N L

KRUISBERGSEWEG 54

T 024-642 3083

Laminaatvloer laten leggen?!

Vraag naar de mogelijkheden. Leuk om je te helpen.

Leuk om je verder te helpen

ADVERTENTIES: 0487 524 414 / ADVERTENTIE@DEMAASENWALER.NL | REDACTIE: 0487 570 761 / REDACTIE@DEMAASENWALER.NL | WWW.DEMAASENWALER.NL


“Momenten van vandaag zijn herinneringen van morgen”

Familieberichten En het was zo mooi! Met pijn in mijn hart heb ik in korte tijd van alles afscheid moeten nemen. Iedereen bedankt die kleur gegeven heeft aan mijn leven. Verdrietig, maar ook dankbaar dat haar verdere pijn bespaard is gebleven, hebben wij afscheid moeten nemen van ons Tonnie, schoonzus en tante

Tonnie Zondag H Wamel, 2 april 1948 † Beneden-Leeuwen, 7 september 2015 Herman en Hannie Maartje en Jeroen Hanneke Leo en Riky Peter en Sharon Mark en Rosan Hennie en Anja Bart en Zuzanna Anne en Edwin Annie en Nico Pascal † Franka en Arjan Laura en Harm Neefjes en nichtjes Rozenstraat 12-22 6658 WX Beneden-Leeuwen De avondwake zal worden gehouden op vrijdag 11 september 2015 om 19.00 uur in de kerk van St. Victor en Gezellen, St. Victorstraat 1, 6659 BP Wamel. Aansluitend kunt u thuis afscheid van Tonnie nemen in haar eigen appartement. De afscheidsdienst wordt gehouden in het bijzijn van de familie en genodigden op zaterdag 12 september 2015 om 10.30 uur in de Nederlands Hervormde Kerk in Wamel. Daarna begeleiden we ons Tonnie naar het crematorium in Beuningen. Geen bloemen, maar een gift voor het Liliane Fonds wordt op prijs gesteld. Hiervoor is gelegenheid bij het condoleanceregister.

Je vocht om bij ons te blijven, je had nog zoveel willen doen…

Piet Visschers 1 december 1946

7 september 2015

Vakantie is voorbij en het is tijd voor Verandering. Uitstekende Gewichtsbeheersing producten met werkboek. Pakketten C9, F.I.T.1 en F.I.T.2, tevens uitstekende producten voor sporters en & fitness. Vital 5. Alles gebaseerd op Aloë Vera. Hoogwaardige natuurproducten. Ga de uitdaging aan en ga op zoek naar Verandering. Doe het NU.

Heidie van den Heuvel Watersnipstraat 18 6658 GN Beneden-Leeuwen

Onderscheidend door persoonlijke, warme en transparante begeleiding.

T 06 - 54 99 07 48 (24 uur per dag) E info@vandenheuveluitvaartzorg.nl W www.vandenheuveluitvaartzorg.nl

Uw wensen, u bepaalt. Onafhankelijk van uw verzekering, voor elk budget.

Producten hebben div. keurmerken, voldoen aan ISO normen en hebben islamitische stempel van goedkeuring en Kosher classificatie.

Voor informatie bel Peter Derksen 06-10017684 Mail : peterderksen21@icloud.com

Volleybalvereniging Time Out ’74 viert dit jaar geen feest Zaterdag 5 September stond het jaarlijks terugkerende Time Out feest gepland. Maar een dag voor het feest bereikte ons het droevige bericht van het overlijden van mede oprichter en Ere lid van volleybalvereniging Time Out ’74

Speciaal, voor iedereen!

Jan Boerakker Het bestuur heeft het jaarlijkse feest afgelast. Er is nu geen reden voor een feest. Het net hangt half stok bij de vereniging. Iedereen van de vereniging kende Jan Boerakker, hij was samen met wat vrienden de oprichter van de vereniging in 1974. De eerste 20 jaar was hij voorzitter, en altijd was hij een fanatiek speler. In de Nevobo competitie, maar ook bij de recreanten. Op 4 december 2014 heeft het bestuur Jan benoemd tot Ere lid van de vereniging. Een titel die hij dik verdiend heeft, en waar hij maar wat trots op was. Time Out ’74 verliest in Jan een trouw lid en goede sport vriend.

Locaties Locaties in Balgoij, Beuningen in Balgoij, en Boven-LeeuwenBeunin Loca

Locaties in Balgoij, Beuningen en Boven-Leeuwen

Party- en evenementenverhuur ●

De Balmerd 114, 6641 LE Beuningen m. 06 - 345 33 006 t. 024 - 763 06 20 info@dalmolen-uitvaartzorg.nl www.dalmolen-uitvaartzorg.nl

Graag willen wij iedereen bedanken die er, op welke wijze dan ook, is geweest de afgelopen jaren tijdens het ziek zijn en na het overlijden van ons mam en oma

Janet Maillé van Schaik Het heeft ons enorm goed gedaan om te zien hoeveel mensen er waren voor ons mam. Tijdens de afscheidsdienst kon u een donatie geven aan Vrienden van het kinderoncologisch centrum Nijmegen. Het opgehaalde bedrag is € 546,77.

Uw partner is overleden?

Waterstraat 14 6657 CP Boven-Leeuwen

T 0487 591809 F 0487-595011

www.bejaverhuur.nl

CASH VOOR OUD GOUD

Staan de bankrekeningen en/of het huis wel op uw naam? Regel uw zaken op tijd.

Goed geregeld, waarvan akte.

Neem contact op met uw notaris

Van Ark & Van der Waaij notarissen Zandstraat 17 - 6658 CL Beneden-Leeuwen Afdeling familierecht - (0487) 59 77 13

www.arkwaaij.nl k: fspraa voor a 8 1 6 7 27 06-23

Bedankt allemaal.

Willie Visschers - van Hout Kim en Pascal Jop, Milan Hanneke en Bjorn Daan, Fiene

stoelen ● tafels ● terrasmeubilair ● rotanmeubilair ● ● bartonnen ● bartafels ● servies en glaswerk ● ● apparatuur ● garderobe ● partyverlichting ● parasols ● tapinstallaties ● tenten ● organisatie ●

Wij geven de hoogste prijs..!

Wij wensen familie en vrienden van Jan veel sterkte en kracht toe voor nu en in de toekomst. Bestuur en leden van Volleybalvereniging Time Out ‘74

Wilt Wilt informatie u of informatie een W Wilt uuinformatie of eenproefles, proefles, neem vrijblijvend contact op met neem vrijblijvend ne neem vrijblijvend contact op met 06 -- 51373115 51373115 06 - 513 06

Johan Thijn, Floor Jolanda, Gino Daan, Sanne www.mefad.nl • info@mefad.nl • T 0487-518134 • Postbus 85 – 6650 AB Druten

Parkstraat 17 6658 AL Beneden-Leeuwen

Mefad

Piet is thuis. Er is gelegenheid om afscheid van hem te nemen vrijdag tussen 18:00 en 20:00 uur. De crematieplechtigheid wordt gehouden zaterdag 12 september om 14:00 uur in de aula Vacalis van Crematorium Beuningen, Schoenaker 12 te Beuningen.

Ruime keuze aan

Grafmonumenten en urnen Zijveld 85A 6658 KV Beneden-Leeuwen T (0)487 591880 ma/vrij: 9:00-17:00

In liefdevolle herinnering

Jo van Deijzen

12 september 2010

12 september 2015

De pijn wordt minder scherp. Het doet iets minder zeer. Het missen wordt niet minder. Maar steeds een beetje meer. Tonny Chatrin & Mark Yannick & Waylon

Joyce & Patrick Job

Rouwadvertentie in de Maas&Waler Een overlijdensbericht of dankbetuiging plaatsen is een gevoelige zaak, uw advertentie gaat immers altijd over het verlies van een naaste, familie, vriend of kennis. Voor de Maas&Waler kunt u zo’n advertentie op verschillende manieren opgeven. Het kan via www.maas-en-waler.afscheid.nu op een eenvoudige, snelle en zekere manier. U kunt dan zelf de gewenste overlijdensadvertentie samenstellen en plaatsen in onze krant. Maar u kunt ons ook mailen, bellen of langskomen op ons kantoor in Druten. Dan maken wij de advertentie voor u op een manier die u past. De keuze is aan u.

Niet alleen wanneer de afwikkeling van een erfenis problemen lijkt op te leveren...

za: 9:00-13:00 www.vanleeuwennatuursteen.nl ‘s avonds op afspraak www.vanleeuwennatuursteen.nl www.vanleeuwennatuursteen.nl

Mail: advertentie@demaasenwaler.nl Telefoon: 0487-524414 Adres: Ambtshuisstraat 1, Druten Internet: www.demaasenwaler.nl

…maar ook als u ’gewoon’ kiest voor kennis en deskundigheid… ...dan is er de ’Stichting Bewind en Executele Nederland’. Onafhankelijk en onpartijdig


Kort Erepenningen BEUNINGEN - Ton Hendrix en Fons van den Donk zijn door de gemeente Beuningen onderscheiden met de zilveren erepenning. De bijbehorende zilveren speld werd afgelopen zaterdagavond aan hen uitgereikt door burgemeester Carol van Eert. Hendrix en Van den Donk waren de oprichters van de Harten4groep. Beiden waren jarenlang bestuurder en voorzitter. Vanuit die rol hebben ze zich voor vele projecten ingezet. Zaterdag namen ze officieel afscheid.

Place2Be blijft extra open DRUTEN - Jongerencentrum Place2Be in Druten blijft voorlopig vijf avonden per week open. De extra openstelling is door de gemeente met een jaar verlengd, omdat er nu veel meer jongeren komen. De gemeente is blij met de toegenomen belangstelling, omdat de jongeren zo minder op straat rondhangen. Een half jaar terug werden de openingstijden verruimd van twee naar vijf avonden per week, en twee extra middagen. Er zijn twee beheerders aangetrokken, die samen met de jongerenwerker zorg dragen voor de extra openstelling.

Vluchtelingen in Beuningen BEUNINGEN - D66 wil dat de gemeente Beuningen vluchtelingen uit oorlogsgebieden gaat opvangen. Het leegstaande gebouw van zorgcentrum Overmars in Winssen is volgens de partij een geschikte locatie om oorlogsvluchtelingen te huisvesten. In een brief aan het Beuningse college van B&W roept D66 de gemeente op haar verantwoordelijkheid te nemen. Volgens de democraten moet de gemeente actief zoeken naar locaties om vluchtelingen op te vangen. Het Winssense zorgcentrum staat sinds kort leeg. De eigenaar van het pand, Woonzorg Nederland, staat positief tegenover de eventuele opvang van oorlogsvluchtelingen in het gebouw.

Met voetveer naar Appelpop WAMEL - Duizenden mensen maken komend weekend gebruik van het voetveer Tiel-Wamel om het Tielse popfestival Appelpop te bezoeken. Vanwege de verwachte drukte is het vrijdagavond 11 september vanaf 17.00 uur en zaterdag 12 september dan ook niet mogelijk de fiets mee te nemen op het voetveer. Zondag vaart het voetveer weer volgens de normale dienstregeling.

Restschuldlening Druten DRUTEN - Voor huizenbezitters in de gemeente Druten komt een nieuw soort lening beschikbaar. Mensen met een woning die ‘onder water staat’ kunnen via de gemeente een restschuldlening aangaan van maximaal 30.000 euro. Het betreft een proefproject voor de duur van één jaar. De gemeente stelt hiervoor 700.000 euro beschikbaar. Mensen die een restschuld hebben op hun oude woning kunnen op die manier toch verhuizen. Zo wordt de doorstroming op de huizenmarkt bevorderd. Druten werkt hiervoor samen met het Stimuleringsfonds SVn. Het proefproject heeft alleen betrekking op de nieuwbouwlocatie Tichellande.

NIEUWS Man en paard in het Ere Escorte op Prinsjesdag Door Constance Moolhuijzen

MAASBOMMEL - Wijnand van Leeuwen (bijna 60) en zijn jonge paard Decision, gefokt door Jan Sas uit Alphen, rijden samen voor de laatste keer mee in het Cavalerie Ere-Escorte op de derde dinsdag in september. ‘De leeftijd om te stoppen is strikt, 60 jaar. Gelukkig bereik ik die leeftijd ná de 15de september, maar wat mij betreft kunnen we beiden nog jaren mee’, zegt Wijnand. Als dienstplichtig militair diende hij bij de Cavalerie. In 1998 ontdekte hij dat er de mogelijkheid bestond om mee te rijden in het Cavalerie Ere-Escorte. ‘Die kans greep ik met beide handen aan. Ik was actief ruiter, en mijn paard, destijds Nicky, bleek er zeer geschikt voor.’ Het meerijden met Prinsjesdag is niet zo maar iets. Wie denkt aan opzadelen, tenue aan en rijden maar, heeft het mis. Op maandag, een week voor Prinsjesdag, begint Defensie met het opbouwen van een tentenkamp op de Waalsdorpervlakte. Dit kamp biedt stalruimte aan de ruim 90 paarden en heeft een speciale tent voor de foerage, zadels, hoofdstellen en het officiële gala tenue. Dit tenue bestaat uit een Kolbak-hoofddeksel, een donkerblauwe Attila-rijjas, rijbroek en laarzen.

Militaire precisie

De dagen voorafgaand aan Prinsjesdag verlopen met een militaire precisie. ‘We komen op donderdag aan. Een aantal ruiters heeft hun eigen paard, de overige paarden worden geleverd door particulieren en maneges uit het hele land. Elke ruiter moet in het bezit zijn van een militair ruiterbewijs, dat wat uitgebreider is dan het burger ruiterbewijs’, een goede zaak volgens Wijnand. ‘Respect- en begripvol met je paard omgaan in soms lastige omstandigheden staat voorop.’ Op vrijdagochtend is het stappen op de hei, onder leiding van ritmeester Van de Berg en zijn instructeurs. Dan komt het tot de eerste voor-

FOTO: STICHTING CAVALERIE ERE-ESCORTE

indeling, wie rijdt waar in het peloton. Er rijden twee pelotons mee, elk bestaande uit vierentwintig ruiters en een commandant. Vier ruiters rijden horizontaal en zes ruiters verticaal. Vrijdag en zaterdag wordt gekeken of de indeling klopt, of de paarden het met elkaar kunnen vinden en of de ruiter bij het paard past. ‘We maken een sprongetje en doen daarna een stukje stad met een muziekkorps. En daarna, zoals elke dag weer, de verzorging van de paarden en het poetsen van zadel en hoofdstel. De zondagmorgen is gereserveerd voor de generale repetitie op het Binnenhof. Vooraf halen we bij de Koninklijke Stallen drie aanspanningen - koets met paarden - op. De zondagmiddag is voor de beëdiging van de nieuwe ruiters. Dan moet ook blijken of het lukt met het splitsen. De paarden kunnen niet per rot - vier naast elkaar lopende paarden - door het poortje naar Binnenhof. Dus opsplitsen en daarna weer als compleet peloton het Binnenhof op

Wijnand van Leeuwen draagt de vlag tijdens een Ere-Escorte in Parijs. stappen’, zegt Wijnand. Daarna is er een informeel treffen in de Koninklijke Stallen met de mensen die hun paard hebben afgestaan. De maandag staat in het teken van mogelijke calamiteiten tijdens Prinsjesdag, de ‘vuurdoop’ op het strand van Scheveningen. ‘We rijden vanaf het Noorderstrand, in galop, onder de pier door naar het strand voor het Kurhaus. In stap en in draf worden de paarden geconfronteerd met alles wat er mogelijk op hun pad kan komen op Prinsjesdag: rookbommen in diverse kleuren, gillende schoolkinderen, paraplu’s, geweerschoten en natuurlijk muziek.’ Wijnand heeft het al vaak meegemaakt.

De derde dinsdag

En dan is er de derde dinsdag in september; De escortecommandant van het Cavalerie EreEscorte rijdt voorop, met daarachter twee trompetters op een KWPN-schimmel, in het midden een paukenist op een Tinker, een Iers zigeunerpaard. Daarachter

de standaardwacht, die bestaat uit zes Friezen, gevolgd door het tweede peloton waar Wijnand in meerijdt. Dit peloton bestaat hoofdzakelijk uit ‘bruinen’, bruine paarden met zwarte staart en manen. Dan volgt de Gouden Koets, met daarachter het eerste peloton met officieren op voskleurige paarden. Vanaf het moment dat de Gouden Koets zich bij paleis Noordeinde bij de stoet voegt rijdt het Cavalerie Ere-Escorte met getrokken sabel, door Den Haag, richting Ridderzaal. Het escorte is overigens niet alleen bij Prinsjesdag aanwezig. ‘We waren ook bij de uitvaarten van leden van de Koninklijke familie. De bijzetting van prins Claus was nog wel het meest indrukwekkend. In mei dit jaar gaven we acte de présence in Frankrijk, voor de viering van 70 jaar Bevrijding. Bijzondere gebeurtenissen die ik allemaal zal gaan missen. Maar ik kan terugkijken op prachtige ervaringen’, besluit Wijnand. Meer informatie: www. miltaireruitersport.nl

Rotaryclub Maas en Waal houdt Botary APPELTERN - Roeien voor het goede doel, dat is de Botary in een notendop. Na succesvolle eerdere edities in 2013 en 2014 houdt Rotaryclub Maas en Waal op zondag 13 september opnieuw een spectaculaire sloepenrace. De teams gaan op het water van De Gouden Ham de strijd met elkaar aan. De Botary kent dit jaar het maximale aantal deelnemende clubs, twaalf. Aanwezig zijn de rotaryclubs Nijmegen Zuid, Rijk van Nijmegen, Nijmegen Stad en Land, Nijmegen en om-

streken, Oss-Maasland, SchaijkLand van Ravenstein, Tiel en Tiel Waalstreek, Maas en Waal, Zaltbommel. Ook de Lionsclub Maas en Waal neemt deel en een combinatieteam van Lionsclub

Wijchen en Rotaryclub Beuningen - Wijchen. Zij strijden, in teams van acht mannen en/of vrouwen, om de drie prijzen.

Goede doelen

Alle ingelegde gelden worden uitgekeerd aan de winnende teams, die het bedrag vervolgens overhandigen aan het door hen geselecteerde goede doel. Het totale prijzengeld bedraagt

bijna 10.000 euro. Goede doelen waarvoor wordt geroeid zijn onder andere het Bijna Thuis Huis Maas en Waal, een duofiets voor verzorgingshuis De Herbergier, het Toon Hermans Huis te Tiel, Stichting Bambanani, Stichting Sprankel, Wereldvrouwenhuis Mariam en Skate4air.

De race volgen

De Botary vindt plaats in het water van De Gouden Ham, vanaf het terras en de steiger van Moeke Mooren. De races starten om 13.30 uur. De finalerace is om 16.15 uur. De wedstrijd is ook vanaf de kant goed te volgen. Het is ook mogelijk om voor 25 euro (kinderen 10 euro) in te schepen op de ‘Ibiza’-boot, de Sluizer van Moeke Mooren. Ook hiermee wordt het goede doel gesteund. Vanaf de sfeervol aangeklede boot is te zien hoe de roeiteams om de eer én het prijzengeld strijden. Natuurlijk wordt er ook een tochtje met de boot gemaakt en wordt het parcours verkend.

Informatie

Meer informatie over de Botary en de mogelijkheid de race te bekijken vanaf de ‘Ibiza’-boot: www.rcmw.nl/botary.

Kort Samenwerking Leergeld TweeStromenland BEUNINGEN - Gezinnen in de gemeente Beuningen, die met een minimum inkomen rond moeten komen, krijgen extra financiële steun om hun kinderen een sport te laten beoefenen of lid te laten worden van een vereniging. Door gebrek aan financiële middelen kon Stichting Leergeld Tweestromenland tot op heden niet de volledige leeftijdsgroep van vier tot achttien jaar bedienen. De gemeente Beuningen gaat de samenwerking aan met Stichting Leergeld Tweestromenland en verstrekt een subsidie waardoor dit vanaf nu wel het geval is. Ook Rotaryclub Wijchen-BeuningenTweestromenland doet een duit in het zakje: zij stelt een bijdrage beschikbaar ter ondersteuning van zwemlessen, nu het schoolzwemmen wordt afgeschaft. De partijen formaliseren hun samenwerking op woensdag 9 september.

Samenwerking sport/bewegen in Rivierenland WEST MAAS EN WAAL - Vertegenwoordigers van de gemeenten in het rivierengebied, waaronder West Maas en Waal, hebben met vertegenwoordigers van meerdere welzijnsorganisaties een convenant ondertekend. Daarmee hebben zij afgesproken de komende jaren meer samen te werken op het gebied van sport en bewegen. Belangrijkste doel daarbij is het vergroten van het aantal inwoners dat sport en beweegt. In 2020 zou de sportdeelname en het bewegen in het rivierengebied gelijk moeten zijn aan het gemiddelde in Gelderland, dat nu op 49 procent staat. Op dit moment is die sportdeelname twee procent lager.

Horeca langs dijk Beuningen BEUNINGEN - Aan de dijk in Beuningen, ter hoogte van het veerpontje, gaat een ondernemer voortaan bij mooi weer koffie, thee en zelfgemaakte muffins verkopen. De gemeente Beuningen heeft hiervoor een vergunning verleend. Het college van B&W ziet graag kleinschalige activiteiten in de uiterwaarden, die toerisme en recreatie bevorderen. De ondernemer werkt vanuit een kleine bestelauto en plaatst enkele tafels en stoelen langs de dijk. Wandelaars en fietsers kunnen daar uitrusten. In de toekomst wil de gemeente meer vergunningen verstrekken voor kleinschalige activiteiten langs de Waal.

Doorkijk krijgt opknapbeurt DRUTEN - Wijkcentrum De Doorkijk in Druten-Zuid kan eindelijk worden opgeknapt. Dat heeft de gemeenteraad van Druten donderdag 3 september besloten. De Doorkijk wordt verbouwd en uitgebreid en krijgt een verbinding met de naastgelegen sportzaal. De sporthal wordt 40 vierkante meter groter. Daarmee is het straks mogelijk om ook activiteiten te organiseren die bezoekers van buiten de wijk en /of de gemeente trekken, wat extra inkomsten moet genereren. De buitenkant van de gymzaal krijgt een duurzame afwerking in harmonie met De Doorkijk. Voor De Doorkijk wordt een plein gerealiseerd.

ADVERTENTIES: 0487 524 414 / ADVERTENTIE@DEMAASENWALER.NL | REDACTIE: 0487 570 761 / REDACTIE@DEMAASENWALER.NL | WWW.DEMAASENWALER.NL

3


Geldig donderdag 10 t/m vrijdag 25 sept. 2015

‘KOUD OF WARM BUFFET… WIJ DOEN DE AFWAS VOOR U’

25% KORTING

Ook 25% KORTING op alle tuinkussens

EXTRA KASSA

Keurslager VLEESWAREN KOOPJE Gebraden gehakt div. soorten

KEURSLAGER KOOPJE Magere Rundergehakt 2e 500 gram halve prijs

2

00

op AL onze showroom tuinmeubelen

2 x 100 gram

SOEPEN GOEDKOOP 1 liter Uiensoep

300

3

.99

Silica Gel Kattenbakvulling. Zak 5 liter.

nu 2 stuks

3

99 .

Hogestraat 36-2, Druten Tel. 0487-512260 www.dekkers.keurslager.nl

425

Thorbeckeplein 21, Beuningen Tel. 024-6779255

KRINGLOOP

Bolchrysant

Tuincentrum Overvecht, Claudiuslaan 60, Beuningen

nu

Kom onze vernieuwde winkel in Druten bewonderen!

DEKKERS, keurslager

DE OUDE SCHOOL

Potmaat 19 cm, doorsnede 45 cm. Diverse kleuren. Per stuk €2,49.

Elke zondag open van 12.00 tot 17.00 uur

6

00

Samen voor

OP VERZOEK VAN JAN 1 pond magere Speklappen

elders € 5,99

EXTRA KOOPJE 3 Runderschnitzels

Alle aanbiedingen zijn geldig van 10-09-2015 tot 16-09-2015.

Nieuwe locatie Beneden-Leeuwen is geopend!

WEET U WAT DE MEEST DODELIJKE VORM VAN KINDERKANKER IS? WAARTEGEN GEEN BEHANDELING IS EN DUS GEEN KANS OP GENEZING?

Openingstijden: di-wo-do-vrij-za van 10.00 - 17.00 uur

KRINGLOOP BEUNINGEN IS A.S. ZONDAG GEOPEND VAN 10.00-17.00 UUR

DRUTEN Horst 3, 6651 AG

BENEDEN-LEEUWEN NIEUW adres! Brouwersstraat 36, 6658 AE

BEUNINGEN Kerkplein 3, 6641 BJ

Achttien kindjes per jaar worden getroffen door een tumor in de pons van de hersenstam. Stichting Semmy steunt als enige fonds in Nederland wetenschappelijk onderzoek naar deze vorm van kinderkanker. Voor de achttien getroffen gezinnen is er na diagnose geen hoop. Het doel van Stichting Semmy is dan ook: hoop na diagnose!

www.kringloopdeoudeschool.nl | info@kringloopdeoudeschool.nl | 0646-632820 Steun ons! Kijk voor meer informatie op www.stichtingsemmy.nl

Jonge Bols Graanjenever 100 cl 14.89

10.99

Licor 43 70 cl 19.49

Grant’s Whisky

100 cl 19,99

15.99

Absolut Wodka

14.99

Alle Bacardi’s 70 cl

70 cl 17.99

13.49

Inycon Estate, Merlot of Chardonney/ Heineken Viognier krat pilsener 9.99

4.

99

13.99

24 x 30 cl 14.99

10.49

Excl. statiegeld

Akties gelden t/m 20 september en zolang de voorraad strekt.

Slijterij Elbé - Zandstraat 127a- 6658 CR Beneden-Leeuwen - Tel. 0487-591083 Slijterij Guus Busscher - Scharenburg 19 - 6652 AK Druten - Tel. 0487-560788

Manege

,,De VVeluw” van 1 1.00 -16.0 0 uur

OPEN DAG zondag 20 september ◆ Ponyspelen en deelname aan voltige ◆ Kennismaking met paard voor volwassenen ◆ In de pauzes Kür op muziek, carrousel, springdemonstratie ◆ Springkussen en hoefijzerschilderen ◆ Rondrit met koets, pony poetsen ◆ Shetlandpony’s voor de allerkleinsten!

J. Litjens, Veluwstraat 13, Ewijk - Tel. 0487-522320, www.manegedeveluw.nl


DAT BEN IK

Column Thijs Vos

Kleuter Mijn buren hebben een dochtertje van drie jaar. Ze heet Cathy. De jonge ouders zorgen erg goed voor hun meisje. Ze hebben een flinke achtertuin. Is haar speeltuin. Met een opblaasbaar zwembad voor hun kind. Een glijbaan, schommel en noem maar op. Zit ik in de zomer vaak buiten in de zon een boek te lezen en dan hoor ik geplons en gelach. Cathy heeft plezier en is de wereld van een peuter aan het verkennen. En dan gaat ze zingen. Vaak samen met haar moeder, vader of oppas. En dat doet ze zo mooi. Zo vrolijk. Maakt mij ook vrolijk. Als ze aan het eind van de middag de auto van vader Eddie hoort, gaat ze helemaal los. Papa blijft dan in de zomer een uurtje buiten spelen met zijn dochtertje. Samen naar de vlinders kijken. De bloemen, lieveheersbeestjes. Genietend van de mooie kleuren. In de jaren tachtig was een tijdje de ‘uniseks opvoeding’

Door Hanneke Sizoo

in de mode. Ik was oppas van een meiske dat een vrachtwagen cadeau kreeg. Oranje met blauw, een halve meter lang. Na een kwartier stond het ding in een hoek en keek ze er niet meer naar. Ze kent nog een foto waarop ze in de laadbak een dutje doet. Zag Cathy laatst op een nieuwe ontdekkingsreis, het kleuterschap. Buiten in de tuin. Samen met een vluchteling kleuter jongetje uit de buurt. Zij op een roze fietsje met zijwielen. Een mandje achterop met een babypop er in. Jongetje: “Wel goed op de baby passen Cathy.” Geen ‘uniseks’. Als ik zie hoe Eddie en Desie van hun meisje genieten, weet ik dat het een keer goed komt met de wereld. Kleuter Cathy weet nog niets van Griekenland, IS of Mark Rutte. Van elke dag weer verdronken, voor geweld vluchtende, andere kleuters op een strand. Moeten we voorlopig zo houden. Eerst lekker onbezorgd piepjong zijn.

Jubilarissen bij toneelvereniging

FOTO: KAREN GRUSON

AFFERDEN - Toneelvereniging Onderlinge Vriendschap uit Afferden viert dit jaar haar 90-jarig jubileum met zes voorstellingen van de musical Ja Zuster Nee Zuster in oktober en november. Maar een vereniging kan alleen zo oud worden als er ook trouwe leden zijn. Afgelopen zaterdag werden vier leden in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse feestavond. Tonnie Reijers is maar liefst 60 jaar lid en daarmee de eerste die dit jubileum binnen de vereniging viert. Tonnie heeft vele jaren toneel gespeeld en was ook lid van het bestuur. Peter van Eck is 40 jaar lid. Hij zit al jaren in het bestuur en is lid van de decorploeg, die ieder jaar weer een prachtig decor neerzet. Marian Janssen is 25 jaar lid en was vele jaren souffleur. De laatste jaren wordt er niet

meer met een souffleur gespeeld, maar Marian helpt de spelers nog steeds tijdens de repetities. Mark van Dinteren is ook 25 jaar lid en speelt de meest uiteenlopende rollen. Mark is een liefhebber van ‘oude’ spullen en de vereniging heeft dan ook al veel plezier gehad van zijn verzameling op het toneel. Meer info over de komende musical en kaarten: tel. 0487517651 of www.olvafferden.nl.

Teun eerste baby Leeuwse Veld BENEDEN-LEEUWEN - Geert en Janneke Rouwet-Salet, bewoners van het Leeuwse veld, zijn sinds 25 augustus de trotse ouders van Teun. De spruit is hiermee de eerste baby op het Leeuwse veld. Na de bevalling in het ziekenhuis, kwam Teun thuis in een rijk versierd huis. Hoewel Geert en Janneke beide niet geboren zijn in

Beneden-leeuwen, heeft Teun er toch ook zijn wortels. Opa Willie Salet, zoon van Jan en Cato SaletArts, werd in ‘Lauwe’ geboren.

In de rubriek ‘De Maas & Waler dat ben ik’ maken we wekelijks kennis met een inwoner van deze regio. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom wonen ze hier? Maar ook, wat zouden ze graag toevoegen aan de regio? En aan welke plek hebben zij bijzondere herinneringen? Het resultaat, bijzondere portretten van gewone mensen met een eigen verhaal. Naam: Caitlin Sas Leeftijd: 26 jaar Woonplaats: Beneden-Leeuwen ‘Door foto’s te maken van kinderen met flaporen en albinisme ontdekte ik de schoonheid van imperfectie’, zegt fotograaf Caitlin Sas. ‘Mijn eigen flaporen zaten me vroeger erg dwars. Ik liet ze opereren, dat versterkte mijn zelfvertrouwen. Achteraf kun je je afvragen of dat nodig was.’

Eigen stijl

Caitlins foto’s werden onder andere bekend door publicaties in HP De Tijd en NRC Handelsblad. Haar fotoboek ‘Anders kijken’, een afstudeerproject voor de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, werd in 2014 uitgeroepen tot een van de mooiste fotoboeken. Caitlin: ‘Net als veel andere kinderen wilde ik vroeger ‘zuster’ of ‘juf’ worden. Dat fotograaf ook een beroep was, ontdekte ik pas op de middelbare school, toen ik toevallig hoorde dat een klasgenoot een fotografieopleiding ging doen. Daarna ging het snel. Ik volgde mijn opleiding bij het Koning Willem 1 College in Den Bosch en liep onder andere stage bij August Swietkowiak in Leeuwen. Hij adviseerde me verder te studeren en naar de kunstacademie in Den Haag te gaan. Mijn eerste reactie was: Ik, als dorpse, naar de kunstacademie? Maar ik werd toegelaten. De opleiding was heel zwaar. Je leert buiten de kaders te treden, terwijl ik tijdens mijn mbo-opleiding juist gewend was er binnen te blijven. Ik ontdekte mijn eigen stijl. Vooral toen ik in het derde leerjaar met het thema ‘schoonheid’ aan de slag ging, en ik de pure en ongepolijste portretfotografie ontdekte, wist ik: dit is mijn richting, mijn passie.’

Albinisme

Door albinokinderen te fotograferen kwam Caitlin er achter dat er vaak meer speelt dan die specifieke uiterlijke kenmerken zoals het gebrek aan pigment in huid, haar en ogen. Veel mensen met albinisme hebben oogproblemen, zoals nystagmus. ‘Het gezichtsvermogen is dan verminderd door een trilling in de ogen. In het fotoboek ‘Anders kijken’ staan ook persoonlijke verhalen van mensen die albinisme hebben. Het boek is er voor iedereen, maar omdat het ook toegankelijk moet zijn voor albino’s, is het in

FOTO: HANS BARTEN

Caitlin Sas.

een groot lettertype gedrukt en kun je het nu ook krijgen in luistervorm.’

rond mijn fotografieklussen door een collega worden gedaan, zo kom ik beter tot mijn recht.’

The Next Brand

De Sasjes

Het project met de flaporen is nog niet klaar, ook volwassenen worden nu gefotografeerd, en er staan nog meer projecten op stapel, vertelt Caitlin. Daarnaast werkt ze ook in opdracht. In de randstad regelt een agentschap haar werk, in Maas en Waal heeft Caitlin zich geassocieerd met The Next Brand, een marketing & communicatiecollectief aan de Van Heemstraweg in BenedenLeeuwen. ‘Eenpitters werken er samen, zo kunnen we concurreren met grote reclamebureaus uit de stad. We bundelen onze expertise. Ons voordeel is dat we de streek goed kennen. En wat fijn is, dat de planning en het geregel

‘Ik ben er eentje van ‘De muzieksasjes’, zoals ze in Dreumel zeggen. Bijna iedereen uit onze familie zit bij de muziekvereniging, behalve ik. Binnen ons gezin drummen ze bijna allemaal, de meeste andere familieleden spelen bij de fanfare, net als mijn opa vroeger. Aan mij was het niet besteed. Ik zat een blauwe maandag bij de minirettes, je weet wel, met zo’n stokje draaien. Maar liever speelde ik buiten. Zolang ik me herinner zit ik bij scouting ‘De Paulus’, nu nog steeds. Toen als welp, nu als leidster. Voor zo’n klein dorp als Dreumel hebben we een fors aantal leden, zeker honderd. De animo is zo groot

dat ouders hun kinderen al aanmelden terwijl ze nog in de wieg liggen. De scouting was medebepalend voor de heerlijke jeugd die ik had. Je leert er zoveel. Over de natuur, over omgaan met elkaar. Je gaat samen op kamp, je maakt vuur en bedenkt oplossingen voor praktische problemen. We vertalen de activiteiten naar de kinderen van nu, we organiseerden bijvoorbeeld laatst een WhatsApp speurtocht. Ik ben verknocht aan Dreumel, toch woon ik in Beneden-Leeuwen, samen met mijn vriend Teijn. Hij komt uit Leeuwen, verhuizen naar Dreumel ligt voor een Leeuwenaar gevoelig. Maar ik vind het prima hoor, zo kan ik lekker op de fiets naar mijn werk. In Dreumel kom ik toch wel.’ www.caitlinsas.com

Drutense Brian Janssen fietst met MS tegen MS DRUTEN/FRANKRIJK - Drutenaar Brian Janssen, die woensdag zijn 24e verjaardag viert, beklimt voor Stichting Move for MS de Mont Ventoux. Op maandag 7 september vertrok hij naar Frankrijk om daar komende zaterdag, voor de tweede keer, fietsend ‘de kale berg’ op te gaan. Hij doet dit met een goede reden; zoveel mogelijk geld bijeen brengen voor Stichting Move for MS. De stichting zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken en oplossingen van de chronische ziekte multiple sclerose.

Leven met MS

Het is niet toevallig dat Brian juist dit doel heeft gekozen: ‘Op mijn tweeëntwintigste werd bij mij de ziekte MS geconstateerd. Om dat op jonge leeftijd te horen was erg heftig’, vertelt hij. On-

RABO 01 48 2196 59 (B. Janssen, o.v.v. donatie). Een andere moge-

lijkheid is om geld te doneren via de website www.moveforms.nl.

danks zijn ziekte probeert Brian nog zo veel mogelijk te blijven sporten. ‘En wat is dan mooier om, met MS, te fietsen voor het goede doel, dat ook nog eens geld inzamelt voor onderzoek naar de ziekte’, sluit hij af. Brian is inmiddels in Frankrijk om zich voor te bereiden. Zaterdag 12 september om 10.00 uur verschijnt hij aan de start van de klim. Wie Brian wil steunen en geld wil doneren kan dat doen door een bedrag te storten op bankrekeningnummer NL80

Brian Janssen op de Mont Ventoux in 2014.

ADVERTENTIES: 0487 524 414 / ADVERTENTIE@DEMAASENWALER.NL | REDACTIE: 0487 570 761 / REDACTIE@DEMAASENWALER.NL | WWW.DEMAASENWALER.NL

5


Spaar voor PLUSBRiCKS!

CONSUMENTENONDERZOEK

Geldig in week 37 (zondag 6 t/m zaterdag 12 september 2015)

Bouw je eigen Caravanstalling supermarkt

Ook een ‘Kleintje’ plaatsen in de Maas&Waler? Dat kan al vanaf € 10,- incl. btw Privé én zakelijk. Kijk op demaasenwaler.nl/ adverteren en print de bon uit of kom langs op ons kantoor in Druten. Wij plaatsen in de Maas&Waler géén privé/erotiek advertenties. AKTIE-AKTIE-AKTIE-AKTIE Hetzelfde kleintje de derde keer gratis plaatsen! Vraag naar de voorwaarden. 3X PLAATSEN 2X BETALEN

BERGOLUX zonwering, rolluiken, zonneschermen, jalouziën. Tevens reparatie 0246775225 / 06-23111884 Steenbakker 30 Beuningen BINNENSTALLING voor caravans en Campers in Heerewaarden Tel 0487-573553. Lever uw OUDE METALEN in bij Sommeren BV, Tesstr. 35 Boven-Leeuwen 0487513376, DAGPRIJZEN

BRON: GfK CONSUMENTENONDERZOEK

Geldig in week 37 (zondag 6 t/m zaterdag 12 september 2015)

Meest verantwoorde

Beneden-Leeuwen

super

2015

je eigen Bouw je eigenBouw Meest supermarkt je eigen 49 voor PLUSBRiCKS! supermarkt 3.Bouw 49 Spaar 2. Caravanstalling supermarkt Spaar voor PLUSBRiCKS! Spaar voor PLUSBRiCKS! Bouw je eigen Bouw Bouw je eigen - Schoorsteenvegen jeZAKJEeigen - Verwijderen ZAKJE supermarkt + + 1 1 49 49 blokkades / vogelnesten markt

van Kerkhof - van Heemstraweg 61 Meer info: 0487-594358/06-53322343

BRON: GfK CONSUMENTENONDERZOEK

Geldig in week 37 (zondag 6 t/m zaterdag 12 september 2015)

2 VOOR

2 VOOR verantwoorde

super

markt

Geldig in week 37 (zondag 6 t/m zaterdag 12 september 2015)

BRON: GfK CONSUMENTENONDERZOEK

Geldig in week 37 (zondag 6 t/m zaterdag 12 september 2015)

Bertolli of Knorr 2 VOOR Wereldgerechten

Fruitdrink 2 VOOR Wicky Alle sets à 10 pakjes,

3. 2. Bouw je supermarkt eigen supermarkt Spaar voor PLUSBRiCKS! Spaar voor PLUSBRiCKS! 49 supermarkt 3. 50% 49 2.49 99 00 49

Alle varianten, combineren mogelijk 2 pakken 4.14-6.38

PLUSBRiCKS

2 VOOR

3.49

info@gelderseschoorsteenveegcentrale.nl Gelderse Schoorsteenveeg Centrale.nl

2.79-3.29

1.Spaar voor PLUSBRiCKS! 1. 1

ZAKJE

+

Alle varianten, combineren mogelijk 2 pakken 4.14-6.38

2 VOOR

2 VOOR

2 VOOR

2.1 4. 49

1.19-1.56

Bertolli of Knorr Wereldgerechten

49

Bertolli of Knorr Wereldgerechten

2.79-3.29

KILO 5.89

KORTING +

Wicky Fruitdrink

VOORDEEL VERPAKKING

Alle sets à 10 pakjes,

Spcombineren mogelijk ZAKJE Redband 2 VOOR2asets a

Bertolli of Knorr Wereldgerechten

PLUSBRiCKS Duo winegums, magic zoetzuur, duo dropfuit,

Alle varianten Per 450 gram* Bijv. Milner Kaas, licht gerijpt, per stuk 450 gram

snoepmix fizzy of snoepmix original Per zak 250-305 gram 2 zakken

2 VOOR

ZAKJE

PLUSBRiCKS Vers uit eigen oven Wereldgerechten Donker meergranen, rogge, spelt, vijgen-noten, Alle varianten, combineren mogelijkvolkoren spelt met zonnebloempitten, 2 pakkenwit of deelbrood spek & ui Per stuk 4.14-6.38

Wicky Fruitdrink

1.19-1.56

ZAKJE

+

PLUSBRiCKS

Sfeervol en gezellig!

Scooter hure n?

Dat kan per (1/2) dag of met een leuk arrangement

1.19-1.56

langer. Voor een halve dag of

49

PLUS Korenlanders Rustiek Bollen of brood

Roosvicee Fruitdrink oute R on d S n e c E ill o h o t C o & n ll R ri G oute Alle pakken à 1,5 liter Per pak

Rivierenland Events 2 VOOR

7.

99 groepsuitjes Bedrijfs,

Kijk voor meer arrangementen en informatie op:

www.rivierenlandevents.nl

Snelfilter, grove maling of bonen, alle pakken à 500 gram, combineren mogelijk 2 pakken 10.58-11.98

2 VOOR

3.

37/15

KILO 5.89

l

Lays Multipacks

VOORDEEL VERPAKKING

Blue tde Band Goede start On k alles op plus.nl/plusb

KORTING

Van € 26,00 Wereldgerechten Alle varianten, combineren mogelijk 2 pakken € 15,00 voor Roosvicee Fruitdrink

of halvarine Verantwoorde keuze Kuipje 500 gram

Per zak

do vr za

2 kuipjes

KILO Bio+ 5.89

Schouderkarbonade kilo 8.45 Per 200 gram

Verantwoorde keuze 2.10 1.69

2.691

PLUS Weekendpakker Schouder+

PLUS Vers gesneden fruit

Bio+

ZAKJE karbonade do vr za

500 GRAM 7.99 Schouder-

4.14-6.38

49 Alle pakken à 1,5 liter Per pak

3.49

Alle Alléén schalen àgeldig 100-500op gram 10, 11 en 12 september karbonade Bijv. fruitsalade de luxe schaal 500 gram Naturel Spaar Spaar 2.00 4.00 Per kilo zegel zegel

+GRATIS

PLUS Culinaire varkenshaas + 1 Toverlandzegel

Burendagblik t.w.v. 4.99 bij 2 pakken OP=OP

kilo 8.45 PLUSBRiCKS 19 Per 200 gram

Spaar 2.10 1.69 zegel Verantwoorde keuze + 1 Toverlandzegel

+ 1 Toverlandzegel

Mediterraans of naturel Per 500 gram

2 VOOR

Bio+ SchouderPLUS PLUS Verantwoorde keuze Alléén geldig op 10, 11 en 12 september Vers gesneden fruit Schouder500 GRAM karbonade Spaar voor een magische PLUS-dag in Attractiepark Toverland! 7.99 Vers uit eigen oven 37/15 kilo 8.45 Alle à 100-500 Vanschalen 30 augustus t/m 26gram september ontvangt u bij elke € 5,-karbonade aan boodschappen én bij de speciale actieproducten een Roosvicee Fruitdrink meergranen, rogge,wederverkopers spelt, vijgen-noten, volkoren spelt AanbiedingenDonker zijn niet bestemd voor en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Per 200 gram Bijv. fruitsalade de luxe gram (15 spaarzegels*) Toverlandzegel. Elkeschaal volle500 spaarkaart kunt u verzilveren voor één voucher met unieke code bij de Bio+ Douwe Egberts Alleaanbiedingen pakken à 1,5per liter Naturel met inzonnebloempitten, wit oftenzij deelbrood & ui maximaal 5 dezelfde Voor alle producten deze advertentie geldt, anders spek vermeldt, klant. servicebalie U kunt dekilo voucher online via www.toverland.nl/plus verzilveren 2.10 1.69 2.00 van uw deelnemende PLUS Supermarkt.Schouder4.00 Per vestigingsplaats pak *De ‘NERGENS Aroma GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper. Per Per stuk rood met bijbetaling van € 15,- voor één toegangsticket voor de PLUS-dag van uw keuze. PLUS PLUS PLUS Snelfi lter, grove Wilt u per mail opmaling de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij GRATIS PLUS? Meld u dan nu aanCulinaire via plus.nl of bonen, alle pakken karbonade Vers gesneden fruit Schoudervarkenshaas PLUS-dagen: Burendagblik à 500 gram, combineren

2 VOOR Rustiek Bollen of brood

Douwe Egberts Aroma rood

tra

Alle sets à 10 pakjes, combineren mogelijk 2 sets 3.38-3.52

2. 49 4. 7. Weekendpakker + 7.99 49 4. 99 00 Weekendpakker 1. 1. Gubbels 99 + 7. Weekendpakker do vr za 4.49 99

Snelfilter, grove maling Per stuk of bonen, alle pakken à 500 gram, combineren mogelijk 2 pakken 10.58-11.98 PLUS Korenlanders

Voor reserveringen of informatie bel RivierenlandEvents: 0487 - 51 58 00 of 06 - 30 35 00 58.

ex

sn Wicky Fruitdrink e

99

KORTING augustus t/m 5.89

6 blikken à 33 cl

Douwe Egberts Vers uit eigen oven 2 VOOR Donker meergranen, rogge, spelt, vijgen-noten, volkoren spelt Aroma rood met zonnebloempitten, wit of deelbrood spek & ui

Vers uit eigen oven Donker meergranen, rogge, spelt, vijgen-noten, volkoren spelt met zonnebloempitten, wit of deelbrood spek & ui Per stuk

2. 4.49 2. 49 4. 4.49 u

Verantwoorde keuze

+

ar van 30 6-pack Spa Met PLUSBRiCKS bouw je een gave supermarkt die je helemaal zelf kunt inrichten. KILOoktober 2015 2 VOOR Spaar nu voor gratis PLUSBRiCKS en wordt een echte supermarktmanager! 2.79-3.29 1.19-1.56 Alléén geldig op 10, 11 eneind 12 september PLUS Korenlanders PLUS PLUS Rustiek Bollen of brood gesneden fruit SchouderOntdek alles op pluVers Vers uit eigen oven Alle 100-500 gram augustus t/m Roosvicee Fruitdrink s.nschalen l/plàusb karbonade ar van Spa rick Donker meergranen, rogge,30 spelt, vijgen-noten, volkoren spelt s VOORDEEL Bijv. fruitsalade de luxe schaal 500 gram Alle pakken à 1,5 liter Naturel met zonnebloempitten, wit of deelbrood spek & ui VOORDEEL VERPAKKING 5 201 2.00 4.00 Bertolli of Knorr VERPAKKING Per kilo Per stuk eind oktober Per pak PLUS Korenlanders Rustiek Bollen of brood

rn

3.38-3.52

Bio+ Alle sets à 10 VOORDEEL pakjes, VERPAKKING 450 GRAM combineren mogelijk 2 VOOR SchouderPLUS PLUS 2 sets karbonade Spaar Vers gesneden fruit SchouderWicky Fruitdrink KILO 5.89 PLUSBRiCKS zegel kilo Met PLUSBRiCKS bouw je een gave supermarkt die je helemaal Alle sets à 108.45 pakjes, zelf kunt inricht Alle schalen à 100-500 gram 3.38-3.52 karbonade Spaar Spaar Spaar Permogelijk 200 gram combineren zegel zegel zegel ZAKJE Bijv. fruitsalade de luxe schaal 500 gram Spaar nu voor gratis PLUSBRiCKS Naturelen wordt een echte supermarktmanager! 2 sets 3 Toverlandzegels +Per 1 Toverlandzegel 2.10 1.69 4.00 +2.00 kiloPLUSBRiCKS 3.38-3.52 Coca-Cola

2.79-3.29

PLUSBRiCKS

KORTING ZAKJE

Roosvicee Fruitdrink Alle pakken à 1,5 liter Per pak

ZAKJE

+

PLUSBRiCKS

PLUS Korenlanders Bertolliofofbrood Knorr Rustiek Bollen

2.79-3.29

Milner Kaas

PLUSBRiCKS

1.19-1.56 ZAKJE +

Alle varianten, combineren mogelijk 2 pakken 4.14-6.38

combineren mogelijk 2 sets 3.38-3.52

PLUSBRiCKS

Spaar voor PLUSBRiCKS!

2 VOORBel of mail ons. Afspraak?

Alle varianten, combineren mogelijk 2 pakken 4.14-6.38

BBQen op het water?

markt

BRON: GfK CONSUMENTENONDERZOEK

3. 1 1 50% 99 00 1. 49+1 6. + 1 1. 1 3. 50% 1 99 00 1. 1. Genieten in Maas en Waal Weekendpakker Met PLUS voordelig naar Attractiepark Toverland 99 50% 49 50% 99 00 Huur er eendje! 00 99 7. 1. 1. KORTING 1. 1. 4. www.demaasenwaler.nl / (0487) 524 414

super

2015

Spaar voor PLUSBRiCKS!

STOF- EN ZONVRIJ

Geldig in week 37 (zondag 6 t/m zaterdag 12 september 2015)

0487-511037

vanaf € 10,- bij meer dan 60.000 Maas&Walers op de deurmat.

markt

2015

TAXI TAXI TAXI TAXI TAXI Voor uw nieuwe badkamer. tel. 06-28207765 Druten Govri Taxi Service Tel. 06-22287154 Puiflijk www.lauranttotaalbouw.nl

Meest verantwoorde

2015

Kleintjes

Meest verantwoorde

super

* De prijs kan per product verschillen, uw korting wordt aan de kassa verrekend.

2.79-3.29

1.19-1.56

schalen- à21.00 100-500| gram mogelijk t.w.v. 4.99 bij Openingstijden: ma - Alle za 8.00 zo 12.00 - 18.00 2 pakken 10.58-11.98

2 VOOR

Bijv. fruitsalade de luxe schaal 500 gram 4.00 2.00

2 pakken OP=OP

do vr za

kilo 8.45Zaterdag 3 oktober 2015 Per 200Zondag gram 4 oktober 500 2015 GRAMwww.plus.nl Naturel Alléén geldig op 10, 11 en 12 september 1.69 Op=Op. 2.10 Er zijn beschikbaar. Per kiloslechts een beperkt aantal tickets per dag Mediterraans naturel Zaterdag 26 of september 2015 karbonade Per 500 gram Zondag 27 september 2015

Douwe Egberts 37/15 Aroma rood Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen zetfouten voorbehouden. | Heuvel 10 en/of | 6651DE Druten

GRATIS

|

do vr 7.99za

Openingstijden: ma - za 8.00 - 21.00 | zo 12.00 - 18.00

Deelnemende PLUS Supermarkten PLUS Culinaire Snelfi lter,producten grove maling Voor alle in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. Benders in Venlo, Benders in Venlo-Blerick, Bouwmans St. Jozef in Deurne, Bouwmans Zeilberg in Deurne, Bronswijk in Posterholt, Crombach in of alle GOEDKOPER’ pakken *Debonen, ‘NERGENS garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden opStplus.nl/nergensgoedkoper. Odiliënberg, Custers in Eijsden, Eijkemans in Uden, Gommans in Helden, Gubbels in Druten, Kaumanns in Berg En Terblijt, Linders in Sustervarkenshaas Burendagblik à 500 gram, combineren en, Lucassen in Horst, van Moorsel in Budel-Schoot, Nico de Witt in Beek-Ubbergen, Empel, Peter enDruten Antoinette de Wit 0487517733 in Nieuwstadt, | Heuvel Paans 10 in| 6651DE | T: Mediterraans naturel Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aanofvia plus.nl mogelijk Quaedvlieg in Brunssum, Rijsemus in Asten, Schriever in Maastricht, Smetsers in Leende, Van der Horst in Boxtel, Van Dijck in Venray, Van Eekelen t.w.v. 4.99 bij Per 500 gram in Overloon, Verbeeten in Vierlingsbeek, Verbeeten in Tegelen, Verbeeten in Malden, Vijgen in Geleen, Voet in Mook. in Alphen, Verbeeten 2 pakken 2 pakken OP=OP 10.58-11.98

Gubbels

Openingstijden: ma zo - za 8.00 - 21.00 | zo 12.00 - 18.00 Openingstijden: ma - za 8.00 - 21.00 |Alléén 12.00 -geldig 18.00 op 10, 11 en 12 september

www.plus.nl

PLUS02614_meerdere_ondernemers_flyers_A4_toverland.indd 37/15 Attractiepark Toverland Douwe Egberts Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Of je nou voor de snelle achtbanen komt of de spetterende waterattracties, in Attractiepark Toverland Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. Aroma rood beleeft iedereen een magisch avontuur! Zowel |binnen als buiten vind je tientallen attracties en Heuvelin dezelfde 10 | 6651DE T:voor 0487517733 *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ ten opzichte van alle supermarkten vestigingsplaatsDruten als uw PLUS;|kijk overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper. PLUS Culinaire Snelfi lter, grove maling garantie geldt uitdagende klimtoestellen. Draai rond in de theekopjes, zwier hoog door de lucht in de zweefmolen of Wilt u alle per mail op dekrachten hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via plus.nl ofontdek bonen, pakken je eigen magische in het Toverhuis. varkenshaas Burendagblik à 500 gram, combineren Mediterraans of naturel mogelijk t.w.v. 4.99 bij Maak een sensationele rit op de Booster Bike. Bij deze unieke motorachtbaan raas je met Per 500 gram 2 pakken 75km/uur door de bochtige baan. Gaat zelfs dat je niet snel genoeg? Waag dan een2ritpakken in Troy: OP=OP 10.58-11.98 de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux! Ga met de hele familie op een spetterend wildwateravontuur op Djengu River of maak een verdraaid magische rit in achtbaan Dwervelwind. 37/15

Gubbels Gubbels

www.plus.nl 500 GRAM 7.99

2

+

| Heuvel 10 |GRATIS 6651DE Druten |

Openingstijden: ma - za 8.00 - 21.00 | zo 12.00 - 18.00

PLUS Korenlanders | HeuvelBollen 10 | 6651DE Druten | Rustiek of brood

Gubbels

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

4.49

18-08-15 14:03

www.plus.nl

PLUS Vers gesn

500 GRAM 7.99

49 4. Zwierige rokken en oversized truien 7.99

Vers uit eigen oven Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? u dan nuvolkoren aan viaspelt plus.nl Roosvicee Fruitdrink Donker meergranen, rogge, spelt,Meld vijgen-noten, Alle pakken à 1,5 liter met zonnebloempitten, wit of deelbrood spek & ui Openingstijden: maPLUS - za 8.00 - 21.00 | zo 12.00 - 18.00 Culinaire Per pak Per stuk

PLUS02614_meerdere_ondernemers_flyers_A4_toverland.indd 1

+GRATIS Burendagblik t.w.v. 4.99 bij 2 pakken OP=OP

18-08-15 14:03

varkenshaas

www.plus.nl

Gubbels | Heuvel 10 | 6651DE Druten | Mediterraans of naturel Per 500 gram

Alle schalen à Bijv. fruitsalade d 4.00 2.00

We

2 VOOR

H e rf st - en w in t er t r en ds 2 0 1 5 -2 0 1 6 bij An n et t e mode

Alléén g

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via plus.nl

In de gerestylede winkel van Annette mode waren op 4 september www.plus.nl de nieuwe herfst en wintertrends te spotten.

Openingstijden: ma - za 8.00 - 21.00 | zo 12.00 - 18.00

Gubbels | Heuvel 106| modellen 6651DE Druten | Douwe Egberts showden in 5 kleurblokken

PLUS Cu +GRATIS Snelfilter, grove maling waar de mode dit najaar en winter of bonen, alle pakken varken Burendagblik à 500 gram, combineren Mediterraan over gaat. En daar mogelijk was veel belangt.w.v. 4.99 bij Per 500 gra 2 pakken 2 pakken OP=OP stelling voor. 10.58-11.98 37/15en enthousiast Heel geïnteresseerd Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Voor alle producten in deze advertentie geldt, tenzij anders vermeldt, maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. keken de dames en een enkele heer *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als uw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgo Wilt per mail haves op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aa in het publiek naar deu must voor dit najaar en de komende Openingstijden: ma - za 8.00 - 21.00 | zo 12.00 - 18.00 winter: zwierige rokken, oversize truien, lieve blouses, in ton-sur-ton | Heuvel 10 | 6651DE Druten | kleuren of juist in contrast. De outfits die het team van Annette mode onder leiding van Liesbeth Bruisten had samengesteld zijn steeds uniek. En dat doen zij niet alleen voor de modeshow. Met 30 labels in huis wordt naar hartenlust gemixt en gematcht zodat iedere klant met zo’n uniek outfit naar huis gaat. Aroma rood

Gubbels

Bertolli of Knorr Wereldgerechten

Alle varianten, combineren mogelijk 2 pakken 4.14-6.38

+1 PLUSBRi

ZAKJ

Show gemist? Op 25 september aanstaande zijn er weer modeshows met nieuwe creaties om op je mooist van het najaar en de winter te genieten.

Hogestraat 46 6651 BM Druten 0487-512241 www.annettemode.nl info@annettemode.nl


Column Babbels

Natuurlijk vind ook ik dat we mensen die vluchten voor geweld en aanverwante ellende een plek moeten geven.

Was dit misschien een ideetje van raadslid Ingrid van Caulil? Ik zag dat zij een D66 bestuurdersweekend achter de rug heeft, dus wie weet wat daar voor inspiratie is opgedaan. Op zich is inspiratie bij D66 Beuningen, algemeen bekend als het muurbloempje van de raad, geen overbodige luxe. Maar dan zou ik een wat chiquer onderwerp gekozen hebben.

Ik ga er met diezelfde logica ook van uit dat iedere gemeente in Nederland dat vindt. Hulpbehoevenden opvangen is

Overigens suggereert D66 in die verder nogal vrijblijvende brief dat zorgcentrum Overmars in Winssen voor de vluch-

Natuurlijk voel ook ik een gekmakende radeloosheid bij het zien van dat verdronken jongetje op een Turks toeristenstrand. Natuurlijk vraag ook ik me af hoe we dit probleem ooit kunnen oplossen.

Scoren met vluchtelingen niet iets waar een gemeente of politieke partij over zou mogen pochen. Het hoort er gewoon bij. Helaas dacht de Beuningse D66 fractie daar anders over. In een opzichtige poging tot scoren riepen ze per brief het gemeentebestuur op extra ruimte te maken voor vluchtelingen. Ik begrijp oprecht niet wat deze fractie, met eigen wethouder in het college, bezielt. Was een simpel telefoontje niet genoeg geweest? Of waren ze wellicht toe aan een “kijk eens hoe goed wij zijn voor de medemens!” momentje?

telingen beschikbaar gesteld kan worden. Klein maar niet onbelangrijk detail: dat pand is helemaal niet van de gemeente Beuningen! Laat ik er maar van uitgaan dat de gemeente Beuningen ook zonder de populistische pufjes van D66 al van plan was vluchtelingen te helpen. En ondertussen neem ik gemakshalve ook aan dat de raadsleden van D66 zelf het goede voorbeeld geven en hun huizen openstellen. En nee, daar hoef ik geen persbericht over te ontvangen. Dhr. E. van Wijk

Speelgoed- en hobbybeurs BEUNINGEN - Stichting Samen K&V houdt op zondag 25 oktober een speelgoed en kledingbeurs. De beurs vindt plaats in de Lèghe Polder in Beuningen

en duurt van 10.30 tot 13.00 uur. De entree bedraagt 1 euro. Tafels kunnen gereserveerd worden per mail: art4youweb@hotmail. com of via tel. 06-13391770.

NIEUWS Chillen in CheckOut Door Ger Loeffen

EWIJK - Natuurlijk wordt er gerookt en een biertje gedronken of een Bacardi Breezer. Maar er wordt vooral veel gepraat met elkaar. Over relaties, wheels, opleiding, trends en ja, ook over problemen thuis. CheckOut is dé ontmoetingsplek voor de twintigers in Ewijk. CheckOut is elke woensdag open van 20.00 tot 22.00 uur, te vinden in de kelder naast de hoofdingang van MFA ‘t Hart. Officieel alleen voor de jongerenvereniging van Ewijk, maar iedereen is welkom laten bestuursleden Leslie Wouters en Gerald Postma weten. In de keuken/kantoor/vergaderruimte dreunen de 120 bpm door. Maar het gesprek is zeer aangenaam. ‘Er komen zelfs buurtgenoten langs om even een kijkje te nemen en een praatje te maken’, zegt Leslie, die zich binnen het bestuur bezig houdt met de Public Relations en de activiteiten. Gerald vult aan: ‘Er is altijd een heel ontspannen sfeer onder de ongeveer vijfentwintig tot dertig bezoekers die we wekelijks hebben.’ Zijn woorden worden gestaafd door een lijstje op het prikbord, met bezoekersaantallen van het afgelopen jaar; maandgemiddelde ruim 100. De vijf bestuursleden hebben onlangs drie werkgroepen geformeerd, zodat de taken wat meer worden verdeeld. CheckOut zou niet kunnen ‘draaien’ zonder een elftal vrijwilligers. ‘Iedereen is erg blij met de plek die we hier nu

FOTO: GER LOEFFEN

hebben’, zegt Leslie. Ook Demy Minten (20) komt bijna elke week naar CheckOut: ‘Dit is een prima plek om te chillen. Niemand heeft last van ons en er is geen overlast in het dorp.’

Tieneravond

Leslie: ‘Onlangs kwam vanuit het dorp de vraag of er ook iets voor de tieners gedaan kon worden. Eén van de leden, Thomas, maakte een mooie presentatie om het bestuur te overtuigen. Chillen zonder alcohol voor kids van ongeveer twaalf tot achttien jaar.’

Volgens veel jongeren is CheckOut een prima plek om te chillen. Prompt werd besloten CheckOut ook open te stellen voor de tieners. De hoogste groepen van basisschool De Reuzepas werden uitgenodigd voor een kennismakingsmiddag. De kids wilden niet meer terug naar school. ‘We willen hier blijven’, riepen zij in koor. En zo kan het dus gebeuren dat aanstaande vrijdag 11 september de eerste tieneravond wordt gehouden. Om de twee weken zijn de tieners welkom in MFA t’ Hart. Het bestuur zit nog wel met een financieel probleempje. Offici-

eel moet de jongerenvereniging huur betalen aan de gemeente. Die is echter nooit geïnd, maar met ingang van juli 2015 wordt die echter wel geïncasseerd. Omdat de jongeren geen inkomsten hebben en afhankelijk zijn van giften is het betalen van huur een groot probleem. Binnenkort is daarover overleg met de gemeente. Intussen groeit de verlanglijst voor 2015: een tafelvoetbalspel, gereedschapsset, PlayStation 4, een fotocamera, een Walky Talky, etc. Meer informatie via Facebook/Checkout Ewijk.


Croonen Tankstations beste Total dealer van Europa! DAT WILLEN WE NOG EEN KEER VIEREN MET ONZE KLANTEN

DAAROM DE HELE MAAND

SEPTEMBER ACTIEMAAND 12 EN 13 SEPTEMBER 2015

Indien gewenst

GRATIS banden controle

12 EN 13 SEPTEMBER 2015 Voor iedere tankende klant een

GRATIS kop koffie + gevuldekoek

Zie de advertentie van volgende week voor meer weekendacties. Vraag naar de voorwaarden en geldig zolang de voorraad strekt.

1

nr.

12 EN 13 SEPTEMBER 2015

Tijdens iedere wasbeurt kunt u gebruik maken van de

massagestoel

Van Heemstraweg Afferden • www.croonen-tankstations.nl

AG ZOND BER TEM P E S 13

Ook op Facebook

DE GROOT

VOOR JONG EN OU D

RONDJE PONTJE FIETSTOCHT Op zondag 13 september organiseren wij een recreatieve fietstocht (+/- 45 km) langs de mooiste plekjes in de Betuwe, Land van Maas en Waal en Brabant die u zeker niet wilt missen. Maak kennis met al het moois dat de natuur in zich heeft en geniet van de rust en laat u verrassen. Ook is het een unieke kans om kennis te maken met het gebruik van een elektrische fiets. Voor € 20,00 p.dag kunt u deze huren. In verband met de voorbereiding dient het huren voor die dag van een electrische fiets vooraf kenbaar gemaakt te worden bij inschrijving. Het programma: * 10.00 uur ontvangst met koffie/thee en appeltaart * rond 11.00 uur vertrek voor de fietstocht * lunch * laatste drankje met lekkere versnapering** voor de terugtocht * rond 17.00 uur verwachte aankomst bij de Groot Tweewielers

Waar: Wie: Hoe: Kosten:

Vertrek en eindpunt de Groot Tweewielers Klepperheide 13a, 6651 KM Druten tel: 0487-519093 deelname voor iedereen (jong en oud) inschrijven bij de Groot Tweewielers of per e-mail: degroottweewielers@planet.nl t/m 10 september € 12,50 p.p. incl. drankjes, hapje, lunch, 4 pontkaartjes

KLEPPERHEIDE 13A - 6651 KM DRUTEN TELEFOON 0487 - 519093 DE KOFFIE STAAT VOOR U KLAAR! WWW.DEGROOTTWEEWIELERS.NL

WIJ ZORGEN DAT U BLIJFT RIJDEN!

OPENINGSTIJDEN Ma 13:00 - 18:00 Di - Wo - Do 09:00 - 18:00 Vr 09:00 - 20:00 Za 09:00 - 17:00


NIEUWS Klimmen naar de top voor Bike4Brains

Kort

Topresultaat voor Huub Delnoij in Barcelona

Door Ger Loeffen BEUNINGEN - Ze zijn zich flink aan het voorbereiden, de mannen en vrouwen van Beuningen Heroes. Zaterdag 12 september beklimmen ze de Passo dello Stelvio in Italië voor de stichting Bike4Brains. Deze stichting zet zich in voor jong volwassenen die zijn getroffen door een hersentrauma. BARCELONA - Geheel onverwacht reisde de zeventienjarige Huub Delnoij vrijdagochtend af richting Spanje, om mee te rijden in de 24 uur van Barcelona. De avond ervoor kreeg hij een telefoontje, of hij mee zou kunnen rijden in het team Cor Euser Racing. Het team wist beslag te leggen op een tweede plaats. De 24 uur van Barcelona is een race die, zoals de naam al doet vermoeden, 24 uur duurt. De race wordt verreden op het circuit van Catalunya. Aan de race deden 52 deelnemers mee in verschillende klassen, waaronder ook de GT auto’s en de 24 uurs Specials. De start was op zaterdag 8 september om 12.00 uur, de finish 24 uur later. Huub Delnoij vertrok vrijdagochtend met zijn begeleider naar Barcelona om te rijden voor team Cor Euser Racing, dat, behalve Huub, bestond uit Cor Euser en Hal Prewitt. ‘s Avonds vonden de eerste trainingen plaats en zaterdag was Huub om 12.00 uur klaar voor de start. Aanvankelijk begon hij voorzichtig, omdat hij moest

wennen aan de Lotus Evora. Met 74 auto’s op de baan bleek dat een verstandige beslissing. Gedurende de nacht kwam Huub steeds beter in zijn ritme. Het team wist zich van positie 5 naar voren te rijden. Omdat Huub steeds snellere rondetijden wist neer te zetten werd besloten om Huub meer rijtijd te geven. Uiteindelijk heeft Huub tien uur achter het stuur gezeten, 261 ronden gereden en een totale afstand van 1.227 kilometer afgelegd. Na 24 uur racen wist het team beslag te leggen op de tweede plaats, met slechts 30 seconden achterstand op de nummer 1. Een geweldige prestatie voor Cor Euser Racing en de zeventienjarige Huub Delnoij.

De Passo dello Stelvio is een bergpas in de Italiaanse Alpen, vooral bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië. De Stelvio is met zijn 2.758 meter de hoogste pas in Italië en een van de zwaarste beklimmingen. Onder wielrenners is het dé col om een keer te bedwingen.

Stijgingspercentage

De pas telt 40 haarspeldbochten over een lengte van 21,5 kilometer vanuit de start in Bormio. De Stelvio kent een stijgingspercentage van gemiddeld 7,1 procent en 1.533 hoogtemeters. De laatste 2 kilometer is er zelfs een stijgingspercentage van 10 procent.

Geld ophalen

Doel van de ‘Esperienza Stelvio’ is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de oorzaak, gevolgen en revalidatiemogelijkheden na een hersenbloeding of herseninfarct

FOTO: GER LOEFFEN

bij jong volwassenen. In januari 2014 werd Marcel Aalbers, één van de Beuningen Heroes, getroffen door een hersenbloeding. Zijn vrienden maakten van dichtbij mee welke impact een hersenbloeding, en de gevolgen daarvan, kunnen hebben. Een lange periode van revalidatie

Team Beuningen Heroes is klaar voor de Esperienza Stelvio. volgt. Omdat er nog veel onbekend is, en veel onderzoek nodig is, willen de Heroes zich graag inzetten voor dit doel.

men met zijn vrienden zal hij komend weekend de laatste twee bochten tot aan de finish gaan bedwingen.

Weer op de fiets

Meer informatie over de stichting en de Beuningen Heroes: www.bike4brains.nl en www. beuningenheroes.nl.

Inmiddels, na acht maanden revalideren, is het Marcel gelukt weer op zijn fiets te zitten. Sa-

OPRUIMING (magazijn uitverkoop)

op ALLE BUITENPOTTERIE

op ALLE BUITENPLANTEN

op ALLE TUINMEUBELEN

40% 50% 40% korting

korting

op=op van Heemstraweg 82 BEUNINGEN

tot

korting

Geen extra korting op artikelen met rode prijssticker. Korting wordt berekend over bruto prijzen. Kortingen op lopende akties uitgesloten. ma-do 09:30-18:00 zat 09:30 -17:00

vr 09:30-20:00 zondag gesloten


WIN

Diner-bon van

t akelijk! € 50,Esem Bistro In Petto

3-gangen keuzemenu €28,50

0487 - 507477

BOURGONDISCH GENIETEN IN ROSSUM!

VLAKKERS 226A • 6651 HS DRUTEN PIZZADAG

ELKE MAANDAG, ALLE PIZZA’S: behalve calzones en pizza Vlakkers

Waaldijk 1

SCHOTELDAG

5,

50

ELKE DINSDAG, ALLE SCHOTELS:

behalve spareribs en Vlakkers schotels

FAMILIE ACTIE

Gezinszak friet, 5 frikadellen of kroketten & een bakje mayo:

5328 EZ Rossum

0418-664 221

www.bistroinpetto.nl

www.pubrossum.nl

7,50

10,00

Ook voor catering voor bedrijven, feesten en partijen bent u bij ons aan het juiste adres! Bestellingen v.a. € 12,50 worden GRATIS THUISBEZORGD in Druten en Puiflijk. Voor bestellingen onder € 12,50 berekenen we € 2,50 bezorgkosten. Bezorgkosten Horssen, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Afferden en Deest: € 2,50 Acties alleen geldig bij afhalen.

Bekijk bij Moeke Mooren a.s. zondag alle Botary-races van dichtbij vanaf onze ‘Ibiza’-boot voor maar 25 euro! Speciaal voor de Botary Maas en Waal 2015 hebben wij de Sluizer omgedoopt tot ‘Ibiza’-boot. Vanaf de allereerste rang op het water ziet u hoe de 12 roeiteams om de eer én het geld voor het goede doel strijden. Voor slechts 25 euro zit u eerste rang óp het water bij de finish! (Kinderen 4-12 jaar: 10 euro!) Wij maken ook een tochtje met de boot en verkennen het parcours. Leuk voor het hele gezin! Kijk voor meer info op: www.rcmw.nl/botary

spareribs

B

chickenwings

2015

Moeke Mooren Blauwe Sluis 1b

6629 KK Appeltern 0487 54 18 72

Voor meer informatie kijk op: www.moekemooren.nl

vrijdag zaterdag zondag

Winnaar Dinerbon

Karin Zondag uit Beneden-Leeuwen (en haar dochters Elisa en Fabiënne) zijn de winnaars van de diner-cheque t.w.v. € 50,-. Gefeliciteerd!

Iedere maand staat in de Maas&Waler een “Eet smakelijk” pagina. Behalve de beste adressen vind u op deze pagina ook de winnaar van de Diner-cheque van € 50,-. En het mooiste is dat iedereen elke keer mee kan doen. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op de cheque is een mail sturen naar post@demaasenwaler.nl o.v.v. ’Eet Smakelijk’ mét je naam, adres én een leuke foto van jezelf en maak zo kans op de cheque. De winnaar wordt op de eerstvolgende “Eet smakelijk” pagina bekendgemaakt met foto en naam. De cheque is te besteden bij één van de bedrijven op deze pagina. Alleen de winnaar ontvangt een bericht.


Tips Taalvoutjes Vrijdag 11 september Activiteit: Lezing Locatie: Bibliotheek, Beneden-Leeuwen Tijd: 19.00 tot 20.30 uur In het kader van de Week van de Alfabetisering verzorgt Jan Doejaren een interactieve lezing over taalfoutjes, communicatie foutjes en spelfoutjes. Na een kort opfrismoment laat hij deelnemers zien dat media lang niet altijd zonder fouten communiceren. Deelname is gratis.

Biophotonen therapie Vrijdag 11 september Activiteit: Lezing Locatie: Kulturhus D’n Dulper, Boven-Leeuwen Tijd: 20.00 uur Het aantal mensen dat lijdt aan chronische gezondheidsklachten is de laatste decennia explosief gestegen. Josee van Dooren maakt gebruik van biophotonen (lichtfrequenties) om deze problematiek te verhelpen en vertelt hierover. De entree voor de lezing bedraagt 10 euro. Aanmelden: gvamaasenwaal@kpnmail.nl, vermeld daarbij naam/namen en de datum van de lezing.

Senta Ensemble Zaterdag 12 september

UIT Cultuurhistorisch erfgoed in de schijnwerpers MAAS EN WAAL - De Gelderse geschiedenis en het cultuurhistorisch erfgoed staan volop in de belangstelling. Zo is er de website Spannende Geschiedenis, met informatie over 200 historische locaties in de provincie, en startte Omroep Gelderland onlangs met het programma ‘Ridders van Gelre’, waarin historische perioden uit de Gelderse geschiedenis worden belicht. Op regionaal niveau is er het project ‘Cultuurhistorie in het Land van Maas en Waal’, dat eind deze maand van start gaat. Circa 125 historische locaties in het Land van Maas en Waal zijn vanaf dat moment via QR-codes ontsloten voor geïnteresseerd publiek. De locaties variëren van molens en kerken tot steenfabrieken, gemalen torens en graven. Op iedere plek is een uniforme markering geplaatst, met een eigen QR-code. De QR-codes verwijzen naar teksten en afbeeldingen, die betrekking hebben op de locatie, op mijnGelderland. nl en naar onderdelen van spannendegeschiedenis.nl. De gemeenten Wijchen, Druten, Beuningen en West Maas en Waal, historische verenigingen, het Erfgoed Studiehuis, RBT Kan en Gelders Erfgoed sloegen de handen ineen om dit project vorm te geven. De officiële opening is op donderdag 24 september.

Spannende Geschiedenis

Activiteit: Muziek Locatie: N.H. Kerk, Heerewaarden Tijd: 20.00 uur

Het platform ‘Spannende Geschiedenis’, bestaande uit een website en een app, brengt cul-

De zeven jonge vrouwen van het Senta Ensemble, onder leiding van Sylvia van der Vinne, starten het nieuwe concertseizoen in de kerk in Heerewaarden. Het repertoire omvat muziek van barok tot hedendaags, met onder andere nummers van Federico Garcia Lorca en Dana P. Rowe. De entree bedraagt 7,50 euro, inclusief programma en een drankje. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Rommelmarkt Waelwick Za. 12 en zo. 13 sept. Activiteit: Markt Locatie: Waelwick, Ewijk Tijd: 10.00 tot 15.00 uur Vrienden van Waelwick houdt een grote rommelmarkt in het verpleeghuis. Er is van alles te koop, waaronder televisies, schilderijen, cd’s, kinderspullen en kleding. Met de opbrengst van de rommelmarkt worden leuke activiteiten voor de bewoners georganiseerd.

Jaarexpositie Paulusgilde

De leden van het Paulusgilde exposeren in de Noodschuur één van hun werken. Er is gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken. De leden hebben ook een serie kleine schilderijen gemaakt, die voor 10 euro per stuk worden verkocht ten behoeve van de vereniging.

Activiteit: Fietstocht Locatie: De Groot Twee wielers, Druten Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

FOTO: WIM MÖNNICH

tuurhistorische plekken in Gelderland dichter bij het publiek. Acht tijdlijnen geven richting aan het bezoek aan de Gelderse regio’s: Prehistorie, Romeinen en Bataven, Middeleeuwen en Hertogdom Gelre, Buitenplaatsen en landgoederen, Industrieel erfgoed, Leven langs de linie, Liberation Route en Koude oorlog. Per tijdlijn is een aantal historische locaties gekozen, waaronder stoomgemaal De Tuut, Fort Sint Andries, Kasteel Hernen en Slot Doddendael. De locaties zijn gekoppeld aan fietsroutes.

Tijdens het weekend van de Open Monumentendag staat De Tuut onder stoom.

Ridders van Gelre

Het cultuurhistorisch erfgoed van Maas en Waal wordt tevens belicht in het programma ‘Ridders van Gelre’ van Omroep Gelderland, dat op de maandagavond wordt uitgezonden. In zestien afleveringen informeren René Arendsen en Bas Steman kijkers over historische periodes uit de Gelderse geschiedenis. Dit doen zij middels interviews en beelden, die met elkaar het verhaal van die periode vertellen. Kijkers worden opgeroepen om de zaterdag na de aflevering een

speciale Gelre-dag op een bij die tijdsperiode passende locatie te bezoeken.

Gelre-dag in Batenburg

Op zaterdag 3 oktober staat een Gelre-dag in Batenburg op het programma. Vanaf café De Viersprong vertrekt ieder half uur een gids naar de kasteelruïne. Ook de kerk van Batenburg is geopend. Meer informatie over het programma, de Gelre-dagen en de geschiedenis van Gelderland is te vinden op spannendegeschiedenis.nl.

Handgemaakte producten

Wim van Utrecht en Gerard de Groot vertellen over het maken van kleistenen. Bezoekers worden daarbij uitgedaagd zelf ook een steentje met de hand te maken. Nettenbreier Jan Zwemstra laat zien hoe je met een klosje en garen een net kunt breien met kleine of grote mazen. De activiteitendag ‘Gemaakt in Heerewaarden en omgeving’ vindt plaats bij bezoekerscentrum De Grote Rivieren. Het centrum is geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www. bcdegroterivieren.nl, tel. 0487572831 of mail: beheer@bcdegroterivieren.nl.

De Groot Tweewielers houdt voor de tweede keer een geheel verzorgde fietstocht door Maas en Waal voor jong en oud. Deelname bedraagt 12.50 euro per persoon, inclusief koffie/thee, een lunch, diverse versnaperingen en pontkaartjes. Inschrijven kan tot en met 10 september via degroottweewielers@planet.nl, in de winkel en via Facebook.

Natuurwandeling Zondag 13 september Activiteit: Wandeling Locatie: Hengstenhouderij Dibbits, Horssen Tijd: 10.30 uur Natuurgids en Horssenaar Maik Jansen neemt jong en oud mee voor een wandeling over een deel van het boerenwandelpad ‘De Uitloper’. Onderweg geeft hij uitleg over planten, insecten en vogels. Voor de gids wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Voor meer informatie: ivn.nl/afdeling/maas-en-waal.

Kunstmarkt Buren Zondag 13 september Activiteit: Markt Locatie: Tuinen Museum Kon. Marechaussee, Buren Tijd: 12.00 tot 17.00 uur

Foto: Tiny de Haas

BOVEN-LEEUWEN - Die Reifholzkapelle geeft zondag 13 september een Frühshoppenconcert. Dit jaar heeft de kapel de primeur van een nieuwe gastkapel. Blech Bizarr beleeft haar primeur en opent de ochtend feestelijk.

Foto: Erik de Klippelaar

Activiteit: Wandeling Locatie: Zelksestraat, Horssen Tijd: 10.00 tot 12.00 uur

Zondag 13 september

Die Reifholzkapelle brengt primeur tijdens Frühshoppen

Activiteit: Expositie Locatie: Noodschuur, Ewijk Tijd: 12.00 tot 17.00 uur

Zondag 13 september

Rondje Pontje

HEEREWAARDEN - In het kader van de festiviteiten van Erfgoed Gelderland, Gemaakt in Gelderland, laat bezoekerscentrum De Grote Rivieren bezoekers op zondag 13 september kennismaken met het werk waarmee de inwoners van dit gebied vroeger de kost verdienden. In het bezoekerscentrum zijn deze dag verschillende activiteiten die aansluiten bij dit thema.

Za. 12 en zo. 13 sept.

Landgoed Horssen

Gidsen van IVN Maas en Waal wandelen met belangstellenden door het Landgoed Horssen, dat onlangs opengesteld is voor publiek. De gidsen vertellen over de natuur en de geschiedenis van het gebied. Deelname aan de wandeling is gratis, maar een bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Voor meer info: tel. 06-41 66 84 87 of ivn.nl/afdeling/maas-enwaal.

Gemaakt in Heerewaarden en omgeving Vroeger werd er vooral geld verdiend door te werken als visser, boer of stenenbakker. Later kwam daar industrie bij. Deze zondag wordt daar verder op ingegaan. Daarbij is er een collectie films te zien, waaronder ‘Mens, werk en machines’, over een sociale werkplaats in Zaltbommel. Ook wordt er materiaal vertoond van het te water laten van boten bij Scheepswerf Sepers en het vervoer van de schokker, door de nauwe straatjes naar de tuin van het bezoekerscentrum. Er zijn oudere en nieuwe materialen te zien van het bedrijf Jagtenberg Plastics. Jan van Erp laat zien hoe handmatig touw te draaien.

Tips

Voor trompettist Vincent van Lent van Blech Bizarr is ‘Die Reifholzkapelle’ het begin geweest van zijn muzikale carrière. Ieder jaar zoekt hij met carnaval Die Reifholzkapelle weer op en zo werd het idee geboren een speciaal optreden te verzorgen tijdens het Frühshoppen in Boven-Leeuwen. Muzikanten van Blech Bizarr maken al vele jaren muziek bij onder andere Wintercircus

Martin Hanson, Guus Meeuwis en Trompetterkorps de Koninklijke Marechaussee. Blech Bizarr brengt deze zondag in een kleine bezetting veel solistisch werk, met alleen maar muzikanten die zich thuis voelen in de Egerländer muziek. Het optreden vindt plaats in D’n Dulper in Boven-Leeuwen en start om 11.00 uur. De entree is gratis.

Zo’n 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland richten de tuinen van het museum in tot de grootste openlucht expositie van het rivierengebied. Er zijn kunstwerken in verschillende disciplines. Ook is er deze dag in Buren het evenement Jazz-stad.

Kunst in Dijkmagazijn Elke zondag in september Activiteit: Expositie Locatie: Dijk 27, Winssen Tijd: 12.00 tot 17.00 uur Alexandra Hampp en Eva Lahaye exposeren hun werken in het Dijkmagazijn. Alexandra Hampp maakt in haar werk gebruik van organische vormen en referenties aan de natuur. Eva Lahaye probeert het triviale een waardevolle betekenis te geven. Toegang is gratis.

ADVERTENTIES: 0487 524 414 / ADVERTENTIE@DEMAASENWALER.NL | REDACTIE: 0487 570 761 / REDACTIE@DEMAASENWALER.NL | WWW.DEMAASENWALER.NL

11


t k r a M DRUTEN

De beste kramen op de markt in Druten, vind je in de Maas&Waler

De Notenkraam

Kleine spruitjes € 1,00 per pond

Voor versgebrande noten op uw markt

Ze zijn er weer!

pruimen groot met pit abrikozen groot

6,50 1kilo € 8,95 1kilo €

Alléén geldig op vrijdag 11 september 2015 Hoorzik 7A

5331 KG Kerkdriel

Bananen ¤ 0,75 per kilo

Pikant Belegen kilo Noord-Holland Pikant kilo 30+ Extra Belegen kilo Bij aankoop van kaas

10 eieren voor

2 Sportmik voor € 5,Sportmik is een voedzaam en smaakvol brood, met 75% minder koolhydraten dan een tarwebrood. Ook is de Sportmik rijk aan eiwitten en vezels.

7.95 8.95 8.95 1.00

ZEEVISHANDEL JACOB DE GRAAF KIBBELING

¤ 3.75 ¤ 2.00 300 gram ¤ 5.00 ¤ 5.50 500 gram ¤ 8.00 ¤ 9.00 XL zak ¤ 11.00

NIEUWE HARING per stuk

3 voor 5 voor

per portie

zonnebloemen 10 voor € 5.00 Bolchrysanten XL 00 per stuk € 3.

(H)eerlijk, bewust en ambachtelijk brood

Opgavebon KLEINTJES Kleintjes (rubrieksadvertenties) worden iedere woensdag geplaatst in de Maas&Waler. Wij plaatsen géén privé/erotiek advertenties.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

De scherpste prijzen vind u op de markt! Groot assortiment boeketten

Zo vult u het beste de kleintjesbon in: • Per hokje één letter of leesteken (tussen de woorden een hokje vrijhouden) • De ingevulde bon kunt u afgeven op of opsturen naar Ambtshuisstraat 1, 6651AS Druten • Mailen mag ook naar advertentie@demaasenwaler.nl o.v.v. “kleintje” (24 tekens per regel) • Het verschuldigde bedrag dient contant te worden betaald óf per eenmalige machtiging Bovenstaande rubrieksadvertentie dient geplaatst te worden op woensdag ................................. Naam: ................................................................................................................................................

€ € € € € € € € €

3 plaatsing GRATIS! de

10,00 12,00 14,00 16,00 18,00 20,00 22,00 24,00 26,00 incl. BTW

Adres: ................................................................................................................................................. Postcode & woonplaats: .................................................................................................................... Telefoon:............................................................................................................................................. E-mail adres: ...................................................................................................................................... Machtiging Ondergetekende machtigt Uitgeverij de Maas&Waler éénmalig € .............................................. af te schrijven van bankrekeningnummer .................................................................................... Handtekening:..............................................................................................................................


Tips Gezond Egoïsme Zo. 13 en ma. 14 sept. Activiteit: Lezing en workshop Locatie: St. Bonifatiuskerk, Horssen en Namaha Yoga, Druten Tijd: zondag 18.30 uur maandag 10.00 uur Egoïstisch zijn wordt vaak niet als iets positiefs gezien. Maar een gezonde relatie met het egoïsme is misschien wel wat deze generatie nodig heeft om te kunnen omgaan met de soms vele uitdagingen van deze tijd. Dat vindt altijd de Amerikaanse Sarah Rose Marshank, schrijfster van het binnenkort te verschijnen boek Being Selfish. Tijdens een lezing op zondag 13 september vertelt Sarah Rose over de betekenis van gezond egoïsme en het boek Being Selfish. De Engelstalige lezing duurt van 18.30 tot 20.30 uur en vindt plaats in de St. Bonifatiuskerk in Horssen. Toegang is gratis. In een workshop, op maandag 14 september, is er aandacht voor de theorie van gezond egoïsme. Deelnemers gaan op onderzoek en kijken naar een vraag als: Wie ben ik ten diepste? Sarah Rose neemt deelnemers mee op reis naar de eigen definitie van gezond egoïsme. Deelname bedraagt 57,50 euro, inclusief koffie/ thee met wat lekkers. De Engelstalige workshop duurt van 10.00 tot 13.00 uur. Informatie en aanmelden via info@namahayoga.nl.

UIT Comedy Friday: stand-up comedy in café de Bever BENEDEN-LEEUWEN - Café De Bever houdt in samenwerking met Jochem van Gelder een Comedy Friday op vrijdag 18 september aanstaande. Tien stand-up comedians presenteren zich deze avond aan het publiek. Van Gelder neemt de rol van MC op zich. Jochem van Gelder is voor deze avond op zoek gegaan naar comedians uit Gelderland. Hij heeft tien comedians gevonden, waaronder één professional. Wie dat is blijft nog even een verrassing.

Tips Struintocht Zondag 13 september Activiteit: Wandeling Locatie: Dijk 41, Beuningen Tijd: 14.00 tot 15.30 uur Het Dijkmagazijn verzorgt een struintocht voor het hele gezin. Met de broekspijpen in de sokken wandelen de deelnemers dwars door de uiterwaarden. Een ervaren gids leidt je langs plekken, waarvan je misschien niet eens wist dat ze bestonden. Deelname bedraagt 3,50 euro voor volwassenen, 2,50 euro voor kinderen. Meer informatie en reserveren, zie www.hetdijkmagazijn.nl.

Beeldhouwen Woensdag 16 september

Stand-up

Tijdens de Comedy Friday in café De Bever worden bezoekers getrakteerd op een avond vol humor. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje én een live MC, die de optredens op gepaste wijze aan elkaar knoopt. Met tien minuten aan materiaal, geïmproviseerde grappen en lichaamstaal zullen de comedians de strijd met elkaar aangaan op het podium. Aan het publiek de taak de beste van de avond te bepalen. De winnaar van Comedy Friday gaat door naar de finale van de tweede Gelderse Comedy Night in Druten.

Gelderse Comedy Night

De Gelderse Comedy Night vindt plaats op vrijdag 2 oktober in

Activiteit: Kunst maken Locatie: Dijk 41, Beuningen Tijd: 14.00 tot 15.30 uur FOTO: TIM JANSSEN

Active Party World. De eerste editie vond plaats in januari van dit jaar. Winnaar was toen Twan Janssen. De avond was zo’n succes dat besloten werd om een tweede editie op poten te zetten. Bij de eerste editie meldden twaalf comedians zich aan, ter-

De winnaar van de eerste Gelderse Comedy Night 2015, Twan Janssen. wijl er maar plek was voor acht comedians. Vier comedians die zich toen opgaven, staan nu al op de lijst voor de editie op 2 oktober.

kosten 8 euro per stuk en zijn verkrijgbaar aan de deur. Wil je zeker zijn van een plek? Reserveer dan per mail, via info@cafedebever.nl.

Reserveren

Neem voor meer informatie contact op met café De Bever via tel. 06-520 718 42.

Comedy Friday bij café De Bever start om 20.00 uur. Kaarten

Jonge kunstenaars kunnen deze middag beelden maken van zand, klei en wrakhout. De kunstwerken worden tentoongesteld in Het Dijkmagazijn tijdens de kunstroute op zaterdag 19 en zondag 20 september. Daarna zijn de werken voor de makers. Deelname bedraagt 2,50 euro. Voor meer informatie en aanmelden: www.hetdijkmagazijn.nl.

OPENINGSTIJDEN: MA T/M DO 8:30-18:00 VRIJDAG 8:30-20:00 ZATERDAG 9:00-17:00

• ELEKTRISCHE FIETSEN NERGENS GOEDKOPER • KOM PROEFRIJDEN OP MEER DAN 10 MODELLEN • PROFESSIONEEL ADVIES VAN EBIKE SPECIALISTEN • UITSTEKENDE SERVICE EN GARANTIE • BEZORGING & SERVICE AAN HUIS MOGELIJK • BEL VOOR EEN GRATIS BROCHURE: 0487 – 531201 • KOFFIE STAAT VOOR U KLAAR • 2e EBIKE GRATIS ÓF RUIL UW FIETS IN:

MINIMAAL € 400 RETOUR VOOR UW OUDE (GEWONE) FIETS!

KOM NU PROEFRIJDEN BIJ AUTOBEDRIJF COPPES IN BERGHAREN

BEZOEK ONS IN BERGHAREN: HOGEVELD 2 OF GA NAAR ONZE WEBSITE: WWW.EBIKE4ALL.COM


Samen investeren in het verenigingsleven

door op jouw favoriete clubs te stemmen.

Breng als lid van onze bank tussen 1 - 14 september jouw stem uit. rabobank.nl/maasenwaal Een aandeel in elkaar


SPORT

Kort Voetbal programma MAAS EN WAAL - Komende zondag komen de Maas en Waalse voetballers in actie op de tweede speeldag van de competitie. Het programma vermeldt de volgende wedstrijden: Tweede klasse: OBW Zevenaar Leones Derde klasse: DIO’30 - Arnhemse Boys, ONA’53 - Beuningse Boys Vierde klasse: SCP - Nijmegen, Achilles’29 Groesbeek - SCD’33, Roda’28 - FC Kunde Nijmegen, Victoria’25 - Brakkenstein Nijmegen, Ewijk - SC Millingen Vijfde klasse: SVHA Herveld WVW, AAC-Olympia - Niftrik, Krayenhoff Nijmegen - Batavia, Aquila - DBV, DSZ - Avios, UHC - Unitas’28.

Speciaal voetbal BEUNINGEN - Bij Beuningse Boys wordt vrijdag 11 september de speciaal voetbalcompetitie regio Nijmegen afgetrapt door N.E.C. Doelbewust, Sportservice Nijmegen en de amateurvoetbalverenigingen sv Hatert, vv OSC, sc Woezik, Beuningse Boys, Unitas en vv Heijen. De speciaal voetbalcompetitie is een competitie voor kinderen met een beperking. Binnen de acht amateurverenigingen in de regio spelen in totaal 120 leden speciaal voetbal. De kick-off is om 18.45 uur op het sportpark van Beuningse Boys. De eerste fluitsignalen klinken rond 19.00 uur. Alle teams keren huiswaarts met een mooie N.E.C. speciaal voetbalbeker.

Sport in balans DREUMEL - Sportvereniging Sport in Balans houdt op maandag 14 september een open avond voor iedereen die wat aan sport wil gaan doen. De avond is van 19.00 tot 21.30 uur in MFA d’n Hoender. Op deze open avond laat de vereniging al hun lessen zien, in blokjes van een half uur. Je kunt meedoen met de lessen, trek dus je sportkleding aan. Kijk voor meer informatie over sportvereniging Sport in Balans op www.sportinbalansdreumel.nl of neem contact op met Anneke Groot, via tel. 06 40658385.

Voetballers verwachtingsvol begonnen aan nieuw seizoen Door Anton Janssen

MAAS EN WAAL - De zeventien voetbalclubs in Maas en Waal begonnen zondag aan de competitie. Na de periode met oefenen en bekerpotjes gaat het nu om de punten. De clubs hebben wisselende verwachtingen, maar promotie of klassebehoud staan voorop. Een tochtje langs de velden: Tweedeklasser Leones in Beneden-Leeuwen is de hoogst spelende club. Wil Beijer gaat zijn tweede seizoen in. De trainer zag Lennart Rekmans, keeper Bram Peters en verdediger Paul de Keijzer vertrekken. Nieuw op sportpark Het Zijvond is Joshua Lopez Cuijten, Roel Beumer keerde terug. Leones had een prima voorbereiding: ongeslagen in de oefenduels en overtuigend winnaar van de bekerpoule. Dat dit geen toeval was bewees de opening tegen BVC’12 uit Beek. Deze promovendus werd drie keer achtereen kampioen en was lang ongeslagen. Met de winst (3-1) deed Leones goede zaken, een voorbode van een sterk seizoen? DIO’30 uit Druten geldt in de derde klasse als kandidaat voor een hoge klassering. Trainer Eus Marijnissen, aan zijn derde seizoen op De Gelenberg begonnen, zag met Bas Bakker en keeper Dennis Smit twee ervaren krachten van topklasser De Treffers uit Groesbeek overko-

FOTO: ANTON JANSSEN

men. Niek Vriesema keerde na een jaartje Afferden terug. In de beker werd DIO’30 op doelsaldo uitgeschakeld door Victoria’25, dat de buurman op 1-1 hield. DIO’30 kwam zondag met winst (3-1) terug van Groesbeekse Boys. Ook Beuningse Boys is weer derdeklasser, met Daniël Wooninck als nieuwe trainer. Bij de Boys op De Hutgraaf is Marijn van Kraaij van Roda’28 nieuw in de selectie. De Boys, die vorig seizoen op de negende plaats eindigden, gingen in de beker met de volle

D-toernooi. De jongens zijn tweedejaars D en spelen voor het eerst op een groot veld.

Jong & Belegen ALPHEN - Op de tennisbaan in Alphen start vrijdag 9 oktober de 22e editie van het Jong & Belegen tennistoernooi. Het toernooi wordt georganiseerd door ATC. De teams worden gevormd door iemand jonger dan veertig en iemand boven de veertig jaar. Het toernooi eindigt op zondag 25 oktober met de finales. Er kunnen 250 koppels meedoen. Inschrijven vóór 21 september via www.toernooi.nl.

Avios (oranje) komt in de vijfde klasse uit. winst door naar de knock out fase. De eerste competitiewedstrijd tegen het gedegradeerde Trekvogels uit Nijmegen eindigde onbeslist (1-1). Roda’28 en Victoria’25 zijn via de nacompetitie naar de vierde klasse gepromoveerd. De Winssenaren openden met verlies (3-1) bij Eendracht’30 in Mook, Victoria kwam met winst (1-0) terug van FC Kunde in Nijmegen. SCD’33 en Ewijk deelden bij de derby in Deest de punten (1-1) en SCP leed bij degradant SC Mil-

lingen een zware nederlaag(5-1). Avios, UHC en Unitas’28 komen weer in de vijfde klasse uit. De degradanten kwamen op de eerste speeldag niet tot winst. Avios verloor van Krayenhoff (2-4). UHC ontliep na een grote achterstand verlies bij WVW in Weurt (4-4). Unitas’28 en DSZ sloten hun onderlinge duel onbeslist (1-1) af. DBV versloeg in de derby fusieclub AAC-Olympia (1-0). Batavia werd verrast door SVHA (1-2) en Aquila gestuit bij Diosa in Balgoij (1-3).

DIO’30 wint in Groesbeek GROESBEEK - DIO’30 is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen, door de lastige uitwedstrijd tegen Groesbeekse Boys met 1-3 te winnen. Vincent van Hees en Michael Michels ontbraken, en ten opzichte van vorig seizoen begonnen de nieuwelingen Niels Coenders, Bas Bakker en Glenn Dibbets in de basis. De eerste kans van de wedstrijd was voor DIO’30, maar binnen tien minuten kwam Groesbeekse Boys op voorsprong. DIO’30 was ondanks de achterstand de betere ploeg en had de controle over de wedstrijd. Na twintig minuten viel de verdiende gelijkmaker. Daarna bleef de Drutense ploeg gevaarlijk en wist voor rust op voorsprong te komen. In de tweede helft liet Groesbeek het betere spel zien. Druten speelde slordig, maar kreeg volop kansen. Een half uur voor tijd kon de Groesbeekse speler Joris Bons met rood vertrekken. Al vrij snel wist DIO’30 hiervan te profiteren en kwam op een 1-3 voorsprong. Een minuut later moest Groesbeekse Boys zelfs met negen man verder, nadat Leroy Kersten, met zijn tweede gele kaart, ook kon vertrekken. DIO’30 kreeg nog wat kleine kansjes, maar was wat slordig in de afwerking. Einduitslag 1-3.

Basketballers gezocht BEUNINGEN - Basketbalteam Challenge U10 is dit seizoen gestart met vijf spelers. In het team spelen kinderen tussen de zes en tien jaar. Het team zoekt teamgenootjes, zowel jongens als meisjes. Lijkt basketbal jou een leuke sport en ben je tussen de zes en tien jaar? Kom dan gratis een proeftraining meedoen in sporthal de Tinnegieter. Team U10 traint elke donderdag van 17.30 tot 19.00 uur. Ook in andere teams zijn nog plekken beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website www.challengebeuningen.nl of mail naar tc@ challengebeuningen.nl.

Voor DIO’30 volgen nu twee thuiswedstrijden op rij, tegen ploegen die vorig jaar zijn gepromoveerd uit de vierde klasse, Arnhemse Boys en ONA’53. De ploeg uit Arnhem komt eerst op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 uur. FOTO: SUSAN ZONDAG

Goede start MHCB D1 in eerste klasse AMERSFOORT - MHCB Dames 1 is de competitie in de eerste klasse begonnen met winst. De uitwedstrijd tegen Amersfoort leverde een eindstand van 1-2 op. De eerste tien minuten liet Amersfoort het betere van het spel zien, was aanvallender en balvaster. Halverwege de eerste helft werd Beuningen gevaarlijker. Uit een strafbal wisten de Beuningse dames op voorsprong te komen. Net voor rust wist Beuningen een strafcorner te benutten en ging met 0-2 de rust in. De tweede helft begon Beuningen met een duidelijk overwicht. Helaas wist de keepster van Amersfoort haar goal schoon te houden. Zelfs toen Beuningen

Proeftrainen bij Touché DREUMEL - De trainingen bij volleybalvereniging Touché zijn weer begonnen. Denk je dat volleybal iets voor jou is? Dan kan je bij de vereniging een keertje komen proeftrainen. De jeugdteams trainen op dinsdag en donderdag vanaf 17.30 uur. De mini’s, leerlingen van de basisschool, trainen op dinsdag en donderdag vanaf 16.00 uur. De senioren trainen op maandag- en dinsdagavond vanaf 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.vvtouche.nl of mail naar info@vvtouche.nl.

Sterke start voor Leones

Podiumplaats voor Leones D2 EWIJK - De D2 van Leones heeft afgelopen zondag de tweede plaats behaald op het VV Ewijk

Kort

vijf minuten met een speelster meer op het veld stond, vanwege een tijdstraf, kon de score niet worden uitgebreid. In de laatste minuten raakte speelster Isabelle Bol zodanig geblesseerd, dat ze het veld moest worden uitgedragen. De laatste minuten drukte Amersfoort steeds meer en twee minuten voor tijd weet de ploeg te scoren uit een strafcorner. Einduitslag 1-2. De volgende wedstrijd is op 13 september, in Beuningen, tegen de Groningse Studs. De wedstrijd begint om 12.45 uur.

BENEDEN-LEEUWEN - Leones is de competitie in de tweede klasse goed gestart. In verband met het Dijkensport evenement werd de thuiswedstrijd tegen BVC’12 al op zaterdagavond gespeeld. Ten opzichte van vorig seizoen begon Leones met drie nieuwe spelers in de basis. Leones zette direct druk op BVC’12, dat daardoor moeite had met de opbouw. De gehele eerste helft wist Leones kansen te creëren, maar kwam niet tot scoren. Drie minuten na rust kwam Leones terecht op voorsprong. Na bijna een half uur werd de voorsprong uitgebreid naar 2-0. Een paar seconden later was het BVC’12 dat plotseling scoorde. Leones liep met nog een minuut of tien te spelen uit naar 3-1. Zondag speelt Leones uit om 14.30 uur bij OBW in Zevenaar.

Unitas’28 speelt gelijk tegen DSZ WAMEL - Unitas´28 en DSZ beten tegen elkaar het spits af in dit nieuwe voetbalseizoen. De leuke en sportieve streekderby eindigde in een terechte 1-1. Na een aftastende beginfase waren er niet echt veel kansen voor beide ploegen. Na een half uur spelen kwam Unitas’28 op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kwam, vlak voor tijd, de gelijkmaker. Komende zondag speelt Unitas´28 uit tegen UHC in Hernen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Zwem4daagse Kerkdriel KERKDRIEL - ZVKerkdriel en zwembad De Kreek houden eind september voor de vierde keer de zwemvierdaagse. Deelnemers tot en met tien jaar krijgen een medaille en oorkonde als ze vier dagen een afstand van 250 meter zwemmen. Deelnemers ouder dan tien jaar moeten vier dagen 500 meter zwemmen. Er zijn vijf zwemdagen, verdeeld over twee weken: 22, 24 en 29 september en 1 oktober van 17.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag 3 oktober van 16.00 tot 17.00 uur. De inschrijfkosten bedragen 7,50 euro. Inschrijven kan via www.zvkerkdriel.nl.

Verploegen tweede

FOTO: MARCEL PETERS

HOCKENHEIM - De Ewijkse Mervyn Verploegen is tweede geworden tijdens wedstrijd nummer 8 en 9 van de NK Supercup 1000 eind augustus. Zondag 3 oktober is de laatste wedstrijd van de Supercup. Deze wordt verreden op het TT circuit van Assen.

ADVERTENTIES: 0487 524 414 / ADVERTENTIE@DEMAASENWALER.NL | REDACTIE: 0487 570 761 / REDACTIE@DEMAASENWALER.NL | WWW.DEMAASENWALER.NL

15


Zeer divers aanbod met flexibele service

AUTOBEDRIJF

• Reparatie alle merken auto’s • APK keuringsstation voor benzine- en dieselauto’s • In- en verkoop auto’s • Schade herstellen • Tevens uw adres voor banden, uitlaten, accu’s en schokbrekers

Mr. van Coothstraat 49a Druten 0487-519540

AUTOBEDRIJF HOES - DRUTEN MR. VAN COOTHSTRAAT 49A, DRUTEN 0487-519540

BMW 328i Cabriolet Executive autom. groen Chevrolet Matiz Airco

Advertorial

Gran Casino Tiel; Fantastische opening gevolgd door een mooie feestweek. Met een druk op de knop opende de locoburgemeester van Tiel, Corry van Rhee-Oud Ammerveld afgelopen woensdag officieel Gran Casino Tiel. Het vuurwerk en gogo dansers met trommelend gevolg barstten los en dit was een fantastische start van een hele mooie feestweek.. Tijdens deze feestweek waren er vele acties met als hoofdprijs een Volkswagen up. En er waren fantastische optredens met onder andere Frans Duijts en Berget Lewis.

1999

Groen.met 2008

Citroen C1 1.0 E-vti Cool nwe model rood

2015

Citroen C3 1.1i Seduction

blauw

2003

Citroen C3 1.4i Difference automaat beige

2004

Citroen C3 1.6 HDi Collection

antraciet

2014

Citroen C1 1.1i Ambiance 5-drs

wit

2009

7-pers Ambiance

grijs

2007

Daewoon Kalos 1.4i classic airco

zwart

2003

Dodge Kaliber 2.0i SE automaat

blauw

2007

Hyundia Atoz 1.1i active cool

zwart

2005

Hyundai Getz 1.4i actice cool 5-drs

zilver

2007

Citroen C4 Grande Picasso

Hyundai Getz 1.4i active cool 3-drs

rood.met 2007

Hyundai Matrix 1.6 Active Joy

rood.met 2008

Opel Astra 1.8 16v 5-drs cosma

grijs

2004

Opel Meriva 1.6 16v airco 35.000km blauw

2005

Opel Zafira 1.8 16v buss.edition

rood

2005

Peugeot 1007 1.4i Gentry airco

zwart

2006

Peugeot 106 1.1i XTX 3-drs

grijs

2004

Peugeot 206 CC 1.6 16v automaat

zilver

2001

Peugeot 206 5-drs 1.4i Gentry

zilver

2003

Peugeot 206 5-drs 1.1i Popart airco

zwart

2004

Peugeot 307 SW 2.0 16v Premium

zwart

2008

Opel Zafira 1.8 16v Automaat

blauw

2003

Peugeot 205 1.4 Generation 5-drs

blauw

1998

Peugeot 206 1.6 16v Quicksilver,

zilver

2003

Peugeot 407 SW 1.8 16v XR Pack

zilver

2005

Renault Clio 1.2 16v 5-drs airco

grijs

2005

Renault Grand Scenic 1.5DCi

grijs

2005

Skoda Fabia Combi 1.4 airco

zwart

2008

Suzuki Ignis 1.6 1.6v Exclusive

blauw

2005

Suzuki Liana 1.6 16v Exclusive

zwart

2006

Suzuki Ignis 1.5 GLX Automaat

zwart

2005

Suzuki SX4 1.6 16v Exclusive

grijs

2007

Toyota Yaris 1.3 16v Idols airco

blauw

2004

Volkswagen New Beetle 1.6 airco

zilver

2002

Volkwagen Polo 1.4 16v Comfort

zilver

2002

WEET U WAT DE MEEST DODELIJKE VORM VAN DE KINDERKANKER IS? VORM WEET U WAT MEEST DODELIJKE WEET U WAT MEEST DODELIJKE VAN DE KINDERKANKER IS? VORM VAN KINDERKANKER IS? WAARTEGEN GEEN BEHANDELING IS EN DUS GEENGEEN KANSBEHANDELING OP GENEZING? WAARTEGEN IS WAARTEGEN IS EN DUS GEENGEEN KANSBEHANDELING OP GENEZING? EN DUS GEEN KANS OP GENEZING?

Achttien kindjes per jaar worden getroffen door een tumor in de pons van de hersenstam. Stichting Semmy steunt enige Achttien kindjes per jaar worden getroffen door een als tumor in fonds invan Nederland wetenschappelijk onderzoek deze Achttien kindjes per jaar worden getroffen door eennaar tumor in de pons de hersenstam. Stichting Semmy steunt als enige vorm van kinderkanker. VoorStichting de achttien getroffen gezinnen de pons de hersenstam. Semmy steuntnaar als enige fonds invan Nederland wetenschappelijk onderzoek deze is er na geen hoop. doel van Stichtingnaar Semmy is fonds indiagnose Nederland wetenschappelijk onderzoek deze vorm van kinderkanker. VoorHet de achttien getroffen gezinnen dan hoop nageen diagnose! vorm van kinderkanker. VoorHet de achttien gezinnen is er ook: na diagnose hoop. doel van getroffen Stichting Semmy is is er ook: na diagnose hoop. Het doel van Stichting Semmy is dan hoop nageen diagnose! dan ook: hoop na diagnose!

Steun ons! Kijk voor Steun ons!meer informatie op Steun ons!meer informatie op www.stichtingsemmy.nl Kijk voor Kijk voor meer informatie op www.stichtingsemmy.nl www.stichtingsemmy.nl

De wethouder liet in haar speech weten dat ze niet alleen blij was met de werkgelegenheid die het Gran Casino met zich brengt voor Tiel, maar ook trots te zijn dat de Betuwe nu zijn eigen Las Vegas heeft en wel in hotel Van der Valk Tiel En dat is het ook! Gran Casino Tiel is gebaseerd op invloeden

ADOPTEER EEN PUP ADOPTEER EEN PUP

uit Las Vegas en Macau en onderscheidt zich in Nederland door zijn allure en service verlening. Een mooi uitje waarbij je als gast echt nog in de watten wordt gelegd. 24 uur per dag 7 dagen per week. Maar het spektakel gaat door! Vanaf vandaag is er BINGO, elke woensdagavond, vrijdag-

avond en zondagmiddag. Met als hoofdprijs weer een Volkswagen up, trekking op 1 november.

Gran Casino Tiel is gevestigd in van der Valk Hotel Tiel Laan van Westroijen 10 4003 AZ Tiel

BIJ ONS IS IEDEREEN WELKOM!

Voor het onderhoud van uw auto kennen onze specialisten geen verschil, we zijn thuis in alle merken

Autobedrijf van Hunnik Wamel B.V. Hogeweg 14, 6659 AJ Wamel

Telefoon: 0487-501293 Website: www.vanhunnikautogroep.nl E-mail: wamel@vanhunnikautogroep.nl

OPENINGSTIJDEN:

Maandag t/m vrijdag 9.00-18.00 uur Zaterdag 9.00-17.00 uur

AUTOBEDRIJF

ENENHELP WORDEN. HELP’M ’MBLINDENGELEIDEHOND BLINDENGELEIDEHOND WORDEN.

WWW.ADOPTEEREENPUP.NL WWW.ADOPTEEREENPUP.NL

J. VAN DEN HEUVEL

Kerkstraat 32 Druten (Ind.terr. Westerhout) Tel. 0487-512757 voor alle overige occasions zie onze website:

AUTOSCHADE

AUTOLAK DRUTEN - UTRECHT NOORD-HOLLAND B.V.

Denk aan het onderhoud van uw auto, vrachtwagens, boot en keukens! Uw productspecialist voor de regio! Verkrijgbaar: autolakken-industrielakken zoals coatings (gemaakte) spuitbussen op kleur-plamuren-shampoo-poetsmiddelen-schuurpapier plakband-kitten-polyesterhars-primers e.d.

• • • • • •

www.jvdheuvel.nl

Precisie tot in Detail

Autoschade Pauwels

7 jaar Focwa garantie op de uitgevoerde werkzaamheden Korting op eigen risico Gratis vervangend vervoer Indien gewenst directe afwikkeling schade met uw maatschappij 24 uur bereikbaar, 7 dagen in de week Levenslange lakgarantie

Wij kunnen bijna elke kleur scannen en aanleveren in spuitbus/blik! Kattenburg 17, 6651 AK Druten Tel: 0487-517684 • Fax 0487-514711 www.geeraets-autolak.nl • geeraets.autolak@planet.nl

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08.30h-17.30h

Nijverheidsweg 2, 6651 KS Druten - Tel (0487) 51 81 91 - Fax (0487) 51 81 43


Kort Begeleiding bijzondere sporters WAMEL - Actief Maas en Waal houdt op woensdag 21 oktober, in samenwerking met de consulent aangepast sporten van de regio Rivierenland, een inspirerende avond over de begeleiding van bijzondere sporters. Vrijwilligers, trainers en teambegeleiders van alle sportverenigingen zijn welkom. Vele vrijwilligers begeleiden wekelijks de actieve jeugd in Maas en Waal. Ze krijgen soms te maken met afwijkend gedrag of sporters met een beperking. Denk hierbij aan autisme, adhd en verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen. Speciaal voor deze vrijwilligers wordt deze informatieavond gehouden. De avond start om 19.30 (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt tot 22.00 uur . De bijeenkomst vindt plaats in de kantine van Unitas’28 in Wamel. Deelname is gratis. Aanmelden kan via deze verkorte url: http://wqd.nl/lZExW.

Hockeydames winnen EK LONDEN - Het Nederlands team Dames 40+, met oud-Sticks’71 speelster Judith Sijbers, is vorige week Europees Kampioen geworden. In de finale won Nederland met 5-3 van gastland Engeland. Vorig jaar werd het team tweede op het WK. Judith Sijbers, oudspeelster van Sticks’71 (de voorloper van HockeyClub Druten) is keepster in het Nederlands team Dames 40+. Ze komt tegenwoordig uit voor AHC Velp.

SPORT De korfbalcarrière van Lotte van Gemert BEUNINGEN - De twintigjarige rechtenstudente Lotte van Gemert is op dit moment reisleidster in Albufeira. Naast haar studie speelt ze korfbal. Toen ze vier jaar oud was, startte ze met haar eerste lessen bij NAS Beuningen. Dat ze een passie heeft voor haar sport, en er ook nog eens goed in is, moge duidelijk zijn. ‘Het leuke aan korfbal is dat het een teamsport is, je afhankelijk bent van elkaar en elkaar beter maakt en versterkt, waardoor je je als individu ook ontwikkelt’, vertelt ze. NAS mocht mensen opgeven voor clustertrainingen. ‘Toen ik hoorde dat ik me daarmee kon verbeteren, besloot ik deze trainingen te volgen.’ Hierdoor kwam ze op het idee om het hogerop te gaan proberen.

Kampioen

Op haar dertiende ging ze naar SPES, waar ze haar eerste seizoen speelde in de B1 en Nederlands kampioen werd. Ze speelde daarna twee seizoenen in de A1, waar ze in het tweede seizoen aanvoerster was. In het vierde seizoen mocht Lotte uitkomen voor het eerste team. Dat jaar stond ze meteen in de zaalfinale, in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven, met 3.000 toeschouwers op de tribune. Het team won de finale en werd Nederlands kampioen. De spelers behaalden ook de beker. ‘Daarnaast heb ik nog een individuele prijs in ontvangst mogen nemen. Ik was namelijk genomineerd voor de damesaward

Beste Talent van de Topklasse.’ Vanaf haar veertiende maakte Lotte deel uit van het Nederlands Team -16 en -19. Ze speelde in totaal vijf seizoenen voor het Nederlands dameskorfbal team.

Keerpunt

Afgelopen seizoen raakte Lotte geblesseerd aan haar knie, waardoor ze geen wedstrijden heeft kunnen spelen. Ze is teruggegaan naar NAS om het eerste damesteam te trainen. ‘Dat is wel een verschil, omdat ik altijd topklasse heb gespeeld en NAS in de tweede klasse speelt. Soms is dit verschil weleens lastig, omdat ik dan meer verwacht dan wat eigenlijk reëel is. Aan de andere kant is het ook een uitdaging om NAS naar een hoger niveau te tillen en iedereen veel bij te leren.’ Haar droom is om gemend te gaan spelen in de Korfbal League en uiteindelijk deel uit te maken van het Nederlands Korfbal Team. Lotte: ‘Het plan was om vorig seizoen de overstap te maken, alleen toen speelde mijn knie op en heb ik deze stap uit moeten stellen. Hopelijk komt het er in de toekomst nog van.’

Lotte van Gemert.

Passie voor sport

Ward Koolhout (18) speelt vanaf zijn tiende tafeltennis bij Tik Hard in Wamel. Hij pakte dit jaar het Maas en Waalse kampioenschap in de hoogste klasse en was ook met het eerste team van Tik Hard succesvol. Komend najaar gaat Ward voor de senioren bij De Treffers in Arnhem spelen. Koolhout volgt de opleiding Sport en Bewegen en liep stage in Beneden-Leeuwen bij fitnesscentrum Clever Fit en bij de voetbaljeugd bij Leones. Zelf voetbalde Ward niet, toch vond hij het leuk jonge spelers te begeleiden. Tafeltennis is zijn favoriete sport. Ward: ‘Het is leuk door de snelheid waarmee gespeeld wordt en ook door de techniek en de tactiek. Je wilt het je tegenstander zo moeilijk mogelijk maken.’ De Maas en Waalse titel was afgelopen winter een mooi succes, ook genoot Ward van het kampioenschap en de promotie met Tik Hard in de Gelderse competitie. Over de overgang naar De Treffers vertelt Ward: ‘Ik speelde bij die club met de jeugd in de hoogste landelijke klasse en heb daar meer mogelijkheden hogerop te komen.’ Over zijn doel zegt hij: ‘Ik wil in Arnhem verder doorstoten en in het seizoen 2016/2017 voor het eerste team van De Treffers in de Gelderse hoofdklasse uitkomen. Ik leg de lat zo hoog mogelijk en wil me verder ontwikkelen.’


Gemeentehuis www.druten.nl info@druten.nl telefoon: 14 0487

Meer informatie Op www.druten.nl/plaatselijknieuws vindt u meer informatie over deze berichten en de officiële bekendmakingen van de gemeente.

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied nog ter inzage tot en met 16 september 2015 Door middel van een publicatie op 5 augustus 2015 in de Maas en Waler, in het Elektronische Gemeenteblad, in de Staatcourant en op de website van de gemeente, is de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Druten en bijbehorend ontwerpmilieueffectrapport (plan-MER) bekend gemaakt. De stukken liggen voor een periode

van zes weken ter inzage. Dit betekent dat deze termijn nog loopt tot en met 16 september 2015. Tot en met deze datum kan een ieder zijn zienswijze op de stukken geven. Zie voor meer informatie de eerdere publicatie op de website van de gemeente. De eerdere publicatie is terug te vinden bij de nieuwsberichten op de homepage van de gemeente Druten (www.druten.nl).

RTG gemeentehuis. De agenda vindt u op www.druten.nl. U kunt de vergadering ook (live) bekijken via deze site.

De gemeenteraad van Druten nodigt u van harte uit voor het rondetafelgesprek op donderdag 10 september om 19.30 uur in de Raadzaal van het

Open Monumentendag

OPEN HUIS Litjens, beeldend kunstenaar uit Deest, toont zijn werk. Net zoals vroeger rijden er ponywagens rond op het fabrieksterrein. De werkgroep Streekdracht en Mode van de Historische Vereniging Tweestromenland is er met historische kleding. Er is een beamerpresentatie Programma: Rondleidingen door gidsen. Aanmelden met foto’s en een video van de steenfabriek in vroeger via treelk1@hotmail.com vóór 13 september is tijden. Met antiek gereedschap en dito auto’s en verplicht. Geef aan of 12 of 13 of 14 uur. De hele dag is bromfietsen, muziek en eten en drinken is het geheel er een schilderwedstrijd met deelnemers van Atelier In het uit unieke complex Wagenwiel in Druten zijn nog enkele compleet. De Engel Deest. Een jury bepaalt Het de winnaar. Cor Op zondag 13 september is van 11 tot 16 uur op steenfabriek Vogelensangh, Munnikhofsestraat 33 te Deest Open Monumentendag.

Verkeersbesluiten Op www.staatscourant.nl vindt u de verkeersbesluiten van de gemeente Druten.

Om op de hoogte te blijven, uw mening te geven en uw vragen te stellen volgt u ons op twitter en/of facebook.

Extra buitengewoon opsporingsambtenaren actief in Druten Vanaf 14 september a.s. zijn er extra buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) actief in de gemeente Druten. Eén van hun speerpunten is controleren op

hondenoverlast. Deze boa’s zijn herkenbaar aan een uniform en auto van Trigion. Bij twijfel kunt u hen om een legitimatie vragen.

Omgevingsvergunningen I. Ontvangen aanvragen:

II. Verleende vergunningen:

Omgevingsvergunningen: Afferden: Bouwen: - Waalbandijk 90, 6654KC, legaliseren/renoveren schuur (ontvangen 30-08-2015); Druten: Uitweg: - Elshof 5, 6651BJ, realiseren uitweg (ontvangen 27-08-2015); Puiflijk: Bouwen: - Houtsestraat 6, 6655AR, oprichten woning met garage (ontvangen 26-08-2015).

De onderstaande vergunningen zijn door burgemeester en wethouders verleend.

Sloopmelding op grond van Bouwbesluit 2012: Afferden: - Koningstraat 43, 6654AA, verwijderen asbesthoudende materialen (ontvangen 31-08-2015);

Omgevingsvergunningen: Afferden: Bouwen en afwijking bestemmingsplan: - Koningstraat 51, 6654AB, legaliseren/tijdelijk plaatsen woonunit (verzonden 27-08-2015); Bouwen: - Pas 7, 6654AK, legaliseren/gedeeltelijk vernieuwen dakconstructie (verzonden 31-08-2015); Druten: Bouwen: - Van Heemstraweg 53, 6651KH, verbouwen MFC d’n Bogerd (verzonden 31-08-2015).

3-kamer- en één 4-kamerappartement te koop. Allen beschikken over een eigen parkeerplaats en berging. Laat u verrassen en overtuig uzelf van de schitterende mogelijkheden die het Wagenwiel u te bieden heeft en kom naar het

NIEUW IN DE VERKOOP OP VRIJDAG 31 JANUARI OPEN A.S. VAN 16.00 - 17.30 UUR HUIS

STARTERSLENING MOGELIJK

STARTERSLENING MOGELIJK

Het 3-kamerappartement heeft een woonopp. van 89 m² en balkon van 16 m². Indeling met gang, toilet met wandcloset, slaapkamer, badkamer met 2e toilet, woonkamer met luxe keuken (samen 44 m²), bijkeuken-berging, zijkamertje en schitterende pui naar fantastisch balkon.

Koopsom € 189.000,= VON incl. parkeerplaats. STARTERSLENING: op het 3-kamerappartement is de starterslening van de gemeente Druten mogelijk. Kun je € 163.000,= hypotheek krijgen, dan kun je met deze starterslening dit appartement kopen.

DRUTEN, HEUVEL 20

DRUTEN, HOOGLAND 7

Wonen in het centrum is ideaal in dit 3-kamer appartement (woonkamer en 2 slaapkamers) met 28 m² groot dakterras op het zuiden en fietsenberging op de begane grond. Dit appartement ligt op de eerste etage op de zuidkant v.v. kunststof kozijnen en heeft een eigen c.v. ketel (2009). Ind.: gang met meterkast, dichte keuken met L-vormig aanrecht v.v. gaskookplaat, oven, vaatwasser en koelkast, toilet, slaapkamer (3,58 x 3,12) met vaste kasten, badkamer met douche, slaapkamer (2,93 x 3,57) en woonkamer van 4,65 x 3,60 en aangrenzend groot dakterras van ca. 4 x 7 m. Alg.: woonopp. 66 m², dakterras 28 m², fietsenberging 5 m², omslagkosten VVE € 114,= p.m.

Heerlijk rustig en vrijstaand wonen vlakbij de Waaldijk is helemaal fantastisch in Wonen in het centrum van Druten. Alle winkels binnen handbereik! 3 Royale Het 4-kamerappartement beschiktdakterras over een 113 m² en eneigen een deze ruime woning m. aangebouwde zomerkamer (28 m²) en tuin op de middagzon slaapkamers, (25 woonoppervlakte m²) op het zuidwesten, van fietsenberging (westen). Deze in 1999 gebouwde woning beschikt24 ookm² overgroot een eetkeuken en Indeling: parkeerplaats, trappenhuis m. lift maar ook eigen privé trapopgang entoilet, nieuwe balkon. gang, toilet, 3 slaapkamers, badkamer met 2e maar liefst 4 grote slaapk.. Ind.: ruime, lichte hal m. toilet, woonkamer (40 m²) m. keuken. Mooier kunnen we het niet maken! Ind.: hal m. toilet, lichte woonkamer schitterende met openenkeuken 53Dem²), en eiken vloer en natuurstenen schouw m. gashaard. Via dubbele tuindeurenwoonkamer komt u m. parketvloer grote pui(samen n. dakterras. openbijkeuken-berging keuken is in 2014 grotendeels in de zomerkamer (serre) uit. Deze is v.v. 2 schuifwanden en natuurstenen vloer, vernieuwd en is v.v. inductiekookplaat, combi-oven en koelkast. Het dakterras fantastisch balkon van 24 m² met uitzicht over het water. dichte complete eetkeuken (16 m²), bijkeuken-berging m. vlizotrap n. vliering. 1e ligt op het zuidwesten wat een garantie is voor zonnige momenten en is v.v. Etage: 3 ruime slpk. (19-11-14 m²) en compl. badk. 2e Etage: voorzolder en grote een hardhouten vloer en zonnescherm. 1e etage: 3 slpk., complete badkamer. zolderkamer (25 m²) m. dakkapel en v.w.. Kavelopp. 454 m², woonopp. 167 m², Vlizotrap n. zolderberging. Alg.: bwjr. 1998, energielabel B, woonopp. 84 m², privé serre: 28 m², inh. 615 m³, c.v.-ketel uit 2013, vaatwasser uit 2014. fietsenberging en parkeerplaats, omslag VVE € 150,- p.m. Aanvaarding: in overleg.

DRUTEN, OOIEVAARSTRAAT 12

c Za`Z oViZgYV\ \ZdeZcY kVc &%#%% idi &(#%% jjg

ten Hogestraat 48 tel. 0487 - 513 424 fax 0487 513 Koopsom: 409 € 295.000,= VON incl. 2 parkeerplaatsen. MEER WETEN? NEEM DAN CONTACT OP MET: Vraagprijs: € 210.000,= k.k.

Aanvaarding: in overleg.

DcoZ `VcidgZc ^c C^_bZ\Zc Zc 9gjiZc o^_c Za`Z oViZgYV\ \ZdeZcY kVc &%#%% idi &(#%% jjg Vraagprijs: € 125.000,= K.K. Vraagprijs: € 398.000,= k.k.

Kantoor Druten Hogestraat 48 tel. 0487 - 513 424 fax 0487 513 409

Frank van Lunen, uw NVM-makelaar in Maas & Waal Hogestraat 81 Tel.: 0487 - 513 424 www.hansjanssendru .nl .nl Internet:Internet: www.hansjanssendruten.nl E-mail: info@hansjanssendruten.nl

druten.nl

36651 452 951 BH Druten Fax.: 0487 - 513 409 3 452 951 www.hansjanssendruten.nl

Internet:Internet: www.hansjanssendruten.nl www.hansjanssendru .nl .nl druten.nl

Kijk voor het actuele aanbod en de complete lijst op www.hansjanssendruten.nl

€ 9,95

Krokante Brok (volledig hondenvoer) 10 kg Farm Food HE Classic 15 kg Gallico legkorrel 20 kg

€ 43,50

met machines van topkwaliteit!

NORMAAL € 359,ACTIEPRIJS € 299,-

€ 11,00

Energique diepvriesvlees nr .1 12 kg Biokats Classic 20 ltr

AAN DE SLAG IN DE TUIN...

€ 42,90

€ 9,95

n van zaden online: le el st be t he or vo e sit eb w Kijk ook eens op onze l www.lemmerszaadhandel.n FA. LEMMERS ZAADHANDEL van Heemstraweg 57, Beneden-Leeuwen Tel.: 0487 - 59 13 77 www.lemmerszaadhandel.nl Uw groene vakwinkel ‘s maandags gesloten

HEGGENSCHAREN

STIHL HS45 heggenschaar, 1.0pk, meslengte 45 cm Kom langs voor een compleet assortiment heggenscharen van topkwaliteit. Diverse najaarsacties in electrische heggenscharen, benzine heggenscharen, accu heggenscharen en stokheggenscharen.

BEN VAN ELK

AFRASTERING - TUINARTIKELEN - DHZ Grotestraat 38 • 6653 BM • Deest • Tel. 0487-513080 • www.benvanelk.nl


Tienduizend kilo boontjes per week Door Addy de Meij

DREUMEL - De Maas&Waler besteedt de komende weken aandacht aan groenten die in het Land van Maas en Waal worden geteeld of gekweekt én de mensen achter dat product. Ditmaal een kijkje bij de biologische boerderij van de familie Cruijsen in Dreumel. Zo ’s ochtends vroeg is het goed toeven onder de notenboom bij de familie Cruijsen. In afwachting van René, Tom en Daisy begint Petra Cruijsen al te vertellen. Petra heeft haar man René ontmoet in het Maas en Waalse uitgaansleven van de jaren tachtig, ze bewaart goede herinnering aan De Stoep in Appeltern.

Biologisch agrarisch

Van de kinderen heeft Tom zich ook in het boerenbestaan begeven, hij woont met zijn vrouw Daisy aan de overkant van de weg. Samen met Tom voert René Cruijsen een volledig biologisch agrarisch bedrijf. De mannen hebben de verantwoordelijkheid gedeeld: Tom bemoeit zich hoofdzakelijk met de landbouw, René houdt zich bezig met het vee, maar als het nodig is weten ze elkaar te vinden. Petra doet de administratie voor het bedrijf, Daisy (fulltime verpleegkundige) vindt het heerlijk om in haar vrije tijd af en toe bij te springen bij de verzorging van de kalfjes en de koeien.

Heel veel boontjes

Op de akkers, verspreid door heel Maas en Waal, worden dit jaar sperziebonen, suikermaïs, pompoen, erwt, cichorei en

worteltjes voor babyvoeding verbouwd. Als we het dan toch over groente moeten hebben, valt de keus op de sperziebonen, want die worden in deze periode volop geoogst. René: ‘Dat 82 winkels in Amsterdam onze biologische sperzieboontjes verkopen, dat vind ik tóch wel leuk.’ Om over de andere winkels nog maar te zwijgen, want het gaat hier over heel veel boontjes. Elke week wordt er anderhalve hectare ingezaaid, op deze manier ontstaat er continuïteit in de aanlevering.

Oogsttijd

De sperziebonen worden geoogst tussen 5 juli en 15 oktober. ‘Elke ochtend om 5 uur plukken’, zegt René, ‘we hebben het over 10.000 kilo sperziebonen per week.’ Na de pluk brengt Tom de bonen met de tractor naar een sorteer- en inpakbedrijf in het Brabantse Haps.

Foute boontjes

In Haps gaan de boontjes op de lopende band, waar 400 camera’s boven en onder de band de foute exemplaren (met bruine plekjes) selecteren. De mooie boontjes verdwijnen vervolgens per 400 gram in zakjes. De ver-

FOTO: HANS BARTEN

pakte boontjes gaan op transport en uiterlijk om 14.00 uur ligt de verse waar bij de natuurvoedingswinkels en supermarkten in de schappen. Als er een marktoverschot is gaan de overgebleven bonen

René en Petra Cruijsen. naar de fabriek, om te worden ingemaakt in glas.

De menselijke maat

René: ‘Sommige mensen denken dat biologisch tuinieren ouderwets is, maar we zijn juist van

deze tijd. Al was het maar omdat dit bedrijf ruimschoots CO2-neutraal is. De mest van de koeien gaat naar het land, alles wat je als afval kunt aanmerken, wordt hier hergebruikt. De cirkel is mooi rond. Er staan nu zo’n 100

melkkoeien in het weiland, dat is voor ons genoeg. Altijd maar meer is niet de goede weg, de menselijke maat is wat telt.’ Tom sluit opgewekt af: ‘ We gaan niet voor de massa, maar voor kwaliteit.’

BREEDVELD is een kwaliteitsgerichte leverancier / producent van mobiele wanden. Buiten het specialisme op het gebied van deze wanden, onderscheidt BREEDVELD zich in de markt door een ruime toegevoegde waarde op het gebied van productkennis, advies en montage. De informele sfeer en betrokkenheid van de medewerkers zorgen voor een prettige werkomgeving. Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een:

Henk Jagtenberg Plastics BV produceert met behulp van de extrusie-blaastechniek al sinds 50 jaar hoogwaardige kunststof producten uit polyethyleen in onze vestigingen in Nederland (Heerewaarden) en Duitsland (Crailsheim). Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden in Heerewaarden zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s!

Ploegleider

( Full time 40 uur in 3 ploegendienst) Ben jij in staat om de medewerkers in je ploeg zodanig in te zetten dat de ploeg effectief en efficiënt functioneert en de kwaliteit van de producten en het productieproces gewaarborgd is, alles in lijn met het beleid van de organisatie? Reageer dan nu!

Assistent Ploegleider

( Full time 40 uur in 3 ploegendienst) Ben jij gewend om een ploeg effectief en efficiënt te laten opereren, zodat de kwaliteit van de producten ook zonder aanwezigheid van de ploegleider gewaarborgd blijft? Reageer dan nu!

Expeditiemedewerker

( Full time 40 uur in 3 ploegendienst) Heb jij ervaring om, in samenspraak met de magazijn chef/terreinbeheerder, zorg te dragen voor een efficiënte in-, op- en uitslag van de voorraden? Reageer dan nu!

Productiemedewerkers

( Full time 40 uur in 3 ploegendienst) Is het voor jou een uitdaging om, in samenspraak met de collega’s in je ploeg en de ploegleider, zorg te dragen voor correct geproduceerde en ingepakte producten waarbij onder andere het uitoefenen van een visuele controle op de producten en het productieproces van groot belang is? Reageer dan nu! Voor meer informatie m.b.t. bovenstaande vacatures kun je onze website raadplegen: www.jagtenberg.nl Reageren? Mail je motivatie en CV naar: vacature@jagtenberg.nl t.a.v. Mevr. M. Jellema-Rutgers

Full Time Telefoniste / Receptioniste Als telefoniste / receptioniste ben je het visitekaartje van onze internationale onderneming. Je draagt zorg voor het eerste contact met onze klanten en toeleveranciers en verwijst ze door naar de juiste collega. Daarnaast ondersteun je ons verkoopteam en de directie met licht secretarieel en administratief werk. Samen met je collega’s zorg je voor een maximale klanttevredenheid en klantbediening. Functie eisen: Minimaal MBO werk- en denkniveau Goede communicatieve vaardigheden (prettige telefoonstem) Een dienstverlenende en klantvriendelijke instelling Beheersing van de Nederlandse (ABN), Engelse en Duitse taal Bekend met Microsoft Windows en Office pakket Flexibele instelling en zelfstandig kunnen werken Denken in oplossingen in plaats van in problemen Beheersing Franse taal en technisch inzicht is een pré Wij bieden: Een uitdagende baan voor ca. 36 uur per week binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Je maakt deel uit van een team van ca. 25 gedreven collega’s. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijk contract voor 6 maanden met kans op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Interesse? Stuur dan je sollicitatie voorzien van cv naar: BREEDVELD mobiele wandsystemen, Postbus 60, 6650 AB te DRUTEN, t.a.v. dhr. M. de Wolf; of naar: mdewolf@breedveld.com. Meer informatie over ons bedrijf is te vinden op onze internetsite www.breedveld.com (Wij zijn gevestigd in Horssen, ca. 10 - 15 autominuten vanuit Wijchen/Beuningen) Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Hoofdpijn, Migraine, Nekpijn

HWhiplash, o o f d p i j nSchouderpijn, , M i g r a i n e , NRugpijn e k p i j n Whiplash,Schouderpijn,Rugpijn Hernia, SSpit, p i t , IIschias, schias,H e r n i a , SSlijtage, l i j t a g e , Artrose Artrose

Kasteellaan 28a, 6602 DE Wijchen Kasteellaan 28a,- 64 6602 DE Wijchen Kasteellaan 28a, 6602 Telefoon 024 56 DE 955Wijchen Telefoon 024 -- 64 64 56 56 955 955 Telefoon 024 www.chiropractiewijchen.nl www.chiropractiewijchen.nl www.chiropractiewijchen.nl

Kerkeland 9j, 6651 KN Druten Kerkeland 9j, 6651 6651 KN Druten Kerkeland 9j, Druten Telefoon 0487KN - 51 18 30 Telefoon Telefoon 0487 0487 -- 51 51 18 18 30 30 www.chiropractiedruten.nl www.chiropractiedruten.nl www.chiropractiedruten.nl


NIEUNW S

IN O ENT M I T R O ASS

• Vuren balken • Steigerhout nieuw en gebruikt • Velling-, kraal- en rabatdelen • Planken, vullatten en regels • Geimpregneerd tuinhout • Douglas • Azobé en Bangkirai • Plinten, Hol-, Bol-, hoeklatten e.d.

Huis succesvol aan-of verkopen?

Bel en we komen vrijblijvend langs. Tel. 06-20749249 info@ummelsmakelaardij.nl www.ummelsmakelaardij.nl

www.maasenwaalbouw.nl 024 - 675 10 48 Schoenaker 10, Beuningen Hogeweg 29D, Wamel info@maasenwaalbouw.nl

Zoek je de leukste vrijwilligersbaan van de regio? We zijn altijd op zoek naar redactiemedewerkers, presentatoren, verslaggevers, technici en cameramensen. Meer informatie op www.rtvtotaal.nl of reageer direct op redactie@RTVTotaal.nl

LEDERTECHNIEK

herstelt en stoffeert alle meubelen! Geldbesparende renovatie geeft lederen- en nubuck zitmeubels een nieuw leven en het doet er eigenlijk niet toe hoe onooglijk die eruit zien, wij maken ze weer als nieuw! Is dat geen goed nieuws? En als het goede nieuws ook u nog steeds aanspreekt, is het dan niet prettig te weten dat wij...

... met een speciaal procédé brandgaatjes, beschadigingen of kleine scheurtjes repareren en hardnekkige vetvlekken uit het leder verwijderen, vervolgens grondig cleanen en zonodig opnieuw opvullen. (Dat is pas lederrenovatie)

... indien u dat wenst uw zitmeubels in de huidige kleur kunnen herkleuren of zelfs totaal in een nieuwe kleur kunnen spuiten. Dit alles ook voor uw lederen banken, stoelen van uw auto of pleziervaartuig. (Wij hebben nu eenmaal een ruim lederrestauratieprogramma)

te de perfec Al 2108 jaar e in Uden vati lederreno • HERKLEURING • KLEURVERANDERING

Kies voor de persoonlijke aanpak van Ummels makelaardij. Na 15 jaar eigen kantoren in Brabant nu ook in het Land van Maas en Waal.

Heeft u nieuwbouw-, verbouw- of renovatieplannen?

Maas en Waal Bouw is een zelfstandig opererend aannemersbedrijf en helpt u graag dit te realiseren. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

RE • STOFFERINGEN • REPARATIES • REINIGEN • ONDERHOUDSMIDDELEN ERKEND KEUKENSPECIALIST

t/m 30 september:

Loopkantstraat 14c, 5405 NB Uden (0413) 25 50 01

De maanden februari t/m maart Al 16 jaar de perfecte 21% BTW-KORTING bij het EXTRA KORTING bij het opvullen lederrenovatie Uden opvullen uw zitmeubels vanvan uwinzitmeubels.

Openingstijden: ma t/m vr 9.00 - 16.30 uur. Zaterdags GESLOTEN

www.ledertechniek.nl

MOOI MEEGENOMEN

NU 20%

KORTING OP RAAMDECORATIE

• Rolgordijnen • Duo rolgordijnen • Plissé gordijnen • Verticale lamellen • Vouwgordijnen • Vlinderjaloezieën • Horizontale jaloezieën • Houten jaloezieën

ukens uit Druten

aliteitske Al meer dan 45 jaar kw

Afmeting: 2.485 x 2.785, kast 0.935 meter Inclusief gas-kookplaat, afzuigkap, combimagnetron, vaatwasser, koelkast en kunststof werkblad. van ¤ 12.800,-

nu: ¤ 5.750,Afmeting: 3.070 x 2.470 meter Inclusief gas- kookplaat, koelkast, afzuigkap, vaatwasser, combimagnetron en kunststof werkblad. van ¤ 14.750,-

nu: ¤ 6.500,Alle prijzen zijn exclusief montage.

Uniek Keukens - van den Bosch - van der Hoop Nijverheidsweg 1F, Druten Tel.: 0487 - 511701

www.uniekkeukens.nl

Fax: 0487-511761

Uniek in prijs, kwaliteit en service Geopend: Dinsdag t/m donderdag 10.00-18.00 uur; Vrijdag 10.00-20.00 uur. Zaterdag 10.00-16.00 uur. Maandag gesloten.

Geldig t/m 10 oktober 2015. Niet geldig i.c.m. andere acties. Vraag in de winkel naar de deelnemende merken en actievoorwaarden.

Zijveld 12, 6658 DG Beneden Leeuwen, Tel.: 0487 - 59 13 92 www.vangelderverf.nl

NIEUW: Tuinhout, Schuttingdelen, Douglas enz.

VERKOOP AAN IEDEREEN (particulier en bedrijf)


IN BEELD Sportief Maas en Waal MAAS EN WAAL - Tal van sportieve evenementen stonden afgelopen weekend op de Maas en Waalse activiteitenkalender. Het NK banaanvaren bijvoorbeeld en uiteraard Dijkensport.nl

In en rondom Beneden-Leeuwen konden mensen er niet omheen: Dijkensport.nl. Op zaterdag was er het bourgondisch fruitwandelen en -fietsen. ‘s Avonds vond de eerste editie van de Pax Color Run plaats. Zondag stond in het teken

van hardlopen, van de jeugdlopen tot het koningsnummer. Vorige week werd in BenedenLeeuwen ook een prestatie geleverd. Tijdens Zomer in Gelderland werd bijna 1.300 euro verdiend voor scouting Don Bosco.

Foto: Janbart Donkers. Scouting Don Bosco.

Foto: Loes van Eck. NK Banaanvaren.

Foto: Clasien Reuser- de Klein. Jeugdloop Dijkenloop.

Foto: Clasien Reuser-de Klein. Jeugdloop Dijkensport.nl.

Foto: Loes van Eck. Start Trailrun Dijkensport.

Foto: Bart Labout. Guusje, Maartje en Mare klaar voor de jeugdloop.

naar het team ‘SMS Ban Aan’. Volgend jaar wordt het evenement uitgebreid naar drie dagen.

Bovenop onze laagste prijsgarantie

Geldig van wo 9 t/m di 15 september 2015 Kijk voor de spelregels van de laagste prijsgarantie op Jumbo.com

facebook.com/jumbosupermarkten

ZONDAG GEOPEND facebook.com/jumbosupermarkten

Jumbo, Duiven, Eilandplein 508 Pastoriestraat 2, Jumbo, Zevenaar, Van Oldebarneveldtlaan 34 Kampsingel 7 Jumbo, Tolkamer, ’s-Gravenwaardsedijk 78a, Jumbo, s-Heerenberg, Stadsplein 71 Jumbo, Westervoort, Broeklanden 8

7d4bf1f8-a21d-4b3b-94ee-89b087443724.indd 1

Dreumel 12.00 - 17.00 uur / Winssen 12.00 - 18.00 uur / Druten 12.00 - 18.00 uur / Beneden-Leeuwen 12.00 - 17.00 uur

Hallo

BENEDEN-LEEUWEN DREUMEL DRUTEN WINSSEN

* 1+1 gratis: 50 % korting op de totaalprijs van 2 producten. Alle combinaties mogelijk.

Foto: José Iping. Dijkenloop.

De zevende editie van NK banaanvaren vond plaats in Appeltern. De winst ging, evenals vorig jaar,

Nijverheidsstraat 4 Ekershof 5 Marktpassage 15 Leegstraat 7c

7-9-2015 10:06:48


18 SEPTEMBER 2015

De Maas en Waalse Oktoberfeesten worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsors

www.maasenwaalseoktoberfeesten.nl

info@


Lange tafels, lederhosen, pullen bier, bratwurst en een lekker stuk schlager/après-skimuziek!!

Maas en Waalse Oktoberfeesten

19 en 20 september 2015 ZATERDAGMIDDAG

14.00 uur tot 16.00 uur

ZATERDAGAVOND 19.00 uur tot 01.00 uur

Reifholzkapelle en Dj Jordi. Entree 5 euro incl. 1 consumptiebon.

Kaarten op de dag verkrijgbaar aan de kassa.

Jaques Herb, die Tolle Leute, die Reifholzkapelle, Dj Jerome en Surprise act!

Entree 17,50 euro. Kaarten verkrijgbaar via onze site.

r

uu 0 .0 3 1 f na va G A D ID M G A D N ZO Vrij entree Der groĂ&#x;e Oktoberfestspiele, Open Maas en Waalse fustrolkampioenschappen. Lederhosen hangen, boomstam zagen etc. Met oa DJ Jordi, blaaskapellen, springkussen voor de kinderen.

@maasenwaalseoktoberfeesten.nl

events.

maas en waalse oktoberfeestenKort EHBO-cursus DRUTEN/BENEDEN-LEEUWEN De Leeuwense en Drutense EHBO vereniging starten in oktober, bij voldoende aanmeldingen, met een nieuwe cursus Basis Eerstehulpverlener. In de lessen is onder meer aandacht voor verbandleer, reanimatie en het bedienen van de AED. De cursus bestaat uit twaalf lessen en een examen. De lessen in Druten zijn op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in De Doorkijk. Opgeven via Kirsten Konings (tel. 0487-51 64 30) of Jacqueline van Maurik (tel. 0487-51 79 89) of mail naar ehboverenigingdruten@live.nl. De lessen in Beneden-Leeuwen zijn op maandagavond in het clubgebouw van Leones. Meer informatie en opgeven bij de heer M. van Wijk, via tel. 0487-50 73 54 of per mail: info@ehbo-benedenleeuwen.nl.

Start seizoen Leeuwense Vrouwen BENEDEN-LEEUWEN - De Leeuwense Vrouwen Vereniging start maandag 14 september met het nieuwe seizoen. Na het doornemen van het programma voor 2015/2016 is het komische duo Valkenswirtse twilling te gast. De avond vindt plaats in de zaal van de Hey-Acker en begint om 19.30 uur. Introducées zijn ook welkom, zij betalen 5 euro. Wie lid wil worden van de vereniging kan contact opnemen met Thea Rademakers, via tel. 0487-59 44 51 of per mail: thea.rademakers@ upcmail.nl.

Nog plekken vrij Popquiz DEEST - Maar liefst zeventien teams hebben zich inmiddels ingeschreven voor de Maas en Waalse Popquiz, op zaterdag 31 oktober in ‘t Zwaantje in Deest. Maximaal twintig teams kunnen zich inschrijven en er is dus nog plek voor drie teams. De quiz start om 14.00 uur en duurt tot 19.30 uur. Aanmelden is mogelijk via maasenwaalsepopquiz@ gmail.com.

Senioren naar salon WINSSEN - Omdat zorgcentrum Overmars de deuren had gesloten, moesten de senioren in Winssen noodgedwongen op zoek naar een ander onderkomen. Deze is gevonden in de voormalige kapsalon naast ontmoetingscentrum De Paulus. De leden van bridgdeclub Winssen hebben de ‘salon’ als eerste in gebruik genomen. Ook het huiskamerproject is voortaan in de salon. Men kan daar elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur vrij binnenlopen voor een gezellig samenzijn. Op donderdag is de huiskamer geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

VARIA Aandacht voor laaggeletterdheid MAAS EN WAAL - Reizen met het openbaar vervoer, het lezen van medicijnvoorschriften of ondertitels, een sollicitatiebrief schrijven. Voor één op de negen Nederlanders is dit niet zo vanzelfsprekend. Tijdens de Week van de Alfabetisering, van 7 tot en met 13 september, wordt extra aandacht gevestigd op het probleem van laaggeletterdheid. In het hele land zijn er activiteiten rondom taal en geletterdheid. Ook in Beneden-Leeuwen, bij tuincentrum Groenrijk, is aandacht voor deze themaweek. Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling en verkleint de kans op laaggeletterdheid. Vanuit die gedachte hebben tuincentrum Groenrijk, de bibliotheek en Stichting Lezen en Schrijven een voorleesactiviteit op touw gezet. Bij Tuincentrum Groenrijk in Beneden-Leeuwen leest wethouder Sander Bos vrijdag 11 september voor uit het boek ‘Rikki en de tuin van opa’. Na afloop krijgen de aanwezige kinderen een zakje zaadjes mee. De activiteit vindt plaats van 15.30 tot 17.00 uur. Niet alleen bij Groenrijk, maar ook op andere plekken in Maas

‘Wanneer en of de knoppen opengaan weten we niet, maar we wachten in spanning af en hopen dat het komende dagen warmer weer wordt’, vertelt Riek. Het is overigens niet de eerste keer dat het echtpaar een agave in bloei heeft. In 1996, toen ze

en Waal wordt aandacht besteed aan de Week van de Alfabetisering. Zo las burgemeester Thomas Steenkamp deze woensdag voor op basisschool De Terebint in

Deze week zijn er diverse activiteiten rondom taal en geletterdheid. Wamel. Ook Crow Concepts leest deze week voor op basisscholen. De bibliotheekvestigingen in Beneden-Leeuwen en Dreumel besteden regelmatig aandacht aan

het belang van voorlezen, middels de activiteit Voorleespret op de woensdagmiddag. Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten: www.tijdvoortaal.nl.

nog op de Zandstraat woonden, hadden ze een agave van vier meter, die in bloei stond. Wim en Riek kregen de agave als stek. ‘Toen deze agave in bloei stond, had hij zijtakken. Bij de huidige agave zitten de knoppen aan de steel’, aldus Riek. ‘Het geheim om de plant zo hoog te laten worden en te laten bloeien, is er veel tegen te praten’, vertelt de man van Riek. ‘In de winter gaat de plant naar binnen, en zodra het warm weer is, terug naar buiten. Daarnaast geven we de plant, omdat deze nu in bloei staat, extra water.’ Het genot van een agave in bloei is helaas wel van korte duur. Zodra de agave is uitgebloeid, gaat hij dood.

PUIFLIJK - De Dag van de Ouderen wordt sinds 1993 gevierd op 1 oktober. In de gemeente Druten zijn er jaarlijks activiteiten rondom deze dag, ieder jaar in een ander kerkdorp. Dit jaar wordt de Dag van de Ouderen gehouden in de Lier in Puiflijk op woensdag 30 september. De dag begint om 10.30 uur. Er is een stamppottenbuffet, muziek, zang, er worden verhalen verteld en gedichten gelezen. De middag is om 16.00 uur afgelopen. Deelname bedraagt 12,50 euro. Toegangsbewijzen zijn te koop van 9 tot 23 september bij Dori v.d. Zandt (Burg. Bouwensweg 16, Horssen, tel. 0487-54 18 58), Dorien Geurts (Hoogstraat 12, Afferden, tel. 0487-51 63 91), Nelly de Jong (Slootsestraat 13, Puiflijk, tel. 0487-51 26 61), Nellie van Gelder (Smitstraat 1, Deest, tel. 0487-51 49 15), Joke v.d. Ven (Hoefslagstraat 63, Druten, tel. 0487-51 36 73) en Riek van Toor (Kasteelhof 28, Druten, tel. 048751 59 23 na 11.00 uur).

AFFERDEN - In Kulturhus De Meent is op zondag 18 oktober wederom een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs. De beurs duurt van 10.00 tot 12.30 uur. Tafels kunnen gereserveerd worden á tien euro via oafersekinderbeurs@hotmail.com.

Lachen, gieren, brullen in Bergharen

Foto: Marion Meulendijks.

DEEST - Piet en Ria Thomassen-Loeffen vierden donderdag 3 september week hun gouden huwelijksjubileum. Aan beide kanten van de familie is nog geen gouden bruidspaar geweest. Het echtpaar is dan ook erg dankbaar dat ze deze mijlpaal, in gezondheid, mochten behalen.

Foto: Ellen Thomassen

BEUNINGEN - Han Blok is door GroenLinks Beuningen uitgenodigd om een lezing te geven over het verleden en de toekomst van het aardse klimaat. De lezing is bedoeld voor iedereen die zich grote zorgen maakt over de opwarming van de aarde, maar ook voor hen die denken dat het wel mee zal vallen of zich afvragen of omschakeling naar duurzame energie wel haalbaar is. De presentatie is op woensdag 30 september in de Lèghe Polder in Beuningen en start om 20.00 uur. De lezing is gratis toegankelijk.

Oaferse kinderbeurs

Het geheim van een gouden huwelijk

Vrijwilligers gezocht beurs BEUNINGEN - Stichting De Tweede Ronde houdt zaterdag 3 oktober een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in Sporthal De Tinnegieter. Ze is daarvoor nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Rietje Willems, via tel. 0487-52 24 13 of de website bezoeken: www.stichtingdetweederonde.simpsite.nl.

FOTO: GROENRIJK

BENEDEN-LEEUWEN - Riek van Wamel en haar man Wim van Wamel hebben een bijzondere plant in hun tuin staan. Het is een agave, een plant die vooral in Mexico groeit. De plant is op zijn mooist als deze in bloei staat. Maar voordat dat zover is, duurt het even. Maar liefst 40 jaar. Voor het echtpaar wordt dit lange wachten nu eindelijk beloond.

In spanning

Lezing Han Blok

Dag van de Ouderen Puiflijk

Agave in BenedenLeeuwen in bloei

‘Dat de plant in bloei staat is uniek. Het duurt namelijk jaren voordat een agave gaat bloeien. Maar het is het wachten waard’, vertellen de twee trots. Als de agave gaat bloeien, komt er uit de bladeren een grote stengel omhoog. De stengel van de plant van Riek en Wim is inmiddels 3,75 meter hoog en er zitten knoppen aan. Uit die knoppen komen gele bloemetjes.

Kort

Piet en Ria Thomassen-Loeffen leerden elkaar kennen in Weurt tijdens een dansavond, toentertijd instuif, in zaal ‘t Centrum. Ze waren toen negentien en twintig jaar. Nadat Piet zijn dienstplicht vervuld had in Frankrijk trouwden de twee op 3 september 1965. In 1966 werd dochter Ellen geboren en in 1970 kwam dochter Nancy ter wereld. Het echtpaar had inmiddels een huis gekocht in Deest. Rond hun vijftigste verkochten ze het huis in Deest om in Wijchen een hotelrestaurant-café-ijssalon over te

nemen. Een grote stap voor het echtpaar. In 1977 droegen ze de zaak over en kwamen ze terug naar Deest.

Actief echtpaar

Het echtpaar is zeer actief geweest in het verenigingsleven geweest, en is dat nog steeds. Ze zetten voornamelijk in voor de KBO in Deest. Piet en Ria hebben inmiddels ook drie kleindochters: Kyra (13), Saffron (11) en Tamar (10). Het geheim van hun huwelijk? Dat ze elkaar waarderen in hun eigen doen en laten.

BERGHAREN - In Kulturhus De Zandloper in Bergharen vindt vrijdag 30 oktober het programma ‘Lachen, gieren, brullen plaats. Tijdens deze avond zijn diverse cabaretiers aanwezig, die alledaagse situaties op humoristische wijze brengen. Onder hen Rob Scheepers, Marlon Kicken en Andy Marcelissen. Kaarten kosten 15 euro per persoon. Op maandag 14 september vanaf 18.30 uur gaat in de Zandloper de kaartverkoop van start, tegen een prijs van 12,50 euro. Daarna zijn ook bij buurtsuper Attent Pekel kaarten te koop voor die prijs.

Waelwick Drive EWIJK - Stichting Vrienden van Waelwick houdt op zaterdag 7 november een bridgedrive in verpleeghuis Waelwick. De wedstrijd bestaat uit twee zittingen, van 10.00 tot 12.45 uur en van 14.00 tot 16.30 uur. Aanmelden vóór 28 oktober via fransgrisel@ upcmail.nl of tel. 0487-84 47 79. Het inschrijfgeld bedraagt 35 euro per paar en kan gestort worden op NL74RABO0114918309 t.n.v. stichting Vrienden van Waelwick.

ADVERTENTIES: 0487 524 414 / ADVERTENTIE@DEMAASENWALER.NL | REDACTIE: 0487 570 761 / REDACTIE@DEMAASENWALER.NL | WWW.DEMAASENWALER.NL


VARIA

Kort Muzieklessen starten weer

Kort Sprankel zoekt talent

DRUTEN - De Nieuwe Muziekschool start maandag 14 september met haar twintigste schooljaar muzieklessen. Dit jaar verzorgen docenten Linda Vriends en Scarlett Kesseleer op vijf basisscholen muzieklessen onder schooltijd.

WINSSEN - Wie het leuk vindt om te acteren, te dansen en te zingen, en toe wil werken naar een musical, is op vrijdag 11 september van harte welkom om deel te nemen aan een proefles bij Stichting Sprankel. De proefles is bedoeld voor kinderen vanaf groep 7. De les vindt plaats in De Paulus in Winssen van 19.30 tot 20.45 uur. Voor meer informatie en aanmelden: www. stichtingsprankel.nl of mail naar stichtingsprankel@outlook.com.

Voor kinderen uit groep drie is er de nieuwe cursus ‘de Muziektrein’, waarbij zingen, musiceren en bewegen centraal staan. Daarnaast gaan muziekleerlingen onder lestijd meer samenspelen met leerlingen van de andere docenten. Op de BSO van IKC de Kubus komen korte muziekprojecten. Op 29 mei 2016 viert de muziekschool haar twintigjarig bestaan. Meer informatie: www. denieuwemuziekschool.nl.

Bloemschikken WINSSEN - KBO Winssen start met een cursus bloemschikken. Vanaf woensdag 30 september kan er iedere laatste woensdag van de maand in de Geer, aan de Kennedysingel 8a, met bloemen worden gewerkt. De cursusmiddagen duren van 14.30 tot 16.30 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Leden betalen 75 euro voor een half jaar, dit is inclusief het materiaal en koffie/thee. Niet-leden betalen 85 euro. Aanmelden voor de cursus kan bij Cynthia Hanegraaf via tel. 0487-52 16 06 of per mail: info@kbowinssen.nl.

Dansen met Lauwse kermis BENEDEN-LEEUWEN - De maandag van de ‘Lauwse kermis’ staat voor de Seniorenvereniging 50plus in het teken van het ouderwetse kermismatinee. De vereniging nodigt iedereen van 50 jaar en ouder maandag 14 september van harte uit voor een dansmiddag. De middag vindt plaats in de zaal van De Hey-Acker, aanvang 13.30 uur. De entree voor leden bedraagt 2,50 euro, niet-leden betalen 5 euro.

Opening Kunstprijs expositie DRUTEN - Contrast Fotoclub Maas en Waal houdt ook dit jaar weer de Kunstprijs Maas en Waal Fotografie. Dit jaar is het thema ‘Stilte’. De inzending is inmiddels gesloten en er zijn veel prachtige foto’s die meedingen naar de prijzen. Op zaterdag 12 september wordt om 16.00 uur de bijbehorende expositie, op een bij het thema passende wijze, geopend in d’n Bogerd in Druten. De toegang is gratis.

Workshop ‘Vaar je eigen koers’

Run is fun FOTO: HANS BARTEN

Fietsen tegen de spierziekte Duchenne WINSSEN - Een passie voor mountainbiken en je inzetten voor een goed doel waren voor Lieke Boekhorst en Ingrid van GaalenVeltmaat reden om te gaan fietsen voor Duchenne Heroes. Op zondag 13 september starten zij bij de Franse grens, om 500 kilometer naar Nijmegen te fietsen. Begin dit jaar schreven de dames zich in voor de zware mountainbiketocht Duchenne Heroes, die plaatsvindt van 13 tot en met 19 september. Een fikse voorbereiding ging vooraf. Allereerst de sponsorbijdrage van 5.000 euro binnenhalen om een startbewijs te bemachtigen, daarna flink trainen. Beide partners gaan mee om de dames te ondersteunen. Het geld dat bij elkaar wordt gefietst gaat rechtstreeks naar on-

Oplage: 28.100 exemplaren Kantooradres: Ambtshuisstraat 1, 6651 AS Druten T (0487) 52 44 14 F (0487) 51 34 75 Redactie: Aafke Labout, Chantal Roest, Maartje Radsma redactie@demaasenwaler.nl T (0487) 57 07 61 Correspondenten: Anton Janssen (sport) janssen44@live.nl Constance Moolhuijzen (nieuws, kunst&cultuur), cemzen@live.nl Piet Zeeuwen (Druten) zeeuwen.mew@kpnmail.nl Rinie van Haren (Beneden-Leeuwen) info@markeon.nl Ger Loeffen (Beuningen) ger.loeffen@wxs.nl

derzoek voor een medicijn tegen de progressieve spierziekte Duchenne, die ook Max Veltmaat, een neef van Ingrid, heeft. De teller van Damesteam Max staat inmiddels op 6.862,45 euro. Doneren is mogelijk via www.duchenneheroes.nl. Het team is te volgen via facebook.com/teammaxduchenne.winssen. Zaterdag 19 september worden de dames binnengehaald in Nijmegen door Max en zijn lotgenoten.

Bridgeles

Joep Christiaans, Lieke Boekhorst, Max Veltmaat, Ingrid van GaalenVeltmaat en Wilco van Gaalen

Duiven uit Deest Nederlands Kampioen Sudokuweb.nl overnachtvluchten

Foto: Ton Ebben

De Maas&Waler is een uitgave van Uitgeverij de Maas en Waler en verschijnt iedere woensdag huis-aan-huis in de gemeenten Beuningen, West Maas en Waal en Druten en de plaatsen Batenburg, Bergharen, Heerewaarden en Hernen.

COLOFON

Het DijkenSport weekend kende dit jaar voor het eerst een ColorRun. Ruim 250 jeugdige deelnemers namen deel aan het nieuwe looponderdeel en kwamen kleurrijk over de finish.

BENEDEN-LEEUWEN - Bibliotheek Rivierenland houdt een workshop ‘Vaar je eigen koers’. Tijdens de workshop wordt antwoord gegeven op de vraag ‘hoe heeft jouw loopbaan er tot nu toe uitgezien en hoe ga je verder?’ De workshop vindt plaats op woensdag 16 september van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname bedraagt 6,50 euro voor leden, 8 euro voor niet-leden. Aanmelden via activiteiten@bibliotheekrivierenland. nl. Voor meer informatie: www. bibliotheekrivierenland.nl.

DRUTEN - Brigdeclub Maas en Waal laat geïnteresseerden graag kennismaken met het bridgen en verzorgt vanaf eind september de beginnerscursus ‘Bridge in een flits’. De cursus bestaat uit twaalf lessen en wordt, na overleg, ‘s middags of ‘s avonds gegeven. De kosten voor de cursus bedragen 60 euro, inclusief studieboek en koffie/thee. Aanmelden voor de beginnerscursus kan bij Jacques Smeets (tel. 0487-51 32 10) of Ben van Amsterdam (tel. 0487-51 42 68). Nieuwe leden zijn ook welkom.

Agora Theater zoekt technicus

DRUTEN - Het Agora Theater is op zoek naar vrijwillige technici, die zich bezighouden met geluid, DEEST - Het echtpaar Sefus en Marietje Verwaaijen uit Deest licht en decoropbouw. Ervaring heeft met haar duiven een opvallende prestatie geleverd. De is niet vereist. Het theater zoekt duiven werden Nederlands Kampioen in de discipline overnacht- ook ervaren mensen in de techvluchten. niek, die bereid zijn om in de middag de boel mee op te zetten. Bij de overnachtvluchten wor- afstanden van 750 tot 1.050 ki- Een technicus wordt minimaal den de duiven rond het middag- lometer. zes keer ingezet gedurende het uur in zuidelijk Frankrijk gelost, Aan de discipline overnacht- seizoen. De voorstellingen zijn om de volgende dag terug te ko- vluchten doen vele duizenden op vrijdag, zaterdag en zondag. men in Nederland. In de nachte- duivenhouders uit heel Neder- Wie ouder is dan zestien jaar en lijke uren rusten de duiven, om land mee. Het kampioenschap interesse heeft kan een mail stuvervolgens bij hetku krieken van wordt vervlogen over zes vluch- ren naar Edward Stam via info@ de dag hun vlucht te hervatten. ten. Het echtpaar Verwaaijen agoratheater.nl. Voor meer infor500 Sudoku's moeilijkheidsgraad 2 sterren. Je kunt hieronder een 51 Sudoku De duiven overbruggen daarbijmetwon matie, tel. 048757 79.selecteren. met ruime afstand. Moeilijkheid:

2 sterren

Puzzelnummer:

142

Grootte:

Groot

SUDOKU

" " "

Advertenties T (0487) 52 44 14 advertentie@demaasenwaler.nl Tarieven en aanleverspecificaties op aanvraag of zie www.maasenwaler.nl Media-adviseurs: Bert van der Aa E bert@demaasenwaler.nl T 06 - 54 22 42 75 Ruud Vink E ruud@demaasenwaler.nl T 06 - 28 88 97 74 Ontwerp & uitvoering: Studio Pannekoek, Druten E info@studiopannekoek.nl T (0487) 51 33 08 I www.studiopannekoek.nl Verspreiding/bezorgklachten: Pepag verspreidingen, Deest T 0487-516066 E info@pepag.nl

26

Terug - Deze Sudoku printen - On-line oplossen - Oplossing ADVERTENTIES: 0487 524 414 / ADVERTENTIE@DEMAASENWALER.NL | REDACTIE: 0487 570 761 / REDACTIE@DEMAASENWALER.NL | WWW.DEMAASENWALER.NL


FITNESS/RUNNING T E N N I S / S Q UA S H / G O L F FIETSEN/VOETBAL/HOCKEY*

Deze week nummer 2 van de top 4 van ons assortiment! Onze topper verse worst met rundergehakt. Dit moet u geprobeerd hebben!

TOP 4 ACTIE

500 gram Rundergehakt + 500 GRAM VERSE WORST

VLEESWARENKOOPJE

Gebraden gehakt keuze uit diverse soorten

KEURSLAGERKOOPJE 3 stuks

8.95

Bij aankoop van een maaltijd naar KEUZE, GRATIS TOETJE

KERMIS VOORDEEL

SPECIAL

100 gram

1.

75

* D E A K T I E I S N I E T VA N T O E PA S S I N G O P N I E U W E COLLECTIES 2015 WINTER, BASISCOLLECTIES EN NIET AFGEPRIJSDE ARTIKELEN.

Hartige oliebollen

4de GRATIS

Zandstraat 56, 6658 CW BENEDEN LEEUWEN Tel. 0487-592163, Fax 0487-591253 Zandstraat 56, 6658 CW BENEDEN-LEEUWEN www.lemmers.keurslager.nl Tel. 0487-592163 - Fax 0487-591253 info@lemmers.keurslager.nl www.lemmers.keurslager.nl - info@ lemmers.keurslager.nl

De aktie is ook niet geldig in onze webshop. Vo o r w a a r d e n z i e o n z e s i t e o f i n o n z e s t o r e s .

20

30

2.35

MAALTIJD TIP

Katenhaasjes

Cool kool

2 x 100 gram

Aanbiedingen zijn geldig van 7 augustus t/m 12 september 2015.

SPORT KORTINGS MARATHON

Voordeel bij uw versspecialist!

Dagaanbiedingen:

maandag Verse Worst extra voordelig dinsdag Vlugklaardag woensdag Gehaktdag donderdag Schnitzels en biefstukjes

Dat mag in de krant!

40 50

rectificatie

Het is niet aan dit Tiroler meisje te zien maar 12 september wordt ze

4 x 10

60

70%

KORTING B I J A A N KO O P VA N € 2 0 0 , RUNNING/FITNESS KLEDING/SCHOENEN

30 jaar geworden

op=op

Pap en Mam, Irma en Lara, Erwin en Roxanne

Nicole

RUNNING COMPUTER

RS400

t . w .v.

Je bent zijn de winnaar van ‘Dat mag in de krant’ van deze week. Je hebt een grote slagroomtaart gewonnen t.w.v. € 12,99. Je kunt de prijs ophalen (met legitimatie) tot een week na de verschijningsdatum bij Jumbo BenedenLeeuwen.

249,RUCANOR -

OP ALLE AFGEPRIJSDE FITNESS/RUNNING DS/HR & TENNIS-KLEDING DS/HR/KIDS

2e artikel halve prijs

BENEDEN-LEEUWEN Nijverheidsstraat 4 Ma-za: 08:00 - 20:00 - Vrij: tot 21:00 - Zo: 12:00 - 17:00

op=op

50,-

129,95

op=op

50,-

Gel fit Sana Ds

90,-

60,-

op = op

Z o l a n g d e v o o r r a a d s t r e k t . O P = O P. P r i j s w i j z i g i n g e n , k l e u r - e n modelafwijkingen en drukfouten voorbehouden. Alleen voor particulier gebruik. To p s h e l f b e h o u d t z i c h h e t r e c h t v o o r o m v e r v a n g e n d e a r t i k e l e n a a n t e b i e d e n .

Beneden-leeuwen Hollandse Gebakkraam M.G. de Weijer V.O.F.

BEUNINGEN CRUQUIUS LEERDAM ROTTERDAM UTRECHT

Via deze rubriek kunt u iemand feliciteren, succes wensen of iets anders waarvan u denkt “dat mag in de krant”. Een blok kost 15 euro. Deze rubriek is enkel voor particulieren bestemd en niet voor aankondigingen en familieberichten. Foto en tekst kunt u mailen naar: advertentie@demaasenwaler.nl of afgeven op ons kantoor op de Ambtshuisstraat 1 in Druten.

Kermis

Gel fit Tempo Ds

Wave Sayonara Ds/Hr

Ook in de krant?

van 12 t/m 15 september

OP DE AFGEPRIJSDE PRIJS

80,-

NICOLE, PROFICIAT EN PROOST! De buurtjes.

tegen inlevering van deze bon

15 oliebollen voor € 10,00 13 krentenbollen voor € 10,00

GRATIS

Dit menneke is op 5 september


vrijdag 18 september in cafĂŠ de Bever in Beneden-Leeuwen!

MC Jochem van Gelder 9 comedians - 1 gast optreden Entree 8 euro (incl. prosecco en hapjes) Aanvang 20:00 uur reserveren via info@cafedebever.nl Deze avond is mede mogelijk gemaakt door: