Page 1

( 01 )

Vakblad voor de Beauty Professional

Superli

Van toen naar nu

Kapperskorting.com

Geknipt voor de professionele kapper

The Hair Project

Meer exposanten, nieuwe setting & top live shows!

Phibrow en Philings Nederland:

powered by Skinmakeup


www.hairdreams.com

HAAR

SPECIAAL VOOR

MIJ GEMAAKT

NIEUW! Hairdreams haarverlenging

met Root Shadow-balayage Strengen met een kleurverloop van donker naar licht Volledig zonder Chemie Voor uw persoonlijke WOW effect Sluit perfect aan op uw eigen haar Maak direct een afspraak bij een aangesloten Hairdreams-partner!

€ 50,– KORTING!

op uw eerste Hairdreams haar

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK:

www.hairdreams.com 0800 0220 880 NL 0800 38 500 B

HAIRDREAMS PARTNER SALONS BIJ JE IN DE BUURT: VERKRIJGBAAR IN DEZE SALONS: AMERSFOORT: ANGIZ HAIRSTUDIO, 0033-2853941, AMSTERDAM: MARCO’S HAIR & BEAUTY, 020-4161777, LEPELSTRAAT: DE HAREN VAN DE KEIJZER, 0164-630065, LICHTENVOORDE: HAIRLOOK SIMONE, 0544-377142, NIJKERK: HAIRXCLUSIVE, 033-2456842, OVERLOON: TOINE KAPSALON, 0478-641584, ROTTERDAM: COIFFURE CHANTAL, 010-4116169, VOOR INFORMATIE OVER ANDERE HAIRDREAMS PARTNERS KAN JE TERECHT VIA: nl-cs@hairdreams.com of 0800 0220 880.


Hair & Fashion ‘19 ( 01 )

Het is weer beurstijd! Laat je inspireren door de beurs editie van Hair & Fashion. Dankzij de grote diversiteit aan artikelen ontdek je alles over de branche. Doe er je voordeel mee en bereik zo je doelen. Phibrow en Philings Nederland: powered by Skinmakeup in Badhoevedorp, onder de rook van Amsterdam, heeft de ras-Amsterdamse Sule Ozlem Sari haar onderneming Skinmakeup in korte tijd stevig op de kaart gezet. Niet alleen runt zij daar haar succesvolle Skinmakeup behandelcentrum, ook de Phibrow en Philings Academy is er gevestigd. Als Phibrow en Philings Master verzorgt Sule in Badhoevedorp de professionele Phi-opleidingen tot wenkbrauw- en huidbehandeling specialist. Ondanks haar drukke agenda is het Hair & Fashion toch gelukt Sule te spreken vlak nadat zij uit Iran terugkeerde, waar zij de nodige opleidingen heeft verzorgd. We laten Sule graag aan het woord over hoe het begon en wat Skinmakeup en de Phibrow en Philings Academy inhouden. TRINITY Haircare Importeur en distributeur van de professionele haarcosmeticamerken TRINITY haircare en TAILOR´S Grooming TRINITY HAIRCARE Vindt haar oorsprong in het mooie Zwitserland. We zijn trots op onze Zwitserse afkomst en op onze typische Zwitserse kenmerken die over de hele wereld bekend zijn. TAILOR’S GROOMING Staat voor echt vakmanschap, gecombineerd met passie, innovatie en de hoogste kwaliteit - deze waarden komen elke dag tot leven in kapsalons en barbershops door heel de Benelux Wahl Nederland Op 24 en 25 februari 2019 is Wahl Nederland aanwezig tijdens The Hair Project in Kortrijk (België). 2019 is voor Wahl een bijzonder jaar. Honderd jaar geleden, in 1919, werd door Leo J. Wahl patent aangevraagd op zijn nieuw ontwikkelde elektromagnetische tondeuse en begon het produceren in de Wahl fabriek in Sterling USA. TOP HAIR DIE MESSE Düsseldorf op 30 en 31 maart 2019 wordt het podium weer vrijgeven voor een hoogwaardig kappersevenement van een buitencategorie. Het programma biedt tijdens twee compacte dagen extravagante shows, adembenemende ensceneringen en exclusieve kennisoverdracht voor de business van internationale grootheden uit de branche. Hét topevenement voor de internationale kappersbranche The Hair X-perience op 26 en 27 mei 2019 vindt de derde editie plaats van The Hair X-perience. Hét vakevent voor de kappersbranche in Nederland. Tijdens deze beurs staan de woorden inspiratie, innovatie en kennis centraal. The Hair Project op 24 en 25 februari 2019 staan vakmanschap, hair fashion & fun voor de professionele kappers centraal tijdens THE HAIR PROJECT. Hét vakevent voor kappers pakt uit met een vernieuwde & uitgebreide lay-out en zet hiermee de laatste trends en nieuwigheden voorop. Bezoek onze stand D 22.

“Always deliver more than expected”

Veel leesplezier!

Larry Page, co-founder of Google

[ 03 ]


Hair & Fashion ‘19

07

10

Een uitgave van

Muchterstraat 47 6511 TX Nijmegen +31 (0)24 20 60 041 Info@lrmediaencommunicatie.nl www.lrmediaencommunicatie.nl facebook: hair&fashion

Uitgever | Lynn Reijnen Redactie | Patricia de Ryck | Erik van Rijswijk Verkoop | Lynn Reijnen | Naima Quardani Advertenties | Lynn Reijnen Vormgeving | Tja Design - Tanja Hubbers Abonnementen | +31 (0)24 20 60 041 Abonnementen kunnen op elk gewenst tijdstip ingaan. Alle abonnementen lopen tot 1 januari en worden automatisch verlengd, tenzij de abonnee uiterlijk voor 1 november van het lopende abonnementsjaar schriftelijk opzegt.

14

22

Abonnementsprijs voor 4 nummers, â‚Ź 29,95 per jaar. Copyrights

[ 01 ]

Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen artikelen wordt door de uitgever voorbehouden. Vermenigvuldiging van redactie, in welke vorm dan ook is zonder schriftelijke toestemming van de uitgever niet toegestaan. LR media en Communicatie en de bij deze uitgave betrokken redactie en medewerkers aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de in deze uitgave opgenomen informatie.

32 ( 04 )

42


Inhoud ( 01 )

18

( 05 )

Voorwoord

03

Phi Nederland

07

Superli

10

Trinity Haircare

14

Wahl

16

Pesho professional

18

Koos van der Beek

20

The Hair Project

22

Kapperskorting.com

24

KIN Cosmetics

28

Top Hair

32

Mandy’s Divashop

34

Lilly Nails

40

Hair X-perience

42

Beauty Trade Special

50

Vakpanel Hair & Fashion

52

52


The Hair Project Standnr. 210

Anholtseweg 24 | 7091 HA Dinxperlo | T. +31 (0)315 750253 info@salonvoordeel.nl | www.salonvoordeel.nl

Keukeldam 88A | B-8790 Waregem | T. +32 (0)484 123 600 info@avantagesalon.be | www.avantagesalon.be


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

Phibrow en Philings Nederland:

powered by Skinmakeup In Badhoevedorp, onder de rook van Amsterdam, heeft de ras-Amsterdamse Sule Ozlem Sari haar onderneming Skinmakeup in korte tijd stevig op de kaart gezet. Niet alleen runt zij daar haar succesvolle Skinmakeup behandelcentrum, ook de Phibrow en Philings Academy is er gevestigd. Als Phibrow en Philings Master verzorgt Sule in Badhoevedorp de professionele Phi-opleidingen tot wenkbrauw- en huidbehandeling specialist. Ondanks haar drukke agenda is het Hair & Fashion toch gelukt Sule te spreken vlak nadat zij uit Iran terugkeerde, waar zij de nodige opleidingen heeft verzorgd. We laten Sule graag aan het woord over hoe het begon en wat Skinmakeup en de Phibrow en Philings Academy inhouden.

HET BEGIN “Een paar jaar geleden leidde ik een hectisch leven als DJ. Mijn agenda stond bomvol en ik trad overal en nergens op. Op gegeven moment lieten mensen de datum van hun party zelfs van mijn agenda afhangen, waanzin! Een mooie tijd. Maar ik wilde uiteindelijk wat anders, meer familie en sociale contacten.” “Ik ben nu sinds 2016 actief in de branche. Ik heb dat jaar de vierdaagse Phibrow cursus gedaan in Istanboel. Ik vond dat zo leuk om te doen, dat ik vanaf dat moment 24/7 heb zitten oefenen. Zes maanden later heb ik de titel gekregen van de Academy als Royal Artist. Daarmee heb ik in een salon gewerkt, om ervaring op te doen, maar ook om mezelf te bewijzen tegenover alle anderen in de branche. Zes maanden daarna heb ik de Master-titel gekregen, wat dus inhoudt dat je in naam van de Academy ook de lessen mag verzorgen in een opleidingscentrum.”

OPLEIDING PHI ACADEMY: BEGELEIDING STAAT CENTRAAL

“Ondertussen heb ik ook de Philings opleidingen gedaan, dat is voor de huidbehandelingen. Daarvoor heb ik dezelfde titels ontvangen. Dus ook Artist en daarna Master. Dit houdt in dat ik een cursist compleet kan opleiden tot een Philings of Phibrow Artist.”

“Waar de Phi Academy om bekend staat is ons zeer uitgebreide online begeleidingstraject voor onze cursisten. Zij starten met twee dagen op de opleidingslocatie, om vervolgens op afstand verder te studeren. In onze applicatie staan alle opdrachten en theorie. Hierdoor

( 07 )


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

leert de cursist stapsgewijs de technieken en staan we eigenlijk dagelijks met hen in contact. Het is namelijk de bedoeling dat zij na afronding van de opleiding succesvol kunnen beginnen en de klant de kwaliteit kunnen geven die zij verdient. We zijn dan ook oprecht geïnteresseerd en dat vinden de cursisten ook fijn. En ik wil gewoon dat alle cursisten slagen en de cursus succesvol afronden. Dan kan ik ook trots zeggen: kijk, dat is een cursist van mij.”

100% INZET “Maar vergis je niet: het is geen gemakkelijke cursus waarin je in twee dagen leert wenkbrauwen bij een klant te zetten. Het ziet er gemakkelijker uit dan dat het in werkelijkheid is. Er gaat heel veel tijd, energie en toewijding in zitten. De cursisten moeten hun certificaat en titel echt verdienen. Ik zeg ook eerlijk tegen geïnteresseerden die me bellen, dat als je er écht 100% voor gaat, je heel ver kunt komen. Dat kan ik niet genoeg benadrukken.”

( 08 )


Phi Nederland

“In de toekomst, wil ik wel naar meer landen reizen om daar les te geven” “Het is ook vooral leuk om te zien hoe moeilijk ze het soms eerst vinden, ik heb cursisten die hebben zoiets van: “Ik stop ermee dit is niets voor mij”, om dan na een of twee gesprekken ineens een hele grote vooruitgang te merken en dat is onwijs leuk, dat vind ik gewoon kicken.”

OPTIMALE BEGELEIDING “Dit is de reden waarom ik in eerste instantie de opleiding bij Phi heb gedaan. Je kunt altijd contact opnemen, je wordt altijd geholpen. Ik heb niet veel lessen bij anderen genomen, maar als je wat wilt weten moet je of terugkomen naar de les en ervoor betalen of de lesgever is niet meer bereikbaar. Dan voel je je zo in de steek gelaten, vooral als je een hele hoop geld hebt betaald. Wij worden ook door de Academy betaald om die begeleiding te geven. Dat is niet vrijblijvend, dus niet de ene keer wel en de andere keer niet. Ik vind het sowieso heel leuk om te doen, maar we zijn het ook verplicht om het te doen. We hebben ook een Facebook- en WhatsApp groep met alle cursisten. De facebook groep heeft wereldwijd trouwens duizenden leden. In de WhatsApp zijn ze veel actiever, iedereen deelt tips en tricks met elkaar. Net iedere cursist krijgt alle theorie mee tijdens de cursus, je krijgt zoveel informatie om te verwerken, dat je gewoon dingen vergeet. In de app kun je je vraag stellen en er is altijd iemand die daarop inhaakt en hem beantwoordt. Het is gewoon echt een grote familie die elkaar verder helpt.” “Het was trouwens mijn man die me triggerde om opleider te worden en zo betaald te worden voor de tips en tricks, die ik eigenlijk aan de lopende band in de Facebook-groep voor niks deelde. Dat was een goed idee. Toen ik eenmaal de Master-titel kreeg kon ik eindelijk volle bak opleiden. In Nederland heb ik toen de naam Phi heel groot gemaakt en het merk op de kaart gezet.”

NIEUW onze Phi Academy webstore!

DOORGROEIEN “Als de cursisten helemaal klaar zijn met alle opdrachten krijgen ze het officiële certificaat en het logo dat gebruikt kan worden in hun merk. Ze worden dan ook benoemd tot Phibrow artiest of Philings artiest en opgenomen in het bestand van gecertificeerde behandelaars. Zo zijn zij zichtbaar voor klanten die zoeken naar een behandelpunt. Daarna kunnen ze doorgroeien naar Royal artiest, dit houdt in dat je minimaal zes maanden de techniek perfect beheerst. Vervolgens kun je Master-assistent worden, dat houdt in dat je Masters kunt helpen met het geven van cursussen en daar worden ze dan ook voor betaald. Van daaruit kunnen ze doorgroeien naar Master. Ik merk dat twee op de tien cursisten zo verder gaat, maar verreweg de meesten willen gewoon behandelen.”

WEBSHOP EN DISTRIBUTEUR “Sinds kort zijn we ook distributeur geworden van de producten in Nederland. Daarnaast hebben we sinds kort een webshop. Andere specialisten die geïnteresseerd zijn kunnen daar ook onze producten bestellen en in hun praktijk testen en gebruiken.”

TOEKOMSTPLANNEN? “Skinmakeup is de plek waar we de behandelingen uitvoeren, ons behandelcentrum, daarnaast heb ik de naam PhiNederland opgezet en dat is echt gericht op de cursussen. Dat hadden we eerst niet, nu hebben we een duidelijke scheiding aangebracht. Eigenlijk wil ik het opleiding gedeelte verder uitbreiden, we hebben er voldoende ruimte voor.” “Van volle bak dj’en naar volle bak wenkbrauwen. Wel een betere balans tussen werk en familie, maar het blijft best pittig om het ondernemen met privéleven te combineren.” “In de toekomst, als ik bevallen ben van mijn tweede, wil ik wel naar meer landen reizen om daar les te geven. Dat lijkt me te gek. Maar eerst wil ik met Philings nog bekender worden in Nederland.”

V O O R M E E R I N F O R M AT I E : W W W. P H I N E D E R L A N D . N L

( 09 )


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

Superli.. van toen naar nu Ik schrijf, anno 1937. Dhr. Frans Tukker, mijn grootvader, was de toenmalige procuratiehouder voor de firma Vos & Co te Rotterdam; een handelsonderneming in diverse grondstoffen voor o.a. zeep en naverwante artikelen. Deze uitzonderlijke positie stelde hem in staat om, naast zijn activiteiten binnen de firma Vos & Co de contacten aan te leggen welke hem later van pas zouden komen. De vraag natuurlijk is, hoe en waarom zet je de stap van een goedbetaalde functie met de nodige statuur bij een gerenommeerde handelsmaatschappij naar kleine zelfstandige? Hiervoor moeten we iets verder terug in de tijd. Een pak en beet 1 of 2 jaar eerder heeft hij de taak op zich gekregen een nieuw filiaal te openen voor Johan Vos & Co aan de Ludoffstraat te Den Haag. Niet lang daarna werden de eerste contacten gelegd met een toenmalige klant en latere compagnon Dhr. Lindeboom die een kleine kappersgroothandel exploiteerde vanuit de Musschenbroekstraat, eveneens in Den Haag.

( 10 )

SAMENWERKING DHR. LINDEBOOM EN FRANS TUKKER De exacte locatie en setting is helaas in de tijd verloren gegaan maar op een zekere dag is er tussen Frans en Dhr. Lindeboom een plan ontstaanom gezamenlijk iets op poten te gaan zetten. Op zich een goed plan, zeker als men in ogenschouw neemt dat Dhr. Lindeboom de contacten had in de kapperswereld en al enige tijd een kleinschalige productie er op na hield, en Frans de nodige contacten had in de chemie wereld en aan debenodigde grondstoffen kon komen van hoge kwaliteit, en naar alle waarschijnlijkheid


Superli

tegen een zacht(er) prijsje. Het plan schoot wortel en de samenwerking ging goed van start. De nieuwe ‘Handelsonderneming Edolin” was geboren. Echter geen lang leven beschoren… De samenwerking liep na 2 jaar op de klippen. Het betekende echter niet het einde van de jonge onderneming, want Frans zette door en bouwde door op het fundament dat ze samen hadden gelegd. Het is in deze periode dat de zaak de naam “Handelsonderneming Supèrli” kreeg. Dhr. Lindeboom verdween als compagnon maar zou tot zijn laatste dagen een goede klant blijven van Superli. Helaas bestaat zijn zaak niet meer, hetgeen te wijten viel aan het feit dat hij geen opvolger had om zijn zaak voort te zetten.

D’aumeriestraat te Scheveningen is niet bekend maar moet ergens omstreeks 1946 zijn geweest. Het is van daar af aan dat Supèrli langzaamaan groeide tot de leverancier van diverse kappersproducten welke nu ook in een eigen winkel werden verkocht. Aangezien het pand in Scheveningen alles behalve geschikt was voor de zaak werd de keuze gemaakt om omstreeks 1949-’50 te verhuizen naar de Lynckerstraat in Den Haag, de wijk “rond de gasfabriek”. Een verhuizing met paard en wagen, Frans op de bok, en Alexander ernaast als jonge assistent koetsier met de mandflessen in de bak.

OVERDRACHT AAN LEX OORLOGSJAREN

Het is de Lynckerstraat nr.14 waar Superli vaste grond onder de voeten kreeg en uitgroeide tot een stabiele producent en groothandel in kappersproducten en chemie. De locatie nr. 14 werd al snel te klein en nr. 24h t/m i werden erbij gekocht zodat zowel de productie als de winkel de broodnodige uitbreiding kregen die zo hard nodig was. Superli was in de jaren een begrip geworden in Den Haag en Rotterdam en het werd voor Frans te veel en te zwaar om deze kar nagenoeg in zijn eentje te blijven trekken. Het was dan ook in 1976 dat hij een stap opzij zette ten genoegen van zijn zoon “Lex”, zoals iedereen hem in de jaren al was gaan noemen, (slechts een enkeling sprak hem aan als “Alex”, veelal oude relaties), die al enkele jaren de boekhouding voor zijn rekening had genomen. Een vreemde eend in de bijt, want Lex was nooit van plan om de zaak van zijn vader over te nemen en had in de voorgaande jaren een hoge functie weten te veroveren bij de Rijksbelastingdienst waar heeft gewerkt tot halverwege de jaren ‘70 en in de jaren daarna veelal was te vinden op menig Kibboetz in Israël. In ’68 vertrokken als kantoorman, net kapsel, strak in pak naar Israël en met enige regelmaat terug in Nederland, kwam uiteindelijk terug als volledig verwilderd en vrijgevochten hippie met lang haar en een Raspoetin achtige lange baard ging om zijn vader te ontlasten toch de zaak in. Een goede zet zo zou later blijken want de flair van zakendoen en het binden en werven van klanten bleek een kunstje te zijn dat van vader op zoon was overgegaan.

In 1940 pakte de donderwolken van de oorlog samen en na de meidagen van 1940 sloot Superli zijn deuren aangezien het bijna onmogelijk werd om aan de benodigde grondstoffen te komen en leveren aan “Der Deutsche Wehrmacht” was nou niet bepaald een manier waarop Frans zijn inkomen wilde betrekken om in zijn levensonderhoud te voorzien. Aangezien hij in de jaren ’20 een militaire functie bekleedde als Sergeant en de arbeitseinatz werd ingesteld leek onderduiken het enige alternatief. Toen in 1944 zijn enige kind en zoon, Alexander, werd geboren werd de noodzaak om onder te duiken dusdanig groot dat de daad bij het woord werd gevoegd. Zijn gezin verbleef bij vrienden in Soest en Frans keerde terug in de nadagen van de oorlog het Haagsch verzet in waar hij in de jaren daarvoor al enige hand-en-spant diensten voor had verleend. Let wel dat in de maanden voorafgaande aan het onderduiken de hongerwinter zijn intreden had gedaan. Zijn gezin dat toentertijd nog gehuisvest was in het gebombardeerde Rotterdam, (hun huis keek uit over de ruïnes rond de Laurenskerk), moest eten krijgen vanuit Den Haag. De enige manier was per slede door de sneeuw. Ploegend met de benenwagen, een slede met proviand over de oude kasseienweg waar vandaag de dag de A13 ligt, lopend door de vrieskoude naar Rotterdam…

HEROPENING SCHEVENINGEN Aan alle donkere tijden komt een einde, zo ook aan de bezetting. Debevrijding lonkte en kwam eindelijk op de 5de mei 1945. Tijd voor de wederopbouw. De exacte datum dat Frans de zaak weer opende in de

( 11 )


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

EIGEN LABEL In de hierop volgende jaren werd Superli rap groter en kreeg medio jaren ’70 zijn eerste echte eigen label en werd als volwaardig merk op de markt gezet. Innovaties in verpakkingen, permanentvloeistoffen, haarlotions en shampoo’s maakte het tot één van de bekendste merken in de regio en later ook ver daar buiten. Het open karakter van de zaak maakte het al snel tot een speak-easy voor menig kapper die zijn plek wist te veroveren aan de koffietafel in de zaak welke van ’s morgens tot sluiting bezet was door vertegenwoordigers en klanten die menig idee uitwisselde en handel dreven onder het toeziend oog van de vrouwen die meewaren terwijl zij naar harten lust de ganzen dag konden winkelen in het inmiddels sterk uitgebreide assortiment van Superli. Deze groei leidde er al snel naar dat Superli ook op deze locatie uit zijn voegen begon te barsten en na wikken en wegen werd besloten de zaak op te splitsen in een verkoop en productie divisie. De verkoop bleef in Den Haag aangezien er zo’n loop in de winkel zat dat verhuizen niet verstandig leek, en de productie verhuisde na een lange zoektocht naar Moerkapelle. Wij schrijven onderhand het jaar 1984 en ondergetekende is inmiddels alweer 2 jaar oud.

VESTIGING IN MOERKAPELLE Een oude aardappelschuur van bijna 1000 vierkante meter werd met vereende krachten omgebouwd tot productiebedrijf, een locatie waar Superli tot de dag van vandaag nog steeds is gevestigd. Hoewel het pand in de loop van de jaren grondig is verbouwd, zijn de sporen van die eerste jaren in Moerkapelle tot op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar, als was het enkel in de manier van werken. Want ondanks alle veranderingen die Superli in de jaren heeft ondergaan, één ding is nooit veranderd, de manier waarop de producten worden vervaardigd. Er is veel gebeurd in de jaren na de opsplitsing. Superli groeide uit tot grote fabrikant van Private labels voor diverse groothandels en heeft aan de wieg gestaan van de bekende groothandels die Nederland rijk is. Hoewel de winkel in Den Haag er niet meer is en Superli zich heeft gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige ambachtsproducten voor de professionele kapper, floreert Superli ondanks de roerige tijden en crisis die ons land hebben geplaagd in de afgelopen jaren. Ik, de derde generatie neemt de eerste stappen om het stokje voor een tweede maal over te nemen en de vierde generatie is inmiddels al geboren. De toekomst lonkt aan de horizon en hij lacht Superli nog immer tegemoet maar altijd nog met het oog op het verleden. Mijn grootvader zou zo aan de slag kunnen gaan en het zou hem niet eens vreemd aanvoelen. Dat is misschien wel het mooiste en bewijst het spreekwoord: “Hoe meer dingen veranderen, hoe meer ze hetzelfde blijven”. Mijns inziens is dat een spreekwoord dat Superli op het vege lijf is geschreven… Jeroen Tukker - van der Meijde Superli’s 3de generatie

( 12 )


Superli

Superli Zuidplasstraat 1b-3 | 2751GL Moerkapelle T.+31 (0)79-5931129 | E. info@superli.nl

WWW.SUPERLI.NL


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

TRINITY Haircare Importeur en distributeur van de professionele

haarcosmeticamerken TRINITY haircare en TAILOR´S Grooming TRINITY HAIRCARE Vindt haar oorsprong in het mooie Zwitserland. We zijn trots op onze Zwitserse afkomst en op onze typische Zwitserse kenmerken die over de hele wereld bekend zijn: producten van superieure kwaliteit, een strak, modern en functioneel design en een sterke focus op het milieu en op de natuur. Elk concept, elk idee, elk project en elke ontwikkeling is gebaseerd op waar we vandaan komen. Dat is wat wij '100% Swissness' noemen. Het assortiment van TRINITY haircare bestaat uit een aantal exclusieve productseries: van verzorging en styling tot kleur en andere salonservice. De producten van TRINITY haircare zijn volledig dierproefvrij en salon-exclusief. Dit betekent dat onze producten uitsluitend aan professionele kapsalons geleverd worden. Wij leveren dan ook niet aan groothandels of webshops! Daarnaast hecht TRINITY haircare veel waarde aan persoonlijk contact en een uitstekende commerciële en technische begeleiding. Vanaf januari dit jaar is ons hoofdkantoor gevestigd in Heijen. Het nieuwe pand in Heijen heeft een goede internationale ligging, die met de auto goed bereikbaar is voor omliggende landen zoals Duitsland, België en Luxemburg. Bovendien is in dit nieuwe hoofdkantoor van TRINITY haircare Benelux ook de TRINITY Academy Benelux gevestigd, welke veelal ook Internationaal wordt gebruikt voor fotoshoots en/of Internationale meetings en trainingen. De TRINITY Academy Benelux wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Naast een gezellige koffiecorner en zithoek, waar alle gasten kunnen ontspannen en genieten van een lekker drankje tussen alle bedrijven door, wordt er ook volop ruimte gemaakt voor onze scholingen en cursussen, zowel theorie als praktijk. Bij TRINITY kunnen maximaal 16 werkplekken worden geïnstalleerd. Voor ons is dit ook écht het

( 14 )


TRINITY Haircare

maximum aantal gasten voor een cursus of training, omdat we juist willen dat deze niet te druk worden bezocht en dat er voldoende tijd overblijft voor persoonlijke begeleiding en uitleg voor tijdens of na de cursus of training. Voor TAILOR’S komt er een aparte ‘Barbershop’ met daarin 6 vaste werkplekken. Maar dat is niet alles! Want naast onze gebruikelijke cursussen, demonstraties, presentaties en informatie avonden, wilden we ook voldoende ruimte overhouden voor het plaatsen van een podium. Dit podium geeft ons de mogelijkheid om ook look & learns en kleinere shows te organiseren voor maximaal 100 gasten. Bovendien is in de TRINITY Academy Benelux ook een photowall geplaatst, die wordt gebruikt voor (internationale) trendshoots van TRINITY haircare. Deze photowall is een ware eyecatcher en zorgt ervoor dat we, in combinatie met het podium, de TRINITY werkplekken en de TAILOR’S Barbershop, kunnen spreken van een échte TRINITY Academy die voor alle trainingsdoeleinden gebruikt wordt. We hopen jou dan ook te graag te verwelkomen bij een van onze cursussen of events in onze TRINITY Academy.

Cream, Gum en Glue helpen jou bij het creëren van een eigen stijl en houden het haar en hoofdhuid gezond. CARE: een compacte serie, eenvoudig maar krachtig, speciaal ontwikkeld voor de behoeften van het haar van een man. SHAVING: de TAILOR’S Grooming Shaving Series is ontwikkeld met dezelfde basisprincipes waarop het merk is gebaseerd. Uniek. Individueel. Krachtig. Mannelijk. En dat alles met een onmiskenbare stijl.

TRINITY haircare. Qualty. Passion. YOU! TAILOR’S GROOMING

TAILOR’S Grooming nodigt jou graag uit voor de TAILOR’S Road Show die in het gehele land plaats zal vinden. Kom kennis maken met TAILOR’S Grooming en zorg dat je op de hoogte bent van de nieuwste herentrends. Aanmelden? Bel 0485-521333 of stuur ons een bericht via Facebook (TAILOR’S Grooming Benelux). Graag tot dan!

Staat voor echt vakmanschap, gecombineerd met passie, innovatie en de hoogste kwaliteit - deze waarden komen elke dag tot leven in kapsalons en barbershops door heel de Benelux - en deze waarden vertegenwoordigen ook de moderne man, die zorg draagt voor een verzorgd uiterlijk. Maak kennis met de ambachtelijk ontwikkelde haarverzorging en haarstylingsproducten van TAILOR’S. Onze styling-, verzorging- én scheerproducten zijn speciaal ontwikkeld voor de unieke behoefte van het haar van mannen: door echte mannen, voor echte mannen. En wij weten dat een man uitsluitend het beste wil! Het beste product, de beste uitstraling en de beste geur!

TRINITY HAIRCARE & TAILOR’S GROOMING BENELUX De Groote Heeze 27 6598 AV HEIJEN | 0485-521333 info@trinity-haircare.nl

TAILOR’S Grooming: Tailormade hair care and styling products for real men!

www.trinity-haircare.nl www.tailorsgrooming.com

STYLING: ontwikkeld voor de unieke behoeften van het haar van mannen: de ultieme styling-tools van TAILOR’S Grooming. Gel, Clay, Wax, Pomade,

( 15 )


( 01 ) Hair & Fashion ‘19


Wahl

Wahl aanwezig op

The Hair Project 2019 is voor Wahl een bijzonder jaar. Honderd jaar geleden, in 1919, werd door Leo J. Wahl patent aangevraagd op zijn nieuw ontwikkelde elektromagnetische tondeuse en begon het produceren in de Wahl fabriek in Sterling USA.

VANDAAG (2019): Viert Wahl dat het al 100 jaar kwalitatieve en innovatieve producten en diensten biedt en ernaar streeft wereldleider in de branche te blijven door o.a. goed te luisteren naar de wensen van de kapper en barbier.

in Kortrijk! Tijdens het event is Gertjan van Gils, kapper en barbier en tevens Wahl Academy trainer aanwezig in onze stand. Gertjan heeft jarenlange ervaring en is een man die zijn vak verstaat. Hij zal laten zien dat er met de klassieke tondeuse meer gedaan kan worden dan alleen scheren in dames- en herenkapsels, in zowel kort als lang haar. Neem dus bij ons op de stand plaats in zijn stoel! Hij heeft een eigen salon Hairsupplies in Poppel (België) en is via Wahl Nederland B.V. te boeken voor workshops bij de groothandels. Pak een flyer mee voor meer informatie over deze workshops.

EN NA THE HAIR PROJECT? WAAR KUNNEN BEZOEKERS ONS VINDEN EN WAT VAN ONS VERWACHTEN TIJDENS THE HAIR PROJECT? Je kunt ons vinden in het Men’s District in de Industry Zone, standnummer 209, in onze nieuwe informatiestand waar we onze merken Wahl en Moser presenteren op teststations, waar je zelf de tools kunt vasthouden en “voelen” en waar je met al je vragen terecht kunt. Ook laten we met trots onze 100-year clipper zien. Deze tondeuse is speciaal ontwikkeld (limited edition) ter ere van ons 100 jarig jubileum. Kenmerkend is de volledig metalen behuizing, de metalen verstelhendel en de krachtige rotary motor. Vintage look met de technologie van nu! Interesse om een tool aan te schaffen? De verkoop wordt verzorgd via aanwezige groothandels. Onze reparateur zal er “spreekuur” houden. Heb je een of meerdere tondeuses of trimmers van Wahl, Moser of Ermila en wil je deze laten nakijken? Neem dan je apparaten mee en laat deze ter plekke nakijken door de reparateur. De apparaten worden tijdens de beurs gratis voor je gecheckt, eventuele onderdelen die buiten de garantie vallen dienen wel betaald te worden. Bij meer dan 3 apparaten worden de overige apparaten alleen bij voldoende tijd op locatie gerepareerd, anders nemen wij ze mee en sturen ze later retour.

Ook na The Hair Project zit Wahl Nederland niet stil en zullen we aanwezig zijn bij de volgende evenementen: > 18 maart, tijdens de Haarmodelijn 2019 in de Flint in Amersfoort, het vaktechnisch en hairfashion event voor de professionele kapper. > 7 en 8 april, op de BarberSociety live 2019 op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, het event waar barbers en herenkappers elkaar ontmoeten. > 26 en 27 mei: in de evenementenhal in Gorinchem tijdens The Hair X-Perience. Kortom mogelijkheden genoeg om ons te bezoeken.

w w w . w a h l g l o b a l . c o m

( 17 )


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

Natuurlijke inspiratie

Peshang Ibrahim is de drijvende kracht achter Pesho Professional haarproducten. Geboren in Noord-Irak, wist Peshang al op jonge leeftijd wat hij wilde: kapper worden. Toen hij op zijn 16e met zijn familie naar Nederland verhuisde was zijn wens duidelijk: een eigen kapsalon. Het werden er drie. In alle hectiek van het runnen van drie kapsalons ontstond het idee om het anders te doen op het gebied van professionele haarverzorging. Hair & Fashion laat Peshang hierover graag aan het woord.

( 18 )

GEBASEERD OP DE NATUUR “Ik ben al bijna 18 jaar kapper, heb drie salons gehad waarvan ik er nu nog één heb. Het is altijd mijn droom geweest om me met een eigen merk te onderscheiden. Mijn inspiratie daarvoor komt uit de natuur in Koerdistan, waar ik ben opgegroeid. In Nederland besefte ik het verschil tussen de natuur van mijn geboortegrond en die van hier. In Koerdistan is de natuur wild en aromatisch. Je ruikt de aarde, de struiken, de bloemen, de kruiden, de bomen. Ik wilde de geuren van die natuur, en de natuurlijke ingrediënten daaruit, gebruiken in mijn


Pesho Professional

“You’re different with Pesho!” eigen merk haarproducten. Het ruikt gewoon anders en dat is een bewuste keus. Onze slogan is niet voor niets: “You’re different with Pesho!”

Alleen de beste ingrediënten “De ruwe grondstoffen zijn de basis voor de kwaliteit van een product. Daarom gebruiken wij alleen de beste ingrediënten. Die zijn misschien duurder, maar de kwaliteit van onze producten staat voorop. Onze ingrediënten zijn allemaal veilig en van hoge kwaliteit. Gelukkig hebben we een zeer goed contact met onze producenten en kunnen we in samenwerking met hun onze ideeën verwezenlijken.”

duurzame relaties. Wij groeien liever langzamer en op een organische manier. Vergelijk het met een boom die je plant. Je moet ervoor zorgen dat die goed wortelt, dat je hem goed water en voedingstoffen geeft. En als de boom groeit moet je hem regelmatig snoeien en bijhouden om uiteindelijk een mooie, gezonde boom te krijgen. Zo krijg je een sterke boom die oud kan worden en niet bij de eerste de beste storm omwaait.”

Om Pesho Professional exclusief te houden is er bewust gekozen om de producten voornamelijk in geselecteerde salons te verkopen. In Nederland worden de producten al in ruim 40 salons, in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Leiden en Arnhem, gebruikt en verkocht. Verder is er een gelicenseerde webshop: www.pesho-online.nl. Bij deze shop kunnen ook particulieren voor hun Pesho Professional producten terecht. Ook internationaal is Pesho Professional aanwezig, met distributeurs in bijvoorbeeld Irak, Dubai, Noorwegen en Duitsland.

PRODUCT HIGHLIGHT Organische groei “We timmeren nu vooral hard aan de weg om mijn merk Pesho bekend te maken. Dat gaat vooral via mond-tot- mond-reclame. Klanten zien ons op beurzen, horen over ons van kennissen, ervaren onze producten in salons en ga zo maar door. We gaan voor

“Een nieuw product van Pesho Professional is onze Infinite Hold Styling Gel. Deze hydraterende en zeer langwerkende styling gel is geschikt voor gladde en gestructureerde stijlen. Pesho Infinite Hold houdt het haar soepel en glad bij zowel wet-look als droge kapsels. De met arganolie verrijkte formule biedt flexibele controle en een ultieme glans zonder ongewenste laagvorming en schilferen. Met deze gel verstevig je niet alleen je haar, je verzorgt het tegelijkertijd. Hoe mooi is dat?”

Pesho Professional | Dillenburgplein 23 | 2983CB Ridderkerk | 0180-412589 | www.peshoprofessional.com

( 19 )


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

80 jaar alles

voor elke kapper Koos van der Beek is een echte service groothandel. Begonnen als eenmanszaak is de kappersgroothandel uitgegroeid tot een “merkenhuis” met vakkundige mensen die er zijn om jou te helpen. Het is een walhalla voor elke kapper en beauty professional, van interieur tot make-up en van puntpapier tot schaar.

Olav

3e generatie & aanvoerder

Gert

2e generatie

partner-verkoop waardoor wij de klanten van onze klanten bedienen, terwijl onze klanten er nog 40% aan over houden. Win-win en een blije consument.

EERLIJKE PRIJZEN In het kapperslandschap draait het maar om één ding: korting! Althans, dat denken veel mensen, wij zijn 80 jaar geworden door altijd eerlijke en redelijke prijzen te vragen aan onze trouwe en fijne klanten. “Bel of kom gerust eens langs om de Koos van der Beek mix te ervaren van service, persoonlijk prettig contact en een eerlijke prijs!”

MEER INFORMATIE Je kan altijd een kijkje nemen op onze website, maar bellen of langskomen is een aanrader om met ons en ons assortiment in contact te komen. In midden-Nederland komen we ook graag bij jou langs!

UNIEKE MERKEN Ruim 15 jaar geleden is tweede generatie Van der Beek begonnen met de eigen lijnen Imago en Pure om een alternatief voor de dominante A-merken te bieden. Daarnaast is Koos van der Beek distributeur van exclusieve merken om jou als kapper een competitief aanbod te kunnen geven. Want met een A-merk win je tegenwoordig de slag om meerwaarde echt niet meer.

ONTWIKKELING 80 jaar bestaan behaal je niet door op je handen te zitten. We zijn, zo creatief en eigenwijs als we zijn, altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen van diensten en producten om samen met jou klaar te zijn voor de toekomt. Zo zijn we voor de Golden Rose make-up net begonnen met een

033 494 6688 <- ook Whatsapp | info@koosvanderbeek.nl | Klokhoek 14 3833GX Leusden

( 20 )


Koos van der Beek

JAPANSE JAPANSEVERFIJNDE VERFIJNDEKAMMEN, KAMMEN, BORSTELS EN ACCESSOIRES BORSTELS EN ACCESSOIRES EXCLUSIEF EXCLUSIEF DISTRIBUTEUR DISTRIBUTEUR

VEGAN HAARVITAMINES VOOR LANGER EN STERKER HAAR

EXCLUSIEF DISTRIBUTEUR

“If Audi made hair brushes, I have a feeling they would have made the AirMotion Pro” - Evelyn: We Were Raised by Wolves

REVOLUTIONAIRE HIGH-TECH ONTKLITTENDE BORSTEL!

AVAILABLE IN 3 COLORS

EXCLUSIEF DISTRIBUTEUR

AIRSHOCK ABSORBER

TRI-BRISTLE CONFIGURATION

STRESS FREE DETANGLER

CONTOUR SENSITIVE


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

The Hair Project Op 24 en 25 februari 2019 staan vakmanschap, hair fashion & fun voor de professionele kappers centraal tijdens THE HAIR PROJECT. Hét vakevent voor kappers pakt uit met een vernieuwde & uitgebreide lay-out en zet hiermee de laatste trends en nieuwigheden voorop. Naast de vertrouwde en bekende merken, ontdekt u dit jaar ook enkele bedrijven voor het eerst op The Hair Project. Dankzij de combinatie van stands, doorlopende live topshows met o.a. Toni & Guy, Guy Tang en Bianca van Zwieten, vaktechnische presentaties, sfeervolle bars en nieuwe district stands zal The Hair Project een boost van inspiratie en creativiteit geven aan de kapperscommunity in de Benelux.

( 22 )

MEER EXPOSANTEN, NIEUWE SETTING & TOP LIVE SHOWS!

NIEUWE LAY-OUT EN AANBOD OP MAAT VAN DE PROFESSIONELE KAPPER The Hair Project focust 100% op het kappersvakmanschap, kwaliteit, educatie, nieuwe technieken, producten en trends. Het merkenaanbod is dit jaar ruimer en heel divers. Leveranciers kunnen zich nu in vernieuwde standformats presenteren: minder uniformiteit ten voordele van meer creativiteit! De District Stands brengen nieuwe ontdekkingen van producten en merken rond de thema’s mannen, beauty, conscious (eco), nagels en mode. Het men’s district verzamelt de producten en tools specifiek voor herenkappers en barbieren. Dit district beschikt over een eigen ‘men stage’ met doorlopend demo’s. In het beauty, conscious en nails district ligt de focus respectievelijk op


The Hair Project

cosmetica (make-up, verzorging…), op eco-, bio- & vegan haarcosmetica en op nagelproducten. Het fashion district heeft dan weer aandacht voor de total look en bijhorende accessoires die in het kapsalon een meerwaarde zijn. De directe verkoop in de warehouse hall blijft behouden, maar verhuist van hall 6 naar hall 3.

om het merk in België te lanceren! Deze Social Media superster (2,2 miljoen volgers op instagram) zal zijn technieken onthullen voor de creatie van kapsels met de nieuwste kleurtrends. Hairco.pro voorziet o.a het Scandinavische team Adam og Eva en binnenkort worden er nog meer internationale topteams bevestigd. Verwacht u verder aan een fascinerende mix van opkomend talent, veel kleur en een men stage. Volg The Hair Project via Facebook en/of Twitter: www.facebook.com/TheHairProjectEvent & www.twitter.com/HairProjectXpo. Zo hoort u als eerste de updates van het showprogramma en alle scoops over het event!

Heel wat merken hebben zich nu al aangemeld voor deelname met onder meer: L’Oréal Professionnel, Redken, Coty (met Wella, Sebastian, SP, GHD, Nioxin & Sassoon), Ministery of Beauty (met oa. L’Anza en 18.21 Man Made), Joico, Hairco.pro, Andis, Pulp Riot, Eugène Perma, Amika, Olapex, Indola, Curve-O, Tailor’s Grooming, Marc Inbane, Massugu, Finnley’s, Rodolphe, JJ Maes, Pac Interior, Interlook, Equipal, Babyliss, Balmain, Olivia Garden, Medusa, Beauty Plaza, Renbow, Beauty District, enz….

TICKETS ONLINE BESCHIKBAAR Kwaliteit, beleving, vakmanschap & een dynamische vibe vormen het DNA van The Hair Project. Wees er ook bij met uw voltallig kappersteam in Kortrijk Xpo en blokkeer alvast 24 & 25 februari 2019 in uw agenda. Vanaf december kan u uw tickets kopen via www.thehairproject.eu. Een dagticket kost € 25,- online en €30,- aan de deur. Met een kortingscode van een leverancier betaal je slechts € 20,-. De dagtickets zijn all-in en geven u toegang tot de beursvloer, de show & de workshops.

LIVE TOPSHOWS MET OA TONI & GUY, GUY TANG, ADAM OG EVA, BIANCA VAN ZWIETEN.. Er wordt momenteel druk gewerkt aan een inspirerend programma met internationale live shows. We lichten alvast een tipje van de sluier …. L’Oréal Professionnel programmeert twee shows: Toni & Guy en topkappers uit het L’Oréal Professionnel artistiek team. Coty presenteert Nederlands toptalent en Coiffure Award winnares Bianca van Zwieten. Beautydistrict, de exclusieve Benelux distributeur van #Mydentity, brengt niemand minder dan haarguru Guy Tang ‘himself’ naar Kortrijk

THE HAIR PROJECT – KORTRIJK XPO Annick Pycarelle | info@thehairproject.eu | T. +32 56 24 11 11

( 23 )


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

Kapperskorting.com

Geknipt voor de professionele kapper Van scharen tot kapmantels en van haarkleuringen tot beautyproducten: Kapperskorting.com is al jarenlang de grootste online groothandel op het gebied van hair en beauty. Met een assortiment van meer dan 150 merken is Kapperskorting.com dé plek voor alles wat je nodig hebt als kapper. Maar Kapperskorting.com is meer dan zomaar een online groothandel. Als zakelijke (PRO) klant profiteer je van exclusieve voordelen die je nergens anders tegenkomt!

je toch écht dacht dat je nog een fles op voorraad had? Geen zorg: als je vóór 22:00 uur bestelt kun je morgen je klanten gewoon bij de wasbak plaats laten nemen.

ALTIJD GRATIS RETOURNEREN VOOR DE ZAKELIJKE KLANT Natuurlijk komt het weleens voor dat je nét een verkeerd product hebt besteld. Kan gebeuren! Als PRO klant ontvang je bij Kapperskorting.com altijd een retourformulier bij je bestelling, waarmee je je artikelen gratis kunt retourneren. Zo heb je geen ingewikkelde retourprocedures, maar kun jij je kunnen focussen op waar je het meest van houdt: het kappersvak. Wel zo makkelijk.

INSPIRATIE Kapperskorting.com is er voor jou: de professional in het kappersvak die geniet van iedere dag in de salon of bij klanten thuis. Jouw klanten komen na een behandeling weer fris en fruitig voor de dag. Je bent goed in je vak en werkt iedere dag met passie. Je zorgt voor anderen, maar wie zorgt er voor jou? Als PRO klant bij Kapperskorting.com zijn de rollen omgedraaid: jij wordt in de watten gelegd! Doordat Kapperskorting.com groots inkoopt, profiteer jij van de scherpste prijzen. Daarnaast zijn er voor jou als PRO klant speciale weekdeals en maandacties waar jij altijd als eerste van op de hoogte bent. Geregeld kun jij als PRO klant zelfs de nieuwste producten bestellen, vóórdat die ergens anders te koop zijn!

DE MOOISTE MERKEN, MORGEN AL BEZORGD En als we zeggen dat je er alles vindt, dan bedoelen we ook álles. Haarverzorging, stylingproducten, tools en beautyproducten: noem het en je vindt het bij Kapperskorting.com. Je vindt er wereldwijd bekende merken zoals L’Oreal, Schwarzkopf en Goldwell, maar ook exclusievere merken zoals GLYNT, Shu Uemura, SLA Paris en Convex Master. Altijd voor de scherpste prijzen en altijd dezelfde dag nog verzonden. Dus heb je vandaag het laatste beetje shampoo gebruikt terwijl

( 24 )

Er gaat niets boven af en toe lekker bladeren door een goed magazine om allerlei nieuwe ideeën op te doen. Speciaal voor alle PRO klanten van Kapperskorting.com is er het haibu by kapperskorting.com-magazine. Boordevol acties, vaktechnieken, tutorials, trends en interviews met medeprofessionals uit het kappersvak. Als PRO klant ontvang je dit magazine vier keer per jaar gratis op je deurmat.

WORD VANDAAG NOG PRO KLANT BIJ KAPPERSKORTING.COM EN MELD JE AAN VIA KAPPERSKORTING.COM/PRO


+ Grootste assortiment hair & beauty producten + Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis + 7 dagen per week bereikbaar + Altijd scherp geprijsd + Alles op voorraad + Exclusieve voordelen voor zakelijke klanten: www.kapperskorting.com/pro

DĂŠ groothandel voor hair & beauty professionals | www.kapperskorting.com


Het gratis magazine


voor hair & beauty professionals!


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

KIN Cosmetics KIN Cosmetics vindt zijn oorsprong in het hart van de Spaanse Costa Brava. Eind 20er jaren van de vorige eeuw werd het bedrijf opgericht door Gregorio Bosacoma. Inmiddels heeft de vierde generatie van de familie Bosacoma het bedrijf verder geprofessionaliseerd en de internationale markt veroverd. In Nederland is KIN Holland de vertegenwoordiger van het Spaanse moederbedrijf. Wat erg belangrijk is voor KIN Cosmetics zijn training en opleiding van hairprofessionals. Hierdoor kunnen de klanten van KIN Cosmetics ook de kwaliteit leveren die de producten vertegenwoordigen. ammonia vrij en dus nog gezonder voor het haar en toch met een hele goede dekking. Er worden regelmatig kleurdemo’s gegeven in onze eigen studio en desgewenst kunnen we demo’s in de salon doen.” “KIN komt regelmatig met een nieuw product of een nieuwe lijn, maar niet te vaak. Voor de klant is het niet fijn als er te vaak productwisselingen of mutaties zijn. Vorige jaar is de nieuwe mannenlijn geïntroduceerd, en deze wordt heel positief ontvangen, zowel de kwaliteit als de uitstraling daarvan.”

In deze editorial stelt Wilfried Boudewijn van KIN Cosmetics het merk voor en geeft de nieuwtjes voor 2019. “Wij zijn als KIN Cosmetics Nederland al een aantal jaren bezig om KIN bij de Nederlandse kappers te introduceren op een rustige maar standvastige manier, waarbij de klant en het product voorop staan, de kwaliteit constant is en wij onze afspraken nakomen. Wij bieden het Salon Exclusief aan zodat onze partner zich kan onderscheiden. Alle producten worden in Spanje in het eigen laboratorium ontwikkeld en in eigen huis geproduceerd, hierdoor is de kwaliteit altijd constant en van een hoog niveau. Het is een echt familiebedrijf, dat al bestaat sinds 1932 en dat zijn hele ziel in het product legt. Verder wordt er ook veel gedaan aan marketing ondersteuning en hebben ze een heel creatief technisch team.” “In februari is er een trip naar Spanje met KIN-klanten waar de nieuwe haarmodelijn van het Spaanse team wordt gepresenteerd, en daaromheen is er natuurlijk veel gezelligheid met collega kappers. Daarna ontvangen wij het beeldmateriaal en marketingmateriaal en zullen er een aantal trainingen volgen in onze studio waarbij de knip en kleurtechnieken van deze haarmodelijn worden behandeld.” “KIN heeft een volledig aanbod van verzorging, styling, permanent en natuurlijk kleur! Er zijn twee kleurlijnen: Prestige is de basis kleurlijn met heel veel mooie kleuren, met een goede dekking die veel glans geeft en allemaal PPD-vrij. En dan is er de Essences lijn: deze is ook

( 28 )

Hét nieuwe product van dit jaar!


KIN Cosmetics

Kom 25 en 26 mei naar The Hair Xperience en maak kennis met KIN Cosmetics “Het eerste nieuwe product van dit jaar dat nu wordt gelanceerd, is Kinessences Restore Overnight Infusion. Dit product doet u ’s avonds voor het slapen gaan in uw haar. Het herstelt de haarvezel van binnenuit, geeft langdurig conditionerend effect en maakt het makkelijker te kammen. Deze Restore lijn zal dit jaar geleidelijk worden uitgebreid.”

“U kunt ook gratis de mooie App van KIN Cosmetics downloaden, hierop zijn alle producten en verschillende knip en kleurtechnieken van de haarmodelijnen te vinden.” “Als u als kapper geïnteresseerd bent in dit mooie merk en een samenwerking met ons wilt aangaan dan komen wij graag eens bij u langs om het toe te lichten. Wij staan 26 en 27 mei ook op The Hair Xperience in Gorinchem, daar kan men dus ook met ons kennis maken en onze producten zien en voelen.”

WWW.KINCOSMETICS.NL


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

TOP HAIR - DIE MESSE DÜSSELDORF

Hét topevenement voor de internationale

kappersbranche TOP HAIR - DIE MESSE Düsseldorf - op 30 en 31 maart 2019 wordt het podium weer vrijgeven voor een hoogwaardig kappersevenement van een buitencategorie. Het programma in de hallen 4, 5 en 6 biedt tijdens twee compacte dagen extravagante shows, adembenemende ensceneringen en exclusieve kennisoverdracht voor de business van internationale grootheden uit de branche. Bij TOP HAIR tonen de sterren van de scene hun actuele collecties en trends en laten zich bij de nieuwste technieken over de schouders meekijken. De bezoekers kunnen uit een stevig gevuld programma met meer dan 180 evenementen kiezen, de line-up van de shows, de workshops, de Schnittfabrik, het congres en de Barbers' Corner is van een uitzonderlijke klasse en op dit niveau uniek. SHOWSPEKTAKEL MET INTERNATIONALE STERKAPPERS

Rubaii, voordat rond 20.15 uur het hoogtepunt van de avond stijgt L'Oréal presenteert 'Frenchness - stijl en elegance' met de haute coiffure Française Laetitia Guenaou. Aansluitend volgt de legendarische TOP HAIR-party. De band 'Goodfellas' staat garant voor eersteklas live-muziek met een bonte mengeling van pop, rock, dance, R&B en klassiek.

Op het grote showpodium in hal 6 zullen internationale sterkappers met hun teams spectaculaire shows presenteren. De uitbundige ensceneringen op de grote catwalk behoren tot de programmahoogtepunten van TOP HAIR Düsseldorf. De opwindende mix van glamour, creativiteit en inspiratie start op zaterdag vanaf 13.00 uur met Patrick Cameron, de legende op het gebied van opgestoken haar. Bovendien tonen op de eerste dag teams van New Flag, American Crew All Stars met de '25 Years Grooming Mens Grooming Shows', CHI E MOTION gepresenteerd door Farouk & Gieseke en 'Decades 100 jaar keuze - een tijdreis' hun kunnen. Om 18.00 uur presenteert Schwarzkopf Professional x-presion met Richard Ashforth en Said

Het Wella Professionals Creative Team VS SEB Man Experts begint om 10.45 uur het programma op de show-zondag. Daarna volgen Pompöös Hair by GFH & Harald Glööckler, gevolgd door Patrick Cameron, de L'Oréal Professionnel 110 jaar Celebration Show, 'Decades' 100 jaar keuze - een tijdreis, A.S.P Affinage Salon Professional en New Flag.

( 32 )


Top Hair

WORKSHOPS & SCHNITTFARBRIK

DE BESTE SALONS VAN DUITSLAND

Op vier workshoppodia is er een op de praktijk georiënteerd programma, dat belangrijke knowhow en technieken voor cut, colour een styling voor de dagelijkse werkzaamheden biedt. Concreet en voor iedereen eenvoudig te vertalen naar het eigen werk, tonen de teams in de hallen 4 en 5 hun interpretaties van de actuele trends en geven uitleg over kapsels en kleurtechnieken. Er zijn presentaties van onder meer Artégo, Barber Angels, Brormann, Davines, Dyson, FPE, Glynt, Goldwell, Icono, Jentschura, Karg, Kemon, KIS, kms, L´ANZA., L´Oréal, Meininghaus, Mike Karg + Russel Cordeiro, Moroccanoil, Nevitaly, New Flag, Newsha, Paul Mitchell, Pivot Point, Redken, Seamless1. Germany, Selective Professional, Shore, tomco en Wella.

Op zaterdagavond zal vanaf 19 uur in de showhal 6 de spanning toenemen, als de beste kapperssalons van Duitsland in vijf categorieën met de TOP Salon Awards worden onderscheiden. De categorieën zijn: Design (baanbrekende inrichting), Employer (talentaantrekken en opleiding), Concept (innovatieve businessmodellen), marketing (uitstekende marketingconcepten) en Best Practice (hier gaan succes en traditie hand in hand).

EÉN ENTREEKAART VOOR ALLES TOP HAIR – DIE MESSE Düsseldorf is op zaterdag 30 maart 2019 van 12.00 tot 20.00 uur (entree tot 19.00 uur, aansluitend openingsshow en party) en op zondag 31 maart 2019 van 9.00 tot 18.00 uur geopend. Voor vakbezoekers geldt: alles zien voor één prijs. Met een geldig beursticket zijn alle programmaonderdelen inclusief.

De Schnittfabrik in hal 4 biedt een veelzijdig aanbod waar bezoekers aan deel kunnen nemen, van kunnen leren en interactief mee aan de slag kunnen gaan. Hier heeft iedereen de mogelijkheid om zelf de schaar en kam ter hand te nemen en met de experts in gesprek te gaan. Dit jaar laten Dana Witmann, Tondeo Barber’s Toolbar by Pascal Jahn, Paul Mitchell, Mizutani: Daniel Golz, Dry Cutting by Mike Karg & Team, “The Carecut” Mike Kaiser für Jaguar/TCC, Tondeo Schnittgefühl by Robin Huth, Andis every style every groom by Pascal & Shesher en Wahl: Creative Clipper Cutzich zich door bezoekers op de vingers kijken.

Meer informatie over TOP HAIR – DIE MESSE Düsseldorf krijgen bezoekers via de hotline +49 211-4560-7651 of op het internet op www.top-hair-international.de en www.facebook.com/TOPHAIRDieMesse.

BUSINESS-THEMA'S EN MARKTOVERZICHT BIJ HET CONGRES Het TOP HAIR-congres biedt saloneigenaren en ambitieuze medewerkers informatie over thema's als marketing, salon-management, conflicthantering, persoonlijke ontwikkeling en teamwork.

ALLE TRENDS EN TECHNIEKEN VOOR DE BARBER-SCENE Wat binnen de barbering-scene en rond ‘Gentleman’s grooming’ in de mode is, is op TOP HAIR Düsseldorf te zien. Bij de speciale tentoonstelling ‘Barbers’ Corner in hal 4, tonen professionals op het actiepodium de trends en technieken en presenteren exposanten passende producten, de bijbehorende knowhow, inrichtingen voor salon en overige dienstverlening voor het huidige tijdperk van barbiers. Dit jaar kan men rekenen op Shesher voor Andis; Wahl – Old School Barbering; BARBICIDE will be presented by Alexander Feldmann; Babyliss met Guiseppe Carlucci; Pascal Jahn für Barbers' Toolbar; Beyer's Oil Bartpflege en Jerome Kantner & Alexander Feldmann.

( 33 )


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

Mandy's Diva Shop dé wimperspecialisten Mandy Kroes kwam zes jaar geleden voor het eerst in aanraking met kunstwimpers. Al snel opende zij Mandy’s Divashop in Amsterdam, na 10 jaar als commercieel medewerker te hebben gewerkt. Daar zet ze niet alleen wimpers, maar verkoopt ze ook alles wat met wimpers te maken heeft en geven zij en haar team cursussen in wimpers zetten. Dit alles met haar eigen merk Diva Lashes. Mandy is dus met recht een wimperspecialiste. Hair & Fashion vroeg naar haar verhaal. NIEUWE PASSIE “Ik heb zelf altijd erg korte wimpers gehad en had al meerdere dingen geprobeerd, zoals myscara. Dat was echt vreselijk, alleen maar klonten en wimpers die recht vooruit stonden. Toen kwam ik met wimperextensions in aanraking en die vond ik geweldig! Ik pushte mijn vriendin om wimpers te gaan zetten omdat ik dacht dat het niks voor mij zou zijn. Toen zij door nekklachten ermee stopte, en ik zag hoe druk zij het eigenlijk had, ben ik zelf de cursus gaan volgen. Wat bleek: ik vind het geweldig! Als ik iemands wimpers zet, zit ik helemaal in m’n eigen wereldje. En wat ik het mooiste vind, is dat mensen altijd blij zijn met het resultaat. Ze krijgen een prachtige oogopslag door de wimpers.” “Ik ging meerdere soorten proberen en kwam uit bij een fabriek met prachtige lashes. Ik dacht: dit is wat ik wil. Ik wil dat iedereen kan genieten van deze supermooie wimpers, zonder dat het achterlijk veel geld hoeft te kosten. Daarom ben ik met mijn eigen merk begonnen. De Diva Flat Lashes zijn prachtig: ze hechten goed aan de natuurlijke wimpers en zijn heel zacht. Ook de Volume Lashes zijn prachtig. Niet zwaar en heel zacht, zodat je ze niet voelt zitten.”

techniek als de volume lashes. Ik heb wel een actie waarbij de cursist een vriendin mag meenemen om samen de cursus te volgen. Zij krijgen dan ook nog eens 50 euro korting op de prijs, en het wordt gezelliger!”

NIEUW PRODUCT EN CURSUS: LASH VOLUME LIFTING

Inmiddels is Mandy’s Divashop uitgegroeid tot een groothandel, webshop en trainingscentrum voor wimperproducten en -stylisten met een team van opleiders. Het cursusgedeelte neemt een belangrijke plaats in binnen Mandy’s Divashop.

De Lash Volume Lifting van Diva Lashes is een kortdurende behandeling met een inwerktijd van maximaal 15 tot 25 minuten (afhankelijk van het soort wimper). Daarnaast is het voor klanten die geen wimperextensions dragen een zeer geliefde behandeling, omdat deze weinig onderhoud behoeft en de behandeling kort duurt. Tevens heeft de behandeling een lang draagplezier van 6 tot 8 weken.

“Wat ik zelf erg vervelend vond tijdens mijn cursus, is dat ik met een hele groep meiden zat en dat ik constant moest wachten tot de trainer een keer bij mij kwam kijken. Ik vond dat dat anders moest. Tijdens mijn cursus krijgt de klant de volle 100 procent aandacht. Wij zitten 1 op 1 met elkaar, waardoor de cursus voorspoediger en beter verloopt. Dit geldt zowel voor de one by one

Tijdens de Lash Volume Lift opleiding leren wij je alles over deze unieke methode om natuurlijke wimpers te liften. Je leert de theorie, krijgt uitleg over de producten en oefent op een model. De behandeling is geschikt voor elke wimpersoort en -lengte en maakt gebruik van siliconenpads.

1 OP 1 CURSUSSEN

( 34 )


Mandy's Diva Shop

“Ik sta altijd klaar voor mijn klanten en ik ben pas tevreden als mijn klanten dat ook zijnˮ

Je hoeft geen ervaring in het plaatsen van wimperextensions te hebben om deze behandeling te kunnen leren. Je leert deze techniek in zijn geheel tijdens de Lash Volume Lift cursus. De training begint met een stukje theorie, waarna je productuitleg krijgt. Tot slot gaan we de techniek oefenen op je model. Aan het eind van de Lash Volume Lift cursus ontvangt je een officieel certificaat.

KLANTTEVREDENHEID STAAT VOOROP Een onderneming is nergens zonder haar klanten. Een tevreden klant is een terugkerende klant, een visitekaartje voor je bedrijf en maakt reclame voor je. Mandy vertelt hoe zij dit ziet voor Mandy’s Divashop. “Ik sta altijd klaar voor mijn klanten. Zoals ik al benoemd heb ben ik pas tevreden als onze klanten dat ook zijn. Dat geldt voor de wimperextensions, maar ook voor de producten uit de webshop. Als klanten andere producten zoeken die we nog niet verkopen, zijn we bereid er alles aan te doen om het product ook bestelbaar bij ons te maken. We wilen onze klanten graag helpen, en we zijn zelf daarom ook goed te bereiken via email of WhatsApp. Op de website is veel informatie over onze producten te vinden, en deze proberen we zo up-to-date mogelijk te houden, zodat alle klanten erover kunnen beschikken.” “Zoals ik al eerder benoemd vinden we het belangrijk dat iedereen kan genieten van mooie kwaliteitwimpers, die redelijk betaalbaar zijn. Ik wil dat mensen echt waar voor hun geld krijgen, en hun de uitstraling geven die zij verdienen! We zijn pas tevreden als onze klanten dat ook zijn.” “We vinden het belangrijk dat mensen mijn eigen merk leren kennen. We hebben speciaal geselecteerde producten, die we zelf getest hebben zodat mijn klanten ervan op aan kunnen dat we kwaliteit leveren.”

T. +31 (0)6 37478986 E. mandysdivashop@gmail.com

w w w. m a n d y s d i v a s h o p . n l ( 35 )


AWARD WINNING


VERANDERT UW FAVORIETE MOISTURIZER IN EEN NATUURLIJKE ZELFBRUINER

Bezoek onze stand tijdens The Hair Project in Kortrijk en proямБteer van onze speciale beursacties! Stand I1 & 136

MARCINBANE.COM


BEAUTY TRADE SPECIAL 2019

Koop nu je ticket D9JD42

Met deze registratiecode ontvang je in de voorverkoop korting op de toegangsprijs.

6, 7, 8 APRIL

JAARBEURS UTRECHT De vakbeurs van en voor beautyprofessionals WWW.BEAUTYTRADESPECIAL.NL


Compleet, voordelig en modern

SalonNet software

Het kassaprogramma voor uw kapsalon en/of schoonheidssalon SalonNet is een Kassasysteem, afsprakenboek (agenda) en heeft o.a. ook klantbeheer (kleur- en permanent kaarten) en een voorraad module (Digitaal bestellen). Voor het vastleggen van de coiffure is ook een knipkaart per klant mogelijk. Geschikt elke schoonheidssalon, herenkapsalon en/of dameskapsalon met 1 tot 25 medewerkers.

Meer omzet en meer trouwe klanten met de software van SalonNet Klanten ervaren SalonNet als een zeer betrouwbaar systeem.

Online afsprakenboek Voor PC, tablet en smartphone. Nu ook via speciale APP met uw logo, kleur en teksten (Android & Apple)

BESPAAR OP UW KOSTEN U betaalt alleen voor het gebruik. Het SalonNet software programma wordt kosteloos aan u ter beschikking gesteld. De eerste 4 weken van het abonnement krijgt u van ons cadeau! Geen verrassingen achteraf.

VANAF â&#x201A;Ź 25,- P/M OVERTUIG UZELF EN DOWNLOAD NU GRATIS EEN DEMO!

www.salonnet.eu Salonnet | Schoolweg 15 | 3959 AW Overberg | T. +31 (0)343 758252 | E. info@salonnet.eu


[ 01 ] Nail & Fashion â&#x20AC;&#x2DC;19

Meer omzet en klanten in je

kapsalon?

Volg een opleiding tot nagelstyliste bij Lilly Nails Wij verzorgen opleidingen voor het aanbrengen van gel polish, gel, acryl en Invicta (nieuw systeem, combinatie gel/acryl) Klanten die bij komen zullen enthousiast worden wanneer je meer mogelijkheden op het gebied van uiterlijk verzorging aanbied. Het is praktisch en scheelt de klant in tijd wanneer ze alles onder 1 dak kunnen doen. INVICTA Lilly Nails heeft een nieuw product op de markt gebracht, INVICTA. Invicta is een combinatie tussen gel en acryl, sterk, flexibel, fijn om aan te brengen. Dit product is een enorme toevoeging in de branche omdat het geurloos is. Vele salons bieden dit al aan en dit zal groter en groter worden. Een echte toevoeging aan de huidige producten. Met dit product kun je bijvoorbeeld makkelijk in een

kapsalon of schoonheidssalon werken omdat het geurloos is. Wil je vooruitstrevend zijn? Kies dan voor een combinatie opleiding waarbij je alle technieken van ons prachtige vak leert. Je gaat 1x per week 1 dag naar school, we geven les in kleine groepen van maximaal 6 personen en hebben diverse opleidingen.

OPLEIDINGEN De opleidingen bij Lilly Nails starten meerdere keren per jaar waardoor je nooit lang hoef te wachten en heel snel aan de slag kunt met het generen van meer omzet. Bij Lilly Nails wordt erg vel aandacht aan de natuurlijke nagels geschonken, tijdens iedere les heb je dan ook 1,5 uur aan theorie. Onze docenten moeten minimaal 1x per jaar naar Zweden om een update training te volgen. Ook heeft iedere dochten van Lilly Nails de educators diploma in Zweden moeten halen. Dit garandeert dat wij allemaal gelijkwaardige opleidingen geven. Lilly Nails Zweden is al meerdere malen uitgeroepen tot beste opleidingsinstituut op het gebied van nagelstyling. Lilly Nails verzorgt op meerdere plaatsen de opleidingen te weten in Purmerend en Terheijden-Breda.

WAAR WACHT JE NOG OP? Vraag vandaag nog meer informatie aan over de opleidingen van Lilly Nails. Dit kan via: Lilly Nails Benelux, van IJsendijkstraat 409b, 1442 LB Purmerend, +31 (0)299 24 00 03, info@lillynails.nl

[ 40 ]


Lilly Nails

Lilly Nails is een Zweeds merk, Zweden staat voor kwaliteit!

www.lillynails.nl [ 41 ]


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

Uitstekende vooruitzichten voor

The Hair X-perience 2019 Op 26 en 27 mei 2019 vindt de derde editie plaats van The Hair X-perience. Hét vakevent voor de kappersbranche in Nederland. Tijdens deze beurs staan de woorden inspiratie, innovatie en kennis centraal. Het is dé plek voor leveranciers om hun producten een fantastisch podium te bieden én om leerzame demonstraties en spectaculaire shows te geven. BEURSORGANISATOR EASYFAIRS Na twee succesvolle edities focust beursorganisator Easyfairs zich nu nog meer op inhoud en innovatie. Het streven is om van The Hair X-perience 2019 een absoluut ‘Visit the future’ event te maken met als gezamenlijk doel om de kappersbranche vooruit te helpen! De editie van 2018 had 10% meer bezoekers, 40% meer exposanten, een bomvol kennisprogramma en een verbeterde uitstraling van de beursvloer ten opzichte van de eerste editie. De vooruitzichten voor The Hair X-perience 2019 voorspellen veel goeds. Een groot aantal deelnemers heeft zich een half jaar geleden al ingeschreven. Benieuwd wie? Op de website is te zien welke exposanten zich al van een plekje hebben verzekerd.

( 42 )


Hair X-perience 2019

KENNIS OPDOEN IN DE THEATERS EN DEMO SQUARES

INNOVATIEVE EN INTERNATIONALE TECHNIEKEN

Tijdens deze editie van The Hair X-perience ligt er nog meer focus op inhoud. Er zijn naast de Mainstage, waar spectaculaire shows worden gegeven, ook twee Kennistheaters en vijf Demo Squares te vinden. Hier tonen verschillende vooraanstaande partijen uit de branche nieuwe producten, worden innovatieve methodes gedemonstreerd en wordt er gesproken over de ontwikkelingen in de kappersbranche. Twee van de vijf Demo Squares richten zich op specifieke onderwerpen zoals barbers en black hair.

Honma Tokyo presenteert tijdens hun show op Mainstage drie nieuwe productlijnen. De show wordt gegeven door drie professionele top haarstylisten. Vislene Ferreira, Gleiton Pedro en Ernesto Cabal demonstreren de nieuwstee highlight technieken en laten zien hoe je de mooiste kleuring kunt bereiken zonder het haar te beschadigen. Daarnaast worden er styling- en opsteektechnieken getoond welke direct getest kunnen worden in eigen salon. Met de show willen ze de bezoekers inspireren voor het dagelijks leven in de salon én tijdens bijzondere dagen zoals een bruiloft. Verschillende haarstructuren, kleuren en modellen komen tijdens deze show aan bod.

VOORJAARSTRENDCOLLECTIE VAN TREND EXPERTS Trinity Haircare gaat sessies verzorgen in het Look & Learn theater. Zij presenteren hier onder andere de nieuwe trendcollectie van Trend Experts. In een uitgebreide demonstratie laten zij zien wat de voorjaarstrend is en welke technieken hierbij horen. In deze voorjaarstrend worden geen podiumkapsels neergezet, maar kapsels die de volgende dag in eigen salon gecreëerd kunnen worden.

VRIENDSCHAP OP DE WERKVLOER Haircompany Professional zet een show neer met het thema vriendschap en synergie tussen hun eigen exclusieve merken. William Whatley, Carl Zacchau en Jesse Koening laten tijdens de show vooral véél mooi haar zien! Daarnaast vertegenwoordigen deze internationale artiesten elk een merk van Haircompany Professional, waar zij zelf ook mee werken. Aan de hand van het thema, restylen de bevriende haarstylisten elkaars model en draait de show om de vriendschap en het respect dat ze hebben voor elkaars werk.

BARBER ANGELS BROTHERHOOD In het Look & Learn theater wordt er ook in samenwerking met Tailor’s Grooming en de Barber Angels Brotherhood een demonstratie neergezet. Barber Angels Brotherhood is een vrijwilligersorganisatie opgericht door de Duitse Kapper Claus Niedermaier. Hij richtte deze organisatie samen op met bevriende collega’s, waarin kappers en barbers zich vrijwillig inzetten om op locatie daklozen, thuislozen en mensen die leven onder de armoedegrens een gratis knip en/of scheerbeurt te geven. Inmiddels bestaat de organisatie uit meer dan 170 actieve vrijwilligers op meer dan 100 locaties in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje én zijn er al meer dan 10.000 mensen gratis geknipt en/of geschoren. Nu zal ook Barber Angels Brotherhood een eigen chapter oprichten in Nederland!

HÉT EVENT VOOR DE NEDERLANDSE

KAPPERSBRANCHE Het doel van dit vakevent is om de kappersbranche vooruit te helpen. Beursorganisator Easyfairs doet dit door de kapperscommunity samen te brengen en door van elkaar te leren. Een mooie aanvulling zijn de kernwaarden inspiratie, vriendschap en respect die centraal staan in het programma op de Mainstage, Kennistheaters en Demo Squares. Naast dat het de plek is waar de haarprofessional elkaar ontmoet, is het ook de plek waar de bezoeker nieuwe innovatieve producten en diensten kan bemachtigen. Voor meer informatie en de laatste ontwikkelingen over dit vakevent, ga naar:

INDRUKWEKKENDE SHOWS OP MAINSTAGE Op de Mainstage wordt er volledig uitgepakt door onder andere Honma Tokyo en HaircompanyProfessional. Deze deelnemers verzorgen tijdens deze editie van The Hair X-perience spectaculaire shows vol met entertainment en inspiratie. Naast de shows op Mainstage wordt er deze editie óók een Award Show georganiseerd. Hier worden prijzen uitgereikt zoals ‘De Leukste Kapper & Kapsalon van 2019’.

www.hair-xperience.nl ( 43 )


the

event Join hair professionals for

24 & 25 FEBRUARY 2019 KORTRIJK XPO www.thehairproject.eu


Anholtseweg 24 | 7091 HA Dinxperlo | T. +31 (0)315 750253 | info@salonvoordeel.nl | www.salonvoordeel.nl


The Hair Project Standnr. 210

Keukeldam 88A | B-8790 Waregem | T. +32 (0)484 123 600 | info@avantagesalon.be | www.avantagesalon.be


6, 7 EN 8 APRIL BEAUTY TRADE SPECIAL 2019 IN JAARBEURS UTRECHT HĂ&#x2030;T VAKEVENT DAT JE NIET WILT MISSEN!

Het grote aftellen is begonnenâ&#x20AC;Ś Op 6, 7 en 8 april a.s. barst Beauty Trade Special weer los in de Jaarbeurs in Utrecht: een must voor iedere schoonheidsspecialist die het vak serieus neemt en up-to-date wil blijven. Met een bezoek aan de stijlvolle voorjaarsbeurs Beauty Trade Special ben je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Bovendien is het the place to be om aantrekkelijke deals met je favoriete leveranciers te sluiten en te netwerken met inspirerende vakgenoten. Dat maakt Beauty Trade Special tot het event dat je niet wilt missen! Bestel daarom nu alvast je tickets via www.beautytradespecial.nl.

www.beautytradespecial.com


VAKKENNIS OPDOEN WAS NOG NOOIT ZO GEMAKKELIJK Nieuwe trends, technieken en producten… in de beauty branche volgens ze elkaar in hoog tempo op. Op Beauty Trade Special zie je ze allemaal voorbij komen. Bijvoorbeeld in de vier kennistheaters, waar je een breed aanbod van lezingen, workshops en presentaties kunt volgen die worden gegeven door toonaangevende experts uit de branche. Geen gladde verkooppraatjes, maar inhoudelijke sessies met tips en adviezen waar je echt iets aan hebt. En overal kun je gratis bij zijn. Hoe mooi is dat? Kijk op www.beautytradespecial.nl voor het hele programma.

EVEN UITBLAZEN… Best intensief, zo’n dagje Beauty Trade Special. Dat vraagt om af en toe een rustmomentje met voldoende aandacht voor de inwendige mens. Daarom vind je op Beauty Trade Special op allerlei plekken de heerlijkste verse foods & drinks. Ideaal om je voeten even rust gunnen en alle opgedane indrukken rustig te laten bezinken. Of om natuurlijk gezellig te kletsen met alle interessante vakgenoten die je op Beauty Trade Special tegenkomt!


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

“What’s

new?”

The Hair Project in Kortrijk komt eraan en ook Hair & Fashion is aanwezig met een stand. Het belooft weer een leuke, spannende beurs te worden en we hebben er zin in! Dit nummer van Hair & Fashion staat dan ook in het teken van de aanstaande beurs. We bieden daarom onze panelleden de ruimte om hun nieuwe producten voor 2019 te etaleren. DE VRAAG IS DEZE KEER DUS: “WAT IS ER NIEUW VOOR 2019?” Wij laten Phibrows en Philings Master Sule Ozlem Sari van Skin Makeup, Wilfred Boudewijn van KIN Cosmetics, Jack Duijf van Salonnet, Tamara Keyner van Dutch Haircare, Patricia Reedijk van VIP Naildesign en Joey Rutjes van Helen Seward hierover graag aan het woord.


Vakpanel

KIN Cosmetics vindt zijn oorsprong in het hart van de Spaanse Costa Brava. Eind 20er jaren van de vorige eeuw werd het bedrijf opgericht door Gregorio Bosacoma. Inmiddels heeft de vierde generatie van de familie Bosacoma het bedrijf verder geprofessionaliseerd en de internationale markt veroverd. In Nederland is KIN Holland de vertegenwoordiger van het Spaanse moederbedrijf. Wat erg belangrijk is voor KIN Cosmetics zijn training en opleiding van hair-professionals. Hierdoor kunnen de klanten van KIN Cosmetics ook de kwaliteit leveren die de producten vertegenwoordigen.

Wilfried Boudewijn van KIN Cosmetics presenteert het nieuws voor 2019.

Nieuw jaar, nieuwe kansen! “Wij zien met KIN Cosmetics weer veel nieuwe kansen, steeds meer kappers zoeken een mooi, kwalitatief Salon Exclusief merk waarmee ze zich kunnen onderscheiden. KIN is zo’n merk! Alles wordt ‘in huis’ in Spanje ontwikkeld en geproduceerd en daarom is de kwaliteit altijd constant en hoog. Verder wordt en veel gedaan aan marketing. Wij als KIN Nederland hebben korte lijnen naar de kapper, je bent bij ons geen nummer maar een partner en samen willen we groeien.” “In februari gaan we weer met een groep KIN-klanten naar Spanje voor de presentatie van die nieuwe haarmodelijn van het Creative Team. Er is deze keer gekozen voor de stad Sevilla, waar het een paar inspirerende en gezellige dagen worden met collega kappers.” “Verder zullen er dit jaar weer een aantal innovatieve producten worden geïntroduceerd, de eerste introductie is deze maand, en dat is de Kinessences Restore. Meer informatie in dit magazine of neem contact met ons op.” “Wij hopen dit jaar weer met veel enthousiaste kappers samen te mogen werken om er samen een mooi en winstgevend jaar van te maken!”

KIN COSMETICS NEDERLAND | WWW.KINCOSMETICS.NL

( 53 )


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

“Onze nieuwe webshop is natuurlijk ons grootste nieuws. Beter, sneller, completer en boordevol alle producten die een nagelstyliste maar nodig kan hebben.” “Daarnaast krijgen onze klanten dit jaar nog meer waar voor hun geld. We hebben voor onze nieuwe webshop de prijzen nog eens goed tegen het licht gehouden. Dat heeft ons doen besluiten de prijzen van de meeste producten per 1 december te verlagen. En dat zie je niet vaak in deze tijd. Hierdoor wordt de prijs-kwaliteit verhouding van onze VIP Naildesign producten nog beter voor onze klanten. Wij willen onze klanten graag mee laten profiteren van onze inkoopvoordelen, dus houdt onze webshop in de gaten.”

“Verder hebben we nieuwe VIP Naildesign gellakken en acryllakken in het assortiment opgenomen. We proberen dat eigenlijk continu aan te passen en uit te breiden. Zo hebben we ongeveer 20 nieuwe kleuren aan het palet toegevoegd. Eigenlijk hebben we voor alle kleuren nieuwe tinten gemaakt. Hierdoor kunnen de stylistes hun klanten telkens weer verrassen met nieuwe kleurcombinaties.” “Deze winter zien we in de verkopen dat met name rood-, groen- en grijstinten een duidelijke trend zijn. Ook in dit kleurspectrum hebben wij veel nieuwe tinten aan het VIP Naildesign assortiment toegevoegd. Hiermee kan de styliste de nagels van haar klanten optimaal aan laten sluiten op het huidige modebeeld.” We zijn natuurlijk ook leverancier van de VIP Naildesign nageltafels. Deze tafels zijn speciaal voor ons ontworpen en beschikken over een fantastische afzuiging. Dit draagt positief bij aan hoe de klant de behandeling ervaart en aan de gezondheid van de styliste, die niet de hele dag in het slijpstof en vluchtige dampen hoeft te zitten. Wij hebben nu een speciale aanbieding, waar de klant bij aankoop van een van onze tafels een gratis, ergonomische pony zitstoel krijgt. Dit komt de werkhouding en het comfort van de nagelstyliste ten goede.” “Tenslotte zijn ook de handverzorgingsproducten, die vooral in de winter heel belangrijk zijn, in prijs verlaagd. Dit is de tijd van droge en schrale handen, maar ook ellebogen en knieën. Met onze lotions en crèmes kan de styliste haar klanten nog een beetje extra verwennen in de salon en ze met een heerlijke zachte, gladde handen door de winter helpen. De klant kan met onze producten natuurlijk ook thuis heerlijk alle droge plekjes behandelen.”

VIP NAILDESIGN | WWW.VIPNAILDESIGN.NL

( 54 )


Vakpanel

Dutch Haircare is leverancier van bijzondere, mooie en exclusieve kappersmerken. Tamara Keyner van Dutch Haircare presenteert in deze Hair & Fashion een nieuw merk voor 2019.

“Dutch Haircare introduceert Pusher, een geheel nieuw urban styling- en finishing merk voor de Nederlandse kappersbranche. Pusher is van Zweedse bodem en vindt zijn oorsprong in de underground subculturen van graffiti, skate, punk, tattoos en hardcore-muziek.”

Exclusieve producten voor kappers “Pusher is een lifestyle merk dat voor het eerst Street Fashion combineert met luxe, door het ontwikkelen van High-End producten met een hardcore twist. Het zijn producten die opvallen en zich vooral de wet niet laten voorschrijven.” “Kenmerkend voor de Pusher styling- en finishing producten is de power. De producten worden gebruikt als middel voor een sterke zelfexpressie. Hiermee onderscheidt Pusher zich van de standaard merken. Wat verder kenmerkend is voor de Pusher styling- en finishing producten is de opvallende look. Het merk Pusher is ontwikkeld voor iedereen, met geuren die passen bij iedereen.”

DUTCH HAIRCARE | WWW.HAIRCARE.NL

( 55 )


( 01 ) Hair & Fashion ‘19

JACK DUIJF: Eigenaar / ontwikkelaar SalonNet. Al meer dan 35 jaar ben ik werkzaam in de ICT. Met name actief in ontwikkelen van software voor administratieve en technische toepassingen zoals: kassa’s, accountant software, ERP, reserveringssystemen, toegangscontrole e.d. Sinds 2008 ontwikkel ik aan SalonNet, software specifiek voor de kapsalon. Daarnaast adviseer ik MKB bedrijven bij de invoering/overgang/aanpassingen van ICT oplossingen en bedrijfsvoering in het algemeen. Service en bereikbaarheid staan bij mij hoog aangeschreven, en probeer tijdens gesprekken vakjargon zoveel mogelijk te vermijden.

OUD IS NIEUW Het zal u niet zijn ontgaan. Na een periode van grenzeloos vertrouwen in alles wat met internet te maken heeft, staan de sociale media zoals facebook en Google onder druk. Sommige mensen nemen zelfs afscheid van de smartphone en de ouderwetse Nokia wordt weer van stal gehaald… We leveren op het internet veel van onze privacy in, en het vertrouwen dat onze data “in de cloud” ook echt alleen van ons is blijkt vaak onterecht. De laatste tijd merk ik dat steeds meer ondernemers moeite hebben met het online zetten van al hun bedrijfsdata, foto’s en documenten. Soms zal er geen ontkomen aan zijn om informatie op internet te plaatsen, bijvoorbeeld voor het maken van online afspraken. Het is dan de uitdaging om de informatie die online staat tot een absoluut minimum te beperken. Ik verwacht een terugkeer van de “eigen” computer in de salon, waar de klantgegevens, afsprakenboek en financiële gegevens lokaal worden opgeslagen. Bijkomend voordeel: Je kunt bij je gegevens ook als internet een keer niet werkt. Ook is het is voor de ondernemer eenvoudiger om aan de AVG wet die vorig jaar is ingegaan te voldoen. Naar mijn mening zijn en blijven de bedrijfsgegevens altijd eigendom van de ondernemer. Iedere ondernemer zal een keer de afweging moeten maken tussen privacy, databescherming en gemak. Het internet zal zeker niet verdwijnen, in tegendeel. Gebruik het internet als ondersteuning in uw salon, maar probeer de afhankelijkheid hier van zoveel mogelijk te beperken. Vroeger had elke salon een eigen PC met daarop een kassaprogramma. De laatste jaren zijn deze vervangen door een oplossing “in de cloud” op tablet of telefoon. Ik verwacht dat deze tablet en telefoon op termijn door menig ondernemer weer wordt ingeruild voor een moderne PC met moderne kassa software.

SALONNET | WWW.SALONNET.NL

( 56 )


Vakpanel

Master Trainer (by Branko Babic) Sule Ozlem Sari heeft haar skills en kennis de afgelopen zes jaar opgedaan bij de besten in de branche. Met haar kennis en ervaring is zij erin geslaagd zowel Phibrows als Philings naar Nederland te brengen. Dit jaar heeft zij zelfs twee unieke Master titels ontvangen: Phibrows Master en Philings Master van Nederland.

Het officiële opleidingspunt voor phibrows, microblading & Philings huidbehandelingen Sule vertelt: “Microblading is een tekenvaardigheid die je aangeleerd krijgt door de juiste ondersteuning en begeleiding. Helaas is deze skill niet in 1 of 2 dagen te leren.” “Onze tweedaagse microblading cursus is een inleiding tot de techniek waarbij de cursisten vertrouwd raken met de Phibrows techniek. Het praktische gedeelte komt neer op het oefenen op kunsthuid op de eerste dag en oefenen op live-modellen op de tweede dag.” “Na deze tweedaagse microbladingcursus blijven de studenten dagelijks in contact met mij via de Craft Master-app en gaat hier de opleiding verder. Craft Master bevat toegang tot alle microblading theorie, videomateriaal, tientallen voorbeelden van werk in video’s en veel meer. De student moeten alle 12 levels afronden om het officiële certificaat te kunnen behalen. Naast het Officiele Phibrows certificaat ontvangt de cursist ook zijn of haar eigen unieke logo met de titel Phibrows Artist en krijgt zo zijn plek op de behandelaarsplattegrond.” “PhiAcademy zorgt voor een constante technische ondersteuning: via de Craft Master App, via het Facebook forum (World beauty Forum Community) en ook via de officiële dermatoloog van PhiBrows, dr. Phi, aan wie je alle vragen kunt stellen bij specifieke huidaandoeningen en problemen.” “Phibrows staat als ons merk niet alleen qua techniek of uniek leersysteem werelwijd op nummer 1, wij hebben ook onze eigen pigmenten en producten welke zeer goed bekend staan onder de meest bekende microblading artiesten. De cursus bevat de beste kit in deze branche.” “Wij geven niet zomaar een cursus, wij coachen de specialist zodanig dat zij of hij succesvol wordt en zijn of haar vaardigheden met de dag kan verbeteren door continu support te geven. Het juiste leersysteem, een professionele kit voor 80 behandelingen en een optimale begeleiding leiden tot succes.”

PHI NEDERLAND | WWW.PHINEDERLAND.NL

( 57 )


( 01 ) Laatste Woord

Helen Seward is in 1969 opgericht in Milaan. Tegenwoordig werkt het samen met internationale hairstylisten en partners om biologische topproducten te leveren aan haar veeleisende professionele klanten. Alle producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen in alle stadia van het productieproces. Ieder product is een synthese tussen natuur en technologie, tussen traditie en innovatie. Helen Seward levert niet alleen topproducten, maar verzorgt ook technische en stylistische ondersteuning en opleidingen. Dit maakt van Helen Seward een global project, ondersteund en geleid door een team van jonge, dynamische professionals.

100% innovatieve en trendy producten met een groene gedachte Joey Rutjes van Helen Seward Hairproducts vertelt welke innovaties het bedrijf brengt in 2019. “2019 zou zomaar eens het jaar voor Helen Seward kunnen worden, want dit jaar staan er veel noviteiten en innovaties op de kalender. Bij de start van het nieuwe jaar mochten wij de vernieuwde Indaco styling serie introduceren, wat direct de meest succesvolle introductie was ooit.” “Verder staat nog voor het eerste kwartaal de introductie van SYNEBi, de Synergie tussen natuur en wetenschap, op de agenda. Een innovatieve verzorgingsserie zonder Sulfaten, zonder Parabenen, zonder Formaldehyde releasers, zonder kleurstoffen en zonder toegevoegde zouten.” “En last but not least, BB Color Beauty. Een semipermanente haarkleuring zonder ammonia, zonder PPD, zonder Parabenen, met een verzorgende formule voor een spectaculair glanzend resultaat. Zoals bij elke lijn van Helen Seward is het uitgangspunt altijd geweest om zo natuurlijk mogelijke producten te ontwikkelen met zo min mogelijk synthetische stoffen. Dus niet bestaande chemische formules met natuurlijk extracten te opsmukken, maar synthetische stoffen te vervangen door natuurlijke extracten.” “In tegenstelling tot andere fabrikanten verwerkt Helen Seward de ruwe grondstoffen, van biologische teelt afkomstig, zelf en niet de kant en klare stoffen van onbekende oorsprong. Dit is beter voor mens en beter voor de natuur. Helen Seward producten zijn niet voor niets “Professional products with an organic soul.”

HELEN SEWARD MILANO | WWW.HELENSEWARD.NL

( 58 )


gs!

ko m l a n

Haibu Experience Center Amersfoort

+ Grootste assortiment hair & beauty producten + Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis + 7 dagen per week bereikbaar + Altijd scherp geprijsd + Alles op voorraad + Exclusieve voordelen voor zakelijke klanten: www.kapperskorting.com/pro

DĂŠ groothandel voor hair & beauty professionals | www.kapperskorting.com

Profile for Lynn Reijnen

Hair & Fashion 1 2019  

Hair & Fashion 1 2019  

Advertisement