15 minute read

Kampreferater

Av Ole-Morten Grønningen og Lars Brevig

Treningskamper: York City Galway united Bray Wanderers Shelbourne Barnet Darlington Dender B B B B B B H 1-1 2-1 3-2 1-1 2-0 0-0 4-1

Serie- og cupkamper: 9. aug Scunthorpe 12. aug Chester 16. aug Oldham 23. aug Yeovil Leeds-mål alltid først! B B H B 2-1 5-2 0-2 1-1

LøRdAG 9. AUG 2008 COCA COLA LEAGUE ONE Scunthorpe United - Leeds United 1-2 (0-0) - 8315 tilskuere L: Showunmi 61, Beckford 80 Gult kort: Showunmi

Showunmi 6 (Becchio 81) 6

Beckford 7 Kampen startet noe nervøst for begge lag og det bølget frem og tilbake. Paul Huntington sto for den første avslutningen da han headet en corner like utenfor. Også Jermaine Beckford prøvde seg med et skudd som gikk over. Innimellom fikk Gary Hooper og Paul Hayes testet Casper Ankergren i Leeds-målet, mens Scunthorpe-kaptein Izzy Iriekpen headet inn et frispark fra Grant McCann. Heldigvis annulert for offside. To minutter på overtid i første omgang skulle dommerne ha dømt mål til Leeds United etter at vertenes unge keeper Josh Lillis fomlet et skudd fra Snodgrass over målstreken. Leeds kom ut til andre omgang og dominerte totalt i starten og Lillis reddet en avslutning glimrende fra Andy Robinson. Også Showunmi og David Prutton prøvde seg på mer eller mindre vellykkede skuddforsøk. Men etter 57 spilte minutter tok Scunthorpe en litt ufortjent ledelse. Hooper rundlurte Rui Marques og scoret sikkert på Ankergren. Kun fire minutter senere kom den meget viktige utligningen. Snodgrass slo et frispark inn i feltet fra langt hold og debutanten Showunmi headet ballen fint i mål. Kort tid etter kom det nesten en kopi av scoringen. Snodgrass slo inn og Showunmi headet utenfor denne gangen, men de to debutantene så virkelig ut til å ha funnet tonen sammen. Ti minutter før full tid kom det som til slutt måtte komme: Pruttons avslutning traff oversiden på tverrliggeren og forrige sesongs toppscorer Beckford fikk æren av å sette inn returen. Jermaine Beckford

Dave Prutton LøRdAG 12. AUGUsT 2008 CArLING CUP 1. rUNDE Chester City - Leeds United 2-5 (1-5) - 3644 tilskuere L: Jermaine Beckford 3, 25, 35, robert Snodgrass 10, Andy robinson 31 Gult kort: Frazer richardson, Bradley Johnson

SPILLERE Ankergren 6 richardson 7 Marques 7 Huntington 7 Sheehan 7 Snodgrass 8 Delph 8 Howson 7 (Douglas 52) 6 robinson 7 (Johnson 52) 6 Becchio 6 Beckford 9

Leeds United har ikke tapt en åpningskamp siden 1989 og gjorde det ikke denne gangen heller.

(Showunmi 52) 7

Det ble til slutt nærmest et ishockey-resultat på Deva Stadium i Chester da Leeds United vartet opp med festspill i første omgang i første runde av Carling Cup.

Kun tre minutter var spilt da Casper Ankergren sendte avgårde et langt frispark som nådde en Jermaine Beckford på løp. Forrige sesongs toppscorer løp fra tidligere Leeds-kaptein Paul Butler og scoret sikkert. Bare sju minutter senere doblet en av nykommerne, Robert Snodgrass, ledelsen. Fabian Delph fant Snodgrass som kom inn fra høyrekanten og scoret med en velplassert avslutning. Kvarteret var spilt da hjemmelaget reduserte. Ryan Lowe utnyttet en passiv Rui Marques i Leeds-forsvaret og scoret med et skudd som forandret retning på sistnevnte. Etter 25 minutters spill fikk Beckford tid og rom til å fyre av fra litt utenfor 16-meteren, og selv med ”feil bein” banket han ballen bak vertenes keeper. Seks minutter senere kombinerte Snodgrass og Jonathan Howson fint og en god og kreativ Andy Robinson fikk æren av å avslutte til 4-1 på sikkert vis. Robinsons første scoring for klubben. Få minutter senere kom kampens perle. Beckford utnyttet en feil av Paul Linwood, og lobbet ballen elegant over keeper Danby som sto langt ute. Selv om bortelaget misbrukte noen store sjanser var vertene aldri i nærheten av å komme tilbake i kampen. Kvarteret før full tid fikk Chester målet som gjorde at de vant andre omgang etter at Frazer Richardson hadde stoppet Damien Mozika på ulovlig vis. Lowe scoret sikkert på det påfølgende straffesparket. THE PEACOCK NEWS SEPTEMBER 2008 13

LøRdAG 16. AUGUsT 2008 COCA COLA LEAGUE ONE Leeds United - Oldham Atheltic 0-2 (0-0) - 24 631 tilskuere Mål: ingen Gult kort: David Prutton

SPILLERE Ankergren 6 richardson 5 Marques 5 Huntington 6 Sheehan 6 Snodgrass 7 Prutton 6 Howson 5 (Delph 66) robinson 5 Showunmi 6 (Becchio 66) Beckford 5 LøRdAG 23. AUGUsT 2008 COCA COLA LEAGUE ONE Yeovil Town - Leeds United 1-1 (0-1) - 6 580 tilskuere Mål: Luciano Becchio

Gult kort: Snodgrass, Becchio, Beckford, Huntington

SPILLERE Ankergren richardson Huntington Marques Sheehan Snodgrass (Douglas 73) Prutton Howson (Delph 86) robinson (Showunmi 73) Becchio Beckford

Etter to sterke seire den siste uken kom Leeds United fort ned på jorden igjen etter en dårlig andre omgang mot Oldham på Elland Road.

Starten var imidlertid bra og både Andy Robinson, Jonathan Howson og Robert Snodgrass prøvde noen avslutninger. Chris Taylor var derimot et uromoment for John Sheridan og Tommy Wrights lag. Først testet han Casper Ankergren med et skudd, før han var nær ved å heade ballen i eget mål. Kort tid etter headet Paul Huntington en corner utenfor og både Jermaine Beckford og Snodgrass kom til avslutninger. Helt på tampen av første omgang hadde gjestenes andre spiss, Lee Hughes en mulighet til å score og kort tid senere fikk Alan Sheehan blokkert et skudd fra Andy Liddell. Og kun fem minutter etter pause fikk Oldham uttelling. Hughes gjorde forarbeidet selv og løftet ballen over Ankergren og traff tverrliggeren, på returen kom Taylor og headet sikkert inn 1-0. Kun kort tid senere gjorde Hughes og Taylor jobben da Lewis Alessandra scoret, men det ble heldigvis avblåst for offside. Like før timen var spilt burde Gary McAllisters utvalgte ha fått tildelt straffespark da tidligere Leeds-spiller Sean Gregan dro ned Enoch Showunmi innenfor 16-meteren, men dommeren vinket spillet videre. Fem minutter senere gikk gjestene opp i 2-0 da Taylor scoret sikkert med en utagbar avslutning på Ankergren. McAllister svarte med å bytte inn cupheltene Fabian Delph og Luciano Becchio og det betalte seg nesten med en gang, men keeper Mark Crossley reddet skuddet fra Robinson etter forarbeid av unge Delph. Kort tid før full tid testet Sheehan Crossley med et frispark, mens Ankergren reddet et forsøk fra Alessandra etter svakt forsvarsspill av Rui Marques.

Luciano Becchio sendte Leeds United i ledelsen etter bare tretti sekunder av første omgang, men vertene fra Yeovil utlignet på et straffespark i andre omgang.

Gary McAllister gjorde en endring i startoppstillingen fra kampen mot Oldham forrige helg. Luciano Becchio kom inn for Enoch Showunmi, noe som viste seg å være et godt bytte. Allerede etter 24 sekunder scoret argentineren etter en lang ball fra Rui Marques. Like etterpå var Jermaine Beckford nær å doble ledelsen, etter godt forarbeid av Jonathan Howson. I tillegg var Alan Sheehan nær scoring, etter at et frispark strøk tverrligeren. Leeds United var det førende laget den første halvtimen, men etter dette roet kampen seg. I løpet av første omgangs siste 15 minutter maktet både Robert Snodgrass og Becchio å få gult kort, for henholdvis filming og farefullt spill. Hjemmelaget startet andre omgang best, og var nær scoring allerede etter åtte minutter. Like etterpå var Snodgrass farlig frempå, men ballen spratt til side for mål. Etter 61 minutter fikk Yeovil straffe, etter at Huntington i følge dommeren dyttet Warne overende. Ankergren reddet straffen, men vertene scoret på returen. I etterkant av straffen fikk Beckford gult kort for protester. Med et kvarter igjen å spille satt McAllister innpå Showunmi og Jonathan Douglas, til fordel for Andy Robinson og Snodgrass. Dette betydde at de hvitkledde gikk over til å spille 4-3-3.

TRENINGsKAmp

York City – Leeds United 1-1

1. OMGANG Ankergren richardson Huntington Bayly Parker Prutton Douglas Hughes Sweeney Beckford Weston 2. OMGANG Martin Gardner Michalik Sheehan Westlake Kilkenny Howson Johnson (Elliot 87) Carole Showunmi robinson TRENINGsKAmp

Galway United – Leeds United 1-2

1. OMGANG Casper Ankergren (Alan Martin 74) Frazer richardson (Scott Gardner 74) Paul Telfer (Lubomir Michalik 74) Paul Huntington Alan Sheehan (Ben Parker 74) Andy robinson (David Prutton 62) Andy Hughes (Jonathan Douglas 62) Jonathan Howson (rob Bayly 62) Bradley Johnson (Peter Sweeney 62) Enoch Showunmi Jermaine Beckford (Marcus Haber 62)

Jermaine Beckford sendte Leeds United i ledelsen i gårsdagens treningskamp, men sluttresultatet mellom York City og Leeds United ble 1-1.

Gary McAllister startet med et interessant lag i kampens første omgang. Rob “Bocca” Bayly spilte midtstopper sammen med Huntington, mens Curtis Weston dannet spissparet ilag med Beckford. Leeds United åpnet kampen best, og både Beckford og Paul Huntington var nære scoring i løpet av kampens første minutter. Etter dette bølget kampen frem og tilbake, og i de tjue første minuttene var det to agrepsvillige lag. Andy Hughes var nær scoring etter et godt angrep, men skuddet hans gikk like utenfor. Nevnte Hughes var også mannen bak Beckfords 1-0-scoring, etter ett smart løp og et godt innlegg. York scoret like før pause, etter at Onome Sodje fikk to skuddmuligheter. Ankergren reddet det første forsøket, men hadde ingen sjanser på returen. I pausen byttet McAllister ut hele laget, og både Andy Robinson og Enoch Showunmi fikk sin debut for klubben. Andre omgang startet med et par halvsjanser til begge lag, før den mot slutten ble en kjedelig afære. Ingen av lagene maktet å skape noen store sjanser, forutenom et farlig frispark fra Robinson.

Leeds United vant 2-1 over Galway dagens treningskamp, etter to scoringer av Jermaine Beckford.

Paul Telfer - på prøvespill - fikk prøve seg i midtforsvaret sammen med Paul Huntington. United startet kampen på en meget bra måte og spilte til tider meget fin kortpasningsfotball. Hjemmelaget var nær ved å ta ledelsen, mens Jermaine Beckford hadde en ball i nettmaskene som ble avblåst for offside før 20 minutter var spilt. Kort tid senere skulle imidlertid Beckford lykkes. 25 minutter var spilt da forrige sesongs toppscorer mottok en glimrende pasning fra Andy Robinson og scoret sikkert på keeper Kalvin Rouse. Kun et minutt ut i 2. omgang doblet samme Beckford ledelsen etter et meget bra løp og en sikker avslutning. Også prøvespillende Marcus Haber fikk prøve seg foran 2749 tilskuere i Galway.

Bray Wanderers - Leeds United 2-3

SPILLERE David Lucas Scott Gardner rui Marques (rob Bayly 64) Lubomir Michalik Ben Parker Andy robinson (Jonathan Howson 75) David Prutton Jonathan Douglas Bradley Johnson Peter Sweeney Marcus Haber (Enoch Showunmi 70) TRENINGsKAmp

Shelbourne – Leeds United 1-1

SPILLERE Alan Martin Frazer richardson rui Marques (Lubomir Michalik 46) Paul Huntingon (Paul Telfer 62) Alan Sheehan David Pruton (Scott Gardner 62) Jonathan Douglas (robert Bayly 62) Jonathan Howson (Peter Sweeney 62) Bradley Johnson (Ben Parker 49) Luciano Becchio (Marcus Haber 73) Enoch Showunmi Gule kort Leeds: rui Marques, Bradley Johnson, Jonathan Douglas, Alan Sheehan

Hjemmelaget Bray Wanderers ledet 2-0 til pause, men Gary McAllisters Leeds United kom tilbake og vant 3-2.

Prøvespillende Marcus Haber fikk starte på topp og Rui Marques var tilbake med kapteinsbindet på armen på Carlisle Ground i Dublin. Leeds United startet kampen bra, men det var Bray Wanderers som tok ledelsen allerede etter ni minutters spill. Daryl Robson fikk ballen i tilsynelatende håpløs posisjon, men fikk avsluttet på glimrende vis og David Lucas var sjanseløs. Både Peter Sweeney og David Prutton var nær ved å utligne, men det i stedet doblet vertene ledelsen etter 32 spilte minutter. Tidligere Leeds-unggutt Alan Cawley gjorde forarbeidet og Ger Rowe kunne dermed enkelt score. Det var først ti minutter ut i 2. omgang at reduseringen kom. Andy Robinson la en corner som Marques headet kontant i mål. Kun 13 minutter senere kom den fortjente utligningen. Prutton gjorde forarbeidet og Haber fikk score sitt første mål i den hvite trøya. Fem minutter senere var Bray nær ved å ta ledelsen nok en gang da Lucas feilberegnet et innlegg, men det gikk bra og i stedet var det Jonathan Howson som kunne sende Leeds United i ledelse for første gang i oppgjøret etter 83 spilte minutter. Enoch Showunmi sto for forarbeidet til matchvinnerscoringen.

Etter to strake seire i Irland endte turen med et uavgjortresultat på Tolka Park i Dublin.

Med Paul Huntington som kaptein startet Leeds United best og både Bradley Johnson, Jonathan Howson og prøvespillende Luciano Becchio fikk sine sjanser uten å få hull på byllen. Det gjorde imidlertid hjemmelaget etter 23 minutters spill. En tabbe av Alan Martin sørget for at Shelbournes toppscorer Anthony Flood enkelt kunne score. Kampen var tett og tøff og Flood måtte etter hvert sendes til sykehuset med ambulanse etter en duell med Rui Marques. Leeds pådro seg fire gule kort og Enoch Showunmi burde kanskje ha fått to straffespark! Like før pause kom den meget fortjente utligningen. En corner ble stusset videre fra Showunmi til Huntington som scoret. I 2. omgang hadde både Jonathan Douglas, Alan Sheehan, Showunmi og prøvespillende Marcus Haber sine muligheter til å føre Gary McAllisters utvalgte opp i ledelsen, men det ville seg ikke. Og fem minutter før full tid kunne vertenes Brian Farrel avgjøre til deres fordel, men Martin reddet foran 3127 tilskuere.

Barnet – Leeds United 0-2

SPILLERE Casper Ankergren Frazer richardson (Paul Telfer 56) rui Marques Paul Huntington (Lubomir Michalik 67) Alan Sheehan Andy Hughes Jonathan Howson Fabian Delph Andy robinson Enoch Showunmi (Marcus Haber 69) Luciano Becchio (Scott Gardner 68) TRENINGsKAmp

Darlington – Leeds United 0-0

SPILLERE Casper Ankergren Frazer richardson rui Marques Paul Huntington Alan Sheehan David Prutton Jonathan Howson Fabian Delph (Bradley Johnson 59) Andy robinson Enoch Showunmi (robert Snodgrass 57) Jermaine Beckford

Etter fem treningskamper denne sommeren er Leeds United fortsatt ubeseiret etter en grei seier på Underhill Stadium i London.

Gary McAllisters utvalgte var nær ved å ta ledelsen etter et kvarter da Barnet-keeper Rob Beckwith reddet glimrende en avslutning fra Becchio etter fint forarbeid av Frazer Richardson. Fem minutter senere var det hjemmelaget sin tur til å vise seg frem, men Albert Adomah skjøt utenfor Caper Ankergrens høyre stolpe. 36 minutter var spilt da Robinson virkelig presenterte seg. Forrige sesongs Årets Spiller i Swansea scoret med et fantastisk fint langskudd fra like utenfor 16-meteren. Midtbanespilleren hadde til da imponert med kvikke føtter og fine bevegelser. Kun fire minutter etter pause fikk de 2644 tilskuerne på tribunene se at Jonathan Howson fortsetter den fine formen fra siste halvdel av forrige sesong. Etter å ha gått over mesteparten av banen sentralt dunket Howson ballen i mål utagbart for keeper Ran Kadoch. Resten av kampen ebbet til slutt ut med noen småsjanser til begge lag. Hjemmelaget var nærmest da Cliff Akurang skjøt høyt over helt på tampen.

Til tross for noen sjanser til begge lag, men allikevel litt feriemodus-fotball endte det målløst på Darlington Arena foran 3441 tilskuere.

Det var imidlertid gjestene som startet kampen best og både Enoch Showunmi og Alan Sheehan prøvde seg på skuddforsøk etter 13 minutters spill Fem minuttere senere gjorde David Prutton forarbeidet på høyrekanten da Fabian Delph, Jonathan Howson og Andy Robinson alle fikk avsluttet etter tur og orden i en aldri så liten kanonade. Også Jermaine Beckford fikk testet hjemmekeeperen med det vanskelige navnet etter et fint innlegg fra Frazer Richardson, mens hjemmelagets Paul Evans testet Casper Ankergren i Leeds-målet. Mens Clayton Fortune headet over. To minutter før pause kom den første virkelig store målsjansen da Darlington-forsvareren Alan White headet over eget mål. I neste angrep kombinerte trioen Beckford, Robinson og Sheehan meget bra, men det ble desverre ingenting tellende ut av det. Etter 57 spilte minutter ble Showunmi tatt av banen til fordel for en debuterende Robert Snodgrass, mens Bradley Johnson erstattet Fabian Delph som umiddelbart fikk et frispark blokkert. Snodgrass fik sin første mulighet ti minutter senere da han headet en corner over, mens Darlingtons Jason Kennedy skjøt over fra distanse seks minutter senere. Både Robinson og Beckford fikk sine muligheter til å avgjøre kvarteret før full tid, men avslutningene ble blokkert og reddet. I stedet fikk Darlingtons Griffin en gylden sjanse til å avgjøre ni minutter før full tid etter at Ankergren feilvurderte et innlegg fra Griffin.

Leeds United - FCV Dender 4-1

SPILLERE Casper Ankergren Frazer richardson (robert Bayly 56) rui Marques (Lubomir Michalik 56) Paul Huntington Alan Sheehan robert Snodgrass (Scott Gardner 62) David Prutton (Jonathan Douglas 62) Jonathan Howson (Fabian Delph 62) Andy robinson (Peter Sweeney 62) Enoch Showunmi Jermaine Beckford (Ben Parker 65)

I sommerens siste treningskamp før seriestarten neste helg ble det belgiske toppserielaget Dender regelrett feid av Elland Road.

Etter 24 spilte minutter fant Enoch Swounmi Paul Huntington med en fine pasning, og midtstopperen satte ballen i mål. Hjemmedebutanten Robert Snodgrass sto for et fint forarbeid. Kun fire minutter senere doblet Rui Marques ledelsen. Midstopperen fra Angola headet inn en presis corner fra Snodgrass. Seks minutter etter samarbeidet spissene Showunmi og Jermaine Beckford fint da sistnevnte fikk æren av å runde keeper og ordne 3-0. Total overkjørsel fra Gary McAllisters menn i første omgang. Andy Robinson viste fine takter på venstrekanten, det samme gjorde Snodgrass på høyre. Mens Showunmi kunne og kanskje burde ha scoret tre mål alene. Mange bytter på hjemmelaget like etter sidebytte førte til at belgierne kom inn i kampen igjen og det ble noe som lignet på feriemodus-fotball. Ti minutter var spilt da Bart van den Eede scoret med en finfin avslutning. Resten av oppgjøret var slapt fra begge lag helt til det gjennsto fire minutter. Huntington fikk da æren av å heade inn sin andre scoring for dagen etter en corner fra innbytter Peter Sweeney. 7041 tilskuere så kampen på Elland Road. SPILLERSTALLEN NR NAvN 1 Casper Ankergren 2 Frazer Richardson 3 Paul Huntington 4 Jonathan Douglas 5 Rui Marques 6 Lubomir Michalik 7 David Prutton 8 Neil Kilkenny 9 Jermaine Beckford 10 Luciano Becchio 11 Alan Sheehan 12 David Lucas 14 Jonathan Howson 15 Fabian Delph 16 Bradley Johnson 17 Scott Gardner 18 Andy Robinson 19 Ben Parker 21 Enoch Showunmi 22 Andy Hughes 23 Robert Snodgrass 24 Peter Sweeney 25 Alan Martin 26 Paul Telfer 29 Tom Elliott 30 Jonathan Lund 35 Sebastien Carole 37 Ian Westlake 41 Robert Bayly