Lauttakylän Luja - Vuosijulkaisu 2020

Page 26

LLuja Yleisurheilijoiden kuulumisia kilpakentiltä Hopea- ja pronssimitaleita SM-kisoista

Piirinmestaruuksia roppakaupalla

Tänä vuonna Lujalta oli mukana kolme urheilijaa Kalevan Kisoissa. Turussa pidetyissä kisoissa Pinja Koivumäki sijoittui seiväshypyssä hienosti viidenneksi ja ensimmäistä kertaa kisoihin osallistunut Lotta-Maria Maine juoksi 3000 metrin esteet sijoittuen yhdenneksitoista. Jere Salo oli mukana keihään karsinnassa, mutta hänen tuloksensa ei tällä kertaa riittänyt loppukilpailuun. Kemissä elokuussa pidetyissä 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa Lujalta oli mukana viisi edustajaa. Lotta-Maria sijoittui 1500 metrillä hopealle ja 3000 metrin juoksussa pronssille. Hopeamitalin kilpailusta nappasi myös Pinja ylittämällä neljä metriä seiväshypyssä. Robert Silenko juoksi 200 metrin alkuerissä uuden ennätyksensä ja samalla selviytyi finaaliin. Finaalissa hän sijoittui kahdeksanneksi ja 400 metrillä yhdeksänneksi. Tuukka Mäkinen juoksi kahdeksanneksi 5000 metrillä ja kymmenenneksi 1500 metrillä ja Aino Eno oli kahdeksas 400 metrin aidoissa. 16- ja 17-vuotiaat kilpailivat Suomen mestaruuksista Pedersöressä, jossa Lujalta oli mukana kaksi kilpailijaa- Henrik Lehtinen nappasi hopeamitalin kuulantyönnössä ja Emmi Pohjolainen työnsi kuulaa neljänneksi pisimmälle jääden vain neljä senttiä pronssista. Naantalissa pidetyissä nuorimpien kisassa meiltä oli mukana vain yksi edustaja, mutta hän toikin hienosti mitalit molemmista lajeistaan eli 14-vuotias Olivia Kärki saavutti 80 metrin aidoista hopeamitalin ja pituudesta pronssia. Lisää mitaleita tuli syyskuun lopulla SM-maastoista Kurikasta, jossa Lotta-Maria nappasi hopeamitalin N19-sarjassa. Lotan kanssa samassa kisassa juoksivat myös Aino Eno ja Tuuli Mäkinen ja yhdessä he saivatkin joukkuehopean kotiin tuomisiksi. M22-sarjassa juossut Tuukka Mäkinen sijoittui yhdeksänneksi.

Kesän aikana lujalaiset saalistivat yhteensä 33 piirinmestaruusmitalia, joista 15 oli kultaa, 10 hopeaa ja kahdeksan pronssia. Piirinmestareita olivat Robert Silenko 400 metrillä, Aino Eno 400m aidoissa, Aada Lehtinen pituudessa ja 40 metrillä, Liina Laine 200m aidoissa, 1000 metrillä ja seiväshypyssä, Eerik Lehtinen keihäässä, Elle Kariniemi 60 ja 200 metrillä, Siiri Mäkelä 60m ja 200m aidoissa sekä neli- ja viisiottelussa ja Olivia Kärki 80m ja 300m aidoissa.

Aikuisurheilu Jouko Mahlamäki pitää tuttuun tapaansa yllä aikuisurheilun SM-menestystä. Kesällä kultaa tuli SM-tiejuoksussa Lahdessa M55-sarjassa kymmenen kilometrin matkalta.

Parayleisurheilu Samuel Jalo voitti kolme Suomen mestaruutta Turussa pidetyissä Parayleisurheilun SM-kilpailuissa. Kultamitalit tulivat T21 luokan M19sarjassa pituudesta sekä 100m ja 200m juoksuista. Samalla hän teki luokassaan myös uuden Suomen ennätyksen 200m juoksussa. ML

LLuja yleisurheilu palkitsi menestyneitä urheilijoitaan.