Lauttakylän Luja - Vuosijulkaisu 2020

Page 1

Lauttakylän Luja Vuosijulkaisu 2020

Jalkapallo Ringette Suunnistus Yleisurheilu Jääkiekko

s. 2-21 s. 22-24 s. 25 s. 26-27 s. 28-33


LLuja Miehet - Muutoksen tuulia Futiksessa kohti Vitosen huippua! Lujan miesten jalkapallon edustusjoukkue pelasi miesmuistiin parhaan kautensa Läntisen alueen Vitosessa sijoittumalla sarjassa kolmannelle sijalle. Parannus neljän edellisen kauden sijoituksiin (7,7,6 ja 8) oli merkittävä ja sarjan piikkipaikkakin jäi vain yhden voitetun ottelun päähän. Lähtökohdat kaudelle eivät olleet kaikista otollisimmat, sillä edellisten kausien maalipörssin ylivoimainen kärkinimi, Aladin Ljesnjanin, siirtyi Rauman Pallo-Iiroihin pelaamaan miesten Kakkosta. Lisäksi neljä avauskokoonpanon pelaajaa (Juho Marttila, Luukas Kivipelto, Thomas Dougherty ja Ilari Metsämäki) siirtyivät heinäkuussa Suomen Puolustusvoimien palvelukseen. Kauden onnistuneen läpiviennin mahdollistivat kuitenkin avut niin miesten kakkosjoukkueesta kuin myös P04-06 -joukkueesta. Kaiken kaikkiaan 30 pelaajaa nähtiin kesän aikana joukkueen kokoonpanossa ja erityisen positiivista oli nuorten pelaajien esiinmarssi edustusjoukkueen riveihin. Julius Amoakon (04), Henrik Lehtisen (04), Joosa Siltasen (04), Jimi Kuivakosken (05) ja Eemil Niemisen (05) viitoittamaa polkua junnujoukkueesta edustukseen seuraa toivottavasti jatkossa myös moni muu pelaaja. Ensi vuonna olisikin äärimmäisen mielenkiintoista nähdä kentällä omista junioreista ainakin Miro Laaksonen, Niilo Harjunmaa ja Samu Nieminen sekä miksei myös jo Eerik Lehtinen ja Juho Lahtinenkin. Aika näyttää, miten tässä käy.

kentän laidalla oli ajoittain täysin hyvänmielenvikaista. Yleisömäärät ovat aivan poikkeuksellisia Vitosen otteluihin ja se osoittaa, että edustusjoukkueesta on tulossa entistä enemmän koko kylän joukkue ja samalla myös seuran lippulaiva futikseen. Joukkueen edesottamuksia halutaan seurata ja kun seuran omasta juniorimyllystä saadaan vuosi toisensa jälkeen jauhettua uusia mielenkiintoisia nimiä kentälle, niin kiinnostus on taattua muidenkin kuin sukulaisten ja tyttöystävien toimesta. Iso kiitos kaikille meitä seuraaville tahoille! Ensi kaudeksi joukkueeseen on tulossa muutoksia ainakin valmennusportaaseen, sillä nykyinen päävalmentaja Jussi Marttila on ilmoittanut jättävänsä edustusjoukkueen valmennustehtävät. Muutama potentiaalinen nimi on noussut vahvasti esiin tulevaa päävalmentajaa koskevissa spekulaatioissa, mutta niitä ei parane julkistaa ennen kuin nimet on varmuudella saatu papereihin. Joka tapauksessa joukkueen toimintaa pyritään viemään systemaattisesti eteenpäin niin, että sarjanousu Neloseen tulisi tapahtumaan mahdollisimman pikaisesti. Pysykäähän kuulolla ja muistakaa seurata meitä myös somessa!

Joukkueen positiiviset otteet ilahduttivat valmennusta sekä pelaajia ja sitä samaa ne tekivät myös paikallisille futiksen ystäville. Kotiotteluiden yleisömäärä pyöri nimittäin lähes sadan tuntumassa ottelusta toiseen ja meno

Miesten edustusjoukkue jalkapallokauden päätösottelussa.

2


Ja futsalissa kohti Kolmosen huippua! Futsalkausi 2019-20 sujui huomattavasti nousukautta 2018-19 paremmin miesten edustusjoukkueella Läntisen alueen Futsal Kolmosessa, sillä nousukauden 12.sija parani kuusi pykälää ja joukkue keikkuikin kauden 2019-20 päätteeksi sarjan kuudennella sijalla.

vähitellen myös suurelle yleisölle alkaa selvitä, että kyseessä on jo Suomen neljänneksi harrastetuin joukkuepalloilulaji. Lisenssipelaajien määrissä edelle menevät enää vain jalkapallo, salibandy ja jääkiekko. Esimerkiksi koripallon ja lentopallon harrastajamäärät ovat vain murto-osa tämän hetkisistä futsalpelaajien määrästä ja futsalin arvostus ja tunnettavuus nousevat kaiken aikaa.

Futsalin taktisuus ja pelinopeus vaativat pelaajilta paljon jalkapalloa enemmän ennalta sovittujen kuvioiden harjoittelua, joten mitä kauemmin joukkueen pelaajat ovat olleet yhdessä ja mitä tiiviimmin asioita on tehty porukalla, niin sitä tuhoisampaa on myös jälki kentällä. Tällä hetkellä jo melko pitkään jatkuneen yhteisen matkan ja yhteistyön hedelmiä saadaankin sitten vähitellen poimia, sillä kun nyt käynnissä olevan kauden (2020-21) otteluista on pelattu kolme, niin miesten edustusjoukkue komeilee kolmella ylivoimaisella voitolla sarjan kärkipaikalla. Lisäksi Aladin Ljesnjanin on päässyt pelaamaan ensimmäiset ottelunsa alle 19-vuotiaiden eli U19ikäisten maajoukkueessa ja se jos mikä on osoitus korkeasta futsalosaamisen tasosta Huittisissa. Aladinin lisäksi myös Leevi ja Luukas Kivipelto sekä Juho Marttila pelasivat viime kaudella 19 vuotiaiden poikien valtakunnallista Liigaa LoPS YJ:n riveissä ja Aladin, Leevi ja Juho jatkavat LoPS:ssa vielä tämänkin kauden. Kovemman luokan futsalosaamista löytyy siis laajemmaltakin rintamalta seuran riveistä.

Kuten jalkapallossa niin myös futsalissa miesten edustusjoukkue on ylivoimaisesti sarjansa seuratuin joukkue kotiotteluiden yleisömäärillä mitattuna. Tunnelma Tahto Areenalla pelatuissa otteluissa on jotain niin poikkeuksellista, että vierasjoukkueen pelaajat ja taustahenkilöt voivat vain kateudesta vihreinä ihailla menoa meillä Huittisissa. Koitetaanhan siis jatkossakin jaksaa heilua niin kentällä kuin myös kentän laidalla ja viedään futsalin ilosanomaa isolla porukalla eteenpäin.

Jussi Marttila

Vielä ihan viime vuosiin asti futsal on saanut osakseen aiheetonta arvostelua lajin luullusta vähäisestä harrastajamäärästä ja yleisestä medianäkymättömyydestä. Tähän on eittämättä syynä lajin nuoruus Suomessa, mutta

Miesten edustusjoukkue futsalkauden päätösottelussa.

3


Naisten edustusjoukkue uudistuneella joukkueella futsalin ykkösessä Naisten futsalin edustusjoukkue pelaa tälläkin kaudella valtakunnallista futsal ykköstä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Joukkue uudistui viime kauden jälkeen melko paljon, kun useita pelaajia lopetti joukkueessa sekä myös päävalmentaja vaihtui. Tällä kaudella naisia valmentaa Teemu Virtanen ja maalivahtivalmennuksesta vastaa Pasi Jaakola. Joukkueen runko aloitti kauteen valmistautumisen kesällä fysiikkatreeneillä ja viimeiset pelaajat rinkiin saatiin mukaan elokuun lopussa ja samalla aloitettiin myös pallollinen treenaus. Joukkueessa on mukana uusia, nuoria LLuja-kasvatteja ja pari uutta pelaajaa saatiin mukaan lähikunnista. Naisten joukkue on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta, ja joukkueen jäsenet pitävätkin tätä yhtenä joukkueen suurimpana vahvuutena. Joukkueella on ollut koko treenikauden hyvä tekemisen meininki ja pelaamisessa on saatu otettua isoja harppauksia eteenpäin. Joukkueessa pelaajien kesken on hyvä henki ja jokaisella on suuri halu kehittää tekemistä eteenpäin. Valmentaja Virtanen on tuonut joukkueeseen paljon lisää taktista osaamista, joka toivottavasti alkaa näkyä koko ajan enemmän myös pelaajien otteissa kentällä.

Tätä juttua kirjoitettaessa kauden ensimmäiset pelit on jo pelattu ja kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Neljän ottelun jälkeen joukkue on voittanut kaksi peliä, pelannut yhden tasapelin ja hävinnyt yhden pelin. Kauden tavoitteena on saada kehitettyä huittislaista naisfutsalia taas askel eteenpäin sekä pystyä pelaamaan tasaisia pelejä kaikkia sarjan joukkueita vastaan. Toivottavasti epidemiatilanne sallii koko kauden läpiviennin. Joukkue toivoo, että huittislainen urheilukansa löytää loppukaudenkin ajan tiensä Tahtiksen katsomoon ja kannustaa kotijoukkueen voittoihin!

Naisten futsalin edustusjoukkue kaudella 2020-2021 naisten futsal Ykkösessä. Kuva: Kata Sivunen.

4


Naisten joukkue nauttii jalkapallosta nelosessa Kesäkauteen 2020 valmistautuminen oli poikkeuksellista korona -tilanteen johdosta ja epidemiatilanne myöhästytti myös kauden alkua. Keväällä ensimmäinen juhlapäivä oli se, kun toukokuun puolivälissä saatiin lupa aloittaa joukkuetreenaus, vaikka vielä silloin mukana pitikin olla turvavälit. Joukkuekavereita ja yhteistä harjoittelua oli ehtinyt tulla jo ikävä. Joukkueella ei kesän aikana ollut varsinaista valmentajaa vaan treenejä pidettiin välillä pelaajien johtamana ja välillä valmennusapua kävivät antamassa Pasi Jaakola, Teemu Virtanen, Jussi Marttila, Niko Hakala ja Armin Ljesnjanin. Kauteen joukkue lähti ilman minkäännäköisiä menestystavoitteita. Ainoana tavoitteena oli, että joka peliin saataisiin kasaan 11 pelaajaa ja päästään nauttimaan ison kentän futiksesta. Joukkue pelasi Länsi-Suomen nelosessa, missä joukkueet olivat sekä Satakunnan että Varsinais-Suomen alueelta. Kesän pelit päästiin aloittamaan vasta kesäkuun puolessa välissä, joten sarja pelattiin yksinkertaisena. Sarjan kärkijoukkueet olivat todella kovia, ja heillä treenaus tuntui olevan myös jo tavoitteellista. Valitettavasti kesäkaudella useampi joukueen avainpelaaja loukkaantui, joten sarjan kovimpia joukkueita emme pystyneet kauden aikana kunnolla haastamaan. Kauden aikana kuitenkin saatiin otettua useampi voitto, nautittiin pelaamisesta, opittiin myös uutta ja mikä tärkeintä saatiin kauden tavoite saavutettua; joka pelissä oli vähintään 11 pelaajaa!

Naisten joukkueessa pelasi kesäkaudella 2020 iso määrä pelaajia, tässä kauden päätöspelissä mukana olleet pelaajat. Kuvat: Kata Sivunen.

Kakkosjoukkue futsalin Nelosessa Futsalkaudella 2020-21 naisten kakkosjoukkue tarjoaa LLujan naisten pelaajille mahdollisuuden pelata futsalia Nelosessa. Edustusjoukkueen pelaajista myös ne, keiden peliaika jää omassa sarjassa vähemmälle, käyvät pelaamassa kakkosjoukkueen mukana. Muijien joukkueesta on löytynyt myös muutama innokas futsalpelaaja kokeilemaan tätä lajia. Tätä kirjoittaessa kakkosjoukkue on pelannut kaksi turnausta ja voittotili on jo avattu sekä uusia pelaajia on löydetty myös maalitolppien väliin. KVM 5


LLuja Muijat Lauttakylän Lujan Muijajoukkue on aloittanut virallisesti toimintansa vuodesta 2016. Pelaamme naisten läntistä 8vs8 jalkapallon harrastesarjaa ja treenaamme kesäaikaan noin kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Joukkueemme koostuu eri tasoisista ja -ikäisistä pelaajista, joista osalla on aikaisempaa jalkapallotaustaa ja osa on saanut kaiken jalkapalloon liittyvän oppinsa Muijissa. Vuosien saatossa joukkue on kasvanut ja kehittynyt niin pelillisesti, kuin myös joukkueena. Joukkueessamme pelaa edelleen vuonna 2016 aloittaneita, mutta joka vuosi on porukkaamme tullut myös uusia jäseniä. Uudet jäsenet ovat jatkossakin sydämellisesti tervetulleita. Muijat ovat ns. matalan kynnyksen porukka, johon sopivat kaikki jalkapallosta, ulkoilusta ja hurtista huumorista nauttivat naisihmiset mukaan. Viime kaudella saimme myös viralliset valmentajat kokoonpanoomme, joka on tuonut uusia ulottuvuuksia treeneihimme ja pelikuvioihin. Tulevaan kauteen lähdemme jälleen iloisin mielin, hiusponnarit viuhuen. Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan uuden harrastuksen Muijissa, löydät tarkemmat yhteystiedot LLujan nettisivuilta. Irene Leikkanen

Kuvassa Muijajoukkue valmentajineen voitokkaan pelimme jälkeen kaudella 2020.

____________________________________________________________________________

LLuja M2

LLuja M2 -joukkueen kausi 2020 tiivistettynä yhteen kuvaan.

6


LLuja P07 - Kiitos 2012-2020 Se oli sitten siinä. Syyskuussa 2020 pelasimme viimeisen sarjapelimme omana joukkueena. Vastustajana jälleen kerran vanha tuttu FC Jazz ja vielä kerran kaivettiin voitto porilaisista. Viimeinen huuto kimpassa pelin jälkeen, kotiin ja seuraavalla viikolla taas kerran treeneihin, niinkuin on tapana ollut viimeiset yhdeksän vuotta. Kuluva kausi oli raskas. Alkuvuodesta oli tehty jo päätös joukkeen kuoppaamisesta syksyllä mutta tulevalta kesältä odotettiin vielä paljon. Sitten maaliskuussa tuli korona ja rajoitukset, harjoiteltiin kuitenkin omatoimisesti ja yritettiin pitää kuntoa ja taitoa yllä. Kesän koittaessa päästiin taas joukkuetreeneihin ja sarjakin alkaisi kohta. Sarjaan (P13 kakkonen) kun ilmoittauduttiin niin tiesimme sen meille tasoltaan kovaksi. Me vaan ollaan aina ajateltu olla pelkäämättä haasteita ja jos leikkiin lähtee niin leikki on kestettävä. Osumaa tuli kesän aikana niin fyysisesti kuin henkisesti mutta jos jotain ollaan näiden vuosien aikana opittu niin periksi ei anneta ja joka peliä lähdetään voittamaan omilla vahvuuksilla. Tahto oli kuitenkin koetuksella niin pelureilla, toimihenkilöillä kuin taustoillakin. Rintamalinja saattoi joskus taipua mutta ei katkennut, joka peliin lähdettiin aina pää pystyssä. Kuulin poikien puhuneen koulussa tulevasta pelistä yhden rökäletappion jälkeen ja yhdessä päättivät lähteä taas mukaan, ”koska pelaanhan mä Lujassa”. Sitä kutsutaan joukkuehengeksi. Sarja saatiin kunnialla loppuun ja pari voittoakin irtosi. Samalla tuli päätökseen nollaseiskojen toiminta omana ikäkausijoukkueena mutta harrastus jatkuu muissa joukkueissa ja toivottavasti jatkuu vielä kauan. Yhdeksän vuotta pyöritettiin siis omaa joukkuetta ja mukana on ollut kaiken kaikkiaan vajaat 40 poikaa (ja pari tyttöä) Huittisista ja lähiseuduilta, viimeisenä kesänä 11. Treenejä on ollut lukemattomia, sarjapelejä kymmeniä ja monta turnausta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (Viro). Joskus on tullut menestystä, joskus vähän vähemmän mutta se on varmaa että pojat ovat saanet mitä parhaimpia elämyksiä ja muistoja sekä niin fyysisiä kuin henkisiä valmiuksia tulevaisuuteen. Kiitos kaikille mukana olleille, nähdään kentillä! Hyvä Jätkät! #MeOllaanLuja Jussi Koivunen, P07 joukkueenjohtaja Joona Lahtinen, P07 valmentaja Viimeinen voitto ja hymyt kasvoilla. Tästä jatketaan!

7


LLuja P08 / P09 - Joukkueen kausi täynnä haastetta, harrastusta ja kilpaa Kauteen 2020 lähtiessä oli suunnitelmat tehty valmiiksi jo hyvissä ajoin syksyllä 2019. Kaiken piti olla valmista ja hyvin toteutettua, kunnes kausi alkaisi keväällä ja joukkue aloittaisi pelinsä P12 Kolmosessa. Ikäluokat oli päätetty yhdistää, jotta pelaajat riittäisivät täyden sarjakauden läpivientiin. Joukkueessa pelasi kauden aikana 10 pelaajaa, jotka ovat syntyneet vuonna 2008 ja 8 pelaajaa 2009-syntyneitä. Toisin kävi ja kaudesta muodostui tavallaan ikimuistoinen selviytymistaistelu koronaa ja kaikenlaisia rajoituksia vastaan. Talven harjoittelu sujui vielä hyvin nomeaalisti, mutta keväällä, kun olisi pitänyt alkaa panostamaan harjoitteluun tosissaan jouduttiin joukkueharjoittelu laittamaan tauolle. Pelaajille tehtiin omatoimiharjoitteluun valmista materiaalia ja ohjeet nimenhuutoon. Kun harjoittelu aluksi pienryhmissä sallittiin, oli kauden sarjapelit alkamassa parin viikon sisällä kesäkuussa. Muutaman ottelun jälkeen oltiinkin jo tilanteessa, että heinäkuun pieni ottelutauko P12 Kolmosessa oli alkamassa. Kun sarjapelit jatkuivat elokuun alussa, iski joukkueen todelliset haasteet. Loukkaantumiset ja flunssat harvensivat pelaajia. Joukkue olikin yhtäkkiä tilanteessa, että pelaajat eivät riittäneetkään lähtemään peleihin. Onneksi me Lujassa teemme hyvää yhteistyötä ikäluokkien välillä ja saimme täydennystä nuoremmista joukkueista. Menestys Lujan joukkueelle P12 Kolmosessa jäi heikoksi. Sijoitus oli sarjan toiseksi viimeinen.

LLujan P08/09 -joukkue LähiTapiola -liigan turnauksessa heinäkuussa 2020. Kuva: Mikko Ojapelto.

8


Se haasteista ja sitten harrastukseen. Joukkue osallistui kesän aikana Huittisissa pelattavaan LähiTapiola -liigan turnauksiin. Näissä peleissä sai suurin osa tärkeitä onnistumisia ja paljon pallokosketuksia. Ilmat suosivat turnauspäivinä ja koronan takia matkustelu oli jäänyt monelta vähiin ja yleisöä riitti otteluita katsomaan, mikä puolestaan toi lisää hyvää tunnelmaa näihin turnauksiin. LähiTapiola -liigassa joukkue sai itseluottamuksen kannalta tärkeitä voittoja ja niiden lisäksi päästiin pelaamaan myös tiukkoja otteluita. Kilpailullista toimintaa taas saatiin Pallo-Iirojen yhteisjoukkueen kautta. Pallo-Iirojen YJ toimintaan Raumalla osallistui kauden aikana viisi -08 pelaajaa ja kaksi -09 pelaajaa Lujan tästä joukkueesta. -08 YJ-joukkue saavutti menestystä hienon kauden aluksi ja etenkin sen päätteeksi. Joukkue saavutti loppuvuonna 2019 alkaneissa ja vuoden 2020 alussa päättyneissä karsinnoissa ensin paikan P12 Ykköseen. Ja onnistuneen kauden 2020 päätteeksi vielä nousun P13 Liigaan kaudeksi 2021. Tuon korkeampaa sarjatasoa ei Suomessa ole. Kaksi Lujan -09 poikaa osallistuu vuoden 2020 lopulla alkaviin P12 Ykkösen karsintoihin Pallo-Iirojen YJ joukkueessa. Tämä menestys osoittaa sen, että Lujalla on tarjota tavoitteellisille pelaajille hyvä pelaajapolku Pallo-Iirojen YJ-toiminnan kautta. Tätä tietä pelaajat pääsevät pelaamaan Suomen kovimpia sarjoja ja kohtaavat niissä oman ikäluokkansa parhaita pelaajia. Mikko Ojapelto

Pallo-Iirojen YJ-joukkue Sami Hyypiä Akatemian testileirillä Eerikkilässä marraskuussa 2020. LLujan pelaajista mukana Miska Laaksonen, Eetu Ojapelto ja Henrik Hosike. Kuva: Mikko Ojapelto.

9


LLuja P10 -Kohti isoja pelejä P10 -joukkueen harjoituskautta aloiteltiin tekonurmella jo epätavallisen varhain leudon talven sen salliessa. Mukana edelleen hieno määrä nuoria, eli vajaa 20kpl. Keväällä reenailtiin 2 kertaa viikossa, kauden alkua ja otteluita odoteltiin jo kuumeisesti maaliskuun alussa. No kuten hyvin tiedämme, pahentunut koronatilanne pysäytti meidänkin toimintamme pitkäksi aikaa. Innokkaimmat kävivät pellonpuiston pyhätössä omatoimisesti potkimassa, mutta kyllä joukkuereenejä kovasti kaipailtiin tauolla. Vihdoin päästiin pelaamaan sarjapelejä kesäkuussa. Sarjamme oli P10 Ykkönen, enemmän pelanneiden poikien kanssa. Nyt pelattiinkin jo 8vs8 systeemillä isommalla kentällä. Kevätpuolen peleissä pärjäsimme ihan mukavasti ja voittoja tuli reilusti. Pelaaminen joukkueena vaati vielä kuitenkin paljon harjoittelua, olihan takana pitkä tauko. Syyspuolelle sarjan taso nousi selkeästi. Ottelut olivat tasaisia ja usein vähämaalisia vääntöjä. Pelattiin välillä jo hienoa jalkapalloa koko joukkueena ja peli-ilme oli mukavaa katseltavaa. Kaikki pelaajat osallistuivat jälleen kerran Lähitapiola -liigaan. Pyrimme saamaan usein kaksi joukkuetta, jotta kaikki saivat vähintäänkin tarpeeksi peliaikaa. Osa sai hyvää harjoitusta 8vs8 peleihin. Mikä tärkeintä - hymyssä suin pelattiin taas monta turnausta hauskaa pitäen. Yhteistyöseura Rauman Pallo-Iirojen YJ -joukkueessa vieraili säännöllisesti pari pelaajaamme. Siellä pelattiin vauhdikasta futista alueen parhaimpien kymppien kanssa. Yhteistyö Iirojen kanssa mahdollisti myös osallistumisen Sami Hyypiä Akatemian kehittymisen seuranta tapahtumaan. Kaudelle 2021 toimintamme uudistuu, kun lyömme hynttyyt yhteen P09 -joukkueen kanssa. Tämä mahdollistaa osalle 2010 pojista entistä haastavampia pelejä omassa seu-rassa, kun osallistumme P12 sarjaan. Suunni-telmissa on myös ottaa osaa P11 ykköseen ja näiden lisäksi tietysti omaan nappulaliigaan. Näin ollen kaikki pääsevät pelaamaan omalla tasollaan hyvän määrään pelejä. Myös harjoitteluun olemme saaneet nyt jo mukavan lisäboostin, kun pelaajia on hyvä määrä harjoituksissa. Timo Haavisto 10


LLuja P11 -joukkue siirtymässä 8v8 -peleihin Toukokuun lopulla P11-syntyneet pojat aloittivat harjoitukset kevään koronatauon jälkeen harjoitellen kahdesti viikossa. Leikkimaailmapelit alkoivat heti kesäkuun alussa ja sen lisäksi osallistuttiin myös LähiTapiola-turnauksiin. Vastassa Leikkimaailmapeleissä oli vanhoja viime kaudelta tuttuja joukkueita sekä uusia tuttavuuksia. Peleistä tuli sekä voittoja että tappioita tiukasti vääntäen ja hyvällä asenteella. Nämä kesän pelit olivat viimeiset tämän joukkueen 5v5pelit. Syksyn LähiTapiola-turnauksissa otettiin jo hieman tuntumaa 8v8 -peleihin. Joukkueessa oli viime kaudella 13 poikaa. Joukkueen pelaajia on ollut mukana myös Rauman Pallo-Iirojen YJ-toiminnassa. Valmentajina ovat toimineet Niko Hakala ja Ville Leikkanen sekä tänä vuonna valmennusporukkaan saatiin mukaan myös Rolf Ermilä. Nyt tulevana talvena on mahdollisuus harjoitella futsalia P-12 poikien kanssa sunnuntaisin HAYO:lla. Keväällä lumien sulettua jatketaan taas tekonurmelle. Kiitos kuluneesta kaudesta valmentajille ja vanhemmille, jotka ovat jaksaneet poikia kuljettaa sekä harkkoihin että peleihin ja osallistuneet kotipelien järjestelyihin. Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan jalkapalloharrastusta, ota rohkeasti yhteyttä, mukaan mahtuu vielä lisää poikia! Yhteystiedot löytyvät LLujan sivuilta. Tutta, JoJo

P11 -pojat mitaleineen kesän 2020 viimeisessä LähiTapiola -liigan turnauksessa. Kuva: Irene Leikkanen

11


LLuja P12 -joukkueen kausi 2020 LLujan 2012 syntyneiden poikien joukkueen kulunut kausi on ollut erittäin pelientäyteinen. Treenittömän ja hiljaisen koronakevään jälkeen viimein päästiin treenaamaan joukkueena tekonurmella toukokuun puolessa välissä, heti kun rajoituksia aloitettiin purkamaan. Toukokuusta aina näihin joulukuun alun päiviin asti on tekonurmella treenannut tiiviisti 1-2 kertaa viikossa, parhaimmillaan parisen kymmentä innokasta jalkapalloilijan alkua, joten vauhtia treeneissä on riittänyt. Tänä vuonna joukkue jaettiin pelien osalta kahteen eri sarjaan. Mustat pelasivat P8 Ykkösessä Turun seudulla varsin voitokkaasti koko kauden. Keltaiset taas pelasivat sarjapelit P8 Kakkosessa Satakunnan alueella, Keltaisten peleihin mahtui niin tasapelejä, häviöitä kuin voittojakin. Sarjapelien lisäksi osallistuimme myös kaikkiin kuuteen LähiTapiola-liigan turnauspäivään Huittisten tekonurmella, joten vaikka pelit pääsivätkin alkamaan vasta kesäkuussa, oli joukkueella kaiken kaikkiaan yhteensä huimat 71 peliä kauden aikana! Futsalin osalta sisäharjoitukset päästiin aloittamaan lokakuun puolessa välissä HAYO:n salissa. Futsal-treeneissä käy oman joukkueen lisäksi poikia myös P11 ja P13 joukkueesta. Jo marraskuun alkupuolella oli futsal-joukkueen ensimmäiset sarjapelit Tahto-Areenalla. Kolmen eri joukkueen pelaajista koostettu yhteisjoukkue pelaa P10 Futsal sarjassa ja ainakin ensimmäiset pelit näyttivät, että vastustajat ovat tosi kovia vastuksia, kun molemmat pelit päättyivät harmillisesti vastustajan voittoon. Myös joukkueen valmennukseen olemme saaneet tänä vuonna vahvistusta kun Paulin ja Kaitsun lisäksi valmennustiimin liittyi Mattilan Teemu alku kaudesta.

Tällä hetkellä treenaamme aina sään salliessa tekonurmella torstaisin klo 16:30. Futsal-treenit ovat Hayo:n salissa sunnuntaisin klo 15:45-17. Uudet pelaajat ovat aina tervetulleita joukkueeseemme, joukkueenjohtajan yhteystiedot ja ohjeet uusille pelaajille löytyy P12- joukkueen nettisivulta.

Sanna E. LLujan P12 -joukkueen pelaajat mitalit kaulassa. Kuva: Sanna Eskola

12


LLuja P13 -joukkue uuden edessä kaudella 2020 Tammikuussa 2020 Lauttakylän Lujan 2013 syntyneet pojat osallistuivat Raumalla pidettyyn Tammiturnaukseen. Turnausmatka oli osallistuneille pelaajille ikimuistoinen, kun päälle sai pukea ensimmäistä kertaa Lujan keltaisen edustuspelipaidan omalla nimellä ja pelinumerolla. Tuolloin emme vielä tienneet, että kyseinen turnaus jäisi yhdeksi harvoista turnauksista, jotka tänä vuonna lopulta toteutuivat. Monista peruuntuneista turnausmatkoista huolimatta, pelaajat ottivat tällä kaudella ison askeleen, kun sarjapelit starttasivat kesäkuussa. P7 Kakkosen peleissä nähtiin välillä varsinaista maali-ilottelua, mutta myös muutama erittäin tasaväkinen taisto – kaiken kaikkiaan 24 pelistä tuotiin voitto kotiin 22 kertaa. Viimeiseen sarjapelipäivään saimme apujoukkoja rinnakkaisjoukkueesta, kun kaksi T13/14-joukkueen pelaajaan hälytettiin apuun, jotta saimme osallistuvan joukkueen kasaan. Yhteispeli sujui erittäin hienosti ja näissä peleissä pojat syöttivät palloa enemmän kuin koskaan aiemmin. P13-joukkue osallistui myös Lujan omaan LähiTapiola-liigaan heinä-elokuussa, ja pelaajat pääsivät kotikentällään haastamaan sekä oman seuran joukkueita että muita lähialueelta liigan osallistuneita joukkueita. Vuoden aikana joukkueen kokoonpanossa on pelannut 15 pelaajaa. Tällä hetkellä pelaajia on kymmenen, jotka osallistuvat sisäharjoituksiin futsalin merkeissä. Myös joukkueen valmennuspuolella on tapahtunut muutoksia, kun kesäkuun 2019 alusta valmennusvastuussa ollut Lauttakylän Lujan jalkapallon junioripäällikkö Teemu Virtanen oli mukana joukkueessa kesän loppupuolelle, jonka jälkeen valmennusvastuu siirtyi takaisin joukkueen omille toimijoille. Toimijoita joukkueeseen onkin tullut mukavasti lisää, kun pari Lujan omaa nuorta aktiivipelaajaa on käynyt apuvalmentajan roolissa auttamassa joukkueen harjoituksissa.

Tammiturnaus 18.1.2020, uudet edustuspelipaidat päällä mitaleita kelpaa esitellä.

Joukkueen tavoitteena vuodelle 2020 on ollut kehittää poikien taitoja toimia joukkueena ja ottaa toiset huomioon sekä kasvattaa pojista iloisia, reippaita ja liikunnallisia jalkapallon harrastajia. Joukkueen toiminnassa tärkeintä on liikkumisesta nauttiminen, ilo ja riemu sekä onnistumisen kokemusten saaminen. Kesällä joukkue harjoitteli tekonurmella maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18-19. Marraskuun alusta harjoitukset siirtyivät Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston saliin, jossa harjoittelemme keskiviikkoisin klo 18-19. Uudet pelaajat ovat aina tervetulleita mukaan joukkueeseen, kokeilemaan voi tulla muutaman kerran ajaksi. Lisätietoja joukkueen omilta nettisivuilta.

P7 Kakkonen 14,6.2020, ensimmäiset sarjapelit Harjavallassa.

Sanna Kemppi 13


LLuja P14 -joukkueen kausi 2020 Lauttakylän Lujan P14 -joukkueen jalkapalloilijat jatkoivat toiseen kauteensa tuttuun tapaan treenaten kerran viikossa Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston salissa LLujan junioripäällikkö Teemu Virtasen johdolla. Tammikuun alussa käytiin yhdessä pelaajien ja vanhempien kanssa läpi joukkueen sääntöjä ja toimintatapoja, sekä tulevan kesän harjoituspäiviä ja turnauksia. Talvikauden harjoituksissa treenattiin paljon pallonkäsittelyä ja motorisia taitoja erilaisten leikkien ja pelien muodossa. Ilo, into ja innostus loisti jokaisen pelaajan kasvoilla. Maaliskuussa jouduimme vallitsevan tilanteen vuoksi aloittamaan tauon seuratoiminnasta, mutta omatoiminen potkiminen jatkui kotona erilaisten haasteiden ja ohjevideoiden muodossa. Kesäkuun alussa päästiin taas aloittamaan joukkueharjoittelu. Joukkue harjoitteli kerran viikossa Pellonpuiston tekonurmella. Pelaajista huomasi, että harjoituksia on odotettu ja jokainen poika tuli kerta toisensa jälkeen uutta intoa puhkuen treeneihin. Kesällä järjestettiin seuran oma LähiTapiola liiga, joka sisälsi yhteensä kuusi turnausta heinä-elokuun aikana. P14 -joukkue osallistui kaikkiin näihin tunauksiin. Ennen ensimmäistä turnausta pelaajille hankittiin joukkueen toimesta omat LähiTapiola -paidat, pelishortsit ja -sukat. Sunnuntaina 19.7 oli P14 -joukkueen vuoro olla järjestelyvastuussa LähiTapiola liigan turnauksessa. Aurinkoinen turnauspäivä sujui hienosti, valmistelut ja järjestelyt saatiin hoidettua mallikkaasti ja päivän turnaus onnistui hienosti.

LLuja P14 -keltainen joukkue LähiTapiola -liigan turnauksessa.

Tärkeintä kuitenkin on, että pelaajat saivat turnauksissa paljon pelejä ja pääsivät nauttimaan jalkapallosta. Kaikissa kuudessa turnauksessa joukkue pelasi hienosti ja peleissä päästiin kokemaan karvaita tappioita, tiukkoja tasapelaja jä tietysti maukkaita voittoja! Kesäkauden jälkeen siirryimme jälleen harjoittelemaan sisälle. Talvikauden aikana tavoitteena on harjoitella paljon pallonkäsittelyä ja kehittää pelaajien fyysisiä ominaisuuksia. Joukkueeseen mahtuu aina mukaan uusia pelaajia. Käy katsomassa lisätietoja ja ilmoittautumassa mukaan joukkueen omilta nettisivuilta, tästä! TV

LLuja P14 -musta joukkue LähiTapiola -liigan turnauksessa.

14


LLuja P/T15 -joukkue aloitti toimintansa kesällä LLuja P/T15 -joukkue aloitti toimintansa kesällä 2020. Joukkueeseen saatiin nopeasti mukaan useita innokkaita pelaajia ja kesän aikana treeneissä kävi kaiken kaikkiaan 20 pelaajaa, joka on hyvä määrä aloittavalle ikäryhmälle. Kesän aikana P/T15 -joukkue treenasi kerran viikossa Kivikoulun kentällä ja osallistui yhteen LähiTapiola -liigan turnaukseen, joissa saatiin ensimmäiset kokemukset pelitapahtumista. Talvikaudella joukkue harjoittelee kerran viikossa Tahto Areenan salissa. Joukkueen vetovastuussa on LLujan junioripäällikkö Teemu Virtanen, joka toivoo, että tulevaisuudesssa joukkueeseen löytyy vielä lisää innokkaita pelaajia. P/T15 -joukkueen nettisivut täällä!

LLuja P/T15 -joukkue LähiTapiola -liigan turnauksen jälkeen

___________________________________________________________________________________

LLuja Perhefutis - Lapset ja aikuiset yhdessä LLujan Perhefutis on lapsen ja aikuisen yhteinen harrastus, jonka tärkein tavoite on nauttia liikkumisesta ja futiksesta yhdessä. Perhefutiksessa panostetaan oivaltamaan oppimiseen pelien ja leikkien muodossa sekä kehitetään lapsen motorista oppimista. Kesällä 2020 Perhefutista pidettiin kerran viikossa Kivikoulun kentällä, jossa kävi kaiken kaikkiaan 30 innokasta ja iloista lasta tutustumassa jalkapallon saloihin. Talvikaudella jatketaan samalla tahdilla Lauttakylän lukiolla. Kaikki uudet ja vanhat pelaajanalut ovat tervetulleita mukaan kokeilemaan ja tutustumaan Perhefutiksen toimintaan.

LLujan Perhefutiksessa pelaavat nuorimmat jalkapalloilijat

15


LLuja T05/08 - Kohti isoa kenttää LLujan -05 - 08 -syntyneet tytöt osallistuivat tänä kesänä kolmeen sarjaan, T15 8v8:n, T13 Kolmoseen, ja T13 Ykköseen, joka olikin ikäluokan korkein sarjataso tänä vuonna. Kaikille joukkueille tuli niin voittoja kuin tappioitakin, joten sarjavalinnat olivat varsin sopivat. Ensi kesänä koko porukka pelaakin jo Ison Kentän 11v11-pelejä, sarjoina näillä näkymin T15 Kakkonen ja T15 Ykkönen. Kesän aikana potkiskeltiin myös yhteistyökuvioita FC VAPSIn kanssa käyntiin, ja yhteistyötä jatketaan myös ensi kesänä. B

16


LLuja T09/10 -Vahvuutena hieno joukkuehenki Kaudella 2020 T09/10 joukkue pelasi T11 Kakkosta Satakunnan alueella. Pelit pelattiin turnausmuotoisina ja sarjamme muut joukkueet olivat Kapa, PTU, FC-Eurajoki ja Pallo-Iirot. Osallistuimme myös LähiTapiola-Liigaan. Kausi tarjosi voittoja, tasapelejä ja häviöitä, lähes saman verran kaikkia. Kokonaisuutena kautemme oli paras joukkueen olemassaolon historiassa. Joukkue osoitti hienoa yhteishenkeä kauden aikana. Tytöillä oli kivaa yhdessä, kannustettiin toisia, ja nuoremmat T11/12 joukkueesta tulleet apurit otettiin innolla mukaan joukkueeseen. Tänä kesänä meillä oli lainassa myös yksi Mouhijärven Mallin pelaaja sekä yksi VAPSin pelaaja. Loppukaudesta saimme myös joukkoomme pari uutta ja erittäin innoskasta pelaajaa, joten ensikauteen on nyt helpompi valmistautua hieman isommalla ringillä kuin aikaisemmin.

Yhteishengen nostatusta. Kuva: Johanna Tammela

Kesällä harjoittelimme kaksi kertaa viikossa, joissa tytöt kävivät erittäin hyvällä asenteella. Mukana treeneissä oli myös T11/12 joukkueen tyttöjä, joten saimme pitää treenit isolla porukalla. Talvella jatkamme harjoituksia kerran viikossa ja osallistumme T12 futsalsarjaan, jossa talven aikana pelaamme viisi kahden ottelun turnausta. KKL

Kauden parhaat turnaukset osuivat lähestyvän ukkosen Eurajokeen ja helteiseen Kankaanpäähän, joista saldona viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yksi tappio. Kuvat: KKL.

17


LLuja T11/12 -Ensimmäinen kausi tositoimissa Keväällä vihdoin pääsimme näyttämään kyntemme ja peli-intomme, kun sopiva sarja löytyi Läntisen alueen T9 Ykkösestä. Pelireissut suuntasivat oman kotinurmen lisäksi Raumalle ja Poriin. Leikkimaailma-turnauksiin mahtui 21 sarjapeliä tuloksin 10 voittoa, 6 tasapeliä ja 5 tappiota eli oikein mallikas ensimmäinen kausi.

Kesällä pelasimme seuramme järjestämässä LähiTapiola -liigassa jopa kolmen joukkueen voi-min yhteensä 36 peliä. Näin ollen kaikille vasta-alkajista vanhoihin konkareihin, löytyi sopivan tasoiset pelit, jolloin peleistä saatiin kaikki oppi ja ilo irti parhaalla mahdollisella tavalla. Kesäkauden päättymistä juhlistimme yläilmoissa Porin seikkailupuisto Huikeessa. Sää salli sekä kiipeily ja grilliherkut maistuivat kaikille. Päivästä tuli pitkä, sillä viimeiset sarjapelitkin osuivat samalle aamupäivälle. Illalla kotiin lähdön hetkellä ehdotus; mennäänkö vielä tekikselle pelaamaan, sai meidät kaikki huutamaan "JOO", kertoo jotain rakkaudestamme lajiin (tylsä jojo vaan ei enää jaksanut). Pelaamme jalkapalloa koska: 1. se on KIVAA, 2. oppii uusia taitoja 3. saa uusia kavereita ja tietysti 4. koska saa PELATA! Plussaa on myös kesällä ulkona oleminen. Nyt on sisäkautta takana jo jokin tovi ja tätä kirjoitettaessa historiamme ensimmäinen futsal turnauskin koettu. Oman ikäisten sarjaan ei ilmoittautunut tarpeeksi joukkueita, joten kausi pelataan 10-syntyneiden tyttöjen sarjassa. Ensimmäisten pelien taso vaikutti meille kuitenkin oikein sopivalta, sillä ne päättyivät hyvin tasaisiin lukemiin. Tuloksilla ei meille ainakaan vielä ole mitään merkitystä, vaan tärkeintä on oppia vähitellen lajin hienouksia ja tarjota kaikille halukkaille pelaajille mahdollisuus nauttia futsalin ilosta ja riemusta myös peleissä 18

LähiTapiola -liigaa. Kuvat: Kata Sivunen.

Yksi joukkueistamme viimeisen LähiTapiola -liigan jälkeen.


LLuja T11/12 -joukkue kaudenpäätöksessä kiipeilypuisto Huikeessa.

Joukkueeseemme on koko kauden kuulunut n. 25 iloista, liikunnallista ja toiset huomioon ottavaa pelaajaa ja lisää halukkaita mahtuu mukaan. Erityiskiitos pitää antaa myös kaikkien meidän äideille ja isille, koska he tämän toiminnan meille mahdollistavat; jaksavat kuskata ja kannustaa sekä osallistuvat kaikkeen oheistoimintaan myyntikampanjasta kahviovuoroihin.

Joukkueen puolesta, Noora

19


LLuja T13/14 -Hauskaa sen olla pitää!! T13-14 –joukkue on yhtä kuin lähes 30 ihanaa, vilkasta sekä taitavaa eskari-ikäistä ja ekaluokkalaista tyttöä. Syksyllä joukkuessa aloitti viisi uutta harrastajaa, mahtavaa! Joukkue harjoittelee kerran viikossa tekonurmella. Riittävä yöuni on korvaamatonta joukkueen tytöille, joten harjoittelemme tekonurmella mahdollisesti läpi talven myöhäisen salivuoromme vuoksi. Toivotaan että talvella päästään treenaamaan lumisateessa -pallo se on lumipallokin. T13-14 –joukkueen harjoitusten tärkein tavoite on tuttuun tapaan hassuttelu ja monipuolinen liikkuminen jalkapallotreenien varjolla. Erityistavoitteena tänä vuonna oli pallon kuljettaminen ja suunnan muutokset. Kehitys on huimaa!

Covid19 –pandemia vei valitettavasti kevään treenit mennessään, mutta LähiTapiola -liiga pelattiin onneksi mallikkaasti kesän aikana. Osa tytöistä osallistui yhteisjoukkueharjoituksiin ja -turnaukseen Pallo-Iirojen kanssa Raumalla. Joukkueemme tyttöjä oli myös P13-joukkueen vahvistuksena sarjapeleissä.

Tiukka pelitilanne T13-14 pelissä.

T13-14 -joukkue viimeisen LähiTapiola -liigan pelin jälkeen.

20


LähiTapiola -liiga 2020! Lauttakylän Luja - Jalkapallon järjestämiä LähiTapiola -liigan turnauksia päästiin kesällä pelaamaan hienoissa olosuhteissa. Heinä - Elokuun aikana pelattiin yhteensä kuusi LLujan oman nappulaliigan turnausta, joissa pelaamassa oli Lujan omat juniorijoukkueet sekä muutama lähikunnan joukkue. LähiTapiola -liiga tarjoaa pelaajille mukavia otteluita ja hauskaa yhdessäoloa.

LLuja - Jalkapallo kiittää vuodesta 2020! Lauttakylän Lujan jalkapallojaosto päätti jättää järjestämättä vuosittaisen palkitsemistilaisuuden vallitsevien poikkeusolosuhteiden vuoksi. Vuonna 2020 jokainen pelaaja, joukkueenjohtaja, valmentaja, huoltaja ja muut toimihenkilöt ovat oman pelipaikkansa vuoden urheilijoita ja toimijoita. Iso kiitos myös kaikille vanhemmille, tukijoille ja muille toiminnassa mukana olleille! Seuraavaksi suunnataan kohti uusi kuvioita ja vuotta 2021! TV

21


LLuja Ringette Alkuvuodesta 2020 LLujan F-juniorit jatkoivat syksyllä jo tutuksi tullutta menestyksellistä kulkuaan Länsi-Suomen enemmän pelanneiden sarjassa. Maaliskuun alussa harjoitukset ja pelit jouduttiin keskeyttämään vallinneen virustilanteen vuoksi. F-junioreilta jäi tästä syystä onneksi vain yksi turnaus pelaamatta. Seuraavaan kauteenkin alettiin jo valmistautua ja siihen liittyen, ennen kauden keskeytystä, ehdittiin pelata Sastamalassa myös yksi koko kentän harjoituspeli paikallista VAPSia vastaan. Tammi-helmikuussa järjestettiin suuren suosion saanut jäädisco, sekä pari ringettetapahtumaa ja tarjottiin ilmaisia jäävuoroja uusille harrastajille. Tätä kautta mukaan tuli jälleen lisää ringettekoululaisia, joista saatiin uusia pelaajia tulevalle kaudelle. Kesäkuun alussa LLuja Ringette piti oman päätöstilaisuutensa, yhden yön telttaleirin. Leirin yhteydessä menneeltä kaudelta palkittiin Vuoden kehittyjänä Aino Pakkonen, Vuoden harjoittelijana Venla Salo ja Vuoden pelaajana Amanda Rämö.

Palkitsemisia LLujan päätöstilaisuudessa Kauden 19-20 päätteeksi F-juniorit palkittiin Lauttakylän Lujan Vuoden joukkueena. Joukkueen valmentaja Heidi Sivula palkittiin Vuoden joukkueseura-aktiivina.

Syksyyn 2020 kahdella juniori- ja yhdellä ladyjoukkueella Kun muutama uusi pelaaja liittyi syksyn aikana LLuja ringeten F-juniorit palkittiin Vuoen joukkueena. mukaan rinkiin ja pari aiemmin lopettanutta pelaajaa palasi takaisin lajin pariin, on sekä E- että F-joukkueissa nyt juuri riittävä määrä pelaajia. Joukkueet treenaavat jäällä kaksi kertaa viikossa. Ringeten Länsi-Suomen alueen ladysarjassa 1. kautensa aloittanut Luja Ringeten ladyjoukkue treenaa keskiviikkoisin. Ringeten toiminta ja harrastajamäärän kehitys LLujassa näyttää juuri nyt valoisalta.

Ringettekoululaisillekin jäävuoro kaksi kertaa viikossa Ringettekoulu jatkui aiempien vuosien tapaan - tällä kaudella jopa kaksi kertaa viikossa. Uusille harrastajille tarjottiin jälleen ilmaisia vuoroja. Mukaan saatiin innokkaita kokeilijoita ja vielä ennen vuodenvaihdetta olisi tarkoitus järjestää Huittisissa G-ikäisten harjoitusturnaus, jossa nämä uudetkin tytöt pääsevät pelaamaan ihan oikeita ringettepelejä. Ringettekoulun vetäjinä ovat toimineet Jukka Mäkelä ja Kiia Hulmi. 22


Ringetellä jälleen joukkue E-sarjassa E-junioreille kauden alku Länsi-Suomen sarjassa on ollut paljolti uuden opettelua, niin pelaajille kuin valmentajillekin. Uutta siksi, koska siirryttiin koko kentän 5v5 peleihin, eikä kokemusta tästä ollut kellään muuta kuin keväältä yhden harjoituspelin verran. Kentän koon lisäksi opeteltavana on ollut lukuisia uusia sääntöjä. Sarjapelit käynnistyivät syyskuun lopussa ja neljässä ensimmäisessä pelissä vastustajien aiempi kokemus näkyi vielä vahvasti kenttätapahtumissa. Hiljalleen sekä oppia että taitoa on karttunut, ja syyskauden 10 pelatusta ottelusta alun selvempien tappioiden lisäksi on tullut jo neljä voittoa ja kaksi niukkaa tappiota.

LLujan E-juniorit kaudella 2020-21.

F-juniorit

F-juniorit pelaavat yhdeksän pelaajan voimin Länsi-Suomen vähemmän pelanneiden sarjassa. Joukkueesta kahdella pelaajalla oli pelikokemusta jo aiemmilta vuosilta. Loput pelaajat ovat tulleet mukaan alkuvuoden ringettekoulusta. Turnausmuotoiset sarjapelit alkoivat lokakuun alussa. Tämän joukkueen ihan ensimmäinen peli päättyi LLujan F-juniorit kaudella 2020-21. tappioon, mutta sen jälkeen syksyn aikana pelatun viiden turnauksen kaikki pelit ovat olleet lujalaisten voitonjuhlaa.

Pari syksyistä tempausta Ensin saatiin treeneihin mukaan Suomen maajoukkueen maalivahti Kaisa Katajisto. Hän tuli yhden jäävuoron ajaksi opastamaan seuramme maalivahteja ja luomaan lisää innostusta ihan kaikille. Toinen extrajuttu oli Suomen Ringetteliiton toiminnanjohtajan, Anu Pitkäsen, vetämät kaksi treenikertaa, joihin sisältyi myös erillinen valmentajakoulutus.

23


LLujan naiset mukaan ladysarjaan - huoltajat lasten joukkuekavereiksi Ringetteharrastus alkoi Huittisissa vuonna 1999 reippaan 20-30 naisen joukolla. Kaudella 20-21 Luja Ringeten ladyt tekivät historiaa pelaamalla ensimmäistä kauttaan sarjassa. Vuosien aikana on osallistuttu satunnaisesti ladyille järjestettyihin turnauksiin. Toiminta ei ole missään vaiheessa kokonaan loppunut, mutta välillä sitä on pyöritetty peinellä osallistujamäärällä. Edelliskautena viisi Lujan ringetteladya pelasi Fopsin ladyjoukkueessa, mutta tänä vuonna päätettiin koota Lujalle oma joukkue. Yli puolet joukkueen 16 pelaajasta on entisiä Luja Ringeten junioreita ikähaitarilla 14-23. Loput pelaajat yhtä lukuunottamatta ovat entisiä tai nykyisiä Lujan ringettejunioreiden huoltajia. Äiti-lapsi-parit - Lehtiset, Mäntysaaret, Randellit ja Lehtotiet - muodostavat joukkueesta puolet. LLuja ringetteladyt tiimipalaverissa.

Sarjaottelut pelataan kolmen pelin turnauksina, joissa yhdellä joukkueella on kaksi peliä. Luja Ladyjen ensimmäiset pelit pelattiin Forssaa ja Ilvestä vastaan. Pisteitä ei Forssan turnauksesta ihan saatu napattua, vaikka pelit sujuivat tuoreella joukkueella jo varsin lupaavasti. Marraskuussa VaPsin järjestämä turnaus olikin jo Lujan voitonjuhlaa. FoPS lyötiin tiukassa 4-3 -pelissä ja VaPs sai taipua selkeään 5-2 -lopputulokseen. Lujan oma itsenäisyyspäivän turnaus siirtyi koronan vuoksi myöhempään ajankohtaan. Peli-into uudella joukkueella on kova. Myös harjoituksissa käydään ahkerasti ja tulevia turneita odotellessa keskitytään treeneihin. Make & Tane

LLuja ringetteladyt 2020-21.

24


LLuja Suunnistus Suunnistkoulu 2020 Kun maaliskuussa 2020 siirryttiin poikkeusoloihin, oli selvää, että huhtikuuksi suunniteltu suunnistuskoulukin piti joko perua tai siirtää. Ja kun lajin luonteeseen ei kuulu periksi antaminen, päätimme pitää suunnistuskoulun loppukesällä, jos koronatilanne sen sallisi. Ja kesähän meni tautitilanteen kannalta hyvin ja suunnistuskoulu päästiin aloittamaan elokuun 19.päivä varsin helteisessä kelissä. Koululaisia ei ollut paljoa, mutta innokkuutta oli sitäkin enemmän! Kun rastienkiilto silmissä oli pahimmillaan, piti karttamerkkienkin opiskelua vähän nopeuttaa, että päästiin tosissaan etsimään niitä rasteja Kännövuoren ulkoilualueelta. Toisella kerralla kertailtiin karttamerkkejä niiden luonnollisessa ympäristössä, eli metsässä. Kolmas ja viimeinen kerta oli sprinttikartalla Huhkolassa ja se toimi lämmittelynä seuraavan päivän Oravacup -osakilpailuun, johon kaikki koululaisemme olivat ilmoittautuneet. Lyhyen kertauksen jälkeen oli selvää, että kaikki tulisivat pärjäämään hyvin ensimmäisessä kilpailussaan. Ei se ole vaikeaa, kun on hyvä asenne ja riittävästi energiaa! MI

Suunnistuskoululaisia metsällä. Kuva: MI.

25


LLuja Yleisurheilijoiden kuulumisia kilpakentiltä Hopea- ja pronssimitaleita SM-kisoista

Piirinmestaruuksia roppakaupalla

Tänä vuonna Lujalta oli mukana kolme urheilijaa Kalevan Kisoissa. Turussa pidetyissä kisoissa Pinja Koivumäki sijoittui seiväshypyssä hienosti viidenneksi ja ensimmäistä kertaa kisoihin osallistunut Lotta-Maria Maine juoksi 3000 metrin esteet sijoittuen yhdenneksitoista. Jere Salo oli mukana keihään karsinnassa, mutta hänen tuloksensa ei tällä kertaa riittänyt loppukilpailuun. Kemissä elokuussa pidetyissä 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa Lujalta oli mukana viisi edustajaa. Lotta-Maria sijoittui 1500 metrillä hopealle ja 3000 metrin juoksussa pronssille. Hopeamitalin kilpailusta nappasi myös Pinja ylittämällä neljä metriä seiväshypyssä. Robert Silenko juoksi 200 metrin alkuerissä uuden ennätyksensä ja samalla selviytyi finaaliin. Finaalissa hän sijoittui kahdeksanneksi ja 400 metrillä yhdeksänneksi. Tuukka Mäkinen juoksi kahdeksanneksi 5000 metrillä ja kymmenenneksi 1500 metrillä ja Aino Eno oli kahdeksas 400 metrin aidoissa. 16- ja 17-vuotiaat kilpailivat Suomen mestaruuksista Pedersöressä, jossa Lujalta oli mukana kaksi kilpailijaa- Henrik Lehtinen nappasi hopeamitalin kuulantyönnössä ja Emmi Pohjolainen työnsi kuulaa neljänneksi pisimmälle jääden vain neljä senttiä pronssista. Naantalissa pidetyissä nuorimpien kisassa meiltä oli mukana vain yksi edustaja, mutta hän toikin hienosti mitalit molemmista lajeistaan eli 14-vuotias Olivia Kärki saavutti 80 metrin aidoista hopeamitalin ja pituudesta pronssia. Lisää mitaleita tuli syyskuun lopulla SM-maastoista Kurikasta, jossa Lotta-Maria nappasi hopeamitalin N19-sarjassa. Lotan kanssa samassa kisassa juoksivat myös Aino Eno ja Tuuli Mäkinen ja yhdessä he saivatkin joukkuehopean kotiin tuomisiksi. M22-sarjassa juossut Tuukka Mäkinen sijoittui yhdeksänneksi.

Kesän aikana lujalaiset saalistivat yhteensä 33 piirinmestaruusmitalia, joista 15 oli kultaa, 10 hopeaa ja kahdeksan pronssia. Piirinmestareita olivat Robert Silenko 400 metrillä, Aino Eno 400m aidoissa, Aada Lehtinen pituudessa ja 40 metrillä, Liina Laine 200m aidoissa, 1000 metrillä ja seiväshypyssä, Eerik Lehtinen keihäässä, Elle Kariniemi 60 ja 200 metrillä, Siiri Mäkelä 60m ja 200m aidoissa sekä neli- ja viisiottelussa ja Olivia Kärki 80m ja 300m aidoissa.

Aikuisurheilu Jouko Mahlamäki pitää tuttuun tapaansa yllä aikuisurheilun SM-menestystä. Kesällä kultaa tuli SM-tiejuoksussa Lahdessa M55-sarjassa kymmenen kilometrin matkalta.

Parayleisurheilu Samuel Jalo voitti kolme Suomen mestaruutta Turussa pidetyissä Parayleisurheilun SM-kilpailuissa. Kultamitalit tulivat T21 luokan M19sarjassa pituudesta sekä 100m ja 200m juoksuista. Samalla hän teki luokassaan myös uuden Suomen ennätyksen 200m juoksussa. ML

LLuja yleisurheilu palkitsi menestyneitä urheilijoitaan.

26


Yleisurheilijoita siirtymässä isompiin seuroihin Loppuvuosi on yleisurheilupiireissä seurasiirtojen aikaa. Tänä vuonna seurasiirrot ovat ajankohtaisia myös meidän seurassamme. Kolme kovaa A-luokan urheilijaa lähtevät Lujan riveistä jatkamaan urheilijapolkuaan isompiin seuroihin. Muutto opiskelujen perässä isompiin kaupunkeihin ja viestijoukkueiden puute Lujassa ovat painavia ja ymmärrettäviä syitä seurasiirtoihin. Pienenä seurana emme myöskään pysty tarjoamaan ihan samoja etuja kuin isot seurat. Lotalla edustusvärit ei muutu LLujan nuori kestävyysjuoksija Lotta-Maria Maine siirtyy edustamaan Turun Urheiluliittoa. Näin ollen edustusasun värit säilyvät edelleen mustakeltaisina. Tällä kaudella Kalevan kisoissa ensi kertaa Lauttakylän Lujan väreissä edustaneen ja kolme SM-mitalia vuonna 2020 saavuttaneen Lotta-Marian valmentajana toimiva Janica Rauma edustaa myös Turun Urheiluliittoa, joten oli hyvin luontevaa, että Lottakin jatkossa edustaa samaa seuraa. Viimeistä vuottaan Lauttakylän lukiossa opiskeleva nuori juoksija haaveilee opettajan ammatista, jolloin myös muutto Turkuun saattaisi tulla ajankohtaiseksi. Tulevaisuudessa Lotta-Maria nähdään varmasti myös edustamassa Turun Urheiluliittoa pitkien matkojen SM-viestijoukkueissa.

Aino siirtyy Tampereelle Lyhyiden ja keskipitkien matkojen monipuolinen juoksija Aino Eno edustaa jatkossa Tampereen Urheilijat-38:a. Ystävykset Lotta ja Aino kisareissulla. Aino on jo pari vuotta asunut opiskelujensa vuoksi Kuva: Lotan kuva-arkistoista. Tampereella ja nyt kuluneena syksynä aloittanut myös yhteistyön uuden tamperelaisen valmentajan kanssa. -Tamperelaisseurojen edustajilla on paremmat mahdollisuudet harjoitella talvikaudella Pirkkahallissa. Toivottavasti ensi kesänä pääsen myös juoksemaan uuden seuran SM-viesti -joukkueessa, Aino kertoo.

Jere suuntaa keihäänsä Jyväskylään Kymmenisen vuotta Lujan väreissä urheillut keihäänheittäjä Jere Salo vaihtaa seuraa Jyväskylän Kenttäurheilijoihin. Jere on asunut ja opiskellut Jyväskylässä jo vuodesta 2017. Jeren uralle on mahtunut useita leikkauksia ja terveysmurheita, joiden jälkeen moni heikkohermoisempi olisi jo katkonut keihäät ja jättänyt leikin kesken. Viime kevään hyvät harjoitusheitot kuitenkin loi uskoa tulevaan ja ehkä se tavoitteeksi asetettu 80 metrin heitto sieltä vielä tulee. Jeren valmentajina toimivat Harri Leivonen ja Matti Närhi. Virpi Laine 27


LLuja Jääkiekko U15 - Taidolla ja tahdonvoimalla

Lauttakylän Luja - Jääkiekko U15 joukkuekuva Kuva: Fotokata

LLujan U15 -joukkue on ollut alkukauden yllättävä komeetta. Joukkue on mennyt panssarivaunun lailla voitosta seuraavaan. Joukkuetta lähdettiin kasaamaan tyhjästä alkukesän aikana ja ensimmäiset harjoitukset järjestettiin Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistolla salibandyn merkeissä. Jääharjoituksia pidettiin elokuun puoliväliin asti Säkylän jäähal-lissa, kunnes Huittisten jäähalliin tuli jää. Lujaan siirtyi viime kauden jälkeen pelaajia Lukosta, VaPS:sta, FoPS:sta sekä LäkiLujasta. Ennen sarjapelien alkua treeneissä kävi myös muita huittislaisia, jotka sittemmin siirtyivät omien joukkueidensa harjoituksiin. Jouk-kue on täynnä itsevarmoja jätkiä, jotka painavat kentällä töitä matsista toiseen. Tahdon puutteesta pelaajia ei voi syyttää, kun katsoo ottelutuloksia sekä jäällä näkyvää draivia. Ensimmäiset harjoituspelit päästiin pelaamaan Loimaalla heinäkuun 30. päivänä, joissa vastaan asettuivat järjestäjä Rockets ja Fops. Luja kaatoi kummatkin numeroin 2-4 ja 3-4. Kuka olisi uskonut tämän vasta syntyneen joukkueen kukistavan jokaisessa harjoitus-ottelussa vastustajansa. Kun saatiin pari maalia alussa, se oli kuin järkyttävä lumivyöry. Maaleja satoi joka puolelta. Itseluottamusta uhkuva ryhmä odotti jo sarjan alkua.

28


19.9.2020 oli aika aloittaa tosipelit. Vastaan asettui Rauman Lukko. Tasaisen ottelun päätteeksi Luja vei mennessään 3-5 voiton ja kaksi pistettä. Onko alkukausi ollut tulokasjoukkueelta pelkkiä voittoja ja onnistumisia? Onneksi ei, sillä joukkue ei olisi joukkue, jos kaikkiin peleihin lähdettäisiin takki auki ja ylimielisellä asenteella. Voittoputki päättyi kärkikamppailussa KJK:ta vastaan kotihallissa. Joukkueen sisällä on hyvä ryhmädynamiikka ja kopissa juttua lentää. Toivottavasti kausi saadaan koronasta huolimatta pelattua kunnialla loppuun. Valmennus, huolto ja joukkueen johto on jaksanut painaa kiitettävästi töitä, siitä iso kiitos heille. Niklas Mattila #91 Lauttakylän Luja U15

Kuka olisi uskonut? Neljän vuoden tauon jälkeen Lauttakylän Lujassa on jälleen U15 (C2) jääkiekkojoukkue. Viime keväänä tästä joukkueesta ei ollut vielä tietoakaan. Koska lähiseutujen jääkiekkoseuroista ko. ikäluokan joukkueet ovat alkaneet myös käymään vähiin, saatiin Lujaan koottua joukko innokkaita pelaajia. Pelaajia on Huittisista, Sastamalasta, Säkylästä ja Forssasta. Joukkuetta ei kuitenkaan pystytä kokoamaan ilman valmentajaa. Tarvittiin henkilö, jolla on kokemusta jääkiekosta niin pelaajana kuin valmentajanakin, jolla on lajin harrastajien arvostus ja auktoriteetti pitää nuoret miehen alut kurissa. Joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Mäkelä on tätä kaikkea. Ja jotta A-P:n ei ole tarvinnut yksinään kantaa taakkaa ihan kokonaan, on hänen apunaan jäällä syksyn ajan ollut Arttu Routakangas. Joukkue on pelannut pelinsä voitokkaasti. Alku syksystä joukkue pelasi useamman harjoituspelin, jotta saataisiin tuntumaa joukkueesta ja pelikavereista ennen sarjapelien alkua. Harjoitusottelut päättyivät kaikki Lujan selvään voittoon. Sarjapelit ovat olleet tasaisempia taisteluja, mutta pääasiassa niistäkin joukkue on selvinnyt voittajana. Joukkue on todellakin hitsaantunut yhteen ja seuraavan kauden suunnittelu on jo käynnissä. Toivon mukaan tämä joukkue ei ole mikään tähden lento vaan jatkaa vielä suurempana joukkueena ensi kaudella. Joukkueen perustaminen ei ole mikään pikkujuttu. Ja vieläpä saada aikaiseksi tälläinen joukkue! Tästä täysin uuden joukkueen perustamisesta on myös kiittäminen isoa joukkoa sponsoreita, jotka ovat tukeneet U15-joukuetta!

29


19.9. 26.9. 10.10 17.10 18.10 25.10 31.10 7.11 14.11 21.11 28.11

Lukko - LLuja LLuja - Rockets LLuja - Ejl Fops - LLuja Ässät - LLuja LLuja - KJK KuKi - LLuja LLuja - Lukko Rockets - LLuja LLuja - Ässät Ejl - LLuja

3-5 7-3 25 - 1 2-8 3-4 3-5 2 - 11 5-3 5-3 5-0 1 - 20

Voiton juhlaa Isomäki Areenalla 18.10.

Korona on koko syksyn muistutellut olemassa olostaan, ja yrittänyt vaikeuttaa harrastustoimintaa. Maskit päässä on silti jäähallielämää vietetty, niin pelaajat kuin vanhemmatkin. Muutama sarjapeli on vielä alkulohkossa pelaamatta ja kaikkia ei koronan vuoksi pystytä edes pelaamaan. Tällä hetkellä Luja U15 on kuitenkin sarjataulukossa sijalla 1. Eini Ihantoja Lauttakylän Luja U15 Joukkueenjohtaja 30


Kiekkokoulusta vauhtia leijonapolulle Kello on kymmenen lauantaiaamuna ja Huittisten jäähallin pukukopissa käy iloinen puheensorina. Alkamassa on Lauttakylän Lujan Leijonakiekkokoulu, joka tarjoaa pääsyn jäälle luistelemaan, leikkimään ja pelaamaan koulutettujen ohjaajien opastamana. Leijonakiekkokoulusta muodostuukin Suomen suurin lasten jääkiekkojoukkue, jossa ovat mukana junioriseurat ympäri maan. Pesän ryöstö, jäämies, formularata ja liikennevalot ovat tulleet lapsille kiekkokoulussa tutuiksi. Kiekkokoulun tarkoituksena onkin erilaisten leikkien ja pelien avulla kehittää lapsen luistelutaitoja, ikä- ja taitotasot huomioiden. Myös erilaiset lajitekniset harjoitteet sisältyvät harjoituksiin. Pääpaino on aina tukea ja kannustaa lapsia, sekä tuottaa heille elämyksiä. Mikä onkaan hienompaa kuin luistelutaidon oppiminen. Kiekkokoulussa lapsille riittää varusteiksi alkuun luistimet ja kypärä, sekä sisäjäälle soveltuvat vaatteet. Jääkiekkovarusteet ehtii hankkia myöhemmin, jos kiekkokärpänen puraisee ja lapsen jääkiekkoharrastus jatkuu iän ja kokemuksen karttuessa. Jokainen lapsi tulee saamaan kiekkokoulusta leijonapaidan. Kiekkokoulussa harrastuskertoja on normaalisti kerran viikossa. Tällä hetkellä luistelun ja jääkiekon saloihin on ilmoittanut noin 30 lasta, mutta mukaan mahtuu vielä innokkaita harrastajia. T.K

Ohjaaja Jani Kaljunen jakamassa luistelijoille leijonapaitoja.

31


LLuja Jääkiekko U10 - Rennosti täysillä! Tällä kaudella Lauttakylän Lujan jääkiekko on saanut yhden uuden juniorijoukkueen, joka koostuu 5-11 vuotiaista innokkaista jääkiekon harrastajista. Joukkue pelaa tällä kaudella U10 ikäluokan otteluita. Suurimmalle osalle pelaajista tämä on ensimmäinen kausi jääkiekon parissa, joten paljon uutta jääkiekosta on opittu syksyn aikana. Joukkueessa pelaavat Illia Bilyk, Aleksi Hakanen, Kasperi Kaljunen, Tommy Kankaanranta, Kasperi Kivioja, Kaapo Kivioja, Joel Kouvo, Henri Kouvo, Niklas Kouvo, Aarni Kylä-Liuhala, Weeti Lehtimäki, Joonas Lehtinen, Luukas Lehtinen, Eeli Lehto, Jere Lempiälä, Eeli Matintalo, Viljami Mäkitalo, Senni Sivula, Vilho Sivula, Topias Turkko, Luukas Valtanen, Luca Viitamäki, sekä Joni Viitanen. Ensimmäiset ottelut pelattiin lokakuussa Kankaanpäässä ja sen jälkeen vastaan on asettunut muun muassa Rauman Lukon ja Porin Ässien joukkueet. Pelaajilla on ollut vauhdikas kauden alku, kun lokakuusta marraskuun loppuun on pelattu jo 10 ottelua. Joukkueen alkumatkaa on ollut mielekästä seurata, koska kehittyminen on ollut valtaisaa. Mikä tärkeintä ja hienointa, niin kopissa on ollut aina iloinen puheensolina, oli otteluissa käynyt miten tahansa.

Joukkueen ensimmäiset harjoitukset käynnissä.

Luja U10 joukkueen kausi tulee kestämään aina maaliskuun loppuun asti, eli menoa ja meininkiä riittää. Tämän lisäksi jäätreenejä on viikosta riippuen yhdet tai kahdet. Harjoitukset sisältävät paljon luistelu-, sekä kiekonkäsittelytaidon kehittämistä. Lisäksi jokainen jäätreeni sisältää myös peliosuuden, joka on pelaajien lempiharjoitus. Viikonlopun otteluissa pelaajat jaetaan kahteen joukkueeseen - Luja Mustat ja Luja Keltaiset, jotka molemmat pelaavat kaksi ottelua. Yksi peli kestää 30-40 min, joten yhtenä päivänä voidaan pelata 80 min jääkiekkoa. Energiaa palaa, mutta into ei ole loppunut kertaakaan kesken. Joukkueen päävalmentajana toimii Luja HT:n entinen puolustaja Antti Nurminen. Antti on valmentajana reilu ja rehti, eikä kukaan pelaaja jää paitsi huomiosta tai ohjaamisesta. Taustajoukoissa on mukana enemmänkin Luja HT:n entisiä pelaajia. Toisena valmentajana toimi Jani Kaljunen ja joukkueenjohtajana Tuomas Kankaanranta. Jääkiekkojoukkuetta ei kuitenkaan pyöritettäisi ilman aktiivisia vanhempia, jotka toiminnallaan mahdollistavat lapsilleen jääkiekon pelaamisen. Esimerkiksi kotiotteluissa tarvitaan pelinohjaajia, kuuluttajia, tilastointia, sekä kahvila- ja makkaramyyjiä. Kaikki tämä ei onnistuisi ilman vanhempien panosta.

32


Marraskuussa joukkue oli Luja HT:n edustusjoukkueen otteluisäntänä, jolloin he pääsivät kannustamaan aitiopaikalta miesten ottelua. Ennen ottelua syötiin yhdessä pizzat ja veikkailtiin ottelun lopputulosta ja päästiinpä käymään myös edustusjoukkueen pukukopissa tsemppaamassa Luja HT voittoon. Tämän tyylisillä tapahtumilla on tarkoitus lisätä joukkuehenkeä ja tutustuttaa pelaajat vielä paremmin toisiinsa. Kauden alku on ollut vauhdikas ja on ollut todella hienoa huomata, kuinka paljon joukkue on kehittynyt syksystä. Tästä on hyvä jatkaa Luja U10 jääkiekkojoukkueen matkaa. Seuraavat kotipelit ovat ensivuoden puolella, kannattaa tulla katsomaan ja kannustamaan. Joukkue toivottaa uudet ja jääkiekosta innostuneet pelaajat rohkeasti mukaan mukavaan porukkaan. Ottakaa rohkeasti yhteyttä! Tuomas Kankaanranta

Pelaajat valmistautumassa ensimmäiseen jääkiekko-otteluunsa.

33