TANSSI, syksy 2017.

Page 1

TANSSI

LAPPEENRANNAN TANSSIOPISTON UUTISET SYKSY 2017 UUTTA SYKSYLLÄ TARJOUKSIA LUKUKAUSIMAKSUISTA UUTTA MYÖS TANSSITUNNIT PONTUKSEN KOULULLA

UPEAN BALETIN ENSI-ILTA TEATTERISSA TANSSIA TOSISSAAN, MUTTA EI TOTISENA


Tarjoamme täh TANSSI Lappeenrannan Tanssiopiston uutiset Tiedotuslehdessämme kerromme tanssin taiteen perusopetuksen paikallisista ja valtakunnallisista kuulumisista. Uusi lukuvuosi Lappeenrannan Tanssiopistolla on jälleen alkamassa ja tämän alkavan kauden kohokohtiin sisältyy Suomi 100 ja Koko Suomi tanssii -juhlavuoden kunniaksi tarjouksia lukukausimaksuistamme, tanssintuntien alkaminen uudella Pontuksen koululla ja – sokerina pohjalla – baletti Pähkinänsärkijä. Valtakunnallinen Koko Suomi tanssii -kampanja kutsuu kaikki nauttimaan tanssin ilosta. Niin Lappeenrannan Tanssiopistokin kutsuu kaikki lappeenrantalaiset ja lähikuntien asukkaat nauttimaan laadukkaasta ja hyväntuulisesta tanssin opetuksestamme. Tehdäksemme tanssitunneille tulon helpommaksi olemme tehneet lukukausimaksuihimme erilaisia tarjouksia, joista lisää viereisellä sivulla. Esiintymiskoulutus on oleellinen osa tanssin taiteen perusopetusta. Lappeenrannan Tanssiopistolla onkin aina panostettu laadukkaiden ja elämyksellisten esityskokonaisuuksien luomiseen. Tanssiopiston edistyneimmät oppilaat pääsevät tänä lukuvuonna kokeilemaan, millaista olisi olla ihan oikea tanssija. Balettia Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina harjoitellaan ahkerasti koko syksy ja baletin ensi-ilta on marraskuun alussa Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Tanssia tosissaan, mutta ei totisena! Tanssillisin terveisin Kaija Kontunen-Forsblom rehtori Lappeenrannan Tanssiopisto

Kirkkaan tanssijanuran jälkeen tanssin opettajaksi ja baletin koreografiksi.

L

appeenrannan Tanssiopisto haluaa Suomi 100 ja Koko Suomi tanssii -juhlavuoden kunniaksi tarjota mahdollisimman usealle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden aloittaa tanssin harrastaminen. Siksi Tanssiopistolla syyslukukauden ajan on muun muassa tarjouksia lukukausimaksuista. Lappeenrantalaislähtöisellä tanssija, tanssinopettaja ja koreografi Arja Tervolla on mittava kokemus tanssista. Sonja Tammelan balettikoulusta (nykyinen Lappeenrannan Tanssiopisto) lähdettyään Arja opiskeli kuuluisassa Vaganovan balettiakatemiassa tanssijaksi, sen jälkeen hän teki pitkän tanssijan uran Suomen Kansallisbaletissa ja tanssijan uran päätettyään hän siirtyi tanssinopettajaksi toimien muun muassa Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen apulaisrehtorina. Nykyään Arja opettaa klassista balettia Helsingin Balettiakatemiassa ja viime syksynä Arja aloitti Pähkinänsärkijä-baletin koreografian tekemisen Lappeenrannan Tanssiopiston edistyneille oppilaille. Mikä sinut Arja aikoinaan johdatteli aloittamaan tanssin harrastamisen?

Kaverit olivat aloittaneet baletin harrastuksen Sonja Tammelan balettikoulussa. Esittelivät oppimaansa talven aikana ja seuraavana syksynä läksin heidän mukaansa. Olin tuolloin 11-vuotias. Kaverit kyllä lopettivat pian, mutta minäpä olin löytänyt oman juttuni. Mikä oli innoittajasi ja kannustimesi hakeutua tanssijan ammattiin?

Kyllä se oli Sonja, joka kannusti ja patisti lähtemään Helsinkiin koetanssiin. Vaikka omassa mielessäni pyöri haave salaisesti, ei usko eikä rohkeus olisi tuolloin riittänyt. Miltä tanssinopettajan työ on tuntunut hienon ja pitkän tanssijan uran jälkeen?

Voi oikeastaan sanoa, että olen siirtynyt yhdestä unelma-ammatista toiseen. Molemmat todella vaativia ja raskaita, eri tavoilla, mutta myös mahtavan antoisia. Tanssijana huolehdin omasta osuudestani kokonaisuudessa, omasta jaksamisesta ja kehittymisestä. Nyt taas saan jakaa sitä

tietotaitoa, jota kertyi edellisessä ammatissa. On ihana nähdä, miten jakamani tieto alkaa muuttua ja kehittyä kunkin oppilaani omassa tekemisessä. Olet myös tehnyt koreografioita ja baletti Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina on toinen kokoillan balettikoreografiasi. Mistä ja miten tanssikoreografiasi pulppuavat?

Kyllä se on musiikki, mistä kaikki lähtee. Toiset kappaleet vain alkavat kuunnellessa


htihetkiä Koreografi Arja Tervo ja Tanssiopiston edistynyt oppilas kera pikkuballerinojen.

Iki-ihana baletti Pähkinänsärkijä Lappeenrantaan Lappeenrannan Tanssiopisto ja Lappeenrannan kaupunginteatteri tuottavat yhdessä baletin Pähkinänsärkijä – Klaaran ja Nikolaksen tarina. Baletin ensi-ilta on teatterin suurella näyttämöllä 9.11. Joulun ajasta kertovaan balettiin koreografian tekee Arja Tervo ja libreton ovat tehneet Eeva R. Tikka ja Arja yhdessä. Tanssijoina on Lappeenrannan Tanssiopiston edistyneitä oppilaita ja päärooleissa on myös muutamia vierailijoita. Baletilla on kaiken kaikkiaan 15 esitystä, joista viimeisin on 5.1.

PÄH KI NÄNSÄRKIJÄ KLAARAN JA N I KO LAKS E N TARI NA

hahmottua jonkinlaiseksi liikkeeksi. Aluksi siinä ei ole muotoa, vain tunnelmaa, jotain jännää, mitä ei oikein osaa kuvailla. Sitten alkaa hahmottua liikkeen karakteri, iloista vai haikeaa, nopeaa vai rauhallista... Kun itse liikkeitä alkaa miettiä, vaikuttaa lopputulokseen se, kenelle koreografiaa suunnittelee. Mitä haluaisit sanoa perheille, jotka miettivät aloittaisivatko perheen lapset tanssin harrastamisen?

Tanssi sen kaikissa muodoissaan on mahtava harrastus. Yhdessä paketissa on liike, musiikki ja ilmaisu. Tanssissa parasta on monipuolisuus. Hyvä fyysinen kunto, ryhmätyöskentely, esiintymistaidot, keskittyminen, pitkäjänteisyys, luovuus, rohkeus, itsetunto. Kaikkien näiden kehittyminen. Tärkeitä ominaisuuksia ajatellen tulevaisuutta ja työelämää millä tahansa alalla. Parasta ovat tietenkin kaverit. Monet löytävät elinikäisiä ystäviä tanssin parista. Niin olen löytänyt minäkin ja olen siitä iloinen.

Tarjous lukukausimaksuista Lappeenrannan Tanssiopiston Linnoituksen toimipisteessä alle kouluikäisille lapsille on lukukausimaksuista syyslukukauden ajan tuntuva tarjous Suomi 100 ja Koko Suomi tanssii -juhlavuoden kunniaksi: tarjoushinta on 159 euroa (normaalisti lukukausimaksu on 189,50 euroa). Juhlavuoden kunniaksi myös Tanssiopiston Joutsenon, Pontuksen ja Skinnarilan toimipisteissä on syyslukukauden ajan kaikille oppilaille tarjoushintainen lukukausimaksu: lastentanssi 149 euroa (normaalisti 179,50 euroa) sekä tanssin perusteet ja just dance 156 euroa (normaalisti 186 euroa). Pontuksen uuden koulun voimistelusalilla alkaa elokuussa Lappeenrannan Tanssiopiston uusin toimipiste. Maanantaisin on tarjolla just dance -tunti 10 vuotta täyttäneille, tanssin perusteet -tunti 7–9-vuotiaille ja lastentanssin tunti päiväkoti-ikäisille. Tanssitunnit alkavat kätevästi heti koulupäivän päätyttyä. Lisää tietoja ja ilmoittautumiset: www.lprto.fi

Uudella Pontuksen koululla alkaa tanssitunnit lapsille ja nuorille.


Uusien oppilaiden ilmoittautuminen alkavalle lukuvuodelle on käynnissä ILMOITTAUTUMINEN netissä www.lprto.fi tai soittamalla Lappeenrannan Tanssiopiston toimistoon puh. 0400 854 281. Katso nettisivuilta tarjouksemme alle kouluikäisille sekä Joutsenon, Pontuksen ja Skinnarilan toimipisteiden oppilaille. Willipoikien-, willimiesten-, akromix- tai breakdance-ryhmiin uusina oppilaina ilmoittautuvat pojat voivat koko syyslukukauden kokeilla ja tutustua tanssiin maksamalla ainoastaan 20 euron ilmoittautumismaksun. Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Vasta-alkajille on tarjolla yli 40 eri-ikäisten ja eri tanssilajien ryhmää.

Tanssia aiemmin harrastaneille on tarjolla 70 eri tanssilajien ja eri tasojen ryhmää.

Tanssilajeja/ryhmiä mm. n taapero ja vanhempi (taapero 1,5–2,5 v.) n lapsi ja aikuinen (lapsi 3 v.) n lastentanssi 4-6 v. n willipojat 5-6 v. n willimiehet yli 7 v. n akromix yli 9 v. n tanssin perusteet yli 7 v. n just dance yli 10 v. n breakdance yli 10 v. n street dance yli 10 v. n aikuisten just dance n williäijät

Tanssilajeja/ryhmiä mm. n lastentanssi n willimiehet ja akromix n tanssin perusteet n klassinen baletti n aikuisten baletti n nykytanssi n aikuisten nykytanssi n jazztanssi n aikuisten jazztanssi n showjazz n breakdance n street dance n williäijät

Uutta syksyllä: tanssitunnit Pontuksen uudella koululla. Päätoimipaikan lisäksi toimipisteet Pontuksella, Skinnarilassa, Joutsenossa, Taavetissa ja Puumalassa.

12.8. Lappeenrannan Tanssiopisto Suvorovinkuja 3, Lappeenranta Puh. 0400 854 281 Toimiston aukioloajat: Arkisin kello 12–17.

www.lprto.fi

Tervetuloa Lappeenrannan Tanssiopistolle lauantaina 12.8. klo 11.30–15.00. Voit kokeilla eri tanssilajien tanssitunteja. Samalla voit henkilökuntamme opastuksella ilmoittautua tanssitunneillemme. Sinulla on päivän aikana oiva mahdollisuus kysyä kaikista tanssiharrastukseen liittyvistä asioista. Näe tanssipukujen näyttely. Kaikkien Lappeenrannan Tanssiopistolla käyneiden kesken arvotaan yksi vapaaoppilaspaikka yhden tanssilajin tunneille syyslukukaudelle 2017. Lapsille on myös värikkäitä tikkupalloja.

Kello 11.45–12.15 n Lastentanssi, 4–6-vuotiaat n Willimiehet/akromix, 7–10-vuotiaat n Just dance, yli 10-vuotiaat Kello 12.45–13.15 n Willipojat, 5–6-vuotiaat n Breakdance, yli 10-vuotiaat n Aikuisten just dance Kello 13.45–14.15 n Lastentanssi, 4–6-vuotiaat n Tanssin perusteet, 7–9-vuotiaat n Street dance, yli 10-vuotiaat KUVAT: ARI NAKARI

TULE TUTUSTUMAAN

Lauantaina 12.8 Tutustu tanssiin -tuokiot ja ilmoittautuminen tanssitunnneille


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.