Page 1

TANSSI

LAPPEENRANNAN TANSSIOPISTON UUTISET KEVÄT 2016


Kiitos, uskollise TANSSI

Lappeenrannan Tanssiopiston uutiset Tiedotuslehdessämme kerromme aina tanssin perusopetuksen ajankohtaisista kuulumisista. Parhaillaan Opetushallitus kokoaa työryhmiä, jotka aloittavat taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteiden uudistamisen. Uudistuksen kulkua ja tuloksia voi seurata Opetushallituksen verkkosivuilla osoitteessa www.oph.fi/ TPO2018. Lappeenrannan Tanssiopisto on tiiviisti mukana opetussuunnitelmien perusteiden uudistustyössä ja näin myös eturintamassa kehittämässä omaa opetustaan. Tanssin perusopetuksen oleellinen osa on esiintymiskoulutus. Lappeenrannan Tanssiopiston oppilaat pääsevät esiintymään läpi lukuvuoden erilaisissa esityksissä, tilaisuuksissa sekä tanssialan katselmuksissa ja kilpailuissa. Asiakaskyselyssämme tiedustelimme oppilailtamme ja heidän vanhemmiltaan, missä asioissa Lappeenrannan Tanssiopisto on onnistunut. Positiivista palautetta tuli erittäin paljon. Seuraavassa lainauksessa kiteytyy useiden vastaajien palaute: ”Kevätnäytökset ovat ihania, ja ne toimivat, koska harjoituksia on useita.” Tanssiopiston kevätnäytökset ovat ihan kohta. Mikä Lappeenrannan Tanssiopiston kevätnäytöksissä kiehtoo? Oman mielipiteensä tässä lehdessä kertoo Karhusen pariskunta. Tervetuloa kevätnäytöksiimme kokemaan ja katsomaan, mikä tanssissa saa sinut kiehtoutumaan! Tanssia tosissaan, mutta ei totisena! Tanssillisin terveisin Kaija Kontunen-Forsblom rehtori Lappeenrannan Tanssiopisto

ETUSIVUN KUVA: ARI NAKARI JA ANNELI VITIKAINEN

Jokainen katsoja on meille tärkeä. Haastattelimme heistä kaksi.

L

appeenrannan Tanssiopistolla ollaan onnellisia, kun Lappeenranta-salin oppilasnäytökset ovat lähes joka kevät olleet loppuunmyytyjä. Korkeatasoiset esitykset kiinnostavat yleisöä vuosi toisensa jälkeen. Eräät uskolliset katsojamme ovat lappeenrantalaiset Soili ja Justus Karhunen. 1970-luvulta lähtien he ovat tiiviisti seuranneet Tanssiopiston esityksiä. Mikä on ollut kimmokkeena käydä katsomassa oppilasnäytöksiämme?

Lappeenrantaan 1970-luvulla muutettuamme kuulimme Tanssiopiston tasokkaista näytöksistä. Kävimme näytöksissä jo ennen kun omat tyttömme alkoivat harrastaa balettia ja käymme edelleen. Mikä esityskokonaisuus on ollut mieleenpainuvin ja miksi?

Kaikki Lappeenrannan kaupunginteatterin kanssa yhteistyössä tehdyt balettiesitykset ovat olleet mieleenpainuvia. Muistoista nousee erityisesti Pessi ja Illusia vuodelta 1991 koskettavan tarinansa ja hienon toteuksensa ansiosta. Onko esityksistä jäänyt erityisesti mieleen jokin yksittäinen tanssi?

Mieleen tulee useitakin lahjakkaiden tanssijoiden esityksiä vuosien varrelta. Monista heistä on myöhemmin tullut ammattitanssijoita. Yksi vahvimmista muistoista on vanhassa kaupunginteatterissa nähty Kuoleva joutsen. Erityisesti jäivät mieleen esittäjän ihanat kädet ja esityksen tunnelma. Millaisia tunteita oppilasnäytökset herättävät?

Olemme aina olleet näytöksen jälkeen todella ihastuneita ja erittäin ylpeitä siitä monipuolisesta työstä mitä Tanssiopistossa tehdään. Mikä houkuttaa edelleen tulemaan katsojaksi esityksiimme?

Esitykset ovat aina erittäin korkeatasoisia ja monipuolisia, hyvin suunniteltuja, puvut ja kampaukset viimeistä piirtoa myöten. Esityksiä on aina nautinto seurata. Ja haluamme kannattaa kaupunkimme lasten ja nuorten eteen tehtyä hienoa työtä.

n La 2.4. klo 13 ja klo 18 n La 9.4. klo 13 ja klo 18 n Su 10.4. klo 15 n Liput ennakkoon: aikuiset

15 € ja lapset (alle 16 v.) 10 € n Liput ovelta tuntia ennen aikuiset 16 € ja lapset 11 €

n Ennakkomyynti ja varauk-

set Tanssiopiston toimistolta 7.3.–8.4. ma–pe klo 12–17 Suvorovinkuja 3, Lappeenranta. Puh. 0400 854 281 n Maksu vain käteisellä.


et katsojamme!

ARI NAKARI

ARI NAKARI

Tanssin riemua kevään 2015 oppilasnäytöksissä.

Kesäkurssi 5–6-vuotiaille lapsille 18.–21.7

Justus ja Soili Karhunen tämän vuoden kevätnäytöksen tanssijoiden keskellä.

Vierailijoita Kansallisbaletista Kevään oppilasnäytösten tanssien teemoja ovat siivittäneet taiteet – erityisesti kuvataide – ja urheilu. Arttia & sporttia -kevätnäytöksen kukin viidestä esityksestä on hieman erilainen. Sunnuntain 10.4. esitys on merkittävän erityinen. Silloin esityksessä vierailevat Suomen Kansallisbaletin tanssijat Sari Ikonen ja Christopher Warhuus. Sari on Lappeenrannan Tanssiopiston entinen oppilas, joka vuodesta 2001 lähtien on tanssinut Kansallisbaletissa. Amerikkalainen Christopher on kuulunut Kansallisbaletin tanssijakuntaan vuodesta 2014 lähtien.

RIINA LAURILA

Dance (r)evolution -esityksen yksi tanssi on teos nimeltä Bussipysäkillä.

Lappeenrannan Tanssiopisto ja Helsingin Balettiakatemia yhdessä järjestävät heinäkuussa lastentanssin kesäkurssin Lappeenrannan Tanssiopistolla. Kurssi on tarkoitettu 5–6-vuotiaille, jotka haluavat tutustua tanssin maailmaan. Tanssitunti on maanantaista torstaihin 18.–21.7. iltapäivisin klo 17.45–18.30. Kurssin opettajana on Helsingin Balettiakatemian tanssinopettaja, lappeenrantalaistaustainen Arja Tervo. Arja on todella mukava tanssinopettaja, josta kaikki lapset pitävät. Lisää tietoja kurssista ja ilmoittautumiset www.lprto.fi. ARI NAKARI

Sari Ikonen vierailee kevätnäytöksessä.

Tervetuloa osaavaan ja iloiseen joukkoomme!


Suomen parhaat katutanssijat ja opettajat kesällä Lappeenrannassa ANSSI SAVILUOTO

Kesäkuun 7. päivä pärähtää käyntiin nelipäiväinen katutanssitapahtuma Lappeenranta Streetbeat 2016 Flow Mo Crew:n Focus ja AT kuuluvat maailman arvostetuimpiin break-tanssijoihin ja heidän opetuksensa on erittäin kysyttyä ympäri maailmaa. Anniina ”AT” Tikka on tehnyt historiaa näyttämällä, että naisetkin pystyvät voittamaan suuria ja arvostettuja kansainvälisiä kilpailuja breakdancen miesvaltaisessa lajissa. Suomalaisen katutanssin ikonina ja suomalaisen hip hop -kulttuurin sanansaattajana tunnettu Jussi ”Focus” Sirviö on tanssinut yli 20 vuotta ja voittanut yli 50 kilpailua. Oulun seudulta Lappeenranta Streetbeatiin tulevat Teemu Tuohimaa ja Julian Owusu. Teemu on yksi suomalaisen katutanssin pioneereista. Hänen tanssitaustansa ulottuu 80-luvun lopun hip hop -aallosta breakdancen kautta lockingiin ja siitä muhin lajeihin. Julian on Tukholmassa syntynyt ghanalais-suomalainen ammattikatutanssija, jolla on kahdeksan Suomen mestaruutta eri katutanssisarjoissa. Lappeenranta Streetbeatin ohjelmaan kuuluu breakdance-, street hip hop-, locking- ja house-kurssien lisäksi muun muassa graffitien tekeminen ja katutanssiesityksiä. Tapahtuman kruunaa perjantaina 10.6. jamit ravintola Giggling Marlinissa. Katutanssien kursseille voivat osallistua kaikki katutansseista kiinnostuneet kouluikäisistä aikuisiin.

Uusi toimipiste aloittaa elokuussa Lappeenrannan Skinnarilassa

Streetbeat 2016:n tapahtumapaikat ovat Tanssiopisto, Giggling Marlin ja kesäteatteri.

Lappeenranta Streetbeat 2016 n Ti–pe 7.-10.6. Lappeenrannan Tanssiopistolla

kesäteatterilla, vapaa pääsy

n To 9.6. klo 16–21 Streetbeat jamit ravintola Giggling Marlin. Ei ikärajaa, vapaa pääsy

n Tapahtuman järjestävät Lappeenrannan Tanssiopisto ja opiston katulajien opettajat Michael Geppert ja Hiski Hämäläinen.

n Pe 10.6. klo 12–14 Streetbeat freestage Lappeenrannan

n Lisätietoja lprstreetbeat.fi ja lprto.fi.

Uusien oppilaiden ilmoittatuminen alkaa 1. päivä kesäkuuta. Vasta-alkajille on tarjolla yli 30 eri-ikäisten ja eri lajien ryhmää ja tanssia aiemmin harrastaneille tarjolla on 50 eri ryhmää. Skinnarilassa alkaa tanssin alkeiden opetus. Lappeenrannan Tanssiopisto aloittaa elokuussa Skinnarilan koululla uuden toimipisteen, jossa on tarjolla

tanssitunteja päiväkoti-ikäisistä teiniikäisiin. Tervetuloa! Lappeenrannan Tanssiopisto Suvorovinkuja 3, Lappeenranta Puh. 0400 854 281 Toimiston aukioloajat: Arkisin klo 13–19 www.lprto.fi


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.