Kestävän kehityksen suunnitelma 2023

Page 1

KESTÄVÄN KEHITYKSEN SUUNNITELMA

2023

2
Loihe Oy www.loihe.fi myynti@loihe.fi p. 010 419 6500 3 LOIHEN MISSIO TUOTTEIDEN LAATU LEIMAT HANKINTA- JA TUOTANTOPROSESSIT HIILIJALANJÄLKI TYÖHYVINVOINTI SISÄLTÖ KATSAUS VUOTEEN 2022 JOHDANTO SIVU 4 SIVU 5 SIVU 6 SIVU 9 SIVU 11 SIVU 12 SIVU 14 SIVU 16 TAVOITTEET JA TOIMENPITEET 2023 SIVU 17

JOHDANTO

Loihe on kotimaisuuteen ja vastuullisuuteen satsaava mainos- ja myynninedistämistuotteiden toimittaja. Meillä on puolen vuosisadan kokemus toimialalta, sillä synnyimme 2019 kahden pitkäaikaisen liikelahjatalon yhdistäessä toimintansa. Tunnemme alan läpikotaisin ja osaamme kertoa, mitkä ovat ne uusimmat ja vaikuttavimmat giveaway-, liikelahja- ja yritystekstiilituotteet, joilla brändisi nousee esiin.

Valitsemalla meidät valitset kestävästi. Saat pitkäaikaisen ja luotettavan kumppanin, joka tekee jatkuvasti töitä, jotta hankkimasi tuotteet ovat paitsi eettisiä, myös laadukkaita ja järkevän hintaisia. Tyylikkäät brändituotteet ja yllätykselliset liikelahjat herättävät ihastusta ja vakuuttavat. Harkittu ja viimeistelty kokonaisuus nostaa näyttävästi esille, sitouttaa, lisää suosituksia ja kasvattaa myyntiä.

Loihen missio on tarjota asiakkaille tehokas tapa

“Kestävä kehitys on maailmanlaajuisesti, alueellisesti ja paikallisesti tapahtuvaa jatkuvaa ja ohjattua yhteiskunnallista muutosta, jonka päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet.” (Ympäristöministeriö)

ilahduttaa, edistää myyntiä ja erottautua vastuullisilla valinnoilla. Kestävän kehityksen suunnitelma tukee missiomme toteutumista. Ensimmäinen suunnitelma tehtiin vuonna 2021 ja päivitetyssä suunnitelmassa voimmekin tarkastella sen jälkeen tehtyjä toimenpiteitä tavoitteidemme toteutumiseksi. Tärkeimpänä yksittäisenä toimenpiteenä vuonna 2022 laskimme ja kompensoimme edellisen kalenterivuoden hiilijalanjäljen Loihen oman toiminnan osalta. Aloitimme myös työt päästövähennysten aikaansaamiseksi. Uusimme hiilijalanjälkilaskennan keväällä 2023 ja päätimme jatkaa edelleen päästöjen kompensoinnilla.

Suunnitelmassa on kuvattu tarkemmin Loihen missio, tuotteiden valmistukseen liittyvät prosessit, hiilijalanjälkilaskentamme sekä kestävän kehityksen tavoitteemme ja toimenpiteet niiden saavuttamiseen. Arvioimme vuosittain suunnitelman toteutumista.

4

KATSAUS VUOTEEN 2022

Loihen hiilijalanjälki oman toiminnan osalta selvitettiin syksyllä 2022 edelliseltä kalenterivuodelta. Kokonaishiilijalanjälki oli 106,4 t COe2. Kompensoimme koko hiilijalanjäljen, mistä lisää tietoa löytyy sivulta 14.

Työmatkojen ja liikematkustamisen osuus on myyntipainotteisessa organisaatiossa suuri. Myyjämme käyvät asiakastapaamisilla ja toimistoille kuljetaan pääsääntöisesti omilla autoilla. Selvitimme Loihen kilometritehokkuuden neljältä viime vuodelta, käyttäen liikevaihdon suhdetta ajettuihin kilometreihin (€/km). Tehokkuusluku on ollut reippaassa nousussa ja suorastaan tuplaantunut vuoteen 2019 verrattuna. Tavoitteemme on nostaa sitä edelleen. Kannustamme toimistotyöntekijöitämme kimppakyyteihin ja julkisten kulkuvälineiden käyttöön. Asiakastapaamisissa etäpalaverit sekä ajoreittien tarkka suunnittelu auttavat vähentämään kilometrejä.

Lämmitys- ja sähkökulut koostuvat kolmen toimipisteemme luvuista. Haukiputaan toimitila on Oulun Energian kaukolämpöverkossa. Oulun Energia tuottaa kaukolämmön hyödyntäen lähialueilta saatavia bio- ja kierrätyspolttoaineita. Yhtiön tavoitteena on lisätä asteittain hiilineutraaliutta. Espoon toimitilamme lämmitys- ja sähköratkaisut ovat Haukiputaan tavoin vuokranantajamme käsissä. Muutimme Oulun showroomin sähkösopimuksemme uusiutuvan

sähkön sopimukseen, jonka ansiosta ostetun sähkön hiilijalanjälki on 0. Käytännössä sähköntuottajamme sitoutuu hankkimaan meidän kulutuksemme verran vesi-, tuuli- tai aurinkoenergialla tuotettua energiaa.

Pakkausmateriaalien suurin yksittäinen toimittajamme on DS Smith kartonki- ja pahvipakkausten muodossa. Ostamiemme pakkausten materiaaleista yli 90 % on kierrätettyä ja pahvin hiilijalanjälki on pieni. Laajan lahjapakkausvalikoimamme ansiosta asiakkaidemme lahjasetit pakataan optimaalisen kokoisiin

Kaikki logistiikkakumppanimme pyrkivät nollapäästöisyyteen jollakin aikavälillä. Posti kompensoi vuonna 2021 kaikki päästönsä. Kuljetuksissa pyrimme suosimaan mahdollisimman vähäpäästöisiä kuljetusmuotoja – esimerkiksi lentokuljetuksissa hiilijalanjälki on lähes kymmenkertainen rekkakuljetuksiin nähden. Suosimme myös mahdollisuuksien mukaan suoria kuljetuksia tavaran valmistajalta tai merkkaajalta suoraan loppuasiakkaalle.

Vuosi 2022 oli merkityksellinen myös sisäisten prosessiemme ke-

pakkauksiin, jotka säästävät paitsi pakkausmateriaaleja, myös tilaa kuljetuksen aikana.

Muovin kulutuksemme on vähäisempää, mutta sen päästökerroin on lähes kymmenkertainen pahviin verrattuna. Muovin välttäminen pakkausmateriaalina on siis tehokas tapa hillitä hiilijalanjälkeämme. Investoimme myös pahvin ja muovin kierrätykseen. Hankimme Haukiputaan päätoimipaikallemme pahvin ja muovin paalaimet, joiden ansiosta keräysprosessi tehostuu ja näiden jätteiden tyhjennysväli pitenee.

hittämisen kannalta. Lähdimme vuoden alusta tekemään muutoksia, joiden tavoitteena oli vähentää erityisesti tilaustenkäsittelyhenkilöstöömme kohdistuvia paineita kiivaimpaan sesonkiaikaan. Iloksemme saatoimme todeta, että vaikka tilausmäärät nousivat, tehtyjen ylitöiden määrä pysyi syksyllä hyvin maltillisena.

5

LOIHEN MISSIO

Loihen missio on tarjota asiakkaille tehokas tapa ilahduttaa, edistää myyntiä ja erottautua vastuullisilla valinnoilla. Sloganimme on Stand Out With Loihe. Haluamme muuttaa toimialaa vastuullisemmaksi ja tuemme kumppanina vastuullisen asiakkaan omaa brändiä. Tarjoamme asiakkaillemme vaihtoehdon, jolla erottautua brändituotehälystä vastuullisesti, ympäristö, ihmiset ja talous huomioiden.

Tarjoamme aina asiakkaallemme vastuullisen tuotevaihtoehdon, jolla asiakas voi viestiä omista kestävistä arvoistaan. Henkilöstöllemme tarjoamme arvostavan työpaikan ja kumppaneiksemme valitsemme vain toimijoita, jotka allekirjoittavat kanssamme samat vastuullisuuden periaatteet ja tavoitteet.

Minimoimme toimintamme aiheuttamat ympäristöhaitat suosimalla kotimaisia sekä kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Keskittämispalvelumme puolestaan vähentää asiakkaan tuotehukkaa ja kustannuk-

sia sekä pienentää rahdin aiheuttamia ympäristövaikutuksia.

Tarjoamme lähes kaikissa tuotekategorioissamme Suomessa valmistettuja tuotteita. Yli puolet toimittajistamme on kotimaisia: teemme yhteistyötä yli sadan kotimaisen valmistajan kanssa ja etsimme aktiivisesti uusia kumppaneita.

Valitsemme Kaukoidän toimitusketjuumme vain amfori BSCI -auditointijärjestelmän mukaisesti toimivia kumppaneita ja samalla sitoudumme kehittämään tuotantolaitosten olosuhteita.

6
7
8

TUOTTEIDEN LAATU

Loihe on tunnettu alalla ja asiakkaiden keskuudessa laadukkaista tuotteistaan. Meidän mielestämme laadukas tuote on jo itsessään missiomme mukaisesti vastuullisempi valinta. Suunnittelemme, valitsemme ja suosittelemme asiakkaillemme käytännöllisiä ja laadukkaita tuotteita, joiden yhtenä tärkeänä tavoitteena on vähentää tarpeetonta kuluttamista. Vahvat arvomme ohjaavat toimintaamme suuntaan, jossa kaikki liiketoiminnan ja elämän elementit ovat tasapainossa – ympäristö, ihminen ja talous.

Teemme jatkuvaa tuotekehitystä erityisesti omien Design by Loihe -tuotteidemme kanssa ja pyrimme jatkuvasti tuomaan kaikkiin kategorioihin sellaisia tuotteita, jotka ovat tuotantotavoiltaan ja/tai käyttötarkoitukseltaan ekologisempia kuin niiden vanhemmat versiot.

Selected by Loihe -tuotteeksi pääsevät vain tarkkaan valitut yhteistyökumppaniemme tuotteet. Yritystekstiileissä haluamme keskittyä tunnettuihin laatumerkkeihin, kuten Tommy Hilfiger, Superdry, Peak Performance ja Helly Hansen. Jotta tuote voi saada Yes I’m Recycled tai Ecological Choice -leiman, sen kierrätysmateriaalisisältö tai ekologisuus tulee todentaa. Kansainväliset standardit, kuten GRS, RCS tai GOTS, ovat tässä merkittävä apu.

Lahjapakkauksemme valmistetaan Suomessa kierrätyspahvista ja ne painetaan vesiliukoisilla väreillä. Pyrimme pääsemään eroon ylimääräisistä pakkausmateriaaleista, ja ohjeistamme tähän myös tavarantoimittajiamme.

Loihen malliston suunnittelun lähtökohtana on, että suurin osa valikoimaan valikoiduista tuotteista ovat kotimaisia ja/tai ekologisia. Kotimaisuus on mielestämme niin ekologiselta kuin sosiaaliselta kannalta arvo itsessään ja kotimaisille tuotteille on vahva kysyntä asiakaskuntamme parissa. Ekologisuus huomioidaan tuotevalikoiman kehittämisessä aina materiaalivalinnoista, valmistuksesta, logomerkkauksista lähtien logistisiin päätöksiin saakka.

Käytämme tuotteissamme paljon suomalaista puuta, poronnahkaa sekä pellavaa. Jätemuovin päätymistä luontoon vähennämme tarjoamalla kierrätetyistä muovipulloista valmistettuja RPETtuotteita, kuten kestokasseja ja kyniä.

Jotta asiakkaidemme olisi helpompaa tunnistaa tuotteisiin liittyvät ominaisuudet, merkitsemme mallistomme tuotteet leimoilla. Nämä leimat on esitelty seuraavalla aukeamalla.

9
10

LEIMAT

Olemme tarkkoja tuotemateriaalien alkuperästä, toimittajista sekä valmistustavoista. Toimittajavalinnoissamme ja tuotesuunnittelussamme suosimme suomalaista: meillä on yli sata kotimaista yhteistyökumppania. Pidämme kotimaista työtä ja ammattitaitoa arvokkaana; haluamme osaltamme tukea suomalaista käsityöläisyyttä ja käsityöosaamisesta työllistyviä pienyrityksiä. Omissa Design by Loihe -tuotteissa suosimme lähellä tuotettuja materiaaleja. Käytämme PEFC- ja FSC®-sertifioitua kotimaista koivuvaneria, jonka raaka-aine on lähtöisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Suomalainen poronnahka on eettinen ja ekologinen vaihtoehto, ja hävikin vähentämiseksi käytämme siitä myös pienet palaset esimerkiksi pipojen nahkamerkkeihin. Olemme hakeneet osalle tuotteistamme Avainlippu-tunnuksen.

Loihen oma suunnittelutiimi toteuttaa uniikkeja tuotteita, kuoseja ja pakkauksia. Design by Loihe tarjoaa erityisen paljon luonnonläheisiä lahjaideoita ja jo klassikoiksi muodostuneita kuoseja, kuten Talot-kuosi. Julkaisemme Design by Loihe -uutuudet kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Mikäli kaipaat eksklusiivisesti yrityksellesi suunniteltua omaa tuotetta, on tiimimme valmiina auttamaan. Viimeisen päälle hiottu kokonaisuus yllättää ja tekee vaikutuksen.

Valikoimastamme löytyy kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Säästämme tuhansia litroja vettä per tuote valmistamalla osan vaatteista ja kasseista vaatetusalan ylijäämäkankaista. Vähennämme jätemuovin päätymistä luontoon tarjoamalla kierrätetyistä muovipulloista valmistettuja RPET-tuotteita, kuten kestokasseja, sateenvarjoja ja kyniä. Pakkauksemme tehdään Suomessa kierrätyspahvista ja painetaan vesiliukoisilla väreillä.

Kaikki ympäristöystävälliset tuotteet eivät välttämättä ole valmistettu kierrätysmateriaaleista. On muitakin tapoja edistää kestävää kehitystä ja Ecological Choice -leimalla haluamme kertoa niistä. Tuote saa Ecological Choice -leiman kun se on valmistettu kestävää kehitystä edustavasta materiaalista. Esimerkkejä tästä ovat orgaaninen puuvilla, korkki, PLA sekä muut uusiutuvat raaka-aineet, joilla korvataan muovipohjaisia materiaaleja. Tällaisia tuotteita ovat muun muassa valikoimissamme oleva paperista valmistettu selkäreppu tai vehnänoljista valmistettu kuulakärkikynä. Myös tuotteet, joiden käyttö ja viesti edistävät ympäristön hyvinvointia, voivat saada Ecological Choice -leiman. Tällainen tuote on puukylvös, josta kasvava puu sitoo hiiltä!

11

HANKINTA- JA TUOTANTOPROSESSIT

Kiinnitämme erityistä huomiota hankintakanaviin, logistiikkaan, materiaalien käyttöön, kierrätykseen sekä ympäristötietoisuuden kasvattamiseen omien sidosryhmiemme kanssa. Olemme todenneet nämä osa-alueet ympäristön kannalta merkityksellisimmiksi toiminnassamme.

Hankintakanavien osalta perusperiaate on lähituotannon suosiminen ajatuksella, mitä lähempää sen sopivampaa. Tuotekehitystiimimme panostaa erityisesti kotimaassa tapahtuvaan tuotantoon ja sen kehittämiseen.

Kaukoidän hankintakanavien valinnassa hyödynnämme amfori BSCI-järjestelmää. Valitsemme toimittajiksi vain BSCI-auditoituja valmistajia. Sama periaate ulottuu tukkureilta hankittavien tuotteiden valintaan. Kuljetuksissa suosimme merirahtia.

Materiaalien käytössä ja valinnassa pyrimme edistämään kestävää kehitystä. Tämä koskee tuotteita, niiden painatuksia ja pakkauksia. Suosimme aina kierrätysmateriaaleja ja uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä tuotevalinnassa. Myös materiaalien kierrätettävyys pyritään huomioimaan valinnoissa. Kasvava No Waste -tuoteperheemme sisältää vain kiertotalouden mukaisia tuotteita.

Olemme tarkastelleet tilaus-toimitusprosessiamme ja pyrkineet minimoimaan turhat välivaiheet. Asiakkaamme tilaamat tuotteet käyvät Haukiputaan pakkaamossamme vain, jos se on tarpeen. Teemme paljon tuotteiden merkkausta Haukiputaalla - oma merkinompelumme on nopeaa ja tehokasta ja meillä prässipainettavien tuotteiden osuus on kasvussa.

Pystymme tarjoamaan avainasiakkaillemme varastotuotteita fast-palveluna, eli nopeita pientoimituksia ilman tarvetta merkata tuotteita varastoon ennakkoon. Avainasiakaspalvelumme avulla vähennämme asiakkaan tuotehukkaa ja kustannuksia sekä rahdin aiheuttamia ympäristövaikutuksia.

Käymme tiivistä keskustelua hankintakanavien suuntaan sekä yhtä lailla asiakaskuntamme suuntaan. Tavoitteemme on kehittää koko hankintaketjun tietoisuutta ja tuoda kestäviä vaihtoehtoja asiakkaillemme. Tarjoamme aina asiakkaallemme vastuullisen tuotevaihtoehdon, jolla viestiä omista tärkeistä arvoistaan.

12
13

Hiilijalanjäljellä tarkoitetaan organisaation kasvihuonekaasupäästöjen yhteenlaskettua määrää tarkastelujaksolla. Syntyvät kasvihuonekaasut esitetään hiilidioksidiekvivalentteina (CO2e).

HIILIJALANJÄLKI

Osana kestävän kehityksen suunnitelmaamme selvitimme Loihen hiilijalanjäljen ensimmäistä kertaa vuodelta 2021. Laskennan avulla voimme kehittää toimintaamme entistä vähäpäästöisempään suuntaan. Loihen kokonaishiilijalanjälki oli 106,4 t CO2e. Ensimmäinen ympäristötekomme tämän projektin seurauksena oli kompensoida vuoden 2021 hiilijalanjälki. Olemme siis hiilineutraali yritys oman toimintamme osalta ja tavoitteemme on olla kokonaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Viime vuoden laskenta valmistui huhtikuussa 2023 ja Loihen hiilijalanjälki oman toiminnan osalta vuodelta 2022 oli 95,6 t CO2e. Kompensoimme myös nämä päästöt kokonaisuudessaan.

Molemmat laskennat on suorittanut Reforest Finland Oy ja laskennan laajuus oli molemmilla kerroilla sama. Laskennan hiilijalanjäljen mittausmenetelmä perustui GHG Protocol -ohjeistukseen, jonka mukaan suorat kasvihuonekaasupäästöt (Scope 1) ja epäsuorat päästöt (Scope 2) on otettava mukaan laskentaan. Muut epäsuorat kasvihuonekaasupäästöt (Scope 3) voidaan sisällyttää laskentaan tapauskohtaisesti. Loihen hiilijalanjäljen laskenta rajattiin omassa hallinnassamme olevien toimintojen aiheuttamiin päästöihin. Laskennassa olivat mukana Scope 1 ja 2 sekä Scope 3:n päästölähteistä omien työntekijöidemme matkustus, liikematkustus, ostettu logistiikka, pakkausmateriaalit sekä jätteet.

Oli mielenkiintoista todeta, että vaikka liikevaihtomme kasvoi vuodesta 2021 n. 19 % vuoteen 2022 verrattuna, niin hiilijalanjälkemme pieneni noin 10 %. Tähän on muutamia syitä: Scope 2 -päästöissä suurin muuttunut tekijä oli laskenut energiankulutus. Haukiputaalla kaukolämmön kulutus laski noin 20 MWh ja Oulussa sähkönkulutus oli 8000 kWh edellisvuotta pienempi. Toinen Scope 2 -päästöjä vähentänyt tekijä oli päästökerrointen pieneneminen. Oulun Energian kaukolämmön tuotantojakaumassa uusiutuvien osuus oli lisääntynyt ja otimme Oulussa käyttöön uusiutuvan sähkösopimuksen lokakuussa. Scope 3 -päästöissä merkittävin muutos oli logistiikan päästöjen kasvu. Postin osuus oli merkittävä, koska Posti ei enää vuonna 2022 kompensoinut päästöjään, niin kuin se teki edellisvuonna. Myös DHL:n kautta tilaamiemme kuljetusten määrä lisääntyi edellisvuodesta. Töihin liikkumisen päästölaskenta tarkentui vuodelle 2022, kun edellisen vuoden kyselyssä virheellisesti mukana ollut kaksoislaskenta korjattiin.

Hiilijalanjäljen kompensoinnilla tarkoitetaan sijoittamista hankkeisiin, jotka sitovat hiilidioksidia ilmakehästä eli laskennallisesti kompensoivat yrityksen aiheuttamat päästöt.

Kompensoimme vuoden 2021 päästöt Amazonin sademetsään sijoittuvaan CIKEL Brazilian Amazon REDD APD -projektiin, jonka tavoitteena on metsän hävittämisestä aiheutuvien päästöjen vähentäminen. Amazon on planeettamme suurin jäljellä oleva sademetsä ja se tunnetaan uskomattomasta biodiversiteetistään. Projekti keskeyttää suunnitellut metsänhävitystoimenpiteet kohdealueella ja auttaa säilyttämään

metsäalueita FSC:n (Forest Stewardship Council) sertifioimien Low Impact Log-

14

ging -käytäntöjen avulla. Projekti edistää myös alueen kestävää sosiaalista kehitystä ja biodiversiteettiä, eli se tukee kestävän kehityksen toteutumista useilla tavoilla.

Viime vuoden osalta päätimme kompensoida puolet Florestal Santa Maria Projectiin Amazonilla. Puolet käytämme kotimaisen hiilinielun rakentamiseen. Koska kotimaiset hiilensidontaprojektit lasketaan Suomen kansalliseen rekisteriin, niiden osalta ei voida varsinaisesti puhua kompensoinnista. Tämän vuoksi Reforest poistaa saman määrän CO2-tonneja kansainvälisesti sertifioidusta projektista, mitä me sijoitamme kotimaiseen hiilinieluun. Koemme tärkeäksi osallistua kotimaisen ympäristöteon tukemiseen.

Päästöjen hallinnan kannalta on ensiarvoisen tärkeää pyrkiä välttämään ja vähentämään syntyviä päästöjä. Kompensoinnin avulla olemme ottaneet ison harppauksen omassa vastuullisuustyössämme, mutta olemme sitoutuneita myös vähentämään päästöjämme.

Vuonna 2022 tehdyistä toimenpiteistä voit lukea lisää sivulta 5.

Scope 1 muodostaa 5 % hiilijalanjäljestämme ja Scope 2 30 %. Suurimmat päästömme aiheutuvat Scope 3:n päästöistä, jotka ovat 65 % kokonaishiilijalanjäljestä. Luku ei sisällä myytyjen tuotteiden valmistuksesta koituvia päästöjä. Scope 3:n päästöistä lähes 80 % koostuu joko työntekijöiden tai tavaroiden liikkumisesta.

95,6 t CO2e Logistiikka 23 % Kaukolämpö 22 % Liikematkustus 14 % Töihin liikkuminen 14 % Pakkausmateriaalit 13 % Sähkö 8 % Omat autot 5 % Jätteet 1 %
15
Logistiikka Kaukolämpö Liikematkustus Töihin liikkuminen Pakkausmateriaalit Sähkö Omat autot Jätteet

TYÖHYVINVOINTI

Meillä työpäiviä siivittävät ennakkoluuloton tekemisen meininki, aito innostus ja kollegoiden kannustus. Näissä töissä viihdytään – yli kolmasosalla henkilöstöstämme on takana vähintään kymmenen vuotta palveluksessamme. Kannustamme henkilöstöämme oppimaan uutta ja nousemaan rohkeasti esiin omalla persoonallaan, taidoillaan ja vahvuuksillaan.

Monipuolisissa myynnin ja asiakaspalvelun tehtävissä meillä työskentelee 30 henkilöä ympäri Suomen. Toimipisteemme sijaitsevat Espoossa sekä Oulun Haukiputaalla ja Ruskossa.

Haluamme tarjota henkilöstöllemme pysyvän työpaikan, jossa viihdytään ja voidaan hyvin. Erityisesti sesonkiaikoihin liittyviin jaksamishaasteisiin pyrimme vastaamaan riittävällä resursoinnilla ja prosessien kehittämisellä.

Tarjoamme työntekijöillemme joustavat työajat ja etätyömahdollisuuden. Pyrimme avoimeen sisäiseen viestintään, esimerkiksi yhteiset kuukausipalaverit ja toimitusjohtajan viikkokirje lisäävät jokaisen tietoisuutta ajankohtaisista asioista yrityksemme sisällä. Jokaisella on mahdollisuus antaa matalalla kynnyksellä palautetta ja kehitysideoita.

Tarjoamme työntekijöillemme työterveyspalveluita, joiden keskeisimmät tavoitteet ovat työntekijöiden työkykyisyyden ylläpitäminen, hyvän työilmapiirin ylläpitäminen ja jopa parantaminen aktiivisella yhteistyöllä, sekä yrityksen varhaisen tuen mallin aktiivinen käyttö. Työterveyshuoltotoiminnan päätavoitteena on terveellinen ja turvallinen työympäristö, työhön liittyvien sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen tuki, työntekijän työ- ja toimintakyvyn ylläpitäminen ja terveyden edistäminen. Työterveyspalveluihimme kuuluvat mm. 5 vuoden välein tehtävät terveystarkastukset yli 40-vuotiaille.

16

TAVOITTEET JA TOIMENPITEET 2023

Loihe on ollut kestävän kehityksen tiellä alusta alkaen. Turhan kulutuksen vähentäminen ja kotimainen tuotanto ovat olleet toimintamme kantavia ajatuksia koko matkan ajan. Loihen missiolla muuttaa liikelahja-alaa vastuullisemmaksi on siis vahva perusta. On kuitenkin tärkeää tunnistaa, että olemme kestävän kehityksen suhteen vielä matkalla. Prosessimme vaativat jatkuvaa hiomista ja aina löytyy asioita, jotka voimme tehdä vieläkin paremmin. Kestävä kehitys onkin jatkuvaa, ohjattua muutosta kohti parempaa.

Hiilijalanjäljen laskenta vuodelta 2022 valmistui huhtikuussa ja saatoimme iloksemme todeta, että hiilijalanjälki oli kasvaneesta liikevaihdosta huolimatta hieman pienentynyt. Kilometritehokkuuslukumme parani myös edellisvuodesta. Laskenta rajattiin samalla tavalla kuin edellisvuonna. Pidemmällä aikavälillä tulemme sisällyttämään laskentaan Scope 3:n myös tuotteiden osalta. Tänä vuonna sijoitamme myös kotimaisen hiilinieluun, koska koemme tärkeäksi olla mukana tukemassa Suomen kansallista ilmastotavoitetta.

Käytännön päästövähennystoimenpiteenä tulemme ottamaan käyttöön paperisia postituspusseja muovisten sijaan niiltä osin, kuin se on mahdollista. Tämä koskee erityisesti suorapostitettavia lahjoja sekä yksittäispostitettavia lahjakorttilunastuksia. Vaikka pakkausmateriaalien osuus hiilijalanjäljestämme onkin pieni, niin muovin korvaaminen kestävämmällä vaihtoehdolla on tärkeää.

Kestävän kehityksen suunnitelman julkaisu myös ulkoisille sidosryhmille ja sitä myötä toimintamme läpinäkyvyyden lisääminen on tärkeä askel vastuullisuustyössämme. Tulevia kehityskohteita ovat erityisesti kestävän kehityksen mittariston kehittäminen ja seuranta.

Vuoden 2023 tavoitteena on myös kirjallisen laatuohjelman laatiminen. Sisäisten prosessien ja laadunhallinnan kehittäminen vie yritystämme eteenpäin ja auttaa vaalimaan asiakastyytyväisyyttä.

17
www.loihe.fi myynti@loihe.fi p. 010 419 6500
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.