Page 1

Auping Auronde Al 40 jaar een tijdloos en duurzaam design

Geen bed ventileert beter


Deze catalogus is gedrukt op 100% gerecycled papier.


Inhoud Koninklijke Auping

p. 04

125 jaar Nederlandse topkwaliteit en vakmanschap

Auping Auronde

p. 06

Het ontwerp

Auronde 40 jaar

p. 08

Auping Auronde sinds 1973

Auping Auronde

p. 12

De collectie

Auronde in 14 kleuren

p. 26

Kleurenoverzicht

Auronde linnen

p. 28

Limited edition

Auronde deelbaar

p. 30

Makkelijk opmaken en schoonhouden

Cradle to Cradle

p. 32

Auping Auronde Basic gecertiďŹ ceerd

Bed op maat

p. 33

Stel uw eigen Auronde online samen

De getoonde bedmodellen in deze catalogus zijn verkrijgbaar bij al onze Auping dealers. Kijk op www.auping.nl voor het dichtstbijzijnde adres.

p.3


125 JAAR NEDERLANDSE TOPKWALITEIT EN VAKMANSCHAP

Missie van Auping

Missie Paleis Soestdijk

Handgemaakt vakmanschap; met zorg en aandacht voor u gemaakt in Deventer In 1888 kreeg Johannes Auping, smid te Deventer, opdracht een goed ventilerend bed te maken voor het plaatselijke ziekenhuis. In zijn smederij bedacht en bouwde Auping het eerste spiraalbed. Het was het begin van een succesverhaal dat onder meer leidde tot de toekenning van het predikaat ‘Koninklijk’ in 1988, precies een eeuw na dat allereerste bed. Vandaag de dag is Auping met afstand de grootste zelfstandige beddenfabrikant van Nederland en zijn er o.a. 70 Auping winkels in de Benelux waar het complete Auping assortiment wordt verkocht.

p.04


Auping nights, Better days

Bedden voor vandaag en morgen Auping wil het eerste Cradle to Cradle® (C2C®) beddenbedrijf van Nederland zijn. Als marktleider nemen wij verantwoordelijkheid voor vandaag en morgen. Niet omdat het van ons wordt verwacht, maar omdat wij vinden dat het moet. De eerste stappen zijn gezet, in 2020 dienen al onze bedrijfsprocessen C2C® te zijn. Op www.auping.nl/c2c vindt u meer informatie.

U wilt fit en uitgerust aan de dag beginnen. Dan is het belangrijk om de kwaliteit van uw nachtrust goed in de gaten te houden. Auping stelt alles in het werk om te zorgen dat u iedere nacht heerlijk slaapt. Door wetenschappelijke slaapkennis en het gebruik van de meest innovatieve en comfortabele materialen geniet u altijd van een goede nachtrust. Daar heeft u niet alleen ’s nachts voordeel van. Maar vooral ook overdag. Niet voor niets spreken we over: Auping nights, Better days.

Wat maakt een Auping nacht zo bijzonder? Een Auping nacht is een nacht waarin uw lichaam optimaal wordt ondersteund door het comfortabelste bed dat u zich kunt voorstellen. Een bed dat bovendien altijd fris, droog en hygiënisch is. En een bed dat u met één druk op de knop in iedere gewenste positie verstelt.

1. Uitgerust wakker

2. Comfortabel slapen

3. Moeiteloos draaien

Door de goede ventilatie van Auping spiraalbodems en matrassen

Door de goede drukverlaging

Door de juiste ondersteuning

De open structuur van de Auping spiraalbodems en vochtregulerende matrassen zorgen ervoor dat u altijd fris en uitgerust wakker wordt.

De Auping spiraalbodem met meer dan 10.000 drukpunten gecombineerd met een Auping matras met visco afdeklaag biedt een juiste verdeling van de lichaamsdruk waardoor u comfortabel slaapt.

Beweging in uw slaap is van belang voor goede bloedcirculatie en soepele gewrichten. Auping matrassen met DPPS® pocketveren zorgen dat u moeiteloos draait, waardoor u ongestoord slaapt en uitgerust wakker wordt.

Consument kiest Auping opnieuw als meest vertrouwde beddenmerk.

p.05


Auping Auronde 1973 Het begin

Het ontwerp De Auping Auronde is een echte designklassieker. EÊn die met z’n tijd meegaat. Het bed wordt regelmatig aangepast aan de nieuwste kleurtrends, eisen en inzichten, ook op het gebied van comfort. Dankzij het heldere en strakke lijnenspel komt het eigentijdse design van het bed volledig tot zijn recht. De mooie ronde vormen in de herkenbare Auronde poten voorzien het bed van een comfortabele en tijdloze uitstraling. Zo is het unieke design van de Auronde een verrijking voor menig slaapkamer.

p.06


Frans de la Haye De bekende designer Frans de la Haye ontwierp voor Auping onder meer het Auronde bedmodel. Hij is van mening dat een bed - meer dan elk ander meubel - het thuisgevoel vertegenwoordigt. Hij beschouwt het bed als een heiligdom; de enige plek waar we totale gelukzaligheid en veiligheid kunnen ervaren.

p.07


Auping Auronde 1973 - 2013 Speciaal ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van de Auronde is de kleur groen uit 1973 weer in collectie gebracht. De fotograďŹ e van 2013 is dan ook met een knipoog met dezelfde stijlelementen als de lamp van Aldo Nieuwelaar en de appel accessoires.

Auronde 1973 groen

1973 p.08

Auronde 1973 groen met achterwand


2013 Auping Auronde sinds 1973 De geschiedenis van de Auronde begon eigenlijk al in 1967, toen Auping de eerste verstelbare spiraalbodem op de markt bracht. In 1973 kreeg deze bodem zijn eigen houten omranding aangemeten. Daarmee was het Auronde succesverhaal geboren. p.09


Auping Auronde; 40 jaar een tijdloos en duurzaam design Dit tijdloze bed, waarvan er ondertussen ruim één miljoen zijn verkocht, is nog altijd even succesvol. Aan het ontwerp is sinds de introductie in 1973 dan ook weinig veranderd; het tijdloze ontwerp met zijn herkenbare ‘oog’ en ronde vormen is onveranderd gebleven. Wel zijn er door de jaren heen nieuwe kleuren, accessoires en de nieuwste technieken aan dit bedmodel toegevoegd.

p.10

Auronde 1973 groen met achterwand, hoogte 34,5cm (type 1000)


Esthetiek en functionaliteit De poot is typerend voor de Auronde. Dankzij het kenmerkende oog monteert u de bedomranding in een handomdraai. Zo komen esthetiek en functionaliteit bij elkaar.

1973

Auronde folder uit 1973 2013

p.11


instaphoogte 48cm (type 2000) excl. matras

Auronde sneeuwwit met achterwand

14

kleuren

3

hoogtes

Ongekend populair dankzij de unieke vorm Het unieke ontwerp heeft zijn doorlopende succes te danken aan de unieke vorm. Volgens Frans de la Haye laat de vorm geen veranderingen toe en blijft het design altijd één beeld. Dit beeld verfraait al decennia lang menig slaapkamer. Met deze prachtige Auronde haalt u dus een échte eigentijdse klassieker in huis waar u lang plezier van zult hebben.

p.12

Auronde sneeuwwit met achterwand, hoogte 48cm (type 2000)

diverse formaten


Aureo bedlamp

Auping Auronde met achterwand Een perfecte aanvulling op de Auping Auronde, is de bijpassende achterwand met geïntegreerde kasten. Met zijn stijlvolle uitstraling en talloze opbergmogelijkheden, is dit een ideale verrijking van uw bed én slaapkamer.

achterwand

Creëer uw eigen Auronde Dankzij de modulaire opbouw zijn de Auronde bedmodellen op alle mogelijke manieren aan te passen en uit te breiden. Ze zijn in vrijwel elke gewenste afwerking en in diverse kleuren (ook hoogglans) te bestellen. Daarnaast kunt u zelf uw ideale instaphoogte bepalen, want de Auronde is leverbaar in drie verschillende hoogtes: 34,5 cm (type 1000) 41,5 cm (type 1500) 48 cm (type 2000).

p.13


14-laags beukenhout

Auronde zwart beits

Eigentijds vakmanschap De Auronde heeft niet alleen een tijdloos design, maar ook een buitengewoon lange technische levensduur. Zo zijn de omranding en herkenbare poten gemaakt van hoogwaardig 14-laags beukenhout. En om u te verzekeren van de Auping kwaliteit, is het bed voor een groot deel met de hand vervaardigd. De Auping Auronde wordt met de grootst mogelijke zorg en aandacht gemaakt in de Auping fabriek in Deventer. Eigentijds vakmanschap, dat voel ĂŠn zie je.

p.14


ingebouwde dimmer

Ruimte voor een bijschrift

Goede ventilatie Een Auronde in combinatie met een Auping spiraalbodem verzekert u van een goede ventilatie. Dat geldt helemaal als u naast de Auping spiraalbodem ook kiest voor één van de goed ventilerende Auping matrassen.

vloerlampje

Aureo bedlamp U kunt uw Auronde nog meer sfeer geven met behulp van de Aureo bedlampen. Door met uw vinger over de dimmer te bewegen, kunt u zelf de gewenste lichtsterkte regelen. De Aureo bedlamp past op elke Auping AVS spiraalbodem. Onderaan de staander van de Aureo zit een vloerlampje, dat op de vloer schijnt en u ’s nachts begeleidt van en naar uw bed.

p.15


Verschuifbaar Auronde tafeltje

Auronde zeeblauw

Het Auronde bedmodel kan uitgebreid worden met een bijbehorend verschuifbaar Auronde tafeltje. De vorm en het materiaal komen overeen met het bed. Met een keuze uit 14 kleuren, en voor iedere hoogte beschikbaar kunt u uw Auronde geheel naar eigen wens samenstellen.

p.16

Auronde zeeblauw, hoogte 34,5cm (type 1000)


Verschuifbaar Auronde tafeltje

Auronde tafeltje Dit tafeltje is ideaal om een boek of bril op te leggen. Ook komen het materiaal en de vorm precies overeen met die van het bed. En voor iedere hoogte, is een tafeltje verkrijgbaar.

instaphoogte 34,5cm (type 1000) excl. matras

AVS spiraalbodem in combinatie met Auping matrassen De Auronde kan worden gecombineerd met een AVS spiraalbodem met Comfortslide速. Hiermee kunt u de heup- en schouderzone optimaal afstemmen op uw eigen lichaam. In combinatie met een ventilerende Auping matras biedt de AVS spiraalbodem fris en comfortabel slapen. Bovendien kunt u de Auping matras aan de spiraalbodem bevestigen met behulp van een matraskoppeling, zodat de matras niet meer kan verschuiven.

Comfortslide

p.17


Auronde wit beits met hoofdeind

Fraai en functioneel Het Auronde bedmodel is dankzij de modulaire opbouw op vele manieren aan te passen en uit te breiden met verschillende hoofdborden en achterwanden. Verder is het fraai te combineren met diverse Auronde accessoires, zoals een Aureo bedlamp of een Auronde tafeltje.

p.18

Auronde wit beits met hoofdeind, hoogte 41,5cm (type 1500)


wit beits 140 cm breed

hoofdeind

Desso tapijt

Auronde wit beits

Auronde met hoofdeind

De Auronde wit beits is een tijdloze kleur met een licht doorschijnende houtnerf. Het bed krijgt hierdoor een natuurlijke warme uitstraling en voorziet de slaapkamer van een sfeervolle slaapomgeving.

De uitvoering van de Auping Auronde heeft een speciaal ontworpen hoofdeind. Het hoofdeind vormt een stijlvol geheel met het tijdloze bed, zoals u van Auping mag verwachten en tevens van een ongeĂŤvenaard comfort voorziet.

p.19


achterelement

Auronde mosgrijs met achterelement

Auronde mosgrijs Een van de nieuwe kleuren in het Auronde assortiment is de mosgrijs; grijs komt helemaal terug in het interieur. Ditmaal grijs met een groenige ondertoon geheel passend bij alle natuurlijke kleuren. Perfect voor de stoere slapers die houden van een combinatie van beton, hout en leer. De Auronde mosgrijs gecombineerd met bedtextiel in een grijstint maakt het plaatje helemaal compleet.

p.20

Auronde mosgrijs met achterelement, hoogte 41,5cm (type 1500)


Auping Auronde met achterelement Het achterelement geeft het bed een extra aanvulling. Op een bescheiden manier geeft het de Auronde een onderscheidende uitstraling. Uiteraard is dit achterelement verkrijgbaar in de verschillende hoogtes en kleuren.

Auronde achterelement

De collecties van Desso geven je slaapkamer letterlijk en figuurlijk warmte Auping heeft voor zijn Auronde fotografie gebruik gemaakt van Desso tapijten. Desso werkt evenals Auping volgens het Cradle to Cradle principe, van beide bedrijven gaat de productie verder dan ‘gewone’ duurzaamheid. Zó je bed uit met je blote voeten op een zacht en comfortabel Desso tapijt. Met een grote keuze in kleur en materiaal kun je elke sfeer en stijl in je slaapkamer creëren. Naast kamerbreed worden de tapijten ook veel toegepast als vloerkleed op maat, bijvoorbeeld voor een stijlvol en comfortabel slaapeiland. Desso is tapijtfabrikant van de merken Desso, Parade en Bonaparte.

p.21


Auping draaideurkast

Auronde diep zwart met hoofdeind

Auping draaideurkast. 5-deurs kast met 54 cm brede deuren. De drie deuren aan de linkerzijde zijn in linnen. De twee rechterdeuren in gesatineerd brons glas.

Praktisch en oogstrelend Uw slaapkamer wordt compleet met een Auping kast. Deze kast biedt alle opbergmogelijkheden die u nodig heeft. Niet alleen praktisch maar ook opvallend fraai vormgegeven. Naast de Auping vollak-, hoogglans- en beitskleuren zijn er unikleuren die goed kunnen matchen bij uw Aupingbed. De deuren kunnen geheel of deels worden uitgevoerd in gelakt of gesatineerd glas en ook zijn er spiegeldeuren leverbaar. Kortom: genoeg keuze om ook in Ăşw slaapkamer de volmaakte harmonie te creĂŤren. Op www.aupingkasten.nl stelt u in 5 stappen gemakkelijk zelf uw kast samen.

p.22

Auronde diep zwart, hoogte 34,5 (type 1000)


hoofdeind

Bedtextiel Bedtextiel speelt een belangrijke rol in de slaapkamer. De manier waarop het bed is opgemaakt, is bepalend voor de hele sfeer. Auping heeft een eigen lijn van stijlvol bedtextiel waarmee u de sfeer en kleur van uw bed op een passende manier kunt aanvullen. Kijk op www.auping.nl voor de collectie.

Zachte uitstraling De Auping Auronde in de kleur diep zwart vormt een goede basis voor een tijdloos bed. Door de enigszins matte kleur zwart, krijgt de Auronde in diep zwart een zachte uitstraling.

p.23


Auping Auronde 1-persoons bed

1-persoons

p.24 p.24

Auronde zeeblauw


Trendkleur Voor wie meer van een bescheiden trendkleur houdt, is er de kleur zeeblauw, een moderne en toegankelijke kleur die goed is te combineren in elke slaapkamer. De kleur geeft een eigentijdse uitstraling door een combinatie van zowel donkere als lichte houtsoorten.

Diverse keuzemogelijkheden

1- en 2-persoonsmatrassen

De uitvoering van de Auping Auronde biedt meerdere keuzemogelijkheden als het gaat om hoogte, breedte en comfort. Wat de breedte betreft kan een Auronde 1-persoonsbed niet ontbreken. De Auronde is ook in deze breedte verkrijgbaar in alle beschikbare poothoogtes en kleuren. Een subtiel bed voor jong en oud.

Alle Auping matrassen zijn zowel in een 1-persoons als 2-persoons uitvoering verkrijgbaar. Daarnaast zijn de Cresto, Maestro, Vivo, Cresto Visco en Maestro Visco ook verkrijgbaar als 2-persoonsmatrassen met twee losse kernen. U kunt dan kiezen voor twee verschillende hardheden in ĂŠĂŠn matras.

Auronde zeeblauw, hoogte 34,5cm (type 1000)

p.25


Auping Auronde verkrijgbaar in 14 kleuren

alpine wit *

leigrijs *

zwart **

sneeuwwit ***

naturel **

kastanje **

p.26

wengĂŠ **

kersen **


diep zwart *

1973 groen *

zeeblauw *

wit **

****

limited edition ****

linnen ****

* vollak

** beits

mosgrijs *

*** hoogglans

**** hpl

p.27


Auronde linnen limited edition

****

limited edition

Auronde linnen

****

Eye-catcher voor in uw slaapkamer Speciaal voor het 40 jarig jubileum brengt Auping een limited edition uit: de Auronde 1500 linnen. Deze uitvoering heeft een linnenlook aan de buitenkant en een contrasterende brique kleur aan de binnenkant van de poten, panelen en het tafeltje. Met dit unieke design heeft u een echte eye-catcher in uw slaapkamer!

p.28

Auronde linnen, hoogte 41,5cm (type 1500)


Linnen met brique Voor de Auronde in ‘linnen met brique’ is op de beukenhouten delen een speciale laminaatlaag (hpl) aangebracht met een linnenstructuur. De contrasterende binnenzijde van de poten en het tafeltje in de kleur brique is verrassend kleurrijk.

p.29


makkelijk los koppelen

Auronde deelbaar Makkelijk opmaken en schoonhouden De Auping Auronde is ook verkrijgbaar in een deelbare variant: een complete 2-persoons Auronde waarvan de beide delen heel eenvoudig uit elkaar en naar elkaar toe kunnen worden gereden. Zo wordt het een stuk makkelijker om het bed op te maken en uw slaapkamer schoon te houden.

p.30

Auronde deelbaar wengĂŠ met achterwand hoogte 41,5cm (type 1500)


achterwand

Handige pluspunten De Auronde Deelbaar kan aan het voeteneind worden losgekoppeld, waarna de bedden uit elkaar kunnen worden gereden. Met één klik zitten ze ook weer aan elkaar. Dankzij speciale wielen aan de binnenkant van de poten rolt het bed soepel opzij. Dat maakt stofzuigen en opmaken een stuk eenvoudiger. U kunt de Auronde Deelbaar gebruiken als 2-persoonsbed, maar met wat extra onderdelen maakt u er ook zo twee 1-persoonsbedden van. Handig bij het inen uitstappen is de comfortabele poothoogte van 41,5 cm (type 1500) of 48 cm (type 2000). Auronde deelbaar wengé met achterwand

Eindeloos genieten De Auronde Deelbaar is leverbaar in alle Auronde kleuren en in verschillende afwerkingen en breedtematen. Het bed kan worden uitgerust met een AVS spiraalbodem, waarop u − zoals op alle Auping spiraalbodems − levenslange garantie krijgt. Zo kunt u letterlijk uw hele leven genieten van het comfort van uw Auronde Deelbaar.

p.31


De Auronde omranding met hoofdeind en het Auronde tafeltje zijn basic gecertificeerd om hun materiaalkeuze. c2ccertified.com

Koninklijke Auping biedt eerst cradle tot cradle bed ter wereld Naast het eerste Cradle to Cradle bed mag Auping zich ook als eerste beddenfabrikant ter wereld een Cradle to Cradle organisatie noemen. McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC), grondlegger van het Cradle to Cradle principe, kende tevens het Cradle to Cradle Silver certificaat toe aan de Auping matrassen die in 2011 werden gelanceerd. In 2012 werden ook de vlakke Auping spiraalbodems van het type AVS en K2 evenals het Essential bedmodel bekroond met een Cradle to Cradle Silver certificaat. Het Cradle to Cradle Silver certificaat garandeert dat een product voor meer dan 50% bestaat uit hergebruikte materialen en/of materialen die na gebruik opnieuw zijn te gebruiken. In 2013 ontving Auping een Cradle to Cradle Basic certificaat voor de materiaalkeuze van de Auronde omranding met hoofdeind en het Auronde tafeltje.

p.32


Stel zelf uw eigen Auronde samen

Op www.auping.nl heeft u nu de mogelijkheid om uw eigen Auronde samen te stellen. Kies zelf uw model, de kleur, het formaat en de accessoires van uw voorkeur. Klaar met samenstellen? Bewaar uw eigen bed of print hem uit en neem hem mee naar de winkel. Ga naar: www.auping.nl

p.33


Internationale distributeurs en showrooms in:

Royal Auping nv/sa Antwerpen, België

Postbus 67 7400 AB Deventer

Argentinië Frankrijk Israël Libanon Oostenrijk Singapore Taiwan Zweden

www.auping.nl

Voor volledige gegevens, zie: www.auping.com

Royal Auping Scandinavia A/S Kopenhagen, Denemarken

Brazilië Duitsland Italië Luxemburg Polen Spanje Tsjechië

Cariben Engeland La Réunion Noorwegen Rusland Suriname Oekraïne

Wijzigingen in kleur, model, maatvoering en constructie voorbehouden.

Overige vestigingen:

Koninklijke Auping bv Laan van Borgele 70 7415 DK Deventer T. 0570-681911 info@auping.nl

980729/02-2013

Hoofdkantoor:

Auping Auronde by Varia Passie voor Slapen  

Brochure van de Auping Auronde by Varia Passie voor Slapen

Auping Auronde by Varia Passie voor Slapen  

Brochure van de Auping Auronde by Varia Passie voor Slapen

Advertisement