Bitcoin betalingen accepteren binnen 3 minuten. (NL)

Page 1

Bitcoin betalingen accepteren binnen

3 minuten

Overal ter wereld & van iedereen

Waarom bitcoin accepteren?

Inkomende transacties zijn gratis. Geen kosten.

Binnen drie minuten klaar voor transactieverkeer.

Razendsnelle volledige afwikkeling.

Lightning betalingen zijn volledig anoniem.

Snelgroeiend aantal gebruikers.

Toekomstbestendig.

Geen betalingsnetwerk downtime.

100% Fraude bestendig.

Energie-efficiënt.

Uitermate geschikt voor een circulaire economie.

Bitcoin: Een Peer-to-Peer elektronisch geldsysteem.

- Bitcoin White paper 2008

Bitcoin netwerk monetair beleid

Uiteindelijk 21 Miljoen stuks totaal in circulatie. Bitcoin is niet vatbaar voor inflatie. Er komen maximaal 21 miljoen stuks in circulatie.

Vast uitgifteschema van nieuw gecreëerde bitcoin. Garandeert eerlijke distributie van de nieuwe munten.

Maakt online betalingen tussen twee partijen mogelijk zonder inmenging van een financiële instelling.”

Meerdere betaalterminals (PoS’s)

Converteren van Bitcoin naar Euro

Bitcoin als spaartechnologie

Het netwerk groeit met iedere betaling

Inhoud Welkom bij het geld van de toekomst 1. 2. 3.
3 minuten Bitcoin
bedrijf Wat zijn bitcoin Lightning betalingen? Waarom zou ik bitcoin Lightning accepteren? 5 5 6 7 7 - 8 9 9 9 - 10 10 In vier stappen je wallet in gebruik nemen Gebruik van de wallet in de praktijk
wallet
Bitcoin Lightning accepteren binnen
binnen het
Andere acceptatiemogelijkheden met deze

Welkom bij het geld van de toekomst 1.

Dit boekje gaat je helpen om bitcoin te accepteren in je onderneming. Je stelt het makkelijker in dan een (nieuw) pinsysteem en het gaat je veel meer brengen!

Stap voor stap stel je met dit boekje je gratis ‘wallet’ in, dat kost je maar drie minuten en je hebt er geen technische kennis voor nodig. Ook leer je wat meer over dit revolutionaire gratis betalingsnetwerk.

Je hebt de eerste stap al gezet, je hebt dit boekje opengeslagen! LightningPlaces gaat je verder helpen op je ontdekkingstocht binnen bitcoin. Wij geven je overzicht in de nieuwe oplossingen, toepassingen en ontwikkelingen. Zo maak jij je bedrijfsvoering efficiënter, onbegrensd en toekomstbestendig.

Bitcoin is de toekomst. Jij kunt gemakkelijk en snel bitcoin accepteren. Daarvoor maak je gebruik van het Lightning netwerk. We leggen je uit hoe dat werkt en waarom het zo handig is.

Wat zijn bitcoin Lightning betalingen?

Vergeleken met het geld dat we gewend zijn, kun je de volgende vergelijking maken: Bitcoin is de munt, net als de Euro. De ‘Sat’ is de kleinste denominatie van één bitcoin, net als de cent. (1 BTC = 100.000.000 Sats) De wallet is jouw bank-app en het Lightning netwerk is het betalingssysteem. Hiermee kan je razendsnel bitcoin betalingen doen en ontvangen.

Waarom zou ik bitcoin Lightning accepteren?

Door Lightning betalingen te accepteren open je deuren naar een nieuwe (snel groeiende) klantenbasis; de bitcoin gebruiker.

Het voordeel van Lightning betalingen boven de bestaande betaalsystemen is dat er géén tussenkomst is van derde partijen. Daardoor kun je direct betalingen doen en ontvangen op het veiligste, snelste, goedkoopste en meest censuurvrije betalingsnetwerk dat er bestaat.

Verder maak je enorme besparingen op bank- en transactiekosten. De betalingen over het Lightning netwerk zijn nagenoeg gratis, censuurvrij, volledig anoniem, onomkeerbaar en definitief afgewikkeld. Zo kun je met iedereen ter wereld zaken doen, zonder kans op fraude en zonder verplichte uitwisseling van persoonsgegevens en hoef je net als bij een cash betaling niet op je geld te wachten. En het mooiste is, jij zet dit zelf binnen 3 minuten op. Daarna kun je direct bitcoin accepteren!

5

2. Bitcoin Lightning accepteren binnen 3 minuten

Dit heb je nodig: Een smartphone met toegang tot het internet en de appstore. Voor onze setup gebruiken we “Wallet of Satoshi”. Deze wallet wordt wereldwijd gebruikt vanwege zijn veiligheid, gebruiksgemak, stabiliteit en snelheid. De wallet is als een digitale portemonnee waarmee je je digitale cash (BTC - bitcoin) beheert.

Download en installeer WalletofSatoshi.com

Open de app, druk op ‘start’ en selecteer het keuzemenu rechtsboven op het scherm.

Selecteer nu de gewenste valuta (EUR) en taal. Onderaan, in het rood gemarkeerd, staat de optie ‘Login to Back Up’. Wij adviseren je om dit te doen. Hiermee kan je deze wallet koppelen aan je emailaccount. Zo kun je je wallet altijd herstellen, ook als er iets misgaat met de smartphone (verlies, diefstal, etc.).

De bitcoin Lightning wallet is nu klaar voor gebruik!

6
1 3 4 2 App Store Google Play

Gebruik van de wallet in de praktijk

Je hebt je wallet ingesteld, klaar voor gebruik. Nu wil je natuurlijk betalingen gaan ontvangen.

Om een betaling via het Lightning netwerk te ontvangen maak je een betalingsverzoek (factuur) aan:

• Selecteer ‘Ontvangen’

• Selecteer ‘Lightning Factuur’

• Vul het te ontvangen bedrag in.

• Selecteer ‘Factuur maken’

Nu verschijnt de factuurinformatie (in QR en alfanumerieke code) die je aan de Betaler kunt laten zien of met hem/haar kunt delen. De Betaler scant de QR-code, of importeert de gedeelde factuurinformatie, controleert de gegevens en verstuurt het bedrag (net zoals bij een ‘gewone’ contactloze betaling vanaf een smartphone).

Naast het gebruik van een factuur kan je op nog drie andere manieren bitcoin ontvangen. Die vind je onder de volgende knoppen: ‘Lightning’, ‘Bitcoin’ en ‘Lightning Address’.

Zonder een ingevuld bedrag, maak je een open factuur. De betaler kan dan elk gewenst bedrag sturen. Na betaling vervalt deze factuur en genereert de wallet automatisch weer een nieuwe factuur. Vul je wel een bedrag in? Dan wordt natuurlijk dit bedrag betaald. Deze factuur kan één keer worden gebruikt. Is deze na drie dagen nog niet voldaan? Dan vervalt de factuur.

Lightning  7
Andere acceptatie mogelijkheden met deze wallet

Dit is de optie om bitcoin direct via het Bitcoin netwerk te ontvangen. Dit wordt ook wel “on-chain” genoemd.

Het publieke ontvangstadres verschijnt als QR-code en alfanumeriek. Je kunt gemakkelijk de QR-code tonen aan de Betaler of het ontvangstadres delen met de Betaler.

De Betaler vult zelf het te versturen bedrag in. Omdat het een on-chain betaling betreft kan het een paar minuten duren voordat de betaling afgewikkeld is.

Na elke transactie krijg je een nieuw ontvangstadres toegewezen maar oude adressen blijven geldig. Deze onchain adressen zijn daarom erg geschikt om donaties of grotere bedragen mee te ontvangen.

Lightning Address @

Dit is een permanent ontvangstadres dat oneindig vaak gebruikt kan worden. Ook wel een open betaalverzoek genoemd.

Het publieke Lightning ontvangstadres verschijnt hier als QR-code, in alfanumerieke vorm en tot slot als een soort e-mailadres formaat.

Er kan bij deze optie op 3 manieren betaald worden: QR-code scannen, de alfanumerieke info delen of het ‘emailadres’ delen.

De Betaler bepaalt vervolgens zelf hoeveel hij verstuurt. Dit is dus een fantastische optie om (micro) donaties te ontvangen!

Bitcoin 
8

Meerdere betaalterminals (PoS’s)

Meerdere betaalterminals nodig? Er zijn veel mogelijkheden.

BitKassa.nl en LightningCheckout.eu zijn twee Nederlandse diensten die gratis, of tegen lage kosten meerdere betaalterminals zonder extra software of hardware benodigdheden kunnen uitvoeren. Ook kun je Lightning betalingen gemakkelijk in een webshop integreren.

Converteren van Bitcoin naar Euro

Niet iedereen vindt het praktisch om de ontvangen bitcoin aan te houden. Hoe je BTC zelf makkelijk en efficiënt kunt omzetten naar Euro lees je op LightningPlaces.com

Ga je gebruik maken van Bitkassa of Lightning Checkout informeer dan naar de opties die er zijn om bitcoin te converteren naar Euro.

Bitcoin als spaartechnologie

Feit: bitcoin als activa (‘asset’) heeft de afgelopen 14 jaar gemiddeld het beste gepresteerd t.o.v. traditionele activa zoals aandelen, obligaties, vastgoed en edelmetalen.

Het is dus zeker de moeite waard om je te verdiepen in bitcoin en het Bitcoin netwerk. Veel van je vragen worden beantwoord op LightningPlaces.com/nl/kennisbank.

Heb je er al eens aan gedacht om bitcoin te accepteren in je bedrijf maar heb je nog niet genoeg kennis om hiermee aan de slag te gaan?

3. 9
Bitcoin binnen het bedrijf

Of heb je al ervaring met bitcoin en zou je dit graag gaan integreren in jouw bedrijf? Wat dacht je ervan om donaties en crowdfunding in bitcoin te ontvangen? Het salaris van medewerkers gedeeltelijk uit te betalen in bitcoin? Of gas besparen door (winkel) ruimtes met de restwarmte van mining-apparatuur te verwarmen?

LightningPlaces is ervoor ontworpen om zo efficiënt mogelijk de nodige kennis over het bitcoin- en Lightning netwerk over te dragen zodat je zelf de passende praktische oplossingen kunt vinden en gaan gebruiken.

Het aanbod van nieuwe informatie en oplossingen is overweldigend. LightningPlaces maakt het overzichtelijk.

Het netwerk groeit met iedere betaling

Door bitcoin te accepteren in je onderneming groeit het netwerk en word jij zichtbaar voor een brede doelgroep.

Hoe dat werkt? Wij hebben BTCmap.org geïntegreerd in ons platform. Hier vind je een overzicht van bitcoin accepterende winkels en bedrijven wereldwijd. Ontdek wie er in de buurt ook bitcoin Lightning accepteert! Om ook wereldwijd zichtbaar te worden en een nieuwe, snelgroeiende klantenbasis aan te trekken kun je jouw onderneming gratis aanmelden bij BTCmap.

Vind een ondernemer in de buurt die bitcoin accepteert. Of, als je bitcoin betalingen accepteert in je winkel, zet jezelf op de kaart door je gratis in te schrijven bij BTCmap.org.

10
lightningplaces.com Contact info@lightningplaces.com Middelburg, Nederland Bezoek ons op lightningplaces.com, laat je inspireren en ontdek hoe je jouw onderneming toekomstbestendig kunt maken.
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.