Page 1

27/07/2013

K. lierse s.k.

KLASSEMENT 1

CLUB BRUGGE

1

3

sv zulte waregem

2

AA GENT

0

0

HISTORISCH

3

ANDERLECHT

0

0

4

BERGEN

0

0

5

CERCLE BRUGGE

0

0

6

KV KORTRIJK

0

0

7

KV MECHELEN

0

0

8

KV OOSTENDE

0

0

9

LOKEREN

0

0

10

K. LIERSE S.K.

0

0

11

OH LEUVEN

0

0

12

RACING GENK

0

0

(laatste gelijkspel thuis)

13

STANDARD

0

0

(laatste thuisverlies)

03-02-2007: 1-0

14

W.-BEVEREN

0

0

15

ZULTE WAREGEM

0

0

16

CHARLEROI

1

0

VS

Records: 11-02-2012: 2-1

(laatste thuiszege)

23-10-2010: 0-0 29-09-2012: 1-4

(grootste thuiszege)

29-09-2012: 1-4

(grootste thuisverlies)

29 MENGA 8 FARSSI

18 WILS 23 FARAG

6 VERCAUTEREN

10 LOSADA

14 GHALY

4 swinkels

21 saidi

16 JäÄGER

12 GORIS

vrijdag 26 juli 2013 20:30 CLUB BRUGGE - CHARLEROI 2-0

zaterdag 27 juli 2013

Laatste 3 duels: 23-10-2010: 0-0 11-02-2012: 2-1 29-09-2012: 1-4

VERMOEDELIJKE ploegopstelling

KALENDER SPEELDAG 1

20:00 K. lierse s.k. - sv zulte waregem 20:00

“IEDEREEN WEET WAAR WE NAARTOE WILLEN” Stanley Menzo

racing genk - kv oostende

20:00 kv kortrijk - oh leuven 20:00 bergen - cercle brugge 20:00

w.-beveren - aa gent

zondag 28 juli 2013 18:00 anderlecht - lokeren 20:30 kv mechelen - standard

ZULTE WAREGEM ONDER DE LOEP Met Zulte Waregem krijgt Lierse op de eerste speeldag meteen een ijzersterke ploeg op bezoek. De West-Vlamingen kwamen vorig seizoen overtuigend met 1-4 winnen op het Lisp en dat was een voorbode voor hun uiteindelijke tweede plaats in de eindrangschikking. Pas op de laatste speeldag moest het de kampioenstitel aan RSC Anderlecht laten. Belangrijk voor de jongens van de Gaverbeek is dat het gros van de ploeg van vorig seizoen behouden werd. Enkel met Delaplace (Lille OSC) en wellicht Malanda (in onderhandelingen met Fulham) zag het twee sterkhouders vertrekken. Maar van grotere invloed is misschien wel Thorgan Hazard. De broer van Eden werd na een indrukwekkend seizoen terug naar Chelsea gehaald maar uiteindelijk kwam Thorgan weer in Waregem terecht. Een keuze die zijn club meer dan waarschijnlijk geen windeieren zal leggen.

BANK: Verheyen, Bourabia, Corstjens, De Jonghe, Hazurov, Lambot, Wanderson.

SCHORSINGSGEVAAR: BLESSURES: Ahmed Yasser (knie) ONBESCHIKBAAR: Berezovskyi (niet-speelgerechtigd)

deze publicatie wordt u aangeboden door

V.U.: K. Lierse S.K., Lispersteenweg 237, 2500 Lier - 03 / 480 13 70 - www.lierse.com - © multimedia Lierse

OFFICIAL MATCHDAY PROGRAMME


STAnLEY MENZO

MDP: Tijdens de training toon je zelf ook die passie.

Lierse is een klaar voor een nieuw seizoen, een nieuwe tocht. De kapitein aan het Lierse roer is Stanley Menzo. Onze nieuwe coach is logischerwijze dan ook de eerste gesprekspartner in het eerste Match Day Program van 2013-2014.

SM: Mijn spelers moeten passie tonen tijdens de trainingen. Dan botst het wel eens met mijn strijdvaardige coaching, maar dat mag en moet. Dat is allemaal gebaseerd op respect, en met een gezamenlijk doel, beter willen worden.

MDP: Stanley, de voorbije zes weken heeft Lierse zich kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen, welk gevoel hou je aan die periode over? Stanley Menzo: Ik kijk met een redelijk goed gevoel terug op de voorbereidingsweken en de oefencampagne. Ik ben vooral tevreden over de laatste twee à drie weken, omdat de selectie toen meer vorm kreeg. We zijn er nog niet helemaal, maar het geraamte staat er. Hopelijk rendeert dit nu ook naar de competitie toe.

W

,,

E GROEIEN ALS TEAM ELKE DAG

MDP: Zie je een bepaalde evolutie in het team? SM: Zeker, een individuele evolutie, maar ook als team komen de automatismen er stilletjes aan in. Ik zie onze ploeg elke dag groeien, fysiek, mentaal, voetbaltechnisch en tactisch. Dat moet allemaal nog gefinetuned worden, maar dat is een landurig proces en zal wel gebeuren de komende weken. We mogen niet verwachten dat we de eerste wedstrijd al volledig spelen zoals ik voor ogen heb. We weten waar we naartoe willen, iedereen beseft wat ons doel is. MDP: Wat is je mening over de jonge spelers in de groep? SM: Een speler als Julien Vercauten bv. heeft al grote stappen gezet. Maar het blijven jonge jongens, ze kunnen een fysieke en mentale terugval krijgen, maar dat weten we en houden we in de gaten. Bij momenten trainen we met hen apart, zodat we wat extra oefeningen kunnen doen, op andere tijdstippen dan de groepstrainingen. Dat zijn technische en tactische oefeningen, in een kleinere groep, waarbij we die jonge spelers persoonlijker kunnen begeleiden.

De wedstrijdbal wordt geschonken door

MDP: De meningen van buitenstaanders zijn verdeeld over Lierse, het gaat van van revelatie tot degradant. SM: Het doet me deugd dat sommigen ons beschouwen als mogelijke revelatie, dat wil zeggen dat ze toch iets gezien hebben in dit Lierse van de voorbije zes weken. Dat anderen ons al degradant zien, geen probleem. Het is aan ons om te tonen dat dat niet correct zal zijn. MDP: Onze tegenstander van vanavond dan, Zulte Waregem, wat weet je van hen? SM: Ik heb een aantal wedstrijden van Zulte Waregem gezien van vorig seizoen en ook de voorbije weken hebben we ze al gescout. Zelf ben ik gaan kijken naar Zulte Waregem - Bordeaux en dan zie je meteen dat het gewoon een sterk voetballende ploeg is. Ze hebben niet voor niets tot op de laatste speeldag voor het kampioenschap gestreden. Er zijn een aantal spelers vertrokken, maar niet al te veel waardoor het spelniveau en de automatismen van vorig jaar er nog aanwezig zijn. Ze hebben heel veel loopvermogen en hun aanvallers zijn moeilijk te verdedigen. Maar elke ploeg heeft zijn zwaktes, zo ook Zulte Waregem. Die gaan wij proberen uit te buiten, zonder onze eigen speelstijl te verloochenen. MDP: Lierse leeft in alle rust naar het nieuwe seizoen toe, maar de verwachtingen bij de supporters lijken wel hooggespannen te zijn. SM: Dat begrijp ik ook wel, met deze vernieuwde technische staf was dat misschien wel ergens te verwachten. Iedereen van de staf was als speler succesvol bij Lierse. Maar ik heb liever hoge verwachtingen, dan dat we hier met een negatief gevoel zitten. Onze supporters mogen verwachten dat we elke wedstrijd met passie gaan spelen. We gaan leuk voetbal proberen te brengen, in combinatie met een gezonde dosis resultaatvoetbal. We hebben geen gemakkelijke start van de kalender dit seizoen, dus we mogen het resultaat zeker niet uit het oog verliezen.

Wat wij zelf willen is een rustig seizoen waarin we niet naar beneden hoeven te kijken. Waarin we af en toe ’s uitschieters willen laten optekenen, en een degelijke sportieve reputatie willen opbouwen.

STRIJDLIED K. LIERSE S.K. Wanneer L.S.K. trekt ten strijde Spelers en supporters al te gaar Streven voor een doel zij aan zijde Tot de roem der machtige voetbalschaar

En kom eens zien wanneer wij spelen Wij zijn niet groot maar wij zijn wonderfijn Als kampioen van de eerste divisie ploegen Wil iedereen weer bij de Lierse zijn

En telkenmaal ons kleuren zegepralen Want geel en zwart ligt nauw aan’t hart Als kampioenen zullen wij nooit falen Zelfs in’t gevaar al is de strijd soms hard Klinkt overal weldra Het lied van L.S.K.

Aanschouw die voetbalhelden Gene moed verloren Altijd rustig langs de lijn Zo spelen wij, onze partij En voor de goal gekomen De hinter sjot de bal naar voren t Is onze centervoor Die goaltjes maakt Die goaltjes maakt Die goaltjes maakt En we zijn weer kampioen En daar is niets aan te doen Sportkring, Sportkring, Sportkring! En we zijn weer kampioen En daar is niets aan te doen Sportkring, Sportkring, Sportkring!

Geel - Zwart dat zijn onze kleuren Lierse zo is onze naam Niemand zal onze vlag besmeuren Want te groot is onze faam Op al die voetbalvelden Waar er een strijd heeft bestaan Hebben de Sportkrings grote helden Zich doen gelden door hun faam

ACTIVITEITEN SUPPORTERSCLUBS 14/08/13

Ledenbarbecue

15/08/13

Ontbijt

Sup Club ’t Hofke Grobbendonk inschrijven via Guido Van Staeyen (0499/38 09 04)

Sup Club Het Anker Pulle

01/09/13 Hamburgers (Lisp kermis) 07/09/13

Mosselfeest

14 en 15/09/13

Mosselfeest

Sup Club Lisp Gere Bij Jong Jut

Sup Club Tinusvrienden

inschrijven via marc.de.noel@pandora.be inlichtingen via lisp_gere_bij@hotmail.com inschrijven via patrickkeuleers@skynet.be

inschrijven via willy.lambrechts1@telenet.be

VoLGenDe tHUIsWeDstrIJD: zAterDAG 10/08/2013 20U00 LIerse - cercle

Match Day Program Lierse-Zulte Waregem