Page 1

pa g: 2

Leven als

Lindgren Doe net als Rasmus, de kinderen van Bolderburen of Madieke van het rode huis: speel en ravot. Lekker buiten en net als vroeger!

De

Astrid

IEF

INCLUS

SPEL

Lindgren Krant VOOR KINDEREN IN HET BASISONDERWIJS

pa g: 4

Pippi,

Pippi

en nog eens Pippi

Iedereen kent dit meisje met haar rode vlechten. Maar wist je dat Pippi een speciaal erwtje heeft gegeten waardoor ze altijd jong blijft?

pa g: 5

Bijzondere

vriend-

Hieperdepiep hoera voor

schappen

Sam en Emma lijken op Ronja & Birk, Merlin en Anouk op Mio & Jum-Jum en Alec en Willem op de Gebroeders Leeuwenhart.

TEST

pa g: 11

Pippi & Ronja!

Het is precies 60 jaar geleden dat het eerste boek van Pippi Langkous in Nederland verscheen. En Ronja de roversdochter is dit jaar 30 jaar in Nederland. Deze verhalen zijn geschreven door de Zweedse Astrid Lindgren. Een vrouw die het liefste altijd een meisje wilde blijven. Net als Pippi. Pippi Langkous was het eerste boek van Astrid Lindgren. Daarna volgden er nog vele andere en de schrijfster werd steeds bekender. Zo bekend, dat er in Zweden zelfs een Astrid Lindgren pretpark werd geopend. Hier kun je op bezoek in Bolderburen, een kijkje nemen in de schuur van Rasmus en rondlopen

Haal jij altijd streken uit en zit jij vol wilde plannen? Doe de test en ontdek of jij op de ondeugende Michiel, de grappige Lotta, de wilde Pippi, of de lolbroek Karlsson lijkt.

in Villa Kakelbont. Astrid Lindgren was een bijzondere vrouw. Toen ze zestig was klom ze nog in de boom en ze schreef brieven aan kranten en politici om te zorgen dat dieren het beter kregen in Zweden. Op 28 januari 2002 overleed Astrid, maar haar boeken zijn nog steeds springlevend.

Cijferparade - Astrid schreef in haar leven meer dan 20 boeken. - De boeken zijn in 90 talen vertaald en in 100 landen uitgegeven. - Astrid won 3 keer de Zilveren Griel. Voor Lotta uit de Kabaalstraat, De gebroeders Leeuwenhart en Ronja de roversdochter.

MAAK KANS OP DE GEHELE BOEKENSERIE VAN ASTRID LINDGREN ZIE PAGINA 3


2

Leefals

Lindgren

Wie de boeken van Astrid Lindgren leest, stapt in een heel andere wereld. Eentje zonder spelcomputers, mobieltjes of internet, maar mét blikjespost, bergen zelfgebakken koekjes en boomhutten. Heb je zin in zo’n Lindgren-dag? Met deze tips breng je de wereld van toen naar nu. Veel plezier!

Tips van Toen tip:02

tip:06

Bak een berg

Recept:

Pippi-

sokken

Op een Lindgren-dag moet je naar buiten. Rennen! Klimmen! Spelen! Verspil dus geen tijd met het uitzoeken van je kleren. Twee verschillende sokken aan? Pippi zou trots op je zijn! Nu moet het wel een bijzondere dag worden.

tip:04

200 gram bloem 150 gram boter 100 gram witte basterdsuiker 2 zakjes vanillesuiker mespuntje zout 1 eierdooier + alles wat je lekker vindt (stukjes chocola, noten, rozijnen) Kneed alles tot een samenhangende bal. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten. Rol het daarna uit, steek koekjes uit en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Speel

tip:03

stabal

In Bolderburen zijn ze er gek op: stabal. Eén speler heeft de bal en de anderen staan eromheen. De speler gooit de bal recht omhoog en roept: ‘Stand in de mand en de bal is voor...’ . De speler die geroepen wordt, moet zo snel mogelijk de bal pakken. Iedereen rent weg en het kind met de bal roept: ‘Stop!’ Dan mag niemand meer bewegen en probeert degene met de bal iemand af te gooien. Als dat lukt, mag de afgooier de bal omhoog werpen en de naam van iemand anders roepen. Lukt het niet om een speler te raken, dan wordt de speler die niet geraakt is de nieuwe gooier.

Pief-paf -poef

Michiel van de Hazelhoeve is apetrots op zijn pief-paf-poeferd, een uit hout gesneden windbuks. Wil je er ook een, maar ben je niet zo handig met hout, neem dan een plastic buis (die vind je vast wel in de schuur of garage) en rol pijltjes van stroken dun papier. Teken een schietschijf en ontdek wie de beste pijlenblazer is. COLOFON Deze krant is een speciale uitgave voor kinderen in het basisonderwijs van uitgeverij Ploegsma. De krant is geproduceerd door Young Crowds Coördinatie Ploegsma: Janine Hoogendoorn Uitgever YC: Henriëtte van der Mark, Coördinatie YC: Alette Reneman Redactie YC: Jacqueline Ancona, Jeannette Jonker, Claudia Lagerman, Mans Kuipers (eindred.) Reacties? Astridlindgren@youngcrowds.nl Vormgeving: Thomas van Staveren (Graphic Island) Fotografie: Nicolet Peters Beeldmateriaal: © 2012 Uitgeverij Ploegsma, Amsterdam / Saltkråkan AB

Zoek je eigen lunch Tussen de middag ga je natuurlijk picknicken. Het liefst met zelfgeplukte noten en bessen, maar een beetje smokkelen mag best. In de supermarkt is het een stuk makkelijker zoeken! Maak van een theedoek en een lange stok een knapzak en stop daar je eten in. Ook lekker: spekpannenkoeken van Pippi of krentenbolletjes (Karlssons favoriet). Of maak net zoals Lotta ‘kaas’. Neem vruchten zoals frambozen of aalbessen en stop die in een zakdoek. Druk al het sap eruit en van wat er in de zakdoek achterblijft, draai je ronde, zure balletjes.

actie!

Maak je eigen

tip:07

seintaal Speel, speel,

tip:05

De boeken van Astrid Lindgren ruiken bijna naar koekjes, zo vaak wordt er in de verhalen gebakken. Dus duik nog even de keuken in voordat je op pad gaat of doe dit een dag van tevoren.

tip:01

3

Astrid Lindgren Krant

Astrid Lindgren Krant

De kinderen uit Bolderburen hadden geen mobieltjes of Hyves, maar berichtjes stuurden ze elkaar genoeg. Ze woonden zo vlak bij elkaar dat ze die via het raam, met behulp van een sigarenkistje en een heel lang touw, bij elkaar bezorgden. ’s Avonds gebruikten ze een zaklantaarn. Drie keer seinen betekende bijvoorbeeld: ‘Kom direct bij me, ik moet jullie iets vertellen!’

speel

Alles wat je nodig hebt om te spelen, vind je buiten. Maak van takken een hut, kijk naar de wolken en vertel elkaar wat je erin ziet, pluk bloemen en rijg kettingen, en zoek schatten. Zo raak je nooit uitgespeeld. Astrid Lindgren zei zelf ooit: ‘Ik heb altijd gespeeld. Ik heb gespeeld en gespeeld en gespeeld. Het is eigenlijk raar dat ik me niet kapot heb gespeeld.’

Lindgren-dag op school

Organiseer op school een speciale Lindgren-dag en maak er een filmpje, foto’s of tekeningen van en schrijf er een verslag over. Gebruik onze tips van toen en verzin er zelf nog een paar bij. Als je het verslag instuurt, maak je kans op een Astrid Lindgren-boekenpakket voor de schoolbibliotheek. Stuur het verslag met de adresgegevens van je school naar actie@ploegsma.nl

Inzenden is mogelijk tot 21 mei 2012.

Maak kans op de gehele Astrid Lindgren-bibliotheek


4

Pippi,

‘Je beste

het sterkste meisje van de wereld

W

ie kent haar niet? Het meisje met de vuurrode vlechten, een gezicht vol sproeten en twee verschillende kousen. Dit jaar viert Pippi haar zestigste verjaardag. Maar daar zie je niks van. Ze heeft namelijk een speciaal erwtje gegeten waardoor ze voor altijd jong blijft. Voordat Pippi in Villa Kakelbont kwam wonen, was het maar een saaie boel in het stadje. Maar sinds Pippi er is, staat de buurt elke dag op stelten. Ze vertelt de spannendste reisverhalen en is altijd in voor avontuur. Zo neemt ze haar vrienden Tommy en Annika mee naar een onbewoond eiland en laat ze zien hoe je in een holle boom kunt klimmen. Pippi’s moeder leeft niet meer en haar vader Efraïm Langkous is zeeman, daarom woont ze alleen in het grote huis. Bang is ze niet in haar eentje, Pippi is namelijk het sterkste meisje van de wereld!

ANNIKA: ‘Mogen we met onze vingers eten?’

PASPOORT NAAM: Pippilotta Victualia Rolgordyna Kruizemunta Efraïm sdochter Langkous, of in het kort: Pippi Langkous

vriend

PIPPI: ‘Ga je gang. Maar ik eet liever met mijn mond.’

BIJZONDER AAN PIPPI: Ze woont zonder haar ouders, maar een koffer vol gouden tientjes, haar aapje Meneer Nilsson en met haar paard in het grote huis Villa Kakelbont. VRIENDEN MET: Tommy en Annika. ALTIJD IN VOOR: Een spannend verhaal, al jokt ze er vaak wel bij om het nog wat mooier te maken. ‘Ik ben overal op de hele iets geweest en ik heb nog veel gekkere dingen gezien dan mensenwereld achterstevoren lopen. In India lopen de mensen op hun hande die n!’ HOUDT NIET VAN: School en groot worden.

MAAK DE STRIP AF

Pippi gaat picknicken met Tommy en Annika. Maar wat zeggen ze? Vul de tekstballonnetjes in en maak er een grappige strip van.

kun je altijd bellen’

Vriendschap is erg belangrijk in de boeken van Astrid Lindgren. Maar ook in het echte leven. Omdat je elkaar helpt, van dezelfde dingen houdt of voor elkaar opkomt. Drie koppels over hun bijzondere vriendschap.

Vast in de modder Merlin (9 jaar, groep 6) en Anouk (11 jaar, groep 8) uit Emmen zijn vriendinnen die voor elkaar door het vuur gaan. Net als Mio en Jum-Jum uit Mio, mijn Mio. Kort geleden hebben ze elkaars leven gered. Anouk: ‘We wilden op een zandberg bij een stuk bouwland spelen. Maar toen we er naartoe liepen, kwam ik vast te zitten in de modder. Merlin trok me los, maar zakte daardoor zelf weg. Ze zat zo vast, dat ik hulp moest halen.’ Merlin: ‘Omdat we best ver van huis waren, duurde het wel drie kwartier voordat Anouk terugkeerde met hulp. Uiteindelijk moest de brandweer mij uit de modder trekken. Onze vriendschap is hechter geworden door dit avontuur, maar voorlopig halen we geen gevaarlijke stunts meer uit!’

‘Onze vriendschap is hechter geworden door dit avontuur’

Van elkaar leren Willem (11 jaar, groep 7) en Alec (11 jaar, groep 8) uit Bussum zijn al jaren beste vrienden. Ze helpen elkaar bij van alles, net als Karel en Jonathan uit De gebroeders Leeuwenhart.

WISTJE DAT… … PIPPI niet alleen in boeken, maar ook op televisie en in het theater te zien is? Je komt haar tegen in films, een televisieserie, een tekenfilmserie en zelfs in een musical!

‘Je beste vriend begrijpt alles’

…DE VADER van Pippi de sterkste man van de wereld is? Als ze samen armpje drukken, is het altijd spannend wie er wint.

… DEZE ZOMER een speciale editie van Pippi verschijnt? Het is een feesteditie met tekeningen van Lauren Child, zij tekende eerder ook Charlie en Lola.

5

Astrid Lindgren Krant

Astrid Lindgren Krant

Sportieve vrienden Sam en Emma (allebei 9 jaar, groep 6) uit Amsterdam zijn al sinds de peuterspeelzaal beste vrienden. Als iemand vervelend doet, komen ze voor elkaar op. Dat doen Ronja en Birk uit Ronja de roversdochter ook.

Weten hoe het écht afloopt? Lees ‘Pippi is altijd de sterkste’.

Sam: ‘We zitten niet alleen bij elkaar in de klas, maar ook in hetzelfde voetbalteam. Ik speel op het middenveld en Emma staat op doel. Als we na schooltijd afspreken, voetballen we vaak op het plein. Emma is geen meisje dat met Barbies speelt, we doen liever sportieve dingen.’ Emma: ‘Soms vinden mensen het raar dat een jongen en een meisje beste vrienden zijn, maar daar trekken we ons niks van aan. En als iemand vervelend tegen een van ons doet, nemen we het voor elkaar op. Als Sam “Doe eens niet” roept, rennen de pestkoppen vaak snel weg.’

‘We nemen het voor elkaar op’

Willem: ‘Eigenlijk zijn we het tegenovergestelde van elkaar, ik klets veel en Alec kan goed leren. Maar sinds we beste vrienden zijn, kan ik steeds beter leren en is Alec nooit meer verlegen.’ Alec: ‘Een paar jaar geleden mocht ik een klas overslaan, dat vonden we allebei jammer, want nu zitten we niet meer in dezelfde groep. Gelukkig spreken we nog wel vaak af en als er iets is dan bellen we elkaar meteen. Want dat is het verschil tussen gewone en beste vrienden. Je beste vriend kun je altijd bellen en die begrijpt alles.’


37 38 39 40 4

41

5

42 6

4 43 4

7

8

45

9

14

11 12 1 3

46 9 4 47 48

62

3

6 1 15

51

54 55 56 57

63 1 2

7 1

50

53

52

26 58

28

START

23

36

19

60

35

18

59 32

61

34 33

- Een persoon of dier uit een Lindgrenboek: je mag nog een keer het aantal vooruit dat je hebt gegooid. - Nummer 6: het paard van Mio brengt je verder naar nummer 12. - Nummer 19: je moet ĂŠĂŠn beurt wachten op de boot naar het eiland Zeekraai. - Nummer 31: Madieke en haar zusje Liesbet zijn in het water gevallen. Wacht tot iemand je inhaalt en je kunt weer verder. - Nummer 42: je springt met Ronja over de Hellepoel en mag vier plaatsen verder. - Nummer 52: Pippi gaat naar school en moet nog veel leren. Ga terug naar nummer 41. - Nummer 58: je verliest het gevecht tegen de draak en moet helemaal opnieuw beginnen.

29 3 0

STA JE OP EEN VAN DEZE VAKJES?

31

Pak een dobbelsteen en regel allemaal verschillende pionnen. Stukjes gekleurd krijt of een paperclip zijn ook prima. De speler die het hoogste gooit, mag beginnen. Je wint het spel als je als eerste op vakje 63 staat. Let op, je moet wel precies op dit vakje eindigen! Gooi je te veel? Dan moet je terugtellen, en als je dan op een personage of dier uit een boek van Astrid Lindgren komt, moet je nog een keer het aantal vakjes teruglopen dat je hebt gegooid.

27

SREPGEELLS

24 25

Speel mee met Ronja, Pippi, Karlsson en alle anderen!

20 21 22

Lindgren Astrid bordspel

0 1


Astrid Lindgren-geld A

ls je over een paar jaar naar Zweden op vakantie gaat, kun je daar betalen met Astrid Lindgren-geld. Een foto van de schrijfster komt te staan op het nieuwe 20-kronenbiljet, dat ongeveer € 2,20 waard is. Hoe het er precies uit gaat zien, weet de Zweedse Nationale Bank nog niet. Dit jaar wordt het ontwerp gemaakt en pas vanaf 2014-2015 zullen de biljetten gebruikt worden.

Leeuwenhartmusical

Stap in de

eis met Karel en Jonathan mee naar het theater! Theater Terra bewerkte het boek De gebroeders Leeuwenhart tot een musical waarbij de rollen worden gespeeld door poppen. Als de twee broers aankomen in Nangijala lijkt dat een paradijs van kampvuren en sprookjes, maar deze prachtige wereld wordt bedreigd door de tiran Tengil. De twee broers gaan de strijd met hem aan, maar ze krijgen het zwaar als Tengil de hulp inroept van de enorme, vuurspuwende draak Katla. Een spannend verhaal dat met veel mooie liedjes tot leven wordt gebracht. De hele maand april nog te zien! www.theaterterra.nl

ls je de tentoonstelling Verhalenreis wilt zien, hoef je niet meer helemaal naar het kinderboekenmuseum Junibacken in het Zweedse Stockholm. Ook in CODA in Apeldoorn kun je nu op reis door de fijne verhalen van Astrid Lindgren. Stap in het treintje en luister naar de verhalen van De gebroeders Leeuwenhart, Ronja de roversdochter, Michiel van de Hazelhoeve en Madieke van het rode huis. Beleef hoe Michiel zijn kleine zusje in de vlaggenmast hijst en hoe de gebroeders Leeuwenhart het opnemen tegen de draak Katla. De Verhalenreis is tot en met 7 juli 2012 te bezoeken. www.coda-apeldoorn.nl

verhalentrein

R

LEES N! LINDGRE

humor

vind je het leuk als de hoofdpersoon bijzondere krachten heeft?

wil je een meisje of een jongen in de hoofdrol?

nee

spanning echt

hou je van fantasie of moet alles echt kunnen? kun je tegen een zielig verhaal?

foto: Joey Buddenberg

Wie zegt

wat?

Koppel elke uitspraak aan de juiste persoon. Weet je ze allemaal? dacht dat als je gaat zwerven, A ‘Ik eigenlijk alles wat je ziet van jou is.’

1

neem je wel op mijn rug. Pas alleen op dat B ‘Ik je je vingers niet tussen de propellers krijgt.’

Lisa uit De kinderen van Bolderburen – 2 Lasse en Bosse zijn haar twee oudere broers.

kan ik het wel, maar alleen C in‘Natuurlijk het geheim.’

Lotta uit Lotta uit de Kabaalstraat – Eigenwijs 3 meisje dat alles wil doen wat haar broer en zus

Karlsson uit Karlsson van het dak – Dit dikke mannetje kan vliegen!

al kunnen.

‘Als sommigen vinden dat ik groot ben en andeD ren dat ik klein ben, ben ik misschien net goed.’

Michiel uit Michiel van de Hazelhoeve – Bedoelt 4 het altijd goed, maar toch gaat het vaak mis.

Over wie zeggen ze: ‘Die moeten we naar E Amerika sturen, dan zijn we eindelijk van

Rasmus uit Rasmus en de landloper – Loopt weg uit 5 het kindertehuis, op zoek naar een nieuw stel ouders.

zijn streken verlost!’

oplossing: draai de pagina

Zoek en

streep

Kun jij alle namen in de puzzel vinden? Als je ze allemaal hebt weggestreept, vormen de overgebleven letters samen nog een bekende hoofdpersoon uit een Lindgren-boek.

Anders Borka Eva-Lotte Gunnar Jonathan Jonte Kale Per Kalle Karel Karlsson

Lovis Mattis Michiel Mio Oskar Rasmus Ronja Sixten Sofia Tengil

PASPOORT

fantasie

NAAM: Ronja

jongen

meisje

ja

nee

BIJZONDER AAN RONJA: Ze is het liefst in het bos en gaat er zelfs wonen, in de Berengrot samen met Birk. VRIENDEN MET: Birk, de zoon van rover Borka, de aarts vijand van haar vader. ALTIJD IN VOOR: het Wolfslied, niemand kan dat zo mooi zinge n als haar moeder Lovis. oplossing letter diagram: draai de pagina

Pippi Langkous

ja

A

wat vind je belangrijk in een boek?

MAAR WELKE?

9

1B - 2D - 3C - 4E - 5A

8

Astrid Lindgren Krant

Astrid Lindgren Krant

HOUDT NIET VAN: aardmannetjes en vogelheksen.


11

Astrid Lindgren Krant

TEST

Hoe

ondeugend ben jij?

Lotta, Michiel, Karlsson en Pippi zijn altijd wild, vrolijk en ondeugend. Doe de test en ontdek op wie jij het meest lijkt!

01

WELKE STREEK HAD JIJ ZELF KUNNEN BEDENKEN?

Peperkoekjes bakken op de keukenvloer, dan heb je lekker veel ruimte. Je kleine neefje slaan omdat hij altijd zo lief huilt. Met een vergrootglas de veren op de hoed van de domineesvrouw in brand steken. Je verkleden als spook en de oppas doodsbang maken.

● ■ ✖

02 JE BENT OP EEN DEFTIG FEESTJE. HOE GEDRAAG JIJ JE? ✖ ▲ ■ ●

Je eet al het eten vliegensvlug op en vliegt vrolijk in het rond. Je vertelt sterke verhalen over Marie, de hulp van je oma. Je komt binnen op je paard of hijst je zusje in de vlaggenmast. Je praat steeds door de volwassenen heen, want die zijn toch nooit uitgepraat.

03 ALS JIJ EET, HOE GAAT DAT DAN ONGEVEER? ■

Omcirkel je antwoord en kijk daarna welk antwoord je het meest hebt gegeven

● ▲ ✖

Je likt zo gulzig de grote soepkom leeg dat je met je hoofd klem komt te zitten. Je speelt graag met je eten en plakt je worst ‘hup’ tegen het raam. Je smult altijd, want je maakt alleen wat jij lekker vindt: pannenkoeken of koekjes! Snel en veel tegelijk. Jij bent de beste eter die er is en precies dik genoeg.

04 WAT DOE JIJ ALS JE IETS TEGEN JE ZIN IN MOET DOEN? ● ▲ ✖ ■

Gillen, of ik pak mijn spullen en vertrek naar de zolder van de buurvrouw. Dat doe ik niet, ik bepaal alles zelf en ze kunnen me echt niet dwingen. Dan ga ik pruilen en doe ik niet meer mee. Dan verstop ik me ergens op de boerderij.

05 GEEF JE GRAAG CADEAUTJES? ● ■ ▲ ✖

Ja, bijvoorbeeld taartjes! Maar die blijven nooit goed en dan eet ik ze zelf maar op… Soms, een prul voor mijn zusje of lekker eten voor de mensen uit het bejaardentehuis. Ja, ik ben heel gul en deel altijd snoep, speelgoed en gouden munten uit. Nee, ik krijg liever cadeautjes.

advertentie

“ZWEDEN, het land beroemd om Astrid Lindgren, wonderschone natuur, warme zomers, echte winters, de midzomernachtzon en eindeloze bossen en meren die als parels aaneengeschakeld lijken te zijn………. Als rust, ruimte, luxe en comfort hand in hand zouden kunnen gaan in een wonderschone natuur voor een betaalbare prijs, dan vindt u bij ons dé vakantiewoning die uw vakantie in Zweden compleet maakt”. Met vriendelijke groet, Verron van Hoeijen

Värmland - Beheer

Beheer en verhuur van vakantiewoningen in Zweden Verron en Jolande van Hoeijen Tel: +31(0)523-610311 gsm: +31(0)6-22594846 http://www.varmland-sweden.com info@varmland-sweden.com

ik ben... MEESTAL ●

Jij lijkt het meest op Lotta uit de Kabaalstraat: je bent grappig en weet goed wat je wilt. Typische Lotta-streken: - In de regen gaan staan, omdat je graag wilt groeien. - Keihard roepen dat iemand een wrat op zijn kin heeft. - Een kriebeltrui kapot knippen.

MEESTAL ■

Jij lijkt het meest op Michiel van de Hazelhoeve. Een lieve jongen die vaak per ongeluk de meest vreselijke en bijzondere dingen uithaalt. Wat hij zoal doet? - Hij laat 1200 kreeften rondlopen in de slaapkamer van zijn ouders. - Hij leert zijn varken touwtje springen. - Bij het doktertje spelen verft hij zijn zusje blauw.

MEESTAL ✖

Jij lijkt het meest op Karlsson van het dak. Je hebt het liefst dat alles gaat zoals jij dat wilt en je bedenkt stoute avonturen. Dit doet Karlsson allemaal: - Hij laat de badkamer overstromen. - Hij gooit vuilnis van het dak af en spuugt pitten over de rand. - Hij pikt krentenbollen en gehaktballetjes.

MEESTAL ▲

Jij lijkt het meest op Pippi Langkous. Regels, daar doe jij niet aan. Jij doet net als Pippi je eigen zin! Zij… - Speelt tikkertje met de politie. - Gaat niet naar school. - Bemoeit zich met het circus en speelt ineens de hoofdrol.

advertentie

Kamperen in het land van Pippi Na een inspannende dag in Astrid Lindgrens park is het heerlijk ontspannen op Spilhammars camping in een typisch Zweedse stuga, met de caravan of tent maar misschien ook wel slapen in de Pippi-ton, de ton waarmee Pippi de rivier afvoer in een van de vele verhalen. Spilhammars camping ligt midden in de wereld van de verhalen van Astrid, met in de buurt Emil van de Hazelhoeve en Bullerbyn (de Bolderburen). Kijk voor meer info en activiteiten op onze website.

www.spilhammarscamping.com


Speciale voorjaarsactie! Astrid Lindgren-boeken in de maand april voor slechts 12,50.

ISBN 978 90 216 1906 4

ISBN 978 90 216 1592 9

ISBN 978 90 216 1961 3

ISBN 978 90 216 1971 2

ISBN 978 90 216 1585 1

ISBN 978 90 216 1973 6

ISBN 978 90 216 6765 2

ISBN 978 90 216 1625 4

ISBN 978 90 216 6585 6

ISBN 978 90 216 1841 8

ISBN 978 90 216 1731 2

Het is feest! Pippi wordt in 2012 zestig jaar en dat vieren we met een paperbackeditie. Niet alleen in april, maar zolang de voorraad strekt: te koop voor 12,50 ISBN 978 90 216 7063 8

Astrid Lindgren-krant  
Astrid Lindgren-krant  

Astrid Lindgren-krant 2012

Advertisement