89. Katalog Zdravo Lekarna Ljubljana

Page 1

Želimo vam brezskrbno poletje!

VELJAVNOST OD 9. 6. DO 29. 8. 2022

www.lekarnaljubljana.si

str. 4 | OKUŽBE SEČIL PRI ŽENSKAH str. 5 | UPORABA ZDRAVIL IN SONCE str. 6 | ALERGIJE POLETI str. 7 | POTOVALNA LEKARNA ZA OTROKE str. 8 | SONČENJE IN NEGA str. 10 | SCHÜSSLERJEVE SOLI ZA VSAKODNEVNO ZDRAVJE


os

a ime i k e K ar tn

tic

u go dn

tz

1po0pu%st

MAGNEZIJ Krka 400

e z ves tobe

MAGNEZIJ Krka 300

BODITE ŠE BOLJ NEUSTAVLJIVI Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana, v specializiranih prodajalnah LL Viva (v okviru razpoložljivega asortimana) in v Spletni Lekarni Ljubljana na www.lekarnaljubljana.si. Akcija velja od 9. 6. do 29. 8. 2022 oziroma do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične. Popust velja za Magnezij Krka 300 in Magnezij Krka 400. Naročnik oglasa je Krka, d. d., Novo mesto.

www.magnezijkrka.si Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Skrbite tudi za zdrav življenjski slog.

NOVO


LEKARNA LJUBLJANA PRAZNUJE V ČASU TRAJANJA KATALOGA UGODNOSTI ROJSTNI DAN PRAZNUJEJO NASLEDNJE ENOTE LEKARNE LJUBLJANA

ponedeljek, 13. 6. 2022 petek, 17. 6. 2022 petek, 24. 6. 2022 petek, 24. 6. 2022 petek, 1. 7. 2022 sreda, 6. 7. 2022 ponedeljek, 11. 7. 2022 petek, 12. 8. 2022

● LOGATEC ● NOVE JARŠE ● ŠIŠKA ● ČRNUČE ● CITIPARK ● WTC ● BLOKE ● VIČ

Ob rojstnem dnevu posamezne lekarne bomo razveselili tudi vas, saj boste za vsak nakup prejeli 10% popust.* Rojstnodnevni 10% popust velja ob enkratnem nakupu v posamezni enoti na dan praznovanja. Ugodnost ne velja za nakup: zdravil in izdelkov na recept, galenskih izdelkov, HAG testov za samotestiranje na covid-19, začetnih mlečnih formul, izdelkov, ki so že v akciji ali katalogu ugodnosti, darilnih bonov in knjig, ki so v Sloveniji v prodaji manj kot 6 mesecev ter ostalih izdelkov, za katere področna zakonodaja ne dovoljuje izvajanja tovrstnih aktivnosti. Popusti se ne seštevajo. Akcija je predvidena za prodajo v količinah, običajnih za gospodinjstva, in ne velja za pravne osebe. *

-10% ob enkratne m nakupu

Z veseljem sporočamo, da bomo letos organizirali že 7. Sobota, 3.Priredili 9. 2022 • 9.00–16.00 Festival zdravja. ga bomo v soboto, 3. 9. 2022, Kongresni trg, Ljubljana na Kongresnem trgu in Parku Zvezda v Ljubljani. Namen festivala ostaja isti: druženje vseh generacij, ki se Vzemitezdravega si čas zanačina svoje življenja. zdravje! Obiskovalcem zavedajo pomena bomo ponudili različne preventivne meritve in strokovna svetovanja o zdravem življenjskem slogu ter predstavili izdelke za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Pripravili bomo tudi različne delavnice za otroke in družine, športne dejavnosti, kotiček z zdravo prehrano, zanimiv glasbeni program in še mnogo več. Vstopnine na dogodek ni. Rezervirajte si datum in z nami stopite na pot zdravja! Več informacij sledi.

POLETNE SPREMEMBE ODPIRALNIH ČASOV Obveščamo vas, da bodo nekatere enote Lekarne Ljubljana v poletnih mesecih spremenile svoje odpiralne čase. Morebitno spremembo odpiralnega časa izbrane lekarne lahko preverite na naši spletni strani www.lekarnaljubljana.si/poslovalnice ali prek telefonske številke 01 23 06 100.

Ljubljana,

21. 6.–8. 9. 2022

70. LJUBLJANA

FESTIVAL

Muzikal Zgodba z zahodne strani in veliko več na

muzikal

ljubljanafestival.si

10 % popust* za imetnike

Kartice zvestobe Lekarna Ljubljana

VSTopNIcE: ljubljanafestival.si, blagajna Križank, Petrol, Eventim * Popust velja na blagajni Križank ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana. Popusti se med seboj ne seštevajo in ne veljajo na dan prireditve. Popust lahko izkoristite tudi na ljubljanafestival.si, s kodo LEKARNA. Popusti ne veljajo za koncert Vlada Kreslina in druge koprodukcijske prireditve.

Cene s popustom iz ZDRAVO - kataloga ugodnosti veljajo od Nakup zdravil brez recepta je mogoč v količinah, ki jih določa Lekarne 4 o razvrščanju, predpisovanju in izdajanju 9.Oglas 6. do 29. 8. 2022Ljubljana_190x87mm_LF oz. do prodaje zalog v enotah70_West Lekarne side story_2022.indd 60. člen Pravilnika Ljubljana, v specializiranih prodajalnah LL VIVA zdravil za uporabo v humani medicini (Uradni list RS, št. (v okviru razpoložljivega asortimana) in v Spletni Lekarni 86/2008), preostalih izdelkov pa v količinah, ki jih svetujejo Ljubljana na www.lekarnaljubljana.si. Cene s popustom veljajo magistri farmacije, inženirji farmacije in farmacevtski tehniki. izključno ob predložitvi Kartice zvestobe LEKARNE LJUBLJANA Vsi članki, fotografije in druge vsebine, objavljene v in zahtevanega števila jabolk zvestobe, sicer veljajo redne Zdravo - katalogu ugodnosti, so avtorsko zaščitene. cene. Akcijska ponudba izdelkov v specializirani prodajalni LL Vsa vsebina je informativne narave in v nobenem Viva, ki je predstavljena na straneh od 20 do 22 v tem katalogu, primeru ne more nadomestiti posveta z zdravnikom ali velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana in ne s farmacevtom. Naročnik oglasa odgovarja za vsebino velja v enotah Lekarne Ljubljana. Cene so v EUR z vštetim DDV. in skladnost oglasa z veljavno področno zakonodajo. Pridržujemo si pravico do popravkov kataloga, ki jih bomo objavili na www.lekarnaljubljana.si in v enotah Lekarne Ljubljana. Popusti se ne seštevajo. Akcije so predvidene za prodajo v Ustanoviteljica Lekarne Ljubljana količinah, običajnih za gospodinjstva in ne veljajo za pravne osebe. Slike v katalogu ugodnosti so simbolične. Za morebitne napake v tisku se opravičujemo in prosimo, da pokličete brezplačno telefonsko številko 080 71 17. Fotografije: Shutterstock.

KAKO DO JABOLK ZVESTOBE? Z nakupi v vrednosti*: 5—9,99 EUR = 1 jabolko zvestobe 10—14,99 EUR = 2 jabolki zvestobe 15—19,99 EUR = 3 jabolka zvestobe itn. Več na www.lekarnaljubljana.si in na brezplačni telefonski številki 080 71 17.

* V vrednost nakupov se ne šteje nakup zdravil, izdelkov na recept in galenskih izdelkov ter ostalih izdelkov, za katere področna zakonodaja ne dovoljuje izvajanja tovrstnih aktivnosti.

2

Simbol pomeni, da je treba za ceno s Kartico zvestobe predložiti Kartico zvestobe in unovčiti 2 jabolki zvestobe.

31.5.2022 13:41:31


STROKOVNO

Okužbe sečil pri ženskah

Najpogoste vzrok vnetja jši je bakterija E mehurja krajše razda . Coli. Zaradi lje danko je oku med nožnico in žba pogostejš a ženskah in s e pri vsaj peti pri ni bolnikov pon avlja.

Milan Balaban, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

Okužbe sečil lahko prizadenejo katerikoli del sečil, in sicer ledvice, sečevod, mehur ali sečnico. Za okužbe spodnjih sečil je značilno vnetje mehurja ali cistitis, medtem ko je za okužbe zgornjih sečil značilno vnetje ledvic ali pielonefritis. Okužbe mehurja predstavljajo 25 odstotkov vseh okužb pri ženskah, medtem ko se pielonefritis pojavlja precej manj. Bakterija Escherichia coli, ki je normalen del črevesne flore, je najpogostejši vzrok okužbe sečil, predvsem zaradi kratke razdalje od anusa do sečnice, kratke sečnice in višjega pH urina pri ženskah. Tveganje za okužbo mehurja povečujejo spolni odnos, nezadosten vnos tekočine in neustrezna higiena. Ženske, ki so v preteklosti prebolele vnetje mehurja, imajo povečano tveganje, da se jim bolezen ponovi. VNETJE MEHURJA ALI LEDVIC? Na okužbo mehurja posumimo ob prisotnosti bolečega ali pekočega uriniranja, ob povečani pogostosti uriniranja ali ob povečani nuji po uriniranju, sploh če niso prisotni drugi vaginalni simptomi. Verjetnost za cistitis je večja od 50 odstotkov pri ženskah, ki imajo katerikoli simptom, in večja od 90 odstotkov, če gre za boleče uriniranje

4

#ZDRAVO

in povečano frekvenco uriniranja ob odsotnosti vaginalnih simptomov. Povišana telesna temperatura z drugimi sistemskimi simptomi, kot so mrazenje, utrujenost in izčrpanost, bolečine v križnem predelu in nad sramno kostjo, kaže na okužbo ledvic oz. pielonefritis. ZADOSTNA HIDRACIJA IN HIGIENA KOT PREVENTIVA PRED OKUŽBO SEČIL Za preprečevanje okužbe sečil svetujemo uživanje zadostne količine tekočine. Pomembna je ustrezna higiena pred spolnimi odnosi in po njih. Po spolnem odnosu je priporočljivo uriniranje. Odsvetovano je zadrževanje urina, prav tako pa je pomembno mehur izprazniti do konca. Genitalno območje naj bo čisto in suho, obrišemo pa vedno v smeri od naprej nazaj. ZDRAVILA IN IZDELKI ZA PODPORO ZDRAVJU Urološki čaj iz lista vednozelenega gornika (Uvae ursi folium) se uporablja

za lajšanje simptomov blage okužbe sečil, kot sta pekoči občutek pri uriniranju in pogostejše uriniranje. Urološkega čaja ne smemo uporabljati sočasno z izdelki, ki vsebujejo brusnico. Z njim se lahko zdravimo 5–7 dni, največ 4-krat na leto. Iz raziskav je razvidno, da ameriška brusnica preprečujejo vezavo E. Coli na steno sluznice. Zaradi svoje varnosti so prehranska dopolnila iz ameriške brusnice primerna tudi za dolgotrajno uporabo. Zdravilo rastlinskega izvora, ki vsebuje zel navadne tavžentrože, korenino luštreka in list navadnega rožmarina, se uporablja ob blagih težavah zaradi vnetja sečil, kot sta pogosto in pekoče uriniranje in povečana nuja po uriniranju. Če se po nekaj dneh samozdravljenja stanje ne izboljša, je treba stopiti do zdravnika, ki bo postavil ustrezno diagnozo in po potrebi predpisal antibiotično terapijo. Če se pojavijo simptomi okužbe ledvic, je treba čim prej obiskati zdravnika.

AMERIŠKA BRUSNICA preprečuje, da bi se škodljiva bakterija E.coli vezala na steno sluznice sečil in povzročila vnetje.


STROKOVNO

Uporaba zdravil in sonce Milan Balaban, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

Fotosenzibilizacija zaradi zdravil je vnetje kože, ki ga povzroči izpostavljenost kože sončni svetlobi ob sočasni uporabi določenih zdravil. Fotosenzibilizacija poteka po fototoksičnem ali fotoalergijskem mehanizmu. Težave lahko povzročajo zdravila, ki jih zaužijemo, pa tudi tista, ki jih nanesemo na kožo.

npr. ibuprofen, naproksen in izvleček šentjanževke. V svoji lekarni lahko preverite, ali je ob uporabi vaših zdravil zahtevana zaščita pred soncem. Na potrebne zaščitne ukrepe vas bodo opozorili tudi magistri farmacije in farmacevtski tehniki ob izdaji zdravil v lekarni.

Pri fotoalergijskih reakcijah UV-žarki spremenijo strukturo zdravilne učinkovine tako, da jo imunski sistem prepozna kot alergen, kar sproži alergijsko reakcijo. Zaradi tega so vnetja kože pri fotoalergijskih reakcijah podobna ekcemom. Fotoalergijske reakcije potekajo počasneje od fototoksičnih. Težave se namreč lahko pojavijo od 24 do 72 ur po izpostavljenosti soncu, in sicer najpogosteje na izpostavljenih delih kože, lahko pa se razširijo tudi na neizpostavljene dele in se navadno pojavijo šele po večkratnem izpostavljanju UV-žarkom. Najpogostejši vzrok fotoalergijskih reakcij so zdravila, ki jih nanesemo na kožo. Pri fototoksični reakciji zdravilna učinkovina, pod vplivom UV-žarkov iz sončne svetlobe, preide v visoko energijsko stanje in postane reaktivna. Za poškodbe kože zaradi fototoksičnih reakcij so značilne hude sončne opekline. Fototoksične reakcije imajo hiter potek, saj je mogoče poškodbe kože opaziti že po nekaj minutah ali urah po izpostavljenosti sončnim žarkom, za nastanek poškodb kože pa zadostuje že enkratna izpostavljenost soncu. Težave se pojavijo na delih kože, ki so izpostavljeni sončnim žarkom. Pojav in stopnja fototoksične reakcije sta odvisna od zaužitega odmerka.

Nekatera zd ra lahko v kom vila bin izpostavljen aciji z ostjo soncu povzročijo a lergijs podobno hud ko reakcijo, im s opeklinam a ončnim li ekcemu.

ZDRAVILA, KI POVZROČAJO FOTOSENZIBILIZACIJO Fotosenzibilizacijo lahko povzročijo različna zdravila. Previdnost je potrebna pri uporabi zdravil iz skupine nekaterih antibiotikov, kot so tetraciklinski in kinolonski antibiotiki, zdravil iz skupine nesteroidnih protivnetnih zdravil, nekaterih antidepresivov, zdravil za zdravljenje sladkorne bolezni in številnih drugih. V praksi najpogosteje povzročajo težave zdravila, ki vsebujejo doksiciklin, hidroklortiazid, amiodaron, trimetroprim in enalapril. Težave lahko povzročajo tudi zdravila brez recepta, ki vsebujejo

IZOGIBAJMO SE MOČNEMU SONCU Zaščitni ukrepi preprečujejo fototoksične in tudi fotoalergijske reakcije. Nasvet za zaščito pred soncem je, da nosite srajce z dolgimi rokavi. Temnejša oblačila varujejo bolje. Zunanje dejavnosti načrtujte zgodaj zjutraj ali pozno popoldne, ko je UV-sevanje šibkejše. Poti in dejavnosti načrtujte tako, da te potekajo v senci. Uporabljajte zadostno količino sončne kreme. Kreme ne morejo zagotoviti 100-odstotne zaščite pred sončnimi žarki, zato je nujno, da sočasno upoštevate druge ukrepe. Uporabljajte pa tudi kapo in sončna očala.

FOTOSENZIBILIZACIJO KOŽE povzročajo nekatera zdravila ob sočasni izpostavljenosti sončni svetlobi. Poznamo fototoksične poškodbe kože, ki so podobne hudim sončnim opeklinam, in fotoalergijske poškodbe, ki so podobne ekcemom. Fotosenzibilizacijo lahko povzroča veliko zdravil, zato je pomembno, da veste, ali je pri zdravljenju z vašim zdravilom potrebna ustrezna zaščita pred sončno svetlobo. Za preprečevanje težav je priporočljivo uporabljati sončne kreme, nositi dolga oblačila, kape in sončna očala ter izvajati aktivnosti v senci. #ZDRAVO

5


STROKOVNO

Alergije poleti

Spomladans ke alergijske re akcije na cvetni prah p oleti zamanja jo nič manj nep rijetne alerg ij e na sonce, kopaln e vode in pik e različnih žuž elk.

mag. Venceslava Bavčar, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

Pri ponovnem stiku z alergenom pride pri alergikih do alergijske bolezni. Imunski sistem prepozna alergen kot škodljivo snov in sproži nastanek specifičnih protiteles. V poletnem času so pogostejše alergije, povezane s soncem, vodo in piki žuželk. Veliko alergenov in sprožilcev alergijskih odzivov je v našem okolju tako močno razširjenih, da se stiku z njimi ni mogoče izogniti. ALERGIJE, POVEZANE S SONCEM Pri desetini prebivalstva se pojavljajo po izpostavljenosti soncu fotodermatoze, fotoalergične in fototoksične reakcije. Včasih so kožne spremembe povezane z zdravili, ki jih oseba jemlje, ali sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki jih uporablja sočasno. Znaki in simptomi alergij so opazni na koži v obliki srbečih izpuščajev. Svetujemo postopno privajanje izpostavljenosti kože soncu, izogibanje močnemu sevanju sonca med 10. in 16. uro ter

6

#ZDRAVO

pravilno uporabo zaščitnih kozmetičnih izdelkov z visokim faktorjem zaščite. V vročih poletnih dneh uporabljajte pokrivalo (klobuk), sončna očala in lahka oblačila. ALERGIJE, POVEZANE S KOPALNO VODO Fizikalno-kemijska in mikrobiološka kakovost kopalne vode v morju in bazenih je praviloma na urejenih kopališčih spremljana in rezultati javno objavljeni. Kljub temu pa so lahko v vodi ostanki na primer razkužil, ki jih uporabljajo pri pripravljanju kopalne vode. Če ste nanje alergični, se izogibajte bazenski vodi. Po kopanju v bazenu ali morju se oprhajte s pitno vodo. ALERGIJE NA PIKE ŽUŽELK Alergijsko reakcijo po piku žuželk ima okrog pol odstotka ljudi. Večina ljudi po pikih žuželk iz reda kožekrilcev, čebel, čmrljev, os ali sršenov nima večjih težav. Takoj po piku začutijo bolečino, na mestu vboda pa se pojavita rdečica in oteklina, ki v nekaj urah izgineta. Če žuželka piči v usta ali vrat, lahko oteklina oteži dihanje ali celo povzroči zadušitev. Če človeka piči roj žuželk, lahko to povzroči sistemsko zastrupitev. V zadnjih dveh primerih je nujna medicinska pomoč. Simptomi po piku so lahko blagi (srbež, izpuščaj), zmerni (cmok v grlu, krči v trebuhu) ali težki z omotičnostjo, dušenjem in izgubo zavesti zaradi znižanega krvnega tlaka. KAKO SI POMAGATI PRI ALERGIJAH Če je le mogoče, se izogibajte alergenom, sicer je mogoče omiliti alergije z antihistaminiki, ki so na voljo v različnih

farmacevtskih oblikah tudi brez recepta, na primer tablete, kapljice za oko, gel za nanos na kožo. Pomaga tudi izpiranje sluznice nosu in oči s fiziološko raztopino. Ob zamašenem nosu si lahko pomagate z dekongestivi. Če odziv na samozdravljenje ni zadosten ali pa trajajo znaki in simptomi dlje časa, se je treba posvetovati z zdravnikom. Po postavljeni diagnozi in prepoznanih alergenih bolniku svetujemo tudi ustrezne preventivne ukrepe, s katerimi preprečimo ali vsaj bistveno ublažimo pojav in potek alergijske bolezni.

Če ste že imeli težjo alergijsko reakcijo po piku žuželke, morate imeti osnovna zdravila, ki vam jih je predpisal zdravnik, vedno pri sebi. Po piku takoj ukrepajte: • takoj po piku zaužijte tablete antihistaminika in glukokortikoida, • odstranite želo žuželke, če je ostalo v koži, pri tem pazite, da ne stisnete strupnega mešička, • pripravite set za samopomoč z adrenalinom v obliki samoinjektorja, • pokličete zdravniško pomoč, • če se kljub tabletam antihistaminika in glukokortikoida začne razvijati težja sistemska alergijska reakcija z dušenjem ali omotičnostjo, si adrenalin vbrizgajte v podkožje stegna, • lezite in dvignite noge nad raven prsnega koša. S tem povečate dotok krvi v srce in možgane.


STROKOVNO

Potovalna lekarna za otroke mag. Venceslava Bavčar, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

Najpogostejše zdravstvene težave otrok v poletnem času in tudi med dopustom so črevesne okužbe, alergije, vnetja sluhovoda, vnetja kože različnih vzrokov (okužbe, alergije) in dehidracija ob bruhanju, driski ali premajhnem vnosu tekočine. Zdravila shranite na enem mestu, priporočljivo kar v priročni torbici, v kateri bodo na varnem pred otroki. Preden napolnite torbico, preverite še datume uporabe zdravil. Zdravila naj ostanejo v originalni ovojnini, sicer lahko imate pri mejni kontroli težave. Priložena naj bodo tudi navodila za uporabo. Zdravila hranite pri sobni temperaturi, zaščitena pred svetlobo in vlago. Glede shranjevanja zdravil, ki zahtevajo posebne razmere, povprašajte magistra farmacije v lekarni ali svojega zdravnika. V sklopu priprave na potovanje v oddaljene kraje svetujemo obisk v specialistični ambulanti za potovalno medicino najmanj nekaj tednov pred potovanjem. V ambulanti se starši posvetujejo z zdravnikom, dobijo informacije o splošnih in specifičnih tveganjih na potovanju in vsa potrebna osnovna in specifična navodila. Pri otroku lahko opravijo dodatno priporočena in glede na starost otroka mogoča preventivna cepljenja za zaščito na potovanju ter se dogovorijo za

priporočeno zaščito z zdravili, na primer pred malarijo. Vsi otroci, ne glede na starost, potrebujejo za potovanje svoje osebne dokumente s fotografijo. Priporočamo, da otroka na potovanju spremlja tudi njegova najljubša igrača. Še vedno smo v času epidemije novega koronavirusa, zato pred odhodom preverite aktualne vstopne pogoje za posamezne države na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve in upoštevajte njihova priporočila: https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZZ/ Dokumenti/konzularne-zadeve/oddelekza-varstvo-interesov-slovencev/Pregledveljavnih-mejnih-ukrepov-za-drzavljane.pdf

Poleg veljavne kartice zdravstvenega zavarovanja ali zdravstvenega zavarovanja za tujino, ki omogoča zanesljivo, kakovostno zdravstveno oskrbo na področju potovanja in po potrebi tudi nujen transport domov ter potrebnih potrdil o cepljenju, je priporočljivo imeti v potovalni lekarni: • zdravila za zniževanje telesne temperature in zdravila proti bolečini, • zdravila proti potovalni slabosti, • rehidracijski prašek, ki bo v primeru bruhanja ali driske nadomestil izgubljene minerale in preprečil dehidracijo, • zdravila za samozdravljenje zaprtja in driske, • zdravila proti alergijam za ublažitev alergijskih težav, • tablete za razkuževanje vode, če potujete v kraje, v katerih so težave s pitno vodo, • repelente za zaščito pred piki komarjev, klopov in preostalih insektov, • izdelke za zaščito kože pred soncem in nego kože. Poleg zdravil vzemite s seboj tudi termometer in pripomočke za prvo pomoč: sterilne obveze in obliže, gaze, elastični povoj in druge povoje, razkužilo in škarjice. Kronični bolniki naj imajo s seboj zadostno količino zdravil.

#ZDRAVO

7


STROKOVNO

Sončenje in nega KOLIKO NEGOVALNEGA SREDSTVA ZA ZAŠČITO PRED SONCEM JE TREBA NANESTI NA TELO? TELO RAZDELITE NA OBMOČJA: GLAVA/VRAT (ne pozabite na ušesne mečice, koren nosu, ustnice, pri pleši lasišče)

PRSNI KOŠ

Katja Hribar, farm. tehn., Lekarna Miklošič

Čeprav vsi uživamo v družbi toplih sončnih žarkov, saj izboljšajo naše razpoloženje in pomagajo pri tvorbi vitamina D, pa pretirano izpostavljanje soncu žal naredi več škode kot koristi. Povzroči lahko sončne opekline, hiperpigmentacijo, čedalje pogostejše oblike kožnega raka, pospeši pa tudi staranje kože. Količina UV-žarkov, ki pridejo v stik s kožo, je odvisna od letnega časa, dela dneva, časa izpostavljenosti, nadmorske višine in zemljepisne širine. UV-žarki so nevarni zlasti ob UV-indeksu 3 ali več, občutljivost za sonce pa je odvisna tudi od tipa kože. Najbolj je občutljiva otroška koža, saj je tanjša kot koža odraslih in vanjo sončni žarki prodirajo hitreje in globlje. Ker je kožni pigment slabše razvit in ga je manj, ima manj naravne zaščite pred soncem, opekline pa se pojavijo precej hitreje, že v manj kot 5 minutah. KATERI IZDELEK JE PRIMEREN ZA KOGA? Izdelki za zaščito pred soncem imajo štiri ravni zaščite, in sicer nizko s faktorjem od 6 do 10, srednjo s 15 do 25, visoko s 30 do 50 in zelo visoko s faktorjem 50+. Krema nas mora varovati pred UVA- in UVB-žarki. Na ovojnini je označen SPF (Sun Protection Factor), ki pomeni, koliko dlje od nezaščitene je lahko zaščitena koža izpostavljena sončnim žarkom. Je merilo za zaščito kože pred UVB-žarki, kakovostni izdelki za zaščito pred soncem pa morajo vsebovati tudi primerno zaščito pred UVA-žarki. Priporočen je zaščitni faktor 30, pri svetlopoltih pa 50. Višji kot je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar pa noben izdelek pred UV-žarki ne varuje brez pravilne in redne uporabe.

8

#ZDRAVO

2-4 dolžine prsta za posamezen sprednji in zadnji del

Ne le na plaži, poleti se moramo p soncem zašč red vsaki aktivnoititi ob sti n prostem. a

Z LOSJONOM ALI SPREJEM ZA ZAŠČITO PRED SONCEM:

ZGORNJI DEL HRBTA ROKE leva in desna roka

SPODNJI DEL HRBTA TREBUH SPREDNJI DEL NOG

Spredaj: leva in desna noga (ne pozabite na zadnji del stopala)

ZADNJI DEL NOG Zadaj: leva in desna noga

Kozmetični izdelki so na voljo v različnih oblikah (mleko, losjon, gel, olje, v stiku, kot razpršilo). Zaščitni pripravek izberemo glede na tip in stanje kože, intenzivnost sonca in čas, ki ga boste preživeli na prostem. Ker so obraz, roke in dekolte bolj izpostavljeni soncu kot preostalo telo, potrebujejo posebno in dosledno celoletno zaščito. Priporočamo tudi, da poiščete izdelke za zaščito pred soncem, ki vključujejo zaščito pred HEV-svetlobo. Izdelek je treba nanesti najmanj 20 minut pred izpostavljanjem UVsvetlobi, zaščito pa obnavljati na 2 uri ali prej, če se kopamo ali potimo, in v dovolj veliki količini. Če je vaša koža mastna ali nagnjena k aknam, uporabljajte hidrogele ali fluide, ki z vpojnimi pigmenti uravnavajo količino loja, zmanjšajo sijaj in kože ne mastijo. Če je vaša koža nagnjena k alergijam na sonce, izberite dermatološko preizkušene izdelke, ki zmanjšajo nelagodje, pordelost, so brez dišav, z dodatkom neurosensina, alfa glukozilrutina, ovsa in termalne vode. Če je vaša koža suha, uporabljajte kremaste strukture ali olja, ki kožo varujejo in hkrati hranijo. Za zaščito otroške kože uporabljajte le izdelke, ki so zasnovani posebej za to, da pomirijo in zaščitijo nežno in občutljivo otroško kožo. Zato velja splošno pravilo, da se dojenčkov do enega leta starosti ne sme izpostavljati

Na vsako območje nanesite debelo črto losjona za zaščito pred soncem v dolžini od konice sredinca do zapestja.

Vsako območje 15-krat popršite s sprejem.

neposredno soncu, pri dojenčkih, mlajših od šest mesecev, pa zaščitnih faktorjev praviloma sploh naj ne bi uporabljali. Opekline, ki jih dobimo v otroški dobi, povečajo možnost nastanka melanoma v zrelih letih. Za preprečevanje prezgodnjega staranja kože uporabljajte t. i. photoaging izdelke s kratko in dolgoverižno hialuronsko kislino, ki manjšata znake staranja kože, zlasti za uporabo na obrazu in dekolteju. Pri vodnih športih poskrbite za najvišjo vodoodporno zaščito, ki na koži tvori hidrofobni film in pomaga odganjati vodo, vzdržuje visok SPF 50+, tudi če jo nanesete na mokro kožo, zaščiti proti znoju in pesku, je brez mastnega in lepljivega občutka in ne draži oči. Brazgotine in znamenja vedno zelo skrbno namažite z najvišjim faktorjem. Če jemljete zdravila, ki povečajo občutljivost kože za sonce, če ste nedavno imeli laserski poseg ali kemični piling, se soncu čim bolj izogibajte in uporabljajte zelo visok zaščitni faktor. Ker kronološkega staranja žal ne moremo preprečiti, lahko vsaj malo vplivamo na staranje, ki ga povzročajo zunanji dejavniki. Izogibanje soncu med 10. in 16. uro, zaščitna oblačila, pokrivala, kakovostna sončna očala in zaščitna sredstva naj vas spremljajo vsak dan.


Svetovanja in meritve v Lekarni Ljubljana Na spodaj navedena svetovanja se je treba predhodno naročiti v lekarni ali prek virtualne asistentke Žive na www.lekarnaljubljana.si/chatbot ali telefonske številke 01/23 06 100. Storitve so brezplačne.

SVETOVANJE PRI SLADKORNI BOLEZNI

SVETOVANJE PRI POVIŠANEM KRVNEM TLAKU

MOSTE

15/ 06/ 22

12.00-12.30

08.00-12.00

MOSTE

29/ 06/ 22

12.00-12.30

22/ 06/ 22

12.00-12.30

RAKOVNIK

06/ 07/ 22

08.00-12.00

05/ 07/ 22

09.00-12.00

MOSTE

07/ 07/ 22

13.00-13.30

CERKNICA

06/ 07/ 22

09.00-12.00

MOSTE

21/ 07/ 22

13.00-13.30

12.00-12.30

MOSTE

06/ 07/ 22

13.00-13.30

RAKOVNIK

17/ 08/ 22

08.00-12.00

12/ 07/ 22

09.00-12.00

MOSTE

01/ 09/ 22

13.00-13.30

LEKARNA

DATUM

URA

POLJE

09/ 06/ 22

09.00-12.00

CERKNICA

14/ 06/ 22

08.00-10.00

CERKNICA

14/ 06/ 22

08.00-10.00

GROSUPLJE

21/ 06/ 22

ŠKOFLJICA

14/ 06/ 22

12.30-12.45

MOSTE

MOSTE

16/ 06/ 22

12.00-12.30

STARI TRG PRI LOŽU

MOSTE

30/ 06/ 22

GROSUPLJE

30/ 06/ 22

08.00-12.00

CENTRALNA LEKARNA

MOSTE

13/ 07/ 22

13.00-13.30

MOSTE

27/ 07/ 22

13.00-13.30

CERKNICA

20/ 07/ 22

09.00-12.00

CERKNICA

28/ 07/ 22

09.00-12.00

STARI TRG PRI LOŽU

26/ 07/ 22

09.00-12.00

MOSTE

17/ 08/ 22

13.00-13.30

MOSTE

03/ 08/ 22

13.00-13.30

STARI TRG PRI LOŽU

24/ 08/ 22

12.00-15.00

CERKNICA

10/ 08/ 22

16.00-19.00

ŠENTVID

10/ 08/ 22

13.00-14.00

SVETOVANJE PRI POVIŠANEM HOLESTEROLU

SVETOVANJE PRI BENIGNI HIPERPLAZIJI PROSTATE LEKARNA

VRHNIKA

30/ 06/ 22

07.30-09.30

02/ 08/ 22

09.00-12.00

CERKNICA

01/ 07/ 22

08.00-11.00

17/ 08/ 22

13.00-14.00

17/ 08/ 22

08.00-09.00

MOSTE

23/ 06/ 22

12.00-12.30

DOBREPOLJE

13/ 07/ 22

08.00-09.00

MOSTE

20/ 07/ 22

13.00-13.30

LEKARNA

MOSTE

10/ 08/ 22

13.00-13.30

DOBREPOLJE

17/ 08/ 22

08.00-09.00

25/ 07/ 22

13.00-14.00

09.00-12.00

08.00-09.00

08.00-09.00

CERKNICA CENTER

16/ 06/ 22

20/ 07/ 22

15/ 06/ 22

13.00-14.00

MOSTE

DOBREPOLJE

DOBREPOLJE

12/ 07/ 22

09.00-12.00

08.00-11.00

08.00-12.00

ŠENTVID

09/ 06/ 22

16/ 06/ 22

14/ 06/ 22

08.00-12.00

POLJE

ŠIŠKA

GROSUPLJE

28/ 06/ 22

URA

08.00-09.00

12.00-12.30

GROSUPLJE

DATUM

22/ 06/ 22

09/ 06/ 22

URA

LEKARNA

DOBREPOLJE

MOSTE

DATUM

Meritev je brezplačna.

URA

URA

SVETOVANJE PRI OSTEOPOROZI

MERJENJE GLUKOZE V KRVI

Na meritev se ni treba predhodno naročiti. Na spodnji objavljen termin se oglasite v izbrani lekarni in opravite želeno meritev.

DATUM

DATUM

LEKARNA

LEKARNA

URA

URA

LEKARNA

Storitev je brezplačna. DATUM

DATUM

LEKARNA

SVETOVANJE O DEMENCI

Na svetovanje o demenci se lahko prijavite prek telefonske številke 01/23 06 100 ali ob obisku v enotah Lekarne Ljubljana, ki so demenci prijazne točke: lekarne Bežigrajski dvor, Metelkova, Moste, Rakovnik, Pri ZD Grosuplje in Medvode.

CENTRALNA LEKARNA CERKNICA CENTER DOBREPOLJE

Meritev glukoze v krvi izvajamo s pomočjo partnerjev: Inventive Health

CERKNICA

23/ 08/ 22

16.00-19.00 In H

SVETOVANJE OB MERJENJU VENSKEGA PRETOKA V NOGAH S PLETIZMOGRAFOM DATUM

URA

ZD GROSUPLJE

09/ 06/ 22

08.00-10.00

LOGATEC

16/ 06/ 22

09.00-12.00

MIKLOŠIČ

24/ 06/ 22

08.00-10.30

CENTRALNA LEKARNA

05/ 07/ 22

09.00-11.00

ZD GROSUPLJE

07/ 07/ 22

08.00-10.00

RAKOVNIK

12/ 07/ 22

09.00-12.00

MERJENJE HOLESTEROLA V KRVI

Na meritev se ni treba predhodno naročiti. Na spodnji objavljen termin se oglasite v izbrani lekarni in opravite želeno meritev. Storitev merjenja holesterola je plačljiva, cena storitve je 3,60 EUR Imetniki Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana imate na navedeno storitev 20 % popusta.

LEKARNA

DATUM

URA

MOSTE

16/ 06/ 22

09.00-12.00

ŠIŠKA

16/ 06/ 22

08.00-11.00

CERKNICA

01/ 07/ 22

08.00-11.00

Meritev holesterola izvajamo z merilnikom:

Termine svetovanj in meritev v enotah Lekarne Ljubljana spremljajte na spletnem mestu www.lekarnaljubljana.si/dogodki #ZDRAVO

9


STROKOVNO

Schüsslerjeve soli za vsakodnevno zdravje 12 OSNOVNIH SCHÜSSLERJEVIH SOLI 1 Calcium floratum D12 * Št. 2 Calcium phosphoricum D6 * Št. 3 Ferrum phosphoricum D12 * Št. 4 Kalium chloratum D6 * Št. 5 Kalium phosphoricum D6 * Št. 6 Kalium sulfuricum D6 * Št. 7 Magnesium phosphoricum D6 * Št. 8 Natrium chloratum D6 * Št. 9 Natrium phosphoricum D6 * Št. 10 Natrium sulfuricum D6 * Št. 11 Silicea D12 * Št. 12 Calcium sulfuricum D6 * Št.

Obstaja 12 osnovnih Schüsslerjevih soli in 21 dopolnilnih; vseh 33 soli je del obsežne homeopatske materie medice. Težave posameznika narekujejo, katero sol ali več soli bi bilo smotrno dodajati telesu zaradi pomanjkanja, kar lahko razberemo in prepoznamo z značilnimi obraznimi znaki. Zaradi pomanjkanja mineralnih soli v celicah nastane neravnovesje, kar se sprva kaže z manjšimi težavami, dolgoročno pa lahko vodi v bolezen.

4 KOMPLEKSI SCHÜSSLERJEVIH SOLI * * * *

Zellalergie – alergične reakcije Zellcalmin – motnje spanca in nemir Zellimmuferin – imunska podpora Zellvita – energija pri izčrpanosti

Schüsslerjeve soli so učinkovita podpora zdravju kot preventiva, pri akutnih in kroničnih težavah za samozdravljenje. Zato je njihova uporaba v Evropi in svetu še zdaj zelo priljubljena.

ug o dn

2po0pust

os

tz

%

a ime t n i k e

e z ves tobe

Schüsslerjeve mineralne celične soli spadajo med homeopatska zdravila, ki omogočajo nadomeščanje izpraznjenih zalog telesnih mineralov. Njihovo pomanjkanje lahko diagnosticiramo z obrazno diagnostiko. Obraz jasno izraža človekovo stanje in slika pove več kot tisoč besed. Biokemična metoda po dr. Schüsslerju je celostni terapevtski sistem podpore zdravja in se v Evropi uporablja že več kot stoletje, natančno 140 let.

K ar

tic

Tanja Šegula, mag. farm., homeopatinja, vodja Lekarne Levstik

Prepoznavna lekarna za izdajo in svetovanje pri samozdravljenju s homeopatskimi zdravili v Lekarni Ljubljana je Lekarna Levstik. V lekarni se je mogoče oglasiti na krajše svetovanje pri samozdravljenju ob izdaji homeopatskih zdravil od ponedeljka do četrtka, med 10. in 16. uro, ob petkih med 10. in 13. uro. V Lekarni Levstik se lahko oglasite le za nasvet, ali pa vam pomagamo izbrati tisto, kar resnično potrebujete. Več o 12 Schüsslerjevih osnovnih soleh in 4 kompleksih lahko preberete v izobraževalnem gradivu, ki je na voljo v vaši izbrani homeopatski lekarni.

Magnezij 400 mg

za aktivno življenje magnezijev citrat in vitamin B2 zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti normalno delovanje mišic Za pripravo napitka z okusom pomaranče in limete, s sladilom.

Magnezij in vitamin B2 (riboflavin) prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi ter delovanju živčnega sistema. Magnezij prispeva k delovanju mišic. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana, specializiranih prodajalnah LL Viva (v okviru razpoložljivega asortimana) in Spletni Lekarni Ljubljana na www.lekarnaljubljana.si. Akcija velja na izdelek Magnezij 400 mg od 9. 6. do 29. 8. 2022 oz. do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo.

10

#ZDRAVO


ZA BOLJŠE POČUTJE

KOENCIM Q10 50 MG

CELOVIT

Koencim Q10 50 mg je prehransko dopolnilo s koencimom Q10 v obliki kapsul, 30 kapsul. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana.

Prehransko dopolnilo CeloVit vsebuje vitamine, minerale in koencim Q10 v obliki praška za pripravo napitka, okus pomaranče in limete, 20 vrečk. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 13,82 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 14,90 € cena s Kartico zvestobe

11,06 €

3

POPUST:

20 %

VONPHARMA VITAMIN C 1000 MG Prehransko dopolnilo z vitaminom C v obliki tablet s podaljšanim sproščanjem, 10-12 ur. Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob, pri delovanju imunskega sistema in zaščiti celic pred oksidativnim stresom, 100 tablet. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 18,31 € cena s Kartico zvestobe

14,65 €

20 %

VONPHARMA B KOMPLEKS 100 Vitamini B skupine, pridobljeni iz naravnega vira - kvasa. Tablete s podaljšanim sproščanjem, 10-12 ur, 80 tablet. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 19,80 € cena s Kartico zvestobe POPUST:

4

20 %

POPUST:

20 %

SOLGAR

Prehranska dopolnila brez umetnih arom in barvil. Akcija velja na celotno linijo Solgar. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

CURALIN Je popolnoma naraven izdelek, vsebuje izvlečke 9 rastlin (momorika, jambol, sabljasti triplat, indijska kosmulja, kutki, kurkuma, zdravilna svercija, gurmar, cimet v prahu), 42 kapsul.

e z ves tobe

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

os

a ime i k e K ar tn

tic

u go dn

tz

POPUST:

3

15,84 € 3

1po5pu%st

11,92 €

redna cena: 12,98 € cena s Kartico zvestobe

11,68 €

3

**

POPUST:

10 %

U R*

POSPEŠUJE ZDRAVLJENJE in deluje do 24 ur*

Zdravilo Voltaren Emulgel vsebuje dietilamonijev diklofenakat. *ob uporabi dvakrat na dan. **Na podlagi najvišjega vrednostnega tržnega deleža v obdobju zadnjih 12 mesecev (MAT Julij 2021, vrednost prodaje) v katergoriji topikalnih analgetikov 20E1; vir: IQVIA Market Viewer Slovenia

PRED UPORABO NATANČNO PREBERITE NAVODILO! O TVEGANJU IN NEŽELENIH UČINKIH SE POSVETUJTE Z ZDRAVNIKOM ALI S FARMACEVTOM. Imetnik blagovnih znamk oziroma licence blagovnih znamk je skupina družb GSK. ©2021 skupina družb GSK ali njihov dajalec licence. PM-SI-VOLT-21-00019, 08/21

#ZDRAVO

11


ZA BOLJŠE POČUTJE

2po0pu%st

Ušesni čepki preprečujejo vstop vode v ušesa, medtem ko plavate ali se tuširate. Zmanjšajo glasnost motečih zvokov na potovanjih in ko ste izpostavljeni glasbi ali hrupnim napravam. Na voljo so čepki v velikosti S (6-11 mm) za manjše sluhovode in L (7-12 mm), ki se prilegajo večini sluhovodov, 1 par. redna cena: 3,86 € cena s Kartico zvestobe POPUST: € 1 20 %

a ime i k e K ar tn

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

3,09

M. E. V. FELLER PROBIFAST PRAŠEK VREČKA 10 G

BIO-KULT

Vsebuje dva seva: Bifidobacterium lactis BL-04 in Lactobacillus rhamnosus BIFOLAC GG ter vitamin D. Izdelek je pripravljen s tehnologijo, ki omogoča lažje zaužitje in hitro topljenje v ustih brez tekočine, 10 vrečk po 10 g.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

u go dn

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 9,40 cena s Kartico zvestobe €

POPUST:

20 %

tz

e z ves tobe

2po0pu%st

a ime i k e K ar tn

os

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

u go dn

Yasenka Skinage - linija prehranskih dopolnil s hidroliziranim kolagenom Naticol® v tekoči obliki ali v prahu ter hidroliziranim keratinom Cynatine®. Na voljo več vrst.

IRON VITAL TONIK

tic

2

YASENKA SKINAGE

Iron VITAL tonik vsebuje železo v dvovalentni obliki, ki ga človeško telo zlahka absorbira, zlasti če ga jemljemo v kombinaciji z vitaminom C. Dodani so vitamini C, B1, B2, B6, B12 ter niacin. Vitamin C poveča absorpcijo železa. Odmerjanje s priloženo merilno žličko. Za odrasle in otroke od 4. leta starosti, 250 ml. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 12,95 € cena s Kartico zvestobe

11,01 €

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

12

#ZDRAVO

a ime i k e K ar tn

os

7,52 €

tz

1po5pu%st

3

POPUST:

15 %

e z ves tobe

Prehranska dopolnila z liofiliziranimi sevi mlečnokislinskih in drugih živih bakterij. Brez glutena, umetnih barvil, arom in konzervansov. Primerna tudi za vegetarijance in nosečnice. Akcija velja za vse kapsule Bio-kult, razen za akcijska pakiranja.

tic

os

tz

SWEDSAFE ČEPKI ZA UHO PLAVANJE

e z ves tobe

u go dn

Izdelki vsebujejo kulture (L. gasseri, B. bifidum, B. longum), brez mleka, toplotno stabilne in odporne proti želodčni kislini. Zagotovljena stabilnost v roku uporabe tudi po odprtju. Na voljo Kyo-Dophilus za odrasle: Trio regular, 45 kapsul in +Encimi, 60 kapsul ter za otroke Kyo-Dophilus Kids, 60 žvečljivih tablet z okusom vanilije.

tic

KYO-DOPHILUS


ZA BOLJŠE POČUTJE

YASENKA URO BALANCE

BRUSNICA

Prehransko dopolnilo v tekoči obliki vsebuje izvleček ameriške brusnice, ptičjega dresnika, D-manozo in vitamin C. Okus brusnice, 250 ml Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 19,90 € cena s Kartico zvestobe

15,92

Prehransko dopolnilo z ekstraktom plodov ameriške brusnice v obliki kapsul. Ena kapsula vsebuje 72 mg proantocianidinov, 30 kapsul. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

4

redna cena: 13,81 € cena s Kartico zvestobe

POPUST:

20 %

FEMIDOC URO-EXPRESS ®

11,05 €

®

femidoc® URO-EXPRESS® je rešitev za zdravljenje in preprečevanje vnetja mehurja, ki ga povzroča bakterija E.coli. Vsebuje 2g D-manoze v enem odmerku, alternativa antibiotikom, 14 vrečk po 2 g.

3

POPUST:

20 %

URIFAR FORTE Urifar forte je prehransko dopolnilo, ki vsebuje kombinacijo D-manoze, izvlečke cvetov hibiskusa in višnjevih pecljev ter vitamin A, 14 vrečk.

Medicinski pripomoček.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 19,75 € cena s Kartico zvestobe

16,79 €

redna cena: 24,90 € cena s Kartico zvestobe

4

POPUST:

15

18,68 €

%

4

POPUST:

25 %

DA

TA B L

KRČNE ŽILE? BOLEČINA V NOGAH? OTEKANJE NOG?

N

mikronizirani diosmin

ET A NA

OKREPITE SVOJE VENE! Flebaven krepi vaše vene, deluje protivnetno ter učinkovito zmanjša bolečino v nogah, občutek težkih nog in otekanje nog.

Flebaven®. Lahkoten korak za zdrave vene. www.flebaven.si Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

#ZDRAVO

13


ZA BOLJŠE POČUTJE

redna cena: 10,78 € cena s Kartico zvestobe

9,70 €

2

POPUST:

10 %

tz

1po5pu%st

a ime i k e K ar tn

os

redna cena: 6,70 € cena s Kartico zvestobe

u go dn

Medicinski pripomoček.

Medicinski pripomoček

2

POPUST:

MICROLIFE MERILNIK KRVNEGA TLAKA BP B3 AFIB

10 %

DUREX

Durex je vodilna blagovna znamka na področju izdelkov za varno spolnost. Akcija velja za vse kondome in lubrikante Durex. Medicinski pripomoček

Merilnik lahko zazna neredni utrip, ki kaže na atrijsko fibrilacijo. Visoka točnost pri zaznavanju atrijske fibrilacije med merjenjem krvnega tlaka*. Zaznavanje neenakomernega srčnega utripa. 5 let garancije. *Merilnik krvnega tlaka Microlife BP B3 AFIB ne diagnosticira atrijske fibrilacije, tako da se je za postavitev diagnoze potrebno obrniti na zdravnika.

e z ves tobe

Medicinski pripomoček

os

a ime i k e K ar tn

tic

u go dn

tz

Medicinski pripomoček

Zmanjšuje pogostnost in trajanje driske. Učinkuje v 12 urah. Na voljo kapsule za uporabo pri odraslih, 15 kapsul in vrečice s praškom za uporabo pri otrocih, 20 vrečic.

Pomaga preprečevati žulje namestite ga pred začetkom aktivnosti. Trak je prožen, na želeno velikost se ga lahko trga z roko. Hipoalergen, 1 kos (4,5 m x 2,5 cm).

2po0pu%st

Medicinski pripomoček Nexcare ColdHot vrečka je namenjena za hladne ali tople obkladke za večkratno uporabo. Vrečka vsebuje okolju prijazen, 99% biorazgradljiv gel (99% aktivnih sestavin, po 84/449/EEC). 11 x 26 cm, 1 vrečka.

NORMIA STOP

NEXCARE™ OBLIŽ AKTIVNI TRAK

6,03 €

NEXCARE™ COLDHOT VREČKA CLASSIC

redna cena: 106,39 € cena s Kartico zvestobe

90,43 €

7

POPUST:

15 %

www.bolezni-ven.si

Pustite bolečine v nogah za seboj!

Postanite neustavljivi

(diosmin / flavonoidi, izraženi kot hesperidin)

DTX 0522OKVB

Zdravilo Detralex je kombinacija flavonoidov, ki deluje protivnetno. Že od prvih simptomov dalje učinkovito zdravi boleče, težke in otekle noge ter nočne krče v mečih.

14

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Servier Pharma d.o.o., Podmilščakova ulica 24, 1000 Ljubljana

#ZDRAVO

e z ves tobe

a ime i k e K ar tn

os

tz

tic

u go dn

2po0pu%st

e z ves tobe

Linija Master Aid vsebuje različne obliže za oskrbo ran in izdelke za zaščito stopal. V akciji so zaščitni tulec za prste na nogah in rokah, velikost L, 2 kosa; distančnik Mix za prste na nogah za 2., 3. in 4. prst, 3 kosi in distančnik za veliki prst na nogi, velikost S in L, 2 kosa.

tic

MASTER AID


MALČKI IN MAME

FITOBIMBI

FOLNA KISLINA 400 µG

ZANZI BABY 0+ Naravna zaščita kože od rojstva dalje. Vsebuje rastlinske izvlečke (citronele, sivke idr.). Brez DEET. Ne masti, 100 ml. ZANZI FAMILY 3+ Naravna zaščita kože za vso družino, primerna za otroke od 3. leta dalje. Vsebuje eterična olja (citronele, sivke, idr.). Brez DEET. Ne masti, 100 ml.

Folna kislina 400 μg je prehransko dopolnilo s folno kislino v obliki tablet, 60 tablet. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana. redna cena: 6,57 € cena s Kartico zvestobe

5,26 €

redna cena: 11,99 € cena s Kartico zvestobe

10,79 €

3

10 %

Nahrbtnik ima velik predal in sprednji manjši predal ter dve stranski mrežici za shranjevanje stvari. Izdelan je iz neoprena in je tako izjemno trpežen ter odporen na poškodbe in na različne vremenske razmere (sonce, dež). Velikost nahrbtnika je 34 cm. redna cena: 14,89 € cena s Kartico zvestobe

8,93 €

redna cena: 27,03 € cena s Kartico zvestobe

2

POPUST:

40 %

POPUST:

15 %

MALČEK PLIŠASTA IGRAČA

MALČEK BRISAČA ZA DOJENČKE

Malček plišasta igrača je prikupna plišasta igrača v podobi zmajčka Malčka v velikosti 22 cm.

Malček brisača za dojenčke je iz 100% bombaža, primerna za dojenčke in potiskana z motivom zmajčka Malčka, dimenzija 75 x 75 cm. Proizvedeno v Sloveniji. redna cena: 12,90 € cena s Kartico zvestobe

7,74 €

20 %

MALČEK NAHRBTNIK

BIO krema za sončenje za otroke - SPF 50+ je hipoalergena krema, primerna za otroke. Je vodoodporna, brez dišav in brez alergenov. Od 6. meseca starosti dalje. Ecocert certifikat, 100 ml.

5

POPUST:

POPUST:

ALGA MARIS

22,98 €

2

redna cena: 8,66 € cena s Kartico zvestobe

2

POPUST:

6,93 €

40 %

2

POPUST:

20 %

mišice, energija

aktivni moški

nespečnost, stres

kapljice brez alkohola

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana, v specializiranih prodajalnah LL VIVA (v okviru razpoložljivega asortimana) in v Spletni Lekarni Ljubljana na www.lekarnaljubljana.si. Akcija velja od 9. 6. do . 29. 8. 2022 oziroma do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične. Popust velja za izdelke navedene v oglasu. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Naročnik oglasa je Fitosan d.o.o.

#ZDRAVO

15


NEGA TELESA

VENAGEL

100% ORGANSKO KARITEJEVO MASLO MANGO

Venagel vsebuje izvleček divjega kostanja. Po nanosu hladi in odpravlja občutek težkih, utrujenih nog, 100 g.

Karitejevo maslo mango kožo vlaži in izdatno nahrani. Vsebuje vitamina A in E. Dodano mangovo maslo z izjemnimi vlažilnimi lastnostmi mehča in gladi suho in hrapavo kožo ter pomaga upočasniti nastajanje gub. Vsebuje visoko raven hranilnih snovi, ki prispevajo k lepim lasem. Primerno je za nego kože obraza, telesa in las, 100 ml.

redna cena: 10,94 € cena s Kartico zvestobe POPUST:

10 %

redna cena: 11,89 € cena s Kartico zvestobe

9,51 €

2

POPUST:

20 %

BIO-OIL

tz

15%

16

#ZDRAVO

tic

Dr. Hauschka kozmetika ne popust vsebuje mineralnih olj, silikonov, tz a ime i k e K ar polietilen-glikola (PEG) in sintetičnih tn konzervansov. Namesto tega se raje odloča za 100% naravne surovine - te so v večini ekološke pridelave ali pa imajo certifikat Demeter. Dr. Hauschka linija izdelkov za nego obraza in telesa ter ličila so odlikovana z ekološkim certifikatom NATRUE. Popust velja na celotno kozmetiko Dr. Hauschka. os

EUCERIN.SI

e z ves tobe

DR. HAUSCHKA

u go dn

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana, v specializiranih prodajalnah LL Viva (v okviru razpoložljivega asortimana) in v Spletni Lekarni Ljubljana na www.lekarnaljubljana.si. Akcija velja od 9. 6. do 29. 8. 2022 oziroma do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične. Akcija velja za vse serume in boosterje iz linije Hyaluron-Filler in Anti-Pigment, razen za darilna in promocijska pakiranja. Naročnik oglasa je Beiersdorf.

3po0pu%st

a ime i k e K ar tn

os

od 9. 6. do 29. 8. 2022

u go dn

22 % POPUST

NA VSE BOOSTERJE IN SERUME

Olje za nego kože: za brazgotine, strije, neenakomerno polt, zrelo in izsušeno kožo. Priporočljivo za nosečnice. Na voljo olje: 60 ml in 125 ml ter 100% Naravno olje, 60 ml. Gel je namenjen suhi koži, zlahka se vpije v kožo in preprečuje izgubo vlage ter ponovno vzpostavi optimalno navlaženo stanje kože, 50 ml ali 100 ml.

e z ves tobe

2

tic

9,85 €


NEGA TELESA

DAYLONG

MLEKO ZA SONČENJE

Liposomalni losjoni za zaščito pred soncem, za občutljivo kožo obraza in telesa. Brez dišav, parabenov. Izjemno vodooporen. Na voljo Ultra losjon, ZF25, 200 ml; Extreme losjon, ZF50, 200 ml in Sensitive gel fluid v pršilu, ZF30, 150 ml. Od 1. leta.

Vsebuje kombinacijo organskega in anorganskega zaščitnega sredstva. Velika vsebnost kakavovega masla in olivnega olja, ki kožo negujeta in ščitita pred izsušitvijo, ZF20, 200 ml. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana.

e z ves tobe

6,67 €

a ime i k e K ar tn

os

tz

redna cena: 8,34 € cena s Kartico zvestobe

tic

u go dn

2po0pust %

IMMUNDOC® HERPALYSIN® immundoc HERPALYSIN , krema za zdravljenje in preprečevanje herpesa na ustnicah. Deluje v vseh fazah, z L-lizinom, cinkom, ehinacejo in zaščitnim faktorjem 30, 7 ml. ®

®

2

POPUST:

20 %

NEKOČ IN DANES, VESCIN GEL Gel za nego utrujenih in težkih nog, z escinom in mentolom, 150 ml. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana.

Medicinski pripomoček

redna cena: 9,80 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 9,15 € cena s Kartico zvestobe

7,78 €

2

POPUST:

15 %

7,84 €

2

POPUST:

20 %

#ZDRAVO

17


REPELENTI IN NEGA

PRŠILO PROTI KOMARJEM IN KLOPOM

JUNGLE FORMULA

Izdelki Jungle Formula nudijo največjo možno zaščito pred komarji, klopi in drugimi insekti. Na voljo maximum pršilo proti klopom, 75 ml; strong pršilo proti komarjem, 75 ml; maximum pršilo proti komarjem, 75 ml in losjon za otroke proti komarjem, 125 ml.

Tekoči repelent za učinkovito zaščito pred navadnimi in tigrastimi komarji do 4 ure, ter pred klopi do 8 ur. Primeren tudi za otroke od tretjega leta dalje. Ne vsebuje DEET in je primeren tako za nanos na kožo kot tudi po površini oblačil, 100 ml. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana.

a ime i k e K ar tn

os

tz

1po0pu%st

redna cena: 8,56 € cena s Kartico zvestobe POPUST:

20 %

Nega po piku!

Ben’s 30 Repelent s 30 % DEET in brez alkohola zagotavlja zanesljivo zaščito za vso družino pred klopi in drugimi insekti.

After Bite 100% zanesljiva pomoč po piku komarjev, čebel, os, mravelj, muh, obadov ali ožigu rastlin. V obliki peresa.

Naročnik oglasa:

Biocid uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o proizvodu.

tz

Top Pharma d.o.o.

1po5pu%st

a ime i k e K ar tn

os

Učinkovita zaščita pred komarji, klopi in drugimi insekti!

Brenči, pika, srbi in skeli …

u go dn

Kje je Ben’s? Ga je zmanjkalo?

After Bite Kids Nepekoča krema nežno in v trenutku odpravi boleče posledice pikov insektov. Posebej je primerna za otroke.

e z ves tobe

2

tic

6,85 €

tic

u go dn

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o izdelku.

e z ves tobe

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o izdelku.

After Bite Xtra Izdelek učinkovito lajša težave po pikih čebel, os, mravelj in ožigih meduz. Še posebej učinkovit je pri hujših reakcijah na pike.

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana, v specializiranih prodajalnah LL Viva (v okviru razpoložljivega asortimana) in v Spletni Lekarni Ljubljana na www.lekarnaljubljana.si. Akcija velja od 9. 6. do 29. 8. 2022 oziroma do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične. Akcija velja za izdelke Ben’s 30, After Bite, After Bite Extra in After Bite Kids.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Imetnik blagovnih znamk oziroma licence blagovnih znamk je skupina družb GSK. ©2022 skupina družb GSK ali njihov dajalec licence. PM-SI-FENI-22-00001, 02/22. www.gsk.com

18

#ZDRAVO


MESEČNA AKCIJA JUNIJ / JULIJ / AVGUST

PO

PUST

20% LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS JUNIJ

PO

PUST

PO

PUST

22%

20%

EUCERIN SUN

A-DERMA PROTECT IN DUCRAY MELASCREEN

JUNIJ

JUNIJ

PO

PUST

20%

VICHY CAPITAL SOLEIL JULIJ

PO

PO

PUST

20% AVENE SUN JUNIJ

PUST

20% ALOEVERA X2 JULIJ JULIJ

OB D A R I LO P U NAKU

CAPITAL SOLEIL

PO

PUST

20% VITRY

AVGUST

PO

PUST

20%

OB D A R I LO P U U K NA

MASTER AID

Nega nohtov, stopal in obraza

AVGUST

Medicinski pripomoček.

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana v mesecih junij, julij in avgust, kot navedeno pri posamezni akciji oz. do prodaje zalog v enotah Lekarne Ljubljana, specializiranih prodajalnah LL Viva (v okviru razpoložljivega asortimana) in Spletni Lekarni Ljubljana na www.lekarnaljubljana.si. Akcija je predvidena za prodajo v količinah, običajnih za gospodinjstva in ne velja za pravne osebe. Akcija ne velja za promocijska pakiranja, popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične. www.lekarnaljubljana.si

#ZDRAVO

19


LL VIVA •

SPECIALIZIRANA PRODAJALNA Z MEDICINSKIMI PRIPOMOČKI

LL VIVA •

LL Viva je sodobna specializirana prodajalna z medicinskimi pripomočki, zdravili brez recepta ter drugimi izdelki za ohranjanje zdravja in dobrega počutja.

LL VIVA • LL VIVA •

V ponudbi LL Vive najdete izdelke, ki so namenjeni vsem starostnim skupinam:

LL VIVA •

• pripomočki za pomoč starejšim pri vsakdanjih opravilih, • pripomočki za gibalno ovirane osebe, • ortopedska obutev, • opornice, • diagnostični testi, • izdelki za oskrbo poškodb in ran, • kozmetični izdelki in izdelki za osebno nego, • otroški program, • živila za posebne prehranske in zdravstvene namene, • izdelki za odpravljanje oziroma lajšanje težav, povezanih z boleznimi sodobnega časa.

LL VIVA • LL VIVA • LL VIVA • LL VIVA • LL VIVA • LL VIVA

V specializiranih prodajalnah LL Viva izdajamo medicinske pripomočke na naročilnico.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije

Ugodnosti kartice zvestobe na voljo tudi v LL VIVI

LL VIVA •

Brezplačno svetovanje!

LL VIVA • LL VIVA •

Brezplačno svetovanje glede izbire in uporabe prehranskih dopolnil blagovne znamke Biostile®.

NOLVVIOVI vL

ZA PRIJAVO NA TERMIN UPORABITE KONTAKTNE PODATKE NAJBLIŽJE POSLOVALNICE.

LL VIVA

KOLEDAR BREZPLAČNIH MERITEV IN SVETOVANJ

• LL VIVA • LL VIVA •

PRESEJALNO MERJENJE MINERALNE KOSTNE GOSTOTE Z ULTRAZVOKOM IN IZRAČUN TVEGANJA ZA OSTEOPOROZNI ZLOM Z RAČUNALNIŠKIM MODELOM FRAX*

ANALIZA STOPAL IN IZDELAVA FOOTBALANCE VLOŽKOV PO MERI

• LL Viva Litija:

• LL Viva Prisojna: vse dni, razen srede, od 9.00 do 18.00

16. 6., od 10.00 do 12.00

LL VIVA • LL VIVA

MERJENJE VENSKEGA PRETOKA S PLETIZMOGRAFOM

• LL Viva Litija:

• • • •

• LL Viva Postojna: 22. 6., od 9.00 do 12.00

LL Viva Litija: 14. 6., od 9.00 do 12.00 LL Viva Idrija: 15. 6., od 9.00 do 12.00 LL Viva Prisojna: 16. 6., od 9.00 do 12.00 LL Viva Postojna: 16. 6., od 9.00 do 12.00

• LL Viva Idrija:

15. 6., od 9.00 do 12.00 29. 6., od 9.00 do 12.00

*Meritve bodo opravljali strokovnjaki iz Društva za osteoporozo.

NA MERITVE IN ANALIZO SE JE TREBA NAROČITI: • osebno v LL Vivi • po telefonu na 01 230 61 54 (Prisojna), 05 630 18 41 (Postojna), 05 374 38 24 (Idrija), 01 723 36 89 (Litija) • preko e-pošte na llviva.prisojna@llgrosist.si; llviva.postojna@llgrosist.si; llviva.idrija@llgrosist.si; llviva.litija@llgrosist.si

LL VIVA

20

AKCIJSKA PONUDBA LL VIVA


LL VIVA LL VIVA

spremembe)

LL VIVA

LL VIVA

• artritis ali vnetje v kolenu (do vnetja največkrat privede obraba) • poškodbe kolenskega sklepa (kite, hrustanec, meniskus) • prevelika ali ponavljajoča obremenitev • prenesena bolečina iz kolka ali hrbtenice • zlom kosti v kolenu • prekomerna telesna teža, ki dodatno obremenjuje koleno

LL VIVA

poškodovano koleno • če kolena ni možno obremeniti

STABILIZATOR POGAČICE PAVIS

KOMPRESIJSKA OPORNICA ZA POGAČICO OS1ST

Pomaga pri hitrejšem okrevanju, saj lahko z dvema elastičnima trakovoma prilagodite pritisk glede na obliko noge in vrsto težave. Odprtina na kolenu z mehkim silikonskim obročem zagotavlja stabilnost pogačice. Dve odstranljivi stranski opori omogočata dodatno stabilnost kolena.

Opornica, primerna pri otekanju in bolečinah v kolenu, ki so najpogostejše pri pohodnikih in tekačih (patelarni tendinitis). Primerno tudi pri artritisu in podobnih težavah. Za uporabo med hojo ali vadbo za dodatno zaščito, podporo in stabilizacijo pogačice.

LL VIVA LL VIVA LL VIVA •

POPUST:

33,29€ 20%

LL VIVA

Izdelana iz trpežnega in mehkega najlona, brez šivov. Na voljo v štirih velikostih. Medicinski pripomoček. akcijska cena s Kartico zvestobe

redna cena: 19,55 €

POPUST:

87,60€ 20%

akcijska cena s Kartico zvestobe

redna cena: 109,50 €

POPUST:

LL VIVA

Na voljo v šestih velikostih, modre barve, 100% bombaž ob stiku s kožo. Medicinski pripomoček.

akcijska cena s Kartico zvestobe

LL VIVA

14,90€ 20%

Velikosti: M, L, XL. Medicinski pripomoček

redna cena: 41,61 €

POPUST:

LL VIVA

akcijska cena s Kartico zvestobe

• LL VIVA •

redna cena: 18,62 €

Učinkovit in udoben stabilizator pogačice, ki se ga enostavno namesti in je kot nekakšne vrste sodoben povoj. Namenjen rehabilitaciji kot kompresija in zaščita pri poškodbah, po bolezenskih stanjih pogačice in meniskusa. Primeren za zaščito med ukvarjanjem s športom.

KOLENSKA OPORNICA Z ODPRTINO ZA POGAČICO PAVIS

Pripomoček za oporo in zaščito pri vnetjih kit in sklepov zaradi poškodb, pritiska in preobremenjenosti. Opornica je narejena iz kombinacije dveh raztegljivih materialov (mehki bombažni velur in gosta najlonska mrežica). Pritisk se nastavi glede na potrebe posameznika in pri tem ne ovira krvnega obtoka. Na voljo v dveh velikostih. Medicinski pripomoček.

Nika Meden, farm. tehn.

PODKOLENSKA OPORNICA PAVIS

• LL VIVA

LL VIVA

KDAJ POIŠČEMO POMOČ PRI ZDRAVNIKU? • če se na kolenu pojavi močnejša oteklina • če se na bolečem predelu pojavi rdečina • če bolečino spremljajo mravljinci • če se v kolenu pojavi boleče pokanje in ste v preteklosti že imeli

LL VIVA

upočasnimo pretok. To je še kako zaželeno po operacijah ali poškodbah. • S toplimi obkladki (toplota deluje ravno obratno kot hlajenje) se poveča prekrvavitev. Uporablja se jih npr. če smo zakrčeni in je tkivo togo ter nepretočno. Toplota ga bo zmehčala in razširila ožilje. V ta namen uporabljamo termofor, grelna mazila, infrardeče lučke, … • Po posvetu z zdravnikom stranki svetujemo za njo najbolj primerno opornico za koleno (glede na vrsto težave).

LL VIVA

KAKO SI OLAJŠAMO BOLEČINE? • Z mrzlimi obkladki praviloma preprečujemo zatekanje, ker

Koleno je največji in najbolj zapleten sklep v telesu. Sestavljen je iz treh kosti: golenice, stegnenice in majhne kosti pogačice. Vse tri kosti delujejo druga na drugo, kar omogoča 4 mm debela hrustančna obloga, ki prekriva vse kosti in omogoča drsenje, hkrati pa amortizira delovanje sil. Okrog sklepa leži sklepna ovojnica, ki skrbi za prehrano sklepa, saj so v njej žile in živci. Okoli sklepa in v njem so tudi številni ligamenti (vezi). Zelo pomembne vezi so sprednja in zadnja križna vez ter stranski vezi. Za izteg kolenskega sklepa je najbolj pomembna štiriglava mišica, ki leži na sprednji strani stegna. Na zadnji strani stegna so mišice, ki omogočajo upogibanje kolena. Koleno je zmožno prenašati velike sile, zato je pomembno, da so hrustančne strukture primerno ohranjene.

LL VIVA

SESTAVA KOLENA

KAJ POVZROČA BOLEČINE V KOLENU? • osteoartroza kolena (ob obrabi sklepa nastopijo degenerativne

• LL VIVA •

KOLENO

LL VIVA

Strokovno

15,64 € 20%

AKCIJSKA PONUDBA LL VIVA

21


LL VIVA •

u go dn

2po0pu%st

tz

LL VIVA

Zagotavlja mehko, a trdno oporo za glavo. Za večje udobje in sprostitev, zmanjšuje napetost v vratu, glavi in ramenih.

a ime i k e K ar tn

os

LL VIVA •

Bergle za podlaket s čvrstim, a lahkim aluminijastim ohišjem in ergonomskim ročajem. Nastavljive po višini, varne, z odsevnikom za boljšo vidljivost in gumijastim spodnjim delom.

BLAZINA ZA VRAT AIDAPT

e z ves tobe

LL VIVA

NASTAVLJIVE BERGLE AIDAPT

tic

Ne spreglejte akcijske ponudbe v LL Vivi!

LL VIVA

Izdelana je iz spominske pene s prevleko iz velurja, ki je odstranljiva in pralna. Lahko se jo uporablja doma, zunaj, na potovanju ipd.

Na voljo v različnih barvah in vzorcih, 10 stopenj nastavitve višine (do držala za roko): 787 – 991 mm.

redna cena: 9,90 €

LL VIVA

akcijska cena s Kartico zvestobe

POPUST:

7,92 € 20%

• LL VIVA •

PRIPOMOČEK ZA PRIJEMANJE IN POBIRANJE AIDAPT

Pohodna palica z udobnim, ukrivljenim ročajem s peno in vgrajenim zložljivim sedežem.

LL VIVA

LL VIVA

ZLOŽLJIVA PALICA S SEDEŽEM AIDAPT

Pripomoček s priročnimi kleščami za oprijemanje, udobnim ročajem in vrtljivo glavo (360˚). Lahka in trpežna konstrukcija za enostavno uporabo. Pomaga zmanjšati pritisk na hrbet med stegovanjem ali prepogibanjem.

Palica je izdelana iz aluminija, s plastičnim sedežem in nedrsečimi nogami. Največja dovoljena teža uporabnika je 100 kg.

LL VIVA

Na konico je pritrjen magnet za pobiranje manjših kovinskih predmetov. Dolžina: 600 mm.

20,70

redna cena: 9,70 €

akcijska cena s Kartico zvestobe

POPUST:

20%

7,76

LL VIVA •

2po0pu%st

tz

a ime i k e K ar tn

os

LL VIVA • LL VIVA

Majhen in učinkovit pripomoček za raztezanje ter krepitev vseh mišičnih skupin, enostaven za uporabo. Zanka je večplastna, in zato tudi bolj trpežna. Ker so zanke debelejše, se med vadbo ne zvijajo.

u go dn

LL VIVA •

ELASTIČNA ZANKA MVS

e z ves tobe

akcijska cena s Kartico zvestobe

tic

LL VIVA

redna cena: 25,88 €

POPUST:

20%

ODSTRANJEVALEC TRDE KOŽE BEURER MP 28 Odstranjuje in brusi trdo kožo na stopalih, vlaži in mehča razpokano kožo ter jo obnavlja. Z LED lučko se lahko osvetli površino kože. Kompletu so priloženi trije brusni valji (2 groba, 1 fini) in 2 bateriji 1,5V AA.

• LL VIVA

Na voljo so štiri težavnosti (barve) elastike: rumena – lahka, rdeča – srednja, zelena – težka, modra - zelo težka. Velikost: 2,5 x 28 cm

redna cena: 34,13 €

LL VIVA •

akcijska cena s Kartico zvestobe

POPUST:

27,30 20% €

LL VIVA

LL VIVA PRISOJNA

• LL VIVA

Prisojna ulica 7, 1000 Ljubljana T: 01 230 61 54 pon. - pet.: 9.00 - 18.00

LL VIVA POSTOJNA Tržaška cesta 59, 6230 Postojna T: 05 630 18 41 pon. - pet.: 9.00 - 17.00 sob.: 8.00 - 16.00

LL VIVA IDRIJA

Lapajnetova ulica 61, 5280 Idrija T: 05 374 38 24 pon. - pet.: 9.00 - 17.00

LL VIVA LITIJA

Ljubljanska cesta 3, 1270 Litija T: 01 723 36 89 pon. - pet.: 9.00 - 17.00

• LL VIVA

Posebna ponudba LL Viva velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 9. 6. do 29. 8. 2022 oziroma do odprodaje akcijskih zalog. Popusti se ne seštevajo, slike so simbolne. LL Grosist d.o.o., Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana.

22

AKCIJSKA PONUDBA LL VIVA


a n t e l o p a š a v e J

potovalna lekarna

a ime t n i k e K a r

os

tz

tic

ug o dn

1po5pu%st

e z ves tobe

že pripravljena?

DEHIDRACIJA

PREBAVNE TEŽAVE

CAR/CAR/POS/Ad/05.22

PPRREBAVN E TTEŽAVE

UJETA VODA V UŠESIH

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana, v specializiranih prodajalnah LL Viva (v okviru razpoložljivega asortimana) in v Spletni Lekarni Ljubljana na www.lekarnaljubljana.si. Akcija velja od 9. 6. do 29. 8. 2022 oziroma do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Slike so simbolične. Akcija velja za izdelke Jamieson mlečnokislinske bakterije EKSTRA MOČ, O.R.S hidratacijske tablete, EarPro pršilo za uho, Sikapur Med gel za želodec in črevesje 30x15ml. Naročnik oglasa je Carso pharm d.o.o. Sikapur Gastro gel in EarPro pršilo sta medicinska pripomočka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.


® LINEX Brezskrbno na dopust

Skenirajte kodo in

SODELUJTE V NAGRADNI IGRI Nagradna igra traja od 1. 6. do 31. 8. 2022. Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

Informacija pripravljena: maj 2022 | 211067 Linex® Forte vsebuje liofilizirane probiotične (mlečnokislinske) bakterije. www.lek.si | Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.