Page 1

www.lekarnaljubljana.si | www.lekarna24ur.com

Veljavnost Veljavnost od 30. od11. 19.2017 10. dodo27. 15.11. 1. 2017 2018

7

STR

10

STR STR

8

9

STR

13

STR


CE

ZD

LOVITO

R AV L J E N J

E

Tvoje grlo je tvoja moč.

NOV OKUS

limona in bezeg

Izdelka ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

Edinstvena formula za celovito zdravljenje bolečega grla. • Hitro lajša bolečino. • Zdravi vnetje. • Odpravlja vzrok okužbe.

www.septabene.si

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


V Hiši Ljubhospic ena izmed sob posvečena novemu donatorju

LEKARNA LJUBLJANA PRAZNUJE V ČASU TRAJANJA KATALOGA UGODNOSTI ROJSTNI DAN PRAZNUJEJO NASLEDNJE ENOTE LEKARNE LJUBLJANA: ● CERKNO 1. 12. 2017 ● VELIKE LAŠČE 6. 12. 2017 ● KOSEZE 8. 12. 2017 ● RAKOVNIK 8. 12. 2017 ● LOG-DRAGOMER 22. 12. 2017 ● NOVA LEKARNA POSTOJNA 22. 12. 2017 ● BEŽIGRAJSKI DVOR 4. 1. 2018 ● VILA URBANA 16. 1. 2018 Ob rojstnem dnevu posamezne lekarne bomo razveselili tudi vas, saj boste za vsak nakup prejeli 10% popust. Rojstnodnevni 10% popust velja ob enkratnem nakupu v posamezni enoti na dan praznovanja. Ugodnost ne velja za nakup: zdravil in izdelkov na recept, galenskih izdelkov, začetnih mlečnih formul, izdelkov, ki so že v akciji ali katalogu ugodnosti, darilnih bonov in knjig, ki so v Sloveniji v prodaji manj kot 6 mesecev. Popusti se ne seštevajo. Akcija je predvidena za prodajo v količinah, običajnih za gospodinjstva, in ne velja za pravne osebe.

-10% ob enkratne m nakupu

Hiša Ljubhospica je sobo številka tri posvetila javnemu podjetju Vodovod-Kanalizacija (Vo-Ka) v znak hvaležnosti za donacijo, ki jo je podjetje namenilo Zavodu Ljubhospic. Ob tej priložnosti sta direktor podjetja Krištof Mlakar in direktor Ljubhospica dr. Marjan Sedej simbolično odkrila ploščico hvaležnosti. Krištof Mlakar je ob tej priložnosti povedal: »Pri tej odločitvi nas je vodila etika, vodilo nas je spoštovanje do življenja. Tudi na ta način želimo ustvarjati boljšo družbo.« Dr. Marjan Sedej pa je poudaril, da je delovanje Hiše Ljubhospica še vedno popolnoma odvisno od posameznikov in družbeno odgovornih podjetij. »Prepričani smo, da je strokovna in sočutna oskrba do zadnjega dne življenja temeljna človekova pravica, in veseli nas, da je to vrednoto in potrebo v družbi prepoznalo tudi javno podjetje Vo-Ka.«

BREZPLAČNO PREDAVANJE ZA IMETNIKE KARTICE ZVESTOBE LEKARNE LJUBLJANA Tema predavanja: Preprečevanje in lajšanje prehladnih obolenj pri otroku. Predavatelj: Milan Balaban, mag. farm., Lekarna Ljubljana Termin in lokacija predavanja: sreda, 13. 12. 2017, ob 18. uri v Viteški dvorani, Križanke, Ljubljana. Udeležbo na predavanju potrdite s klicem na brezplačno telefonsko številko 080

71 17 ali prek e-pošte: kartica.zvestobe@lekarna–lj.si. Predavanje je namenjeno imetnikom Kartice zvestobe in je brezplačno. Število mest je omejeno.

Cene s popustom iz ZDRAVO - kataloga ugodnosti veljajo izključno ob predložitvi Kartice zvestobe LEKARNE LJUBLJANA in zahtevanega števila jabolk zvestobe, sicer veljajo redne cene. Cene so v EUR z vštetim DDV. Pridržujemo si pravico do popravkov kataloga, ki jih bomo objavili na www.lekarnaljubljana.si in v enotah Lekarne Ljubljana. Nakup zdravil brez recepta iz tega kataloga je mogoč v količinah, ki jih določa 60. člen Pravilnika o razvrščanju, predpisovanju in izdajanju zdravil za uporabo v humani medicini (Uradni list RS, št. 86/2008), preostalih izdelkov pa v količinah, ki jih svetujejo magistri farmacije, inženirji farmacije in farmacevtski tehniki. Slike v katalogu ugodnosti so simbolične. Popusti se ne seštevajo. Ponudba v katalogu ugodnosti velja od 30. 11. 2017 do 15. 1. 2018 oziroma do odprodaje akcijskih zalog v enotah Lekarne Ljubljana. Akcije so predvidene za prodajo v količinah, običajnih za gospodinjstva in ne veljajo za pravne osebe. Za morebitne napake v tisku se opravičujemo in prosimo, da pokličete brezplačno telefonsko številko 080 71 17. Fotografije: Lekarna Ljubljana, Shutterstock.

KAKO DO JABOLK ZVESTOBE? Z nakupi v vrednosti*: 5—9,99 EUR = 1 jabolko zvestobe 10—14,99 EUR = 2 jabolki zvestobe 15—19,99 EUR = 3 jabolka zvestobe itn. Več na www.lekarnaljubljana.si in na brezplačni telefonski številki 080 71 17.

NE POZABITE UNOVČITI JABOLK ZVESTOBE, ZBRANIH V LETU 2017 več na strani 29

* V vrednost nakupov se ne šteje nakup zdravil in izdelkov na recept ter galenskih izdelkov.

2

Simbol pomeni, da je treba za ceno s Kartico zvestobe predložiti Kartico zvestobe in unovčiti 2 jabolki zvestobe.


Z Lekarno Ljubljana do zdravja in višje kakovosti življenja FOTOGRAFIJE: osebni arhivi, arhivi občin

O velikem pomenu prisotnosti Lekarne Ljubljana v lokalnih okoljih so prepričani župani občin, v katerih ima Lekarna Ljubljana svoje enote. Po njihovem mnenju Lekarna Ljubljana s svojo ponudbo in prijaznim ter strokovnim osebjem zagotavlja visok nivo storitev in s tem pripomore h kakovosti življenja v lokalnih okoljih. Zoran Janković,

župan Mestne občine Ljubljana V Ljubljani na vseh področjih življenja stremimo k najvišji kakovosti storitev za naše meščanke in meščane. Zdravje je eno najpomembnejših, saj se zavedamo, da je to naše največje bogastvo. Zato smo na kakovost zdravstvenih storitev še posebej pozorni in upravičeno občutljivi. Vesel sem, da sodelavke in sodelavci Lekarne Ljubljana z direk torjem dr. Marjanom Sedejem na čelu svoje poslanstvo opravljajo izjemno zavzeto, strokovno in predano. Njihove storitve so na najvišjem nivoju, svoje primarno delovanje pa nadgrajujejo z različnimi programi in aktivnostmi, s katerimi skrbijo tako za preventivno delovanje na področju zagotavljanja zdravja kot tudi za svetovalne aktivnosti. Tako ljudem približajo zdrav življenjski slog ter jim pomagajo ob dilemah, ki se ob tem porajajo. Z veseljem in ponosom opazujem, kako z osebnim pristopom, prijaznostjo in pozitivno naravnanostjo širijo dober glas o Lekarni Ljubljana. In ta glas je vedno širši, saj nenehno dopolnjujejo svojo mrežo tudi izven Ljubljane ter tako vedno širšemu krogu prebivalcev zagotavljajo kakovostne in nadstandardne lekarniške storitve.

4

#ZDRAVO


Peter Verlič,

župan Občine Grosuplje

neposredni bližini zdravstvenega doma nov, sodoben objekt, namenjen lekarniški dejavnosti. V prihodnje si želim, da bi Lekarna Ljubljana v Ivančni Gorici ohranila dosedanji trend kakovostne in dostopne lekarniške ponudbe, prepričan pa sem, da bodo kmalu dozorele tudi potrebe po novih enotah še v drugih predelih občine Ivančna Gorica.

V prihodnje si želimo, da bi dejavnost lekarne v kraju še razširili. Možnosti so predvsem v razširitvi ponudbe, spremembi delovnega časa ter posodobitvi lekarne.

Stojan Jakin,

župan Občine Vrhnika

Peter Ložar, V naši občini imamo dve enoti Lekarne Ljubljana, Lekarno Grosuplje in Lekarno Sončni dvori, trenutno pa je tik pred odprtjem nova lekarna, ki jo težko pričakujemo. Nova sodobna lekarna namreč stoji poleg Zdr avst venega doma Grosuplje, uporabnikom pa bo tako omogočala lažji in enostavnejši dostop do zdravil ter pripomočkov in ostalih izdelkov za ohranjanje zdravja. Z odprtjem nove lekarne v Grosupljem na Koščakovem hribu, kjer že stoji zdravstveni dom, bomo dobili pravi mali zdravstveni center. Menim, da so storitve, ki jih Lekarna Ljubljana nudi tudi našim občankam in občanom zelo kakovostne in zagotovo je tudi to razlog, da se naša občina lahko ponaša z nazivom najbolj zdrave slovenske občine, na kar smo zelo ponosni. Tudi v prihodnje želim Lekarni Ljubljana uspešno delo, uresničevanje strategije in vizije.

Dušan Strnad,

župan Občine Ivančna Gorica

župan Občine Trzin

O storitvah enote Lekarne Ljubljana v Trzinu kot župan slišim veliko zelo pozitivnih mnenj občanov. Njena prisotnost v neposredni bližini Doma starejših občanov, blokov in tudi zdravstvene ordinacije je seveda izredno zaželena, obenem pa je to območje tudi nekakšno središče Trzina. V letu 2018 si, če bodo to dopuščale razmere, želim podaljšanje delovnega časa in ohranjanje trenutnega nivoja ponudbe.

Na Vrhniki imamo dve enoti, z delovanjem obeh smo zadovoljni. Z vodstvom zavoda smo se že v preteklem letu dogovarjali o izgradnji nove, sodobnejše enote, s čimer se ni strinjal del občinskega sveta, tako da so bili (poleg drugih vzrokov) razgovori prekinjeni. Moja želja je, da bi se na Vrhniki v neposredni bližini zdravstvenega doma, ki je trenutno v fazi širitve, zgradila tudi lekarna, ki bi ustrezala današnjim zahtevam.

Metod Ropret,

župan Občine Brezovica

Anton Zakrajšek,

župan Občine Velike Lašče

S storitvami in ponudbo Lekarne Ljubljana v naši občini sem kot župan zelo zadovoljen, enakega odziva pa sem deležen tudi od občanov. Naša pričakovanja so v celoti izpolnjena. Lekarna Ljubljana ima v občini Ivančna Gorica dolgoletno tradicijo oskrbovanja občanov z zdravili in drugimi izdelki. Poleg zagotavljanja kakovostne in široke ponudbe izdelkov občanom, me še posebej veseli, da je Lekarna Ljubljana leta 2016 zgradila v Ivančni Gorici, v

Storitve Lekarne Ljubljana v Ve l i k i h L a š č a h p o m e n i j o pomemben del zdravstvene oskrbe, visok nivo storitev pa pomembno vpliva na kakovost življenja v lokalnem okolju in navsezadnje tudi na ohranjanje poseljenosti slovenskega podeželja.

#ZDRAVO

5


Miran Stanovnik,

župan Občine Log-Dragomer

Kot župan in občan ugotavljam, da je enota Lekarne Ljubljana za nas zelo dobrodošla pridobitev, ker smo z njo dobili nadvse kakovostno storitev na tem področju. Občani so ponosni, da je na našem dvorišču tako imeniten ponudnik lekarniških storitev. Verjamem, da imamo verjetno nekaj rezerve še v prilagajanju delovnega časa, sicer pa res ni pripomb, ki bi izhajale iz obratovanja v zadnjem obdobju.

Berto Menard,

Jože Doles, župan Občine Bloke

Kot župan sem z Lekarno Ljubljana zelo zadovoljen, saj imam z njo prijetne izkušnje, kar zadeva strokovnost in ponudbo. Občanke in občani povedo, da je lekarna nepogrešljiv del naše občine. Zadovoljni so, saj jim nudi hitro in učinkovito storitev in izdelke, osebje lekarne pa je strokovno in prijazno. V letu 2018 si želimo povečanja prostorov lekarne.

Tako občani kot tudi sam kot župan smo z velikim zadovoljstvom sprejeli odprtje enote Lekarne Ljubljane na Blokah. Prisotnost lekarne je našim prebivalcem pomembno izboljšala raven zdravstvenih storitev, saj so jim sedaj dostopne na enem mestu in v domačem kraju. Vesel bom, če bodo storitve ostale na dosedanjem nivoju. Tudi v bodoče si želimo dobre založenosti z zdravili in izdelki za ohranjanje zdravja ter prijazne storitve.

župan Občine Logatec

Marko Rupar,

župan Občine Cerknica

Bojan Sever, župan Občine Idrija

Bojan Čebela,

župan Občine Borovnica Kot župan sem zelo zadovoljen s storitvami in ponudbo Lekarne Ljubljana v naši občini, enakega mnenja pa so tudi občanke in občani. V letu 2018 si želim, da bi Lekarna Ljubljana pristopila k obnovi in razširitvi poslovnih prostorov v Zdravstvenem domu Cerknica, pričakujemo pa tudi čimprejšnje odprtje lekarne v središču Cerknice.

Lekarna Ljubljana je v naši občini v istem objektu kot zdravstvena p o s t aja. O p a ž a m o, d a s e z d r a v s t v e n e d e j a v n o s t i k r č i j o, prizadevamo si za pridobitev novih programov v okviru zdravstvene postaje. Priložnost za Lekarno Ljubljana pa vidim v odprtju dodatne enote v sklopu novih trgovskih centrov.

Janez Komidar,

župan Občine Loška dolina

Jurij Kavčič, župan Občine Cerkno

Lekarna Ljubljana s svojo enoto v Starem trgu zadovoljuje vse potrebe občanov in s tem izpolnjuje tudi moja pričakovanja, tako da si lahko le želim, da bi s takšnim delovanjem nadaljevali tudi v prihodnje v dobrobit vseh uporabnikov.

6

#ZDRAVO

Kot župan sem s storitvami, ki jih ponuja Lekarna Ljubljana, zadovoljen. Mislim, da se s tem strinjajo tudi občani, saj pripomb glede storitev še nismo prejeli. Želim si, da v prihajajočem letu ponudba in storitve ostanejo tako dobre ali še boljše, kot so sedaj. S ciljem občankam in občanom zagotoviti kakovostne storitve in dostopnost bomo podprli tudi širitev dejavnosti oz. druge pobude.

S storitvami Lekarne Ljubljana v naši občini smo zadovoljni tako občani kot tudi jaz kot župan. Želim si, da bi ponudba in storitve tudi v letu 2018 ostali na nivoju letošnjega leta.


STROKOVNO

Ščitnica

Mag. Venceslava Bavčar, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

Nepravilno izločanje hormonov žleze ščitnice lahko povzroči vrsto zdravstvenih problemov: od golšavosti do življenjsko ogrožujočih stanj. Žleza ščitnica je ena od najpomembnejših žlez z notranjim izločanjem, ki pomembno vpliva na presnovo, rast in razvoj. Nahaja se na sprednji strani vratu, pred grlom. Je metuljaste oblike, sestavljena iz dveh mešičkov. Ščitnica svojo funkcijo opravlja s pomočjo ščitničnih hormonov. Njena vloga je kopičenje joda za nastajanje dveh hormonov, trijodotironina (T3) in tiroksina (T4). Ob delovanju ščitnice je treba omeniti še en hormon – tireotropin ali TSH. To je hormon, ki spodbuja delovanje ščitnice. Nastaja v hipofizi, kjer se začne sproščati, ko je zaznano pomanjkljivo delovanje ščitnice. Hipotiroidizem pomeni zmanjšano delovanje ščitnice in posledično zmanjšano tvorjenje ter izločanje ščitničnih hormonov. Vzrokov za nastanek hipotiroidizma je več. Najpogosteje ga povzroči avtoimunska bolezen – Hashimotov tiroiditis, pri katerem je ščitnica pogosto povečana, hipotiroidizem pa nastopi po več letih zaradi postopnega propada žleze. Do hipotiroidizma zelo pogosto privede zdravljenje hipertiroidizma, predvsem z radioaktivnim jodom ali operacijo. Ščitnica slabše deluje še pri tistih ljudeh, ki s hrano zaužijejo premalo joda. Najbolj tipičen znak je golšavost, ki jo je mogoče preprečiti z jodiranjem soli, kar se v Sloveniji po zakonu obvezno izvaja.

Hipotiroidizem zdravimo z zdravili v obliki tablet, ki vsebujejo ščitnični hormon. Zdravljenje se začne postopoma. Predvsem pri starejših in bolnikih z ishemično srčno boleznijo je treba začeti zdravljenje z nižjimi odmerki, saj bi višji odmerki lahko povzročili neugodne stranske učinke. Odmerek zdravila je pravšnji, ko dosežemo primerno raven TSH, kar redno kontroliramo. Bolniki morajo zdravila jemati vse življenje. V nosečnosti je treba odmerke običajno povišati, jemati pa jih ni priporočljivo sočasno z zdravili za nadomeščanje železa, saj ti motijo absorpcijo tiroksina. SIMPTOMI IN ZNAKI ZMANJŠANEGA DELOVANJA ŠČITNICE: • pridobivanje teže, ki vodi v debelost, • izpadanje las, • depresija in slabo razpoloženje, • krhki in lomljivi nohti, • zmanjšanje spolnega libida, • utrujenost, večja potreba po spanju, • bolečine v mišicah in sklepih, • motnje koncentracije, • anemija, • nagnjenost k alergijam in infekcijam, prehladom, • prezgodnja menopavza. Hipertiroidizem pomeni povečano delovanje ščitnice in s tem povečano tvorjenje ter izločanje hormonov. Ščitnica postane povečana. Hipertiroidizem je bolezensko stanje, ki nastane, ker ščitnica tvori preveč ščitničnih hormonov. Pri pretiranem delovanju ščitnice se, ne glede na vzrok,

vsa presnovna dogajanja v telesu pospešijo. Do hipertiroidizma lahko pride pri več stanjih v telesu, najpogosteje pri t. i. Basedowovi bolezni, nato še pri toksični nodularni golši ali žleznem tumorju in vnetju ščitnice, npr. subakutnem tiroiditisu. SIMPTOMI IN ZNAKI POVEČANEGA DELOVANJA ŠČITNICE SO: • slabše prenašanje vročine, • večkratno odvajanje blata, • nespečnost, tesnoba, razdražljivost, • prekomerno potenje, • neredni menstruacijski cikli, • pospešen srčni utrip, • povečan apetit, izgubljanje teže brez razloga.

NEZDRAVLJENJE LAHKO PRIVEDE DO RESNIH ZDRAVSTVENIH ZAPLETOV Zdravljenje bolezni ščitnice poteka tako, da se v telo vnesejo potrebni ščitnični hormoni v primernem odmerku oz. se njihovo izločanje ustrezno zavre. Če hipotiroidizem ni zdravljen, lahko sčasoma povzroči anemijo, znižanje telesne temperature in odpovedovanje srca. Bolezenski znaki se stopnjujejo do zmedenosti, motenj zavesti ali celo kome (miksedemska koma), ki je smrtno nevarno stanje in pri katerem je dihanje upočasnjeno, prav tako pa je upočasnjen tudi pretok krvi skozi možgane. Neposredno lahko miksedemsko komo sprožijo izpostavljenost mrazu, okužbe, poškodba ali pomirjevala.

#ZDRAVO

7


STROKOVNO

Sladkorna bolezen in njena samokontrola

Mag. Venceslava Bavčar, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

S samokontrolo ravni glukoze v krvi sladkorni bolnik pomembno prispeva k uspešnemu zdravljenju in načrtovanju nadaljnje terapije. Sladkorna bolezen je, poleg hipertenzije in povišanih vrednosti maščob in holesterola v krvi, najpogostejša kronična nenalezljiva bolezen. Gre za stanje povišane ravni glukoze v krvi. Tako kot pri drugih kroničnih boleznih predstavljajo največjo težavo neurejena in neodkrita stanja povišane vrednosti glukoze v krvi. Samokontrola sladkorne bolezni je tisti koristen ukrep, ki pomaga k ohranitvi in vzdrževanju zdravja, če jo znamo pravilno izpeljati, vrednotiti ter tudi ukrepati. Pomembno je, da rezultate meritev ustrezno ovrednotimo in glede na izmerjene vrednosti ukrepamo, npr. s spremembo prehrane ali življenjskega sloga. Pravilne interpretacije rezultatov meritev in ukrepanja se lahko naučimo v diabetoloških ambulantah.

SAMOKONTROLA je osnovno orodje za vodenje sladkorne bolezni - opolnomoči bolnika za samooskrbo. IZVAJANJE SAMOKONTROLE Na splošno je priporočljivo, da si z inzulinom zdravljeni bolniki koncentracijo glukoze izmerijo vsaj trikrat dnevno. Pogostost samokontrole pri bolnikih, ki se ne zdravijo z inzulinom, pa je treba individualno prilagoditi. Posamezna meritev krvnega

8

#ZDRAVO

sladkorja iz kapilarne krvi ne pove veliko o stanju glikemije, je pa pomembna za ustrezno ukrepanje v danem trenutku glede na navodila. Trenutne vrednosti krvnega sladkorja se lahko hitro spreminjajo, zato se pri sladkornih bolnikih spremlja tudi t. i. glikirani hemoglobin, ki pokaže stanje krvnega sladkorja za nekaj tednov nazaj.

VREDNOST SLADKORJA V KRVI: Pri zdravih osebah:

Na tešče do vključno

Sladkorni bolniki:

Na tešče več ali enako

6,0 7,0

mmol/L

mmol/L

Naključne vrednosti več ali enako

11,1

mmol/L

Parne meritve sladkorja v krvi nam lahko pomagajo ugotoviti, kako se vrednosti krvnega sladkorja spremenijo po obroku ali telesni aktivnosti. Eno meritev naredimo pred, drugo pa 1,5 ure po obroku ali telesni aktivnosti. Razlika v vrednosti nam pove, kako naše telo odreagira na vnos ali porabo sladkorja. S pomočjo ustreznih ukrepov lahko preprečimo velika nihanja v vrednosti krvnega sladkorja, npr. po telovadbi zaužijemo večji obrok, če je padec vrednosti visok, ali se izogibamo hrani, ki nam zelo poveča krvni sladkor.

NEGA NOG JE NUJNA Osveščenost sladkornega bolnika je temelj za preprečevanje zapletov bolezni. Sem sodi tudi nega nog. Zaradi bolezni lahko pride do okvare živcev in motenj prekrvavitve v nogah. Omejena gibljivost in deformacija sklepov ter poškodbe tkiv z vnetji in okužbami pogosto spremljajo predvsem starejše sladkorne bolnike. Trije osnovni nasveti za preprečevanje zapletov so: stopala naj bodo vedno čista, voljna, topla in suha; bolnik s sladkorno boleznijo naj ne hodi bos, noge naj si vsakodnevno pregleda, da takoj ugotovi morebitne poškodbe, ki jih ne zazna zaradi okvarjenega občutka za bolečino; stopala naj bodo vedno zavarovana v primerni in udobni obutvi. Čevelj naj bo najmanj 1,2 cm daljši od najdaljšega prsta in 1,2 cm širši od širine noge. Če imate sladkorno bolezen in katerega izmed v nadaljevanju naštetih problemov z nogami, obiščite strokovnjaka v diabetološki ambulanti: rane ali poškodbe na prstih in razpoke med prsti, vraščene nohte na prstih nog, odrevenelost ali bolečine v nogah, otrditev prsta/ov, potemnitev kože, rdečico, vnetje ali okužbo.

Za svoje noge lahko največ naredite sami. Pri vsakodnevni negi nog uporabljajte blago milo, noge dobro osušite, ne pozabite predelov med prsti, in namažite z ustrezno kremo, primerno za nego nog bolnikov s sladkorno boleznijo.


STROKOVNO

Nega suhe kože pozimi Katja Hribar, farm. teh., Lekarna pri polikliniki

Suha koža potrebuje pretežno maščobo, izsušena pa vlago. V vsakem primeru ji je v mrzlih mesecih priporočljivo nuditi dodatno nego od zunaj in od znotraj. Mnogokrat nepravilno uporabljamo ali zamenjujemo izraza suha in izsušena koža. Koža je suha takrat, ko ji primanjkuje maščob, izsušena pa takrat, ko ji primanjkuje vlage. Lahko je hkrati suha in izsušena ter imamo občutek napete, pretesne kože, ki jo »vleče skupaj«. Pogosto je pordela, pojavijo se popokane kapilare, se lušči, lahko je celo razpokana in poškodovana. Taka koža tudi hitro vpije kremo. Poleg blagih izdelkov z vlažilnimi sestavinami, ki zagotavljajo ustrezno vlažnost kože in zmanjšajo izhlapevanje vlage, priporočamo tudi uporabo hranilnih in negovalnih izdelkov z več maščobne faze, ki zadržijo vlago v koži in preprečijo njeno nadaljnje izhlapevanje. SUHA KOŽA JE TANKA, SE LUŠČI IN GUBA Suha koža v mladosti je tanka, dobro prekrvavljena, breskove barve, s komaj vidnimi porami, brez ogrcev. Suha zrela koža pa je tanka, skoraj prosojna, brez sijaja, nežne rožnate barve, neenakomerno pigmentirana, na dotik hrapava in groba, pogosto se zaradi pomanjkanja vode v roženi plasti drobno lušči, ima slab tonus, pojavljajo se gubice okoli oči, ust in po vratu. Prav tako je nagnjena k pojavu razširjenih kapilar ter rdečice, hitro se odzove na zunanje in notranje spremembe, prisotni so neprijetni občutki ščemenja, zbadanja, pikanja ter srbenja. Za suho kožo je značilno pomanjkanje vode v roženi plasti zaradi manjše vsebnosti naravnega vlažilnega faktorja, spremenjene lipidne sestave ali obojega. Zaradi pomanjkanja loja, ki ga povzroča nezadostno izločanje žlez lojnic, je okvarjena zaščitna funkcija kože, ki ščiti pred izgubo vlage, posledično pa suha koža postane izsušena. VZROKI ZA POJAV SUHE KOŽE Razlogi za izsušenost kože so tako zunanji (nizka vlažnost, mraz, vročina,

5 NASVETOV ZA NEGO SUHE KOŽE

1.

Ne uporabljamo agresivnih čistilnih izdelkov, alkalnih mil, izdelkov z alkoholom in mask, ki se na koži strdijo, ker razmastijo ter izsušijo kožo. Uporabljamo mlačno vodo in nežne čistilne blazinice ter kože ne drgnemo preveč.

2.

Zjutraj kožo osvežimo s termalno vodo ali brezalkoholnim tonikom, nanesemo dnevno kremo z vlažilnimi sestavinami in UV-filtri. Lahko uporabimo tudi serum in kremo za okoli oči.

3.

Zvečer kožo očistimo z nežnim čistilnim mlekom, ki ga odstranimo z mlačno vodo, in tonikom brez alkohola ali z micelarno tekočino, ki je ni treba izpirati. Nanesemo bogato nočno hranilno kremo, pod katero lahko nanesemo še serum in kremo za okoli oči.

4. 5.

Pilinge delamo le enkrat do dvakrat mesečno, izogibamo se predelu oči.

Uporaba vlažilcev (hialuronska kislina, sečnina ali urea, dekspantenol, glicerol, propilenglikol, sorbitol) ob visoki atmosferski vlažnosti črpa zalogo vode iz globljih plasti kože in zmanjša izhlapevanje vlage, zato moramo hkrati uporabiti tudi hranilne in negovalne izdelke z več maščobne faze (emoliente in okluzive), ki s tvorbo vodoodpornega filma zadržijo vlago v koži, zmanjšajo možnost luščenja in jo dodatno ščitijo. Mednje spadajo lanolin, vazelin, minerala ter silikonska olja, ki jih nanašamo na vlažno kožo.

veter, pretirano sončenje, nepravilna nega kože, uporaba močnih detergentov, prepogosto umivanje z vročo in trdo vodo, nezdrav način življenja, nepravilna prehrana z enoličnimi jedilniki, premalo zaužite tekočine, stroge diete, kajenje) kot notranji (genetska nagnjenost k suhi koži, bolezenski procesi, ko so strukture kože poškodovane – atopični dermatitis, luskavica). Vzrok so lahko tudi nekatere sistemske bolezni (motnje v delovanju ščitnice, diabetes) ter staranje kože, ko ženske v menopavzi in po njej zaradi pomanjkanja estrogenov in propadanja kožnih struktur pogosto pesti izsušena koža. Stanje suhe kože se poslabša v jesenskih in zimskih mesecih, saj smo pozimi bolj izpostavljeni večjim temperaturnim razlikam. Takrat moramo biti toliko bolj pozorni na pravilno in pogostejšo nego. Še posebej moramo zaščititi že poškodovano in razdraženo kožo, kožo, nagnjeno k alergijam, atopijskem dermatitisu, luskavici, rosacei, nežno otroško kožo in izpostavljene dele telesa, torej obraz in roke. Namesto alkalnih mil uporabljamo sindete in se

izogibamo dolgim in vročim kopelim, ki izsušijo kožo, saj izperejo varovalno plast maščob. Po umivanju na še vlažno kožo nanesemo zaščitno hranilno kremo, kajti navlažena in negovana koža je videti lepša, bolj polna ter zdrava.

NAHRANIMO KOŽO TUDI OD ZNOTRAJ Obraz je ogledalo našega zdravja in ne izraža le naših občutkov, temveč tudi ravnovesje ali neravnovesje misli. Če želimo, da bo naša koža optimalno delovala, moramo zanjo skrbeti tako od znotraj z uravnoteženo prehrano, bogato z vitamini in z zadostnim dnevnim vnosom vode, da se izognemo dehidraciji kože in organizma, kot tudi od zunaj s pomočjo pravilne nege ter negovalne kozmetike. Poskrbimo še za zračenje in vlaženje prostorov in se izogibajmo nezdravemu načinu življenja (kajenje, pretirano uživanje alkohola, začinjena ter industrijsko predelana hrana, stres …). Ne pozabimo niti na gibanje in zadostno količno spanca. In odsev v ogledalu bo kmalu bolj zadovoljen.

#ZDRAVO

9


STROKOVNO

Kašelj pri otrocih Pri kašlju za preprečevanje širjenja okužbe namesto roke raje uporabite robček .

Milan Balaban, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

Pri izbiri pravega zdravila moramo vedeti, ali je kašelj suh ali z izločkom, s katerim se čistijo pljuča. Slednjega ne smemo zavirati, temveč pospešiti in olajšati izkašljevanje z redčenjem sluzi. Kašelj je sunkovit refleksni izdih zraka, ki je posledica mehanskega ali kemičnega draženja dihalnih poti. Ker omogoča čiščenje in odstranitev sluzi ter tujkov iz dihalnih poti, predstavlja pomemben obrambni mehanizem telesa. Najpogosteje je posledica virusnih okužb, npr. gripe ali prehlada, nekoliko manj pa tudi bakterijskih. Ločimo produktiven in suh kašelj. Pri produktivnem kašlju izkašljujemo sluz in izmeček, pri čemer je značilen občutek polnih pljuč oz. luščenje iz pljuč. Suhi oz. neproduktivni kašelj spremljajo močni zaporedni sunki, ki bolnika motijo. Nima fiziološke funkcije, saj se z njim pljuča ne čistijo. SUH ALI PRODUKTIVEN KAŠELJ? Izbira zdravila je odvisna od otrokove starosti in vrste kašlja, saj produktivni ter suhi kašelj lajšamo na različne načine. Zato se je priporočljivo posvetovati z zdravnikom ali s farmacevtom, še posebej v primeru, če gre za otroke, mlajše od dveh let, ali če nimate izkušenj pri zdravljenju kašlja oz. z uporabo tovrstnih zdravil. Ker se s produktivnim kašljem pljuča čistijo, ga ne smemo zavirati, lahko pa pospešimo izkašljevanje s pomočjo zdravil,

10

#ZDRAVO

ki redčijo sluz. Pomagamo si lahko z zdravili rastlinskega izvora v obliki sirupov, npr. s sirupom navadnega bršljana, timijana ali jegliča oz. s kombiniranim rastlinskim sirupom za izkašljevanje. Primerna so tudi zdravila, ki vsebujejo bromheksin, acetilcisten ali ambroksol. S suhim kašljem se pljuča ne čistijo in je zgolj moteč, zato ga je smotrno pomirjat. Tudi tukaj imamo na voljo več zdravil. Zdravila rastlinskega izvora, ki lajšajo suhi kašelj so sirupi iz trpotca, sleza ali islandskega lišaja. Kašelj lahko umirjamo tudi s sirupom, ki vsebuje butamirat. Poleg zdravil so priporočljivi tudi drugi ukrepi. Pomembno je uživati zadostne količine tekočine, saj ta redči sluz in olajša izkašljevanje. Tekočina prav tako navlaži vneto sluznico in zmanjša njeno draženje, zato pomaga tudi pri suhem kašlju. Sluznico lahko navlažimo tudi z vdihovanjem vodne pare ali z vlaženjem zraka v prostoru.

KDAJ K ZDRAVNIKU? Zaradi prekomerne vzdraženosti dihalnih poti lahko kašelj traja še nekaj časa po umiritvi okužbe. Če se otrok ob tem počuti dobro in je brez povišane telesne temperature, ni razloga za skrb. Zdravnika obiščemo, če otrok težko ali hitro diha, ima bolečine v prsih, izkašljuje krvav izmeček in če kašelj traja več kot dva tedna brez vmesnega izboljšanja oz. v primeru poslabšanja.

SVETUJEMO Kašelj je obrambni mehanizem telesa, ki omogoča čiščenje sluzi in tujkov iz dihalnih poti. S sirupi iz timijana, jegliča in bršljana ter z zdravili, ki vsebujejo acetilcistein, ambroksol in bromheksin, pospešimo izkašljevanje, kar je v pomoč pri produktivnem kašlju. Suhi, moteči kašelj lahko pomirimo s sirupi iz trpotca, sleza ali islandskega lišaja in z zdravili, ki vsebujejo butamirat.

Pri kašlju je pomembno

ZADOSTNO UŽIVANJE TEKOČINE


Svetovanja ob meritvah v Lekarni Ljubljana SVETOVANJE OB MERITVAH GLUKOZE V KRVI IN MERJENJE HOLESTEROLA S SVETOVANJEM* *

Merjenje holesterola je plačljivo. Cena merjenja je 3,50 EUR

Brdo

Citipark

Fužine

11. 12. 17

15.00–18.00

04. 12. 17

15.00–18.00

SVETOVANJE OB MERITVAH GLUKOZE V KRVI Bežigrajski dvor

15. 01. 18

09.00–12.00

Cerknica

19. 12. 17

08.00–11.00

Črnuče

04. 12. 17

15.30–17.30

05. 12. 17

07.00–10.00

18. 12. 17

07.00–10.00

05. 01. 18

07.00–10.00

08. 01. 18

15.00–18.00

Grosuplje

07. 12. 17

09.00–12.00

Idrija

11. 12. 17

07.30–10.30

Ivančna Gorica

11. 12. 17

15.45–17.45

Lekarna pri šišenski knj.

08. 01. 18

15.30–17.30

12. 12. 17

10.00–12.00

20. 12. 17

13.00–15.00

Ivančna Gorica

14. 12. 17

09.00–12.00

Koseze

11. 01. 18

09.00–12.00

Lekarna pri polikliniki

20. 12. 17

16.00–18.00

Lekarna pri šišenski knj.

06. 12. 17

11.30–13.30

Levstik

18. 12. 17

09.00–12.00

Medvode

20. 12. 17

09.00–12.00

20. 12. 17

15.00–18.00

17. 01. 18

15.00–18.00

19. 12. 17

09.00–12.00

Miklošič

Moste

Metelkova Rakovnik

10. 01. 18

15.30–17.30

Stari trg pri Ložu

21. 12. 17

08.00–11.00

Šentvid

05. 12. 17

10.00–12.00

Trnovo 05. 12. 17 Meritve glukoze v krvi izvajamo z merilnikom:

15.30–17.30

FINDRISC: presejalni vprašalnik FINDRISC in svetovanje ob sladkorni bolezni (presejalni vprašalnik FINDRISC podaja oceno tveganja za razvoj sladkorne bolezni) Borovnica

Polje

21. 12. 17

09.00–12.00

12. 12. 17

09.00–12.00

20. 12. 17

09.00–11.00

Centralna lekarna Črnuče

Rakovnik

13. 12. 17

09.00–12.00

10. 01. 18

09.00–12.00

06. 12. 17

09.00–11.00

Savska

Šiška Škofljica

11. 12. 17

09.00–12.00

Trzin

05. 12. 17

09.00–12.00

Vnanje Gorice

04. 12. 17

08.00–11.00

Grosuplje

Ivančna Gorica

Vrhnika

11. 01. 18 12. 12. 17

09.00–12.00 07.30–10.30

Meritve holesterola in glukoze v krvi izvajamo z merilnikom:

V JE STORITE ČNA A L P Z E R B

13. 12. 17

12.00–15.00

10. 01. 18

12.00–15.00

14. 12. 17

09.00–12.00

13. 12. 17

15.00–18.00

05. 01. 18 05. 12. 17

15.00–18.00 07.00–10.00

18. 12. 17

07.00–10.00

05. 01. 18

07.00–10.00

12. 12. 17

09.00–12.00

11. 01. 18

09.00–12.00

Koseze

11. 01. 18

09.00–12.00

Medvode

06. 12. 17

15.00–18.00

12. 12. 17

10.00–12.00

Metelkova

20. 12. 17

13.00–15.00

Miklošič

17. 01. 18

15.00–18.00

Moste

19. 12. 17

09.00–12.00

17. 01. 18

15.00–18.00

13. 12. 17

09.00–12.00

Rakovnik

Vila Urbana

V JE STORITE ČNA A L P Z BRE

Savska Šentvid

10. 01. 18

09.00–12.00

05. 12. 17

10.00–12.00

11. 01. 18

15.00–17.00

Škofljica

11. 12. 17

09.00–12.00

Vila Urbana

11. 01. 18

09.00–12.00

Vnanje Gorice

04. 12. 17

08.00–12.00

Vrhnika

07. 12. 17

14.00–17.00

09. 01. 18

09.00–12.00

#ZDRAVO

11


FRAX: presejalni vprašalnik FRAX in svetovanje ob osteoporozi (presejalni vprašalnik FRAX podaja oceno tveganja za osteoporotični zlom) Borovnica

Centralna lekarna

Črnuče

Grosuplje

Ivančna Gorica Medvode Metelkova Savska Šentvid Škofljica Vrhnika

PLETIZMOGRAFIJA

TERMINI SVETOVANJ O NEGI KOŽE

13. 12. 17

12.00–15.00

10. 01. 18

12.00–15.00

30. 11. 17

09.00–12.00

01. 12. 17

09.00–12.00

13. 12. 17

09.00–12.00

10. 01. 18

09.00–12.00

11. 01. 18

09.00–12.00

20. 12. 17

15.00–18.00

10. 01. 18

15.00–18.00

12. 12. 17

07.00–10.00

27. 12. 17

07.00–10.00

09. 01. 18

07.00–10.00

12. 12. 17

09.00–12.00

11. 01. 18

09.00–12.00

12. 12. 17

15.00–18.00

12. 12. 17

10.00–12.00

20. 12. 17

13.00–15.00

08. 12. 17

07.00–20.00

22. 12. 17

07.00–20.00

07. 12. 17

10.00–12.00

10. 01. 18

15.00–17.00

11. 12. 17

09.00–12.00

07. 12. 17

14.00–17.00

09. 01. 18

09.00–12.00

V JE STORITE ČNA A L P Z E R B

*

Za merjenje venskega pretoka se je potrebno predhodno naročiti v lekarni.

*

V JE STORITE ČNA A L P BREZ

V JE STORITE ČNA A L BREZP

Lekarna pri šišenski knj.

20. 12. 17

09.00–12.00

Vnanje Gorice

21. 12. 17

09.00–12.00

Meritev venskega pretoka izvajamo s pomočjo partnerja:

Bežigrad Centralna lekarna Citipark Grosuplje Ivančna Gorica Lekarna pri polikliniki Miklošič Supernova

Borovnica

Grosuplje

Ivančna Gorica Medvode Savska Škofljica Vrhnika

12

#ZDRAVO

V JE STORITE ČNA A L BREZP

13. 12. 17

12.00–15.00

10. 01. 18

12.00–15.00

12. 12. 17

07.00–10.00

27. 12. 17

07.00–10.00

09. 01. 18

07.00–10.00

12. 12. 17

09.00–12.00

12.00–15.00 14.00–16.00 15.00–17.00 14.00–16.00 12.00–14.00 12.00–14.00 07.00–10.00 07.00–10.00 07.00–10.00 13.00–14.00 14.00–16.00 16.00–18.00 13.00–14.30 11.00–13.00 11.00–13.00 11.00–13.00

INDIVIDUALNO SVETOVANJE O NEGI KOŽE

Za lepo in zdravo kožo je, poleg zdravega življenjskega sloga, bistvenega pomena tudi pravilna nega kože. V Lekarni Ljubljana smo se, poleg vsakodnevnega svetovanja, odločili za individualni pristop k svetovanju o negi kože. Na svetovanje o negi kože se lahko naročite pri farmacevtskem tehniku v lekarni. Z veseljem vam bomo pomagali in skupaj z vami izbrali najboljši izdelek.

V JE STORITE ČNA A L P Z E R B

SVETOVANJE - HOMEOPATIJA (posvet z mag. farm., homeopatom) Lekarna Supernova V primeru odsotnosti mag. farm. homeopatinje svetovanje odpade. Prisotnost se lahko preveri na tel. 01/280 86 77. Lekarna pri polikliniki Metelkova

PROSTATA: presejalni vprašalnik IPSS in svetovanje ob težavah s prostato (presejalni vprašalnik IPSS meri izraženost simptomov ob težavah spodnjih sečil)

14. 12. 17 08. 12. 17 19. 12. 17 05. 01. 18 07. 12. 17 21. 12. 17 05. 12. 17 18. 12. 17 05. 01. 18 08. 01. 18 06. 12. 17 10. 01. 18 21. 12. 17 30. 11. 17 14. 12. 17 04. 01. 18

Vrhnika

od ponedeljka do petka

10.00–14.00

05. 12. 17

10.00–12.00

04. 12. 17

10.00–13.00

14. 12. 17

15.00–18.00

05. 12. 17

09.00–12.00

11. 01. 18

14.00–17.00

Izdaja homeopatskih zdravil in svetovanje poteka v naslednjih enotah Lekarne Ljubljana, ki imajo pooblaščeno osebo za izdajo homeopatskih zdravil: Supernova, Bežigrad, Bežigrajski dvor, Brdo, Centralna, Cerknica, Črnuče, Fužine, Logatec, Log - Dragomer, Medvode, Metelkova, Miklošič, Nove Jarše, Lekarna pri polikliniki, Polje, Rakovnik, Šentvid, Škofljica, Lekarna pri šišenski knjižnici, WTC, Vič, Vrhnika, Ivančna Gorica, Moste.

V JE STORITE ČNA A L P BREZ

11. 01. 18

09.00–12.00

09. 01. 18

15.00–18.00

08. 12. 17

07.00–20.00

Metelkova

19. 12. 17

15.00–18.00

22. 12. 17

07.00–20.00

Miklošič

21. 12. 17

13.00–14.30

11. 12. 17

09.00–12.00

07. 12. 17

14.00–17.00

09. 01. 18

09.00–12.00

SVETOVANJE - BACHOVA CVETNA TERAPIJA (podrobnejši posvet)

Bachova cvetna terapija, priprava mešanice in posvet poteka v izbranih enotah Lekarne Ljubljana: Supernova, Centralna lekarna, Citipark, Logatec, Log - Dragomer, Medvode, Metelkova, Miklošič, Polje, Škofljica, Vrhnika, Lekarna pri polikliniki, Lekarna pri šišenski knjižnici.


DARILNI PAKET, DNEVNA IN NOČNA KREMA

ALGO-DERM KREMA

Dnevna krema z vitaminoma C in E je namenjena vsakodnevni negi kože obraza in vratu. Za vse tipe kože, 50 ml.

Krema z rjavo morsko algo je namenjena vsakodnevni negi obraza in vratu. Primerna je za nego zahtevne in občutljive kože. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana, 50 ml.

Nočna krema vsebuje lanolin, olivno olje ter vitamina A in E. Namenjena je za nočno nego kože obraza in vratu. 50 ml. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana.

redna cena: 15,07 € cena s Kartico zvestobe

3,01 €

redna cena: 10,78 € cena s Kartico zvestobe

5

POPUST:

5,39 €

80%

ALOE VERA X2, ALOE UNIVERZALNA KREMA

SKINPHARMA KREMA ZA ROKE

redna cena: 5,95 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 5,80 € cena s Kartico zvestobe

Vsebuje hialuronsko kislino in buriti olje. Namenjena je negi kože obraza, rok in telesa. Primerna je za občutljivo in netolerantno kožo, nagnjeno k pordelosti, 50 ml.

2,98 €

5

POPUST:

50%

Roke vlaži in neguje. Vsebuje ektoin in oljčno olje. Za vse tipe kože, brez parabenov. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana, 50 ml.

POPUST:

2,90 €

50%

BELWEDER, BALZAM ZA USTNICE

5

POPUST:

50%

ORGANSKI ČAJ GOOD NATURE

Balzam za ustnice z oljem črnega ribeza, karitejevim maslom in koencimom Q10 spodbuja obnovo ustnic in izboljšuje njihovo elastičnost. Anti-age balzam za ustnice te tudi mehča in gladi. Twist off pokrovček, 7,5 g.

Čaj iz ekološko pridelanih zelišč. Na voljo več vrst čajev: Meta, Kamilica, Bezeg, Kopriva, Lipa, Materina dušica in Šipek. Čaj vsebuje 20 filter vrečk.

redna cena: 6,95 € cena s Kartico zvestobe

1,39 €

5

redna cena: 3,50 € cena s Kartico zvestobe

5

POPUST:

0,70 €

80%

2

POPUST:

80%

KOENCIM Q10 30 MG Z ANTIOKSIDANTI

Vitamina C in E ter selen imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin C in selen imata vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vitamin C pomaga pri zmanjševanju utrujenosti, 30 kapsul. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana.

EKO PROPOLIS KAPSULE 500 MG

Prehransko dopolnilo s propolisom v obliki kapsul, 60 kapsul.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 9,99 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 18,17 € cena s Kartico zvestobe

5,00 €

10

POPUST:

50%

9,09 €

5

POPUST:

50%

Predstavljeni izdelki so na voljo do odprodaje akcijskih zalog.

#ZDRAVO

13


MALČEK PLIŠASTA IGRAČA

Prikupna plišasta igrača v podobi zmajčka Malčka, velikost 22 cm. redna cena: 8,66 € cena s Kartico zvestobe

6,06 €

2

POPUST:

30%

Lena in L e n a r t

s t v a r i p re d s t a v o U MALČEK OTROŠKI PONČO

MALČEK BRISAČA ZA DOJENČKE

1.

Otroški pončo s IZREŽI LIKE. kapuco iz 100% bombaža, potiskan z motivom zmajčka O LI P R S TA Malčka, dimenzije O VI J PA P IR O K 64 x 62 cm, primerenA ZA D A J ZA LE P I. IN G za dečke in deklice. Proizvedeno v Sloveniji. P R E D S TAVO .

Brisača iz 100% bombaža, primerna za dojenčke in potiskana z motivom zmajčka Malčka, dimenzija 75 x 75 cm. Proizvedeno v Sloveniji.

2.

ZA IG R A J S VOJO . 3 redna cena: 14,90

mini koncert s forami redna cena: 12,90 € Festivalna dvorana cena s Kartico zvestobe

cena s Kartico zvestobe

10,43 €

POPUST: aj če k Zm % k 3 Ma 30lče

POPUST: Glasba in besedila: € % 2 Igor Bračič in Teja Bitenc Igrata: Teja Bitenc in Juš Milčinski

9,03

Zakaj je kolo najboljše prevozno sredstvo?

30

Za kaj na s zob na mi ška ob isk uje sam o po no či?

U s t v a r i p reidpsrteadvsota v o U s tv a r Zakaj moramo

Dragi starši in otroci!

Pripravili smo vam zanimivo igrico za popestritev hladnih zimskih dni. Prepustite se domišljiji in ustvarite predstavo z liki iz slikanice Zmajček Malček čofne v lužo.

Zakaj morajo fantje

LIKE. punc? sedeti zraven 1. IZREŽI IZREŽI LIKE.

1.

Zgaga

2.

Le

znati črke?

O čem lahko šest Zakaj moramo R S TA in pol-letno dekle LI P K Ospat? P IR Oiti I PR STA O VI J PA zvečer R OK PILE PA IJ poje blues? I.OL OV P ZA J A D ZA LE PI . IN G A IN GA ZA DA J ZA

2.

Na vsa ta in mnoga S vprašanja . AV O. bo VO TAED DOdruga ST E R P PR JO OJ VO SV S J J A RA R IG IG ZA odgovoriti otroška kabarejska 3 . ZA 3 .poskusila

R a z g r a ja

ček

predstava Lena in Lenart, namenjena otrokom in odraslim, ki se zavedajo kako ek k Zm ajč aj če Zm zelo zapleteno jekže čisto na začetku lahko Ma lče lče k Ma življenje. Na koncu morda ne boste dobili odgovorov na popolnoma vsa vprašanja, ampak pomembno je, da se bomo ob odgovarjanju nanje dobro zabavali.

Z najb

Predstava je primerna za otroke od 4. leta dalje.

14

#ZDRAVO

Zgaga

Zaka sede


DARILO nice Ob nakupu slika fne k čo Zmajček Malče rimo v lužo vam poda *. k barvice Malče

SLIKANICA PRIGODE ZMAJČKA MALČKA - ZMAJČEK MALČEK ČOFNE V LUŽO

Zmajček Malček je tak kot vsi otroci. Rad se potepa in rad preskakuje luže. Vse večje in večje. Do prevelike. Mama zmajka je taka kot vse mame. Nadvse rada ima svojega Malčka in malo jo skrbi zanj. Zato mu priporoča, naj ne počne neumnosti. Malček seveda vse obljubi. In, kot vsi otroci, tudi čisto resno misli. 25 strani, Založba Lekarna Ljubljana

12,00 €

REDNA CENA

MALČEK NAHRBTNIK

Nahrbtnik v podobi zmajčka Malčka ima velik predal in sprednji manjši predal ter dve stranski mrežici za shranjevanje stvari. Izdelan je iz neoprena in je tako izjemno trpežen ter odporen na poškodbe in na različne vremenske razmere (sonce, dež). Velikost 34 cm. redna cena: 14,90 € cena s Kartico zvestobe

10,43 €

3

POPUST:

30%

* Akcija velja ob enkratnem nakupu slikanice Zmajček Malček čofne v lužo od 30. 11. 2017 do 15. 1. 2018 oz. do razdelitve barvic Malček. Zaloga barvic je omejena.

POUČNO ZIMSKO BRANJE ZA NAŠE MALČKE SLIKANICE

Na voljo: Ranil sem se! Kaj naj storim?; Moje čudovito telo; Na pomoč, zbolel sem; Prdeča princesa; Založba Lekarna Ljubljana redna cena: 9,80 € cena s Kartico zvestobe

6,86 €

2

POPUST:

30%

#ZDRAVO

15


KNJIGA SKRIVNOSTNA ALOJA bon Darv vrilednnoisti Poskrbite za zdravje in dobro počutje svojih najbližjih in jim podarite darilni bon Lekarne Ljubljana.

Daril

nosti bon

v vredn

Lahko berljiva, pregledna knjiga je namenjena vsakomur, ki želi izvedeti več o blagodejnih učinkih rastline aloje vera. Knjiga vsebuje tudi praktične nasvete in recepte za uporabo aloje v prehrani in kozmetiki. Založba Lekarna Ljubljana.

i

Splošne pogoje poslovanja z darilnimi boni najdete na: www.lekarnaljubljana.si

KNJIGA SUPERMARKET LEPOTE

9,90 €

REDNA CENA

MERILNIK KRVNEGA TLAKA NISSEI DSK – 1031

Knjiga mednarodno priznanega rekonstrukcijskega in estetskega kirurga prof. dr. Uroša Ahčana in uveljavljenih strokovnih sodelavcev, želi sodobnega potrošnika preobraziti v preudarnega kupca in uporabnika zdravstvenih ter kozmetičnih storitev.

Merilnik s trdo, univerzalno manšeto (22-42 cm), ki se napihne uporabniku primerno, da je merjenje prijetnejše. Merilnik ima 2x60 spominskih mest ter indikatorje zanesljivosti meritve, gibanja telesa in manšete. Možnost izračuna povprečja meritev in priklopa na adapter. Priložene baterije. 5 let garancije.

redna cena: 29,00 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 69,90 € cena s Kartico zvestobe

20,03 €

3

POPUST:

30%

MERILNIK KRVNEGA TLAKA OMRON M3

Avtomatski nadlaktni merilik krvnega tlaka in srčnega utripa, z Intellisense tehnologijo ter klinično preverjeno natančnostjo meritev. Ima širok razpon manšete (22-42 cm), zaznava motnje srčnega ritma in lahko hrani 60 meritev za dve osebi (z datumom in uro), omogoča pa tudi izračun povprečja zadnjih treh meritev. 3 leta garancije. redna cena: 84,06 € cena s Kartico zvestobe

67,25 €

16

8

POPUST:

20%

MERILNIK KRVNEGA TLAKA WELLION WAVE PROFFESIONAL

Nova MWI tehnologija – merjenje med napihovanjem, osvetljen zaslon, velike razločne številke, 90 rezultatov meritev v pomnilniku, univerzalna velikost manšete (22–42 cm), indikator nepravilnega srčnega utripa, izjemno tiho delovanje merilnika, praktično shranjevanje manšete v ohišje merilnika, 2 leti garancije. redna cena: 75,00 € cena s Kartico zvestobe

8

POPUST:

20%

veroval_diagnostika_oglas_LL_190x87_v1_20171024.indd 1

#ZDRAVO

55,92 €

60,00 €

8

POPUST:

20%

8.11.2017 8:40:19


IZDELKI WELLIEBELLIES - GRETJE IN HLAJENJE S POMIRJAJOČIM VONJEM ZELIŠČ Termofor iz mehkega pliša je namenjen izvajanju toplotne terapije in hlajenju. Za ogrevanje izdelek položite v pečico (12 min, 110 ˚C) ali mikrovalovno pečico (90 sekund, 800 W), za hlajenje pa za 2 uri v hladilnik ali zamrzovalnik. Prevleka termoforja se lahko odstrani in je pralna.

WELLIEBELLIES OTROŠKI TERMOFOR, ZAJČEK

GRELNIK ZA VRAT

redna cena: 19,94 cena s Kartico zvestobe €

11,96 €

10

POPUST:

9,97

40%

LONČEK ZDRAVJA

POSODICA ZDRAVJA S POKROVČKOM

Unikatna keramika ekskluzivno ročno delo in ročna poslikava oblikovalke Mateje Horvat. Obstojno v pomivalnem stroju in varno v mikrovalovni pečici. Lonček je pakiran v darilni embalaži, 250 ml.

Unikatna keramika - ekskluzivno ročno delo in ročna poslikava oblikovalke Mateje Horvat. Primerno za shranjevanje čaja. Obstojno v pomivalnem stroju in varno v mikrovalovni pečici. Posodica je pakirana v darilni embalaži.

redna cena: 11,90 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 14,90 € cena s Kartico zvestobe

5,95 €

5

POPUST:

8,94 €

50%

5

redna cena: 19,94 € cena s Kartico zvestobe POPUST: € 5 50 %

POPUST:

40%

20

% popust

dno

u

go

zve

stob

e

čaj, na čaje: Zimski ja Aronija in višn ,elica ar Limonska trava-mmeta. in Poprova st za

ime t nike K

ar t

ice

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe od 30. 11. 2017 do 15. 1. 2018 oz. do prodaje zalog, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja za čaje Lekarne Ljubljana: Zimski čaj, 50 g, Aronija in višnja, 100 g, Limonska trava in marelica, 80 g in Poprova meta, 30 g. Slika je simbolična.

#ZDRAVO

17


MALČKI

EKO SIRUP S PROPOLISOM ZA OTROKE

EKO PROPOLIS PRŠILO ZA OTROKE

Prehransko dopolnilo z 10% izvlečkom propolisa v vodni raztopini v obliki pršila, 20 ml.

Prehransko dopolnilo z medom, izvlečkom žajblja, trpotca, timijana in tinkturo propolisa v obliki sirupa, 150 ml.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 6,45 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 10,36 € cena s Kartico zvestobe

5,16 €

2

POPUST:

8,29 €

20%

2

POPUST:

20%

PASTILE ISLA JUNIOR

Pri vnetem grlu, suhem kašlju, hripavosti. Isla Junior pastile z okusom jagode so medicinski pripomoček z vitaminom C, cinkom ter kalcijevim pantotenatom in so primerne za otroke od 4. leta dalje, 20 pastil.

IMUNOGLUKAN P4H® JUNIOR

Vsebuje naravni Imunoglukan®, izoliran iz gobe bukov ostrigar, in vitamin C, 250 ml. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 5,45 € cena s Kartico zvestobe

4,91 €

redna cena: 33,45 € cena s Kartico zvestobe

1

POPUST:

30,11 €

10%

4

POPUST:

10%

LA ROCHE-POSAY LIPIKAR BAUME AP +

MYNUTI NELLY IN PRIJATELJI, MULTIVITAMINI ZA OTROKE

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Balzam za telo, ki koži vrača lipide in jo takoj pomiri. Primeren za občutljivo, zelo suho in razdraženo kožo, nagnjeno k srbečici, ki posledično povzroča praskanje. Primeren tudi za kožo, nagnjeno k atopiji in alergijam, 400 ml.

redna cena: 8,83 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 22,01 € cena s Kartico zvestobe

Prehransko dopolnilo z vitamini in minerali za otroke od 3. leta dalje so okusni želejčki različnih oblik in sadnih okusov. Želejčki vsebujejo naravna barvila in so brez glutena, 50 želejčkov.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

18

#ZDRAVO

2po0pu%st

tz

4

POPUST:

20%

a ime i k e K ar tn

os

Vsebujejo omega 3 – DHK in EPK maščobne kisline v obliki majhnih kapsul z okusom jagode. DHK ima vlogo pri delovanju možganov. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK. 60 kapsul.

17,61 €

20%

u go dn

MorDHA MINI/ MorEPA MINI

POPUST:

e z ves tobe

2

tic

7,06 €

6+

3+ MorDHA MINI redna cena: 24,20 € cena s Kartico zvestobe

MorEPA MINI redna cena: 23,59 € cena s Kartico zvestobe

19,36 €

18,87 €

POXCLIN® PENA

Hladilna pena za nego otrok z noricami, ki hladi in pomiri kožo ter ublaži srbenje, 100 ml. redna cena: 19,79 € cena s Kartico zvestobe

17,81 €

4

POPUST:

10%


MALČKI

MEDIBLINK UŠESNI TERMOMETER M300

Ergonomsko oblikovan in popolnoma enostaven za uporabo, temperaturo izmeri v 1 sekundi. Ima 10 spominskih mest, velik, osvetljen LCD zaslon, možnost izbire enote merjenja (⁰C ali ⁰F) ter zvočno in vizualno opozorilo v primeru povišane temperature. Konica termometra je vodoodporna, kar omogoča temeljito in enostavno čiščenje. Baterija je priložena. 2 leti garancije.

PIC ULTRAZVOČNI INHALATOR AIRPROJET

redna cena: 36,99 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 89,99 € cena s Kartico zvestobe

29,59 €

6

POPUST:

20%

WARMIES OTROŠKI TERMOFOR S SIVKO, LEVČEK Termofor iz mehkega pliša, polnjen s 100% mletimi, naravnimi semeni in sivko je namenjen izvajanju toplotne terapije. Termofor je mogoče segrevati v mikrovalovni ali pa električni pečici. Segrevanje termoforja traja 90 sekund, toploto pa nato oddaja do 90 minut. Prevleka termoforja se lahko odstrani in je pralna.

71,99 €

8

POPUST:

20%

WARMIES OTROŠKI TERMOFOR S SIVKO, PIKAPOLONICA Termofor iz mehkega pliša, polnjen s 100% mletimi, naravnimi semeni in sivko je namenjen izvajanju toplotne terapije. Termofor je mogoče segrevati v mikrovalovni ali pa električni pečici. Segrevanje termoforja traja 90 sekund, toploto pa nato oddaja do 90 minut. redna cena: 22,99 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 28,99 € cena s Kartico zvestobe

23,19 €

Popolnoma neslišno delovanje, hiter čas terapije (približno 5 min za 5 ml fiziološke raztopine). Priložena mehka, silikonska maska 2 v 1, za otroke in odrasle. Velikost povprečnega delca je 3,6 μm. 2 leti garancije.

5

POPUST:

20%

18,39 €

4

POPUST:

20%

Nega in zaščita občutljive, nežne kože novorojenčkov, dojenčkov in otrok Koža dojenčkov in majhnih otrok se še razvija, je bolj suha, nežna in občutljiva kot koža odraslih. Zato je treba posebno skrb nameniti izbiri izdelkov za nego. Izdelki, ki so namenjeni ohranjanju čiste in mehke kože otrok, morajo v prvi vrsti zagotavljati popolnoma varno uporabo.

#ZDRAVO

19


NEGA TELESA

ALOE VERA X2, ALOE INTIMNI GEL

ALOE VERA X2, ALOE MILO ZA INTIMNO NEGO

Intimno milo s pH5 vsebuje prebiotike, probiotike, hialuronsko kislino, olje čajevca, izvleček grenivke in muškatne kadulje, 250 ml.

Intimni gel s prebiotiki, probiotiki, hialuronsko kislino, oljem čajevca, izvlečkom grenivke in muškatne kadulje s pH5 je namenjen negi intimnih predelov, 80 ml.

redna cena: 9,90 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 10,90 € cena s Kartico zvestobe

7,92 €

2

POPUST:

8,72 €

20%

2

POPUST:

20%

ALOE VERA X2, ALOE KREMNI GEL Z IZVLEČKOM POLŽJE SLINE Kremni gel vsebuje vitamine A, B, E, niacin in izvleček polžje sline. Je brez dodane vode, ki jo v celoti nadomešča sok Aloe vere, ki ni pasteriziran in ni filtriran z ogljikom. Sok Aloe vere je dvakrat koncentriran po postopku ReversOsmose®, 150 ml.

ALOE VERA X2, ALOE VLAŽILNA KREMA ZA OBRAZ

Vsebuje hialuronsko kislino in UV filter. Za občutljivo in netolerantno kožo, nagnjeno k pordelosti, 50 ml.

redna cena: 14,24 € cena s Kartico zvestobe

11,39 €

redna cena: 14,95 € cena s Kartico zvestobe

3

POPUST:

11,96 €

20%

3

POPUST:

20%

100% ORGANSKO KAKAVOVO MASLO MLEKO S PANTENOLOM

Vsebuje 1 % dekspantenola, ki spodbuja obnovo kože. Olivno olje, ki je ena glavnih sestavin izdelka, vrača koži prožnost in voljnost, 200 ml. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana.

Z dodatkom 100% organskega kokosovega olja je primerno za nego suhe, občutljive ali razpokane kože obraza in telesa ter za nego lasnih konic. Prav tako je primeren za nego kože po sončenju, za zaščito ustnic pred razpokami, preprečuje pa tudi nastanek strij. Po uporabi je koža navlažena, mehka ter prožna, 100 ml.

redna cena: 7,63 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 10,17 € cena s Kartico zvestobe

6,10 €

2

POPUST:

8,14 €

20%

2

POPUST:

20%

promo cena

24,31€

Xémose

Paket Uriage Xemose emolientna krema, 400 ml + Uriage Xemose sindet, 200 ml je v času kataloga na voljo po promo ceni

Negujte svojo kožo z izdelki Uriage Xémose! Linija Xemose je namenjena dojenčkom, otrokom in odraslim s suho kožo in kožo, nagnjeno k atopiji. Vsi izdelki so brez parabenov, brez dišav, brez fenoksietanola in hipoalergeni.

promo cena

Paket Uriage s promo ceno je na voljo do prodaje zalog v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Popusti se ne seštevajo, slike so simbolne.

Zastopnik in ekskluzivni uvoznik: Mediforma, d.o.o, Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana

20

#ZDRAVO


NEGA TELESA

EUCERIN UREAREPAIR PLUS KREMA, 5% UREA

VICHY NEOVADIOL NADOMESTNI KOMPLEKS

redna cena: 22,65 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 32,80 € cena s Kartico zvestobe

Krema za telo poskrbi za prijetno mehak občutek na koži in zmanjša občutek neprijetne napetosti kože. Kompleks Repair PLUS vsebuje ureo in naravne vlažilne faktorje, kar zmanjša izgubo vlage v koži. Ceramidi poskrbijo za okrepljeno bariero kože, 450 ml.

18,12 €

4

Dnevna nega za zrelo kožo in kožo v menopavzi, izboljšuje gostoto kože, preoblikuje obrazne linije in da koži bleščeč sijaj. Na voljo več različic: za normalno in mešano ter suho kožo in MAGISTRAL hranljivi balzam za gostoto kože, 50 ml.

POPUST:

24,93 €

20%

4

POPUST:

24%

BALZAM ZA USTNICE BELWEDER

LA ROCHE-POSAY TOLERIANE ULTRA

Bogata formula z naravnimi aromami. Optimalna obnova, nega in zaščita ustnic. Na voljo več vrst. Twist off pokrovček, 7,5 g.

Nega za obraz, ki nudi takojšnje in dolgotrajno olajšanje. Na voljo: Toleriane Ultra, za netolerantno kožo, v paketu z brezplačnimi vzorci ali kot samostojna krema, 40 ml. Na voljo tudi Toleriane Ultra Fluide, za mešano in mastno kožo, 40 ml.

redna cena: 6,95 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 21,05 € cena s Kartico zvestobe POPUST:

BIO-OIL + DARILO MAX FACTOR MASCARA 2000 CALORIE

Namensko olje za nego kože, 125 ml in DARILO Max Factor mascara 2000 Calorie. Slika je simbolna.

19,92 €

16,84 €

20%

REDNA CENA

DARILO

POPUST:

20%

MELVITA IZJEMNO ZLATO OLJE L'OR BIO

100 % naravno suho olje s prefinjeno dišavo, ki vsebuje harmonijo petih dragocenih olj, zagotavlja hranilno in obnavljalno nego obraza, telesa in las. 50 ml.

V DARILNI EMBALAŽI

redna cena: 20,00 € cena s Kartico zvestobe

17,00 € ug o dn

2po0pust %

4

POPUST:

15%

a ime t n i k e K a r

os

tz

EUC-Xmas2017-OGLAS-Lekarna_LJ-190x92,5mm-03.indd 1

4

e z ves tobe

2

tic

5,56 €

14/11/2017 14:31 21 #ZDRAVO


3

POPUST:

20%

VEGETAL PLANINSKO ZELIŠČNO TRDO MILO

redna cena: 11,89 € cena s Kartico zvestobe

2

POPUST:

20%

tz

redna cena: 7,50 € cena s Kartico zvestobe

4,72 €

6,00 €

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 19,90 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 11,69 € cena s Kartico zvestobe

2

POPUST:

17,91 €

20%

01 8109504 Po 1 tednu uporabe w w w. a d v a n t a . s i

10%

Pediacyn™ 30%

Pediacyn™

popust

Pomaga lajšati simptome atopijskega in druge vrste Medicinska krema za nego in vlaženje Pomaga lajšati simptome atopijskega in druge vrste poškodovane in ogrožene kože, takoj po zacelitvi. dermatitisa. t z ZA OTROKEaOD dermatitisa. r 7. MESECA DALJE. PRIMEREN TUDI a im Osnovne sestavine: Visoka koncentracija Aloe vere Pomaga e t n i k e K lajšati simptome atopijskega in druge vrste Medicinska krema nego in PRIMEREN TUDI ZA OTROKE ODolje, 7.zaMESECA DALJE. (45 %), naravna olja, jojobino vitamin C, EvlaženjeOsnovne sestavine: natrijev hipoklorit (NaOCl) - zmanjšuje dermatitisa. Osnovne sestavine: natrijev hipoklorit (NaOCl) - zmanjšuje poškodovane in ogrožene kože, takojštevilo po zacelitvi. bakterij in hipoklorova kislina (HOCl), ki je znana po število bakterij in hipoklorova kislina (HOCl), ki je znana močni poAloeantimikrobni PRIMEREN učinkovini. TUDI ZA OTROKE OD 7. MESECA DALJE. Uporaba: Osnovne sestavine: Visoka koncentracija vere močni antimikrobni učinkovini. • brazgotinah Osnovne sestavine: natrijev hipoklorit (NaOCl) - zmanjšuje (45 %), naravna olja, jojobino olje, vitamin C, E • Po opeklinah Pediacyn™ ima naslednje lastnosti: število bakterij in hipoklorova kislina (HOCl), ki je znana po Pediacyn™ ima naslednje lastnosti: • Po radioterapiji • Zmanjšuje srbenje in rdečico močni antimikrobni učinkovini. Uporaba: • Zmanjšuje srbenje in rdečico • Po laserskemu tretmaju • Ne peče, ne draži, protivneten, netoksičen • erozivni brazgotinah • Nega koži • Ne peče,pri ne draži, protivneten, netoksičen • Stabilen pH 5,5 • Po ima naslednje lastnosti: • Pri ekstremno suhi koži • Varen za uporaboPediacyn™ okoli ust, oči in nosu • Stabilen pH 5,5opeklinah • In ostalih medicinskih problemih kože • Ne pušča belih madežev na zdravi koži in rdečico • Po radioterapiji • Zmanjšuje srbenje • Varen za uporabo okoli ust, oči in nosu (okolica ran, ekcemi, diabetično • Ne vsebuje kortikosteroidov • Ne puščakroničnih madežev na zdravi koži •belih Po laserskemu tretmaju • Ne peče, ne draži, protivneten, netoksičen stopalo ...• )Nega • Ne vsebuje kortikosteroidov pri erozivni koži • Stabilen pH 5,5

os

Uporaba: • brazgotinah • Po opeklinah • Po radioterapiji • Po laserskemu tretmaju • Nega pri erozivni koži • Pri ekstremno suhi koži • In ostalih medicinskih problemih kože (okolica kroničnih ran, ekcemi, diabetično stopalo ... )

Pediacyn™

POPUST:

3

u go dn

Medicinska krema za nego in vlaženje poškodovane in ogrožene kože, takoj po zacelitvi. Osnovne sestavine: Visoka koncentracija Aloe vere (45 %), naravna olja, jojobino olje, vitamin C, E

• Pri ekstremno suhi koži • In ostalih medicinskih problemih kože sales@advanta.si 01 8109504 w w w. a (okolica d v a n t a .kroničnih si ran, ekcemi, diabetično sales@advanta.si stopalo ... )

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 30. 11. 2017 do 15. 1. 2018 oz. do prodaje zalog, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja za izdelek izpostavljen na oglasu, popusti se ne seštevajo. Krema Pediacyn ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna. Fotografija na oglasu je simbolična.

#ZDRAVO

tic

KREMA RDEČE VINSKE TRTE ZA STOPALA IN NOGE Za masažo nog in stopal, 500 ml.

GEL VRAŽJI KREMPELJ Za nego kože v predelu mišic, kosti in sklepov, 250 ml. redna cena: 5,90 € cena s Kartico zvestobe

Kombinacija 4.000 mg tekočega kolagena in 50 mg koencima Q10 za sijočo in mladostno kožo. Prijeten okus ananasa in kokosa. Izdelano v Sloveniji, 200 ml.

Dermalex krema za atopični dermatitis je namenjena odraslim in otrokom od 6. leta starosti s simptomi blagega ali zmernega atopičnega dermatitisa, 30 g.

22

a ime i k e K ar tn

VALENS BEAUTY

DERMALEX KREMA

9,35 €

%

e z ves tobe

9,51 €

2po0pust

os

Gorsko zeliščno trdo milo, obogateno z oljem afriške palme, sladkega mandlja in karitejevim maslom. Aroma in edinstvena mlečna tekstura koži nudita sproščujoč občutek, 170 g.

ug o dn

PHARMAVITAL

Ob nakupu ene barve Martis Respect, druga barva Martis Respect po izbiri gratis. Na voljo v izbranih enotah Lekarne Ljubljana, seznam enot na www.lekarnaljubljana.si.

w w w. a d v a n t a . s i

01 8109504

tic

10,95 €

a ime i k e K ar tn

tic

redna cena: 13,69 € cena s Kartico zvestobe

tz

e z ves tobe

Obstojna zeliščna barva za lase, ki lase ščiti ter okrepi strukturo las. Vsebuje rastlinske izvlečke ognjiča, pšeničnih kalčkov in koprive. Na voljo 20 različnih odtenkov. Vsebina: 1 tuba barvne kreme za lase, 60 ml, 1 plastenka fiksirja, 60 ml, 1 regenerator za končno nego las, 15 ml in 1 par rokavic za vašo zaščito.

1g+rat1is

os

Ženski in moški regenerativni šampon Foltene proti izpadanju las. Brez parabenov, SLS, SLES, mineralnih olj, parafinskih voskov. Nova, večja embalaža, 400 ml.

u go dn

MARTIS RESPECT BARVA ZA LASE

FOLTENE PHARMA ŠAMPON

e z ves tobe

NEGA TELESA

• Varen za uporabo okoli ust, oči in nosu • Ne pušča belih madežev na zdravi koži • Ne vsebuje kortikosteroidov

sales@advanta.si


ZA DOBRO POČUTJE

B-KOMPLEKS

THYROMAXX

Prehransko dopolnilo z vitamini skupine B v obliki žvečljivih tablet, z okusom pomaranče. Vitamina B6 in B12 imata vlogo pri delovanju imunskega sistema. Riboflavin, niacin in biotin prispevajo k ohranjanju zdrave kože, 60 žvečljivih tablet

Vsebuje selen v obliki L-selenometionina, ki ima vlogo pri delovanju ščitnice, vitamin B6, ki ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov in tirozin, 50 kapsul.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 7,19 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 20,00 € cena s Kartico zvestobe

5,75 €

POPUST:

16,00 €

20%

2

4

POPUST:

20%

GLUKOZAMIN 300 MG

Prehransko dopolnilo z glukozaminom v obliki kapsul. Izdelek je namenjen zdravim osebam, starejšim od 18 let. Posebna previdnost pri uživanju prehranskega dopolnila Glukozamin 300 mg je potrebna pri osebah, ki so alergične na lupinarje ali glukozamin, diabetikih, osebah z glukozno intoleranco, osebah, ki se zdravijo s kumarinskimi antikoagulanti, osebah z znanim tveganjem za razvoj srčno-žilnih bolezni (npr. povišan holesterol) in astmatikih. Pri teh osebah svetujemo, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom, 90 kapsul. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana.

RESVERATROL 150 MG

Prehransko dopolnilo s suhim izvlečkom japonskega dresnika v obliki kapsul, 60 kapsul. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 17,18 € cena s Kartico zvestobe

13,74 €

redna cena: 11,96 € cena s Kartico zvestobe

3

POPUST:

9,57 €

20%

BENEGAST REDUFLUX

POPUST:

20%

MIVITA MG DIREKT PLUS

Žvečljive tablete proti zgagi in prebavnim motnjam. Takojšnje delovanje in dolgotrajno olajšanje. 20 tablet.

Granule z okusom limone vsebujejo magnezij in vitamine: C, tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin, pantotensko kislino, B6, biotin, folno kislino in B12, 20 vrečic.

Izdelka ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 6,00 € cena s Kartico zvestobe

4,80 €

2

1

redna cena: 7,44 € cena s Kartio zvestobe

POPUST:

5,95 €

20%

2

POPUST:

20%

Imunski sistem

Ožilje

Za otroke od 1. leta dalje

Ko naš mal~ek hodi v vrtec in šolo! Zdravilne rastline in vitamini. Brez dodanega sladkorja.

Dihala

Za otroke od 1. leta dalje

Nespe~nost

Popust velja za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana in samo na izdelke objavljene v tem oglasu. Akcija velja od 30. 11. 2017 do 15. 1. 2018 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in v spletni lekarni Lekarna24ur.com. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Naravne kapsule. Za enakomerno 24-urno delovanje poskrbi podaljšano sproš~anje aktivnih snovi vsake 3 ure. -

#ZDRAVO

23


ZDRAVI JESENI IN POZIMI

VITAMIN C 500 MG

Prehransko dopolnilo z vitaminom C v obliki tablet. Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, hkrati pa prispeva k delovanju živčnega sistema ter zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, 90 tablet. Izdelano v Galenskem laboratoriju Lekarne Ljubljana.

EKO TINKTURA PROPOLISA Prehransko dopolnilo je 15% alkoholna raztopina propolisa, 20 ml.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 13,98 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 6,11 € cena s Kartico zvestobe

11,18 €

3

POPUST:

20%

IMUNOGLUKAN P4H KAPSULE ®

4,89 €

1

POPUST:

20%

IMUNOGLUKAN P4H® ACUTE

Vsebuje naravni Imunoglukan® izoliran iz gobe bukov ostrigar, vitamin C in cink, 30 kapsul.

Vsebuje naravni Imunoglukan® (300 mg), dvakratni priporočeni dnevni vnos vitamina C in priporočeni dnevni vnos cinka, 10 kapsul.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 21,92 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 21,92 € cena s Kartico zvestobe

19,73 €

4

POPUST:

10%

19,73 €

4

POPUST:

10%

IMUNOSAL KAPSULE

NOW MULTIVITAMINI

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 19,90 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 21,95 € cena s Kartico zvestobe

Prehransko dopolnilo vsebuje betaglukan, vitamine, cink in izvleček črnega bezga, od 12. leta naprej, 60 kapsul.

15,92 €

4

POPUST:

20%

Vegetarijanska/veganska formula. Širok spekter esencialnih hranil s sinergično kombinacijo 22-ih vitaminov in mineralov z likopenom in luteinom, 100 tablet.

17,56 €

4

POPUST:

20%

10

tz ugodnos

%

ai m e tn

Dr. Böhm® Immun Sport®. Zaživite športno na polno. www.dr-boehm.si

ez

popust

v e s to e b

VSE ZA IMUNSKI SISTEM ti c ike Kar

Dr. Böhm® Immun Sport®: vsakodnevno deluje kot ščita za imunski sistem vsebuje vitamine, minerale in antioksidante predstavlja najboljšo podporo vašemu obrambnemu sistemu Dr. Böhm® - kakovost, ki gradi zaupanje

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 30.11.2017 do 15.1.2018 oz. do prodaje zalog v enotah Lekarne Ljubljana in v spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja za izdelek Dr. Böhm Immun Sport. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

24

20171113_ImmunSport_SL_LekarnaLublj_190x87_v01.indd 1

#ZDRAVO

13.11.17 09:15


SE TE NEKAJ LOTEVA? VRO INA ALI BOLE INA OB GRIPI IN PREHLADU?

VARNA IN ZANESLJIVA IZBIRA ZA VSO DRUŽINO.

www.daleron.si

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


ZDRAVI JESENI IN POZIMI

Kyolic® CoQ10, Formula 110 Staran izvleček česna in koencim Q10.

Staran izvleček česna in kurkumin.

Kyolic® TOTAL HEART HEALTH, Formula 108 Staran izvleček česna, B6, B12, folna kislina in L-arginin. Vitamin B6, folat in vitamin B12 prispevajo k presnovi homocisteina, k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter k delovanju imunskega sistema.

Kyolic® Omega-3

Staran izvleček česna in ribje olje brez neprijetnega vonja. EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca. Ugodni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.

100 kapsul

Kyolic® IMMUNE, Formula 103

Staran izvleček česna, kombinacija gob in rastlin ter vitamina C. Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zaščiti celice pred oksidativnim stresom in prispeva k zmanjševanju utrujenosti ter izčrpanosti.

LL Grosist, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana. Slike so simbolne.

a ime i k e K ar tn

os

tz

1po0pust %

Kyolic® Curcumin

90 mehkih kapsul

tic

u go dn

Kyolic® – Staran česnov ekstrakt je naravno predelan iz organsko gojenega česna, pod strogimi pogoji in merili dobre proizvodne prakse. Naravni proces staranja ne odstrani le neprijetnega vonja, ki ga ima česen, ampak tudi poudari hranilno vrednost česna ter ga naredi prijaznega do želodca.

e z ves tobe

V ODLIČNI FORMI VSAK DAN

100 kapsul

50 kapsul

100 kapsul

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Akcija velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 30. 11. 2017 do 15. 1. 2018 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja na vse izdelke Kyolic. Popusti se ne seštevajo, slike so simbolične.

BALZAMIČNI GEL Mesto nanosa

Prijetno delovanje 100% čistih in naravnih eteričnih olj* vpliva na dobro počutje in pravilno dihanje. *Njivska meta, mira, čajevec, bosvelija in rdeči bor. Izdelka ne vsebujeta kafre, vazelina, mineralnih olj, konzervansov in umetnih dišav.

Na voljo v enotah Lekarne Ljubljana in v spletni lekarni Lekarna24ur.com.

26

#ZDRAVO

BALZAMIČNE KAPLJICE Naučimo se pravilno dihati

LL Grosist d.o.o., Komenskega 11, 1000 Ljubljana


ZDRAVI JESENI IN POZIMI

ALFABIOTIK VREČKE

WAYA® LGG® PROBIOTIČNE KAPLJICE

a ime i k e K ar tn

os

tz

1po5pu%st

e z ves tobe

u go dn

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Kapljice vsebujejo probiotično kulturo LGG®. Probiotična kultura je sicer normalno prisotna v črevesju kjer skrbi za uravnoteženo črevesno mikrofloro (ob jemanju antibiotikov in prebavnih težavah). Kapljice so primerne od rojstva dalje, 10 ml.

tic

Kombinacija AHCC standarda in probiotika Bifidobacterium BB-12. Ekstrakt AHCC je pridobljen iz shitake gob in vsebuje acetilirani alfa 1,4 glukan. Na voljo: za odrasle 600 mg in za otroke, 300 mg, 21 vrečic.

EM-EUKAL PRO PASTILE ZA GRLO

Em-eukal kompleks za zaščito grla z akacijo in blagodejnimi izvlečki lipovih cvetov, trpotca in sleza. Obložijo vzdraženo sluznico in delujejo pomirjujoče pri dražečem kašlju in hripavosti. Z okusom lipovega medu ali žajblja, 30 pastil. redna cena: 5,41 € cena s Kartico zvestobe

4,87 €

1

POPUST:

10%

URIFAR

Vsebuje D-manozo, granatno jabolko in ptičjo dresen, ki pomaga izločati patogene bakterije iz urinarnega trakta, 14 vrečk.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 12,81 € cena s Kartico zvestobe

10,89 €

3

POPUST:

15%

PUKKA - EKOLOŠKI ČAJNI IZBOR V DARILNI PLOČEVINKI Čajna pločevinka vsebuje 30 čajnih vrečk izbranih petih okusov za poživitev in okrepitev: Turmeric gold/Zlata kurkuma, Night time/Lahko noč, Original chai/Originalni chai, Three ginger/Trojni ingver, Three cinnamon/Trojni cimet.

16,37 €

REDNA CENA

HEPAFAR FORTE

Vsebuje patentirano obliko pegastega badlja, vitamin E, črni poper in artičoko, ki prispeva k zdravju jeter, 30 kapsul.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 24,90 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 17,89 € cena s Kartico zvestobe

21,17 €

5

POPUST:

15%

Akcija velja od 1. 12. 2017 do 15. 1. 2018.

15,21 €

4

POPUST:

15%

#ZDRAVO

27


GESLO

28

3

4

5

3

4

3

6

7

Nagradna igra »Zimska križanka« traja do 31. 12. 2017 in velja za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana. Kupon z geslom, zahtevanimi osebnimi podatki in podpisom pošljite po pošti na: Lekarna Ljubljana, Komenskega 11, 1000 Ljubljana, s pripisom »Zimska križanka« ali ga oddajte v enotah Lekarne Ljubljana v skrinjo Kartice zvestobe do 31. 12. 2017. Izmed vseh sodelujočih bomo izžrebali 5 nagrajencev, ki prejmejo paket izdelkov za zimske dni Lekarne Ljubljana. Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri. Denarno izplačilo nagrad ni možno, nagrade so neprenosljive in nezamenljive za drugo nagrado. Pri žrebu bomo upoštevali zgolj en oddan kupon s pravilnim geslom posameznega udeleženca v nagradni igri. Izžrebani udeleženec lahko prejme samo eno nagrado. Upoštevamo le original kupon. Več o nagradni igri in splošne pogoje najdete na www.lekarnaljubljana.si.

8

Ime in priimek: Naslov: Elektronski naslov ali telefonska številka: Številka Kartice zvestobe: Podpis:

#ZDRAVO

PAKET VSEBUJE: • EKO SIRUP S PROPOLISOM, 200 ml • ZIMSKI ČAJ, 50 g • OIL OF THE KING - KRALJEVO OLJE, BALZAMIČNI GEL, 50 ml • MAZILO ZA USTNICE, 5 ml • SLIKANICA PRIGODE ZMAJČKA MALČKA - ZMAJČEK MALČEK ČOFNE V LUŽO

Slika je simbolična.

2

KUPON

S podpisom potrjujem, da se strinjam s pogoji sodelovanja v nagradni igri, ki so v celoti objavljeni na spletni strani www.lekarnaljubljana.si. Vsi podatki so obvezni.

1


www.sport-ljubljana.si

FITNES TIVOLI & FITNES VIČ

SAVNA KOLEZIJA Ugodnost za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana:

Ugodnost za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana:

1 + 1 – PLAČA EDEN, KORISTITA DVA

20 % POPUSTA

ob nakupu mesečne vstopnice za vodene vadbe

Redna cena posamezne 2 urne vstopnice 5,00 €. Redna cena posamezne 5 urne vstopnice 8,00 €. Akcija velja ob nakupu enkratne vstopnice, do 31. 12. 2017. Obisk je mogoč do zasedenosti prostih mest. Zaradi omejene kapacitete pred prihodom svetujemo preverbo zasedenosti na tel. 08 205 18 20. Za koriščenje ugodnosti se ob nakupu predloži Kartica zvestobe Lekarne Ljubljana. Akcija ne velja ob nakupu darilnih bonov ali ob nakupu na zalogo. Velja le ob takojšnjem koriščenju. Popusti se ne seštevajo. Cena vključuje DDV.

Redna cena mesečne vstopnice (obisk 1x dnevno), ki omogoča obisk katerekoli vodene vadbe v Fitnesu Tivoli ali Fitnesu Vič v Gimnastičnem centru Ljubljana: 50,00 € Akcijska cena: 40,00 €

Vstopnica omogoča tudi obisk novih vadb: VADBA V BAZENU, PRIPRAVE NA SMUČANJE in VADBA ZA MOBILNOST.

Akcija velja do 15. 1. 2018. Za koriščenje ugodnosti se ob nakupu predloži Kartica zvestobe Lekarne Ljubljana. Akcija ne velja ob nakupu darilnih bonov ali ob nakupu na zalogo. Velja le ob takojšnjem koriščenju. Popusti se ne seštevajo. Cena vključuje DDV.

NE POZABITE NA ZBRANA JABOLKA ZVESTOBE V LETU 2017 Jabolka zvestobe, zbrana do decembra 2017, so veljavna do 31. 12. 2017. Jabolka zvestobe, zbrana in neunovčena v decembru 2017, se prenesejo v novo bonitetno obdobje v letu 2018. MENJAVA JABOLK ZVESTOBE ZA ZNESKOVNI POPUST Tudi letos imate imetniki Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana, ki ste zbrali večje število jabolk zvestobe možnost, da v obdobju od 30. 11. do 31. 12. 2017 zamenjate jabolka zvestobe za zneskovni popust. Primeri menjave jabolk zvestobe za zneskovni popust so v spodnji tabeli. Jabolka zvestobe lahko za zneskovni popust zamenjate od 30. 11. do 31. 12. 2017 ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana. Zneskovni popust velja za enkratni nakup izdelkov in se ne prenaša v novo bonitetno obdobje. Zneskovnega popusta ni možno uveljavljati na nakup: zdravil in ostalih izdelkov na recept, galenskih izdelkov, začetnih mlečnih formul, izdelkov, ki so že v akciji ali katalogu ugodnosti, knjig, ki so v Sloveniji v prodaji manj kot 6 mesecev in darilnih bonov. Zneskovnega popusta ni možno uveljavljati v spletni lekarni Lekarna24ur.com. Popusti se ne seštevajo. Jabolk zvestobe oziroma zneskovnega popusta ni mogoče zamenjati za denarno izplačilo. Menjava jabolk zvestobe za zneskovni popust je mogoča samo na način, ki je opisan v spodnji tabeli (v stolpcu OBRAZLOŽITEV).

ZNESEK NAKUPA S KARTICO ZVESTOBE

ŠTEVILO JABOLK ZVESTOBE

ZNESKOVNI POPUST

OBRAZLOŽITEV

10 EUR ali več

10

1 EUR popusta

Če s Kartico zvestobe Lekarne Ljubljana nakupite za 10 EUR ali več, lahko 10 jabolk zvestobe zamenjate za 1 EUR popusta.

20 EUR ali več

20

2 EUR popusta

Če s Kartico zvestobe Lekarne Ljubljana nakupite za 20 EUR ali več, lahko 20 jabolk zvestobe zamenjate za 2 EUR popusta ali pa 10 jabolk zvestobe zamenjate za 1 EUR popusta.

MENJAVA JABOLK ZVESTOBE ZA POPUST OB NAKUPU IZDELKA PO IZBIRI V letu 2018 boste imeli imetniki Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana 4-krat možnost zamenjati 20 jabolk zvestobe za 20 % popusta ob nakupu 1 kosa izdelka po svoji izbiri*. Ugodnost velja ob enkratnem nakupu 1 kosa izdelka in ob predložitvi Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana. Ugodnost ne velja za nakup: zdravil in ostalih izdelkov na recept, galenskih izdelkov, začetnih mlečnih formul, izdelkov, ki so že v akciji ali katalogu ugodnosti, knjig, ki so v Sloveniji v prodaji manj kot 6 mesecev in darilnih bonov. Ugodnosti ni možno uveljavljati v spletni lekarni Lekarna24ur.com in se ne prenaša v novo bonitetno obdobje. Popusti se ne seštevajo. *

#ZDRAVO

29


DECEMBER

MESEČNA AKCIJA

Avene termalna voda pomiri obcutljivo kožo. Prisotna je v vseh naših izdelkih. Avene termalna voda pomiri obcutljivo kožo. Prisotna je v vseh naših izdelkih.

22 % P O P USTA 1. 12. - 31. 12. 2017

10 % P O P USTA 1. 12. - 31. 12. 2017

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija za izdelke Avene (22 % popusta) in za izdelke Sinomarin (10 % popusta) velja od 1. 12. do 31. 12. 2017 oziroma do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Akcija je predvidena za prodajo v količinah, običajnih za gospodinjstva in ne velja za pravne osebe. Slike so simbolične. Izdelki Sinomarin niso na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

www.lekarnaljubljana.si I www.lekarna24ur.com


Izdelka ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

Imetnik dovoljenja z zdravilom: Adriatic BST d.o.o., Verovškova 55, 1000 Ljubljana

SI.41.C.F.6.V2.17.09

MOČNEJŠI OD PREHLADA IN GRIPE

povišana telesna temperatura glavobol boleče grlo zamašen nos bolečine v mišicah

LAJŠA SIMPTOME PREHLADA IN GRIPE

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


Ob prvih znakih gripe in prehlada

Izdelka ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

deluje hitro in vsebuje največ vitamina C*

Vsebuje paracetamol in askorbinsko kislino. * Na podlagi primerjav vsebnosti askorbinske kisline v primerljivih konkurenčnih zdravilih na trgu za lajšanje simpotmov gripe in prehlada (N02B), po CBZ II (http://www.cbz.si/cbz/bazazdr2.nsf/), dostop 20. 10. 2016. www.lek.si | Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. SI1610543174 | Informacija pripravljena: oktober 2016

2017 11 Lekarna Ljubljana katalog 57 web  
2017 11 Lekarna Ljubljana katalog 57 web  
Advertisement