Page 1

www.lekarnaljubljana.si | www.lekarna24ur.com

Veljavnost od 22. 6. do 4. 9. 2017

in brezskrbno na počitnice

STR

4

INTERVJU Tina Golež: »Dotik je najbolj prvinski izkaz ljubezni.«

KAKO PRAVILNO OSKRBETI POŠKODOVANO KOŽO STR6 SLABOKRVNOST IMA MNOGO OBRAZOV STR7 KLJUB VROČINI IN STRESU OSTANITE SVEŽI TUDI POLETI STR8 PREPREČEVANJE TEŽAV PRI MOTNJAH VENSKEGA OBTOKA STR9 UGODNOSTI ZA IMETNIKE KARTICE ZVESTOBE STR13

POLETNA NAGRADNA KRIŽANKA STR30


BODITE NEUSTAVLJIVI nstvena i d

a

MAGNEZIJ Krka 300

mbinacij ko

Mg+B2

Magnezij in vitamin B2 prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter normalnemu delovanju živčnega sistema.

os

a ime i k e K ar tn

Okus po pomaranči in limeti.

tic

u go dn

tz

1po0pu%st

e z ves tobe

Magnezij prispeva tudi k delovanju mišic.

Brez konzervansov.

Brez umetnih barvil, arom in sladil.

Ena vrečka na dan.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Skrbite tudi za zdrav življenjski slog.

VO NO

Akcija velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 22. 6. do 4. 9. 2017 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja za izdelek Magnezij Krka 300, 20 vrečk in 50 vrečk. Popusti se ne seštevajo, slike so simbolične.

e

Granulat za pripravo napitka vsebuje magnezijev citrat in vitamin B2.


NA 4. FESTIVALU ZDRAVJA ZANIMIVO IN POUČNO ZA VSE GENERACIJE Tretja junijska sobota je bila namenjena zdravju in zdravemu načinu življenja. Na Gospodarskem razstavišču je potekal že četrti Festival zdravja Lekarne Ljubljana. Številne brezplačne meritve, nasveti strokovnjakov, pestra ponudba izdelkov ter poučen program za odrasle in otroke so navdušili številne obiskovalce festivala. Brezplačne preventivne meritve in nasveti strokovnjakov Obiskovalci festivala so lahko preverili svoje zdravstveno stanje z brezplačnimi preventivnimi meritvami ter se posvetovali z magistri farmacije in drugimi strokovnjaki o zdravem življenjskem slogu ob najpogostejših boleznih današnjega časa. Na več kot šestdesetih stojnicah so izdelke in aktivnosti za ohranitev zdravja predstavili partnerji Lekarne Ljubljana.

Letošnji Festival zdravja v veliki meri namenjen družinam Na festivalu je Lekarna Ljubljana predstavila novo podobo linije izdelkov za dojenčke in otroke ter novo maskoto – zmajčka Malčka. Otroke je spremljal na delavnicah, kjer so spoznavali zdravilna zelišča in delovanje človeškega telesa, si izdelali negovalno kremo ali solno kopel za noge z zelišči. Otroci so se lahko razgibali pri različnih športnih aktivnostih, se naučili nekaj novih iger, ki so jih v mladosti igrali babice in dedki ter se na mini kmetiji udeležili zabavnih kmečkih iger.

Pet defibrilatorjev za reševanje človeških življenj »To je praznik vseh prijateljev Lekarne Ljubljana, praznik vseh, ki vsakodnevno prihajate v naše enote, kjer se sodelavci trudijo za visoko strokovno, celovito in prijazno storitev. Ta festival ni nič drugega kot zunanja manifestacija našega poslanstva, znanja in vrednot«, je v pozdravnem nagovoru izpostavil direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej. Obiskovalce je pozdravil tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj je Lekarna Ljubljana podarila pet AED defibrilatorjev: štiri Ljubljanskemu potniškemu prometu in enega Mestni knjižnici Ljubljana. Z živahnimi ritmi so festivalsko dogajanje popestrile tudi pevke Pevskega zbora Lekarne Ljubljana in Alenka Godec z zimzelenimi melodijami.

Cene s popustom iz ZDRAVO - kataloga ugodnosti veljajo izključno ob predložitvi Kartice zvestobe LEKARNE LJUBLJANA in zahtevanega števila jabolk zvestobe, sicer veljajo redne cene. Cene so v EUR z vštetim DDV. Pridržujemo si pravico do popravkov kataloga, ki jih bomo objavili na www.lekarnaljubljana.si in v enotah Lekarne Ljubljana. Nakup zdravil brez recepta iz tega kataloga je mogoč v količinah, ki jih določa 60. člen Pravilnika o razvrščanju, predpisovanju in izdajanju zdravil za uporabo v humani medicini (Uradni list RS, št. 86/2008), preostalih izdelkov pa v količinah, ki jih svetujejo magistri farmacije, inženirji farmacije in farmacevtski tehniki. Slike v katalogu ugodnosti so simbolične. Popusti se ne seštevajo. Ponudba v katalogu ugodnosti velja od 22. 6. do 4. 9. 2017 oziroma do odprodaje akcijskih zalog v enotah Lekarne Ljubljana. Akcije so predvidene za prodajo v količinah, običajnih za gospodinjstva in ne veljajo za pravne osebe. Za morebitne napake v tisku se opravičujemo in prosimo, da pokličete brezplačno telefonsko številko 080 71 17. Fotografije: Lekarna Ljubljana, Shutterstock.

KAKO DO JABOLK ZVESTOBE? Z nakupi v vrednosti*: 5—9,99 EUR = 1 jabolko zvestobe 10—14,99 EUR = 2 jabolki zvestobe 15—19,99 EUR = 3 jabolka zvestobe itn. Več na www.lekarnaljubljana.si in na brezplačni telefonski številki 080 71 17.

* V vrednost nakupov se ne šteje nakup zdravil in izdelkov na recept ter galenskih izdelkov.

2

Simbol pomeni, da je treba za ceno s Kartico zvestobe predložiti Kartico zvestobe in unovčiti 2 jabolki zvestobe.

#ZDRAVO

3


06. 2017 pdf 1 14.

15:27:03

lcek_TISK.

Plakat_Ma

V vseh enotah Lekarne Ljubljana vam je na voljo plakat s prikazom masaže dojenčka. C

M

INTERVJU Tina Golež

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Tina Golež je diplomirana babica, certificirana Bownova terapevtka (Bowen Therapy Essentials (BTE)), kvalificirana maserka za nosečnice in mamice po porodu, mednarodno certificirana inštruktorica masaže za dojenčke pri združenju I.A.I.M. in inštruktor vadbe v času nosečnosti in po porodu.

»Dotik je najbolj prvinski izkaz ljubezni.« POGOVARJALA SE JE: Anja Leskovar FOTOGRAFIJA: Lekarna Ljubljana

Navdušenje nad materinstvom je iz svojega doma, ki ga dopolnjujeta dva dečka, prenesla tudi v poklicno življenje. Nekoč je pri prvem stiku otroka z mamico pomagala kot babica v porodnišnici, danes pa je lastnica Bušček centra, v katerem pomaga pri pripravah na porod in življenju po njem ter skrbi za dojenčke. Posebno pozornost pa namenja masaži dojenčkov. 4

#ZDRAVO

Zdravnica Sanela Banović je pred časom spregovorila o pomenu dotika, objema, poljuba med odraslimi. Zakaj so dotiki za dojenčke tako pomembni? Dotik nudi toplino in varnost, ki sta povsem primarna občutka in potrebi. Otrok in mamica se z dotikom najlažje povežeta, saj smo ljudje senzualna bitja. Stik pomeni varnost, ki jo otrok izjemno potrebuje. Otrok se nemudoma pomiri že, ko mamico samo vonja, še bolj pa, ko se ga dotika. Možgani fizično in čustveno zapostavljenih otrok so dokazano spremenjeni, napol ohromeli. Kaj se dogaja v možganih otrok, ko se jih dotikamo? Za otroke in celo za odrasle je dotik neka vrsta hrane. Ob dotiku se namreč sprošča hormon oksitocin – hormon ljubezni. Ta deluje kot močno pomirjevalo za otroka in starša. Verjetno je, glede na to, da starši otroke brez načrtovanja neprestano ljubkujemo, ta potreba po dotiku zapisana v naš DNK? Lahko bi rekli tako, saj gre za naravni nagon – poskrbeti za otroka in ga imeti ob sebi. Kulture, ki jih označujemo za nazadnjaške, imajo otroke neprestano pri


sebi. Otrok je vedno z mamo, ko ta dela, kuha in spi. Veliko sta v telesnem stiku, kar je za dojenčka izjemno pomembno, precej bolj kot raznovrstne stimulacije, ki jih uporabljamo v sodobnem svetu. Zaradi njih smo se začeli (četudi nenamerno) odtujevati od svojih otrok. Zakaj je prišlo do tega? Predvsem zaradi pripomočkov, ki so na voljo. V preprostih skupnostih nimajo ležalnikov, ki otroke zibajo, nimajo igralnih postaj, ki bi jih animirale. Razumljivo je, da sodobni starši v stresnem in hitrem svetu iščejo animacijo za svoje otroke, saj pogosto nimajo časa, da bi se z njimi usmerjeno ukvarjali. Pri tem pa pozabljajo, da otroci navečkrat potrebujejo samo to, da jih imajo ob sebi. Če z otrokom ne preživijo dovolj časa ali če ga vzgajajo po nasvetih s forumov in interneta, se težko osredotočijo na otroka. Intuitivno ga ne morejo tako začutiti, kot če bi se ozrli sami vase in verjeli, da oni sami vedo, kaj je najbolje za njihovega otroka. Brez pristnega stika je tudi čutenje otroka oteženo. Enako velja za vse odnose.

Poskeniraj QR kodi in si oglej video posnetka s prikazano masažo na otroku in dojenčku, ki smo ju v Lekarni Ljubljana pripravili skupaj s Tino Golež. Kakšni so kratkoročni in dolgoročni učinki pri otrocih, ki se jih starši veliko dotikajo? Dotik je najbolj prvinski izkaz ljubezni. Kratkoročno vzbuja zadovoljstvo in mirnost, občutek ljubljenosti in sprejetosti. Dolgoročno se otrok oblikuje v pozitivno osebo, ki sprejema okolico, zna ljubiti in biti ljubljen, je miren in bolj zdrav. Dokazano je, da so ljubljeni otroci bolj samostojni, zaradi pozitivne popotnice zaupajo svetu. Teh otrok niso puščali, da bi jokali sami in se zato niso čutili zapuščene. Otroci, ki so se čustveno izjokavali, so v puberteti bolj čustveno otopeli, oblivajo jih črne misli. Dotiki katerih delov telesa dojenčkom in otrokom najbolj prijajo? Vsak starš, ki otroka opazuje, se ga dotika, spremlja njegov jok, smeh, gruljenje in mimiko, preko katerih otrok komunicira, bo znal najti dele telesa, katerih masaža otroku najbolj ustreza. Najpogosteje so

to glavica, lička, čelo, noge in hrbet. Nekateri otroci pa ne želijo božanja po glavi. Po mojih izkušnjah so običajno imeli travmatske porode z dolgimi zastoji v kanalu, epiduralnimi analgezijami, vakumi in podobno. Otroci čutijo našo vznemirjenost in umirjenost. Verjetno je zato treba masažo izvajati mirno? Če se le da. Otrok mora biti pripravljen, se je pa fino držati rutine tudi pri masaži, saj ta pomirja. Umakniti je treba telefone, izklopiti zvonce in ne razmišljati o opravkih, ampak biti tukaj in zdaj z otrokom. Vsak, tudi odrasli potrebuje vsaj 20 minut popolne pozornosti dnevno – da ga pogledamo v oči, poslušamo, opazujemo. Se moramo masaže otrok učiti ali jo lahko izvajamo intuitivno? Lahko intuitivno, če otroka opazujemo, spremljamo in upoštevamo njegove odzive. S priučeno masažo pa zajamemo še več pozitivnih učinkov. Ob običajni masaži lahko masiramo po občutku, pri blaženju trebušnih krčev denimo, pa obstajajo določeni postopki za dosego učinka. Z masažo namreč učinkovito blažimo trebušne krče, napenjanje in težko odvajanje ter pospešujemo prebavo. Seveda pa masaže ne izvajamo ob vročini ali zlomu. S čim dojenčke namažemo med masažo? Priporočam masažna negovalna olja, kupljena v lekarni, saj so ta namenjena dojenčkom in nimajo primesi. To sta običajno mandljevo in oljčno olje. Olja naj bodo prečiščena, brez naftnih derivatov, hladno stiskana, ekološka in iz preverjenih virov. Pri olju je cena dobro merilo kakovosti; najkakovostnejša so tudi dražja. Olje je še posebno koristno, saj ga lahko uporabljamo za čiščenje kožnih gub, ob pojavu temenc pa z njegovo pomočjo lažje odstranimo luske. Z masažo lahko začnemo ob rojstvu in nadaljujemo dokler otroku prija, kajne? Seveda. Običajno v času kobacanja in začetkov hoje otroci niso radi v ležečem položaju, zato z masažo nadaljujemo, ko se gibalni razvoj umiri. Vsi otroci pa ne marajo masaže. Kako lahko pri njih nadomestimo ta manko? Ni se treba nujno osredotočiti le na masažo. Za povezavo z otrokom so povsem učinkoviti tudi drugi pristopi. Vsekakor pa je dobro, da se z otrokom tako ob masaži kot tudi sicer ukvarjata oba starša. Očetje so velikokrat prikrajšani za stik in masaža je krasen način za povezovanje z otrokom, ki potrebuje moško in žensko energijo.

NASVETI O NEGI KOŽE NOVOROJENČKA IN DOJENČKA Brigita Lampret, farm. teh., Ivančna Gorica Struktura dojenčkove kože se razlikuje od strukture odrasle kože, saj se šele razvija. Zato je njena nega še toliko pomembnejša. UMIVANJE KOŽE Otrokova koža je bolj izpostavljena bakterijskim in glivičnim okužbam, saj nima izgrajenega zaščitnega kislinskega plašča, zato uporabljajte mila s pH 5,5. Po 6. mesecu starosti pa tekoča mila brez umetnih barvil, agresivnih dišav in dražečih sestavin. NEGA KOŽE Uporabljajte blage in nevtralne izdelke. Če je koža suha, jo takoj po kopanju namažite z oljčnim ali mandljevim oljem, ki vlago zadržita v koži. Mandljevo olje je nepogrešljivo pri negi in čiščenju kože, predvsem kožnih gub. NEGA RITKE Priporočamo hladilno mazilo z oljčnim oljem, ki ustvari zaščitno plast in varuje pred mehanskim ter kemičnim draženjem zaradi prisotnsti vlage, urina in blata. Po potrebi svetujemo tudi uporabo krem z dekspantenolom, ki pospešuje obnovo povrhnjice in vpliva na vlažnost kože. NEGA UŠESK Po kopanju z brisačo obrišite zunanji del ušesa. Sluhovoda ne čistite s palčkami za uho, odstranite le vidno ušesno maslo v zunanjem ušesu. NEGA ZOBKOV Tudi preden pokuka prvi zobek priporočamo, da po hranjenju dlesni počistite s prilagojeno ščetko ali krpico. Ko se pojavi prvi zobek, ga čistite z zobno pasto brez fluora. ZAŠČITA PRED SONCEM Do 6. meseca otrok ne izpostavljajte močnemu soncu, zaščitite jih z ustreznimi oblačili in pokrivalom. Če se UV žarkom ne morete izogniti, uporabljajte zaščitne kreme, ki ne vsebujejo kemijskih filtrov, ampak fizikalne (cinkov oksid ali titanov dioksid). NEGA NOSKA Nosek redno čistite s fiziološko raztopino (0,9 % NaCl).

#ZDRAVO

5


STROKOVNO

Kako pravilno oskrbeti poškodovano kožo

Mag. Venceslava Bavčar, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

Ob poškodbah kože, našega največjega in, še posebej poleti, najbolj izpostavljenega organa, priporočamo uporabo posebnih oblog, ki se ne prilepijo na rane, fiziološke raztopine in brezalkoholnih razkužil. Pozorni pa morate biti tudi pri udarninah, ki poleg kože lahko poškodujejo tudi globlje ležeče tkivo. RANA Rana je prekinitev strukture kožnega tkiva, ki nastane zaradi delovanja mehanskih, kemičnih in bioloških dejavnikov. Rane razdelimo na akutne in kronične ter površinske in globoke. Prisotnost mikroorganizmov, mrtvin in izločka v rani so dejavniki, ki zavirajo celjenje ran. POSTOPKI PRI OSKRBI RANE Brez posveta z zdravnikom ali farmacevtom sami oskrbimo le manjše površinske rane ali praske, pri globljih ali večjih in obsežnejših kožnih poškodbah pa poiščemo strokovno pomoč. Tudi žulje oskrbimo kot površinske rane. Pri nudenju prve pomoči pri površinskih ranah je pomembno, da imamo čiste, umite in/ali razkužene roke ali uporabljamo rokavice, da v rano ne dihamo in ne uporabljamo nobenih mazil, praškov in pripravkov iz »domače lekarne«. Površinske rane in ugriznine, kot izjeme med globokimi ranami, izpiramo s hladno tekočo vodo in jih zaščitimo s sterilno gazo ali z obližem. Pri globokih ranah poskrbimo za zaustavitev krvavitve s

6

#ZDRAVO

kompresijsko obvezo ali z neposrednim pritiskom na mesto krvavitve preko sterilne gaze in rano sterilno prekrijemo ter pokličemo nujno medicinsko pomoč. Pri prvi pomoči je pomembno, da se zavedamo, da se bo gaza prilepila in zasušila na rano, zato jo pred prevezo namočimo s fiziološko raztopino ali pa že v okviru prve pomoči uporabimo sodobne obloge za rane, ki so na voljo v lekarnah. Če odstranjujemo zasušeno gazo, jo predhodno namočimo s fiziološko raztopino, da ne povzročimo bolečine in pikčastih krvavitev, ki podaljšajo celjenje rane. Varni antiseptiki za poškodovano kožo so raztopine, kot npr. oktenidina, klorheksidina in povidon joda, ne uporablja pa se alkohola. Razkužila so namenjena nepoškodovani koži in lahko vsebujejo benzalkonijev klorid, natrijev hipoklorit, različne alkohole, bifenole ter aldehide. Obloge za oskrbo ran, ki so na voljo v lekarnah, razdelimo glede na njihove lastnosti v več različnih skupin. Alginati, hidrogeli, hidrokoloidi, nelepljive kontaktne mrežice, poliuretanske pene, poliuretanski filmi in resorptivne terapevtske obloge so nekatere izmed njih. Obloga se mora dobro prilegati in omogočiti ustrezno celjenje rane. Pomembna je tudi pravilna tehnika čiščenja rane in njene okolice, predvsem pa pravilna uporaba ter časovna menjava oblog. Kadar imamo opravka z rano, je vedno treba oceniti tudi morebitno potrebo po cepljenju proti tetanusu.

STE VEDELI?

Pri prvi pomoči je pomembno, da se zavedamo, da se bo navadna gaza prilepila in zasušila na rano, zato jo pred odstanitvijo oz. menjavo namočimo s fiziološko raztopino ali pa uporabimo sodobne obloge, ki se ne prilepijo na rane. UDARNINE Med zaprte poškodbe štejemo tudi zelo pogoste udarnine, ki nastanejo kot posledica udarca, stiska ali zmečkanja. Vsaka takšna poškodba lahko pretrga podkožne žile, zato ob iztekanju krvi v prizadeta tkiva nastane modrica ali hematom. Na mestu udarca nastane oteklina, katere velikost je odvisna od zgradbe tkiva; na vekah je na primer zaradi elastične kože pogosto zelo obsežna.

Kmalu po poškodbi pride tudi do vnetnega odgovora telesa. Čeprav koža zaradi elastičnosti ostane cela, lahko zaprte poškodbe pri hujšem poteku spremljajo tudi poškodbe nižje ležečih tkiv, npr. zlomi reber, poškodbe pljuč ali srca, poškodbe jeter ali vranice s spremljajočo krvavitvijo, poškodbe sklepov ali zlomi dolgih kosti. Prva pomoč obsega počitek, hlajenje, kompresijski ovoj, dvig uda in protibolečinsko/protivnetno zdravilo. Na modrico ali hematom lahko nanašamo heparinska mazila. BLAGODEJNO ZA KOŽO Za nego poškodovane kože oziroma sluznice pogosto uporabljamo izdelke, ki vsebujejo dekspantenol, ki se v organizmu pretvori v pantotensko kislino – vitamin B5, ki je potreben za normalno gradnjo in obnovo kože ter sluznic. Olivno olje je dermatološko dokazano najboljše sredstvo za nego in zaščito kože. Vitamin E je antioksidant in deluje kot lovilec radikalov. Naravno ribje olje, ki vsebuje vitamin A in vitamin D, pospešuje obnavljanje kože. Tekoči izvleček prave kamilice deluje protivnetno in antiseptično ter spodbuja celjenje ran. Bizmutov subgalat pomirja in zaščiti poškodovano kožo pred draženjem. Perujski balzam deluje blago antiseptično. Cinkov oksid ima antiseptično in adstringentno delovanje. Zmanjšuje prepustnost površine kože, s tem zmanjšuje vnetno reakcijo in občutljivost za zunanje vplive.


STROKOVNO

Slabokrvnost ima mnogo obrazov

Milan Balaban, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

Ste brez očitnega vzroka nenehno utrujeni, bledi, zaspani in se vam pogosto vrti v glavi? Krivec za to je lahko slabokrvnost. S pravilnim vnosom železa, vitamina B12 in folne kisline lahko svojo krvno sliko popravite in izboljšate splošno počutje. SIMPTOMI IN VZROKI Simptomi slabokrvnosti so najpogosteje kronična utrujenost, vrtoglavice, motnje koncentracije, bledikavost, zaspanost, hitra utrudljivost med telesno aktivnostjo, pospešen srčni ritem v mirovanju in glavoboli. Ker so simptomi splošni in nespecifični, je diagnozo treba potrditi s pregledom krvne slike. Vzroki za nastanek slabokrvnosti so različni. Najpogostejši vzrok je kronična izguba krvi po krvavitvah, npr. ob menstruaciji. Vzrok slabokrvnosti je lahko tudi zmanjšana tvorba ali pospešen razpad rdečih krvničk. Posamezniki s kroničnimi boleznimi so bolj podvrženi pojavu anemije, prav tako

GLAVOBOL

VRTOGLAVICA

ženske, ki imajo obilnejše krvavitve in nosečnice. Zaradi pomanjkanja železa so bolj ogroženi tudi hitro rastoči otroci, vegetarijanci, aktivni športniki in redni krvodajalci. PREPREČEVANJE SLABOKRVNOSTI Najpomembnejši je zadosten vnos železa, vitamina B12 in folne kisline. Vitamin B12 in folna kislina sodelujeta pri nastanku rdečih krvničk, medtem ko je železo pomemben gradnik hemoglobina. Priporočeni dnevni vnos vitamina B12 za odrasle je 3 μg, za nosečnice 3,5 μg, doječe matere pa 4 μg. Priporočeni dnevni vnos folne kisline za odrasle je 300 μg, za nosečnice 550 μg, za doječe matere pa 450 μg. Dnevno izgubimo med 1 in 2 mg železa, največ zaradi prebave in krvavitev. Ker je absorpcija železa v telo zelo slaba, moramo zaužiti med 10 in 15 mg železa dnevno, da pokrijemo te izgube. Bistveno lažje se absorbira železo iz mesa, ki je vezano v hemski kompleks, kot prosto železo iz rastlinske hrane. Pravi čaj in mleko lahko poslabšata absorpcijo železa, medtem ko jo vitamin C lahko izboljša.

BRNENJE V UŠESIH

UTRUJENOST

SRČNA ARITMIJA

Ker zaloge železa v organizmu naraščajo zelo počasi, z ustrezno prehrano in prehranskimi dopolnili ne moremo zdraviti anemij, lahko pa vzdržujemo ustrezno koncentracijo železa v telesu. Za zdravljenje so primerna le zdravila, ki vsebujejo večjo količino železa kot jo lahko dobimo s prehrano. Železo lahko zavre učinek nekaterih zdravil, zato se je pred uporabo železovih pripravkov priporočljivo posvetovati s strokovnjakom.

SLABOKRVNOST NA KRATKO: • Slabokrvnost ali anemija je stanje zmanjšane sposobnosti krvi za prenos kisika do celic. • Diagnoza je mogoča le s pregledom krvne slike. • Najpomembnejši element pri preprečevanju slabokrvnosti je železo (poleg vitamina B12 in folne kisline). • Za zdravljenje anemij zaradi pomanjkanja železa je potrebna uporaba zdravil, ki imajo, za razliko od prehrane in prehranskih dopolnil, dovolj visoko vsebnost železa. • S pravilno prehrano lahko ustrezno koncentracijo železa v telesu le vzdržujemo.

#ZDRAVO

7


STROKOVNO

Kljub vročini in stresu ostanite sveži tudi poleti Romana Verbec, farm. teh., Centralna lekarna

Z znojenjem naše telo uravnava svojo temperaturo, hkrati pa znoj ponavadi povzroča tudi neprijeten vonj. Uporaba dezodorantov in antiperspirantov je neinvaziven ukrep pri prekomernem znojenju. ZAKAJ SE ZNOJIMO? Krivci za znojenje so od dva do štiri milijone žlez znojnic, razporejenih po našem telesu, ki se aktivirajo med telesnim ogrevanjem in v stanju čustvenega stresa. Njihovo aktivnost ureja živčni sistem, ki deluje neodvisno od naše volje. Ločimo dve vrsti žlez znojnic: EKRINE ŽLEZE – teh je največ na stopalih, dlaneh, čelu in pod pazduhami. Izločajo prozorno tekočino, večinoma brez vonja, ki s svojim izhlapevanjem pomaga telesu ohranjati telesno temperaturo. APOKRINE ŽLEZE – najdemo jih pod pazduhami in v genitalnih predelih, izločajo bolj viskozno tekočino, ki tvori značilen vonj, ko pride v stik s kožnimi bakterijami.

ZNOJ VSEBUJE približno

99% VODE Znoj vsebuje predvsem vodo. Sestava se razlikuje glede na posameznika, kar velja tudi za količino izločenega znoja. V mirovanju, pri normalnih temperaturah, lahko oseba izloči do liter znoja dnevno. Proces poteka ves čas, a ga zaradi majhnih izločkov sploh ne opazimo. Vzroki za prekomerno znojenje pri zdravem človeku so različni: visoke zunanje temperature, fizično delo ali rekreacija in seveda stres.

8

#ZDRAVO

Če pa se znojenje pojavi tudi v okoliščinah, ki sicer ne izzovejo znojenja, in je znojenje znatno povečano na dlaneh, stopalih in pod pazduhami, to stanje imenujemo primarna hiperhidroza. Stanje je moteče, saj žleze znojnice preprosto prekomerno delujejo, kar lahko vpliva na kakovost življenja posameznika. Zanimivo je, da ti ljudje pogosto nimajo težav s telesnim vonjem. Večino njihovega znojenja namreč proizvedejo ekrine žleze in tako sperejo bakterije ter znoj apokrinih žlez s kože. Pri sekundarni hiperhidrozi pa gre za znojenje vsega telesa, ki je posledica določenih stanj in obolenj (menopavza, debelost …). KAKO PRIKRITI ALI ZMANJŠATI ZNOJENJE? Telesni vonj se razvije, ko je znojenje občasno in se znoj posuši na koži. Po določenem času začnejo bakterije razkrajati znoj in pri tem se razvije značilen vonj. Znojenje lahko zmanjšamo z nošenjem primernih oblačil (iz naravnih materialov npr.: svila ali bombaž), ustrezno higieno in uporabo antiperspirantov. Za zmanjševanje telesnega vonja zadoščajo dezodoranti. DEZODORANTI so primerni za ljudi, ki želijo le prekriti telesni vonj. Dezodoranti namreč zmanjšujejo število bakterij, ki živijo na površini kože in so odgovorne za nastanek neprijetnega vonja.

ANTIPERSPIRANTI / ANTITRANSPIRANTI so rešitev za osebe, ki si poleg neprijetnega vonja želijo zmanjšati tudi znojenje. Aktivne učinkovine v antiperspirantih so aluminijeve soli. Pogosto sta uporabljena aluminijev klorohidrat in aluminijev klorid. Delujejo na ekrine in apokrine žleze, tako da začasno »zamašijo« izvodilo žleze znojnice, s tem pa zmanjšajo količino izločenega znoja. Učinek traja vsaj 24 ur, kasneje pa se izvodila žleze izperejo. Ker je potu manj, se zmanjša mokrota in razvije se občutno manj neprijetnega vonja. Močnejši kot je antiperspirant, večja je možnost iritacij, zato ga izberemo glede na naše stanje in potrebe. Nanašamo ga na čisto, suho kožo in sledimo navodilom za uporabo, navedenim na izdelku.

do

1l

znoja izločimo dnevno v mirovanju

Znojenje ohlaja človeški organizem in ga ščiti pred pregrevanjem, zato v nekaterih primerih njegovo preprečevanje ni smiselno – recimo, ko tečemo maraton. V drugih situacijah, ko hitimo na pomemben razgovor ali zmenek, pa si lahko do prijetnejših stiskov rok in objemov pomagamo z različnimi izdelki, kot so dezodoranti ali antiperspiranti.


STROKOVNO

Preprečevanje težav pri motnjah venskega obtoka

Milan Balaban, mag. farm., strokovna služba Lekarne Ljubljana

S pomočjo zdravil, kompresijskih nogavic ter zdravega življenjskega sloga lahko lajšamo in celo preprečujemo kronično vensko insuficienco ali kronično vensko popuščanje.

KOMPRESIJSKE NOGAVICE Uporaba preventivnih in terapevtskih kompresijskih nogavic je ena najučinkovitejših metod pri lajšanju ter preprečevanju težav zaradi kroničnega venskega popuščanja. Zunanji pritisk kompresije veno zoži, tako da lahko venske zaklopke spet opravljajo svojo funkcijo in omogočijo pretok krvi proti srcu. Pri terapevtskih kompresijskih nogavicah ustrezno stopnjo kompresije in model nogavice določi zdravnik. Le pravilno izmerjena in vzdrževana kompresijska nogavica opravlja svojo kompresijsko funkcijo. Zato se je ob nakupu priporočljivo posvetovati s strokovnjakom. Ob nogavicah ali samostojno, če je uporaba nogavic odsvetovana, se lahko uporabljajo vazoprotektivna zdravila, ki vsebujejo kombinacijo diosmina in hesperidina, ki sta izvlečka iz pomaranče, ali escin, ki je izvleček divjega kostanja. Delujejo tako, da stabilizirajo stene ven in kapilar ter na takšen način olajšajo težave. Zdravila je treba uporabljati dalj časa, svetuje se vsaj šestmesečna uporaba, saj se zaznavni učinek pojavi počasi.

Različna mazila, ki vsebujejo izvleček divjega kostanja – escin ali kombinacijo escina in heparina, se lahko uporabljajo kot dodatek k terapiji s kompresijskimi nogavicami ali terapiji z zdravili. Pomembno je, da gele oz. mazila nanašamo od gležnjev navzgor.

hladnejšo vodo, prav tako od gležnjev navzgor. Pomembna je udobna obutev s primerno peto, visoko do 4 cm. Svetuje se počivanje z dvignjenimi nogami in zračna, udobna ter ne pretesna oblačila. Sedenje s prekrižanimi nogami se odsvetuje.

NASVETI ZA LAŽJI KORAK Za preprečevanje in lajšanje težav s kroničnim venskim popuščanjem se svetuje tudi zdrav način življenja. Predvsem sta pomembna gibanje in ustrezna prehrana. Poleg povišane telesne teže sta dejavnika tveganja tudi kajenje in le sedeče ali le stoječe delo. Svetuje se opustitev kajenja. Če imate le sedeče delo, se svetuje, da raztegnete noge in naredite krajši sprehod.

NA KRATKO: • Za kronično vensko popuščanje so na voljo tako farmakološki kot tudi nefarmakološki ukrepi. • Med nefarmakološko terapijo sodita uporaba kompresijskih nogavic in zdrav življenjski slog. • Med farmakološko terapijo pa sodijo zdravila, ki vsebujejo kombinacijo diosmina in hesperidina ali escin. • Kot dodatek k terapiji pa lahko uporabljamo mazila oz. gele, ki vsebujejo escin ali escin v kombinaciji s heparinom.

Vročina dodatno razširi žile in poslabša kronično vensko popuščanje, zato se svetuje izogibanje savnam in prhanje s

ZDRAVA VENA

RAZŠIRJENA VENA

#ZDRAVO

9


Svetovanja ob meritvah v Lekarni Ljubljana V JE STORITE ČNA A L P Z BRE

SVETOVANJE OB MERITVAH GLUKOZE V KRVI IN MERJENJE HOLESTEROLA S SVETOVANJEM* *

SVETOVANJE OB MERITVAH GLUKOZE V KRVI

Merjenje holesterola je plačljivo. Cena merjenja je 3,50 EUR

Fužine

04. 09. 17

09.00–12.00

Koseze

30. 08. 17

09.00–12.00

Levstik

29. 06. 17

09.00–12.00

Medvode

30. 06. 17

09.00–12.00

Polje

21. 06. 17

09.00–12.00

Rakovnik

01. 09. 17

09.00–12.00

Savska

23. 06. 17

09.00–12.00

Škofljica

22. 06. 17

09.00–12.00

Trnovo

27. 06. 17

09.00–11.00

Trzin

28. 06. 17

09.00–12.00

Vila Urbana

20. 06. 17

09.00–12.00

Vrhnika

29. 08. 17

07.30–10.30

Meritve holesterola in glukoze v krvi izvajamo z merilnikom:

FINDRISC: presejalni vprašalnik FINDRISC in svetovanje ob sladkorni bolezni (presejalni vprašalnik FINDRISC podaja oceno za razvoj sladkorne bolezni) Borovnica Centralna Črnuče Ivančna Gorica Koseze Lukovica Medvode Metelkova

V JE STORITE ČNA A L P Z E R B

30. 06. 17

12.00–15.00

31. 08. 17

12.00–15.00

12. 07. 17

09.00–12.00

22. 06. 17

09.00–12.00

28. 08. 17

09.00–12.00

12. 07. 17

15.00–17.00

10. 08. 17

15.00–17.00

30. 08. 17

09.00–12.00

29. 06. 17

09.00–14.00

Grosuplje

Logatec

03. 07. 17

09.00–12.00

28. 06. 17

07.00–09.00

11. 07. 17

07.00–09.00

14. 08. 17

07.00–09.00

27. 06. 17

08.30–11.30

26. 07. 17

10.00–12.00

30. 08. 17

10.00–12.00

Šentvid

Meritve ravni holesterola in glukoze v krvi izvajamo z merilnikom:

V JE STORITE ČNA A L P Z E R B

FRAX: presejalni vprašalnik FRAX in svetovanje ob osteoporozi (presejalni vprašalnik FRAX podaja oceno tveganja za osteoporotični zlom) Borovnica

Centralna lekarna

Črnuče Ivančna Gorica

30. 06. 17

12.00–15.00

31. 08. 17

12.00–15.00

27. 06. 17

09.00–12.00

28. 06. 17

09.00–12.00

26. 07. 17

09.00–12.00

30. 08. 17

09.00–12.00

27. 06. 17

15.00–19.00

04. 07. 17

09.00–12.00

12. 07. 17

15.00–17.00

10. 08. 17

15.00–17.00

05. 07. 17

14.00–18.00

05. 07. 17

15.00–18.00

Polje

23. 06. 17

09.00–12.00

27. 06. 17

10.00–13.00

Medvode

22. 06. 17

15.00–18.00

25. 07. 17

10.00–13.00

27. 06. 17

10.00–13.00

29. 08. 17

10.00–13.00

25. 07. 17

10.00–13.00

29. 08. 17

10.00–13.00

Polje

23. 06. 17

09.00–12.00

Rakovnik

01. 09. 17

09.00–12.00

Šentvid

Bežigrajski dvor

26. 07. 17

10.00–12.00

30. 08. 17

10.00–12.00

Metelkova Rakovnik Šentvid

01. 09. 17

09.00–12.00

12. 07. 17

12.30–14.00

10. 08. 17

12.30–14.00

Škofljica

22. 06. 17

09.00–12.00

Škofljica

22. 06. 17

09.00–12.00

Vila Urbana

27. 07. 17

09.00–12.00

Vila Urbana

10. 08. 17

09.00–12.00

Vrhnika

27. 06. 17

09.00–12.00

Vrhnika

27. 06. 17

09.00–12.00

10

#ZDRAVO


V JE STORITE NA

Č BREZPLA PROSTATA: presejalni vprašalnik IPSS in svetovanje ob težavah s prostato (presejalni vprašalnik IPSS meri izraženost simptomov ob težavah spodnjih sečil) Borovnica Ivančna Gorica Lukovica Šentvid

V JE STORITE ČNA A L P Z E BR

TERMINI SVETOVANJ O NEGI KOŽE

30. 06. 17

12.00–15.00

31. 08. 17

12.00–15.00

12. 07. 17

15.00–17.00

10. 08. 17

15.00–17.00

24. 08. 17

09.00–14.00

30. 08. 17

14.00–18.00

13. 07. 17

12.30–14.00

09. 08. 17

12.30–14.00

Škofljica

22. 06. 17

09.00–12.00

Vrhnika

27. 06. 17

09.00–12.00

Za merjenje venskega pretoka se je potrebno predhodno naročiti v lekarni.

27. 06. 17

09.00–12.00

31. 08. 17

09.00–12.00

Rakovnik

28. 06. 17

09.00–12.00

Podpeč

31. 08. 17

09.00–12.00

Vnanje Gorice

22. 06. 17

09.00–12.00

Zlatica

07. 07. 17

09:00-15:00

Meritev venskega pretoka izvajamo s pomočjo partnerja:

SVETOVANJE - BACHOVA CVETNA TERAPIJA (podrobnejši posvet)

V JE STORITE ČNA A L P Z BRE

05. 07. 17 16.00–18.00 16. 08. 17 16.00–18.00 Metelkova 27. 06. 17 15.00–18.00 12. 07. 17 13.00–14.30 Miklošič 23. 08. 17 13.00–14.30 Bachova cvetna terapija, priprava mešanice in posvet poteka v izbranih enotah Lekarne Ljubljana: Supernova, Centralna lekarna, Citipark, Logatec, Log - Dragomer, Medvode, Metelkova, Miklošič, Polje, Škofljica, Vrhnika, Lekarna pri polikliniki. Lekarna pri polikliniki

V JE STORITE ČNA A L P Z BRE

SVETOVANJE - HOMEOPATIJA (posvet z mag. farm., homeopatom) Lekarna Supernova V primeru odsotnosti mag. farm. homeopatinje svetovanje odpade. Prisotnost se lahko preveri na tel. 01/280 86 77.

od ponedeljka do petka

10.00–14.00

29. 06. 17

10.00–13.00

Metelkova

11. 07. 17

15.00–18.00

Vrhnika

29. 06. 17

14.00–17.00

Lekarna pri polikliniki

Grosuplje Lekarna pri polikliniki

Lekarna pri Šišenski knj. Postojna Supernova

*

Lekarna pri polikliniki

Citipark

Miklošič

V JE STORITE ČNA A L P Z E BR

PLETIZMOGRAFIJA *

Centralna lekarna

Izdaja homeopatskih zdravil in svetovanje poteka v naslednjih enotah Lekarne Ljubljana, ki imajo pooblaščeno osebo za izdajo homeopatskih zdravil: Supernova, Bežigrad, Bežigrajski dvor, Centralna, Cerknica, Fužine, Logatec, Log - Dragomer, Medvode, Metelkova, Miklošič, Nove Jarše, Lekarna pri polikliniki, Polje, Rakovnik, Šentvid, Škofljica, Lekarna pri šišenski knjižnici, WTC, Vič, Vrhnika, Črnuče, Ivančna Gorica in Moste.

22. 06. 17 07. 07. 17 26. 07. 17 04. 08. 17 01. 09. 17 26. 06. 17 04. 09. 17 28. 06. 17 11. 07. 17 14. 08. 17 19. 07. 17 30. 07. 17 13. 07. 17 10. 08. 17 30. 08. 17 28. 06. 17 29. 06. 17

14.00–16.00 13.00–15.00 08.00–10.00 13.00–15.00 16.00–18.00 12.00–14.00 12.00–14.00 07.00–09.00 07.00–09.00 07.00–09.00 12.00–14.00 12.00–14.00 13.00–14.30 13.00–14.30 12.00–14.00 11.00–13.00 11.00–13.00

INDIVIDUALNO SVETOVANJE O NEGI KOŽE

Za lepo in zdravo kožo je, poleg zdravega življenjskega sloga, bistvenega pomena tudi pravilna nega kože. V Lekarni Ljubljana smo se, poleg vsakodnevnega svetovanja odločili, za individualni pristop k svetovanju o negi kože. Na svetovanje o negi kože se lahko naročite pri farmacevtskem tehniku v lekarni. Z veseljem vam bomo pomagali in skupaj z vami izbrali najboljši izdelek.

LEKARNA LJUBLJANA PRAZNUJE V ČASU TRAJANJA KATALOGA UGODNOSTI ROJSTNI DAN PRAZNUJEJO NASLEDNJE ENOTE LEKARNE LJUBLJANA: ● ŠIŠKA 23. 6. 2017 ● ČRNUČE 23. 6. 2017 ● CITIPARK 30. 6. 2017 ● WTC 6. 7. 2017 ● BLOKE 10. 7. 2017 ● VIČ 11. 8. 2017 ● TEHNOLOŠKI PARK 1. 9. 2017 ● CERKNICA 6. 9. 2017 Ob rojstnem dnevu posamezne lekarne bomo razveselili tudi vas, saj boste za vsak nakup prejeli 10% popust. Rojstnodnevni 10% popust velja ob enkratnem nakupu v posamezni enoti na dan praznovanja. Ugodnost ne velja za nakup: zdravil in izdelkov na recept, galenskih izdelkov, začetnih mlečnih formul, izdelkov, ki so že v akciji ali katalogu ugodnosti, darilnih bonov in knjig, ki so v Sloveniji v prodaji manj kot 6 mesecev. Popusti se ne seštevajo. Akcija je predvidena za prodajo v količinah, običajnih za gospodinjstva, in ne velja za pravne osebe.

-10% ob enkratne m nakupu

#ZDRAVO

11


Lekarna Ljubljana obvešča 2. AKADEMIJA LEKARNE LJUBLJANA Lekarna Ljubljana je 1. junija 2017 v Festivalni dvorani pripravila 2. Akademijo Lekarne Ljubljana – kulturno-družabni dogodek za ključne javnosti, s katerimi se srečuje pri svojem delovanju. Goste sta nagovorila direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Na dogodku smo trem posameznikom podelili priznanje za pomemben prispevek k razvoju dejavnosti Lekarne Ljubljana. Priznanja so prejeli prof. dr. Borut Božič, dekan Fakultete za farmacijo v času 2011 – 2017, Tilka Klančar, vodja Oddelka za zdravje in socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, in Jožica Menard Tavželj, upokojena vodja Lekarne Vrhnike.

Vladka Češek Bizjak, prejemnica Minařikovega priznanja

VLADKA ČEŠEK BIZJAK PREJEMNICA MINAŘIKOVEGA PRIZNANJA ZA LETO 2017 Slovensko farmacevtsko društvo (SFD) je v okviru Simpozija ob 42. redni skupščini tradicionalno podelilo priznanja članom društva. Za leto 2017 je med prejemniki Minařikovega priznanja tudi sodelavka Lekarne Ljubljana - Vladka Češek Bizjak, mag. farm., vodja Lekarne pri šišenski knjižnici. V obrazložitvi podelitve priznanja je bilo med drugim izpostavljeno, da je Vladka Češek Bizjak ves čas svoje strokovne poti predana poslanstvu magistrov farmacije in da redno skrbi za promocijo stroke in uveljavitev njenega ugleda tako v strokovni kot tudi v laični javnosti. Stroko in nova dognanja želi približati vsem, s katerimi prihaja v stik: bolnikom s strokovnimi nasveti in prijazno besedo; sodelavkam z zgledom in vztrajnim spodbujanjem; in širši strokovni javnosti z organizacijo in vodenjem strokovnih srečanj Ljubljanske podružnice SFD.

Od leve proti desni: direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej, strokovna vodja Lekarne Ljubljana mag. Mateja Praprotnik, prejemniki priznanj: prof. dr. Borut Božič, Tilka Klančar in Jožica Menard Tavželj.

DONACIJA ONKOLOŠKEMU INŠTITUTU LJUBLJANA Lekarna Ljubljana si kot družbeno odgovoren zavod z različnimi aktivnostmi prizadeva za izboljšanje kakovosti življenja ranljivih, ogroženih, bolnih in socialno šibkih skupin ljudi. Zavedamo se, da delo z onkološkimi bolniki poleg strokovnosti zahteva veliko srčnosti in poguma s strani negovalnega osebja in medicinskih sester, ki so v vsakem trenutku pripravljeni prisluhniti željam in potrebam bolnikov ter njihovih svojcev in jim pomagati.

PROSTORI ZA NOVO LEKARNO PRI ZD GROSUPLJE ČAKAJO NA VERIFIKACIJO Ob Zdravstvenem domu Grosuplje je Lekarna Ljubljana zgradila nov objekt, v katerem se bo nahajala nova enota Lekarne Ljubljana - Lekarna pri ZD Grosuplje, del objekta pa bo namenjen izvajanju dejavnosti Zdravstvenega doma Grosuplje. Prostori za novo lekarno so opremljeni in pripravljeni, da jih odpremo takoj, ko bo opravljen verifikacijski pregled s strani Ministrstva za zdravje.

V Lekarni Ljubljana smo se odločili, da Onkološkemu inštitutu Ljubljana kot osrednji ustanovi za zdravljenje in nego bolnikov, obolelih za rakom, izročimo donacijo - prenosni računalnik, in sicer za potrebe dela medicinskih sester in negovalnega osebja OI Ljubljana. Prodajni avtomati Lekarna24 se nahajajo na 5 lokacijah v Ljubljani: • Lekarna24 Bavarski dvor Slovenska 55 • Lekarna24 Poliklinika Njegoševa cesta 6K • Lekarna24 Koseze Ulica Bratov Učakar 58 • Lekarna24 Šiška Celovška 83 Direktor dr. Marjan Sedej s sodelavci OI Ljubljana.

12

#ZDRAVO

• Lekarna24 Savska Savska cesta 3

VEN ENOSTA HITER IN SEZONSKIH P U VEN NAK V TUDI IZ IZDELKO EGA ČASA N V O L DE E LEKARN


MALČKI NA POČITNICAH

WAYA® D3 KAPLJICE

Kapljice s probiotično kulturo LGG® in z vitaminom D3 v oljni suspenziji. Vitamin D je potreben za normalno rast in razvoj kosti otroka ter ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Primerno za novorojenčke, dojenčke in otroke, 10 ml.

POUČNO POLETNO BRANJE ZA NAŠE MALČKE

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 13,52 € cena s Kartico zvestobe

12,17 €

3

POPUST:

10%

BIOGAIA PROTECTIS BABY PROBIOTIČNE KAPLJICE

V okolju prijazni embalaži, ki omogoča enostavno in natančno odmerjanje ter priročno rokovanje tudi na počitnicah, 5 ml, plastični vsebnik. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 12,61 € cena s Kartico zvestobe

10,72 €

3

SLIKANICE

Na voljo: Ranil sem se! Kaj naj storim?; Moje čudovito telo; Na pomoč, zbolel sem; Prdeča princesa; Založba Lekarna Ljubljana redna cena: 9,80 € cena s Kartico zvestobe

7,84 €

POPUST:

15%

2

POPUST:

20%

BIOGAIA PROTECTIS ŽVEČLJIVE TABLETE

redna cena: 15,06 € cena s Kartico zvestobe

12,80 €

3

Drugačna knjiga o otroških boleznih, 320 strani. redna cena: 9,90 € cena s Kartico zvestobe

7,92 €

POPUST:

15%

2

POPUST:

20%

Na voljo v izbranih enotah Lekarne Ljubljana.

u go dn

a ime i k e K ar tn

os

tz

1po5pu%st

e z ves tobe

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

DR. MAMA!

tic

Probiotične žvečljive tablete z okusom jagode vsebujejo probiotično bakterijo Lactobacillus reuteri Protectis. Brez alergenov, 30 tablet.

BABIATORS OTROŠKA SONČNA OČALA IZGUBLJENA ALI UNIČENA OČALA? NI PROBLEMA, PROIZVAJALEC VAM JIH ZAMENJA BREZPLAČNO. VEČ NA BABIATORS.SI.

Sončna očala za otroke, stare od 0 do 14 let nudijo 100% UVA in UVB zaščito. Narejena so iz izjemno upogljive, mehke plastike, ki zlepa ne poči. Okvirji imajo »pop-out« sistem leč, kar pomeni, da ob pretiranem upogibu lahko leča sicer izpade, vendar jo zlahka namestite nazaj v okvir. Akcija velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 22. 6. do 4. 9. 2017 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja za Babiators sončna očala (classic - od 3 do 7 let, junior - od 0 do 3 let, navigators - od 7 do 14 let). Popusti se ne seštevajo, slike so simbolične.

#ZDRAVO

13


C

M

Y

CM

MY

CY

CMY CMY

K

Nega in zaščita občutljive, nežne kože novorojenčkov, dojenčkov in otrok Koža dojenčkov in majhnih otrok se še razvija, je bolj suha, nežna in občutljiva kot koža odraslih. Zato je treba posebno skrb nameniti izbiri izdelkov za nego. Izdelki, ki so namenjeni ohranjanju čiste in mehke kože otrok, morajo v prvi vrsti zagotavljati popolnoma varno uporabo.

MALČEK OTROŠKI PONČO

ŽIVJO!

Otroški pončo s kapuco iz 100% bombaža, potiskan z motivom zmajčka Malčka, dimenzije 64 x 62 cm, primeren za dečke in deklice. Proizvedeno v Sloveniji.

Sem zmajček Malček. Pripravil sem ti zanimivo križanko in upam, da se boš z njenim reševanjem zabaval tako kot sem se jaz ;) Da bo bolj zabavno, lahko k reševanju povabiš tudi svoje starše.

redna cena: 14,90 € cena s Kartico zvestobe

11,18 €

5

POPUST:

MALČEK PLIŠASTA IGRAČA

25%

Prikupna plišasta igrača v podobi zmajčka Malčka, velikost 22 cm. redna cena: 8,66 € cena s Kartico zvestobe

6,50 €

MALČEK BRISAČA ZA DOJENČKE

• Visoka kakovost • 100% bombaž • Izjemna moč vpijanja • Izjemna mehkoba

14

#ZDRAVO

Brisača iz 100% bombaža, primerna za dojenčke in potiskana z motivom zmajčka Malčka, dimenzija 75 x 75 cm. Proizvedeno v Sloveniji. redna cena: 12,90 € cena s Kartico zvestobe

9,68 €

5

POPUST:

25%

5

POPUST:

25%


10 X PLIŠASTA IGRAČKA ZMAJČEK MALČEK Nagradna igra »Malček križanka« traja do 31. 8. 2017. Kupon z geslom, zahtevanimi osebnimi podatki in podpisom pošljita na: Lekarna Ljubljana, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana s pripisom »Malček križanka« ali pa jo oddajte v enotah Lekarne Ljubljana v skrinjo Kartice zvestobe do vključno 31. 8. 2017. Izmed vseh sodelujočih bomo izžrebali 10 nagrajencev, ki so oddali kupon s pravilnim geslom in izpolnili vse zahtevane osebne podatke, izžrebani bodo prejeli plišasto igračko zmajček Malček. Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri. Denarno izplačilo nagrad ni možno, nagrade se neprenosljive in nezamenljive za drugo nagrado. Pri žrebu bomo upoštevali zgolj eno oddano in pravilno rešeno križanko posameznega udeleženca v nagradni igri. Izžrebani udeleženec lahko prejme samo eno nagrado. Upoštevamo le original kupon. Več o nagradni igri in splošne pogoje najdete na www.lekarnaljubljana.si.

O I Ž A NK

MALČEK KRIŽANKA GESLO

Ime in priimek otroka: Naslov: Poštna številka in kraj: E-naslov ali telefonska številka starša ali skrbnika: Podpis starša ali skrbnika:

#ZDRAVO

S podpisom potrjujem, da se strinjam s pogoji sodelovanja v nagradni igri, ki so v celoti objavljeni na spletni strani www.lekarnaljubljana.si. Vsi podatki so obvezni.

NAGRADE:

KUPON

REŠI KR

15


NEGA TELESA

ALOE VERA X2, ALOE OLJE

ALOE VERA X2, DEO PRŠILO

Za posebno nego kože (strije, brazgotine, znaki staranja, izsušenost, akne), vsebuje hialuronsko kislino iz aloje vere, eterična olja čajevca in sivke, izvleček kamilice ter mandljevo in jojobino olje, 50 ml.

Dezodorant s tekočim kristalnim kamnom. Z dodanim zelenim čajem, brez aluminijevega klorohidrata. Naravna učinkovitost za 48 urno zaščito, 100 ml. redna cena: 9,96 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 11,90 € cena s Kartico zvestobe

9,52 €

2

7,97 €

POPUST:

Lahko berljiva, pregledna knjiga je namenjena vsakomur, ki želi izvedeti več o blagodejnih učinkih rastline Aloje vera. Knjiga vsebuje tudi praktične nasvete in recepte za uporabo aloje v prehrani in kozmetiki. Založba Lekarna Ljubljana.

redna cena: 10,90 € cena s Kartico zvestobe

2x

20%

KNJIGA SKRIVNOSTNA ALOJA

Brez dodane vode, ki jo v celoti nadomešča sok aloje vere, ki ni pasteriziran in ni filtriran z ogljikom. Izboljša vlažnost ter blaži srbečico in draženje intimnih predelov. S priloženim aplikatorjem, 80 ml.

2

POPUST:

20%

ALOE VERA X2, INTIMNI GEL

8,72 €

2

POPUST:

20%

REDNA CENA:

9,90 €

Aloe čisti gel

Aloe kremni gel

 primeren za vso družino  nega kože po opeklinah,

 z vitamini A, B, E, niacinom

po pikih žuželk, ohranja zdrave dlesni

in izvlečkom polžje sline  hrani in neguje kožo,

podlaga za ličila

KONCENTRIRANA BOLJ UČINKOVITA

100% aloje vera  nepasterizirana, z dvojno koncentracijo,

ki jo omogoča proces reverzne osmoze* 

*Filtracija, ki omogoča, da se osnovna surovina koncentrira tako, da odstranimo del vode, brez spreminjanja biološke aktivnosti aloe.

 brez dodane vode  nega kože po sončenju, po depilaciji ali

a ime i k e K ar tn

os

tz

tic

u go dn

2po0pu%st

e z ves tobe

britju, pod plenicami, nega suhe kože rok in stopal

PRIMERNA ZA POLETN NEGO TELE O SA Na voljo v enotah Lekarne Ljubljana in v spletni lekarni Lekarna24ur.com. LL Grosist d.o.o., Komenskega 11, 1000 Ljubljana

16

#ZDRAVO

Akcija velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 22. 6. do 4. 9. 2017 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja za izdelka Aloe vera x2, Aloe čisti gel in Aloe kremni gel, 150 ml. Popusti se ne seštevajo, slike so simbolične.


NEGA TELESA

SKINPHARMA VLAŽILNA KREMA

Kožo obraza izdatno vlaži in hrani. Vsebuje ektoin, vlažilne komponente in oljčno olje. Za vse tipe kože, dermatološko testirano, brez parabenov, 50 ml, Galenski laboratorij Lekarne Ljubljana. redna cena: 10,17 € cena s Kartico zvestobe POPUST:

redna cena: 5,00 € cena s Kartico zvestobe

4,00 €

1

POPUST:

20%

20%

2po0pu%st

tz

a ime i k e K ar tn

os

S pH5 encimsko zaščito aktivira koži lastno zaščito. Bogat čistilni izdelek za vsakodnevno uporabo ohranja naravne obrambne mehanizme kože in jo ščiti pred izsušitvijo, 400 ml.

Izdelki vsebujejo aktivne sestavine, ki posnemajo delovanje solznega filma očesa in tako zagotavljajo globinsko ter dolgotrajno vlaženje kože. Na voljo več vrst.

u go dn

EUCERIN PH5 OLJE ZA PRHANJE

AVÈNE HYDRANCE

e z ves tobe

2

Celovita linija za nego ustnic z naravnimi olji, ki omogočajo optimalno obnovo, nego ter zaščito ustnic, 3,5 g.

tic

8,14 €

BELWEDER BALZAM ZA USTNICE V STIKU

redna cena: 13,89 € cena s Kartico zvestobe

11,11 €

3

POPUST:

20%

MELVITA 100% ORGANSKE CVETNE VODICE

Vsestranske organske cvetne vodice osvežijo, navlažijo in tonirajo kožo obraza, hkrati pa jo pripravijo na nanos ostalih negovalnih izdelkov. Na voljo več različic: sivka, geranija, pomarančevec, vrtnica, 200 ml.

Serum za rast in nego trepalnic, 2 x 1,5 ml + 1,5 ml GRATIS.

2g+rat1is

Zaloga je omejena.

CENA PAKETA:

redna cena: 15,30 € cena s Kartico zvestobe

13,01 €

DERMALUXELASH SERUM ZA TREPALNICE 2+1 GRATIS

3

POPUST:

84,41 €

15%

FRUIT OF THE EARTH LOSJONI Intenzivna vlažilna nega kože pri opeklinah, pikih insektov ter po britju ali depilaciji. Kožo ščiti pred zunanjimi dražljaji (emolientni učinek), spodbuja regeneracijo ter hladi in vlaži. Brez barvil, parfumov in alkohola, 170 g.

Losjoni na osnovi aloje vere z dodanimi blažilnimi sestavinami kožo globinsko vlažijo, nahranijo ter ji vračajo naravno ravnovesje. Na voljo štiri različice: Aloe vera, Vitamin E, Kakavovo maslo, Karitejevo maslo, 325 ml.

redna cena: 10,31 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 9,33 € cena s Kartico zvestobe

FRUIT OF THE EARTH, ALOE VERA GEL

8,76 €

2

POPUST:

15%

7,46 €

2

POPUST:

20%

#ZDRAVO

17


NEGA TELESA

MLEKO S PANTENOLOM

Vsebuje 1 % dekspantenola, ki spodbuja obnovo kože. Olivno olje, ki je ena glavnih sestavin izdelka, vrača koži prožnost in voljnost, 200 ml, Galenski laboratorij Lekarne Ljubljana. redna cena: 7,63 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 4,57 € cena s Kartico zvestobe

POPUST:

20%

3,66 €

MLEKO ZA ZAŠČITO PRED SONCEM ZF 20

Vsebuje kombinacijo organskega in anorganskega zaščitnega sredstva. Velika vsebnost kakavovega masla in olivnega olja, ki kožo negujeta in ščitita pred izsušitvijo, 200 ml, Galenski laboratorij Lekarne Ljubljana. redna cena: 8,34 € cena s Kartico zvestobe

6,67 €

2

POPUST:

20%

20%

100% ORGANSKO KAKAVOVO MASLO

Z dodatkom 100% organskega kokosovega olja je primerno za nego suhe, občutljive ali razpokane kože obraza in telesa ter za nego lasnih konic. Prav tako je primeren za nego kože po sončenju, za zaščito ustnic pred razpokami, preprečuje pa tudi nastanek strij. Po uporabi je koža navlažena, mehka ter prožna, 100 ml.

POPUST:

25%

2

POPUST:

20%

A-DERMA PROTECT IZDELKI ZA ZAŠČITO PRED SONCEM

2po0pu%st

tz

a ime i k e K ar tn

os

redna cena: 22,84 € cena s Kartico zvestobe

8,14 €

u go dn

Osvežilni gel, ki se zelo preprosto nanaša na mokro ali suho kožo. ZF 50+ UVB/ UVA. Nekomedogeno, nemasten in nelepljiv. Pri nanosu na mokro kožo ne pušča belih madežev. Na voljo dve različici wet gela: za otroško kožo Dermo-pediatrics ali za odrasle. Zelo visoka zaščita, 250 ml.

4

POPUST:

redna cena: 10,17 € cena s Kartico zvestobe

LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS

17,13 €

1

e z ves tobe

2

Kožo neguje in varuje pred škodljivimi vplivi okolja. Izvleček ognjiča in vitamin B5 ugodno delujeta na celjenje manjših ran, odrgnin in vnetij, 50 ml, Galenski laboratorij Lekarne Ljubljana.

tic

6,10 €

KREMA Z OGNJIČEM

Izdelki vsebujejo inovativno učinkovino: olje poganjkov Rhealba® ovsa, ki krepi in ščiti kožno bariero. Patentirani filtrni sistem, ki je fotostabilen in ščiti pred UVB- in UVAžarki, kratkih in dolgih valovnih dolžin. Na voljo več vrst.

Canestest®

Test za samotestiranje pogostih vaginalnih okužb1

Canesbalance®

Za zdravljenje simptomov bakterijske vaginoze2

L.SI.MKT.05.2017.1741

os

a ime i k e K ar tn

tic

u go dn

tz

1po0pu%st

e z ves tobe

Ne tavajte v temi, ko gre za vaše intimno zdravje.

1. Canestest; Navodilo za uporabo. 2. Canesbalance; Navodilo za uporabo

18

#ZDRAVO

Akcija velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 22. 6. do 4. 9. 2017 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja samo na izdelek Canestest. Izdelka ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna. Popusti se ne seštevajo, slike so simbolične.


NEGA TELESA

HERPATCH HERPES SERUM

URGO FILMOGEL PROTI HERPESU

Inovativna in učinkovita rešitev za herpes na ustnicah. Učinkuje takoj, deluje v vseh fazah razvoja herpesa. Zaščiti in prekrije, 5 ml + GRATIS Herpatch balzam za zaščito pred herpesom, 4,8 g.

Takoj po nanosu na ustnico, v stiku z zrakom ustvari diskreten, udoben in prozoren film, ki je učinkovit v vseh fazah razvoja herpesa. Aplikatorji za enkratno uporabo preprečijo prenos virusa ob nanašanju izdelka, 3 ml.

Izdelka ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

redna cena: 9,95 € cena s Kartico zvestobe

8,96 €

2

redna cena: 10,16 € cena s Kartico zvestobe

POPUST:

9,14 €

10%

LACTACYD PHARMA

NAILDOC PHARMA

Lactacyd Pharma je celostna linija proizvodov za vsakodnevno intimno higieno, obogatena z naravnimi sestavinami z blagodejnimi učinki. Na voljo štiri različice, 250 ml.

Pisalo za nego in zaščito z glivicami okuženih nohtov. Ščiti pred ponovnim izbruhom glivične okužbe. Z eteričnimi olji čajevca, sivke in ciprese. Preprosta uporaba. Hitro vidni rezultati. Brez piljenja, 5 ml.

e z ves tobe

redna cena: 16,99 € cena s Kartico zvestobe

15,29 €

a ime i k e K ar tn

os

tic

u go dn

tz

1po5pu%st

POPUST:

10%

2

POPUST:

10%

4

DERMOVITAMINA PROCTOCARE HIGIENSKI ROBČKI

REMESCAR PODOČNJAKI IN TEMNI KOLOBARJI

Proktološki čistilni robčki za primer analnih razpok in hemoroidov. Z alojo in eteričnim oljem čajevca. Biorazgradljivi, 15 robčkov.

S samo enim nanosom na dan zmanjša podočnjake in temne kolobarje. Deluje hitro in učinkovito, takojšnji vidni rezultati, napne in drenira, klinično dokazana učinkovitost, 8 ml.

redna cena: 2,65 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 29,94 € cena s Kartico zvestobe POPUST:

26,95 €

15%

VIDERMINA CLX za VAGINALNA VNETJA u go dn

Uspešna pri glivičnih in bakterijskih okužbah pH 4

ČISTILNA PENA

Linija s klorheksidinom

GEL

2po0pu%st

tz

a ime i k e K ar tn

os

,5

pH 5

POPUST:

10%

6

e z ves tobe

1

,0

tic

2,25 €

VSAKODNEVNA NEGA vidermina intima

,8

pH 3

GLOBULE Vidermina Slovenija

GLOBULE PREBIOTIC

Akcija velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 22. 6. do 4. 9. 2017 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja za vse izdelke Vidermina, razen Vidermina CLX raztopina 140 ml x 5x. Popusti se ne seštevajo, slike so simbolične.

ČISTILNA RAZTOPINA

LUBRIKANT IN VLAŽILEC

#ZDRAVO

19


NEGA TELESA

VICHY AQUALIA THERMAL DYNAMIQUE

Intenzivna vlažilna nega za vse tipe kože, tudi najbolj občutljivo. Na voljo dve različici: bogata nega za suho kožo in lahka nega za normalno do mešano kožo, 50 ml. redna cena: 20,51 € cena s Kartico zvestobe

15,79

4

POPUST:

23%

VICHY LIFTACTIV SUPREME

Nega za korekcijo gub in z učinkom liftinga. Za občutljivo kožo, hipoalergeno. Na voljo dve različici: za normalno do mešano kožo in za suho kožo, 50 ml. redna cena: 31,01 € cena s Kartico zvestobe

23,88 €

5

POPUST:

23%

LA ROCHE-POSAY CICAPLAST BAUME B5

LA ROCHE-POSAY LIPIKAR LAIT

Balzam, ki pomirja in obnavlja razdraženo kožo, kožne spremembe in kožo, ki jo spremlja pekoč občutek pri odraslih, otrocih in dojenčkih, 40 ml.

Formula temelji na Cold kremi in je obogatena s karitejevim maslom, ki koži vrača lipide. Losjon za suho kožo otrok in odraslih. Nudi 48-urno vlaženje, brez parabena in brez dišav, 400 ml.

redna cena: 9,07 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 15,00 € cena s Kartico zvestobe

6,89 €

2

POPUST:

24%

11,70 €

3

POPUST:

22%

VICHY DERCOS ŠAMPONI

Sensitive šamponi za občutljivo lasišče. Na voljo dve različici za normalne do mastne in suhe lase, 200 ml. Šamponi proti prhljaju, ki uravnavajo mikrobiom in odstranijo do 100% vidnega prhljaja. Na voljo tri vrste: za normalne do mastne lase, suhe lase ter za občutljivo lasišče, 200 ml.

VICHY DEO MINERAL AEROSOL

redna cena: 13,64 € cena s Kartico zvestobe

redna cena: 12,26 € cena s Kartico zvestobe

10,64 €

3

POPUST:

22%

Dezodorant brez aluminijevih soli, ki deluje 48 ur. Protibakterijska tehnologija magnezijevega oksida in cinkovega glukonata, ki nevtralizirata neprijetne vonjave in zmanjšata vlažnost. Na voljo v spreju, 125 ml in roll-on, 50 ml.

9,20 €

2

POPUST:

25%

SUHE OČI? DOLGOTRAJNO lajšanje simptomov suhega očesa.1 Primeren za uporabnike kontaktnih leč.2 Po nasvetu očesnega strokovnjaka.

Niso vse kapljice za suho oko enake.1

Literatura: 1. Rangarajan R, Kraybill B, Ogundele A, Ketelson H. Effects of a Hyaluronic Acid/Hydroxypropyl Guar Artificial Tear Solution on Protection Recovery and Lubricity in Models of Corneal Epithelium. October 1; 31(8): 491–497. 2. Navodila za uporabo Systane Hydration, Datum zadnje revizije: februar 2016. *blagovna znamka podjetja Novartis. Datum priprave informacije: maj 2017. SYS-AD3-05/17-SI

Novartis Pharma Services Inc., Podružnica v Sloveniji, Verovškova 57, 1000 Ljubljana, telefon: 01 3007550

20

Izdelka ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

#ZDRAVO


ŠPORTNIKI

DOPPELHERZ SYSTEM, MAGNEZIJ 400 CITRAT V VREČKAH

MAGNEZIJ 300 MG

Prehransko dopolnilo z okusom pomaranče, s sladili, 20 šumečih tablet.

Granulat v vrečkah s 400 mg magnezija v obliki citrata, vitaminom B6 in vitaminom C. Magnezij prispeva k delovanju mišic in živčnega sistema, 20 vrečk.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 3,53 € cena s Kartico zvestobe

1

POPUST:

20%

redna cena: 11,42 € cena s Kartico zvestobe

10,28 €

PERSKINDOL ACTIVE GEL

10%

Osvežilni napitek z naravnim okusom pomaranče in dodanimi antioksidanti, vitaminom C, vitamini B skupine in elektroliti. Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej, 14 vrečk.

redna cena: 10,98 € cena s Kartico zvestobe

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

15%

e z ves tobe

tz

a ime i k e K ar tn

os

S popustom so na voljo trije izdelki: Magnezijeva krema, vsebuje magnezij v obliki sulfata in mentol, ki nudi hladilni učinek, 300 ml. Hladilni gel lajša bolečine in otekline pri poškodbah mehkih tkiv in težav s sklepi, 75 ml. Plus gel z MSM je klasična oblika gela Ice Power, a z dodanim MSM, ki še povečuje učinek ter pomaga pri bolečinah v mišicah in sklepih, pri mišični napetosti, pri mišičnem stresu in oteklinah, 200 ml.

1po5pust %

redna cena: 18,90 € cena s Kartico zvestobe

tic

2

POPUST:

u go dn

ICE POWER

POPUST:

JAMIESON ENERGY-C, ENERGIJSKI NAPITEK V VREČICAH

Za nego v predelu mišic in sklepov. Ob nanosu na želeno mesto (hrbet, roke, noge, vrat, komolci, kolena, ramena, zapestja, stopala) nudi prijeten občutek hlajenja, ki se kmalu spremeni v ogrevanje, 100 ml.

9,33 €

3

16,63 €

3

POPUST:

12%

FLEXIFORCE GEL

Medicinski pripomoček, ki vsebuje kombinacijo treh naravnih učinkovin: alkohola, mentola in evkaliptola, ki imajo takojšen hladilni učinek in olajšajo bolečine v mišicah in sklepih ter bolečine po poškodbi, 100 ml. Izdelka ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

redna cena: 11,90 € cena s Kartico zvestobe

10,12 €

3

POPUST:

15%

NOVO

Za naravno zdravljenje bolečine razbolelih mišic in sklepov redno uporabljajte zdravilo rastlinskega izvora v kremi Rosacta®, z dvojno močjo rožmarina. Kremo nanesite 2- do 3-krat na dan.

Bolečino zdravi, uživaj v naravi.

www.rosacta.si

170529 Informacije za uporabnike

2,82 €

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. ® Rosacta je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.

Izdelka ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

#ZDRAVO

21


BIO-KULT

20

%

e z ves tobe

POTOVALNA LEKARNA

os

tic

u go dn

Na voljo: popust Bio-Kult, 30 in 60 kapsul: tz a ime i k e K ar edinstven probiotik s 14 sevi tn koristnih bakterij. Bio-Kult Candea, 60 kapsul: kombinacija probiotika s 7 sevi koristnih bakterij, česna ter izvlečka grenivkinih pečk. Bio-kult Infantis, 16 x 1 g: kombinacija probiotika s 7 sevi koristnih bakterij, prebiotika, omega 3 maščobnih kislin ter vitamina D3.

WAYA®LGG FORTE

Probiotik z visoko koncentracijo čiste, mikroenkapsulirane probiotične kulture LGG®. Za otroke in odrasle, 15 kapsul. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 13,52 € cena s Kartico zvestobe

11,49 €

3

POPUST:

15%

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Psilium aktivne vlaknine na naraven način pripomorejo k čiščenju črevesja in urejeni prebavi.

Zaupaj Naravi. Kombinacija naravnih sestavin za dokazano učinkovitost.

www.sanofarm.si

PROBIOTIKI KYO-DOPHILUS

os

a ime i k e K ar tn

tic

u go dn

tz

1po0pu%st

e z ves tobe

Vsebujejo posebne probiotične kulture, so brez mleka, toplotno stabilne, odporne na želodčno kislino, zagotovljena stabilnost v roku uporabe tudi po odprtju.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

22

#ZDRAVO

Akcija velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 22. 6. do 4. 9. 2017 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja za vse izdelke Kyo-Dophilus. Popusti se ne seštevajo, slike so simbolične.


u go dn

2po0pu%st

tz

a ime i k e K ar tn

os

Na voljo: Krema Bionect, 30 g: namenjena je oskrbi razdražene in poškodovane kože. Bionect prašek v obliki pršila, 50 ml: namenjen je oskrbi neokuženih ran in ustvarjanju vlažnega okolja, ki omogoča hitrejše celjenje ter zaščiti pred bakterijami.

Tekoči repelent proti komarjem v razpršilu. Začne učinkovati takoj in zanesljivo ščiti do 2 uri pred komarji in 6 ur pred klopi, 100 ml. Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o izdelku.

Tekoči repelent za zaščito pred navadnimi in tigrastimi komarji ter klopi. Deluje do 4 ure in ne vsebuje DEET. Je prijazen do kože in ima prijeten vonj po citrusih, 100 ml, Galenski laboratorij Lekarne Ljubljana. Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o izdelku.

redna cena: 8,56 € cena s Kartico zvestobe

2

POPUST:

20%

ANTIMETIL INGVER

Vsebuje standardiziran suhi izvleček ingverja. Za lahkotnost vašega želodca na potovanjih, 30 tablet. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 9,98 € cena s Kartico zvestobe

2

POPUST:

15

%

redna cena: 9,82 € cena s Kartico zvestobe

8,35 €

YOGERMINA

5 probiotičnih kultur, prebiotiki in vitamini B kompleksa. Ne vsebuje laktoze in glutena. Na voljo: Yogermina 100 za odrasle, 5 x 7,5 ml in Yogermina junior za otroke od 6 mesecev do 12 let, 5 x 7 ml. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

2

POPUST:

15%

DIMEXANOL

Medicinski pripomoček, ki zaustavlja in zdravi akutno drisko ter pomaga pri rehidraciji. Prijeten okus pomaranče in grenivke, 10 šumečih tablet. Izdelka ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

redna cena: 12,50 € cena s Kartico zvestobe

3

POPUST:

20%

10,00 €

2

POPUST:

20%

www.prolat.si

redna cena: 16,04 € cena s Kartico zvestobe

12,83 €

STOP PRŠILO PROTI KOMARJEM IN KLOPOM

6,85 €

BEN’S 30 PRŠILO

8,48 €

tic

BIONECT

e z ves tobe

POTOVALNA LEKARNA

Antibakterijski obliži

a ime i k e K ar tn

os

tz

tic

u go dn

2po0pu%st

e z ves tobe

Slike so simbolne.

Izjemno tanki in elastični obliži, ki na koži zdržijo tudi do 14 dni. Delujejo kot "druga koža", ščitijo pred vdorom vode in bakterij, hkrati pa dihajo.

Akcija velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 22. 6. do 4. 9. 2017 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja za vse obliže PiC Aquabloc. Popusti se ne seštevajo, slike so simbolične.

#ZDRAVO

23


POTOVALNA LEKARNA

IBUPROFEN INN-FARM 200 MG

www.alkaloid.si

Lajša bolečino (glavobol, zobobol, menstrualne bolečine), znižuje povišano telesno temperaturo, zmanjšuje oteklino, blaži prehlad, 10 filmsko obloženih tablet.

LOKALNI ANTISEPTIK V PRŠILU

Učinkovit proti bakterijam, kvasovkam, plesnim in virusom. Na voljo 280 ml in 50 ml. Galenski laboratorij Lekarne Ljubljana.

visoka telesna temperatura

2po0pu%st

tz

a ime i k e K ar tn

os

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Izdelka ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

u go dn

menstrualne bolečine

Pr bole oti čin vroč i in ini

Pro zapr ti tju

#ZDRAVO

r

t ic

%

e z v e s t ob e

1po0pust

za i

st

24

u g o dn o

www.belupo.si | www.facebook.com/beluposlovenija

Za z neg aščito, oi zdra n boljše vlje kože nje

me t ni ke Ka

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

zobobol

tic

glavobol

e z ves tobe

redna cena: 2,98 €

Akcija velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 22. 6. do 4. 9. 2017 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja samo na izdelek Belobaza, 100 g. Popusti se ne seštevajo, slike so simbolične. Izdelki niso na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.


KRČNE ŽILE IN VENE

A.VOGEL VENAGEL GEL

NOVA STORITEV SVETOVANJA V LEKARNI LJUBLJANA

Venagel vsebuje veliko divjega kostanja. Po nanosu hladi in odpravlja občutek težkih, utrujenih nog, 100 g. redna cena: 10,66 € cena s Kartico zvestobe

9,59 €

2

POPUST:

10%

REMESCAR PAJKASTE ŽILICE

Občutno zmanjša opaznost pajkastih žilic. Takojšnji vidni rezultati, dolgotrajni učinek, krepi žilne stene, preprečuje nastanek novih krvnih žilic, klinično dokazano, 50 ml. redna cena: 29,94 € cena s Kartico zvestobe

26,95 €

6

POPUST:

10%

Prevelika telesna teža, premalo telesne aktivnosti ter kajenje so največji dejavniki tveganja za razvoj kroničnega venskega popuščanja. S hitrim testom oz. fotopletizmografijo lahko naši strokovni sodelavci v lekarni preverijo stanje vaših ven in vam svetujejo o morebitnih potrebnih korakih za izboljšanje.

Termine j svetovanah v ob merit ga venske jdete na pretoka ani 11. na str

Erbaven® Fresh Gel in obliži

Za lahke noge »Delam stoje, zato sem imela vedno utrujene noge. Niti kopel mi ni pomagala, saj so bile zjutraj znova težke in natekle. Odkar pa redno uporabljam Erbaven gel, so moje noge spočite skozi cel dan. Ker zelo pomaga, sem ga priporočila že več prijateljicam.« *po izboru bralcev revije Maja

Februar 2017. DTX 1617 OKVB 1 /

Karmen H., 55 let

www.bolezni-ven.si Lahkotne noge

DETRALEX je venoaktivno zdravilo, ki deluje protivnetno. Že od prvih simptomov dalje uèinkovito zdravi boleèe, težke in otekle noge ter noène krèe v meèih. Pred uporabo natanèno preberite navodilo! O tveganju in neželenih uèinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Izdelki niso na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

#ZDRAVO

25


ZRELA LETA

GLUKOZAMIN 300 MG

ALOE VERA X2, 100% ČISTI SOK ALOE VERE

Prehransko dopolnilo z glukozaminom v obliki kapsul, 90 kapsul, Galenski laboratorij Lekarne Ljubljana.

Prehransko dopolnilo Aloe Vera X2, 100% čisti sok Aloe vere je pridobljen iz nepasterizirane aloje vere, ki je ročno pridelana na izbranih nasadih. 100% čisti sok Aloe vere je dvojno koncentriran in vsebuje naravno pulpo, 1000 ml.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

redna cena: 11,96 € cena s Kartico zvestobe

20

%

redna cena: 24,95 € cena s Kartico zvestobe

19,96 € NUTRILAB KOENCIM Q10

redna cena: 16,54 € cena s Kartico zvestobe

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

POPUST:

30%

redna cena: 23,89 € cena s Kartico zvestobe

21,50 € Izboljšajte svojo držo s sedalom BackJoy!

SEDALO BACKJOY

POPUST:

10%

u go dn

2po5pu%st

tz

a ime i k e K ar tn

os

Akcija velja za kinezične trakove: SPIDER PRE-CUT in X-SPIDER PRE-CUT, različne barve.

redna cena: 39,95 € cena s Kartico zvestobe POPUST:

20%

Kyolic® CoQ10, Formula 110 Staran izvleček česna in koencim Q10.

os

tz

1po0pu%st a ime i k e tn

Kyolic® Curcumin

Staran izvleček česna in kurkumin.

Kyolic® TOTAL HEART HEALTH, Formula 108 Staran izvleček česna, B6, B12, folna kislina in L-arginin. Vitamin B6, folat in vitamin B12 prispevajo k presnovi homocisteina, k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter k delovanju imunskega sistema.

90 mehkih kapsul

K ar

tic

u go dn

Kyolic® – Staran česnov ekstrakt je naravno predelan iz organsko gojenega česna, pod strogimi pogoji in merili dobre proizvodne prakse. Naravni proces staranja ne odstrani le neprijetnega vonja, ki ga ima česen, ampak tudi poudari hranilno vrednost česna ter ga naredi prijaznega do želodca.

e z ves tobe

V ODLIČNI FORMI VSAK DAN

100 kapsul

50 kapsul

100 kapsul

Kyolic® Omega-3

Staran izvleček česna in ribje olje brez neprijetnega vonja. EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca. Ugodni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.

100 kapsul

Kyolic® IMMUNE, Formula 103

Staran izvleček česna, kombinacija gob in rastlin ter vitamina C. Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zaščiti celice pred oksidativnim stresom in prispeva k zmanjševanju utrujenosti ter izčrpanosti.

LL Grosist, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana. Slike so simbolne.

3

5

UNIVERZALNI KINEZIČNI TRAKOVI

Za aktivno in dinamično sedenje, revolucionaren izdelek, ki preprečuje nastanek bolečin v križu in hrbtnem delu, ko sedimo. Prenosljiv, na voljo več barv, cena za kos.

31,96 €

20%

Patentirana vodotopna oblika Q10 z izjemno absorpcijo. 100 mg Q10 na kapsulo. Izdelano v Sloveniji, 30 kapsul.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

3

POPUST:

QUVITAL KAPSULE 100 MG

30 mg naravnega koencima Q10 v kapsuli, 60 kapsul.

11,58 €

4

e z ves tobe

2

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

POPUST:

tic

9,57

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

26

#ZDRAVO

Akcija velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 22. 6. do 4. 9. 2017 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja na vse izdelke Kyolic. Popusti se ne seštevajo, slike so simbolične. Izdelki niso na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.


ZRELA LETA

COREGA PRIČVRSTILNA KREMA EKSTRA MOČNO MINT

ATTENDS SOFT ULTRA MINI

10%

Vsestranski klinično validiran merilnik krvnega tlaka je primeren za večino populacije. Širok razpon manšete, zaznava motnje srčnega ritma in lahko hrani meritve za dve osebi. Cena za merilnik.

redna cena: 59,90 € cena s Kartico zvestobe

47,92 €

redna cena: 84,06 cena s Kartico zvestobe €

5

POPUST:

20%

5

PHARMAVITAL

POPUST:

20

e z ves tobe

Nadlaktni merilnik meritev opravi med napihovanjem manšete, kar omogoča hitrejše in udobnejše merjenje. Indikator gibanja in nepravilnega utripa ter 60 spominskih mest. Priložena je manšeta za obseg roke do 42 cm ter 4 baterije. Možnost priklopa na adapter. 5 let garancije. Cena za merilnik.

MERILNIK KRVNEGA TLAKA OMRON M3

67,25 €

tic

NISSEI MERILNIK KRVNEGA TLAKA DS-11

POPUST:

%

Zložljivi, nastavljiva dolžina in utrjevanje, možnost vklopa blažilnega sistema, 2 leti garancije, cena za komplet (dve palici).

2po0pu%st

tz

a ime i k e K ar tn

os

POHODNI PALICI

u go dn

V akciji so štirje zdelki: KONJSKI BALZAM, hladilni ali grelni učinek s čilijem, 500 ml. GEL VRAŽJI KREMPELJ, blagodejno učinkuje na nego kože v predelu mišic, kosti in sklepov, 250 ml. KREMA RDEČE VINSKE TRTE, za masažo težkih nog in utrujenih stopal, 500 ml.

e z ves tobe

2

a ime i k e K ar tn

tic

5,40 €

tz

1po0pu%st

os

redna cena: 6,00 € cena s Kartico zvestobe

u go dn

Majhne in diskretne predloge za zaščito pri težavah z uhajanjem urina. Preprečujejo razvoj neprijetnega vonja in zadržujejo vrhnjo plast izdelka suho. Vsebujejo superabsorbent, ki vpija velike količine tekočine in zaradi tega je vrhnja plast izdelka ves čas suha, 28 predlog.

Zobno protezo pričvrsti za ves dan in pomaga preprečevati delcem hrane, da bi zašli pod zobno protezo, 40 g + GRATIS Tablete za čiščenje zobnih protez, ki pomagajo odstraniti obloge in trdovratne madeže, 6 tablet

redna cena: 26,09 € cena s Kartico zvestobe

20%

U go d

no

st

KAP

SKA zdravja N A do ŽG

MO

r •sp

tivo even

Clinically Tested with atrial fibrillation Clinically Tested BHS protocol: A/A

Clinically Tested with atrial fibrillation

Clinically Tested in special population

sta

popu

za

zvestobe

S ČILIJEM

im etnike K

a

NOVO

NOVO

Povišan krvni tlak in atrijska fibrilacija sta glavna dejavnika tveganja za možgansko kap (1) Microlife AFIB, klinično validirani merilnik tlaka z inovativno tehnologijo odkrivanja atrijske fibrilacije (2, 3)

MIC-ADV-AFIB-PAT1/01-SLO/22_05_2017

POPUST:

ce

2

r ti

20,87 €

Clinically Tested BHS protocol: A/A Clinically Tested in special population

Akcija velja ob predložitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 22. 6. do 4. 9. 2017 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Popusti se ne seštevajo, akcija velja na izdelek prikazan na oglasu.

#ZDRAVO

27


e z ves tobe

tz

1po0pu%st

a ime i k e K ar tn

tic

e z ves tobe

a ime i k e K ar tn

os

tz

Močne zaščitne rokavice iz lateksa, brez smukca. Nesterilne. Na voljo so v velikostih S, M, L in XL. Pakiranje vsebuje 100 kosov.

os

2po0pu%st

MEDITRADE ZAŠČITNE ROKAVICE GENTLESKIN

u go dn

u go dn

Na voljo več vrst: Dozator za tablete tedenski 4x/dan; Dozator za tablete tedenski 1x/dan; Dozator za tablete dnevni 4x/dan; Posodica za drobljenje in shranjevanje tablet.

tic

PROLAT DOZATORJI ZA TABLETE

-15 %

Ste neprestano la~ni?

NOVO Za zmanjšanje telesne teže in ob~utek sitosti

25-krat u~inkovitejše Brez alkohola Brez umetnih konzervansov

* * Ekološko pridelano

Nespe~nost

Hujšanje

Popust velja za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana in samo na izdelke objavljene v tem oglasu. Akcija velja od 22. 6. do 4. 9. 2017 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in v spletni lekarni Lekarna24ur.com. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

28

#ZDRAVO

Prijetnega, pomaran~nega okusa

-


SREDIĹ ÄŒE VAĹ IH DOĹ˝IVETIJ LJUBLJANA FESTIVAL 27. 6. – 31. 8. 2017 19. 7. ROBY LAKATOS, violina

Otvoritev 65. Ljubljana Festivala 27. 6. C. Orff: CARMINA BURANA

20. 7. JOHN MALKOVICH, branje

Kongresni LA FURA DELS BAUS trg Carlus Padrissa, reĹžija

Josep Vicent, dirigent

29. 6. ELÄŞNA GARANÄŒA, mezzosopran

Cankarjev Ion Marin, dirigent dom Koncert opernih arij

Unionska dvorana, Grand Hotel Union

3. 7. ORKESTER SANKTPETERBURĹ KE

I Solisti Aquilani Alvise Casellati, dirigent Lana TrotovĹĄek, violina Anastasya Terenkova, klavir

KriĹžanke IZTOK MLAKAR, posebni gost

Valerij Gergijev, dirigent

30. 8. R. Wagner: SOMRAK BOGOV

Cankarjev Mariinsko gledaliĹĄÄ?e iz Sankt dom Peterburga

Valerij Gergijev, dirigent

ZakljuÄ?ek 65. Ljubljana Festivala

31. 8. ORKESTER MARIINSKEGA

16., 17. 8. VESNA

KriĹžanke muzikal

21. 8. VRHUNCI MUZIKALOV IZ

10. 7. MARTHA ARGERICH, klavir

Cankarjev Mariinsko gledaliĹĄÄ?e iz Sankt dom Peterburga

koncert

10. 8. MARKO HATLAK & FUNTANGO

Cankarjev FILHARMONIJE dom Yuri Temirkanov, dirigent

Cankarjev GLEDALIĹ ÄŒA IZ SANKT dom PETERBURGA

Valerij Gergijev, dirigent

KriĹžanke WEST ENDA IN BROADWAYA

Cankarjev Komorni orkester Franza Liszta dom GĂĄbor TakĂĄcs- Nagy, dirigent

Robert Purvis, dirigent

22. 8. A. Sokolović: SVATBA

12. – 14. 7. E. Kålmån:

10% popust * za imetnike kartice zvestobe Lekarne Ljubljana

SNG Opera slovenska praizvedba in balet SĂŠbastien Boin, dirigent Ljubljana

SNG Opera KNEGINJA ÄŒARDAĹ A in balet opereta Ljubljana

18. 7. HOMMAGE

29. 8. R. Wagner: SIEGFRIED

KriĹžanke VeÄ?er romske glasbe

TOMAĹ˝ PANDUR -

SNG Opera BREZMADEŽNA / IMMACULATA in balet drama Ljubljana

23., 24. 8. G. Puccini:

Cankarjev MADAMA BUTTERFLY dom Nacionalna operna hiĹĄa iz

Pekinga

Festival Ljubljana si pridrĹžuje pravico do sprememb v programu in datumih prireditev ter prizoriĹĄÄ?ih.

www.ljubljanafestival.si

*Popust velja ob predloĹžitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana ob nakupu vstopnic na blagajni KriĹžank za prireditve 65. Ljubljana Festivala. Popusti se ne seĹĄtevajo. Vstopnice in informacije: Blagajna KriĹžank, Petrolovi servisi in prodajna mesta Eventima. Glavni sponzor:

Glavni medijski sponzor:

Sponzorji 65. Ljubljana Festivala:

Uradni vinar:

Medijski sponzorji:

Uradni prevozniki:

Železniťki prevoznik:

Ustanoviteljica Festivala Ljubljana je Mestna obÄ?ina Ljubljana.

ÄŒastni pokrovitelj Ljubljana Festivala 2017 je Ĺžupan Mestne obÄ?ine Ljubljana Zoran Janković.

Oglas_ Lekarna Ljubljana_190x133,5mm-2017-3.indd 1

15.6.2017 9:46:27

NOVO

ďƒź ďƒź ďƒź ďƒź ďƒź ďƒź ďƒź

BOLHE

KLOPI

KOMARJI

TIGRASTI KOMARJI

PEĹ ÄŒENE MUHE

HLEVSKE MUHE

SRÄŒNA GLISTA

Pred uporabo natanc ˇno preberite navodilo! O tveganju in neŞelenih uc ˇinkih se posvetujte z veterinarjem ali s farmacevtom.

ZAĹ ÄŒITA BREZ PIKA! www.vetpromet.si

6LYNRVRY,VWUL RGQHNGDM XSRUDEOMDOL]D RGJDQMDQMH NRPDUMHYLQ GUXJHJD QDGOHĂĽQHJD PUĂžHVD

www.frontlinecombo.si

ѽџџաÇľĆƒČŚĆƒÉšÇľÇ’Ç?Ç’ĆŚČŚČ€ÇŞĆƒČťÇ’Ç’ÇľĆ­ČťĆ­ČŚÇ’ĆĄÇľĆƒČ€ÇŞÇŁĆƒĆƒÉšČťČ€Ç?ȝȀǾǒÇ?ČŚĆƒČŽČťÇŞÇ’ÇľSȎȝȌƭӞ

2po0pu%st

1HSRJUHĂŁOMLY Y SROHWQLKGQH

a ime i k e K ar tn

os

tz

8SRUDEDKLGURODWRYMHHQRVWDYQD 3UHGXSRUDERKLGURODWQLSRWUHEQRUHGĂžLWL +LGURODWSRSUĂŁLPRQDNRĂĽRLQSRĂžDNDPRSDUWUHQXWNRY GDVHSRVXĂŁL 9HĂžMHSDNLUDQMHSULPHUQR]DYVRGUXĂĽLQR

e z ves tobe

u go dn

JUHĂŁOMLYD Y LKGQHK

Frontline Slovenija

tic

6PLOMEODJRGHMQR YSOLYDQD UHJHQHUDFLMRNRĂĽH WRUHMMHRGOLĂžHQ SRYVDNHP VRQĂžHQMX

Izdelki niso na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

BREZSKRBNO POLETJE S

Akcija velja ob predloĹžitvi Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana od 22. 6. do 4. 9. 2017 oz. do prodaje zalog v navedenem terminu, v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija velja na izdelka Hidrolat Smilj, 30 ml in Hidrolat Istrska Sivka, 500 ml. Popusti se ne seĹĄtevajo, slike so simboliÄ?ne.

#ZDRAVO

29


Nagradna igra »Poletna križanka« traja do 31. 8. 2017 in velja za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana. Kupon z geslom, zahtevanimi osebnimi podatki in podpisom pošljite po pošti na: Lekarna Ljubljana, Komenskega 11, 1000 Ljubljana, s pripisom »Poletna križanka« ali ga oddajte v enotah Lekarne Ljubljana v skrinjo Kartice zvestobe do 31. 8. 2017. Izmed vseh sodelujočih bomo izžrebali 5 nagrajencev, ki so oddali kupon s pravilnim geslom in izpolnili vse zahtevane osebne podatke in ki prejmejo paket izdelkov Aloe vera x2. Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri. Denarno izplačilo nagrad ni možno, nagrade so neprenosljive in nezamenljive za drugo nagrado. Pri žrebu bomo upoštevali zgolj en oddan kupon s pravilnim geslom posameznega udeleženca v nagradni igri. Izžrebani udeleženec lahko prejme samo eno nagrado. Upoštevamo le original kupon. Več o nagradni igri in splošne pogoje najdete na www.lekarnaljubljana.si.

POLETNA KRIŽANKA GESLO

30

Ime in priimek: Naslov: Elektronski naslov ali telefonska številka:

Podpis:

#ZDRAVO

2x

Aloe čisti gel

Aloe kremni gel

 primeren za vso družino  nega kože po opeklinah,

 z vitamini A, B, E, niacinom

po pikih žuželk, ohranja zdrave dlesni

KONCENTRIRANA BOLJ UČINKOVITA

in izvlečkom polžje sline  hrani in neguje kožo,

podlaga za ličila

Slika je simbolična.

Številka Kartice zvestobe:

KUPON

S podpisom potrjujem, da se strinjam s pogoji sodelovanja v nagradni igri, ki so v celoti objavljeni na spletni strani www.lekarnaljubljana.si. Vsi podatki so obvezni.

Poletna nagradna križanka LEKARNE LJUBLJANA za imetnike Kartice zvestobe


JULIJ AVGUST

MESEČNA AKCIJA FUTURO™ OPORNICE ZA KOLENO

UČINKOVITA ZAŠČITA ZA IDEALNO KOŽO, TUDI NA SONCU

25 % POPUSTA JULIJ

15 % P O P U STA JULIJ

20 % P O P U STA

AVGUST

Akcija velja za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana v enotah Lekarne Ljubljana in spletni lekarni Lekarna24ur.com. Akcija 25% popust na izdelke Vichy Ideal Soleil za zaščito pred soncem in 15% popust na Futuro opornice za koleno velja od 1. 7. do 31. 7. 2017 oz. do prodaje zalog. Akcija 20% popust na vse izdelke Jungle Formula velja od 1. 8. do 31. 8. 2017 oz. do prodaje zalog. Popusti se ne seštevajo. Popusti ne veljajo za izdelke, ki so že v akciji ali katalogu ugodnosti in za promocijska pakiranja. Akcija je predvidena za prodajo v količinah, običajnih za gospodinjstva in ne velja za pravne osebe. Slike so simbolične.

www.lekarnaljubljana.si I www.lekarna24ur.com


SO VAŠE NOGE OTEKLE IN BOLEČE?

VENITAN® Forte

Izdelka ni na voljo v enoti Nova lekarna Postojna.

MOČNA OPORA ZA VAŠE ŠIBKE VENE.

Venitan gel vsebuje escin in natrijev heparinat. SI1704627066 | Informacija pripravljena: april 2017 www.lek.si | Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Profile for Lekarna Ljubljana

2017 06 ljubljanske lekarne katalog 23 web  

2017 06 ljubljanske lekarne katalog 23 web  

Advertisement