Page 1

THE SUI TimeS

hele en halve waarheden en leugens over het leven op school voor oprecht geïnteresseerde leerlingen of tijdens een saaie les

leerlingen van het

derde jaar, opgelet!

Naar goede gewoonte lichten we jullie ook

ookalweer

deze keer in over de mogelijke inhoud van

nu

jullie examen. Jullie zorgen er maar beter

wereldblok

voor dat jullie voor aanvang van jullie

een

examen Aardrijkskunde op de hoogte zijn

wat

Wees welgekomen in alweer de tweede editie van The SUI Times. Opnieuw bieden wij u enkele pagina’s brij, rotzooi en wanorde aan, doorweven met hier en daar iets curieus, zonderling, zeldzaam of wonderlijk. En ja, af en toe interessant of handig om weten. En per extreme uitzondering zelfs van levensbelang. Waarom vertoeft gij hier nog?

van

Gegroet jongelingen!

precies is...

leerlingenraad sui www.leerlingenraadsui.be  facebook.com/leerlingenraadsui

Omdat het niet altijd allemaal over school moet gaan, kozen we een niet-SUI-gerelateerd cijfer.

SUI IN CIJFERS... MAAR NIET HEUS!

het gewicht van de allereerste stofzuiger

TALENT GEZOCHT!

50

kilo

het getal van de maand

Lezen zult ge!


ONTHULLENDE SCHANDALEN

UIT HET GROTE BOEK VAN...

Sinterklaas Sinterklaas was weer in het land, en dat hebben we op de redactie van The SUI Times geweten! De goedheilig man kwam even binnengewaaid om ons voor te lezen uit zijn Grote Boek Van Stoute Kinderen. Wat bleek... Het waren niet de leerlingen maar enkele leerkrachten die ontdeugend waren geweest! Dit fluisterde de Sint ons in:

gemaakt, maar helaas hebben deze leerkrachten dat niet getoond aan hun klas. Omdat is veel anoniemer. Ik weet van het doorgaans wel goede Rita S. dat ze bereid is om voor mensen zijn en ze al een jaartje haar leerlingen door het vuur te ouder worden, zullen we maar gaan, en dat is zeggen dat het door hun bewonderenswaardig. Maar wat vergeetachtigheid komt. Maar niet kan, is dat ze moedwillig gezien het grote belang van een papieren muur die jullie in deze gebeurtenis, zou dit toch elkaar geknutseld hadden stuk niet mogen. Als dit volgend jaar maakt. Rita S. mag blij zijn dat weer zou gebeuren, steek ik ze ik vandaag mijn zak voor stoute in mijn zak en neem ik ze mee kinderen niet bij heb, of ik nam mijn plicht om jullie te melden naar Spanje! haar nu al mee naar Spanje! dat dit jaar Mevr. En lieve kinderen, dat is nog Hou jullie leerkrachten dus Cauwenberghs, Mevr. Van Der niet het ergste. Er is een maar een beetje in de gaten. Wilt, Mr. Op de Beeck en leerkracht n贸g stouter geweest. Zorg ervoor dat ze braaf zijn, Mevr. Vermandere de En omdat het hier om zware want er zitten toch een paar bekendmaking van de deugnieterij gaat, moet ik wel deugnieten tussen. Dan kom ik leerlingenraad eerder dit jaar een beetje discreet blijven. volgend jaar terug, en neem ik hebben gesaboteerd. Jullie Laten we haar R. Serneels voor alle zekerheid mijn grote hadden een prachtig filmpje noemen, of wacht... Rita S., dat


TIJD VOOR WAT ONTSPANNING!

IS HET?

WIE

RARARA...

Wat jij in de donkere kamer van je brein bekokstooft, zetten wij op papier.

helaas genoeg niet wijken voor spelregels, maar vraag eens rond bij je klasgenoten. Zij weten wel hoe dit werkt. 

TRAIN je BREIN!

Omdat we beseften dat breintraining eigenlijk niet zo ontspannend is, houden we het beperkt. Andere interessante inhoud kon

voor u en uw omzittenden - kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden

“Ontspanning is inspanning bij nutteloos bezig zijn.”

een kant-en-klaar OXO-rooster!

- H. van Amsterdam

Omdat breinoverbelasting nooit een goede zaak kan zijn, bieden wij u hier enkele recreatiemogelijkheden aan om uw gedachten te laten afdwalen van werkdruk, stress, faalangst, agitatie, geladenheid, nervositeit, onrust, onzekerheid, tensie of zenuwachtigheid.


spiektips voor de professionele pleger van de nobele daad van het plagiaat Omdat de syntheseproeven er weer aan komen, hebben wij alvast enkele onfeilbare overpentechnieken bedacht die jou enkele uren zwoegen achter je bureau kunnen besparen. Deze sector is nog nooit zo populair geweest als vandaag de dag en er zijn honderden methodieken beschikbaar in de wereldwijde spiekdatabase. Hieronder een top drie.

Als een atlas toegestaan is, biedt dat de notoire spieker een reeks oneindige mogelijkheden. Wie met potlood een tekst schrijft in de donkerblauwe zeeën loopt nauwelijks risico: langslopende leraren zien van een afstandje alleen een blauwe massa. Vooral de Indische Oceaan, de Grote Oceaan en de Tasmanzee kunnen we van harte aanbevelen.

Een zee van mogelijkheden..

Spiegelpaleis!

Bevestig achteruitkijkspiegels aan je bril (Als je die hebt. Indien niet, schaf er dan zeker één aan voor een meer overtuigende en intelligente look.) en gluur mee met je achterburen. Als je de kans krijgt om het examenlokaal te bezichtigen vóór aanvang van het Uur Des Doods, zorg dan met behulp van een stevige houtlijm voor een spiegel bevestigd aan het plafond, uiteraard na het berekenen van de correcte positie waarin jij vanop je plek perfect zicht hebt op het exemplaar van de syntheseproef van de stre... van de bolleboos van de klas, natuurlijk!

Ga undercover

Verhul je ware identiteit. Dat kan op verschillende manieren, maar wij bevelen het dragen van een masker met hoge Disneyprinsesje-allures aan voor de belichaming van de ultieme onschuld, al zijn Zorro of Phantom Of The Opera- versies ook prima mogelijk. Je vindt een prachtig voorbeeldexemplaar op de tweede pagina van deze SUI Times!

Op de facebookpagina van de leerlingenraad vind je een handleiding die je tot in de puntjes uitlegt hoe je nu ook al weer praktisch formules op kan slaan in je grafisch rekentoestel. Of andere dingen. Spelletjes, ofzo.

NOG EENTJE

DAN Bij deze willen we graag even de geweldige dame van het kopieerlokaal bedanken, die ondanks alle wachtende examenbundeltjes (nieten én perforeren graag!) er ook nog eens in slaagt deze krant magisch te vermenigvuldigen. Wie zegt dat alle goede mensen de wereld uit zijn, heeft Griet nog niet ontmoet.

The SUI Times - december 2011  

Uitgave van het boekje van de leerlingenraad 'The SUI Times' in december 2011.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you